ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 14  Φεβρουαρίου  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .........
 
           Αετοί  μονομαχία στον αέρα
Γυναικεία Ι.Μ. Σκαφιδιάς  
Τ.Λ. Τριχωνίδας
 
Αφήσατε το ίδιον θέλημα, διότι είναι θάνατος ψυχής εις τον άνθρωπον. και ας σκεπάζη ο ένας του άλλου τα σφάλματα, δια να σκεπάζη και ο Χριστός τα ιδικά σας.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
 
Ήρεμη δύναμη....αναπολήσεις
~ 14 Φεβρουαρίου
Οσίων Αυξεντίου (1) (†470), Αβραάμ († ε΄αι.) Μάρωνος († δ΄ αι.). Ιερομαρτύρων Φιλήμονος και Φιλίππου επισκόπων Γάζης. Νεομαρτύρων Νικολάου του Κορινθίου (Ψάρι †1554), Δαμιανού οσίου του νέου, κτίτορος της εν Δημητριάδι (Κισσάβω) ιεράς Μονής τιμίου Προδρόμου (1568±) και Γεωργίου ράπτου, του εκ Μυτιλήνης (Πασγιάνου, 1693).
(1) O όσιος Αυξέντιος έζησε στην Κωνσταντινούπολη επί αυτοκρατορίας Θεοδοσίου Β` του Μικρού και κατείχε το αξίωμα του Σχολαρίου. Διακρινόταν για την βαθιά του ευσέβεια, τη βιβλική του παρουσία, την ευπρέπεια του, τη σωματική του ρώμη και τον ηθικό του πλούτο. Η φιλήσυχη και φιλομόναχη διάθεσή του και η αγάπη του για τον ασκητικό βίο, τον οδήγησαν να γίνει μοναχός. Εγκατέλειψε λοιπόν τις τιμές και τα αξιώματα της Βασιλεύουσας και αποσύρθηκε σε κάποιο απομακρυσμένο βουνό όπου και ασκήτευσε. Παράλληλα ασχολήθηκε με την μελέτη και σπουδή της Αγίας Γραφής, τόση δεν ήταν η φήμη του για τις σπάνιες αρετές και την βαθιά θεολογική μόρφωσή του, ώστε προσεκλήθη ως απλός μοναχός στη Δ` Οικουμενική Σύνοδο που συνεκλήθη το 451 στη Χαλκηδόνα για να καταδικάσει τις κακοδοξίες του Ευτυχούς του Νεστόριου. Καθημερινά πολλοί ήταν εκείνοι πού επισκέπτονταν το ερημητήριό του, για να τους παρηγορήσει και να τούς θεραπεύσει με τα θαύματά του ή να εκδηλώσουν, το σεβασμό και την εκτίμησή τους, προσφέροντας του δώρα και τρόφιμα τα οποία ο άγιος μοίραζε στους φτωχούς. Εκοιμήθη οσιακά σε βαθιά γεράματα.
Σήμερα 14/02/2017 εορτάζουν:
Όσιος Αυξέντιος ὁ ἐν τῷ Ὄρει, Όσιος Μάρων, Άγιος Νικόλαος ο Τραπεζούντιος
~  Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~  Ὥσπερ φοῖνιξ ηὐξήνθης Πάτερ ὑψίκομος, δικαιοσύνης ἐκφέρων τοὺς ψυχοτρόφους καρπούς, σὺ γὰρ βίον ἱερὸν πολιτευσάμενος, τῆς Ἐκκλησίας στηριγμός, καὶ θαυμάτων αὐτουργός, Αὐξέντιε ἀνεδείχθης, διὰ παντὸς ἱκετεύων, ἐλεηθήναι τᾶς ψυχᾶς ἠμῶν.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Αυξεντίου - 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/CNGDMyAU5CA  .-

~
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
***  Στην Αθήνα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο αγρότες από τη Μεσσηνία 
Στην Αθήνα για το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο, που διοργανώνει σήμερα στη 1.30 μετά το μεσημέρι στην πλατεία Βάθης η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, μεταβαίνουν με λεωφορείο ο πρόεδρος και μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.
Από τις προηγούμενες μέρες το Διοικητικό Συμβούλιο του Α. Σ. Γαργαλιάνων απηύθυνε κάλεσμα στους αγρότες της περιοχής για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, επισημαίνοντας πως «ο Αγροτικός Σύλλογος πιστεύει ότι πρέπει να συμμετέχουμε σε κάθε είδους εκδηλώσεις – κινητοποιήσεις που έχουν να κάνουν με τον κλάδο μας».
Σημειώνεται πως η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σε σχετική ανακοίνωσή της για το συλλαλητήριο αναφέρει: «Έπειτα από 20 μέρες στα μπλόκα απευθυνθήκαμε στην κυβέρνηση ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις στα συγκεκριμένα αιτήματα που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων κι αφορούν, κυριολεκτικά, στην επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών. Η κυβέρνηση, όπως αποδείχτηκε και στη συνάντηση που είχαμε με το κυβερνητικό κλιμάκιο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επιμένει στην αρνητική της στάση και δεν ικανοποιεί ούτε ένα από τα αιτήματά μας.
Στην κυβερνητική αδιαλλαξία απαντάμε με ενίσχυση των μπλόκων με νέα τρακτέρ και, ταυτόχρονα, προετοιμαζόμαστε, εντατικά, σ’ όλη τη χώρα για το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνουμε στην Αθήνα, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 13.30, στην πλατεία Βάθης.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο, για να στηρίξουν, ενεργά, τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Αγωνιζόμαστε στα μπλόκα κατά της πολιτικής της Ε.Ε. και της κυβέρνησης, που συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια, πετώντας στον Καιάδα του ξεκληρίσματος τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Παλεύουμε, με νύχια και με δόντια, να κρατήσουμε τα χωράφια και τα ζώα μας, να μπορούμε να παράγουμε επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις βιοτικές ανάγκες του λαού μας. Με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουμε κοινό αντίπαλο την αντιλαϊκή πολιτική, που φέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση, έχουμε κοινά προβλήματα και συμφέροντα και, επομένως, κοινός είναι ο αγώνας μας».
Να σημειωθεί ότι στο σημερινό συλλαλητήριο θα μεταβούν αγρότες και από τους συλλόγους Μεσσήνης και Χανδρινού. Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Εντυπωσιακή φωτογραφία του αεροπλανοφόρου «USS George H.W. Bush» από την Κορώνη 
Όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο της Κορώνης, αντίκρισαν ένα ξεχωριστό θέαμα όταν ανοιχτά του Μεσσηνιακού κόλπου πέρασε το «USS George H.W. Bush» με το ψευδώνυμο "Εκδικητής" πριν το αγκυροβόλιό του στη Σούδα, τη λήψη έκανε ο Δημήτρης Λευτάκης.
Το «USS George H.W. Bush» με το ψευδώνυμο «Εκδικητής»
Το «USS George H.W. Bush» με το ψευδώνυμο «Εκδικητής» ναυπηγήθηκε το 2009 και η πρώτη του αποστολή έγινε το 2011.
Πρόκειται για μια πλωτή πόλη, με μόνιμο πλήρωμα 3.500 άτομα, ενώ περίπου 2.500 είναι τα άτομα που βρίσκονται στο πλοίο ως μέλη των ομάδων υποστήριξης και πληρώματα αεροσκαφών.
Με μήκος σχεδόν 333 μέτρα, είναι από τα μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα παγκοσμίως, ενώ η ανώτατη ταχύτητά του υπερβαίνει τους 30 κόμβους και έχει εκτόπισμα που υπερβαίνει τους 100.000 τόνους.
Το πλοίο φιλοξενεί περισσότερα από 85 μαχητικά F/A-18C Ηοrnet, F/A-18E/F Super Hornet, ηλεκτρονικού Πολέμου EA-18G Growler, ιπτάμενα ραντάρ Ε-2C Hawkeye και ελικόπτερα ΗΗ-60Η.
Έχει πάρει το όνομά του προς τιμήν του 41ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους, οπως διαβάζουμε στο veteranos.gr.

***  Λαγκάρντ: Δεν μπορούμε να δώσουμε ειδική συμφωνία στην Ελλάδα
 Ίσως και να μπορεί το ελληνικό χρέος να γίνει βιώσιμο χωρίς "κούρεμα", εκτιμά η επικεφαλής του ΔΝΤ
Λαγκάρντ: Δεν μπορούμε να δώσουμε ειδική συμφωνία στην Ελλάδα
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να συμφωνήσει όσον αφορά στη συμμετοχή του με χρηματοδότηση στο ελληνικό πρόγραμμα, όμως δεν μπορεί να παραβιάσει τις αρχές του και να παραχωρήσει μία "ειδική" συμφωνία για τη χώρα μας, ξεκαθάρισε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο Reuters.
Απαντώντας στην κριτική του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τη στάση του Ταμείου στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, η Κριστίν Λαγκάρντ ξεκαθαρίζει πως "μας έχει ζητηθεί να βοηθήσουμε, όμως μπορούμε να βοηθήσουμε μόνο υπό δίκαιους όρους και προϋποθέσεις", και εξηγεί: "Με άλλα λόγια, δεν μπορούμε να προσφέρουμε μία ειδική ευνοϊκή συμφωνία για μία συγκεκριμένη χώρα επειδή είναι αυτή η χώρα".
"Πρέπει να εφαρμόσουμε τις αρχές που εφαρμόζουμε σε όλες τις χώρες, επειδή δανείζουμε χρήματα της διεθνούς κοινότητας", προσθέτει.
Παράλληλα, η επικεφαλής του ΔΝΤ εκτιμά πως ίσως να είναι ακόμη εφικτό να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος χωρίς "κούρεμα", χωρίς πάντως να δώσει λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει κάτι τέτοιο.
"Οι Ευρωπαίοι έχουν επεκτείνει πολύ μακροπρόθεσμες διευκολύνσεις σε χαμηλά επιτόκια. Έχουν πρόσφατα προτείνει κάποια μέτρα για να μειωθεί ακόμα περισσότερο το βάρος του χρέους", παρατηρεί η Λαγκάρντ, και συμπληρώνει: "Πρέπει να γίνουν περισσότερα και πιστεύουμε πως μπορούν να γίνουν μέσα σε έναν μηχανισμό που δεν θα απαιτεί πραγματικά κουρέματα, υπό τον όρο ότι οι μεταρρυθμίσεις που προανέφερα θα υλοποιηθούν από την Ελλάδα", αναφερόμενη στις μεταρρυθμίσεις που ζητά το ΔΝΤ σε φορολογία εισοδήματος και συντάξεις.

***   Τσακαλώτος : Ασυγχώρητη η Λαγκάρντ, ροκανίζει το χρόνο 
Η κυβέρνηση θα επιδιώξει μια πολιτική συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου σε όλο το πακέτο, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Οικονομικών
Τσακαλώτος: Ασυγχώρητη η Λαγκάρντ, ροκανίζει το χρόνο
Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Κριστίν Λαγκάρντ προσωπικά έστρεψε τα πυρά του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, κατηγορώντας την επικεφαλής του ΔΝΤ ότι “δεν συγχωρείται” για το ότι “ροκανίζει το χρόνο χωρίς να δείχνει τις προθέσεις της” όσον αφορά στη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.
Φέρνοντας σε αντιδιαστολή τη στάση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και του Ευρωπαίου επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί, οι οποίοι όπως είπε έντιμα προσπαθούν να συμβάλουν ώστε να βρεθεί μία συνολική λύση-πακέτο, ο κ. Τσακαλώτος κατηγόρησε πολλάκις τα στελέχη του ΔΝΤ ότι “ζητούν από την Ελλάδα πρόσθετα μέτρα με στοιχεία που δεν προκύπτουν από πουθενά” και κάλεσε το Ταμείο να πάρει επιτέλους θέση όσον αφορά στις προθέσεις του.
“Δεν θεωρώ ότι το ΔΝΤ θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ευρώπη, αλλά μπήκαν σε ένα πρόγραμμα χωρίς αναδιάρθρωση χρέους, τους έπεισε ο Τόμσεν γι΄ αυτό, και τώρα θέλουν να κατηγορήσουν την Ελλάδα. Τώρα έχουν και τον Τραμπ από πίσω και καθυστερούν”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών, υπενθυμίζοντας τις λανθασμένες προβλέψεις του Ταμείου κατά το παρελθόν.
Απαντώντας στη σημερινή δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ ότι δεν μπορεί το ΔΝΤ να παραχωρήσει “ειδική συμφωνία” στην Ελλάδα, ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε: “Εγώ δε ζήτησα από κανέναν εξαίρεση, αλλά μπορώ να ζητήσω από την Λαγκάρντ να μην λέει ότι το πλεόνασμα δεν θα είναι 1,5% το 2018, όταν φέτος είναι 2%”.
Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει μια πολιτική συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου σε όλο το πακέτο και μετά θα ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες, συμπληρώνοντας ότι “για αυτό τον λόγο έχουμε καθυστερήσει, γιατί έχουμε να αποφασίσουμε για πολλά πράγματα ταυτοχρόνως, όπως τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, οι μεταρρυθμίσεις και πολλά άλλα”.

***  FAZ: Ο Σόιμπλε στηρίζει Μητσοτάκη;
«Γιατί ο έμπειρος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μιλάει δημόσια για το Grexit; Υπάρχει πραγματική διένεξη ή κρύβεται προεκλογική τακτική;» διερωτάται η Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφερόμενη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο τίτλος του άρθρου, το οποίο συνοδεύεται από μια φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι: «Θέλει ο Σόιμπλε να κυβερνήσει την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης;». Η συντηρητική εφημερίδα αναφέρει ότι εκτός από τα προεκλογικά οφέλη στη Γερμανία στα οποία ενδέχεται να ελπίζει ο κ. Σόιμπλε, ίσως υπάρχει και κάτι άλλο. «Εκτός από τις σημαντικές βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, ίσως τον υπουργό Οικονομικών να ενδιαφέρει ποιος θα σχημάτιζε μια καινούργια κυβέρνηση στην Ελλάδα, εάν γίνονταν σύντομα εκλογές. Και αυτός, εδώ και καιρό, δεν είναι πλέον ο Αλέξης Τσίπρας, του οποίου η δημοφιλία έχει πληγεί εξαιτίας των περικοπών».
Η εφημερίδα αναφέρεται στη συνέχεια στη Νέα Δημοκρατία και γράφει: «Το κόμμα έχει εν μέρει ανανεωθεί και κυρίως διαθέτει έναν νέο πρόεδρο, ο οποίος δεν θεωρείται μόνο στην Ελλάδα ως καλύτερη εναλλακτική. Ονομάζεται Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι 48 ετών, σπούδασε στο Χάρβαρντ και στο Στάνφορντ ενώ εργάστηκε για την τράπεζα Chase Manhattan και για την εταιρεία McKinsey στο Λονδίνο και υπό τον Σαμαρά ως υπουργός προχώρησε σε διοικητικές μεταρρυθμίσεις».
Η FAZ αναφερόμενη στις συναντήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βερολίνο σημειώνει: «Εάν η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών διαθέτουν χρόνο, σημαίνει πως δεν πρόκειται για κάτι δευτερεύον. Και πρόκειται για κάτι περισσότερο από μια συνάντηση μεταξύ μελών της οικογένειας των συντηρητικών κομμάτων. Σε τελική ανάλυση γιατί οι πιο σημαντικοί πολιτικοί της Γερμανίας να συναντήσουν έναν ξένο αρχηγό της αντιπολίτευσης όταν οι επόμενες κανονικές εκλογές είναι το 2019; Η λέξη κλειδί είναι "κανονικές". Πράγματι υπάρχουν συζητήσεις για πρόωρες εκλογές, όχι μόνο στα ελληνικά ΜΜΕ. Το θέμα συζητείται από συνήθως καλά πληροφορημένες πηγές. Ο λόγος είναι η ισχνή πλειοψηφία του Τσίπρα καθώς και η αντίσταση του ΣΥΡΙΖΑ για επιπλέον μέτρα λιτότητας. Νέες απαιτήσεις από την πλευρά των δανειστών θα μπορούσαν να αυξήσουν την αντίσταση και να κάνουν πιο πιθανές τις εκλογές».

***  Νέα δημοσκόπηση: Μόνο πέντε κόμματα μπαίνουν στη Βουλή             
Διπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου
Νέα δημοσκόπηση: Μόνο πέντε κόμματα μπαίνουν στη Βουλή
Διπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33%, έναντι 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το Ποτάμι και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 1%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 5,5% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 16,5%.
Παράλληλα, περισσότεροι από οκτώ στους δέκα πολίτες κρίνουν αρνητικά την πρώτη διετία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία. Μάλιστα, ακόμα και ανάμεσα στους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, μόλις το 26,5% αποτιμά θετικά την κυβέρνηση, ενώ αντίθετα το 62% έχει αρνητική γνώμη.
Όσον αφορά στο τι θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση αν η διαπραγμάτευση με τους δανειστές αποτύχει, το 33,5% των πολιτών τάσσεται υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ενώ το 34% τάσσεται υπέρ της παραίτησης της νυν κυβέρνησης και του σχηματισμού οικουμενικής. Το δημοψήφισμα προκρίνει ποσοστό κάτω του 12%.
Εξάλλου, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (78,5%) εκτιμά πως η κυβέρνηση θα κλείσει τελικά την αξιολόγηση με τίμημα νέα μέτρα. Μόλις το 6,5% πιστεύει πως η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί χωρίς νέα μέτρα.

***  Μοσκοβισί : Υπάρχει «παράθυρο ευκαιρίας» για μια συμφωνία για την Ελλάδα 
«Οι ελληνικές αρχές αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις. Αλλά τις ευθύνες τους οφείλουν να αναλάβουν και οι εταίροι»
Μοσκοβισί: Υπάρχει «παράθυρο ευκαιρίας» για μια συμφωνία για την Ελλάδα
Υπάρχει «παράθυρο ευκαιρίας» για μια συμφωνία για την Ελλάδα δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στην ελληνική υπηρεσία του Euronews στις Βρυξέλλες και με αφορμή την παρουσίαση των χειμερινών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Όπως τόνισε, «οι ελληνικές αρχές αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις. Υπάρχουν ακόμη προσπάθειες που πρέπει να γίνουν, αλλά τις ευθύνες τους οφείλουν να αναλάβουν και οι εταίροι της Ελλάδας».
Αναφορικά με το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μοσκοβισί τονίζει πως πρόκειται για έναν σημαντικό εταίρο, με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να συμπορευθεί. Παρ’ όλα αυτά, όπως λέει, οι αριθμοί είναι στο τραπέζι «και δείχνουν ότι μέχρι τώρα (…) υπάρχει μια υπεραπόδοση της Ελλάδας ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους. Πρόκειται για έναν στόχο που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν. Οι αριθμοί μας ήταν πάντα σωστοί, ακόμη κι όταν δεν ήταν ευνοϊκοί. Άρα, κάθε εταίρος οφείλει να εργαστεί στη βάση αυτή, διότι είναι η βάση του στόχου και η πρόβλεψη».
Νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου μετά την παρουσίαση των προβλέψεων της Κομισιόν, ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για «success story», προσθέτοντας ότι «είναι ζωτικής σημασίας να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, ώστε να μη δημιουργήσουμε εκ του μηδενός μία νέα κρίση εν μέσω διαδικασίας αποκατάστασης της οικονομίας στην Ελλάδα».
Επίσης, ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης, όπου και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

*** Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ! Το σχέδιο Τουρκίας-Γερμανίας για διχοτόμηση του Αιγαίου...

~  Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις, με την Τουρκία την ώρα που ο αυτοεξόριστος Αμπντουλάχ Μποζγκούρτ, αποκαλύπτει πράγματα για τους  γείτονες που σοκάρουν.
«Έφυγα για να γλιτώσω. Πρέπει να προσέχετε στο Αιγαίο», λέει και ανατριχιάζει,ενώ υπογράμμισε πως οι Τούρκοι σχεδιάζουν θερμό επεισόδιο ή στο Αιγαίο ή στη Θράκη.
Μία ακόμα συγκλονιστική αποκάλυψη του  Μποζγκούρτ ήταν πως  οι Τούρκοι είχαν προσπαθήσει να κατασκευάσουν το 2003 και το 2004 εμπλοκή Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο με πτώση μαχητικού F-16.
«Ήταν στημένο. Οι Τούρκοι θα κατέρριπταν τουρκικό μαχητικό και θα κατηγορούσαν την Ελλάδα».Ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν ο Ερντογάν θα μπορούσε να στήσει κάτι τέτοιο ο Αμπντουλάχ Μποζγκούρτ απάντησε: «Όχι μόνο στο Αιγαίο, ακόμα και στη Θράκη μπορεί να δούμε ένα στημένο θερμό επεισόδιο. Δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσεις τις μηχανορραφίες από το να γίνουν πραγματικότητα. Οι περισσότεροι Τούρκοι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ εκδιώχθηκαν και πλέον δεν μπορούν να σταματήσουν τον Ερντογάν ούτε οι στρατιωτικοί».
«Ελέγχει τα πάντα. Ακόμα και τα Μέσα Ενημέρωσης. Μπορεί να κατασκευάσει ειδήσεις, να βάζει ψεύτικες ειδήσεις και να αναζωπυρώνει τον τουρκικό εθνικισμό».
Η Ρωσία φυσικά δεν επιθυμεί διχοτόμηση του Αιγαίου,έχουμε πολλάκις εξάλλου αναφερθεί σε παλαιότερα άρθρα μας στις διαφωνίες και στις άσχημες σχέσεις Ρωσίας-Άγκυρας.Όμως η δυτικοδουλεία των δικών μας πολιτικών είναι σίγουρα χείριστος σύμβουλος.Όπως όλα δείχνουν,χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο,ο Τράμπ συμφωνεί με τον Πούτιν,.ομως όπως είπαμε δεν μπορούμε ακόμα να είμαστε σίγουροι.
Στα σχέδια αυτά της Τουρκίας ενδεχομένως να εμπλέκεται και η Γερμανία καθώς υπήρξαν πολύ καλοί σύμμαχοι σε όλους τους παγκόσμιους πολέμους και πάντα ‘’αντάλλαζαν’’ πληροφορίες...

***  Στο ΜΗΔΕΝ οι ρωσοτουρκικές σχέσεις! Ο Ερντογάν ΤΟΛΜΑΕΙ και τα βάζει με τον ΠΟΥΤΙΝ

~  Αντιαεροπορικοί πύραυλοι Rapier θα εγκαταστήσει η Τουρκία, απόφαση που ελήφθη μετά τον βομβαρδισμό του τουρκικού στρατώνα από την ρωσική Αεροπορία, στην πόλη  Αλ Μπαμπ, με τους τέσσερις νεκρούς Τούρους στρατιώτες.
Ο Τούρκος Α/ΓΕΕΔ στρατηγός Χουλουσί Ακάρ αποφάσισε να ενισχύσει τις δυνάμεις στην περιοχή, ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον ένα παρόμοιο δυστύχημα, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη Ρωσία. Επιπλέον, αναμένεται να αυξηθούν και τα τουρκικά αεροσκάφη που περιπολούν τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.
Οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας βρίσκονται ξανά στο κόκκινο, αφού ο πρόεδρος Πούτιν έχει αποδείξει ότι δεν λαμβάνει υπόψιν του τους παροξυσμούς του Τούρκου προέδρου και τον χρησιμοποιεί κατά το δοκούν, με τον Ερντογάν να προσπαθεί απελπισμένα να τραβήξει τόσο την προσοχή του Ρώσου ομόλογου του, όσο και του Ντόναλντ Τραμπ.

*** Ζαλίζουν τα νούμερα! Αυτά υπόσχεται ο Μητσοτάκης και θέλει εξουσία;..

~  Χιλιάδες ευρώ μοιράζονταν ανάμεσα στα μέλη των ΔΣ της ΑΕΠΙ (Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας), όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του tvxs.gr.
Μετά από έλεγχο που διεξήχθη από εταιρία για λογαριασμό του Υπουργείου Πολιτισμού, αποκαλύφθηκε ότι τα λεφτά από την πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών, μοιράζονταν ανάμεσα στους μετόχους και σε συγγενείς, με τα ποσά να αγγίζουν μέχρι και τις 52.000 ευρώ μισθό μηνιαίως, ενώ, στους καλλιτέχνες έδιναν ελάχιστα.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, μόνο την περίοδο 2011 – 2014 οι αμοιβές των μελών και των συγγενικών τους προσώπων άγγιξαν τα 7,4 εκ ευρώ, ενώ, άλλα 7,2 εκ ευρώ δόθηκαν σε συνδεδεμένη εταιρία για τεχνική υποστήριξη.
Η σύσταση του ΔΣ της ΑΕΠΙ στις 29-1-2010
Κώστας Τριπολίτης (στιχουργός) - Πρόεδρος
Πέτρος Ξανθόπουλος (πρώην δικηγόρος) - Διευθύνων Σύμβουλος
Παντελής Γκρετζελιάς (τέως δικηγόρος) - Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος
Δημήτριος Ξανθόπουλος του Πέτρου - Μέλος
Γεώργιος Νιάρχος (μουσικοσυνθέτης) - Μέλος
Παναγιώτης Μαυρουδής (μουσικοσυνθέτης) - Μέλος
Χρίστος Νικολόπουλος (μουσικοσυνθέτης) - Μέλος
Κωνσταντίνος Τουρνάς (Μουσικοσυνθέτης) - Μέλος
Ρόμπερτ Ουίλιαμ (μουσικοσυνθέτης) - Μέλος
Διονύσιος Τσακνής (συνθέτης - στιχουργός ) - Μέλος
Από αυτούς αποχώρησαν εφτά μέλη το 2014.
 Σύμφωνα με το πόρισμα, στο οποίο δεν αναφέρονται πρόσωπα, οι αμοιβές μισθοδοσίας για τις χρήσεις 2011 - 2014 αναλύονται ως εξής:
Μέλος ΔΣ 2 (διευθύνων σύμβουλος): 625.565 (2011), 512.856 (2014)
Μέλος ΔΣ 3 (γενικός διευθυντής):294.450 (2011) , 224.526 (2014)
Μέλος ΔΣ 4: 85.300 (2014)
Μέλος ΔΣ 5: 195. 544 (2011), 168.839 (2014)
Μέλος ΔΣ 10: 37.997 (2011), 31.701 (2014)
Μέλος ΔΣ 11: 106.947 (2011), 102.728 (2014)
Συγγενής 1 μέλους ΔΣ: 52.869 (2011), 44.109 (2014)
Συγγενής 2 μέλους ΔΣ, υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων και γραμματείας: 466.266 (2011), 385.416 (2014)
Συγγενής 3: 120.442 (2011), 92.238 (2014)
Συγγενής 4: 51.195 (2014)
 Αμοιβές ΔΣ εκτός μισθοδοσίας για την ίδια Περίοδο. Αναφέρουμε τις ετήσιες απολαβές για το 2011 και το 2014 αντίστοιχα:
Μέλος ΔΣ 1: 38. 245, 32.520
Μέλος ΔΣ 2: 31.661, 48.180
Μέλος ΔΣ 3: 6.270, 7.200
Μέλος ΔΣ 5: 6.270, 7.200
Μέλος ΔΣ 6: 6.270, 5.340
Μέλος ΔΣ 7: 6.270, 5.340
Μέλος ΔΣ 8: 6.270, 5.110
Μέλος ΔΣ 9: 6.270
Μέλος ΔΣ 10: 6.270, 6.020
Μέλος ΔΣ 11: 6.270, 7.200

***  ΟΛΟΙ το ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΠΙΑ! ΣΥΝΤΟΜΑ Τουρκία ΤΕΛΟΣ...

~  Oι σεισμικές δονήσεις δεν έχουν τέλος στην Τουρκία και τώρα πολλοί είναι οι επιστήμονες που φοβούνται πως όλη αυτή η δραστηριότητα ενδεχομένως να ενεργοποιήσει ένα μεγάλο ρήγμα το οποίο είχε δώσει το 1999 μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις στην περιοχή έχουν συμβεί 200 σεισμοί μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.
«Περιμένουμε έναν μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολή».«Τον περιμένουμε αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε σίγουρα πότε θα συμβεί. Ένας σεισμός στην Κωνσταντινούπολή μπορεί να είναι 7.2 Ρίχτερ, 7.3,μ , μπορεί να είναι μεταξύ 6,5 – 7 Ρίχτερ και να προκαλέσει χιλιάδες νεκρούς» ,αναφέρει ο διευθυντής του ερευνητικού κέντρου του Πανεπιστήμιου του Βοσπόρου, Αλί Ατές.
Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο δήμαρχος της Άγκυρας ο οποίος μίλησε για τεχνητό σεισμό.(Δείτε αναλυτικά το άρθρο ΕΔΩ)
~  Τρέμει η Τουρκία! Οι ΗΠΑ την «γκρεμίζουν»…

~  Ο φόβος και ο τρόμος έχει γίνει για την Τουρκία το αμερικανικό σύστημα Ηaarp, το χρηματοδοτείται από την Αμερικάνικη Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό και προκαλεί σεισμούς.
Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «στοχοποίηση» της χώρας και ειδικά της περιοχής της Μαρμαρίδας και της Κωνσταντινούπολης, με απώτερο στόχο να την αποδυναμώσουν και ηθικά, αλλά και πρακτικά.
Μάλιστα, ο δήμαρχος της Άγκυρας Μελίχ Gökçek συνδέει την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην επαρχία του Τσανάκκαλε, με τρεις σεισμούς μεγέθους 5.3 και 5.2 Ρίχτερ, με το σύστημα Haarp:  «Οι πρόσφατοι σεισμοί στη δυτική επαρχία του Τσανάκκαλε οργανώθηκαν από ‘σκοτεινές’ εξωτερικές δυνάμεις με στόχο να καταστρέψουν  την οικονομία της Τουρκίας με έναν μεγάλο τεχνητό σεισμό κοντά στην Κωνσταντινούπολη.
Σήμερα είχαμε έναν σοβαρό σεισμό που σημειώθηκε στο Τσανάκκαλε. Έχω διερευνήσει  το περιστατικό και αποκαλύπτω ότι υπάρχει στην περιοχή ένα πλοίο διεξαγωγής  σεισμικών ερευνών κοντά στο σημείο . Τι είναι αυτό το πλοίο και τι είδους έρευνα διεξάγει και για λογαριασμό ποιας χώρας; Aυτά  πρέπει να επιλυθούν επειγόντως. Ανησυχώ για έναν  πιθανό σεισμό που θα μπορούσε να συμβεί με τεχνητό τρόπο. Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να διερευνηθεί και να ανακοινωθεί στο κοινό».

*** NEA δημοσκόπηση-φωτιά!''Μαυρίζουν'' τον ΣΥΡΙΖΑ...


~  Καινούργια δημοσκόπηση φαίνεται πως φέρνει στο φως ακόμα χειρότερα αποτελέσματα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.Έτσι “Double Score” δείχνει να καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ,σύμφωνα με τα αποτέλεσματα της Δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας όπου η ΝΔ εμφανίζεται πρώτο κόμμα με 33%,ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει μόλις το 16,5%.

~*** Έσκυψε το κεφάλι ο Τσακαλώτος ! ΤΕΛΟΣ! Υπογράφουν τη καταδίκη μας

~  Σε συνέντευξη του στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί το αφορολόγητο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Ως διαπραγματευτική ομάδα ποτέ δεν είχαμε λευκή επιταγή. Είχαμε και κόκκινες γραμμές. Εγώ δεν μπορώ να σας πω για ένα μεμονωμένο μέτρο, συζητάμε το συνολικό πακέτο». Ερωτηθείς  πόσο θα μειωθεί το αφορολόγητο όριο, απάντησε: «Δεν διαπραγματευόμαστε μόνο για το αφορολόγητο. Θέλουμε και θετικά πράγματα. Θα κάνουμε και θετικά πράγματα».
Ο κ. Τσακαλώτος, υπογράμμισε ότι στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση επιδιώκει μια «πολιτική λύση».
 Βίντεο : Real gr Τσακαλώτος στον ΑΝΤ1 , https://youtu.be/4bHoM10MbOs  .-

***  Από τα βίντεο της ημέρας  :
~**ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΤΕ 13/02/2017:
~** ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΚΑΝΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜ  13/02/2017: https://youtu.be/Sf7oLwlKfHs .-
~*  ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ  και  ο γερμανός ΣΟΥΛΤΣ 13/2/2017:
 https://youtu.be/LYHAF_aDUyc .-
~** ΕΛΛΑΣ  και  ΤΡΑΜΠ  13/2/2017:
https://youtu.be/ZyXXaK_B6EI .-
~**O ΓΑΥΡΟΓΛΟΥ υπουρ  Παιδείας  13/02/2017:
 https://youtu.be/aqaJbnZ2s7w .-
~** ΕΡΕΥΝΑ  ενημέρωση  13/02/2017:
 https://youtu.be/nY9lfxr9rbA .-
~**Ο  ΤΕΝΕΤ της  CIA  14/2/2017:
 https://youtu.be/P7ZPXnVSAmA .-
~**ΟΙ  ΗΠΑ  πιέζοντε  από…   13/02/2017:
 https://youtu.be/tXTGhwAdkEY .-
~** ΤΡΕΙΣ  ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ στις ΗΠΑ  13/2/2017: https://youtu.be/MGvZnktBwpU .-
~** 118 άτομα Κ  Μητσοτάκη στις ΗΠΑ 13/2/2017:
 https://youtu.be/GJg-j7x2YQQ .-
~**Βόμβα στη Θεσσαλονίκη  12/02/2017:
 https://youtu.be/wiWJECU8LVA  .-

*** 10.000 ευρώ από Σκρατς στην Καλαμάτα 
10.000 ευρώ έδωσε σε έναν τυχερό το παιχνίδι Σκράτς στην Καλαμάτα.
Το στιγμιαίο λαχείο ήταν αξίας 5 ευρώ και ήταν της κατηγορίας «Σμαραγδένια Εφτάρια» και πουλήθηκε από το πρακτορείο Κονταργύρη.

*** Το «ΜΕ.Σ.Ε.Ν.Α.» δίπλα στους ανθρώπους που πάσχουν από άνοια και Alzheimer 
Το ΜΕσσηνιακό Σωματείο Επαφής με τη Νόσο Alzheimer και την Άνοια (ΜΕ.Σ.Ε.Ν.Α.), που ιδρύθηκε στις 8 Φεβρουαρίου και αποτελεί το μοναδικό σωματείο υποστήριξης ατόμων που πάσχουν από άνοια και τη νόσο Alzheimer σ’ όλη την Πελοπόννησο, παρουσιάστηκε χθες το πρωί στην Καλαμάτα.
Την ίδρυση του Σωματείου ανήγγειλε ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, και εκ των ιδρυτικών μελών του, Δημήτρης Βεργόπουλος. Ο κ. Βεργόπουλος τόνισε ότι η άνοια και η νόσος Alzheimer αποτελούν μάστιγα των καιρών, που εξαπλώνεται ραγδαία. Σκοπός του Σωματείου είναι να ευαισθητοποιήσει, να ενημερώσει, να στηρίξει και να δραστηριοποιήσει στην κάλυψη αναγκών των πασχόντων με άνοια και του περιβάλλοντός τους. «Επαγγελματίες υγείας (ιατροί, ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί κ.ά.), φροντιστές ατόμων με άνοια, πάσχοντες και όλοι όσοι έχουμε ως κίνητρο την προσφορά στο συνάνθρωπο, συμμετέχουμε εθελοντικά και συνεργαζόμαστε δημιουργικά», συμπλήρωσε.
Παράλληλα, ευχαρίστησε ιδιαίτερα το μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο για την τιμή που έκανε στο Σωματείο να είναι από τα ιδρυτικά μέλη του. Επίσης ευχαρίστησε το δικηγόρο Βασίλη Φωτεινάκη για τη νομική κάλυψη του Σωματείου, το λογιστικό γραφείο του κ. Κουδούνη και της κα Πετροπούλου, καθώς και το ξενοδοχείο Rex για την παραχώρηση της αίθουσας για τη συνέντευξη Τύπου.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κα Μαρία Αθανασάκη, φροντιστής ανθρώπου με άνοια, που τόνισε ότι τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τη δύσκολη κατάσταση όσων πάσχουν από την ασθένεια, καθώς και των ανθρώπων του περιβάλλοντός τους. Ευχαρίστησε, δε, όλους τους συμμετέχοντες στο Σωματείο.
Από την πλευρά της, η γενική οικογενειακή ιατρός, Ειρήνη Σακκά, σημείωσε ότι κάθε 3΄΄ ένα επιπλέον άτομο ανά τον κόσμο νοσεί από άνοια. Με τη γήρανση του πληθυσμού αυξάνεται ραγδαία και η συχνότητα της νόσου. Στην Ελλάδα μέχρι το 2050 τα άτομα της 3ης ηλικίας θα αποτελούν το 30% του γενικού πληθυσμού. Ο αριθμός των πασχόντων παγκοσμίως υπολογίζεται σε 46,8 εκατ., στη χώρα μας 250.000 και προβλέπεται το 2050 να πλησιάσει τα 131,5 εκατ. και 350.000 αντίστοιχα. Περίπου οι μισοί ασθενείς παραμένουν αδιάγνωστοι.
Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι δεδομένης της κλίμακας της άνοιας και της έλλειψης, μέχρι τώρα, ίασης της νόσου, καλούμαστε όλοι να παίξουμε ενεργό ρόλο βοηθώντας τους πάσχοντες και τις οικογένειές τους να ζουν με αξιοπρέπεια.
Εκτός των παραπάνω, στη συνέντευξη Τύπου παρευρίσκονταν η ψυχολόγος Μαρία Ρισβάνη, η νευρολόγος Σοφία Σαμέλη, ο νευρολόγος Παναγιώτης Σολδάτος και η λογίστρια Ειρήνη Πετροπούλου, όλοι τους ιδρυτικά μέλη του Σωματείου.
Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. επικοινωνίας: 6980-71.83.00, 11.00-1.00 καθημερινά, Δευτέρα - Παρασκευή, email: mesenames@gmail.com
Fb: ΜΕ.Σ.Ε.Ν.Α. ενώ σύντομα θα λειτουργεί και η ιστοσελίδα mesena.gr.
Του Κώστα Γαζούλη

***  Μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες το 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 
 
Με τη συμπλήρωση 73 ετών από τις 8 Φεβρουαρίου 1944, όταν συμπατριώτες μας εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο παλιό στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού και ενταφιάσθηκαν στην περιοχή των τότε Δημοτικών Σφαγείων, στη Δυτική Παραλία, διοργανώθηκε προχθές τελετή μνήμης, στο Κοιμητήριο Καλαμάτας, από το Δήμο Καλαμάτας, τις Οργανώσεις της Εθνικής Αντίστασης και τους συγγενείς των θυμάτων, ενώ η εκδήλωση διεξήχθη υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.
Καταρχάς τελέσθηκε μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των εκτελεσθέντων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Αμέσως μετά, στο κενοτάφιο, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, έγινε αναφορά στο ιστορικό της εκτέλεσης, πραγματοποιήθηκε προσκλητήριο πεσόντων (ο σχετικός κατάλογος αριθμεί 153 εκτελεσθέντες) και κατατέθηκαν στέφανοι. Κατόπιν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Την εκδήλωση κάλυψε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

*** Οι εμπνευστές του Καλαματιανού Καρναβαλιού 
 
Πραγματοποιήθηκε, όπως γράψαμε, το βράδυ του Σαββάτου η τελετή έναρξης του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού. Απλά θα θέλαμε να θυμίσουμε κάτι σε σχέση με την αρχή του.
Ο Χρήστος Φερεντίνος, που ήταν πραγματικά εξαιρετικός, ανέφερε κάποια στιγμή, προφανώς χωρίς να έχει ενημερωθεί, πως εμπνευστής του καρναβαλιού είναι ο δήμαρχος Καλαμάτας.
Επειδή, όμως, καλό είναι να μην αδικούμε ανθρώπους, να θυμίσουμε ότι το καρναβάλι εμπνεύστηκαν και ξεκίνησαν τρεις απλοί δημότες τότε, ο Δημήτρης Βεργόπουλος, ο Χάρης Βγενής και ο Νίκος Κουρής.
Ήταν τέλη Ιανουαρίου του 2013, όταν αυτή η τριάδα, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου, ανακοίνωσε ότι θέλει να δημιουργήσει καλαματιανό καρναβάλι. Τότε πολλοί πιστεύαμε ότι δε θα τα καταφέρουν, αφού είχαν ελάχιστο χρόνο για να το κάνουν πραγματικότητα.
Τελικά, τα κατάφεραν και πλέον έχουμε φτάσει αισίως στο 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι. 

***  Απορρίπτει τους ισχυρισμούς του ΟΣΕ για τον αυτοκινητόδρομο το Υπουργείο Υποδομών 
Συνέχεια δόθηκε από το υπουργείο Υποδομών στο έγγραφο που υπέγραφε ο διευθύνων σύμβουλος ΟΣΕ ΑΕ, Κωνσταντίνος Πετράκης, στο οποίο και γινόταν αναφορά στα πλημμυρικά φαινόμενα στο Νομό Μεσσηνίας, πλησίον της σιδηροδρομικής γραμμής και σε συνάρτηση με τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη – Καλαμάτα.
Σε απάντησή του, όμως, το υπουργείο Υποδομών, με έγγραφο που υπογράφει ο διευθυντής της αρμόδιας για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου ΕΥΔΕ, Γιάννης Καρνέσης, αναφέρει ότι θεωρούνται «αστήρικτα, στο σύνολό τους, τα διαλαμβανόμενα» στο έγγραφο του ΟΣΕ, «με το οποίο επιχειρείται ο συσχετισμός των μελετών και κατασκευών του έργου παραχώρησης με τα πλημμυρικά φαινόμενα της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 που έπληξαν την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας».
Στο έγγραφο του υπουργείου Υποδομών, μεταξύ άλλων, αναφέρεται προς τον ΟΣΕ και ότι «φαίνεται να υιοθετείτε (ανεπίτρεπτα κατά την άποψή μας) τη θέση ότι το σύνολο ή, εν πάση περιπτώσει, το μεγαλύτερο μέρος των επιπτώσεων των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας οφείλεται στην ανεπάρκεια των μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς και σε πλημμέλειες των κατασκευών του αυτοκινητόδρομου. Η θέση αυτή διατυπώνεται συγκεκριμένα για τα πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές κατάντη των γεφυρών παλιάς και νέας κοίτης του ποταμού Πάμισου του αυτοκινητόδρομου, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του ΤΕΙ Καλαμάτας.
Στο έγγραφό σας, πέραν των γενικόλογων διαπιστώσεων, δεν προβάλλεται καμία ειδικότερη αιτίαση ή επιχείρημα που να στηρίζει, από τεχνικής πλευράς, τη θέση σας αυτή περί ανεπάρκειας των μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας και πλημμελειών στις κατασκευές του αυτοκινητόδρομου».

***  47χρονος ιερέας βρέθηκε νεκρός, δεμένος χειροπόδαρα 
Ιερέας 47 ετών βρέθηκε νεκρός, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε, στην οδό Ναυπλίου, στον Γέρακα. Ο άτυχος ιερέας ήταν δεμένος χειροπόδαρα, ενώ δίπλα στο πτώμα του οι αστυνομικοί βρήκαν ένα μαξιλάρι γεμάτο αίματα.
Κοντά στο σημείο που ήταν ο νεκρός υπήρχε ένα έπιπλο που ήταν παραβιασμένο. Πάντως, σύμφωνα με την αστυνομία, η πόρτα του διαμερίσματος δεν έχει παραβιαστεί.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλεια Αττικής.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ανέλαβαν χθες εργασία 14 άτομα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας 
Ανέλαβαν χθες εργασία δέκα τέσσερα (14) άτομα που προσλήφθηκαν μέσω του ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας, διάρκειας 12 μηνών.
Συγκεκριμένα ανέλαβαν εργασία: ένας (1) ΠΕ Νοσηλευτικής, ένας (1) ΠΕ Ειδικών Παιδαγωγών (για το ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας), δύο (2) ΤΕ Νοσηλευτικής, μία (1) ΤΕ Μαιών, δύο (2) ΔΕ Νοσηλευτικής, ένας (1) ΔΕ Χειριστών ιατρικών συσκευών, ένας (1) ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, πέντε (5) ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού ειδικότητας μεταφορέων ασθενών.
Επίσης, στις επόμενες ημέρες αναμένεται το ΦΕΚ διορισμού άλλων τριών (3) μόνιμων υπαλλήλων ΤΕ Νοσηλευτικής από την προκήρυξη 5Κ του ΑΣΕΠ.

***  Στην πλατεία Βάθη αγρότες από όλη την Ελλάδα   
Συλλαλητήριο στην Αθήνα
Στην πλατεία Βάθη συγκεντρώνονται αγρότες από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο πανελλαδικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιούν στην Αθήνα.
Περίπου 1.000-1.500 άτομα έχουν ήδη συγκεντρωθεί, ενώ κλειστή είναι η Αχαρνών. Αστυνομικές κλούβες έχουν κυκλώσει το χώρο γύρω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Περίπου 100 αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ το παρών στο συλλαλητήριο θα δώσουν και οι αγρότες του νομού της Λάρισας.
Μεταξύ των κύριων αιτημάτων, όπως έχουν διατυπωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.
Παράλληλα, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει προκηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου.
Την Τετάρτη κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία των αγροτών.  Newsroom ΔΟΛ

***  Τζανακόπουλος: Ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα με το κλείσιμο της αξιολόγησης
  «Πιθανή η συμφωνία ώς τις 20 Φεβρουαρίου»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος
Εφόσον τις επόμενες ημέρες όλες οι πλευρές επιδείξουν εποικοδομητική στάση, είναι παρά πολύ πιθανό η δεύτερη αξιολόγηση να κλείσει ώς το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Σκληρή επίθεση κατά Μητσοτάκη.
Ο κ. Τζανακόπουλος, ερωτηθείς αν μπορεί να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει επιπλέον μέτρα λιτότητας μέσω της μείωσης του αφορολόγητου και των συντάξεων, απάντησε ότι η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για μια συμφωνία που δεν θα φέρνει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα.
Αρνήθηκε ωστόσο να μπει σε τεχνικές λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές με στόχο το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Είπε, επίσης, ότι τα νέα δημοσιονομικά στοιχεία που παρουσίασε η Κομισιόν δεν δικαιολογούν τις παράλογες απαιτήσεις για νέα μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος.
Επανέλαβε ότι το ΔΝΤ έχει παράλογες και εμμονικές απαιτήσεις, οι οποίες δεν βασίζονται στη νέα δημοσιονομική πραγματικότητα. «Αναμένουμε και από το ΔΝΤ και από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ότι θα προχωρήσουν σε ρεαλιστικότερες προτάσεις στο μέλλον, που θα λαμβάνουν υπόψη τα νέα δεδομένα» σημείωσε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον όσων «τροφοδοτούν την κινδυνολογία» και ζητούν το κλείσιμο της αξιολόγησης εδώ και τώρα, λέγοντας ότι δεν εξυπηρετούν την ελληνική πλευρά.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο, λέγοντας ότι αντί να υπερασπιστεί τις ελληνικές θέσεις υιοθέτησε τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών. «Σχεδόν ζήτησε από το Βερολίνο να μην κλείσει η αξιολόγηση» είπε και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι εμπλέκει ένα ξένο κράτος, τη Γερμανία, στις ελληνικές υποθέσεις.
«Πολιτευόμενος με γνώμονα την ιδιοτελή του φιλοδοξία για εξουσία επιχειρεί να εμπλέξει ένα ξένο κράτος στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση. Θα του θυμίζουμε διαρκώς ότι τις κυβερνήσεις στις δυτικές δημοκρατίες δεν τις διορίζουν οι δανειστές, αλλά ο ελληνικός λαός» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.
Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση σκοπεύει να καθυστερήσει κι άλλο το κλείσιμο της αξιολόγησης είπε ότι και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών έχουν πλήρη επίγνωση της σημασίας του έγκαιρου κλεισίματος της συμφωνίας και επανέλαβε πως στόχος είναι η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, η οποία θα επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα.  Νένα Σώκου   Newsroom ΔΟΛ

***  Μεγάλη ένταση με απειλές και συνθήματα στη δίκη της Χρυσής Αυγής  
Διακόπηκε η συνεδρίαση
Εκρηκτική κατάσταση με ανταλλαγή συνθημάτων και απειλή σύρραξης εντός της δικαστικής αίθουσας, οδήγησε για ακόμη μία φορά στη διακοπή της δίκης της Χρυσής Αυγής.
Το δικαστήριο διακόπηκε, όταν εντός της αίθουσας η κατάσταση παρεκτράπηκε με τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν αντικείμενα στην απέναντι πλευρά, από την οποία έρχονταν απαντήσεις.
~ Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να εκκενωθεί η αίθουσα, η έδρα αποσύρθηκε και διακόπηκε η ακροαματική διαδικασία.
Από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στο Εφετείο δεκάδες μέλη αντιφασιστικών και αντιεξουσιαστικών οργανώσεων, ενόψει της έναρξης εξέτασης μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών στο στέκι «Αντίπνοια», στα Πετράλωνα, στις 30 Ιουνίου 2008.
Σύμφωνα με καταγγελίες τους, η Αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο εντός της δικαστικής αίθουσας σε πολλούς από αυτούς, ενώ, όπως λένε, υπήρχαν κενές θέσεις. Και από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, είχαν προσέλθει στο δικαστήριο αρκετοί που θέλησαν να παρακολουθήσουν τη δίκη στους, στους οποίους -όπως καταγγέλθηκαν- επιτράπηκε η είσοδος από την Αστυνομία.
Η έκρηξη εκδηλώθηκε όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος μάρτυρας για την υπόθεση της επίθεσης στα Πετράλωνα και ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος -στο δικαστήριο- συντρόφων του.
Η πλευρά των χρυσαυγιτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή» και «π..ς γιοι αναρχικοί» και άτομα να πετούν αντικείμενα. Η άλλη πλευρά ανταπέδωσε τα συνθήματα και απειλήθηκε σύρραξη με τους αστυνομικούς στη μέση και την έδρα του δικαστηρίου να αποχωρεί.
Η ένταση με την παρέμβαση της αστυνομίας εκτονώθηκε, ωστόσο, η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 16 Φεβρουαρίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Χωρίς δηλώσεις έληξε η συνάντηση Σόιμπλε - Μητσοτάκη    Συζήτηση 70 λεπτών
Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η 70λεπτη συνάντηση του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο γραφείο του δεύτερου, στο υπουργείο Οικονομικών, στο Βερολίνο.
Ακολουθεί γεύμα εργασίας του κ. Μητσοτάκη με γερμανούς επιχειρηματίες.
Στην Πειραιώς αποτιμούν μέχρι τώρα θετικά τις επαφές του κ. Μητσοτάκη στη γερμανική πρωτεύουσα, ενώ επαναφέρουν την ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες, τονίζοντας πως θα είναι η νίκη της λογικής απέναντι στον λαϊκισμό.
Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για δύο σενάρια: είτε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, είτε «θα σέρνεται η Ελλάδα και θα πλησιάζει απειλητικά ο Ιούνιος και ο Ιούλιος».
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο νέων μέτρων, από την Πειραιώς ξεκαθαρίζουν πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει δημοσιονομικά μέτρα.
Σχολιάζοντας δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ περί δραχμής, επισημαίνουν το γεγονός ότι ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ούτε κάποιος άλλος στην κυβέρνηση έσπευσαν να τις αποδοκιμάσουν.
Πηγές της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν πως η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στο γερμανικό κοινοβούλιο δεν είναι εύκολη για την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «μεγάλη καχυποψία».
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «τώρα είναι αρκετοί που λένε πως οι εκλογές θα ήταν η λύση για το πρόβλημα», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υπερφορολογεί ό,τι κινείται» και «καθυστερεί τα πάντα χωρίς να κάνει τίποτα».  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Χθες  Δευτέρα 13-02-2017 :

Ηρακλής-ΑΕΚ     2-2 (1-1) .-
 
 Τα γκολ :19' ΓΚΟΟΟΛ 0-1 Η ΑΕΚ! ο Βάργκας., 39' ΓΚΟΟΟΛ 1-1 Ο ΗΡΑΚΛΗΣ! ο Περόνε , 64' ΓΚΟΟΛ 2-1 Ο ΗΡΑΚΛΗΣ!ο Μοντέιρο  , 76' ΓΚΟΟΟΛ 2-2 Η ΑΕΚ! ο Χριστοδουλόπουλος.
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γιώργος Φουκάκης
Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Δώνης, Στάμου, Κούρος, Αργυρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ιντζόγλου, Σαραμαντάς, Μοντέιρο, Λεοζίνιο, Περόνε .
Στον πάγκο: Γιαννίκογλου, Καραγκούνης, Πασάς, Ρούσσος, Αγγελόπουλος, Γροντής, Μπαστακός
ΑEK (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Βάργκας, Πέκχαρτ
Στον πάγκο: Ανέστης, Βινίσιους, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας, Αραούχο
~*15' Κίτρινη κάρτα στον Στάμου για σκληρό μαρκάρισμα στον Βάργκας ,43' Κίτρινη κάρτα στον Βάργκας για σκαριά στον Ιντζόγλου. Σωστή , 52' Κίτρινη κάρτα στον Λεοζίνιο για φάουλ στον Σιμόες. Σωστή. , 62' Κίτρινη κάρτα στον Κούρο για σκληρό μαρκάρισμα στον Αραούχο. Πήρε κίτρινη και ο Μπακάκης που "έπεσε" πάνω στον Φουκάκη για να διαμαρτυρηθεί. , 80' Κίτρινη κάρτα στον Ιντζόγλου για φάουλ στον Αϊντάρεβιτς. ,82' Με δέκα η ΑΕΚ. Πήρε δεύτερη κίτρινη για θέατρο ο Μπακάκης!,  87' Κίτρινη κάρτα στον Χουάντερσον. 90'+1' Κίτρινη κάρτα στον Πασά για θέατρο. Σωστή, πέφτει μόνος του ο παίκτης του Ηρακλή. .-
~**32' Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ. Στη θέση του Γκάλο, που δεν μπορεί να συνεχίσει, μπήκε ο Μπακάκης. , 60' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Αραούχο αντί του Βάργκας.,70' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Αϊντάρεβιτς αντί του Γιόχανσον.  ,79' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Στη θέση του Δώνη, που αντιμετωπίζει και πρόβλημα τραυματισμού, πέρασε ο Πασάς. ,85' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Αγγελόπουλος αντί Μοντέιρο.,86' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Γροντής αντί Κούρου.-
Τ  αθλητικά βίντεο :
~*ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΕΚ  2-2  13/02/ 2017  τα γκολ:
https://youtu.be/mvuHXa4YI_k .-

~* ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΕΚ  2-2  .- ^
~** Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)Κίτρινες: Στάμου, Λεοζίνιο, Κούρος, Ιντζόγλου, Χουάντερσον, Πασάς - Βάργκας, Μπακάκης.Κόκκινη: Μπακάκης ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Στάμου, Τζανετόπουλος, Αργυρόπουλος, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Δώνης (79' Πασάς), Λεοζίνιο, Μοντέιρο (83' Αγγελόπουλος), Κούρος (85' Γροντής), Περόνε ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο (31' Μπακάκης), Ντίντακ, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον (70' Αϊντάρεβιτς), Σιμόες, Πέκχαρτ, Μάνταλος, Βάργκας (60' Αραούχο), Χριστοδουλόπουλος Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 20ής αγωνιστικής:Βέροια-Πανιώνιος 0-1 (8΄ Μπεν)Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 0-1 (45΄+1 Ντάουντα) Ολυμπιακός-ΑΕΛ 2-0 (1΄ Ανδρούτσος, 9΄ Ιντέγε)Κέρκυρα-Λεβαδειακός 1-0 (34΄ Μ. Γκόμες)Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα 3-3 (32΄ Γ. Γιακουμάκης, 40΄ Κάργας, 51΄ Σίγκνεβιτς - 9΄, 58΄ Κόντε, 11΄ Τζημόπουλος)Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-0Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 4-0 (67΄,80΄, 90+1΄ Μπεργκ, 88΄ Λουντ)Ηρακλής-ΑΕΚ 2-2 (39΄ Περόνε, 64΄ Μοντέιρο - 19΄ Βάργκας, 76΄ Χριστοδουλόπουλος)

*** ΚΟΛΟΣΣΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   69-70 .- ^

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 35-35, 46-55, 59-70.
Διαιτητές: Σώμος, Ξενικάκης, Κάρδαρης.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Άρης Λυκογιάννης): Λιάπης, Ρέντικ 10, Τσούκου 5, Γεωργαλής 3 (1), Σαλούστρος 2, Ρέλεφορντ 7, Αχόνεν 8 (2), Βασιλόπουλος 7, Παπαδάκης, Γουάτσον 4, Χολ 13 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 2, Μπιρτς 11, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 5, Γουότερς 2, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 6, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 13 (2), Μάντζαρης 4 (1), Λοτζέσκι 10 (1).
 ~*ΚΟΛΟΣΣΟΣ- ΟΣΦΠ  69-70  13/02/2017:
https://youtu.be/EJ-YXMtAOA4 .-

 
***  Στις αναμετρήσεις για την 17η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των Ανδρών σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Λαύριο-Ρέθυμνο 73-62
Απόλλων Π.-ΠΑΟΚ 88-79
Άρης-Προμηθέας Π. 80-64
Δόξα Λευκάδας-Κόροιβος 65-69
ΑΕΚ-Τρίκαλα 87-82
Κύμη-Παναθηναϊκός 54-77
Κολοσσός Ρ.-Ολυμπιακός 59-70

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)
=========================

1. Ολυμπιακός 33
. Παναθηναϊκός 33
3. ΑΕΚ 31
4. Αρης 27
5. ΠΑΟΚ 26
. Κολοσσός Ρόδου 26
7. Ρέθυμνο 24
. Λαύριο 24
9. Προμηθέας Πατρών 23
. Τρίκαλα 23
. Κόροιβος Αμαλιάδας 23
12. Απόλλων Πατρών 22
. Κύμη 22
14. Δόξα Λευκάδας 20

***  Σήμερα Τρίτη  για το   Champions League :


~  ΜΠΕΝΦΙΚΑ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ  1-0  .-^
Βίντεο από αγώνα :
~*Μπενφίκα-Ντόρτμουντ  1-0 χαμένο πέναλτιΝτόρτ  14/02/2017:
~* Μπενφίκα-Ντόρτμουντ 1-0  Α΄ ημίχρονο  0-0  14/02/2017:

~ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  4-0 .- ^
Βίντεο  με τα γκολ :
~*ΠΑΡΙ Σ ,Ζ  , -ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 4-0 1ο γκολ 1-0 14/02/2017:
~*Παρί Σέν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα 4-0  2ο  γκολ 2-0  14/02/2017:
~* Παρί Σεν Ζερμέν- Μπαρτσελόνα  4-0  4ο  γκολ  14/02/2017:
~*Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα  4-0  3ο  γκολ  14/2/2017:
 
ΤΕΤΑΡΤΗ  15/02/.2017 :
 Ρεάλ Μαδρίτης-Νάπολι

Μπάγερν Μονάχου-Αρσεναλ

***  Καλαμάτα-Πορφύρας 59-57: Μαγικός κόσμος, σούπερ ανατροπή…
Το ροζ φύλλο αγώνος από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κατάφερε να εξασφαλίσει την Κυριακή στην Τέντα η Καλαμάτα, επικρατώντας με 59-57 σε βάρος του Πορφύρα, παραμένοντας έτσι ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής στη Γ’ Εθνική μπάσκετ των ανδρών. Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι βρίσκονταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς μπροστά στο σκορ (έκλεισαν στους +7 το ημίχρονο, με την Καλαμάτα να ισοφαρίζει για πρώτη φορά στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου και το 4ο να έχει εναλλαγές) η ομάδα του Θοδωρή Γιαννακόπουλου δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει, …χαλώντας το χατίρι εκατοντάδων φίλων της ομάδας και του μπάσκετ που γέμισαν την Τέντα, δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα!
Καλαμάτα-Πορφύρας 59-57
Τα 10λεπτα: 9-16, 26-33,45-45, 59-57
Διαιτητές: Λιότσιος, Καμήτσος
Καλαμάτα (Γιαννακόπουλος): Αντωνόπουλος, Κίσσας 3 (1), Λουρμπέας , Σκοπέτος 6 (2), Μαγιντόμπε 8, Κούτρης 3 (1), Γεωργανάς 1, Μπάκας 18, Τσικούρης 12 (1), Δελής 4, Κουτίβας 2, Τριανταφυλλόπουλος 2
Πορφύρας (Πιτσικάλης): Σίμος 3, Πάλτογλου 9 (1), Στεφανής 8, Παπαφωτίου, Βούλγαρης 22 (2), Πρέκας, Ιορδάνου, Καλαμαράς 5(1), Μπαρμπαρής 7, Οικονόμου 3 (1), Κωνσταντίνου, Ντόκος.
 ~ Εκδήλωση «αυτοεκτίμηση και αθλητισμός»
Η ομάδα μπάσκετ της Καλαμάτας δεν δουλεύει μόνο στο γήπεδο, αλλά και σε άλλα επίπεδα, όπως αποδεικνύει η παρακάτω πρόσκληση:
«Σας καλούμε στην ημερίδα που διοργανώνει η ακαδημία της Kalamata B.C., την Τετάρτη 15/2 (18:30) στο ELITE, σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του Κ.Ε.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας, με τίτλο «Αυτοεκτίμηση και αθλητισμός».
 ~ 1ος Όμιλος
17η αγωνιστική-Αποτελέσματα
ΚΑΟΚ - Άρης Πετρούπολης 44-56
Δάφνη Δαφνίου - Κεραυνός Αιγίου 87-83
Καλαμάτα - Πορφύρας 59-57
Γλαύκος - Αχαγιά ’82 70-63
Ακράτα - Έσπερος ΑΟΠΑ 62-59
Ερμιόνη - Ίκαρος Καλλιθέας 64-58
Ίκαρος Ν. Σμύρνης - Πεύκη 59-61
Ρεπό: Ένωση Ιλίου
~*  Βαθμολογία
1. Δάφνη Δαφνίου 30
2. Ίκαρος Ν. Σμύρνης 29
3. Έσπερος ΑΟΠΑ 27
4. Γλαύκος 26
5. ΚΑΟΚ 25
6. Ένωση Ιλίου 25
7. Ακράτα 25
8. Αχαγιά ‘82 23
9. Κεραυνός Αιγίου 23
10. Πορφύρας 21
11. Καλαμάτα 21
12. Άρης Πετρούπολης 21
13. Ερμιόνη 21
14. Ίκαρος Καλλιθέας 20
15. Πεύκη 20
* Οι ΚΑΟΚ και Ένωση Ιλίου έχουν αγώνα λιγότερο
~**   Επόμενη αγωνιστική (18η, 19/02)
Κεραυνός Αιγίου - ΚΑΟΚ
Πορφύρας - Δάφνη Δαφνίου
Αχαγιά 82 - Καλαμάτα
Έσπερος ΑΟΠΑ - Γλαύκος
Ίκαρος Καλλιθέας - Ακράτα
Πεύκη - Ερμιονίδα
Ένωση Ιλίου - Ίκαρος Ν. Σμύρνης
Ρεπό: Άρης Πετρούπολης
  
***
     
~ Από  τις  Αναρτήσεις  μας  :
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :

      ΑΡΦΑΡΑ 8/2/2017 .......   Δύση Ηλίου    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~ **Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 

~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 : ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......
 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-05-2017.html .-  

**ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ   5  και  6  Φεβρουαρίου 2017  :
Ενημέρωση και για την εβδομάδα που μας άφησε .....

:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/5-6-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 06  Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  ~ Από Αθήνα Κερατσίνι Νοσοκομείο Ερυθρός ...6-2-2017 ......
: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-06-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/news-07-2017.html .-  
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  07 Φεβρουαρίου 2017  :  ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  .....  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/07-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2 , Τρίτη  07  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/news-2-2017.html .-

~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας ......    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-08-2017.html .-
~***  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Φεβρουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσής μας ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/news-11-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 12  Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .......   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-12-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατοκύριακο 11  και 12  Φεβρουαρίου  2017 : ~*  Όλοι η αθλητική δραστηριότητα της εβδομάδας που πέρασε ....  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/11-12-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 13  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-13-2017.html  .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 14  Φεβρουαρίου  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-14-2017.html .-

~
***   BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5204   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3448   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3418  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.070  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου