ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 04 Αυγούστου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008  ...
~

Ταπείνωσις είναι να σφάλλη ο άλλος και, πριν να προλάβη αυτός να ζητήση συγχώρησιν, ημείς να του βάνωμεν μετάνοιαν λέγοντες: -Συγχώρησον, αδελφέ μου, ευλόγησον!
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
 



4 Αυγούστου
Των εν Εφέσω αγίων Επτά Παίδων: Αντωνίνου, Διονυσίου, Εξακουστιδιανού, Ιαμβλίχου, Κωνσταντίνου, Μαξιμιλιανού καί Μαρτινιανού. Μαρτύρων Θαθουήλ καί Ιάς. Οσίου Ιωάννου, του Νέου.~
Σήμερα 04/08/2017 εορτάζουν:
Άγιοι Επτά Παίδες εν Εφέσω, Ανακομιδή των Ιερών λειψάνων της Αγιάς Ευδοκίας
~ Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~ Θείω Πνεύματι, ἀφθαρτισθέντες, πολυχρόνιον, ἤνυσαν ὕπνον, οἱ ἐν Ἐφέσῳ ἐπτάριθμοι Μάρτυρες, καὶ ἀναστάντες πιστοὺς ἐβεβαίωσαν, τὴν τῶν ἀνθρώπων κοινὴν ἐξανάστασιν ὅθεν ἅπαντες, συμφώνως τούτους τιμήσωμεν, δοξάζοντες Χριστὸν τὸν πολυέλεον.
~* Απολυτίκιο Αγ. 7 Παίδων εν Εφέσω - 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ   : https://youtu.be/nbyrQLWL98w  .-

~
Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Πρωτομάρτυρα Στεφάνου

Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Π....
 
Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαμ....
 
Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς

Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς
 
Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη

Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη
 
Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου κ....
 
Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία

Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία
 
Αγίων Πάντων

Αγίων Πάντων
 
Αγία Καλλιόπη

Αγία Καλλιόπη
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώ....
 
Άγιο Πνεύμα

Άγιο Πνεύμα
 
~* 3οι Χαιρετισμοί Ι. Ευαγγέλιο  03/08/2017:
https://youtu.be/OAl0E8MmZjA   .-
~* ΑΡΦΑΡΑ  Άγιοι Θεόδωροι 3οι Χαιρετισμοί 03/08/2017:
https://youtu.be/oLjy6SbuvVA  .-
~Παρακλητικός Κανώνας στην Σιμωνόπετρα του Αγίου Όρους  2016-2017 :
1~Σιμωνόπετρα Άγιον Όρος Παρακλητικός  κανών  -1o μέρος-   2016-2017: https://youtu.be/kbiHx4VZOcY .-
2~Ι . Μ. ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ παράκληση  -2o μέρος-  στην Παναγία μας   2016-2017: https://youtu.be/7OR4pvUCLM0 .-
3~Παρακλητικός κανών  -3o μέρος-  στην Σιμωνόπετρα 2016- 2017 003:
https://youtu.be/Ifb0kct_5BQ .-
 4~* ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑ παράκληση   -4-  στην Παναγία μας   2016- 2017: https://youtu.be/JnahqcCGQbo  .-
5~Μονή Σίμωνος Πέτρα  παράκληση  -5-    2016- 2017:
https://youtu.be/WWrGZK99eEA .-
6~Ι Μ Σίμωνος Πέτρας Α  Όρος  παράκληση  -6-   2016 -2017:
https://youtu.be/xxHyR3G2Co8 .-

Άγιοι Επτά Παίδες εν Εφέσω Άγιοι Επτά Παίδες εν Εφέσω Άγιοι Επτά Παίδες εν Εφέσω Άγιοι Επτά Παίδες εν Εφέσω
Το σπήλαιο των Επτά Παίδων στην ΈφεσοΤο σπήλαιο των Επτά Παίδων στην ΈφεσοΟι Άγιοι Επτά Παίδες, τα ονόματα των οποίων είναι: Μαξιμιλιανός, Ιάμβλιχος, Μαρτινιανός, Διονύσιος, Αντωνίνος (ή Ιωάννης), Κωνσταντίνος και Εξακουστοδιανός, έζησαν στα χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου (249 - 251 μ.Χ.).
 Όταν ξέσπασαν απηνείς διωγμοί κατά των Χριστιανών, οι επτά παίδες μοίρασαν την περιουσία τους στους πτωχούς, εγκατέλειψαν την πόλη και κρύφτηκαν σε μία σπηλιά μέχρι να τελειώσει ο διωγμός. Έτσι δεν θα αναγκάζονταν να αρνηθούν την πίστη τους. Όταν όμως αντιλήφθηκαν ότι οι διώκτες τους πλησίαζαν στο καταφύγιό τους, προσευχήθηκαν στο Θεό κατά την διάρκεια της νύχτας να πεθάνουν για να μην πέσουν στα χέρια των διωκτών τους. Ο Θεός εισάκουσε τη δέηση τους και το πρωί κοιμήθηκαν χωρίς να ξυπνήσουν. Ο βασιλιάς ανακάλυψε την κρυψώνα τους και διέταξε να φραγεί με μία μεγάλη πέτρα η είσοδος της σπηλιάς.
Μετά από 194 χρόνια (περί το 446 μ.Χ.), επί Θεοδοσίου του Μικρού, έκανε την εμφάνισή της στην Έφεσο κάποια αίρεση που δίδασκε κατά της ανάστασης νεκρών. Εκείνη, λοιπόν, την εποχή, κάποιο παιδί στην αγορά της Εφέσου αγόρασε ψωμί με το νόμισμα της εποχής του Δεκίου , γεγονός ανεξήγητο. Ανέκριναν το παιδί, που ήταν ο Iάμβλιχος και τους οδήγησε στη σπηλιά και βρήκαν ζωντανά και τα υπόλοιπα παιδιά. Ήταν θαύμα Θεού που αποδείκνυε το αληθές της Αναστάσεως των νεκρών.
Άγιοι που εορτάζουν: Αγιος Μαξιμιλιανος Ο Παιδας Εν Εφεσω, Αγιος Εξακουστωδιανος Ο Παιδας Εν Εφεσω, Αγιος Ιαμβλιχος Ο Παιδας Εν Εφεσω, Αγιος Μαρτινιανος Ο Παιδας Εν Εφεσω, Αγιος Διονυσιος Ο Παιδας Εν Εφεσω, Αγιος Αντωνινος Ο Παιδας Εν Εφεσω, Αγιος Κωνσταντινος Ο Παιδας Εν Εφεσω

*** Η Προσευχή της Αγίας Άννης για τεκνοποίηση και ευτεκνία
~ Η ελπίδα των ατέκνων και των μη δυναμένων τεκνοποιείν είναι η Αγία Άννα. Και Αυτή μαζί με τον σύζυγο της τον Άγιο Ιωακείμ με θερμές προσευχές, δάκρυα, συνεχείς παρακλήσεις ικέτευαν τον Θεό να τους χαρίσει ένα παιδί. Τέλος, ο Θεός εισάκουσε τις προσευχές τους και στα 69 χρόνια της αξιώθηκε να γίνει η μητέρα της μητρός του Θεανθρώπου μας Ιησού Χριστού.
~ Προς τούτο θεώρησα σκόπιμο να φέρω εις γνώσιν σας την προσευχή της Αγίας Άννης για τεκνοποιία και ευτεκνία άτεκνα ζευγάρια.
Προσευχή της Αγίας Άννης
«Κύριε Παντοκράτορα, καί Μεγαλοδύναμε, πού μόνο μέ τό λόγο ἔκανες τόν οὐρανό καί τή γῆ καί ὅσα φαίνονται καί εἶναι γύρω μας, πού λύτρωσες, τούς πατέρες μας ἀπό τά χέρια τοῦ Φαραώ, πού μέ τό πρόσταγμά Σου σχίσθηκε ἡ θάλασσα καί πέσανε μέσα οἱ Αἰγύπτιοι. Ἐσύ Θεέ, πού τούς ἔτρεφες σαράντα χρόνια στήν ἔρημο. Ἐσύ, πού εὐλόγησες τή Σάρρα, τή γυναίκα τοῦ Ἀβραάμ καί γέννησε τόν Ἰσαάκ στά γεράματά της. Ἐσύ πού χαρίτωσες ἐκείνη τήν Ἄννα τήν ὁμοία μου καί γέννησε τό Σαμουήλ τόν προφήτη. Ἐσύ δῶσε καί σέ μένα τήν ταπεινή Σου δούλη παιδί, καί μή μέ ἀφήσης νά εἶμαι ντροπιασμένη καί ταπεινωμένη ἀπό ὅλο μου τό γένος. Κύριε, ὁ Θεός μου, τάχα καί σάν ἕνα ἀπό τά θηρία δέν εἶμαι καί ἐγώ; Διατί μέ ὠργίστηκες τόσο καί εἶμαι στείρα; Ἐσύ, πού εὐλόγησες τά ποιήματά σου καί εἶπες: Αὐξάνεσθε καί πληθύνεσθε, δῶσε καί σέ μένα σπέρμα καί καρπό κοιλίας, καί ἄν γεννήσω εἴτε ἀρσενικό εἴτε θηλυκό, νά Σού τό χαρίσω μέ ὅλη μου τή χαρά καί νά τό φέρω στό Ναό Σου νά τό ἀφιερώσω».

*** Ο Ηγούμενος Γρηγόριος απαντά στον διοικητή του Αγίου Ορους από το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: ΄΄ Δεν πτοούμαι ούτε με φυλακή ΄΄
-Στην αντεπίθεση περνά ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Ορους, Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος απαντώντας στον πολιτικό διοικητή του Αγίου Ορους, κ. Αρίστο Κασμίρογλου για τα όσα προηγήθηκαν μεταξύ τους. Με επιστολή του στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο Αγιορείτης Ηγούμενος εξηγεί ότι κ. Κασμίρογλου συνεργάζεται με μία άθεη κυβέρνηση, και επιμένει ότι ως πολιτικός διοικητής κατευθύνει τους επισήμους σε φιλικά του μοναστήρια.
~    Αναλυτικά η απάντηση του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Δοχειαρίου Γέροντα Γρηγορίου στον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους
Αξιότιμε κ Πολιτικέ Διοικητά της Αγιωνύμου Πολιτείας,
εγώ καθόλου δεν θα ήθελα να κατέβω στην αρένα της δημοσιότητας, αλλά έτσι που φύσηξε ο άνεμος πάω κι εγώ. Τα δικά μου γράμματα δεν είναι ούτε ιεροσφράγιστα ούτε πρωτοκολλημένα. Είναι φωτοβολίδες μέσα στα σκοτάδια που εξαπέλυσαν οι κρατούντες.
Κατ᾽ αρχάς απορώ πως εσείς, κατηχητόπαιδο του πραγματικά μεγάλου αυτού επισκόπου της Εκκλησίας και με χριστιανικά φρονήματα, συνεργάζεστε με μία κυβέρνηση άθεη, η οποία από οδοδείκτης κατήντησε κολοδείκτης, εξ ου και οι διαστροφές και οι ακολασίες μεσουρανούν στον τόπο μας, με συλλαλητήρια από θηλυδρίες και με συμμετοχή υπουργών και άλλων κρατικών προσώπων, που κράτησαν η κρατούνε θέσεις-κλειδιά στην αβάπτιστη, αλειτούργητη και αχαρίτωτη σημερινή κυβέρνηση. Και δεν θυσιάζετε τον θώκο σας κι εξακολουθείτε να παραμένετε εκπρόσωπος της όχι μόνον άθεης κυβέρνησης, αλλά και της μαχόμενης κατά των οσίων και ιερών του αγίου τόπου μας, που ονομάζεται Ελλάδα.
Και το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  έτρεξε να το προτάξη των ταπεινών μου σκέψεων, γιατί βέβαια εσείς είστε πολιτικός του Αγίου Όρους κι εγώ ένας απλός μοναχός στις παρυφές του Άθωνα. Δεν πτοούμαι ούτε την φυλακή ούτε την εξορία. Παντού Χριστός και Ορθόδοξη Εκκλησία.
Προσπαθείτε να τοποθετήσετε προκάλυμμα στην όλη αυτή κατάσταση, που εδώ και χρόνια επικρατεί στο Αγιώνυμον Όρος, τα διακεκριμένα δηλαδή πρόσωπα να διαμένουν και να φιλοξενούνται σε διακεκριμένα μοναστήρια, που ίσως βιώνουν την αγιορειτική παράδοση πιο συνειδητά από εμάς, που βαστάμε την αξίνη, τον κασμά και τον μαλά από πρωίας έως εσπέρας και πέραν από την εσπέρα. Κι έτσι, όπως φαντάζομαι, τα τιμώμενα αυτά πρόσωπα παίρνουν μαζί τους, φεύγοντας από το Όρος, την αληθινή παράδοση του μοναχισμού. Εμείς, χειρώνακτες και απαίδευτοι, τι μπορούμε να προσφέρουμε στους υψηλόφρονες νόες; Αλήθεια, η τροχιά αυτή των επισήμων μέσα σ᾽ αυτόν τον τόπο μας είναι τόσο συνήθης, που δεν ξαφνιαζόμαστε πλέον, όταν ακούμε τα μοναστήρια που θα επισκεφθούν και θα φιλοξενηθούν. Πάντως, εάν ένα μοναστήρι δεν φέρει το ζήτα μπρός η πίσω, που είναι και το μεγαλύτερο ψηφίο της αλφαβήτου, δεν μπορεί να προσφέρη την θεοδίδακτη φιλοξενία.
~  Όσον αφορά τον αρχιεπίσκοπο Τιράνων δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω το κύρος της προσωπικότητάς του και τις ικανότητές του. Και μόνον που κράτησε την θέση αυτήν τόσα χρόνια, μέσα σ᾽ ένα λαό δυσσεβή και παράνομο, είναι άξιο θαυμασμού. Αλλά, όταν ο διάκονος Αναστάσιος άφησε το άντρο της Ζωής, κατέφυγε στον γέροντα Αμφιλόχιο τον Πάτμιο. Εκείνα τα χρόνια βημάτιζα και εγώ στον χώρο του μοναχισμού. Με ρώτησε ο Γέροντάς μου:
– Να τον κρατήσουμε; Θα μπορέσης να τον φιλοξενήσης στο πάμπτωχο Κουβάρι, που πολλές φορές και το ψωμί στερούμεθα; Θα μπορέσετε να τον φιλοξενήσετε μόνον με μακαρονάκι;
– Γέροντα, θα προσπαθήσω, με την ελπίδα ότι θα πάρω κι εγώ κάποια εφόδια για τον δρόμο που ξεκίνησα.
Βέβαια, ο χριστιανός δεν είχε καμμία γνώση του μοναχισμού, εκτός από το «Πορευθέντες». Ακόμη και το «Κύριε, ελέησον» που λέγαμε σαράντα φορές, το εύρισκε ενοχλητικό. «Γιατί σαράντα και όχι τρεις;» Δεν είχε προσέξει ότι στην ορθόδοξη λατρεία οι επαναλήψεις είναι εκ των ων ουκ άνευ και τα ευαγγελικά αναγνώσματα είναι πάντα τα ίδια, γιατί η Εκκλησία δεν είναι εφημερίδα, είναι ο αιώνιος λόγος του Θεού. Έχοντας πάντα το πνεύμα να απαντώ στα περίεργα χαριεντιζόμενος, το πρωΐ που μου έλεγε «Καλημέρα», του έλεγα «Το ᾽παμε και χθες, θα το πούμε και σήμερα; Πάντα τα ίδια θα λέμε;». Εν τη φιλοτιμία μου γύριζα όλα τα μπαίρια του κατάξερου νησιού να μαζέψω το χορταράκι που μόλις θα ανέμιζε στην γη, για να περιποιηθώ τον πατέρα Αναστάσιο. Τώρα όμως ανέβηκε πολύ ψηλά και αντραλίζεται και δεν θυμάται τον πτωχό Κουβαρίτη Γρηγόριο. Ας έχη δόξα ο Θεός.
Στα σαράντα έξι χρόνια της ηγουμενίας μου κουράστηκα με τα διακεκριμένα πρόσωπα και δεν έχω καμμία διάθεση να έχω συνάντηση μαζί τους. Στο μοναστήρι μου, όπως δέχομαι τον μπαρμπα-Μανώλη από τα Χανιά, έτσι θα δεχθώ και τον κάθε διακεκριμένο. Ο δρόμος μου δεν είναι στ᾽ ακρογιάλια, είναι στις ακτές του Όρους. Και πιστεύω αυτοί οι υψηλοί άνθρωποι δεν θα έχουν καθόλου διάθεση να δεχθούν λόγο η και καλωσόρισμα από ένα φτωχό μοναχό.
Κράτησα την φτώχεια, για να έχη ασφάλεια η ψυχή μου, και προσπαθώ και την αρετή της ταπεινώσεως να εξασκώ, γιατί αυτά τα δυό πιστεύω ότι είναι τα πιο σωστά πατήματα για την βασιλεία των ουρανών. Θα συνεχίσω αυτήν την πορεία που ξεκίνησα από τα μικρά μου χρόνια και Κύριος ο Θεός ελεήσαι και οικτιρήσαι και εμένα και τους συνοδοιπόρους μου. Αμήν.
Γρηγόριος ο Αρχιπελαγίτης

*** Ο Διοικητής του Αγίου Όρους απαντά στον Ηγούμενο της Μ. Δοχειαρίου για τις κατηγορίες στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
~ Άγιο Όρος: Απάντηση στον , δίνει ο διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, με επιστολή του στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, την οποία παραθέτουμε αυτούσια, όπως έχουμε την υποχρέωση.~

*** Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 65χρονος για την παιδική πορνογραφία 
Ελεύθερος αφέθηκε, αμέσως μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, ο 65χρονος που κατηγορείται για διακίνηση παιδική πορνογραφίας μέσω διαδικτύου. Στον κατηγορούμενο απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα ενώ κατέβαλε και χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ.    *Διαβάστε εδώ περισσότερα για την υπόθεση 

***  Άρση επικινδυνότητας στον ανατολικό μόλο «κατόπιν εορτής»… 
Με μέριμνα και έξοδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε χθες από συνεργείο τεχνική παρέμβαση για την άρση της επικινδυνότητας στον ανατολικό κυματοθραύστη του λιμένα Καλαμάτας.
Ο χώρος έχει αποκλειστεί για το κοινό, προκειμένου να πήξει το τσιμέντο, που χρησιμοποιήθηκε για την επούλωση των ρωγμών και θα είναι στη διάθεση των πολιτών από σήμερα.
Συνιστάται μεγάλη προσοχή από πλευράς του κοινού κατά την επίσκεψη στον ανατολικό μόλο, ενώ τα παιδιά δε θα πρέπει να κυκλοφορούν σ' αυτόν ασυνόδευτα. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για προσωρινή παρέμβαση και η οριστική θα γίνει μετά την έγκριση του master plan του λιμένα Καλαμάτας.
Σε ένα ακόμα θέμα η Δημοτική Αρχή έρχεται - κατόπιν εορτής- να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Υπενθυμίζουμε ότι οι εργασίες σημειώθηκαν, διότι τις προηγούμενες ημέρες ένα 8χρονο παιδί, που έκανε αμέριμνο το μπάνιο του, καθώς περπατούσε στο μόλο έπεσε σε τρύπα που έχει ανοίξει από διάβρωση, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί το πόδι του. Άμεσα ζητήθηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής. Στο σημείο έφθασαν 2 οχήματα με 8 άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ ύστερα από πολύ προσεκτική επιχείρηση κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το παιδί χωρίς να τραυματιστεί. Α.Π.

*** Παραιτήθηκε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Κατερίνα Κασιούμη
Όπως έγινε γνωστό πριν λίγη ώρα από την ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας παραιτήθηκε η Κατερίνα Κασιούμη. Η Διευθύντρια της Δημοτικής Σχολής Χορού και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Την παραίτησή της ανακοίνωσε τηλεφωνικά στο Δήμαρχο, επικαλούμενη προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Η παραίτηση θα υποβληθεί και γραπτώς και θα δοθεί στη δημοσιότητα.
Η κυρία Κασιούμη εξέφρασε ευχαριστίες προς το Δήμαρχο και αυτός την ευχαρίστησε για τη συνεργασία.
Άμεσα κινούνται οι διαδικασίες για την πρόσληψη νέας Διευθύντριας για τη Σχολή και το Φεστιβάλ, κατά τα προβλεπόμενα από το νόμο.

*** Σκουπίδια Καλαμάτας: «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της… Δανιμαρκίας» 
Χωρίς εκπλήξεις κύλησε χθες η συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή για την ανάδοχο εταιρεία που θα διαχειριστεί για 2+1 χρόνια τα σκουπίδια του Δήμου Καλαμάτας.
Ως γνωστόν, μειοδότρια για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο διεθνή διαγωνισμό του Δήμου Καλαμάτας και μέχρι την έναρξη της λειτουργίας της κεντρικής διαχείρισης - ΣΔΙΤ, αναδείχθηκε η Ηλέκτωρ Ανώνυμος Εταιρεία Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Εφαρμογών, της οποίας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Λεωνίδας Μπόμπολας. Η τιμή μονάδας, την οποία προσέφερε η Ηλέκτωρ, είναι 59,1 ευρώ ανά μετρικό τόνο προ ΦΠΑ, με τιμή μονάδας στον προϋπολογισμό μελέτης 60 ευρώ ανά τόνο.
Σημειώνουμε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός για δυο έτη είναι 4.103.904,00 ευρώ με δικαίωμα παράτασης για ένα ακόμα έτος, με προϋπολογισμό 2.051.952,00 ευρώ.
Βέβαια, εκείνο που θα πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι ότι η τελική τιμή κόστους για το Δήμο Καλαμάτας και τους δημότες θα είναι πολύ μεγαλύτερη, αν προσθέσει κανείς το ΦΠΑ (που θα καταβάλλει ο Δήμος), αλλά και το κόστος για τη διαχείριση του υπολείμματος. Αν, δε, προσθέσουμε και τα έργα υποδομών που θα πρέπει να γίνουν, μια και η περιοχή είναι γεμάτη σκουπίδια και θα πρέπει να βρεθούν καινούργιοι χώροι, το κόστος ανεβαίνει… αρκετά. Τέλος, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, η απόφαση θα πάει για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αν όλα κυλήσουν καλά, η μονάδα προβλέπεται να εγκατασταθεί σε δύο μήνες περίπου.
     Μειοψηφίες
Από την πλευρά των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο Σταμάτης Μπεχράκης από τη μείζονα μειοψηφία διαφώνησε με τη γενικότερη φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών. Ειδικότερα, σχολίασε ότι από την πλευρά της δεν υλοποίησε ποτέ ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα είχε ως στόχο τη διαλογή στην πηγή, τη μείωση του όγκου των σκουπιδιών και την κομποστοποίηση. Αποτέλεσμα του αδιεξόδου που δημιούργησε είναι να προστρέχει στους εργολάβους.
Ο δημοτικός σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Τάσος Νιάρχος, τόνισε ότι η διαχείριση των σκουπιδιών αποδεικνύεται πραγματικό "χρυσάφι", όχι, όμως, για τους Δήμους, αλλά για τους ιδιώτες. Κι αυτό, γιατί όλες οι πολιτικές που αναπτύσσονται (κρατικές και αυτιοδιοικητικές) οδηγούν με… κλειστά μάτια στην πόρτα των εργολάβων. Και το ερώτημα, σύμφωνα με τον κ. Νιάρχο, είναι: από τη στιγμή που ο Δήμος Καλαμάτας έχει τη δυνατότητα να προμηθεύεται τον απαιτούμενο εξοπλισμό, γιατί δεν προχωρεί ο ίδιος στη διαχείριση των σκουπιδιών;
Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης "Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών", Μιχάλης Αντωνόπουλος, σημείωσε ότι αν η Δημοτική Αρχή είχε ως στόχο την  επαναλειτουργία της ΜΟΛΑΚ, πιέζοντας γι' αυτό προς όλες τις πλευρές, το κόστος της διαχείρισης θα ήταν πολύ μικρότερο, κάτι που έχει παραδεχτεί και η ίδια η εταιρεία.
Για να θυμηθούμε και τον Σαίξπηρ στον "Άμλετ", σύμφωνα με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, "κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας"…  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Ένοχος κρίθηκε πρώην πρόεδρος για είσπραξη τελών από τους κατοίκους 
Μειωμένη τιμολόγηση έπρεπε να έχει η ΔΕΥΑΚ στον Άγιο Φλώρο λόγω γεώτρησης
   Ένοχος για καταπίεση κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ για είσπραξη τελών χωρίς να οφείλονται από τους κατοίκους των χωριών Άγιος Φλώρος και Χριστοφιλαίικα. Η υπόθεση εκδικάσθηκε χθες, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει τα προηγούμενα χρόνια ο «Σύλλογος Αγιοφλωριτών Εν Αθήναις Ο Πάμισος».
Το δικαστήριο στην ουσία δέχθηκε ότι η τιμολόγηση του νερού θα έπρεπε να είναι μειωμένη για το συγκεκριμένο χωριό, έναντι των υπόλοιπων καταναλωτών, καθώς υπάρχει γεώτρηση, η οποία ανήκε στο χωριό πριν από τις συνενώσεις, αρχικά με τον «Καποδίστρια» και στη συνέχεια με τον «Καλλικράτη».
Από την πλευρά της ΔΕΥΑΚ και του πρώην προέδρου, ο οποίος, αν και την επίδικη περίοδο δεν ήταν πρόεδρος της Επιχείρησης, βρέθηκε κατηγορούμενος, υποστηρίχτηκε ότι υπάρχει ενιαίο τιμολόγιο της Επιχείρησης στους καταναλωτές της, ενώ οι αποφάσεις που αφορούν στην τιμολόγηση λαμβάνονται από το 11μελές  Διοικητικό της Συμβούλιο και εγκρίνονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και όχι από τον εκάστοτε πρόεδρο.
     Η γεώτρηση
Η κατηγορία της καταπίεσης αφορά υπάλληλο που εν γνώσει εισπράττει φόρους, δασμούς, τέλη ή άλλα φορολογήματα ή οποιαδήποτε δικαιώματα που δεν οφείλονται.
Οι μηνυτές από τον Άγιο Φλώρο υποστήριξαν ότι, σύμφωνα με νόμο του 1995, μπορεί να καθορίζεται ειδικό τιμολόγιο ύδρευσης και αποχετεύσεως για τους κατοίκους των Δήμων ή Κοινοτήτων ή συνοικισμών αυτών που μετέχουν στην Επιχείρηση και οι οποίοι εξυπηρετούνται με δικό τους δίκτυο, ανεξάρτητο από το ενιαίο δίκτυο της Επιχείρησης, και να θεσπίζονται διαφορετικά τιμολόγια κατά περιοχές ανάλογα με τα εκτελούμενα έργα ή με το κόστος λειτουργίας των εγκαταστάσεων της περιοχής.
Το επίδικο διάστημα ξεκινά από το 2012, ενώ ο κατηγορούμενος διατέλεσε πρόεδρος στη ΔΕΥΑΚ από το Σεπτέμβριο του 2014. Μάλιστα, όπως και ο ίδιος είπε στην απολογία του, το 2012 δεν ήταν καν μέλος του Δ.Σ. της επιχείρησης.
Περίπου το 1985 από τρεις κατοίκους του Αγίου Φλώρου παραχωρήθηκαν 15 τ.μ. για να γίνει γεώτρηση με έξοδα του Συλλόγου Αγιοφλωριτών. Ακολούθως η γεώτρηση παραχωρήθηκε στην Κοινότητα για την εξυπηρέτηση του χωριού και με τον «Καποδίστρια» πέρασε στο Δήμο Αρφαρών. Με τον «Καλλικράτη» πέρασε στο Δήμο Καλαμάτας λόγω της συνένωσης και, κατά συνέπεια, στην αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΚ.
     Ενοχή
Από την πλευρά του κατηγορούμενου επισημάνθηκε ότι η τιμολόγηση στη ΔΕΥΑΚ γίνεται με απόφαση των συλλογικών του οργάνων και ο τότε πρόεδρος δεν παρέβη κανένα νόμο.
Για το ειδικό τέλος του 80% που επιβαλλόταν έως το 2012, επισημάνθηκε ότι αφορά στην αποχέτευση και όχι την ύδρευση και πως είναι ανταποδοτικό, καθώς πηγαίνει σε έργα. Μετά το 2012 έγινε αναπροσαρμογή του σε 40%.
Σε ό,τι αφορά το πάγιο τέλος, διευκρινίσθηκε ότι αφορά στη χρήση του υδρομετρητή, γιατί αυτός ανήκει στη ΔΕΥΑΚ.
Τέλος, επισημάνθηκε ότι το κλιμακωτό τιμολόγιο που εφαρμόζει η Επιχείρηση δεν αντιβαίνει στην αρχή της ανταποδοτικότητας, καθώς στόχος είναι η οικονομία στη χρήση νερού.
Ο κατηγορούμενος πρώην πρόεδρος της Επιχείρησης είπε ότι το δίκτυο εκεί είναι γερασμένο και στη συγκεκριμένη γεώτρηση υπάρχουν πολλές βλάβες, τις οποίες αποκαθιστά η ΔΕΥΑΚ. Σημείωσε ότι μόνο το ρεύμα που πληρώνει η ΔΕΥΑΚ για τη γεώτρηση φτάνει τα 16.000 ευρώ ετησίως, ενώ έχουν εκτελεσθεί και δύο έργα ύψους 113.000 ευρώ.
Τέλος, είπε ότι η τιμολόγηση στην περιοχή του Αγίου Φλώρου αποδίδει λιγότερα στην Επιχείρηση από αυτά που ξοδεύει για τη συντήρηση και τις βλάβες στη συγκεκριμένη γεώτρηση.
Την ενοχή του κατηγορουμένου ζήτησε η εισαγγελέας του δικαστηρίου, Μαίρη Κωλλέτη, σημειώνοντας  ότι θα έπρεπε να είναι μειωμένη η τιμολόγηση στο συγκεκριμένο χωριό.
Τελικά, το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλακίσεως 6 μηνών με 3ετή αναστολή.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Έφθασε στην Καλαμάτα το ιστιοπλοϊκό με 50 μετανάστες μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά! (φωτογραφίες & βίντεο) 
 
 
 
 
 
 
Συνοδεία Φιλανδικού περιπολικού σκάφους της "Frontex"
    Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλαμάτας το ιστιοπλοϊκό σκάφος «Gertie» με σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών. Σ’ αυτό επέβαιναν 50 μετανάστες αγνώστου εθνικότητας μέχρι στιγμής καθώς και 3 Ουκρανοί, ύποπτοι για διακινητές. Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης το Ιστιοπλοϊκό εντοπίστηκε, ανοιχτά των Κυθήρων, σε διεθνή ύδατα,  από φιλανδικό περιπολικό σκάφος της «Frontex» και το οποίο συνέλαβε τους ύποπτους για διακινητές, και συνόδευσε το ιστιοπλοϊκό μέχρι το λιμάνι της Καλαμάτας. Ανάμεσα στους 50 μετανάστες βρίσκονται 7 μικρά παιδιά και αρκετές γυναίκες, ενώ μια έγκυος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Αυτή την ώρα στις αποθήκες του λιμενικού γίνεται καταγραφή των μεταναστών και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στο κτίριο της πρώην Νοσηλευτικής Σχολής, δίπλα στο Νέο Δημαρχείο, όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά.
  *Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του «Θάρρους» 
Video 1: 50 μετανάστες στο λιμάνι της Καλαμάτας ,  
  Βίντεο 2 : Υποδοχή 50 μεταναστών στο λιμάνι της Καλαμάτας , https://youtu.be/q9O6GBHJQz0 .-
Βίντεο 3 : Παύλος Μπουζιάνης δηλώσεις , https://youtu.be/VUPi5qM0X2o ,.-
Βίντεο 4 :Frontex  , https://youtu.be/PxuFIwbkL7A .-

***  BAY FESTIVAL με το Γιάννη Αγγελάκα απόψε στην Κυπαρισσία
“BAY FESTIVAL” απόψε στο λιμάνι Κυπαρισσίας με συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα διοργανώνει ο νεοσύστατος Σύλλογος Νέων Κυπαρισσίας (ΣΥ.ΝΕ.Κ.), κάνοντας μια νέα αρχή για την πόλη, σε πείσμα των καιρών που κατατάσσουν τον πολιτισμό σε πολυτέλεια.
Φιλοδοξία του Συλλόγου να κάνουν όλοι μαζί αυτό το φεστιβάλ θεσμό. BAY FESTIVAL, με ιστορικές μπάντες στην καρδιά του Κυπαρισσιακού και το λιμάνι της Κυπαρισσίας!
Ο Γιάννης Αγγελάκας επιστρέφει με νέα μπάντα και νέο δίσκο στην Κυπαρισσία. Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο μουσικό μας χάρτη, δεν έπαψε ποτέ να είναι δημιουργικός, ανατρεπτικός και, κυρίως, ανήσυχος. Δε θα μπορούσε να μην ισχύει το ίδιο και για την μπάντα του, τους 100°C. Στην Κυπαρισσία έρχεται με επιλογές από όλη την πορεία του, από τις Τρύπες έως σήμερα. Το ιστορικό line-up συμπληρώνουν οι Lost Bodies, μια μπάντα θρύλος για την ελληνόφωνη ροκ σκηνή, και οι οποίοι θα παίξουν για πρώτη φορά στην Κυπαρισσία.
Τη βραδιά θα ανοίξει ο επίσης ανήσυχος Macubert από την Κυπαρισσία με το Melassa project. Μακρόσυρτα ηλεκτρονικά beats με synth ήχους, κιθάρες και φωνές, φτιαγμένα να καλύπτουν τις ανάγκες του project.
Στο χώρο του φεστιβάλ θα ξεκινήσει από νωρίς εργαστήριο αρχιτεκτονικού παιχνιδιού από τις Μυρμηγκοφωλιές και θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις κοσμημάτων και άλλων εικαστικών.
O Γιάννης Αγγελάκας και η μπάντα του σχεδόν δύο χρόνια πειραματίζονται, γελάνε, γράφουν, σβήνουν και ταξιδεύουν. Αποτέλεσμα όλων αυτών ένας νέος δίσκος που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Με αυτόν στις αποσκευές τους θα ταξιδέψουν (και θα μας «ταξιδέψουν») το φετινό καλοκαίρι σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Τους 100°C αποτελoύν οι: Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αλέξης Αρχοντής στα τύμπανα, Γιάννης Σαββίδης στην ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα, James Wylie στο σαξόφωνο. Την επιμέλεια του ήχου έχει ο Γιώργος Ταχτσίδης. Παραγωγή: Novel Vox.
Οι Lost Bodies εμφανίζονται για πρώτη φορά στην ανεξάρτητη μουσική σκηνή της Αθήνας το 1985 και κυκλοφορούν δύο κασέτες το 1988. Εφέτος συμπληρώνουν πλέον 32 χρόνια συνεχούς παρουσίας έχοντας στο ενεργητικό τους 2 κασέτες, 2 βινύλια & 13 CD.
Η μουσική των Lost Bodies βρίσκεται στις παρυφές της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής και ενσωματώνει στοιχεία από το industrial, το trip-hop και το post-punk μέχρι το funk και την avant-garde, σε μια πειραματική μείξη ακουστικού, ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού ήχου με αρκετά στοιχεία πρόζας, αυτοσαρκασμού και κοινωνικής σάτιρας. Οι Lost Bodies είναι: Θάνος (φωνή), Γιώργος & Κωσταντής (κιθάρες), Βασίλης (μπάσο), Λέανδρος (κρουστά).
Απόψε από τις 8.00 μ.μ. στο λιμενοβραχίονα Κυπαρισσίας, με γενική είσοδο 12 ευρώ.

***  Μύρισε ο Αύγουστος βιβλίο στο 1ο ανταλλακτικό παζάρι της Κυπαρισσίας
 
Με ενθουσιασμό και χαμόγελα διεξήχθη το βραδάκι της Τρίτης το 1ο ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Γυναικών Κυπαρισσίας «ΓΑΙΑ» και η Βιβλιοθήκη Γυμνασίου Κυπαρισσίας! Πρόκειται για πρωτοβουλία της προέδρου του Συλλόγου Γυναικών, την οποία με χαρά αποδέχθηκαν οι υπεύθυνοι της Βιβλιοθήκης, Δέσποινα Θεοδοσάκη και Γιώργος Τσάλτας, και αγκάλιασαν πολλοί κάτοικοι της Κυπαρισσίας, των Φιλιατρών, γειτονικών περιοχών και επισκέπτες που συμμετείχαν στο παζάρι βιβλίου και αντάλλαξαν τα βιβλία τους με άλλα. 
Σημειώνεται πως πολλοί χάρισαν βιβλία για εμπλουτισμό κσι ανανέωση της Βιβλιοθήκης! 
Το παζάρι βιβλίου αποτέλεσε μια όμορφη καλοκαιρινή γιορτή και ευκαιρία για να μυρίσει ο Αύγουστος βιβλίο στην πόλη! Ο Σύλλογος προσέφερε σε όλες και όλους δροσερό κέρασμα στον υπαίθριο χώρο της Βιβλιοθήκης, ενώ η εκδήλωση επενδύθηκε με μουσικές επιλογές της Αναστασίας Γεωργακοπούλου, που έκαναν την ατμόσφαιρα ακόμα πιο υπέροχη! 
Μιλώντας στο «Θ», η καθηγήτρια και υπεύθυνη Βιβλιοθήκης Γυμνασίου Κυπαρισσίας, Δέσποινα Θεοδοσάκη, εξέφρασε τη χαρά της, «γιατί η Βιβλιοθήκη μας άνοιξε για άλλη μια φορά για τον κόσμο, έπειτα από μία άκρως επιτυχημένη – εκ του αποτελέσματος – πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Κυπαρισσίας “ΓΑΙΑ” και ειδικά της προέδρου του, Χαράς Παπαδοπούλου. Διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο χώρο της Βιβλιοθήκης το ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου. Ήρθε πολύς κόσμος, όχι μόνο από την Κυπαρισσία, αλλά και από τα Φιλιατρά, και μεγάλοι και παιδιά. Με πολλή αγάπη, πραγματικά, περιέβαλαν όλη αυτή την εκδήλωση. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Ελπίζω κι όλος ο κόσμος που ήρθε να είναι εξίσου ικανοποιημένος…». 
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κυπαρισσίας «ΓΑΙΑ», Χαρά Παπαδοπούλου, σημείωσε: «Εμείς, ως Σύλλογος Γυναικών “ΓΑΙΑ”, θέλουμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τη Βιβλιοθήκη του Γυμνασίου και, φυσικά, το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας, Με αυτή την κίνηση έδειξαν ότι είναι ανοιχτοί προς τον κόσμο και την κοινωνία και προς το Σύλλογό μας. Ότι είναι διαθέσιμοι να μπουν μέσα στην κοινωνία, να μας δείξουν το έργο που έχουν κάνει, να μην αφορά αποκλειστικά μόνο στα παιδιά που είναι μαθητές του σχολείου, αλλά και τους μεγαλύτερους, όλους τους πολίτες, να επικοινωνήσουμε όλοι μεταξύ μας και ειδικά αυτοί που αγαπάμε το βιβλίο. Ελπίζουμε να γίνει η αρχή σήμερα και να έχουμε μια πολύ ωραία συνέχεια»!  Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
***  Κέρδισαν το κοινό «Της Ζωής τα Παράξενα Παιχνίδια» 
Παρουσιάσθηκε το βράδυ του Σαββάτου από το Θεσσαλονικιό συγγραφέα
   Το βιβλίο «Της Ζωής τα Παράξενα Παιχνίδια», του Θεσσαλονικιού Χρήστου Τούβε παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο στέκι πολιτισμού και γεύσεων «Μπουκαδούρα», στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Ο συγγραφέας ολοκλήρωσε με την Καλαμάτα ένα μεγάλο κύκλο περιοδειών, καθώς από το 2014 που εκδόθηκε το βιβλίο μέχρι σήμερα το έχει παρουσιάσει σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
    Εκδήλωση
Το βιβλίο προλόγισε η ψυχολόγος Γιώτα Παπαγεωργίου, ενώ αποσπάσματα από αυτό διάβασε η φιλόλογος Ξένια Αλεξανδροπούλου, που κατοικεί στην Κορινθία αλλά κατάγεται από τη Μεσσηνία.
Την παρουσίαση του βιβλίου, με πολύ ιδιαίτερο τρόπο και δημιουργώντας μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, έκανε ο ίδιος ο συγγραφέας, μιλώντας για τους ήρωες αλλά και τη γιαγιά του, στην οποία είναι αφιερωμένο.
Το βιβλίο πραγματεύεται τη σχέση ενός παιδιού μ’ έναν παππού και δείχνει τη γέννηση, εξέλιξη και ωρίμανση μίας σχέσης ζωής. Είναι ένα εγχειρίδιο ζωής μυθιστορηματικού τύπου με πολλά στοιχεία ψυχολογίας, είναι αφιερωμένο στην τρίτη ηλικία, ενώ αυτό που κάνει ιδιαίτερη αίσθηση είναι το τέλος κάθε κεφαλαίου που υπάρχουν τα σημεία-κλειδιά, όπου ο αναγνώστης ταυτίζεται.
Το βιβλίο επιμελήθηκε ο Γιάννης Γαβαλάς, ένας άνθρωπος που έχει συνεργαστεί με τον Γιάννη Ρίτσο και τον Νίκο Καββαδία.  Β.Β.

***  ΧΤΥΠΗΣΕ Ο "ΕΩΣΦΟΡΟΣ"! ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ...

~ Ένα τεράστιο κύμα καύσωνα σαρώνει σήμερα τη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη, και η ζέστη είναι τόσο αφόρητη που οι επιστήμονες της έδωσαν το όνομα Lucifer, ελληνιστί Εωσφόρος.
Το κύμα αυτό έχει προκαλέσει εκατοντάδες πυρκαγιές και καταστροφές σε καλλιέργειες, και σε ορισμένες χώρες η θερμοκρασία έχει ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν για πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε τουλάχιστον 10 χώρες, και το φαινόμενο θα κρατήσει μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα.
Ήδη υπάρχουν νεκροί και συγκεκριμένα στην Πολωνία και τη Ρουμανία υπάρχουν δύο νεκροί, ενώ στην Αλβανία έχουν ξεσπάσει σήμερα πάνω από 75 φωτιές. Σε συναγερμό βρίσκονται και η Σερβία, η Βοσνία, τα Σκόπια και η Κροατία.
Τέλος, τεράστια προβλήματα υπάρχουν στις καλλιέργειες στην Ιταλία, όπου οι οινοπαραγωγοί έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από το κανονικό την συγκομιδή των σταφυλιών, καθώς φοβούνται ότι θα καταστραφούν. Στην Βοσνία και τη Σερβία υπάρχουν παρόμοια προβλήματα...

***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Το ΕΠΙΣΗΜΟ κράτος της Τουρκίας υποδαυλίζει τον ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟ στη Δ. ΘΡΑΚΗ...

~   Σε απίστευτη καταγγελία και αποκάλυψη προχώρησε η γνωστή ιστοσελίδα tourkikanea.gr σχετικά με την ρητορική που χρησιμοποιεί το Τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Παιδείας σε σχέση με την Θράκη μας.
Είναι γνωστό ότι όταν στην Τουρκία μιλούν για τη Δυτική Θράκη δεν γίνεται αναφορά στην Ελλάδα, καθώς θεωρείται “ιδιαίτερη” περίπτωση.
Όμως η αποκάλυψη που κάνει η ιστοσελίδα, δείχνει ότι η Τουρκία πάει πολύ πιο μακριά την προπαγάνδα της.
Το Τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Παιδείας φέτος το καλοκαίρι διοργανώνει στο Ικόνιο ένα σεμινάριο για δασκάλους οι οποίοι θα διδάξουν “στις Ευρωπαϊκές χώρες και στην Δυτική Θράκη”.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρόκειται για επίσημη διατύπωση που χρησιμοποιεί το επίσημο Τουρκικό κράτος. Στην ουσία διαχωρίζει την Δυτική Θράκη από τις Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες ανήκει κι η Ελλάδα, και άρα και η Δυτική Θράκη. Και μάλιστα αυτή η φράση επαναλαμβάνεται δύο φορές μέσα στο κείμενο.
Η προπαγάνδα ποτέ δεν είναι τυχαία. Η Τουρκία υποδαυλίζει συνεχώς μια αλυτρωτική ρητορική και επιχειρεί να δημιουργήσει πολεμικό κλίμα στην περιοχή και η Ελλάδα δεν θα πρέπει να επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο. Η Θράκη μας κινδυνεύει και η Ελλάδα θα πρέπει να το αντιληφθεί αυτό και να πράξει όσα χρειάζονται για την προστατεύσει πριν να είναι πολύ αργά...

***  Όλη η αλήθεια! Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ τη Γερμανική ΔΙΑΦΘΟΡΑ...

~  Μην χάσετε το Σάββατο 5 Αυγούστου, την εφημερίδα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ», η οποία φιλοξενεί άλλο ένα καταιγιστικό άρθρο του Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣαποκαλύπτει την πιο ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΗ χώρα στην Ευρώπη, δηλαδή τη Γερμανία, σε ένα άρθρο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι Έλληνες.
Μη το χάσετε αύριο στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ».


***  Τι ζούμε Θεέ μου...! Ο Καμίνης υποψήφιος για την προεδρία του (πρώην) ΠΑΣΟΚ;...

~  Την απόφαση να διεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δηλαδή του πρώην ΠΑ.ΣΟ.Κ., έχει πάρει ο νυν δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iefimerida.gr, ο δήμαρχος που υποστήριξε όσο κανείς τους λαθρο-εισβολείς στην πόλη των Αθηνών, μετά από προτροπή του Νίκου Αλιβιζάτου, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του ως Δημάρχου και να διεκδικήσει την υποψηφιότητά του ως επικεφαλής του ΔΗ.ΣΥ.

***  ΤΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ! Και οι Έλληνες στα συσσίτια...

~   Είναι η τρίτη δόση που λαμβάνουν από τον κρατικό κορβανά τα κόμματα στο πλαίσιο της χρηματοδότησής τους.
Τα ποσά καθορίζονται με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη και στη χρηματοδότηση, βάσει της απόφασης, περιλαμβάνεται και τα κόμματα ΛΑΟΣ και Λαϊκή Ενότητα αν και βρίσκονται εκτός βουλής.
Πηγή: newsit

***  Τα ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ! Πάει να νομιμοποιήσει ΓΑΜΟ & ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ ομόφυλων ζευγαριών...

~  Την θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία ζητά από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τα συγκεκριμένα θέματα αναφέρονται ρητά στο κείμενο της πολιτικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε στις 28 και 29 Ιουλίου αναφορικά με τη διεθνή οικονομική και πολιτική συγκυρία, τους άξονες του πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη περίοδο και τη στρατηγική πολιτική μακράς πνοής του κόμματος.
Το κείμενο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα αναφέρει συγκεκριμένα ότι είναι πλέον «ώριμο να προχωρήσουμε και σε τομές όπως ο πολιτικός γάμος των ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία».
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις στην υλοποίηση της πολιτικής του στην Παιδεία καθώς όπως αναφέρει τα ζητήματα αυτά δεν εμπίπτουν στον έλεγχο των δανειστών.
Συγκεκριμένα μιλά για την απέχθεια των θεσμών, ακόμη και στο κατώτερο τεχνικό επίπεδο, να διαθέτει μια αριστερή κυβέρνηση ευελιξία κινήσεων. «Η μείωση του βαθμού επιτήρησης δεν μπορεί να περιμένει το τέλος των μνημονίων. Ιδιαίτερα αυτή η προσπάθεια πρέπει να συμπεριλαμβάνει την Παιδεία, όπου η επιτήρηση είναι εκτός των συμφωνηθέντων του μνημονίου» αναφέρει συγκεκριμένα.
Σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι «στο χώρο της παιδείας επιβάλλεται να υλοποιηθεί η μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες. Μετά τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τη γενίκευση του ολοήμερου σχολείου και τις πολλές παρεμβάσεις στο τομέα της Ειδικής Αγωγής, η έμφαση πρέπει να δοθεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση».
Με το μακροσκελέστατο κείμενο που ξεπερνά τις 4.500 λέξεις τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συντηρούν επίσης και την κόντρα της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη καθώς αναφέρουν εμμέσως πλην σαφώς ότι στους κόλπους της υπάρχουν δικαστές που εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες και δεν επιθυμούν την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Πιο συγκεκριμένα  στο συγκεκριμένο κεφάλαιο για τη διαφορά και τη διαπλοκή αναφέρει ότι... «είναι γεγονός ότι κύκλοι της Ελληνικής Δικαιοσύνης, φαίνεται να δημιουργούν την υπόνοια ότι μπορεί να λειτουργούν στη βάση πολιτικών σκοπιμοτήτων». και προσθέτουν: «Είναι επομένως αναγκαίο από τη δική μας μεριά να συζητήσουμε σε βάθος την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στις σχέσεις μεταξύ των εξουσιών και να εκπονήσουμε μια πολιτική στρατηγική για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Δεν πρέπει όμως να τηρούμε ίσες αποστάσεις. Η δικαιοσύνη θα πρέπει λειτουργεί με όρους που να μην δημιουργούν ούτε καν την υπόνοια ότι νομοθετεί».
Όσον αφορά τα γενικότερα πολιτικά ζητήματα η πολιτική απόφαση σημειώνει ότι η  ευρωπαϊκή Αριστερά πρέπει να σταματήσει να «εξαντλείται στην παρακολούθηση των εξελίξεων και των αντιπαραθέσεων» και να συγκροτήσει μια ενιαία πολιτική πλατφόρμα με την οποία θα αντιπαρατεθεί στο σχέδιο για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων που προτείνεται από τις ισχυρές δυνάμεις του ευρωπαϊκού κέντρου (Γερμανία, Ολλανδία κά).
Το θέμα της β' αξιολόγησης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το ξεπερνούν σε μια μόνο παράγραφο στην οποία επισημαίνουν πως «το πρόσημο της είναι τελικά θετικό με επιτυχίες, αλλά και αναγκαίους συμβιβασμούς». «Οι νίκες που πετύχαμε σε μια σειρά από θέματα, ήρθε μέσα από τη μάχη επιχειρημάτων στο τεχνικό επίπεδο, αλλά και επειδή καταφέραμε να καταστήσουμε τα μεγάλα επίδικα της διαπραγμάτευσης κεντρικά πολιτικά διακυβεύματα της ίδιας της Ευρώπης» αναφέρουν επίσης.
Τέλος όσον αφορά τη ΝΔ αναφέρουν ότι μετά το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. «Με τις καταγγελίες για δήθεν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, μέχρι τις επιχειρήσεις προβοκάτσιας για τους συμβασιούχους η ΝΔ προσπαθεί ανεπιτυχώς να συντηρήσει μια δήθεν εικόνα πολιτικής αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης  χωρίς ωστόσο επιτυχία» επισημαίνεται χαρακτηριστικά. Για το ΠΑΣΟΚ σημειώνεται ότι είναι σε «στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ» ενώ για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην Πολιτική Απόφαση ότι «πρέπει να συζητηθούν ξεχωριστά σε μια ειδική συνεδρίαση της ΚΕ τα εξής: Τα οικονομικά του κόμματος. Η ιδεολογική δουλειά του κόμματος, συμπεριλαμβάνοντας το ρόλο του Ινστιτούτου Πουλαντζά και την εκπαίδευση των στελεχών, η λειτουργία της επιτροπής δεοντολογίας, τα ΜΜΕ».  protothema.gr
***  Αθλητική ενημέρωση  :

***  ΠΑΟΚ - Ολιμπίκ (2-0 τελικό), Πανιώνιος - Μακάμπι 0-1{78΄ αυτογκόλ Κόρμπου}, (0-0), νίκη με 2-1  και πρόκριση ο ΠΑΟ στην ΚΑΜΠΑΛΑ :
Livescore: ΠΑΟΚ - Ολιμπίκ (2-0 τελικό), Πανιώνιος - Μακάμπι (0-0), νίκη και πρόκριση ο ΠΑΟ
~ Αν και καρδιοχτύπησε βρισκόμενος πίσω στο σκορ, ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή, επικράτησε με 2-1 της Καμπάλα και πέρασε στα πλέι οφ του Europa League.
Πρόκριση και για τον ΠΑΟΚ που επικράτησε εύκολα με 2-0 στην Τούμπα της Ολιμπίκ Ντονέτσκ και πέρασε με συνολικό σκορ 3-1, ενώ ο Πανιώνιος παλεύει στη Νέα Σμύρνη για να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (0-0 ημίχρονο).
Πρόγραμμα και αποτελέσματα στις ρεβάνς του 3ου προκριματικού:
ΤΕΤΑΡΤΗ 2/8
ΑΕΛ Λεμεσού - Αούστρια Βιένης 1-2 (0-0)
Σιόν - Σούντουβα 1-1 (0-3)
ΠΕΜΠΤΗ 3/8ΠΑΟΚ - Ολιμπίκ Ντονέτσκ (1-1) 2-0
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - Μακάμπι Τελ Αβίβ (0-1)και 0-1
Kαμπάλα - Παναθηναϊκός (0-1) 1-2
Σκεντερμπέου - Μλάντα Μπόλεσλαβ (1-2)
Σκεντίγια - Τρακάι (1-2)
Μπράγκα - ΑΪΚ Στοκχόλμης (1-1)
Ντιναμό Μινσκ - ΑΕΚ Λάρνακας (1-3) 1-1
Λεχ Πόζναν - Ουτρέχτη (0-0)
Φόλα - Έστερσουντ (0-1)
Φενέρμπαχτσε - Στουρμ Γκρατζ (2-1)
Λίνγκμπι - Κράσνονταρ (1-2)
Οσιεκ - Αϊντχόφεν (1-0)
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης-Μπνέι Γεχούντα (2-0)
Μαρίτιμο - Μπότεφ Πλόβντιβ (0-0)
Ολεξαντρίγια - Αστρα (0-0)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ντιναμό Βουκουρεστίου (1-1)
Χάιντουκ - Μπρόντμπι (0-0)
Μίλαν - Κραϊόβα (1-0)
Μίντιλαντ - Αρκα (2-3)
Σπάρτα Πράγας - Ερυθρός Αστέρας (0-2)
Αλτάχ - Γάνδη (1-1)
Βιντεότον - Μπορντό (1-2)
Οστάνδη - Μαρσέιγ (2-4)
Απόλλων Λεμεσού - Αμπερντίν (1-2)
Οντς - Ντιναμό Ζάγκρεμπ (1-2)
Ντομζάλε - Φράιμπουργκ (0-1)
Ρουζομπέροκ - Εβερτον (0-1)
Newsroom ΔΟΛ

***  Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ CHAMPIONS LEAGUE! Με ποια κληρώθηκε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ...

~   Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (04/08) η κλήρωση των playoffs του Champions League, με την κληρωτίδα να φέρνει τη Ριέκα στο δρόμο του Ολυμπιακού. Με Σλάβια Πράγας ο ΑΠΟΕΛ. Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια.
Οι πρώτες αναμετρήσεις θα λάβουν χώρα το διήμερο 15-16 Αυγούστου, ενώ οι ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 22-23 Αυγούστου.
Αναλυτικά τα ζευγάρια:
 ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) - Κοπεγχάγη (Δανία)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) - Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
Ολυμπιακός (Ελλάδα) - Ριέκα (Κροατία)
Σέλτικ (Σκωτία) - Αστανά (Καζακστάν)
Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) - Μάριμπορ (Σλοβενία)
 ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Μπασακσεχίρ (Τουρκία) - Σεβίλλη (Ισπανία)
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Νάπολι (Ιταλία) - Νις (Γαλλία)
Χόφενχαϊμ (Γερμανία) - Λίβερπουλ (Αγγλία)
Σπόρτινγκ (Πορτογαλία) - Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
 Πηγή: sport24

***  Με ένα άλμα πέρασε στον τελικό η Στεφανίδη
Στο Παγκόσμιο ΠρωτάθλημαΜε ένα άλμα πέρασε στον τελικό η Στεφανίδη
~ Μόλις ένα άλμα χρειάστηκε η Κατερίνα Στεφανίδη για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Η Ελληνίδα αθλήτρια και χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο πέρασε άνετα τα 4.60μ. που ήταν και το όριο πρόκρισης, το οποίο πέρασε με την πρώτη.
Εκτός τελικού έμεινε η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Ρίο Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ από τη Νέα Ζηλανδία που είχε τρία άκυρα άλματα στα 4.55μ. αλλά και η παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού στίβου και χρυσή Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Τζένιφερ Σουρ με τρία κακά άλματα στα 4.55μ.
Ο τελικός του αγωνίσματος είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Κυριακής (21:00). Η Στεφανίδη έχει κάνει 4.85μ., που είναι και η κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2017.
Εκτός τελικού στο μήκος ο Τεντόγλου
 Πλούσιες εμπειρίες αποκόμισε ο Μίλτον Τεντόγλου από την πρώτη συμμετοχή του σε μεγάλη διοργάνωση στίβου. Ο Έλληνας άλτης με καλύτερο άλμα στα 7.79μ (άν.+0.6 μ/δ) στο 2ο προκριματικό γκρουπ του μήκους στην πρεμιέρα του 16ου παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Λονδίνο, έμεινε εκτός τελικού, αφού το όριο ήταν 8.05μ. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι με φετινό ατομικό ρεκόρ 8.30μ είχε ακόμη άλμα (το πρώτο) στα 7.70μ (-0.8 μ/δ) και το τρίτο άκυρο.
Ο Τεντόγλου κατετάγη 19ος στο σύνολο (μετείχαν 31 αθλητές), ενώ με την καλύτερη επίδοση στον τελικό προκρίθηκε ο Τσέχος Ράντεκ Γιούσκα με 8.24μ. Αντίθετα αποκλείστηκε ο Αμερικανός Τζεφ Χέντερσον με 7.84μ, από τα φαβορί ακόμη και για μετάλλιο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Παίκτης του Παναθηναϊκού και επίσημα ο Ματίας Γιόχανσον
Με τριετές συμβόλαιοΠαίκτης του Παναθηναϊκού και επίσημα ο Ματίας Γιόχανσον
~  Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα ο Ματίας Γιόχανσον, όπως ανακοινώθηκε από τους «πράσινους». Ο Σουηδός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο.
   Η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Σουηδό διεθνή ποδοσφαιριστή Ματίας Γιόχανσον, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριετούς διάρκειας. Τον καλωσορίζουμε στον Παναθηναϊκό και του ευχόμαστε επιτυχίες και τίτλους με τη φανέλα της ομάδας μας.
Ο 25χρονος Γιόχανσον (16 Φεβρουαρίου 1992) ξεκίνησε την καριέρα του το 2009 στην Σουηδική Κάλμαρ και μεταγράφηκε έναντι 1,5 εκ. € στην ΑΖ Αλκμααρ τον Ιανουάριο του 2012. Με τον Ολλανδικό σύλλογο αγωνίστηκε πέντε χρόνια καταγράφοντας συνολικά 176 συμμετοχές με 6 γκολ και 11 ασίστ. Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει συνολικά 36 συμμετοχές με ένα γκολ και μία ασίστ. Εχει 28 συμμετοχές με τις «μικρές» εθνικές ομάδες της χώρας του, ενώ έχει αγωνιστεί 3 φορές και με την Εθνική Ανδρών».
Newsroom ΔΟΛ

***


~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 01  Αυγούστου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  ..
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για όλους μας  !  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017_48.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 02 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης ... από το 2008 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Πέμπτη 03 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-03-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 04 Αυγούστου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/08/news-04-2017.html
~*

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 01 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Ιουλίου 2017  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 03 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-03-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 04 Ιουλίου 017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-04-017.html  
~* ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/07/2017-arfara-news-01-2017-httparfara.html .-
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-05-2017.html  
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 06 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-06-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/news-07-2017.html .-
~*   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Ιούλιος  2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2017-1-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 08 Ιουλίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-08-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 09 Ιουλίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-09-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΔΕΥΤΈΡΑ 10  Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-10-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-11-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-12-2017.html ..-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/news-13-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/news-14-2017.html .- 
~*  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 :
~
Στο αγιάζι των ενημερώσεων : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-15-2017.html ,- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-16-2017.html .- 
 ~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-17-2017.html ,-
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-18-2017.html .- 

~ *  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/news-19-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-20-2017.html .-

  * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή  21 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 22 Ιουλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-22-2017.html .-  
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  2 Σάββατο 22 Ιουλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-2-22-2017.html .- 
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-23-2017.html .-
~
* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/news-24-2017.html .-  
  ~  * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-25-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-26-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  27 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 ...::  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/news-27-2017.html .-
~ *   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Παρασκευή  28 Ιουλίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής ....από  το  2008 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/news-28-2017.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-29-2017.html .- 
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 30 Ιουλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....από το  2008 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-30-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Δευτέρα 31 Ιουλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ... από το .....2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-31-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ Διαδρομές -2- Ιουλίου  2017 : Δευτέρα 31 /07 /2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2-2017-31-07-2017.html .- 
~*
~  http://www.dinfo.gr  .-= ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ  .- www.kaloe.gr info@kaloe.gr ,                                                                        
 www.scribd.com/collections/4454697 = ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΑΛΥΡΑΙΟΣ  
http://www.sentragoal.gr .-  ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 http://www.fast bracesgreece.gr/main .- / ΤΑ  ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ  http://superfood.blogy.gr/post/597-ixthyelaio-to-farmako-toy-21oy-aiona .- Super Food
 ~  http://neraidohori.info.com  ,                                                                          
 Κοντόπουλος Ν-Ι  ~  www.kontopoulos.com.gr    .- https://www.facebook.com/groups/172702946410540/230134187334082/?notif_t=group_activity  ΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝ ΕΙΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟΝ .-

ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ –ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ  :
 
 ~ Εκδρομές -διαδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας Σ/Κ  17  ΚΑΙ 18  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/17-18-2015_16.html 
1./ ~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html  .-
2./ ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος   
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html 
3./    ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-   
4. /  ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-   
 5.-/  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-                                                                                                                                                 
 1~ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ Σάββατο  10  Οκτωβρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-    
 2~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html .-   
       ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .- 

~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , ^  Arfara-Messinias 2  , 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5771   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3668   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3655  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.084  βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 ~ https://www.youtube.com/user/stamos01  .-
~ https://www.youtube.com/user/stamatios01  .-
~ https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
~***  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  
~** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-   
~** https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
~***   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~**  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   ~  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου