ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2 , Τρίτη  07  Φεβρουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...
~Μην κάνης συντροφιά με αιρετικό, κυριάρχησε στη γλώσσα σου και στην κοιλιά σου και, όπου μένεις, λέγε συνέχεια. είμαι ξένος.Γεροντικόν
 
ΑΧΕΙΛΙΟΝ  Καλαμάτας  2010 
ΚΑΛΑΜΑΤΑ πλατεία Β. Γεωργίου 1937 
Πλατεία Β. Γεωργίου  Καλαμάτας 1928-30  
Καλαμάτα Πλατεία Β. Γεωργίου 1930
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/news-07-2017.html .-  
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  07 Φεβρουαρίου 2017  :  ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  .....  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/07-2017.html .-   

~Ο όσιος Παρθένιος καταγόταν από κάποια κωμόπολη της Βιθυνίας και έζησε κατά τους χρόνους του Μ. Κωνσταντίνου (324 - 337 μ.Χ.). Ήταν υιός του διακόνου της Εκκλησίας της Μελιτοπόλεως Χριστοφόρου, από τον οποίο εδιδάχθηκε την ορθόδοξη πίστη.
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου  Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου Η τιμία κάρα του Οσίου Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου
Ο Άγιος από την παιδική του ηλικία προέκοπτε στην αρετή και την ευσέβεια. Ο τρόπος με τον οποίο ο Κύριος αλίευσε τους αποστόλους, που ήσαν ψαράδες, τον έκανε να αγαπήσει την αλιεία. Κα όταν έριχνε τα δίχτυα του στην Απολλωνιάδα λίμνη και τα ανέσυρε γεμάτα ψάρια, αισθανόταν ότι εργαζόταν σε ένα από τα πλοιάρια του Αποστόλου Πέτρου ή του Ιωάννου.
Τα χρήματα που εισέπραττε από την πώληση των ψαριών δεν τα κρατούσε για τον εαυτό του αλλά τα εμοίραζε στους πτωχούς από αγάπη προς αυτούς. Γι αυτό κι όταν τον ευχαριστούσαν έλεγε: « Διατί με ευχαριστείτε; Δεν έχω καμία τέτοια αξίωση. Μήπως είμαστε ξένοι; Εμείς είμαστε αδελφοί. Τι δε απλούστερο και φυσικότερο από το να βοηθά αδελφός τους αδελφούς;»
Για την ενάρετη αυτού παρουσία ο Επίσκοπος Μελιτοπόλεως Φίλιππος (ή Φιλητός) τον εχειροτόνησε πρεσβύτερο. Αργότερα ο Επίσκοπος Κυζίκου Αχίλλιος (ή Ασχόλιος) τον εχειροτόνησε Επίσκοπο Λαμψάκου.
Η αρετή και η ευσέβεια που έκρυβε στην ψυχή του ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ο Θεός τον προίκισε με το χάρισμα της θαυματουργίας, για να μπορέσει να εκδιώκει τους δαίμονες από τους ανθρώπους και να θεραπεύει κάθε είδους ασθένεια. Γι αυτό προσφεύγουν σε αυτόν ιδιαίτερα οι πάσχοντες από την επάρατη νόσο του καρκίνου. Ο Άγιος ήταν ο πράος, ο υπομονετικός, ο φιλόξενος, ο μακρόθυμος, ο άγγελος της ομόνοιας, ο ενθαρρύνων τους μετανοούντες, ο πρόθυμος για το ποίμνιό του. Ο Όσιος Παρθένιος εκοιμήθηκε εν ειρήνη. Τμήμα της τιμίας κάρας αυτού φυλάσσεται στην ιερά μονή Μακρυμάλλη, της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.
Παραίνεση των αγίων πατέρων για προκοπή στην τελειότητα
Είπε κάποιος Γέροντας: «Άνθρωπέ μου, για σένα γεννήθηκε ο Χριστός, γι’ αυτό ήρθε ο Υιός του Θεού, για να σωθείς εσύ. Και έγινε παιδί, και μεγάλωσε ως άνθρωπος, ενώ ήταν Θεός. Κάποια φορά έκανε τον αναγνώστη, πήρε το ιερό βιβλίο μες στη συναγωγή και διάβασε: "Το Πνεύμα του Κυρίου είναι και μένει σε μένα, γιατί μ’ αυτό με έχρισε". Άλλη φορά ως υποδιάκονος έκαμε φραγγέλιο από σχοινί και τους έβγαλε όλους έξω από το ιερό και τα πρόβατα και τα βόδια και όλα τα’ άλλα. Άλλοτε πάλι ως διάκονος, ζώστηκε την πετσέτα και έπλυνε τα πόδια των μαθητών του, δίνοντας εντολή να πλένουν κι αυτοί τα πόδια των αδελφών τους, ως Ιερέας, κάθησε ανάμεσα στους ιερείς και δίδασκε τον λαό. Κι άλλη φορά ως επίσκοπος, πήρε άρτο, τον ευλόγησε και τον έδωσε στους μαθητές του. Μαστιγώθηκε εξαιτίας σου και σύ γι’ αυτόν δεν σηκώνεις ούτε μια προσβολή, ενταφιάστηκε και αναστήθηκε ως Θεός. Όλα για μας με τη σειρά, το ένα κατόπιν του άλλου τα υπέστη, για να μας σώσει. Ας είμαστε λοιπόν νηφάλιοι, ας είμαστε άγρυπνοι, ας περνούμε τον καιρό μας προσευχόμενοι, ας κάνουμε όσα είναι ευάρεστα σ’ Αυτόν».
Γεροντικόν

Ο Άγιος Νεομάρτυς Γεώργιος γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1846 μ.Χ. στο χωριό Αλικιανό της επαρχίας Κυδωνίας της Κρήτης. Ο πατέρας του, που ήταν ιερεύς, ονομαζόταν Νικόλαος Διβόλης (ή Δεβόλης) και η μητέρα του Αικατερίνη.
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης  Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης  Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης
Κατά την επανάσταση του έτους 1866 μ.Χ. στην Κρήτη, ο Άγιος συνελήφθη από τους Τούρκους μαζί με άλλους επαναστάτες και πιεζόταν με κάθε τρόπο να αλλαξοπιστήσει, για να σώσει την ζωή του. Παρ' όλες τις απειλές και τα βασανιστήρια ο Μάρτυρας ομολόγησε με πνευματική ανδρεία τον Χριστό. Έτσι, δέχθηκε το στεφάνι του μαρτυρίου, αφού απέκοψαν την τιμία αυτού κεφαλή, το έτος 1867 μ.Χ.
Ακολουθία του Άγιου αυτού, έγραψε ο υμνογράφος Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης.  Άγιοι που εορτάζουν: Αγιος Γεωργιος Ο Νεομαρτυρας Εξ Αλικιανου Της Κυδωνιας Κρητης (1846 - 1867)

***  Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο των Νέων: "Είμαστε εδώ"
- "Είμαστε εδώ, ίσως για τελευταία φορά στα χέρια σας"
- Συγκλονίζει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Τα Νέα
- Έχει τίτλο "είμαστε εδώ" και αντί άλλης φωτογραφίας έχει κολάζ με νυν και πρώην εργαζόμενους στην εφημερίδα
- Ανάμεσά τους οι Τηλέμαχος Χυτήρης, Δημήτρης Κρεμαστινός, Γιάννης Πανούσης κι άλλοι που κατά καιρούς πέρασαν από την εφημερίδα
- Στο editorial με τίτλο Μάσκες εξαπολύεται επίθεση στον δικαστή που πήρε την απόφαση για τον ΔΟΛ, στις τράπεζες και καλούνται κυβέρνηση και κόμματα να φέρουν στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση
- "Θα πέσουμε όρθιοι, χωρίς εξευτελισμούς, χωρίς κομισάριους ή έστω καλοπροαίρετους καθοδηγητές"

Ίσως πρόκειται για το τελευταίο φύλλο μιας ιστορικής εφημερίδας. Ένα πρωτοσέλιδο που σηματοδοτεί το (ακόμα ένα) τέλος εποχής για μια εφημερίδα που συντρόφευσε γενιές και γενιές. Με ένα κολάζ από φωτογραφίες των ανθρώπων που είναι ή ήταν η εφημερίδα κυκλοφόρησαν σήμερα Τα Νέα.
«Είμαστε εδώ» είναι ο τίτλος και όλη η πρώτη σελίδα, αντί άλλης "είδησης", έχει γεμίσει με τις φωτογραφίες, τη μια δίπλα στην άλλη, ανθρώπων που δούλεψαν στα Νέα, που μόχθησαν για να βγει η εφημερίδα, που είναι η εφημερίδα.
«Αν αυτός ο Οργανισμός ενημέρωσης και πολιτισμού στη μακρά ιστορία του επέζησε πολέμων, διχασμών, Εμφυλίου, και δικτατοριών το οφείλει εκτός από τους ιδρυτές του και στους ανθρώπους που τον υπηρέτησαν διαχρονικά σε χαλεπούς και ευτυχείς καιρούς» είναι η φράση που συνοδεύει τον τίτλο.
Στη δεύτερη σελίδα, το editorial. Ο τίτλος του «Μάσκες». Ένα κείμενο που κλείνει με μια φράση που προκαλεί σφίξιμο στο στομάχι και στην καρδιά: «Όλοι εμείς, είμαστε εδώ. Ίσως στα χέρια σας για τελευταία φορά».

«Η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων βάζει ακόμη και πάνω από τον βιοπορισμό τις αξίες της ενημέρωσης και της ιστορικής του παρακαταθήκης», αναφέρει το κείμενο, με τους εργαζομένους της εφημερίδας και του ΔΟΛ γενικότερα να δηλώνουν, αφήνοντας και αιχμές, πως «η αξιοπρέπεια και το επαγγελματικό μας καθήκον όμως επιβάλλουν να σταθούμε όρθιοι ως την ύστατη ώρα. Δεν ξέρουμε πόσο μπορούμε να αντέξουμε χωρίς οξυγόνο αλλά είμαστε αποφασισμένοι, αν πέσουμε, να πέσουμε όρθιοι χωρίς εξευτελισμούς, χωρίς κομισάριους ή έστω καλοπροαίρετους καθοδηγητές».
«Δεν ζητάμε ελεημοσύνη ούτε ειδική μεταχείριση» τονίζουν και καλούν κυβέρνηση και κόμματα να καταθέσουν στη Βουλή άμεσα ειδική νομοθετική ρύθμιση για τη λεγόμενη ενδιάμεση χρηματοδότηση. Κατηγορούν τον δικαστή που πήρε την απόφαση για τον ΔΟΛ πως «επέλεξε εν πολλοίς τον ρόλο του Πιλάτου» και τις τράπεζες πως «διαλέγουν την απαξίωση από τη συνέχιση της λειτουργίας» του ΔΟΛ.
Όλο το κείμενο
Αν αυτός ο Οργανισμός ενημέρωσης και πολιτισμού στη μακρά ιστορία του επέζησε πολέμων, διχασμών, Εμφυλίου, και δικτατοριών το οφείλει εκτός από τους ιδρυτές του και στους ανθρώπους που τον υπηρέτησαν διαχρονικά σε χαλεπούς και ευτυχείς καιρούς. Και τώρα που ο κόμπος σφίγγει απειλητικά, σχεδόν μοιραία, όσοι έχουμε το θλιβερό προνόμιο να βρισκόμαστε αυτές τις ώρες στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη ζούμε την ίδια αγωνία, πως θα επιβιώσει το κοινό μας σπίτι κι εμείς μαζί του. Χωρίς ίχνος υπερβολής η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα του Συγκροτήματος βάζει ακόμη και πάνω από τον βιοπορισμό τις αξίες της ενημέρωσης και της ιστορικής του παρακαταθήκης.
Δυστυχώς φαίνεται πως οι εξελίξεις μάς υπερβαίνουν και το τέλος μοιάζει να πλησιάζει. Η αξιοπρέπεια και το επαγγελματικό μας καθήκον όμως επιβάλλουν να σταθούμε όρθιοι ως την ύστατη ώρα. Δεν ξέρουμε πόσο μπορούμε να αντέξουμε χωρίς οξυγόνο αλλά είμαστε αποφασισμένοι, αν πέσουμε, να πέσουμε όρθιοι χωρίς εξευτελισμούς, χωρίς κομισάριους ή έστω καλοπροαίρετους καθοδηγητές.
Μια απόφαση ενός δικαστή μας στερεί και την τελευταία ελπίδα να αποκτήσουμε τα στοιχειώδη οικονομικά μέσα για να συνεχιστούν οι εκδόσεις και να μείνουν ανοιχτά όλα τα Μέσα του ΔΟΛ. Ο δικαστής επέλεξε εν πολλοίς τον ρόλο του Πιλάτου καθώς απέφυγε να αναλάβει εκείνος το βάρος που αρνήθηκαν όλοι και εν προκειμένω πρωτίστως οι τράπεζες, που διαλέγουν την απαξίωση από τη συνέχιση της λειτουργίας των Μέσων έστω ως τις 3 Μαρτίου που θα εκδικαστεί η κύρια προσφυγή τους. Είναι προφανές πού βρίσκεται η αλήθεια και πού το πρόσχημα καθώς δεν αντέχει σε κριτική μια επιλογή που οδηγεί καταφανώς σε λουκέτο έναν οργανισμό ενημέρωσης που ενοχλεί την εξουσία.
Η κυβέρνηση και τα κόμματα, αν εννοούν τα όσα διακηρύσσουν για τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, ξέρουν τι πρέπει να πράξουν. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη ούτε ειδική μεταχείριση. Απλώς θεωρούμε ότι μπορεί και πρέπει να εισαχθεί τώρα στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που ζητείται εφόσον τίθεται ως προϋπόθεση για τη λεγόμενη ενδιάμεση χρηματοδότηση. Άλλωστε πρόκειται να ψηφισθεί έτσι κι αλλιώς, συνολικά, στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια. Σε κάθε περίπτωση ας πέσουν οι μάσκες.
Όλοι εμείς, είμαστε εδώ. Ίσως στα χέρια σας για τελευταία φορά.

*** Είναι ΕΠΙΣΗΜΟ! Ο Καμμένος έδωσε εντολή! Οι ΕΔ ετοιμάζονται για ΟΛΑ

~  Ξεκίνησε η διαδικασία για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F 16, έπειτα από εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.
Επιπλέον, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον προς την αμερικανική κυβέρνηση για την προμήθεια 20 F-35, ενώ, όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα, οι ΕΔ είναι ένα βήμα πριν υποστήριξη και συντήρηση των αντιαεροπορικών πυραύλων S-300.
H Eλλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο.
Η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις της καθημερινά και ο Ερντογάν ήδη έχει βάλει τη χώρα μας στο στόχαστρο.

*** Συνθλίβεται η γερμανική οικονομία! ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΡΩΣΙΑ

~ Η Ρωσία αναμένεται να γίνει η κυρίαρχη ευρωπαϊκή οικονομία μέχρι το 2050, με ΑΕΠ που θα αγγίξει τα 7 τρις δολάρια, σύμφωνα με έρευνα μίας εκ των μεγαλυτέρων εταιριών παροχής υπηρεσιών λογιστικής PwC.
Με την έκθεση που φέρει τον τίτλο «Η μελλοντική εικόνα: πως θα είναι ο παγκόσμιος οικονομικός συσχετισμός το 2050;», γίνεται η κατανομή 32 χωρών με βάση το ΑΕΠ κατά την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (PPP).
Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, ΑΕΠ της Κίνας θα έχει φτάσει τα 58,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, εκείνο της Ινδίας τα 44 τρισ., ενώ των ΗΠΑ στα 34,1 τρισ. Ευρώ, με αποτέλεσμα οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και η Γερμανία, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να χάνουν τις θέσεις τους.
Σημειώνεται ότι, «περιμένουμε αυτή η ανάπτυξη να έρθει κυρίως από τις αναδυόμενες αγορές και τις αναπτυσσόμενες χώρες, με τις οικονομίες των χωρών των E7 Βραζιλία, Κίνα, Ινδία, Ινδονησία, Μεξικό, Ρωσία και Τουρκία να αναπτύσσονται με ετήσιο ρυθμό 3,5% στα επόμενα 34 χρόνια, συγκρινόμενο με το 1,7% των ανεπτυγμένων χωρών της G7 όπως του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Μεγάλης Βρετανίας και των ΗΠΑ».






***  Δεν αστειεύεται ο ΤΡΑΜΠ! «Γρονθοκοπεί» ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ την Τουρκία

~  Δεύτερη παρτίδα τεθωρακισμένων οχημάτων έστειλε η κυβέρνηση Τραμπ στους Κούρδους στους Κούρδους, δίνοντας άλλο ένα «χαστούκι» στην Τουρκία, καθώς λίγες ημέρες πριν είχε παραδοθεί άλλη μία παρτίδα.
Ο Ερντογάν ήλπιζε ότι την πρώτη φορά επρόκειτο για αποστολή που είχε δρομολογηθεί από τον Ομπάμα, ωστόσο, τώρα, τα δεδομένα αλλάζουν και ο Τραμπ παίρνει ξεκάθαρα θέση.
Η Τουρκία «τρέμει», αφού η ενδυνάμωση των Κούρδων απειλεί την ενότητα του τουρκικού κράτους.

*** ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ...

~  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ
 Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.
 Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία της χώρας μας, επιπόλαια, απερίσκεπτα      και αδικαιολόγητα σκεπτομένη, προβαίνει βάσει των οδηγιών του 3ου Μνημονίου, στη λεγόμενη νέα (μη) δομή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, με προϋπολογισμό που δεν έχει καμία σχέση με τις βασικές ανάγκες λειτουργίας των.
Η Κυβέρνηση μας εφαρμόζει πειθήνια τις οδηγίες της Τρόικα, χωρίς να έχει το ανάστημα να πει σ’ αυτήν και τους ευρωπαίους εταίρους μας, την μεγάλη διαφορά της χώρας μας λόγω θέσεως με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δεν τολμάει ακόμη να πει σ’ αυτούς που την υποχρεώνουν στην αποδυνάμωση των Ενόπλων μας Δυνάμεων, ότι η χώρα μας περιβάλλεται από όμορα Κράτη, που μας δημιουργούν τεράστια προβλήματα συνεχώς, με την μεταναστευτική λαίλαπα, με αμφισβήτηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, Θράκη, Αιγαίο, ΑΟΖ και όχι μόνο, και με απειλές θερμού πολέμου ακόμη.
Πολιτική εξουσία της χώρας μας (Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης), ζήστε τις ανησυχίες και το Εθνικό φρόνημα των Ελλήνων που το καταρρακώνετε, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μειώσετε την Αμυντική Δυνατότητα της χώρας μας, δεν σας έχει δώσει δικαίωμα κανένας Έλληνας να το πράξετε. Τα  Λάθη και τα οικονομικά εγκλήματα των πολιτικών της τελευταίας τριακονταετίας, να τα πληρώσουμε εμείς όλοι οι Έλληνες, ανάλογα με το βαλάντιο ενός εκάστου, μηδενός εξαιρουμένου, γιατί αυτούς επιλέξαμε να μας διοικήσουν, όχι όμως η αμυντική θωράκιση της χώρας και το μέλλον αυτής.
Δεν βλέπετε τα προβλήματα γύρω μας, δεν αντιλαμβάνεσθε τους προβληματισμούς των σκεπτόμενων Ελλήνων, δεν νοιώθετε την ευθύνη των πράξεών σας στο θέμα της Άμυνας της χώρας; Ακόμη και ο πρώην  Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μία έκρηξη αγανάκτησης είχε αναφερθεί στο θέμα αυτό  (14-2-2013), από την ιδιαίτερή του Πατρίδα, την Ήπειρο, τιμώντας την εκατοστή επέτειο από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τους Τούρκους, αναφερόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις, είπε με μεγάλο προβληματισμό: «Αν δεν έχεις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, θα υποκύψεις μοιραία στην πολύ κακή σου μοίρα, το έχω πει και στους οικονομικούς Υπουργούς. Καλή η οικονομική πρόοδος και ανάπτυξη, όμως αν είναι διαλυμένες οι Ένοπλες Δυνάμεις, η χώρα γίνεται βορά στα σχέδια ανόμων γειτόνων».
Από την άλλη πλευρά, μια Κυβέρνηση, εγκληματικά ανιστόρητη, σκόπιμα ή μη, της Ελληνικής μας Ιστορίας, «περί άλλα τυρβάζει» ασχολείται με τους διάφορους σοφιστές τις, με το όνομα των Σκοπίων ως Μακεδονία με τις γνωστές θέσεις αυτών και των Οικολόγων, με αμφισβήτηση κατά πόσον οι Πόντιοι είναι Έλληνες, με την αποποινικοποίηση του καψίματος της σημαίας μας, με την κατάργηση των θρησκευτικών από τα σχολεία μας και ακόμη με την αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Θεέ και Κύριε, πού να στηριχθεί σήμερα η Ελλάδα, από πού να ελπίζει και από πού να φυλαχτεί. Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα, όταν οι γείτονες διδάσκουν στα Σχολεία των, ότι η Ελλάδα είναι χώρα της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ότι Τούρκοι Φωκαείς το 520 π.Χ. ίδρυσαν την Μασσαλία. Τρίζουν τα κόκαλα του Πρωτέα.
Για να υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις, τρία στοιχεία πρέπει να διακρίνουν αυτές, πέραν του Βασικού Στοιχείου της ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ, το ΗΘΙΚΟ, την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και τα ΥΛΙΚΑ ΜΕΣΑ.
Επομένως για να έχουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας σε ετοιμότητα και δυνατότητα εκτελέσεως της Αποστολής των, θα πρέπει ο τρίποδας αυτός να έχει ισχυρά και τα τρία σκέλη του για να παραμένει όρθιος. Εάν ένας από τους τρεις ως άνω έχει πρόβλημα τότε ο τρίποδας πέφτει.
Σήμερα, εκείνο που θα πρέπει ν’ ανησυχεί και να προβληματίζει την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι ότι αυτές, κατά την γνώμη μου, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και στους τρεις τομείς της ως άνω Δομής. Αλλά παρ’ όλα αυτά, οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν στις επάλξεις, έτοιμες να δράσουν εάν και όταν χρειασθεί.
Η αλόγιστη στο παρελθόν μείωση της θητείας και πρόσληψη οπλιτών μακράς θητείας, χωρίς να το ζητήσει κανείς, και χωρίς προγραμματισμό, για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους αφ’ ενός, και αφ’ ετέρου οι περικοπές δαπανών, στο προσωπικό και υλικά, σε μέγεθος που ξεπερνά κάθε λογική, δημιούργησε πολλά και αξεπέραστα προβλήματα στις ‘Ένοπλες Δυνάμεις. Συμπεραμαρτούσης και της ολοφάνερης και μεροληπτικής εις βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (μικρών και μεγάλων), περικοπή των μισθών των.
Έτσι οι ανωτέρω αλόγιστες ενέργειες στο παρελθόν και σήμερα, έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εκπαίδευση, ιδίως της μελλοντικής εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων, ως επίσης και στο Ηθικό των στελεχών αυτών. Παρ’ όλα αυτά οι Ένοπλες Δυνάμεις, αντί πάσης θυσίας είναι αφοσιωμένες στην αποστολή των.
    Δεν μπορώ να πω περισσότερα, εκείνο όμως που θα ήθελα να πω σαν Απόστρατος Αξιωματικός που υπηρέτησα με πάθος 40 χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις, Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, σκύψτε ουσιαστικά επάνω στα προβλήματα, με μοναδικό κίνητρο, την ανύψωση του Ηθικού των στελεχών και την δυνατότητα εκτελέσεως της αποστολής αυτών, άλλως θα χαρακτηριστείτε ως απλά διακοσμητικά όργανα και παράλληλα αποκλειστικά υπεύθυνοι για το Μεγάλο Λάθος
«Μια Κυβέρνηση, η οποία παραμελεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της, με οιανδήποτε δικαιολογία, είναι ένοχη ενώπιον των μετέπειτα γενεών, διότι προετοιμάζει την ταπείνωση της Χώρας» (ΙΟΜΙΝΙ περί της Στρατιωτικής τέχνης, Κεφ. 2 αριθ. 15)

***  Χωρίς φοβικά σύνδρομα...

~ Χωρίς φοβικά σύνδρομα...
 ♦ του Ιπποκράτη Δασκαλάκη*
 Μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου, η γειτονική χώρα επιβαρυνόμενη από δεκάδες προβλήματα περιόρισε σημαντικά τις προσχεδιασμένες και δηλωτικές των αμφισβητήσεων τους ενέργειες της στο Αιγαίο. Πρόσκαιρη φυσικά η αποχή ενώ η σταδιακή επανεμφάνιση των τουρκικών αεροσκαφών και πλοίων επιφανείας συνοδεύθηκε από υψηλοτάτου επιπέδου δηλώσεις αμφισβήτησης των συνθηκών και εμμέσως του υπάρχοντος –για περίπου 100 χρόνια-status quo. Η συνέχιση των προκλήσεων πυροδοτήθηκε από την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν πολιτικό άσυλο ενώ η 21η επέτειος των γεγονότων της κρίσεως των Ιμίων έδωσε την ευκαιρία στην ανώτατη τουρκική στρατιωτική ηγεσία να πρωταγωνιστήσει σε ένα χαμηλής ποιότητος τηλεοπτικό show. Τις τελευταίες λοιπόν ημέρες ξαναβιώνουμε υψηλούς αριθμούς παραβάσεων, παραβιάσεων με τις «ξεχασμένες» εμπλοκές να επανέρχονται στο προσκήνιο. Καίτοι, πολύ ορθά, η ελληνική πολιτική ηγεσία, με τη συμπαράσταση και των ΜΜΕ, διατηρεί στις πραγματικές του διαστάσεις το πρόβλημα, ο Έλληνας πολίτης εύλογα αναρωτιέται για τις προθέσεις της Άγκυρας.
Μάλιστα, η γενικότερη αστάθεια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η στάση αναμονής όλων των κρατών προ του «φαινομένου» Trump και η αποδυνάμωση της Ευρώπης προβληματίζουν για ενδεχόμενη δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν μια ακόμη τυχοδιωκτική κίνηση της Άγκυρας. Συχνά μάλιστα επαναλαμβάνεται το ερώτημα του εάν κάποιος υπεύθυνος υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος θα βρεθεί να σηκώσει το τηλέφωνο (τις βραδινές ώρες όταν η Ευρώπη κοιμάται) και να θέσει προ τρομερών διλημμάτων τους ηγέτες στην Αθήνα και Άγκυρα, διαφυλάσσοντας την ειρήνη στην περιοχή σε βάρος όμως του ολιγότερο αποφασισμένου και περισσότερο τρομοκρατημένου. Ακόμη όμως και οι μη ανησυχούντες για «θερμά» επεισόδια τρομοκρατούνται με την ιδέα της επανάληψης των ανεξέλεγκτων προσφυγικών ροών. Άλλοι πάλι, βλέπουν στην αυξανόμενη ένταση στο Αιγαίο, να βουλιάζει μια ακόμη (τελευταία) ευκαιρία επίλυσης του κυπριακού προβλήματος. Οι δε εξ επαγγέλματος καταστροφολόγοι και ηττοπαθείς παραθέτουν αριθμούς, στοιχεία και τάσεις και συνιστούν από μετριοπάθεια μέχρι έντιμο συμβιβασμό για αποφυγή του μεγαλύτερου «κακού».
Όλες λοιπόν οι παραπάνω σκέψεις, ανησυχίες και φοβικά σύνδρομα αποτελούν την τουρκική στόχευση σε βάρος του Ελληνισμού. Η Άγκυρα, με εμφανή τα ίχνη ενός γενικότερου αποπροσανατολισμού, εσωτερικών προβλημάτων και εξωτερικών αμφιταλαντεύσεων βιώνει εντονότατα τον εφιάλτη των Σεβρών. Δεν ισχυρίζομαι ότι η Τουρκία σήμερα καταρρέει, απλά παγιδευμένη σε αντιφατικές επιλογές έχει μόνη της ανοίξει τους «ασκούς του Αιόλου» απελευθερώνοντας δυνάμεις που δεν μπορεί πλέον να ελέγξει. Σε αυτήν την κατάσταση η καταφυγή σε κάθε είδους ψυχολογικές επιχειρήσεις, σε εσωτερικό και εξωτερικό, αποτελεί μια σχετική ακίνδυνη, μικρού κόστους και δοκιμασμένη μέθοδο.  Αν μάλιστα σκεφτούμε ότι η στάση αυτή στο παρελθόν έχει αποδώσει για την Άγκυρα αντιλαμβανόμαστε την προδιάθεση της να καταφύγει σε «παλαιά κόλπα».
Η κατανόηση αυτής της πραγματικότητας δεν σημαίνει εφησυχασμό, ούτε αποτελεί αντίδοτο για την ανατροπή ισχύος υπέρ της Άγκυρας που λαμβάνει χώρα σταδιακά σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία χρόνια. Ούτε αποκλείει την τυχαία πρόκληση ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο. Απλά, η δική μου εκτίμηση είναι ότι η Τουρκία, ευρισκόμενη σε λίαν δυσχερή θέση δεν σκοπεύει να προσθέσει μια ακόμη «ανοικτή πληγή» στα αδιέξοδα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Είναι πολύ πιο εποικοδομητικό για αυτήν να συντηρεί μια απειλητική κατάσταση, να καταγράφει τις αξιώσεις της, να συσπειρώνει τον πληθυσμό της, ευελπιστώντας στην οικονομική ή ψυχολογική κατάρρευση του πλέον επίφοβου αντιπάλου της (Ελλάδα).
Επειδή σε μια παρόμοια ρευστή κατάσταση, ένα χαμηλής έντασης θερμό επεισόδιο, είναι πάντα πιθανό, η ελληνική πλευρά πρέπει να είναι προετοιμασμένη και αποφασισμένη για θετικό αποτέλεσμα, μη διστάζουσα να κλιμακώσει μερικώς την απάντηση, με την απαιτούμενη ταχύτητα, τον περιορισμό των επιλογών αντίδρασης του αντιπάλου, τη διατήρηση της πρωτοβουλίας αλλά και το ενδεχόμενο και αναπόφευκτο ρίσκο. Το αποτέλεσμα μιας χαμηλής έντασης σύγκρουσης στο Αιγαίο είναι αναγκαίο σήμερα να μας βρει με θετικό αποτέλεσμα και ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε τη γενικότερη στρατηγική μας από πάση θυσία αποφυγή σε οριακή επικράτηση μας έστω και στα σημεία (μιλάω πάντα για ένα λιγότερο ή περισσότερο τυχαίο μεμονωμένο περιστατικό). Ας κατανοήσουμε επιτέλους, ότι πέραν των ψυχρών αριθμών, η δυναμική δεν είναι σήμερα με τη μεριά της Άγκυρας και ο απειλών γείτονας προκαλεί εκ θέσεως σχετικής (προσωρινής) αδυναμίας και  απελπισίας. Φυσικά και αντιλαμβάνομαι τον συχνά αναφερόμενο κίνδυνο του να οδηγηθούμε, εξ αφορμής ενός θερμού επεισοδίου, σε επώδυνες και αγνώστου αποτελέσματος διαπραγματεύσεις αλλά το «όπλο» αυτό θα είναι πάντοτε στα χέρια της Άγκυρας.
 * Υποστράτηγος εα, Διευθυντής Μελετών του ΕΛΙΣΜΕ

*** Η αντίσταση στην ευρω-κατοχή...

~ Η αντίσταση στην ευρω-κατοχή...
Του Νίκου Ιγγλέση
Το 2002 η Ελλάδα παρέδωσε τη νομισματική κυριαρχία της στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και μετέτρεψε το 75% του τότε Δημόσιου Χρέους της, από δραχμές που ήταν, σε ευρώ. Έτσι το σύνολο του χρέους έγινε χρέος σε συνάλλαγμα, αφού η χώρα μας δεν έχει το δικαίωμα να εκδίδει ευρώ. Από τότε οι τόκοι και τα χρεολύσια του Δημόσιου Χρέους πληρώνονται υποχρεωτικά από νέα δάνεια που δεν αποπληρώνουν, αλλά ανακυκλώνουν αενάως το χρέος.
Οκτώ χρόνια μετά, το 2010, η Ελλάδα χρεοκόπησε, αφού δεν μπορούσε να δανείζεται από τις «αγορές», με βιώσιμο επιτόκιο, και μπήκε στα Μνημόνια, δηλαδή στο «αναμορφωτήριο», του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Οι δανειστές ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας, οι εγχώριες κυβερνήσεις έγιναν μαριονέτες τους, η εθνική κυριαρχία απωλέσθη και η Ελλάδα έγινε αποικία.
Μεταρρυθμίσεις, μεσοπρόθεσμα προγράμματα, προαπαιτούμενα και αξιολογήσεις τέθηκαν στην ημερήσια διάταξη. Η οικονομία συρρικνώθηκε δραματικά (χάθηκε το 26% της εγχώριας παραγωγής),  η κοινωνία διαλύθηκε, η ανεργία έλαβε εφιαλτικές διαστάσεις (περισσότερο από το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού είναι άνεργο ή υποπασχολείται), εκατοντάδες χιλιάδες μορφωμένοι Έλληνες μετανάστευσαν
και η δημόσια, καθώς και η ιδιωτική περιουσία λαφυραγωγούνται. Όλα αυτά έγιναν στο όνομα του ενιαίου νομίσματος και του ευρω-χρέους.
 Η προπαγάνδα
 Παράλληλα μια ολοκληρωτική προπαγάνδα – γκεμπελικής υφής – εξαπολύθηκε εναντίον των Ελλήνων για να μετασχηματιστεί όχι μόνο η οικονομική συμπεριφορά τους αλλά και ο τρόπος που σκέπτονται, που αξιολογούν, που κατανοούν την κοινωνία και τον κόσμο, προκειμένου να διαμορφωθεί ο «μνημονιακός ιδιότυπος» του νεοφιλελεύθερου – παγκοσμιοποιημένου ραγιά. Καμιά εναλλακτική λύση δεν είναι εφικτή μας λένε οι επικυρίαρχοι δανειστές και οι εγχώριοι συνεργάτες τους. Το ευρώ είναι μονόδρομος. Οι αντίθετες φωνές πρέπει να διαστρεβλωθούν, να συκοφαντηθούν και αναγκαστικά να σιωπήσουν. Το ρόλο αυτό ανέλαβαν όλα σχεδόν τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης.
 Η δημοσκόπηση
 Παρ’ όλα αυτά οι πολίτες, ενστικτωδώς οι περισσότεροι, δεν πείθονται, αμφισβητούν και αντιστέκονται. Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης δημοσκόπησης (Δεκέμβριος 2016) της εταιρείας ALCO που έγινε για το μηνιαίο περιοδικό Point Zero και δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιανουαρίου 2017,  η πλειοψηφία των Ελλήνων αντιλαμβάνεται ότι το ευρώ αποτελεί τη βασική αιτία για τα σημερινά δεινά τους και την καταστροφή της χώρας. Ένα ποσοστό 53% θεωρεί ότι η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και η αντικατάσταση της δραχμής από το ευρώ ήταν μια λανθασμένη απόφαση. Μόνο το 38% θεωρεί ότι επρόκειτο για σωστή απόφαση, ενώ το 9% δεν εξέφρασε άποψη.
Στο ερώτημα αν τα πράγματα θα ήταν σήμερα καλύτερα για την οικονομία αν η Ελλάδα είχε παραμείνει στη δραχμή, το 50% απαντά “καλύτερα”, το 27% “χειρότερα”, ενώ το 12% λέει ότι θα ήταν “ίδια”. Είναι φανερό ότι η «γοητεία» του ευρώ έχει ξεφτίσει στη συνείδηση των πολιτών.
Τέλος, στο ερώτημα αν προσωπικά θα θέλατε η Ελλάδα να συνεχίσει με το ευρώ ή με δικό της νόμισμα, η εικόνα διαφοροποιείται. Ένα ποσοστό 53% απαντά με το ευρώ, το 33% με δικό της νόμισμα, ενώ το 14% δεν εκφράζει άποψη. Η πλειοψηφία, που έχει αρνητική άποψη για την ένταξη στην Ευρωζώνη, μετατρέπεται σε πλειοψηφία υπέρ της παραμονής σ’ αυτήν λόγω του φόβου που έχει καλλιεργήσει η προπαγάνδα ότι επιστροφή στη δραχμή συνεπάγεται μεγάλη υποτίμηση του νέου εθνικού νομίσματος, αχαλίνωτο πληθωρισμό, ελλείψεις και δελτίο σε βασικά αγαθά (τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα κ.ά) καθώς και απώλεια των καταθέσεων.
 Η εναλλακτική λύση
 Τίποτα απ’ όλα αυτά δε χρειάζεται να συμβεί. Η έξοδος από την Ευρωζώνη με βάση ένα εθνικό σχέδιο θα γίνει με ισοτιμία ένα προς ένα (ένα ευρώ προς μία Νέα Δραχμή). Αμέσως μετά, αυτή η ισοτιμία θα «κλειδώσει», δηλαδή θα μείνει σταθερή και η δραχμή δε θα μπορεί να δεχτεί υποτιμητικές – κερδοσκοπικές επιθέσεις. Με τον τρόπο αυτό η μεταβίβαση θα γίνει ομαλά, δε θα υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων και άρα δε θα υπάρξει πληθωρισμός. Ελλείψεις και δελτίο στα εισαγόμενα αγαθά δε θα υπάρξουν γιατί το Ισοζύγιο Εξωτερικών Συναλλαγών έχει, λόγω της εσωτερικής υποτίμησης, ισοσκελιστεί. Η Ελλάδα, δηλαδή, από τις εξαγωγές προϊόντων που κάνει, από τον τουρισμό και τη ναυτιλία εισπράττει όλο το απαραίτητο συνάλλαγμα για να πληρώνει τις εισαγωγές που κάνει σήμερα. Τέλος οι καταθέσεις θα καλύπτονται με «ρήτρα ευρώ» και, λόγω της ισοτιμίας ένα προς ένα,  θα διατηρήσουν τη σημερινή αγοραστική αξία τους.
Για το εφικτό ενός τέτοιου σχεδίου η συζήτηση και ενημέρωση του ελληνικού λαού απαγορεύεται. Παράλληλα τεράστια ευθύνη έχουν οι πολιτικές ηγεσίες κομμάτων και οργανώσεων που αντιστέκονται στην ευρω-κατοχή, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν παρουσιάσει ένα κοινό εναλλακτικό σχέδιο για τη σωτηρία της χώρας.
Ο διχασμός των κομμάτων
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει κι’ ένα άλλο στοιχείο της δημοσκόπησης που προσδιορίζει ποιά πολιτικά κόμματα ψήφισαν, στις τελευταίες εκλογές, όσοι τάσσονται υπέρ της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα. Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 41% υποστηρίζει την επιστροφή στη δραχμή και το 48% την παραμονή στο ευρώ. Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ  είναι ένα διχασμένο κόμμα. Το 41% που τάσσεται υπέρ του εθνικού νομίσματος αντιπροσωπεύει το 14,5% όσων ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, δηλαδή, περίπου 790.000 πολίτες. Από τους ψηφοφόρους της ΝΔ ένα 16% επιλέγει την έξοδο από το ευρώ. Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει το 4,5% όσων προσήλθαν στις κάλπες, δηλαδή, περίπου 244.000 πολίτες. Αλήθεια πόσο βέβαιη μπορεί να είναι η ΝΔ ότι θα διατηρήσει εγκλωβισμένους αυτούς τους ψηφοφόρους που αντιτίθενται στον ιδεολογικό-πολιτικό πυρήνα της πολιτικής της;  Στα άλλα κόμματα τα ποσοστά των ψηφοφόρων τους υπέρ της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα είναι: ΚΚΕ 56%, Χρυσή Αυγή 49%, ΑΝΕΛ 28%, Ένωση Κεντρώων 28%, Το Ποτάμι 16% και ΠΑΣΟΚ 14%. Το αίτημα για απεγκλωβισμό της χώρας από το ξένο νόμισμα και αποκτάσταση της νομισματικής κυριαρχίας διαπερνά, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, όλα τα κόμματα της σημερινής Βουλής. Γι’ αυτό απαιτείται η δημιουργία ενός εθνικοαπελευθερωτικού μετώπου που θα συσπειρώσει προοδευτικά την πλειοψηφία του ελληνικού λαού πέρα από τις υπάρχουσες κομματικές ταμπέλες – Δεξιά, Κέντρο, Αριστερά – με στόχο την απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά των δανειστών και την αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας.
Ο γράφων δεν εμπιστεύεται την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων. Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, τον Ιούλιο του 2015, το δημοψήφισμα στη Μεγάλη  Βρετανία για το Brexit και οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ έδειξαν ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων είναι «συστημικές», δηλαδή, υπερτιμούν τις καθεστωτικές πολιτικές δυνάμεις και υποτιμούν τα υπόγεια ρεύματα της κοινωνίας. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί οι δημοσκοπικές εταιρείες έχουν εκλεκτικές συμπάθειες προς τις συντηρητικές δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης, είτε γιατί δε διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία ανίχνευσης μιας πολύπλοκης κοινωνικής πραγματικότητας, είτε γιατί οι πολίτες, σε μεγάλο ποσοστό, αποκρύπτουν την άποψή τους, όταν αυτή δε θεωρείται πολιτικά ορθή (politically correct). Γι’ αυτό το λόγο το ποσοστό του 33% υπέρ της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα μπορεί να είναι πολύ υψηλότερο.
Θυμίζουμε ότι σε πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση της εταιρείας ORB (θυγατρικής της Gallop) που έγινε ένα χρόνο πριν και δημοσιοποιήθηκε από το πρακτορείο Reuters στις 7-1-16 το ποσοστό των Ελλήνων που επιθυμούσε την έξοδο από το ευρώ ανήρχετο σε 44%. Με μια ενημέρωση των πολιτών για τον τρόπο μετάβασης και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το εθνικό νόμισμα στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας το ποσοστό αυτό μπορεί να γίνει, πολύ σύντομα,  πλειοψηφικό.
Ο Νίκος Ιγγλέσης είναι δημοσιογράφος και  συγγραφέας του βιβλιου «Η Επανάσταση του Grexit – Το Σχέδιο», εκδόσεις Α.Α.Λιβάνη, καθώς και του Δοκιμίου «Το νόμισμα και τα φετίχ του» που έχει αναρτηθεί στο http://greekattack.wordpress.com

 ***  EKTAKTO! Λιποθύμησε βουλευτής στη Βουλή

~ Λιποθύμησε μέσα στη Βουλή η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων.

 Η κα Μεγαλοοικονόμου κατέρρευσε αιφνιδίως και οι παρευρισκόμενοι βουλευτές έσπευσαν για βοήθεια, ενώ έκλεισαν την πόρτα στους δημοσιογράφους.  Η βουλευτής μεταφέρθηκε με αναπηρικό καροτσάκι στο ιατρείο της Βουλής.

 *** Νέα ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ! Θέλουν να μας τρελάνουν;..


 ~  Όπως αναφέρει δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρεία Rass για λογαριασμό του iefimerida.gr,προβάδισμα έχει αυτή τη στιγμή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι Έλληνε θέλουν και ζητούν εκλογές,είναι όμως κατά του Grexit και κάποιου ενδεχόμενου δημοψηφίσματος.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η ΝΔ,στην πρόθεση ψήφου, προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 11,8%, ενώ η Βουλή που δημιουργείταιείναι εξακομματική, με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη τρίτο κόμμα. Στην παράσταση νίκης, η διαφορά υπέρ της ΝΔ είναι στις 64,9 μονάδες.
Επιπρόσθετα η ΝΔ λαμβάνει 28,6% έναντι 16,8% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν: η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8,1%, η Χρυσή Αυγή με 7,8%, το ΚΚΕ με 7,3% και η Ένωση Κεντρώων με 3%.
Nα σημειωθεί πως το 57,4% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας τους εξαπάτησε για να υφαρπάξει την ψήφο τους, αντίθετα από το 40,1% των συμμετεχόντων που πιστεύουν οτι προσπάθησε πολύ σαν πρωθυπουργός.Ωστόσο καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που λαμβάνει 40,3% έναντι 20,5% του Αλέξη Τσίπρα. Κανένας από τους δυο απαντά το 37,7%.
 

*** Αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πρόγραμμα! Είναι το ΔΟΥΛΕΜΑ του ΑΙΩΝΑ…

~ Στην εικόνα που σας παραθέτουμε απεικονίζονται τα πέντε-σημεία κλειδιά της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό.

Είναι φυσικό η «γαλάζια» παράταξη να επιδιώκει να έχει με το μέρος της τον ελληνικό λαό, ειδικά όταν στις δημοσκοπήσεις κερδίζει έδαφος και ξεπερνάει το κυβερνών κόμμα.
Όμως, είναι το λιγότερο υποκριτικό όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θυμάται» να τηρεί τον νόμο, εκεί που τον συμφέρει βέβαια και στην παρούσα χρονική περίοδο αυτό που επιθυμεί διακαώς είναι ο πρωθυπουργικός θώκος.
Έτσι, θα «θυμηθεί» να ελέγξει και τις ΜΚΟ που βρίσκονται στα νησιά, όπως θα «θυμηθεί» να υποσχεθεί ότι θα κάνει και άλλα.
Αλλά, όπως είπαμε…
Κατά πως τον συμφέρει…

*** Εισβάλλουν στο ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ και δεν «ανοίγει ρουθούνι»! ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ από τις Οινούσσες...

~   Βίντεο ντοκουμέντο αποκάλυψε το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, στο οποίο φαίνεται η μανιώδης προκλητικότητα των Τούρκων στα ελληνικά θαλάσσια ύδατα.
Το απόσπασμα δείχνει παραβίαση σκάφους της τουρκικής Ακτοφυλακής τον Απρίλιο του 2016 κοντά στις Οινούσσες. Μάλιστα, προχωρά σε ελιγμούς με σκοπό να προκαλέσει την ελληνική Ακτοφυλακή.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.
ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο του ΑΝΤ1 από τις προκλήσεις πλωτού της τουρκικής Ακτοφυλακής στις Οινούσσες , : με www.enikos.gr

***  ΕΡΧΕΤΑΙ ΨΥΧΟΣ!ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ...

~  O μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, προειδοποιεί για νέο κύμα κακοκαίριας αλλά κάνει λόγο και πάλι για χιονοπτώσεις.Πιο συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτηση του: «από το Σάββατο και στη συνέχεια, ψυχρές αέριες μάζες από τη Ρωσία θα μας επισκεφτούν -κατά πάσα πιθανότητα- με αποτέλεσμα να ρίξουν κατακόρυφα τον υδράργυρο και να καταστούν οι μέρες τότε καθαρά χειμωνιάτικες».
Ο μετεωρολόγος υπογραμμίζει όμως ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει η διάρκεια αυτής της ψυχρής εισβολής καθώς και αν θα είναι κατάλληλες οι συνθήκες και για εκδήλωση χιονοπτώσεων».

***  Tι ΘΕΛΕΙ πια ο ΣΟΙΜΠΛΕ από την ΕΛΛΑΔΑ! Ούτε αυτός ξέρει μάλλον...

~  Θέλει ή δεν θέλει Grexit ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε; Το παιχνίδι που παίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών με το ΔΝΤ στην πλάτη της Ελλάδας κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει. Αλλά είναι κοινώς αποδεκτό πως είναι ριψοκίνδυνο.
Παρά τα όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς, παρά τις προσπάθειες του ’15 να εξαναγκάσει την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ, τώρα, το "περιβάλλον" του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαμηνύει ότι ο Γερμανός υπουργός δεν σκέφτεται να πετάξει την Ελλάδα εκτός νομισματικής ένωσης. Γιατί ένα Grexit θα είχε υπερβολικό ρίσκο και απρόβλεπτες συνέπειες.
Αλλά το παιχνίδι του, το παίζει. Είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος δημοσιεύματος της Die Welt: «Το ριψοκίνδυνο πόκερ του Σόιμπλε με το ΔΝΤ», με τη γερμανική εφημερίδα να επιχειρεί να… μπει στο μυαλό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και να εξηγήσει «γιατί το πόκερ του Σόιμπλε με το ΔΝΤ μπορεί να γίνει επικίνδυνο».
Σύμφωνα με τον συντάκτη της Die Welt, «η Αθήνα θα χρειαστεί το καλοκαίρι φρέσκο χρήμα για την εξυπηρέτηση του χρέους. Η (σ.σ. ελληνική) κυβέρνηση αρνείται ακόμη να εκπληρώσει τους όρους των δανειστών. Παρατηρητές φοβούνται μια νέα αντιπαράθεση με το Βερολίνο».
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «παραμένει σκληρός» έναντι της Αθήνας ζητώντας πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% κατά προτίμηση για 10 χρόνια με τη λογική, όπως επισημαίνεται, ότι «όσο πιο μεγάλο το χρονικό διάστημα τόσο μικρότερες θα είναι οι πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες της Αθήνας». Ωστόσο, όπως σημειώνει η Welt, «στην πραγματικότητα όλοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να επιτύχει τόσο υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα για τόσο μεγάλο διάστημα».
Η Welt εκτιμά ότι είναι πιθανό η Γερμανία να πρέπει να εγκρίνει κάποιας μορφής ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. «Αυτό που ενδιαφέρει τον Σόιμπλε είναι το ύψος της και το χρονικό σημείο που θα συμβεί. Γι' αυτό και παίζει εδώ και μήνες πόκερ με το ΔΝΤ». Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, «κορυφαίοι εκπρόσωποι του ΔΝΤ έχουν επισημάνει επανειλημμένα ότι οι μεταρρυθμίσεις που απαιτεί το Βερολίνο δεν είναι ρεαλιστικές μακροπρόθεσμα και υπερβαίνουν τις δυνατότητες της Ελλάδας».
Όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος, «πάντως το πόκερ του Σόιμπλε δεν είναι εντελώς ακίνδυνο. Επειδή αν ο Τσίπρας, αντίθετα με ό,τι φαίνεται τώρα, δεν υποχωρήσει (σ.σ. στις απαιτήσεις του Βερολίνου) η κρίση θα αναζωπυρωθεί όπως το καλοκαίρι πριν από δύο χρόνια. Σε αντίθεση όμως με το 2015 η Γερμανία βρίσκεται λίγο πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές. Και αν η Ελλάδα δεν υποχωρήσει μέχρι τότε και δεν εφαρμόσει άλλες μεταρρυθμίσεις, ενδέχεται ο Σόιμπλε να αναγκαστεί να δείξει τα φύλλα του. Χωρίς κάποια συμφωνία με την Ελλάδα το ΔΝΤ θα έμενε εκτός του τρέχοντος προγράμματος. Και τότε θα πρέπει ο Σόιμπλε να αποφασίσει εάν θα συστήσει στην ομοσπονδιακή βουλή τόσο κοντά στις εκλογές να εγκρίνει ένα νέο πακέτο βοήθειας – χωρίς το ΔΝΤ ως εγγυητή των δεσμεύσεων λιτότητας. Ή εάν θα αποτολμήσει μια δεύτερη προσπάθεια για Grexit, παρά την αβέβαιη παγκόσμια πολιτική κατάσταση με τα βάρη λόγω Brexit και Ντόναλντ Τραμπ».
Ωστόσο, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, «το περιβάλλον του Σόιμπλε παραπέμπει στο ό,τι δεδομένης της αβεβαιότητας, κανείς δεν σκέφτεται να πετάξει την Ελλάδα εκτός νομισματικής ένωσης. Αυτό θα είχε υπερβολικό ρίσκο, οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες».
Όλα αυτά ενώ φαίνεται πως του Γερμανού υπουργού Οικονομικών δεν του βγαίνει ούτε το χαρτί της απειλής πως για να συνεχιστεί το ελληνικό πρόγραμμα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ πρέπει να «περάσει» από τη γερμανική βουλή. Η Süddeutsche Zeitung αναφέρεται με σύντομο άρθρο σε γνωμοδότηση της επιστημονικής υπηρεσίας της γερμανικής βουλής, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν χρειάζεται οπωσδήποτε άμεσα νέα απόφαση του κοινοβουλίου εάν αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει ο Σόιμπλε.
Όπως σχολιάζει η εφημερίδα του Μονάχου, «ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απειλείται με ήττα στη διαμάχη γύρω από το δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας. Ο υπουργός Οικονομικών, διδάκτωρ Νομικής, αρέσκεται να χρησιμοποιεί στη συζήτηση που αφορά τη δανειακή βοήθεια ειδικές νομικές γνώσεις προκειμένου να καταστήσει τα επιχειρήματά του τόσο σημαντικά ώστε τα αντεπιχειρήματα να μοιάζουν ανώφελα. Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός ισχυρίζεται ότι το τρέχον τρίτο πρόγραμμα δανεισμού στην πράξη τελειώνει αυτομάτως σε περίπτωση που το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει σε αυτό», υπενθυμίζει η SZ, επισημαίνοντας όμως ότι η γνωμοδότηση της βουλής διαψεύδει τον ισχυρισμό του Σόιμπλε.
Όπως επισημαίνει τέλος το δημοσίευμα, «το πρόγραμμα θα μπορούσε θεωρητικά να συνεχιστεί – κάτι που ενδέχεται όμως να απορρίψει η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU). Πολλοί βουλευτές είχαν εγκρίνει την παροχή βοήθειας επειδή ο Σόιμπλε είχε υποσχεθεί ότι το ΔΝΤ θα συμβάλει οικονομικά».  πηγή newsit

***  Ως πότε ΠΙΑ; Δεκάδες παραβιάσεις Τούρκων και εμείς κοιμόμαστε...

~  Oύτε μία ούτε δύο,αλλά 16 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και δύο ακόμα του FIR Αθηνών,έγιναν σήμερα Τρίτη από πέντε συνολικά τουρκικά αεροσκάφη,συνεχίζοντας έτσι τις προκλητικές συμπεριφορές.Σε σχηματισμό πέταξαν τα 4 αεροσκάφη,ενώ δύο από αυτά ήταν και οπλισμένα.Το ένα ήταν κατασκοπευτικό τύπου CN-235.Τα αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

***  ΒΟΜΒΑ στο ΚΟΡΔΕΛΙΟ!Έτσι θα εξουδετερωθεί...
 
~ Μέχρι τις 10 το πρωί της Κυριακής ο κόσμος θα πρέπει να έχει φύγει από τα σπίτια του,είπε η κ.Πατουλίδου στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε,με θέμα την απομάκρυνση της βόμβας που βρέθηκε στο Κορδελιο.Στη σύσκεψη παρευρίσκονται η Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και πυροτεχνουργοί, ο Στρατός, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι του ΟΑΣΘ και οι δήμαρχοι των τριών εμπλεκόμενων δήμων: ο δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος.
«Θέλω να πιστεύω ότι και δύο και τρεις και πέντε και έξι ώρες, όσο χρειαστεί, και σε συνεργασία με τον κ. Τόσκα και με τον κ. Καπάκη τη συνηγόρια όλων, γιατί γνωρίζουμε ότι το να απομακρύνεις από την εστία τον κόσμο προφανώς δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά το βασικότερο είναι να διευκολυνθεί η ομάδα των πυροτεχνουργών ώστε να αφαιρέσουν τον πυροκροτητή και να τελειώσει αυτή η ιστορία αναίμακτα για όλους»,είπε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.
Και πρόσθεσε:«με τα καινούρια δεδομένα και με τη βοήθεια των χαρτών της πολιτικής προστασίας λογικά είναι περίπου 60.000 άνθρωποι και για τους τρεις δήμους, Ευόσμου- Κορδελιού, Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Δέλτα».
«Μέχρι τις 10 το πρωί της Κυριακής ο κόσμος θα πρέπει να έχει φύγει από τα σπίτια του, ώστε να μπει η ομάδα των πυροτεχνουργών για να τελειώσουν το συντομότερο»,τόνισε η αντιπεριφερειάρχης και υπογράμμισε:«είναι εδώ και ο ΟΑΣΘ και τα ΚΤΕΛ και τα «Ελληνικά Πετρέλαια», για να διαθέσουν τα 10 τους λεωφορεία αφού δεν δουλεύουν την Κυριακή. Υπάρχουν, παράλληλα, από τις κοινωνικές δομές των δήμων η γνώση για ανήμπορους ανθρώπους, έτσι ώστε να μετακινηθούν με ασφάλεια».
 «Εμείς δεν έχουμε πυκνή δόμηση και κόσμο για να μετακινηθεί. Πλην μόνο των οικισμών της Αγίας Σοφίας, όπου θα δούμε αν είναι μέσα στα 2 χιλιόμετρα της έκτασης που ζητάμε για να μετακινηθούν. Θα τους ζητήσουμε, παρόλα αυτά εκείνη τη μέρα να βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους, όπως και των επιχειρήσεων που βρίσκονται στην περιοχή που περιλαμβάνει το δήμο Δέλτα. Από σήμερα και από τη στιγμή που θα τελειώσει η σύσκεψη, θα πάμε πόρτα-πόρτα σε όλες τις επιχειρήσεις και τα σπίτια του δήμου και θα τους ειδοποιήσουμε», είπε με τη σειρά του ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος.

***  ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ! Τριτοκοσμικές συνθήκες σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ αεροδρόμιο… (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.
Στο αεροδρόμιο «Ήφαιστος» της Λήμνου μαζεύουν με κουβάδες τα νερά της βροχής που πέφτουν από την οροφή.

Τα λόγια είναι περιττά, δείτε το βίντεο:
~* LimnosReport web tv: Αεροδρόμιο Λήμνου Ήφαιστος με τους κουβάδες μαζεύουν τα νερά της βροχής ., https://youtu.be/pBv3Y4wjvXM .-

***  ΈΤΣΙ σε εκμεταλλεύονται ΕΛΛΗΝΑ ! Αφυπνίσου...

~   Mία μοναδική μαρτυρία σύμφωνα με τα όσα διαβάσαμε στο makeleio.gr και όσα είδαμε στο βίντεο ντοκουμέντο.Όπως θα δείτε Πακιστανοί βρέχουν τα χαρτόνια που πρόκειται να πουλήσουν προκειμένου να πάρουν περισσότερα χρήματα.
Η κοροϊδία φυσικά δεν έχει τέλος,και η εκμετάλλευση σε αυτούς που μας κατακλέβουν!Φαίνεται τελικά πως ΄ξέρουν καλά να δαγκώνουν το χέρι που τους ταΐζει.
Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο του makeleio.gr: Πακιστανοί Απατεώνες | www.makeleio.gr .- , : https://youtu.be/085taMwUX38  .-


***  Η ΦΡΙΚΗ του Ισλάμ! Την μαστίγωσαν 26 φορές! Ο λόγος θα σας σοκάρει

~  Μία γυναίκα μαστιγώθηκε 26 φορές, γιατί πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να απατά τον σύζυγο της.
Η μουσουλμάνα γυναίκα από την Ινδονησία, δέχεται τη δημόσια τιμωρία της μπροστά σε πλήθος κόσμου και οι εικόνες είναι τραγικές.
Αυτό είναι το Ισλάμ, αυτοί είναι οι νόμοι του.
Για όσους ακόμα πιστεύουν ότι είμαστε υπερβολικοί.  



*** Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ – Πούτιν! Προσπαθούν να βάλουν ΤΕΛΟΣ

~  Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για την Ουκρανία.
 «Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Ρώσος πρόεδρος συμφώνησαν πως νέες προσπάθειες πρέπει να καταβληθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί μια εκεχειρία και ζήτησαν από τους υπουργούς Εξωτερικών και τους συμβούλους τους να παραμείνουν σε στενή επαφή», ανέφερε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος., Στέφεν Ζάιμπερτ.
Από τη μεριά του το Κρεμλίνο, ανέφερε πως «σοβαρές ανησυχίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κλιμάκωση της ένοπλης σύγκρουσης που έχει αποτέλεσμα ανθρώπινες απώλειες».

***  ΤΡΟΜΟΣ στον ΑΕΡΑ! ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ σε αεροδρόμιο

~  Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, μετά από ειδοποίηση για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα μέσα σε αεροπλάνο, στο βρετανικό έδαφος.
Μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν και προσγείωσαν την πτήση ΡK757, η οποία είχε αναχωρήσει από τη Λαχώρη του Πακιστάν, με προορισμό το Λονδίνο.
Η εντολή που είχαν οι πιλότοι των μαχητικών ήταν α συνοδεύσουν το επιβατικό αεροπλάνο μακριά από κατοικημένη περιοχή και αν αποδειχθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη τρομοκρατική ενέργεια, να το καταρρίψουν ως ύστατη επιλογή.
Εν τέλει, η πληροφορία για τρομοκρατική ενέργεια ήταν λανθασμένη και το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Λονδίνου.

***  ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ! Το πόρισμα του ΔΝΤ για την ΕΛΛΑΔΑ...

~  Το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ολοκλήρωσε τις πρώτες πρωινές ώρες την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας σε μία τρίωρη συνεδρίαση η οποία ανέδειξε τις δυσκολίες επίτευξης συμβιβασμού για τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης. Παρά τις διαφωνίες που εξέφρασαν κάποιες, κυρίως Ευρωπαϊκές, χώρες με τις προβλέψεις του ΔΝΤ, την προτίμησή του σε χαμηλό στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα και τις εκτιμήσεις του για τη βιωσιμότητα του χρέους, οι περισσότεροι εκτελεστικοί διευθυντές συντάχθηκαν με την ανάλυση αλλά και τις συστάσεις των οικονομολόγων του.
Σε μία συζήτηση τριών ωρών που επικεντρώθηκε στις εκθέσεις που είχαν μπροστά τους για το χρέος και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, οι εκτελεστικοί διευθυντές προέτρεψαν τις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τόνισαν την ανάγκη να εστιάσουν στη βελτίωση των δημοσίων οικονομικών, την επιδιόρθωση των ισολογισμών των τραπεζών και την άρση των εμποδίων για την ανάπτυξη. Ακολουθώντας μάλιστα τις συστάσεις της έκθεσης του άρθρου IV, ζήτησαν από την Ελλάδα την προσαρμογή της δημοσιονομικής της πολιτικής ώστε να διευρύνει την φορολογική βάση του εισοδήματος, δηλαδή να μειώσει το αφορολόγητο, και να εξορθολογίσει τις δαπάνες για τις συντάξεις. Αυτά τα μέτρα θεωρούν ότι θα δημιουργήσουν περιθώριο για στοχευμένη κοινωνική βοήθεια στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και για χαμηλότερη φορολογία.
Σε μία συνεδρίαση που διηύθυνε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, οι περισσότεροι διευθυντές έκριναν ότι παρά τις θυσίες της Ελλάδας και την γενναιόδωρη υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της, χρειάζεται περαιτέρω ελάφρυνση για να ανακτηθεί η βιωσιμότητα του χρέους. Τόνισαν μάλιστα ότι αυτή πρέπει να βασίζεται σε ρεαλιστικές υποθέσεις για την ικανότητα της χώρας να επιτύχει διαρκή πλεονάσματα και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη – αλλά και ότι θα πρέπει να συνοδεύεται από αποφασιστική εφαρμογή πολιτικών για την ανάκτηση της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας.
Διαφωνίες εξέφρασαν κάποιοι διευθυντές με τις υποθέσεις του προσωπικού του ΔΝΤ για την ανάπτυξη, που θεωρήθηκαν πολύ απαισιόδοξες, κάτι που το τελευταίο αποδίδει στην αβεβαιότητα αλλά και το γεγονός ότι τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία αναθεωρούνται συχνά. Σύμφωνα με πηγή της «Κ» στο εκτελεστικό συμβούλιο, τουλάχιστον μία μεγάλη χώρα του Ευρωπαϊκού Νότου θεωρεί ότι το προσωπικό του ΔΝΤ επιμένει «πεισματικά» στις απαισιόδοξες εκτιμήσεις του για την ελληνική οικονομία. Αυτή είναι και η θέση της ελληνικής κυβέρνησης, που αμφισβητεί ως λανθασμένες τις προβλέψεις και επικρίνει για έλλειψη αυτοκριτικής την έκθεση αξιολόγησης του δεύτερου προγράμματος.
Στο ακανθώδες ζήτημα του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα, οι περισσότεροι διευθυντές συμφώνησαν ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή σε αυτή τη φάση, αν και κάποιοι διευθυντές τάχθηκαν υπέρ ενός υψηλότερου πλεονάσματος, της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ από το 2018. Όπως σημειώνει το ΔΝΤ στα συμπεράσματά του, αν και οι περισσότεροι διευθυντές υποστήριξαν μία αναπροσαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής χωρίς επιπτώσεις για τον προϋπολογισμό, δηλαδή χωρίς επιπλέον λιτότητα, κάποιοι διευθυντές θεώρησαν ότι οι μεταρρυθμίσεις «θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν προσωρινά υψηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα» – δηλαδή μεταρρυθμίσεις που θα έχουν δημοσιονομικό κόστος – αρκεί αυτά να εφαρμοσθούν αργότερα, ώστε οι ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές επιπτώσεις τους για την ανάκαμψη. Το ΔΝΤ έχει δηλώσει ότι αν και δεν το προτιμά, θα δεχθεί έναν υψηλότερο στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα αν αυτό συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους εταίρους, σημειώνοντας πάντως τους κινδύνους για την ανάκαμψη λόγω της λιτότητας. Ωστόσο, πλέον είναι σαφές ότι αυτή η θέση αποτελεί μειοψηφία μεταξύ των μελών του ΔΝΤ.
Καθώς δεν έχει κλείσει ακόμη η δεύτερη αξιολόγηση, στην ατζέντα της συνεδρίασης δεν ήταν η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, και δεν ελήφθη απόφαση για το θέμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν συζητήθηκε ούτε η τρέχουσα αξιολόγηση. Οι θέσεις των εκτελεστικών διευθυντών, όμως, δίνουν μία σαφή εικόνα των προϋποθέσεων υπό τις οποίες θα εγκρίνουν ένα νέο πρόγραμμα του ΔΝΤ με την Ελλάδα – και των δυσκολιών που θα συναντήσει αυτό.
Για να δείτε την έκθεση στα ελληνικά ΕΔΩ
ΠΗΓΗ:s.kathimerini.gr

***  Τραγωδία στην Κατερίνη: Νεκρό 9χρονο κορίτσι μετά από φωτιά!
Ανείπωτη τραγωδία στην Κατερίνη. Ένα 9χρονο κοριτσάκι πέθανε μετά από φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο διαμέρισμα. Η μητέρα του νοσηλεύεται σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση.
Η φωτιά στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου μονοκατοικίας στην οδό Εθνικής Αντίστασης στην Κατερίνη ξέσπασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το κοριτσάκι και η μητέρα του ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.
Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 11.25, χθες το βράδυ, για τη φωτιά, σπεύδοντας στο σημείο με δύο υδροφόρα οχήματα. Όταν οι πυροσβέστες μπήκαν στο φλεγόμενο διαμέρισμα, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 61, εντόπισαν μάνα και κόρη πεσμένες στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις τους, πιθανότατα λόγω των αναθυμιάσεων.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως η Πυροσβεστική κάνει λόγο για μικρής έκτασης φωτιά αλλά ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μυστρίδης δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 πως τόσο το παιδί όσο και η μητέρα είχαν εισπνεύσει καπνό και είχαν και εξωτερικά εγκαύματα, το κοριτσάκι μάλιστα περισσότερο.
Όπως ανέφερε ο κ. Μυστρίδης, οι γιατροί του νοσοκομείου Κατερίνης επί δυο ώρες προσπαθούσαν να σώσουν το μικρό κορίτσι, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Το παιδάκι έφτασε στο νοσοκομείο 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, 10 λεπτά αφού είχε διακομιστεί η μητέρα του, είπε ο διοικητής, σημειώνοντας πως και οι δυο δεν είχαν σφυγμό. Το 9χρονο κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή στις 02:05 τα ξημερώματα.
VIDEO: Κατερίνη: 9χρονη νεκρή μετά από φωτιά σε διαμέρισμα   , https://youtu.be/jSqcJRES9VY  .-
Το 9χρονο κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (08.02.2017) ενώ η μητέρα του παραμένει στην Εντατική του νοσοκομείου της πόλης και η κατάστασή της είναι εξαιρετικά σοβαρή.
LEFTERIA.BLOGSPOT.GR ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΑΣΘΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ : https://youtu.be/34pyl8ABiA0 .-
Όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο σπίτι και μπήκαν μέσα, βρήκαν τη 45χρονη μητέρα στον καναπέ του σαλονιού χωρίς τις αισθήσεις της και το κοριτσάκι στο δωμάτιό του, επίσης αναίσθητο. Αν και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί από τι προκλήθηκε η φωτιά, υπάρχουν πληροφορίες πως οι πυροσβέστες εντόπισαν στον καναπέ κάτι που έμοιαζε με καμένη γόπα τσιγάρου.
Έρευνα για την τραγωδία διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

***  Σουλτς λέει και "κλαίει" η Μέρκελ! Νέα δημοσκόπηση "μαχαιριά" για το CDU 
Η απόφαση του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος να δώσει τα "κλειδιά" στον Μάρτιν Σούλτς και να τον χρίσει επικεφαλής του και υποψήφιο καγκελάριο έχει προκαλέσει εφιάλτες στην Άνγκελα Μέρκελ και τους Χριστιανοδημοκράτες της. Γιατί κάθε νέα δημοσκόπηση που βλέπει το φως είναι και μια… μαχαιριά για την καγκελάριο της Γερμανίας.
Την ώρα που ο Σουλτς φαίνεται να εδραιώνει το προβάδισμά του έναντι της Μέρκελ για την καγκελαρία, το SPD κλείνει διαρκώς την ψαλίδα που το χωρίζει από το CDU. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που έγινε για το περιοδικό Stern και το κανάλι RTL, οι Σοσιαλδημοκράτες είναι πάνω από το 30% για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2012!
Το SPD, επτά μήνες πριν από τις εκλογές στη Γερμανία (σ.σ. 24 Σεπτεμβρίου θα γίνουν) συγκεντρώνει ποσοστό 31%, ενώ ο συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU) με επικεφαλής τη Μέρκελ, λαμβάνει 34%. Προηγείται μεν αλλά έχει χάσει μια μονάδα.
Το SPD, από την πλευρά του, έχει κερδίσει πέντε μονάδες σε σύγκριση με το ποσοστό του, στην προηγούμενη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

*** Εικόνες ντροπής στο νοσοκομείο "Αττικόν"! Ηλικιωμένοι ασθενείς κοιμούνται και τρώνε στους διαδρόμους
VIDEO: Ράντζα στο Αττικό Νοσοκομείο , https://youtu.be/s5ZWe5fwT1U.-
~ Κρεβάτι ούτε για... δείγμα!
- Το νοσηλευτικό προσωπικό αδυνατεί να εξυπηρετήσει τον αριθμό των περιστατικών
- Ασθενείς που μόλις βγήκαν από το χειρουργείο, αναρρώνουν στους διαδρόμους
- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ από το Αττικό νοσοκομείο
Αντιμέτωποι με συνθήκες που θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα βρίσκονται καθημερινά εκατοντάδες ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται στο Αττικό νοσοκομείο και αναγκάζονται να κοιμούνται και να τρώνε στους διαδρόμους, με τα δωμάτια να είναι γεμάτα, την ώρα που το νοσηλευτικό προσωπικό αδυνατεί να εξυπηρετήσει τον αριθμό των περιστατικών.

Στην Δ' Χειρουργική πτέρυγα του Αττικού Νοσοκομείου, στο Χαϊδάρι, ασθενείς που μόλις βγήκαν από το χειρουργείο αναρρώνουν στους διαδρόμους, καθώς κρεβάτι δεν υπάρχει ούτε για «δείγμα», ενώ οι συγγενείς τους περιμένουν τη σειρά τους για να ξαποστάσουν από την πολύωρη ορθοστασία σε μια από τις ελάχιστες καρέκλες.

Το Newsit.gr βρέθηκε στο νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής και κατέγραψε τις εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης των ανθρώπων για τους οποίους το ΕΣΥ εξασφάλισε μονοκλινο στον… διάδρομο.

Σε ένα από τα κρεβάτια του «καταυλισμού» των διαδρομών συναντήσαμε έναν ασθενή, ο οποίος βγήκε από το χειρουργείο πριν από δυο ημέρες. Έπαιρνε το μεσημεριανό του γεύμα καθιστός στο κρεβάτι με θέα τις νοσοκόμες και τους επισκέπτες που έκαναν βόλτες στο διάδρομο.

«Εδώ μένουμε, στο διάδρομο. Μας φέρνουν το φαγητό, μας αλλάζουν τον όρο μπροστά σε όλους», λέει η σύζυγος του και καταγγέλλει ότι υπάρχουν ασθενείς χωρίς συγγενείς οι οποίοι είναι κυριολεκτικά παρατημένο στα κρεβάτια των διαδρομών. Ελάχιστα μέτρα πιο δίπλα, συναντήσαμε έναν ηλικιωμένο ο οποίος μάταια αναζητούσε νοσοκόμα να του αλλάξει τον ορό. «Αν πετύχεις την αλλαγή βάρδιας των νοσοκόμων δεν βρίσκεις νοσοκόμα με τίποτα», προσθέτει η κ.Αγγελική η οποία-εκτός από το σύζυγο της-φροντίζει και τους εγκαταλελειμμένους ασθενείς των διαδρομών.

Τραγικές φιγούρες στις κλινικές του Αττικού οι δεκάδες ηλικιωμένοι, χωρίς συγγενείς, χωρίς φίλους οι οποίοι υπομένουν το μαρτύριο του διαδρόμου με την ελπίδα της ταχείας ανάρρωσης και της επιστροφής στο σπίτι, σε κανονικό δωμάτιο. «Είναι δύσκολα όταν έχει κόσμο και δεν μπορώ να κοιμηθώ από τη φασαρία», λέει στο Newsit.gr ο κ.Γιάννης που εισήχθη με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και αναγκάζεται να χρησιμοποιεί τις κοινόχρηστες τουαλέτες η να μοιράζεται το μπάνιο με κάποιον «προνομιούχο» ασθενή με δωμάτιο. Είναι από τους άτυχους που το ΕΣΥ τους έβγαλε στο διάδρομο,με αλουμινένια κουβέρτα και φαγητό στο πόδι…

***  Έφυγε από τη ζωή ο Λουκιανός Κελαηδόνης
Πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 73 ετών, ο γνωστός τραγουδοποιός Λουκιανός Κηλαηδόνης. Ο καλλιτέχνης νοσηλευόταν τον τελευταίο διάστημα λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.
Το βιογραφικό του σύμφωνα με την wikipedia:
Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης (15 Ιουλίου 1943 - 7 Φεβρουαρίου 2017) ήταν Έλληνας τραγουδοποιός (αρχικά συνθέτης και στη συνέχεια στιχουργός και ερμηνευτής).
Γεννήθηκε στην Κυψέλη (Αθήνα) στις 15 Ιουλίου 1943. Σπούδασε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και κατόπιν Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Αθήνας), χωρίς ποτέ να ασκήσει αυτό το επάγγελμα. Είναι παντρεμένος με την Άννα Βαγενά και έχουν δύο κόρες. Το 1999 δημιουργούν μαζί τη δική τους μουσική σκηνή, το «Μεταξουργείο», στο οποίο εμφανίζονται μέχρι σήμερα.
Η καλλιτεχνική καριέρα του Λουκιανού Κηλαηδόνη ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του '70, όταν γράφει τη μουσική για τη θεατρική παράσταση του έργου της Κωστούλας Μητροπούλου Η Πόλη μας. Τα τραγούδια, στον ομότιτλο δίσκο που κυκλοφόρησε, ερμηνεύουν η Βίκυ Μοσχολιού και ο Μανώλης Μητσιάς. Συνεχίζει παραγωγικότατος με πολλά τραγούδια και περισσότερη μουσική (προσωπικοί δίσκοι, συμμετοχές και συνεργασίες, μουσική ή/και στίχους για θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις, για τηλεοπτικές εκπομπές, κ.α.). Πολλά από τα τραγούδια του αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν πολύ («Είμαι ένας φτωχός και μόνος κάουμποϋ», «Μια μέρα μιας Μαίρης», «Ο ύμνος των μαύρων σκυλιών», "Ντίσκο", κ.α.). Έχει κάνει (και συνεχίζει να κάνει) πάρα πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο.
Το πάρτυ στη Βουλιαγμένη
Ιδιαίτερη μνεία απαιτεί η πρώτη μεγάλης κλίμακας συναυλία του, το περίφημο Πάρτυ στη Βουλιαγμένη, που έγινε στις 25 Ιουλίου του 1983 και που συγκέντρωσε πάνω από 70.000 άτομα (άλλες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό στις 100.000).
 ...όσοι πηγαίνουν στη Βουλιαγμένη,
λέει ένας νόμος παλιός,
νύχτα με φεγγάρι κι είναι λίγο φτιαγμένοι,
πάντα τη βρίσκουν αλλιώς...
Στο πάρτυ αυτό εμφανίστηκαν διαδοχικά οι Διονύσης Σαββόπουλος, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Βαγγέλης Γερμανός, Γιώργος Νταλάρας, Αφροδίτη Μάνου και Μαντώ, αποβιβαζόμενοι με ταχύπλοα στην πλωτή εξέδρα. Σε μια εποχή που ο όρος beach party δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός, αυτό το πάρτυ κατάφερε να δημιουργήσει το αδιαχώρητο σε όλη την παραλιακή λεωφόρο, από τη Βουλιαγμένη μέχρι τη Λεωφόρο Συγγρού. Όχι άδικα, το Πάρτυ στη Βουλιαγμένη θεωρήθηκε το ελληνικό Woodstock και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης με αυτήν την εκδήλωση ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που έβγαλε τις συναυλίες από τα γήπεδα και τα θέατρα, σε φυσικούς χώρους. Σύντομα το μουσικό αυτό πάρτυ βρήκε μιμητές με το υπαίθριο "Τριήμερο στο Άκτιο", τριήμερη μουσική συναυλία στο χώρο παρά το αεροδρόμιο Ακτίου, δίπλα στην Πρέβεζα.
Άλμπουμ
1971 Η πόλη μας [HIS MASTER'S VOICE (CSDG 43 LP), MINOS - EMI (7243 4 80606 2 4 CD)] Σε σύνθεση Λ.Κ. και στίχους Κ. Μητροπούλου.
1972 Η κόκκινη κλωστή [HIS MASTER'S VOICE (CSDG 56 LP)] Σε σύνθεση Λ.Κ. και στίχους Νίκου Γκάτσου.
1973 Μικροαστικά [LP: COLUMBIA-EMI SCXG 104 σε κόκκινο βινύλιο, CD: MINOS-EMI 7243 480967 2 2] Σε σύνθεση Λ.Κ. και στίχους Γιάννη Νεγρεπόντη.
1975 Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας [LP: COLUMBIA-EMI 70121] Σε σύνθεση Λ.Κ. και στίχους Γιάννη Νεγρεπόντη.
1976 Media Luz [LP: COLUMBIA 70296] Ορχηστρικό - είναι η μουσική για ένα υποθετικό film noir.
1978 Είμαι ένας φτωχός και μόνος καουμπόυ [LP: LYRA 3315] Είναι ο πρώτος δίσκος στον οποίο ο Λουκιανός συνθέτει, γράφει και ερμηνεύει τα τραγούδια του. Στα 4 και 12 τραγουδάει η Βίκυ Μοσχολιού.
1979 Ψυχραιμία παιδιά [LP: LYRA 3744] Σύνθεση, στίχοι και ερμηνεία από τον Λουκιανό.
1982 Χαμηλή πτήση [LP: LYRA 3356] Σύνθεση, στίχοι και ερμηνεία από τον Λουκιανό. Στο 8 τραγουδά η Αφροδίτη Μάνου.
1983 Πάρτυ στη Βουλιαγμένη Ζωντανή ηχογράφηση από το Πάρτυ τον Ιούλιο του 1983.
1984 Πάμε μαέστρο (2πλό LP) Το 'Αναντάμ Παπαντάμ' ήταν η πρώτη παράσταση της Ελεύθερης Σκηνής και ταυτόχρονα... η τελευταία παράσταση που παίχτηκε στο θέατρο του Άλσους στο Παγκράτι. Αμέσως μετά, ο εξωραϊστικός σύλλογος Προφήτης Ηλίας σε συνδυασμό με τον κ. Πλυτά το γκρεμίσανε και εγκατέστησαν στη θέση του δύο μπασκέτες. Και σε άλλα με υγεία.
1986 Τραγούδια για κακά παιδιά [LP: MINOS 639] Σύνθεση, στίχοι και ερμηνεία από τον Λουκιανό.
1987 Πρώτες εκτελέσεις [MINOS-EMI, LP: COLUMBIA 170166] Σύνθεση και στίχοι του Λουκιανού. Ερμηνεύουν οι Λουκιανός Κηλαηδόνης, Δήμητρα Γαλάνη, Σταμάτης Κόκοτας, Μανώλης Μητσιάς, Βίκυ Μοσχολιού.
1988 Fifties & ξερό ψωμί [LP: MINOS 749] Σύνθεση και ερμηνεία από τον Λουκιανό.
1990 Γιατί θα γίνω μαραγκός Σύνθεση, στίχοι και ερμηνεία από τον Λουκιανό.
1991 Μαθήματα πατριδογνωσίας [2πλό LP: LYRA 4585/6]
1992 Αχ! Πατρίδα μου γλυκιά (2πλό CD: MINOS 78202) Σύνθεση, διασκευή και ερμηνεία από τον Λουκιανό. Στο τραγούδι, συμμετέχουν: Αφροδίτη Μάνου, Μαρία Δημητριάδη, Ντίνος Αποστόλου
1992 Ο θίασος (μουσική της ομώνυμης ταινίας του Θ. Αγγελόπουλου)
1998 Νέα Κυψέλη Νέα Ορλεάνη [CD: ΕΜΙ 4964282] Ζωντανή ηχογράφηση με την Preservation Hall Jazz Band. Τραγούδια και των δύο σε μετάφραση/διασκευή του Λουκιανού.
2002 Ο Cowboy σε χαμηλή πτήση [LYRA (συλλογή)]
2002 Τα φανταρίστικα (Μουσικοεκδοτική 0007 2 DIFONO) Συνθέτης ο Λουκιανός. Οι στίχοι προέρχονται από τη στήλη της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας «Φαντάρε πού πας;».
2006 Αλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε [EMI-CAPITOL REMASTERS 2006, 2πλό CD: EMI 0946 364984 2 3]
2006 Μ' αγιόκλημα και γιασεμιά [2πλό CD: LEGEND 114732/42] Ζωντανή ηχογράφηση στο Ηρώδειο, με την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής (ΚΟΕΜ).
2007 Τα φανταρίστικα [CD: LEGEND 2201155622] Τα δύο άλμπουμ με αυτό τον τίτλο δεν είναι ίδια. Οι στίχοι είναι ίδιοι, αλλά σε αυτή την έκδοση η σύνθεση είναι πιο πλούσια, οι ερμηνευτές περισσότεροι και, προφανώς, οι ερμηνείες διαφορετικές. Λεπτομέρειες δίνει ο Λουκιανός στη συνέντευξή του στο Θανάση Γιώγλο
Θέατρο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Για δέκα χρόνια έγραφε αποκλειστικά τη μουσική για το «Ελεύθερο Θέατρο» («Ελεύθερη Σκηνή»), με επιλεγμένα κομμάτια να περιλαμβάνονται στο άλμπουμ «Πάμε μαέστρο». Ηταν βασικός συνθέτης των παραστάσεων του «Θεσσαλικού Θεάτρου» της πρώτης περιόδου. Εχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με το Λαϊκό Θέατρο του Λ. Τριβιζά, με την παιδική σκηνή της Ξένιας Καλογεροπούλου κλπ.
Κινηματογράφος
Εχει γράψει μουσική για τις ταινίες «Οι κυνηγοί» και «Ο θίασος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Παντελή Βούλγαρη και «Οι Αθηναίοι» του Βασίλη Αλεξάκη, καθώς και για πολλές τηλεοπτικές εκπομπές.
Συμμετοχές
Apurimac - Εκεί στις Μπραχάμες [1989, Μίνως Μάτσας και Υιός, MSM 761] Παραδοσιακό του Πουέρτο Ρίκο σε απόδοση Λ.Κ. (02) AN HTAN MAΥΡΟΣ Ο ΘΕΟΣ - APURIMAC & Λ. ΚΗΛΑΗΔΟΝΗΣ
Take the money and run - How the story goes [2003, PROTASIS, PR1054-2] [1]
Αφροδίτη Μάνου - Σερενάτα χωρίς φεγγάρι [LYRA] Ερμηνεύει (στίχοι Γιάννης Ρίτσος) το: (04) ΚΙΤΡΙΝΙ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
Δήμητρα Γαλάνη - Λεπτομέρειες [1975, MINOS-EMI, 7243 4 8010 2 2 3] Συνθέτης ο Λ.Κ. (στίχοι Νίκος Γκάτσος) στα:
(04) Δώδεκα τρελά παιδιά - Δήμητρα Γαλάνη
(11) Τι να την κάνω τη ζωή - Δήμητρα Γαλάνη
Γιάννης Σπυρόπουλος - Τα λόγια του κεραμεικού
Ημισκούμπρια - 2030 [1999, UNIVERSAL, 542286-2] Συμμετέχει στο: (06) Νωρίς - Ημισκούμπρια
Λοΐζος, Νεγρεπόντης - Κάτω από ένα κουνουπίδι [1995, MINOS-EMI, 7243 8 35389 2 8] Ερμηνεύει (μουσική Μάνος Λοΐζος, στίχοι Γιάννης Νεγρεπόντης) το: (03) Ανεκδοτάκι - Λουκιανός Κηλαηδόνης
Μαργαρίτα Ζορμπαλά - Πάμε σαν άλλοτε [1982, LYRA]
Μανώλης Μητσιάς - Μανώλης Μητσιάς 2 [1973, EMI]
Μανώλης Μητσιάς - Περίπατος [1976, EMI] Συνθέτης ο Λ.Κ. (στίχοι Νίκος Γκάτσος) σε όλα τα κομμάτια.
Δήμος Μούτσης - Φράγμα [1981, LYRA, CD3750] Συμμετέχει ο Λ.Κ. (μουσική Δήμος Μούτσης, στίχοι Κώστας Τριπολίτης) στα:
(06) Κουβεντούλες με τον Φρόυντ - Λουκιανός Κηλαηδόνης, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Δήμος Μούτσης
(09) Διαδόσεις - Δήμος Μούτσης, Λουκιανός Κηλαηδόνης
Γιώργος Νταλάρας - Γιώργος Νταλάρας [1969, MINOS-EMI, MSM 106] Συνθέτης ο Λ.Κ. (στίχοι Δ. Ιατρόπουλος) στα:
(04) Παίρνω την ανηφόρα - Γιώργος Νταλάρας
(08) Σ' αγαπώ - Γιώργος Νταλάρας
Διονύσης Σαββόπουλος - Ζήτω το ελληνικό τραγούδι [1987, MINOS-EMI, MCD 15016] Συμμετέχουν οι Δ. Σαββόπουλος, Τρελλό Ναυτάκι, Χρ. Τσιαμούλης στα: (7) Λαλούν τ' αηδόνια, Γκαγκάν γκαγκάν, Ο μικρός ήρωας - Λουκιανός Κηλαηδόνης
Video: Loukianos Kilaidonis - Pou vadizoume kyrioi (Ta ftiakse o minas) , https://youtu.be/yjCKWoh_hD0  .-

***  Αφιέρωμα της ΕΡΤ3 στο Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης Καλαμάτας 
Αφιέρωμα στο Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης Καλαμάτας, ReThink, θα παρουσιαστεί  στο «Αντιδραστήριο» της ΕΡΤ3 την προσεχή Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, στις 8.00 το βράδυ.
Όπως αναφέρεται σχετικά από το ReThink, «θα παρουσιαστεί συνοπτικά η πορεία του Δικτύου, η λειτουργία του, το σκεπτικό του και, φυσικά, τα αποτελέσματά του…
Το ότι 200 και άτομα κατάφεραν να κομποστοποιήσουν στους δημόσιους δρόμους της Καλαμάτας, πάνω από 400 τόνους οργανικών απορριμμάτων, σε πολύ δύσκολες συνθήκες ενημέρωσης και επιμέλειας τα τελευταία 4 χρόνια, μπορεί να μην αγγίζει τους «επιφανείς» της πόλης, αλλά σίγουρα έχει τραβήξει την προσοχή σημαντικών φορέων έξω από αυτή και έτσι συνεχίζουμε να παίρνουμε δυνάμεις»... 

***  Καλή εξυπηρέτηση, κακές εγκαταστάσεις σύμφωνα με τα σχόλια επισκεπτών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας 
Αρνητικά σχόλια επισκεπτών στην Google για τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Καλαμάτας 
 Αλλά ως αεροδρόμιο του δίνουν 4 από τα 5 αστέρια 
 Τέσσερα από τα πέντε αστέρια και γενική βαθμολογία 3,8 λαμβάνει στο Google από τους χρήστες και τους επισκέπτες του, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, καταγράφοντας όμως αξιολογήσεις πολύ θετικές για την εξυπηρέτηση και πολύ αρνητικές για την κατάσταση των υποδομών.
Την ίδια στιγμή το αεροδρόμιο Σαντορίνης έχει βαθμολογία 2,9, των Χανίων 3,3 και του Ηρακλείου 2,6.
Περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτικότερος ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεών του, κάτι που αναγνωρίζει και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όπως τόνισε μιλώντας στο «Θάρρος», η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, το θέμα έχει τεθεί στον Υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη για ένταξη στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου, των βασικών έργων εκσυγχρονισμού (εκτός του πύργου ελέγχου), ύψους περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
  Κριτικές
Οι αξιολογήσεις στην Google, από Έλληνες και ξένους, είναι πολύ θετικές σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτησή τους, αλλά για τις εγκαταστάσεις λένε μάλλον τα χειρότερα.
Για παράδειγμα, μερικά από τα σχόλια Ελλήνων επισκεπτών, είναι:
-        «Μικρό επαρχιακό αεροδρόμιο το οποίο όμως εξυπηρετεί μεγάλο όγκο επιβατών τα τελευταία χρόνια και ειδικά το καλοκαίρι. Μια ανακαίνιση δε θα ήταν άσχημη ιδέα.»
-        «Μικρό διεθνές αεροδρόμιο με πολλά θετικά, αλλά θα έπρεπε να το έχουν κατεδαφίσει και να κατασκευάσουν στη θέση του ένα μεγαλύτερο».
-        «Επειδή είναι μικρό αεροδρόμιο, το θετικό είναι ότι γλιτώνεις ουρές και ταλαιπωρίες. Το αρνητικό είναι ότι θέλει επειγόντως ανακαίνιση!».
-        «Φουλ παρακμή. Ωραιότατο. Είναι γύρω γύρω με καλαμιές σαν να είσαι στην Αφρική».
Άγγλος τουρίστας από την άλλη πλευρά, σχολιάζει θετικά το αεροδρόμιο, όμως παρατηρεί ότι δεν υπάρχει ΑΤΜ και μετά από τον έλεγχο δεν μπορείς να αγοράσεις ποτά και καφέ με την κάρτα, παρά μόνο με μετρητά!
Ολλανδοί επισκέπτες κάνουν λόγω για κακοσυντηρημένες υποδομές, με πολύ εξυπηρετικούς ανθρώπους.
  Έργα εκσυγχρονισμού
Ερωτώμενη, η κα Νικολάκου για το τι γίνεται με τα έργα εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου, επισήμανε ότι ήταν από τα πρώτα θέματα που τέθηκαν στον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη.
«Όπως και στην προηγούμενη κυβέρνηση περιγράψαμε ότι είναι βασικό έργο με προτεραιότητα», σημείωσε.
Η αντιπεριφερειάρχης, εξήγησε ότι η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό αφορά δύο ζητήματα.
Το ένα αφορά τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων στην είσοδο του αεροδρομίου, το check in, τους χώρους αφίξεων και αναχωρήσεων και το χώρο αναμονής, καθώς και μια παρέμβαση στον αεροδιάδρομο, με εκτιμώμενο κόστος  2,5 εκατ. ευρώ και είναι έργα που μπορούν να γίνουν με ευθύνη της ΥΠΑ. Η μελέτη για αυτά τα έργα έχει ολοκληρωθεί και η Περιφέρεια ζήτησε από τον Υπουργό Υποδομών, την χρηματοδοτική τους ένταξη στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου.
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο ζήτημα που είναι ο εκσυγχρονισμός του πύργου έλεγχου, η κα Νικολάκου σημείωσε ότι εκεί απαιτείται παρέμβαση του ΓΕΑ και το εκτιμώμενο κόστος είναι περίπου 20 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εναρμονιστεί με τα σύγχρονα δεδομένα. Και γι’ αυτό  υπήρξε αίτημα από την περιφέρεια να προωθηθεί και αυτό, όμως μελετητικά δεν είναι ώριμο.
«Τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν ότι κάθε χρόνο αυξάνονται οι επισκέπτες και πριν από 10 ημέρες  μάθαμε ότι η Καλαμάτα με τις προκρατήσεις που έχουν γίνει από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες βρίσκεται ήδη στις πρώτες θέσεις σε επίπεδο Ελλάδας. Το Υπουργείο έχει αναγνωρίσει την αναγκαιότητα του έργου, είμαστε σε συνεργασία και περιμένουμε μια πιο συγκεκριμένη δέσμευση.
2,5 εκατ. είναι ένα ποσό που το δικαιούται ένα αεροδρόμιο που παρουσιάζει τέτοια αύξηση στην κίνησή του», κατέληξε η κα Νικολάκου.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Νεοφιλελεύθερες ανοησίες! 
 
«Αν δεν υπήρχαν τα Μνημόνια, θα έπρεπε να τα εφεύρουμε», επαναλαμβάνουν με κάθε ευκαιρία συνεπείς κονδυλοφόροι του νεοφιλελευθερισμού, αλλά και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιάννης Στουρνάρας παλιότερα κ.ά. Τα μνημόνια γι' αυτούς συνθέτουν τις αναγκαίες "μεταρρυθμίσεις" για τον "εκσυγχρονισμό" του κράτους. Μάλιστα η φιλοσοφία της λεγόμενης «συμφωνίας της αλήθειας» του Κυριάκου Μητσοτάκη διαπερνιέται ακριβώς απ’ αυτή τη λογική…
Στο όνομα της περιστολής των δαπανών του Δημοσίου θα επιδιωχθεί η υπολειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και των ΔΕΚΟ (με φυσικό επακόλουθο τις αυξήσεις των τιμολογίων τους), η παραπέρα υποβάθμιση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, ενώ θα ακυρωθούν οι παροχές σε δικαιούχους Προγράμματος Ανθρωπιστικής Κρίσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα ακολουθήσει μπαράζ απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. «Υπάρχει λίπος στο δημόσιο» είπε πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης και εννοεί ακριβώς αυτό! Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, οι καταναλωτικές δαπάνες του 2016 είναι μειωμένες κατά 287 εκατ. έναντι του 2015 που ήταν μειωμένες κατά 143 εκατ. έναντι του 2014 που ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός. Περιθώρια μείωσης με άλλους τρόπους, δεν υπάρχουν.
Σήμερα, γίνεται αποδεκτό διεθνώς από όλο και περισσότερους πως η πολιτική των μνημονίων και της τιμωρητικής λιτότητας που επέβαλαν στη χώρα οι ακραίοι κύκλοι των δανειστών, οδηγεί σε αδιέξοδο. Μα όχι, αναφωνούν, βασιλικότεροι του βασιλέως, οι λαϊκιστές του "εκσυγχρονισμού". Δεν ευθύνονται οι πολιτικές των μνημονίων, αλλά το γεγονός ότι δεν εφαρμόζονται σωστά! "Θα εφαρμόσουμε κατά γράμμα, ότι μας πει ο Σόιμπλε", υπογράμμισε πρόσφατα ο Άδωνις. Να φύγουν τώρα οι συριζαίοι, και να έρθουν «αυτοί που ξέρουν τη δουλειά» ισχυρίζονται με γουρλωμένα από το μίσος μάτια. Να έρθουν αυτοί δηλαδή που τόσα χρόνια με την πολιτική τους ρήμαξαν την χώρα, την οδήγησαν στην καταστροφή και στη χρεοκοπία. Και δώσ’ του παραπληροφόρηση, και δώς’ του ψέμα με την οκά! Η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος που εφάρμοσαν με συνέπεια τις μεταρρυθμίσεις "δραπέτευσαν" από τα μνημόνια, διατείνονται.
Η λαθροχειρία είναι ολοφάνερη. Συγκρίνουν ανόμοια δεδομένα, αφού τα αίτια της κρίσης ήταν εντελώς διαφορετικά. Οι πιέσεις στην Κύπρο και την Ιρλανδία προέρχονταν από τον χρηματοπιστωτικό τομέα και δεν αντιμετώπιζαν κρίση δημόσιου χρέους όπως στην Ελλάδα. Σε όλες τις χώρες υπήρξε δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά στην Ελλάδα, είχαμε τη μεγαλύτερη στην ιστορία, με απώλεια του 25% του ΑΕΠ, που δεν συμβαίνει ούτε σε συνθήκες πολέμου! Αυτό προκάλεσε μια τρομακτική ύφεση, καμιά σχέση με Κύπρο ή Ιρλανδία. Η απότομη δημοσιονομική προσαρμογή καθιστά την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση πολύ πιο δύσκολη υπόθεση. Ξέχωρα απ' αυτά, και σε αυτές τις χώρες εφαρμόζεται μια πολιτική σκληρής λιτότητας, με την ανεργία να έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, τα ελλείμματα να έχουν μεγαλώσει και το δημόσιο χρέος να έχει εξωκείλει. Είναι χαρακτηριστικές οι συστάσεις-καμπανάκια του φθινοπωρινού Γιούρογκρουπ για πιστή εφαρμογή των προγραμμάτων προσαρμογής, γιατί διαφορετικά θα επιβληθούν κυρώσεις. Η πολιτική της σκληρής λιτότητας που εφαρμόζεται στις χώρες του Νότου, αλλά και σε όλη την Ευρωζώνη, έχει αποτύχει παταγωδώς.
Η ιδεοληψία των λαϊκιστών του λεγόμενου "εκσυγχρονισμού" ξεπερνά τα όρια της δογματικής προσήλωσης. Πάνω απ' όλα η μεγιστοποίηση της οικονομικής ελευθερίας του ατόμου, και αντίστοιχα η συνεχής μείωση του ρόλου του κράτους στην οικονομία. Αυτή είναι η ουσία της "μεταρρυθμιστικής" λογικής τους. Αν με άλλα λόγια οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπουν τα μνημόνια είχαν εφαρμοστεί, σήμερα δεν θα είχαμε αυτά τα επίπεδα ανεργίας. Όμως όλα τα διαθέσιμα στοιχεία έρχονται για μια ακόμη φορά να τους διαψεύσουν. Κράτη με πολύ μικρότερο βαθμό οικονομικής ελευθερίας από την Ελλάδα έχουν παράλληλα και μικρότερα ποσοστά ανεργίας. Σύμφωνα με στοιχεία του Ιndex of Human Freedom (2016), που εκδίδει το νεοφιλελεύθερο ερευνητικό ίδρυμα CATO, όσον αφορά τον βαθμό οικονομικής ελευθερίας, η Ελλάδα βρισκόταν στη θέση 86 μεταξύ 159 χωρών (159 είναι η χειρότερη). Το επίπεδο ανεργίας ήταν 26,36%. Σε χώρες όπου ο κρατικός παρεμβατισμός είναι μεγάλος, η ανεργία είναι πολύ χαμηλότερη. Η Βολιβία βρίσκεται στη θέση 122 όσον αφορά την οικονομική ελευθερία (δηλαδή σε πολύ χειρότερη θέση από την Ελλάδα), η ανεργία όμως είναι 6,34%. Το Εκουαδόρ, βρίσκεται στη θέση 142 όσον αφορά τον βαθμό οικονομικής ελευθερίας, αλλά η ανεργία μόλις στο 4,6%. Και υπάρχουν δεκάδες ακόμη παραδείγματα χωρών που καταρρίπτουν την ψευδή εικόνα που παρουσιάζουν οι τεχνοκράτες του νεοφιλελευθερισμού και αναμασούν σε καθημερινή βάση "δημοσιογράφοι"-παπαγαλάκια, με αποκορύφωμα η Βενεζουέλα που βρίσκεται στην χειρότερη θέση της οικονομικής ελευθερίας (159), έχει όμως ανεργία μόλις 3,29%. Ίσως η συσχέτιση της οικονομικής ελευθερίας με τα επίπεδα ανεργίας να είναι λίγο άστοχη, όμως τα "επιστημονικά" εργαλεία των συνεπών νεοφιλελέδων εκεί μας οδηγούν.
Με αυτό δεν υποστηρίζουμε σε καμία περίπτωση πως οι κρατικές δομές ή το Δημόσιο λειτουργούν καλώς. Ασφαλώς και είναι αναγκαίες βαθιές μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονιστικές τομές. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει σε βάρος της εργασίας και των ανθρώπων της. Η πολιτική των ¨ξέρουν καλά τη δουλειά" έχει οδηγήσει το Δημόσιο στην πλήρη απαξίωση. Οι αλλαγές και οι τομές έχουν ξεκινήσει (νόμος Βερναρδάκη για τη Δημόσια Διοίκηση). Θα χρειαστούν όμως αρκετά χρόνια για να αλλάξει όλο αυτό το σαθρό σύστημα προς όφελος του πολίτη.
    Του Δημήτρη Λεβέντη*
Υ.Γ. Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο πρόσφατο "επικό" άρθρο γνωστού καθηγητή που έσταζε εμπάθεια και μίσος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα. Λέει λοιπόν: Ο Τσίπρας είναι οπαδός του μαρξισμού. Ο μαρξισμός πρεσβεύει την καταστροφή του καπιταλισμού. Η Ελλάδα είναι χώρα καπιταλιστική. Άρα ο Τσίπρας επιδιώκει την καταστροφή της Ελλάδας! Του χρειάστηκαν μάλιστα δύο συνέχειες για να μας "αποδείξει" τον παραλογικό συλλογισμό του: Μία από τις αριθμητικές πράξεις είναι η διαίρεση. Η διαίρεση καταστρέφει τους λαούς. Άρα, μία από τις αριθμητικές πράξεις καταστρέφει τους λαούς. Ω ιερά απλοϊκότης!
   *Μέλος της ΝΒ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

***     ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος είναι και με ποιον τρόπο «άρπαξε» την εξουσία
 Εδώ και δύο περίπου χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει (μαζί με τους ΑΝΕΛ) τη διακυβέρνηση της χώρας, με πρωθυπουργό τον πρόεδρό του Α. Τσίπρα. Για τους λόγους που αναλύονται αμέσως πιο κάτω, η κυβέρνηση Τσίπρα της πρώτης φοράς Αριστεράς είναι η χειρότερη από όλες τις προηγούμενες (αστικές) κυβερνήσεις, εφόσον με την ιδεοληψία , απραξία και ανικανότητα των μελών της έχει οδηγήσει τη χώρα σε παραλυσία και τους πολίτες σε απόγνωση. Με τις συνθήκες που επικρατούν, είναι αδύνατον να ορθοποδήσει η οικονομία, ενώ με την ακολουθούμενη πολιτική δυσχεραίνεται συνεχώς και η προοπτική να αλλάξει κάτι στο μέλλον (μείωση φόρων και γραφειοκρατίας, που αποτελούν την αναγκαία προϋπόθεση για το ξεκίνημα των επενδύσεων, που θα φέρουν δουλειά και ανάπτυξη). Ο κατήφορος συνεχίζεται σήμερα, και ουδείς γνωρίζει μέχρι πού θα φθάσει το μέγεθος της καταστροφής και ο εξευτελισμός της χώρας.
Για να μπορέσουμε να εξηγήσουμε γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα έφθασε τη χώρα σε αυτό το σημείο καταστροφής και τους πολίτες σε πτώχευση, θα πρέπει προηγουμένως να ερευνήσουμε ποιος πραγματικά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, ποια ακριβώς είναι η ιδεολογία και η πολιτική του, με ποιον τρόπο κατέλαβε την εξουσία και, στη συνέχεια, τι επιδιώκει με την κατάληψη της εξουσίας, Αυτό είναι αναγκαίο, προκειμένου οι πολίτες που ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγουν στις προσεχείς εκλογές το ίδιο λάθος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, στη σχετική ιστοσελίδα του, εμφανίζεται να έχει, μεταξύ των άλλων, τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Ιδεολογία ΚΚΕ Εσωτερικού, Ευρωκομμουνισμός), Πολιτική θέση.: Αριστερά, Προκάτοχος: Συνασπισμός της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας, Ιδεολογία: Ευρωκομμουνισμός, Σοσιαλισμός, Οικοσοσιαλισμός. Με νεότερη τροποποίηση η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως σοσιαλδημοκρατία, δημοκρατισμός σοσιαλισμός . Οικοσοσιαλισμός, Κοσμικισμός, Ήπιος Ευρωκομμουνισμός, Αριστερισμός. Πρόσφατα τα πιο πάνω χαρακτηριστικά του και ιδιαίτερα αυτό της μαρξιστικής Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ τα εξαφάνισε και τα αντικατέστησε κυρίως με συνθήματα : του τύπου «Γυρίζουμε σελίδα : Δίκαιη Ανάπτυξη – Κοινωνική Αλληλεγγύη – Ισχυρή δημοκρατία». Αυτό έγινε, προφανώς, για να παραπλανεί ή να προκαλεί σύγχυση στους αστούς ψηφοφόρους σχετικά με την κομμουνιστική ή μη ιδεολογία του. Από τα πιο πάνω συνάγεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, για τη διατήρηση της εξουσίας, εμφανίζεται, ανάλογα με το τι τον βολεύει , ως μαρξιστικό (ριζοσπαστική αριστερά) ή αστικό (κεντροαριστερό) κόμμα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι πολιτικές του δε διαφέρουν από αυτές των συντηρητικών κομμάτων
Ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να λειτουργεί το 2004 ως εκλογική συμμαχία αριστερών κομμάτων και οργανώσεων , μεγαλύτερη συνιστώσα των οποίων ήταν ο ΣΥΝ (Συνασπισμός της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας), όπως μετονομάστηκε το ΚΚΕ εσωτερικού. Ο Τσίπρας ξεκίνησε ως μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος (ΚΝΕ) του δογματικού ΚΚΕ . Όμως, αργότερα μεταπήδησε στο ρεβιζιονιστικό κομμουνισμό (ΚΚΕ εσωτερικού),  ο οποίος προήλθε από τη διάσπαση του ΚΚΕ (1968).. Στο ΚΚΕ εσωτερικού εντάχθηκαν αρκετοί ευκατάστατοι αστοί αλλά και διανοούμενοι, οι οποίοι θεωρούσαν ότι είναι πολύ «μπανάλ» να είσαι διανοούμενος και δεξιός. Πρόκειται για τους «σαλονάτους» κομμουνιστές, στους οποίους ανήκει και ο Τσίπρας.
Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε ο Α. Αλαβάνος (Συνέδριο 2004), ο οποίος αργότερα παραιτήθηκε για να προωθήσει στην αρχηγία τον Α. Τσίπρα, ο οποίος και εξελέγη στη θέση αυτή το 2008. Πρόσφατα για την ενέργειά του αυτή , δηλαδή την προώθηση του Τσίπρα στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Α. Αλαβάνος εμφανίζεται πικρά μετανοιωμένος, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση κατά του Τσίπρα και των στενών συνεργατών του, εγκαλώντας τους ότι μετατρέπουν την Ελλάδα σε αποικία και ότι « η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί από τη κυβέρνηση Τσίπρα, την οποία χαρακτήρισε ως «την πιο πουλημένη κυβέρνηση. Δεν πούλησε καμιά κυβέρνηση σε τέτοια έκταση και σε τόσο βάθος όλη την περιουσία του ελληνικού δημοσίου».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, από το 2012  άσκησε μια σκληρή πολιτική στην τότε συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου- Κουβέλη (μέχρι την αποχώρηση του), τόσο μέσα όσο και εκτός Βουλής. Μάλιστα έφθασε σε σημείο προπηλακισμού πολιτικών και δημοσιογράφων που υποστήριζαν τις συμφωνίες με τους δανειστές (μνημόνια 1ο και 2ο) Ακόμη, με την παρότρυνσή του διάφορες ομάδες του πραγματοποιούσαν απαράδεκτες ενέργειες (ως λ.χ. διάλυση παρελάσεων, προτροπή ορισμένων εκπαιδευτικών προς τους μαθητές Γυμνασίων της χώρας για φασκέλωμα των επισήμων των παρελάσεων κ.λπ.).
Στις βουλευτικές εκλογές της 25ης-1-2015 ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα με ποσοστό ψήφων 36,34% Στο ποσοστό αυτό περιλαμβάνονται αυτοί που ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ λόγω ιδεολογίας (νεοκομμουνιστές , αναθεωρητές , αριστεροί μαρξιστές), αποτελούν το 4% περίπου . Οι υπόλοιποι, δηλαδή το 32,34%, αν και δεν έχουν καμιά ιδεολογική σχέση, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για διαφόρους λόγους και κυρίως λόγω απογοήτευσής τους από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και εξαπάτησής τους από το ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα: Ένα τμήμα ψηφοφόρων της μεσαίας, μικρομεσαίας και αγροτικής τάξης (μισθωτοί, συνταξιούχοι, μικροεπιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.λπ.), απογοητευμένοι από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κρίση, παρά το γεγονός ότι ως μισθωτοί και συνταξιούχοι κ.λπ. είχαν υποστεί σοβαρές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Ένα άλλο τμήμα πολιτών ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ γιατί πίστεψε τα πειστικά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. Ειδικότερα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να αποσπάσει την ψήφο τους, υποσχέθηκε ιδιαίτερα ότι: α) θα επαναφέρει τη 13 η σύνταξη, β) στους χαμηλοσυνταξιουχους με σύνταξη κάτω των 700 ευρώ δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γ) κατάργηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, δ) κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάσταση από έναν κοινωνικά δίκαιο φόρο, ε) πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης, στ) αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, ζ) επαναφορά του κατώτατου μισθού, η) άμεση δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό, δημόσιο και κοινωνικό τομέα, θ) επαναφορά του εργασιακού δικαίου, ι) αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας κ.λπ. Από τις υποσχέσεις αυτές, καμίας δεν πραγματοποιήθηκε. Δόθηκαν μόνο και μόνο για να παραπλανήσουν ή και να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους.  Του Δημ. Γ. Χριστοφιλόπουλου
Ομ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών


***  Αθλητική ενημέρωση :

 
 
***  Έτοιμος για υπογραφές με Μόλινς ο Παναθηναϊκός
Εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις
Παίκτης του Παναθηναϊκού θα πρέπει να θεωρείται ο Γκιγέρμο Μόλινς. Ο Σουηδός επιθετικός (έχει γεννηθεί στην Ουρουγουάη), ο οποίος βρίσκεται από το μεσημέρι στην Αθήνα, ολοκλήρωσε πριν από λίγη ώρα τις εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκε και όπως έγινε γνωστό τα αποτελέσματα όλων έδειξαν ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.
Οι «πράσινοι» περίμεναν με αγωνία να δουν τα αποτελέσματα και μόλις πληροφορήθηκαν ότι όλα πήγαν καλά ενημέρωσαν και την πλευρά του παίκτη.
Δύο φορές έχει εγχειριστεί στα γόνατα ο 29χρονος επιθετικός (2011 και 2014), αλλά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται κρίθηκε ικανοποιητική από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.
Απομένουν μόνο τα αποτελέσματα και των εργομετρικών εξετάσεων, προκειμένου να φανεί το επίπεδο φυσικής του κατάστασης. Ακόμη και στην περίπτωση που θα αποκτηθεί, πάντως, θα χρειαστούν περίπου 2-3 εβδομάδες για να βρεθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, κάτι για το οποίο ήταν ενήμεροι από την αρχή οι «πράσινοι».
Αν δεν προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα με τα εργομετρικά, ο ποδοσφαιριστής θα υπογράψει άμεσα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***Στα πλέι οφ του Champions League :
 ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης -ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ  71-52 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 19-8, 38-28, 55-39, 71-52
Διαιτητές: Κόντε (Ισπανία), Νέντοβιτς (Σλοβενία), Ομπράντοβιτς (Βοσνία-Ερζεγοβίνη)
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Τζάκσον 9, Ξανθόπουλος, Τσαϊρέλης 5, Τζένκινς 9 (1), Κάμινγκς 21 (1), Ζάρας 1, Μούρτος, Σίμτσακ, Γκόρντον 4 (1), Γιάνκοβιτς 13 (2), Καββαδάς 5, Ντραγκίσεβιτς 4
ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ (Βενσά Κολέ): Λακόμπ 16 (1), Σλότερ 6, Λελούπ 2, Σι 2, Γουόκερ 6 (2), Ζατέι 2, Ντιλίκινα 5, Τράβις 7, Μέρφι 6, Χάουαρντ

***

~   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :

~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~ **Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 

~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 : ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......
 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-05-2017.html .-  

**ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ   5  και  6  Φεβρουαρίου 2017  :
Ενημέρωση και για την εβδομάδα που μας άφησε .....

:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/5-6-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 06  Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  ~ Από Αθήνα Κερατσίνι Νοσοκομείο Ερυθρός ...6-2-2017 ......
: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-06-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/news-07-2017.html .-  
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  07 Φεβρουαρίου 2017  :  ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  .....  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/07-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2 , Τρίτη  07  Φεβρουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/news-2-2017.html .-

~
***   BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5178   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3427   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3412  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.017  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου