ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08 Οκτωβρίου  2013  :





****  ΤΑ  ΓΚΑΛΟΠ  ΜΑΣ  ΛΕΝΕ .... (από  εκπομπή ΤV-Ανατροπή..) :





 

 

 
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΛΑ  και  Άλλα  :
*** Παίζεται η «κολοκυθιά» για τα σκουπίδια         
           ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ 
 Από το ΥΠΕΚΑ η διαβούλευση για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων
 Σύμφωνα με τον Παν. Αλευρά
 Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 Την άποψη ότι το ΥΠΕΚΑ είναι υποχρεωμένο να θέσει σε διαβούλευση την πρόταση του αναδόχου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και δεν είναι υποχρεωτικό να δεσμευτεί από την πρότασή του (αναδόχου) για τη χωροθέτηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, εξέφρασε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παν. Αλευράς, απαντώντας σε ερωτήσεις.
Ο κ. Αλευράς σημείωσε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας θα πάρουν το λόγο στη διαβούλευση που θα «ανοίξει» με την κατάθεση των προτάσεων της αναδόχου εταιρείας, ενώ σχολίασε πως απαιτείται και η κοινωνική συναίνεση για να γίνει το οτιδήποτε, κι αν έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει στην περιοχή της Καλλιρρόης Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, δεν υπάρχει η συγκεκριμένη κοινωνική συναίνεση.
  Διευκρινίσεις κι επισημάνσεις
Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την ανάληψη των καθηκόντων της έβαλε το μεγάλο στοίχημα να λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και να κλείσουν οι 82 ΧΑΔΑ που λειτουργούσαν.
Σήμερα, συνέχισε, έχει ολοκληρωθεί και ο διεθνής διαγωνισμός, ενώ έχει προκύψει ο προσωρινός ανάδοχος για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, ενέργεια που θα βάλει τέλος στα χρόνια προβλήματα που υπήρχαν, αλλά και στη μαφία των σκουπιδιών.
Πρόσθεσε δε, πως η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων βρίσκεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και θα ακολουθήσει διαβούλευση με πολίτες, φορείς, το Δήμο και τα υπουργεία, προκειμένου να γίνει ένας γόνιμος διάλογος.
Διευκρίνισε ακόμη πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν εμπλέκεται στη χωροθέτηση και επισήμανε ότι αρμόδιοι είναι το ΥΠΕΚΑ, ο ανάδοχος και ο ΦΟΔΣΑ.
Με βάση τα λεγόμενά του, τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε διαβούλευση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ενώ θα ήταν φρόνιμο να γίνει έγκαιρη και σωστή ενημέρωση των πολιτών.
Ο κ. Αλευράς ευχήθηκε το υπουργείο να θεσπίσει πιο αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους, όχι μόνο για το Σταθμό μεταφόρτωσης, αλλά και για τη μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων, για να συμπληρώσει ότι θα πρέπει να υπάρχουν οι εξής παράμετροι: επίσημη τεκμηρίωση, να μην επηρεάζονται άλλες δραστηριότητες, να βρίσκεται μακριά από κατοικημένη περιοχή και να υπάρχει κοινωνική αποδοχή.
«Εκτιμώ ότι το ΥΠΕΚΑ θα λάβει υπόψη του όλες αυτές τις προϋποθέσεις και θα χωροθετήσει σε άλλο σημείο», είπε χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο, ανέφερε: «Αν στην περιοχή της Καλλιρρόης υπάρχει ήδη κοινωνική αναστάτωση, θα πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις που θα προτείνει ο ανάδοχος, και το υπουργείο σταθμίζει και θα βρει βέλτιστες λύσεις για να εξαλειφθούν οι κοινωνικές αναταράξεις».
Κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει να βρεθεί λύση που δε θα επηρεάζει το περιβάλλον.
  Δήλωση Μπάμη
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Οιχαλίας, Φίλιππος Μπάμης, σε γραπτή του δήλωση αναφέρει: «Θέλω για τελευταία φορά να επαναλάβω προς κάθε κατεύθυνση, με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ότι όσα προ ημερών δήλωσα σε τηλεοπτικό σταθμό ως προς τη γνώση μου για την επιλογή της Τοπικής Κοινότητας Καλλιρρόης για χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, είναι απολύτως αληθή.
Καμία πληροφορία δεν είχα ούτε, έστω, νύξη από οιονδήποτε για το συγκεκριμένο θέμα, παρά μόνο την προηγούμενη ημέρα από δημότη μου ότι πούλησε έκταση περίπου 120 στρεμμάτων.
Δε θέλω να πιστεύω, ότι σήμερα στο δημόσιο διάλογο δεν μπορούν να γίνονται πιστευτές τέτοιες απόλυτες και κατηγορηματικές τοποθετήσεις όπως η δική μου.
Η εντιμότητά μου, το ήθος μου και η επαγγελματική και κοινωνική μου παρουσία μέχρι σήμερα δε μου επιτρέπουν να ανέχομαι οιαδήποτε αμφισβήτηση στα λεγόμενά μου,
Για κάθε καλόπιστη κριτική είμαι ανοιχτός.
Για να έχει, όμως, αποτέλεσμα οιαδήποτε συζήτηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να αμφισβητούνται οι δηλώσεις των μερών που αναφέρονται σε αντικειμενικά γεγονότα.
Η πολιτική μου θέση ως δήμαρχος για τα απορρίμματα στο Δήμο Οιχαλίας ήταν και εξακολουθεί να είναι αυτή που πάντα έχω διατυπώσει και για το ΠΑΛΙΟΡΟΒΟΥΝΙ, κατηγορηματικά αντίθετος.
Παρακαλώ να ανακοινώσετε την παρούσα μου για την αποκατάσταση της αλήθειας».
  Συγκέντρωση κατοίκων
Την κάθετη αντίθεσή τους, έστω και στην παραμικρή πιθανότητα να δημιουργηθεί Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή της Καλλιρρόης, διατράνωσαν κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι προέβησαν το πρωί της Κυριακής σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου Τσακώνα – Καλό Νερό στο ύψος της διασταύρωσης της Καλλιρρόης.
Οι κάτοικοι περιμένουν εναγωνίως, όπως μας είπε ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντ. Διαγούπης, τη συνεδρίαση του Δ.Σ. που έχει αναγγελθεί για αύριο, για να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
 
***  Πτώση - σοκ στην παραγωγή ελαιολάδου         
           Σοκ στην ελληνική αγορά αναμένεται να προκαλέσει η πρωτοφανής καθίζηση -όπως όλα δείχνουν- στη φετινή παραγωγή ελαιολάδου. Εκτιμήσεις για μείωση που θα ξεπερνά ακόμη και το 50% της παραγωγής σε ορισμένες από τις πλέον σημαντικές ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, όπως είναι η Κρήτη, η Πελοπόννησος και η Λέσβος, αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος στη νέα ελαιοκομική περίοδο.
Το κυρίαρχο πρόβλημα ακούει στο όνομα προβληματική καρπόδεση και σχινοκαρπία που οφείλεται στις καιρικές συνθήκες. Βέβαια, σύμφωνα με στελέχη του ΕΛΓΑ, στη μειωμένη φετινή παραγωγή συμβάλλει και το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας, δεδομένης της περσινής καλής παραγωγής.
  Το φαινόμενο
Όπως εξηγούν, τα δέντρα τη μία χρονιά παράγουν το σύνολο της δυναμικότητάς τους, ενώ την επομένη η παραγωγή τους είναι αρκετά μειωμένη. Το φαινόμενο είναι πιο έντονο στους ξερικούς ελαιώνες.
Βαρύ θα είναι το πλήγμα που θα υποστούν οι εξαγωγές, καθώς το ελαιόλαδο αποτελεί ένα εκ των βασικών εξαγώγιμων αγροτικών προϊόντων. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, υπάρχουν πολλές εταιρείες που έχουν συμβόλαια για εξαγωγές και εκ των πραγμάτων θα είναι δύσκολο να εκτελέσουν τις παραγγελίες λόγω της μειωμένης παραγωγής.
Πλήγμα θα υποστούν και οι ελαιοπαραγωγοί που θα δουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται. Οι αγροτικές οργανώσεις, μάλιστα, έσπευσαν στον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις.
Τα νέα, ωστόσο, από την πλευρά του ΕΛΓΑ δεν είναι ευχάριστα για τους παραγωγούς, διότι ο Οργανισμός επισημαίνει ότι δεν προβλέπεται αποζημίωση για ζημιές κατά το στάδιο της ανθοφορίας των ελαιόδεντρων, είτε πρόκειται για υψηλές θερμοκρασίες, είτε για λίγες βροχοπτώσεις, είτε για ισχυρούς ανέμους.
Η μοναδική περίπτωση να ενισχυθούν οικονομικά οι ελαιοπαραγωγοί είναι να εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρόγραμμα κρατικών-οικονομικών ενισχύσεων, που θα της υποβάλει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ύστερα από συνεργασία με τον ΕΛΓΑ.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει τις ζημιές που γίνονται σε καλλιέργειες και οι οποίες δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ. Ωστόσο, για να εγκριθεί η διαδικασία από την Ε.Ε. απαιτείται προηγουμένως να έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια, καθώς η ενίσχυση προέρχεται από εθνικούς και όχι ευρωπαϊκούς πόρους.
Πάντως, ακόμα και αυτό το ενδεχόμενο δε λύνει άμεσα τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών, αφού η διαδικασία προετοιμασίας και υποβολής του προγράμματος είναι χρονοβόρα και εκτιμάται ότι δεν είναι εφικτό να υπάρξει σαφές αποτέλεσμα σε λιγότερο από ένα χρόνο.
Ο υφιστάμενος κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν μπορεί να καλύψει τη ζημιά που έχουμε από τη μειωμένη φετινή παραγωγή. Καλύπτει συγκεκριμένα φυσικά αίτια, παγετό, χαλάζι, πλημμύρες, καύσωνα, ανεμοθύελλα κ.λπ. Η μειωμένη, όμως, παραγωγή μπορεί να ενταχθεί σε Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ).
  ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Ο καιρός «χτύπησε» την ανθοφορία

Η νέα ελαιοκομική χρονιά, που ξεκινά σε λίγο, αναμένεται να είναι δύσκολη και για τους Μεσσήνιους ελαιοπαραγωγούς. Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν την άνοιξη δεν επέτρεψαν να εξελιχθεί ομαλά η ανθοφορία, με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές να μην υπάρχει καθόλου παραγωγή.
Στη Μεσσηνία ελάχιστα πλέον λάδια βρίσκονται στις αποθήκες των παραγωγών και, λόγω της μεγάλης έλλειψης, η τιμή μπορεί να φτάσει και στα 3 ευρώ για τον παραγωγό.
  -ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΝΟΣ (από το «Έθνος»)
 
***Αντιστέκεται ο Δήμος Καλαμάτας σε σκουπ-ιδιώτες που «γλυκοκοιτάζουν» την καθαριότητα         
          
Η αποψίλωση των δημοτικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα ανοίγει το δρόμο σε ιδιωτικά συμφέροντα να αναλάβουν κρίσιμους τομείς, όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Το γεγονός ότι στην πρώτη λίστα της διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνονται οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συζητηθεί σε υψηλότατο κυβερνητικό επίπεδο η κατάργηση των υπηρεσιών Καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ανάθεση του έργου σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες θα εξυπηρετούν τις ανάγκες καθαριότητας που έχει στο σύνολό του το Δημόσιο. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει γίνει εκτίμηση δημοσιονομικού κόστους/οφέλους από μια τέτοια «διευθέτηση» και κρίθηκε ότι είναι συμφέρουσα.
Με βάση την υπουργική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αξιολόγηση των Δήμων, σε περίπτωση που καταργηθεί ο συγκεκριμένος κλάδος κατ’ αντιστοιχία με αυτούς των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα, καθώς είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία χαμηλών προσόντων, θα αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή για τις 11.000 απολύσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση εντός του 2014.
Οι Δημοτικές Αρχές, στο νέο πλαίσιο κατάρτισης προϋπολογισμών, καλούνται να εμφανίσουν ισοσκελισμένα έσοδα και έξοδα σε κάθε υπηρεσία. Βάσει εκτιμήσεων στελεχών της Αυτοδιοίκησης, η εν λόγω διαδικασία θα βγάλει ελλειμματικές τις υπηρεσίες Καθαριότητας σε Δήμους της περιφέρειας.
Αντί να προχωρήσουν σε αύξηση δημοτικών τελών και να επιβαρύνουν οικονομικά τους δημότες, δήμαρχοι προσανατολίζονται να στραφούν σε ιδιωτικές εταιρείες, ευελπιστώντας πως θα είναι μια «φτηνότερη» επιλογή.
  Αρνείται ο Δήμος Καλαμάτας
Πάντως, σε επικοινωνία του «Θάρρους» με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθαριότητας στο Δήμο Καλαμάτας, Αθ. Βασιλόπουλο, μας διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στη λογική της Δημοτικής Αρχής:
«Δεν είναι στις προθέσεις μας. Βέβαια, τόσο την περίοδο του καλοκαιριού όσο και πριν από ένα 15ήμερο, οπότε και προέκυψαν διάφορα προβλήματα, συζητήθηκε στο Δήμο ένα τέτοιο σενάριο. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι στο συγκεκριμένο τομέα του Δήμου το προσωπικό έχει μειωθεί κατακόρυφα. Αυτή τη στιγμή η υπηρεσία Καθαριότητας λειτουργεί με 40 εργαζόμενους συνολικά. Σκεφθείτε ότι για όλο το Δήμο υπάρχουν μόνο τρεις οδοκαθαριστές. Βέβαια, περιμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα να ενισχυθεί η υπηρεσία με 15 περίπου άτομα, από το πεντάμηνο πρόγραμμα εργασίας.
Σε κάθε περίπτωση, αν δεν είχε μειωθεί 30%- 40% η ποσότητα των σύμμεικτων απορριμμάτων, δεν είχε βελτιωθεί η ανακύκλωση και δεν υπήρχαν οι 171 υπόγειοι κάδοι, θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με την καθαριότητα στην Καλαμάτα και στο Δήμο γενικότερα.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στη “νέα Μαραθόλακκα” δίνει πολύ καλά αποτελέσματα και από τις ερχόμενες ημέρες σταματάμε τη σύμβαση και με το σκουπιδοεργολάβο Θ. Καράμπελα». 
 
***  Μαζικό κόψιμο ρεύματος σε οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν καταγγέλλει το Συνδικάτο Υπαλλήλων του Ιδιωτικού Τομέα         
           Καταγγελία εξέδωσε Συνδικάτο Υπάλληλων  στον Ιδιωτικό Τομέα κατά της διοίκησης της ΔΕΗ για εντολές που δίνει κατά οικογενειών που δεν πληρώνουν το ρεύμα. Ακολουθεί η καταγγελία
Το  Συνδικάτο Υπάλληλων  στον Ιδιωτικό Τομέα  καταγγέλλει Την διοίκηση της ΔΕΗ στην  Καλαμάτα που τις τελευταίες  μέρες δίνει εντολή και προχωρεί σε μαζικό κόψιμο  ρεύματος από οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν  τους υπέρογκους λογαριασμούς.  Είναι ενδεικτικές δυο περιπτώσεις  στην  πρώτη  μητέρα μακροχρόνια άνεργη με 3 παιδιά  που τις  έκοψαν το ρεύμα για 700 ευρώ και στην  δεύτερη καρκινοπαθείς άνεργη  αντίστοιχα για 700  ευρώ μάλιστα η άνεργη  είχε πληρώσει πριν 2μερες σε μηχάνημα ΑΤΜ   ένα ποσό. Και στις 2 περιπτώσεις το συνδικάτο  άμεσα προχώρησε  σε επανασύνδεση  του ρεύματος .
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι όσο περνά από το χέρι μας. Δεν θα επιτρέψουμε να  κόβεται το ρεύμα  από λαϊκές εργατικές οικογένειες  θα οργανώσουμε την αλληλεγγύη  μας  και θα κάνουμε πράξη το σύνθημα ένας για όλους και όλοι για έναν  καλούμε τον κόσμο να οργανωθεί στις λαϊκές επιτροπές  στο ΠΑΜΕ και στο Σωματείο.
Άμεσα προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας  την Τέταρτη 9/10 και ώρα 11 το πρωί στα γραφεία της  ΔΕΗ  και καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει. 
 
***  Αγιασμός χθες στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών         
            Με αγιασμό ξεκίνησε χθες το πρωί η σχολική χρονιά στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών, που συστεγάζεται μαζί με το Ειδικό Νηπιαγωγείο. Μια σχολική χρονιά, που δυστυχώς και φέτος, ξεκίνησε πολύ αργότερα απ' ότι η κανονική έναρξη εξαιτίας των γνωστών και επαναλαμβανόμενων κατ' έτος προβλημάτων στην κατάρτιση του πίνακα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και, εξ αυτού, την αργοπορημένη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στα σχολεία. Πάντως, χθες, στο σχολείο επικρατούσε αισιοδοξία για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε και εκπαιδευτικό προσωπικό, γονείς και μαθητές χαμογελαστοί και με χαρούμενοι διάθεση ξεκίνησαν, με τις ευλογίες της τοπικής εκκλησίας, το σχολικό τους έτος! Το εκπαιδευτικό προσωπικό καλωσόρισε μαθητές, γονείς και επισήμους και έδωσε τις δικές του ευχές για μια καλή σχολική χρονιά. Από την πλευρά του δήμου Τριφυλίας, ευχές απηύθυνε ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, ο πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής Χαράλαμπος Παγάνης και ο υπεύθυνος Παιδείας του δήμου Τριφυλίας Ιωάννης Μερκούρης.Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αναστάσιος Πούλος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φιλιατρών Στάμος Χαράλαμπος.Στον αγιασμό παρέστησαν εκπρόσωποι φορέων και ο πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, όπως και οι γονείς των μαθητών. Το σχολείο ξεκίνησε χθες τη λειτουργία του με 3 δασκάλες ως προσωπικό και αναμένεται η πρόσληψη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και βοηθητικού προσωπικού. Επίσης, για τη νέα σχολική χρονιά είναι πλήρως εξοπλισμένο και οργανωμένο με το απαραίτητο υλικό για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες όλων μαθητών. Σημειώνουμε πως, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών, λειτουργεί από το 2005, καλύπτοντας τις ανάγκες μάθησης των παιδιών με ειδικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και με διαρκή στόχο να προσφέρει στους μικρούς μαθητές του τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να αναπτύξουν στο μέγιστο βαθμό τις ικανότητες τους και να αποκτήσουν αυτονομία. Είναι ανοιχτό στην κοινωνία και επιτελεί, με σεβασμό και κατανόηση, σημαντικό έργο. Στο σχολείο φοιτούν παιδάκια με ιδιαιτερότητες αλλά και ξεχωριστές δυνατότητες και τη φλόγα της ψυχής τους να δυναμώνει για τη μάθηση και γνώση, ενώ οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του καταβάλλουν διαρκείς προσπάθειες και το έργο που προσφέρουν είναι πολύτιμο! Ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας για άλλη μια φορά επεσήμανε την αξία που έχει η λειτουργία του Ειδικού Σχολείου στην κάθε εποχή και ιδιαίτερα στον καιρό μας που είναι ανάγκη η μεγιστοποίηση της αλληλεγγύης, συνεχάρη τις δασκάλες και τους γονείς των παιδιών, για την αγάπη και τη φροντίδα τους, επεσήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί τάχιστα η διαδικασία προσλήψεων και τοποθετήσεων του προσωπικού και επανέλαβε τη γνωστή δήλωσή του, ότι θα είναι πάντα δίπλα στο Ειδικό Σχολείο!
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
*** Τα όνοματα των εκλεγέντων στο νέο ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος     
            

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η εκλογική διαδικασία ανάδειξης διοίκησης του νεοσύστατου Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στην Καλαμάτα.
Από την ψηφοφορία αυτοί που εκλέχθηκαν στο νέο Δ.Σ. είναι οι Αλεξανδρόπουλος Σταύρος, Βγενής Χάρης, Ζαγάκος Ανδρέας, Λεβεντάκης Γιώργος, Μανέττας Γιάννης, Μπαλοπούλου Μαρία και Χρυσομάλλης Παναγιώτης.
Τις επόμενες ημέρες το νέο Δ.Σ. θα συνεδριάσει για να γίνει σώμα.
 
***  Αντιαισθητική καθημερινότητα          
             
Πολλές και απόλυτα δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες επαγγελματιών που έφτασαν στο «Θάρρος» για την πλατεία του Δημοτικού Νεκροταφείου. Δεν είναι δυνατόν ο επισκέπτης ή ο δημότης της περιοχής να ζουν μέσα στα σκουπίδια.
Η εικόνα - αν μη τι άλλο- είναι απογοητευτική, σ’ ένα χώρο που καθημερινά δέχεται δεκάδες ανθρώπους.   Α.Π.   
 
*** ΠΡΕΜΙΕΡΑ  Α΄Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας :
~  ΠΑΜΙΣΟΣ  Μεσσήνης -  Α.Ο. Μεθώνης  5-1 .-
~ Α.Ο. Διαβολιτσίου - Α.Σ. Ανδρούσας  4-1 .-
~ Α.Ο. Φαρραί - Τέλος Άγρας  3-0 .-
~ Α.Ο. Κυπαρισσίας  - Α.Ο. Ομόνοια 2-0 .-
~ Εράνη  Φιλιατρών - Τσικλητήρας Πύλου  2-1 .-
~ Ολυμπιακός Καλαμάτας - Α.Π.Σ. Αστέρας  Αρφαρών  2-1 .-
~ Α.Ο. Δωρίου - Εθνικός Μελιγαλά  0-1 .-
~ Απόλλων Καλαμάτας - Α.Ο. Σπερχογείας  0-0 .-
 
 
 
 
   *** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ  μέσα  από Βίντεο :
~ ΞΑΝΘΗ  - ΑΡΗΣ Θεσ  1- 0 α΄ ημίχρονο 2013  γκόλ  23΄ Μάνταλου : http://youtu.be/pEzMzsZrWV4 ,
~ Ξάνθη  -  Άρης 1- 0   το  γκόλ  α΄ ημίχρονο  : http://youtu.be/-IPZr0kzvQU,
~  ΞΑΝΘΗ - ΑΡΗΣ  2- 0  το  2ο  γκόλ 2013 : http://youtu.be/i3r_cREnDi8 ,
~ Ξάνθη -  Άρης Θεσσ  2- 0   2013  δηλώσεις  γκόλ : http://youtu.be/cGBuotqkRxY ,
~ ΞΑΝΘΗ - ΑΡΗΣ 2 - 0 Φάσεις γκόλ σχόλια  5ης 2013 : http://youtu.be/U2VYq-ueni4 ,
~ Best   γκόλ 5ης αγωνισ   2013 : http://youtu.be/rUw9c14iOGc .
~ MVP  ποδοσφαιριστών  5ης  αγων  2013 :\ http://youtu.be/Wrb02Ukk6-4 
~ Ξάνθη - Άρης ευκαιρία  ΆΡΗ  2013 : http://youtu.be/kAZt7Ds8CKY
ΒΕΡΟΙΑ    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  0 1  28 09 2013 δηλώσεις γκόλ : http://youtu.be/J1tC4zemABQ ,
Σταρ  μπάσκετ και  καλάθια : http://youtu.be/aaHsFnNqcl8 ,
-  Πανιώνιος   - = ΟΣΦΠ 0- 2 28- 09- 2013 δηλώσεις  γκόλ : http://youtu.be/1aAGMHdNfFc ,
- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΠΦ 0 -2  2ο  γκόλ 2013 : http://youtu.be/zAFd3xrv6UI .,
ΑΡΗΣ- ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  0- 0  α΄ ημίχρονο 29- 09- 2013 : http://youtu.be/u_12B1Uenxo ,
ΟΦΗ  -  ΠΑΟΚ  1- 0  1ο  γκόλ : http://youtu.be/yp68_76F_4c ,
ΑΡΗΣ -  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  0- 0  δηλώσεις  φάσεις : http://youtu.be/b2ihkwFn9k8  ,
ΑΠΟΛΛΩΝ Α  -  ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  1- 1  α΄ ημίχρονο  γκόλ  ισοφάρισης  2013: http://youtu.be/HJY9m0Fnheo ,
ΠΑΣ Γιάννενα  - ΞΑΝΘΗ  1- 0  α΄ ημίχρονο  γκόλ  αποβολή  2013: http://youtu.be/iUz_o6mkklA  ,
ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 1 - 1  δηλώσεις  γκόλ  2013 : http://youtu.be/h8y4uzSp4lM ,
ΑΠΟΛΛΩΝ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 4 - 2   δηλώσεις γκόλ   2013 :  http://youtu.be/pOvEiOoV7fo ,
ΠΑΣ Γιάννενα - ΞΑΝΘΗ  2- 1  δηλώσεις  γκόλ  2013: http://youtu.be/gTRVqtHUiEI ,
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -  ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ  0- 0  α΄ ημίχρονο 29 -09 -2013: http://youtu.be/bihlW0nQ9fE ,
ΠΑΟ - ΤΡΙΠΟΛΗ  2- 1  γκόλ Φιγκερόα  2013 : http://youtu.be/YtE7o-AhhQk  ,
ΠΑΟ -  ΑΣΤΕΡΑΣ  2 - 1  γκόλ  στο 1 -1  2013 : http://youtu.be/kxYWSAYpk00 ,
ΠΑΟ - ΤΡΙΠΟΛΗ  2 - 1  γκόλ Φιγκερόα  2013:  http://youtu.be/mjWYSIfjroo ,
2ο  γκόλ Λεβαδειακού  2013 ισοφάρισης :  http://youtu.be/vkiO2LVSyj0 
 ΑΠΟΛΛΩΝ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  4 - 2  το  3ο  γκόλ   2013: http://youtu.be/W0g6rjo6C5Q
ΠΑΟ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ   2 -1  29 /9 /2013  φάσεις  γκόλ : http://youtu.be/qBGVQMDv8fs ,
ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 1 - 1 φάσεις γκόλ  29/ 09/ 2013 : http://youtu.be/mhTlHwque8E ,
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΞΑΝΘΗ  2- 1  29- 09 - 2013  φάσεις  γκόλ : http://youtu.be/45VHZ_MdRe0   ,
ΑΠΟΛΛΩΝ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  4 - 2  29/ 9 /2013   φάσεις  γκόλ : http://youtu.be/fK-XG7DZB6Q  , ΑΡΗΣ -ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  0- 0  29- 09- 2013 Φάσεις  αγώνα : http://youtu.be/FwQGRa1baK0 , ,,ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-  ΟΣΦΠ 0- 2  28 -09 -2013 Φάσεις  γκόλ : http://youtu.be/zoe-jz1QYkQ ,
ΒΕΡΟΙΑ -  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 0 -1 28- 09 -2013  φάσεις  γκόλ : http://youtu.be/dVnRAX99FO4 ,
ΑΕΚ Αθηνών - Θύελλα Ραφήνας  2 - 1 29 -9 -2013  Γ΄ εθνική : http://youtu.be/Y7shq2v0ruM ,
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  1- 1  δηλώσεις  γκόλ 2013 : http://youtu.be/UFby7rLOGkQ ,
ΚΑΛΟΝΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  0- 0   στο ημίχρονο 30/ 9/ 2013 : http://youtu.be/pHdffeyTEAM .
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -  ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  1- 1  30- 9- 2013  Το 1ο  γκόλ : http://youtu.be/hKG2knvKL-E ,
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - Πανθρακικός 1 - 1 30/ 9/ 2013 γκόλ ισοφάρισης: http://youtu.be/OaC-1c75myU ,
ΚΑΛΟΝΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  0- 1  2013  δηλώσεις γκόλ : http://youtu.be/RdN0pL3d4eA   ,
ΚΑΛΟΝΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0- 1 γκόλ πεν  Δ  Παπαδόπουλου  2013 : http://youtu.be/KGe4w5Xknbk ,
Η  Πρόεδρος  εθελοντών κ  Αντωνοπούλου  και  Αντιδημαρχος κ  Δαβίλας 1- 10- 2013 : http://youtu.be/vSXswQcdAb8 ,
11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών αιμοδοσίας  1 /10 /2013 : http://youtu.be/94YjndbxkmI ,
Λαμπαδηδρόμοι στη  Μεσσήνη  1- 10- 2013 15η εκδήλωση  αιμοδοσίας : http://youtu.be/l0T66Z2rgDs ,
Οι  λαμπαδηδρόμοι της 11ης  Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Αιμοδοσίας  02 -10 - 2013 ΑΡΦΑΡΑ : http://youtu.be/IxeyY0FSfNY ,
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ - ΟΣΦΠ  0 -3 φάσεις  και γκόλ 02 -10-2013 : http://youtu.be/VRpl6xSlvy0 ,
ΠΑΡΙ  ΣΕ ΖΕΡΜΕΝ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ  3 -O   2/10/013   τα  γκόλ : http://youtu.be/bbc-8SRPJJI ,
Άντερλεχτ -Ολυμπιακός Π   0 - 3     1ο  γκόλ  2/10/2013 : http://youtu.be/I1u-tOYHJkY  ,
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-3  2ο  γκόλ  2/10/2013 : http://youtu.be/7NLRBSgeSDA ,
Άντερλεχτ- Ολυμπιακός 0-3  3ο  γκόλ   2-10-2013 : http://youtu.be/2vZAL70Bg-I  ,
Π Σ ΖΕΡΜΕΝ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ  3-0  2013 : http://youtu.be/UwkT1V54WCc ,
Παρί  Σε  Ζερμέν - Μπενφίκα  3-0   φάσεις γκόλ  2013 : http://youtu.be/5woUgJLw0_8 ,
Αλκμάρ -  ΠΑΟΚ  1 -1  φάσεις  03/ 10/ 2013 : http://youtu.be/lHVXwYJhFIs ,
ΑΛΚΜΑΡ - ΠΑΟΚ  1 -1   3 -10 -2013  Φάσεις  γκόλ : http://youtu.be/UQXOwKFh1F8
~* ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  2 - 2  δηλώσεις  γκόλ  05/ 10/ 2013 : http://youtu.be/5aYLsvbkq5g  ,
~* ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ -  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Α   2 - 2  05- 10- 2013  2ο γκόλ  Τρίπολης : http://youtu.be/SXdUgwMbgV0 ,
~* ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  2 - 2    2ο  γκόλ Ατρομήτου  2013 : http://youtu.be/YGKawu0-C4A  ,
~ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ -  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ στο  ημίχρονο  2 - 0  γκόλ   05- 10- 2013 : http://youtu.be/16W4dTS8CDI ,
~ Εργοτέλης -  Πλατανιάς  ημίχρονο  2 - 0  2013  2ο  γκόλ  Εργοτέλη : http://youtu.be/P_34zvzIRPc ,
~ Εργοτέλης - Πλατανιάς  2013  φάσεις  α΄ ημιχρόνου στο 1-0 : http://youtu.be/Ii3AWURapoU ,
~ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  3 - 1    5 -10 - 2013  δηλώσεις  γκόλ : http://youtu.be/zAeWBGVxFsA ,
~ Εργοτέλης -  Πλατανιάς  3 - 1   2013  γκόλ  Πλατανιά : http://youtu.be/9hpGNTJH20k ,
~ Εργοτέλης - Πλατανιάς  στο  3 - 0  γκόλ Εργοτέλη  2013 http://youtu.be/XrjQqeSq-8w .
~~** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης    0 - 0  στο  ημίχρονο  5/ 10 /2013: http://youtu.be/b37Df8K8pYU 
~** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΡΗΣ  1 - 2   5/ 10/ 2013 δηλώσεις  γκόλ : http://youtu.be/v1-0z8DIfME    
~** Πανιώνιος -  Άρης  Θεσ  1 - 2   2ο  γκόλ  Άρη  05- 10- 2013 : http://youtu.be/8n7h-PsbOoQ
~** Πανιώνιος - Άρης  1- 2   1ο γκόλ  Πανιωνίου  2013http://youtu.be/506S2CvsmkA
~** Πανιώνιος -  Άρης  1 - 2  ισοφάριση  Άρη   2013 : http://youtu.be/fSoEtTIV-rQ   ,
~~ ΟΣΦΠ - ΒΕΡΟΙΑ  6 - 0  6- 10- 2013   δηλώσεις  γκόλ : http://youtu.be/YFlatHYoMUo ,
~ ΟΣΦΠ - ΒΕΡΟΙΑ  6 - 0   3ο  γκόλ Κ.   Μήτρογλου: http://youtu.be/0sZ4QGEOVok ,
~ ΟΣΦΠ - ΒΕΡΟΙΑ  6 - 0  6 /10/ 2013  γκόλ  Καμπέλ : http://youtu.be/oH5RAb0xg5o , ,
~ ΟΣΦΠ - ΒΕΡΟΙΑ  6 - 0 γκόλ  Μανιάτης : http://youtu.be/RSinaB0DwOQ ,
~ ΟΣΦΠ - ΒΕΡΟΙΑ  6 - 0   6 -10- 2013  2ο  γκόλ Κάμπελ : http://youtu.be/V2GGP0M7QLE ,
** ΠΑΟΚ - ΠΑΟ  6- 10- 2013  ΓΚΌΛ  ΜΠΕΡΓΚ  ΠΑΟ : http://youtu.be/9WnEqJ2Bj5E ,
** ΠΑΟΚ - ΠΑΟ  6/ 10 /2013  ΓΚΌΛ Στοκχ  ΠΑΟΚ  ΙΣΟΦΑΡΙΣΗΣ: http://youtu.be/_6XZi2SzIDA   
~** ΞΑΝΘΗ -  ΑΠΟΛΛΩΝ Α   3 - 2   φάσεις α΄ ημίχρονο  6 -10 – 2013 : http://youtu.be/Qv3ptfAsGOY ,
~** ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΟΦΗ  1 -1  φάσεις α΄ ημίχρονο  6/ 10/ 2013:  http://youtu.be/kAI6TleotnQ  ,
~** ΠΑΟΚ - ΠΑΟ   2ο  γκόλ  Παοκ  Αθανασιάδης  2013: http://youtu.be/FWy4CnGeiyk ,
~** ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 1- 1    Α΄ημιχρονο 2013: http://youtu.be/8oSIW7ghgjA ,
~** ΠΑΟΚ - ΠΑΟ  2 - 1   Ο Μπέργκ  χάνει πεν,  γιά  ισοφάριση 2013: http://youtu.be/oLdopi5Spko ,
~** ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 2 - 1 δηλώσεις   γκόλ 2013: http://youtu.be/_5xgcs0HTzg ,,
~** ΠΑΟΚ - ΠΑΟ  2 - 1  τελευταίες φάσεις  2013: http://youtu.be/rioCoEPvU54  ,
~~ ^ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ -  ΚΑΛΟΝΗ  1- 0  Φάσεις  2013: http://youtu.be/901UVRwAs2E
~~ ^ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΟΝΗ 1 – 0: http://youtu.be/H1m_c4pnf8Y  ,
~~ ** ^ Ξάνθη -  Απόλλων  3 - 2  2013 : http://youtu.be/rRULEDZfbI8  ,
~~** ^ Ξάνθη - Απόλλων 3 -2 φάσεις   γκόλ 2013: http://youtu.be/_Jqco90qdgc  ,
~~** ^ ΞΑΝΘΗ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 3 – 2: http://youtu.be/Nu4VELEpa2g  ,
~~** ^ ΞΑΝΘΗ- ΑΠΟΛΛΩΝ  3- 2  φάσεις  γκόλ 2013: http://youtu.be/7C-9nK-c5jo   ,
~* ^ΞΑΝΘΗ  - ΑΠΟΛΛΩΝ  3 - 2   στο   1 – 2: http://youtu.be/9rpCBDKwvrI ,
~* ^ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΟΦΗ  1 -1   στο γκόλ ισοφάρισης: http://youtu.be/wf01ry3IUns ,
~* ^ Πανθρακικός - ΟΦΗ 1- 1   φάσεις αγώνα 2013: http://youtu.be/R9YviHn8JAU  ,
~* ^ Πανθρακικός - ΟΦΗ 1 - 1   δηλώσεις γκόλ 2013: http://youtu.be/IIstwgV3-gI  ,
~*** ^Λεβαδειακός - Καλονή 1- 0    δηλώσεις γκόλ   2013: http://youtu.be/pDVwr41E8HQ ,
~* Παναιτωλικός  - ΠΑΣ  Γιάννενα  2 - 0  7 10 2013 τα  γκόλ: http://youtu.be/v4tJqRyuYoE ,
~ δοκάρι Άρη στο 2- 0  νίκη Ξάνθης : http://youtu.be/_RKBVFxP2Lo
~ Φάση στο 2- 0 Ξάνθη  Άρης 5ης  2013 : http://youtu.be/0y2FZfIu3f8 ,

 *** «Καλό ταξίδι», μπαρμπα–Γιώργη         
           Γράφει ο Αντώνης Α. Αντωνόπουλος
      Ο ελληνικός αθλητισμός είναι φτωχότερος. Στα 71 χρόνια του, μετά από αρκετά χρόνια σκληρή μάχης, έφυγε από τη ζωή ένας πολύ μεγάλος μπασκετμπολίστας και υπέροχος άνθρωπος. Ο γίγαντας Γιώργος Αμερικάνος, αρχηγός της ομάδας της ΑΕΚ στο καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, όταν το 1968 κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.
Για το μπασκετικό μέγεθος και την ανεκτίμητη προσφορά του αείμνηστου Γιώργου Αμερικάνου είμαι βέβαιος ότι θα γραφούν πολλά από συναδέλφους στο ρεπορτάζ του αθλήματος, και έχουν γραφτεί πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Στα δικά μου μάτια ο Γιώργος Αμερικάνος ήταν ο «Γκάλης» της εποχής του. Μόνο που ο Αμερικάνος είχε ως αφετηρία τις αλάνες της Νίκαιας, δε γυμνάστηκε σε κολλέγια με σύγχρονα μέσα και δεν έπαιξε μπάσκετ υπογράφοντας μυθικά συμβόλαια, ούτε είχε τις παροχές των νεωτέρων. Είχα την τύχη αυτή την πολύ σπουδαία προσωπικότητα να τη γνωρίσω από κοντά. Ήταν την τελευταία 15ετία που τα σημάδια της πολύχρονης ταλαιπωρίας του από προβλήματα υγείας τον είχαν αναγκάσει να αναζητά λύσεις. Πάντα με την αξιοπρέπεια που τον χαρακτήριζε σε όλη του τη ζωή. Μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση τότε η απλότητα του χαρακτήρα ενός γίγαντα του ελληνικού αθλητισμού, η ευθύτητα των λόγων του και το ιδιαίτερο χιούμορ που διέθετε. Γαμπρός Μεσσήνιος με την τυχερή συμπατριώτισσά μου, κα Πηνελόπη, όποτε συναντιόμασταν του άρεσε να με πειράζει. Έτσι «καθιερώθηκε» το γεια σου «Μπαρμπα-Γιώργη», που του έλεγα εγώ και το γεια σου «Μπαρμπα-Αντώνη», που μου έλεγε εκείνος.
Τελευταία φορά που τον είδα ήταν σε ένα θεραπευτήριο στην Παιανία. Από τότε ρωτούσα την κόρη του και συνάδελφο στο Δ.Σ. του ΠΣΑΤ, Χριστίνα Αμερικάνου. Δεν άντεχα να ξαναδώ ένα γίγαντα σε ένα κρεβάτι να δίνει τη μάχη του. Ήθελα να κρατήσω στη μνήμη μου την εικόνα του Αμερικάνου που γνώρισα, και αυτή κρατώ.
Όπως συμβαίνει χρόνια τώρα στην Ελλάδα, οι περισσότερες προσωπικότητες ανάλογου βεληνεκούς δεν αξιοποιούνται όπως τους πρέπει. Και δεν αξιοποιούνται, γιατί επικρατεί η νοοτροπία του αλόγου που το σκοτώνεις, όταν γεράσει. Σε πολλές των περιπτώσεων, όχι μόνο δεν τους αξιοποιούν, αλλά και δεν τους σέβονται στοιχειωδώς.
Σέβομαι τη στιγμή του αποχαιρετισμού στο μεγάλο αυτό αθλητή και άνθρωπο, που μέχρι τέλους έμπαινε μπροστάρης για την αγαπημένη του ΑΕΚ, και θα περιοριστώ να αποτίσω φόρο τιμής με τον απόλυτο σεβασμό, όπως του αξίζει.
Τα ολόψυχα συλλυπητήριά μου στη σύζυγό του κ. Πηνελόπη, την κόρη του Χριστίνα και στους υπόλοιπους συγγενείς του.
Θα τον θυμάμαι πάντα με νοσταλγία, έχοντας ως οδηγό τα χαρακτηριστικά που τον διέκριναν ως άνθρωπο και ως άντρα.
«Καλό ταξίδι», μπαρμπα-Γιώργη, ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής γης που θα σε σκεπάσει…
 
***  Σπ. Δασκαλάκης: «Δεν λέμε πολλά λόγια… πάμε παιχνίδι με παιχνίδι»         
   ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΥΠΈΛΛΟΥ ΣΤΑ ΣΑΓΕΪΚΑ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του Μεσσηνιακού δεν υπολόγιζε ότι μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές, οι πράσινοι θα έχουν συγκεντρώσει έξι βαθμούς και θα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Γ΄ Εθνικής. Μάλιστα εάν το Καλαματιανό Σωματείο ήταν πιο τυχερό στο ματς της πρεμιέρας με το Μεσολόγγι, τότε ενδεχομένως θα ήταν πιο ψηλά, γιατί όχι και στην κορυφή.
Το εξαιρετικό ξεκίνημα δεν δείχνει ωστόσο ικανό να ανατρέψει τα δεδομένα στο πράσινο στρατόπεδο… Ο Δημήτρης Τσάκωνας προσπαθεί να κρατήσει τους παίκτες του προσγειωμένους και η εμφάνιση του Μεσσηνιακού με τον Εθνικό Σαγέικων, απέδειξε ότι μέχρι τώρα τα έχει καταφέρει. Για το ματς αυτό, αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος, μίλησε στο «Θάρρος» ο πολύπειρος αμυντικός του Καλαματιανού Σωματείου, Σπύρος Δασκαλάκης, ο οποίος αποτελεί συνέχεια του περυσινού εξαιρετικού κορμού και ένα από τα βασικά συστατικά της επιτυχίας. Οι δηλώσεις του φανερώνουν το κλίμα  και δίνουν την απάντηση στους λόγους του εξαιρετικού ξεκινήματος… «Νομίζω ότι η εμφάνισή μας στον αγώνα με τα Σαγέικα αποτέλεσε συνέχεια της καλής αγωνιστικής μας κατάστασης. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι και δείξαμε από το ξεκίνημα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε τους τρεις βαθμούς. Η νίκη ήρθε με καλή παρουσία και εντυπωσιακό σκορ, όμως δεν πετάμε στα σύννεφα. Δεν λέμε πολλά λόγια γιατί αν κάνουμε το λάθος αυτό, τότε σίγουρα θα το πληρώσουμε. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά, ζητώντας πάντοτε το νικηφόρο αποτέλεσμα», τόνισε ο Δασκαλάκης, ο οποίος εξωτερικεύει τα μυστικά του φετινού Μεσσηνιακού… «Έχουμε πολύ καλό κλίμα. Τα καινούρια παιδιά έχουν μπει στη νοοτροπία και τις απαιτήσεις της ομάδας και αυτό αρχίζει ν’ αποδίδει καρπούς. Υπάρχει μεγάλη επιθυμία για τη νίκη και εξίσου μεγάλο πάθος απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές. Κάποιοι εξ αυτών έχουν να δώσουν απαντήσεις, κάποιοι άλλοι είναι νεαροί και θέλουν να δείξουν ότι μπορούν. Το σίγουρο είναι ότι ο Μεσσηνιακός έχει τις δυνατότητες να είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά του ομίλου».
  Με αλλαγές στο Κύπελλο
Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος, χθες οι παίκτες του Μεσσηνιακού ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ σήμερα υπάρχει ρεπό γι’ αυτούς που αγωνίστηκαν την Κυριακή και προπόνηση για τους υπόλοιπους. Από αύριο το πρόγραμμα γίνεται πιο έντονο, καθώς ο Δημήτρης Τσάκωνας έχει προγραμματίσει διπλή προπόνηση. Το βάρος πλέον πέφτει στον αγώνα του Κυπέλλου με τον Εθνικό Σαγέικων, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στην Αχαΐα, εκεί όπου θα ταξιδέψουν οι πράσινοι με αρκετές αλλαγές, καθώς πρόθεση του τεχνικού επιτελείου είναι να ξεκουράσει αυτούς που αγωνίζονται συνεχόμενα σε φιλικά και επίσημα, αλλά και να δώσει ευκαιρίες στους υπόλοιπους. Το σίγουρο είναι ότι ο Μπιμπίρης δεν θ’ αγωνιστεί και πάλι, έτσι ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος στο πρωτάθλημα.
   Οι βαθμοί φέρνουν πριμ και μάλιστα «παχουλά»
Μπορεί κάποιοι να έχουν αναφερθεί με ειρωνικό τρόπο απέναντι στη διαδικασία με την οποία κτίστηκε οικονομικά ο φετινός Μεσσηνιακός, όμως η αγωνιστική πραγματικότητα τους διαψεύδει. Πράγματι τα χρήματα που παίρνουν οι ποδοσφαιριστές είναι λιγότερα σε σχέση με άλλα σωματεία, όμως το σίγουρο είναι ότι στον Μεσσηνιακό θα τα πάρουν μέχρι τελευταίου ευρώ. Εάν μάλιστα προσθέσουμε τα χρήματα μέσω της συγκομιδής βαθμών σε γκρουπ παιχνιδιών, τότε τα δεδομένα αλλάζουν. Για παράδειγμα το διπλό στο Ναύπλιο θα φέρει αρκετά χρήματα (150 ευρώ) σε κάποιους ποδοσφαιριστές και αρκετά αλλά λιγότερα  (100 ευρώ) θα φέρει η νίκη επί των Σαγέικων. Ο Δημήτρης Τσάκωνας έχει κατορθώσει να δώσει το έξτρα κίνητρο και τα καταφέρνει περίφημα .-
 
***
 ~  ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/01-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Σεπτεμβρίου  2013.-                                                                                                               ~    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/02-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου  2013.-
 
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/31-08-02-09-2013-02-2013.html , Αθλητικό  τριήμερο 31-08 έως  02-09-2013 Δευτέρα  02-Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  03  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαδρομές Ελλάδα - Βουλγαρία - Ρουμανία μέσα από  φωτογραφίες και Βίντεο 2013 .-
~   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 - Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ   Τρίτη   03  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html , ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ εικόνες  Βίντεο Διαδρομές ιστορικές  αναφορές  ενημερώσεις Ανέκδοτα  , Τετάρτη  04  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  04   Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html  ΣΟΦΙΑ –ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/06-2013.html  ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  06  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/09-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  09 Σεπτεβρίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/09-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ καί Γράφοντας Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/78-9-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 7,8 καί  9  Σεπτεμβρίου  2013, Δευτέρα 09- Σεπτεβμρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  12  Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/12-2013.html , Όμορφα λόγια  ν΄  αγαπιόμαστε Πέμπτη 12  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/09/14-2013.html ,video -παρουσιάσεις Βουλγαρία -Ρουμανία  2013 , .. Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Σεπτεμβρίου  2013
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/09/15-2013.html , Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Κυριακή  15  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/14-15-16-2013.html , Αθλητικό  τριήμερο  14 , 15 καί 16 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/16-2013.html , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Δευτέρα  16 Σεπτεμβρίου  2013 , ΟΛΑ  ΟΣΑ  ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ στον εορτασμό επαιτείου γεγονότων  ΠΗΓΑΔΑΣ  Μελιγαλά.-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/16-2013.html ,  Το αγιάζι   της   ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/17-2013.html ,   Όμορφα  και  ωραία  Νέα και  Άλλα  πολλά  Τρίτη  17  Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/18-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  18  Σεπτεμβρίου  2013 .-
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/19-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  19  Σεπτεμβρίου  2013  , Με … Ειδήσεις , Διάφορα όμορφα  και  ωραία , Σχόλια , Θέσεις  Αντιθέσεις , Παραλειπόμενα , Όλα  για την Υγεία ....
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/20-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  20  Σεπτεμβρίου  2013 , Με  ειδήσεις , όμορφα και  ωραία , παράξενα , σχόλια ,  Υγεία  γιά όλους κ.π.α.  ενδιαφέροντα σημαντικά  καί  ασήμαντα.-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/21-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Σεπτεμβρίου  2013., .. Με  ειδήσεις  , όμορφα και  ωραία ,Σχόλια , Θέσεις Αντιθέσεις , Παράξενα , όλα  γιά την Υγεία  κ.π.α.  σημαντικά  ή  Ασήματα ...πιθανά  καί  Απίθανα ...με  πολλά τοπικά ενδιαφέροντα ...
  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/22-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  22 Σεπτεμβρίου  2013 , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Σεπτεμβρίου  2013., .. Με  ειδήσεις  , όμορφα και  ωραία ,Αθλητική  ενημέρωση , Σχόλια , Θέσεις Αντιθέσεις , Παράξενα , όλα  γιά την Υγεία  κ.π.α.  σημαντικά  ή  Ασήματα ...πιθανά  καί  Απίθανα ...με  πολλά τοπικά ενδιαφέροντα ...     
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/21-22-23-2013.html , Αθλητικό τριήμερο 21 , 22 καί 23 Σεπτεμβρίου 2013, Δευτέρα  23  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/09/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/09/23-09-2013.html , Επιλέγοντας Διαλέγοντας  Γράφοντας Δευτέρα 23-09-2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/23-2014.html  , Διαλέγω  και  Γράφω  Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/09/24-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/24-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/09/25-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαλέγω  Επιλέγω  και  ...... Γράφω  !.-
~   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαλέγω  Επιλέγω  και  ...... Γράφω  !.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , Διαλέγω Επιλέγω  Γράφω  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013  .-
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/27-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  27  Σεπτεμβρίου  2013  .- 
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/27-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ Παρασκευή  27  Σεπτεμβρίου  2013 , Βρίσκω ,  Επιλέγω , Διαλέγω  ...Γράφω.-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/28-2013.html  ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  28 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/29-2013.html  , Τον   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  29  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspo,t.gr/2013/09/28-29-30-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ τριήμερο 28 , 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2013.-
 ~***       ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013   :
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/01-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευ  και  Τρίτη 01  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/02-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  02  Οκτωβρίου  2013 .-
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/03-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  04-  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013 , Διαλέγω , ... Επιλέγω   .... , Γράφω ...!!! Συμαντικά  ....ασήμαντα , ...Όμορφα  και  Ωραία ...
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ Γράφοντας Παρασκευή  04- Οκτωβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/05-06-10.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατο -Κύριακο  Σαββατο  05 Οκτωβρίου  και Κυριακή 06  -10-2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/10/05-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  05  Οκτωβρίου  2013 .-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/10/06-2013.html , Το  κανάλι  της  Ενημέρωσης Κυριακή  06  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/10/07-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  07  Σεπτεμβρίου  2013.-
 ~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/08-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08 Οκτωβρίου  2013.-
~
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ  ΓΑΜΟ !!!
Ιδιαίτερη τιμή και χαρά γιά μας και τις οικογενειές μας θα  είναι  η παρουσία  της οικογένειά  σου στο γάμο των παιδιών μας Νίκου  Σ. Σκούλικα  και Γιώτας Α. Ρεσβάνη , που θα γίνει το  Σάββατο  9  Νοεμβρίου 2013 στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στην Παραλία  της Καλαμάτας .-
Θα ακολουθήσει δεξίωση στο κέντρο " ΡΟΔΟΝ" στην Μεσσήνη .-
Κουμπάρος Στυλιανός Χαιριστανίδης (Καθηγητής Βιολόγος)
ΟΙ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ :
Σταμάτης και Δέσποινας Σκούλικα
Αθανασίου και Ευσταθίας Ρεσβάνη

** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου