ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 04 Ιουλίου 017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ........

~ Θα δώσωμεν έκαστος λόγον όχι μόνον δια τας θεμιτάς και αθεμίτους πράξεις του, αλλά και δια λόγον αργόν και δια τας εννοίας, όπου διανοήθημεν εσφαλμένως.

Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)

Τα λίγα λόγια φέρνουν προκοπή
Όσιος Εφραίμ ο ΣύροςΌποιος λέει πολλά λόγια, γίνεται αντιπαθητικός. Όποιος όμως προσέχει το στόμα του, γίνεται αγαπητός.


~ 4 Ιουλίου
Ιερομαρτύρων Δονάτου επισκόπου Λιβύης, Θεοφίλου επισκόπου, Θεοδότου, Θεοδώρου επισκόπου Κυρήνης. Μαρτύρων Κυπρίλλης και Αρόας. Λουκίας και Απολλωνίου. Ανδρέου αρχιεπισκόπου Κρήτης (1) του Ιεροσολυμίτου, ποιητού του μεγάλου κανόνος και Μιχαήλ του Χωνιάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών (†1220). Οσίων Ασκληπιάδος και Μάρθας και Μενίγνου.
(1) Ο άγιος Ανδρέας, αρχιεπίσκοπος Κρήτης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Δαμασκό της Συρίας. Οι γονείς του ήταν πολύ ευσεβείς και τον μόρφωσαν πάρα πολύ. Συγκεκριμένα επιδόθηκε στην σπουδή της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και την μελέτη των άγιων γραφών. Στην συνέχεια έγινε μοναχός από τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόδωρο και υπηρέτησε κοντά του ως γραμματέας του. Ο πατριάρχης τον εκτιμούσε πάρα πολύ και τον θαύμαζε τόσο πολύ για τις γνώσεις του, ώστε τον έστειλε ως αντιπρόσωπό του στην ΣΤ` Οικουμενική Σύνοδο, που έγινε στην Κων/πολη το 680. Αφορμή για την σύγκληση της Οικουμενικής Συνόδου ήταν η κακοδοξία των αρχιεπισκόπων Κων/πόλεως Σεργίου και Ρώμης Ονωρίου, οι οποίοι υποστήριζαν ότι ο Χριστός έχει μόνο μία θέληση. Η Σύνοδος καταδίκασε τον μονοθελητισμό και όρισε ότι όπως στο πρόσωπο του Χριστού υπάρχουν δύο φύσεις, η θεία και η ανθρώπινη, έτσι υπάρχουν και δύο θελήσεις και ενέργειες, η θεία και η ανθρώπινη με την διαφορά ότι η ανθρώπινη, υποτάσσεται στην θεία. ~
Σήμερα 04/07/2017 εορτάζουν:
Άγιος Ανδρέας ο Ιεροσολυμίτης Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών, Άγιος Θεόδωρος επίσκοπος Κυρήνης της Λυβύης
~ Ἦχος πλ. α’. Τόν συνάναρχον Λόγον.
~ Τοῦ Δαβίδ τήν κινύραν Πάτερ μιμούμενος, ἐν Ἐκκλησία Ὁσίων προσάδεις ἄσμα καινόν, ὡς σοφός ὑφηγητής τοῦ θείου Πνεύματος, σύ γάρ ἐβρόντησας ἡμῖν, τάς τῆς χάριτος ὠδάς, καί λόγον δικαιοσύνης, Ἀνδρέα Πατέρων κλέος, πρός σωτηρίαν τῶν ψυχῶν ἡμῶν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης - 4 ΙΟΥΛΙΟΥ: https://youtu.be/QE9XsBlu-cg  .-


~
Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου κ....
 
Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία

Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία
 
Αγίων Πάντων

Αγίων Πάντων
 
Αγία Καλλιόπη

Αγία Καλλιόπη
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώ....
 
Άγιο Πνεύμα

Άγιο Πνεύμα
 
Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας

Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
***  Τα λουκέτα σαρώνουν την αγορά
Στο βωμό της κρίσης
Βαρύς ο φόρος στον βωμό της κρίσης που πληρώνει η ελληνική επιχειρηματικότητα παρά το γεγονός ότι έχει μειωθεί ο ρυθμός αύξησης των λουκέτων στην αγορά.
Από την αρχή του χρόνου σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου έχουν κατεβάσει ρολά περίπου 14.198 επιχειρήσεις και παρά το γεγονός ότι ο αριθμός εκείνων που ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους το ίδιο διάστημα είναι μεγαλύτερος, 16.479 επιχειρήσεις, το πλήγμα είναι μεγάλο εξαιτίας των ποιοτικών διαφορών που έχει η πλειονότητα των νέων επιχειρήσεων, όπως αναφέρουν Τα Νέα.
Οι νέες επιχειρήσεις είναι κυρίως μικρού μεγέθους ή ατομικές, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του τεχνολογικού περιεχομένου των επιχειρήσεων και την εξειδίκευση σε κλάδους εντάσεως εργασίας.
Αν δει κανείς σωρευτικά τα λουκέτα στην αγορά από το 2012 έως και σήμερα, το ισοζύγιο είναι αρνητικό. Από τον Ιανουάριο του 2012 έως και τις 3 Ιουλίου του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, οι επιχειρήσεις που έκλεισαν είναι περισσότερες από εκείνες που άνοιξαν. Συγκεκριμένα, έβαλαν λουκέτο 273.007 επιχειρήσεις και άνοιξαν 215.947.   *Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων  Newsroom ΔΟΛ

*** Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Μάνη και Πάτρα   Δεν κινδύνευσαν σπίτια
Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Μάνη και Πάτρα
~  Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν οι οικισμοί Νυμφίο και Κοκκάλα, αλλά για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν για λίγο οι ένοικοι δύο ξενοδοχείων που λειτουργούν στην περιοχή.
Όμως, έπειτα από λίγη ώρα οι ένοικοι των ξενοδοχείων επέστρεψαν στα δωμάτιά τους.
Ερωτηθείσα για το μέτωπο της φωτιάς, η Αδαμαντία Τζανετέα δήλωσε ότι είναι αντιμετωπίσιμο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.
Σε ύφεση βρίσκεται και το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Μαγούλα, του Κάτω Καστριτσίου, κοντά στο πανεπιστήμιο της Πάτρας.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα πρώτα σπίτια της περιοχής, όπως και από τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου.
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.
Οι περιοχές που βρίσκονται σήμερα, Τρίτη, στο κόκκινο για πυρκαγιές, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι οι παρακάτω:


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Δύο καθηγήτριες από την Καλαμάτα στην Ισλανδία 
Ένα χαρούμενο και ελεύθερο σύστημα παιδείας, πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα
Πριν καιρό το «Θάρρος» είχε φιλοξενήσει την Αμαλία Μπεσπέα, μια καθηγήτρια του 4ου Λυκείου που μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+ βρέθηκε σε σχολείο της Φιλανδίας και γνώρισε το εκεί εκπαιδευτικό σύστημα, ένα σύστημα που δεν έχει καμία σχέση με αυτό της χώρας μας.
Οι μετακινήσεις των καθηγητών 8 στο σύνολο, δεν τελείωσαν και έτσι ακόμα 2 καθηγήτριες  η Χαρούλα Κουτίβα και η Ελένη Σύρμα, μέσω του προγράμματος βρέθηκαν αυτή τη φορά στην Ισλανδία για μια εβδομάδα, προκειμένου να παρακολουθήσουν το σύστημα των ανοικτών τάξεων  που εφαρμόζεται στη συγκεκριμένη χώρα.
Το «Θάρρος» συνάντησε τις 2 αυτές καθηγήτριες, οι οποίες μας μίλησαν για αυτή την ξεχωριστή τους εμπειρία αλλά και τις διαφορές που είδαν εκεί.
Αρχικά θέλησαν να μας ενημερώσουν για το πώς ξεκίνησε όλο αυτό το πρόγραμμα, που συμμετείχαν οι 8 καθηγητές του 4ου Λυκείου Καλαμάτας.
Ειδικότερα μας είπαν ότι στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος  Erasmus+, βασική δράση ΚΑ1, επιμόρφωση εκπαιδευτικών, το σχολείο που διδάσκουν υπέβαλλε στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών αίτηση επιχορήγησης με τίτλο «Δημιουργικό Σχολείο με Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό».
Η αίτηση εγκρίθηκε και  έτσι 8 εκπαιδευτικοί συνολικά μετακινήθηκαν και θα μετακινηθούν στην Ευρώπη προκειμένου να επιμορφωθούν.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στις επιμορφώσεις  είναι οι εξής: Βαλσάμη Μαρία, Καρούντζου Παναγιώτα, Κουτίβα Ζαχαρούλα, Μάγκλαρη Χριστίνα, Μαργαρίτη Μαρία, Μπσμπέα Αμαλία, Νικάκη Ελισάβετ,  και Σύρμα Ελένη.
Στη συνομιλία που είχαμε, θέλησαν να ευχαριστήσουν τον υπεύθυνο για την υλοποίηση του προγράμματος Γεώργιο Κώτσαρη, διευθυντή του 4ου Γενικού Λυκείο που μάλιστα τον χαρακτήρισαν εμψυχωτής τους σε όλη αυτή τη διαδικασία.
Οι δύο λοιπόν εκπαιδευτικοί που μας είπαν σχετικά για την εμπειρία τους:
«Στόχος αυτής της προσπάθειάς τους είναι  το άνοιγμα του σχολείου μας στην Ευρώπη και η επαφή με καινοτόμες διδακτικές μεθόδους, οι οποίες ευελπιστούν να ανανεώσουν την διδακτική διαδικασία.
Δεν είναι βέβαια δυνατό να γίνει ολοκληρωτική μεταφορά των καλών πρακτικών που γνώρισαν, λόγω της διαφορετικής  κουλτούρας αλλά και των υποδομών, αλλά ακόμα και η πιο μικρή αλλαγή μπορεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο κλίμα στο ελληνικό σχολείο ώστε αυτό να γίνει ακόμα πιο φιλικό για τους μαθητές.
Αυτό που επιθυμούν ακόμα είναι το σχολείο να είναι χώρος χαράς και δημιουργίας για όλους, παρά τον εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα που έχει το Γενικό Λύκειο σήμερα, ένα λύκειο με στεγανά, που όμως έστω κάποια μικρά πράγματα ακόμα και στη συμπεριφορά του εκπαιδευτικού μπορούν να φτάσουν στην ελληνική τάξη.
Όπως για παράδειγμα ο καθηγητής να είναι πιο ανεκτικός, πιο ελεύθερος, να μην χρειάζεται να πιέζει και να απαιτεί από το μαθητή.
Στόχος όλων μας όπως είπαν στη συνέχεια, πρέπει να είναι η δημιουργία ενός δημιουργικού σχολείου που θα παρέχει εκπαίδευση με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Επίσης ένα σχολείο που θα προσφέρει ένα δημοκρατικό περιβάλλον στους μαθητές του, το οποίο θα ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντα και τις προσδοκίες τους.

Επιθυμούμε όπως τόνισαν το Λύκειό να γίνει περιβάλλον ελκυστικό και ευχάριστο για τους μαθητές μας ώστε να προσέρχονται με προθυμία και καλή διάθεση κάτι που είδαν στην Ισλανδία και τις αιφνιδίασε θετικά.
Ακόμα όπως είπαν, το ιδανικό θα ήταν η διδασκαλία να έχει περισσότερο πρακτικό και λιγότερο θεωρητικό χαρακτήρα, όπως επίσης οι προσφερόμενες γνώσεις να έχουν μεγαλύτερη σύνδεση με την καθημερινότητα των μαθητών ώστε αυτοί να έχουν μια επιτυχημένη επαγγελματική αποκατάσταση στην Ε.Ε..
Επίσης σημαντικό θεωρούν το άνοιγμα του Ελληνικού σχολείου στην Ευρώπη, διότι θεωρούν ότι η μόρφωση των νέων μας δεν πρέπει να έχει μόνο εθνικά χαρακτηριστικά αλλά και ευρωπαϊκά, ώστε να  προετοιμάσει τους αυριανούς Έλληνες ενεργούς πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όσο για τη δική τους εκπαίδευση και γιατί αποφάσισαν να ταξιδέψουν εκεί, μας είπαν ότι η διά βίου μάθηση είναι καθήκον και υποχρέωση κάθε ευρωπαίου πολίτη, πολύ δε περισσότερο του εκπαιδευτικού.
Έχοντας έτι προσδιορίσει τις ανάγκες τους, αυτό που θέλουν είναι  η επιμόρφωσή τους σε νέες καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, που εμπλέκουν στη διδακτική πράξη τις νέες τεχνολογίες, την τέχνη και τον πολιτισμό.
Δήλωσαν μάλιστα  διατεθειμένες να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να εντάξουν στη διδακτική πράξη σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας.
Ακόμα ένας λόγος που θέλησαν να ζήσουν αυτή την εμπειρία ήταν να βελτιώσουν την γλωσσομάθειά τους και  γενικά να εξασφαλίσουν την επαγγελματική  εξέλιξή τους προς το συμφέρον των μαθητών οι οποίοι είναι και οι τελικοί αποδέκτες της δικής τους επιμόρφωσης.
Όσο για το ρόλο δε, του σύγχρονου εκπαιδευτικού, μας είπαν ότι μπορεί ο εκπαιδευτικός να μην είναι ο μόνος υπεύθυνος για την αντιμετώπιση και επίλυση των εκπαιδευτικών αναγκών και προκλήσεων, είναι όμως το κλειδί για την όποια αλλαγή.
Για αυτό πιστεύουν ότι τα ευρωπαϊκά προγράμματα ο καλύτερος τρόπος για να το επιτευχθεί αυτό.
Ζητώντας περισσότερο στοιχεία για το συγκεκριμένο σύστημα των ανοικτών τάξεων  που ειδικά παρακολούθησαν, μας είπαν ότι είναι ένα σύστημα που δεν υπάρχουν τοίχοι μεταξύ των τάξεων.
Απλά δηλαδή τις χωρίζουν κάποια κινούμενα ηχομονωτικά εμπόδια που αυτά προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μαθήματος.
Αποτέλεσμα αυτού του συστήματος είναι οι μαθητές να κινούνται ελεύθεροι στο χώρο και γενικότερα είναι ένα σύστημα πολύ ελεύθερο.

Εκείνη τη στιγμή θέλησαν να μας πουν, ότι οι Ισλανδοί θεωρούνται οι πρώτοι σε ευτυχία κάτοικοι της Ευρώπης κάτι που και οι ίδιες διέκριναν και στα παιδιά, παιδιά ευτυχισμένα μέσα στο χώρο του σχολείου, κάτι ασυνήθιστο για αυτές.
Σημαντικό βέβαια για αυτή την ελευθερία είναι ότι τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία μαθαίνουν να πειθαρχούν, κάτι που στην Ελλάδα δε συμβαίνει συχνά.
Συγκρίνοντας αυτό που είδαν και έζησαν σε σχέση με το Ελληνικό σύστημα μας είπαν ότι αυτά τα δύο δε μπορούν να συγκριθούν.
Βέβαια όπως τόνισαν, δε σημαίνει ότι εκεί είναι όλα τέλεια αλλά το γεγονός ότι ένας καθηγητής έχει τη δυνατότητα να δει ότι κάτι μπορεί να γίνει και διαφορετικά είναι πολύ αποτελεσματικό όπως είπαν.
Έτσι όλο αυτό μπορεί να δώσει στον εκπαιδευτικό ένα άλλον τρόπο αντιμετώπισης την καθημερινότητας στο σχολείο.
Χαρακτηριστικά η κυρία Σύρμα μας ανέφερε ότι όταν επέστρεψε στην τάξη, οι μαθητές της είπαν ότι τη βλέπουν πιο χαλαρή από πριν.
Εκεί είδαν ένα κτήριο 10.500 τετραγωνικών μέτρων,  επίσης στον τρόπο παρακολούθησης των μαθημάτων παρατήρησαν ότι σε όλους τους μαθητές είχαν δοθεί ipad.
Μέσα σε αυτά υπήρχε κατάλληλο λογισμικό που στήριζε όλα τα σχολεία της χώρας και οι μαθητές μπορούσαν να αλληλεπιδρούν με τους καθηγητές τους μέσα στην τάξη αλλά και από τα σπίτια τους.
Ακόμα εκεί οι μαθητές έχουν την ευελιξία να τελειώσουν το Λύκειο σε διαφορετική ηλικία, δηλαδή μπορεί κάποιος να τελειώσει στα 18, ενώ κάποιος στα 22 κοκ.
Επίσης αν κάποιος ήταν καλός σε ένα μάθημα πχ τα μαθηματικά μπορούσε να περάσει κάποιες τάξεις σε αυτό το μάθημα και στα υπόλοιπα να μείνει στην τάξη που ήταν.

Σχολιάζοντας το Ελληνικό σύστημα μας είπαν ότι το εδώ σύστημα έχει συνθλίψει την ψυχολογία του εφήβου, αν και αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει θετικά και αυτό το σύστημα. Θετικά όμως που φαίνονται στο αποτέλεσμα.
Βέβαια για να φτάσεις στο αποτέλεσμα μπορεί να χάσεις πράγματα, όμως το αποτέλεσμα είναι σημαντικό, αφού όπως τόνισαν δεν είναι τυχαίο που Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό και κατέχουν θέσεις κλειδιά.
Αυτό που χάνει το παιχνίδι στο Ελληνικό σύστημα είναι το κομμάτι της κοινωνικοποίησης.
Κάνοντας τέλος μια υποθετική ερώτηση για αντίστροφη μετακίνηση ενός Ισλανδού καθηγητή σε ένα Ελληνικό σχολείο μας είπαν ότι αυτό θα ήταν κάτι πολύ δύσκολο για αυτόν, αφού θα του δημιουργούνταν τρομερές απορίες και θέματα που με τίποτα δε θα μπορούσε να κατανοήσει.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Μαρία Χρυσαΐδη: Η Καλαματιανή που δίνει στυλ... 
«Αυτό που χρειάζεται για το τέλειο στυλ είναι να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας!»
 Εδώ και λίγες ημέρες υπάρχει στο διαδίκτυο μια ιστοσελίδα γεμάτη γυναικεία μόδα, συμβουλές για το ντύσιμο αλλά και το στυλ, θέματα δηλαδή που αφορούν στην πλειοψηφία των γυναικών εδώ και χρόνια.
Η δημιουργός της, η Καλαματιανή Μαρία Χρυσαΐδη, μπορεί να σπούδασε στη Φιλοσοφική, αλλά πάντα την ενδιέφερε ο χώρος της μόδας και, μάλιστα, σπούδασε το αντικείμενο.
Το "Θάρρος" μίλησε μαζί της για το νέο της εγχείρημα, αλλά και γενικότερα για τη μόδα.
 Πότε ξεκίνησε η αγάπη σου για τη μόδα;
Ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία. Θυμάμαι τον εαυτό μου με ένα μολύβι στο χέρι να σχεδιάζει ρούχα.
Ήταν η καλύτερη ώρα της ημέρας!
Όπως, επίσης, ένα από τα παιχνίδια μου ήταν να οργανώνω επιδείξεις μόδας!
 Τελείωσες τη Φιλοσοφική, αλλά τελικά συνέχισες σε αυτό που πάντα ήθελες. Πώς και γιατί πήρες αυτήν την απόφαση;
Πράγματι οι πρώτες μου σπουδές ήταν στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, κάτι που μου άρεσε αρκετά και με βοήθησε πολύ στον τρόπο σκέψης. Ήδη, όμως, κατά τη διάρκεια των σπουδών μου είχα πάρει την απόφαση για το τι είναι αυτό που πραγματικά με εκφράζει. Είχα στόχο να ολοκληρώσω αυτό που ξεκίνησα και μόλις αποφοίτησα συνέχισα με σπουδές σε Styling, Δημοσιογραφία Μόδας, Merchandising και Σχέδιο Μόδας.
 Πρόσφατα είδαμε στο διαδίκτυο το εγχείρημά σου. Μίλησε μας γι αυτήν την ιστοσελίδα.
Η ιστοσελίδα stylemyday.gr είναι κάτι που ήθελα καιρό να κάνω και, επιτέλους, πήρα την απόφαση και το πραγματοποίησα ύστερα κι από παρακίνηση κοντινών μου ανθρώπων.
Είναι ένα site με ενημερωτικό –συμβουλευτικό χαρακτήρα σε θέματα που αφορούν στη μόδα και το στυλ.
Στόχος είναι να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τις αρχές του στυλ και της μόδας, εξ ου και η κατηγορία ‘’Το Λεξικό της Μόδας’’, καθώς και να τονώσω μέσα από τα άρθρα μου την αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας!
 Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη μόδα και στο στυλ;
Ναι υπάρχει. Το στυλ είναι έμπνευση, είναι δημιουργία, είναι αυτό που είμαστε, είναι τρόπος ζωής. Η μόδα, από την άλλη, είναι κάτι άλλο. Δυνατό κι αυτό, αλλά διαφορετικό.
Η μόδα έχει κανόνες, τάσεις, trends. Είναι κάτι που αγοράζουμε, είναι το καινούριο!
Η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι το στυλ πηγάζει από μέσα μας. Δεν μπορούμε να το αγοράσουμε.
Το στυλ έχει τη δική του προσωπικότητα, κάτι που έχει να κάνει με τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά!
Το στυλ μπορεί να συνδυάσει το νέο με το παλιό, το ακριβό με το φθηνό. Δεν ακολουθεί απαραίτητα τις τάσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι η έμπνευση. Κι όπως είπε κι ο Yves Saint Laurent: «Η μόδα ξεθωριάζει, το στυλ παραμένει!».
 Τα ρούχα και γενικότερα την εμφάνιση πρέπει να τη «φοράς» ή να «σε φοράει»;
Ασφαλώς και να τη φοράς! Αυτό που χρειάζεται είναι να νιώθουνε άνετα και όμορφα μέσα σε αυτό που επιλέγουμε να φορέσουμε καθημερινά.
Μην ξεχνάμε πως η εμφάνισή μας δίνει μια πρώτη εντύπωση για την προσωπικότητά μας, οπότε καλό είναι να την προσέχουμε χωρίς να μένουνε μόνο σε αυτό.
 Πολλές φορές, όμως, η μόδα δεν μπορεί να οδηγήσει σε ένα ομοιόμορφο σύνολο, που τελικά τα κάνει όλα ίδια;
Πράγματι η μόδα μπορεί να οδηγήσει σε κάτι που το βλέπεις παντού γύρω σου και να σε κουράσει.
Αρκετές φορές βλέπουμε γύρω μας να κυκλοφορούν τα ίδια πράγματα.
Εδώ, όμως, έρχεται το στυλ να βοηθήσει την κατάσταση. Το προσωπικό στυλ του καθενός μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μπορεί δύο γυναίκες να φοράνε το ίδιο ακριβώς φόρεμα, αλλά η καθεμία να το έχει συνδυάσει με το δικό της τρόπο και να φαίνεται εντελώς διαφορετικό!
 Θεωρείς ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του στυλ;
Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός με το δικό του ξεχωριστό στυλ. O τρόπος που κινούμαστε, περπατάμε, εκφραζόμαστε, ντυνόμαστε έχει το δικό μας προσωπικό στυλ και μας καθιστά μοναδικούς.
 Μπορεί κάποιος να υποστηρίξει όλα τα στυλ;
Όχι δεν μπορεί. Όπως είπα και πριν, το στυλ έχει προσωπικότητα. Ο κάθε άνθρωπος υποστηρίζει καλύτερα το στυλ που του ταιριάζει και τον προσδιορίζει. Ένας άνθρωπος - χαμαιλέων που μπορεί και προσαρμόζει πάνω του πολλά διαφορετικά στυλ, ουσιαστικά υποδύεται κάποια από αυτά. Το πηγαίο στυλ είναι μοναδικό.
Αυτό που χρειάζεται είναι να είναι να είμαστε πάντα ο εαυτός μας.
 Μπορεί ένας νέος στην Ελλάδα να επιβιώσει από την ενασχόληση με τη μόδα;
Έχει σίγουρα αρκετές δυσκολίες αυτό το επάγγελμα και στην Ελλάδα ακόμα περισσότερες. Όμως, πιστεύω πως ναι, μπορείς να επιβιώσεις. Όπως και σε κάθε επάγγελμα, αυτό που χρειάζεται είναι δουλειά και αγάπη για αυτό που κάνεις, κι αν το «πιστεύεις», αξίζει να προσπαθήσεις, ακόμα κι αν αποτύχεις! Προσπάθεια χρειάζεται, δουλειά και θέληση.
 Αν δεν κάνω λάθος, σχεδιάζεις κιόλας. Πόσο δύσκολο είναι να σχεδιαστεί ένα ρούχο; Υπάρχουν ακόμα νέες ιδέες; Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά;
Όντως έχω αρχίσει να κάνω τα πρώτα μου βήματα στο σχεδιασμό ρούχων. Το «δύσκολο» είναι αυτό που έχεις αποτυπώσει πάνω σε μια κόλλα χαρτί να πάρει μορφή και να ακουμπήσει πάνω στο σώμα, δηλαδή να φορεθεί.
Καμιά φορά η αρχική ιδέα μπορεί να διαφέρει πολύ από το τελικό αποτέλεσμα.
Η διαδικασία φαίνεται «δύσκολη», αλλά όταν ολοκληρωθεί νιώθεις πως έγινε πολύ εύκολα, γιατί σε γεμίζει το αποτέλεσμα.
Αυτό που κάνει τη διαφορά σε ένα σχέδιο είναι να το κάνεις με όρεξη και διάθεση, και σίγουρα αυτό που θα εμπνευστείς θα έχει τη δική σου πινελιά.
 Παρατηρούμε μια στροφή του καταναλωτικού κοινού στα ελληνικά ενδύματα-υποδήματα κ.λπ. Ποια η γνώμη σου;
Αυτό είναι κάτι πολύ ευχάριστο, που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια. Ευτυχώς το καταναλωτικό κοινό έχει αρχίσει να δείχνει εμπιστοσύνη στα ελληνικά ενδύματα-υποδήματα, προϊόντα κ.λπ. και καλώς πράττει, καθώς δεν υστερούν σε ποιότητα από τα εισαγόμενα προϊόντα. Τα είδη με ελληνική ταυτότητα μπορούν να ανταπεξέλθουν στο εξωτερικό, να ανταγωνιστούν αντίστοιχα είδη άλλων χωρών και να τα ξεπεράσουν ακόμα.
Από την έως τώρα εμπειρία μου σε αυτό το χώρο αρκετοί τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας προτιμούν να αγοράσουν ενδύματα Ελλήνων σχεδιαστών!
 Κλείνοντας πες μας τι επιτάσσει η μόδα για το χειμώνα…
Η μόδα για το χειμώνα επιτάσσει απλές και λιτές γραμμές, στοιχεία από τη δεκαετία του '70, ήπια καρό χωρίς πολλές αντιθέσεις και vintage floral υφάσματα.
Περισσότερα μπορεί να δει κάποιος στο stylemyday.gr.
 Έγραψα επιτάσσει, δεν είναι λίγο αυταρχικό η μόδα να επιτάσσει;
H μόδα έχει δύναμη κι αποτελεί πυρήνα της βιομηχανίας. Η μόδα δεν έχει να κάνει μόνο με τα ρούχα. Μόδα είναι και ένα καινούριο κινητό που μόλις κυκλοφόρησε, ένα αυτοκίνητο, μόδα ακόμα είναι κι ένα νέο στέκι στην πόλη που επιλέγουμε να επισκεπτόμαστε. Αποτελεί ένα κομμάτι της καθημερινής ζωής των ανθρώπων με μεγάλη κοινωνική και οικονομική σημασία.
Συχνά μπορούμε να πέσουμε και θύματα της μόδας, να παρασυρθούμε από αυτήν, επειδή πολλοί γύρω μας θα πουν είναι «της μόδας»!
Άρα, λοιπόν, το ρήμα «επιτάσσει» δικαιωματικά τής ταιριάζει, γιατί, ναι, έχει τη δύναμη να διατάζει.
Τώρα αν εμείς θέλουμε να την ακολουθήσουμε κατά γράμμα, να την προσαρμόσουμε πάνω στο δικό μας στυλ ή να την παραβλέψουμε, είναι καθαρά δική μας επιλογή!
 Πες μας ένα όνειρό σου σχετικά με αυτό που κάνεις;
Αυτό που θα ήθελα είναι να συνεχίσω να δίνω συμβουλές με τα άρθρα μου για έμπνευση και στυλ και να μπορώ να τονώσω τη γυναικεία αυτοπεποίθηση κατανοώντας πως αυτό που χρειάζεται για το τέλειο στυλ είναι να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας!
 Δείτε τη σελίδα της Μαρίας Χρυσαΐδη στο http://stylemyday.gr
 Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Kαθίστε και μετά διαβάστε! Στο κόσκινο τα ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ...

~ Μαραθώνιο αλλαγών με περικοπές και συγχωνεύσεις στα προνοιακά επιδόματα και προοπτική ολοκλήρωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2018, προβλέπει η λίστα με τα προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών.
Στο στόχαστρο βρίσκονται 35 επιδόματα και παροχές, εκ των οποίων ορισμένα ήδη, με το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, μειώθηκαν δραστικά ή έπαψαν να χορηγούνται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα " e-dimosio.gr".
Οι απαιτούμενες αλλαγές περιλαμβάνουν μείωση, συγχώνευση ή και κατάργηση επιδομάτων, είτε λόγω αλληλοκάλυψης είτε λόγω της καθολικής εφαρμογής του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης.
Από τις παρεμβάσεις, θα θιγούν ακόμη και δικαιούχοι επιδομάτων αναπηρίας ή οικογενειακών επιδομάτων. Για τα επιδόματα αναπηρίας προβλέπεται η καθιέρωση ενιαίου συστήματος παροχής με αυστηρά κριτήρια, ενώ για τα οικογενειακά η ενοποίηση του ενιαίου επιδόματος τέκνων με το επίδομα τριτέκνων/πολυτέκνων, με παράλληλη αναναπροσαρμογή προς τα κάτω των εισοδηματικών κριτηρίων, ώστε τα κονδύλια χρήματα που θα περισσέψουν να χρησιμοποιηθούν για αύξηση του ποσού ανά παιδί.
Πιο αναλυτικά, το ημερολόγιο των αλλαγών του προνοιακού χάρτη της χώρας, προβλέπει:
-Ιούνιος 2017: Νομοθεσία για το επίδομα στέγασης.
-Οκτώβριος 2017: Εξορθολογισμός των εκπαιδευτικών επιδομάτων.
-Νοέμβριος 2017:
α) Μεταρρύθμιση των οικογενειακών επιδομάτων.
β) Μεταρρύθμιση αναπηρικών επιδομάτων – νέα νομοθεσία για τον καθορισμό των προϋποθέσεων απόδοσης των αναπηρικών επιδομάτων.
– Α’ τρίμηνο 2018: Μεταρρύθμιση των παροχών αναπηρίας.
-Β’ τρίμηνο 2018:
α) Εναρμόνιση των κανόνων για τα επιδόματα αναπηρίας και κοινωνικής μέριμνας σύμφωνα και με τη μεταρρύθμιση των παροχών αναπηρίας έως τον Ιούνιο του 2018.
β) Τον Μάιο του 2018 θα αναθεωρηθούν οι κανόνες παροχών αναπηρίας και κοινωνικής πρόνοιας, συμπεριλαμβανομένου του νόμου 4387/2016.
 enikonomia.gr

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΠΕΖΟΥΣ

~ Σύμφωνα με το bbc, ένα ταξί έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστώνης.
Όπως αναφέρει το The Boston Globe‏, τουλάχιστον εννέα άτομα τραυματίστηκαν και ΄έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, κοντά στο σημείο στάθμευσης των ταξί και έπεσε στο σημείο που περίμεναν οι πεζοί.
Το περιστατικό ερευνά η αστυνομία, ωστόσο, εκτιμάται ότι πρόκειται για ατύχημα.

***  Ο Δήμαρχος για δημοσιεύματα περί του «πολιτικού του μέλλοντος» 
Σχετικά με δημοσιεύματα περί του «πολιτικού του μέλλοντος», ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δήλωσε τα εξής:
«Το πολιτικό ενδιαφέρον μου στοχεύει αποκλειστικά στην επίλυση των προβλημάτων και το μέλλον της Καλαμάτας. Τα παραπάνω υπηρετούνται, μεταξύ άλλων, με τη δημιουργική συνεργασία με τον περιφερειάρχη και γενικά την περιφερειακή αρχή αλλά και με την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά στελέχη.
Επομένως, τα διάφορα δημοσιεύματα για δήθεν διεκδίκηση αξιωμάτων από το Δήμαρχο Καλαμάτας είναι εκτός πραγματικότητας και δεν εξυπηρετούν το συμφέρον της πόλης και του Δήμου».
Σαφέστατος…μέχρι νεωτέρας.   Α.Π. 

***  Τσιγγάνος έκλεψε αυτοκίνητο από την Αγία Τριάδα 
  Ένας 36χρονος τσιγγάνος είναι ο δράστης κλοπής οχήματος που σημειώθηκε στις 29 Ιουνίου από την Καλαμάτα. Το αυτοκίνητο είχε αφήσει ανασφάλιστο ο ιδιοκτήτης του, κάτω από τη γέφυρα στην Αγία Τριάδα. Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο βρέθηκε στις 2 Ιουλίου στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών. Ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, διαπιστώθηκε ότι την κλοπή είχε κάνει ο 36χρονος τσιγγάνος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

***  Ξεκινάει την Κυριακή το Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου 
Την Κυριακή 9 Ιουλίου ξεκινάει φέτος το Θερινό Σχολείο του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και θα διαρκέσει έως και τις 4 Αυγούστου 2017 και διοργανώνεται από το Τμήμα Φιλολογίας του ιδρύματος με την περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας.
Το Θερινό Σχολείο Καλαμάτας λειτουργεί πρωτοποριακά για τα πανεπιστημιακά δεδομένα της πατρίδας μας, με τη συνεργασία του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Παμμεσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά και απευθύνεται σε ομογενείς φοιτητές μεσσηνιακής καταγωγής από την Αμερική, τον Καναδά, τις χώρες της Ευρώπης και τη Ρωσία.
  Θερινό σχολείο
Το Θερινό Σχολείο έχει ως σκοπό την ενίσχυση της ελληνικής παιδείας των ομογενών, με την καθημερινή βίωση της ελληνικής κουλτούρας, την κοινωνικοποίησή τους σε ένα αμιγές ελληνικό περιβάλλον και δη τον τόπο της καταγωγής των γονέων τους, τη Μεσσηνία.
Στόχος του σχολείου είναι η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας και η δημιουργία ελληνικών συνειδήσεων που θα συντελέσει στη διατήρηση, καλλιέργεια και προώθηση του ελληνικού πολιτισμού  και στη διασπορά στις χώρες διαμονής των ομογενών μαθητών.
Το Θερινό Σχολείο, λοιπόν, συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό και τη διασπορά, δημιουργεί μία ουσιαστική επαφή των ομογενών με τα ήθη και έθιμα της Καλαμάτας και ευρύτερα της Μεσσηνίας, και τέλος προωθεί την ανάπτυξη του τουρισμού, ενισχύοντας τους συνδετικούς δεσμούς των ομογενών με τη Μεσσηνία.
  Μαθήματα και επισκέψεις
Το πρόγραμμα φέτος περιλαμβάνει: Διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε δύο επίπεδα (αρχαρίων και προχωρημένων – 36 ώρες το κάθε τμήμα), διδασκαλία παραδοσιακών χορών, μαθήματα ιστορίας, λαογραφίας και φιλοσοφίας, εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Αρχαία Ολυμπία, στις Μυκήνες, στο Θέατρο της Επιδαύρου (παρακολούθηση Αρχαίου έργου), στην Αρχαία Μεσσήνη, στο Μυστρά, στην Ακρόπολη (και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης), στην Πύλο, στον Ταΰγετο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας, στο Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας, στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας, στα Βυζαντινά Μνημεία της Καλαμάτας και στο Costa Navarino.
Φέτος, το Θερινό Σχολείο Καλαμάτας θα λειτουργήσει για 12η χρονιά, τα δε μαθήματα της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού θα γίνονται στα Διδακτήρια της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  «Βασίλισσα» του Τουρισμού στη Μεσσηνία η Καλαμάτα – «Παγωμένες» Μάνη και Τριφυλία παρά τον… καύσωνα 
 «Πρωταγωνίστρια» η Καλαμάτα με αεροδρόμιο και αυτοκινητόδρομο - Ασφαλές οδικό δίκτυο μέσα στη Μεσσηνία ζητούν οι υπόλοιπες περιοχές
Σταθερά ανοδική η τουριστική κίνηση στη Μεσσηνία και το φετινό καλοκαίρι
Θετικά είναι για ακόμα μια χρονιά τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση στη Μεσσηνία και το φετινό καλοκαίρι. Ύστερα από ένα «μουδιασμένο» ξεκίνημα, λόγω έλλειψης μεγάλων συνεδρίων ή γεγονότων, το Μάιο, ο Ιούνιος που ακολούθησε ήταν ο καλύτερος των τελευταίων ετών σύμφωνα με τους ξενοδόχους.
 Όλοι πιστεύουν ότι η καλοκαιρινή σεζόν θα κλείσει ανοδικά σε σχέση με πέρυσι ενώ και το φθινόπωρο προβλέπεται ευοίωνο λόγω ιατρικών συνεδρίων, αλλά και του μεγάλου φεστιβάλ των χορωδιών στην Καλαμάτα τον προσεχή Οκτώβριο.
  Η  «πρωτεύουσα» φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά στις «ράγες» της τουριστικής ανάπτυξης λόγω του υπερσύγχρονου αυτοκινητόδρομου, που μετά από χρόνια ολοκληρώθηκε τον περασμένο χειμώνα, αλλά και του διεθνή αερολιμένα «Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου», που έχει φέρει την Καλαμάτα, σε «απόσταση» λίγων ωρών με τις πρωτεύουσες των μεγαλύτερων χωρών.
 Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με την υπόλοιπη Μεσσηνία όπου ο κύριος λόγος είναι το παμπάλαιο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο μέσα στο νομό, καθώς κατά τ’ άλλα δεν υστερεί σε τίποτα, ούτε σε ομορφιά ούτε στις προσφερόμενες υπηρεσίες.
 Το «Θάρρος» επικοινώνησε τόσο με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Καραλή , όσο και με ξενοδόχους απ’ όλο το νομό, οι οποίοι μας κατέθεσαν και τις απόψεις τους για την κίνηση μέχρι τώρα, αλλά και τις προβλέψεις τους για τη συνέχεια
Δημήτρης Καραλής, Πρόεδρος Ξενοδόχων Μεσσηνίας,  «Karalis Hotel» Πύλος
 «Η Μεσσηνία χρειάζεται ασφαλές οδικό δίκτυο για να ακολουθήσουν οι υποδομές»

 «Ύστερα από δυο μέτριους σχετικά μήνες τον Απρίλιο και το Μάιο, η κίνηση τον Ιούνιο ήταν ανοδική. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στους ξένους τουρίστες, οι οποίοι ήρθαν στη Μεσσηνία. Ειδικά οι Άγγλοι και οι Γάλλοι έδειξαν ότι βρισκόμαστε στην προτίμηση τους για ακόμα μια χρονιά.
 Από τα μέσα Ιουλίου αναμένεται να κορυφωθεί και η κίνηση από τους  Έλληνες επισκέπτες που θα δώσουν και τον «τόνο» της φετινής χρονιάς. Βέβαια, η κίνηση απ’ πλευράς «εγχώριου» τουρισμού παραμένει «δειλή», καθώς η ελληνική οικογένεια εξακολουθεί να βιώνει την οικονομική κρίση. Έτσι, επιλέγει λιγότερες διανυκτερεύσεις και μικρότερο προϋπολογισμό σε σχέση με το παρελθόν. Πιστεύουμε πάντως ότι η φετινή σεζόν θα κλείσει σε λίγο καλύτερα επίπεδα από πέρυσι, χάρις στην αυξημένη κίνηση από τους ξένους.
  Η πραγματικότητα στην πρωτεύουσα του νομού είναι διαφορετική, καθώς η Καλαμάτα είναι η μεγάλη «ευνοημένη», με την καλή έννοια, χάρις στον υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο που καταλήγει στη πόλη αλλά και τον διεθνή αερολιμένα. Η δική μας περιοχή της Πυλίας, η Μεθώνη, η Κορώνη, η Πύλος, η Φοινικούντα κτλ..  δείχνει ότι θα παρουσιάσει μια άνοδο άλλα όχι σε θεαματικά επίπεδα. Όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής πάντως, ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Η ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, πάντως, δεν έχει να «ζηλέψει» τίποτα από καμία άλλη περιοχή. Το μεγάλο πρόβλημα αν θέλουμε πραγματικά να «εκτοξευτούμε» ως νομός στον Τουρισμό, είναι τα οδικά δίκτυα. Αν δεν βελτιωθούν τα οδικά δίκτυα της περιοχής δεν πρόκειται να προχωρήσουν και επενδύσεις σε καταλύματα. Αν γίνει αυτό τότε πραγματικά η Μεσσηνία δεν θα υστερεί σε τίποτα…»
Στις «ράγες» της τουριστικής ανάπτυξης η Καλαμάτα…
 
  καλαμαι.jpg
 Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος , “Elektra Spa Hotel”
 «Φαίνεται ότι θα είναι το καλύτερο καλοκαίρι των τελευταίων χρόνων»

«Ο Ιούνιος ήταν ο καλύτερος μήνας για την πόλη της Καλαμάτας των τελευταίων 15 ετών. Και στην ευρύτερη περιοχή όμως η κίνηση ήταν ικανοποιητική. Τα συνέδρια βοήθησαν αρκετά ως προς αυτό , καθώς «κούμπωσαν» ιδανικά και κάθε 4ήμερο του Ιουνίου η πόλη ήταν ασφυκτικά γεμάτη.
Στους ίδιους «ρυθμούς» συνεχίζει και ο Ιούλιος καθώς μέχρι και το τέλος του φεστιβάλ χορού η πόλη παρουσιάζει πληρότητα που αγγίζει το 100%. Από τις 20 Ιουλίου και μετά μπαίνουμε στο «φουλ» της τουριστικής σαιζόν που κορυφώνεται η κίνηση με τις οικογένειες που κάνουν διακοπές κοκ. Υπάρχει όπως κάθε χρόνο μια υπερσυγκέντρωση κρατήσεων των Αύγουστο. Βέβαια κάθε χρόνο ο μέσος όρος διανυκτερεύσεων μιας οικογένειας που κάνει διακοπές πέφτει προς τα κάτω δυστυχώς. Τα δείγματα για το Σεπτέμβριο είναι θετικά, ενώ τον Οκτώβριο έχουμε το μεγάλο Χορωδιακό φεστιβάλ, που σε συνδυασμό με ένα μεγάλο ιατρικό συνέδριο, θα γεμίσουν την πόλη «ασφυκτικά» . Φαίνεται πως η φετινή σαιζόν θα «κλείσει» πιθανώς, ως η καλύτερη των τελευταίων δεκαετιών τουλάχιστον για την περιοχή της Καλαμάτας».
Χριστίνα Τσαπάκη, “Horizon Blu”
 «Σταθερά ανοδική , χρόνο με το χρόνο, η τουριστική κίνηση της Καλαμάτας» 

«Η φετινή τουριστική σαιζόν ξεκίνησε αρκετά δυναμικά καθώς μετά από ένα πολύ καλό Μάιο, ακολούθησε ο Ιούνιος που ήταν εξαιρετικός για την τουριστική κίνηση της Καλαμάτας. Σ’ αυτό συνέβαλαν και τα συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή μας. Εξίσου δυναμικά συνεχίζει και ο Ιούλιος, με πληρότητα στο 100% στα δωμάτια μας, ενώ, ήδη, "εξαφανίζονται" και οι εναπομείναντες κλίνες του Αυγούστου. Παράλληλα, τα μηνύματα για τον Σεπτέμβριο είναι πολύ θετικά και αρκετά καλύτερα απ’ ότι ήταν πέρυσι τέτοια εποχή, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το πρώτο δεκαπενθήμερο, ενώ αρκετοί ξένοι δείχνουν ενδιαφέρον και για τον Οκτώβριο. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε, ότι η τουριστική κίνηση της περιοχής μας, χρόνο με το χρόνο, παρουσιάζει σταθερή ανοδική τάση…».
Γιώργος Κουτίβας, “Elite City Resort”
«Στόχος να φέρουμε μεγάλα συνέδρια και τους “νεκρούς” μήνες»

 «Η τουριστική σεζόν για την περιοχή μας, ξεκίνησε μ΄ ένα μέτριο Μάιο και ακολούθησε ένας πάρα πολύ καλός Ιούνιος, ο καλύτερος των τελευταίων ετών… Ο Ιούλιος συνεχίζεται στα ίδια επίπεδα με πληρότητες στο 100%, ενώ τον Αύγουστο, ούτως ή άλλως, η περιοχή μας παρουσιάζει αρκετά μεγάλη ζήτηση. Και ο Σεπτέμβριος μέχρι τις 20 του μήνα είναι παραδοσιακά αρκετά καλός για την Καλαμάτα. Το μεγάλο «στοίχημα» για την περιοχή θα πρέπει να είναι, η πραγματοποίηση μεγάλων συνεδρίων τους λεγόμενους «νεκρούς» μήνες. Δηλαδή το διάστημα Νοέμβριος – Μάρτιος. Αν επιτευχθεί αυτό, τότε πραγματικά θα παρουσιαστεί μια μεγάλη και ουσιαστική αύξηση στην τουριστική κίνηση της περιοχής. Η καλοκαιρινή σεζόν δείχνει πάντως , ότι θα κινηθεί σε πολύ καλά επίπεδα, φθάνοντας τις κρατήσεις και του περυσινού καλοκαιριού που ήταν εξαιρετικές».

 Καλύτερο οδικό δίκτυο και μεγαλύτερη ασφάλεια χρειάζεται η Μεσσήνη…
18922774_10155526205872845_3792260594567133130_o.jpg
 Παύλος Μουρίκης, “Kleopatra Inn” Μεσσήνη
 «Ασφάλεια και ο οδικό δίκτυο για να αναδειχθεί περαιτέρω και η Μεσσήνη ως τουριστικός προορισμός»

 «Η φετινή σεζόν ξεκίνησε μέτρια το Μάιο, λόγω κυρίως και της μη ύπαρξης μεγάλων συνεδρίων ή γεγονότων, στη πρωτεύουσα του νομού την Καλαμάτα, αλλά ο Ιούνιος κινήθηκε σε πολύ καλύτερα επίπεδα από πέρυσι. Το ίδιο δείχνει και ο Ιούλιος καθώς στο ξενοδοχείο μας υπάρχει πληρότητα που αγγίζει το 80% και φθάνει το 100% τα Σαββατοκύριακα. Σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα δείχνει ότι θα κινηθεί και ο Αύγουστος, καθώς έχουμε ήδη πληρότητα στο 90%. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι η φετινή σεζόν θα παρουσιάσει μια αύξηση της τάξης τους 20% σε σχέση με πέρυσι. Πρέπει να προσθέσουμε ότι σημαντικό ρόλο παίζει ο διεθνής αερολιμένας που βρίσκεται στην περιοχή μας, καθώς παρουσιάζεται αύξηση στους ξένους επισκέπτες, εν αντιθέσει με την ελληνική οικογένεια που ακόμα δείχνει επηρεασμένη από την οικονομική κρίση. Στους ξένους επισκέπτες οφείλεται και η αύξηση που παρουσιάζει η περιοχή στον τουρισμό, πιστεύω, κατά κύριο λόγο… Από την πλευρά μας προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε τις υποδομές μας και τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας, με στοχευμένες παρεμβάσεις ώστε να προσελκύσουμε όλο και περισσότερο κόσμο στη πόλη μας και να αναδείξουμε και τη Μεσσήνη ως τουριστικό προορισμό. Έχουμε προχωρήσει σε ανακαίνιση των κτηριακών υποδομών μας, έχουμε δώσει μεγάλο βάρος στη μεσσηνιακή γαστρονομία, και ειδικά εισάγοντας το λεγόμενο «μεσσηνιακό πρωινό», και έχουμε αναβαθμίσει το ξενοδοχείο μας από τα 2 αστέρια στα 3. Γενικότερα σαν Μεσσήνη χρειαζόμαστε περισσότερη ασφάλεια, ώστε να εκλείψουν τα προβλήματα παραβατικότητας από συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα αλλά και ένα ασφαλέστερο οδικό δίκτυο στην προσβασιμότητα της Μεσσήνης αλλά και των τουριστικών προορισμών αυτής…».  Του Κώστα Γαζούλη   

 Μάνη: Δεν ισχύουν αυτά που έλεγαν για τις χιλιάδες αφίξεις - Brexit και ενοικιάσεις σπιτιών έχουν ρίξει κατακόρυφα τον τουρισμό
μεσσηνια.jpg
 Δύσκολη φαίνεται να είναι η φετινή τουριστική σαιζόν και για την περιοχή της Μάνης τουλάχιστον για τις περισσότερες επιχειρήσεις.
Μιλήσαμε με επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό και το μεγαλύτερο μέρος αυτών δήλωσαν απογοητευμένοι με τη μέχρι σήμερα κίνηση, αλλά και με τις κρατήσεις που υπάρχουν.
Σύμφωνα με τους πιο πολλούς ελάχιστοι είναι οι Έλληνες που έχουν φτάσει στην περιοχή, αν και κάτι όχι τόσο περίεργο για αυτούς.
Αφού τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες όταν, και, αν κάνουν, πλέον, διακοπές προτιμούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Ο μεγάλος τους προβληματισμός όμως είναι και για τους ξένους, αφού το μεγαλύτερο μέρος τουριστών για τη Μάνη είναι Άγγλοι και Γερμανοί.
Οι πρώτοι πλέον έχουν αλλάξει πολύ μετά το Brexit, αφού η τιμή της λίρας έχει πέσει και έτσι είτε δεν κάνουν καθόλου διακοπές τουλάχιστον στην περιοχή, είτε όταν φθάνουν, τα χρήματα που ξοδεύουν είναι ελάχιστα.
Πέρα από το Brexit όσοι ασχολούνται με τη διαμονή, παρατηρούν ότι πολλοί είναι οι κάτοικοι που νοικιάζουν τα σπίτια τους μέσω διαδικτύου, μια μέθοδος που πλέον έχει γίνει γνωστή και αποτελεί λύση, πλήγμα όμως για τους επαγγελματίες.
Αυτό πάντως που τόνισαν οι περισσότεροι, είναι ότι τα νούμερα ρεκόρ αφίξεων που λένε στις ειδήσεις είναι εικονικά και σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν, τουλάχιστον στην περιοχή της Μάνης.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

ΤΡΙΦΥΛΙΑ – Μειωμένη και «χαλαρή» η τουριστική κίνηση...
τριφυ.jpg
  Μειωμένη σε σχέση με προηγούμενες αντίστοιχες περιόδους και «χαλαρή» για την εποχή που διανύουμε, χαρακτηρίζεται η κίνηση στις ξενοδοχειακές μονάδες και τα τουριστικά καταλύματα της Τριφυλίας! Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις ξενοδοχείων ακόμα, δυστυχώς, είναι ελάχιστοι οι επισκέπτες. Οι επισκέψεις αλλά και οι κρατήσεις ήταν και είναι λιγότερες – ευρύτερα - στην περιοχή. Η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία, με τα αλλεπάλληλα φορομπηχτικά μέτρα και τις περικοπές που έχουν ως συνέπεια τη διαρκή μείωση των εισοδημάτων των Ελλήνων αλλά και η έλλειψη ουσιαστικών υποδομών και συγκροτημένης και συγκεκριμένης στρατηγικής για την ανάδειξη και προβολή της περιοχής, έχουν ως συνέπεια τη σημερινή πραγματικότητα στον τουριστικό κλάδο με την ισχνή τουριστική κίνηση. Οι προσδοκίες που καλλιεργούνται από τους κυβερνώντες και αυτοδιοικητικούς παράγοντες σχετικά με τον τουρισμό, δεν επιβεβαιώνονται, δυστυχώς, στην πράξη. Ο Μάιος και ο Ιούνιος που πέρασαν ήταν μήνες σχεδόν «νεκρής» περιόδου, με ελάχιστες εξαιρέσεις και, ευτυχώς, που επέλεξαν την Τριφυλία κάποιοι ξένοι τουρίστες, από Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι στις περισσότερες των περιπτώσεων εδώ και χρόνια κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή. Από τα τέλη Ιουνίου, όμως, όπως και τον Ιούλιο και πολύ περισσότερο τον Αύγουστο, οι διακοπές στην Τριφυλία, έχουν περισσότερο Ελληνικό χρώμα. Και φέτος όμως λόγω της παρατεταμένης ύφεσης και της οικονομικής κρίσης που πλήττει τους Έλληνες πολίτες, οι κρατήσεις στα περισσότερα ξενοδοχεία είναι περιορισμένες. Όπως, πάντως, αναφέρθηκε, υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες που ήδη είναι «φουλ», προσφέροντας ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και πλούσιες δραστηριότητες για τους επισκέπτες που φιλοξενούν! Άλλωστε, όπως κατ’ επανάληψη έχει τονισθεί, οι εποχές της «αρπαχτής» έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και ο επισκέπτης, ξένος ή Έλληνας, για τις διακοπές του επιλέγει με μια σειρά από κριτήρια τον τόπο και το χώρο του προορισμού του και θέλει σεβασμό και υπηρεσίες για τα χρήματα που διαθέτει! Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, Κώστας Αγγελόπουλος, είπε στο «Θ» ότι, «ο Μάιος και ο Ιούνιος δε συγκρίνονται με πέρυσι. Η κίνηση δεν πήγε καθόλου καλά γενικά στην περιοχή μας. Σε σχέση με πέρυσι, όχι μόνο στην Τριφυλία, αλλά σε όλη τη Μεσσηνία, είμαστε κάτω, ήταν μειωμένη η κίνηση γενικά. Υπάρχουν, όμως, συγκεκριμένα ξενοδοχεία που πάνε πολύ καλά! Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος φαίνεται ότι θα είναι ίσως καλοί μήνες και θα υπάρχει κίνηση. Ο Σεπτέμβριος, ακόμα, δε φαίνεται πως θα πάει. Είναι νωρίς βέβαια για το Σεπτέμβριο, αλλά δε μπορεί να γίνει πρόβλεψη με σιγουριά. Κίνηση τουριστική στην Ελλάδα υπάρχει, αλλά είναι μόνο οι “βραχιολάτοι” στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα γνωστών τουριστικών προορισμών, στην Κρήτη, τη Ρόδο και άλλα νησιά. Σ’ εμάς εδώ, στην Τριφυλίας, η κίνηση είναι μειωμένη. Για τον Ιούλιο υπάρχουν κάποιες κρατήσεις και φαίνεται πως θα έχουμε κίνηση και από ξένους επισκέπτες και από Έλληνες και τον Αύγουστο, κλασσικά, πιο πολλούς Έλληνες, που είναι ο μήνας των διακοπών τους, αλλά πλέον και οι διακοπές έχουν περιοριστεί ή σταματήσει λόγω των οικονομικών δυσχερειών». Ο ίδιος ανέφερε κι άλλη μία παράμετρο σχετικά με την κίνηση σημειώνοντας πως, «παλαιότερα πέρναγε κόσμος, ερχόταν και ρωτούσε εάν έχουμε διαθέσιμα δωμάτια. Τώρα υπάρχει το internet και όποιοι είναι να έρθουν, κάνουν μέσω internet τις κρατήσεις τους, κλείνουν δωμάτια απ’ το internet. Δεν υπάρχουν “τυχαίοι” πελάτες που να είναι περαστικοί επισκέπτες της περιοχής. Παλιότερα περνούσε κόσμος από την περιοχή. Τώρα έρχονται μόνο όσοι έχουν επιλέξει και έχουν κάνει τις κρατήσεις τους από νωρίτερα. Επίσης, αντιπρόσωποι, συνεργεία κτλ που άλλες χρονιές το μήνα Ιούνιο έρχονταν στην περιοχή για τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, φέτος δεν φάνηκαν καθόλου, δεν ήρθαν, δεν πέρασαν από την Τριφυλία, δεν ξέρω γιατί συνέβη αυτό και τι σημαίνει…». Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ποιος είναι ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ του ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΝΑΡΚΟΠΛΟΙΟΥ;..

~  Σε σύντομο χρονικό διάστημα η Αυστρία θα επαναφέρει τους ελέγχους με την ανάπτυξη στρατιωτών στα σύνορα με την Ιταλία καθώς η μαζική έλευση μεταναστών δεν έχει μειωθεί. Αυτό διεμήνυσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας σε βιεννέζικη εφημερίδα.

«Αναμένω ότι οι έλεγχοι στα σύνορα και μια αποστολή αρωγής (των ένοπλων δυνάμεων) πολύ σύντομα θα είναι κάτι επιβεβλημένο», σημείωσε ο Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Krone. Τα μέτρα αυτά θα είναι «απολύτως απαραίτητα εάν η συρροή των μεταναστών στην Ιταλία δεν επιβραδυνθεί», πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ήδη «είναι διαθέσιμοι» 750 στρατιώτες και τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα για να σταλούν στην περιοχή των συνόρων το Σαββατοκύριακο.
Η Αυστρία ξανάρχισε να προβαίνει σε ελέγχους στα σύνορά της με την Ουγγαρία το 2015, ενώ έχει καταστήσει σαφές ότι είναι διατεθειμένη να ανεγείρει φράκτες στα σύνορά της με την Ιταλία.
Παράλληλα, την Δευτέρα, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε ότι 83.650 άνθρωποι έχουν φθάσει στην Ιταλία διά θαλάσσης μέχρι στιγμής φέτος, ήτοι ένας αριθμός αυξημένος κατά σχεδόν 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στην πλειονότητά τους, οι άνθρωποι αυτοί αναχώρησαν από τις ακτές της Λιβύης, συχνά με επικίνδυνα πλεούμενα. Πάνω από 2.00 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια διάπλου.
«Δεν είναι ρεαλιστικό να θεωρούμε ότι η Ιταλία έχει την ευθύνη να χειρίζεται τις αφίξεις όλων» αυτών των μεταναστών, σημείωσε ο Βενσάν Κοσετέλ, ο ειδικός απεσταλμένος της UNHCR για την περιοχή της κεντρικής Μεσογείου.

***  ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Η Ε.Ε ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ! Δείτε γιατί...

~  Σε σύντομο χρονικό διάστημα η Αυστρία θα επαναφέρει τους ελέγχους με την ανάπτυξη στρατιωτών στα σύνορα με την Ιταλία καθώς η μαζική έλευση μεταναστών δεν έχει μειωθεί. Αυτό διεμήνυσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας σε βιεννέζικη εφημερίδα.
«Αναμένω ότι οι έλεγχοι στα σύνορα και μια αποστολή αρωγής (των ένοπλων δυνάμεων) πολύ σύντομα θα είναι κάτι επιβεβλημένο», σημείωσε ο Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Krone. Τα μέτρα αυτά θα είναι «απολύτως απαραίτητα εάν η συρροή των μεταναστών στην Ιταλία δεν επιβραδυνθεί», πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ήδη «είναι διαθέσιμοι» 750 στρατιώτες και τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα για να σταλούν στην περιοχή των συνόρων το Σαββατοκύριακο.
Η Αυστρία ξανάρχισε να προβαίνει σε ελέγχους στα σύνορά της με την Ουγγαρία το 2015, ενώ έχει καταστήσει σαφές ότι είναι διατεθειμένη να ανεγείρει φράκτες στα σύνορά της με την Ιταλία.
Παράλληλα, την Δευτέρα, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε ότι 83.650 άνθρωποι έχουν φθάσει στην Ιταλία διά θαλάσσης μέχρι στιγμής φέτος, ήτοι ένας αριθμός αυξημένος κατά σχεδόν 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στην πλειονότητά τους, οι άνθρωποι αυτοί αναχώρησαν από τις ακτές της Λιβύης, συχνά με επικίνδυνα πλεούμενα. Πάνω από 2.00 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια διάπλου.
«Δεν είναι ρεαλιστικό να θεωρούμε ότι η Ιταλία έχει την ευθύνη να χειρίζεται τις αφίξεις όλων» αυτών των μεταναστών, σημείωσε ο Βενσάν Κοσετέλ, ο ειδικός απεσταλμένος της UNHCR για την περιοχή της κεντρικής Μεσογείου.

***  ΕΞΑΛΛΟΣ ο ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ!  Ραγδαία ΕΞΕΛΙΞΗ...

~  Για πρώτη φορά η Συρία εισήγαγε νόμισμα το οποίο φέρει το πρόσωπο εν ενεργεία Προέδρου και όχι κάποια ιστορικής προσωπικότητας της χώρας.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που το πρόσωπο του Assad εμφανίστηκε στο νόμισμα της χώρας από τότε που ήρθε στην εξουσία πριν από περίπου 17 χρόνια. Η κίνηση έρχεται σε μια εποχή που οι συριακές δυνάμεις έχουν κερδίσει σαφώς κέρδη έναντι των διαφόρων υποστηριζόμενων από το εξωτερικό τρομοκρατικών ομάδων που έχουν καταστρέψει τη Συρία από το 2011. Ο Duraid Durgham, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Συρίας, δήλωσε ότι τα νέα χαρτονομίσματα θα τεθούν σε κυκλοφορία “εξαιτίας της φθοράς” που επηρεάζει τα τρέχοντα χαρτονομίσματα που κυκλοφορούν.
Αυτό όμως που προκαλεί αίσθηση είναι η οργή των Ρόθτσιλντ οι οποίοι βλέπουν πως η Συριακή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζει να λειτουργεί σωστά παρά την πίεση του διεθνούς κεφαλαίου που επιθυμεί την άλωση του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

***  Ξέσπασε ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ εναντίον ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ...

~  Τα κυβερνητικά ΜΜΕ παραπλανούν τον κόσμο παρουσιάζοντας μία εικόνα σύμπνοιας μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας στο ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Τα πράγματα ξεκαθαρίζει με αναλυτική ανακοίνωσή του, η οποία αποτέλεσε και εισήγησή του στην Σύνοδο της Ιεραρχίας (27-6-2017), ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής  Νικόλαος, που συμμετείχε στην ειδική τριμελή Επιτροπή διαλόγου της Εκκλησίας με τον ΥΠΕΠΘ για το Μάθημα των Θρησκευτικών και είδε από μέσα τι γίνεται στο Υπουργείο ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών συγγενών.
   Αναφέρουμε παρακάτω τα πλέον κύρια σημεία, προσθέτοντας ανάλογο σχολιασμό (η πλήρης Ανακοίνωσή του εδώ):
   ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1: "Τὸ Μάθημα των Θρησκευτικών ὡς ἔχει δὲν μᾶς ἐκφράζει. Ἁπλᾶ τὸ ἀνεχόμαστε ὡς προέκυψε μετὰ τὶς συναντήσεις μας μὲ τὸ ΙΕΠ, προκειμένου ὅμως στὴ συνέχεια νὰ βελτιωθεῖ καὶ νὰ δεχθεῖ ριζικὲς ἀλλαγὲς στὴν ὅλη δομὴ καὶ φιλοσοφία του. Ἀποτέλεσμα, οἱ σύμβουλοι στὰ ἐπιμορφωτικὰ σεμινάρια διέδιδαν ὅτι συμφώνησε ἡ Ἐκκλησία. Συνεπῶς, ἢ δὲν κατάλαβαν ἢ περιπαίζουν τὴν Ἐκκλησία. Δὲν εἶναι ἁρμοδιότητα τῶν συμβούλων νὰ μιλήσουν γιὰ λογαριασμὸ τῆς Ἐκκλησίας, ἀλλὰ εἶναι ἀποκλειστικὰ δική της εὐθύνη νὰ ἀνακοινώσει τὴν ἄποψή της. Αὐτὸ πρέπει ὁπωσδἠποτε νὰ γίνει σήμερα. Στὸν διάλογο μὲ τὸ ΙΕΠ δὲν ἐτέθη θέμα συμφωνίας τῆς Ἐκκλησίας. Ἡ Ἐπιτροπὴ εἰσηγήθηκε διορθωτικὲς ἀλλαγές, δὲν κατέληξε σὲ συμφωνία"!
   ΝΙΚΟΛΑΟΣ 2: "Δὲν μᾶς δόθηκαν οἱ Φάκελοι Μαθητών, οἱ ὁποῖοι δημοσιοποιήθηκαν πρὶν ἀπὸ μόλις δέκα μέρες (17.6.2017)"!
  ΝΙΚΟΛΑΟΣ 3: "...κείμενα τοῦ κ. Ἄγγελου Βαλλιανάτου, ὁ ὁποῖος ὅμως ἦταν κεντρικὸ πρόσωπο στὸν σχεδιασμὸ τοῦ νέου Μαθήματος των Θρησκευτικών..."!
  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ: "...Το Ίδρυμα Arigatou έχει εμφανώς βουδιστικόν θρησκευτικόν υπόβαθρον εις την ιαπωνικήν εκδοχήν του, και καλλιεργεί και προβάλλει έντονα στοιχεία θρησκευτικού συγκρητισμού, είναι αυτονόητον ότι η εν λόγω κίνησις τυγχάνει σαφώς ασυμβίβαστη προς την Ορθόδοξον Πίστιν»!
   Και όμως ένα υψηλά ιστάμενο μέλος της "ασυμβίβαστης προς την Ορθόδοξον Πίστιν" Κίνησης/Ιδρύματος Arigatou, καθορίζει τα νέα άθλια Προγράμματα Θρησκευτικών των Ελληνόπουλων! Και το ερώτημα είναι πώς το ανέχτηκε αυτό η Ιεραρχία σαν σύνολο και όπως έθεσε βέτο και κατάφερε να παραιτήσει τον Φίλη, δεν έκανε το ίδιο με τον Αριγκάτιο "Διαθρησκειακό Θεολόγο"! Κατανοητό βέβαια πως έγινε σε "ένδειξη καλής θέλησης" προκειμένου να μπορέσει να υπάρξει παρέμβαση επί της ουσίας, αλλά αυτό, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι πάντα αποτελεσματικό, όταν παίζονται μάλιστα οι ψυχές χιλιάδων μελλοντικών παιδιών και το ίδιο το μέλλον της Ελλάδας μας... Οι "έμφυλες ταυτότητες" δεν έδωσαν άραγε δείγμα γραφής για το τι έρχεται παραπέρα;
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ 4: "Τὸ μάθημα ὡς ἔχει δὲν ἐμπνέει. Εἶναι καρπὸς δειλίας, ἐξισορροπιστικῆς ἀντίληψης, ἴσως καὶ μειονεκτικῆς καὶ ἡττοπαθοῦς προσέγγισης ὡς πρὸς τὸν σχεδιασμό του. Σχεδιάσθηκε ὄχι γιὰ νὰ ἐμπνεύσει στὴν πίστη καὶ νὰ ἀναδείξει τὴ δύναμη τῆς Ὀρθοδοξίας καὶ τῆς Ἐκκλησίας, ἀλλὰ γιὰ νὰ εἶναι συμβατὸ μὲ τὸν σύγχρονο ὀρθολογισμὸ καὶ ἀνεκτὸ ἀπὸ τὶς σύγχρονες ἀθεϊστικὲς καὶ συγκρητιστικὲς ἀντιλήψεις. Σχεδιάστηκε ἔτσι προκειμένου νὰ διατηρήσει τὸν ὑποχρεωτικό του χαρακτήρα. Αὐτό ὁπωσδήποτε ἔχει τὴ σημασία του. Ἕνα ὅμως ὑποχρεωτικὸ μάθημα ποὺ δὲν καταδεικνύει αὐτὸ ποὺ πράγματι εἶναι ἡ Ὀρθοδοξία, ἕνα φοβισμένο καὶ ἄνευρο μάθημα, δὲν μπορεῖ νὰ εἶναι τὸ ζητούμενο τῆς Ἐκκλησίας"!
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ 5: "Νὰ ἑτοιμάσουμε χωρὶς καθυστέρηση βιβλία γιὰ ὅλες τὶς βαθμίδες. (δ) Ἀντὶ νὰ σχεδιάζει καὶ νὰ νομοθετεῖ ἡ πολιτεία γιὰ τὰ θρησκευτικὰ καὶ ἐξ ὑστέρων ἐπὶ τετελεσμένου ὑποβάθρου νὰ διαμαρτύρεται ἡ Ἐκκλησία, θὰ ἦταν πολὺ καλύτερα νὰ προτείνει ὡς ἄμεσα ἐνδιαφερόμενη ἡ Ἐκκλησία καὶ νὰ ἐγκρίνει ὡς ὑπεύθυνη ἡ πολιτεία. Γιὰ νὰ τὸ καταφέρουμε αὐτὸ πρέπει νὰ ἔχουμε ὁλοκληρωμένη καὶ ποιοτικὴ πρόταση. Ἂς τὴν ἑτοιμάσουμε καὶ τότε ἂς προσπαθήσουμε. Οἱ κυβερνήσεις ἀλλάζουν, ἡ Ἐκκλησία παραμένει"!
 ΜΕΡΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΕΩΝ "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ" ΣΤΗΝ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
   Παρακάτω, ας δούμε μόνο μερικά δείγματα του νέου Προγράμματος Σπουδών Θρησκευτικών για την Γ΄ Δημοτικού:
    1. Τα παιδάκια της Γ΄ Δημοτικού, σε μια πολύ κρίσιμη και καθοριστική ηλικία, χωρίς να έχουν μορφώσει ακόμη εικόνα καλά καλά για το ποια και τι είναι, για το ποιος είναι ο Θεός τους, ο Χριστός μας, θα κληθούν να ανακατέψουν και να μπερδέψουν τα πάντα, μαθαίνοντας ότι ο Θεός δήθεν έχει πολλά ονόματα (Γιαχβέ, Αδωνάι, Ελοχίμ, Αλλάχ), συγχέοντας τα πάντα, πηγαίνοντας κατευθείαν σε Πανθρησκεία με "έναν κοινό θεό όλων για όλους", θαμπώνοντας έτσι ασυνείδητα την μοναδικότητα της Αγίας Τριάδας και στερώντας από τον εαυτό τους την Χάρη της Ορθοδόξου εν Χριστώ Πίστεως...
    2. Τα Ελληνόπουλα της Γ΄ Δημοτικού θα πρέπει να πάνε ακόμη σε σπίτια Μουσουλμάνων για να συνεορτάσουν μια θρησκευτική Μουσουλμανική Εορτή, την "Ιντ Αλ Φιντρ" (!) ενώ δεν είναι Μουσουλμανάκια και φυσικά εκεί θα ακούσουν τα λόγια της ισλαμικής εορτής, που είναι απαράδεκτα έως βλάσφημα για τον Χριστιανισμό και ισοδυναμούν με πτώση και άρνηση του Χριστού:
 "Ο Αλλάχ είναι μεγάλος, ο Αλλάχ είναι μεγάλος, ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Δεν υπάρχει άλλος θεός εκτός απ' τον Αλλάχ Ο Αλλάχ είναι μεγάλος, ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Όλη η δόξα ανήκει στον Αλλάχ"... (μη γένοιτο)
    Μα τι υπέροχα "Θρησκευτικά", ισλαμικά πλασμένα...
   3. Τα Ελληνόπουλα της Γ΄ Δημοτικού θα πρέπει να κατασκευάσουν και πόστερ με όλα τα σύμβολα των διαφόρων θρησκειών, εξισώνοντας έτσι μέσα τους επικίνδυνα τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρού του Χριστού και της Σημαίας μας, με σύμβολα συνήθως αντιχριστιανικά!
    4. Τα Ελληνόπουλα της Γ΄ Δημοτικού, θα πρέπει να κατασκευάσουν μέσα στην τάξη τους και Κουτιά  Υλικού Εορτών για κάθε θρησκεία, όπου κάθε τόσο πρέπει να κάνουν και βάζουν ζωγραφιές, σύμβολα, αντικείμενα, για τις εορτές των Εβραίων, του Ισλάμ, του Βούδα, του "Κούδα" κλπ., κάτι που σημαίνει έργω "εβραιοποίηση", "ισλαμοποίηση" και άλλα τρομερά, υποβιβάζοντας τραγικά τον Χριστιανισμό!
   Και τι θα γίνει εάν ευφάνταστο παιδάκι επιχειρήσει να ζωγραφίσει τον "Αλλάχ". Θα του "πάρουν το κεφάλι";
    5. Ακόμη, τα Ελληνόπουλα της Γ΄ Δημοτικού, θα πρέπει να γίνουν ξεφτέρια στο Σάββατο των Εβραίων, στην Τορά, τους Ραβίνους, το κάλυμα κεφαλής (Κιπά), που ίσως να φτιάξουν με χειροτεχνία και να φορέσουν κιόλας, αυτοκαταργώντας τον Χριστιανισμό τους!
   6. Τέλος, τα Ελληνόπουλα της Γ΄ Δημοτικού από τον Σεπτέμβριο, θα πρέπει να μάθουν τα πάντα και για την Παρασκευή των Μουσουλμάνων, την "προσευχή" στο Τζαμί, το κάλεσμα του Μουεζίνη από τον Μιναρέ, τα πλυσίματα και την ανυποδησία, το Κοράνι του Ισλάμ και τον Ιμάμη! Αλλά δεν θα μάθουν τίποτα για τις αθρόες σφαγές του Ισλάμ και τις ατέλειωτες Γενοκτονίες, που στηρίχτηκαν στα Τζαμιά και το Κοράνι...
   Και αυτά τα παιδιά θέλουμε έπειτα να εξακολουθούν να νιώθουν Χριστό και Ελλάδα...
 Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΟΤΑΝ ΤΟ "ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ" ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
   Με όλα τα παραπάνω και όσα χειρότερα έπονται, με την πλήρη αποθρησκευτικοποίηση και αποεκκλησιοποίηση των ήδη αδιάφορων μαθητών, είναι καιρός, όλοι, με μια φωνή, να παραδεχθούμε, πως τίποτα από όλα αυτά δεν θα περνούσε, εάν ζούσε ο μέγας Χριστόδουλος! Επειδή όχι μόνο ήξερε τι έρχεται, αλλά και τι κρύβεται από πίσω! Γι΄ αυτό ξεκίνησε να τους κόψει τον δρόμο μια και καλή με το θέμα αναγραφής του Θρησκεύματος στις κλασσικές Ταυτότητες! Επειδή γνώριζε ότι εκείνο ήταν μόνο η αρχή των κακών! Και πρέπει να καταλάβουμε όλοι, πως μόλις "βγάλαμε" το Χ.Ο. από τις Ταυτότητές μας, έφυγε η ευλογία από την Ελλάδα και φτώχυνε και πείνασε και πολλά ακόμη θα πάθει, επειδή δειλιάσαμε όλοι! Επειδή δεν φροντίσαμε να βγάλουμε νέους Χριστόδουλους, νέους μεγάλους Έλληνες!
    Ακούστε τις προφητείες του! Συνεχίστε τον Αγώνα του! Το μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να γίνει Ορθόδοξο και μόνον Ορθόδοξο! Επειδή απευθύνεται σε Βαπτισμένα Ορθοδόξως Ελληνόπουλα!
   Η Εκκλησία, που όντως δεν έχει συμφωνήσει στα παραπάνω, οφείλει να προκαλέσει Σεισμό και για τα (π)ά(ν)θρησκα Θρησκευτικά και για τις Ταυτότητες, προτιμώντας τον Επαναστατικό Διαχωρισμό, από τον Συνεργατισμό, στην απώλεια Πίστης, Ψυχών και Πατρίδας!
    Τα δικά μας Σχολεία, με τα δικά μας Βιβλία, με τους δικούς μας Ορθόδοξους Έλληνες Εκπαιδευτικούς, θα τους κάνουν όλους "να τρίβουν τα μάτια τους"! Και θα βγει "μαγιά" που θα μπορεί να φουσκώσει και πάλι όλο το ζυμάρι... Να σώσει και να δοξάσει και πάλι την Ελλάδα!
    Εδώ και καιρό το "ΚΙΝΗΜΑ ΦΙΛΩΝ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ" πρότεινε τη δημιουργία ενός μεγάλου και δυναμικού, ποιοτικού και Ορθόδοξου επιτέλους Πολιτικού Κινήματος Εξουσίας (ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) (δείτε εδώ), που να πάρει με την βοήθεια του Θεού την πορεία της χώρας στα χέρια του! Να αναλάβει την Κυβέρνηση του τόπου και να ξαναφέρει Ευσέβεια, Ευημερία και δυνατή και δοξασμένη Ελλάδα στους Έλληνες (δείτε και εδώ)!
   Αλλά φαίνεται πως είμαστε ακόμη δειλοί και σκλάβοι!

***  Με ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ και λίγα ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ...    
Στην γάμο του Σάκη Ρουβά και της Κάτιας Ζυγούλη βρέθηκαν ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Ευγενία Μανωλίδου. Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και η γνωστή μαέστρος έζησαν μαζί με το λαμπερό ζευγάρι αυτή την όμορφη οικογενειακή στιγμή.


Κατά την είσοδό τους στην έπαυλη του κύριου Βαρδή Βαρδινογιάννη και της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη τους υποδέχτηκε, μαζί με τους άλλους καλεσμένους, 30μελής συμφωνική ορχήστρα. Η ορχήστρα έπαιζε κομμάτια του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη, που αποτελούν μεγάλες αγάπες του γαμπρού Σάκη Ρουβά.

Φωτογραφίες για το TLIFE: Πέτρος Χόντος      απο tlife.gr
~ Αντίστροφη μέτρηση έξι μηνών μετρά πλέον η συγχώνευση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών στους μηχανισμούς της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Σύμφωνα με πληροφορίες, το έως τώρα διαμορφωμένο σχέδιο της κυβέρνησης προς αυτήν την κατεύθυνση προβλέπει ότι οι εισφορές θα εισπράττονται από την ΑΑΔΕ, ενώ θα αναπτυχθεί επικοινωνία μεταξύ ασφαλιστικών ταμείων – εφορίας. Ειδικά το ΚΕΑΟ θα αποκτήσει πρόσβαση σε φορολογικά στοιχεία οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων. Παράλληλα, θα οργανωθούν έλεγχοι σε αυταπασχολούμενους που ιδρύουν εταιρείες, ενώ θα "τρέξουν" κοινές ρυθμίσεις οφειλών αλλά και κατασχέσεις για μη διακανονισμένα χρέη προς Ταμεία και εφορίες.
Ως γνωστόν, η ΑΑΔΕ εισπράττει μέχρι σήμερα μόνο έσοδα από φόρους, αλλά –βάσει Μνημονίου – θα πρέπει από το επόμενο έτος να εισπράττει και τις ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες σήμερα εισπράττονται από τον ΕΦΚΑ και έπειτα διανέμονται για συντάξεις και άλλες παροχές (πχ υγείας, εφάπαξ, επικουρικού κλπ.).
Η γιγάντια αυτή αλλαγή στους μηχανισμούς είσπραξης του Δημοσίου προβλέπεται ρητά στο συμπληρωματικό Μνημόνιο όπου αναφέρεται ότι πρέπει να γίνει μέχρι τέλος του 2017, ενώ ήδη (και συγκεκριμένα έως τέλη του περασμένου Ιουνίου) έπρεπε να είχε ετοιμαστεί ένας "οδικός χάρτης" για τα βήματα και τα χρονοδιαγράμματα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο "χάρτης" αυτός (τη διαμόρφωση του οποίου έχουν αναλάβει από κοινού το ΥΠΟΙΚ και το Υπουργείο Εργασίας) δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες.
Ωστόσο έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίζονται κάποιοι πρώτοι βασικοί άξονες, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο μέτρο προβλεπόταν στο Μνημόνιο του Αυγούστου του 2015, ενώ από την 1/1/2017 έχει γίνει το πρώτο βήμα συντονισμού ΕΦΚΑ - ΑΑΔΕ, μέσα από τον υπολογισμό των εισφορών των μη μισθωτών (ελεύθερων επαγγελματιών, αυταπασχολούμενων, μπλοκάκηδων, αγροτών) με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2015.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, οι άξονες του σχεδίου συγχώνευσης των μηχανισμών είσπραξης εισφορών στην ΑΑΔΕ προβλέπουν:
1) Τη μεταφορά των τμημάτων του Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), τα οποία ασχολούνται με τις εισπράξεις εισφορών στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Έτσι ο ΕΦΚΑ θα είναι αποκλειστικά αρμόδιος μόνο για την παροχή των κύριων συντάξεων και διαφόρων άλλων παροχών, ενώ η ΑΑΔΕ θα μετατραπεί σε ένα υπερ-φορέα είσπραξης κάθε εσόδου ο οποίος αφορά το Δημόσιο.
2) Την ανάπτυξη πλήρους επικοινωνίας των πληροφοριακών συστημάτων του ΕΦΚΑ και της ΑΑΔΕ . Έτσι θα μπορεί να υπάρχει μία αμφίδρομη ενημέρωση των δύο φορέων για τα στοιχεία και την οικονομική συμπεριφορά των φορολογούνενων και ασφαλισμένων.
3) Τη δυνατότητα πρόσβασης του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (το οποίο αποτελεί αυτόνομη μονάδα του ΕΦΚΑ) σε στοιχεία φορολογουμένων, οι οποίοι (ως αυταπασχολούμενοι ή εργοδότες) έχουν ταυτόχρονα ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα τέως ταμεία κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ), τα οποία από 1/1/2017 έχουν ενταχθεί στον ΕΦΚΑ.
4) Την οργάνωση μίας διαδικασίας ελέγχου των πρακτικών που επιλέγει μερίδα αυταπασχολουμένων προκειμένου να μειώσει το ύψος των εισφορών που πρέπει να καταβάλλουν (πχ μέσω της σύστασης εταιρειών).
5) Την από κοινή ρύθμιση των ληξιπροθέσμων οφειλών (προς τα Ταμεία και την εφορία. Η αρχή αναμένεται να γίνει με τη ρύθμιση των 120 δόσεων, η οποία προβλέπεται στο νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό (για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές κατά την 31/12/2016) και θα τεθεί σε ισχύ από 3 Αυγούστου. Κοινές, όμως, θα είναι και οι συνέπειες για όσους οφειλέτες είτε δεν ενταχθούν στη νέα ρύθμιση (ή στην "πάγια ρύθμιση" η οποία είναι συνεχώς "ανοιχτή"), είτε την αθετήσει. Οι συνέπειες αυτές δεν είναι άλλες από τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ή αλλιώς κατασχέσεις σε κινητή ή ακίνητη περιουσία.  Πηγή: Capital.gr

***  ΤΡΕΜΕΙ ο Αλέξης! Για αυτό ΔΕΝ παίρνουμε τη δόση...

~  Η αναστολή της δίωξης κατά των τριών μελών του γνωμοδοτικούς συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ που είχε διορίσει η Κομισιόν μπορεί να ήταν το πιο βασικό αλλά δεν είναι το μόνο που έλειπε από την λίστα των 140 προαπαιτούμενων που θα ανάψουν το «πράσινο φως» στην δόση των 7,7 δισ. ευρώ που εγκρίθηκε στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
Οι τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν άλλες έξι εκκρεμότητας από την ατέλειωτη λίστα των προαπαιτούμενων τα οποία αν δεν ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες έξι ημέρες μέχρι και το Eurogroup στις 10 του μήνα μπορούν να μπλοκάρουν την δόση:
1. Το πρώτο αφορά την λειτουργία των καταστημάτων της Κυριακές σε τουριστικές περιοχές καθ όλη την διάρκεια της τουριστικής περιόδου η οποία επεκτάθηκε στους πέντε μήνες. Ο εφαρμοστικός νόμος για την δεύτερη αξιολόγηση περιείχε ένα πλαίσιο λειτουργίας αλλά εκκρεμεί ακόμη μια απόφαση πριν το μέτρο πάρει σάρκα και οστά .
2. Το δεύτερο αφορά τα 800 εκ ευρώ από τα 7,7 δις ευρώ της δόσης που θα διατεθούν για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου σε ιδιώτες . Με βάση το αναθεωρημένο μνημόνιο οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να δώσουν πολύ μεγαλύτερη ανάλυση στο «στοκ» των ληξιπρόθεσμων οφειλών που ξεπερνούν τα 6,5 δις ευρώ. Οι δανειστές ζητούν να μάθουν όχι μόνο τα στοιχεία που δημοσιεύονται από το ΓΛΚ (οφειλές γενικής Κυβέρνησης , βεβαιωμένες οφειλές φόρων) αλλά θέλουν να ξέρουν και τα κρυφά . Πόσα χρωστάει το δημόσιο για καθυστερούμενες συντάξεις και πόσες αιτήσεις επιστροφής φόρων λιμνάζουν στις Δ.Ο.Υ όλης της χώρας . Επίσης θέλουν να ξέρουν τις οφειλές με κριτήριο το χρόνο καθυστέρησης την αιτία της μη πληρωμής και το προγραμματισμό για το άμεσο μέλλον .
3. Μια ακόμη εκκρεμότητα από την πλευρά του ΔΝΤ είναι η νομική γνώμη που να επιβεβαιώνει ότι η περικοπή των συντάξεων που έχει ψηφιστεί για το 2019 είναι σύμφωνη με το ελληνικό Σύνταγμα . Η εκκρεμότητα αυτή υπάρχει από το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας στις αρχές Μαΐου.
4. Το άνοιγμα του επαγγέλματος του μηχανικού που διατρέχει περισσότερο από το μισό υπουργικό συμβούλιο και ένα μέρος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή η υποχρέωση βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και δύο μήνες.
5. Η λειτουργία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αφού μόνο οι αλλαγές που έγιναν πρόσφατα σε νομοσχέδιο του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης δεν αρκούν. Οι θεσμοί θέλουν να δούν την νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα να λειτουργεί.
6. Τέλος, παρότι δεν πρόκειται για προαπαιτούμενο το θέμα της απεργίας των εργαζομένων της καθαριότητας και η τροπολογία για μονιμοποιήσεις που ετοιμάζει το υπουργείο εσωτερικών έχει θορυβήσει τους δανειστές. Ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το πως θα μειωθούν οι συμβασιούχοι από τις 73.000 στις 52.000 όπως προβλέπει το δημόσιο πως ακριβώς θα γίνουν οι μονιμοποιήσει πόσες θα είναι πόσο θα κοστίσουν και αν συμβαδίζουν με τον κανόνα των πέντε αποχωρήσεων ανά μια πρόσληψη που προβλέπει το μνημόνιο.
Ως γνωστό αυτήν την φορά το ΔΣ του ESM που θα εγκρίνει την δόση θα γίνει σε επίπεδο υπουργών και όχι τεχνοκρατών. Αυτό σημαίνει ότι ο υπουργός οικονομικών θα πρέπει να εξηγήσει την ολοκλήρωσή τους και στο Eurogroup αλλά και στο ΔΣ του ESM. Πηγή: enikonomia

***  ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ οι Έλληνες Αγρότες...

~ Αιφνιδιαστική αλλαγή των καιρικών φαινομένων σημειώθηκε στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου, όπου τον καύσωνα του Σαββατοκύριακου διαδέχθηκαν έντονες καταιγίδες και χαλαζόπτωση. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, Γιάννης Μαργαριτίδης, το χαλάζι, που -όπως σημείωσε- ήταν σε μέγεθος καρυδιού, «χτυπούσε» για αρκετή ώρα τις καλλιέργειες ηλιόσπορου, βαμβακιού και σιταριού, στα χωριά Φυλάκιο, Ρίζια, Σπήλαιο, Κόμαρα, Ελιά, Καστανιές, ενώ προκάλεσε ζημίες και σε αυτοκίνητα.
Ο κ. Μαργαριτίδης ανέφερε πως ήδη σήμερα το πρωί μετέβη στις πληγείσες περιοχή ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν οι καλλιέργειες.
VIDEO : Χαλαζι στον βόρειο Έβρο  , https://youtu.be/9gqjm9ceEJQ  .- Πηγή: evros-news

***  BOMBA! Mέχρι το 2034, ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ...

~  Ανησυχητικές είναι οι εκτιμήσεις του Εργαστηρίου Δημογραφικών Αναλύσεων του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο πληθυσμός της χώρας θα μειωθεί έως και 1.265.000 άτομα.
 Η εικόνα προβληματίζει καθώς η Ελλάδα βαδίζει προς μεγάλη αύξηση της ψαλίδας μεταξύ θανάτων και γεννήσεων τα επόμενα 20 χρόνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Εργαστηρίου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του πανεπιστημίου. Μάλιστα, το φυσικό ισοζύγιο μέχρι τα τέλη του 2034 θα είναι ιδιαίτερα αρνητικό, και θα κινηθεί σε επίπεδα μείωσης+ από 842.000 μέχρι και 1.265.000 άτομα! Αρα, υπολογίζεται μεγάλη μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα, η οποία μπορεί να περιοριστεί στον βαθμό που το μεταναστευτικό ισοζύγιο είναι θετικότατο.
Αξίζει να τονιστεί πως Την Πρωτοχρονιά του 2016 καταγράφηκε πρώτη φορά έπειτα από πολλές δεκαετίες μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας, αφού τότε υπολογίστηκε σε 10.784.000 άτομα, μειωμένος από τα 10.858.000 του προηγούμενου έτους.
«Ξεκίνησε από τις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας και οφείλεται στον συνδυασμό δύο ισοζυγίων (γεννήσεις – θάνατοι) και (είσοδοι – έξοδοι). Τα ισοζύγια αυτά έχουν σταθερά μετά το 2010 αρνητικό πρόσημο και ως εκ τούτου ο πληθυσμός μειώνεται», λέει στην εφημερίδα Καθημερινή ο Βύρωνας Κοτζαμάνης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και επιστημονικά υπεύθυνος του Εργαστηρίου. Το χειρότερο είναι πως η τάση μείωσης, ειδικά όσον αφορά το φυσικό ισοζύγιο, θα συνεχιστεί και θα ενταθεί την επόμενη 20ετία.
 «Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή είναι κάτι προδιαγεγραμμένο. Οι γυναίκες που θα τεκνοποιήσουν τα επόμενα χρόνια, μέχρι το 2034, έχουν ήδη γεννηθεί και ο αριθμός τους είναι συγκεκριμένος. Επίσης, η ένταση της γονιμότητας και η ηλικία τεκνοποίησης είναι λίγο πολύ δεδομένα, δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές τα επόμενα χρόνια. Επίσης, δεδομένος είναι και ο αριθμός των ηλικιωμένων», σημειώνει ο κ. Κοτζαμάνης. «Η δημογραφία έχει αδράνεια, οι τάσεις δεν αλλάζουν εύκολα. Δυστυχώς, όποια μέτρα κι αν παρθούν δεν θα αποδώσουν γρήγορα και ελάχιστα θα επηρεάσουν τις τάσεις που καταγράφουμε», τονίζει.
 Το φυσικό ισοζύγιο (γεννήσεις – θάνατοι) στην Ελλάδα την 20ετία 1995 – 2014 ήταν ισορροπημένο, δηλαδή σημειώθηκαν 2,1 εκατομμύρια γεννήσεις και 2,1 εκατομμύρια θάνατοι. Η αύξηση του πληθυσμού προήλθε από το θετικό μεταναστευτικό ισοζύγιο, δηλαδή από την είσοδο μεταναστών στη χώρα. Η εκτίμηση του Εργαστηρίου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων για την 20ετία 2015 – 2034 είναι πως οι γεννήσεις θα κινηθούν μεταξύ 1,4 – 1,7 εκατομμυρίων και οι θάνατοι θα φτάσουν στα 2,5 – 2,7 εκατομμύρια. Αρα προκύπτει αρνητικό φυσικό ισοζύγιο από 842.000 έως 1.265.000 άτομα.
 Οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται κατ’ αρχάς στον μειωμένο αριθμό γυναικών 20 – 44 ετών, που είναι η βασική αναπαραγωγική ηλικία. Το 2015 η κατηγορία αυτή μετρούσε 1.781.200 άτομα, όταν το 1995 υπήρχαν 1.894.400 γυναίκες 20 – 44 ετών και το 2010 1.962.100. Στον αντίποδα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών έχουν πενταπλασιαστεί μεταξύ 1951 – 2015, ενώ η ποσοστιαία συμμετοχή τους έχει αυξηθεί από 6,8% σε 20,9%! Αξιοσημείωτη είναι και η αύξηση του μεριδίου των άνω των 85 ετών: από 0,4% το 1951, σε 2,8% το 2015. Ο αριθμός τους έχει δεκαπλασιαστεί στην περίοδο αυτή!
 Την ίδια ώρα οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα μειώνονται όλο και περισσότερο. Για παράδειγμα, το 1961 το 26,2% του πληθυσμού ήταν κάτω των 14 ετών. Το 2014, μόλις το 14,7% ήταν κάτω των 14 ετών.
 Τα προηγούμενα χρόνια έπαιξε θετικό ρόλο στην πορεία του πληθυσμού η παρουσία των μεταναστών στην Ελλάδα. «Στη 12ετία 2004 – 2015, οι αλλοδαποί είχαν το 1,45% των θανάτων και το 16,66% των γεννήσεων. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα γεννήθηκαν 212.085 παιδιά αλλοδαπών και πέθαναν 19.141 αλλοδαποί», υπογραμμίζει ο κ. Κοτζαμάνης. Ενα θετικό μεταναστευτικό ισοζύγιο, με είσοδο μεταναστών στη χώρα αλλά και με επιστροφή Ελλήνων που μετανάστευσαν στο εξωτερικό, μπορεί να περιορίσει το εύρος του αρνητικού ισοζυγίου γεννήσεων – θανάτων.
 με πληροφορίες από Καθημερινή

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Υπέγραψε για δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό ο Κολοβέτσιος  «Μέτρησε ο Ουζουνίδης»
Ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού είναι πια με κάθε επισημότητα ο Δημήτρης Κολοβέτσιος. Ο πρώην κεντρικός αμυντικός των ΑΕΛ και ΑΕΚ πέρασε σήμερα ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια υπέγραψε στους «πράσινους» για τα επόμενα δύο χρόνια.
Ο 26χρονος παίκτης ήρθε να προστεθεί στους Μολέδο, Κουτρουμπή, Ευαγγέλου και να δώσει άλλη μια επιλογή στον Μαρίνο Ουζουνίδη.
Η ανακοίνωση της μεταγραφής ήρθε λίγη ώρα αργότερα με ένα λακωνικό μήνυμα της διοίκησης στο Twitter. «Παίκτης του Παναθηναϊκού ο Δημήτρης Κολοβέτσιος» αναφέρει, ενώ συνοδεύεται από φωτογραφία του παίκτη με το κασκόλ της ομάδας, στην οποία αναγράφεται «Καλώς ήρθες Δημήτρη».
Το νέο απόκτημα των πράσινων θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας από την Τρίτη και αποτελεί ουσιαστικά τη δεύτερη μεταγραφή για αυτό το καλοκαίρι μετά τον Άλτμαν.
«Μέτρησε ο Ουζουνίδης»
Ο Κολοβέτσιος, στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Παναθηναϊκού, μίλησε στην κάμερα της Nova, τονίζοντας πως η ομάδα έδειξε πως τον ήθελε πολύ και θέλει να ανταποδώσει αυτή την εμπιστοσύνη στον αγωνιστικό χώρο.
Αναλυτικά:
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Παναθηναϊκό, είναι κάτι που το ήθελα αλλά δεν χρειάζονται πολλά λόγια, πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να φτάσουμε εκεί που αξίζει στην ομάδα.
Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η παρουσία του προπονητή που τον ξέρω και με ξέρει αλλά και το όνομα του Παναθηναϊκού. Πρέπει όλα τα παιδιά να βάλουμε τον εαυτό μας κάτω από την ομάδα, να δουλέψουμε πολύ και πιστεύω πως γρήγορα θα μπούμε στο σωστό δρόμο.
Όταν έρχεται ο Παναθηναϊκός και δείχνει να σε θέλει τόσο πολύ δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι και πολλά πράγματα, εκτιμώ την εμπιστοσύνη της ομάδας και θέλω να τη δείξω και στον αγωνιστικό χώρο».
Newsroom ΔΟΛ

***  Τροχαίο ατύχημα για τον Χρήστο Καλαντζή 
Χθες το βράδυ ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα συνέβη στην οδό Φαρών, ειδικότερα στη διασταύρωση αυτής με την οδό Πραξιτέλους, όπου αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανάκι.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστεί ο οδηγός του δικύκλου που ήταν ο Χρήστος Καλαντζής.
Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της πόλης όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. 

***  «Σιδερένιος» αθλητής ο Βασίλης Μίχος με 3η θέση στον Όλυμπο και πρωτιά στη Ζήρεια
Οι κορυφαίες διακρίσεις συνεχίζονται για τον Καλαματιανό δρομέα υπεραποστάσεων και βουνού Βασίλη Μίχο, παρ’ ότι ο πήχης της δυσκολίας ανεβαίνει. Πιο πρόσφατες επιτυχίες η παρουσία του στο βάθρο των Zireia Skyrace (πρωτιά στα 30 χλμ.) και στο Olympus Mythical Trail (100 χλμ.). Οι λεπτομέρειες από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, στον οποίο ανήκει ο Βασίλης Μίχος, και όπου οι συναθλητές του μοιράζονται την χαρά της επιτυχίας του και τον συγχαίρουν παροτρύνοντάς τον να συνεχίζει: Σε διάστημα είκοσι ημερών πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία δύο απαιτητικοί αγώνες βουνού, στην ορεινή Κορινθία και στον Όλυμπο, στις 11 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2017 αντίστοιχα. Πρόκειται για τον αγώνα των 30 χιλιομέτρων που έγινε στο χωριό Γκούρα στις δυτικές πλαγιές της Ζήρειας και τον αγώνα των 100 δύσκολων χιλιομέτρων στο «βουνό των Θεών», το Όλυμπο. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας έχει να λέει και είναι υπερήφανος που στις τάξεις του έχει έναν δυναμικό υπεραθλητή, που δύσκολα συναντά κανείς σήμερα, με τεράστιες δυνατότητες, πείσμα, πολλή δουλειά και πάθος για διάκριση και επιτυχία. Μιλάμε για το μέλος μας και πραγματικό «Iron Man» Βασίλη Μίχο, που με την αξία του και το αγωνιστικό του ζήλο έχει κατακτήσει τα τελευταία χρόνια, πρωτιές και σημαντικές διακρίσεις σε αγώνες υπεραπόστασης και βουνού και είναι πρωτιές πρώτα για τον ίδιο και ύστερα για το σύλλογο και των ανθρώπων που τον στηρίζουν στην οποιαδήποτε προσπάθειά του. Ο Βασίλης μετά από δυνατούς αγώνες βουνού που έδωσε ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια, έχει δοκιμαστεί σκληρά και έχει φέρει δυνατές πρωτιές σε αγώνες υπεραπόστασης όπως το Κρόνιο Πέρασμα (70Km) και o Δρόμος των Αθανάτων (142km), για να συνεχίσει και φέτος τη σειρά των επιτυχιών στη Ζήρεια και τον Όλυμπο. Έτσι στον αγώνα Ziria Skyrace 2017, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες πήρε την 1η θέση στον αγώνα των 30 χιλ., σημειώνοντας χρόνο 4:21:05", βάζοντας τις βάσεις για τον αμέσως επόμενο στόχο του που ήταν ο Olympus Mythical Trail 2017. Σ' αυτόν τον αγώνα, των αγώνα των αγώνων όπως αποκαλείται, ίσως ο πιο σκληρός και δύσκολος αγώνας στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, που ονειρεύεται κάθε αθλητής και που συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα του κόσμου, κατάφερε αν και με τραυματισμό στον αστράγαλο και κάτω από υψηλές θερμοκρασίες, στα 2620 μέτρα υψόμετρο, να τερματίσει 1ος Έλληνας και 3ος στη γενική κατάταξη με χρόνο 16 ώρες και 31 λεπτά και 30 δεύτερα. Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός και απευθυνόταν σε καλά προετοιμασμένους αθλητές. Συμμετείχαν 172 αθλητές από 14 χώρες του κόσμου και τα αποτελέσματα έδειξαν πόσο δύσκολο είναι να κάνεις υπεραπόσταση 100 χιλομέτρων στο βουνό, αφού τερμάτισαν μόνο οι 84. Έτσι και ο Βασίλης καταθέτοντας ψυχή και σώμα, χάρηκε ιδιαίτερα αυτή του την επιτυχία και μαζί μ' αυτόν χαρήκαμε όλοι. Ο πήχης έχει ανέβει ψηλά και ευελπιστούμε να τον δούμε και στον επόμενο μεγάλο αγώνα, το Σπάρταθλον, που είναι και ένας από τους μεγάλους του στόχους. Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει το Βασίλη Μίχο και του εύχεται πάνω απ' όλα να έχει υγεία και κάθε του επιθυμία να γίνει πραγματικότητα.

***


ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 01 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Ιουλίου 2017  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 03 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-03-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 04 Ιουλίου 017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-04-017.html .-
~
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη  01 Ιουνίου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/news-01-2017.html .-  
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μαςΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ....
Η ευλογία της Παναγίας μας όλους να μας σκεπάζει.. 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-02-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 03 Ιουνίου  2017 :  ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/06/news-03-2017.html .-
~*Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 04- Ιουνίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-04-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05  Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-05-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-06-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03,04 και 05 ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :Με  ανασκόπηση των αθλητικών γεγονότων της εβδομάδος που πέρασε : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/0304-54-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 07 Ιουνίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-07-2017.html  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08  Ιουνίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/news-08-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 09 Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 10  Ιουνίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-10-2017.html .-
 
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 11 Ιουνίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/06/news-11-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017  : Στο   αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS   2  Δευτέρα 12  Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-2-12-2017.html .- 
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11 Ιουνίου  2017  : Με  Ανασκόπηση όλων των αθλητικών νέων της εβδομάδας που πέρασε  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/10-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 13 Ιουνίου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-13-2017.html .-
~*  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Τετάρτη  14  Ιουνίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-14-2017.html .-   
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 16 Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-16-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Σ/Κ/Δ  17, 18 ΚΑΙ 19 Ιουνίου  2017 :
 
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...... τριήμερη έκδοση λόγο τριημέρου απουσίας εκδρομής  στην Ελλάδα μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-17-18-19-2017.html - 

~*  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 20  Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-20-2017.html .-  
 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-21-2017.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-22-2017.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 23 Ιουνίου  2017  ~:Στο  αγιάζι της ενημέρωσης 
: http://snsarfara.blogspot.gr/2017/06/news-23-2017.html .-  

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 24  Ιουνίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-24-2017.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 25 Ιουνίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-25-2017.html .- 

~ ΜΙΑ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ :   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/06/blog-post.html .-
  ~Δευτέρα 26-06-2017:   Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
~Τρίτη 27-06-2017 : Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
~Τετάρτη 28-06-2017:Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
~Πέμπτη 29-06-2017 : Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
~ Παρασκευή 30-06-2017 :   Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
-----------------------------
~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5723   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3651   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3655 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.019  βίντεο   .-
  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  Stamatis  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .- Stamatios Skoulikas
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
httpimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
~   
 


***  ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ βίντεο μας  :
1~* Ι. Κ .AΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ  Καρτσωναίϊκα  Αγία Άννα  28/06/201: https://youtu.be/W-mrMdgcRGo  .-
~* Ι. ΣΚΗΤΗ  ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ 28/06/2017:
~* ΚΑΡΥΕΣ ΔΑΦΝΗ διαδρμή 28/06/2017:
~*Σκήτη Αγίας Άννης 28/06/2017:
5~* Σήραγγα ΤΕΜΠΩΝ 26/06/2017:
~*Άγιο Όρος διαδρομή με καραβάκι 26 ,27/ 06/ 2017:
~*Άγιον Όρος Oι ακροθαλασσιές 29/06/2017:
~*Άγιον Όρος  29/06/2017:
~*Άγιον Όρος διαδρομές  28,29/06/2017:
10~*Αρσανάς Μονής Διονυσίου  29/06/2017:
 ~*ΔΑΦΝΗ 28/06/2017:
~*Ι Κ Αγίου Γεωργίου Σκήτη Αγίας Άννης Άγιο Όρος 27 και 28/06/2017: https://youtu.be/U95EhTIP3SY .-
~* Ι Μ  Αγίου Παντελεήμονος Ρώσικο  27/06/2017:
~*Ι Μ  Αγίου ΠΑΥΛΟΥ  αρσανάς Α  Όρος 30/06/2017:
15 ~* Ι Μ  ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ  27/06/2017:
16~* Ι Μ  Καρακάλου Άγιο Όρος  27/06/2017:
 ~*Ι Μ  Ξενοφώντος 27/06/2017:
   ~*Ι Μ  Ξηροποτάμου 29/06/2017:
~*Ι Μ Αγίου ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Άγιο Όρος 29/06/2017:
20~*Ι Κ  Αγίου Γεωργίου στο προαύλιο  29/06/2017:
~*Ι Μ Διονυσίου και Αγίου Παύλου Α  Όρος  29/06/2017: https://youtu.be/qtIstWZPqPo  .-
22~*Ι Μ ΚΑΡΑΚΑΛΟΥ  27/06/2017:
~*Καρακάλου Δάφνη  29/06/2017 διαδρομή:
~*ΚΑΡΟΥΛΙΑ Άγιον Όρος  30/06/2017:
25~*ΚΑΡΥΕΣ  27/06/2017:
~*Καρυές Δάφνη  διαδρομή  30/06/2017:
 ~*Καρυές Ι Κ  Αγίου Ανδρέα  29/06/2017:
~* ΚΑΡΥΕΣ ΔΑΦΝΗ 30/06/2017 :
~* Καυσοκάλυβα  αρσανάς  29/06/2017:
30~* ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΑ  όταν τα αφήνουμε  30/06/2017:
~* ΚΕΡΑΣΙΑ Άγιον Όρος  28/06/2017:
~* ΚΛΕΦΤΙΚΑ Άγιον Όρος 29/06/2017:
~* Μονή Αγίου Παντελεήμωνος  28/06/2017:
~* Μονή Δοχειαρίου 26/06/2017:
35~* Μονή Καρακάλου   29/06/2017:
~* Μονή Καρακάλου  28/06/2017:
https://youtu.be/zm00CFEMQaw  .-
~* Μονή Ξηροποτάμου 27/06/2017:
https://youtu.be/m_EEXmgz9AE  .-
~* Νέα Σκήτη  29/06/2017:
 https://youtu.be/rkRVv14eliU .-
~* ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ Άγιο Όρος  27/06/2017:
https://youtu.be/f7ny573FgN0  .-
40~* ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ φτάνοντας 27/06/2017:
https://youtu.be/qabnZvaLYzI  .-
~*ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ  26 και 27/06/2017:
https://youtu.be/1H7YWvygUG8 .-
~*Ουρανούπολη είσοδος Αγίου Όρους 26/06/2017:
 https://youtu.be/oxjOpMb4I8g .-
~*ΣΚΗΤΗ Αγίας Άννης  Άγιο Όρος 27,28/06/2017:
https://youtu.be/zDCRMP2E51U  .-
~*Σκήτη Αγίας Άννης 28/06/2017:
 https://youtu.be/p6ZhnHMPW-E  .-
45 ~*  Στο σταθμό ΚΤΕΛ  Ν  Χαλκιδικής  26/06/2017 Θεσ κη:
https://youtu.be/5G9JJBdzimo  .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου