ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Το κανάλι της ενημέρωσης Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  20  Σεπτεμβρίου  2013 :
Με  ειδήσεις , όμορφα και  ωραία , παράξενα , σχόλια ,  Υγεία  γιά όλους κ.π.α.  ενδιαφέροντα σημαντικά  καί  ασήμαντα :


ΕΛΛΑΔΑ

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΑΡΦΑΡΑ


ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ


ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΡΟΥΜΑΝΙΑ
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :
ΝΑΥΠΛΙΟ

ΑΙΓΙΝΑ

*** Πανεπιστημιακές Διαλέξεις  Φιλοσοφίας
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
~** Σήμερα 20  Σεπτεμβρίου  2013 στην Αίθουσα  MESSA του Ξενοδοχείου  REX  Καλαμάτας και  ώρα  20,00-21,30 αρχίζουν ΜΕ ΕΠΊΣΗΜΗ ΈΝΑΡΞΗ , οι Διαλέξεις  Φιλοσοφίας , του Καθηγητού  Πανεπιστημίου Αθηνών κ.κ. Κωνσταντίνου  Γ-Α.Νιάρχου από Αρφαρά  .
Στην ενακτήρια Α΄ Τριμήνου διαλέξεων (Οκτώβρης-Νοέμβρης -Δεκέμβρης)  με  θέμα  εισαγωγικής  ομιλία " Η  Φιλοσοφία ως Βίωμα Ζωής " θα ομιλήση ο Κωνσταντίνος Γ, ιερέως Νιάρχου Καθηγητού  Φιλοσοφία  της Φιλοσοφικής Πανεπιστημίου Αθηνών .-
Την  επόμενη Παρασκευή  4 Οκτωβρίου με θέμα ομιλίας " Η Φιλοσοφία  ως Βίωμα Ζωής " .. "Φιλοσοφία και  Οικολογία : Η Προστασία του Περιβάλλοντος " θα ομιλήσει ο Ομότιομος Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.κ. Λεωνίδας Μπαρτζελιώτης .-
Το  πρόγραμμα θα  συνεχιστεί και τις προσεχείς Παρασκευές με  διάφορους ομιλητές και  ποικίλα  Φιλοσοφικά θέματα . - 

***  Λαμπρή η υποδοχή της Παναγίας Βουλκανιώτισσας στη Μεσσήνη (φωτογραφίες)
  
 
 
  
  
  
  
  
  
  
          Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευλάβεια, η Μεσσήνη υποδέχεται σήμερα το πρωί την εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, που για οκτώ μέρες θα βρίσκεται ενθρονισμένη στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής.
Παράλληλα ξεκινά σήμερα και επίσημα το διάσημο "Νησιώτικο Πανηγύρι" .
Η υποδοχή της εικόνας έγινε στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ.  Χρυσόστομο ,τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαρτούμ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κ.κ. Εμμανουήλ, τον οικοδεσπότη και εορτάζοντα δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο, τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη,τους βουλευτές του νομού Γιάννη Λαμπρόπουλο και Δημήτρη Σαμπαζιώτη ,Δημάρχους της Μεσσηνίας ,εκπροσώπους άλλων φορέων και αρχών, καθώς και πλήθος πιστών.
Αυτή τη στιγμή γίνεται λιτανεία της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους και την πλατεία της Μεσσήνης και στη συνέχεια θα ενθρονιστεί στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής.
 
***  Ο Πέτρος Τατούλης, χθες στην Καλαμάτα για δύο έργα που πρόκειται να ξεκινήσουν στη Μεσσηνία         
            Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος και υπέγραψε τις συμβάσεις για δύο έργα που πρόκειται να ξεκινήσουν στη Μεσσηνία.
Παράλληλα, ενημέρωσε για την εξέλιξη άλλων έργων που πραγματοποιούνται ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο νομό.
Αναλυτικά ο κ. Τατούλης ανέφερε: «Υπογράφηκαν σήμερα (σ.σ. χθες) οι συμβάσεις για δύο σημαντικά έργα.
Η γέφυρα του Νεοχωρίου είναι ένα σημαντικό έργο, με τεχνικά ζητήματα τα οποία καλείται η ανάδοχος να επιλύσει. Είναι ένα έργο που θα γίνει μέσα στους επόμενους 12 μήνες και θα διευκολύνει πάρα πολύ την πρόσβαση στο Μελιγαλά. Θεωρώ ότι είναι ένα εξαιρετικό κομμάτι, το οποίο ουσιαστικά θα δώσει απαντήσεις και λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που έχει η περιοχή.
Από την άλλη πλευρά, οι παρεμβάσεις μας στο δρόμο Καλαμάτας- Σπάρτης, στην 82η εθνική οδό, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κατολίσθησης, είναι πολύ σημαντικές. Είναι ένα έργο που θα τελειώσει μέσα σε έξι μήνες, όπως βέβαια και το επόμενο έργο, το οποίο έρχεται να καλύψει την περιοχή Πολιανή- Θουρία. Είναι ένας οδικός άξονας που ενώνει τη Μεσσηνία με την Αρκαδία. Το θεωρώ αρκετά σημαντικό, γιατί αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο πρόβλημα, όπως ήταν αυτό των κατολισθήσεων. Επίσης το έργο θα τελειώσει σε έξι μήνες.
Χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί η Περιφέρεια, σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, ουσιαστικά έχει βρει πόρους για να χρηματοδοτηθούν αυτά τα σημαντικά έργα, τα οποία βελτιώνουν τις υποδομές, την ανταγωνιστικότητα της περιοχής και την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων.
Η δε εκμετάλλευση και οι χρήσεις του λεγόμενου Ταμείου Μολυβιάτη, ενός κοιμισμένου ταμείου, αφού η γέφυρα του Νεοχωρίου είναι ενταγμένη σε αυτό, είναι μια σημαντική επιτυχία, αφού αυτή τη στιγμή εκτελούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας έργα περίπου 10 εκατομμυρίων. Μέχρι το τέλος του χρόνου, όλα αυτά θα έχουν δημοπρατηθεί και θα αρχίσει η κατασκευή τους με τον καινούργιο χρόνο. Σε πολλά, που θα προλάβουν και λόγω των καιρικών συνθηκών, η κατασκευή μπορεί να αρχίσει από τη φετινή περίοδο.
Από την άλλη πλευρά, είμαστε η Περιφέρεια στην οποία εκτελούνται τα έργα με Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όταν οι άλλες Περιφέρειες δεν έχουν αυτό το πλεονέκτημα και το προνόμιο. Ήδη δόθηκε εντολή στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας να προετοιμάσει έργα τα οποία θα ενταχθούν σε αυτή τη χρονική περίοδο, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι μία επιπλέον δυνατότητα που επιτύχαμε να έχουμε και να εξασφαλίσουμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων καινούργιες πιστώσεις.
  Ένωση Δυτικής με Ανατολική Μάνη και «κούμπωμα» με τον νοτιοανατολικό άξονα
Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή η δημοπράτηση ενός σπουδαίου έργου, το οποίο θα ενώνει και ουσιαστικά τη Λακωνία με τη Μεσσηνία και την Ανατολική με τη Δυτική Μάνη. Πρόκειται για το δρόμο Οίτυλο- Άγιος Νικόλαος- Στούπα- Καρδαμύλη- Καλαμάτα. Ένα έργο που θεωρώ πρότυπο και αναπτυξιακό, το οποίο θα έρθει για να “κουμπώσει” με το λεγόμενο νοτιοανατολικό άξονα, τον παραλιακό άξονα που θα ξεκινά από την Κόρινθο, θα συνεχίζει στην Επίδαυρο, στο Πόρτο Χέλι, μετά στο Ναύπλιο, στο Λεωνίδιο, από εκεί θα ενώνεται με το Γύθειο και μετά με το κομμάτι που ανακοινώσαμε. Όλο αυτό είναι έργο- πιλότος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ η επιπλέον χρηματοδότησή του από το καινούργιο πρόγραμμα έχει εξασφαλιστεί και με την παρέμβαση του επιτρόπου, αλλά και των υπολοίπων μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
  Έργα προστασίας ακτών
Με την ολοκλήρωση των έργων στη λεγομένη προστασία των ακτών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με την ολοκλήρωση μέχρι τις Κιτριές, θα καλύψουμε όλο αυτό το μέτωπο. Η διάβρωση των ακτών το είχε καταστήσει εξαιρετικά προβληματικό, με απεριόριστες και δυσμενείς συνέπειες για τους κατοίκους.
  Τζάνε- Καλαμάκι
Η πρόοδος στο Τζάνε- Καλαμάκι είναι εξαιρετικά σημαντική. Προσπαθούμε περιμένοντας και το δικαστικό ορισμό της τιμής των εκτάσεων της απαλλοτρίωσης, αλλά και με την εργασία που κάνουν οι διάφορες ομάδες συμβούλων που έχουμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι για να αρχίσει η κατασκευή.
  Κορυφάσιο- Σουληνάρι
Η παράκαμψη του άλλου μεγάλου δρόμου στο Κορυφάσιο – Σουληνάρι ήδη προχωρά. Να σημειώσω εδώ ότι το έργο εντάχθηκε στο τομεακό  ύστερα από δική μας παρέμβαση, ανταλλάσσοντας προγράμματα, βοηθώντας ο ένας το πρόγραμμα του άλλου. Είναι ένα έργο που είναι δικό μας και το οποίο ξεπερνά τα διαδικαστικά προβλήματα και θα αρχίσει γρήγορα η κατασκευή του.
  Δρόμος για Αρχαία Μεσσήνη
Εντός της επόμενης εβδομάδας θα ενταχθεί το πρώτο κομμάτι του δρόμου της Αρχαίας Μεσσήνης, έτσι όπως το έχουμε αναγγείλει. Σταδιακά μέσα στο χρόνο θα μπουν τα υπόλοιπα δύο κομμάτια. Είναι ένα μεγάλο έργο, προϋπολογισμού άνω των 40 εκατομμυρίων συνολικά.
  Ρωμανός- Γαργαλιάνοι- Φιλιατρά
Την άλλη βδομάδα κατατίθενται τα τεχνικά δελτία για το δρόμο Ρωμανός- Γαργαλιάνοι, ένα έργο που παραλάβαμε σε κατάσταση τέλματος. Πλέον το έχουμε ξεκαθαρίσει και το έχουμε απαλλάξει από τα προβλήματα του χαρακτηρισμού από τον ΕΣΠΕΛ και όλους τους άλλους. Επίσης θα ενταχθεί στο πρόγραμμά μας, όπως και το Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά με την παράκαμψη των Φιλιατρών, ένα επίσης σπουδαίο έργο, για το οποίο θα κατατεθούν τα τεχνικά δελτία μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
  Κόμβος και βελτίωση αεροδρομίου
Μετά από 1,5 χρόνο καθυστέρησης στην αντίστοιχη υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, παρά τις επανειλημμένες δικές μου προσπάθειες, του κυρίου αντιπεριφερειάρχη και του προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών, αυτό το έργο εντάσσεται και δημοπρατείται μέσα στους επόμενους μήνες.
Είναι ένα σημαντικό έργο, γιατί ουσιαστικά θα δημιουργήσει έναν κόμβο στο σημείο αιχμής του τουριστικού μας προϊόντος, που είναι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Περιμένουμε σήμερα (σ.σ. χθες) που υπάρχει μια σύσκεψη στο Πεντάγωνο, ώστε να μας κατατεθούν τα τεχνικά δελτία για τη βελτίωση των υποδομών του αεροδρομίου της Καλαμάτας.
  Λιμάνι Κυπαρισσίας
Για το λιμάνι της Κυπαρισσίας ήδη ολοκληρώσαμε και ωριμάσαμε τη μελέτη και ετοιμάζονται τα τεχνικά δελτία για να κατατεθούν και να ενταχθεί το έργο στο Πρόγραμμα.
Θέλω να πω ότι υπάρχουν κάποια ερωτήματα και δε φταίμε εμείς αν το λιμάνι της Κυπαρισσίας γκρεμίστηκε. Δεν εκτελέστηκε επί των ημερών μας, εμείς βρίσκουμε τρόπο να εντάξουμε έργα, τα οποία ουσιαστικά τα αναλάβαμε διαλυμένα ή με τεράστια προβλήματα.
  Ομόνοια και καλή λειτουργία Περιφέρειας με Δήμους
Τέλος, θέλω να παρατηρήσω ότι όλα τα έργα που εκτελούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας έχουν τη σφραγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτό θέλω να το καταθέσω, γιατί η συνεργασία μας με τις Δημοτικές Αρχές αποδίδει αυτό το σημαντικά μεγάλο έργο. Σήμερα στη Μεσσηνία γίνονται έργα τα οποία ήταν όνειρο για πολλές δεκαετίες και χαίρομαι, γιατί αυτή η συνεργασία δίνει αυτά τα αποτελέσματα».  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 
***  Ο Μεσσήνιος δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ήταν και στο Μελιγαλά- φωτογραφία ντοκουμέντο         
           Την Καλαμάτα έχει ως τόπο καταγωγής στην προσωπική του σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο 45χρονος Γεώργιος Ρουπακιάς, ο οποίος ομολόγησε ότι μαχαίρωσε θανάσιμα τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο δράστης πήγε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού στη Λογγά, ενώ ως τόπος καταγωγής του φέρεται η περιοχή του Αγίου Ανδρέα.
Για τις σχέσεις του με το νεοναζιστικό κοινοβουλευτικό μόρφωμα φέρεται να κατέθεσε: «Επισκεπτόμουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέντε έως δέκα φορές το μήνα. Δεν ήμουν, όμως, μέλος της».
Υπενθυμίζεται δε, ότι από την πρώτη στιγμή η Χρυσή Αυγή διερρήγνυε τα ιμάτιά της πως δεν έχει καμία σχέση με το δράστη. Ωστόσο, φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν το δράστη της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα να εκδράμει με τη Χρυσή Αυγή στην περιοχή της Νέδας, αλλά και να περιφρουρεί ρατσιστικό συσσίτιο στη Νίκαια. Επιπλέον, έχει απαθανατιστεί δίπλα στο βουλευτή του κόμματος Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση. Φωτογραφίες του δημοσιεύτηκαν χθες στην εφημερίδα «Έθνος», αλλά και σε διάφορες ιστοσελίδες.
Αρχικά ο Γεώργιος Ρουπακιάς ομολόγησε  - εκτός από τη δολοφονία - ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή. Επιπλέον, η σύζυγός του κατέθεσε ότι την ειδοποίησε προκειμένου να ξεφορτωθεί έντυπο και άλλο υλικό της Χρυσής Αυγής από το σπίτι τους, λέγοντας πως εκείνη το πέταξε στα σκουπίδια. Κατόπιν, όμως συνελήφθη και η ίδια για ψευδορκία, αφού ομολόγησε ότι μετέφερε το υλικό με στόχο να εξαφανιστεί, στο σπίτι του υπεύθυνου της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, στη Νίκαια, ο οποίος – μετά από έρευνα στο χώρο – συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Εξάλλου, όπως αποκάλυψε αποκλειστικά το tvxs.gr, το ζεύγος Ρουπακιά προσχώρησε στη Χρυσή Αυγή στην οποία πρόσφερε πληρωμένες υπηρεσίες. Ο Γεώργιος Ρουπακιάς πληρωνόταν από το ταμείο της Χρυσής Αυγής για να συμμετέχει σε ξυλοδαρμούς μεταναστών, κυρίως γύρω από την περιοχή της Νίκαιας και του Πειραιά.  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 
*** Θύμα βιασμού ανήλικο αγόρι στην Ηλεία         
        
Σοκαρίστηκαν οι άνδρες της Αστυνομίας της Ηλείας όταν τους ανατέθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά  ένα 45χρονο αλλοδαπό που ασέλγησε πάνω σε ένα ανήλικο αγόρι, σε περιοχή του Νομού Ηλείας.
Οι Αρχές  με μεγάλη προσοχή και  πολύ διακριτικότητα εξετάζουν διεξοδικά την υπόθεση αυτή, με βάση πληροφορίες του ileiapost.gr, το ανήλικο θύμα φέρεται να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ύστερα από τον βιασμό του από τον αλλοδαπό.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο δράστης έχει ήδη συλληφθεί  και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Οι άνδρες της Αστυνομίας ερευνούν το περιστατικό με ιδιαίτερη διακριτικότητα προκειμένου χωρίς να προκαλέσουν αναταραχή στο στενό περιβάλλον του παιδιού να μπορέσουν να διελευκάνουν την υπόθεση.  πηγή: ileiapost.gr ,
Υν : Κύριοι  δεν  χρειάζεται πλέον  ο νόμος Δαφέρμου ...Πρέπει οι παιδεραστές και  εγκληματίες  να  φαίνοντε στα  φώτα  άμεσας ...γιά  αποφυγή συνέχισης κακουργημάτων κ.λ.π. .. 
 
***  Ελαφρύς τραυματισμός οδηγού μηχανής delivery σε τροχαίο στην Καλαμάτα
                                    
Οδηγός μηχανής που κάνει διανομές φαγητού τραυματίστηκε χθες το μεσημέρι σε τροχαίο στην Καλαμάτα. Το ατύχημα συνέβη στη διασταύρωση των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος. Το μηχανάκι συγκρούσθηκε με αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο οδηγός της μικρής μηχανής και να διακομισθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. - 




***   «Μίλησε» το κινητό του δράστη της δολοφονίας - Έχουν ήδη ταυτοποιηθεί πρόσωπα         
            Σημαντικά στοιχεία από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο καθ' ομολογία δολοφόνος του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, Γ.Ρουπακιάς φαίνεται πως έχει στα χέρια της ήδη η αστυνομία.
Μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ελέχθησαν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Γ.Ρουπακιάς την τελευταία ώρα πριν από τη δολοφονία του Π.Φύσσα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν καταγραφεί πολλές κλήσεις, εισερχόμενες και εξερχόμενες και κάποιοι από τους τηλεφωνικούς αριθμούς που κλήθηκαν ή κάλεσαν έχουν ταυτοποιηθεί με πρόσωπα που σχετίζονται με την Χρυσή Αυγή.
Κατά τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ένας από τους τηλεφωνικούς αρθμούς αυτούς ανήκει σε πρόεδρο Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Πειραιά.
Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

***  Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Να μην επιτρέψουμε το διχασμό μεταξύ των Ελλήνων (βίντεο)         
  
Στα τραγικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες στη πατρίδα μας αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στο σύντομο χαιρετισμό  του κατά τη διάρκεια της Υποδοχής της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στη Μεσσήνη.
Στο μήνυμα του , ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας , τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον διχασμό μεταξύ των Ελλήνων σε αυτούς που το επιχειρούν και επενδύουν σε αυτό.
Παράλληλα σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος έχει παραχωρήσει συνέντευξη στην εφημερίδα "Έθνος" και στο δημιογράφο Πέτρο Τσώνη στην οποία καταδικάζει τις εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής . Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη  πατώντας εδώ 
Video: 

-

***  Διεθνές ενδιαφέρον για την προώθησή του ελαιολάδου ΠΟΠ «Καλαμάτα»          
   Ευχαριστίες στο δήμαρχο Παν. Νίκα από διεθνείς επιχειρηματίες
 «Ειλικρινά επιθυμούμε να σας ευχαριστήσουμε και να είστε σίγουρος ότι αυτή είναι η αρχή μιας κοινής και επιτυχημένης πορείας με τους παραγωγούς της περιοχής. Υποσχόμαστε και δηλώνουμε ότι η επιτυχία μας θα είναι επιτυχία τους».
Τούτο επισημαίνουν, σε ευχαριστήριο μήνυμά τους προς το δήμαρχο, οι επιχειρηματίες από το Ισραήλ, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ που έχουν αποφασίσει να προωθήσουν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα στις διεθνείς αγορές.
Την απόφασή τους να επενδύσουν στη δημιουργία ενός brand (μιας μάρκας) εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου που θα φέρει την ονομασία «Καλαμάτα» και θα παρέχει στο διεθνή καταναλωτή την εγγύηση της πιστοποιημένης ποιότητας, με ιχνηλασιμότητα, επαναβεβαίωσαν οι επιχειρηματίες αυτοί, με τους ντόπιους συνεργάτες τους, σε συνάντηση με το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα στις 10 Σεπτεμβρίου.
Οι προαναφερθέντες επιχειρηματίες αναφέρουν στο μήνυμά τους τα ακόλουθα: «Αξιότιμε κε δήμαρχε, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την επαγγελματική επίσκεψη και τη θερμή φιλοξενία που λάβαμε από εσάς.
Χωρίς αμφιβολία, έχετε την τύχη να ζείτε σε ένα από τα πιο όμορφα και μαγευτικά μέρη του κόσμου. Με πανέμορφα τοπία, πολύ ευγενικούς ανθρώπους, όμορφες παραλίες και μια πραγματικά gourmet κουζίνα. Ήδη ανυπομονούμε να επιστρέψουμε και πρόκειται να συστήσουμε σε όλους τους γνωστούς μας να επισκεφθούν την περιοχή σας.
Προσθέτουμε, βέβαια, ότι παράγετε ένα εξαιρετικό και ποιοτικό ελαιόλαδο, το οποίο πρέπει όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίσουν και να απολαύσουν τα γνωστά πλεονεκτήματά του και τα οφέλη του.
Ειλικρινά επιθυμούμε να σας ευχαριστήσουμε και να είστε σίγουρος ότι αυτή είναι η αρχή μιας κοινής και επιτυχημένης πορείας με τους παραγωγούς της περιοχής. Υποσχόμαστε και δηλώνουμε ότι η επιτυχία μας θα είναι επιτυχία τους».  Α.Π.

***  Εξελέγη πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης                                                

Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων εξελέγη προχθές μετά από ψηφοφορία στη Βουλή ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης. Ως γνωστόν, η Επιτροπή αυτή επεξεργάζεται και ψηφίζει νομοσχέδια και προτάσεις νόμων αρμοδιότητας των υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού -Αθλητισμού και Τουρισμού και συζητά θέματα συναφή με την αρμοδιότητά της. -




*** Ευχαριστίες προς αστυνομικούς από το Δήμαρχο Οιχαλίας για τη Πηγάδα
                                     
  Ο Δήμος Οιχαλίας εκφράζει τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά του στους αστυνομικούς της Α.Δ. Μεσσηνίας, διότι με την καθοριστική και καταλυτική παρουσία τους στην εκδήλωση της Πηγάδας του Μελιγαλά τη 15η Σεπτεμβρίου 2013, καθώς και τον ενδεδειγμένο σχεδιασμό που είχαν λάβει, απέτρεψαν κλιμάκωση των δυσάρεστων γεγονότων που σημειώθηκαν στο συγκεκριμένο χώρο. Ο Δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης - 



***  Προσλήψεις 5.590 συμβασιούχων στους Δήμους          
           Κατά 1.500 αυξάνεται με νεότερη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός των ατόμων που θα  προσληφθούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή θα συνάψουν σύμβαση μίσθωσης έργου, κατόπιν έγκρισης της Επιτροπής του άρθρου 2 παρ.1 της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει, στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού για το έτος 2013.
Με την ΚΥΑ τροποποιείται η 17507/29-4-2013 Κοινή Απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών «Ορισμός μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού των ατόμων που θα προσληφθούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή θα συνάψουν σύμβαση μίσθωσης έργου, κατόπιν έγκρισης της Επιτροπής του άρθρου 2 παρ.1 της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει, στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού για το έτος 2013» (ΦΕΚ 1069/Β΄), με την οποία ο αριθμός αυτός καθορίστηκε σε 4.090 άτομα συνολικά.
Σύμφωνα με τη νεότερη ΚΥΑ, «ο ανωτέρω αριθμός δεν επαρκεί για την έγκριση προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου που εντάσσονται στο πλαίσιο ερευνητικών, αναπτυξιακών συμβολαίων και συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους έργων», ενώ υπάρχει και «ανάγκη απορρόφησης των διατιθέμενων στο πλαίσιο αυτό πόρων και της προώθησης της ανάπτυξης».

***  Το μπρόκολο «θωρακίζει» το δέρμα
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδέσει την έκθεση στον ήλιο με την εφαρμογή αντηλιακής κρέμας για την προστασία του δέρματος από την επιβλαβή ακτινοβολία του. Τι θα λέγατε, όμως, αν αντί για αντηλιακό εφαρμόζατε... μπρόκολο; Νέα αμερικανική μελέτη υποστηρίζει ότι το ταπεινό μπροκολάκι θα μπορούσε να έχει αποτελεσματική προστατευτική δράση ενάντια στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία θωρακίζοντας το δέρμα από τον κίνδυνο του καρκίνου του δέρματος.
Οι ειδικοί του Τμήματος Φαρμακολογίας του Κέντρου για τον Καρκίνο του Πανεπιστημίου της Αριζόνας ένωσαν τις δυνάμεις τους με ερευνητές του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς και αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια πιλοτική έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν την προστατευτική δράση που προσφέρει το μπρόκολο στο δέρμα.
«Αναζητούμε νέες, αποτελεσματικότερες μεθόδους για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος οι οποίες να είναι πιο οικονομικές και προσιτές προς το κοινό» αναφέρει συγκεκριμένα η ερευνήτρια Σάλι Ντίκινσον από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας.
Φυσική «ασπίδα» κατά του καρκίνου
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πράσινο σταυρανθές περιέχει την ουσία σουλφοραφάνη, η οποία «θωρακίζει» την υγεία του δέρματος.
Η σουλφοραφάνη εντοπίζεται σε αφθονία τόσο στο μπρόκολο όσο και σε άλλα σταυρανθή λαχανικά, όπως π.χ. το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο. Προηγούμενες μελέτες έχουν επίσης υπογραμμίσει την αντικαρκινική δράση της εν λόγω «θαυματουργής» ουσίας .
Οπως διαπίστωσαν οι Αμερικανοί στο πλαίσιο της μελέτης τους, η σουλφοραφάνη δεν είναι απλά ικανή να αναστέλλει «μονοπάτια» που οδηγούν στον καρκίνο, όπως το πρωτεϊνικό μονοπάτι AP-1, αλλά είναι σε θέση να «ξυπνά» γονίδια-προστάτες που σχετίζονται με τη χημειοπροφύλαξη του υγιούς ιστού από την τοξική δράση των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο χημειοθεραπείας.
«Η σουλφοραφάνη θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ιδανικό υποψήφιο για την πρόληψη κατά του καρκίνου του δέρματος που οφείλεται στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία» συμπληρώνει η Ντίκινσον. «Πρόκειται για μια ουσία που στη σωστή δοσολογία θα μπορούσε να έχει αμέτρητες θεωρητικές εφαρμογές. Γνωρίζουμε ήδη ότι η σουλφοραφάνη είναι αποτελεσματική ως προς το "μπλοκάρισμα" των ηλιακών εγκαυμάτων. Σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε δει ότι είναι σε θέση να ενεργοποιεί ένζυμα που συμβάλλουν στην προστασία του δέρματος».
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ανακάλυψή τους θα μπορούσε να οδηγήσει στη μείωση του αριθμού των νέων περιπτώσεων καρκίνου του δέρματος.
Πηγή: tovima.gr
 
 
 
 
 
 
 
 
*** 
 
**  Ο υγιεινός τρόπος ζωής καθυστερεί τη γήρανση
Οι άνθρωποι που ακολουθούν ένα συστηματικό στιλ υγιεινής ζωής «φρενάρουν» ή και αναστρέφουν τη γήρανση σε κυτταρικό επίπεδο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά που μια μελέτη παρέχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι υγιεινοί τρόποι της καθημερινής ζωής (αυστηρή φυτοφαγική διατροφή, σωματική άσκηση έστω για μισή ώρα, χαλάρωση επί μία ώρα μέσω γιόγκα-διαλογισμού κ.ά.) μπορούν να έχουν τέτοια αντιγηραντική επίδραση στο βιολογικό ρολόι.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Σαν Φρανσίσκο, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντιν Όρνις, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ογκολογίας «Lancet Oncology», σύμφωνα με το BBC, το Γαλλικό Πρακτορείο και το «New Scientist», μελέτησαν 35 άνδρες με καρκίνο του προστάτη, δέκα από τους οποίους κλήθηκαν να ακολουθήσουν αυστηρά υγιεινό τρόπο ζωής.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι αυτοί οι ασθενείς εμφάνισαν αισθητές κυτταρικές μεταβολές, με πιο χαρακτηριστική την επιμήκυνση των τελομερών, ειδικών πρωτεϊνών που βρίσκονται στις άκρες των χρωμοσωμάτων (όπως οι πλαστικές άκρες στα κορδόνια των παπουτσιών) και συρρικνώνονται σταδιακά όσο γερνάει ο άνθρωπος (όπως ένα κερί που καίγεται αργά και από τις δύο πλευρές του). Τα τελομερή προστατεύουν τις απώλειες και αλλοιώσεις των γενετικών πληροφοριών του DNA κατά τις αλλεπάλληλες κυτταρικές διαιρέσεις.
Όσο μικραίνουν τα τελομερή, τόσο τα κύτταρα γερνάνε και πεθαίνουν ταχύτερα, με συνέπεια οι άνθρωποι να γίνονται πιο ευάλωτοι σε διάφορες ασθένειες (καρδιοπάθεια, καρκίνος, άνοια κ.ά.). Αντίθετα, όσο τα τελομερή παραμένουν μεγάλα σε μήκος, τόσο πιο υγιή και νεανικά παραμένουν τα κύτταρα.
Η νέα έρευνα έδειξε ότι η πειθαρχημένη υγιεινή διαβίωση επιδρά θετικά στο μέγεθος των τελομερών και, κατά συνέπεια, επιτρέπει στον άνθρωπο να γερνάει με πιο αργό ρυθμό. Οι ερευνητές μέτρησαν το μήκος των τελομερών στην αρχή και στο τέλος της έρευνας έπειτα από πέντε χρόνια, διαπιστώνοντας ότι, μεταξύ των δέκα ανδρών που έκαναν την υγιεινή ζωή, το μήκος των τελομερών είχε αυξηθεί 10% κατά μέσο όρο, ενώ αντίθετα το μήκος τους είχε μειωθεί 3% κατά μέσο όρο μεταξύ των υπόλοιπων 25 ανδρών που δεν είχαν κάνει κάποια αλλαγή στο στιλ ζωής τους. Μάλιστα, όσο πιο τυπικός και συνεπής ήταν κάποιος στην υγιεινή ρουτίνα του, τόσο μεγαλύτερη ήταν η αύξηση του μήκους των τελομερών του.
Οι επιστήμονες δεν εξέτασαν αν η επιμήκυνση των τελομερών είχε οποιαδήποτε θετική συνέπεια στην έκβαση του καρκίνου, αλλά προτίθενται να το μελετήσουν στο μέλλον. Όπως πάντως είπε ο Όρνις, «οι συνέπειες αυτής της σχετικά μικρής πιλοτικής μελέτης υπερβαίνουν τους άνδρες με καρκίνο του προστάτη. Αν επιβεβαιωθούν από μεγάλης κλίμακας τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές, τότε θα αποδειχθεί ότι αυτές οι ευρείες αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο ενός ευρέος φάσματος ασθενειών, καθώς και του πρόωρου θανάτου».
Ωστόσο, άλλοι πιο επιφυλακτικοί επιστήμονες δήλωσαν ότι είναι ακόμα πρόωρο να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα από τη νέα μελέτη και υπογράμμισαν την ανάγκη να γίνουν μεγαλύτερες έρευνες πάνω στο ζήτημα. Γενικότερα, οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι απίθανο η σταδιακή συρρίκνωση των τελομερών να αποτελεί τη μοναδική αιτία της γήρανσης και επισημαίνουν πως οι άνθρωποι διαθέτουν από τη φύση τους πολύ μικρότερα τελομερή από τους πιθήκους και τα ποντίκια, που ωστόσο ζουν πολύ περισσότερο.
Από την άλλη, προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι άνθρωποι κάνουν καθιστική ζωή μπορεί να εμφανίσουν ταχύτερη κυτταρική γήρανση με τη μορφή γρήγορης μείωσης του μήκους των τελομερών τους.

*** Υπάρχουν ελπίδες για ανίχνευση του Αλτσχάιμερ;
Ιάπωνες επιστήμονες ανέπτυξαν για πρώτη φορά μια καινοτόμο τεχνική εγκεφαλικής απεικόνισης, η οποία μπορεί να «δει» σε πραγματικό χρόνο και να διαγνώσει έναν βασικό δείκτη της νόσου Αλτσχάιμερ, τη συσσώρευση της πρωτεΐνης tau που καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα. Το επίτευγμα μπορεί να οδηγήσει σε νέες μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης της νευροεκφυλιστικής ασθένειας, καθώς και στην αποτελεσματικότερη δοκιμή νέων φαρμάκων.
Το προφίλ της νόσου
Την ανακάλυψη έκαναν ερευνητές, με επικεφαλής τον Μακότο Χιγκούτσι του Εθνικού Ινστιτούτου Ακτινολογικών Επιστημών της Ιαπωνίας, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση «Neuron». Υποστηρίζουν ότι η νέα τεχνολογία μπορεί να εντοπίσει μέσα στον ζωντανό εγκέφαλο τις συσσωματώσεις της πρωτεΐνης tau που χαρακτηρίζει την ασθένεια.
Η νόσος Αλτσχάιμερ δεν εμφανίζει ιδιαίτερα συμπτώματα παρά αφότου έχουν περάσει αρκετά χρόνια και όταν πια τα υπάρχοντα φάρμακα δεν μπορούν να τη θεραπεύσουν ή έστω να τη «φρενάρουν». Γι' αυτό θεωρείται κρίσιμη η έγκαιρη διάγνωση, κάτι που όμως δεν είναι εύκολο με την υπάρχουσα τεχνολογία. Η οριστική και με απόλυτη βεβαιότητα διάγνωση της ασθένειας γίνεται μόνο μετά τον θάνατο του ασθενούς και την εξέταση του εγκεφάλου του. Η νέα μέθοδος μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική εξέλιξη στον διαγνωστικό τομέα.
Η χημική ουσία
 Οι Ιάπωνες ερευνητές ανέπτυξαν μια χημική ουσία που εισάγεται στο αίμα και προσδένεται στο μόριο της πρωτεΐνης tau, το οποίο πλέον εκπέμπει φως. Έτσι, για τις επόμενες ώρες και μέχρι η χημική ουσία να διαλυθεί στο σώμα, η συσσώρευση της πρωτεΐνης μπορεί πλέον να ανιχνευθεί τρισδιάστατα μέσω τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (ΡΕΤ).
Οι δοκιμές που έγιναν σε ποντίκια και ανθρώπους έδειξαν ότι η τεχνολογία είναι αποτελεσματική στη διάγνωση. Μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε ότι η πρωτεΐνη tau συσσωρεύεται αρχικά στον ιππόκαμπο, το κέντρο της μνήμης, από όπου σταδιακά εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές του εγκεφάλου. Όσο μεγαλύτερη είναι η εξάπλωση, τόσο πιο προχωρημένη είναι η νόσος.
Μια δεύτερη πρωτεΐνη, το Β αμυλοειδές, που θεωρείται επίσης υπεύθυνη για την καταστροφή των εγκεφαλικών κυττάρων στη νόσο Αλτσχάιμερ, μπορεί ομοίως να ανιχνευθεί με παρόμοια τεστ. Οι πλάκες του αμυλοειδούς αρχίζουν να αναπτύσσονται αφανώς από 10 έως 15 χρόνια πριν από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

*** Νέα εξέταση αίματος γεννά ελπίδες
Με μία εξέταση αίματος θα μπορεί να γίνεται μελλοντικά η διάγνωση της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ σε πρώιμο στάδιο. Ομάδα Γερμανών και Αμερικανών επιστημόνων, στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος, κατάφερε με μία ειδική εξέταση αίματος να διαγνώσει άνοια με ακρίβεια 90%, ενώ όσον αφορά στα διάφορα είδη της νόσου η ακρίβεια της διάγνωσης ήταν 75%, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η καθηγήτρια ΑΠΘ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer Μάγδα Τσολάκη, με αφορμή την 21η Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ.
«Προς το παρόν, η εξέταση αίματος γίνεται σε ερευνητικό επίπεδο και, αν βελτιωθεί, θα μπορεί να επιτευχθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η διάγνωση των διαφόρων μορφών άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ. Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί σημαντικά το κόστος της διάγνωσης, γιατί δεν θα χρειάζεται να κάνει κανείς μαγνητική τομογραφία ή εξέταση με PET Scan» εξηγεί η κα Τσολάκη.
Μία άλλη διαγνωστική μέθοδος που ανακοινώθηκε πρόσφατα γίνεται με την ενδοφλέβια χορήγηση μιας ουσίας, η οποία εκτός από τις πλάκες αμυλοειδούς απεικονίζει και τις νευροαγγειακές εκφυλίσεις (που αποτελούν τα χαρακτηριστικά της νόσου Αλτσχάιμερ) σε ζώντα εγκέφαλο. Αυτή η ουσία, όπως διευκρινίζει η κα Τσολάκη, χρησιμοποιείται σε εξέταση με PET Scan και είναι πολύ ακριβή.
Σύμφωνα με την ίδια, και οι δύο αυτές μέθοδοι στοχεύουν στη διάγνωση της άνοιας και της νόσου Αλτχάιμερ σε πρώιμο στάδιο, ώστε με την κατάλληλη αγωγή να εμποδιστεί η εξέλιξή της.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ, η Alzheimer Hellas, σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής, διοργανώνει το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου φιλανθρωπικό αγώνα σκάκι, με σύνθημα «Κάντε μια κίνηση ΜΑΤ στην άνοια». Οι σκακιστικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 16.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κολεγίου Δελασάλ (Πεύκα - Ρετζίκι), είναι ανοιχτοί για το κοινό και σ’ αυτούς μπορούν να συμμετάσχουν σκακιστές και σκακίστριες όλων των ηλικιών (και μαθητές). Στο τέλος των αγώνων θα απονεμηθούν κύπελλα και βραβεία στους νικητές. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση και προώθηση των σκοπών της Alzheimer Hellas.
Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι τα πνευματικά παιχνίδια, όπως το σκάκι, μειώνουν στους ηλικιωμένους την πιθανότητα να νοσήσουν από Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας. «Το σκάκι, φυσικά, δεν υπόσχεται κάποια μαγική θεραπεία, αλλά σίγουρα η πνευματική εξάσκηση που προσφέρει μας δίνει στην ουσία ένα όπλο για να κάνουμε όλοι μια κίνηση ΜΑΤ στην άνοια» τόνισε η κα Τσολάκη.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά, στη Θεσσαλονίκη, στις 23 Σεπτεμβρίου, Περίπατος Μνήμης με σύνθημα «Ελάτε να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας. Ελάτε να περπατήσουμε μαζί». Πρόκειται για μία συμβολική πορεία, στην οποία θα λάβουν μέρος ασθενείς, συγγενείς και περιθάλποντες. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 18.30 από την πλατεία Αριστοτέλους και συγκεκριμένα από το άγαλμα του Αριστοτέλη και θα τερματίσει στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος».

***

***  ~  ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/01-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Σεπτεμβρίου  2013.-                                                                                                               ~    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/02-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου  2013.-
 
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/31-08-02-09-2013-02-2013.html , Αθλητικό  τριήμερο 31-08 έως  02-09-2013 Δευτέρα  02-Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  03  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαδρομές Ελλάδα - Βουλγαρία - Ρουμανία μέσα από  φωτογραφίες και Βίντεο 2013 .-
~   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 - Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ   Τρίτη   03  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html , ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ εικόνες  Βίντεο Διαδρομές ιστορικές  αναφορές  ενημερώσεις Ανέκδοτα  , Τετάρτη  04  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  04   Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html  ΣΟΦΙΑ –ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/06-2013.html  ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  06  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/09-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  09 Σεπτεβρίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/09-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ καί Γράφοντας Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/78-9-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 7,8 καί  9  Σεπτεμβρίου  2013, Δευτέρα 09- Σεπτεβμρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  12  Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/12-2013.html , Όμορφα λόγια  ν΄  αγαπιόμαστε Πέμπτη 12  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/09/14-2013.html ,video -παρουσιάσεις Βουλγαρία -Ρουμανία  2013 , .. Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Σεπτεμβρίου  2013
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/09/15-2013.html , Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Κυριακή  15  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/14-15-16-2013.html , Αθλητικό  τριήμερο  14 , 15 καί 16 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/16-2013.html , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Δευτέρα  16 Σεπτεμβρίου  2013 , ΟΛΑ  ΟΣΑ  ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ στον εορτασμό επαιτείου γεγονότων  ΠΗΓΑΔΑΣ  Μελιγαλά.-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/16-2013.html ,  Το αγιάζι   της   ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/17-2013.html ,   Όμορφα  και  ωραία  Νέα και  Άλλα  πολλά  Τρίτη  17  Σεπτεμβρίου  2013.-
~  
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/18-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  18  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/19-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  19  Σεπτεμβρίου  2013  , Με … Ειδήσεις , Διάφορα όμορφα  και  ωραία , Σχόλια , Θέσεις  Αντιθέσεις , Παραλειπόμενα , Όλα  για την Υγεία ....
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/20-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  20  Σεπτεμβρίου  2013 , Με  ειδήσεις , όμορφα και  ωραία , παράξενα , σχόλια ,  Υγεία  γιά όλους κ.π.α.  ενδιαφέροντα σημαντικά  καί  ασήμαντα.-
~




** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~*
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-





***
~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2700   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1201   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1198   video.-
                                                                        Σύνολο  :  5100     βίντεο ανηρτημένα .-




*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
*** Ανακοίνωση του "Παναθηναϊκού κινήματος" για το νεκρό οπαδό του

Ανακοίνωση εξέδωσε το Παναθηναϊκό Κίνημα για την δολοφονία του 34χρονου οπαδού της ομάδας Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο οπαδό του Ολυμπιακού Γιώργο Ρουπακιά.
Όλες οι μαρτυρίες από τον τόπο του εγκλήματος και όσα είχαν προηγηθεί αναφέρουν ότι είχε υπάρξει ποδοσφαιρικής φύσεως διαμάχη μεταξύ της παρέας του Φύσσα και της παρέας που κάλεσε αργότερα τον Γ.Ρουπακιά που φαίνεται πήγε για να "καθαρίσει" για την ομάδα του...
Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού Κινήματος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα το βράδυ της Τρίτης στο Κερατσίνι αναφέρει:
«Το χθεσινοβραδινό περιστατικό της δολοφονίας του 34χρονου Π Φύσσα δυστυχώς για το θύμα και την οικογένειά του αλλά και για την ίδια την δημοκρατία, δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε μεμονομένο. Αποτελεί το μέχρι τώρα αποκορύφωμα ενός σπιράλ αυξανόμενης βίας και έντασης, η οποία γεννήθηκε από την καταστροφική πολιτική των μνημονίων και  τη συνακόλουθη οικονομική και κοινωνική δυστυχία που επέφερε αυτή η πολιτική στον ελληνικό λαό – δυστυχία, που όπως έχει συμβεί πολλές φορές ιστορικά σε ανάλογες καταστάσεις, είναι το γόνιμο έδαφος για να ευδοκιμήσουν ναζιστικά μορφώματα που προσπαθούν να επιβάλουν τις απόψεις τους με την έως και δολοφονική βία εναντίον όποιου διαφωνεί μαζί τους αλλά και για να εμφανιστούν επίσης κάθε άλλου είδους βίαια σχήματα και συμπεριφορές.
Καταδικάζουμε κάθε είδους βία από όπου κι αν προέρχεται, όποιο «μανδύα» και όποια «θεωρητική δικαιολόγηση» και αν μεταχειρίζονται εκείνοι που την ασκούν. Καλούμε όλους τους Έλληνες να επιδείξουν νηφαλιότητα, αλληλεγγύη και να μην παρασυρθούν από το κλίμα εμφυλίου πολέμου που προσπαθούν να καλλιεργήσουν αυτοί που έχουν επενδύσει στη δυστυχία όλων μας, με σκοπό να μας βάλουν να αντιμαχόμαστε μεταξύ μας προκειμένου εκείνοι να προχωρούν ανενόχλητοι στο ξεπούλημα της χώρας μας και στη διάλυση του κοινωνικού ιστού της. Να διδαχθούμε επιτέλους από την ιστορία μας ότι κανείς δεν θα βγει κερδισμένος από ένα κλίμα εμφυλίου πολέμου. Ένα τέτοιο κλίμα θα είναι καταστροφή για όλους μας. Αντίθετα πολλά έχουμε να κερδίσουμε αν ενωμένοι αντιμετωπίσουμε όσους επιδιώκουν την εξαθλίωσή μας γυρίζοντας την πλάτη σε όσους θέλουν να αναβιώσουν σχήματα άλλων εποχών που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές και εκατομμύρια νεκρούς.
Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για όσους υποκριτικά εξισώνουν το θύμα της δολοφονίας με τους θύτες. Για όσους εφάρμοσαν και εφαρμόζουν πιστά την ακολουθούμενη καταστροφική και κοινωνική πολιτική στη χώρα μας και τώρα προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους πίσω από το τέρας του ναζισμού που οι ίδιοι εξέθρεψαν και οι ίδιοι εμφανίζονται ως «δημοκράτες», ενώ έχουν καταφέρει με αδίστακτο τρόπο απανωτά πλήγματα σε όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς. Θεωρούμε τέλος υποκριτική την καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, καθώς όλη η πρακτική του ήταν βέβαιο ότι θα οδηγούσε στην εμφάνιση τέτοιου είδους περιστατικών.
Ας είνα ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάζει τον άδικα και αναίτια δολοφονημένο νέο. Εκφράζουμε τέλος τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ευχόμαστε να είναι το τελευταίο θύμα ενός ακύρηχτου πολέμου και η αφορμή να εξομαλυνθεί η κατάσταση που συγκεκριμένοι κύκλοι καλλιεργούν υπογείως».  Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΣΑΜΠΙΟΝ ΛΙΓΚ  πρεμιέρα  ομίλων  2013-2014 :
** ΟΣΦΠ - Π Σ ΖΕΡΜΕΝ  1- 4  17/09/2013:   http://youtu.be/JM2WqZsd-D4  ,
~* ΤΣΑΜΠΙΟΝ ΛΙΓΚ  18-09- 2013 Α΄ημιχρονο : http://youtu.be/SJKGj8YENhg ,
~** Ατλέτικο Μαν  -  ΖΕΝΙΤ  1ο γκολ  1 – 0 : http://youtu.be/MMm-kT1L_u4 ,
~* 1ο Ημίχρονο αποτελέσματα 18 -09- 2013: http://youtu.be/FGb6bn-0I38  ,
~* ΤΣΕΛΣΙ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ  1ο  γκόλ ημιχρ  1- 0 : http://youtu.be/TYd42kmPTZc ,
~* ΑΤΛΙΤΙΚΟ ΖΕΝΙΤ Ημίχρονο 18- 9- 2013: http://youtu.be/Fg3avU2RMGc
~*  , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ -  ΑΓΙΑΞ  4-  0  http://youtu.be/I3yasfQYnXE
~*** ΑΤΛΕΤΙΚΟ - ΖΕΝΙΤ 3- 1   http://youtu.be/b4Ow2nEplIs
~  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΑΞΙΑΞ 4- 0 γκόλ φάσεις : http://youtu.be/Svt9ILqPfDI
~ ΜΙΛΑΝ  - ΣΕΛΤΙΚ  2- 0  γκόλ φάσεις:  http://youtu.be/JKZm-PDF5bA
~ ΜΑΡΣΕΪΓ -  ΑΡΣΕΝΑΛ 0 - 2 Φάσεις γκόλ  http://youtu.be/Ekr5IOnSwPc
~ ΣΑΛΚΕ    - ΣΤΕΑΟΥΑ   3- 0  ΦΑΣΕΙΣ ΓΚΌΛ:  http://youtu.be/YS8c1zn4ge0
~ ΑΤΛΕΤΙΚΟ  - ΖΕΝΙΤ  3 – 1 : http://youtu.be/72oZ9dSg93w ,
~ ΤΣΕΛΣΙ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ  1- 2 : http://youtu.be/Wiszlk6KY3o ,
~ ΜΙΛΑΝ - ΣΕΛΤΙΚ  1- 0 : http://youtu.be/e1Aps76Mokk ,
~ ΤΣΕΛΣΙ -ΒΑΣΙΛΕΙΑ  1- 2 : http://youtu.be/jVEIagbfsYs ,
~ ΣΑΛΚΕ- ΣΤΕΑΟΥΑ 3- 0 : http://youtu.be/LMG3QE5o0mg ,
~ ΜΙΛΑΝ - ΣΕΛΤΙΚ  2- 0 : http://youtu.be/k0UWYjeskCw ,
~ ΝΑΠΟΛΙ  - ΝΤΟΡΤΜΟΥΤ 1 – 2 : http://youtu.be/1HpJCWOKoSs ,
~ ΜΑΡΣΕ¨Γ  - ΑΡΣΕΝΑΛ 1 – 2 : http://youtu.be/4-3y4efmbyk ,
247 http://www.youtube.com/watch?v=eNL_ZGK4Z9k&feature=share&list=UUH-bFcKV_OQutlCG6sjpOig , + = ΓΑΛΑΤΑ Σ. -ΡΕΑΛ Μ.  1-6 .-
259 http://www.youtube.com/watch?v=8L1UL-c9EpI&feature=share&list=UUH-bFcKV_OQutlCG6sjpOig = ΓΑΛΑΤΑ ΣΑΡΑ¨- ΠΕΑΛ Μαδρίτης 1-6 .-  250 http://www.youtube.com/watch?v=yAf-rnGXkFo&feature=share&list=UUH-bFcKV_OQutlCG6sjpOig = ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ  1-1   ~* ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΕΖΝ -  ΜΑΤΖΕΣΤΕΡ Σ  0 – 3 : http://youtu.be/N7DcAspUh28 ,
~* ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου   -  ΤΣΣΚA Μόσχας  3 - 0  17- 9 -2013: http://youtu.be/lVdfyIFdviU ,
~* ΟΣΦΠ Πειραιώς - Π. Σ.  ΖΕΡΜΕΝ  1 - 4 17/ 09/ 2013: http://youtu.be/N5zjPgDnX0c ,
~* ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ - ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΝΤ  0 - 2  17- 9- 2013: http://youtu.be/4EnEARPY6mw ,
~* ΠΑΟΚ  ΟΣΦΠ  ευρώπη ΠΑΟ  Ελλάδα  2013 : http://youtu.be/-PzZogPq9D0 ,
~* Πρεμιέρα Τσάμπιαν Λίγκ  2013: http://youtu.be/htVLyParmcA ,
~* ΤΣΑΜΠΙΟΝ ΛΙΓΚ  τα καλύτερα  2013 : http://youtu.be/vS3TpfwtCUc ,
~* Τσάμπιονς Λίγκ 18- 09 -2013 από  τα ματς : http://youtu.be/nWrebYHnIqc .
~* ΑΟΥΣΤΡΙΑ Βιέννης  - ΠΟΡΤΟ Πορτογαλίας  0- 1      18- 9- 2013: http://youtu.be/t377QMz2zAs ,

***  Έξω ο Οντβόνγκ… μέσα ο Καλαντζής         
          ΠΟΝΑΕΙ Ο ΑΛΙΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΧΘΕΣ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 Tου Νίκου Μπαλόπουλου
 Η συνέχιση της προετοιμασίας της Μαύρης Θύελλας για το ματς της πρεμιέρας με αντίπαλο τη Βάρδα, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο, φανέρωσε με πιο έντονο τρόπο, την ύπαρξη δύο σημαντικών προβλημάτων, καθώς τόσο ο Μπορίς Οντβόνγκ, όσο και ο Ντία Αλιού, δεν συμμετείχαν στο χθεσινό πρόγραμμα του Νίκου Κακαλέτρη. Η μη συμμετοχή τους στην απογευματινή προπόνηση, η οποία επικεντρώθηκε σε θέματα τακτικής και εξωτερικεύτηκε μέσα από το  οικογενειακό δίτερμα, καθιστά πλέον σχεδόν αδύνατη την παρουσία τους στον αγώνα της πρεμιέρας.
Το γεγονός αυτό υποχρεώνει τον τεχνικό της Μαύρης Θύελλας να στραφεί προς άλλες κατευθύνσεις, τόσο για το χώρο της άμυνας, εκεί όπου προοριζόταν ως βασικός ο Αλιού, όσο και σ’ αυτόν της επίθεσης, όπου υπό διαφορετικές συνθήκες θα δέσποζε ο υψηλόσωμος επιθετικός (Οντβόνγκ).  Κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης δοκίμασε κάποιους παίκτες, όπως ακόμη και σχήματα, όμως οι απαντήσεις θα δοθούν σήμερα με το κλείσιμο ουσιαστικά της προετοιμασίας.
Σημαντικό ρόλο θα παίξει, όσον αφορά το κενό του Αλιού στην άμυνα, ο βαθμός ετοιμότητας του Αντώνη Κωνσταντόπουλου, που πάντως ακολούθησε και χθες ατομικό πρόγραμμα, κάτι που σημαίνει ότι ο έμπειρος αριστεροπόδαρος αμυντικός συγκεντρώνει επίσης λίγες πιθανότητες ν’ αγωνιστεί. Έτσι ο Κακαλέτρης καλείται να ξεπεράσει τον προβληματισμό για τον ποδοσφαιριστή που θα αποτελέσει μαζί με τον Τάσο Καντούτση το κεντρικό δίδυμο της ομάδας, με τον Σκαρλάτο να φαντάζει ως ο πλέον πιθανός.
Αντιθέτως, πιο εύκολα είναι τα πράγματα για το χώρο της επίθεσης, καθώς η συνεχής αγωνιστική άνοδος  του Χρήστου Καλαντζή, καθιστά σχεδόν βέβαιη αλλά  ταυτόχρονα και επιτακτική την παρουσία του 30χρονου επιθετικού στο αυριανό ματς. Συν τοις άλλοις η συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα, θα παίξει ξεχωριστό ρόλο στο ψυχολογικό κομμάτι, αλλά και απέναντι στον φίλαθλο κόσμο, που διψά και επιθυμεί τους βαθμούς της νίκης.
Από κει και πέρα, δεν θα πρέπει να αναμένουμε ιδιαίτερες εκπλήξεις για τις υπόλοιπες θέσεις της 11άδας, αφού ο κορμός είναι σταθερός και ο Κακαλέτρης έχει κατασταλάξει κατά μεγάλο βαθμό σ’ αυτόν, όπως φάνηκε στο ματς Κυπέλλου αλλά και στα πρόσφατα παιχνίδια προετοιμασίας.
  Ξεκινά σήμερα η προπώληση εισιτηρίων από το “Bulldogs Club”
Όπως μας γνωστοποίησε το “Bulldogs Club” ξεκινά σήμερα η προπώληση των εισιτηρίων για το Κυριακάτικο παιχνίδι της Καλαμάτας με αντίπαλο τη Βάρδα και η τιμή τους είναι 5 ευρώ για τα μέλη του Συνδέσμου και 7 για τους υπόλοιπους φίλους της ομάδας. Όσοι επιθυμούν μπορούν σήμερα και αύριο από τις 9.00 έως τις 12.00 μ.μ., όπως επίσης και την Κυριακή το πρωί να προμηθευτούν τα εισιτήρια για τον αγώνα.

*** ΓΙΑ  ΤΟ EUROPA LEAGUE στην πρεμιέρα , Πέμπτη 19-09-2013 :

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Βαλένθια-Σουόνσι 0-3
Σκόρερ: 14΄ Βίλφρεντ, 58΄ Μίχου, 68΄ Ντε Γκούζμαν

Ζανκτ Γκάλεν-Κούμπαν Κράσνονταρ 2-0
Σκόρερ: 56΄ Μάρτιτς, 76΄ Νούσι

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Τσερνομόρετς 1-2
Σκόρερ: 43΄ Φερνάντες - 62΄ Αντόνοφ, 65΄ Τζετζε

Αϊντχόφεν-Λουντογκόρετς Ράζγκραντ 0-2
Σκόρερ: 60΄ Μπέζιακ, 74΄ Μισιτζάν

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Σάλτσμπουργκ-Έλφσμποργκ 4-0
Σκόρερ: 36΄ Άλαν, 44΄πεν, 69΄,79΄ Σοριάνο

Σταντάρ Λιέγης-Έσμπιεργκ 1-2
Σκόρερ: 73΄ Μπιά - 63΄ Βαν Μπούρεν, 90΄ Μπακενγκα

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ζούλτε Βάρεγκεμ-Γουίγκαν 0-0
Σκόρερ: -

Μάριμπορ-Ρούμπιν Καζάν 2-5
Σκόρερ: 35΄ Μίλετς, 73΄ Φάγιτς - 23΄ Καραντενίζ, 27΄ Μαρκάνο, 69΄ Ερεμένκο, 90΄ Ρόντον, +90΄ Ριαζάντσεφ

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Φιορεντίνα-Πάσος Φερέιρα 3-0
Σκόρερ: 30΄ Ροντρίγκες, 67΄ Μάτος, 76΄ Ρόσι

Παντούρι Ζίου-Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ 0-1
Σκόρερ: 38΄ Ροτάν

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Μπορντό 3-0
Σκόρερ: 4΄ Κάντλετς, 16΄ Ρας, 52΄ Ντγιακπά

Μακάμπι Τελ Αβίβ-ΑΠΟΕΛ 0-0
Σκόρερ:


7ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντιναμό Κιέβου - Γκενκ 0-1
Τουν - Ραπίντ Βιένης 1-0

8ος ΟΜΙΛΟ
ΣΦράιμπουργκ - Σλόβαν Λίμπερετς 2-2
Εστορίλ - Σεβίλη  1-2

9ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπέτις - Λιόν  0-0
Γκιμαράες - Ριέκα  4-0

10ος ΟΜΙΛΟΣ
Απόλλων Λεμεσού - Τραμπζονσπόρ 1-2
Λάτσιο - Λέγκια Βαρσοβίας 1-0 

11ος ΟΜΙΛΟΣ
Σερίφ Τιράσπολ - Ανζί Μαχάτσκαλα 0-0
Τότεναμ - Τρόμσο  3-0

12ος ΟΜΙΛΟΣ
ΠΑΟΚ - Σαχτέρ Καραγκάντι  2-1
Μακάμπι Χάιφα - Αλκμάαρ  1-2 
 


***  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου