ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

 
   Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 Σάββατο 12 Μαΐου 2018 .
«Όσοι λαοί ξεχνούν την Ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν»
  ~* Το  τραγούδι για τον ΤΟΣΚΑ  2018:
 https://youtu.be/K9jK5a9ysTE  .-

~*   ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΑΔΑ , ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ και μετά όλα τα άλλα  !

Ο  τόπος  δεν βλάπτει  και  τόσο τον άνθρωπο , αλλά  ο τρόπος και  ο σκοπός .-
 
~*  Το  ωφελιμότερο ! ΣΥΜΦΕΡΌΤΕΡΟ !
~*  Το ορθότερο ! Ελληνικότερο ! ΠΑΤΡΙΣ , ΘΡΗΣΚΕΙΑ , ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  !!!

 ~  * 12 Μαΐου: Εορτή του Αγίου Επιφανίου Επισκόπου Κωνσταντίας και Αρχιεπισκόπου Κύπρου
~ Τη μνήμη του Αγίου Επιφανίου του Επισκόπου Κωνσταντίας και Αρχιεπισκόπου Κύπρου τιμά σήμερα, 12 Μαΐου, η Εκκλησία μας.
* Ο Άγιος Επιφάνιος γεννήθηκε από πάμπτωχη οικογένεια Ιουδαίων αγροτών, στο χωρίο Βησανδούκη (ή Βησανδούκ), κοντά στην Ελευθερούπολη της Παλαιστίνης το 310 μ.Χ. (Κυπριακή λαϊκή παράδοση αναφέρει, πως ο Άγιος Επιφάνιος γεννήθηκε στον Καλοπαναγιώτη της Κύπρου, ένα χωριό της Μαραθάσας και μεγάλωσε στη Βησανδούκη). Οι γονείς του είχαν ακόμη ένα παιδί, την Καλλίτροπο.
Μετά το θάνατο των γονέων του και σε ηλικία δέκα ετών, ο Επιφάνιος προσελκύεται στο χριστιανισμό από δύο περίφημους για τις γνώσεις και τον ασκητισμό μοναχούς, το Λουκιανό και τον Ιλαρίωνα. Επτά μέρες ύστερα από το βάπτισμα του, ο Επιφάνιος τακτοποίησε την αδελφή του σ’ ένα γυναικείο μοναστήρι κι έφυγε για την έρημο της Παλαιστίνης.
Εκεί ζει κοντά στους επιφανέστερους ασκητές, ασκούμενος στην εγκράτεια, την άσκηση και στη μελέτη των Θείων Γραφών, γενόμενος υπόδειγμα για τους συνασκητές του. Η φήμη του και οι αρετές του δεν άργησαν να διαδοθούν και αναδείχθηκε επίσκοπος Κωνσταντίας της Κύπρου το 367 μ.Χ., στην οποία κατέφυγε με θαυματουργικό τρόπο, όταν το πλοίο του, που επέπλεε προς την Παλαιστίνη, λόγω τρικυμίας, έφθασε στην Κύπρο.
(Η Κωνσταντία ονομαζόταν αρχικά Σαλαμίνα. Η πόλη κτίστηκε από τον ήρωα του Τρωικού πολέμου Τεύκρο, τον γιο του Τελαμώνα, προς τιμή της πατρίδας του Σαλαμίνας και καταστράφηκε τον 4ο αιώνα μ.Χ. από σεισμό.
Η πόλη ξανακτίστηκε από τον γιο του Μέγα Κωνσταντίνου, τον Κωνστάντιο κι ονομάστηκε Κωνσταντία. Έγινε έδρα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, όταν η Κύπρος είχε 14 επισκόπους κι έμεινε τέτοια μέχρι το 1191 μ.Χ., που η Κύπρος κατακτήθηκε απ’ τους Φράγκους. Σήμερα έδρα του Αρχιεπισκόπου είναι η Λευκωσία).
Από τη θέση αυτή, ο Άγιος άρχισε τον ευαγγελισμό του ποιμνίου του και αγωνίστηκε με θερμότατο ζήλο για την διατήρηση και ενίσχυση των ορθοδόξων δογμάτων, καταπολεμώντας όλες τις αιρετικές δοξασίες και πλάνες της εποχής του και ιδιαίτερα εκείνες του Ωριγένη. Κάνοντας συνεχή χρήση των λόγων της Αγίας Γραφής και γράφοντας πλήθος αντιαιρετικά συγγράμματα, αγωνίστηκε για να κρατήσει τούς πιστούς στην ανόθευτη χριστιανική πίστη.
Το 381 μ.Χ., μαζί με τέσσερις άλλους Κυπρίους επισκόπους, ο Επιφάνιος έλαβε μέρος και στη Δευτέρα Οικουμενική Σύνοδο.
Ο Επιφάνιος πέθανε εν πλω από την Κωνσταντινούπολη, που είχε πάει για εκκλησιαστικές υποθέσεις προς την Κωνστάντια, στις 12 Μαΐου του 403 μ.Χ., μετά από αρχιεροσύνη 36 χρόνων. Το τίμιο λείψανό του μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη ο αυτοκράτορας Λέων ΣΤ’ ο Σοφός. Η Σύναξή του ετελείτο στον αγιότατο οίκο του, που ήταν στο ναό του Αγίου Φιλήμονος.
Ο Επιφάνιος Κωνσταντίας έκτισε την μεγάλη βασιλική (δεν την ολοκλήρωσε μέχρι τον θάνατό του), της οποίας τα ερείπια διασώζονται μέχρι τις ημέρες μας. Ο μεγάλος αυτός Αρχιεπίσκοπος, πολύ σημαντικός διδάσκαλος και πατέρας της Εκκλησίας, υπήρξε και αξιόλογος συγγραφέας.
Τα έργα του «Πανάριον» (περιέχει επιχειρήματα για την ανασκευή των αιρέσεων που υπήρχαν τότε), «Αγκυρωτός» (σε 120 παραγράφους περιλαμβάνει μια επιτομή της σύγχρονης προς τον άγιο Επιφάνιο Θεολογίας), «Περί μέτρων και σταθμών», «Περί των δώδεκα λίθων των όντων εν τοις στολισμοίς του Ααρών», αποτελούν πολύτιμα πετράδια στο μέγα ψηφιδωτό της Πατερικής Γραμματείας.
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ενδεικτικά μερικά θαύματα που έκανε ο Άγιος Επιφάνιος: θεράπευσε την κόρη του βασιλιά της Περσίας από το δαιμόνιο που την βασάνιζε, ανάστησε το νεκρό παιδί ενός άρχοντα της Περσίας, θανάτωσε ένα λέοντα που έβγαινε από το δάσος κι έτρωγε τους ανθρώπους που περνούσαν από εκεί κοντά, εξεδίωξε το δαιμόνιο από κάποιο Κάλλιστο που ήταν γιος του πρώτου Έπαρχου της Ρώμης και τέλος θΘεράπευσε τον Μέγα Θεοδόσιο, τον αυτοκράτορα, από παράλυση των κάτω άκρων.
Απολυτίκιο:
Ήχος α’. Της ερήμου πολίτης.
Τούς διττούς υποφήτας της άναρχου θεότητας, των θεοτυπώτων δογμάτων, τους πανσόφους εκφάντορας, συν τω Επιφανίω τω κλεινώ, υμνήσωμεν τον θείον Γερμανών ως λαμπροί γαρ των αρρήτων μυσταγωγοί, πυρσεύουσι τους κράζοντας δόξα τω στεφανώσαντι υμάς, δόξα τω μεγαλύναντι, δόξα τω βεβαιούντι δι’ υμών, πίστιν την Ορθόδοξον.
~* Απολυτίκιο Αγ. Επιφανίου και Γερμανού - 12 ΜΑΙΟΥ : https://youtu.be/w08Gvd_Ybnw  .-

~*Τα ανθρώπινα δεν έχουν απολυτότητα .-
~*Τα λάθη των γιατρών τα σκεπάζει το χώμα .-

*** Έφυγε από την επίγηα ζωή .. μετά από τροχαίο , ο 85χρονος  Σπύρος Μορογιώργας ...Αγαπητό πρόσωπο της κοινωνίας των Αρφαρών !
 Η  νεκρώσιμος ακολουθεία σήμερα Σάββατο ώρα 17.00 στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών .. Από όσα γράφτηκαν :
 ~ Ένα κομμάτι του παζλ της ζωής των παιδικών κ νεανικων μου χρόνων χάθηκε !!Σπύρο μου αγαπημένε καλό παράδεισο . Δε συνηθίζω να αποχαιρετώ από αυτό το απρόσωπο μέσο ... Μα θεωρώ ότι πρέπει μιας και δε θα μπορέσω να έρθω να σε αποχαιρετήσω από κοντά..  Έστω κ από εδώ να εκφράσω τη λύπη μου για την απώλεια σου.. .. Ήσουν ο καλός γείτονας που αγαπούσε το σπίτι μας ...  Κάτι καλύτερο από θείος...  Κομμάτι της ζωής μου !!Μόνο εσύ κ εμείς ξέραμε τι σημαινε η παρουσία σου !!!!Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ...  Το ξέρεις!!!!!!! Καλοτάξιδος !!
~ Ο Θεός να τον αναπαυσει. Ήταν άνθρωπος του Θεού ο Σπύρος.
~ Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν θα ξαναδώ ποτέ πάλι τον Σπύρο. Είναι ένας άνθρωπος που τον θυμάμαι από τότε που γεννήθηκα, είμασταν μαζί κάθε μέρα, πραγματικά θα μας λείψει σε όλους, ήταν ένα κομμάτι της ζωής μας και σίγουρα η απουσία του θα είναι αισθητή. Ήταν πολύ αγαπητός σε όλους μας και πραγματικά μόνο εμείς που τον ζούσαμε καθημερινά γνωρίζουμε τι σημαινε η παρουσία του για εμάς. Αλλά αυτό που με θλίβει πιο πολύ είναι ο τρόπος που τον χάσαμε......
~ Και εφυγε και αδικα  ,...  εμαθα. Τον χτυπησε αμαξι .-
~ Την ευχή του και την αγάπη του να έχετε και να σας προστατεύει γιατί το συναίσθημα δεν πεθαίνει μόνο το σώμα. Η ψυχή συνεχίζει το δρόμο της.
~ Καλό του Παράδεισο και εγώ έχω καλές αναμνήσεις απο τον κυρ Σπύρο.
~ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΆ ΤΩΝ ΑΓΓΈΛΩΝ
~ Μερικοί ανθρωποι ειναι κομματι της ζωης μας και φευγοντας αφηνουν κενο!Καλο παραδεισο να΄ χει!
~ Μόνοι μας ερχόμαστε ! Μόνοι μας φεύγουμε ! Κι΄ ότι έρχεται φεύγει ! Καλό σου ταξίδι αξέχαστε Σπύρο ! Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ !!!!!
~ Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα του!
~ Ας είναι ανάλαφρο το χωματακι τον Αρφαρων... ΚΑΛΌ Παραδεισο Φίλτατε αξεχαστε ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!! ΣΠΎΡΟ!!!!! Συλλυπητήρια στους οικιους του ... Άνθρωπος της Αγάπης και της προσφοράς ..!!!
~   Έφυγε ο Σπύρος;; Από τους πιο καλούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Να είναι καλά εκεί πάνω
Με μεγάλη λύπη Τομαθα ήταν καλός άνθρωπος καλό παραδησο Σπυρο
~ Συλλυπητήρια..... Πάντα καλοσυνάτος ! καλοκάγαθος ! χαμογελαστός !
~*Υπέκυψε στα τραύματα του ο 86χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Αρτέμιδος 

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το μεσημέρι ο 86χρονος που νωρίς το πρωί της Δευτέρας παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο στην διασταύρωση των Οδών Αρτέμιδος και Μεσσήνης{Σπύρος Γ. Μορογιώργας από Αρφαρά} . Ο άτυχος ηλικιωμένος είχε διακομισθεί άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, σε πολύ σοβαρή κατάσταση που δεν κατάφερε να ξεπεράσει , υποκύπτοντας στα τραύματα του το μεσημέρι της Πέμπτης.

~**-"Η ιστορία θα πρέπει να απολογηθεί όχι τόσο για τις αποτρόπαιες πράξεις κάποιων μοχθηρών ανθρώπων, όσο για την εκκωφαντική σιωπή των υπολοίπων"
Μάρτιν Λούθερ Κινγκ..


***  Συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ παρουσία Νίμιτς
 Στο περιθώριο των εργασιών της 2ης Υπουργικής Συνάντησης «Visegrad-4 plus Balkan-4 plus», αναμένεται να εξεταστούν όλα τα τελευταία δεδομένα σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ
~ Στις 10:30 το πρωί, στο Σούνιο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, παρουσία του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, για την ονομασία της γειτονικής χώρας.
Στο περιθώριο των εργασιών της 2ης Υπουργικής Συνάντησης «Visegrad-4 plus Balkan-4 plus», οι Νίκος Κοτζιάς, Νικόλα Ντιμιτρόφ και Μάθιου Νίμιτς αναμένεται να εξεταστούν όλα τα τελευταία δεδομένα σχετικά με την αποδοχή της χρήσης της νέας ονομασίας έναντι όλων (το περίφημο erga omnes), μετά και τη συνάντηση που είχαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και ΠΓΔΜ την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.  Χθες Παρασκευή ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ότι «από τη στιγμή που θα συμφωνήσουμε και θα υπάρξει η νομική επικύρωση της συμφωνίας, ο δρόμος για να ανοίξει η διαπραγμάτευση με την ΕΕ είναι ανοικτός» καθιστώντας σαφές πως «εφόσον το θελήσουμε πραγματικά μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας και οι δύο πλευρές, θα τελειώσουμε με ένα πρόβλημα το οποίο δεν θα έπρεπε να εκκρεμεί».Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επανέλαβε ότι η ιστορία δεν πρέπει να είναι φυλακή, αλλά σχολείο – και μας φυλάκισε, όπως είπε, σε πολλά ζητήματα.
Από την πλευρά του, ο σκοπιανός ομόλογός του εξέφρασε την αισιοδοξία του, λέγοντας ότι «βρισκόμαστε σε μία πολύ ευαίσθητη φάση, κατ’ ουσίαν αντιμετωπίζουμε μία από τις τελευταίες εναπομείνασες διαφορές και διερευνούμε τον τρόπο που θα καλυφθούν οι ανάγκες αμφοτέρων των πλευρών. Θεωρώ πως έχουμε ενώπιόν μας μία μεγάλη ευκαιρία, έχουμε επενδύσει τεράστια προσπάθεια σ’ αυτό».
Και συμπλήρωσε πως «αν δεν τα καταφέρουμε, θα συνεχίσουμε για να το κάνουμε καλύτερα».

~* H " ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ "  ίσως  μπορέσει να βγάλει τη ΕΛΛΑΔΑ μας  από την ΚΡΙΣΗ ! ???

***  Κοτζιάς: Ο ευρωπαϊκός δρόμος της ΠΓΔΜ θα ανοίξει με την νομική επικύρωση συμφωνίας Ο υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές πως «εφόσον το θελήσουμε πραγματικά μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας και οι δύο πλευρές, θα τελειώσουμε με ένα πρόβλημα το οποίο δεν θα έπρεπε να εκκρεμεί». Αισιόδοξος ο Ντιμιτρόφ ~  «Από τη στιγμή που θα συμφωνήσουμε και θα υπάρξει η νομική επικύρωση της συμφωνίας, ο δρόμος για να ανοίξει η διαπραγμάτευση με την ΕΕ είναι ανοικτός» διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, εν όψει της αυριανής συνάντησής του με τον Νικολά Ντιμιτρόφ και τον Μάθιου Νίμιτς, στο Σούνιο. Από την πλευρά του, ο σκοπιανός ομόλογός του εξέφρασε την αισιοδοξία του, ενώ τόνισε πως «αν δεν τα καταφέρουμε, θα συνεχίσουμε για να το κάνουμε καλύτερα».
Μετά τη διαπραγμάτευση στη Θεσσαλονίκη, «θα κάνουμε τον επόμενο γύρο των διαπραγματεύσεων» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς, καθιστώντας σαφές πως «εφόσον το θελήσουμε πραγματικά μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας και οι δύο πλευρές, θα τελειώσουμε με ένα πρόβλημα το οποίο δεν θα έπρεπε να εκκρεμεί».Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, ανέφερε πως με τον ομόλογό του από την ΠΓΔΜ «έχουμε κληθεί να λύσουμε ένα πρόβλημα το οποίο δεν δημιουργήσαμε, ούτε εκείνος, ούτε εγώ, ούτε οι σημερινές μας κυβερνήσεις ευθύνονται». Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως «έχουμε ευθύνη απέναντι στην περιοχή να λύσουμε το πρόβλημα», διευρύνοντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα των δύο χωρών και της περιοχής.Ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε ότι η ιστορία δεν πρέπει να είναι φυλακή, αλλά σχολείο – και μας φυλάκισε, όπως είπε, σε πολλά ζητήματα.«Είναι ζητήματα που άλλες χώρες τα λύσανε στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και ας ήταν και σε διαφορετικά στρατόπεδα, που σε μας όμως αναδείχθηκαν μετά τον Ψυχρό Πόλεμο» ανέφερε.Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι «τώρα που βγαίνουμε από την κρίση χρειαζόμαστε να μην βγούμε μόνοι μας, χρειαζόμαστε να βγούμε σε συνέργεια με τις γειτονικές μας χώρες, και δη της Βαλκανικής, ώστε η ανάπτυξη να είναι συνολική όλων μας. Και η ανάπτυξη κάθε χώρας στην περιοχή, είναι σίγουρο ότι θα συμβάλει και στην παραπέρα ανάπτυξη της Ελλάδας».«Ελπίζουμε να αποδείξουμε ότι το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν, και το μέλλον στο μέλλον» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς. Αισιόδοξος ο ΝτιμιτρόφΤην αισιοδοξία του για την πορεία των διαβουλεύσεων για το ονοματολογικό, εξέφρασε από το Σούνιο ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ.
«Αύριο έχουμε ξεχωριστές συνομιλίες γι’ αυτό» τόνισε, «με την παρουσία του κου Νίμιτς. Βρισκόμαστε σε μία πολύ ευαίσθητη φάση, κατ ουσίαν αντιμετωπίζουμε μία από τις τελευταίες εναπομείνασες διαφορές και διερευνούμε τον τρόπο που θα καλυφθούν οι ανάγκες αμφοτέρων των πλευρών. Θεωρώ πως έχουμε ενώπιόν μας μία μεγάλη ευκαιρία, έχουμε επενδύσει τεράστια προσπάθεια σ’ αυτό».
Σε ερώτηση για το εάν θεωρεί ότι αυτά είναι τα τελευταία βήματα της λύσης ή ότι είναι η αρχή του τέλους, ο κός Ντιμιτρόφ απάντησε πως «καταφέραμε μέσα σε έντεκα μήνες να έλθουμε πολύ κοντά σε προσωπικό επίπεδο και εάν μπορέσουμε να έχουμε αυτή τη σημαντική πρόοδο σε λιγότερο από έντεκα μήνες, εάν όχι σε έντεκα εβδομάδες, θα υπάρξει μεγάλη ανακούφιση και μάλιστα θα αναρωτιόμαστε πως και διατηρήθηκε αυτό το πρόβλημα τόσον καιρό».«Αν δεν τα καταφέρουμε, θα συνεχίσουμε για να το κάνουμε καλύτερα»Αναφορικά με το εάν θα μπορούσαμε να μιλούμε πως βρισκόμαστε ενώπιον ενός τελικού χρονοδιαγράμματος, ο Ντιμιτρόφ απάντησε πως «το χρονοδιάγραμμα υπαγορεύεται από άλλες διαδικασίες, που όμως σχετίζονται μεταξύ τους, θα τολμούσα να πω περισσότερο από τα χρονικά περιθώρια που θέτει η ΕΕ, παρά από εκείνα του ΝΑΤΟ, μ’ όλο που και αυτά είναι σημαντικά, επίσης οι εκλογικοί κύκλοι και στις δύο χώρες, οι οποίοι όπως όλοι γνωρίζουμε δεν είναι σαφώς προσδιορισμένοι και βασίζονται κι αυτοί σε άλλους παράγοντες, επομένως όσο πιο σύντομα, τόσο καλύτερα».«Αυτό είναι εκείνο που θέλουμε να κάνουμε. Δεν θέλουμε να παραιτηθούμε, εάν δεν τα καταφέρουμε θα συνεχίσουμε για να το κάνουμε καλύτερα. Γιατί θέλουμε να τα καταφέρουμε» πρόσθεσε.Όσον αφορά σε ενδεχόμενη συμφωνία και εάν αυτή θα είναι ικανή να πείσει και την κοινή γνώμη και τους πολιτικούς στις δύο χώρες, ο κ. Ντιμιτρόφ δήλωσε πως «ιδεωδώς θέλουμε όλες οι πλευρές να βρίσκονται μαζί μας. Πιστεύω πως, εάν δεν χρησιμοποιηθεί το ζήτημα αυτό για εσωτερική πολιτική, τότε είναι πολύ δυνατόν να τα καταφέρουμε».«Πιστεύω πως θα χρειασθεί αποφασιστικότητα στην άσκηση πολιτικής και πιστεύω πως αυτό θα καταστεί δυνατόν εάν κι εμείς έχουμε αυτοπεποίθηση και εάν πιστεύουμε τους εαυτούς μας τότε θα μπορέσουμε να πείσουμε και τους άλλους. Γνωρίζετε καλά πως τα μεγάλα επιτεύγματα δεν είναι εύκολα, αλλά η ανταμοιβή που παίρνεις όταν γίνονται είναι μεγάλη» τόνισε.Διαβάστε επίσης: Η χρυσή τομή για συμφωνία με τα Σκόπια – Το σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι

*** Διεκόπη για 21 Μαΐου η δίκη για ασέλγεια σε ανήλικη λόγω ασθένειας της συνηγόρου 
Ασθένεια και εν συνεχεία νοσηλεία στο νοσοκομείο δήλωσε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη του 57χρονου δημοσίου υπαλλήλου της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Μεσσηνίας που δικάζεται για κατάχρηση και αποπλάνηση ανήλικης, με αποτέλεσμα τη διακοπή της δίκης.
Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε την Πέμπτη και συνεχίσθηκε μέχρι το απόγευμα, για να διακοπεί και να συνεχισθεί χθες το πρωί με τις αγορεύσεις της εισαγγελέως, των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης και εν συνεχεία την έκδοση της απόφασης από τακτικούς δικαστές και ενόρκους.
  Ασθένεια και νοσηλεία
Όπως έγινε γνωστό, χθες το πρωί το δικαστήριο ενημερώθηκε με έγγραφο ότι η δικηγόρος έχει ασθενήσει με ίλιγγο και δεν μπορεί να παρευρεθεί. Αρχικά το δικαστήριο διέκοψε για τη μία μετά το μεσημέρι, ώστε να δοθεί χρόνος να συνέλθει η δικηγόρος υπεράσπισης. Ωστόσο, το μεσημέρι προσκομίσθηκε έγγραφο ότι τελικά μετέβη για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Έτσι, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση και όρισε τη συνέχισή της για τις 21 Μαΐου.
Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο 57χρονος έχει κριθεί ομόφωνα ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη σε ασέλγεια τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και με την επιβαρυντική περίσταση ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους οικείους του θύματος, όπως και για αποπλάνηση ανηλίκου το οποίο έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του, αλλά δεν έχει υπερβεί το 13ο, κατ’ εξακολούθηση. Του έχει επιβληθεί ποινή καθείρξεως 19 ετών με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, με τους όρους καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και απαγόρευσης προσέγγισης της περιοχής που κατοικεί η 12χρονη με την οικογένειά της.  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Ηλίας Μαμαλάκης: «Να μάθουμε να επιλέγουμε σωστά το ψάρι μας, ώστε τα παιδιά μας να μη τα βλέπουν σε φωτογραφία»
 
Θα ενημερώσει για την υπεραλίευση και θα μαγειρέψει στο κοινό της Καλαμάτας σήμερα το πρωί στην Κεντρική Αγορά!
  Σ’ ένα ταξίδι γνώσεων και γεύσεων μας καλεί σήμερα το πρωί στις 11.00 ο πρεσβευτής της WWF Ελλάς, Ηλίας Μαμαλάκης, στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της WWF κατά της υπεραλίευσης, ο δημοφιλής γευσιγνώστης θα ενημερώσει το κοινό της Καλαμάτας για τα μυστικά της υπεύθυνης επιλογής ψαρικών, ενώ εν συνεχεία θα μαγειρέψει φρέσκα ντόπια ψάρια με τη βοήθεια σπουδαστών του ΙΕΚ Horizon, στο χώρο των βιολογικών προϊόντων της Αγοράς.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της WWF Ελλάς, ύστερα από πρωτοβουλία του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας και του «Γαστροναύτη», Παναγιώτη Παπανικολόπουλου, ενώ ο Δήμος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας δέχθηκαν με μεγάλη χαρά να φιλοξενήσουν την εκδήλωση.
Στο πλαίσιο αυτής χθες το πρωί δόθηκε στο κατάστημα «Κύμα» συνέντευξη Τύπου από τους οργανωτές της.
Η υπεύθυνη της WWF Ελλάς για την εκστρατεία «Fish forward», Φένια Νικολάου, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Μπάκα και το Δήμο Καλαμάτας που δέχθηκαν να φιλοξενήσουν την εκδήλωση στο χώρο της Κεντρικής Αγοράς, καθώς και το Σχολείο Τουρισμού και τις σχολές μαγειρικής της περιοχής για τη συνεργασία τους.
Σκοπός της εκδήλωσης, όπως τόνισε, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω στο θέμα της υπεραλίευσης που «μαστίζει» τις θάλασσες του πλανήτη, με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται πολλά είδη ψαριών. Η λύση υπάρχει και είναι η ορθή κατανάλωση ψαρικών απ’
όλους μας, σημείωσε, και πάνω στην ενημέρωση για την ορθή κατανάλωση βασίζεται και η εκστρατεία της WWF Ελλάς με πρεσβευτή τον κ. Ηλία Μαμαλάκη.
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, Γιάννης Μπάκας, υπογράμμισε ότι είναι τιμή για την αγορά της πόλης να φιλοξενεί στο χώρο της τον πασίγνωστο γευσιγνώστη Ηλία Μαμαλάκη, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να πάει στη σημερινή εκδήλωση, καθώς θα ενημερωθεί κατάλληλα για την ορθή επιλογή των ψαρικών, ενώ θα γευθεί και θαλασσινές νοστιμιές δια χειρός του Ηλία Μαμαλάκη και σπουδαστών μαγειρικής από σχολές της Καλαμάτας.
Τέλος, σημείωσε ότι τα ψάρια που θα μαγειρέψουν σήμερα είναι προσφορά του ιχθυοπωλείου «Τασούλας Φοίφα».
Από την πλευρά του, ο κ. Ηλίας Μαμαλάκης τόνισε ότι είναι μεγάλη ανάγκη να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της υπεραλίευσης, αν θέλουμε τα παιδιά μας να μη βλέπουν τα ψάρια μόνο σε φωτογραφίες, ενώ σημείωσε ότι η κατάλληλη ενημέρωση, τόσο των καταναλωτών όσο και των επαγγελματιών, μπορεί να δώσει λύσεις.
Κλείνοντας ευχαρίστησε το Σχολείο Τουρισμού και το «Γαστροναύτη» Παναγιώτη Παπανικολόπουλο, που βοήθησαν γι’ αυτή την εκδήλωση, λέγοντας ότι η Καλαμάτα πάντα είναι πρωτοπόρα σε σπουδαίες πρωτοβουλίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, μετά τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μαμαλάκης μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα σε δύο σχολές μαγειρικής της πόλης.
Ο Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, γνωστός και ως «Γαστροναύτης», κάλεσε με τη σειρά του τους πολίτες της Καλαμάτας να δώσουν το «παρών» στη σημερινή εκδήλωση, ώστε να ενημερωθούν για το πολύ σημαντικό θέμα της υπεραλίευσης. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον κ. Μαμαλάκη που για δεύτερη φορά, μετά την παρουσία του στο Σχολείο Τουρισμού το Νοέμβριο, τιμά την πόλη με την παρουσία του.
Τη συνέντευξη Τύπου έκλεισε ο υδροβιολόγος, επιστημονικός συνεργάτης της WWF Ελλάς, Μιχάλης Μαργαρίτης, μιλώντας για τα συνολικά τέσσερα προγράμματά της, με στόχο να σταματήσει η εκτός ορίων αλίευση στον πλανήτη.  Του Κώστα Γαζούλη

***  Συνελήφθησαν οι δύο Αλβανοί δραπέτες
 
Συνελήφθησαν, το βράδυ της Παρασκευής, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, οι δύο Αλβανοί κακοποιοί που απέδρασαν, προχθές το βράδυ, από το λιμάνι του Πειραιά, κατά τη διάρκεια της μεταγωγής τους σε φυλακές της Κρήτης. Οι δύο κακοποιοί έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας έπειτα από ειδική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της ΕΚΑΜ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι δύο συλληφθέντες μεταφέρονται στα κεντρικά της ΓΑΔΑ. Υπενθυμίζεται πως την ώρα που το βανάκι της αστυνομίας εισήλθε στο πλοίο, κάτω από άγνωστες συνθήκες, οι κρατούμενοι έβγαλαν τις χειροπέδες τους και την ώρα που ο αστυνομικός άνοιξε την πόρτα για να κατέβουν ώστε να συνοδευτούν σε ειδικό χώρο μέσα στο πλοίο, τον απώθησαν και εξαφανίστηκαν. Η κλούβα της αστυνομίας μετέφερε στο πλοίο 11 κρατούμενους Αλβανούς κρατούμενους και την ώρα που τους κατέβαζαν για να τους οδηγήσουν μέσα στο πλοίο τέσσερις εκ αυτών κατάφεραν να δραπετεύσουν. Ο ένας εκ των κρατουμένων ακινητοποιήθηκε από στέλεχος του Λιμενικού Σώματος και συνελήφθη ενώ λίγη ώρα αργότερα μετά από έρευνα ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ εντοπίστηκε και ένας δεύτερος που συνελήφθη κοντά στο λιμάνι του Πειραιά. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο κρατουμένων συνεχίστηκαν μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής, όταν και συνελήφθησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Newsbeast.gr

*** 17 συλλήψεις στη Μεσσηνία σε αστυνομική επιχείρηση
 
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε προχθές εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Αναλυτικά συνελήφθησαν στη Μεσσηνία:
•Ένας ημεδαπός για ναρκωτικά.
•Πέντε ημεδαποί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
•Πέντε ημεδαποί και δύο αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•Ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
•Δεκατέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Εξιχνιάστηκε, δε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας μία περίπτωση κλοπής κινητού τηλεφώνου ημεδαπού, που είχε γίνει στις 12/4/2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μίας 26χρονης ημεδαπής, για κλοπή, ενώ το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκε και μικροποσότητα κάνναβης.

*** Αξέχαστες στιγμές στο 2ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας
 
Ολοκληρώνεται αύριο το βράδυ 
 Εξαιρετικές και αξέχαστες δημιουργικές και θεατρικές στιγμές για όλους, μικρούς και μεγάλους, στο 2ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, που βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται αύριο.
Μεγάλες και μικρές μαριονέτες κινούνται με απίστευτη δεξιοτεχνία από τα μαγικά χέρια του Φραντσίσκο και της ομάδας του.
Κούκλες μάπετ, καταπληκτικής κατασκευής και ομορφιάς από τους ΚΟΚΟΥΜΟΥΚΛΟ, κινούνται και εκφράζονται με χάρη.
Ένα καταπληκτικό θέατρο από χαρτί διδάσκει και περιγράφει το ποτάμι της ελληνικής γλώσσας από τη μουσειοπαιδαγωγό Φαίη Τσίτου.
Μια παράσταση πρωτότυπη με θέατρο σκιών, κούκλες μπουράνκο και ποικίλες άλλες τεχνικές από την ομάδα ΜΑΡΜΙΤΑ, περιγράφει την ιστορία του νερού, σκορπίζοντας μηνύματα οικολογικά.
Παραστάσεις για όλες τις ηλικίες - και μικρές και μεγάλες - με την τεχνική της sandart και παραμυθένιες κούκλες από την Ιρίνα Μπόικο, ταξιδεύουν το κοινό στα παραμύθια!
«O κύκλος με την κιμωλία» του Μπρεχτ για μικρά παιδιά από τη Μαρία και τη Σοφία της ομάδας «Ζουζουνοφωλιά» κάνει προσιτό και κατανοητό σε μικρά παιδιά το περίφημο αυτό έργο.
Και ακόμα, πλάσματα του βυθού, και χαλιά που πετάνε και φωτιές, και ταξίδια στην έρημο και γοργόνες και ντενεκεδάκι ήρωες και Καραγκιόζης!
Τα παιδιά και οι μεγάλοι περιμένουν τις επόμενες ημέρες με ανυπομονησία, για να συνεχίσουν το ταξίδι στο παραμύθι, γνωρίζοντας κι άλλες κούκλες, άλλης τεχνικής και έκφρασης, να πλουτίσουν τις γνώσεις του και να διευρύνουν τη φαντασία τους στον κόσμο του «απίστευτου». Στον κόσμο του άψυχου που αποκτάει με μαγικό τρόπο ζωή. Αυτό είναι το κουκλοθέατρο!!
Σήμερα δε Σάββατο στις 12.30 μετά το μεσημέρι θα τις ταξιδέψουν στο κέντρο της Καλαμάτας, δίνοντας, με τη χαρά που ένιωθαν όλες αυτές τις ημέρες, δύναμη, ζωή και κίνηση στις κούκλες, μεγάλες και μικρές, με συνοδεία μουσικής. Η παρέλαση με γιγαντόκουκλες θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, που θα ξεκινήσει από το κτήριο της Φιλαρμονικής και θα καταλήξει στο χώρο μπροστά στο ΔΗΠΕΘΕΚ. Το μουσικό φινάλε θα γίνει με τη βοήθεια του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, αύριο στις 20.15 στο ΔΗΠΕΘΕΚ.

***  Νατάσα Κυριακοπούλου και Παναγιώτης Τζαβάρας διεκδικούν αύριο την ψήφο 2.600 «γαλάζιων» μελών στη Μεσσηνία
Με «φόντο» την προεδρία της ΝΟΔΕ Ν.Δ.!  -9.00 το πρωί με 7.00 το απόγευμα στο «Κουμουνδούρος» στην Καλαμάτα και στα Δημαρχεία των υπόλοιπων Δήμων οι εκλογές
 2.600 είναι τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στις αυριανές εκλογές για τη ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας. Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη που ανανέωσαν την εγγραφή τους ή πραγματοποίησαν νέα, έως και το Σάββατο 5 Μαΐου. Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» από τις 9.00 π.μ. έως τις 7.00 μ.μ., ενώ την ίδια ώρα στα Δημαρχεία των 5 υπολοίπων Δήμων της Μεσσηνίας, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για τις Τοπικές Οργανώσεις και τη Νομαρχιακή Επιτροπή.
Όπως είναι φυσικό, «μητέρα των μαχών» σ’ αυτή τη διαδικασία είναι η εκλογή του νέου προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής. Τη θέση διεκδικούν η πρόεδρος, τα τελευταία δυο χρόνια, Νατάσσα Κυριακοπούλου και ο Παναγιώτης Τζαβάρας, που το 2016, απέσυρε την υποψηφιότητά του την τελευταία στιγμή.
Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, το «Θάρρος» έθεσε ερωτήματα στους δυο υποψηφίους, οι οποίοι και μας απάντησαν με μεγάλη προθυμία:
  -Κυρία Κυριακοπούλου, υποψήφια για δεύτερη φορά για τη θέση της προέδρου της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας… Πώς αποτιμάτε την παρουσία σας τα δύο χρόνια της θητείας σας; Αφήσατε κάτι στη μέση θεωρείτε και διεκδικείτε εκ νέου της θέση της προέδρου;
  Πριν από δύο χρόνια, όπως γνωρίζετε, ανταποκρίθηκα στο σάλπισμα ανανέωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη και ανέλαβα την προεδρία της ΝΟΔΕ. Η αλήθεια είναι ότι διαχειριστήκαμε με τους συνεργάτες μου δύσκολες καταστάσεις, ξεκινώντας με τις πλημμύρες το Σεπτέμβριο 2016, την εξέλιξη των έργων υποδομής, τους δασικούς χάρτες, τα αγροτικά (φέτα & ελιές Καλαμών συμφωνία ΣΟΕΣ), την υγεία, την ασφάλεια και προστασία των πολιτών και πληθώρα άλλων τοπικών και όχι μόνο θεμάτων. Νομίζω πως ανταποκριθήκαμε με επιτυχία και ισορροπήσαμε επιτυχώς σε δύσκολες και λεπτές καταστάσεις.
Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, γιατί η δουλειά ήταν ομαδική και τα εύσημα από την κεντρική διοίκηση, ότι είμαστε στις 3 καλύτερες ΝΟΔΕ πανελληνίως, δεν ανήκουν σε εμένα, αλλά πάνω από όλα σε αυτούς.
Απαντώντας, λοιπόν, και στο τελευταίο σκέλος της ερώτησής σας, κε Γαζούλη, θα σας έλεγα ότι αυτό που έχω αφήσει στη μέση και είναι το σημαντικότερο, όχι μόνο για εμένα, αλλά και για τα μέλη και τους φίλους αυτής της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης, είναι να «διώξουμε» μια ώρα αρχύτερα την πλέον ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η ανερμάτιστη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόσο πιο γρήγορα η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιστρέψουν τη χώρα στην κανονικότητα και το χαμόγελο στους συμπολίτες μας.
  -Κύριε Τζαβάρα, πριν από περίπου δύο χρόνια αποσύρατε την τελευταία στιγμή την υποψηφιότητά σας για πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας. Τι είναι αυτό που σας οδήγησε αυτή τη φορά να μην κάνετε πίσω; Θεωρείτε ότι δεν ήταν όπως θα έπρεπε η λειτουργία της Νομαρχιακής Επιτροπής αυτά τα δύο χρόνια;
  Το ενδιαφέρον μου για τη Ν.Δ. και η διάθεση για προσφορά στο κόμμα δεν είναι κάτι που απέκτησα πρόσφατα. Από τα φοιτητικά μου χρόνια αποτελώ μέλος της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης και δε φείδομαι κόπων και χρόνου ανιδιοτελούς προσφοράς.
Πριν από δύο χρόνια είναι αλήθεια ότι στο πλαίσιο της ενότητας αποφάσισα με προσωπικό κόστος να μη συμμετάσχω στην εκλογική διαδικασία, χωρίς καμιά συναλλαγή ή κάποιο αντάλλαγμα. Κάνοντας, ωστόσο, μια μικρή αναδρομή στη παρουσία της ΝΟΔΕ αυτή τη διετία, διάχυτη είναι η διαπίστωση του ελλείμματος δράσεων και εξωστρέφειας. Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή πρέπει να έχει της πόρτες ανοιχτές σε όλους τους πολίτες και να εκπροσωπεί όλο το πολιτικό φάσμα της Μεσσηνίας. Να αποτελεί ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας που θα παράγει πολιτική. Που θα είναι μακριά από μικροπολιτικές και θα έχει καθαρό ρόλο και λόγο. Που θα διευρύνει την εκλογική βάση και δε θα συρρικνώνει το κόμμα. Η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας πρέπει να ξαναγίνει το κυρίαρχο πολιτικό όργανο της Ν.Δ. που θα έχει ενεργή παρουσία στην κοινωνία και όχι να ακολουθεί απλώς τις εξελίξεις. Σέβομαι και τιμώ την άποψη, την πορεία και το έργο κάθε στελέχους του κόμματος, καθώς ο καθένας έχει βάλει το δικό του λιθαράκι. Ωστόσο, έχω την πεποίθηση ότι η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας θα πρέπει να έχει πιο ουσιαστικό και ενεργό ρόλο με διαρκή παρουσία και πολιτική παρέμβαση.
  -H Νομαρχιακή επιτροπή που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής θα είναι αυτή που θα πρέπει να ετοιμάσει τον «κομματικό μηχανισμό» εν όψει πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο τον επόμενο 1,5 χρόνο. Είστε έτοιμη να διατηρήσετε το «γαλάζιο κάστρο» της Μεσσηνίας σε εθνικό επίπεδο, αλλά και να διαχειριστείτε λεπτές ισορροπίες που εμπεριέχουν… τις περισσότερες φορές οι αυτοδιοικητικές εκλογές;
  Νατάσσα Κυριακοπούλου: Βασικός στόχος της επόμενης θητείας της ΝΟΔΕ είναι η προετοιμασία του κομματικού μηχανισμού, ώστε να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά και, φυσικά, να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στις τουλάχιστον τρεις (3) εκλογικές αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν το προσεχές χρονικό διάστημα (βουλευτικές εκλογές, ευρωεκλογές και δημοτικές – περιφερειακές εκλογές). Εκλογές όπου όλα δείχνουν ότι θα γίνουν σε συνθήκες μεγάλης πόλωσης και μεγάλων εντάσεων, ειδικά σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.
Θέλω να διαβεβαιώσω τα μέλη και τους φίλους της παράταξης ότι είμαστε απόλυτα έτοιμοι και ως ΝΟΔΕ και προσωπικά γι’ αυτές τις αναμετρήσεις και θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε καθημερινά, ώστε να έχουμε απόλυτη επιτυχία σε όλες τις αναμετρήσεις αυτές.
Γνωρίζετε ότι από τα φοιτητικά μου χρόνια στο Πολυτεχνείο ήμουν ενεργό μέλος στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, την πρώτη δύναμη σταθερά μέχρι και σήμερα. Η Νέα Δημοκρατία αποτέλεσε και στη μετέπειτα επαγγελματική μου ζωή, το χώρο έκφρασης και σύνθεσης των πολιτικών μου απόψεων. Από το 2001 μέχρι σήμερα εκλέγομαι ανελλιπώς στα όργανα του ΤΕΕ και από το 2013 έως σήμερα έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος της Ν.Ε. του ΤΕΕ στο νομό μας. 17 χρόνια μέσω του συνδικαλισμού διεκδικώ με τους συναγωνιστές της παράταξής μας το βέλτιστο εργασιακό περιβάλλον, είτε μέσα από τους μηχανικούς του Δημοσίου ΕΜΔΥΔΑΣ είτε στο Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας.
Αποκόμισα, λοιπόν, πολύτιμη εμπειρία μαθαίνοντας να παλεύω για τα κοινωνικά και τα πολιτικά μου «πιστεύω», συχνά υπό αντίξοες συνθήκες και αρκετές φορές σε εχθρικό πολιτικό περιβάλλον, πάντα όμως με γνώμονα τις φιλελεύθερες και δημοκρατικές μου αρχές.
Αυτή μου, λοιπόν, την εμπειρία, που έχω αποκομίσει από την πολύχρονη ενασχόλησή μου με τα κοινά, «έχοντας σηκώσει το βάρος» σε δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και την παραταξιακή μου συνείδηση που μου επιβάλλει στα δύσκολα να δίνω το «παρών», καταθέτω ως προσωπική μου συνεισφορά και παρακαταθήκη για τις δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να στεφτούν με απόλυτη επιτυχία αυτές οι αναμετρήσεις.
  Παναγιώτης Τζαβάρας: Είναι αλήθεια ότι την επόμενη διετία θα χουμε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. Βέβαια, θα πρέπει να μας ανησυχεί το γεγονός ότι στις τελευταίες εθνικές εκλογές η αποχή στη Μεσσηνία έφτασε το 52%. Άρα, η προσπάθεια που θα πρέπει να γίνει θα πρέπει να είναι διαρκής και συντονισμένη. Η Μεσσηνία ανέκαθεν αποτελούσε φυτώριο σπουδαίων πολιτικών στελεχών, που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να ξαναγίνει προπύργιο της φιλελεύθερης παράταξης με ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο.
Όσον αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, πάντα αποτελούν μια ιδιαίτερη περίπτωση εκλογικής μάχης, υπό την έννοια ότι θα πρέπει να συνεκτιμούνται και τα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε Δήμου και κάθε Περιφέρειας. Ο βασικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια να γίνουν οι καλύτερες επιλογές αναφορικά με τους υποψηφίους, καθώς θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συσπείρωση των δυνάμεων της Ν.Δ. και να διευρυνθεί η εκλογική μας βάση.
  -Κυρία Κυριακοπούλου, αυτή τη φορά στις εκλογές για την προεδρία της ΝΟΔΕ έχετε αντίπαλο τον κ. Τζαβάρα. Αν εσείς εκλεγείτε πρόεδρος, θα επιδιώξετε τη συνεργασία μαζί του την επόμενη ημέρα;
  Νατάσσα Κυριακοπούλου: Είναι αυτονόητο αυτό για εμένα. Ήδη από την προηγούμενη φορά που εκλέχθηκα πρόεδρος της ΝΟΔΕ κάλεσα τους τότε πιθανούς ανθυποψηφίους μου να συμμετέχουν και να συνεργαστούμε στη ΝΟΔΕ. Κάποιοι από αυτούς το έπραξαν. Ο κ. Τζαβάρας συγκεκριμένα που με ρωτάτε, όπως ο ίδιος δήλωσε, αυτά τα δύο χρόνια συμμετείχε σε άλλα όργανα του κόμματος, όπως είναι τα Μητρώο Στελεχών, γεγονός επίσης θετικό.
Θέλω να επισημάνω ότι και εγώ συμμετέχω παράλληλα στο Μητρώο Στελεχών, στην κατηγορία για τα τεχνοκρατικά στελέχη και μόνο. Όχι στην κατηγορία για υποψήφια βουλευτής, γιατί δεν έχω καμία τέτοια προσωπική φιλοδοξία.
Πιστεύω ότι μια εσωκομματική διαδικασία είναι γιορτή για τη Δημοκρατία και γιορτή για τη Νέα Δημοκρατία. Συνεπώς, θεωρώ ότι η επομένη μέρα θα μας βρει ενωμένους και πιο δυνατούς για να υπηρετήσουμε τον πραγματικό μας στόχο, που είναι η αναγέννηση της χώρας μέσω της διακυβέρνησής της από τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
  -Αντίπαλός σας, κε Τζαβάρα στις εκλογές της Κυριακής θα είναι η μέχρι πρότινος πρόεδρος κα Κυριακοπούλου. Αν εσείς εκλεγείτε πρόεδρος, θα επιδιώξετε τη συνεργασία μαζί της την επόμενη ημέρα;
  Παναγιώτης Τζαβάρας: Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η εκλογική διαδικασία θα μας βγάλει ενωμένους περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Άλλωστε, οι εκλογές είναι η γιορτή της Δημοκρατίας. Μας ενώνουν οι αγώνες και οι ανησυχίες για το μέλλον του τόπου. Ο πλούτος της Νέας Δημοκρατίας είναι η δυνατότητά της να συνθέτει τόσο μεγάλη ποικιλία προσωπικοτήτων όσο και ιδεών. Πάντα πίστευα ότι στην πολιτική το «συνθέτειν» είναι αρετή. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που θα ωφελήσει τη χώρα και τους κατοίκους της. Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη. Μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση. Μια Ελλάδα με ασφάλεια. Μια Ελλάδα που δε φοβάται το μέλλον της επειδή έχει καταλάβει τα λάθη της κι έχει μάθει από το παρελθόν της. Μια Ελλάδα που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες χωρίς διακρίσεις. Μια Ελλάδα έτοιμη να ανοιχτεί στην Ευρώπη και στον κόσμο που αλλάζει ραγδαία.
  -Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στα περίπου 2.600 μέλη της Ν.Δ. στην Καλαμάτα; Για ποιο λόγο να επιλέξουν τη δική σας υποψηφιότητα;
  Nατάσσα Κυριακοπούλου: Θέλω να στείλω ένα μήνυμα συμμετοχής και ενότητας. Την Κυριακή όλα τα μέλη μας να βρεθούν στα σημεία που διεξάγεται η ψηφοφορία και να ψηφίσουν. Να επιλέξουν με βάση την κρίση τους όλους τους άξιους υποψηφίους σε όλα τα ψηφοδέλτια των εσωκομματικών εκλογών. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι με τη συμμετοχή τους, αλλά και με το μήνυμα ενότητας που θα στείλουν σε όλη την κοινωνία, θα δώσουν έτσι το σάλπισμα, ότι η επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. έρχεται για να επαναφέρει την Ελλάδα και τους Έλληνες εκεί που τους αξίζει.
  Παναγιώτης Τζαβάρας: Καλώ σε προσωπική ενεργοποίηση, ώστε με την καθολική συμμετοχή μας να αναδείξουμε τις αρετές της δημοκρατικής οργάνωσης. Η Ιστορία γράφεται μόνο από αυτούς που συμμετέχουν στα κοινά και όχι από αυτούς που απέχουν. Γι’ αυτό ο καθένας που θα λάβει μέρος στις εκλογές της Κυριακής γίνεται διαμορφωτής της επόμενης μέρας. Επιπλέον, οι εκλογές αυτές είναι πολύ κρίσιμες, διότι το διακύβευμα είναι ο πολιτικός εκσυγχρονισμός του κόμματος. Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει και εκσυγχρονίζεται. Αλλάζει πρόσωπα και ιδέες. Δημιουργούμε τη Μεσσηνία του αύριο. Μακριά από μικροπολιτικές και συντεχνιακού τύπου πρακτικές. Με πρόσωπα φρέσκα, ικανά και φιλόδοξα. Για να αλλάξουμε την Ελλάδα πρέπει πρώτα να αλλάξουμε το κόμμα μας. Με γνώμονα την ενότητα του κόμματος και με όραμα μια Νομαρχιακή Οργάνωση με εξωστρέφεια, με δράσεις και κυρίως ανοιχτή στην τοπική κοινωνία, καλώ του φίλους και τις φίλες της Νέας Δημοκρατίας να επιμείνουμε στα κριτήρια της ικανότητας και της αξιοκρατίας.  Του Κώστα Γαζούλη

***   Νίκος Φύκιρης και Πέτρος Σκιαδάς διεκδικούν την ψήφο 600 μελών της Ν.Δ. στη Μεσσήνη
 
2η μεγαλύτερη Τοπική Οργάνωση μετά την Καλαμάτα έκανε τη Μεσσήνη η «μάχη» των δύο
   Η εμπειρία του «παλιού», Νίκου Φύκιρη αναμετράται με τη διάθεση για προσφορά του «νέου», Πέτρου Σκιαδά, στις εσωκομματικές εκλογές για τη θέση του προέδρου της ΔΗΜ. Τ.Ο. Μεσσήνης αύριο Κυριακή. Αυτή η «μάχη» έκανε την τοπική οργάνωση της Μεσσήνης δεύτερη «δύναμη» στη Μεσσηνία, καθώς 598 μέλη ανανέωσαν την εγγραφή τους, μέχρι τις 5 Μαΐου που είχαν δικαίωμα, και έτσι αύριο από τις 9.00 π.μ. έως τις 7.00 μ.μ. στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης θα κληθούν να επιλέξουν το νέο πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης.
Το «Θάρρος» πραγματοποίησε ένα «άτυπο» debate μεταξύ των δυο υποψηφίων μια ημέρα πριν από τις εκλογές:
  -Κύριε Φύκιρη, υποψήφιος εκ νέου για τη θέση του προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Μεσσήνης… Αυτή τη φορά και με αντίπαλο… Πώς αποτιμάτε τη θητεία σας τα προηγούμενα δύο χρόνια;
Νίκος Φύκιρης: Κατ’ αρχάς, δε μου αρέσει η λέξη αντίπαλος. Στη Νέα Δημοκρατία δε χωρούν αυτοί οι χαρακτηρισμοί, είμαστε όλοι μέλη της και έχουμε το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Και στις προηγούμενες εκλογές πάλι δύο υποψήφιοι ήμασταν, όπως και τώρα.
Τα δύο χρόνια πέρασαν γρήγορα χωρίς να προλάβουμε να υλοποιήσουμε πολλά. Όμως, μεταφερθήκαμε στα νέα μας γραφεία, τα οποία είναι περισσότερο λειτουργικά και, φυσικά, πάντα ανοιχτά για όλα τα μέλη της παράταξης.
Και να σκεφτείτε πως δεν έχουμε προλάβει ακόμα να τα εγκαινιάσουμε, κάτι το οποίο έχει προγραμματιστεί να γίνει μετά τις εκλογές, μαζί με την εκδήλωση που θα διοργανώσει η Τοπική Ν.Δ. Μεσσήνης στην έδρα του Δήμου μας.
  -Τι έκανε ένα νέο άνθρωπο, κε Σκιαδά, ελεύθερο επαγγελματία, να θέσει υποψηφιότητα για ένα κομματικό όργανο όπως η θέση του προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Μεσσήνης;
Πέτρος Σκιαδάς: Σε μία περίοδο που οι νέοι αποστασιοποιούνται από την πολιτική και την εμπλοκή τους με τα κόμματα, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για ανανέωση και ανασυγκρότηση, πήρα την απόφαση να συμμετέχω ενεργά στην προσπάθεια αυτή μέσω της ΔΗΜ.Τ.Ο. Μεσσήνης. Η αγάπη, το ενδιαφέρον και η διάθεσή μου για προφορά, για το καλό του τόπου μας, με ώθησαν να θέσω υποψηφιότητα.
  -Η Μεσσήνη με 598 ενήμερα μέλη φαίνεται πως κερδίζει τις εντυπώσεις σ’ αυτή την εσωκομματική διαδικασία. Πιστεύετε ότι αυτό έγινε λόγω των δυο υποψηφιοτήτων ή υπάρχουν και άλλοι λόγοι;
Νίκος Φύκιρης: Πράγματι ο αριθμός των 598 μελών είναι μεγάλος. Θεωρώ πως έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι δύο υποψηφιότητες. Όμως, το ευχάριστο είναι ότι ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη, δείχνοντας μεγάλη συσπείρωση με σκοπό να απαλλαγεί από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ταλαιπωρεί τη χώρα και το λαό μας με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.
  Πέτρος Σκιαδάς: Κατά την προσωπική μου άποψη, η Μεσσήνη έχει κερδίσει τις εντυπώσεις αρκετές φορές κατά το παρελθόν. Καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι πρόκειται για ένα μεγάλο Δήμο, με ενεργούς δημότες, σε διάφορους τομείς, από τον πρωτογενή, δευτερογενή, μέχρι τον τουριστικό. Πιστεύω γενικότερα πως ο κόσμος έχει διάθεση για αλλαγές. Ανεξαρτήτως λόγου, το γεγονός της εγγραφής 598 μελών καθιστά τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Μεσσήνης τη δεύτερη μεγαλύτερη σε επίπεδο νομού, προσδίδοντας μεγάλη ικανοποίηση, αλλά συγχρόνως αποτελεί ευθύνη για όλους μας.
  -Αν εσείς είστε ο νέος πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Μεσσήνης, ποιες θα ήταν οι προτεραιότητές σας;
Νίκος Φύκιρης: Αν την Κυριακή 13 Μαΐου οι φίλες και φίλοι, οι συνδημότες και οι συνδημότισσες με εκλέξουν για δεύτερη θητεία στην Τοπική Οργάνωση Μεσσήνης, μαζί με τους επτά συνεργάτες μου, που παρεμπιπτόντως τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, τρεις θα είναι οι κύριοι στόχοι:
α) Όπως προανέφερα, να λάβει χώρα μια μεγαλειώδης εκδήλωση στην πόλη μας, στην έδρα του Δήμου μας, κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, έχοντας καλεσμένο, τιμώντας μας με την παρουσία του, υψηλά ιστάμενο στέλεχος της παράταξής μας. Θα μου επιτρέψετε να μην αναφέρω στην παρούσα φάση το όνομά του, αλλά αμέσως μετά τις εκλογές. Παρεμπιπτόντως, η ημερομηνία διεξαγωγής της είναι ήδη καθορισμένη.
β) Υπόσχομαι να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις και είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρω, η δημοτική μας ομάδα να πάει ενωμένη και συμπαγής στις εκλογές που θα διεξαχθούν σε ένα χρόνο από σήμερα, ώστε ο Δήμος μας να αποκτήσει ξανά το γόητρο και τη θέση που του αξίζει. Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω, μπορούμε να θυμηθούμε σε τι κατάσταση αφήσαμε το Δήμο και πού έχει φθάσει σήμερα, δυστυχώς. Ο καθένας μπορεί να κάνει τη σύγκριση. Επομένως, το σύνθημά μας είναι ΕΝΟΤΗΤΑ και πάλι ΕΝΟΤΗΤΑ.
γ) Τον Οκτώβριο, απ’ ό,τι φαίνεται, θα έχουμε βουλευτικές εκλογές. Το βάρος και οι ευθύνες θα είναι μεγάλες τόσο για το νέο πρόεδρο όσο και για τα μέλη. Και εδώ είναι που η κατάσταση απαιτεί ανθρώπους με εμπειρία και εδώ επικεντρώνομαι στο ρόλο του προέδρου. Για να μην παρεξηγηθώ, σε καμία περίπτωση δεν υπονοώ ότι οι νέοι δεν μπορούν να τα καταφέρουν. Πιστεύω ακράδαντα πως το πάντρεμα των παλιών και των νέων μόνο καλό μπορεί να επιφέρει, με άριστα αποτελέσματα.
Η Νέα Δημοκρατία πάση θυσία πρέπει να γίνει η επόμενη κυβέρνηση. Ο κόσμος υποφέρει, δεν αντέχει άλλο. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα τιμωρηθεί από το λαό που άλλα έταζε και άλλα πράττει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο νέος πρωθυπουργός που θα φέρει την ανάπτυξη στη χώρα μας και θα δώσει τέλος στον κατήφορο.
    Πέτρος Σκιαδάς: Από τις πρώτες συνεδριάσεις της ΔΗΜ.Τ.Ο. Μεσσήνης θα ορίσουμε ατζέντα δράσεων εξωστρέφειάς της. Θα πραγματοποιήσουμε δράσεις οι οποίες θα προβάλλουν τις ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις της Ν.Δ., με στόχο την ενεργοποίηση των στελεχών μας και την προσέλκυση νέων. Θα φροντίσουμε να είμαστε παρόντες σε όλα τα μικρά και μεγάλα γεγονότα του Δήμου Μεσσήνης, του νομού μας, αλλά και της χώρας.
  -Αυτή είναι η πρώτη σας επαφή με τα «κοινά», κε Σκιαδά, τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Πέτρος Σκιαδάς: Στα άμεσα σχέδιά μου για το μέλλον υπάρχει μόνο η σωστή λειτουργία της ΔΗΜ.Τ.Ο. από τη Δευτέρα το πρωί. Μέσα σε ενωτικό πλαίσιο, με πνεύμα συνεργασίας και διάθεση για πολλή δουλειά, προσδοκώ στο καλύτερο αποτέλεσμα. Καλώ όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας να συμμετέχουν στην εκλογική εσωκομματική διαδικασία της Κυριακής. Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους.
   *Ο Πέτρος Σκιαδάς γεννήθηκε το 1985 και μεγάλωσε στην πόλη της Μεσσήνης. Είναι μαθηματικός – οικονομολόγος με M.Sc στην Οικονομική Ανάλυση
 -Ασχολείστε για χρόνια με τα «κοινά» της περιοχής σας, κε Φύκιρη, είστε εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος, τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Με τα κοινά ασχολούμαι από το 1984, τριάντα χρόνια περίπου δημοτικός σύμβουλος. Έχω εκλεγεί με τη σύσταση του «Καποδίστρια» πρώτος δημοτικός σύμβουλος στον τέως Δήμο Αίπειας έως και σήμερα, στη Δ.Ε. Αίπειας πλέον.
Γεννήθηκα σε ένα μικρό χωριό, το Καφφού, οικισμός των Χράνων Μεσσηνίας. Τελείωσα το Δημοτικό και το Γυμνάσιο στη Λογγά. Σε ηλικία 16 χρόνων έφυγα για Αθήνα και πήρα το πτυχίο Μηχανοτεχνιτών. Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας εγκαταστάθηκα επαγγελματικά στο Πεταλίδι ως ελεύθερος επαγγελματίας στην κατασκευή και τοποθέτηση αλουμινίου και σιδήρου έως και σήμερα.
Στόχος μου είναι η αναβάθμιση του Δήμου μας και η διοίκησή του από έμπειρους ανθρώπους γεμάτους από όρεξη για δουλειά, για το καλό όλων και περισσότερο των παιδιών μας.  Του Κώστα Γαζούλη

*** Τα δρομολόγια προς ορεινές και απομακρυσμένες τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας
 
 
Ο Δήμος Καλαμάτας, κατά το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, ένας από τους ελάχιστους πανελλαδικά, εξακολουθεί να υποστηρίζει εμπράκτως την εκτέλεση εβδομαδιαίως αριθμού δρομολογίων για την εξυπηρέτηση κατοίκων ορεινών και απομακρυσμένων Τοπικών Κοινοτήτων, έχοντας συνάψει σύμβαση με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας ύψους 22.394,40 ευρώ με το ΦΠΑ.
Συγκεκριμένα, εκτελούνται δρομολόγια:
•στη διαδρομή Καλαμάτα - Αρφαρά - Βελανιδιά - Άγριλος – Αρφαρά - Σταματινού – Βρομόβρυση – Καλαμάτα κάθε Πέμπτη, με ώρες αναχώρησης από Καλαμάτα 5.45 και 11.30
•Καλαμάτα - Περιβολάκια - Ελαιοχώρι – Καλαμάτα κάθε Τετάρτη, με ώρες αναχώρησης από την Καλαμάτα 6.30 και 12.00 και κάθε Σάββατο, με ώρες αναχώρησης από την Καλαμάτα 7.30 και 12.00 και
•Καλαμάτα – Βέργα – Καλαμάτα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο, με ώρες αναχώρησης από Καλαμάτα 8.30 και 11.00.

*** ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ!Οχτώ φορές πάνω από το όριο το αλκοόλ στον νταλικέρη που σκότωσε δυο στον Κηφισό
Δεν είχε άδεια κυκλοφορίας και ασφάλεια – Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων – Διαβάστε αποσπάσματα της δικογραφίας στο protothema.gr
Με την ένδειξη 0.78 μιλιγκράμ ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, δηλαδή οκτώ φορές πάνω από το όριο, χωρίς άδεια κυκλοφορίας με αντίγραφα πινακίδων, χωρίς ασφάλεια, με ληγμένο το ΚΤΕΟ και τον αριθμό πλαισίου να είναι ακαταχώρητος στα τερματικά της Τροχαίας, κυκλοφορούσε ο 64χρονος οδηγός της νταλίκας που τα ξημερώματα της που τα ξημερώματα της Τετάρτης έχασε τον έλεγχο του βαρέος οχήματος, και βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα παρασύροντας δύο ΙΧ αυτοκίνητα και στέλνοντας στο θάνατο τους δύο οδηγούς και στην εντατική μια 34χρονη γυναίκα.
Non stop οδήγηση χωρίς ξεκούραση
‘Οπως φαίνεται από τη δικογραφία που παρουσιάζει το Protothema.gr, στις 12 Φεβρουαρίου, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο του τροχαίου δυστυχήματος, ο 64χρονος είχε εντοπιστεί πάλι να οδηγεί έχοντας αλκοόλ στο αίμα του 0,28 μιλιγκράμ ενώ όπως καταθέτει αστυνομικός “Έκανα έλεγχο στους ταχογράφους των τελευταίων 28 ημερών και διαπίστωσα ότι την 27 και 28 Απριλίου οδηγούσε 17 ώρες και 19 λεπτά, συνολικά μέσα στην ημέρα οδηγούσε πέντε ώρες και 48 λεπτά χωρίς να πραγματοποιήσει έγκυρο και επαρκές διάλειμμα καθώς και να αναπαύεται για μια ώρα αντί για εννέα ημερησίως. Επιπλέον στις 6 Απριλίου οδηγούσε συνεχόμενα για έξι ώρες χωρίς να πραγματοποιήσει το προβλεπόμενο διάλειμμα, στις 30 Απριλίου οδηγούσε συνεχόμενα για επτά ώρες και πενήντα λεπτά χωρίς διάλειμμα όπως επίσης και να αναπαύεται για το ίδιο διάστημα. Τέλος στις 2 Μαρτίου οδηγούσε συνολικά μέσα στην ημέρα δέκα ώρες και δεκαπέντε λεπτά χωρίς να πραγματοποιήσει το προβλεπόμενο διάλειμμα”.
Τι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες
Συγκλονιστικές είναι οι καταθέσεις που δίνουν αυτόπτες μάρτυρες. Χαρακτηριστικά όπως αναφέρει 47χρονος ιδιωτικός υπάλληλος “ο οδηγός της νταλίκας ήταν περίπου 55 ετών και μετά το ατύχημα άργησε να κατέβει από το όχημα του, ενώ μου έκανε εντύπωση πως όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες” ενώ για το πως έγινε το σκηνικό επισημαίνει “Οδηγούσα το όχημα μου κινούμενος επί της λεωφόρου Κηφισού στο ρεύμα προς Πειραιά. Εκατό μέτρα πριν φθάσω στην έξοδο για την Πέτρου Ράλλη για να εισέλθω στον παράδρομο προς ΙΚΕΑ, βλέπω από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας μια νταλίκα να καβαλάει την κεντρική νησίδα με το εμπρόσθιο μέρος της και να εισέρχεται κάθετα στο ρεύμα του Κηφισού προς Πειραιά. Τη στιγμή που εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα που κινούνταν στο ρεύμα του Κηφισού προς Πειραιά, βρίσκοντας τα με τον τράκτορα και τα εξέτρεψε και τα δύο, το ένα προς τις δεξιές μπαριέρες και το άλλο στην κεντρική νησίδα της λεωφόρου Κηφισού”.
Ένας από τους αστυνομικούς που βρέθηκε στο σημείο λίγα λεπτά μετά την πρόσκρουση αναφέρει πως “Μετά το ατύχημα ο οδηγός εξήλθε της θέσης του οδηγού και ήταν εμφανώς μεθυσμένος”.
mantoyvalos
Ο 64χρονος πήρε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί την Δευτέρα ενώ από την πλευρά του ο δικηγόρος του κ. Πέτρος Μαντούβαλος μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως “Το συγκλονιστικό στην υπόθεση αυτή είναι η απώλεια της ζωής και ο τραυματισμός ανύποπτων εργαζομένων ανθρώπων. Από εκεί και πέρα, το διδακτικό κομμάτι αφορά στο ότι κανένας πλέον δεν θα πρέπει να οδηγεί έστω και με μια γουλιά ποτό και το ερευνητέο στην υπόθεση είναι ότι οι δρόμοι μας θα πρέπει να έχουν μπάρες ασφαλείας και όχι μεταλλικές σχάρες πλέγματα τα οποία ήταν εντελώς ακατάλληλα καθώς αν υπήρχαν θα είχε αποφευχθεί αυτό το δυσάρεστο ατύχημα και ο μηχανολογικός έλεγχος του οχήματος το οποίο εξετάζεται από πραγματογνώμονα. Ο οδηγός του οχήματος είναι συγκλονισμένος από αυτό που συνέβη, είναι ένας εργαζόμενος άνθρωπος που δεν είχε πρόθεση να πάρει ρο αυτοκίνητο γιατί άλλαξε την σειρά οδηγήσεως ο άλλος οδηγός με αποτέλεσμα να βρεθεί στο αίμα του ποσοστό σε αλκοόλ που δεν επιτρέπεται”.

Protothema






***  Πώς βγάζει τα χρήματά της η βασιλική οικογένεια, Ελισάβετ, Κάρολος, Γουίλιαμ, ΚέιτΟι περισσότεροι άνθρωποι βγάζουν τα προς το ζην από την καθημερινή τους εργασία…Οι Βρετανοί βασιλείς όμως δεν είναι όπως οι απλοί πολίτες.
Η βασίλισσα Ελισάβετ και η βρετανική βασιλική οικογένεια έχουν πολλαπλές πηγές εισοδήματος, αλλά δεν είναι τόσο πλούσιοι όσο θα περίμενε κανείς.
Τα δημοσιεύματα εκτιμούν πως η προσωπική περιουσία της βασίλισσας ανέρχεται σε 360 εκατομμύρια λίρες. Αυτό φυσικά είναι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, αλλά πάνω από 320 Βρετανοί είναι πλουσιότεροι από αυτή, σύμφωνα με τους Sunday Times.
*  Η βασίλισσα και ο κληρονόμος του θρόνου, ο πρίγκιπας Κάρολος, λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους από την κυβέρνηση και τα ιδιωτικά ακίνητά τους. Εκατομμύρια άλλα, περνούν μέχρι την υπόλοιπη οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ, της δούκισσας του Κέμπριτζ. Ο πρίγκιπας Χάρι, που θα παντρευτεί την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ στις 19 Μαΐου, επίσης λαμβάνει βασιλικά κεφάλαια.
Ας δούμε όμως από που λαμβάνουν τα βασικά εισοδήματά τους:
Βασίλισσα Ελισάβετ Β’
Οι τρεις κύριες πηγές εισοδήματος της βασίλισσας είναι η κύρια επιχορήγηση (Sovereign Grant), το δουκάτο του Λάνκαστερ και η προσωπική ιδιοκτησία και οι επενδύσεις της.
Το Sovereign Grant – ετήσιο κατ’ αποκοπή ποσό από την κυβέρνηση – είναι ουσιαστικά ένας λογαριασμός εξόδων, που καλύπτει τα έξοδα ταξιδιού, ασφάλειας, προσωπικού και τη συντήρηση των βασιλικών παλατιών.
Η βασίλισσα έλαβε 42,8 εκατομμύρια λίρες χωρίς φόρο από το κράτος για το έτος 2016-2017. Το ποσό εκτοξεύτηκε στα 76,1 εκατομμύρια λίρες το τελευταίο έτος, για την ενίσχυση της χρηματοδότησης για την εκτεταμένη ανακαίνιση του παλατιού του Μπάκιγχαμ.
Το Κάστρο Balmoral
 Η επιχορήγηση αυτή προέρχεται από το Crown Estate, μια συλλογή ακινήτων και εκμεταλλεύσεων του Ηνωμένου Βασιλείου που παράγει εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες ετησίως. Η συντριπτική πλειοψηφία των κερδών από το Crown Estate μεταφέρονται σε κυβερνητικά ταμεία, αλλά ένα μέρος των κερδών – μεταξύ 15% και 25% – δίδεται στη βασίλισσα με τη μορφή κρατικής επιχορήγησης.
Μια άλλη σημαντική πηγή εισοδήματος για τον μονάρχη είναι το Δουκάτο του Λάνκαστερ, ένα ιδιωτικό ακίνητο εμπορικών, γεωργικών και οικιστικών ακινήτων που χρονολογείται από το 1265.
Απέφερε 19,2 εκατομμύρια λίρες εισοδήματος στη βασίλισσα κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης χρήσης. Η βασίλισσα χρησιμοποιεί αυτά τα χρήματα για να καλύψει τα επίσημα και ιδιωτικά έξοδα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων δαπανών που βαρύνουν άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας που αναλαμβάνουν επίσημες δεσμεύσεις εκ μέρους της.  Το κτήμα Sandringham
* Η βασίλισσα έχει επίσης τα δικά της προσωπικά περιουσιακά στοιχεία, όπως το Κάστρο Μπαλμοράλ στη Σκωτία και το κτήμα Sandringham στην ανατολική Αγγλία. Και τα δύο τα έχει λάβει ως κληρονομιά από τον πατέρα της και είναι αγαπημένα οικογενειακά καταλύματα.
Αλλά ο πλούτος της εκτείνεται πέρα από τα ακίνητα. Η βασίλισσα διαθέτει επίσης μια πολύτιμη συλλογή γραμματοσήμων, πολλά έργα τέχνης και ένα χαρτοφυλάκιο μετοχών.
Άλλα περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται στενά με τη βασίλισσα, συμπεριλαμβανομένων των βασιλικών κοσμημάτων και πολλών έργων τέχνης, ανήκουν στην πραγματικότητα στο Royal Collection Trust, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα.
~ Britain’s Prince Philip, in his role as Captain General, Royal Marines, attends a Parade to mark the finale of the 1664 Global Challenge, on the Buckingham Palace Forecourt, in central London, Britain August 2, 2017. The 96-year-old husband of Britain’s Queen Elizabeth, made his final solo appearance at the official engagement on Wednesday, before retiring from active public life. REUTERS/Hannah McKay
Ο σύζυγος της βασίλισσας, πρίγκιπας Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου, λαμβάνει επίσης μια ετήσια πληρωμή ύψους 359.000 λιρών για τη χρηματοδότηση των επίσημων καθηκόντων του. Αποσύρθηκε πέρυσι μετά από περισσότερες από 6 δεκαετίες δημόσιας υπηρεσίας.
Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του
Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, βασίζονται σε ένα μίγμα δημόσιου και ιδιωτικού χρήματος. Πάνω από το 90% του εισοδήματός τους προέρχεται από ιδιωτική περιουσία, το δουκάτο της Κορνουάλης, που ιδρύθηκε το 1337 για να προσφέρει εισόδημα στην κληρονόμο του θρόνου.
*  Το δουκάτο της Κορνουάλης διαθέτει και εκμεταλλεύεται γη σε αγροτικές και αστικές περιοχές, μια συλλογή νησιών και ενοικιαζόμενων εξοχικών σπιτιών σε περιοχές όπως η Ουαλία και η Κορνουάλη.
Στο πιο πρόσφατο οικονομικό έτος, το ζευγάρι έβγαλε 20,7 εκατομμύρια λίρες από το κτήμα.
Το ζευγάρι έλαβε επίσης 1,3 εκατομμύρια λίρες από την κρατική επιχορήγηση της βασίλισσας και άλλες 461.000 λίρες από διάφορα κυβερνητικά τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η κρατική επιχορήγηση χρησιμοποιείται για την καταβολή των επίσημων εξόδων ταξιδιού και ιδιοκτησίας του ζευγαριού. Τα χρήματα της κυβέρνησης πηγαίνουν προς ορισμένα επίσημα ταξίδια στο εξωτερικό και στους μισθούς των μελών του στρατού που προστατεύουν την οικογένεια.
Περίπου το ήμισυ του ετήσιου εισοδήματος δαπανάται για επίσημα καθήκοντα και ταξίδια, ενώ το 1/4 πηγαίνει στους φορολογούμενους. Τα υπόλοιπα 6,6 εκατομμύρια λίρες πηγαίνουν στα παιδιά του Καρόλου, «μη επίσημες» αγορές και ένα βασιλικό λογαριασμό ταμιευτηρίου.
Όταν η Μαρκλ γίνει μέλος της βασιλικής οικογένειας και επισήμως, ο πρίγκιπας Κάρολος έχει τη διακριτική ευχέρεια να δώσει στο ζευγάρι περισσότερα χρήματα.
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, η Κέιτ και ο πρίγκιπας Χάρι λαμβάνουν επίσης ένα ποσό για την εκτέλεση των επίσημων καθηκόντων εκ μέρους της βασίλισσας.
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι έχουν έναν ιδιωτικό κληρονομικό πλούτο από την μητέρα τους, πριγκίπισσα Νταϊάνα.
~  Η υπόλοιπη οικογένεια
Υπάρχουν περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με το πώς βγάζει χρήματα η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια. Η βασίλισσα έχει άλλα τρία παιδιά εκτός από τον Κάρολο, τα οποία έχουν επίσης παιδιά, συζύγους και εγγόνια.
Τα δύο νεότερα παιδιά της βασίλισσας, ο Άντριου δούκας του Γιορκ και ο Έντουαρντ, κόμης του Έσεξ, εργάζονται για να υποστηρίξουν τη μοναρχία, η οποία προϋποθέτει μια σειρά δημόσιων εμφανίσεων εκ μέρους της μητέρας τους.
Η βασίλισσα πληρώνει τα τέκνα για τα καθήκοντα αυτά μέσω των εισοδημάτων της από την κρατική επιχορήγηση και το δουκάτο του Λάνκαστερ.
Η επόμενη γενιά της βασιλικής οικογένειας αναμένεται να ακολουθήσει τη δική της σταδιοδρομία και να απαιτηθεί να είναι πιο ανεξάρτητοι. Για παράδειγμα, οι κόρες του Άντριου, πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία – έχουν θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης στον κόσμο των επιχειρήσεων και της τέχνης αντίστοιχα. Αλλά λαμβάνουν κάποια οικονομική υποστήριξη από τον πατέρα τους.
iefimerida

***  Θα γίνεις μοναχή
~  Μία φορά επισκέφθηκε τον Γέροντα μία γυναίκα με την κόρη της οκτώ χρονών. Ο Γέροντας τους έδωσε καραμέλες και ένα πορτοκάλι. Πριν φύγουν τους είπε:
*  – Αν στο δρόμο σας συναντήσετε σκυλί και θέλει να σάς δαγκώσει διαβάστε το «Θεοτόκε Παρθένε» και το «Πάτερ ημών» και το σκυλί θα φύγει.
Πραγματικά, κοντά στο σπίτι τους, συνάντησαν ένα σκυλί πού ήθελε να τους δαγκώσει. Τότε το κορίτσι είπε στη μητέρα του:
– Μη φοβάσαι μαμά, θυμάσαι ότι ο παππούλης μάς είπε να διαβάσουμε ευχές!
Διάβασαν μαζί τις ευχές και το σκυλί έφυγε…
Την άλλη φορά πού το κορίτσι αυτό επισκέφθηκε τον Γέροντα εκείνος του έδωσε ένα κλαδί από ροδόδενδρο και του είπε· -Αυτό το κλαδί με τριαντάφυλλα είναι από την Παναγία, φύλαξέ το.
Στο δρόμο τους προς το σπίτι επισκέφθηκαν κάποιους γνωστούς τους πού είχαν γιό άρρωστο. Η μητέρα του παιδιού παρακάλεσε το κορίτσι να της δώσει ένα ροδόφυλλο σαν ευλογία από τον Γέροντα για να γίνει καλά το παιδί της. Το ροδόφυλλο πού πήρε το έβαλε στο αυτί του παιδιού και την επόμενη μέρα το αγόρι έγινε καλά. Το κλαδί αυτό μοσχοβολούσε μετά πολλά χρόνια.
~  Το ίδιο κορίτσι, όταν έγινε εννέα χρονών, πάλι επισκέφθηκε τον Γέροντα. Εκείνη την ημέρα ο Γέροντας ήταν άρρωστος και δεν δεχόταν κανέναν. Οι επισκέπτες έγραφαν τις ερωτήσεις τους σε χαρτάκια και ο Γέροντας απαντούσε. Έγραψε και το κορίτσι την ερώτησή του και η ερώτηση ήταν· «Παππούλη θα γίνω μοναχή;» Ήταν μυστικό πού κρατούσε στην καρδιά του. Το σπίτι τους επισκέπτονταν συχνά οι μοναχές. Έχουν χαρίσει στο κορίτσι κομποσχοίνι και πολλές μικρές εικονίτσες. Πολλές φορές συζητούσαν με το παιδί γι’ αυτό το θέμα.
Όταν ήλθε η σειρά του κοριτσιού έδωσε το χαρτάκι του στην αδελφή Σεραφείμα. Μετά από λίγο η μοναχή βγήκε από το κελί του Γέροντα με μεγάλο χαμόγελο στα χείλη και είπε·
Ο Γέροντας λέει ότι θα γίνεις μοναχή. Αυτό πού είπε ο πατήρ Σεραφείμ έγινε πραγματικότητα. Το κορίτσι όταν μεγάλωσε έγινε μοναχή με το όνομα Ταϊσία.
Πηγή: Βίος-Θαύματα-Προφητείες του Αγίου Σεραφείμ της Βίριτσα – Νέου Αγίου της Ορθοδόξου Ρωσικής Εκκλησίας 1866-1949, Εκδόσεις Ορθόδοξος Κυψέλη», Θεσσαλονίκη, 2003.

***  Ιερά Σύνοδος: 124,3 εκ. ευρώ το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος το 2017
~  Ποσό άνω των 124 εκ.ευρώ σε φιλανθρωπικό έργο έχει προσφέρει κατά την περσινή χρονιά η Εκκλησία της Ελλάδος. Αυτό έκανε γνωστό η Ιερά Σύνοδος ολοκληρώνοντας τις συνεδριάσεις της για τον μήνα Μάιο.
* Αναλυτικά το ανακοινωθέν:
Συνήλθε σήμερα, Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά τη σημερινή Συνεδρία:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Ενημερώθηκε από τη Συνοδική Επιτροπή επί της Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας περί του Απολογισμού των Δαπανών για την Φιλανθρωπική Διακονία, υπό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το δαπανηθέν ποσό ανέρχεται σε 124.329.117,09€ και καλύπτει όλες τις ποιμαντικές δράσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά το έτος 2017. Επίσης αποφασίσθηκε η έκδοση του ενημερωτικού φυλλαδίου «Προς τον Λαό» προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερώς οι πάντες για τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η Δ.Ι.Σ. όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Σύναξη Μοναχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 23η Ιουνίου 2018 στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας «ΚΔ’ ΠΑΥΛΕΙΑ», με θέμα, «Μοναχισμός και Ιεραποστολή».
Κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Φλωρίνης κ. Ιωάννου Βοσκοπούλου και άλλων τοπικών θεσμικών φορέων, η Δ.Ι.Σ. όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις εκδηλώσεις επί τη συμπληρώσει 50 ετών ιερωσύνης και πνευματικής προσφοράς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
Ενέκρινε την πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων για τη διεξαγωγή της Λ’ Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας στην Λεπτοκαρυά της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, από 22 έως 24 Οκτωβρίου 2018, με θέμα: «Αιρετικές θεωρήσεις περί Μυστηρίων».
Τέλος, η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

***  Βρέθηκε άφθαρτο το σώμα του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου του Ντάλας (ΦΩΤΟ)
 ~  Μπροστά σε ένα θαυμαστό γεγονός βρέθηκαν όσοι πραγματοποίησαν την εκταφή του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου του Ντάλας (Royster).
* Το σώμα του, το λείψανό του βρέθηκε άφθαρτο! Η εκταφή έγινε την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2015 προκειμένου να μεταφερθεί σε ένα νέο τόπο ανάπαυσης στον καθεδρικό ναό του Αγίου Σεραφείμ στο Ντάλας. Τεσσεράμισι χρόνια είχαν περάσει από την ημέρα κοιμησής του, 28 Αυγούστου του 2011 – και το σώμα έμοιαζε σαν να ήταν θαμμένο χθες.
Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος πρώην Ντάλας και Νοτίου Αμερικής Δημήτριος (Πατριαρχείο Ρωσίας-Μετροπόλια), κατά κόσμον Ρόμπερτ Ρόιστερ γεννήθηκε στο Teague του Τέξας στις 2 Νοεμβρίου 1923 σε οικογένεια Βαπτιστών. Το 1941 μαζί με την αδελφή του προσήλθε στην Ορθόδοξη πίστη από τον Προτεσταντισμό. Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1954 από τον Επίσκοπο Ευκαρπίας Θεοδόσιο. Την ίδια χρονιά έλαβε άδεια και ίδρυσε μια Αγγλόφωνη ενορία στο Ντάλας, την οποία υπήγαγε το 1958 στη Μετροπόλια.
~  Χάρη στις ενέργειές του μια ομάδα Ορθοδόξων του Μεξικό με επικεφαλής τον Ιωσήφ Κόρτες υ Όλμος έγινε δεκτή στην Μετροπόλια το 1972. Στις 22 Ιουνίου 1969 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Μπέρκλεϋ, Βοηθός Επίσκοπος της Επισκοπής Αγίου Φραγκίσκου. Το 1970 τοποθετήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Βασιγκτώνος, Βοηθός Επίσκοπος της Επισκοπής Νέας Υόρκης. Στις 19 Οκτωβρίου 1971 εξελέγη Επίσκοπος Χάρτφορδ και Νέας Αγγλίας. Το 1978 εξελέγη Επίσκοπος της νεοσύστατης Επισκοπής Ντάλας και Νοτίου Αμερικής. Το 1980 προήχθη σε Αρχιεπίσκοπο. Στις 31 Μαρτίου 2009 απεσύρθη της ενεργού υπηρεσίας. Εκοιμήθη στις 28 Αυγούστου 2011.
*
*** Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά έργα 
Συνεχίζονται τα έργα της β’ φάσης ομβρίων, που υλοποιείται από το Νοσοκομείο μέχρι και το Ασπρόχωμα. Αυτή τη στιγμή οι εργασίες εκτελούνται νότια της εθνικής οδού στο ύψος του Αντικαλάμου, εργασίες που, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, πρόκειται στα τέλη του μήνα να συνεχιστούν και εντός της εθνικής οδού.
Σχετικά με την α΄ φάση του ίδιου έργου, που αφορά στην περιοχή Θουρία - Νοσοκομείο, συνεχίζεται σε σημεία παρακείμενα του δρόμου. Π.Μπ. 

***  ΔΕΥΑΚ: Νέα ιστοσελίδα όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να βλέπουν τις χρεώσεις τους και να πληρώνουν 
Μια νέα υπηρεσία ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες στην ανανεωμένη ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΚ και έχει τον τίτλο e-bill. Σε αυτήν ο κάθε καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, αφού δημιουργήσει ένα προφίλ, να βλέπει αναλυτικά τις χρεώσεις του, να τυπώνει τους λογαριασμούς του, ενώ στόχος της Επιχείρησης είναι μέχρι το τέλος του μήνα να δίνεται και η δυνατότητα να πληρώνει ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς του.
Πέρα από το e-bill, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τυχόν νέα της ΔΕΥΑΚ, καθώς και να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με αυτή.
Η ιστοσελίδα είναι www.deyakal.gr και ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Δ. Βεργόπουλος, κάλεσε τους πελάτες να εγγραφούν. Π.Μπ. 

***  Λιμάνι Κυπαρισσίας: Ξεκίνησε την Τετάρτη το έργο επισκευής του κατεστραμμένου μόλου 
Την Τετάρτη το απόγευμα ξεκίνησε το έργο επισκευής στο λιμάνι Κυπαρισσίας με την εκτέλεση προκαταρκτικών εργασιών, είχε δε προηγηθεί η εγκατάσταση της αναδόχου εταιρείας και η «χωροθεσία» των δραστηριοτήτων που απαιτούνται στη χερσαία ζώνη.
Θυμίζεται ότι «πυλώνα αναπτυξιακής προοπτικής της Δυτικής Πελοποννήσου» χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, το λιμάνι της Κυπαρισσίας, κατά την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησης του έργου με την ανάδοχο εταιρεία και το Λιμενικό Ταμείο Κυπαρισσίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, την Παρασκευή 20 Απριλίου.
Όπως είναι σε όλους γνωστό, τίποτα δε θα γινόταν εάν ο υφυπουργός τότε, το 2016, Αλέξης Χαρίτσης, δεν είχε εξασφαλίσει και δεσμεύσει με υπογραφή του 2.300.000 ευρώ για το έργο στο λιμάνι Κυπαρισσίας, αφού μέχρι τότε δεν υπήρχε και δεν είχε εξασφαλιστεί ούτε ένα ευρώ!
Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε στις 30 Μαΐου 2017 και συμμετείχαν σ’ αυτόν δέκα επτά εργοληπτικές επιχειρήσεις και μειοδότης αναδείχθηκε η εργοληπτική επιχείρηση «ΕΡΤΕΚΑ ΑΕ» με ποσό προσφοράς 788.930,81 ευρώ (668.585,43 ευρώ για εργασίες, 120.345,38 ευρώ για Γ.Ε.& Ο.Ε., 118.339,62 ευρώ για Απρόβλεπτα, 1.342,87 ευρώ για Αναθεώρηση), με αναλογούντα ΦΠΑ (24%) το ποσό των 218.067,19 ευρώ, δηλαδή συνολικό ποσό σύμβασης 1.126.680,49 ευρώ (με ΦΠΑ), με έκπτωση 51,01%!
Αντικείμενο της εργολαβίας, όπως αναφέρεται στη διακήρυξη του έργου, είναι «η αποκατάσταση των ζημιών του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου του Λιμένος Κυπαρισσίας στη θέση συμβολής, της επέκτασής του, με τον παλαιό μόλου». Ο εργοδηγός-υπεύθυνος του έργου από την ανάδοχο εταιρεία “ΕΡΤΕΚΑ”, Δημήτρης Τσιάκος, μιλώντας σχετικά στο «Θ» επισήμανε ότι «έγινε η εγκατάσταση και ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες. Θα κάνουμε τους χώρους εδώ που χρειαζόμαστε για να τοποθετήσουμε κάποια υλικά που θα έρθουν. Εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ξεκινήσαμε με τα δάπεδα εργασιών, που φτιάχνονται και χρειάζεται να κάνουμε την πρόσβαση στο σημείο που είναι να γίνουν οι οριστικές εργασίες. Σιγά σιγά θα έρθουν και άλλα μηχανήματα και τα πλωτά μας…».
Στην Κυπαρισσία, κάτοικοι, αλιείς και αυτοδιοικητικοί, με την έναρξη των εργασιών στο λιμάνι, λένε «Δόξα σοι ο Θεός», με την ευχή και την ελπίδα να μην “αναγκαστούν”, ξανά, να πουν «Βοήθα Παναγιά μας»!
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Πεντακάθαρα τα νερά κολύμβησης και τα πόσιμα σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΚ! 
Προσοχή σε ύποπτα δημοσιεύματα που θα αναφέρουν αναξιόπιστα στοιχεία
 Ικανοποιημένος δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρης Βεργόπουλος, από την ποιότητα του νερού στα τοπικά διαμερίσματα, αλλά και εντός της πόλης, καθώς- όπως είπε- η ΔΕΥΑΚ πραγματοποιεί καθαρισμούς ανά 4 μήνες σε όλες τις δεξαμενές που χρησιμοποιεί. Με αυτόν τον τρόπο, υποστήριξε, γίνεται καλύτερος έλεγχος της ποιότητας του νερού και έτσι διασφαλίζεται η ασφάλεια των καταναλωτών.
Μιλώντας για τα νερά κολύμβησης, είπε ότι από τον Απρίλιο έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι ανά 15 ημέρες, λαμβάνοντας δείγμα από 15 σημεία. Μάλιστα, οι μετρήσεις ελέγχονται και από το εργαστήριο της ΔΕΥΑΚ, αλλά και από εξωτερικό εργαστήριο της Αθήνας.
Ο κ. Βεργόπουλος θέλησε ακόμη να τονίσει το ζήτημα των νερών κολύμβησης, καθώς, όπως είπε, συνήθως το μήνα Ιούνιο υπάρχουν διάφοροι που, για δικούς τους λόγους, δημοσιεύουν ιδιαίτερες μετρήσεις, οι οποίες όμως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά δημιουργούν λανθασμένη εντύπωση σχετικά με την καθαρότητα των νερών της Καλαμάτας.  Π.Μπ.

***  38χρονος σκότωσε την 64χρονη μητέρα του στη Νέα Σμύρνη 
Μια οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Νέα Σμύρνη.
Όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες, ένοικοι πολυκατοικίας στην οδό Ιωνίας 11 ειδοποίησαν την Αστυνομία για φασαρία που προερχόταν από ένα εκ των διαμερισμάτων. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, μπήκαν στο διαμέρισμα και εκεί εντόπισαν μία 64χρονη γυναίκα να κείτεται νεκρή και τον 38χρονο γιο της να βρίσκεται δίπλα στο άψυχο σώμα της.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρας, ο οποίος φέρεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα, είπε ότι σκότωσε τη μητέρα του.
Νεώτερες πληροφορίες, ωστόσο, αποκαλύπτουν το οικογενειακό δράμα σε όλο του το μέγεθος. Η Αστυνομία, λοιπόν, κλήθηκε στο σημείο, καθώς οι γείτονες της 64χρονης και του 38χρονου παραπονέθηκαν για έντονη δυσοσμία που προερχόταν από το διαμέρισμα.
Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στο διαμέρισμα της οδού Ιωνίας και, έκπληκτοι, είδαν έναν άντρα να τους ανοίγει την πόρτα και αμέσως να πηγαίνει να κάθεται σε μία καρέκλα. Απέναντί του, σε μια άλλη καρέκλα, βρισκόταν το πτώμα μίας γυναίκας -της μητέρας του- σε αποσύνθεση. Τότε, ο 38χρονος τους ομολόγησε ότι την είχε σκοτώσει εκείνος προ τριών ημερών, στις 7 Μαΐου.
Ο άνδρας αμέσως συνελήφθη και πλέον ερευνώνται από τις Αρχές οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε το άγριο έγκλημα.
Φυσικά, η γνωμάτευση του ιατροδικαστή, μετά την απαραίτητη νεκροψία-νεκροτομή, αναμένεται επίσης να ρίξει «φως» στις λεπτομέρειες της απίστευτης οικογενειακής τραγωδίας.  protothema.gr

***  ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!Μετά από 70 χρόνια εντοπίστηκε ο θρυλικός «Κατσώνης»…
Ηταν στις 14 Σεπτεμβρίου του 1943 όταν για το θρυλικό υποβρύχιο «Κατσώνης» η έβδομη πολεμική του περιπολία έμελλε να ήταν και η τελευταία. Μετά από ηρωικό αγώνα με γερμανική κορβέτα, εμβολίστηκε και βυθίστηκε βόρεια της Σκιάθου: «Φονεύθηκαν ο κυβερνήτης του Βασίλης Λάσκος και 31 μέλη του πληρώματος, οδηγήθηκαν στην αιχμαλωσία 17, ενώ τρεις κατάφεραν να διαφύγουν κολυμπώντας». Εβδομήντα ολόκληρα χρόνια μετά και σήμερα το ιστορικό ναυάγιο εντοπίστηκε ανοιχτά της Σκιάθου.
Η ακριβής θέση του «Κατσώνης», ενός από τα έξι υποβρύχια του Ελληνικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου και του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, επιβεβαιώθηκε -όπως ανακοινώθηκε χθες από την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού- με οπτικά μέσα σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά της Σκιάθου και σε βάθος 253 μέτρα.
Το ναυάγιο είχε εντοπιστεί από το υδρογραφικό-ωκεανογραφικό πλοίο «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» στις 29 Ιανουαρίου με τη χρήση ηχοβολιστικών πολλαπλής δέσμης και πλευρικής σάρωσης (multibeam sonar, sidescan sonar). Η ταυτοποίησή του έγινε από το ίδιο πλοίο από τις 4 έως και τις 6 Μαΐου με χρήση υποβρύχιων ρομποτικών καμερών (ROVs) από το καταδυτικό συνεργείο του Κ. ΘΩΚΤΑΡΙΔΗ. Στην επιχείρηση αναγνώρισης συμμετείχε και η εταιρία κινηματογραφήσεων FAOS tv με κατάλληλο εξοπλισμό.
Η δράση του «Κατσώνης» είχε προκαλέσει έκπληξη και θαυμασμό στο συμμαχικό στρατηγείο, που πίστευε ότι δεν μπορούσε να προσφέρει πολλά πράγματα. Πήρε το όνομά του από τον Ελληνα αξιωματικό του τσαρικού στρατού Λάμπρο Κατσώνη και ήταν το δεύτερο σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού με αυτή την ονομασία.
~  Το 1925, η ελληνική κυβέρνηση το παρήγγειλε μαζί με το «Παπανικολής» (Υ2) στη Γαλλία και οι εργασίες κατασκευής του έγιναν (κατά τα έτη 1925-1927) στο ναυπηγείο Forge et Chantiers de la Gironde του Μπορντό.
Στις 8 Ιουνίου 1928, το παρέλαβε στη Χάβρη της Γαλλίας ο πρώτος του κυβερνήτης, αντιπλοίαρχος Κωσταντίνος Αρβανίτης. Κατέπλευσε στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας στις 21 Ιουνίου 1928, όπου εντάχθηκε στο Ελληνικό Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό με τον διακριτικό κωδικό «Y1».
Το «Κατσώνης» πραγματοποίησε κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο τέσσερις πολεμικές περιπολίες με κυβερνήτη τον Αθανάσιο Σπανίδη.
Μάλιστα, στις 31 Δεκεμβρίου 1940 βύθισε με το πυροβόλο του το ιταλικό ατμόπλοιο «QUINΤO» πλησίον των γιουγκοσλαβικών ακτών.
Μετά την κατάληψη της Ελλάδας, τον Απρίλιο του 1941, κατέφυγε με τον υπόλοιπο ελληνικό στόλο στην Αίγυπτο και στη συνέχεια κατέπλευσε στο Πορτ Σουδάν, όπου παρέμεινε για μακρά επισκευή.
Στις 2 Ιουλίου 1942, μετά την επανάπλευσή του στην Αίγυπτο, βυθίστηκε από λανθασμένο χειρισμό στο λιμάνι του Πορτ Σάιντ κατά την αποπεράτωση του δεξαμενισμού του. Ανελκύστηκε, επισκευάστηκε και άρχισε περιπολίες στο Αιγαίο με κυβερνήτη τον Βασίλη Λάσκο (1899-1943).
Στις 14 Σεπτεμβρίου 1943 και ενώ το «Κατσώνης» ανέμενε τη διέλευση εχθρικού πλοίου κοντά στις ακτές του νοτίου Πηλίου, εντοπίστηκε από το γερμανικό ανθυποβρυχιακό «UJ-2101» (πρώην ελληνικό Β.Π. ναρκαλιευτικό-ναρκοθετικό «ΣΤΡΥΜΩΝ»).
Μετά τη ρίψη βομβών βάθους το «Κατσώνης» εξαναγκάσθηκε σε ανάδυση και εξόρμηση διά πυροβόλου, αλλά εμβολίστηκε από το διώκτη του, με αποτέλεσμα να βυθιστεί βόρεια της Σκιάθου.
ΒΑΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

***  KATAΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ ΕΛΛΗΝΑ!Ταπείνωση από την γερμανική αστυνομία στο αεροδρόμιο της Καρλσρούης
Το καψόνι και η ταλαιπωρία των Ελλήνων στα γερμανικά αεροδρόμια συνεχίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή. Παρά το γεγονός ότι έχει παρθεί ήδη απόφαση για κατάργηση των ελέγχων στα γερμανικά αεροδρόμια για πτήσεις από την Ελλάδα που προκαλούσαν ουρές και ταλαιπωρία των επιβατών η κατάσταση παραμένει ίδια.
Αυτό αποδεικνύεται και από την καταγγελία που έκανε στο EleftherosTypos.gr όπου πέρασε τα πάνδεινα στο αεροδρόμιο της Καρλσρούης. Μάλιστα έκανε καταγγελία και στην γερμανική πρεσβεία ζητώντας να προβεί τις κατάλληλες ενέργειες.
Στην καταγγελία του αναφέρει τα εξής:
Κύριοι,
με το παρόν σας αναφέρω ότι εχθές, Πέμπτη, 10.05.2018, ώρα 19.15, στο αεροδρόμιο Karlsruhe/Baden, η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία δεν επέτρεπε την επιβίβαση στο λεωφορείο που θα μας παραλάμβανε προκειμένου να μας μεταφέρει στο κτήριο παρά μόνο κατόπιν ελέγχου της ταυτότητας και καταγγέλλω την ακολούθως παράνομη μεταφορά μας και αφού έλεγξαν όλες της ταυτότητες, στην εκτός Schengen ζώνη για να ελέγξουν εκ νέου της ταυτότητες μας!
Το όλο καψόνι διήρκεσε περίπου 30 λεπτά. Θα σας παρακαλούσα να προβείτε στις αντίστοιχες ενέργειες σας στις αρμόδιες γερμανικές αρχές. Δε νοείται διπλός έλεγχος διαβατηρίων ο οποίος προφανώς αποσκοπεί σε ταπείνωση και καψόνι. Επίσης εφόσον από 01.04.2018 κατήργησαν τους ελέγχους δεν νοείται να χρησιμοποιείται η εκτός Σένγκεν ζώνη.
Με εκτίμηση
ΥΓ. Η πτήση αφορούσε στην FR 4809 από Αθήνα προς το εν λόγω αεροδρόμιο  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

***  «Πλημμύρισε» από μουσουλμάνους η Αγιά Σοφιά! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ…
Το κάλεσμα είχε δοθεί από μέρες και η ανταπόκριση ήταν τεράστια – Χιλιάδες μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν τα ξημερώματα στην Αγιά Σοφιά, κάτι που είχε συμβεί και πέρυσι – Με πούλμαν και αυτοκίνητα έφταναν στην Κωνσταντινούπολη ήδη από χθες – «Βούλιαξε» το Twitter από βίντεο και φωτογραφίες – Το επόμενο κάλεσμα είναι σε λίγες ώρες: Για αναπαράσταση της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο…
Όπως συνέβη και πέρυσι, έτσι και φέτος χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για μαζική προσευχή μουσουλμάνων στην Αγιά Σοφιά.
Καθώς πλησιάζει η επέτειος της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, στις 29 Μαίου, οι… γείτονες παρουσίασαν ένα ακόμη «σόου».
Το κάλεσμα είχε γίνει εδώ και μέρες και μάλιστα ήταν… φαντασμαγορικό. Ένα βίντεο που κυκλοφορούσε στο YouTube και τα social media κι έδειχνε την Αγιά Σοφιά με εντυπωσιακή γραφική απεικόνιση.
Το ραντεβού είχε δοθεί στις 04:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου (σ.σ. ώρα Ελλάδος) και όπως φαίνεται από τις αμέτρητες αναρτήσεις στα social media, η ανταπόκριση ήταν μαζική.
Κάτι που φυσικά κάνει τον Ερντογάν να… τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Ειδικά εφόσον βρισκόμαστε εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία…
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την προσευχή στην Αγιά Σοφιά
~tahayasinelgum
Αναπαράσταση της Άλωσης!


Κάτι που επιβεβαιώνεται αφού και γι’ αυτό το… event υπάρχει κάλεσμα στα social media.
Το «ραντεβού» αυτό έχει δοθεί για τις 17:00 το απόγευμα, στο στάδιο Kocaeli Alaettin Kurt.

*** Ερντογάν ή Ακσενέρ; Tι συμφέρει την Ελλάδα; O K. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ δίνει την απάντηση
Μη χάσετε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που κυκλοφορεί το Σάββατο 12/05 το νέο άρθρο του Κυριάκου Βελόπουλου.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κάθε εβδομάδα σχολιάζει την καθημερινότητα. Αυτή τη φορά, αναλύει τις τουρκικές εκλογές και θέτει το δίλημμα «Ερντογάν ή Ακσενέρ», σε σχέση με την Ελλάδα.
Όλες οι λεπτομέρειες στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που κυκλοφορεί.











***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Κατηγορούν τον επικεφαλής του Λευκού Οίκου για ΡΑΤΣΙΣΜΟ επειδή είπε πως οι «μετανάστες» στις ΗΠΑ δεν μπορούν να αφομοιωθούν
Την Πέμπτη, ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου John Kelly εμφανίστηκε στην αμερικανική εκπομπή Morning Edition του NPR, μιλώντας για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Στη μέση της συζήτησης, ο Kelly ρωτήθηκε για… τη θέση του Λευκού Οίκου σχετικά με την παράνομη μετανάστευση. Στην ερώτηση αυτή ο Kelly απάντησε πως:
«Επιτρέψτε μου να σας πω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που μετακινούνται παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι κακοί. Δεν είναι εγκληματίες. […] Αλλά δεν είναι και άνθρωποι που θα αφομοιώνονται εύκολα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη σύγχρονη κοινωνία μας. […] Δεν μιλούν αγγλικά. και προφανώς αυτό είναι ένα σημαντικό πράγμα. […] Δεν ενσωματώνονται καλά. δεν έχουν δεξιότητες. Δεν είναι κακοί άνθρωποι. Έρχονται εδώ για κάποιο λόγο. Και συμπαθώ με τον λόγο. Αλλά οι νόμοι είναι οι νόμοι».
~ Ο Kelly χαρακτηρίστηκε για τις δηλώσεις αυτές ρατσιστής. Η Jennifer Rubin της The Washington Post έγραψε άρθρο με τίτλο «Τι πάει λάθος με αυτούς τους ανθρώπους;»  στο οποίο ισχυρίζεται ότι ο Kelly «αντικατοπτρίζει εύστοχα τις προκαταλήψεις του αφεντικού του και τη σκέψη πίσω από τις σκληρές πολιτικές που ο ίδιος και ο Trump επιδιώκουν επιμελώς.
Ο James Martin χαρακτήρισε τα σχόλιά του «λόγια μίσους, στερεότυπα και ρατσιστικά», δείχνοντας για άλλη μια φορά τη μεγάλη παρακμή που έχει περιέλθει ο δυτικός κόσμος και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Δυστυχώς ένας πολιτισμός όταν παρακμάζει έχει αυτοκαταστροφικές τάσεις, κι αυτό φαίνεται περίτρανα στην εν λόγω περίπτωση όπου η φωνή της λογικής γίνεται… ρατσιστική. Με πληροφορίες από Daily Wire

*** ΣΤΑ ΟΡΙΑ η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!Ανεξέλεγκτα όπλα στους κόλπους των παράνομων μεταναστών….

Έχουν προμηθευτεί όπλα, στο πλαίσιο της σταδιακής διολίσθησής τους στο έγκλημα Ο θάνατος του 20χρονου Αφγανού από πυροβολισμό, μετά από τις συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στο λιμάνι της Πάτρας, έφερε στην επιφάνεια ένα πρόβλημα που απασχολεί εδώ και μήνες τις αρχές ασφαλείας. Δεν αφορά, μάλιστα, μόνο τη συγκεκριμένη πόλη -που πράγματι αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις- αλλά ολόκληρη τη χώρα. Πλέον, έχει γίνει αντιληπτό ότι στους κόλπους των παράνομων μεταναστών κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα όπλα.
Μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι ζουν σε χοτ σποτς, ή σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, ή κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην πρωτεύουσα, έχουν προμηθευτεί όπλα, στο πλαίσιο της σταδιακής διολίσθησής τους στο έγκλημα. Από πέτρες, ρόπαλα και μαχαίρια έχουν πλέον στη διάθεσή τους όπλα που αγοράζουν στη μαύρη αγορά. Πόσα είναι αυτά τα όπλα, τι είδους είναι, ποια είναι η προέλευσή τους, σε ποιων τα χέρια έχουν καταλήξει και τι σκοπούς έχουν, κανείς δεν ξέρει με ακρίβεια.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, αστυνομικοί και λιμενικοί καταγγέλλουν ότι έρχονται συχνά αντιμέτωποι με ορδές εξαγριωμένων μεταναστών, οι οποίοι έχοντας εγκλωβιστεί από μήνες έως και χρόνια στη χώρα, οργανώνονται σε συμμορίες. Εκφοβίζουν τους νεοφερμένους μετανάστες και πρόσφυγες και το σημαντικότερο εκδηλώνουν μία αυξάνουσα επιθετικότητα απέναντι στους αστυνομικούς.
Οι αρχές ασφαλείας έχουν στη διάθεσή τους μόνο ψηφίδες, αδυνατώντας προς το παρόν να σχηματίσουν το παζλ. Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, οι αστυνομικοί τρέμουν στην ιδέα ότι αυτές οι συμμορίες μπορεί σύντομα να είναι εξοπλισμένες με πυροβόλα όπλα. Και τούτο, επειδή πολλοί εξ αυτών έχουν μία άλλη αντίληψη για την ανθρώπινη ζωή, ακόμα και για τη δική τους. Η ίδια πηγή προσθέτει ότι ειδικά σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση παράνομων μεταναστών οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι.
Μέχρι τώρα τον πρώτο λόγο σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη έχουν οι Αφγανοί. Αυτοί είναι που έχουν τα περισσότερα όπλα, καθοδηγώντας τους νεοφερμένους μετανάστες και δημιουργώντας συμμορίες. Χρεώνουν, μάλιστα, 50 ευρώ το κεφάλι για να αφήσουν τους υπόλοιπους στην ησυχία τους. Η ταρίφα ανεβαίνει, αν ο ενδιαφερόμενος δεν είναι ομοεθνής τους. Οι περισσότερες συμπλοκές προκαλούνται για οικονομικές διαφορές.
Αλγερινοί, Παλαιστίνιοι και Πακιστανοί έχουν κατά καιρούς οργανωθεί, επιχειρώντας να πάρουν τα ηνία. Οι τριβές μεταξύ εθνικοτήτων συχνά εξελίσσονται σε επεισόδια και ενίοτε γενικεύονται σε μαζικές συγκρούσεις, οι οποίες αφήνουν πίσω θύματα. Οι περισσότερες συμμορίες φέρουν μαχαίρια και αυτοσχέδια όπλα, αλλά κάποιοι έχουν πιστόλια. Σε ορισμένες περιπτώσεις μετανάστες εμφανίστηκαν με χατζάρες! Κατά καιρούς σε ερασιτεχνικα βίντεο έχουν καταγραφεί πρωτοφανείς εικόνες.
Στην οδό Αχαρνών στην Πλατεία Βάθης, παράνομοι μετανάστες, που έχουν καταλάβει το πρώην Β’ Γυμνάσιο Αθηνών, συγκρούονται μεταξύ τους. Οι τρομοκρατημένοι πολίτες παρακολουθούν με τρόμο χατζάρες να βγαίνουν στην μέση του δρόμου! Όλα αυτά έξω από μαγαζιά την ώρα που περνούν λεωφορεία και άλλα οχήματα. Πολλές είναι και οι καταγγελίες ότι όπλα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στους καταυλισμούς. Όχι μαχαίρια, όπλα. «Ο κόσμος εδώ έχει κουραστεί, υπάρχουν συνεχώς συμπλοκές. Από τύχη τα θύματα δεν είναι περισσότερα», μας είπε εργαζόμενος σε χοτ σποτ.
Η κατάσταση που επικρατεί, όμως, δεν είναι «ελληνικό προνόμιο». Η τάση των νεοφερμένων ή και παλαιότερων μεταναστών να εξοπλίζονται παρατηρείται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στο κέντρο φιλοξενίας, στην γερμανική πόλη Ellwangen, λίγες ημέρες νωρίτερα, οι αρχές αναγκάστηκαν να παρέμβουν μετά από τη χρήση βίας, εξαιτίας της απέλασης ενός παράτυπου μετανάστη από το Τόνγκο.
Συγκεκριμένα, περίπου 200 μουσουλμάνοι απέτρεψαν την απέλαση. Χρειάστηκε, μάλιστα, η αστυνομία να πραγματοποιήσει έφοδο στο κέντρο φιλοξενίας. Υπαρχηγός της αστυνομικής αρχής της πόλης Άαλεν δήλωσε «Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες είχαν την πρόθεση ακόμα και να οπλιστούν. Υπήρξαν μάλιστα και φωνές ανάμεσά τους που έλεγαν ότι αν ξανάρθουν οι αστυνομικοί εδώ δεν θα την γλιτώσουν».
Σε κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα παρατηρείται η ίδια τάση. Όσο βλέπουν τις ελπίδες τους για μία καλύτερη ζωή να εξανεμίζονται, η συμπεριφορά παράνομων μεταναστών, αλλά και προσφύγων, γίνεται όλο και πιο επιθετική. Οι «εξεγέρσεις» είναι πλέον συχνό φαινόμενο, ενώ τα κινητά που έχουν στη διάθεσή τους φαίνεται να παίζουν κομβικό ρόλο. Μέσω αυτών επικοινωνούν και ειδοποιούν για τις κινήσεις της αστυνομίας.
~   Προβληματισμός επικρατεί και για την μεγάλη εισδοχή νεαρών μεταναστών στα Εξάρχεια. Συμμορίες νεαρών μεταναστών με αντιεξουσιαστικό πρόσημο έχουν επιτεθεί και σε ακτιβιστές αναρχικούς. Οι αρχές ασφαλείας θεωρούν πως ο χώρος των «μπαχαλάκηδων» αντιεξουσιαστών έχει ενισχυθεί από τη στρατολόγηση νεαρών μεταναστών, οι οποίοι, μάλιστα, έχουν την τάση να πρωταγωνιστούν στην άσκηση βίας. Είναι, μάλιστα, αυτοί που συγχρωτίζονται ευκολότερα με ποινικούς. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, μάλιστα, που μεταπήδησαν στο οργανωμένο έγκλημα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η προμήθεια όπλων γίνεται μέσα από τα συγκοινωνούντα αυτά δοχεία.
Το πρόβλημα μεγεθύνεται με την πάροδο του χρόνου, αλλά και με την παρατηρούμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Τα νούμερα ζαλίζουν. Μέσα σ’ έναν μήνα 4.000 παράνομοι μετανάστες πέρασαν τα σύνορα στον Έβρο, ενεργοποιώντας το παλιό ξεχασμένο πέρασμα. Εκατοντάδες άτομα διασχίζουν ανενόχλητοι πλημμυρισμένα χωράφια μέχρι να φθάσουν στην Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο ή σε κάποιο άλλο κεντρικό σημείο.
Όλοι αυτοί είναι ελεύθεροι να κινηθούν στο εσωτερικό της Ελλάδας μέχρι να λήξει το τρίμηνο, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι για να επιβιώσουν αρκετοί εντάσσονται σε συμμορίες που έχουν ήδη συγκροτηθεί. Όπως παραδέχονται και αρμόδιοι αξιωματικοί, ο έλεγχος στη συνοριακή γραμμή του Έβρου είναι πλημμελής. Πρακτικά, όποιος θέλει μπαίνει.
Το ίδιο συμβαίνει και στα νησιά. Μόλις φανεί στον ορίζοντα πλεούμενο σπεύδει να το διασώσει και να το φέρει στο λιμάνι είτε το Λιμενικό είτε σκάφος των πολυποίκιλων ΜΚΟ. Το εντυπωσιακό είναι ότι, έχοντας ενημερωθεί εκ των προτέρων από τους διακινητές, οι εισερχόμενοι επικαλούνται την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τους πρόσφυγες και ζητούν άσυλο, αν και στην πλειονότητά τους είναι Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί και Αφρικανοί.
Προσφάτως αυξήθηκαν οι ροές από τον Έβρο, με μαζικές αφίξεις μεταναστών από την Αλγερία και το Κονγκό. Στην ερώτηση γιατί οι μετανάστες δεν πάνε απέναντι στη Γαλλία και οι Μαροκινοί απέναντι στην Ισπανία, η απάντηση αρμόδιου υπηρεσιακού παράγοντα είναι «ότι εκεί υπάρχει αυστηρός έλεγχος και δεν μπορούν εύκολα να περάσουν».
Δεδομένου ότι η περιοχή του Έβρου δεν περιλαμβάνεται στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, οι περιπολίες της Frontex είναι πολύ πιο αραιές, όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές με γνώση της περιοχής. Η εικόνα προσφύγων και μεταναστών που εντοπίστηκαν ή και διασώθηκαν από αστυνομικούς και συνοριοφύλακες είναι πλέον καθημερινότητα. Ανεβαίνουν σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ προς τη Θεσσαλονίκη, με προορισμό το εκεί Μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Πολλοί οδηγούνται σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας στην ενδοχώρα, αφού έχουν καταγραφεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο χωριό Φυλάκιο Έβρου. Πολλοί, όμως, ξεφεύγουν, εκμεταλλευόμενοι το χάος. Ομοεθνείς τους έχουν οργανώσει μία άτυπη «επιτροπή υποδοχής». Τους οδηγούν στην πρωτεύουσα, τους εξηγούν τα κατατόπια και τους μυούν στη νέα τους πραγματικότητα, η οποία συχνά περιλαμβάνει μικροκλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία και άλλα.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, βλέπει πέρα από κάθε λογική «αποκλιμάκωση των μεταναστευτικών ροών». Κι αυτό, παρότι όλη την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για την απονομή ασύλου, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των προσφυγικών ροών από τον Έβρο. Απαντώντας, όμως, σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή ανέφερε ότι υπάρχει αποκλιμάκωση. Γι’ αυτό και «χθες στα κρατητήρια του Έβρου βρίσκονταν 119 πρόσφυγες και μετανάστες από 1.270 που ήταν στις 24 Απριλίου». Ο Δημήτρης Βίτσας απέδωσε την μείωση αυτή στο γεγονός, όπως είπε, ότι έχουν αρχίσει να αποφέρουν καρπούς οι συνομιλίες που γίνονται με την ΕΕ, αλλά και με την Τουρκία. Της Νεφέλης Λυγερού για το protothema
~*  https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1148289425319205/ .-

***

 *** Αθλητικά Νέα :
~* ΑΕΚ-ΠΑΟΚ  0-2 .- ^ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Ο ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης .-

*** ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ο τελικός Kυπέλλου εντός και… εκτός γηπέδων «Φρούριο» το ΟΑΚΑ, συρματοπλέγματα γύρω από τον αγωνιστικό χώρο, επί ποδός 5000 αστυνομικοί
~  Την ευκαιρία να κατακτήσει το νταμπλ ψάχνει η ΑΕΚ, ενώ να αποδείξει αυτό που φωνάζει ότι «ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο» θέλει ο ΠΑΟΚ. Ο τελικός Κυπέλλου το το βράδυ του Σαββάτου (20:30) στο ΟΑΚΑ είναι και για τους δύο μία μεγάλη πρόκληση και ο νικητής, εκτός από το τρόπαιο, θα πάρει τη νίκη σε έναν επικοινωνιακό πόλεμο που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων και ξεκίνησε μετά τον μεταξύ τους αγώνα στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, ο οποίος δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Η ΑΕΚ έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος 24 χρόνια και το βράδυ του Σαββάτου έχει την ευκαιρία να κατακτήσει νταμπλ μετά από σχεδόν 40 χρόνια και να ολοκληρώσει εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν.Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ, έχει και αυτός την ευκαιρία να διεκδικήσει το Κύπελλο και κατακτώντας το, στην έδρα του αντιπάλου του, να στείλει το δικό του μήνυμα στην ΑΕΚ, την κυριαρχία της οποίας αμφισβητεί.
Η κόντρα
Η κόντρα των δύο ομάδων όμως κρατάει πάνω από έναν χρόνο.Η αρχή έγινε πέρσι, στον τελικό Κυπέλλου στο Βόλο. Εκείνη την ημέρα, γράφτηκε ακόμα μια ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με άγριες συμπλοκές μεταξύ οπαδών πριν τη σέντρα.Η συνέχεια δόθηκε στην Τούμπα, πριν από μερικούς μήνες. Ένα γκολ του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις με τον Βαρέλα ακυρώθηκε ως οφσάιντ και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η Τούμπα έγινε… πεδίο μάχης ακόμα και με εισβολή οπλισμένων παραγόντων του δικεφάλου. Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣΤο κλίμα στις τάξεις των οπαδών είναι πολεμικό. ήδη την παραμονή του τελικού, οι γνωστοί – άγνωστοι των δύο ομάδων μετέτρεψαν την Αθήνα σε… Συρία.Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν επεισόδια αργά το βράδυ, αρχικά στην πλατεία Καραϊσκάκη και αργότερα στην Κάνιγγος.
~ Σύμφωνα με την αστυνομία, στην πλατεία Καραϊσκάκη και ειδικότερα κοντά σε σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟΚ, άγνωστα άτομα επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδους απορριμμάτων.
Τα επεισόδια έληξαν έπειτα από λίγη ώρα, ενώ αργότερα προκλήθηκε νέα ένταση στην πλατεία Κάνιγγος, με οπαδούς να πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, που προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.Έως αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές. «Φρούριο» το ΟΑΚΑΓια να αποφευχθούν νέα επεισόδια, τα μέτρα ασφαλείας στο ΟΑΚΑ θα είναι δρακόντεια.Πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν για τον τελικό. Μεταξύ άλλων οι αστυνομικοί έχουν επιφορτιστεί με την συνοδεία των λεωφορείων των οπαδών του ΠΑΟΚ από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και συνολικά στα μέτρα που θα ληφθούν σε σημεία όπως οι σταθμοί του μετρό, αλλά και συνδέσμους.
* Ενώ και στο γήπεδο έχουν υπάρξει μετατροπές, ώστε να εμποδιστεί οποιαδήποτε επαφή των οπαδών των δύο ομάδων μεταξύ τους, αλλά και με τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.

***  Ο Παναθηναϊκός «ισοπέδωσε» την ΑΕΚ και παρέμεινε αήττητος Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού αλλά και του αγώνα ο Λεκαβίτσιους με 17 πόντους
~  Σε… ανώμαλη προσγείωση υποχρέωσε ο Παναθηναϊκός την θριαμβεύτρια του Basketball Champions League, ΑΕΚ, με το «τριφύλλι» να διευρύνει σε 25-0 το εφετινό αήττητο του στην Α1 Ανδρών.
Οι «πράσινοι» συνέτριψαν με 115-85 την Ένωση στο ΟΑΚΑ, στην αναμέτρηση που έκλεισε την αυλαία της 25ης και προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου. Στον αντίποδα, η ΑΕΚ, η οποία κέρδισε το χειροκρότημα από τους «πράσινους» φιλάθλους πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης και μετά το συγχαρητήριο μήνυμα που ακούστηκε από τα μεγάφωνα για την ευρωπαϊκή επιτυχία της, συμπλήρωσε τις 11 ήττες και πλέον ισοβαθμεί στην 5η θέση με Λαύριο και Κύμη.Ο επιθετικός πλουραλισμός του Παναθηναϊκού (σκόραραν όλοι εκτός των Ρίβερς και Όγκαστ), το καθοριστικό -όπως εξελίχθηκε- πρώτο δεκάλεπτο κυριαρχίας των «πράσινων», και η αδυναμία της ΑΕΚ να συνέλθει από τη… μέθη του ευρωπαϊκού θριάμβου, μετέτρεψαν σε μονόλογο του «τριφυλλιού» τη σημερινή αναμέτρηση. Πρώτος σκόρερ της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ, ο Λούκας Λεκαβίτσιους με 17 πόντους και 6 ασίστ, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι επίσης διψήφιοι Ματ Λοτζέσκι (15π.), Τζέιμς Γκιστ (14π.), Θανάσης Αντετοκούνμπο (12π.), Κωνσταντίνος Μήτογλου (12π.) και Μάικ Τζέιμς (12π.). Όσο για τον Νικ Καλάθη (7π., 8ασ.), με 6 ασίστ στο πρώτο δεκάλεπτο, φρόντισε να βάλει τις βάσεις της νίκης. Από την Ένωση, ξεχώρισε ο Ντούσαν Σάκοτα με 15 πόντους.Τα δεκάλεπτα: 30-19, 51-38, 83-59, 115-85Με τον Καλάθη να δίνει ρεσιτάλ στο κομμάτι της δημιουργίας (μοίρασε τις 6 από τις 9 ασίστ του Παναθηναϊκού στο α΄ δεκ.) και η αμυντική προσήλωση να έχει την τιμητική της, οι «πράσινοι» επέβαλαν με το… καλημέρα το ρυθμό τους και στο 5΄ προηγήθηκαν με 15-4. Η γραμμή ψηλών του «τριφυλλιού» έδωσε συνέχεια στην κυριαρχία του Παναθηναϊκού και οι γηπεδούχοι εκτόξευσαν τη διαφορά στο 7΄ στο +16 (26-10), για να μπουν στη δεύτερη περίοδο στο +11 (30-19). Στον αντίποδα, ο Σάκοτα με 7 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν απελπιστικά μόνος στην επίθεση.H παραγωγικότητα του Παναθηναϊκού μπορεί να περιορίστηκε στη δεύτερη περίοδο, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, ώστε να εξασφαλίσει στο 15΄ μία διαφορά ασφαλείας (+15, 44-25), ελέω της ευστοχίας από τα 6.75, και να τη συντηρήσει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (51-38).
Ο Παναθηναϊκός δεν κατέβασε ταχύτητα ούτε στην τρίτη περίοδο, με τους «πράσινους» να τρέχουν επιμέρους σκορ 12-7 και να ξεφεύγουν στο 24΄ με 63-45 και ενώ ένα λεπτό νωρίτερα η ΑΕΚ έχανε τον Γκριν με αποβολή, μετά από τεχνική ποινή που δέχθηκε για διαμαρτυρίες, η οποία προστέθηκε στο αντιαθλητικό που είχε υποπέσει. Όσο για τη συνέχεια; Ο Τζέιμς παρουσιάστηκε για ακόμη μία φορά… ορεξάτος στην επίθεση, στέλνοντας το «τριφύλλι» στην τελευταία περίοδο στο +24 (83-59 στο 30΄). Τυπικής διαδικασίας το τελευταίο δεκάλεπτο, με τον νικητή να έχει κριθεί και τον Παναθηναϊκό να μην αγχώνεται μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πηλοΐδης-Καρακατσούνης-ΜαγκλογιάννηςΟι συνθέσεις:ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9, Γκιστ 14, Λοτζέσκι 15 (1), Καλάθης 7 (1), Αντετοκούνμπο 12 (1), Ρίβερς, Τζέιμς 12, Παππάς 9 (3), Βουγιούκας 8, Λεκαβίτσιους 17 (3), Όγκαστ, Μήτογλου 12 (1).ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Τζέιμς 2, Γκριν 2, Χάρις 10, Λαρεντζάκης 11 (1), Χάντερ 8, Πάντερ 14 (2), Ξανθόπουλος 7 (1), Σάκοτα 15 (1), Βασιλόπουλος 4, Άτιτς, Μαυροειδής 6, Καββαδάς 6.

***  Παναθηναϊκός: Οι θερμοκρασίες θα κινηθούν σε ασυνήθιστα για την εποχή επίπεδα Έρχεται καύσωνας στον Παναθηναϊκός, το θέμα είναι να φύγει… η σκόνη. Οι ενδείξεις φανερώνουν ότι το θερμόμετρο θα ανέβει επικίνδυνα, αλλά στο τέλος πρέπει να επικρατήσει ο καθαρός ουρανός κι ο άνεμος αισιοδοξίας
~  Στην κατάσταση που βρίσκεται εδώ και χρόνια ο Παναθηναϊκός, η πρώτη σκέψη στο μυαλό είναι ότι «αυτό το καλοκαίρι θα είναι καυτό».
* Σε λίγες  μέρες συμπληρώνω αισίως 15 χρόνια στο ρεπορτάζ κι έχω δει πολλά. Μετά τη ντροπή της Ριζούπολης οι ρεπόρτερ λέγαμε ότι το καλοκαίρι του 2003 θα είναι καυτό. Ήταν. Ακολούθησε νταμπλ και ξανά μιζέρια. Το 2008 ήταν πραγματικά καύσωνας… Μετά το συλλαλητήριο εναντίον της οικογένειας Βαρδινογιάννη ήρθε η πολυμετοχικότητα. Το ίδιο το 2009, μπάχαλο με τη διάλυση κι επιστροφή της πολυμοχικότητες το καλοκαίρι του 2010. Το 2011 ο Παναθηναϊκός έμεινε Αύγουστο μήνα εκτός Ευρώπης. Το 2013 ξανά εκτός Ευρώπης επειδή δεν πήρε άδεια από την ΟΥΕΦΑ κι έγινε το περιβόητο το περιβόητο restart με Νταμπίζα, Αναστασίου. Το οποίο διεκόπη βίαια από το καλοκαίρι του 2015 απότομα και φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο. Θερμό και το περασμένο καλοκαίρι με τις αποχωρήσεις βασικών παικτών και τις αφίξεις αρκετών άλλων.
Ε, σαν αυτό που έρχεται μπορεί να μην είναι κανένα προηγούμενο. Ο Παναθηναϊκός έχει περάσει τα κύματα, δείχνει να αποφεύγει τα βράχια και θα φανεί αν θα προσαράξει σε ερημικό νησί ή σταδιακά θα βρει ένα ασφαλές λιμάνι για να επανέλθει στην κανονικότητα. Με τα έως τώρα δεδομένα, όπως λένε και οι μετεωρολόγοι, οι θερμοκρασίες θα κινηθούν σε ασυνήθιστα για την εποχή επίπεδα. Ο Αλαφούζος λειτουργεί σαν να μην υπάρχει «Pan Asia». Οφείλει να το κάνει, διότι ναι μεν είναι πιθανό, αλλά όχι σίγουρο το deal. Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ θέλει να πάρει τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, ακόμα δεν έχει ξεκινήσει ο έλεγχος. Συγγνώμη, αλλά αν θες να αγοράσεις κάτι κι έχεις κάνει ήδη ραντεβού με τον πωλητή διερευνώντας τις προθέσεις του που είναι να φύγει, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα είχες κανονίσει είναι η εταιρία που θα κάνει τον έλεγχο. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ανακοινωθεί.
Η χαλαρότητα με την οποία κινείται η «Pan Asia» δεν συνάδει με την αγωνία εκατομμυρίων φίλων της ομάδας. Γνώριζαν όταν ενδιαφέρθηκαν ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στον γκρεμό, ότι δεν παίρνει άδεια και πλέον στις 23 Μαϊου που θα συνεδριάσει η ΕΠΟ για να επικυρώσει την αλλαγή της ποινής, θα επιβληθούν σκληρά αντίποινα για τη μη εξασφάλιση της άδειας. Εννοείται, ότι για να αγοράσεις τον Παναθηναϊκό ειδικά με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χρέη δεν είναι και το πιο απλό. Αλλά διακρίνεται μία άνευ προηγούμενου άνεση…
Ο Αλαφούζος, λοιπόν, προσέλαβε τον Νταμπίζα κι ετοιμάζεται να φέρει τον Δώνη για τον πάγκο. Το πλάνο για το δίδυμο το είχαμε αναφέρει μέσα από to10.gr από τις 28 Φεβρουαρίου. Ας πάρουμε τα δεδομένα. Ο Τζακ Σρίσουμριντ, συνεργάτης του Πιεμπονγκσάντ συναντήθηκε με τον Νταμπίζα το περασμένο Σάββατο. Από το περιβάλλον του Ταϊλανδού, όμως, διέρρεε ότι «δεν μπορούμε να συναινέσουμε ή να αποφασίσουμε την πρόσληψη κάποιου στην ομάδα πριν τουλάχιστον τις 15 Ιουνίου όταν και θα υπάρξει μία εικόνα για το αν θα αναλάβει η «Pan Asia» τον Παναθηναϊκό. Είναι θέμα του Αλαφούζου». Συναίνεσε ή όχι ο Πιεμπονγκσάντ για τον Νταμπίζα; Αυτό δεν είναι ξεκάθαρο. Και δεν γνωρίζουμε γιατί δεν παίρνει κανείς το θάρρος να ενημερώσει τον κόσμο. Ο Νταμπίζας, παράλληλα, δεν έχει καλές σχέσεις με τον Ουζουνίδη, αλλά έχει με τον Γιώργο Δώνη. Θα ήθελε να τον έχει προπονητή. Το ίδιο, όπως επίσης έχουμε τονίσει εδώ και μέρες, θέλει και ο Αλαφούζος. Ο Πιεμπονγκσάντ θέλει; Εύλογα αναρωτιόμασταν πριν λίγες μέρες τι θα γίνει αν θελήσει να φέρει δικό του προπονητή. Ή τι θα συμβεί αν δεν πάρει τώρα τεχνικό ο Παναθηναϊκός και δεν προχωρήσει το deal σε έναν μήνα. Το τοπίο είναι θολό. Λες κι έχει καλύψει η αφρικανική σκόνη τα πάντα.   
Τη στιγμή που έρχεται ο Νταμπίζας, εμφανίζεται ξαφνικά στο προσκήνιο η «Redstone». Ένας από τους ισχυρούς συμπαίκτες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ζητάει πακέτο τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις κι όχι διαμελισμό… Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο τέθηκε από την Κυβέρνηση στις επαφές που έχουν γίνει, ώστε να ξεπεραστούν οι νομικές δυσκολίες. Στη συνέχεια ο νομικός της σύμβουλος Μαρκ Αλεξάντερ με τιτίβισμα στο twitter επισήμανε ότι όσοι απαρτίζουν το «Athens Alive» είναι πρόθυμοι να μιλήσουν με τον νέο ιδιοκτήτη, ώστε να δημιουργηθεί ένα υπέροχο νέο σπίτι για τον Παναθηναϊκό. Που; Στο ΟΑΚΑ ή στον Βοτανικό; Ή, στη Λεωφόρο; Την οποία έχει ως εναλλακτική λύση ο Γιαννακόπουλος, ο οποίος ούτε καν σκέφτεται τον Βοτανικό.
Θα προχωρήσει το «Athens Alive» το επόμενο διάστημα και θα ζητήσουν συνεργασία με την «Pan Asia» για γήπεδο στο ΟΑΚΑ; Θα θελήσει ο Πιεμπονγκσάντ κι όποιοι είναι μαζί του; Θα επιδιώξουν οφέλη κι από το υπόλοιπο πρότζεκτ. Διότι διαρρέει ότι και οι Ασιάτες έχουν στο μυαλό τους ξενοδοχεία κι εμπορικούς χώρους στον Βοτανικό.
Μέσα σ’ όλα αυτά ο Γιαννακόπουλος σκέφτεται να πάρει τον Ερασιτέχνη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για εμπλοκή σε γηπεδικά θέματα. Επιπλέον, σε ΜΜΕ επιρροής του, την Παρασκευή ανέφερε ότι δεν υιοθετεί, αλλά δημοσιεύθηκε ότι ακούγονται σενάρια που κυκλοφορούν «δεξιά», «αριστερά» και στα social media, πως ο Πιεμπονγκσάντ είναι… μπροστινός του Αλαφούζου και θέλει να πάρει την ΠΑΕ για να ζητήσει λεφτά αργότερα από τον Γιαννακόπουλο, εφόσον προχωρήσει το «Athens Alive». Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται ότι πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στην επένδυση του Πιεμπονγκσάντ. Αυτό ζητάει και ο κόσμος χρόνια τώρα. Αυτό είναι και το ζητούμενο. Μετά τον καύσωνα που έρχεται και τη σκόνη που έχει θολώσει τα πάντα, να αντικρίσουν όλοι καθαρό ουρανό.
ΥΓ.: Με όσα γίνονται ελάχιστοι συνεχίζουν να δίνουν σημασία στο αγωνιστικό. Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να μείνουν Λουτσιάνο, Μουνιέ, Κουλιμπαλί, Γιόχανσον, Ινσούα, Δώνης και φυσικά και οι Κουρμπέλης, Τζανδάρης. Έχουν αποχωρήσει ήδη Βλαχοδήμος, Κάτσε, Μυστακίδης, όλα δείχνουν ότι φεύγει και ο Λουντ και κάθε άλλη απώλεια από τον βασικό κορμό δεν θα είναι εύκολο να αντικατασταθεί. Θα καταφέρει ο Νταμπίζας να τους κρατήσει; Ή έστω τους περισσότερους;
ΥΓ1.: Κουμάντο στη ζωή μας κάνουν οι ξένοι, αλλά καμιά φορά αναρωτιέσαι ποιοι είναι χειρότεροι; Αυτοί ή τα ελληνικά υποχείριά τους. Μακράν το δεύτερο πιστεύω. Τώρα και στο ποδόσφαιρο φέραμε ξένο διαιτητή. Απόδειξη της αναξιοπιστίας, αλλά θα διαφωνήσω με τις αντιδράσεις. Με Έλληνα ρέφερι ο χαμένος κάτι θα έβρισκε να πει. Με ξένο, ακόμα κι αν κάνει εγκλήματα, τι θα πει ο ηττημένος; Ότι τον έβαλε η ΕΠΟ να τον αδικήσει; Ή ότι ο Ισπανός ήταν από μικρός ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ; Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια…
ΥΓ2.: Το ποδόσφαιρο μας με τον ξένο διαιτητή γύρισε δεκαετίες πίσω, λένε. Δεν θα σχολιάσω ότι κάποιοι στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου ζήτησαν ξένους διαιτητές στα ντέρμπι. Απλώς θα αναφέρω ότι όσοι έζησαν εκείνες τις εποχές, λένε, ότι τότε το ποδόσφαιρο ήταν αγνό, ότι δεν υπήρχαν εγκλήματα. Δεν τις έζησα, αλλά η ιστορία δείχνει πολλά… Ας γυρίσουμε εκεί λοιπόν. Όλοι εξελίσσονται. Εμείς, αφού δεν θέλουμε (διότι μπορούμε), ας πρωτοπορήσουμε κι ας γυρίσουμε πίσω τον χρόνο.

*** Για την Α2  στο Ελληνικό μπάσκετ  30η  αγωνιστική :
Σάββατο 12-05-2018 :
Εθνικός Πειραιώς - Απόλλων Πάτρας  67-57 .-
Δόξα Λευκάδας - ΑΣ Παπάγου  90-87 .-
Χολαργός - Γ.Σ. Ερμής Αγιάς 88-77 .-
Αμύντας -Περιστέρι  69-75 .-
Ψυχικό - Α.Σ. Καστοριάς  105-75 .-
Ηρακλής Θεσσαλονίκης - Αρκαδικός  98-68 .-
ΑΣΕ Δούκας - ΑΣ Καρδίτσας  82-99 .-

*** Για την Α1 στο Ελληνικό μπάσκετ  26η αγωνιστική :
Κυριακή 13-05-2018 :
ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου - ΑΡΗΣ
ΡΕΘΥΜΝΟ -ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΑΕΚ - ΚΥΜΗ
ΠΑΟΚ - Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΣΑ
Γ.Σ. ΛΑΡΙΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΚΟΡΟΙΒΟΣ Αμαλιάδας - ΤΡΙΚΑΛΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΡΩΤΕΑΣ Πάτρας

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΊΟΥ  2018 :
1~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τρίτη  08  Μαΐου  2018 :
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/05/arfara-news.html  .-                                                                                                                     
2~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τετάρτη  09 Μαΐου 2018   :    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/05/news.html .-
3 ~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας , Τετάρτη 09 Μαΐου 2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018-09-2018.html .- 
4~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας ,
Πέμπτη  10  Μαΐου  2018  :

 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018-10-2018.html  .-
5 ~*  Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας . Παρασκευή  11Μαϊου 2018 :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018.html  .-    
6~~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 
Σάββατο 12 Μαΐου 2018     http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_11.html .

7~
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6415  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3931   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3946  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14. 292   βίντεο   .-  
 

     1~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
2~  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-
3~ https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS     https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων   
4~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.
5~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .-                                                                                                        
 

~
VIDEO  που διαλέξαμε  ..... :
~*Ρούλα κόρη Μαρία και εγγονή 09/05/2018 Ν1:
https://youtu.be/6mJ3yK7lG8E  .-
~*Ρούλα κόρη Μαρία και εγγονή 09 05 2018 Ν2:

 https://youtu.be/4CUHGvQq1zQ .-

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου