ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Παρασκευή 11  Μαρτίου  2016 , Δωδέκατο 12ο   Κεφάλαιο -μέρος } :
~
 Πηγές Θεοτόκο Αλαγωνίας
 
  Στις Πηγές Θεοτόκου Αρτεμισίας  
 
 Θεοτόκο Πηγές Αλαγονίας
 
   Στους Αγίους Τεσσαράκοντα Σπάρτης
***
*** Ανάληψη: Ένα παραδοσιακό χωριό στους πρόποδες του Ελικώνα
Επτά χιλιόμετρα μακριά από τη Λειβαδιά και σε 350 μέτρα υψόμετρο είναι χτισμένο το μικρό χωριό Ανάληψη, που παλαιότερα ονομάζονταν Σούρπη.
Πρόκειται για ένα παραδοσιακό χωριό χτισμένο μέσα στο πράσινο, με ολόλευκα σπιτάκια με κόκκινες στέγες.
Ανάληψη
Το τοπίο την άνοιξη είναι μαγευτικό, με όλα τα δέντρα και τα λουλούδια να μοσχοβολούν ενώ τον χειμώνα, όταν είναι χιονισμένο, θυμίζει ορεινό χωριό της Βόρειας Ελλάδας.
Ανάληψη
Έχει ενδιαφέρον: Στο χωριό εκτός από τον ναό της Αναλήψεως θα δείτε την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, που ήταν και η πρώτη του χωριού αλλά και τον Άη Γιώργη που βρίσκεται στην Άνω Σούρπη.
Οι πηγές της Κρύας είναι ένα μαγευτικό σημείο με τρεχούμενα νερά.
Λίγο έξω από το χωριό βρίσκεται το Μαντείο του Τροφωνίου αλλά και ο αρχαίος ναός του Βασιλέως Διός.
Ανάληψη
Τι να δοκιμάσουμε: Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε εξαιρετικά γαλακτοκομικά προϊόντα με την φέτα Παρνασσού και την Φορμαέλλα να έχουν την πρώτη θέση. Στα χωριά της Βοιωτίας θα βρείτε εκλεκτά κρεατικά, κρασιά, τσίπουρο και ελαιόλαδο.

*** Τοξότες: Περίπατος στο δάσος και στην παραλία με την αμμουδιά, δίπλα στο Νέστο
Οι Τοξότες της Ξάνθης, είναι ένα οικισμός που είναι χτισμένος σε απόσταση αναπνοής από τον ποταμό Νέστο. Κύρια χαρακτηριστικά του η πλούσια βλάστηση, τα τρεχούμενα νερά και φυσικά η παραδοσιακή αρχιτεκτονική.
Είναι το αγαπημένο μέρος όσων ασχολούνται με την πεζοπορία αφού μέσα σε αυτό μαγευτικό τοπίο βρίσκουν τη γαλήνη και την ηρεμία.
Έχει ενδιαφέρον: Βασικός προορισμός των περισσότερων επισκεπτών δεν είναι άλλος φυσικά από τον Νέστο και τις περηπατητικές διαδρομές του. Στην ευρύτερη περιοχή βέβαια υπάρχει το Μέγα Δάσος αλλά και η Λίμνη Βιστωνίδα.
Όσοι επισκέπτονται το χωριό τους καλοκαιρινούς μήνες δεν παραλείπουν να κάνουν τα μπάνια τους στον Νέστο και συγκεκριμένα στην φυσική παραλία με άμμο που υπάρχει στους Τοξότες.
Αν είστε λάτρεις των δραστηριότητων στην περιοχή θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε καγιάκ, τοξοβολία, ράφτινγ, ποδηλασία βουνού και ορνιθοπαρατήρηση.
Τι να δοκιμάσουμε: Όπως σε όλες τις περιοχές της Ξάνθης, έτσι και εδώ θα πρέπει να ξεχάσετε για λίγο τη διάιτα και την προσεκτική διατροφή γιατι ελάχιστοι μπορούν να αντισταθούν στην θέα ενός σεκέρ παρέ ή ενός γκελίν μποχτσά! Πέρα από τα ανατόλιτικά και τα σιροπιαστά γλυκά θα βρείτε εκλεκτούς παστουρμάδες, παστουρμαδόπιτες, κεμπάπ αλλά και τις φημισμένες σοκολατένιες καριόκες.
Τοξότες Τοξότες
Πηγή φωτο: 2steps.gr

***  Η ξεχωριστή Λήμνος   
Η Λήμνος είναι ένα από νησιά που δεν συζητιούνται πολύ μεν, αλλά εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη.
Μαγευτικές παραλίες, γραφικά χωριά, αξιοθέατα και μνημεία που εντυπωσιάζουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό.
Δεν πρέπει να φύγετε από το νησί αν δεν επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσειο, το Εκκλησιαστικό Μουσείο, τον αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης, τη Μύρινα αλλά και την Ηφαιστεία.
Η Μαρία που μένει μόνιμα στο νησί και αγαπάει τον τόπο της μας γράφει: «Λένε πως στη Λήμνο θα κλάψεις δύο φορές. Την πρώτη φορά όταν φτάσεις και δεις την εικόνα και όταν φεύγεις, γιατί δεν θα θέλεις να την αποχωριστείς. Έχει τόσα πολλά να ανακαλύψεις… Το αρχαίο θέατρο της Ηφαιστείας, τη σπηλιά του Φιλοκτήτη, την Πολιόχνη. Στη Λήμνο έχουμε και πολύ ωραίες παραλίες, που είναι προσβάσιμες με το αυτοκίνητο αλλά και άλλες που πηγαίνεις με βάρκα». Πηγή φωτογραφίας: Ιστοσελίδα Δήμου Λήμνου

*** Το ορεινό Κυπαρίσσι των Γρεβενών
  Στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών, υπάρχει το ορεινό Κυπαρίσσι, ένας οικισμός πανέμορφος, μια ανάσα από την Κοζάνη.
Κάνοντας μια βόλτα στο Κυπαρίσσι θα δείτε τον λιθοσκέπαστο ναό του Αγίου γεωργίου που φτιάχτηκε το 1867, το πέτρινο δημοτικό σχολείο αλλά και το πέτρινο γεφύρι του Παπατάκη.
Κάθε σημείο του μαρτυρά πως πρόκειται για ένα χωριό χτιστάδων, αφού υπάρχουν παντού περίτεχνες κατασκευές.
Στον λόφο του Μπούτσκα βρίσκεται το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, ενώ χαρακτηριστικά σημεία είναι αυτά που βρίσκονται οι 4 βρύσες.
Δεν  πρέπει να φύγετε από το Κυπαρίσσι αν δεν δοκιμάσετε στην πλατεία τσίπουρο και τους μεζέδες που θα σας ετοιμάσουν.  Πηγή φωτο: Wikipedia

*** Σπόα: Ένα γραφικό χωριό χτισμένο στο πιο στενό σημείο της Καρπάθου

Από τα 10 συνολικά χωριά που έχει η Κάρπαθος, το γραφικό νησί που μαγνητίζει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, για πολλούς αυτό που ξεχωρίζει είναι τα Σπόα.
Είναι χτισμένο στο πιο στενό σημείο του νησιού όπως λένε οι ντόπιοι, είναι μικρό, γραφικό και συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Σε πολλά σημεία θα δείτε ερηπωμένους πύργους και ανεμόμυλους.
Σπόα
Έχει ενδιαφέρον: Τους καλοκαιρινούς μήνες η παραλία του Αγίου Νικολάου με τα διάφανα νερά είναι αυτή που διαλέγουν όσοι γνωρίζουν καλά το νησί για να απολαύσουν τα μπάνια τους.
Είναι χτισμένο πάνω σε μια πλαγιά και είναι από τα καλύτερα σημεία για να απολαύσετε την Ανατολή ή το ηλιοβασίλεμα στο νησί.
Εκείνο που θα σας εντυπωσιάσει στο χωριό είναι η μυρωδιά του ψωμιού και των φαγητών που ψήνονται στους ξυλόφουρνους, αλλά και οι φιλοξενία των κατοίκων, που αγαπούν ιδιαίτερα τη μουσική και συγκεκριμένα τη λύρα. Για αυτό και σίγουρα θα ακούσετε κάποιον να παίζει στην αυλή του, όποια ώρα της ημέρας κι αν βρεθείτε εκεί.
Τι να δοκιμάσουμε: Τρία είναι τα πιο γνωστά τοπικά προϊόντα της Καρπάθου. Το μέλι, τα χειροποίητα ζυμαρικά που λέγονται μακαρούνες και οι πίτες. Όσον αφορά στα τυροκομικά προϊόντα, αξίζει να δοκιμάσετε το αρμυροτύρι, το μαλακό μανούλι και το μεριάρι.

*** Η παραμυθένια Ροδαυγή της Άρτας
~ Το χωριό Ροδαυγή, στην Άρτα, είναι από εκείνα τα μέρη που σε αφήνουν άφωνο με την ομορφιά τους.Είναι χτισμένο στο Ξηροβούνι, 24 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Άρτας και από κάθε σημείο του η θέα είναι μαγευτική: Η κοιλάδα του Άραχθου απλώνεται από κάτω και απέναντι ένα κομμάτι της οροσειράς της Πίνδου.
Μια βόλτα στα σοκάκια με τα καλοσυντηρημένα σπίτια με τις κεραμοσκεπές θα σας κάνει να ξεχάσετε για λίγο τα προβλήματα και να ηρεμίσετε.
Ο Ναός της Αγίας Παρασκευής, που είναι χτισμένος το 1804 είναι σημείο αναφοράς του χωριού.
Αξίζει να περπατήσετε και μέχρι το Μπέσικο με την πηγή, ένα μέρος γεμάτο πλατάνια.
 Πηγή φωτο: http://rodavgiartas.blogspot.gr/
Ροδαυγή

***  Ρέθυμνο: Βόλτα στην παλιά πόλη
 Η Μαίρη πρόσφατα βρέθηκε στο Ρέθυμνο και μοιράζεται μαζί μας μέσα από τις φωτογραφίες που τράβηξε την βόλτα που έκανε στην παλιά πόλη.
Μια υπέροχη βόλτα σε μια περιοχή που συνδυάζει την ενετική και την τούρκικη αρχιτεκτονική με εμφανείς τις επιδράσεις από την αναγέννηση.
Παντού καλοδιατηρημένα σπίτια, πραγματικά στολίδια για την πόλη και γωνιές που τραβούν την προσοχή κάθε επισκέπτη και τον κάνουν να ταξιδεύει μέσα στους αιώνες.
 Έχουν ενδιαφέρον: Ανάμεσα στα πολλά που έχουν ενδιαφέρον είναι σίγουρα το Ενετικό λιμάνι με τον διάσημο φάρο, η Φορτέτζα, η Λότζια, η Κρήνη Ριμόντι με το δροσερό νερό, ο ναός «Η κυρία των Αγγέλων», ο ναός του Αγίου Φραγκίσκου, το Νερατζέ Τζαμί και το τζαμί τα Καρά Μουσά.
Σημείο αναφορά της περιοχής είναι η Μεγάλη Πόρτα που οδηγεί στην πλατεία και φυσικά τα βενετσιάνικα αρχοντικά της οδού Αρκαδίου.
 Τι να δοκιμάσουμε: Στην Κρήτη γενικότερα και ειδικά στο Ρέθυμνο, θα δοκίμαζα τα πάντα. Κρητικά εδέσματα στις ταβέρνες της περιοχής πάντα με ένα ποτήρι ρακί να τα συνοδεύει: Ντάκο ή κουκουβάγια, χολχιούς, αμανίτες, λυχναράκια, εκλεκτά τυριά και στακοβούτυρο για τους πιο ψαγμένους.
 Δείτε τις φωτογραφίες που μα έστειλε η Μαίρη:
Ρεθυμνο Ρεθυμνο Ρεθυμνο Ρεθυμνο

*** Παραλίες στα Χανιά  της Κρήτης
 Πολλοί αναγνώστες αλλά και εγώ σας έχω γράψει αρκετές φορές για την όμορφη Κρήτη!
Σήμερα η Βασιλίνα από την Καστοριά μας έστειλες φωτογραφίες από τα αγαπημένα της σημεία στα Χανιά και τις γειτονικές παραλίες.
Τα λόγια είναι περιττά, αφού μόνο και μόνο οι εικόνες από το Ελαφονήσι και τη Φαλάσαρνα, μιλούν από μόνες τους.
Δείτε τις φωτογραφίες:
Χανιά Χανιά Χανιά Χανιά

***  Φασκομηλιά Θεσπρωτίας
Η Φασκομηλιά (Τοπική Κοινότητα Φασκομηλιάς - Δημοτική Ενότητα ΣΥΒΟΤΩΝ), ανήκει στον δήμο ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.  Η επίσημη ονομασία είναι “η Φασκομηλιά”. Έδρα του δήμου είναι η Ηγουμενίτσα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Ηπείρου.
Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Φασκομηλιά ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Φασκομηλιάς, του πρώην Δήμου ΣΥΒΟΤΩΝ του Νομού ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ.
Η Φασκομηλιά έχει υψόμετρο 57 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 39,4489125415 και γεωγραφικό μήκος 20,3047019639. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στη Φασκομηλιά θα βρείτε εδώ.
*** Πλαταριά Θεσπρωτίας
H Πλαταριά είναι από τα ομορφότερα παραθαλάσσια χωριά της Θεσπρωτίας και διοικητικά ανήκει στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Κατά την απογραφή του 2001 είχε 955 κατοίκους. Είναι χτισμένη στο μυχό ομώνυμου κόλπου, ανάμεσα σε δύο ακρωτήρια Αγιονήσι και Ερημονήσι (Χερονήσι) μεταξύ των λιμένων Ηγουμενίτσας και Συβότων.  Λέγεται ότι στη θέση της σημερινής Πλαταριάς προϋπήρξε η αρχαία Καλαμίνη ή Καλαμωνία του Στέφανου Βυζάντιου και κατά τον Πτολεμαίο η "Αλμίνη". Αρκετά βέβαιο είναι ότι ο τόπος αυτός άρχισε να κατοικείται από το 1300 μ.Χ. με την κάθοδο νομάδων από τα γύρω υψώματα (Ζουμπρί-564 μ.) και από άλλες περιοχές, οι οποίες παρείχαν προστασία από τους πειρατές. Το 1730 ήταν πια συγκροτημένη χριστιανική κοινότητα, η οποία μάλιστα άντεξε στο βίαιο εξισλαμισμό, τον οποίο επέβαλε σε δεκατρία χωριά της Θεσπρωτίας ο εγκατεστημένος εδώ από την Πύλη Οθωμανικής Βείζ Πλαταριάς, Αιγύπτιος στην καταγωγή.
Κατά την διάρκεια του 1960 παρατηρήθηκε μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα από την Πλαταριά προς την Γερμανία πράγμα το οποίο παρά τις πολλές αρνητικές πλευρές του ωφέλησε οικονομικά και πολιτισμικά τον τόπο. Μετά τον σεισμό του 1979-80 οι περισσότεροι κάτοικοι της Πλαταριάς μετακινήθηκαν από τα ορεινά σημεία του χωριού και εγκαταστάθηκαν στην παραλία δημιουργώντας έναν πανέμορφο οικισμό με σύγχρονη ρυμοτομία και ωραία κτίσματα. Εκεί αξιοποίησαν τα πλεονεκτήματα του κόλπου με την κατασκευή σύγχρονου λιμανιού, ασφαλής Μαρίνας Υποδοχής Σκαφών Αναψυχής ως και την ανάδειξη κοινόχρηστων χώρων και χώρου Πρασίνου. 
Παράλληλα έδωσαν μεγάλη σημασία στην καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος και στη φιλοξενία των Τουριστών και άλλων επισκεπτών. Κατασκεύασαν σύγχρονα ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, ψαροταβέρνες, ντισκοτέκ και λοιπά κέντρα αναψυχής. ΠΡΟΪΟΝΤΑ Παλαιότερα κύρια ενασχόληση ήταν η γεωργία και η κτηνοτροφία. Κάθε οικογένεια είχε αυτάρκη οικονομία. Βασικό προϊόν ήταν οι ελιές και το ελαιόλαδο που ήταν εκλεκτής ποιότητας. Τα τελευταία χρόνια ασχολούνται συστηματικά με την μελισσουργία, την επιδοτούμενη γεωργία και κτηνοτροφία και κυρίως με τον τουρισμό. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες είναι σύμφωνες με τις σύγχρονες ανάγκες των επισκεπτών. 
ΥΓΕΙΑ
Στην Πλαταριά λειτουργεί Αγροτικό Ιατρείο. Σοβαρότερα περιστατικά αντιμετωπίζονται από Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, το Νοσοκομείο Φιλιατών και κυρίως από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Νοσοκομείο Χατζηκώστα.
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
Υπάρχουν οι εκκλησίες της Αγίας Παρασκευής, του Άγιου Βασιλείου και Ταξιαρχών. Παλαιότερη είναι η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής της οποίας ερείπια σώζονταν μέχρι το 1966. Το σημερινό εκκλησάκι κατασκευάστηκε το 1966 λόγω της υπάρξεως των ερειπίων της Εκκλησίας και από τα υπόλοιπα επιφανειακά ευρήματα προκύπτει ότι στη περιοχή αυτή (Θέλοσι) υπήρχε οικισμός. Από την τεχνοτροπία των τοιχογραφιών συμπεραίνεται ότι η Εκκλησία των Ταξιαρχών στο παλιό χωριό εικονογραφήθηκε περίπου το 1850. Η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου που είναι δίπλα από το Δημαρχείο θεμελιώθηκε το 1963. Υπήρχε παλιά Εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στον προαύλιο χώρο η οποία κατεδαφίστηκε.
***  Βαβούρι Θεσπρωτίας
Το Βαβούριο, ή Βαβούρι είναι ελληνικό ορεινό μικρό χωριό του δήμου Φιλιατών της περιφέρειας Ηπείρου (Σχέδιο Καλλικράτης). Παλαιότερα ανήκε στην άλλοτε επαρχία Φιλιατών. Από το 1999 έως το 2010 σύμφωνα με την τότε διοικητική διαίρεση της Ελλάδας αποτελούσε έδρα κοινότητας του δήμο Φιλιατών.  Από 1 Ιανουαρίου 2011 αποτελεί έδρα της ομώνυμης τοπικής κοινότητας, της δημοτικής ενότητας Φιλιατών, του ομώνυμου Δήμου. Βρίσκεται βόρεια των Φιλιατών σε απόσταση 40 χιλιομέτρων και είναι ένα από τα βορειότερα χωριά του νομού, παρά τα Όρη Τσαμαντά, σε υψόμετρο 670 μ. Ο πληθυσμός του, ασχολούμενος με την κτηνοτροφία, το 1971 ήταν 91 κάτοικοι, το 1981 ήταν 143 και το 2001 αριθμούσε 39 κατοίκους.
Το χωριό αναπτύχθηκε σημαντικά από οικονομικής απόψεως κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, κάτι που δε συνεχίστηκε τις επόμενες δεκαετίες λόγω της μετανάστευσης κατοίκων στα αστικά κέντρα και στο εξωτερικό.
Εκκλησιαστικά υπάγεται στη Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας. Η εκκλησία του χωριού είναι αφιερωμένη στη Κοίμηση της Θεοτόκου. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται η Μονή του Αγίου Αθανασίου, όπου την Πρωτομαγιά πραγματοποιείται πανηγύρι. Άλλα πανηγύρια στο χωριό λαμβάνουν χώρα στις 17 Ιουλίου στην εορτή της Αγίας Μαρίνας και τον Δεκαπενταύγουστο.
Στη θέση «Καστρί», ανάμεσα στα σημερινά χωριά Βαβούρι και Λιάς, έχουν εντοπιστεί τα ερείπια αρχαίου τειχισμένου οικισμού, που ύπαρξή του πιθανολογείται και στην αυτοκρατορική περίοδο.

***  Μελισσόπετρα Ιωαννίνων
Η Μελισσόπετρα (Τοπική Κοινότητα Μελισσόπετρας - Δημοτική Ενότητα ΚΟΝΙΤΣΑΣ), ανήκει στον δήμο ΚΟΝΙΤΣΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.  Η επίσημη ονομασία είναι “η Μελισσόπετρα”. Έδρα του δήμου είναι η Κόνιτσα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Ηπείρου.
Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Μελισσόπετρα ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Μελισσόπετρας, του πρώην Δήμου ΚΟΝΙΤΣΑΣ του Νομού ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
Η Μελισσόπετρα έχει υψόμετρο 389 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 40,0623799358 και γεωγραφικό μήκος 20,6142402645. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στη Μελισσόπετρα θα βρείτε εδώ.

~1./~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , ~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html  2./~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-
3./ ~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :
 http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-
4./ Θεματολογία από τις περιηγήσεις-βόλτες στις ομορφιές της Ελλάδα  μας , κεφάλαιο 4ο  ,  
     Μέρος 4ο Τέταρτο :https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=7500111888172518932#allposts/postNum=0 .-
5.-/
Θεματολογία από τις περιηγήσεις-βόλτες στις ομορφιές της Ελλάδα  μας  :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-
6.-/ ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τετάρτη  27/01/2016 , κεφάλαιο 6ο   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/27012016.html .-
7ον  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις , Τετάρτη  27 Ιανουαρίου  2016 , κεφάλαιο 7ο   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/27-2016.html .- ~
8ο  μέρος :
Θεματολογία από τις περιηγήσεις-βόλτες στις ομορφιές της Ελλάδα  μας :
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Τετάρτη  03 Φεβρουαρίου  2016 , κεφάλαιο 8ο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/02/03-2016.html  .-
 9o  μέρος : Θεματολογία από τις περιηγήσεις-βόλτες στις ομορφιές της Ελλάδα  μας :
~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016 : 9ο μέρος -κεφάλαιο: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/02/05-2016.html .- 
8.~ 8ο  μέρος :Θεματολογία από τις περιηγήσεις-βόλτες στις ομορφιές της Ελλάδα  μας :
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Τετάρτη  03 Φεβρουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/02/03-2016.html 
 9.~ 9ο μέρος  Θεματολογία από τις περιηγήσεις-βόλτες στις ομορφιές της Ελλάδα  μας :
    ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016 : 9ο μέρος –κεφάλαιο :                                                                                
10 ~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις
 
  Τρίτη  16 Φεβρουαρίου 2016 : 10ο κεφάλαιο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/02/16-2016.html .-
11.- ~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τρίτη 08  Μαρτίου  2016  : { Ενδέκατο 11ο  Κεφάλαιο -μέρος } : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/08-2016.html .-
12.- ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Παρασκευή 11  Μαρτίου  2016 , Δωδέκατο 12ο   Κεφάλαιο -μέρος }  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .- 
~
*** ~ { Ενδέκατο 11ο  Κεφάλαιο -μέρος }Θεματολογία από τις περιηγήσεις-βόλτες στις ομορφιές της Ελλάδα  μας : ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τρίτη 08  Μαρτίου  2016 :  11ο Κεφάλαιο .-  
Καλλιρρόη (Μπούγα) Μεσσηνίας 

Γεωργίτσι Λακωνίας
Αριοχώρι Μεσσηνίας
Αίπεια Μεσσηνίας
Νεοχώρι Φαλαισίας Αρκαδίας
 Αρχάγγελος Λακωνίας
Δαιμονιά Λακωνίας
Τάλαντα Λακωνίας
Ελιά Λακωνίας
Πλατύ (Μπάστα) Μεσσηνίας
 Πηγές Μεσσηνίας 
~ Δωδέκατο 12ο   Κεφάλαιο -μέρος }Θεματολογία από τις περιηγήσεις-βόλτες στις ομορφιές της Ελλάδα  μας : ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 .-
Ανάληψη Λειβαδιάς -Ελικώνα
Τοξότες Ξάνθης  Νέστος
Λήμνος  νησί 
Κυπαρίσσι Γρεβενών
Σπόα  Καρπάθου
Ροδαυγή Άρτας
Ρέθυμνο Κρήτης
Παραλίες στα Χανιά Κρήτης
Φασκομηλιά Θεσπρωτίας
Πλαταριά Θεσπρωτίας
Βαβούρι  Θεσπρωτίας
Μελισσόπετρα Ιωαννίνων

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2016  :
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  01  Μαρτίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-01-2016.html  .-     
   ~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη 01 Μαρτίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/01-2016.html .-      
 ~Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 02  Μαρτίου  2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-02-2016.html  .-                                     ~ Η εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνο-Πέμπτη 03- Μαρτίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-03-2016.html .- 

~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .-  

 ~Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .-                             

~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  05 και 06 Μαρτίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr / .- 

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Μαρτίου  2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-05-2016.html .-

~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 06 Μαρτίου 2016:  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-06-2016.html  .- 

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 07 Μαρτίου  2016 :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-07-2016.html .-

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Μαρτίου 2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-08-2016.html .- 

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Arfara News Τρίτη  08  Μαρτίου 2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-08-2016.html .-  

~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τρίτη 08  Μαρτίου  2016  : { Ενδέκατο 11ο  Κεφάλαιο -μέρος } : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/08-2016.html .-

Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  09 Μαρτίου 2016  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-09-2016.html .-

 ~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  10 Μαρτίου  2016:  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-10-2016.html .- 

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 11 Μαρτίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-11-2016.html .-

 ~ ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας , Παρασκευή 11Μαρτίου 2016   Α.-   ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .-  
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Παρασκευή 11  Μαρτίου  2016 , Δωδέκατο 12ο   Κεφάλαιο -μέρος }  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .-                                       

    ***   Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων: 
 1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
, 2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
, 3. Stamos
Arfara Messinias Greece
, 4. ARFARA - KALAMATAS , 5. ASTERAS ARFARON
2011
, 6. Arfara-Messinias 2 , 7. stamos-dynami , 8. Arfara-Messinias , 9. Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
, 10. vlasios , 11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 
15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  ,

~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4486 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =  Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2795 video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2819   video. -  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.097  βίντεο   .- 

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4801 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.561   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
~




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου