ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 18 Φεβρουαρίου  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....
~

Όπως η σκιά ακολουθεί το σώμα, έτσι και τους ταπεινούς στοχασμούς ακολουθεί το έλεος του Θεού.
Όσιος Ισαάκ ο Σύρος

 
~ 18 Φεβρουαρίου
Λέοντος πάπα Ρώμης (1) (†461), Θωμά Α` και Ιωάννου, πατριαρχών Κων/πόλεως. Αγαπητού (2) επισκόπου Σινάου του ομολογητού και θαυματουργού (†δ΄αι.). Μαρτύρων Αγρίππα, Βικτωρίνου, Δωροθέου και Θεοδούλου. Λέοντος και Παρηγορίου των εν Πατάροις και Πιουλίου.
(1) O άγιος Λέων υπήρξε από τούς μεγαλύτερους υπερασπιστές και υπεμάχους της ορθόδοξης πίστης. Έζησε στο χρόνια του αυτοκράτορα Μαρκιανού. Διακρινόταν για την μεγάλη θεολογική του κατάρτιση, το ήθος του χαρακτήρα του και την αγνότητα του βίου του. Διετέλεσε επίσκοπος της πρεσβυτέρας Ρώμης. Σημαντικότατη ήταν η συμβολή του στις εργασίες της Δ` Οικουμενικής Συνόδου, όταν απέστειλε τέσσερις αντιπροσώπους, καθώς και επιστολή στην οποία με πλήρη ακρίβεια στηριζόμενος στην αποστολική παράδοση, καθόρισε τις δύο φύσεις του Χριστού. Η θεολογική του επέμβαση βοήθησε στη διεξαγωγή των συζητήσεων και στη συγγραφή των τελικών όρων της Συνόδου. Παράλληλα υπήρξε και συγγραφεύς πολυγραφότατος. Σήμερα, σώζονται αρκετές επιστολές, γραμμένες με γλαφυρότητα αλλά και δύναμη λόγου. Εκοιμήθη οσιακά σε βαθύτατο γήρας.
(2) O άγιος Αγαπητός γεννήθηκε στη Καππαδοκία και σε νεαρή ηλικία εισήλθε σε κάποιο μοναστήρι της περιοχής. Επί βασιλείας Λικινίου στρατεύθηκε και όταν καταδιώχθηκαν οι Χριστιανοί υποβλήθηκε σε βασανιστήρια. Επειδή όμως θεράπευσε κάποιο δαιμονισμένο μέλος συγγενικής οικογένειας του Μεγ. Κωνσταντίνου, ο Αγαπητός κατόρθωσε να απαλλαγεί από το στρατό και να επιδοθεί στη μελέτη και διδασκαλία του Ιερού Ευαγγελίου. Όταν ο επίσκοπος Σινάου, πληροφορήθηκε την αρετή του τον χειροτόνησε ιερέα. Μετά το θάνατο του επισκόπου ο λαός και ο κλήρος εξέλεξαν ως διάδοχό του, τον Αγαπητό. Εργαζόμενος για τη σωτηρία του ποιμνίου του εκοιμήθη οσιακά.  ~
Σήμερα 18/02/2017 εορτάζουν:
Ψυχοσάββατο, Άγιος Λέων Πάπας Ρώμης, Άγιοι Λέων και Παρηγόριος οι Μάρτυρες οι εν Πατάροις της Λυκίας Αθλήσαντες, Όσιος Αγαπητός ο Ομολογητής και θαυματουργός Επίσκοπος Συναού
~    Ἦχος γ'. Θείας πίστεως.
~    Θείας πίστεως, ὀρθοδοξία, ὑπεστήριξας, τὴν Ἐκκλησίαν, ὡς πολύφωνον τοῦ πνεύματος ὄργανον ἐκ γὰρ Δυσμῶν ἀναλάμψας ὡς ἥλιος, αἱρετικῶν τὴν ἀπάτην ἐμείωσας, Λέων Ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~**   Απολυτίκιο Αγ. Λέοντος Πάπα Ρώμης - 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/MaF7j9dmKv8  .-


~
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
 

*** Τα… πάντα όλα συζήτησαν Σκουρλέτης και Νίκας! 
Μια… βαλίτσα θέματα που απασχολούν το Δήμο Καλαμάτας συζήτησαν χθες το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Τα περισσότερα από αυτά είναι ιδιαίτερης σημασίας για τη λειτουργία του Δήμου σε διοικητικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
Τα ζητήματα αυτά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, είναι: Διαχείριση απορριμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας. Λειτουργία χώρου προσωρινής στέγασης Ρομά Καλαμάτας. Λειτουργία Πολεοδομίας – αδυναμία κάλυψης άλλων Δήμων.  Ελλείψεις σε προσωπικό. Ανταποδοτικά τέλη. Παράταση συμβάσεων υπαλλήλων της ΔΕΥΑΚ με 8μηνο. Ολοκλήρωση κατασκευών στο νέο Δημαρχείο.
Στη σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής δεν υπάρχει καμία αναφορά για την τύχη των όσων κατέθεσε υπόψη του υπουργού ο δήμαρχος Καλαμάτας.  Α.Π.

*** Σε ιδιώτη η διαχείριση και η λειτουργία των ανοιχτών χώρων στάθμευσης στην Καλαμάτα 
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας της ερχόμενης Πέμπτης αναμένεται να συζητηθεί και το ζήτημα της παραχώρησης της διαχείρισης και της λειτουργίας του κεντρικού και βόρειου πάρκινγκ του Νέδοντα σε ιδιώτη.
Συγκεκριμένα, προς συζήτηση υπάρχει θέμα με τίτλο «Διενέργεια διαγωνισμού της διαχείρισης και λειτουργίας των υπαίθριων σταθμών αυτοκινήτων (Parking), βόρειο και κεντρικό, επί του ποταμού Νέδοντα».
Σημειώνεται ότι το ζήτημα της λειτουργίας του πάρκινγκ του Νέδοντα απασχολεί τη Δημοτική Αρχή επί αρκετούς μήνες, ενώ ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έχει προβεί σε σχετικές δηλώσεις.
Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή της Καλαμάτας, με το διαγωνισμό για τη λειτουργία και διαχείριση των χώρων στάθμευσης του Νέδοντα δεν ιδιωτικοποιείται η υποδομή, δεδομένου ότι τα έσοδα εξακολουθούν να πηγαίνουν στο Δήμο, ενώ και την τιμολογιακή πολιτική θα εξακολουθεί να καθορίζει ο ίδιος.
Αυτό που αλλάζει είναι ότι με την είσοδο ιδιώτη στον τομέα της λειτουργίας και της διαχείρισης θα απελευθερωθεί προσωπικό του Δήμου Καλαμάτας, προσωπικό που μέχρι σήμερα απασχολείται για τις ανάγκες των χώρων στάθμευσης. Το συγκεκριμένο προσωπικό, δε, προέρχεται από τη Δημοτική Αστυνομία, υπηρεσία που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή εύρυθμη λειτουργία της πόλης.  Α.Π.

*** Η Καλαμάτα… κερδίζει και στην καρναβαλική διασκέδαση 
Στους πέντε καλύτερους προορισμούς για καρναβαλική διασκέδαση στην Ελλάδα κατατάσσει την Καλαμάτα η ιστοσελίδα  touristikosodigos.com. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Το Καλαματιανό Καρναβάλι μπήκε ήδη δυναμικά στο χορό με μια μεγάλη τελετή έναρξης στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο.
Οι γνωστές περσόνες όμως θα συνεχίσουν να παρελαύνουν στην πόλη... μαζί με τα άρματα: Στις 18/2 ο Σάββας Πούμπουρας θα παρουσιάσει τη Νυχτερινή Παρέλαση, που θα ολοκληρωθεί με συναυλία του συγκροτήματος 48 Ώρες.
Στις 20/2 στο Πνευματικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός μεταμφίεσης και παντομίμας Deja Vu, στις 25/2 στήνεται disco party στο ξενοδοχείο Elite, ενώ την Κυριακή τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα πλαισιώσουν οι φωνές των Μύρωνα Στρατή, Ησαΐα Ματιάμπα και Ήβης Αδάμου».
Ακολουθούν δε προτάσεις για περιήγηση, φαγητό και διασκέδαση στην Καλαμάτα.
  «Καθημερινή»
Παράλληλα, η εφημερίδα «Καθημερινή» σε ρεπορτάζ για τα καλύτερα και εντυπωσιακότερα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας, κάνει ιδιαίτερη μνεία σε αυτό της Νέδουσας.
Ειδικότερα:
  ΝΕΔΟΥΣΑ
Ωδή στην εύφορη γη 
Μουντζουρωμένα πρόσωπα, πομπές που κυκλώνουν ολόκληρο χωριό, νταούλια και φλογέρες, φαλλικά σύμβολα και βωμολοχίες. Το λαϊκό αγροτικό δρώμενο για την ευφορία της γης στη Νέδουσα της Μεσσηνίας εντυπωσιάζει ακόμη και τους ειδικούς.
Είναι ίσως το μοναδικό που διασώζει τρεις τελετουργικές πράξεις, που θα τις βιώσετε την Καθαρά Δευτέρα: όργωμα-σπορά, γάμο-τεκνοποίηση, θάνατο-ανάσταση.
Ξεκινήστε ακολουθώντας την πομπή του Αγερμού, παρακολουθήστε το «θίασο» στο Χορό των Τράγων και στη συνέχεια την Αροτρίαση και τη Σπορά, κατά τις οποίες η πλατεία οργώνεται με άροτρο τρεις φορές. Θα γελάσετε με την καρδιά σας στο Γάμο και στην Τεκνοποίηση, ενώ μετά τα στιγμιότυπα του Φόνου του γαμπρού και της Κηδείας θα βιώσετε την κάθαρση με την Ανάσταση. Ακολουθεί το γλέντι που θα σας μείνει αλησμόνητο.
Αν σας φέρει εδώ ο δρόμος: Κάντε απολαυστικές βόλτες στα χωριά του Ταϋγέτου και ειδικά στην Αλαγονία με τον καταρράκτη και το ωραίο γεφύρι. Εντυπωσιακό είναι και το μυκηναϊκό νεκροταφείο με τους θαλαμωτούς τάφους στα Ελληνικά. Στην Καλαμάτα, γύρω από την πλατεία Αμφείας, χτυπάει η καρδιά της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης και ανεβείτε στο φράγκικο κάστρο της.
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

*** Θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Πρώτη Δημοσίευση: 18/02/2017 11:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/02/2017 11:28
Με τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτειακή εκπροσώπηση θα εορταστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η απελευθέρωση της Καλαμάτας στις 23 Μαρτίου. Ο Δήμος Καλαμάτας θα απονείμει την πρέπουσα τιμή στους επαναστάτες οπλαρχηγούς, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.
Μάλιστα, κατά την παραμονή του ο Πρόεδρος θα ανακηρυχθεί και επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.  Α.Π.

***  Υγεία στη Μεσσηνία: Θα υπολειτουργήσει λόγω ασφαλείας… 
Είμαι ένας από αυτούς που, όταν βρεθήκαμε στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Νίκος Παππάς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, νομίζαμε ότι ζούμε σε άλλη χώρα και σε άλλο σύστημα υγείας.
Σίγουρα η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με αυτή σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, ενώ η διοίκηση έχει κάνει μεγάλα έργα, κυρίως υλικοτεχνικά, ωστόσο μας φάνηκε τουλάχιστον περίεργο στην Ελλάδα του 2017 να είναι τόσο καλή…
Από εκεί και πέρα, έτυχε χθες να βρεθούμε στο ΠΕΔΥ, όπου η ανακοίνωση στην πόρτα του είναι πραγματικά για γέλια και για κλάματα… Ειδικότερα, αναφέρει ότι ένα εργαστήριο θα υπολειτουργήσει για λόγους ασφαλείας…
Πόσο φυσιολογικό και ιατρικά ορθό είναι αυτό; Αν ένα εργαστήριο έχει θέμα ασφάλειας, κλείνει… Δεν υπολειτουργεί… Και το «θα υπολειτουργεί» πώς μπορεί να το εκλάβει ένας ασθενής;
Κατά τα άλλα, όλα καλά…   Π.Μπ. 

***      Περί τσιγγάνων στη Μεσσήνη… 
Οι τσιγγάνοι στη Μεσσήνη απειλούν, όχι μόνο τις ζωές όσων πέφτουν θύματά τους, αλλά και περιουσίες. Στις φωτογραφίες φαίνεται μια οικία που βρίσκεται στην οδό Δαγρέ και οι τσιγγάνοι το μεσημέρι της Δευτέρας 13/2 άρχισαν να αφαιρούν πορτοπαράθυρα και έπιπλα που βρίσκονται στο εσωτερικό της. Η επιχείρησή τους άρχισε περίπου στις 13.00, όταν στην περιοχή κυκλοφορούσε κόσμος, αφού λειτουργούσε η Ε.Α. Μεσσήνης, τα 2 Λύκεια και το Νηπιαγωγείο, όμως αυτό δεν πτόησε τους τσιγγάνους, που με περισσό θράσος διέλυαν το σπίτι. Άραγε, από πού αντλούν αυτό το θράσος;   Αναγνώστρια
 Υ.Γ. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού δε μένουν στη Μεσσήνη και όταν θα έλθουν, θα βρουν το πατρικό τους ρημαγμένο, κι αυτό γιατί απλώς μια ομάδα ανθρώπων «εξουσιάζει» την πόλη.

*** «Έωλος» ο σταθμός μεταφόρτωσης στο Νέδοντα 
Καταψήφισε η επιτροπή διαβούλευσης 
 Η προσωρινή αλλά και μόνιμη διαχείριση των απορριμμάτων - όχι μόνο- στην Καλαμάτα είναι ένα αγκάθι που δε λέει να τελειώσει. Βέβαια, υπάρχει το θέμα της κεντρικής διαχείρισης σε εξέλιξη, αλλά ακόμα έχουμε μόνο λόγια.
Στα δικά μας, η Δημοτική Αρχή παραδέχεται δημοσίως ότι η διαδικασία στη Μαραθόλακκα είναι ημιτελής, θέλει τη ΜΟΛΑΚ κλειστή ή σε λειτουργία μόνο για την επεξεργασία της λυματολάσπης (σ.σ. αλήθεια, τι γίνεται με το θέμα;), ενώ και η προσπάθειά της για λειτουργία σταθμού μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) στο πάρκο του Νέδοντα δε φαίνεται να ευδοκιμεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του "Θάρρους", το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος δεν πρόκειται να υπογράψει για τη λειτουργία του, δημοτικές παρατάξεις εναντιώνονται στη συγκεκριμένη λύση, ενώ και ομάδα κατοίκων απειλεί με προσφυγές και μηνύσεις. Ακόμα και στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης δεν κατάφερε να πείσει για τις προθέσεις της.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Θανάσης Βασιλόπουλος, στην εισήγησή του, τόνισε ότι πρόκειται για έναν προσωρινό και κινητό σταθμό μεταφόρτωσης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει οποιαδήποτε όχληση και επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι αναζητήθηκαν και άλλες τοποθεσίες για την εγκατάσταση λειτουργίας του σταθμού μεταφόρτωσης, όπως για παράδειγμα στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Λιπασματοποίησης, στη Βιομηχανική Περιοχή ή στο Βιοτεχνικό Πάρκο, ωστόσο τόνισε ότι αυτές οι θέσεις δε θα δώσουν τα αποτελέσματα που θα δώσει ο Νέδοντας.
Ειδικότερα, είπε ότι με τη λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης στο Νέδοντα θα πηγαίνουν εκεί τα απορριμματοφόρα του Δήμου, θα αδειάζουν τα σκουπίδια απευθείας στις πρέσες και μετά αυτά θα οδηγούνται στη Μαραθόλακκα, για επεξεργασία, όχι από τα απορριμματοφόρα αλλά από τα φορτηγά με τις πρέσες.
Έτσι, τόνισε, θα εξοικονομηθούν πόροι από τη μείωση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων και κυρίως θα εξασφαλιστούν περισσότερες βάρδιες προσωπικού και απορριμματοφόρων, ώστε η αποκομιδή των σκουπιδιών στην πόλη να πυκνώσει.
Τέλος, κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής και τους φορείς που ενδιαφέρονται να συγκροτήσουν μια επιτροπή η οποία θα ελέγχει τη λειτουργία του σταθμού μεταμόρφωσης και, εφόσον διαπιστώνει πρόβλημα, να μπορεί να προκαλέσει ακόμη και τη διακοπή της λειτουργίας του.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, ο οποίος παρακολούθησε τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, τάχθηκε κατά της εγκατάστασης του σταθμού μεταφόρτωσης στο Νέδοντα, διότι η περιοχή αυτή αποτελεί περιβαλλοντικό κεφάλαιο για την πόλη, έχει ήδη θεσμοθετηθεί από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ως Περιβαλλοντικό Πάρκο, εφάπτεται με τη ζώνη Natura και βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα από την κοίτη του Νέδοντα, καθώς και το γήπεδο Λουκαρέας.
Ο κ. Μάκαρης επέκρινε τη Δημοτική Αρχή τονίζοντας ότι δαπάνησε περίπου 700.000 ευρώ για την προμήθεια των πρεσών χωρίς προηγουμένως να έχει βρει ένα νόμιμο χώρο για την εγκατάσταση αυτής της λειτουργίας.
Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών, Μιχάλης Αντωνόπουλος, εξέφρασε, μεταξύ άλλων, σοβαρές επιφυλάξεις για το αν μπορεί η Πολεοδομία να δώσει άδεια για τις κατασκευές που χρειάζεται να γίνουν, δεδομένου ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο τις απαγορεύει, ενώ υπογράμμισε ότι δεν έχει γίνει και η οριοθέτηση του Νέδοντα.  Α.Π.

*** Εργατικό ατύχημα δημοτικών υπαλλήλων στα Φιλιατρά 
Εργατικό ατύχημα δύο υπαλλήλων του Δήμου Τριφυλίας στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών σημειώθηκε προχθές. Οι δύο υπάλληλοι έπεσαν από καρότσα φορτηγού και ευτυχώς που αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για την υγεία και τη σωματική τους ακεραιότητα, ακόμα και για τη ζωή τους.
Οι υπάλληλοι φόρτωσαν στην καρότσα φορτηγού του Δήμου αποκριάτικα είδη και στολίδια και μόλις το βαρύ όχημα ξεκίνησε, με τους ίδιους στην καρότσα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσαν στο έδαφος. Διακομίστηκαν δε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ υπεβλήθησαν σε εξετάσεις.  Η.Γ.

***  ΕΡΧΕΤΑΙ Γ' ΠΠ.!Επίσημα ΚΑΙ επώνυμα αμερικανικά χείλη το είπαν...

~  «Οι Αμερικανοί δεν πρέπει να αποδεχθούν την τρέχουσα διεθνή τάξη ως  δεδομένη. Εμείς την δημιουργήσαμε. Ομοίως, δεν είναι φυσικά αυτοτροφοδοτούμενη. Αν σταματήσουμε αυτό τον τρόπο που κινούμασταν μέχρι σήμερα τελικά θα καταρρεύσει», δηλώνει ο πρώην διευθυντής της CIA και πρώην επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ Ντέιβιντ Πετρέους .
Ο παρασημοφορημένος αξιωματικός τόνισε πως η νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων,κινδυνεύει να καταρρεύσει ενώ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο ενός Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου ανάμεσα στη Δύση και στη Ρωσία-Κίνα έχοντας ως αποτέλεσμα την κατακρεούργηση και καταστροφή της νέας παγκόσμιας τάξης.


*** ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ οι ΤΟΥΡΚΟΙ! Θέλουν το ΦΥΣΙΚΟ μας ΑΕΡΙΟ! Το ομολόγησαν...

~   «Αποκαλύπτεται ότι συμβιβαστήκαμε αφήνοντας ήδη στην Ελλάδα 17 νησιά, κρυφά από τον τουρκικό λαό. Δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη σχετική ανακοίνωση από την κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ μας. Και τώρα γίνεται κατανοητό ότι αντίστοιχοι συμβιβασμοί γίνονται στη Γενεύη για την Κύπρο. Ήδη ο Μουσταφά Ακιντζί ανακοίνωσε ότι μπορεί να δοθεί έδαφος. Στην Κύπρο έχουν ανακαλυφθεί πολύ σημαντικές πηγές φυσικού αερίου. Στις πηγές αυτές θέλουν να έχουν συνιδιοκτησία το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και η Νότιος Κύπρος. Για το λόγο αυτό θέλουν να κάνουν την Τουρκία να υποκύψει»,δήλωσε ο βουλευτής και πρώην δήμαρχος της Αττάλειας, Μουσταφά Άκαϊντιν ο οποίος έδειξε ξεκάθαρα και την επιθυμία της Άγκυρας και για τα υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Κύπρο.
Δεν έχει τέλος όπως φαίνεται ο παραλογισμός στην Τουρκία αφού ο Μουσταφά Άκαϊντιν,αναφέρθηκε σε 17 νησιά τα οποία ‘’μεγαλόψυχα’’ μας παραχώρησε η Τουρκία και ο Ερντογάν.

***  ΣΕΙΣΜΟΣ από τον Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ!Τέτοιο πράγμα η ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ δεν ξανάδε...

~  Η Ορεστιάδα υποδέχτηκε τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ.  Πλήθος κόσμου έδωσε το βροντερό ‘παρών’ καθώς η αγάπη του κόσμου για τον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα του κόμματος έχουν προκαλέσει ΑΝΑΤΑΣΗ ΗΘΙΚΗ στους ΕΛΛΗΝΕΣ και ανησυχία στο πολιτικό κατεστημένο.
Βίντεο  :  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 18/02/2017 , https://youtu.be/NC0iVBbDU5k  .-
Βίντεο  2 : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 2 18/02/2017 , https://youtu.be/NC0iVBbDU5k  .-
Βίντεο  3 : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 3 18/02/2017 , https://youtu.be/EpNEF0jpWkY .- 
~**   Η περιοδεία του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ στη Θράκη ξεκίνησε από την Παναγία της Πορταϊτισσας στο Σουφλί, όπου και προσκύνησε τα λείψανα του Αγίου Χαραλάμπους.


Στη συνέχεια έφτασε στην Ορεστιάδα όπου όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες, καλωσόρισε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.







Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θέλει να ευχαριστήσει όσους παρευρέθησαν στην ομιλία.

***  Κάτι ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ! ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Τσίπρα τη Δευτέρα; Δημοψήφισμα ή εκλογές;..

~  Έρχεται τη Δευτέρα διάγγελμα Τσίπρα; αν ναι θα μιλήσει για εκλογές ή δημοψήφισμα; Για ευρώ ή δραχμή;
Η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ αναφέρει τα εξής.
«Επειδή αυτή η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει σε ριψοκίνδυνες επιλογές, που αγγίζουν τα όρια της τυχοδιωκτικής τακτικής, θα σας μεταφέρω μια πληροφορία που φούντωσε αργά χθες το βράδυ σε επιχειρηματικούς και τραπεζικούς κύκλους και σήμανε συναγερμό και στις Βρυξέλλες, στα γραφεία της Κομισιόν.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι διέδιδαν προς συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας ότι ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τη Δευτέρα πρόκειται να απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό και δεν αποκλείεται να ανακοινώσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος όσον αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με ερωτήματα για τη συνέχιση ή μη της λιτότητας.
Η συγκεκριμένη διαρροή, που μπορεί να έγινε εκ του πονηρού, στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής στρατηγικής του Μεγάρου Μαξίμου, έχει θορυβήσει και την επιχειρηματική ελίτ της χώρας, ενώ η σχετική φημολογία έφτασε, όπως ήταν λογικό, και στις πρεσβείες των ξένων χωρών στην Αθήνα, που από χθες άρχισαν να ενημερώνουν τις κυβερνήσεις.
Εάν πρόκειται για μπλόφα των Αθηνών αυτό θα αποδειχθεί τα επόμενα 24ωρα. Ωστόσο, έχει σημάνει παντού συναγερμός μέχρι τη Δευτέρα».
Εμείς πάλι λέμε πως όλα αυτά είναι ψευδοδιλλήματα που σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν το λαό από το σημαντικό που είναι η έλλειψη παραγωγής. Είτε με δραχμή είτε με ευρώ αν δεν έχεις παραγωγή εξ ίσου υποφέρεις.

***  Έκθεση-φωτιά των Βρυξελλών για τα «φάουλ» του Πολ Τόμσεν
  «Σωρεία λαθών και κακών υπολογισμών»

O Πολ Τόμσεν και η Ντέλια Βελκουλέσκου
~  Το Συμβούλιο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Εurogroup είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι τα πρόσθετα μέτρα που απαίτησε το ΔΝΤ και πλέον σύσσωμη η ΕΕ ζητά από την Ελλάδα δεν πρόκειται να εισπραχθούν και στην πραγματικότητα δεν είναι απαραίτητα.
Και αυτό διότι ο Πολ Τόμσεν, η Ντέλια Βελκουλέσκου και οι άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έχουν υποπέσει σε σωρεία λαθών, κακών υπολογισμών, ασαφειών και αντιφάσεων κατά τη συγγραφή της περίφημης έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, όπως αναφέρει σε αναλυτικό ρεπορτάζ του το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ).
Σύμφωνα με έγγραφο του Συμβουλίου, η ομάδα Τόμσεν έχει κάνει χονδροειδή λάθη στον υπολογισμό του ελλείμματος, του πληθωρισμού, του ρυθμού ανάπτυξης, της είσπραξης εσόδων, της οροφής των δαπανών του δημοσίου, αλλά και σε θέματα όπως η εκτέλεση των μεταρρυθμίσεων, το είδος και η απόδοση των εισφορών των ασφαλισμένων, η εξοικονόμηση από τους ασφαλιστικούς νόμους και άλλα.
Αναλυτικά, όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ του ΚΥΠΕ, σε σχέση με τη σημερινή οικονομική κατάσταση, το έγγραφο αναφέρει ότι το ΔΝΤ έχει κάνει τα εξής λάθη:
«Η διαφορά στην εκτίμηση οφείλεται σε υπερβολικά συντηρητικές παραδοχές που εφαρμόζονται συστηματικά από το Ταμείο τόσο επί των εσόδων, όσο και στο σκέλος των δαπανών».
΅ Από την πλευρά των εσόδων: οι προβλέψεις της έκθεσης προϋποθέτουν ότι οι ελαστικότητες των εσόδων παραμένουν κάτω από τις ελαστικότητας του ΟΟΣΑ που χρησιμοποιούνται συνήθως για τις προβλέψεις των εσόδων.
Επιπλέον, το ΔΝΤ υπολογίζει την ελαχιστοποίηση της μεταφοράς στα επόμενα των πρόσφατων εσόδων των υπερ-επιδόσεων για λογαριασμό των διαφόρων παραγόντων ως εφάπαξ, κάτι που στερείται τεχνικής βάσης.
Οι προβλέψεις της έκθεσης, εν μέρει ή πλήρως υποτιμούν διάφορα έσοδα από την πλευρά των παραμετρικών μέτρων που νομοθετήθηκαν τόσο το 2015 όσο και το 2016, συμπεριλαμβανομένων των φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, των φόρων κατανάλωσης στα τσιγάρα και το αλκοόλ, τη φορολογία των ξενοδοχείων, φόρους οχημάτων και άλλα”.
Από την πλευρά των δαπανών, οι προβλέψεις της έκθεσης υποθέτουν ότι τα ανώτατα όρια δαπανών δεν θα γίνουν σεβαστά, συσσωρεύοντας διολίσθηση 1,3% του ΑΕΠ μέχρι το 2018. Αυτή η παραδοχή αντιβαίνει στα πρότυπα του ΔΝΤ που θεωρούν πως οι λειτουργικές δαπάνες θα αυξηθούν ανάλογα με τον πληθωρισμό και ότι τα ανώτατα όρια του προϋπολογισμού θα πρέπει να τηρούνται.
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, αυτό είναι ιστορικά ανακριβές για την Ελλάδα καθώς ο στόχος των πρωτογενών δαπανών δεν έχει υπερβεί το συνολικό ανώτατο όριο, ούτε και το 2016. Είναι λάθος να προεκτείνουν σχετικά μικρές υπερβάσεις σε ορισμένους τομείς (υγεία) στο βασικό σενάριο κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
«Οι προβλέψεις έκθεσης άλλωστε δεν λαμβάνουν δεόντως υπόψη τα πρόσφατα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, τα οποία προσδιορίζουν μια σημαντική υπεραπόδοση το 2016, και η οποία είναι πιθανό να μεταφερθεί εν μέρει στο 2017 και το 2018.
Ο κρατικός προϋπολογισμός θα φτάσει σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,3% του ΑΕΠ το 2016, υπερβαίνοντας σημαντικά το στόχο του 0,1% του ΑΕΠ, παρά το εφάπαξ επίδομα συνταξιοδότησης αξίας 0,3% του ΑΕΠ που τέθηκε σε εφαρμογή το Δεκέμβριο.
Με βάση τις διαθέσιμες μέχρι σήμερα ενδείξεις η ΕΕ θα προβάλει ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 2% του ΑΕΠ, δηλαδή 1½ ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το στόχο».
Παρά τις εξελίξεις αυτές, επισημαίνει το ΚΥΠΕ, και παρά τη σημαντική υποτίμηση του εντός-του-έτους δημοσιονομικού αποτελέσματος για το 2015 και μια σημαντική ανοδική αναθεώρηση του υπολοίπου του 2016 από το περασμένο φθινόπωρο, το ΔΝΤ δεν έχει αναθεωρηθεί την πρόβλεψή του για μετά το 2018 από το 1,5% του ΑΕΠ.
Σε σχέση με τα δημοσιονομικά μετά το 2018 αναφέρεται ότι συμφωνούμε με την αξιολόγηση του Ταμείου πως μια πιο φιλική προς την ανάπτυξη σύνθεση των ελληνικών δημόσιων εσόδων και των δημόσιων δαπανών θα ήταν επιθυμητή.
Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ η έκθεση είναι πολύ συγκεκριμένη για τα μέτρα του ισοζυγίου βελτίωσης, παραμένει αρκετά γενική ως προς τη χρήση του δημοσιονομικού χώρου που προκύπτει.
Ταυτόχρονα, στο έγγραφο αναφέρεται ότι «διαφωνούμε με την εκτίμηση του Ταμείου ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να φτάσει το 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2018 και να το διατηρήσει για μερικά χρόνια πέρα από αυτό. Πράγματι, - σημειώνει το ρεπορτάζ του ΚΥΠΕ - διάφοροι παράγοντες θα διευκολύνουν τη διατήρηση του πρωτογενούς ισοζυγίου στα επίπεδα του 2018, πέρα από τον ορίζοντα του προγράμματος.
Το ένα είναι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που εγκρίθηκε στο πλαίσιο της 1ης αναθεώρησης και τώρα υλοποιείται, αναμένεται να αποφέρει πρόσθετη εξοικονόμηση 0,7% του ΑΕΠ κατά τη διάρκεια του 2019 ως 2021. Επιπλέον, το παραγωγικό κενό αναμένεται να είναι ελαφρά αρνητικό το 2018.
Μετά όμως θα υπάρξει κλείσιμο του παραγωγικού κενού (περίπου το 2021) από την είσπραξη των εσόδων, και ως εκ τούτου το δημοσιονομικό ισοζύγιο αναμένεται να βελτιωθεί αυτόματα σημαντικά υπό αμετάβλητες πολιτικές. Ως εκ τούτου, απλά διατηρώντας το ίδιο ονομαστικό πρωτογενές ισοζύγιο του 3,5% του ΑΕΠ επιτρέπουμε στην πραγματικότητα μια διαρθρωτική δημοσιονομική επέκταση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.»
Για την ίδια την ποιότητα των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας σημειώνεται πως η έκθεση είναι παραπλανητική στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται η πρόκληση, τονίζει το ΚΥΠΕ.
Αναφέρεται σε 11% των μεταφορών του ΑΕΠ προς τα ασφαλιστικά ταμεία: ωστόσο, η χρηματοδότηση των συνταξιοδοτικών ταμείων είναι διαφορετική από χώρα σε χώρα και, επομένως, οι συγκρίσεις μεταξύ των χωρών θα πρέπει να γίνονται με προσοχή. Μεγάλο μέρος αυτού του χρηματοδοτικού κενού οφείλεται στο πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας, που είναι αναμφισβήτητα κυκλικό: με την ανεργία σε επίπεδο σταθερής κατάστασης, αυτό το χάσμα αναμένεται να είναι 3,5% του ΑΕΠ. Για τις συντάξεις αναφέρεται ότι η έκθεση του ΔΝΤ υποβαθμίζει το μέγεθος των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος.
Κατά το ΚΥΠΕ, λαμβάνοντας όλα τα στοιχεία υπόψη, η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος θα δημιουργήσει συνολική καθαρή εξοικονόμηση ύψους 1,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2018 και 2,6% του ΑΕΠ μέχρι το 2026 με περικοπές δαπανών που συμβάλλουν τα δύο τρίτα των αποταμιεύσεων μέχρι το 2018 και περισσότερο από 90% από το 2026. Σε αντίθεση με όλες τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις των συνταξιοδοτικών συστημάτων σε άλλες χώρες της ΕΕ που είχαν καταργηθεί με μεταβατικές περιόδους για τη διατήρηση των κεκτημένων δικαιωμάτων των σημερινών εργαζομένων, η ελληνική μεταρρύθμιση δεν έχει κατ` αναλογία εφαρμογή των κεκτημένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων για τους σημερινούς εργαζόμενους.
Αυτό θα οδηγήσει σε αυξανόμενη εξοικονόμηση στην πάροδο του χρόνου καθώς τα κεκτημένα δικαιώματα των νέων συνταξιούχων θα έχουν μειωθεί κατά περίπου 10% αμέσως. Όπως προτείνεται από την έκθεση του ΔΝΤ, υπάρχει μια υπόθεση από τη σκοπιά της διαγενεακής δικαιοσύνης, για τη μείωση της μεταβατικής περιόδου για την κύρια σύνταξη και τον εκ νέου υπολογισμό της από το 2019. Στο σχεδιασμό αυτό, ωστόσο, οι διανεμητικές συνέπειες πρέπει να εξεταστούν, συμπληρώνει το ΚΥΠΕ στο σχετικό ρεπορτάζ του.
Το ξεπάγωμα των κύριων συντάξεων και ο άμεσος εκ υπολογισμός τους, από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα παράγει περίπου εξοικονόμηση 1% ΑΕΠ εάν εφαρμοστεί πλήρως το 2019, αλλά επηρεάζει τουλάχιστον 1,2 εκατομμύρια συνταξιούχους, με μέση ονομαστική περικοπή 14% και σημαντική διακύμανση μεταξύ των διαφορετικών συνταξιούχων. Η έκθεση τάσσεται υπέρ των περικοπών στις συντάξεις και βασίζεται στην παρατήρηση ότι τα ποσοστά φτώχειας μεταξύ του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας έχουν αυξηθεί κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ παρέμειναν σε γενικές γραμμές σταθερά μεταξύ των συνταξιούχων, αναφέρει επίσης το ΚΥΠΕ.
Θα πρέπει, ωστόσο, να επισημανθεί, ότι, ενώ όσοι είναι ηλικία εργασίας εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να βγουν από τη φτώχεια με την εύρεση θέσεων εργασίας όταν ξεκινήσει η ανάκαμψη, οι φτωχοί συνταξιούχοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, η οποία απαιτεί μια πιο διαφοροποιημένη μεταχείριση της φτώχειας μεταξύ των συνταξιούχων.
Σε ότι αφορά το αφορολόγητο, - τονίζει το ΚΥΠΕ - στο έγγραφο σημειώνεται ότι τα επιχειρήματα ότι η υψηλή προσωπική έκπτωση φόρου εισοδήματος στην Ελλάδα οδηγεί το 50% των φορολογουμένων να μην πληρώνουν κανένα φόρο είναι εσφαλμένη. Η τυπική προσέγγιση είναι να κοιτάξουμε τη συνολική φορολογική επιβάρυνση στο εισόδημα. Όλοι οι φορολογούμενοι στην Ελλάδα υποχρεούνται να καταβάλλουν εισφορές κοινωνικής ασφάλισης που είναι σημαντικά υψηλότερες από ό, τι σε ορισμένες άλλες χώρες της ΕΕ. Ένα άτομο με το 67% των μέσων αποδοχών και δύο παιδιά έχει μια φορολογική επιβάρυνση 15% στην Ελλάδα, το οποίο είναι διπλάσιο από αυτό της Πορτογαλίας και περισσότερες από τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτό της Ισπανίας, του μέσου όρου της ΕΕ ή της Ιρλανδίας. Αναδιανεμητικές συνέπειες, ιδίως στο κάτω άκρο των βραχιόνων του εισοδήματος, πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη. Ελλείψει αντισταθμιστικών μέτρων, μειώνοντας την προσωπική πίστωση φόρου εισοδήματος κατά μέσο όρο κατά € 600 θα αποτελέσει οπισθοδρόμηση. Το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης στα μετά-φόρου «take-home» έσοδα (-7,2%) θα επιβαρύνει τα άτομα με ετήσια εισοδήματα ακριβώς πάνω από τον κατώτατο μισθό, ενώ η αρνητική επίδραση μειώνεται όσο αυξάνεται το εισόδημα.
Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, για το λάθος για τη βιωσιμότητα του Χρέους, τονίζεται ότι η εξαιρετικά αρνητική έκθεση βιωσιμότητας του ΔΝΤ βασίζεται σε μια σειρά υποθέσεων που εμφανίζονται υπερβολικά συντηρητικές και δεν υποστηρίζονται σωστά από αναλυτικά στοιχεία.
– Επιτόκια: Το ΔΝΤ έχει πλέον ενσωματωθεί μια πιο ρεαλιστική πορεία ρυθμό μεταβολής των επιτοκίων σε σταθερή κατάσταση επίπεδο των δανείων ΕΜΣ / ΕΤΧΣ. Αυτή η μείωση των επιτοκίων έχει βελτιωθεί DSA του Ταμείου. Ωστόσο, η μακροπρόθεσμη επίπεδο των ποσοστών ESM / EFSF εξακολουθεί να είναι υψηλότερη από εκείνη που χρησιμοποιείται από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.
Η μοντελοποίηση των επιτοκίων της αγοράς, επίσης, δεν έχει αλλάξει από το Μάιο. Το ΔΝΤ επίσης δεν φαίνεται να έχει λάβει πλήρως υπόψη την επίπτωση των μέτρων βραχυπρόθεσμου χρέους που συμφωνήθηκε από τον ΕΜΣ, τον Ιανουάριο.
– Μακροοικονομικά δεδομένα: Το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα κάτω τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και τις προοπτικές του πληθωρισμού από το Μάιο του 2016 από μισή εκατοστιαία μονάδα του ΑΕΠ ετησίως. Η αναθεώρηση του ετήσιου ρυθμού αύξησης επιδεινώνει το λόγο του χρέους προς το ΑΕΠ κατά σχεδόν 40% το 2060. Δεν είναι σαφές ποιες εξελίξεις κατά τους τελευταίους έξι μήνες θα υποστηρίξουν μια τέτοια σημαντική αλλαγή στη μακροπρόθεσμη προοπτική.
Το ΔΝΤ επισημαίνει υποτιθέμενες αδυναμίες στην εφαρμογή του προγράμματος, αλλά είναι δύσκολο να δούμε πώς αυτό θα υποστηρίξει την αναθεώρηση της αυξητικής τάσης του ΑΕΠ μέχρι το 2060. Η υπόθεση για μακροχρόνια απόκλιση από στόχο της σταθερότητας των τιμών της ΕΚΤ, επίσης, έρχεται σε αντίθεση με τις καθιερωμένες οικονομικές μεθόδους.
– Φορολογικά: Το ΔΝΤ έχει διατηρήσει την πρωτογενή υπόθεση του ισοζυγίου του στο 1,5% του ΑΕΠ από το 2018 σε όλο τον ορίζοντα προβολής. Αυτή είναι η κύρια διαφορά με το DSA των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, εξηγώντας περίπου τα δύο τρίτα της συνολικής διαφοράς. Ενώ κάποιος θα συμφωνούσε ότι η κύρια διαδρομή πλεόνασμα πρέπει να είναι ρεαλιστική και αξιόπιστη με τις αγορές, ένα υψηλότερο πρωτογενές ισοζύγιο για την Ελλάδα θα ήταν επιθυμητό και εφικτό.
– Άλλες παραδοχές: Οι παραδοχές σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις έχουν παραμείνει αμετάβλητα σε πολύ συντηρητικά επίπεδα (και δεν λαμβάνουν υπόψη ορισμένα στοιχεία, όπως η επικείμενη αποπληρωμή των 2 δισ. ευρώ στον ESM ή τη σύναψη πολλών προσφορών). Το ΔΝΤ επίσης, εξακολουθεί να προϋποθέτει την ανάγκη των 10 δισ. ευρώ για την πρόσθετη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το 2018. Η έκθεση δεν παρέχει μια δικαιολογία για αυτή την υπόθεση, η οποία δεν είναι σύμφωνη με την εκτίμηση των αρμόδιων εποπτικών Αρχών, καταλήγει το ρεπορτάζ του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Για την Σούπερ Λίγκα  στο ποδόσφαιρο  :
Σάββατο  18/02/2017 :
~**  Ατρόμητος - Ξάνθη   2-1   , (1-0) .- ^

Τα γκολ :(42΄ Πλατέλλας, 85΄ Τόνσο - 57΄πεν. Γιουνές)
Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου. Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης, Ιορδάνης Απτόσογλου 4ος Διαιτητής: Σπυρίδων Σελίμος
Ατρόμητος  (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Μπάχα, Κιβρακίδης, Κατράνης, Ούμπιδες, Λημνιός, Πλατέλλας, Τόνσο, Ντάουντα
Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας, Γιουνές, Λουσέρο, Καρασαλίδης, Βασιλακάκης, Λάζιτς, Ορφανίδης, Σιλά, Καμαρά, Φλίσκας
Στον πάγκο για τους "μπλε": Θεοδωράκης, Λε Ταλέκ Λαζαρίδης, Κοντοές, Κυριακίδης, Βασιλείου, Μανιάτης
Στον πάγκο των φιλοξενούμενων: Ζαρόπουλος, Τριάδης, Σολτάνι, Πιτσέλι, Μεχία, Ράνος, Λισγάρας
Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Κίτρινες: Γκορμπούνοφ, Λε Ταλέκ - Ντε Λούκας, Λ.Ορφανίδης, Καρασαλίδης
Κόκκινη: Καρασαλίδης (90+4΄, δεύτερη κίτρινη)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Μπάγκα (64΄ Μανιάτης), Κιβρακίδης, Κατράνης, Ούμπιντες, Λημνιός, Πλατέλλας (79΄ Λε Ταλέκ), Τόνσο, Ντάουντα (87΄ Κυριακίδης)
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας (76΄ Πιτσέλι), Γιουνές, Λουσέρο, Καρασαλίδης, Βασιλακάκης (84΄ Λισγάρας), Λάζιτς, Λ.Ορφανίδης, Σιλά, Καμαρά (60΄ Τριάδης), Φλίσκας
VIDEO:
~*ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΞΑΝΘΗ  2-1  21η  αγων  18/02/2017:

~ **  ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα  1-0  , (1-0) .-

Τα  γκολ :(18΄πεν. Κόντε)
Διαιτητής: Αλ. Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες: Ντιμιτρόφσκι, Ζορμπάς
 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Ζάιρο (83΄ Κοροβέσης), Μπέριος, Καρανίκας, Ακόστα, Λίλα, Ναδάλες, Βιντάλ (74΄ Γιάκος), Κόντε, Κοζορώνης (89΄ Σκόνδρας)
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ντιμιτρόφσκι, Ζορμπάς (83΄ Ονίλο), Γκόμες, Σπίνουλας, Ανδρεόπουλος (74΄ Κόντος), Ιωάννου, Επστάιν, Ζαραδούκας (64΄ Γεωργακόπουλος), Τουράμ, Νίκιτς
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Ζάιρο, Μπέριος, Καρανίκας, Ακόστα, Λίλα, Ναδάλες, Βιντάλ, Κόντε, Κοζορώνης
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ντιμιτρόφσκι, Ζορμπάς, Γκόμες, Σπίνουλας, Ανδρεόπουλος, Ιωάννου, Επστάιν, Ζαραδούκας, Τουράμ, Νίκιτς
VIDEO :
~*ΠΑΣ  ΓΙΑΝΝΙΝΑ- ΚΕΡΚΥΡΑ  1-0  το γκολ  21η  αγων  18/02/2017: https://youtu.be/5Zsj9dEpq8c .-
 
~** ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  0-4  , (0-4) .-

Τα  γκολ :(7΄ Κλωναρίδης, 9΄ Μπεργκ, 30΄ Μολέδο, 39΄ Εμποκού, 83΄ Μπουμάλ)
4' Τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Ο Κλωναρίδης αφήνει εξαιρετικά για τον Μπεργκ, τετ-α-τετ με τον Ντοναρούμα ο Σουηδός, θα κάνει το πλασέ, παρά την πίεση του Σελίν, άουτ η μπάλα. , 7' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, 0-1! Τρομερή πάσα στην πλάτη της άμυνας από τον Μπουμάλ, ο Κλωναρίδης βγαίνει από δεξιά απέναντι στον Ντοναρούμα και με καταπληκτικό πλασέ, ανοίγει το σκορ για το «τριφύλλι»! ,  9' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, 0-2! Τι κάνουν οι «πράσινοι»! Νέα, απίθανη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, από τον Εμποκού αυτήν τη φορά, ο Μπεργκ βγαίνει από τα αριστερά απέναντι στον Ντοναρούμα και διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του! , 31' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, 0-3! Ο Εμποκού εκτελεί μαεστρικά φάουλ, εξαιρετική κεφαλιά του Μολέδο και... το πάρτι συνεχίζεται για το «τριφύλλι»!, 39' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, 0-4! Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο! ο Εμπακού , Ο Εμποκού φεύγει ΞΑΝΑ στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και μόνος του από δεξιά, απέναντι στον Ντοναρούμα, «αναγκάζει» τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να κοιτάει σαστισμένος τον αγωνιστικό χώρο...
Διαιτητής του αγώνα είναι ο κ. Κομίνης.Βοηθοί είναι οι Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας) και Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας).
Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Δημούτσος, Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Καλτσάς, Μάσα, Φαρίνια, Μανιάς.
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Μολέδο, Κουτρουμπής, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Μπουμάλ, Εμποκού, Κλωναρίδης, Μπεργκ
Στον πάγκο των γηπεδούχων κάθονται οι: Αθανασιάδης, Κυριακόπουλος, Γκαϊντουτσικ, Ιγκόρ, Στανισάβλιεβιτς, Τσιλιανίδης, Ιωαννίδης.
Στον πάγκο του «τριφυλλιού» βρίσκονται οι: Στιλ, Λουντ, Χουχούμης, Ρέις, Βλαχοδήμος Π., Ευαγγέλου, Πίσπας.
~*30' Κίτρινη κάρτα στον Γκαϊντούτσικ. , 32' Κίτρινη κάρτα στον Τσουκαλά.,
~** 22' Αλλαγή για τον Αστέρα: Στη θέση του Χαμντανί, ο Γκαϊντούτσικ. ,Διαιτητής: Κομίνης
Κίτρινες: Γκαϊντούτσικ, Τσουκαλάς - Π.Βλαχοδήμος, Μολέδο
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δ.Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Δημούτσος, Χαμντανί (22΄ Γκαϊντούτσικ), Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Καλτσάς, Μάσα (65΄ Ιγκόρ), Φαρίνια (46΄ Τσιλιανίδης), Μανιάς
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Μολέδο, Κουτρουμπής, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Κουρμπέλης (81΄ Ρέις), Ζέκα, Μπουμάλ, Εμποκού (46΄ Π.Βλαχοδήμος), Κλωναρίδης (74΄Πίσπας), Μπεργκ
VIDEO:
~*Αστέρας Τρίπολη-ΠΑΟ   0-5   τα γκολ  21η  αγων  Σάββατο  18/02/2017:

***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ
Aτρόμητος-Ξάνθη 2-1
(42΄ Πλατέλλας, 85΄ Τόνσο - 57΄πεν. Γιουνές)
ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 1-0
(18΄πεν. Κόντε)
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-5
(7΄ Κλωναρίδης, 9΄ Μπεργκ, 30΄ Μολέδο, 39΄ Εμποκού, 83΄ Μπουμάλ)

ΚΥΡΙΑΚΗ
15:00 (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος-Ηρακλής
17:15 (Αγρίνιο) Παναιτωλικός-Πλατανιάς
17:15 (Τούμπα) ΠΑΟΚ-Βέροια
19:30 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-Ολυμπιακός

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (AEL Arena) ΑΕΛ-Λεβαδειακός

*** Β΄ ΕΘΝΙΚΉ ΣΤΟ ΠΟΔΌΣΦΑΙΡΟ
Σάββατο  18/02/2017  :
~  ΧΑΝΙΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης 1-4  , (0-2)  .-

Κυριακή  19/02/2017 :
~ ΛΑΜΙΑ -ΣΠΑΡΤΗ
 
 
 
*** Ο Αντετοκούνμπο έγινε γκράφιτι στο γήπεδο του Τρίτωνα           
Εκεί που ξεκίνησε...

~ Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε... γκράφιτι βλέπουν πλέον οι κάτοικοι των Σεπολίων που πηγαίνουν στο ανοιχτό γήπεδρο μπάσκετ του Τρίτωνα, όπου έκανε τα πρώτα μπασκετικά του βήματα ο διεθνής άσος. Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από... ψηλά!

***  Τελικός  Κυπέλλου στο μπάσκετ  :
Σάββατο  18/02/2017  ,  Ώρα  17.00  στην Θεσσαλονίκη  :

~* ΑΡΗΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   59 - 68 .- ^
Τα δεκάλεπτα :10-18  , 27-29 ,-37-49 ,59-68  ,- 
VIDEO :
~*ΠΑΟ-ΑΡΗΣ  68-59  ΚΎΠΕΛΛΟ τελικός 18-02-2017:
~* ΠΑΟ-ΑΡΗΣ 68-59     περίοδος  49-37  κύπελλο  18/02/2017: 
https://youtu.be/Zvfy2ep2r9I .-
~* ΠΑΟ-ΑΡΗΣ  68-59    περίοδος  29-27  κύπελλο 18/02/2017 : https://youtu.be/FWJa925UH9A .-
~* ΠΑΟ-ΑΡΗΣ  68-59  Τελικός  κυπέλλου    περίοδος 18/10/18 : https://youtu.be/5FroAH5Djmk
Διαιτητές: Σχινάς, Αναστόπουλος, Παναγιώτου
 Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (1), Ρίβερς 5 (1), Τζέιμς 9 (3), Φώτσης 5 (1), Παππάς, Φελντέιν 18 (1), Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 3 (1), Τζεντίλε 4, Μπουρούσης, Καλάθης 15 (1)
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Τζάκσον 2, Ξανθόπουλος, Τσαϊρέλης 9 (2), Τζένκινς 12 (3), Κάμινγκς 20 (2), Ζάρας, Μπούρτος 2, Σίμτσακ 4, Γκόρντον, Γιάνκοβιτς 2, Καββαδάς 6, Ντραγκίσεβιτς 2

*** Γιαννακόπουλος: «Μετανιωμένοι και αηδιασμένοι με κόσμο και διοίκηση του Άρη»    Για τον τελικό Κυπέλλου
Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δήλωσε μετανιωμένος για τη συναίνεση να διεξαχθεί στο Αλεξάνδρειο ο τελικός του Κυπέλλου με τον Άρη εξηγώντας πως η απόφαση αυτή ελήφθη από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός προς αποφυγή επεισοδίων.
Με σκληρή γλώσσα, εν συνεχεία ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε πως στον Παναθηναϊκό «είναι αηδιασμένοι με τον κόσμο και τη διοίκηση του Άρη».
Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: «Πλήρως μετανιωμένοι για την επιλογή μας να γίνει ο τελικός στο Αλεξάνδρειο, αλλά και αηδιασμένοι με τον κόσμο και την διοίκηση του Άρη, δεχτήκαμε να γίνει ο αγώνας καθαρά και μόνο για την αποφυγή επεισοδίων... Σκεφτείτε τι θα γινόταν εάν δεν ξεκινούσε ο αγώνας...».  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Πολυνίκης του θεσμού είναι ο Παναθηναϊκός με 18 τίτλους στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των ανδρών.
Ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 9, ενώ 3ος είναι ο Αρης με 8.

TITΛΟΙ ΑΝΑ ΟΜΑΔΑ
================

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 18
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 9
ΑΡΗΣ: 8
ΑΕΚ: 3
ΠΑΟΚ: 3
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: 1

Η «ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ» ΤΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
========================================

1976 Ολυμπιακός
1977 Ολυμπιακός
1978 Ολυμπιακός
1979 Παναθηναϊκός
1980 Ολυμπιακός
1981 ΑΕΚ
1982 Παναθηναϊκός
1983 Παναθηναϊκός
1984 ΠΑΟΚ
1985 Αρης
1986 Παναθηναϊκός
1987 Άρης
1988 Άρης
1989 Άρης
1990 Άρης
1991 Πανιώνιος
1992 Άρης
1993 Παναθηναϊκός
1994 Ολυμπιακός
1995 ΠΑΟΚ
1996 Παναθηναϊκός
1997 Ολυμπιακός
1998 Άρης
1999 ΠΑΟΚ
2000 ΑΕΚ
2001 ΑΕΚ
2002 Ολυμπιακός
2003 Παναθηναϊκός
2004 Άρης
2005 Παναθηναϊκός
2006 Παναθηναϊκός
2007 Παναθηναϊκός
2008 Παναθηναϊκός
2009 Παναθηναϊκός
2010 Ολυμπιακός
2011 Ολυμπιακός
2012 Παναθηναϊκός
2013 Παναθηναϊκός
2014 Παναθηναϊκός
2015 Παναθηναϊκός
2016 Παναθηναϊκός
2017 Παναθηναϊκός
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Μηδενισμός του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
 Λόγω αντικανονικής συμμετοχής
Στα... χαρτιά «έσπασε» το αήττητο του Ολυμπιακού στην Α1 μπάσκετ των γυναικών. Το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε τον Παναθηναϊκό στην προσφυγή του κατά των «ερυθρόλευκων» και αποφάσισε το μηδενισμό της πειραιώτικης ομάδας, λόγω αντικανονικής συμμετοχής της Εβίνας Μάλτση.
Η διεθνής γκαρντ είχε απουσιάσει λόγω τραυματισμού από τον αγώνα της εθνικής με τη Ρωσία, που είχε γίνει λίγες ημέρες νωρίτερα, αλλά αγωνίστηκε κανονικά στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, που έληξε με νίκη του Ολυμπιακού 74-43.
Ο Παναθηναϊκός προσέφυγε στην αθλητική δικαιοσύνη επικαλούμενος άρθρο του κανονισμού της ΕΟΚ, σύμφωνα με το οποίο αθλητής ή αθλήτρια που απουσιάζει λόγω τραυματισμού από ματς της εθνικής, δεν μπορεί να αγωνιστεί με το σωματείο του/της, πριν την παρέλευση οκτώ ημερών. Η προσφυγή των «πρασίνων» απορρίφθηκε αρχικά από το αρμόδιο όργανο της ομοσπονδίας, όμως το «τριφύλλι» προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ και δικαιώθηκε. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Τελικά αποτελέσματα σε  άλλα  ματς του Europa League :  1οι  αγώνες ...

 ~ Ολυμπιακός-Οσμανλίσπορ (0-0)
~ Αλκμάαρ – Λιόν (1-4),
~ Γάνδη – Τότεναμ (1-0),
~ Γκλάντμπαχ – Φιορεντίνα (0-1),
~ Θέλτα - Σαχτάρ Ντόνετσκ (0-1),
~ Λουντόγκορετς – Κοπεγχάγη (1-2),
~ Ροστόφ - Σπάρτα Πράγας (4-0),
~ Άστρα Τζιούρτζου– Γκενκ (2-2).
~  Κράσνονταρ-Φενέρμπαχτσε (1-0) ,
~ ΠΑΟΚ – Σάλκε   (0-3),
~ Μπιλμπάο – ΑΠΟΕΛ (3-2),
~  Βιγιαρεάλ – Ρόμα  (0-4),
~ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σεντ Ετιέν  (3-0),
~ Λέγκια Βαρσοβίας – Άγιαξ (0-0),
~ Χάποελ Μπίερ Σέβα – Μπεσίκτας ( 1-3),
 ~ Άντερλεχτ - Ζενίτ (2-0) .-

***  Πρόωρος τελικός στο Κύπελλο βόλεϊ γυναικών    ΟΣΦΠ-ΠΑΟ στα ημιτελικά
Μόνο ο ένας από τους «αιώνιους» αντίπαλους του ελληνικού αθλητισμού θα διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών, αφού η κληρωτίδα έβγαλε αντιμέτωπους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο φάιναλ 4 της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί το διήμερο 4-5 Μαρτίου στο ΔΑΚ Γλυφάδας.
Το άλλο εισιτήριο θα διεκδικήσουν Μαρκόπουλο και Πανναξιακός.
Η σειρά των ημιτελικών θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες. Οι ημιτελικοί το Σάββατο 4 Μαρτίου θα διεξαχθούν στις 17:00 και στις 19:00, ενώ ο τελικός της Κυριακής 5 Μαρτίου θα ξεκινήσει στις 17:00, όμως οι ώρες έναρξης ενδέχεται να διαφοροποιηθούν ύστερα από τις τελικές συζητήσεις με την ΕΡΤ, που θα μεταδώσει τηλεοπτικά τη διοργάνωση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Και στο βάθος... ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ στο κύπελλο βόλεϊ ανδρών
Η κλήρωση στους άνδρες
Έναν εν δυνάμει τελικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ ανέδειξε η κλήρωση της ημιτελικής φάσης στο Κύπελλο Ελλάδας των Ανδρών, υπό την προϋπόθεση ότι θα επαληθευτούν τα προγνωστικά και οι δύο ομάδες θα προκριθούν στο φάιναλ 4 της διοργάνωσης.
Συγκεκριμένα, τα ζευγάρια που κληρώθηκαν είναι: νικητής Ηρακλής Χαλκίδας/Ολυμπιακός - νικητής ΠΑΟΚ/Παμβοχαϊκός και νικητής ΑΟΠ Κηφισιάς/Παναθηναϊκός - νικητής Ορεστιάδα/Κύζικος.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν το διήμερο 18-19 Μαρτίου, ενώ η έδρα του φάιναλ 4 θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από την Ομοσπονδία και η σειρά των αγώνων θα ανακοινωθεί ύστερα από συνεννόηση με την ΕΡΤ, που θα μεταδώσει τηλεοπτικά τη διοργάνωση.
Οι ημιτελικοί το Σάββατο 18 Μαρτίου θα ξεκινήσουν στις 17:00 και στις 19:00, ενώ ο τελικός την Κυριακή 19 Μαρτίου θα αρχίσει στις 17:00.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
***  Οι αγώνες ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Μεσσηνίας
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Ενδιαφέροντα ματς σε Κορδία, «Γ. Λουκαρέας», Κυπαρισσία, Ασπρόχωμα
 Με τέσσερα ενδιαφέροντα ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα, ο ΑΟ Κυπαρισσίας φιλοξενεί την Αναγέννηση Παραλίας, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ο Πανθουριακός «κοντράρεται» με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, ο Απόλλων Καλαμάτας περιμένει τον Πάμισο Μεσσήνης, ενώ η ΑΕ Αβίας «συγκρούεται» με τον ΑΟ Φαραί.

ΑΕ ΑΒΙΑΣ – ΑΟ ΦΑΡΑΙ   0-1  .- ^ 
Μονόδρομος είναι η νίκη για την ΑΕ Αβίας στο σημερινό αγώνα με τον ΑΟ Φαραί, για να διατηρήσει τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία. Ο τεχνικός της ομάδας του Κάμπου Διονύσης Πουλής στα πλάνα που ετοιμάζει για την εν λόγω συνάντηση δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα θα προσπαθήσει ο ΑΟ Φαραί, παραμένοντας έτσι στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα. Ο τεχνικός Νίκος Γεωργακλής αναμένεται να έχει όλο το δυναμικό διαθέσιμο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. – ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣ.  0-2  .- ^
Επιστροφή στις νίκες  (μετά τη βαριά ήττα από τον Π.Σ. Η Καλαμάτα και την ισοπαλία στο  Διαβολίτσι) θα επιδιώξει κόντρα στον Πάμισο Μεσσήνης ο Απόλλων Καλαμάτας, ανεβαίνοντας ακόμη περισσότερο στην κατάταξη.
Ο προπονητής Μιχάλης Φασουλής θα στερηθεί  τις υπηρεσίες του Νίκου Παπαγεωργίου (τιμωρημένος).
Με στόχο το «διπλό» θ’ αγωνιστούν οι «πράσινοι» της Μεσσήνης, συνεχίζοντας έτσι την εξαιρετική τους πορεία. Ο τεχνικός Αλέξης Μαντζούνης και ο συνεργάτης του Ευτύχης Τασιόπουλος έχουν όλους τους ποδοσφαιριστές τους «ετοιμοπόλεμους».

ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡ.  1-1  .- ^
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει κόντρα στη φορμαρισμένη Αναγέννηση Παραλίας ο ΑΟ Κυπαρισσίας. Ο προπονητής, Τάκης Παναγόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο (έχει  να εκτίσει μία ακόμη αγωνιστική).
Στην «Μπάρτσα» τώρα ο τεχνικός Αντώνης Μαυρέας, ο συνεργάτης του Αντώνης Παπαγιαννόπουλος και οι ποδοσφαιριστές του, θέλουν  αξιόλογη εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα για να διατηρηθούν στη δεύτερη θέση.
Το τεχνικό τιμ της Αναγέννησης Παραλίας δεν αποκλείεται να κάνει «ροτέισον» μιας και την Τετάρτη διεξάγεται ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Μεσσηνίας με τον Π.Σ. Η Καλαμάτα.

ΘΟΥΡΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ  1-1  .- ^
Ενισχυμένος με τον Άρη Μουστάκα (εξέτισε την ποινή του) αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Καλαμάτας ο Πανθουριακός. Ο προπονητής Γιώργος  Αργυρόπoυλος, ο συνεργάτης του Φραγκίσκος Κεράνης και οι ποδοσφαιριστές τους θέλουν επιστροφή στις νίκες (έπειτα από τις δύο σερί εκτός έδρας ισοπαλίες με Πάμισο Μεσσήνης, Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας) για να παραμείνουν κοντά στη δεύτερη θέση.
 Χωρίς τον νεαρό Μάριο Μπέρμπερι (τραυματίστηκε στο προηγούμενο ματς με την Εράνη Φιλιατρών), θ’ αγωνιστούν οι «ερυθρόλευκοι» με τον τεχνικό τους Λάκη Σπάλλα να θέλει  μία αξιόλογη εμφάνιση και ό,τι βγει.

Οι διαιτητές των ματς της 20ής αγωνιστικής
Αναλυτικά τα ματς της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:

Σήμερα 18 Φεβρουαρίου – 3.30 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Αβίας – ΑΟ Φαραί  0-1  .- ^: Δ. Πλακογιάννης, Φ. Κασκάνης, Β. Βρυώνης
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Απόλλων Καλαμάτας – Πάμισος Μεσσήνης  0-2  .- ^ : Ηλ. Αλεξέας, Αρ. Κυριόπουλος, Στ. Τσαούση
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – Αναγέννηση Παραλίας 1-1 .- ^   : Δ. Νίκας, Σ. Αθανασοπούλου, Ν. Γκούμας
Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος
Πανθουριακός – Ολυμπιακός Καλαμάτας  1-1 .- ^ : Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Αν. Τσουκάλη, Ε. Μπασιλάρης

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου – 3.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – Π.Σ. Η Καλαμάτα : Ηλ. Νικολόπουλος, Χ. Τσοπανάκης, Αρ. Κυριόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας  : Ηλ. Αλεξέας, Β. Βρυώνης, Δ. Γιαννακλής
Δημοτικό Γήπεδο Φιλιατρών
Εράνη Φιλιατρών – Εθνικός Μελιγαλά : Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Ι. Γιαννέτσος, Ν. Τσίρμπας
Ρεπό: ΑΣ Ανδρούσας.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 19 αγώνες)
1. Καλαμάτα      49-8                50
2. Αναγέννηση Παρ. 35-14               43
3. Θουρία 50-14               41
4. Πάμισος Μεσ.      43-18       38
5. Μιλτιάδης    27-19       35
6. ΑΟ Φαραί     28-17       32
7. ΑΟ Κυπαρισσίας   20-23      29
8. Εθνικός Μελ.       23-23      28
9. Απόλλων Καλ.      20-32      23
-. Ολυμπιακός Καλ.   24-24      23
11. ΑΟ Διαβολιτσίου 18-25      20
12. Εράνη Φιλ.   19-37       18
13. Τ. Άγρας     20-39      15
14. Ανδρούσα   11-32       14
15. ΑΕ Αβίας    11-37       7
* Ο Αστέρας Αρφαρών αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ενδιαφέροντα ματς σε Σουληνάρι, Μικρομάνη


Ο ΑΟ Σπερχογείας δοκιμάζεται στο Δώριο
Ο εκ των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος της Α1 τοπικής κατηγορίας, ΑΟ Σπερχογείας, επιχειρεί σήμερα δύσκολη έξοδο στο Δώριο προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει τον τοπικό Δωριέα στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής.
Ακόμη, ο φορμαρισμένος Αστέρας Μικρομάνης φιλοξενεί το Μεσσηνιακό, ενώ ο Χανδριναϊκός «κοντράρεται» με τον Παπαφλέσσα Χώρας.

ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ – ΧΩΡΑ    3-1 .- ^
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει κόντρα στον Παπαφλέσσα Χώρας ο Χανδριναϊκός, ώστε ν’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Ο τεχνικός Δημήτρης  Μάλαμας δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Χωρίς τους Γιώργο Καγιά και Αναστάσιο Τσόπελα (τιμωρημένοι) θ’ αγωνιστεί η τριφυλιακή ομάδα. Ο προπονητής Δημήτρης Λίτσας και οι ποδοσφαιριστές του θα προσπαθήσουν ν’ αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, συνεχίζοντας  την ανοδική τους πορεία.

ΑΣΤΕΡΑΣ Μ. – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ   1-0 .- ^
Να συνεχίσει τις αξιόλογες εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα θα επιδιώξει κόντρα στον Μεσσηνιακό  ο Αστέρας Μικρομάνης για να «πλασσαριστεί» στην πρώτη εξάδα της κατάταξης.
Ο προπονητής Μιχάλης Σκαρπαλέζος μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία και του Παύλου Παυλόπουλου (εξέτισε την ποινή των τριών αγωνιστικών που του είχε επιβληθεί).
Ένα καλό αποτέλεσμα θα «κυνηγήσουν» οι «πράσινοι» για να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη. Ο τεχνικός Γιώργος Μηλίτσης αναμένεται να έχει όλο το δυναμικό διαθέσιμο.

ΔΩΡΙΟ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ  0-1 .- ^
Επιστροφή στις νίκες (έπειτα από τις ήττες από Ακρίτα Κορώνης, Αίαντα Καλαμάτας, Μεσσηνιακό και ΑΟ Ασπροχώματος) θέλει κόντρα στον ΑΟ Σπερχογείας ο Δωριέας Δωρίου για να πλασαριστεί στην  προνομιούχο τριάδα.
Ο προπονητής Σωτήρης Μπουραντώνης δεν αντιμετωπίζει  ιδιαίτερα προβλήματα.
Χωρίς το νεαρό μεσοεπιθετικό Σταύρο Αγγελή (είχε τροχαίο στα μέσα της εβδομάδας όπου τραυματίστηκε στο πόδι), θ’ αγωνιστεί η ομάδα της Σπερχογείας. Ο προπονητής Γιώργος Καλόμαλος θεωρεί οριακό  το ματς και ο στόχος είναι το «διπλό» για να παραμείνει η ομάδα στο ρετιρέ.

Οι διαιτητές των συναντήσεων της 19ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 19ης αγωνιστικής  του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής  κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις σφυρίζουν, έχουν ως εξής:

Σήμερα Σάββατο – 3.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Χανδριναϊκός – Παπαφλέσσας Χώρας 3-1 .- ^ : Στ. Λάμιας, Ε. Παναγιωτόπουλος, Χ. Τσοπανάκης
Δημοτικό Γήπεδο Μικρομάνης
Αστέρας Μικρομάνης – Μεσσηνιακός 1-0 .- ^ : Ηλ. Σκόρδος, Ι. Μαντάς, Δ. Γιαννακλής
Δημοτικό Γήπεδο Δωρίου
Δωριέας Δωρίου – ΑΟ Σπερχογείας  0-1 .- ^ : Ι. Κουτσαναστάσης, Ι. Γιαννέτσος, Κ. Αντωνόπουλος

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου – 3.30 μ.μ.
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – Νέος Άρις  : Στ. Λάμιας, Ι. Μαντάς, Κ. Βοσνάκης
Δημοτικό Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – Ακρίτας Κορώνης : Χρ. Γεωργαντάς, Δ. Ταβουλαρέας, Γ. Μιχαλόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ομόνοια – ΑΟ Ασπροχώματος  : Δ. Πλακογιάννης, Δ. Σταυρόπουλος, Ε. Μπασιλάρης
Ώρα 6.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ηρακλής Καλαμάτας – Αίαντας Καλαμάτας  : Ηλ. Σκόρδος, Γ. Νιάρχος, Κ. Βοσνάκης.

  Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 18 αγώνες)
1. ΑΟ Σπερχογείας 35-15       39
-. Ομόνοια       36-17               39
3. Ασπρόχωμα 39-19      34
4. Αίαντας Καλ.      23-18       32
5. Ηρακλής Καλ. 26-19  31
6. Κορώνη       36-35       28
7. Αστέρας Μ.        24-24       25
8. Δώριο  25-26       24
9. Χώρα  25-36       22
10. Πεταλίδι    21-30       20
11. Χανδριναϊκός    24-31       18
12. Μεσσηνιακός    16-25       17
13. Ανάληψη  17-26       15
14. Νέος Άρις 14-40       5
* Ο ΑΟ Σπερχογείας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μείον 2 βαθμούς.

Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Πέντε συναντήσεις για τους 2 ομίλους


Ο ΑΟ Μεθώνης - ΑΟ Πατίστα   0-3 .- ^
Ο πρωτοπόρος του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, ΑΟ Μεθώνης, «κοντράρεται» σήμερα με τον ΑΟ Πατίστα στο Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης» στο πλαίσιο της  16ης αγωνιστικής.
Για τον ίδιο όμιλο ο ΠΑΟ Καλλιθέας - Πράσινα Πουλιά  1-3 .- ^ , ενώ η Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης -  ΑΣ Φυτειάς  2-1 .-^
Στον 1ο όμιλο και για την 18η αγωνιστική η ΑΕ Γαργαλιάνων- ΠΑΟ Καλού Νερού   1-2  .- ^ στο τριφυλιακό ντέρμπι, ενώ η Δόξα Καλαμάτας -  Ατρόμητο Πλατέος  4-1 .-^  .

Οι διαιτητές των αγώνων στους 2  ομίλους
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 18ης αγωνιστικής  του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, αλλά και της 16ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της ίδιας κατηγορίας, με τους  διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:

Σήμερα  Σάββατο – 3.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Γαργαλιάνων
ΑΕ Γαργαλιάνων – ΠΑΟ Καλού Νερού : Ν. Τουρλομούσης, Μ. Μανιατέας, Π. Κομπιλίρης
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
ΠΑΟ Καλλιθέας – Πράσινα Πουλιά : Ευστ. Ζαρακοβίτης, Δ. Σταύρου, Απ. Καυκάς
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης – ΑΣ Φυτειάς : Χρ. Γεωργαντάς, Ηλ. Ρηγόπουλος, Β. – Ε. Ρηγοπούλου
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Πατίστα – ΑΟ Μεθώνης : Π. Σερεμέτης, Ν. Τσίρμπας, Δ. Ταβουλαρέας
Ώρα 6.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – Ατρόμητος Πλατέος  4-1  .- ^: Ηλ. Ρέκκας, Δ. Σταυρόπουλος, Γ. Γαλακούτης

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου – 12.30 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΕΚ Καλαμάτας – Αστέρας Βαλύρας : Β. Σακκάς, Μ. Ζέρβα, Γ. Γαλακούτης
Ώρα 3.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Δωρίου
Διαγόρας Κοπανακίου – Θύελλα Μερόπης : Στ. Τσαούση, Κ. Αντωνόπουλος, Αθ. Παπαϊωάννου
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
Παπαφλέσσας Άμφειας – Κεραυνός Καλαμάτας : Ι. Κουτσαναστάσης, Δ. Σταύρου, Γ. Ρουμελιώτης
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ηρακλής Κυπαρισσίας – ΑΕ Μάνης : Μ. Καρβούνης, Αν. Τσουκάλη, Θ. Τζιαμουράνης
Δημοτικό Γήπεδο Κορώνης
Θύελλα Χαρακοπιού – ΑΟ Φυτειάς : Ευστ. Ζαρακοβίτης, Ε. Παναγιωτόπουλος, Έρβις Τζεμάλι
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
ΑΟ Στενωσιάς – Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου : Ν. Τουρλομούσης, Μ. Μανιατέας, Π. Κομπιλίρης
Δημοτικό Γήπεδο Λογγάς
ΑΕ Λογγάς – Πανιώνιος  : Φ. Κασκάνης, Ηλ. Ρηγόπουλος, Β. – Ε. Ρηγοπούλου
·       Ρεπό Πανευαϊκός.

   Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
O Eρμής Καλαμάτας κόντρα στον Παναθηναϊκό Καλαμάτας

 Με το τοπικό ντέρμπι Ερμή Καλαμάτας  - Παναθηναϊκού Καλαμάτας, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας.
Οι διαιτητές των ματς της 17ης αγωνιστικής
Αναλυτικά τα ματς της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα, αύριο και τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:

Δευτέρα  13/02/2017 :
Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας   2-4  .- ^

Σήμερα Σάββατο  – 3.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ερμής Καλαμάτας- Παναθηναϊκός Καλαμάτας 0-1  .- ^ : Δ. Τσακόπουλος, Γ. Μιχαλόπουλος, Δ. Τάγαρης

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου  – 10.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – Δαναός : Δ. Ταβουλαρέας, Θ. Τζιαμουράνης, Αντ. Μιχαλόπουλος
Ώρα 12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ίκαρος Καλαμάτας – Νέστορας Πύλου : Γ. Νιάρχος, Στ. Μπότη, Π. Κώτσαρης

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου – 3.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΟ Λεΐκων – ΑΟ Βέργας : Απ. Καυκάς, Αντ. Μιχαλόπουλος, Γ. Βανικιώτης
Ώρα 5.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Νέδουσα – Θύελλα Παραλίας  : Κων. Αντωνόπουλος, Γ. Ρουμελιώτης, Έρ. Τζεμάλι
Ρεπό: Θησέας Καλαμάτας.
 
***  Με golf εγκαινιάζει τη σεζόν η Costa Navarino 
Στην Costa Navarino διοργανώνεται από τις 21 έως και τις 24 Φεβρουαρίου το τουρνουά γκολφ Messenia Pro Am, στα γήπεδα γκολφ The Dunes Course και The Bay Course της Costa Navarino, καθώς διακρίθηκε φέτος ως το καλύτερο ευρωπαϊκό Golf Resort από το διεθνή οργανισμό IAGTO.
Η Costa Navarino ανοίγει φέτος στις 19 Φεβρουαρίου και εγκαινιάζει επιπλέον δημιουργικές δράσεις και προγράμματα για παιδιά («Μικροί αρχαιολόγοι σε δράση», «Μικροί Κηπουροί» κ.τ.λ.), συνεχίζοντας παράλληλα δραστηριότητες για όλους τους επισκέπτες του συγκροτήματος, όπως γευσιγνωσίες κρασιών, μαθήματα μαγειρικής με ντόπιες μαγείρισσες κ.ά…
Καλή αρχή και από εμάς και με περισσότερους επισκέπτες, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη τουριστική μονάδα, αλλά και για τις υπόλοιπες της Μεσσηνίας.   Α.Π.

***
 
*** Τα   βίντεο της ημέρας  :
~*Αντίδραση Αλληλέγγυων για φιλοξενία προσφύγων  17/02/2017  : https://youtu.be/dKvsXEA4MX4 .-
~*ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ  17/02/2017:
https://youtu.be/dVTQx-Hw6Zc .-
~*  Οι πρόσφυγες δέρνουν τους Έλληνες 17/02/2017:
https://youtu.be/IacoOEHXxMM .-
~*Πρόσφυγες δέρνουν Έλληνες  17/02/2017:
https://youtu.be/OOM_DhZZIhc .-
~*42 Τουρκικά ελικόπτερα στην Αλβανία 17/02/2017:
https://youtu.be/fXDVagmtlAg  .-
~*Μαθήματα  ΣΕΞ   17/02/2017:
https://youtu.be/z-tTsekKRIw  .-
~*Αλήθειες που δεν θα ακούσετε αλλά 17/02/2017:
https://youtu.be/ehJKgM0bxYc .-
~*ΟΙ Κλίντον ήθελαν τον έλεγχο  17/02/2017:
 https://youtu.be/7uRysG8GRPo .-
~*Οι πρόσφυγες δέρνουν τους Έλληνες 17/02/2017:
 https://youtu.be/_cC42eh4yBg .-
~*Πρόσφυγες δέρνουν Έλληνες  17/02/2017:
https://youtu.be/XpYw0kfKs1g  .-

***   Αθλητικές μεταδόσεις στην TV Σάββατο  18/02/2017 :
FOX
NCAA Stanford Cardinal - California Golden Bears
05:00
ΕΡΤ3
Football League ΟΦΗ - Αναγέννηση Καρδίτσας
14:30
NOVASPORTS 3
Super League Ατρόμητος - Ξάνθη
15:00
EUROSPORT 2
Ποδηλασία Γύρος της Ανδαλουσίας
16:30
NOVASPORTS 1
Κύπελλο Αγγλίας Χάντερσφιλντ - Μάντσεστερ Σίτι
17:00
NOVASPORTS 2
Κύπελλο Ελλάδος-Μπάσκετ Άρης - Παναθηναϊκός (Τελικός)
17:00
NOVASPORTS 3
Super League ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα
17:15
ΕΡΤ2
Στίβος Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού, Ημέρα 1η
17:30
NOVASPORTS 4
Γαλλικό Πρωτάθλημα Μαρσέιγ - Ρεν
18:00
NOVASPORTS 5
Champions League Πόλο OSC Βουδαπέστης - Ολυμπιακός
19:00
NOVASPORTS 1
Super League Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός
19:30
NOVASPORTS 3
Κύπελλο Αγγλίας Γουλβς - Τσέλσι
19:30
FOX
NHL Detroit Red Wings - Washington Capitals
21:00
NOVASPORTS 4
Γαλλικό Πρωτάθλημα Λοριάν - Νις
21:00
NOVASPORTS 2
Πορτογαλικό Πρωτάθλημα Σπόρτινγκ - Ρίο Άβε
22:30
OTE Sport 4
NBA All Star Game Rising Stars Challenge
04:00
OTE Sport 3
Γερμανία δεύτερη κατηγορία Γκρόιτερ Φιρτ - Φορτούνα Ντίσελντορφ
14:00
OTE Sport 2
Ισπανικό Πρωτάθλημα Σπόρτινγκ Χιχόν - Ατλέτικο Μαδρίτης
14:00
OTE Sport 6
Τένις ATP 500: Ρότερνταμ, ημιτελικά
16:00
OTE Sport 1
Γερμανικό Πρωτάθλημα Χέρτα - Μπάγερν Μονάχου
16:05
OTE Sport 8
Γερμανικό Πρωτάθλημα Μάιντς - Βέρντερ
16:30
OTE Sport 5
Γερμανικό Πρωτάθλημα Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ίνγκολσταντ
16:30
OTE Sport 3
Γερμανικό Πρωτάθλημα Ντόρτμουντ - Βόλφσμπουργκ
16:30
OTE Sport 7
Γερμανικό Πρωτάθλημα Χόφενχαϊμ - Ντάρμσταντ
16:30
OTE Sport 2
Ισπανικό Πρωτάθλημα Ρεάλ Μαδρίτης - Εσπανιόλ
17:15
OTE Sport 5
Χάντμπολ Φλένσμπουργκ - Παρί Σεν Ζερμέν
18:30
OTE Sport 4
Κύπελλο Ιταλίας Μπάσκετ: 1ος ημιτελικός
18:30
OTE Sport 8
Τένις ATP 250: Όπεν Αργεντινής, ημιτελικά
19:00
OTE Sport 1
Ιταλικό Πρωτάθλημα Αταλάντα - Κροτόνε
19:00
OTE Sport 7
Ισπανικό Κύπελλο Μπάσκετ 1ος ημιτελικός
19:30
OTE Sport 2
Ισπανικό Πρωτάθλημα Ντεπορτίβο Λα Κορούνια - Αλαβές
19:30
OTE Sport 3
Γερμανικό Πρωτάθλημα Αμβούργο - Φράιμπουργκ
19:30
OTE Sport 6
Τένις ATP 500: Ρότερνταμ, ημιτελικά
20:30
OTE Sport 1
Ιταλικό Πρωτάθλημα Έμπολι - Λάτσιο
21:45
OTE Sport 4
Κύπελλο Ιταλίας Μπάσκετ: 2ος ημιτελικός
21:45
OTE Sport 2
Ισπανικό Πρωτάθλημα Σεβίλλη - Έιμπαρ
21:45
OTE Sport 7
Ισπανικό Κύπελλο Μπάσκετ 2ος ημιτελικός
22:00
 
***
 
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :

      ΑΡΦΑΡΑ 8/2/2017 .......   Δύση Ηλίου    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~ **Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 

~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 : ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......
 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-05-2017.html .-  

**ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ   5  και  6  Φεβρουαρίου 2017  :
Ενημέρωση και για την εβδομάδα που μας άφησε .....

:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/5-6-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 06  Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  ~ Από Αθήνα Κερατσίνι Νοσοκομείο Ερυθρός ...6-2-2017 ......
: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-06-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/news-07-2017.html .-  
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  07 Φεβρουαρίου 2017  :  ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  .....  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/07-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2 , Τρίτη  07  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/news-2-2017.html .-

~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας ......    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-08-2017.html .-
~***  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Φεβρουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσής μας ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/news-11-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 12  Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .......   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-12-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατοκύριακο 11  και 12  Φεβρουαρίου  2017 : ~*  Όλοι η αθλητική δραστηριότητα της εβδομάδας που πέρασε ....  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/11-12-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 13  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-13-2017.html  .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 14  Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-14-2017.html .-
~ * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/02/news-15-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Φεβρουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   ......   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-16-2017.html .-
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας : ΥΓΕΙΑ  ..από το Α - Ω ....16/02/2017  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html .- 

~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 18 Φεβρουαρίου  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-18-2017.html .-

~
***   BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5204   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3448   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3451  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.103  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου