ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  2 Σάββατο 22 Ιουλίου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..................
~


Η πνευματική ζωή πρέπει να αρχίζει με την καρδιά και στις κρίσεις σας πάντοτε να βάζετε ένα ερωτηματικό.
Από Ουρανούπολη για Άγιον Όρος
Αρσανάς Γιοβάνιτσας Σέρβικο 1ο  λιμανάκι
 
Αρσανάς Ζωγράφου Βουλγάρικο  2ο  λιμάνι

Αρσανάς Κωνσταμονίτου Ρουμάνικο  3ο λιμανάκι
 ~ 22 Ιουλίου
Μαρίας της Μαγδαληνής (1) († α΄αι.). Παρθενομάρτυρος Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος.
~ 23 Ιουλίου
Προφήτου Ιεζεκιήλ. Ιερομαρτύρων Απολλιναρίου και Βιταλίου, επισκόπων Ραβέννης. Απολλώνιου και Φωκά του νέου (1).Των υπό των Βουλγάρων ποικίλοις τρόποις τιμωριών τελειωθέντων Μαρτύρων, επί Νικηφόρου του βασιλέως, Αθανασίου. Οσίων Θύρσου [Θερίσου] επισκόπου Καρπασίας του αναχωρητού, [Σωσ] Άννης, της εν τη Λευκάτη και Πελαγίας της Τηνίας (†1834).
(1) Ο άγιος Φωκάς έζησε και μαρτύρησε κατά τα χρόνια του αυτοκράτορα Τραϊανού. Επειδή ήταν χριστιανός, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Αφρικανό, τον έπαρχο. Εκεί μετά από ερώτηση, του ομολόγησε την πίστη του. Ύστερα από αυτήν του την ομολογία, ο Αφρικανός άρχισε να βρίζει τον Χριστό και προσπάθησε να χτυπήσει τον άγιο. Τότε έγινε ένας τρομερός σεισμός, ο έπαρχος έπεσε κάτω και κείτονταν νεκρός μαζί με τους στρατιώτες του. Τότε ο άγιος μετά από παράκληση της γυναίκας του, τον ανέστησε. Κατόπιν όμως οι ειδωλολάτρες τον οδήγησαν στον αυτοκράτορα. Αλλά και μπροστά σ` αυτόν ο άγιος ομολόγησε την πίστη του στον Θεό. Αμέσως ο αυτοκράτορας διέταξε να αρχίσουν τα βασανιστήρια. Πρώτα τον κρέμασαν από ένα ξύλο και του έσκισαν το σώμα με σιδερένια νύχια και μετά τον έριξαν μέσα σε ένα λάκκο με ασβέστη. Στο τέλος τον έβαλαν σε ένα λουτρό, όπου είχαν ζεστάνει το νερό πάρα πολύ. Εκεί μετά από θερμή προσευχή, ο άγιος παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο.~
Στις 23/07/2017 εορτάζουν:
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Φωκά του Νέου από τη Σινώπη, Προφήτης Ιεζεκιήλ, Οσία Πελαγία η Τηνία
 
~  Ἦχος γ’. θείας πίστεως.
~ Θείου Πνεύματος, τὴ ἐπιπνοία, προκατήγγειλας, Θεοῦ Προφῆτα, ἐσομένων μυστηρίων τὴν ἔκβασιν τὴν τοῦ Σωτῆρος ἀπόρρητον κένωσιν, καὶ αἰωνίων νεκρῶν τὴν ἀνάστασιν Ἰεζεκιὴλ ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~* Απολυτίκιο Προφήτου Ιεζεκιήλ - 23 ΙΟΥΛΙΟΥ: https://youtu.be/PNLznSQ77Cc  .-

 
~
Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη

Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη
 
Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου κ....
 
Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία

Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία
 
Αγίων Πάντων

Αγίων Πάντων
 
Αγία Καλλιόπη

Αγία Καλλιόπη
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώ....
 
Άγιο Πνεύμα

Άγιο Πνεύμα
 
Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας

Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
~** Στο Φανάρι αντιπροσωπεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής- Ραγδαίες εξελίξεις
* Οι εξελίξεις που προκύπτουν με το ζήτημα της Μητρόπολης Σικάγου είναι σημαντικές και σύντομα φαίνεται πως θα υπάρξει και μια σημαντική συνάντηση, αφού η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής αποφάσισε να μεταβεί στο Φανάρι και θα συζητήσει το ζήτημα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
~ Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής Δημήτριος και αντιπροσωπεία θα ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη και επιθυμούν να συναντήσουν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ώστε να τεθεί το ζήτημα της μη αποδοχής του καταλόγου των υποψηφίων για τη θέση στη χηρεύουσα Μητρόπολη και επομένως μπλόκαρε την εκλογή του Επισκόπου Ζήλων Σεβαστιανού.
~ Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.
Η κίνηση αυτή της Αρχιεπισκοπής Αμερικής εμπεριέχει ρίσκο αφού πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια και μένει να φανεί ποια θα είναι η κατάληξη…

*** ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ -ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ :
1~*** Πως μας εξαπατούν οι δαίμονες με την αναβολή και την αμέλεια – Θαυμαστή αποκάλυψη
~ Στο μοναστήρι του μάρτυρος Κωνσταντίνου Μπρινκοβεάνου ο γέροντας Αρσένιος φωτίσθηκε από την χάρι του Αγίου Πνεύματος καί προικίσθηκε με το χάρισμα της προοράσεως.
~   Μόνον εάν σε αντίκριζε, αισθανόσουν ότι έμπαινε στα βάθη της ψυχής σου σαν το ηλεκτρικό ρεύμα. Σε καθήλωνε καί σου απεκάλυπτε τους λογισμούς σου, τίς αμαρτίες καί τα έργα πού είχες κάνει. Δηλαδή γνώριζε όλη την ζωή σου καί σε καλούσε με το όνομα σου.
Καί τώρα να εξιστορήσουμε μερικά από τα θαυμαστά έργα του (θα μπορούσα να τα ονομάσω θαύματα), δια των οποίων ό Θεός απεκάλυψε σε πολλούς ευλαβείς Χριστιανούς ότι ό π. Αρσένιος ήτο προφήτης των ημερών μας.
Άφ’ ότου χειροτονήθηκε Ιερεύς καί έλαβε καί την ευλογία να εξομολογεί, συχνά στην εξομολόγηση έλεγε στους ανθρώπους πού έρχονταν τα ανεξομολόγητα αμαρτήματα τους (τα όποια αυτοί τα έκρυβαν ή τα ξεχνούσαν) καί μόνο σε μερικούς έδινε την ευλογία να κοινωνήσουν των Άχραντων Μυστηρίων. Είχε το χάρισμα από τον Θεό ό π. Αρσένιος καί έβλεπε την εσωτερική κατάσταση των ανθρώπων κι αυτά πού είχαν κάνει στη ζωή τους καί αυτά πού θα τους συμβούν.
Βλέποντας όμως ό Πατήρ ότι πολλοί άπ’ αυτούς, πού εξομολογούντο δεν άλλαζαν τον τρόπο της ζωής τους, αλλά συνέχιζαν με τίς κακές επιθυμίες τους καί τα αμαρτήματα τους καί γνωρίζοντας ότι θα είναι εγγυητής για τη σωτηρία των ψυχών τους στη Μέλλουσα Κρίση, παρεκάλεσε τον Θεό να του αποκαλύψει για ποια αιτία οί άνθρωποι δεν αφήνουν τίς αμαρτίες τους.
Καί μία ήμερα, καθήμενος σ’ ένα κάθισμα στον κήπο του μοναστηριού καί κοιτάζοντας προς το βουνό, βλέπει ότι εμφανίσθηκε στην κορυφή του βουνού ένα μεγάλο σύννεφο, μαύρο καί σκοτεινό καί μέσα σ’ αυτό ακουγόταν φασαρία καί πολύς θόρυβος. Αντικρίζοντας με περισσότερη προσοχή, παρατήρησε ότι ξαφνικά το σύννεφο χωρίσθηκε σε δύο μέρη καί στο μέσον του σύννεφου φάνηκε ή κορυφή του βουνού, όπου υπήρχε βασιλικός θρόνος περικυκλωμένος από φωτιά καί ό σατανάς να κάθεται εκεί έχοντας γύρω του πολλούς δαίμονες. Άκουσε τότε ό π. Αρσένιος τον Εωσφόρο να λέγει στους δαίμονες:
~  -Ποιος από εσάς είναι επιτήδειος να εύρει ένα πονηρό λογισμό τον όποιον να ψιθυρίσουμε στον νου των ανθρώπων για να τους ελκύσου με προς το μέρος μας κι έτσι να κερδίσουμε πολλές ψυχές, να κάνουμε μία βασιλεία μεγαλύτερη από εκείνη του Θεού, διότι λίγος καιρός ακόμη μας έμεινε;
Τότε εμφανίζεται ένας διάβολος. Προσκύνησε τον αρχηγό του μέχρι του εδάφους καί του είπε:
-Έξοχε του σκότους αρχηγέ βρήκα κατάλληλο να ψιθυρίσω στους ανθρώπους τον λογισμό ότι δεν υπάρχει Θεός.
Τότε ό αρχισατανάς του είπε: Δεν είναι πολύ καλή αυτή ή πονηριά σου, διότι μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερους με άλλο τρόπο. «Ας έλθει κάποιος άλλος.
Ήλθε ό δεύτερος καί του είπε:
-Έξοχε του σκότους αρχηγέ, εγώ προτείνω, να τους αφήσουμε να πιστεύουν στον Θεό, αλλά να τους ψιθυρίσουμε ότι δεν υπάρχει ούτε παράδεισος ούτε κόλασης καί ότι ή ζωή αυτή υπάρχει μόνο μέχρι του τάφου.
Ό αρχισατανάς, μετά από αρκετή περίσκεψη του είπε:
Ούτε μ’ αυτή την πονηρή σκέψη θα ημπορέσουμε να κερδίσουμε πάρα πολλούς, διότι ό Χριστός, όταν ανυψώθηκε στους ουρανούς, είπε στους μαθητές Του: «Εν τη οικία του Πατρός μου μοναί πολλοί εισι… καί εάν πορευθώ καί ετοιμάσω υμίν τόπον, πάλιν έρχομαι καί παραλήψομαι υμάς προς έμαυτόν…» (Ίωάν. ιδ’ 2-3). Ακόμη είναι αρκετά φυτεμένη αυτή ή πίστης στο νου των ανθρώπων ότι υπάρχει Θεός καί Αυτός θα τους ανταμείψει κατά τα έργα τους. Λοιπόν, ας έλθει άλλος.
Έρχεται ό τρίτος καί λέγει, αφού πρώτα τον προσκύνησε μέχρι του εδάφους:
– Έξοχε του σκότους αρχηγέ, εγώ προτείνω καλύτερα να επαινούμε τους ανθρώπους για την πίστη τους στον Θεό, στην ύπαρξη του παραδείσου καί της κολάσεως, στην τελική Κρίση, αλλά ταυτόχρονα, χωρίς διακοπές να τους ψιθυρίζουμε: «Μη βιάζεστε να μετανοήσετε. Άφετε αυτό το έργο στα γεράματα σας, διότι ό θάνατος θ’ αργήσει. Τώρα να χαίρεσθε τίς απολαύσεις της ζωής, να ικανοποιείτε όλες τίς σαρκικές σας επιθυμίες, διότι έχετε αρκετό χρόνο μπροστά σας»! Καί κάνοντας εμείς τα δελεαστικά μαγικά μας έργα, δεν θα καταλαβαίνουν αυτοί πότε περνάει ό καιρός καί έρχεται το τέλος τους. Ό θάνατος θα έρχεται ξαφνικά καί θα τους ευρίσκει απροετοίμαστους καί τότε αυτοί θα είναι για πάντα δικοί μας.
Τότε ό άρχισατανάς κούνησε το κεφάλι του ικανοποιητικά. Γρύλισε από μια διαβολική χαρά καί με μία βιαστική λαχτάρα τους είπε:
– Πηγαίνετε καί κάνετε, όπως ακούσατε από τον συνάδελφο σας!
Έτσι, μόνο τυπικά καί για τα μάτια του κόσμου εκπληρώνουν οί άνθρωποι τα χριστιανικά τους καθήκοντα, έφ’ όσον σε κάθε στιγμή οι πονηροί δαίμονες τους ψιθυρίζουν δελεαστικά για τίς απολαύσεις αυτού του κόσμου καί οί άνθρωποι υπακούουν. Δεν αλλάζουν την τακτική τους καί συνεχίζουν να ικανοποιούν τίς επιθυμίες τους καί τίς αμαρτίες τους, περιφρονώντας τίς πατρικές συμβουλές καί την αληθινή μετάνοια, έστω καί στα γεράματα τους.

2~** Ο πλεονέκτης είναι χειρότερος από τον μανιακό
~ Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος
Έχεις λίγα χρήματα και ζητάς πολλά. Έχεις πολλά και ονειρεύεσαι περισσότερα. Όσα κι αν έχεις, δεν είσαι ικανοποιημένος.
~ Γιατί άφησες την πλεονεξία να σ’ αιχμαλωτίσει, άνθρωπέ μου;Δεν ξέρεις ότι σ’ άλλους θα μείνουν το χρυσάφι και το ασήμι, ενώ σ’ εσένα οι κατάρες κι οι κατηγόριες;
Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι θα σε καταδιώκουν αμείλικτα, και σε τούτη τη ζωή και στην άλλη, τα δάκρυα, οι βαρυγγώμιες κι οι αναστεναγμοί του φτωχού που εξουθένωσες, του συνεργάτη που αδίκησες, του δουλευτή που εκμεταλλεύτηκες, του οφειλέτη που φυλάκισες;
Όταν όλοι οι ζημιωμένοι από σένα θα παρουσιαστούν μαζί σου στο φοβερό δικαστήριο του Χριστού, τι θα πεις στον αδέκαστο Κριτή, μην έχοντας μάλιστα κανένα συνήγορο για να σε υπερασπίσει;
Τους δικαστές της γης μπορείς να τους ξεγελάσεις ή και να τους εξαγοράσεις. Το Δικαστή τ’ ουρανού ποτέ. Η πλεονεξία είναι σαν το χαλασμένο προζύμι, που καταστρέφει όλο το ζυμάρι. Έτσι, αν από την αδικία κερδίζεις έστω και λίγα, ολόκληρη η περιουσία σου σπιλώνεται.
Γι’ αυτό, πολλές φορές, λίγα που κερδίστηκαν άνομα, έγιναν αίτια να χαθούν πολύ περισσότερα, που αποκτήθηκαν καλά.Μα, θα με ρωτήσεις, όλοι οι πλεονέκτες θα δοκιμάσουν συμφορές; Οπωσδήποτε, μολονότι όχι όλοι τις ίδιες…Ας αποφύγουμε αδελφοί μου αυτή την αμαρτία.
Και θα την αποφύγουμε, αν φέρουμε στο νου μας όσους άρπαγες και πλεονέκτες έζησαν πριν από μας, όσους δηλαδή έχουν ήδη πεθάνει. Που βρίσκονται αυτοί; Στην κόλαση! Και τα χρήματά τους; Τα απολαμβάνον άλλοι! Δεν είναι επομένως ανόητο να βασανιζόμαστε και σε τούτη τη ζωή και στην άλλη;
Σε τούτη με τα καθημερινά τρεχάματα, τις αγωνίες, τους κόπους και τους μόχθους που απαιτούνται για τη συσσώρευση μάταιου πλούτου, και στην άλλη με τις ασύλληπτες τιμωρίες της αιώνιας γέεννας;
Ποιος είναι αλήθεια, ελεεινότερος από τον άρπαγα, που φεύγει από τον κόσμο παίρνοντας μαζί του μόνο τις αμαρτίες του, για τις οποίες θα λογοδοτήσει στο Θεό, και αφήνοντας όσα μάζεψε σε άλλους, πολλές φορές και εχθρούς του;
~ Και ποιος είναι αθλιότερος από τον πλεονέκτη, που σιγολιώνει από τις έννοιες και τους φόβους, διώχνοντας από την ψυχή του τη γαλήνη και κάνοντας τη ζωή του χειρότερη από κάθε θάνατο; Όταν κερδίσει δεν αισθάνεται ευχαρίστηση, γιατί ζητάει περισσότερα.
Όταν πάλι χάσει έστω και ένα νόμισμα, νομίζει ότι παθαίνει το μεγαλύτερο κακό. Φίλους δεν έχει, παρά μόνο εκείνους από τους οποίους κερδίζει, τους άλλους τους βλέπει σαν εχθρούς. Μα και την οικουμένη ολόκληρη την αποστρέφεται. Τους φτωχούς τους μισεί, γιατί του ζητούν βοήθεια. Τους πλουσίους τους φθονεί, γιατί θα ήθελε να έχει τα πλούτη τους.
Όταν οι άλλοι ευτυχούν, αυτός λυπάται. Θαρρεί πως όλοι κατέχουν δικά του αγαθά. Φέρεται σ’ όλους σαν να τον έχουν αδικήσει. Υποφέρει, γιατί η γη δεν παράγει χρυσάφι αντί για σιτάρι, γιατί οι πηγές δεν δίνουν ασήμι αντί για νερό, γιατί τα βουνά δεν έχουν πολύτιμα πετράδια αντί για λιθάρια.
Ο πλούτος για τον φιλάργυρο είναι ότι το μαχαίρι για τον μανιακό ή μάλλον κάτι χειρότερο. Γιατί ο μανιακός αφού αρπάξει το μαχαίρι και το καρφώσει στο στήθος του, απαλλάσσεται μια για πάντα από τη μανία του και δεν δέχεται δεύτερη πληγή. Ο φιλάργυρος όμως και αμέτρητες πληγές δέχεται καθημερινά και ποτέ δεν απαλλάσσεται από την μανία του.
Απεναντίας, μάλιστα, όσο πληγώνεται τόσο μανιασμένα ξανακαρφώνει το μαχαίρι στην ψυχή του…Τα χρήματα λέγονται χρήματα, επειδή χρησιμεύουν και χρησιμοποιούνται όταν πρέπει, για την ικανοποίηση των βιοτικών αναγκών μας. Σκοπό μας επομένως, δεν είναι ν’ αποκτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα, γιατί τότε ανατρέπεται η φυσιολογική τάξη και αντί να τα ορίζουμε, υποτασσόμαστε σ’ αυτά.
Η συγκέντρωση πλούτου είναι υποδούλωση του λογικού ανθρώπου στην άλογη ύλη. Φανερώνει ανοησία. Ναι, ανοησία. Ανόητος δεν είσαι, αφού όλα όσα με κάθε αθέμιτο μέσο αποκτάς, θα τα εγκαταλείψεις έπειτα από λίγο; Η αλήθεια είναι με τη συγκέντρωση πλούτου αποβλέπεις στην ικανοποίηση δύο φοβερών παθών σου, της κενοδοξίας και της φιληδονίας.

3~**  Η Προσευχή απομακρύνει τα πονηρά πνεύματα
~ Πηγαίνοντας μια Κυριακή στην Εκκλησία της σκήτης ο Αββάς Μακάριος, πού είχε χάρισμα από τον Θεό να διακρίνει με τα μάτια της ψυχής, όσα οι άλλοι δεν έβλεπαν με τα σωματικά τους μάτια, είδε την καλύβα κάποιου Μοναχού τριγυρισμένη από πονηρά πνεύματα.
~ Πολλά είχαν τη μορφή παιδιών, πού έκαναν κάθε λογής αταξία. Άλλα έμοιαζαν με άσεμνες γυναίκες. Χόρευαν, πηδούσαν κι έκαναν διάφορα ανόητα καμώματα…
Χωρίς άλλο, συλλογίσθηκε ο Όσιος, έχει κυριευθεί από αμέλεια ο Αδελφός, γι αυτό έχουν τόσο θάρρος μαζί του οι δαίμονες.
Σαν τελείωσε η Λειτουργία, πήγε και χτύπησε την πόρτα του Μοναχού:
Ήλθα να σου ζητήσω μια χάρη, του είπε. Μετά χαράς, Αββά, αν περνά από το χέρι μου. Βρίσκομαι σε μεγάλη στενοχώρια και θέλω να προσευχηθείς για μένα στον Κύριο να με ανακουφίσει. Απόρησε ο Αδελφός, ακούγοντας τον Γέροντα να μιλά έτσι. Δεν είμαι άξιος, Αββά, να προσεύχομαι εγώ για, σένα, του είπε συνεσταλμένα. Δεν φεύγω από δω, επέμενε ο Όσιος, αν δε μου δώσεις υπόσχεση πως θα κάνεις κάθε βράδυ μια προσευχή για μένα. Έτσι τον ανάγκασε να υποσχεθεί. Το ίδιο βράδυ κιόλας προσευχήθηκε για τον Γέροντα. Ύστερα συλλογίστηκε:
– Παρακάλεσες, ταλαίπωρε, για ένα τέτοιον άγιο και για τον εαυτό σου δεν ζήτησες τίποτε.
~ Πρόσθεσε έτσι άλλη μια προσευχή για τον εαυτό του. Το ίδιο έκανε και το άλλο βράδυ και το επόμενο. Ώσπου συνήθισε να λέει δυο προσευχές όλη την εβδομάδα. Την Κυριακή πέρασε πάλι έξω από την καλύβα του ο Όσιος. Οι δαίμονες βρίσκονταν εκεί, αλλά δυσαρεστημένοι. Κατάλαβε αμέσως πως η προσευχή του Αδελφού είχε αρχίσει να ενεργεί αποτελεσματικά. Μπήκε μέσα και τον παρακάλεσε να προσθέσει άλλη μια προσευχή για χάρη του. Εκείνος δέχθηκε με προθυμία. Κοντά στις δύο προσευχές πού έκανε τώρα για τον Γέροντα, πρόσθεσε δυο ακόμη για τον εαυτό του. Πέρασε άλλη μια εβδομάδα πού ο Αδελφός έλεγε τέσσερες προσευχές.
Όταν πήγε την Κυριακή να τον ιδεί ο Όσιος, βρήκε τους δαίμονες αμίλητους και σκυθρωπούς. Ευχαρίστησε τον Θεό και παρακάλεσε τον Αδελφό να προσθέσει και τρίτη προσευχή για χάρη του.
Βλέπω μεγάλη ωφέλεια από τις προσευχές σου, Αδελφέ, του είπε, για να τον ενθαρρύνει.
Τώρα ο πρώην αμελής Μοναχός προσευχόταν το μεγαλύτερο μέρος της νύκτας, γιατί κοντά στις τρεις προσευχές, πού έλεγε για τον Όσιο, πρόσθεσε άλλες τρεις για τον εαυτό του.
Την Κυριακή πηγαίνοντας πάλι στην εκκλησία ο Αββάς Μακάριος, δέχτηκε την επίθεση των πονηρών πνευμάτων. Τον απειλούσαν και τον έβριζαν, γιατί έγινε αφορμή να διορθωθεί ο Μοναχός. Είχαν όμως απομακρυνθεί πολύ από την καλύβα του. Η προσευχή του τα εμπόδιζε να πλησιάσουν.
Ευχαρίστησε με την καρδιά του τον Θεό ο Όσιος για τη μεταβολή του Αδελφού. Ύστερα τον συμβούλευσε να μη παραμελεί ποτέ την προσευχή του, για να μην πέφτει εύκολα στις παγίδες πού στήνει ο διάβολος για να παρασύρει τον άνθρωπο στην απώλεια.

***  Φωτιά στη “Βίγλα” Κυπαρισσίας 
Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στα βουνά της Κυπαρισσίας, στη θέση “Βίγλα”, πάνω από τους Μύλους και δίπλα στους Μπλεμενιάνους.
Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά η φωτιά είναι σε δύσβατη περιοχή και αυτό καθιστά δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης, χωρίς εναέρια μέσα…

*** Στην Τριφυλία Βαλαβάνη – Χρανιώτης (φωτογραφίες) 
 
 
 
Την Τριφυλία για χαλάρωση απολαμβάνοντας τις διακοπές τους επισκέφθηκαν οι πρώην παίκτες του Survivor, Ευρυδίκη Βαλαβάνη και Γιώργος Χρανιώτης. Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη, λάτρης του σερφ, εδώ και χρόνια επιλέγει το Λαγκούβαρδο για το αγαπημένο της σπορ και μετά τους στίβους μάχης στο παιχνίδι επιβίωσης, δεν έχασε ευκαιρία να βρεθεί στην Τριφυλία! Εκτός από το σερφ στο Λαγκούβαρδο, απόλαυσε τα γαλαζοπράσινα νερά στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Πρώτης και τα λαχταριστά εδέσματα στην “Ελίτσα της Σπηλιάς” στη Σπηλιά Κυπαρισσίας, ενώ δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με θαυμάστριες και θαυμαστές της! Ο Γιώργος Χρανιώτης βρέθηκε στην Τριφυλία νωρίτερα από τη γνωστή αθλητικογράφο και εκτός από το Λαγκούβαρδο και τις παραλίες της Τριφυλίας, απόλαυσε τα εδέσματα στο μεζεδοπωλείο “Artoinos” στη Μαραθόπολη!

***  Καμπόσος : Αγοράζει ακριβά ο Νίκας τα σκουπίδια 
Σοβαρές υπόνοιες Καμπόσου
εναντίον Τατούλη και Νίκα για τα απορρίμματα μετά το διαγωνισμό του Δήμου Άργους
 Τα αποτελέσματα του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τον ανάδοχο της επεξεργασίας των απορριμμάτων του Δήμου Άργους Μυκηνών οδήγησαν το δήμαρχο και πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Δημήτρη Καμπόσο, να εξαπολύσει μύδρους εναντίον τόσο του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, όσο και εναντίον της αιρετής Περιφέρειας, η οποία έχει προκρίνει τη ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του ο κ. Καμπόσος σχολίασε ότι παρά τους σκληρούς όρους και κριτήρια που υπήρχαν στη διακήρυξη του διαγωνισμού, όταν ανοίχτηκαν οι προσφορές μειοδότησε η εταιρεία "Διαλυνάς", η οποία προσφέρει 29,45 ευρώ τον τόνο. Αν προστεθεί η διαχείριση του υπολείμματος και ο ΦΠΑ, το τελικό ποσό είναι περίπου 42 ευρώ.
Η δεύτερη εταιρεία ήταν η "Ηλέκτωρ" που πρόσφερε 34,9 ευρώ, την ίδια στιγμή που, σύμφωνα με τον κ. Καμπόσο, μειοδότησε στο διαγωνισμό του Δήμου Καλαμάτας, με ποσό που φτάνει τα 60 ευρώ!
Αυτή η διαφορά στην τιμή διαχείρισης μεταξύ των δύο Δήμων, σύμφωνα με τον κ. Καμπόσο, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το τι συμβαίνει στην Καλαμάτα, τη στιγμή που συγκρίνονται ίδια πράγματα. Επιπλέον, η εταιρεία "Διαλυνάς" θα εγκαταστήσει και βιολογικό καθαρισμό για τα στραγγίδια από τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος Άργους- Μυκηνών συμπλήρωσε: "Σήμερα δικαιώθηκα. Γλιτώσαμε ένα χαράτσι 1.600.000 ευρώ το χρόνο που θέλει η ΤΕΡΝΑ. Αυτοί οι οποίοι ήταν πεπλανημένοι και μιλάω για τον κ. περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες, βλέποντας αυτόν το διαγωνισμό, θα πρέπει να βγουν και να ζητήσουν συγγνώμη από τους συνεργάτες μου και από το λαό. Υπολογίζω ότι το Φεβρουάριο του 2018 ο Δήμος Άργους Μυκηνών θα είναι ο πρώτος πράσινος Δήμος...».
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Νεκρή η 26χρονη κόρη του προέδρου του Δ.Σ. Πύλου – Νέστορος σε τραγικό τροχαίο στην Κύμη 

Ανείπωτος θρήνος από σήμερα στην Πυλία, μετά τον άδικο χαμό της 26χρονης Κατερίνας, κόρη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Πύλου – Νέστορος - σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Κύμη, από το οποίο ανασύρθηκαν νεκρά 3 άτομα, ενώ άλλα δύο δίνουν μάχη για τη ζωή τους.
Το 26χρονο κορίτσι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν αρραβωνιαστικιά του οδηγού, ηλικίας 31 ετών, ο οποίος δίνει τη δική του μάχη στο νοσοκομείο μετά το τροχαίο. Στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας νοσηλεύεται επίσης, ο ηλικίας 31 ετών συνοδηγός του αυτοκινήτου. Νεκροί είναι άλλοι δύο άντρες 30 και 38 ετών.
Όλα συνέβησαν το πρωί του Σαββάτου. Στο μοιραίο τζιπ επέβαινε μια παρέα πέντε παιδιών, τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας από 25 - 37 ετών περίπου.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αυτοκίνητο, ένα Jeep Wrangler, δίχως οροφή, κινούνταν μεταξύ Πλατάνας και Στομίου, κοντά στην Κύμη, όταν ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε από γκρεμό στην άκρη της θάλασσας.
Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και αφού χτύπησε στο κράσπεδο, το τζιπ βγήκε εκτός δρόμου. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο αναποδογύρισε στον αέρα και έπεσε, από ύψος περίπου πέντε μέτρων, στην ακτή, με το πίσω μέρος, γι αυτό και σκοτώθηκαν οι τρεις επιβάτες που κάθονταν πίσω. Ο οδηγός και ο συνοδηγός τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά.

*** Μετατροπή σε περιφερειακή διακυβέρνηση ή οπισθοδρόμηση σε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση; 
Αντιδρούν, διαβάζουμε, οι τοπικοί αντιπεριφερειάρχες στο ενδεχόμενο κατάργησής τους σύμφωνα με το προσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και ζητούν αυξημένες αρμοδιότητες και ουσιαστικά μερική επιστροφή στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.
Πού το περίεργο;
Όταν έγινε ο «Καποδίστριας» το 1998, οι πρόεδροι των τότε Κοινοτήτων αντιδρούσαν.
Όταν έγινε ο «Καλλικράτης» το 2010, η αντίδραση ήταν διπλή.
Οι περισσότεροι καποδιστριακοί δήμαρχοι ήταν αντίθετοι και η εφαρμογή της αιρετής Περιφέρειας έφερε την αντίδραση των τότε νομαρχών, οι περισσότεροι των οποίων υπέκυψαν αφού βολεύτηκαν με την καθιέρωση των τοπικών αντιπεριφερειαρχών άνευ σταυρού.
Λογικό, λοιπόν, σήμερα να αντιδρούν στο ενδεχόμενο οριστικής κατάργησής τους.
Το θέμα, όμως, δεν είναι τι συμφέρει ή δε συμφέρει τους σημερινούς τοπικούς αντιπεριφερειάρχες, αλλά τι συμφέρει και πώς υποβοηθείται η τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.
Συγκρίνοντας τα μεγέθη των Περιφερειών της Ελλάδας σε σχέση με την Ε.Ε., διαπιστώνουμε ότι οι δικές μας είναι πολύ μικρές. Αν θέλουμε να τους ακολουθήσουμε, θα πρέπει να τις μεγαλώσουμε ή, τουλάχιστον, να μην τις περιορίσουμε.
Επίσης, αν θέλουμε περαιτέρω ισχυροποίηση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και μετατροπή της σε περιφερειακή διακυβέρνηση, η αποδοχή του αιτήματος των σημερινών τοπικών αντιπεριφερειαρχών για ενίσχυση του ρόλου τους ως πρώην νομάρχες θα είναι πηγή εσωτερικών συγκρούσεων και οπισθοδρόμηση.
Από τη μικρή εμπειρία μου ως τοπικός αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας το 2014, θεωρώ ότι σε επίπεδο νομού χρειάζεται ένας αντιπεριφερειάρχης που στην ουσία θα λειτουργεί ως υπεύθυνος εθιμοτυπίας και μόνιμος εκπρόσωπος του περιφερειάρχη στη συγκεκριμένη Π.Ε. (κάτι ως αντιπεριφερειάρχης άνευ χαρτοφυλακίου παρά τω περιφερειάρχη).
Αυτό μπορεί να υλοποιηθεί είτε με τη διατήρηση της σημερινής μορφής των τοπικών αντιπεριφερειαρχών είτε με την καθιέρωση νέας μορφής και ονομασίας αντιπεριφερειαρχών με τις παραπάνω αρμοδιότητες που ανέφερα.
Εκείνο που πρέπει να επανεξεταστεί στην Περιφέρεια είναι ο εκλογικός νόμος και η εκπροσώπηση της κάθε Π.Ε. από περιφερειακούς συμβούλους των παρατάξεων.
Δεν είναι λογικό, π.χ., η Μεσσηνία με 14 π.σ. να έχει 5 από την πλειοψηφία και 9 από την αντιπολίτευση, οι περισσότεροι των οποίων, μάλιστα, δεν είναι Μεσσήνιοι. Αντίθετα, η Λακωνία σε σύνολο 8 π.σ. να έχει 7 η πλειοψηφία και μόνον 1 η μειοψηφία.
Του Γιάννη Αργυράκη, 
πρώην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

***  Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ...

~ Ένα έγγραφο με τίτλο «Θεμελιώδη Στοιχεία της Κρατικής Ναυτικής Πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας» είναι το διάταγμα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν που εγκρίθηκε και οδηγεί στην «έννοια της παγκόσμιας επίθεσης των ΗΠΑ, η οποία αποτελεί απειλή για τη διεθνή ασφάλεια και συγχρόνως για την ασφάλεια της Ρωσίας».
Πρόκειται για ένα έγγραφο το οποίο έχει ως στόχο την «στρατηγική συγκράτησης» και σκιαγραφεί την πολιτική που θα ακολουθήσει η Ρωσία στη θάλασσα μέχρι και το 2030.
Επιπλέον, αναφέρεται στην «έννοια της απειλής αναπτύχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως μια νέα απειλή για τη διεθνή ασφάλεια και συγχρόνως μια νέα πρόκληση για την  στρατιωτική ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Το έγγραφο καταλήγει ότι το ναυτικό της Ρωσίας πρέπει να είναι το αντίπαλον δέος του Αμερικανικού ναυτικού, ώστε να εμποδίσει την παντοκρατορίας του, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την πρόληψη στις παγκόσμιες επιπτώσεις κάτι τέτοιο θα έφερνε...
 Με πληροφορίες από echedoros-a.gr

*** Οι Αμερικανοί το ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ: «Η Ρωσία έχει σε όλα ΔΙΚΙΟ, βρισκόμαστε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ στη Συρία»...
 
~ «Εκτός από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ο Αμερικανικός στρατός δεν έχει νόμιμο λόγο να παραμείνει στη Συρία» δήλωσε ο επικεφαλής της διοίκησης των ειδικών επιχειρήσεων του Αμερικανικού στρατηγού Raymond Thomas.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία έχει μια ισχυρότερη θέση σε αυτή την κατάσταση, η οποία μπορεί να θέσει σύντομα το ζήτημα αυτό. Ωστόσο, όπως ανέφερε, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος με τους τρομοκράτες.
Επιπλέον, τόνισε ότι η Ρωσία από αυτή την άποψη αυτή έχει μια πολύ πιο σταθερή θέση, από την οποία μπορεί να έχει αξιώσεις έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η Μόσχα αποφασίσει να επιμείνει στην παρανομία της παρουσίας Αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα μετά τη νίκη επί των τρομοκρατών, τότε η Ουάσιγκτον δεν θα έχει απολύτως τίποτα να απαντήσει.
Εξάλλου, η Δαμασκός δήλωσε επανειλημμένα ότι δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και αποκάλεσε τις ενέργειές τους «εισβολή», και η πραγματικότητα είναι ότι οι διεθνείς νόμοι και οι κανονισμοί βρίσκονται στο πλευρό της.
«Αν οι Ρώσοι παίξουν αυτό το χαρτί, τότε και να θέλουμε να μείνουμε, δεν θα μπορούμε να το κάνουμε αυτό», κατέληξε ο στρατηγός.
Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας, σύμφωνα με τον διοικητή, είναι ο μόνος λόγος για την παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Αμερικανικός στρατός δεν βιάζεται να εγκαταλείψει τη Συρία, παρά τις διαμαρτυρίες και τη δυσαρέσκεια του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

***  ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ μικρούς ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ! Ο Ερντογάν εισάγει στην διδασκαλεία της ΤΖΙΧΑΝΤ (Ιερό Πόλεμο) στα σχολεία...

~ Η Ρ. Τ. Ερντογάν έχει δείξει με κάθε τρόπο ότι o νεο-Οθωμανισμός του τον οδηγεί σε «μεταρρυθμίσεις» στο εκπαιδευτικό σύστημα της Τουρκίας, στο οποίο το μάθημα των θρησκευτικών παίζει σημαίνοντα ρόλο.
Σε μια εκ των «μεταρρυθμίσεων» στην Τουρκία είναι και η υποχρεωτική διδασκαλία της ισλαμικής Τζιχάντ, δηλαδή του Ιερού πολέμου των μουσουλμάνων κατά των «απίστων».
Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα το μάθημα των θρησκευτικών μετατρέπεται σε «θρησκειολογία» και στα βιβλία θα αναφέρονται λαϊκά τραγούδια, δημιουργώντας μια νέα γενιά Ελλήνων που δεν θα γνωρίζουν βασικά δογματικά χαρακτηριστικά και τη φιλοσοφία της θρησκείας μας...

*** ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στον Γ.Αυτιά! H Eλλάδα ανυπομονεί να ακούσει...

~  Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  θα εμφανιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, στην τηλεόραση του Σκάι την Κυριακή 23 Ιουλίου.
Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα σχολιάσει την τρέχουσα οικονομική και πολιτική επικαιρότητα και θα μιλήσει για ζητήματα που κάθε Έλληνας πολίτης πρέπει να γνωρίζει.
Μη χάσετε άλλη μια αποκαλυπτική τηλεοπτική εμφάνιση του Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, την Κυριακή 23/7 στον Γ. ΑΥΤΙΑ στο κανάλι Σκάι.


*** ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ...ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ...ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ...:
~ Ο άνθρωπος είναι κτήνος :, Του έκανες κακό σε σέβεται , σε τρέμει και ίσως σ΄αγαπάει , Του έκανες  Καλό , Σου βγάζει τα μάτια .-
~ Ο χρόνος βάζει τον καθένα μας , εκεί που του αρμόζει . Τον βασιλειά στο παλάτι του και τον κλοουν στο τσίσκο του .-
~ Για να δεις το φώς , πρώτα πρέπει να περάσεις από το σκοτάδι .-
~ αισθάνεσαι τηυν ανάγκη να κοιτάς ψιλά καιθ να χαμογελάς …Τίποτα δεν τελειώνει …Αρχίζει και ξαναρχίζει κάθε μέρα …Ονειρέψου σαν παιδί , Ζήσε σαν τρελός , Αγάπα σαν άνθρωπος .. Αγάπα πρώτα το Θεό σου …μετά τον συνάνθρωπό σου …και τα’έλος και τον εχθρό σου ..
~  Πόσο όμορφη σκέψη  , ότι κάποιες από τις καλύτερες μέρες της ζωής μας , δεν έχουν συμβεί ακόμα  .-
~ *Μην δείχνεις τις πληγές σου σε κανέναν …το αίμαι προσελκύει τους καρχαρίες .-
* Όσε; Σπουδές και μόρφωση ….ό άνθρωπος και να΄ χει …Σαν την «σουλτάνα» την ζωή …Δάσκαλος δεν υπάρχει  !!!! 
*Η Αγάπη στο μυαλό γεννιέται και στην καρδιά ζει !!!
*Μην εγκαταλείπεις ΠΟΤΕ , όποιον σας φρόντιζε με τόση αγάπη  , Οποιον σας μεγάλωσε με τόσες θυσίες και στερήσεις …Κι΄ αν κάποια μέρα  δεν θα είναι πια σε θέση να σε γνωρίσει , …. Εσύ πάρε απλά το χέρι της και κράτα το σφιχτά στρο δικό σου , θα της αρκεί !!
* Να τον αγαπάς τον εαυτό σου . Να τον πηγαίνεις βόλτα , να του αγοράζεις  όμορφα ρούχα , και εμπνευσμένα βιβλία ,να του μιλάς όμορφα , να τον πηγαίνεις ταξίδια , να τον θρέφεις σωστά .- Κι ΄ όταν τον αγαπήσεις πραγματικά θα μάθεις να απαιτείς κοντά του μόνο ανθρώπους που θα θρέφουν και την ψυχή του .- Τίποτε λιγότερο απ΄ αυτό ……
[-Γιάννης Ρίτσος } .-
*Απ΄ ότι  βλέπεις να πιστεύεις τα μισά .Και από όσα ακούς  τίποτα  .-
~ Πάρε ένα φεγγάρι για το δρόμο , Η μοναξιά δεν αστειεύεται .-
~ Δεν υπάρχει το δεν ξέρω τι θέλω , ο καθένας ξέρει ακριβώς τι θέλει , απλώς δεν διαθέτει τα κότσια για να το διεκδικίσει .-
~ Αν δεν σ΄ έχω στον αγώνα μου …, στην νίκη μου τι να σε κάνω :
~ Σαν γυναίκες ,..να μας αγαπάτε  χωρίς να προσπαθείτε και πολύ για να μας καταλάβετε , ! Είμαστε αψυχολόγητες τελικα  !
~Τα πάντα στη ζωή γυρνάνε πίσω ,…Η κακία πίσω στον αποστολέα , Η Αγάπη σε κείνους που την δώρησαν . Τα  ψέματα σε κείνους που τα είπαν , Ο Φθόνος σε όσους τον αισθάνοντε , Ο Τροχός γυρίζει για όλους ….
~Εγώ το λέω ζωή , ότι με συναρπάζει και με συγκινεί , Εσείς οι υπόλειποι μπορείται να το λέτε όπως θέλεται ….
~ Αν δεν μπορείς να βγάλεις κάποιον από το μυαλό σου … τότε είναι γραφτώ να βρίσκεται εκεί .-
~ Τις σωστές αποφάσεις  τις παίρνεις από εμπειρία  … Την εμπειρία την αποκτάς από λάθος αποφάσεις .-
~Κάθε λέξη έχει συνέπειες ,..Κάθε σιωπή το ίδιο  ..
~Δεν υπάρχουν σουλτάνες γυναίκες και μαλακοί άνδρες , Μια είναι η αλήθεια ,… Υπάρχουν  Άδεις Ψυχές και Ανόρημα Μυαλά .-
~Την καλύτερή μου φίλη την λένε μοναξιά ,. ! και είναι εκεί όταν την χρειάζομαι , ..ή όταν εκείνη νομίζει ότι την χρειάζομαι .-
~ Ακόμα και την πιο καυτή αλήθεια μπορείς να την πεις ευγενικά ,. Η ευγένεια και η ελυπνάδα της καρδιάς !
~ Δεν είμαι ότι διαβάζεις , είμαι πολλά περισσότερα ,..Κι ΄ ότι στ΄ αλήθεια είμαι δεν θα το δεις γραμμένο !
~Δεν έχει σημασία αν ζεις με κάποιον μια ολόκληρη ζωή ,..Νόημα έχει  …Να ζήσεις μαζί του …μικρές στιγμές ..σημαντικές …που θα αξίζουν μια ολόκληρη ζωή .-
~ Άξαφνα ήρθε η βροχή να μου θυμίσει τα λόγια σου .. : Ότα νβρέχει να μην ξεχνάς τηις λιακάδες που ζήσαμε  .!
~Ο Θεός να μας δίνει δύναμη και υπομονή , να αντιμετοπίζουμε την καθημερινότητά μας !
~Να θυμάσαι ,..ο κάθε άνθρωπος που συναντάς δίνει μια προσωπική μάχη για την οποία …δεν γνωρίζεις τίποτα !
~Η ομορφιά ενθουσιάζει ! Η εξυπνάδα ευχαριστεί !Αλλά μονάχα η καλοσύνη σκλαβώνει !!
~ Αν θες να χάσεις έναν άντρα υποτίμησέ τον ..Αν θες να χάσεις μια γυναίκα …Αγνόησέτην !
~ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΑΚΟΥ : Οι γυναίκες αγαπούν γιατί το θέλουν !Δωρίζουν επιδή το αισθάνοντε ! Υπερασπίζουν ,γιατί προστατεύουν ! Γυρίζουν την πλάτη τους επιδή πληγώνονται ! Εξαφανίζονται όταν κάτι δεν τους αξίζει ! Υποφέρου , επιδή είναι αληθινές ! Και ξεχνούν …επιδή δεν εγκαταλείπουν ποτέ !
~Βρες το θάρρος και κάνε το άλμα …Το μόνο που έχεις να χάσεις , είναι τον φόβο σου !
~ Μια γυναίκα μπορεί να γίνει η καλύτερή σου φίλη , .. Ο χειρότερός σου εχθρός  … Μια πραγματική αγαπη μένη ..ή Μια αληθινή σκύλα ! …..ανάλογα , ..πως της φέρεσαι .!
~ *Μεγαλώνυ . Οι άνθρωποι μειώνονται .Η  ζωή μικραίνει . Τα  πράγματα γίνονται όλο και ιπό δύσκολα . Έξω υπάρχει Πανικός , Αδιαφιρία . Εγωϊσμός . Μεγαλώνω , και γιαυτό το λόγο πρέπει να με χαρακτηρίζει , η Επιλεκτικότητα . Επιλέγω , αυτούς που θα έχω στην ζωή μου . Τους αλκηθινούς συνεπιβάτες , για το ταξίδι της ζωής . Μα πάνω απ΄ όλα επιλέγω , τον όμορφο εαυτό μου . Τον ξεχωριστώ . ού θα είναι πάντα εδώ για μένα .-
~ Ο άντρας δεν χρειάζεται να είναι ωραίος , για να γοητεύσει μια γυναίκα . ….απλά ηληκρινής …Αληθινός ..Τολμιρός …και όχι δήθεν .-
~ Μπορεί να χάνομαι , έχεις δίκιο . Αλλά έτσι είμαι εγώ σαν άνθρωπος , .Χάνομαι ..// Εξαφανίζομαι …. Αφαιρούμαι  ..Ξεχνιέμαι  … Θέλεις πολλά για να γίνεις η καθημερινότητά μου .
~ Όταν είμασταν μαζί , κάτι σου έλειπε  .. Τώρα που είμαστε χώρια το βρίκες:
~ Η  ομορφιά τοπυ ανθρώπου κρύβεται στον χαρακτήρα και όχι στην εμφάνισει ..!!
~Μην χάνεις ποτέ την ελπίδα σου , …κανείς δεν ξέρει τι θα σου φέρει το αύριο ….!
~ Δεν θέλω να πεύφτεις ποτέ ψυχολογικά , …θάλω να πέφτεις μόνον μέσα στην αγκαλιά μου ..!
~ ΠΑΝΤΑ υπάρχει κάποια- λίγη  αλήθεια πίσω από κάθε : Απλα Αστειεύομαι .Λίγη γνώση πίσω από το κάθε :Δεν ξέρω . Λίγο συναίσθημα πίσω από κάθε :Δεν με ενδιαφέρει . Και λίγος πόνος πίσω από το κάθε  ΕΙΝΑΙ ΟΚ ! 
~ Άνθρωποι , που τρέμουν την ιδέα μην πάθεις κάτι  , ακόμα και όταν δεν είναι πλέον μαζί  σου , Να ξέρεις ότι σ΄αγάπησαν πραγματικά .-
~ Όταν δεν κρατάς κακία μέσα σου και είσαι καλός και με αυτούς που σου φέρθηκαν σκάρτα , δείχνεις μαθήματα συμπεριφοράς και ανωτερότητας .-
~ Μην προσπαθείς να μάθεις σε έναν αχάριστο πώς να εκτιμήσει …. Τζάμπα θα χάνεις το χρόνο σου .-
~ Πολλοί θα περάσουν και θα φύγουν από τη ζωή σου …. Μόνον οι αληθινοι άνθρωποι θα αφήσουν τα ίχνη στην ψυχή σου ..
~ Επικύνδινος δεν είναι αυτός που δαγκώνει , Επικίνδυνος είναι αυτός που γλύφει .-
~ Γεννήθηκες με δυναμικό . Γεννήθηκες με καλοσύνη και πίστη . Γεννήθηκες με ιδανικά και όνειρα . Γεννήθηκες  με μεγαλείο .Γεννήθηκες με φτερά για να πετάξεις . Δεν είσαι φτιαγμένος για να σέρνεσαι , γι΄αυτό μην το κάνεις  . έςχεις φτερ΄λα ,. Μάθε να τα χρεισιμοποιείς και πέτα .-
~ Ο λύκος κι΄αν εγέρασε κι΄ άσπρισαν τα μαλιά του ,μήτε την γνώμην άλλαξε , μήτε την κεφαλή του . ! Έτσι και  οι άνθρωποι δεν αλλάζουν …!
~ Δεν ασχολούμαι με ότι δεν αξίζει , … όμως κάνω τα πάντα γι΄ αυτό που αξίζει !
~ Χαμογέλα , σ΄ αυτόν που θα έκλεγε για σένα . ..πολέμα γι΄αυτόν που σε προστατεύει .-
~ Ποτέ μην μισήσεις κάποιον που αγάπησες πολύ . γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αγαπήσεις περισσότερο .-
~ Υγνώμη που δεν μπόρεσα να γίνω σαν εσένα , ..κράτα τον τέλειο εαυτό σου και άσεμε εμένα να ζήσω με τα λάθη μου  και τις αδυναμίες μου !
~ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΘΟΣ , ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ !
~ Εγώ τη λέξη σάγαπώ , όταν την ξεστομίζω ..είναι γιατί αισθάνομαι και όχι γιατί νομίζω !
~ Η χειρότερη μορφή αναπηρίας , είναι η κακή συμπεριφορά …
~Μην σκας ες΄ύ για όλους  …Άσε κανέναν άλλον να το κάνει … ΜΙΑ ΦΟΡΆ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΈΝΑ .-
~Η ζωή δεν είναι μικρή ή μεγάλη , ..Είναι , ότι θέλεις να προλαβεις ..

*** Επίθεση της Τουρκίας στο Ισραήλ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ την περιοχή

~  Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε στο Ισραήλ ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ.
Με αφορμή την εγκατάσταση ανιχνευτών μετάλλου στην είσοδο της Πλατείας των Τεμενών, ο Μποζντάγ τόνισε ότι οι «ισραηλινές ενέργειες εκεί παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την θρησκευτική ελευθερία» και πρόσθεσε πως «η στάση του Ισραήλ αναφορικά με το Τέμενος αλ Άκσα είναι λανθασμένη, παράνομη και απαράδεκτη».
Επιπλέον, απέστειλε κάλεσμα στις παγκόσμιες δυνάμεις να αντιμετωπίσουν την κίνηση των Ισραηλινών με ενιαίο τρόπο.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω στις σχέσεις των δύο χωρών, καθώς ανάμεσα τους έχουν αναπτυχθεί οικονομικά συμφέροντα λόγω του αγωγού φυσικού αερίου.

***  Ο Τραμπ κάνει άνω-κάτω τις ΗΠΑ! Απόφαση ΣΕΙΣΜΟΣ

~  Σε ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου ο Αμερικανός Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τους Αμερικανούς να στηρίξουν τα Αμερικανικά προϊόντα και μάλιστα, αποφάσισε να ξεκινήσει σχετική καμπάνια.
Η καμπάνια του Αμερικανού έχει το σύνθημα «Θα αγοράσουμε Αμερικανικό προϊόν, και θα προσλάβουμε Αμερικανό εργάτη».
Όλα όσα λέει είναι απολύτως λογικά, όμως σε έναν πλανήτη που η παγκοσμιοποίηση έχει επιβληθεί, τέτοια λόγια γίνονται αντικείμενο χλεύης.
Δείτε το εξαιρετικό βίντεο του Ντόναλντ Τραμπ: 'We will buy American, and we will hire American' says Donald Trump , https://youtu.be/pVsUNRklv5s  .-

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Ρίχνουν τον ΤΡΑΜΠ! Δείτε πως...

~  Πολλά είναι τα χτυπήματα που έχουν ρίξει στον Ντόναλντ Τραμπ από τη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος.
Η διαφορετική πολιτική που ασκεί, δηλαδή-στην ουσία-η πραγματοποίηση όσων είχε υποσχεθεί προεκλογικά, σε κάποιος δεν αρέσει με αποτέλεσμα αρκετά συχνά να «ξεβράζονται» σκάνδαλα,  με κύριο οδηγό την αμφιλεγόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές.
Όπως έχει γίνει γνωστό, ακόμη και μέλη του Κογκρέσου θέλουν να ρίξουν τον πρόεδρο Τραμπ και μάλιστα, πολίτες προχωρούν σε μαζικές διαδηλώσεις κατά του ενοίκου του Λευκού Οίκου.
Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μείνει μέχρι το τέλος της θητείας του και ότι… κάποιοι θα σκαρφιστούν έναν βίαιο τρόπο απομάκρυνσης του.
Μάλιστα, σε θεατρικό έργο είχε γίνει αναπαράσταση μιας «δολοφονίας» του Τραμπ.  VIDEO : Staging of Shakespeare's 'Julius Caesar' Features 'Trump' Getting Assassinated , https://youtu.be/-qfzqBr1qh0 .-
~
*** Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ για τον Άδωνι

~  «Ποιος κυβερνά την Ελλάδα, η Βουλή, δηλαδή οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, ή οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας που δεν ξέρω ποιος τους έχει διορίσει και ποιοι είναι και από πού κρατά η σκούφια τους;». Τάδε έφη Άδωνις Γεωργιάδης.
Ιανουάριος 2009. Ο κος Γεωργιάδης, γραμματέας τότε του ΛΑΟΣ, εξαπολύει επίθεση από το βήμα της Βουλής στους δικαστές-μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αφορμή την απόφαση τους «να αναστείλουν την εκτέλεση των έργων στον Ελαιώνα ακολουθώντας τις επιταγές του κ. Τσίπρα και του κ. Αλαβάνου και του ΣΥΡΙΖΑ και μπλοκάρεται το έργο αναπλάσεως του Ελαιώνα, της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού κ.λπ.», όπως επισήμανε.
«Κάποτε θα πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά ποιος έχει το δικαίωμα να αποφασίζει σ’ αυτήν τη χώρα. Ερχεται δηλαδή το σύνολο σχεδόν του πολιτικού συστήματος της χώρας, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, κάνει ένα νόμο, τον νόμο τον προτείνει ο Δήμος Αθηναίων με τη σύμπτωση απόψεων των δύο μεγάλων κομμάτων, δηλαδή έχει ασχοληθεί γι’ αυτόν τον νόμο το 90% του ελληνικού λαού», τόνιζε και συμπλήρωνε: «Ερχονται δύο δικαστές και τι λένε; “Δεν με ενδιαφέρει τι λέει το 90% του ελληνικού λαού, δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι περιβαλλοντολόγοι των δύο κομμάτων, του δήμου, όλων, εγώ έχω καλύτερη γνώμη και μπλοκάρω το έργο”».
Μάλιστα, είχε προτείνει να αφαιρεθεί από το ΣτΕ η αρμοδιότητα να αποφασίζει: «Έχει καταντήσει να είναι βραχνάς στην πρόοδο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Διάβασα ένα ωραίο άρθρο στην εφημερίδα “Ημερησία” πριν από δύο εβδομάδες όπου ανέφερε την ιστορία τού πώς φτιάχτηκε ο Παρθενώνας και τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Εάν υπήρχε Συμβούλιο της Επικρατείας στην Αρχαία Ελλάδα και αν υπήρχαν δικαστές σαν τους σημερινούς, η Ακρόπολη δεν θα υπήρχε για να τη βλέπουμε και να τη θαυμάζουμε, θα την είχαν σταματήσει και αυτήν.
Πρέπει κάποιος να αναλάβει τη νομοθετική πρωτοβουλία να εξηγήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ότι κυβερνά ο ελληνικός λαός αυτήν τη χώρα και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν μπορεί όλοι να είμαστε υπέρ, ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι κατά και το Συμβούλιο της Επικρατείας να ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι δεν πάει καλά εδώ».
Επίθεση στη Δικαιοσύνη; Ναι. Επίθεση στην απόφαση του ΣτΕ και στο ίδιο το Σώμα ζητώντας διάλυση; Ναι.
2017. Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του με αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣτΕ και τη κόντρα κυβέρνησης-δικαστών, υπογραμμίζει ότι η «εάν φτάσουμε σε σημείο οι μισοί να υβρίζουν τη Δικαιοσύνη και οι άλλοι μισοί να την υπερασπίζονται, αυτό είναι ήδη πλήγμα για τη Δικαιοσύνη»...

***  Ετοιμάζει ΚΑΛΠΕΣ ο Τσίπρας! Να η απόδειξη… 

~ Τα… βίντεο μένουν για να μας υπενθυμίζουν πολλά.
Σήμερα το μεγάλο θέμα ήταν η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση.
Ωστόσο, ας ρίξουμε μια ματιά στο τί έλεγε ο Τσίπρας για την πολυπόθητη έξοδο και ας ετοιμαζόμαστε για να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα.
VIDEO : Τσίπρας για την έξοδο στις αγορές (subs)  , https://youtu.be/hGdkDHu2XxQ .-

***  Τα λέει έξω από τα δόντια! Ο γαμπρός του Τραμπ αποκαλύπτει… (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Από τότε που τέθηκαν τα πρώτα ερωτήματα τον Μάρτιο, έχω επανειλημμένα δηλώσει ότι ήμουν πρόθυμος να μοιραστώ οποιαδήποτε πληροφορία έχω με τους φορείς διερεύνησης, όπως και το έκανα σήμερα», δήλωσε ο γαμπρός και σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ,  αναφορικά με τις σχέσεις του με τη Ρωσία, μιλώντας σήμερα έξω από τον Λευκό Οίκο.
«Το αρχείο και τα έγγραφα που έδωσα οικειοθελώς θα δείξουν ότι όλες οι ενέργειές μου ήταν σωστές και συνέβησαν κατά τη συνήθη τακτική των συμβάντων μιας μοναδικής καμπάνιας», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας: «Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: δεν συνεργάστηκα με τη Ρωσία, ούτε γνωρίζω κανέναν άλλον στην εκστρατεία που το έπραξε. Δεν είχα ακατάλληλες επαφές. Δεν έχω στηρίξει με ρωσικά κεφάλαια τις επιχειρήσεις μου και είμαι απόλυτα διαφανής όσον αφορά την παροχή όλων των απαιτούμενων πληροφοριών».
VIDEO : Jared Kushner statement following Russia Senate hearing 7/24/17 , https://youtu.be/RzI0ZhlvZTU .-

***  TΩΡΑ! Αγωγή στο ΣτΕ για τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ...

~ Αγωγή κατά της υπουργικής απόφασης για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης, η αγωγή κατατέθηκε από την ΕΣΕΕ, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.
Βασικός κορμός της επιχειρηματολογίας είναι η προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ αλλά και τα αποτελέσματα ερευνών που έχουν διενεργήσει οι φορείς σχετικά με τη μέχρι σήμερα εμπειρία από την εφαρμογή της λειτουργίας των καταστημάτων για 8 Κυριακές το χρόνο.
«Όπως επανειλημμένα έχουν αποδείξει μελέτες των οργανώσεων αλλά και επίσημα στατιστικά στοιχεία, ούτε στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας έχει συμβάλει ούτε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» είπε ο κ. Κορκίδης.
«Η κίνηση στην αγορά τη θεσμοθετημένη πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, για όσα εμπορικά καταστήματα άνοιξαν, όχι μόνο δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά μάλλον ήταν πολύ κοντά σε μία κακή καθημερινή».
Ο κ. Κορκίδης επισήμανε ότι από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι ο τζίρος μίας εμπορικής επιχείρησης -ανεξαρτήτως μεγέθους- δεν ήταν αρκετός, για να καλύψει τα έξοδά της. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τα ακριβή στοιχεία θα γίνουν μετά το τέλος των εκπτώσεων, μαζί με τον συνολικό φετινό καλοκαιρινό τζίρο και μετά από αναλυτική έρευνα που θα κάνει η ΕΣΕΕ σε όλη την Ελλάδα.
Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα που οι επενδύσεις τους δεν περιλαμβάνονται στην υπουργική απόφαση για να μπορούν να λειτουργούν και τις Κυριακές, φαίνεται να τηρούν στάση αναμονής και εξετάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για τον αποκλεισμό τους.
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη Τύπου που είχαν δώσει το Μάιο η ΕΣΕΕ η ΓΣΕΒΕΕ και η ΟΙΥΕ ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εμποροϋπαλλήλων (ΟΥΙΕ) Παναγιώτης Κυριακούλας υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται για γενική απελευθέρωση αλλά για μία φωτογραφική διάταξη που αφορά πέντε δέκα εμπορικά κέντρα -και όσα θα ακόμη θα δημιουργηθούν στο μέλλον- για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες εταιρείες. Πρόκειται για αντιαναπτυξιακό και εχθρικό μέτρο για την απασχόληση, για τις συνθήκες εργασίας και για τους όρους αμοιβής και εργασίας καθώς ενισχύεται η αδήλωτη ή κρυφή αδήλωτη απασχόληση».
Ακόμη, είχε αναφερθεί σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου ότι το μέσο εργατικό κόστος της κυριακάτικης λειτουργίας ενός εμπορικού καταστήματος υπολογίζεται στα 1.750 ευρώ με το συνολικό κόστος να φτάνει στα 9 εκατ. ευρώ ανά Κυριακή αν λειτουργήσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα.   tovima.gr

***  Άλλη μια νίκη Τραμπ! Τρέμουν οι Δημοκρατικοί

~  Την ίδια ώρα που οι Δημοκρατικοί καταναλώνουν όσες δυνάμεις τους απέμειναν στο να καταστρώνουν συνωμοσίες για συμπαιγνία Τραμπ και Ρωσίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ασχολείται με σημαντικότερα θέματα και κερδίζει έδαφος.
Όπως έγινε γνωστό, η υποψηφιότητα ενός βαθιά Ρεπουμπλικάνου, του Τζον Μπους για το 6ο περιφερειακό δικαστήριο, άτομο που επέλεξε ο πρόεδρος, επιβεβαιώθηκε με ψήφους 51-47.
«Είναι καλό να βλέπουμε τον Μπους, αλλά δεκάδες δικαστικοί υποψήφιοι εξακολουθούν να χάνουν στη Γερουσία, όπου οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας συνεχίζουν να  παρεμποδίζουν και να καθυστερούν τις διαδικασίες», δήλωσε ο Carrie Severino, επικεφαλής δικηγόρος του Δικτύου Δικαστικής Κρίσης. Αρκετοί από τους υποψηφίους του Προέδρου, συμπεριλαμβανομένων Joan Larsen και David Stras, δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί για ακροάσεις ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής της Γερουσίας εξαιτίας της δημοκρατικής παρεμπόδισης.

*** Το παράλληλο νόμισμα υπό προϋποθέσεις μας συμφέρει οικονομικά και πολιτικά...

~  Θεόδωρος Κατσανέβας
     Η ανακίνηση του ζητήματος του παράλληλου νομίσματος αποτελεί άλλη μια κλασική Μπαρουφακιάδα αλλά και προσπάθεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να ποινικοποιήσουν κάθε σκέψη για εναλλακτικό νόμισμα από το ευρώ. Όμως, αν κάποιοι έχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες είναι οι ίδιοι οι Νεοδημοκράτες,οι ΠΑΣΟκοι, οι ΣΥΡΙΖΑίοι και ΣΙΑ που εμμένουν στο να ευλογούν την κατοχή της χώρας μας από του Γερμανούς με όπλο το πονηρό  ευρω-μάρκο. Το γεγονός ότι, ο ελληνικός λαός ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία όχι στο "πάση θυσία στο ευρώ", ελάχιστα προβληματίζει. Ούτε αποτελεί ζήτημα αντιδημοκρατικής λειτουργίας, η διαπίστωση ότι, ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που υποστηρίζει το εθνικό νόμισμα δεν εκπροσωπείται στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, η υπόθεση του διπλού ή παράλληλου νομίσματος αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα ουσίας. Ορισμένοι έσπευσαν να καταγγείλουν ασμένως το παράλληλο νόμισμα ως εργαλείο της ευρωκατοχής. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, αν με την έκδοση του παράλληλου νομίσματος, η νομισματική πολιτική συνεχίσει να ασκείται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Όταν όμως αυτή  ασκείται από μια ανεξάρτητη ελληνική τραπεζική αρχή, τότε η κυκλοφορία παράλληλα του ευρώ και της δραχμής μπορεί να είναι προς όφελος της χώρας συμφέρουσα πολιτικά και οικονομικά. Άρα, σημασία έχει ο τρόπος υιοθέτησης του παράλληλου νομίσματος.
Σύμφωνα με το σχέδιο συντεταγμένης μετάβασης στη δραχμή που έχουμε καταρτίσει ( βλ. www.odosdrachmis.gr), στην αρχική φάση της μετάβασης, είναι αναγκαία   η προσωρινή συνύπαρξη του ευρώ με τη νέα δραχμή με αναλογία 1/1. Στη φάση αυτή, θα γίνουν οι αναγκαίες διαπραγματεύσεις για τη ρύθμιση των χρεών χωρίς το πιστόλι στον κρόταφο υπό την απειλή διακοπής της ρευστότητας από την ΕΚΤ.  Στη δεύτερη φάση, η νέα δραχμή υποτιμάται κατά 25% και αυτό δίνει ισχυρή ώθηση στην χαμένη ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας. Ο επαπειλούμενος πληθωρισμός ελέγχεται  με συνετή έκδοση της νέας δραχμής με ποσά που δε θα ξεπερνούν ετησίως το 20-30% του ΑΕΠ (36- 54 δις). Οι στοχευμένες επενδύσεις και  δίκαιες παροχές θα ακολουθούν και δεν θα προηγούνται των ρυθμών ανάπτυξης της χώρας.
Εφ’ όσον η δραχμή σταθεροποιηθεί σε υποτίμηση της τάξης του 25%, αυτό δεν εμποδίζει την κυκλοφορία και του ευρώ. Η παράλληλη κυκλοφορία δύο νομισμάτων αποτελεί σήμερα μια συνηθισμένη πρακτική σε πολλές αν όχι στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Μια από τις χρηστικές δυνατότητες του διπλού ή παράλληλου νομίσματος είναι μέρος των συναλλαγών με το εξωτερικό να διενεργούνται με ένα διεθνώς ανταλλάξιμο νόμισμα όπως είναι το ευρώ και το δολάριο, ενώ μέρος των δαπανών για επενδύσεις, μισθούς, συντάξεις, κρατικές προμήθειες, να καταβάλλονται με το εθνικό νόμισμα.
Σε ορισμένες χώρες όπως λχ. στον Λίβανο, κυκλοφορούν επίσημα σήμερα, το εθνικό νόμισμα, η Λιβανέζικη λίρα και το δολάριο. Σε άλλες όπως στην Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αλβανία, κλπ., το ευρώ και το δολάριο κυκλοφορούν άτυπα αλλά ανεμπόδιστα στην ελεύθερη αγορά. Σε άλλες περιπτώσεις όπως στην Ελβετία,στην Γερμανία στην Γαλλία και αλλού, τοπικοί φορείς εκδίδουν δικό τους νόμισμα κυρίως για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών. Η Ελβετία ειδικότερα χρησιμοποιεί δύο νομίσματα εδώ και 75 χρόνια. Εκτός από το γνωστό μας ελβετικό φράγκο, υπάρχει και το επιλεγόμενο WIR φράγκο, ένα ανεξάρτητο ηλεκτρονικό νόμισμα που ελέγχεται από την WIR Bank και χρηματοδοτεί επιχειρήσεις.
Στην περίπτωση της Ελλάδας, η μελετημένη και συντεταγμένη εισαγωγή της νέας δραχμής χωρίς να αποκλείεται η παράλληλη κυκλοφορία του ευρώ, θα είχε ευεργετικά αποτελέσματα με πρώτιστο την άμεση παροχή  ρευστότητας στη χειμαζόμενη  ελληνική οικονομία. Αυτό θα επέτρεπε την αποκόλληση της χώρας από το σπιράλ της ύφεσης στο οποίο βρίσκεται σήμερα και από το οποίο πολύ δύσκολα θα μπορέσει να απεγκλωβιστεί με τις τρέχουσες συνθήκες των τεράστιων και συνεχώς διογκούμενων χρεών, της ακραίας ευρώ-λιτότητας και του υπερτιμημένου ευρώ που δεν ταιριάζει στη δομή της ελληνικής οικονομίας.

***  Η κρίση της ελληνικής κοινωνίας και η έλλειψη εθνικής ευθύνης...

~ Η κρίση της ελληνικής κοινωνίας και ή έλλειψη εθνικής ευθύνης

Η έννοια της κρίσης είναι καθολική και αναφέρεται σε καταστάσεις και γεγονότα που περιέχουν απειλή. Όλοι μας την επικαλούμαστε χωρίς όμως να αντιλαμβανόμαστε  το βάθος της τραγικότητας της περιπλοκής μας μέσα σε τόσες αντιφατικές καταστάσεις, τα τρομερά διλήμματα και αδιέξοδα μαζί με τα συνεπακόλουθα  αυτών των καταστάσεων. Όπως π.χ. τις δικές μας  ευθύνες, ενοχές, ψευδαισθήσεις, στερεότυπες χειρονομίες, αγωνίες και φόβους. Ως λαός αδυνατούμε να κατανοήσουμε ακόμη και τους κινδύνους  μπροστά στην θέα της καταστροφής. Η σχιζοφρένεια, η ψυχωτική συμπεριφορά μας, αυτές οι ασθένειες της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, είναι όλως αντίθετες με τις ιστορικές παραδόσεις και καταβολές, με την ευθύνη και την δύναμη της ελληνικής φυλής. Ενός λαού, ο οποίος στην αρχαιότητα με την ισορροπία μεταξύ της εσωστρέφειας και εξωστρέφειας ανέδειξε τον μεγαλύτερο Πολιτισμό και Οικουμενισμό.
 Δυστυχώς και ατυχώς για όλους μας, όσο περισσότερο οξύνεται η οικονομική κρίση, με όλες τις ολέθριες συνέπειες για τον εδώ και 8 χρόνια καθημαγμένο λαό μας τόσο περισσότερο οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων του πολιτικού συστήματος σε βάρος του Έθνους. Το οποίο αν και ευθύνεται τεράστια για την χρεοκοπία της Πατρίδας μας, όχι μόνον συνεχίζει ακάθεκτο και ατιμώρητο την εθνοκτόνο συμπεριφορά του, αλλά παράλληλα δημιουργεί διχαστικές και συγκρουσιακές καταστάσεις μεταξύ των Ελλήνων. Ως αντιπερισπασμό για να διασώσει την πολιτική και κομματική του ύπαρξη.
Ο εθνικός διχασμός είναι συνέπεια μίας συστηματικής προπαγάνδας η οποία εμπεδώνει στο σύνολο του λαού την αδιαφορία, την αφέλεια, την αμάθεια με την παράλληλη παραπληροφόρηση και πλύση εγκεφάλου σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας, πολιτικής συμπεριφοράς και εθνικής ευθύνης. Μία προπαγάνδα, κυρίαρχο στοιχείο της οποίας είναι, ο αποπροσανατολισμός του λαού από τους πραγματικούς υπαίτιους της  πολιτικής σήψης και διαφθοράς, της κοινωνικής αθλιότητας των τελευταίων δεκαετιών, και ως συνέπεια αυτών της ηθικής, οικονομικής και κοινωνικής τώρα κατάρρευσης της χώρας μας, επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες αυτής της άφρονας και εθνοκτόνου πολιτικής μόνο στο διεθνές περιβάλλον.
Η προπαγάνδα είναι το δηλητηριώδης εργαλείο και όπλο της Εξουσίας, στην χώρα μας του διεφθαρμένου και σάπιου  πολιτικού συστήματος. Με το εργαλείο αυτό επί δεκαετίες διέλυε την κοινωνική συνοχή, υπέθαλπε τις Αρχές του Δικαίου και της Ισότητας των πολιτών, την ισχύ των Νόμων και του Κράτους Δικαίου, αλλά και το ουσιώδες στοιχείο της εθνικής ευθύνης των πολιτών απέναντι της Πατρίδας. Άπειρα είναι τα παραδείγματα και οι συνέπειες αυτής της προπαγανδιστικής πολιτικής και ανεύθυνης συμπεριφοράς απέναντι του Έθνους. Πρόσφατα μάλιστα και η καθιέρωση όχι μόνον της Επετείου του Πολυτεχνείου, αλλά και των ανήλικων Αλέξη Γρηγορόπουλο και του Νίκου Ρωμανού, αμφότεροι γόνοι πλουσίων οικογενειών, ως εθνικούς ήρωες και επετείους εθνικής καταστροφής και όχι ιστορικής μνήμης. Κάθε χρόνο με πυρπολήσεις, βανδαλισμούς, καταστροφές δημόσιας περιουσίας αλλά και περιουσίας ιδιωτών βιοπαλαιστών, επαίσχυντες πράξεις οι οποίες εκθέτουν και διεθνώς την Πατρίδα μας.
Ανεξαρτήτως της σημασίας των συντελεστών και των γεγονότων, τα οποία θα έπρεπε να τιμάμε ο καθείς από εμάς με σεβασμό και εθνική ευθύνη, δεν οφείλει ολόκληρος ο λαός να πληρώνει επί δεκαετίες για τον θάνατο ή θυσία αυτών, τις συνέπειες δηλαδή μίας εγκληματικής πολιτικής συμπεριφοράς. Στο κάτω της γραφής, εάν έχουμε όντως την διαίσθηση, ότι για όλα αυτά φταίει το πολιτικό σύστημα, τότε οφείλουμε ως λαός να στραφούμε ευθέως εναντίον του και όχι να αυτοκαταστρεφόμαστε και να θυσιαζόμαστε για αυτό.
Ως εκ τούτου τεράστια είναι η ευθύνη όλων μας οι οποίοι επί δεκαετίες με την εγκληματική συμπεριφορά μας μετατρέψαμε την υπέροχη και ανεκτίμητη Πατρίδα μας σε ένα υπό αποσύνθεση κουφάρι για να το κατασπαράζουν οι ντόπιοι και οι ξένοι τώρα σαρκοφάγοι γύπες.
Αυτό το δήθεν μεγάλο διεθνές τώρα ενδιαφέρον για τα κλείσιμο της 2ης Αξιολόγησης, οι επί της τραπέζης των διαπραγματεύσεων προγραμματισμένες νέες Συμφωνίες για την τετραετία 2019-2022, οι οποίες προμηνύουν ένα πολύ επαχθέστερο 4ο Μνημόνιο, αλλά και για το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών, αποτελεί μία απόδειξη της οδυνηρής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Πατρίδα μας. Διότι οι μεν προσπαθούνε να κρατήσουν την ομολογημένως διεθνώς διαλυμένη χώρα μας εντός της Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, οι δε να την αποσπάσουν από αυτήν.
Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται, και η αυτοκαταστροφή του Ελληνικού Λαού, ως συνέπεια της έλλειψης πυξίδας και εθνικής ευθύνης και ενοχής, συνεχίζεται. Διότι,  δυστυχώς, ουδείς από όλους μας αισθάνεται την παραμικρή ευθύνη για την εθνική καταστροφή, για την κατάρρευση της Πατρίδας μας. Τουναντίον και αυτό το πολιτικό σύστημα, το οποίο επι δεκαετίες εκπέμπει μία αφόρητη δυσοσμία, είναι δυστυχώς δικό μας και μόνον δημιούργημα και επιλογή, εν κατακλείδι απεργάζεται  και πάλιν ευθαρσώς την προσεχή δημοκρατική ετυμηγορία, όμως ενός τώρα τελείως διαλυμένου, ανίσχυρου και λιπόθυμου, και όχι ενός ελεύθερου και δυνατού λαού.
Θυμίζουμε όμως ότι κριτήριο της αντοχής είναι η δοκιμασία. Ο Ελληνικός Λαός, μετα τα ολέθρια λάθη των τελευταίων δεκαετιών, δοκιμάζεται δυστυχώς και από την εδώ και οκτώ συναπτά  χρόνια πολιτική της απάνθρωπης και βάρβαρης λιτότητας, την σύγχρονη αυτή νόσο της παρακμής που στρέφεται κατά της ανθρώπινης υπόστασης και αξιοπρέπειας. Όμως η Ελλάδα επιθυμεί να ζήσει. Διότι το πάθος του Ελληνισμού για την ζωή πηγάζει από το όνειρο του Γένους ως γενική απαίτηση και φορέα του θελήματος της Ιστορίας. Η ανάταση και υπεράσπιση της Πατρίδας μας είναι τώρα εθνική υπόθεση όλων των Ελλήνων. Διότι κοινά είναι τα πεπρωμένα της ελληνικής φυλής.
Οι Ελληνες δεν προσφεύγουν σε ακρότητες, επιδεικνύουν επιείκεια και διαπνέονται από ανθρωπιστικό πνεύμα απέναντι των αντιπάλων τους. Ο ανθρωπισμός των Ελλήνων εκφράζει αυτοπεποίθηση και ανωτερότητα εις την ισχύ της. Η αντίδραση των Ελλήνων θα είναι τώρα μία ηφαιστειώδης έκρηξη καθολικής επιθυμίας και εθνικής ανάτασης, η δε νίκη της Πατρίδας μας είναι ιστορικώς αναπόφευκτη.
     Γεώργιος Εμ. Δημητράκης
 Ο αρθρογράφος κρητικής (Μαριού Ρεθύμνης) και θρακικής καταγωγής γεννήθηκε και διαμένει στην Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στην Βόννη και Πολιτιστική Κληρονομιά  στην Αθήνα

*** Αθήνα: 19oς & 20ος Αιώνας...

~  Αθήνα: 19oς & 20ος Αιώνας
    Το Μεταξουργείο είναι βοσκοτόπι.
Η Ομόνοια στρογγυλή.
       Στο Μετς γυρίζουν ανεμόμυλοι.
Στην Αίγλη του Ζαππείου όλος ο κόσμος φοράει καπέλα.
      Στην Πανεπιστημίου κυματίζουν αμερικανικά σημαιάκια.
Και άλλες συγκλονιστικές εικόνες από την Αθήνα των δύο προηγούμενων αιώνων.

Δεκέμβριος 1947. Το Ζαχαροπλαστείο του Γιαννάκη, στην αρχή της Πανεπιστημίου.

15 Δεκεμβρίου 1959. Μικρός κουλουρτζής έξω από κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας Ελλάδος/Banque Commerciale de Grece, στο ισόγειο του Μεγάρου Παπούδωφ, Πανεπιστημίου 2, εκεί που ήταν κάποτε το ζαχαροπλαστείο του Γιαννάκη. Η φωτογραφία τραβήχτηκε την ημέρα της επίσημης επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Ντουάιτ Αϊζενχάουερ στην Ελλάδα (εξ ου και οι αμερικανικές σημαίες).

12 Μαρτίου 1891. Ο William Sachtleben μαζί με τον αμερικανό διπλωμάτη Archibald Loudon Snowden και τον υιό του Charles Randolph Snowden μπροστά από το κτίριο της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, στο 29 της Βασιλίσσης Σοφίας. Το κτίριο κατεδαφίστηκε το 1938.

27 Απριλίου 1941. Βασιλίσσης Σοφίας. Η κάθοδος των Γερμανών στην Αθήνα.

Η οδός Γ’ Σεπτεμβρίου, όπως φαίνεται από την Ομόνοια.

Το φαρμακείο Μπαρμπατιώτη στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου (στο σημερινό 22). Το κτίριο καταστράφηκε κατά τη διάρκεια των Δεκεμβριανών.

Η πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι.

Στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

 Το αναψυκτήριο Αίγλη του Ζαππείου, που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1904.

Ιούνιος 1931. Οδός Επωνύμων, στη γειτονιά της Παναγιάς Βλασσαρούς. Οι τελευταίες φωτογραφίες πριν την κατεδάφιση για τις ανασκαφές στην Αρχαία Αγορά, από την Αμερικάνικη Σχολή Κλασικών Σπουδών Αθήνας.

1865. Η Πλατεία Συντάγματος.

1835. Μεταξουργείο. Οικία Κόντε Βότσαρη (νυν οικία Αριστομένη Προβελέγγιου, στη γωνία των οδών Μυλλέρου και Κεραμεικού).

8 Iουνίου 1951. Έλληνες στρατιώτες επιστρέφουν από την Κορέα. Οδός Πανεπιστημίου.

12 Αυγούστου 1963. Πλανόδιος πωλητής σφουγγαριών στην οδό Όθωνος, κοντά στην Πλατεία Συντάγματος.

Απρίλιος 1957. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ’ εκφωνεί λόγο από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

1890. Μικροπωλητής ξηρών καρπών στη λεωφόρο Αμαλίας.

1958. Εγκαίνια σε πρατήριο καυσίμων στην Αθήνα.

12 Αυγούστου 1963. Η οδός Όθωνος, δίπλα στην πλατεία Συντάγματος.

1869. Ναι, κι όμως, η Αθήνα είχε ανεμόμυλους. Εδώ, ο Μύλος Αργυρίου, στο Μετς.

Μάρτιος 1959. Η Πλατεία Ομονοίας, όπως ήταν.

1962. Κτίριο του Τσίλλερ, στο 66 της οδού Πειραιώς 66, μεταξύ Μυλλέρου και Θερμοπυλών. Σχεδιάστηκε το 1873, κατεδαφίστηκε το 1963. Χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, και αργότερα. Εδώ φυλακίστηκε και ο ποιητής Τάσος Λιεβαδίτης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

***  "Πάρκα Ηρώων"...

~*    "Πάρκα Ηρώων "
Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 Μεταξύ ευάριθμων εκλεκτών συγγενών φίλων και εταίρων - τωρινών αλλά και προηγούμενων - επιχειρήθηκε να τιμηθεί η επαναλειτουργία της κρατικής ΕΡΤ μετά το "μαύρο" που είχε πέσει.   Τιμής ένεκεν έγιναν και αποκαλυπτήρια εικαστικής παρέμβασης εν μέσω κατάνυξης, πατριωτικών τόνων, αντιδημοκρατικών χαμόγελων και ευφορίας αφού επιτέλους (ξανα) αποκτήσαμε  Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Δυστυχώς - παρά τις άοκνες και επίμονες προσπάθειες των διοικούντων - πενιχρή /σχεδόν ανύπαρκτη ήταν η προσέλευση των εορταζόντων.  (Παρά το ότι, μόνον, οι εργαζόμενοι εκεί, λέγεται ότι είναι 2.500).
Το χειρότερο όμως είναι ότι κυρία , τέως (συν)αγωνίστρια /σύντροφος του κυβερνώντος Κόμματος, παρευρέθη και επετέθη δριμύτατα εναντίον του εκφωνούντος τον πανηγυρικό της ημέρας Προέδρου. Αντηλλάγησαν αγοραίες εκφράσεις.
Προς τέρψιν, αλλά και βαθύτατη απογοήτευση του Πανελληνίου.
Το δράμα εκπορεύεται /ξεκινά από τους Αξιωματούχους / Αρμόδιους (καθ' ύλην , καρέκλα, ή κατά κομματική αναγνώριση) και επεκτείνεται στον λαό που εκπαιδεύεται ... εκμαυλιζόμενος .
Επί του παρόντος θα υπάρχει ένα είδος Μνημείου με μια "πλάκα" για να τιμηθούν οι αγώνες των αγωνιστών οι οποίοι θυσιάστηκαν προκειμένου να επαναλειτουργήσει η κρατική Ραδιοτηλεόραση.
Δεν αποκλείεται, του χρόνου πχ, να αποφασιστεί να στηθούν (όπως στο Πάρκο Ηρώων του Μεσολογγίου )αγάλματα, ανδριάντες,  προτομές κ. α για τους ηρωικώς πεσόντες ή στα κάγκελα σκαρφαλωμένους αγωνιστές του "έπους  της ΕΡΤ".
Μόνον για κάτι τέτοια είμαστε. Πετάμε την σκούφια μας , ... μαζί με τα μυαλά μας.
Σκέφτομαι πως αν επιδείξουμε ως λαός, την ίδια - οφειλόμενη ευαισθησία για άλλους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα,  που έχασαν μάλιστα την δουλειά τους οριστικά, θα πρέπει να γεμίσουμε την επικράτεια ασφυκτικά! (Σ.Σ Ίσως γι' αυτό να το αποφεύγουν οι αρμόδιοι).
Γίνεται μάλιστα αναφορά ακόμη και για .... νεκρούς - άμεσα, έμμεσα , ενδιάμεσα ή από σπόντα; - οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους ηρωικά μαχόμενοι ...
Δεν αποκλείεται (συνέβη και με τους "νεκρούς" εντός  του Πολυτεχνείου κάποτε) σύντομα να αρχίσουν ανασκαφές, στην ΕΡΤ, αλλά και στο λεκανοπέδιο, για να ανευρεθούν τα πτώματα/ οστά των πεσόντων.
Ψυχανεμίζομαι πως αν συνεχίσουμε έτσι, θα πρέπει να ιδρυθεί - εκτός από την Υπηρεσία /Εφορία Αρχαιοτήτων - Αρχαιολόγων - και μια υπηρεσία  "Αναζήτησης σωρών /οστών λαϊκών αγωνιστών και μνημείων  που τους αφορούν". Εμείς οι επίγονοι βαλθήκαμε να ξεπεράσουμε σε ευρηματικότητα τους προγόνους μας!
Ο ελληνισμός (θα πρέπει να ) έχει συνέχεια, μόνον αν οι Νεοέλληνες απαλλαγούν από την τάση ασυνέχειας και αυτογελοιοποίησης τους !...
Υποψιάζομαι πως οι ιθύνοντες μάλλον θα αποφύγουν την δημιουργία   "Π ά ρ κ ο υ  Η ρ ώ ω ν" στην ΕΡΤ, επειδή θα αντιμετωπίσουν το δίλημμα επιλογής προσώπων προς ... αγαλματοποίηση. Ποιούς θα συμπεριλάβουν;
Μήπως την κα που τους έβριζε - αλλά αγωνίστηκε στα κάγκελα;  Ή την κα τ. Πρόεδρο της Βουλής; Ή αρκετούς "επώνυμους" συντρόφους που πάλεψαν τότε και, μετά , διαχώρησαν τη θέση τους και απεχώρησαν;
 ΥΓ  Που θα φιλοξενήσουμε Μνημεία όπως:
α. Το "Μνημείο  ΚΟΜΜΑΤΟΕΝΘΟΕΥΕΡΓΕΤΩΝ " ή το  "Πάρκο Ευεργετών  ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΩΡΩΝ"; Γιατί δεν γίνεται να τους σταματούν , ακόμη και μηχανάκια στο δρόμο να τους αποκαλούν ευεργέτες, να τους φιλούν τα χέρια (επί του παρόντος μόνον αυτά) και εμείς - οι αχάριστοι - να μην τους στήσουμε προτομές, αγάλματα, ανδριάντες.
β. Το "Μνημείο Αφέλειας" για εκείνους (62% παρακαλώ) τους  εύπιστους συμπολίτες μας, οι οποίοι έπεσαν -ηρωικώς; - στην καλοστημένη παγίδα του Δημοψηφίσματος του 2015, όπου το ΟΧΙ έγινε ... ΝΑΙ!!!
    Εναλλακτικά θα μπορούσαμε να μετονομάσουμε την πλ. Συντάγματος ως: "Πλατεία  ΟΧΙΝΑΙΔΩΝ".

***  ΕΚΤΑΚΤΟ πριν λίγο! ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ...

~  Άνοιξε το βιβλίο προσφορών με το οποίο η Ελλάδα αντικαθιστά τα παλιά πενταετή ομόλογα Σαμαρά, που λήγουν το 2019, με νέα που θα λήγουν το 2022 και θα έχουν ευνοϊκότερους όρους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και δημοσιεύεται στο ΧΑΑ, το Ελληνικό Δημόσιο προσέλαβε τις τράπεζες BNP, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank, HSBC, ως αναδόχους προκειμένου να προχωρήσουν στην έκδοση νέου ομολόγου 5ετούς διάρκειας. Οι νέοι τίτλοι θα εκδοθούν αύριο.
Η τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου αποτελεί ταυτόχρονα και τελευταία ευκαιρία θερινής εξόδου στις αγορές για την κυβέρνηση. Από τον Αύγουστο όλες οι αγορές, ακόμη και αυτή των ομολόγων, μπαίνουν στη συνηθισμένη ραστώνη, με το ενδιαφέρον των επενδυτών για την απόκτηση νέων τίτλων να είναι εξαιρετικά υποτονικό.    efsyn

***  Κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου! Αν νιώσετε ΑΥΤΑ, τρέξτε…

~  Κουράζεστε εύκολα και παθαίνετε κράμπες στα πόδια σας μετά από λίγη ώρα περπατήματος; Εάν ναι, τότε είναι πιθανόν να πάσχεστε από Περιφερική Αρτηριακή Νόσος, γνωστή και ως PAD.
Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να μην γίνει σωστή διάγνωση αυτής της ασθένειας, κατά την οποία προκαλείται στένωση στις περιφερειακές αρτηρίες των ποδιών, του στομάχου, των χεριών και του κεφαλιού.
Εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα, τότε είστε τυχεροί, γιατί σύμφωνα με την “The American Heart Association”, όσοι πάσχουν από PAD συνήθως δεν έχουν καθόλου συμπτώματα.
Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να μην γίνει σωστή διάγνωση αυτής της ασθένειας, κατά την οποία προκαλείται στένωση στις περιφερειακές αρτηρίες των ποδιών, του στομάχου, των χεριών και του κεφαλιού. Η αιτία γι’αυτό είναι η αθηροσκλήρωση, που συνήθως βρίσκεται στα πόδια και έχει ως αποτέλεσμα την περιορισμένη ροή αίματος στην περιοχή.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κινδύνου ενός καρδιακού ή ενός εγκεφαλικού. Όπως θα ακούσετε και από τον Dr. Yassa στο βίντεο που ακολουθεί, μία λάθος διάγνωση μπορεί να απειλήσει ακόμα και τη ζωή σας.
Συνηθισμένες αιτίες:
1) Υψηλή πίεση αίματος
2) Υψηλή χοληστερόλη
3) Παχυσαρκία
4) Απραξία
Η ύπαρξη διαβήτη μπορεί να αυξήσει την ένταση της ασθένειας.
Ο Dr. Yassa συνεχίζει εξηγώντας με περισσότερη λεπτομέρεια τα σημάδια και τα συμπτώματα της ασθένειας:
1) Πόνος στα πόδια κατά την κίνηση, που υποχωρεί όταν σταματάτε
2) Κράμπες στην γάμπα που μοιάζουν με σπασμούς
3) Κάψιμο
4) Μούδιασμα
5) Τα πόδια είναι πιο κρύα από τα άλλα μέρη του σώματος
6) Απώλεια τριχών στα πόδια
7) Λαμπερό δέρμα
8) Στα τελευταία στάδια οι πληγές στα πόδια δεν επουλώνονται καλά
Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Dr. Yassa αναλύει τον τρόπο που οι γιατροί κάνουν την διάγνωση της ασθένειας και μπορούν να αναγνωρίσουν πού βρίσκεται το μπλοκάρισμα με διάφορα τεστ.
VIDEO : Symptoms and Treatments for Peripheral Artery Disease (PAD), https://youtu.be/O0MQiKufle4 .-

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  ΒΟΜΒΑ για την Α1 Μπάσκετ! ΑΛΛΑΖΟΥΝ όλα στην διοργάνωση...
H σταδιακή μείωση των 14 ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας σε 12 από την περίοδο 2019-20, υπαγορεύθηκε από τη διαμόρφωση των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που βιώνει το επαγγελματικό μπάσκετ, την οριακή δυνατότητα των περισσοτέρων ΚΑΕ να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, τη συνεχή συρρίκνωση σταθερών εσόδων και την απόπειρα του ΕΣΑΚΕ για την αύξηση ανταγωνιστικότητας.
Η πρόσφατη απόφαση της γενικής συνέλευσης της Λίγκας αποτελεί εισήγηση προς την ΕΟΚ, η οποία θα λάβει την οριστική απόφαση έγκρισης, καθώς η ομοσπονδία, ως θεσμικός φορέας του αθλήματος, συμφωνεί με τη μείωση των 14 ομάδων, αλλά έχει αντιρρήσεις για τον τρόπο που θα εφαρμοστεί αυτή η σημαντική αλλαγή (πλέι άουτ για τον υποβιβασμό) σε ορίζοντα διετίας. Διαπίστωση της ΕΟΚ είναι ότι στην Α1 κατηγορία δεν χωρούν ομάδες που είτε «αγκομαχούν» να ολοκληρώσουν τις αγωνιστικές περιόδους είτε εμφανίζονται στην Α1 με τη μορφή «κομήτη» και επιστρέφουν στην Α2 κατηγορία. Η ΕΟΚ θα αποδεχθεί τη σταδιακή μείωση, αλλά θα ζητήσει από τον ΕΣΑΚΕ διαφορετικό τρόπο εφαρμογής, γιατί δεν θέλει να επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας του πρωταθλήματος της Α2, μετά την πετυχημένη θέσπιση των πλέι οφ ανόδου και πλέι άουτ υποβιβασμού, τα δύο τελευταία χρόνια. Η πρόταση του ΕΣΑΚΕ θα έπρεπε να είναι προϊόν διαλόγου με την ομοσπονδία και τους εκπροσώπους ομάδων της Α2, ώστε να υπάρξει κοινό συμπέρασμα για τα οφέλη που θα προκύψουν, αλλά και τα μειονεκτήματα που θα υπάρξουν, καθώς οι ομάδες που θα υποβιβάζονται στο πρωτάθλημα της μικρότερης κατηγορίας θα έχουν τη νομική μορφή της ΚΑΕ από την Α1 και θα πρέπει να ρυθμίζεται αυτόματα η μετατροπή τους σε ερασιτεχνικά σωματεία. Η ΕΟΚ προσανατολίζεται στον υποβιβασμό τριών ομάδων και ανόδου μόνο μιας ομάδας από την Α2, ώστε σε μια περίοδο να γίνει η μείωση. Την τελευταία φορά που έπαιξαν 12 ομάδες στην Α1 ήταν την τριετία 1989-92, ενώ είχε προηγηθεί δύο ακόμα φορές η εφαρμογή του ίδιου μοντέλου (1966-70 και 1973-78).
H πρόταση πλήρους αναδιοργάνωσης του συνεταιρισμού, όπως κατατέθηκε από τον νέο πρόεδρό του, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, εκτός από τον αριθμό συμμετεχόντων συμπεριλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό της εσωτερικής λειτουργίας του ΕΣΑΚΕ, την αλλαγή του καταστατικού για την ανάπτυξη του επαγγελματικού μπάσκετ και τη συνειδητοποίηση όλων των μελών, αλλά κυρίως των ισχυρότερων ομάδων, ότι η βία αποτελεί κοινό εχθρό για τις επενδύσεις των ιδιοκτητών, τις χορηγίες και τις υψηλότερες συμφωνίες τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Στο «μέτωπο» της νέας τηλεοπτικής συμφωνίας, παρατηρείται στασιμότητα από την επιτροπή του ΕΣΑΚΕ που έχει αρχίσει τις διαπραγματεύσεις, καθώς η κατεύθυνση της κεντρικής διαχείρισης δεν βρίσκει την ανάλογη ανταπόκριση προσφορών από τα συνδρομητικά κανάλια, ακόμα και σε συνεργασία με τη δημόσια τηλεόραση για καταμερισμό κάλυψης των περισσοτέρων αγώνων.
 kathimerini.gr

*** ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ Η ΕΘΝΙΚΗ! Απόψε η αναμέτρηση με την ΙΣΠΑΝΙΑ...
~  Με νίκη, μπαίνει στα μετάλλια και πάει για την... κορυφή! Η Εθνική Νέων ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τον ημιτελικό του Eurobasket Νέων Ανδρών, κόντρα στην κάτοχο του τίτλου, Ισπανία (22/07, 21:15).
Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου βρέθηκαν στο γήπεδο το απόγευμα της Παρασκευής, για να κάνουν την τελευταία τους προπόνηση πριν την αυριανή αναμέτρηση με την Ισπανία, για τα ημιτελικά του Eurobasket U20.

Πηγή: newsit

***  ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ! Ο ΕΛΛΗΝΑΣ μαθητής που μας έκανε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ...

~  Ένα από τα χρυσά μετάλλια κατέκτησε Έλληνας μαθητής στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα 2017 που πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία.
Η ελληνική παρουσία ήταν γενικότερα επιτυχημένη, με πλούσια συμμετοχή στα αργυρά και χάλκινα μετάλλια.
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης των Μαθηματικών είναι ο Βασίλης Γεωργιάδης, μαθητής Γ' Λυκείου από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης, ο οποίος έλαβε φέτος για δεύτερη φορά μέρος στην Ολυμπιάδα, κατακτώντας μία από τις πρώτες θέσεις. Όπως ο ίδιος ανέφερε, κατάφερε από την περσινή εύφημη μνεία να ανέβει στο πρώτο σκαλί, που ήταν και η καλύτερη ανταμοιβή για την αρκετά σκληρή προετοιμασία των προηγούμενων ετών.
«Είχα από μικρή ηλικία ενδιαφέρον για τα μαθηματικά, αλλά στράφηκα στο διαγωνιστικό κομμάτι από την Α' Λυκείου. Χρειάστηκε μια καλή προετοιμασία τόσο στο σχολείο, αλλά κυρίως στο σπίτι με πολύ εξάσκηση. Κυρίως μελετούσα θέματα παλαιότερων διαγωνισμών» είπε.
Ο μαθητής έλυσε στην Ολυμπιάδα τέσσερα από τα έξι θέματα (στην θεωρία αριθμών, άλγεβρα, συνδυαστική, γεωμετρία), συγκεντρώνοντας 28 βαθμούς, χαρακτηρίζοντας υψηλό το επίπεδο δυσκολίας των θεμάτων, αλλά εφικτό για μαθητές που ασχολούνται με την επιστήμη.
Ο Βασίλης είχε εξίσου επιτυχημένη πορεία και στις πανελλαδικές εξετάσεις και σκοπεύει να φοιτήσει στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει την ενασχόληση με τα μαθηματικά, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Από τη Θεσσαλονίκη, αργυρός Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο μαθητής Β' Λυκείου, επίσης των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, Ραφαήλ Τσιάμης, που μαζί με τον Βασίλη, είχαν κατακτήσει επίσης χρυσό και ασημένιο μετάλλιο, στην 34η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που έγινε στην πΓΔΜ (Μάιος 2017). Για πρώτη φορά μάλιστα, μετά από πολλά χρόνια, κατακτήθηκε το χρυσό Μετάλλιο σε Βαλκανιάδα με την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία (40/40).
Επίσης, σημαντικές διακρίσεις κατέκτησαν και τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας Μαθηματικών και συγκεκριμένα οι: Δ - Χ. Μελάς, Αργυρό Μετάλλιο (Σχολή Μωραΐτη, Αθήνα), Δ. Λώλας, Αργυρό Μετάλλιο (Εκπαιδευτήρια Αθηνά, Τρίκαλα), Δ. Τσιντσιλίδας, Αργυρό Μετάλλιο (Ενιαίο Λύκειο Καλαμπακίου, Δράμα) και Ρ. Ψυρούκης, Χάλκινο Μετάλλιο (Β’ Ενιαίο Λύκειο, Μυτιλήνη). newsbeast.gr

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 01 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Ιουλίου 2017  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 03 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-03-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 04 Ιουλίου 017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-04-017.html  
~* ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/07/2017-arfara-news-01-2017-httparfara.html .-
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-05-2017.html  
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 06 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-06-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/news-07-2017.html .-
~*   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Ιούλιος  2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2017-1-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 08 Ιουλίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-08-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 09 Ιουλίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-09-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΔΕΥΤΈΡΑ 10  Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-10-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-11-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-12-2017.html ..-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/news-13-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/news-14-2017.html .- 
~*  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 :
~
Στο αγιάζι των ενημερώσεων : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-15-2017.html ,- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-16-2017.html .- 
 ~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-17-2017.html ,-
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-18-2017.html .- 

~ *  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/news-19-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-20-2017.html .-

  * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή  21 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 22 Ιουλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-22-2017.html .-  
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  2 Σάββατο 22 Ιουλίου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-2-22-2017.html .- 
~


~     http://www.dinfo.gr  .-= ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ  .- www.kaloe.gr info@kaloe.gr ,                                                                         www.scribd.com/collections/4454697 = ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΑΛΥΡΑΙΟΣ  
http://www.sentragoal.gr .-  ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 http://www.fast bracesgreece.gr/main .- / ΤΑ  ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ  http://superfood.blogy.gr/post/597-ixthyelaio-to-farmako-toy-21oy-aiona .- Super Food
 ~  http://neraidohori.info.com  ,                                                                          
 Κοντόπουλος Ν-Ι  ~  www.kontopoulos.com.gr    .- https://www.facebook.com/groups/172702946410540/230134187334082/?notif_t=group_activity  ΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝ ΕΙΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟΝ .-

ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ –ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ  :
 
 ~ Εκδρομές -διαδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας Σ/Κ  17  ΚΑΙ 18  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/17-18-2015_16.html 
1./ ~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html  .-
2./ ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος   
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html 
3./    ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-   
4. /  ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-   
 5.-/  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-                                                                                                                                                 
 1~ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ Σάββατο  10  Οκτωβρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-    
 2~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html .-   
       ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .- 

~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , ^  Arfara-Messinias 2  , 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5744   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3663   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3655  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.052  βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 ~ https://www.youtube.com/user/stamos01  .-
~ https://www.youtube.com/user/stamatios01  .-
~ https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
~***  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  
~** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-   
~** https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
~***   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~**  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   ~  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου