ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....



~ 4 Φεβρουαρίου
Ισιδώρου του Πηλουσιώτου (1) (†436-440), Ιερομάρτυρος Αβρααμίου, επισκόπου Αρβήλ της Περσίας. Μάρτυρος Θεοκτίστου.Νεομαρτύρων Νικολάου του Κορινθίου (†1554) και Ιωσήφ του Χαλεπλή (†1686). Οσίων Ιασίμου του θαυματουργού, Ιωάννου επισκόπου Ειρηνουπόλεως, Νικήτα του εν Πυθίοις και Νικολάου ομολογητού (2) του Στουδίτου (†868).
(1)O όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης γεννήθηκε στην Αίγυπτο περί το 360. Σε νεαρή ηλικία έλαβε πλούσια θεολογική και φιλοσοφική γνώση. Στην αρχή εργάσθηκε ως διδάσκαλος και κατηχητής της εκκλησίας της Αλεξάνδρειας. Επιζητώντας όμως την ησυχία για να δύναται να ασχοληθεί με τη μελέτη των Αγίων Γραφών, αποσύρθηκε σε κάποιο μοναστήρι στο όρος Πηλούσιο, γι` αυτό έλαβε και το όνομα Πηλουσιώτης. Αργότερα δέχθηκε την πρόταση να γίνει ιερέας και στη συνέχεια εξελέγη πανηγυρικά ηγούμενος στο μοναστήρι του. Λόγω της τεράστιας θεολογικής του κατάρτισης, απέκτησε μεγάλο κύρος και φήμη, ώστε να θεωρήθηκε μοναδικός στις ερμηνείες περίπλοκων γραφικών χωρίων. Συνέγραψε αρκετές πραγματείες, καθώς και πλήθος επιστολών, με τις οποίες νουθετούσε, συμβούλευε και συγχρόνως εξηγούσε τις θείες και σωτήριες Γραφές. Εκοιμήθη ειρηνικά το 440.
(2)O όσιος Νικόλαος ο Ομολογητής γεννήθηκε στη Κυδωνία της Κρήτης το 792. Σε νεαρή ηλικία οι γονείς του τον έστειλαν στη Κωνσταντινούπολη στο θείο του Θεοφάνη, που ήταν μοναχός στη περιώνυμη Μονή του Στουδίου, όπου και έγινε και αυτός μοναχός. Στην ησυχία της Μονής, ο Νικόλαος είχε την ευκαιρία να λάβει μεγάλη θεολογική και φιλολογική παιδεία και να αναδειχθεί σε έναν από τούς μεγαλύτερους ταχυγράφους της εποχής του. Την περίοδο της εικονομαχίας, η Μονή Στουδίου και οι μοναχοί της, υπέστησαν μεγάλες διώξεις για την προσήλωσή τους στον αγώνα υπέρ των αγίων εικόνων. Με τη λήξη της εικονομαχίας, ο Νικόλαος εξελέγη ηγούμενος της Μονής. Λίγο αργότερα παραιτήθηκε και το 859 ίδρυσε το μοναστήρι του Κονορωβίου. Μετά από πολλές διώξεις και δεκαετή αυτοεξορία, ο Θεός τον κάλεσε κοντά του στις 4 Φεβρουαρίου του 868.  ~
 Παρνασσός κορυφή 1903
Ακρόπολη Αθηνών 1903
Γεφύρι Άρτας 1913
Μετέωρα  1908 ανέβασμα με το καλάθι
~
Σήμερα 04/02/2017 εορτάζουν:
Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης, Άγιος Αβράμιος ο Ιερομάρτυρας Επίσκοπος Αρβήλ της Περσίας, Άγιος Ιωσήφ ο Χαλεπλής, Όσιος Νικόλαος ο Ομολογητής ο Στουδίτης

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
 
Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και  Κύριλλος Πατριάρχες Αλεξανδρείας

Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος Πα....
 
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
 
Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου

Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου....
 
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
 
Άγιος Πολύευκτος

Άγιος Πολύευκτος
 
Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης

Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης
 
~  Ήχος δ'. Ταχύ προκατάλαβε.
~  Σοφία κοσμούμενος, παντοδαπεί ευκλεώς, τοις Αόγοις εκόσμησας, την Εκκλησίαν Χρίστου, Ισίδωρε Όσιε, συ γαρ δι' εγκράτειας, σεαυτόν εκκαθάρας, πράξει και θεωρία, διαλάμπεις εν κοσμώ, δι' ων μυσταγωγούμεθα, Πάτερ τα κρείττονα.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Ισιδώρου Πηλουσιώτου - 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/TgptokGYBVI  .-

~

***   Τραμπ: Θα ανατρέψω τη «γελοία απόφαση» του «αποκαλούμενου δικαστή»      Οργή για την απόφαση
Στην αντεπίθεση πέρασε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση του αντιμεταναστευτικού διατάγματος, επιτιθέμενος κατά του ομοσπονδιακού δικαστή του Σιάτλ που μπλόκαρε το διάταγμα και χαρακτηρίζοντας «γελοία» την απόφασή του.
Ο Τραμπ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Η άποψη αυτού του αποκαλούμενου δικαστή, η οποία ουσιαστικά αφαιρεί την επιβολή του νόμου από τη χώρα μας, είναι γελοία και θα ανατραπεί».
     Donald J. Trump     
The opinion of this so-called judge, which essentially takes law-enforcement away from our country, is ridiculous and will be overturned!
Μπορεί να είναι μια σακουλίτσα με δύο πραγματάκια, όμως είναι δυνατό να προσφέρει πολλά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ακόμα κι αυτά τα λίγα ρούχα. Κάποιος κάτοικος κρέμασε τη σακούλα με τα πράγματα στα κάγκελα της εκκλησίας, στον Άγιο Δημήτριο Κοκορόγιαννη, προκειμένου να τα βρει όποιος τα χρειάζεται.  Β.Β.

***   Έχασε το δρόμο του 
Την… πορεία του έχασε το σήμα κυκλοφορίας που βρίσκεται στον κόμβο στη γεφυροπλάστιγγα. Αντί να δείχνει τη σωστή κατεύθυνση στους οδηγούς, δείχνει τον ουρανό και τα σύννεφα. Β.Β.

*** Έντονη η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά τις επόμενες ημέρες στην Τριφυλία 

Με Σαμαρά και τρεις μητροπολίτες η γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους
 Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, πρώην προέδρου της Ν.Δ. και βουλευτή Μεσσηνίας, Αντώνη Σαμαρά, θα εορτάσουν την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, στα Φιλιατρά την παντριφυλιακή εορτή του Αγίου Χαραλάμπους!
Μαζί του, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα είναι η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ν.Δ., βουλευτής Β' Αθηνών Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου.
Τις θρησκευτικές τελετές θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους ο μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος θα χοροστατήσει στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα προεξάρχει της Λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας και της Δέησης, ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και, φυσικά, ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος!
Σημειώνεται πως πληροφορίες που κυκλοφορούν στην πόλη των Φιλιατρών και την ευρύτερη περιοχή και θέλουν να παρίσταται για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, με πολυμελές κλιμάκιο βουλευτών και στελεχών της, δεν έχει καταστεί δυνατό να διασταυρωθούν.
Οι θρησκευτικές τελετές θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Πέμπτης, παραμονή της εορτής, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου βρίσκεται η Ιερή και Θαυματουργή Εικόνα του Αγίου, με Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό μετά Θείου Κηρύγματος. Νωρίτερα, στις 6.00 μ.μ., από τον επιχώριο μητροπολίτη, Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο μετά του Ιερού Κλήρου, το δήμαρχο και το Δημοτικό και Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών, θα γίνει υποδοχή των προσκεκλημένων μητροπολιτών, ενώ τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Από τις 9.00 το βράδυ της Πέμπτης θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία.
Την Παρασκευή, ανήμερα της εορτής, στις 7.00 το πρωί, θα τελεστεί Όρθρος και στις 8.30 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Από το πρωί, η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μετά την προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό στις 10.00 π.μ., στις 10.45 π.μ. θα ξεκινήσει η Λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Εφεστίου Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικές οδούς, με κατάληξη στην κεντρική πλατεία, όπου και θα ψαλεί δέηση.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, τη λιτάνευση θα συνοδεύουν αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σ.Α. και τιμητικό άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, Φιλαρμονικές και μαθητές. Στη συνέχεια η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Ναό, όπου θα γίνει η Απόλυση. Μετά την Απόλυση θα ακολουθήσει ανταλλαγή ευχών και δεξίωση των προσκεκλημένων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών.
Παράλληλα, στα Φιλιατρά από τη Δευτέρα θα λειτουργεί μεγάλη εμποροπανήγυρη, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους. 

*** Παυλόπουλος: «Χωρίς την Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει, ούτε πρόοδος, ούτε ειρήνη» 
 
Η Καλαμάτα εόρτασε την πολιούχο της παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Ημέρα ευλάβειας και πίστης η προχθεσινή για την Καλαμάτα, η οποία πανηγύρισε την Υπαπαντή του Χριστού και απέδωσε τιμή στην πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή. Στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και  πλήθος προσκυνητών.
Η Εικόνα της Παναγίας με το Χριστό λιτανεύθηκε σε κεντρικές οδούς της πόλης (Yπαπαντής, 23ης Mαρτίου, Aριστομένους, Π. Kαίσαρη, Φαρών, Φάριος), με κατάληξη το Μητροπολιτικό και Kαθεδρικό Iερό Nαό.
Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο συμπατριώτης μας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανταποκρινόμενος στις θερμές εκδηλώσεις των πολιτών και εκτός πρωτοκόλλου, αντάλλαξε χειραψία και έδωσε και πήρε ευχές χειροκροτούμενος, ιδίως στην περιοχή όπου κατοικούσε κατά τα νεανικά του χρόνια, βορείως του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
Μετά την επιστροφή της εικόνας στην εκκλησία της Υπαπαντής είχαμε και δηλώσεις με πολιτικό περιεχόμενο, όπως από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών και βουλευτή Μεσσηνίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, που τόνισε ότι και η αξιολόγηση θα κλείσει και νέα μέτρα δε θα ληφθούν, αλλά και από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, που από την πλευρά του ανέφερε ότι δε θα επιτρέψει ούτε στον Αλέξη Τσίπρα ούτε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να «συνεχίσουν την εγωιστική τους πορεία» και να κόβουν μισθούς και συντάξεις.
IPAPADI LITANIA (1).JPG
  Το καθιερωμένο γεύμα
Στο καθιερωμένο γεύμα προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων σε παραλιακό ξενοδοχείο της πόλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία του, όπως και το μητροπολίτη Μεσσηνίας για το έργο του και τους υπόλοιπους μητροπολίτες για τη συμμετοχή τους στον εορτασμό. Επιπλέον ευχαρίστησε για τον παρουσία του τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, σχολιάζοντας μάλιστα ότι με την κυβέρνηση «έχουμε δημιουργική συνεργασία, ως οφείλουμε άλλωστε θεσμικά».
Για την Καλαμάτα ο δήμαρχος ανέφερε ότι «η πόλη μας μετεξελίσσεται γοργά σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο της περιφέρειας, με τον εντυπωσιακό αυτοκινητόδρομο και τον περιμετρικό, το ταχύτατα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο, τη συνεχή τουριστική και οικονομική ενδυνάμωση, προκαλώντας το ζωηρό ενδιαφέρον επιχειρηματιών και ξένων διπλωματικών αποστολών. Το μέλλον προδιαγράφεται αισιόδοξο, με προϋπόθεση όμως την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, τη συνεννόηση και την ενότητά μας στην αντιμετώπιση των μεγάλων πράγματι προβλημάτων μας, που εμείς ασφαλώς και κυρίως δημιουργήσαμε. Με την πεποίθηση πως για την αντιμετώπιση των μεγάλων εθνικών δυσκολιών και προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν αρκεί μόνο η αυτονόητη κυβερνητική προσπάθεια, η προσπάθεια του πολιτικού μας κόσμου αλλά χρειάζεται στράτευση απ’ όλους μας, ο Δήμος έχει κινητοποιηθεί, με αποτέλεσμα να κατασκευάζονται ή να είναι υπό δημοπράτηση πάνω από 25 μικρά και μεγάλα έργα με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και πόρους και Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα βελτιώσουν περαιτέρω την εικόνα και την ελκυστικότητα της Καλαμάτας, δίνοντας θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας στην προοπτική ανάπτυξης.
Βασική προτεραιότητα παραμένει ο πολιτισμός με τη στήριξη των πολιτιστικών δομών και των διεθνών εκδηλώσεων, όπως και η κοινωνική συνδρομή των ανθρώπων της ανάγκης και της ανέχειας, με τη δημιουργία 10 δημοτικών δομών αποκλειστικά με δημοτικούς πόρους».
Ο δήμαρχος κλείνοντας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους ευεργέτες και δωρητές του Δήμου κατά το 2016. Πρώτα αναφέρθηκε στον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, τονίζοντας ότι η βοήθειά του ήταν καθοριστική για το νέο Δημαρχείο. Μίλησε, επίσης, για τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και την οικογένεια Καρέλια για τις χορηγίες τους για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, για τον Γιώργο Μαντζή, που πλήρωσε για την επίπλωση του γραφείου του δημάρχου στο νέο Δημαρχείο, για την Ιολάνδη Παπαδοπούλου που χρηματοδοτεί γλυπτά με πατριωτικό χαρακτήρα σε μια πατριωτική πόλη όπως η Καλαμάτα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Τέλος, επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμνηστική πλακέτα
 Παυλόπουλος: «Χωρίς την Ευρώπη δεν \μπορεί να υπάρξει, ούτε πρόοδος, ούτε ειρήνη»
STM_6901.jpg
 «Λέμε προς κάθε κατεύθυνση, προς όλους τους γείτονες, τους εταίρους μας, αλλά και πέραν των εταίρων μας, στους γείτονες δίπλα, πέρα από το Αιγαίο, ότι είμαστε εδώ σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να συμπορευτούμε, να μοιραστούμε μαζί τις δοκιμασίες και τα προβλήματα, προκειμένου να κτίσουμε μία ειρήνη, η οποία είναι προς όφελος όλων των κρατών και όλων των λαών. Αλλά είναι σαφές ότι οφείλουμε ως λαός, όχι μόνο ως ελληνικός, αλλά και ως ευρωπαϊκός, να υπερασπιστούμε εκείνα που το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει και στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην αντιφώνησή του προς το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, κατά διάρκεια του επίσημου γεύματος.
Όπως ανέφερε, «είμαστε λαός ειρηνικός, που ποτέ δεν έκανε πολέμους κατακτήσεων, σεβάστηκε την ειρήνη και την επεδίωξε με κάθε τρόπο». «Αλλά είμαστε και ένας λαός, που μέσα από την ιστορία του, όταν χρειάστηκε να υπερασπιστούμε τα ιερά και τα όσια, το πράξαμε, το πράττουμε και θα το πράξουμε», πρόσθεσε.
«Αλλά είναι σαφές ότι οφείλουμε ως λαός όχι μόνο ως ελληνικός, αλλά και ως ευρωπαϊκός, να υπερασπιστούμε εκείνα που το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει και στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη», τόνισε για να συμπληρώσει: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η Ελλάδα, εκτός των άλλων, είναι και θεματοφύλακας και υπερασπιστής των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό θα το πράξουμε. Καλούμε, λοιπόν, όλους να σεβαστούν αυτήν την έννοια της ειρήνης και του διεθνούς δικαίου, τούτες τις ώρες, όπου οι λαοί πρέπει να ζήσουν, να δημιουργήσουν και να αντιμετωπίσουν την κρίση».  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
 
*** Έκλεψε από 40χρονο στην Καλαμάτα το κινητό και το πορτοφόλι του, και συνελήφθη στη Μεσσήνη 
Ένας 42χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στη Μεσσήνη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, γιατί, όπως προέκυψε, το πρωί στην Καλαμάτα είχε κλέψει έναν 40χρονο.
Συγκεκριμένα, είχε κλέψει το κινητό τηλέφωνο και το πορτοφόλι του 40χρονου, το οποίο περιείχε 480 ευρώ και προσωπικά έγγραφα. Επιπλέον, στην κατοχή του 42χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 176 ναρκωτικά δισκία.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

*** Π. Πούπουζας: Με Ασφάλεια εξ αριστερών του και Δίωξη Ναρκωτικών εκ δεξιών του έδωσε το στίγμα του 
«Βασική μου επιδίωξη είναι να είμαστε κοντά στον πολίτη, για να μειωθούν όσο μπορούν τα προβλήματά του». Με τη λακωνική αυτή δήλωση  έδωσε το στίγμα του ο νέος αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, Παναγιώτης Πούπουζας, ο οποίος χθες είχε επίσημη συνάντηση με τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.
Έχοντας δίπλα του το διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας Βασίλη Τσιγαρίδη και το διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Τάσο Δεληγιάννη, έδειξε τις υπηρεσίες που θεωρεί ως αιχμή του δόρατος για την αστυνόμευση στην περιοχή μας και που θα ρίξει το μεγαλύτερο βάρος.
Κατά τη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους υπογράμμισε πως, σε ό,τι αφορά τον πολίτη που μπαίνει στις υπηρεσίες της Αστυνομίας, πρέπει να κυριαρχούν η ευγένεια, ο σεβασμός και η εξυπηρέτησή του, ενώ στόχος αποτελεί και η εξωστρέφεια της Αστυνομίας και των αξιωματικών της με ενημερώσεις και χρηστικές δράσεις για τους πολίτες.
Τέλος, ερωτώμενος για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την παραβατικότητα των τσιγγάνων στη Μεσσήνη, είπε ότι η Διεύθυνση έχει αναλάβει δράση και εμφανίσθηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των επιχειρήσεων που γίνονται τις τελευταίες ημέρες.  Β.Β.

*** Απίστευτα στοιχεία στη δίκη για την οικοπεδοποίηση της Ελαφονήσου 
Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων στο τριμελές κακουργημάτων 
 Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίσθηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας η μεγάλη δίκη που αφορά εκτάσεις στην περιοχή της Ελαφονήσου και κατηγορούμενοι είναι 16 άτομα, ανάμεσά τους τα μέλη μιας οικογένειας, ο νυν δήμαρχος της περιοχής και ένας συμβολαιογράφος.
Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου για την πώληση δασικών εκτάσεων.
Τα αμφισβητούμενα συμβόλαια στη συγκεκριμένη δίκη είναι 17, όμως, όπως αποκαλύφθηκε κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, εκκρεμούν δικογραφίες με άλλα 135 (!) συμβόλαια, που αφορούν συνολική έκταση 500 στρεμμάτων!
Η δίκη χθες, λόγω του προχωρημένου της ώρας, διεκόπη και θα συνεχισθεί στις 13 Μαρτίου.
  150 συμβόλαια!
Το βούλευμα με το οποίο έχουν παραπεμφθεί οι κατηγορούμενοι περιλαμβάνει 17 συμβόλαια, στην πλειοψηφία τους πωλητήρια σε ανυποψίαστους αγοραστές. Σύμφωνα με αυτό, οι δημόσιες εκτάσεις που «μεταβιβάσθηκαν» είχαν ως τίμημα στα συμβόλαια 313.791,51 ευρώ, ενώ η αγοραία αξία τους υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.
Αυτό που έγινε γνωστό χθες, κατά την ακροαματική διαδικασία και προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ήταν η αναφορά από την Έδρα ότι εκκρεμούν για την ίδια υπόθεση δικογραφίες που αφορούν 135 συμβόλαια και πως συνολικά η επίδικη έκταση αγγίζει τα 500 στρέμματα στο νησί.
Χθες η διαδικασία ξεκίνησε με την ολοκλήρωση της κατάθεσης δασικού υπαλλήλου από το Δασαρχείο Μολάων και τις καταθέσεις της υποθηκοφύλακα και του πρώην προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας Λακωνίας.
Η υποθηκοφύλακας ισχυρίσθηκε πως νόμιμα προχώρησε στις μεταγραφές των συμβολαίων, επισημαίνοντας πως δεν έχει υποχρέωση να ζητήσει να της προσκομισθούν άλλα έγγραφα. Μάλιστα, χαρακτήρισε τα συμβόλαια τέλεια στη σύνταξή τους και σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου, για να της επισημάνει η πρόεδρος του Δικαστηρίου πως τέλεια δεν μπορούν να χαρακτηρίζονται συμβόλαια με τόσες ασάφειες.
Η υποθηκοφύλακας σε ερώτηση της Έδρας επιβεβαίωσε ότι η σύζυγος του συμβολαιογράφου έχει στη μερίδα της εκτάσεις τις οποίες έχει αποκτήσει από την κατηγορούμενη οικογένεια.
  Από 40, 500 στρέμματα
Επίσης, η μάρτυρας είπε ότι η αίσθηση που είχε όλα τα χρόνια ήταν πως υπήρχαν ιδιωτικές διαφορές (διεκδικούσαν την ίδια έκταση πολλοί) και όχι ζητήματα με δημόσιες εκτάσεις. Μάλιστα, η πρόεδρος της επισήμανε ότι το 1880 με παραχωρητήριο το ελληνικό κράτος έδωσε στην οικογένεια 40 στρέμματα και έπειτα από 80 χρόνια αυτά έγιναν 500, ενώ αναρωτήθηκε αν αυτά μπορούσαν να καλλιεργηθούν, για να λάβει την απάντηση από την υποθηκοφύλακα «με δυσκολία».
Επίσης, ρωτήθηκε αν της είχε εγείρει υποψία το γεγονός της υπογραφής 6 και 7 συμβολαίων μεταξύ μελών της οικογένειας μέσα στην ίδια ημέρα και αναρωτήθηκε πώς προχωρούσε στις μεταγραφές. Η υποθηκοφύλακας αρκετά επιφυλακτικά απάντησε ότι είχε κάνει κάποιες διαπιστώσεις, ενώ επιβεβαίωσε ότι η αντικειμενική αξία των εκτάσεων αυτών ήταν πολύ μεγαλύτερη από την εμπορική. Μάλιστα, η πρόεδρος χαρακτήρισε ως πρωτεργάτη των μεταβιβάσεων το δήμαρχο, υπογραμμίζοντας ότι ρόλος κάθε δημάρχου είναι να προστατεύει την περιοχή του από καταπατήσεις.
Χαρακτηριστική ήταν και η παρατήρηση της εισαγγελέως Έδρας:
-Αφού βλέπατε να γίνεται κατάτμηση, δε σκεφτήκατε ότι γίνεται κάποια μεθοδική καταπάτηση; Δε σας πέρασε από το μυαλό ότι είναι δημόσιες εκτάσεις;
-Για μένα δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. Δεν είχα σκεφτεί ότι είναι δασικές, απάντησε η υποθηκοφύλακας.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  «Γυαλιά – καρφιά» τα γραφεία Σώρρα στην Καλαμάτα! (φωτογραφίες) 
 
 
 
Επίθεση από αγνώστους δέχθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, το ένα από τα δυο γραφεία που διατηρεί η  οργάνωση  «Ελλήνων Συνέλευσης» του Αρτέμη Σώρρα στην Καλαμάτα , που βρίσκονται στην οδό Φαρών, στη διασταύρωση με την Πλάτωνος. Σύμφωνα με περίοικους η επίθεση έγινε λίγο πριν τις 5 π.μ. το πρωί του Σαββάτου , πιθανότατα με πέτρες, που βρέθηκαν εντός των γραφείων… Από την επίθεση καταστράφηκε ολοσχερώς η τζαμαρία των γραφείων. 

***  75.000 στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων χαρακτηρίζονται ως δασικά – αναδασωτέα στα Φιλιατρά… 
Ανάκληση των δασικών χαρτών και κατάργηση του τέλους αντιρρήσεων ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος 
   Μείζον πρόβλημα για τα Φιλιατρά αποτελεί η ανάρτηση των δασικών χαρτών, επειδή 75.000 στρέμματα γης καλλιεργούμενων εκτάσεων χαρακτηρίζονται ως δασικά ή αναδασωτέα. Αυτό επισημάνθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην ανοιχτή ενημερωτική συγκέντρωση για τους δασικούς χάρτες, που διεξήχθη με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών στο κατάμεστο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.
Στη συγκέντρωση μίλησαν για τους δασικούς χάρτες ο δασάρχης Κυπαρισσίας Νίκος Χριστοδούλου, η δασοπόνος του Δασαρχείου Κυπαρισσίας Δήμητρα Αλεξανδροπούλου και ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος.
Από την πλευρά τους, αγρότες και ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων εξέφρασαν διαμαρτυρίες, απορίες και σοβαρά ερωτήματα, καθώς στους δασικούς χάρτες εμφανίζονται ιδιόκτητες καλλιεργούμενες εκτάσεις ως δασικές και τους επιβάλλεται να χρυσοπληρώσουν τη γη τους, για να τη νομιμοποιήσουν, χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρο ότι δε θα χαθούν περιουσίες και μόχθοι γενεών!
Εισαγωγικά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, Βασίλης Αθανασόπουλος, έκανε λόγο για μείζον πρόβλημα και σημείωσε πως ως Σύλλογος προτείνουν και ζητούν να ανακληθούν άμεσα οι χάρτες, να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις σε αυτούς, να καταργηθεί το τέλος υποβολής αντιρρήσεων, να μειωθεί το κόστος νομιμοποίησης που προβλέπει ο νόμος, να δοθεί παράταση πάνω από έξι μήνες σε όλες τις προτεινόμενες αλλαγές και διαδικασίες, καθώς επίσης να γίνει σωστή και κατανοητή ενημέρωση στον κόσμο.
Ο ίδιος επισήμανε ότι στην περιοχή των Φιλιατρών υπάρχουν 75.000 στρέμματα που χαρακτηρίζονται ως δασικά ή αναδασωτέα και ζήτησε να μη ληφθούν υπόψη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι χάρτες αυτοί, που αναρτήθηκαν, και γίνει αντιπαραβολή με τους χάρτες του ΟΠΕΚΕΠΕ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αλλάξουν τα πραγματικά δεδομένα και θα χαθούν πολλά χρήματα από τις επιδοτήσεις.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Βραβεύτηκε η «Greek Pony Farm» από την Κυπαρισσία στην 4η  ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017!
 
Με συμμετοχή εκλεκτών προϊόντων από κάθε γωνιά της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός «Βραβεία ΕΞΠΟΤΡΟΦ», ο οποίος ανέδειξε τρεις μεγάλους νικητές.
Στο πλαίσιο της έκθεσης 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017 και για μια ακόμα χρονιά, προϊόντα από τις συμμετέχουσες εταιρείες διαγωνίστηκαν για την καινοτομία, τη συσκευασία και τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής. Η κριτική επιτροπή είχε δύσκολο έργο, καθώς η συμμετοχή ήταν μεγάλη και όλα τα προϊόντα είχαν υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και αισθητικής.
Το προϊόν που απέσπασε το βραβείο για τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής είναι το Παραδοσιακό Μελεκούνι της Ρόδου από το Filema. Πρόκειται για ένα υγιεινό γλύκισμα και ξεχωρίζει για την υπέροχη γεύση και την υψηλή διατροφική αξία.
Με το βραβείο καλύτερης συσκευασίας τιμήθηκε το Βιολογικό «Καλαμάτα Π.Ο.Π.» της GREEK PONY FARM από την Κυπαρισσία! Ένα ελαιόλαδο με ισχυρή προσωπικότητα, που ξεχωρίζει αμέσως για τα έντονα αρώματα, το λαμπερό πράσινο χρώμα, τη μοναδική δυνατή γεύση, αλλά και την εξαιρετική συσκευασία.
Το προϊόν που αναδείχθηκε με το Βραβείο Καινοτομίας είναι η Φυστικοπραλίνα των αρτοζαχαροπλαστείων «Ο Φώτης» της οικογένειας Πούντου. Με 70 χρόνια παράδοσης στο φιστίκι Αιγίνης, το πρωτότυπο αυτό γλύκισμα κέρδισε επάξια το βραβείο.
Πέρα από τα προϊόντα που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό, το κοινό ουσιαστικά επιβράβευσε το σύνολο των προϊόντων που συμμετείχαν στην έκθεση με το ενδιαφέρον και την προτίμησή του.
  «Greek Pony Farm»
Στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, στην Πελοπόννησο, στο κέντρο ενός πραγματικού ελληνικού γεωργικού «παράδεισου», βρίσκεται η «Greek Pony Farm», η φάρμα της οικογένειας Νικολακόπουλου. Σε έναν τόπο ευλογημένο, όπου η ελληνική γη χαρίζει γενναιόδωρα τους μοναδικούς καρπούς της από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Η οικογενειακή παράδοση τεσσάρων γενεών είναι παρούσα παντού στους ελαιώνες και στα κτήματα της Φάρμας. Η προσωπική φροντίδα κάθε λεπτομέρειας ξεκινά από την καλλιέργεια και τις υποδομές και ολοκληρώνεται με την παραγωγή και την τυποποίηση όλων των προϊόντων.
Για την οικογένεια Νικολακόπουλου, η Φάρμα είναι τρόπος ζωής. Κι αυτό είναι φανερό σε κάθε σταγόνα βιολογικού παρθένου ελαιόλαδου, σε κάθε διαλεκτή ελιά, σε κάθε καρπό που φέρει την υπογραφή «Greek Pony Farm»!
  Βιολογικό «Καλαμάτα ΠΟΠ»
Ένα ελαιόλαδο με ισχυρή προσωπικότητα που ξεχωρίζει αμέσως για τα έντονα αρώματα, το λαμπερό πράσινο χρώμα και τη μοναδική δυνατή γεύση. Παράγεται σε περιορισμένη ποσότητα αποκλειστικά από καρπούς της ποικιλίας «Κορωνέικη», που μαζεύονται με παραδοσιακό ήπιο τρόπο ακριβώς τη στιγμή που πρέπει και επιλέγονται προσεκτικά ένας ένας με το χέρι. Μεταφέρονται μέσα σε ειδικά σκεύη που εξασφαλίζουν τον αερισμό τους και ελαιοποιούνται αμέσως με αυστηρά ψυχρή έκθλιψη.
Οι πιο πεδινοί ελαιώνες του κτήματος, τα ίδιας ηλικίας ελαιόδεντρα και η κοινή διαχείρισή τους συμβάλλουν με τη σειρά τους στην πολύ χαμηλή οξύτητα, στο κορυφαίο διατροφικό προφίλ και στην έντονη ταυτότητα του ιδιαίτερου αυτού ελαιόλαδου. Αυτό, άλλωστε, διασφαλίζεται και από τις πιστοποιήσεις οργανικής (βιολογικής) γεωργίας και Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαθέτει.
  Επιμέλεια: Ηλίας Γιαννόπουλος

***  Bloomberg: Το ΔΝΤ να διαγράψει τα χρέη της Ελλάδας και να αποχωρήσει       
«Ένα "mea culpa" δεν είναι αρκετό»
«Η εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα ήταν μια ολοκληρωτική καταστροφή: Ξανά και ξανά, η αποτυχία του ΔΝΤ να λάβει σοβαρά υπόψη κρίσιμα μαθήματα, προκάλεσε πόνο στον ελληνικό λαό. Όταν οι διευθυντές του Ταμείου συνέλθουν τη Δευτέρα, θα πρέπει να συμφωνήσουν να διαγράψουν τα χρέη της χώρας και να αποχωρήσουν» γράφει ο αρθρογράφος του Bloomberg Ασόκα Μόντι.
Ο αρθρογράφος εκτιμά ότι «εξαρχής το ΔΝΤ δεν έπρεπε να εμπλακεί στην Ελλάδα» και ότι η διάσωση της Ελλάδας από το 2010 θα έπρεπε να είναι ευρωπαϊκή υπόθεση. «Όπως το έθεσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: "Αν η Καλιφόρνια είχε πρόβλημα χρηματοδότησης, οι ΗΠΑ δεν θα απευθύνονταν στο ΔΝΤ"». Εντούτοις, αποδίδει την εμπλοκή του ΔΝΤ στην απόφαση της Ανγκελα Μέρκελ να επιδείξει ότι η Ελλάδα έχει επείγουσα ανάγκη οικονομικής στήριξης και ότι θα επιβληθεί αυστηρή πειθαρχία.
Κατά την άποψη του Μόντι, επισκέπτη καθηγητή στον Πρίνστον και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, ακλούθησε η λανθασμένη απόφαση να μην επιβληθεί εξαρχής αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους, από το φόβο γενίκευσης της κρίσης, με αποτέλεσμα την υπερβολική διόγκωση του χρέους και την επιβολή εξοντωτικής λιτότητας στους Έλληνες.
Παρά την όποια παραδοχή λαθών, από πλευράς του Ταμείου, «το ΔΝΤ ποτέ δεν ανέλαβε την ευθύνη. Αντ 'αυτού, απαίτησε ακόμα περισσότερη λιτότητα σε όλο το 2014. Τον Δεκέμβριο, οι πολίτες επαναστάτησαν και έφεραν το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, γεγονός που έκανε τις απαιτήσεις του ΔΝΤ ακόμα πιο επίμονες. Σε αυτό το σημείο, η απόδειξη ότι η στρατηγική αυτή ωθούσε την Ελλάδα στην οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάρρευση ήταν συντριπτική. Ήταν σαν να απαιτούν από έναν τραυματία να τρέξει γύρω από το τετράγωνο πριν γίνει δεκτός στην εντατική. Ωστόσο, ως συνήθως, για τα αναπόφευκτα δεινά κατηγορήθηκε η Ελλάδα για απροθυμία να συνεργαστεί».
Ο Μόντι κάνει λόγο για παραλογισμό, ο οποίος «έφτασε στο απόγειό του, στα μέσα του 2015» όταν το ΔΝΤ παραδέχεται ότι η Ελλάδα χρειάζεται ρύθμιση χρέους, όμως «οι Γερμανοί, παρόλα αυτά, αρνούνται οποιαδήποτε σοβαρή διαγραφή. Αντίθετα ακολουθούν μια στρατηγική ελάφρυνσης σε δόσεις, καθώς πιστεύουν πως οι Γερμανοί πολίτες δεν θα μπορέσουν να υπολογίσουν το μέγεθος της πραγματικής ελάφρυνσης. Και έτσι η λιτότητα συνεχίζεται, καταπιέζοντας την ανάπτυξη και προκαλώντας επιβάρυνση του ελληνικού χρέους».
«Αυτή η στρατηγική είναι εντελώς ανόητη. Οι Έλληνες έχουν βιώσει αχρείαστο πόνο. Όσοι μπορούν να φύγουν, φεύγουν, δίνοντας την εικόνα μιας χώρας γερασμένης και έρημης. Κάθε μέρα που περνά, κάνει τις πιθανότητες των δανειστών να πάρουν πίσω τα χρήματά τους και λιγότερες. Οι επενδυτές ανεβάζουν και πάλι τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, καθώς φοβούνται –και σωστά- ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακόμα αδιέξοδο.
Η αγωνία δεν θα τελειώσει εκτός αν το ΔΝΤ βάλει το θέμα στο τραπέζι. Το ΔΝΤ και οι βασικοί του μέτοχοι -Ευρωπαίοι και Αμερικανοί- έκαναν το αρχικό λάθος και το διαιωνίζουν. Ένα σκέτο «mea culpa» δεν είναι αρκετό: Αν θέλουν να αποδειχθούν πραγματικά υπεύθυνοι, οι μέτοχοι του ΔΝΤ απαιτείται να αποδεχθούν πραγματικές απώλειες. Αυτό σημαίνει να διαγράψουν το χρέος της χώρας στο Ταμείο και να αφήσουν Έλληνες και Ευρωπαίους να βρουν τη δική τους λύση σε αυτό το χάλι. Αν το ΔΝΤ παραμείνει εμπλεκόμενο, θα καταφέρει μόνο καταστρέψει ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία του» καταλήγει. Newsroom ΔΟΛ
*** Αθλητική ενημέρωση :

  *** Για την Σούπερ Λίγκα Σ/Κ  19η  αγωνιστική :
Σάββατο 4-2-2017  :
ΛΑΡΙΣΣΑ -ΚΕΡΚΥΡΑ  1-1  .- ^

Τα  γκολ :στο 80' για την ΑΕΛ με γκολ του Ναζλίδη (ενδεχομένως να είναι και αυτογκόλ του Γκόμες με την πορεία που παίρνει η μπάλα), στο 84΄  ο Νίκιτς από εκτέλεση κόρνερ πήδηξε εντελώς αμαρκάριστος για την κεφαλιά, νικώντας τον Ξενοδόχοφ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.-
 Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης
Α' βοηθός: Χρήστος Ακρίβος
Β' βοηθός: Λάζαρος Δημητριάδης
Τέταρτος: Παναγιώτης Συμεωνίδης
 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Μονιάκης (Κόντορ 67'), Τικό (Αμίτ 46'), Φάρκας, Γκόλιας, Μασαλέσα, Ντέλετις, Βαρέλα (Τσακοπίνο 74'), Κάπος, Ναζλίδης, Αβραάμ.
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κεϊτά (Νίκιτς 66'), Ντιμιτρόφσκι, Γεωργίου, Γκομές, Κόντος (Ζορμπάς 64'), Σιόντης (Γεωργακόπουλος 82'), Ιωάννου, Επστάιν, Ντιόγκο, Τουράμ.
VIDEO :
~* Λάρισα-Κέρκυρα 1-1  4/2/2017:
 https://youtu.be/YgFpeDgs3Ms .-
~*Λάρισα-Κέρκυρα 1-1  τα γκολ  4/2/2017:
 https://youtu.be/RPFIbCXw8ik .- 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ     2-0 .-^
Τα  γκολ :  ο Μαρκόφσκι άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά στο 12’  , στο 76’, ο Μουνιός .-
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος
Οι συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Ρότσα, Κούσας, Χαντάκιας, Μάκος, Πάουλο, Κλέσιο (72’ Μουνιός), Λόπες (68’ Κουτρομάνος), Ρόσα, Μαρκόφσκι (81’ Παπαδόπουλος)
Στον πάγκο: Κολοβούρης, Ροντρίγκες, Παπουτσογιαννόπουλος, Βασιλούδης
Ατρόμητος (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Κοντοές (78’ Ζησόπουλος), Παντελιάδης, Κυριακίδης (46’ Τόνσο), Μπάγκα, Πλατέλλας (65’ Ντάουντα), Λημνιός, Ούμπιδες, Κιβρακίδης, Λε Ταλέκ
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Λαζαρίδης, Μπρίτο, Κατράνης
VIDEO :
~*Παναιτωλικός- Ατρόμητος  2-0  τα γκολ  4/2/2017:
 https://youtu.be/2KJXzvY52v8 .-

ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑ"ΙΚΟΣ   1-1 .- ^
 Τα γκολ : Ο ΠΑΣ προηγήθηκε με το γκολ-οφσάιντ του Κόντε στο 31΄ και οι «πράσινοι» το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν με τον Μπεργκ στο 56΄, στην τρίτη αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής της Super League.
Διαιτητής: Θ.Τζήλος (Λάρισα)
Κίτρινες: Κοζορώνης, Ακόστα - Τελάντερ, Μολέδο, Χατζηγιοβάνης
 ΠΑΣ Γιάννινα (Γ.Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μαμπουλού (72΄ Ζάιρο), Καρανίκας, Ακόστα, Λίλα, Γιάκος (68΄ Γαρουφαλιάς), Κοζορώνης, Κόντε, Κούτρης (61΄ Ναδάλες)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Τελάντερ (59΄ Μολέδο), Κουλιμπαλί, Χουλτ, Λουντ (63΄ Π.Βλαχοδήμος), Ζέκα, Εμποκού, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης (76΄ Χατζηγιοβάνης), Μπεργκ.
VIDEO :
~* ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΟ  1-1  1ο  γκολ  1-0  4/2/2017:
~* ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-1   γκολ ισοφάρισης  4/2/2017: https://youtu.be/jD8eJmGgdX8 .-
~*Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-1  4/2/2017:
 https://youtu.be/wMx4_di_rms .- 

~** ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος»
 Εξέδωσε ανακοίνωση
Ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης των «πράσινων» με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, το οποίο έληξε 1-1.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το διαιτητικό τρίο στα Γιάννενα έχει διαπράξει ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος τόσο με την κατακύρωση του αντικανονικού (offside) γκολ των γηπεδούχων και με την μη αποβολή του ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ, Καρανίκα που χτύπησε με τον αγκώνα τον Μάρκους Μπεργκ στο πρώτο ημίχρονο, όσο και με τις λανθασμένες υποδείξεις offside εις βάρος ποδοσφαιριστών μας και τον μη καταλογισμό πέναλτι για χέρι εντός περιοχής στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι ντροπή να βλέπουμε τέτοιες διαιτησίες στη Super League και η ΚΕΔ πρέπει επιτέλους να λάβει τα μέτρα της για αυτήν την κατάσταση».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυριακή 5-2-2017 :
ΑΕΚ-ΒΕΡΟΙΑ
ΠΑΟΚ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΞΑΝΘΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ
Δευτέρα 6-2-2017 :
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

***  Σε αναμετρήσεις της 16ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Σάββατο 4-2-2017 :
Τρίκαλα-Λαύριο 75-78
Διαιτητές: Σώμος-Καλδίρης-Παντελίδης
Τα δεκάλεπτα: 19-19, 32-41, 54-67, 75-78
ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιάννης Καστρίτης): Μανωλόπουλος 7 (1), Κάφεϊ 9 (1), Λίποβι 12 (3), Εζιούκου 4, Μπιρούτα 16 (2), Πουλιανίτης 4, Μπάρλοου 13 (1/9 τρίπ.), Καλογιαννίδης, Χότον 7 (10 ριμπ.), Βαρυτιμιάδης 3 (1)
ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερελής): Νίξον 3, Χάμιλτον 7 (1), Πάντερ 11 (3), Έβανς 25, Γκρέι 5 (1), Στεφανίδης 3 (1), Αθανασούλας 5 (1), Περράκης 3 (1), Γιαννακόπουλος, Κακλαμανάκης 5, Μπολντς 11 (1)

Ρέθυμνο-Απόλλων Πατρών 71-56
 Τα δεκάλεπτα: 14-13, 27-33, 53-44, 71-56
Διαιτητές: Σχινάς-Μπίκας-Παγώνης
 ΡΕΘΥΜΝΟ (Νίκος Βετούλας): Άρνολντ 17 (2), Φιτζπάτρικ 21 (3), Τάλτον 16 (3), Γιαννόπουλος, Κράβιτς, Κόττας 2, Ράζις, Χριστοδούλου 10, Σάφτενααρ 4, Καμπερίδης 1, Θεοδωρίδης, Τζόζεφ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Χίκεϊ 12 (1), Ράσελ 2, Κουζέλογλου 6, Καλινόσκι 11 (1), Ράινς 6, Στόκτον 9 (1), Βεργίνης 5, Διαμαντάκος 2, Σλαφτσάκης 1, Μπάβτσιτς 2, Τσιάρας

Προμηθέας Πατρών-Κολοσσός Ρόδου 78-68
Τα δεκάλεπτα: 9-10, 32-33, 58-45, 78-68
Διαιτητές: Πουρσανίδης Γ.-Ψαριανός-Θεονάς
 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Βαγγέλης Αγγέλου): Μπάσινγκεϊμ 21(2), Πέττας, Φαγέ 8(1), Ντίκερσον 5, Μουρ 9(1), Παπαντωνίου 4, Γκίκας 18(4), Γερομιχαλός 4, Τζόουνς 8(1), Τόντιτς 1
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Άρης Λυκογιάννης): Ρέντικ 7, Σαλούστρος 7, Ρέλεφορντ, Βασιλόπουλος 6, Χολ 5 (2/9 σουτ, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ σε 36 λεπτά), Τσούκου 16(3), Γεωργαλής 6(2), Άχονεν 4, Παπαδάκης 17(5)

ΑΕΚ-Κύμη 71-65
Τα δεκάλεπτα: 12-19, 35-35, 48-49, 71-65
Διαιτητές: Διαμαντής-Μαλαμάς-Ζαχαρής
 ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Ούκιτς 8, Ελονού 7, Βασιλειάδης 11 (1), Λαρεντζάκης 6 (1), Ουίλιαμς 3 (1), ΜακΓκραθ 3 (1), Χαριτόπουλος, Ντίξον 13 (1), Τσαλμπούρης, Σάκοτα 20
ΚΥΜΗ (Βασίλης Μπρατσιάκος): Σχίζας 11 (1), Τσούπκοβιτς 5 (1), Σταμάτης 18 (1), Πάλμπλαντ 1, Όρτον 15, Σιγκούνας 8 (2), Κατράνας, Τζόλος, Κουκουλάς 7, Κωνσταντακόπουλος.

ΠΑΟΚ-Άρης 21:00
Κυριακή 5-2-2017:
Ολυμπιακός-Δόξα Λευκάδας (5/2, 17:30)
Δευτέρα 6-2-2017 :
Κόροιβος-Παναθηναϊκός (6/2, 17:00) 

~** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες)
=========================
Β.
1. Ολυμπιακός 29 -15αγ.
. Παναθηναϊκός 29 -15αγ.
. ΑΕΚ 29
4. Κολοσσός Ρόδου 25
5. Αρης 24 -15αγ.
6. ΠΑΟΚ 23 -15αγ.
. Ρέθυμνο 23
8. Λαύριο 22
. Τρίκαλα 22
. Προμηθέας Πατρών 22
11. Κύμη 21
12. Κόροιβος Αμαλιάδας 20 -15αγ.
. Απόλλων Πατρών 20
14. Δόξα Λευκάδας 18 -15αγ.

***  Χθες  2/2/2017 :
Ούνιξ Καζάν –Ολυμπιακός  75-90 , (36-56) .-^
 
Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Euroleague έχει ως εξής:
21η αγωνιστική
Πέμπτη, 2/2/2017
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)   75-90 , (36-56) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 13-33 , (36-56) , 54-69 , 75-90 .-
VIDEO :
~*ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 75-90  21η  αγων  2/2/ 2017: https://youtu.be/aeful0VDJNY .-  .-
~*Ούνιξ Καζάν- Ολυμπιακός  75-90   3η περίοδος  54-69  21η αγων  2/2/2017: https://youtu.be/UJc99RAhv5s .-
~*Ούνιξ Καζάν- ΟΣΦΠ  75-90  21η αγων  2/2/2017:
 https://youtu.be/xEttwk958cs .-
~*ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ- ΟΣΦΠ  75-90 Ημίχρονο 36-56  1ο  δεκάλεπτο 13-33  2/2/2017: https://youtu.be/xEttwk958cs .- 

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)  77-71 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 15-14 ,36-40 , 60-51 , 77-71 .-

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  89-85 .- ^

Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  90-75 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 16-21 , 41-43, 66-53 , 90-75 .-

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)  89-87 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 20-24 , 38-51 , 61-73 , 89-87 .- ^

Σήμερα  .....  Παρασκευή, 3/2/2017
Γαλατασαράι (Τουρκία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 
 79-84 (40-43). -^
Τα δεκάλεπτα : 24-18, (40-43) ,64-68 , 79-84 .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Γιόβτσιτς (Σερβία), Πάντερ (Γερμανία)
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (Εργκίν Αταμάν): Μίτσοφ 14 (2), Φιτιπάλντο, Τάιους 7, Σιλμπ 14 (2), Πλάις 15, Νταγιέ 2, Γκιουλέρ 11 (1), Ντίμπλερ 11 (3), Κοκσάλ 5 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 15 (3), Νίκολς 3 (1), Ρίβερς 8 (2), Τζέιμς 18 (2), Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν 15 (5), Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 5 (1), Τζεντίλε, Μπουρούσης 8, Καλάθης 10 (2).
VIDEO :
~*ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  79-84   Α΄ ημίχρονο  40-43  21η αγωνιστική  3/2/2017:  https://youtu.be/x1CAzHd2lZo .-
~*ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 79-84  21η  αγωνιστική 3/2/2017 : https://youtu.be/k8Gd36lGFO8 .-
:~*Γαλατάσαράϊ-ΠΑΟ   79-84   2ο  δεκάλεπτο 40-43  3/2/2017: https://youtu.be/uj832dV_0dE .-
~*Γαλατασαράϊ- ΠΑΟ  79-84  1η περίοδος 24-18  3/2/2017: https://youtu.be/kKVP5Krno-c .-
~*ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ-ΠΑΟ  79-84 3η περίοδος 64-68  3/2/2017: https://youtu.be/839wZbyLXkY .- 

Μπασκόνια (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  71-79 , ( 33-39) .-^

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 72-86 ,(36-47) .-^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Ν-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 16-5 37
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 15-6   36
Ολυμπιακός 15-6 36
Φενερμπαχτσέ 14-7   35
------------------
Ερυθρός Αστέρας 12-9 33
Μπασκόνια 12-9 33
Παναθηναϊκός 12-9 33
Νταρουσάφακα 10-11  31
Αναντολού Εφές    10-11 31
-----------------------------
Ζαλγκίρις         9-12  30
Μπαρτσελόνα 8-13  29
Μπάμπεργκ         8-13 29
Ούνιξ Καζάν 7-14  28
Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-14  28
Αρμάνι Μιλάνο     7-14 28
Γαλατάσαραϊ 6-15  27

   ***   Το  Υπόλοιπο πρόγραμμα των ελληνικών συμμετεχόντων ομάδων  στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ :

--------
18η αγωνιστική 19 και20-01-2017 :
Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός   84-63 .-^ 
Ολυμπιακός-Μπασκόνια   92-62 .-
19η αγωνιστική 24 και 25-01-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα  71-65  .- ^
 Μιλάνο- Ολυμπιακός  99-83 .-^
20η  αγωνιστική 26 και 27-01-2017  :
Ερυθρός Αστέρας –Παναθηναϊκός  72-66 .-^
 Ολυμπιακός –Μπέμπεργκ 83-77 .-^
 21η αγωνιστική 02 και03-02-2017 :
Ούνιξ Καζάν –Ολυμπιακός   75-90 .- ^
Γαλατάσαράϊ –Παναθηναϊκός  79-84 .- ^
22η αγωνιστική 09 και10-02-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ
Ολυμπιακός-Ζαγκλίρις Κάουες  
 23η αγωνιστική 23και24-02-2017 :  
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 
Παναθηναϊκός-Ούνιξ Καζάν 
 24η αγωνιστική 02 και 03-03-2017
Μακαμπί   Τ.Α.-Ολυμπιακός   
Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός
 25η αγωνιστική 09 και10 -03-2017  :   
 Ζαγκλίρις Κάουνες –Παναθηναϊκός  
 Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα 
26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017  :  
 Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης 
 Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ 
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  : 
Παναθηναϊκός-Μιλάνο  
Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης
Μπασκόνια- Παναθηναϊκός
 29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  : 
Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός 
 Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας
30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός    
Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος   .-  
  
***

  *** Γ΄ Εθνική   18η αγωνιστική 
Κυριακή 5-2-2017 :
ΔΟΞΑ Μεγαλόπολης-ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου
ΘΗΒΑ-ΦΩΣΤΗΡΑΣ
ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ-ΠΑΜΒΡΟΥΣΙΑΚΟΣ
ΑΧΑΪΚΗ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
ΑΣΤΕΡΑΣ Αμαλιάδος-ΕΝΩΣΗΣ Ερμιονίδας
ΑΙΟΛΙΚΟΣ-ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

*** Αναλυτικά το πρόγραμμα της Football League. :
~* Σε Εξ  αναβολής 9η αγωνιστικής Football League :
 
ΧΑΝΙΑ ΣΠΑΡΤΗ    2-2 .- ^
ΑΟ Χανιά (Παπαβασιλείου): Αθανασίου, Ζέρης, Δαμιανάκης, Ηρακλής, Βασιλείου, Φουρλάνος, Τσουκάνης Ντούμος (61? Γεωργακόπουλος), Αποστολόπουλος, Σταματής, Βαρούχας (80? Βανκεβάι).
Σπάρτη (Αντωνίου): Κραβαρίτης Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Κατσίκης (46? Αναστασόπουλος), Κοτσαρίδης, Μπανούσης, Καρτσαμπάς, Οικονόμοπουλος (46? Λώττας), Ροβίθης (77? Καρτσαμπάς), Μπουντόπουλος, Ηλιόπουλος.
Διαιτητής: Λάμπρου (Ευβοίας)

14η  αγωνιστική 
Σάββατο 4-2-2017  :
ΤΡΙΚΑΛΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης

Κυριακή  5-2-2017 :
ΛΑΜΙΑ-ΑΡΗΣ
           

15η αγωνιστική

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου
  2017
ΑΟ Χανιά - Τρίκαλα (15:00)
Σπάρτη - ΟΦΗ (15:00 ΕΡΤ3, Δημ. Στάδιο Σπάρτης)

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017
Απόλλων Σμύρνης - Άρης (15:00 ΕΡΤ3, Γήπεδο Ριζούπολης)
Καλλιθέα - Πανελευσινιακός (15:00, Δημ. Στάδιο Καλλιθέας)
Παναιγιάλειος - Καλλονή (15:00, Δημ. Στάδιο Αιγίου)
Αν. Καρδίτσας - Αχαρναϊκός (15:00, Δημ. Στάδιο Καρδίτσας)
Αγροτικός Αστ. - Κισσαμικός (15:00, Γήπεδο «Δ. Κοντικάκης»)
Αιγινιακός - Πανσερραϊκός (15:00, Δημ. Αιγινίου)
Πανθρακικός - Λαμία ΜΑΤΑΙΩΣΗ

16η αγωνιστική

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου
2017
ΑΟ Χανιά - Απόλλων Σμύρνης (15:00 ΕΡΤ3)
ΟΦΗ - Αν. Καρδίτσας (15:00, «Θ. Βαρδινογιάννης»)

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου
Τρίκαλα - Καλλιθέα (15:00, Δημ. Στάδιο Τρικάλων)
Λαμία - Σπάρτη (15:00 ΕΡΤ3, ΔΑΚ Λαμίας)
Πανελευσινιακός - Παναιγιάλειος (15:00, Δημ. Στάδιο Αιγίου)
Καλλονή - Αγροτικός Αστέρας (15:00, Δημ. Στάδιο Μυτιλήνης)
Αχαρναϊκός - Αιγινιακός (15:00, Δημ. Αχαρνών)
Πανσερραϊκός - Κισσαμικός (15:00, Δημ. Σερρών)
Άρης - Πανθρακικός ΜΑΤΑΙΩΣΗ

*** ΤΟΠΙΚΟ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  ΕΠΣ Μεσσηνίας  Σ/Κ  4 και 5-2-2017 :
Α΄ Τοπικό 18η  αγωνιστική
Σάββατο  4-2-2017 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας-Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  0-4 .- ^
Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ-Α.Ο.ΦΑΡΡΑΙ  0-3 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας   -
Κυριακή  5-2-2017 :
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-Α.Ε.ΑΒΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ-Α.Ο. ΔΙΑΒΙΟΛΙΤΣΙ
ΠΑΜΙΣΟΣ-ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας
ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών -Α.Ο. ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ 

Α1 Τοπικό : 17η αγωνιστική
Σάββατο 4-2-2017 :
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης   2-3 .- ^
Α.Ο.ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας   4-1 .- ^
Κυριακή 5-2-2017 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης -ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑΣ- ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ 
 Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας -ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.

Β΄ Τοπικό : 1ος όμιλος  16η αγωνιστική
Σάββατο 4-2-2017 :
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ-ΔΟΞΑ Καλαμάτας  2-1 .- ^
Α.Ε.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-/ΗΡΑΚΛΗΣ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ  1-2 .- ^
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας -ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας  3-1 .- ^
Κυριακή 5-2-2017 :
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΄Αμφειας - Α.Ε.ΜΑΝΗΣ
Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ-ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ
Δευτέρα 6-2-2017 :
ΑΕΚ Καλαμάτας - ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου
Β΄ Τοπικό  2ος όμιλος :  14η αγωνιστική
Τετάρτη 1-2-2017 :
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ-ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ  1-1  .- ^
Σάββατο 4-2-2017 :
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ -ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας  1-2 .- ^
ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ  0-1 .-^
ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού-ΑΚΑΔΗΜΙΑ Πάμισος Μεσσήνης  5-0 .-^
Α.Ο.ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ-Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ  1-0 .- ^
Κυριακή 5-2-2017 :
Α.Ο.ΦΥΤΕΙΑΣ- ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ
Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ -Α.Σ. ΦΥΤΕΙΑΣ

Γ΄ ΤΟΠΙΚΟ  15η  αγωνιστική
 Δευτέρα 30-1-2017 :
ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας-ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγωνίας  1-2 .- ^
Σάββατο  4-2-2017 :
ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας - ΝΕΣΤΩΡ Πύλου  2-2 .- ^
Κυριακή 5-2-2017 :
Α.Ο.ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας- ΑΠΟ Καλαμάτας ΙΚΑΡΟΣ
Α.Ο.ΛΑΙΪΚΩΝ- ΑΠΣ ΑΡΙΣ
ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας
Δευτέρα 6-2-2017 :
ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγωνίας- Α.Σ.ΔΑΝΑΟΣ

*** ~*ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ  2-0  Κύπελλο  2/2/2017:
https://youtu.be/YH0HahQ-jvQ   .-



~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  :
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:   
 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  :
 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-    
  ~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη 25 Ιανουαρίου  2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/25-2017-to-o.html .- 
 *** Αθλητικό Σαββατοκύριακο  28  και  29  Ιανουαρίου  2017  :Μια  αθλητική ενημέρωση σε αθλητικά νέα-γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε  ...    :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/28-29-2017.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ΑRFARA NEWS Δευτέρα  30  Ιανουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/rfara-news-30-2017.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  

~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~ **Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 

~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html .- 

~
~***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5166   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3410   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3392  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.948  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου