ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 02 Μαρτίου 2016

Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 02  Μαρτίου  2016 :
~

 
~ 2 Μαρτίου
Θεοδότου επισκόπου Κυρήνειας της Κύπρου (†326). Μαρτύρων Ευθαλίας της παρθένου (†252), Ησυχίου του συγκλητικού (1), Νέστορος επισκόπου και Τριβιμίνου διακόνου. Τρωαδίου και των συν αυτώ. Οσιου Κοΐντου, του ομολογητού.
(1) O άγιος Ησύχιος έζησε στο χρόνια του Γαλερίου Μαξιμιανού, στις αρχές του δ` αιώνα και κατείχε το αξίωμα του Συγκλητικού. Όταν ξέσπασε ο διωγμός κατά των Χριστιανών, του προτάθηκε να αρνηθεί την πίστη του και να σώσει τη ζωή του και το αξίωμά του. Όμως ο Ησύχιος δε δίστασε να περιφρονήσει όλες τις τιμές και τις υποσχέσεις και με θαυμαστή προθυμία ομολόγησε τη πίστη του. Τότε ο βασιλιάς εξαγριώθηκε και διέταξε να του αφαιρέσουν τα διάσημα του αξιώματός του και να του φορέσουν ταπεινωτικά ενδύματα και στη συνέχεια τον γελοιοποίησε μπροστά σ` όλους τους αξιωματούχους. Όμως, ο άγιος δέχθηκε αδιαμαρτύρητα τα πάντα, θεωρώντας ότι οι ανθρώπινες τιμές είναι πρόσκαιρες, ενώ οι ουράνιες τιμές είναι αιώνιες. Εξοργισμένος από την ηρωική στάση του Ησύχιου, ο Μαξιμιανός διέταξε την θανάτωσή του. Οι στρατιώτες τον οδήγησαν στον ποταμό Ορόντη, όπου αφού του έδεσαν μία πέτρα στο λαιμό τον έριξαν στο πλέον βαθύ μέρος. Έτσι αξιώθηκε να γίνει μάρτυρας για την πίστη του στο Χριστό. ~
Σήμερα 02/03/2016 εορτάζουν:
Άγιος Ησύχιος ο Συγκλητικός, Άγιος Θεόδοτος επίσκοπος Κυρήνειας Κύπρου Ομολογητής και Ιερομάρτυρας, Αγία Ευθαλία η παρθενομάρτυς, Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς
~
Ο νέος που ήθελε να βρει γυναίκα
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης- Γέροντα, θέλω να με βοηθήσετε. Θέλω να βρω γυναίκα να παντρευτώ.
- Τι θέλεις να κάνω δηλαδή; Εσείς από μοναχό θα με καταντήσετε προξενητή....


Ἦχος α’. Τὸν τάφον σου Σωτήρ.

Ἄξιας κοσμικῆς, ἀπορρίψας τὸ κλέος, τὴν δόξαν τοῦ Χριστοῦ, ὠμολόγησας χαίρων, Ἠσύχιε πανένδοξε, Ἀθλητῶν ἐγκαλλώπισμα, ὅθεν ἔφερες, ὥσπερ τιμὴν τὴν αἰσχύνην, καὶ τὸν θάνατον, ἐν πνιγμονῇ τῶν ὑδάτων, δυνάμει τοῦ Πνεύματος.
Απολυτίκιο Αγ. Ησυχίου - 2 ΜΑΡΤΙΟΥ : https://youtu.be/SCAUZr-Bpms  .-

~ Βιογραφία
Άγιος Ησύχιος ο Συγκλητικός O Άγιος Ησύχιος έζησε στο χρόνια του Γαλερίου Μαξιμιανού, στις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ., και κατείχε το αξίωμα του Συγκλητικού. Όταν ξέσπασε ο διωγμός κατά των Χριστιανών, του προτείνεται να αρνηθεί την πίστη του και να σώσει τη ζωή του και το αξίωμά του. Όμως ο Ησύχιος δε δίστασε να περιφρονήσει όλες τις τιμές και τις υποσχέσεις και με θαυμαστή προθυμία ομολόγησε τη πίστη του. Τότε ο βασιλιάς εξαγριώθηκε και διέταξε να του αφαιρέσουν τα διάσημα του αξιώματός του και να του φορέσουν ταπεινωτικά ενδύματα και στη συνέχεια τον γελοιοποιεί μπροστά σ' όλους τούς αξιωματούχους. Όμως, ο Άγιος δέχεται τα πάντα αδιαμαρτύρητα, διότι γνωρίζει ότι οι ανθρώπινες τιμές είναι πρόσκαιρες, ενώ οι ουράνιες τιμές είναι αιώνιες. Εξοργισμένος από την ηρωική στάση του Ησύχιου, ο Μαξιμιανός διατάσσει την θανάτωσή του. Οι στρατιώτες οδηγούν τον Άγιο στον ποταμό Ορόντη, όπου αφού του έδεσαν μία πέτρα στο λαιμό τον έριξαν στο πλέον βαθύ μέρος. Έτσι αξιώθηκε να γίνει μάρτυρας για την πίστη του στο Χριστό.
~
Άγιος Ησύχιος ο Συγκλητικός

Άγιος Ησύχιος ο Συγκλητικός
 
Αγία Ευδοκία η από Σαμαρειτών η Οσιομάρτυς

Αγία Ευδοκία η από Σαμαρειτών η Οσιομάρτυς
 
Όσιος Κασσιανός ο Ρωμαίος

Όσιος Κασσιανός ο Ρωμαίος
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Κυριακή του Ασώτου

Κυριακή του Ασώτου
 
Όσιος Πορφύριος επίσκοπος Γάζης

Όσιος Πορφύριος επίσκοπος Γάζης
 
Α' και Β' Εύρεση Τιμίας κεφαλής του Αγίου Προφήτου, προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννη

Α' και Β' Εύρεση Τιμίας κεφαλής του Αγίο....
 
Άγιος Πολύκαρπος Επίσκοπος Σμύρνης

Άγιος Πολύκαρπος Επίσκοπος Σμύρνης
 
Μνήμη των εν τοις Ευγενίου ευρεθέντων Μαρτύρων

Μνήμη των εν τοις Ευγενίου ευρεθέντων Μα....
 
Άγιος Λέων ο Θαυματουργός Επίσκοπος Κατάνης

Άγιος Λέων ο Θαυματουργός
***  Τσικνοπέμπτη στην Κεντρική Αγορά…          
      
Η Κεντρική Αγορά και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας διοργανώνουν αύριο Τσικνοπέμπτη, από τις 12.00 το μεσημέρι, εκδήλωση με κεράσματα και κρασί, τιμώντας το έθιμο.   Θα μου πείτε ότι την ίδια στιγμή όλη η πόλη θα έχει γεμίσει με μυρωδιές από λουκάνικα και ψημένα κρέατα. Εντάξει, πριν κάνετε τις βόλτες στα γνωστά σας μέρη, περάστε και από την Αγορά… Α.Π. 

***   Μικραίνει ο δρόμος στο σχέδιο ανάπλασης της 23ης Μαρτίου

Ευκαιρία να αναπτύξει τη φιλοσοφία της στο θέμα της ανάπλασης της οδού 23ης Μαρτίου είχε η Δημοτική Αρχή στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Έπειτα από σχετική ερώτηση του επικεφαλής της «Ελληνικής Δράσης», Γιώργου Δημητρούλια, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σχολίασε ότι σκοπός του έργου είναι να αυξηθούν οι δημόσιοι χώροι και να μικρύνει ο δρόμος. Ειδικότερα, σημείωσε ότι τόσο η πλατεία όσο και τα πεζοδρόμια, αλλά και η νησίδα που βρίσκεται εκεί, θα αποκτήσουν μεγαλύτερο εύρος. «Ο συγκεκριμένος δρόμος ανήκει στην ιστορία της πόλης και με αυτό τον τρόπο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η σημερινή του εικόνα δεν είναι η καλύτερη που θα έπρεπε να έχει η περιοχή. Η ανάπλασή του θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξη του Ιστορικού Κέντρου», υπογράμμισε. Στις αιτιάσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που πιθανόν να δημιουργηθεί με τη μείωση του εύρους του δρόμου, ο δήμαρχος σημείωσε ότι με τη λειτουργία του περιμετρικού η 23ης Μαρτίου θα… ανασάνει από τα αυτοκίνητα, ενώ στην παρατήρηση για την τροφοδοσία των καταστημάτων, είπε ότι θα υπάρξει πρόνοια έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Α.Π. - 

***  Χαμόγελα αλλά και προβληματισμός για τη χρηματοδότηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας από τον Π. Νίκα          
     
Οι… χοροί καλά κρατούν ακόμα για τη συμμετοχή της Καλαμάτας στην τελική φάση των υπό εξέταση ελληνικών πόλεων για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, αλλά από την Κυριακή που δημοσιεύσαμε τις δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, ότι δεν υπάρχουν χρήματα, θολώνει το τοπίο.
Γι’ αυτό και χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας άρχισε να προετοιμάζει το έδαφος.  Βέβαια, φρόντισε την όλη ιστορία να την… «ντύσει» ανάλογα. Έτσι, σχολίασε ότι εφόσον η Καλαμάτα επιλεγεί τον ερχόμενο Οκτώβριο Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, θα αλλάξει η μοίρα της πόλης και των παιδιών της. Όμως, για να συμβεί το… θαύμα θα χρειαστούν πολλά χρήματα. Παρ’ όλα αυτά, τόνισε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε «να μην επιβαρυνθεί σημαντικά ο προϋπολογισμός του Δήμου», αλλά η οικονομική συνεισφορά του να καλυφθεί σε ποσοστό άνω του 50% από χορηγούς.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «υπάρχει κινητοποίηση των οικονομικών δυνάμεων της Μεσσηνίας αυτή τη στιγμή, γιατί είναι προφανές ότι αυτό το βάρος δεν μπορεί να το αναλάβει από μόνος του ο δημοτικός προϋπολογισμός και δε θέλουμε αυτό να γίνει»…
Επίσης, ανακοίνωσε μεταγραφές στελεχών από πόλεις που δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του διαγωνισμού, όπως προκρίθηκαν η Καλαμάτα, η Ελευσίνα και η Ρόδος. Παράλληλα, υποστήριξε ότι «θέλουμε να συνεργαστούμε ιδιαίτερα. με την Τρίπολη και τη Σπάρτη. Ώστε να ωφεληθεί, όχι μόνο η Καλαμάτα, αλλά και η ευρύτερη περιοχή μας».
Στο μεταξύ, το δήμαρχο επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι, προκειμένου να τον συγχαρεί για την πρόκριση της Καλαμάτας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη. Όπως σημείωσε σε δηλώσεις της, το να κερδίσει η Καλαμάτα τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας είναι εξαιρετικά σημαντικό, όχι μόνο για την ίδια την πόλη, αλλά για όλη τη Μεσσηνία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πρόσθεσε δε, ότι το όφελος δε θα αφορά μόνο στο επίπεδο του πολιτισμού αλλά γενικότερα της οικονομίας και της προβολής της περιοχής.
Ο κ. Νίκας, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της προκριματικής διαδικασίας, δήλωσε: «Η Καλαμάτα με την επιτυχία της Παρασκευής νομίζω ότι καταξιώθηκε ακόμα περισσότερο. Το γεγονός ότι κατόρθωσε και ξεπέρασε πάρα πολλά εμπόδια και τελικά προκρίθηκε έναντι πόλεων όπως τα Γιάννενα, η Λάρισα, ο Βόλος, ο Πειραιάς, με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις, με μεγαλύτερο πληθυσμό, είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Καλαμάτα, την ευρύτερη περιοχή και για την Πελοπόννησο ολόκληρη».
Σε ό,τι αφορά τις δύο αντίπαλες πόλεις, την Ελευσίνα και τη Ρόδο, ο δήμαρχος σημείωσε: «Είναι προφανές ότι η Ελευσίνα έχει πίσω της ολόκληρη την Αττική. Είναι ένας από τους αντιπάλους μας που έχει δουλέψει πάρα πολύ, που έχει ένα πρόγραμμα εξαιρετικό. Εμείς γνωρίζαμε πάρα πολλά και θεωρούσαμε σχεδόν δεδομένο το πέρασμα της Ελευσίνας στον επόμενο γύρο. Και στη Ρόδο γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά και υπάρχει σοβαρό οικονομικό εκτόπισμα με τους ξενοδόχους εκεί».
Τέλος, υποστήριξε ότι η κατάκτηση του τίτλου θα αποτελέσει ένα βήμα στο μέλλον για την Καλαμάτα.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Τους βάρεσε «Κόλπος» για τον Κυπαρισσιακό

«Ξεσηκώθηκε η τοπική κοινωνία του Κυπαρισσιακού Κόλπου», τονίζεται σε ανακοίνωση του Δικτύου των Δήμων του Κυπαρισσιακού κόλπου, για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που χαρακτηρίζει την περιοχή ως «Περιοχή Προστασίας της Φύσης». Σε ανακοίνωση του Δικτύου, την οποία υπογράφουν οι δήμαρχοι Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Διονύσιος Μπαλιούκος, Ζαχάρως Νικόλαος Φάμελος και Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, αναγράφεται: «Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για τη συνέντευξη Tύπου που παρέθεσε ο αν. υπουργός κ. Τσιρώνης, με θέμα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στον καθορισμό χρήσεων και τους όρους δόμησης στην περιοχή του κόλπου της Κυπαρισσίας. Δυστυχώς, δεν κληθήκαμε στη συνάντηση αυτή και δεν είχαμε ως σήμερα αναλυτική ενημέρωση για το περιεχόμενο του σχεδίου. Για το λόγο αυτό απαιτούμε: •Την πραγματοποίηση ενημερωτικών ημερίδων στις έδρες όλων των εμπλεκόμενων Δήμων με την παρουσία εκπροσώπων και στελεχών του υπουργείου. Η ενημέρωση των πολιτών είναι απαραίτητη. •Συνάντηση με τον υπουργό με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για τη συνδιαμόρφωση του τελικού σχεδίου. Το όραμα των Δήμων μας για την περιοχή μας και τις κοινωνίες μας συμπυκνώνεται σε ένα θεσμικό πλαίσιο που: Εισάγει μέτρα προστασίας της χλωρίδας, της πανίδας και του ιστορικού και πολιτιστικού κεκτημένου με βάση τις προτάσεις, που ήδη αναλυτικά έχουν εκπονηθεί από τους Δήμους μας. Προάγει τη βιώσιμη ανάπτυξη και ρυθμίζει τα ειδικότερα θέματα χωροταξίας, χρήσεων γης, οικισμών κ.λπ. με τρόπο διαφανή και επιστημονικά τεκμηριωμένο, δίχως οριζόντιες απαγορεύσεις και ισοπεδωτικές λογικές, που στη τραγική συγκυρία που βιώνει η χώρα θα αποτελούν τη χαριστική βολή στο μέλλον της περιοχής. Αναδεικνύει την προοπτική της περιοχής στο τρίπτυχο τουρισμός- παροχή υπηρεσιών- αγροτική παραγωγή, ως κινητήριους μοχλούς της τοπικής οικονομίας, υποστηρίζοντας αλλά και ελέγχοντας τις σχετικές επενδύσεις. Διεκδικεί την καθοριστική συμμετοχή των Δήμων σε κάθε φορέα διαχείρισης του περιβαλλοντικού κεφαλαίου της περιοχής». - 

***   Προβολή σε MEGA, SKAΪ και NOVA των καρναβαλιών της Μεσσηνίας          
       
Στο πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της προσπάθειας αύξησης της επισκεψιμότητας στο Νομό Μεσσηνίας, περιόδους πέραν της κλασσικής τουριστικής περιόδου, αναλήφθηκε πρωτοβουλία από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας με την ευκαιρία της εορτής της Αποκριάς.
Όπως αναφέρει σχετικά η εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού, Αντωνία Μπούζα: «Στο πλαίσιο αυτό ανταποκριθήκαμε στα αιτήματα Δήμων του Νομού Μεσσηνίας για επιπλέον διαφήμιση των καρναβαλικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο τους. Έτσι, το Καλαματιανό Καρναβάλι, το Νησιώτικο Καρναβάλι, του Κουτρούλη ο Γάμος και το Καρναβάλι της Νέδουσας προβλήθηκαν στον αθηναϊκό Τύπο (Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής και Καθημερινή της Κυριακής), ενώ σε σποτ, όπου περιλαμβάνονται αυτά τα κυρίαρχα καρναβαλικά δρώμενα στη Μεσσηνία, θα γίνει προβολή στους τηλεοπτικούς σταθμούς SKAΪ, MEGA και NOVA».
Ειδικότερα:
MEGA ΗΜ_ΝΙΑ                          ΩΡΑ                                       ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ             ΚΑΝ          ΠΡΟΪΟΝ ΔΙΑΡΚ.
02/03/201606:45 – 10:00ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGAMEGAΑΠΟΚΡΙΕΣ15''
03/03/201606:45 – 10:00ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGAMEGAΑΠΟΚΡΙΕΣ15''
04/03/201606:45 – 10:00ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGAMEGAΑΠΟΚΡΙΕΣ15''
07/03/201606:45 – 10:00ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGAMEGAΑΠΟΚΡΙΕΣ15''
08/03/201606:45 – 10:00ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGAMEGAΑΠΟΚΡΙΕΣ15''
09/03/201606:45 – 10:00ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGAMEGAΑΠΟΚΡΙΕΣ15''
10/03/201606:45 – 10:00ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGAMEGAΑΠΟΚΡΙΕΣ15''
11/03/201606:45 – 10:00ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGAMEGAΑΠΟΚΡΙΕΣ15''
SKAI
ΗΜ_ΝΙΑΩΡΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΚΑΝΠΡΟΪΟΝΔΙΑΡΚ.
02/03/201610:00 – 12:00ΤΩΡΑΣΚΑΙΑΠΟΚΡΙΕΣ15''
03/03/201610:00 – 12:00ΤΩΡΑΣΚΑΙΑΠΟΚΡΙΕΣ15''
08/03/201610:00 – 12:00ΤΩΡΑΣΚΑΙΑΠΟΚΡΙΕΣ15''
10/03/201610:00 – 12:00ΤΩΡΑΣΚΑΙΑΠΟΚΡΙΕΣ15''
NOVA
ΗΜ_ΝΙΑΩΡΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΚΑΝΠΡΟΪΟΝΔΙΑΡΚ.
05/03/201619:30 – 21:30ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣNOVAΑΠΟΚΡΙΕΣ15''
06/03/201615:00 – 17:00ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΑΟΚNOVAΑΠΟΚΡΙΕΣ15''
06/03/201619:30 – 21:30ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣNOVAΑΠΟΚΡΙΕΣ15''
07/03/201619:30 – 21:30ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚNOVAΑΠΟΚΡΙΕΣ15''
  
*** Καραμπόλα αυτοκινήτων στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας 

Λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί σύγκρουση οχημάτων προκλήθηκε στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας στο ύψος του Lidl. Σύμφωνα με μάρτυρες το ατύχημα συνέβη όταν αυτοκίνητο είχε παρκάρει στην πλευρά της νησίδας της Νέας Εισόδου, έτσι τα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν για να το αποφύγουν αναγκάστηκαν να φρενάρουν. Τότε υπήρξε η σύγκρουση των τριών οχημάτων με αποτέλεσμα υλικές ζημίες, τέλος να σημειωθεί ότι όταν ο οδηγός του παρκαρισμένου οχήματος έφθασε στο σημείο που είχε γίνει το ατύχημα, πήρε το όχημα του και αποχώρησε. - 

***  Κοινή σύσκεψη - συζήτηση φορέων για το Ασφαλιστικό 

Το φλέγον ζήτημα του Ασφαλιστικού είναι αυτό που θα απασχολήσει όσους φορείς και πολίτες βρεθούν στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 7.00 στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής. Μάλιστα, το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους τους φορείς, κάτι που σπάνια συμβαίνει, όμως η σοβαρότητα του προβλήματος, αλλά και η κοινή στάση, το απαιτούν. Αναλυτικά, το θέμα της σύσκεψης είναι τα συμπεράσματα του αγώνα μέχρι σήμερα ενάντια στο χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης και ο σχεδιασμός της δράσης για την κλιμάκωση της πάλης όσων φορέων παρευρεθούν. Η διοργάνωση ανήκει στις διοικήσεις του Σωματείου ΔΕΥΑ, του Συνδικάτου Οικοδόμων και του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα και το κάλεσμα αφορά στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους φορείς των εργαζομένων, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς και ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους αγρότες, καθώς και τους ανέργους. Οι διοργανωτές, δια στόματος του Παναγιώτη Κουφαλάκου, δηλώνουν ότι γνωρίζουν ήδη ότι ορισμένα από τα σωματεία που θα μετάσχουν στη σύσκεψη δε συμφωνούν σε όλα τα ζητήματα. Θέλουν, όμως, να μοιραστούν τον προβληματισμό τους, να ακουστούν απόψεις, να μεταφερθεί εμπειρία, να φωτιστούν καλύτερα δυνατότητες και προϋποθέσεις στην κατεύθυνση της συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα. Δηλώνουν, δε, ότι δε θέλουν να υποκαταστήσουν τα σωματεία με επιτροπές και συντονισμούς από τα πάνω. Π.Μπ. - 

***   Καίτη Δροσίνη, η συγγραφέας της Κορώνης          
     
«ΗΤΑΝ;»… ένα βιβλίο με επίκεντρο το Κάστρο της Κορώνης, που μέσα από πολλές ιστορίες αναζητά το θησαυρό που υπάρχει μέσα σε αυτό.
Τα παραπάνω λόγια περιγράφουν το «ΗΤΑΝ;», ένα βιβλίο που θα παρουσιαστεί στην Καλαμάτα σήμερα το απόγευμα.
Πριν από την παρουσίαση το «Θάρρος» μίλησε με τη συγγραφέα του Καίτη Δροσίνη, μια γυναίκα που γεννήθηκε και αγαπά με πάθος την περιοχή.
  -Πώς αποφασίσατε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Αυτό το βιβλίο ως ιδέα με βασάνιζε περίπου ένα χρόνο. Ήταν κάποιες σκέψεις, εικόνες και μηνύματα που θεώρησα σωστό πως πρέπει να περάσω μέσα από τη συγγραφή του.
Βασικό σκηνικό είναι το κάστρο της Κορώνης, γιατί εντυπωσιάζει με την επιβλητικότητά του και μαγεύει με τα μυστικά του. Είναι το σημείο κατατεθέν της Κορώνης. Όλες οι ιστορίες κινούνται γύρω από αυτό και όσα πρέπει να παραμείνουν κρυμμένα, προστατεύονται από τα τείχη του.
Το βιβλίο παροτρύνει τον αναγνώστη για μικρές εξερευνήσεις.
  -Πότε μπήκε το γράψιμο στη ζωή σας;
Από τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, καθώς δεν έβρισκα ενδιαφέρον στα σχολικά μαθήματα, έγραφα αυτοτελείς ιστορίες και κόμικς.
  -Τι είναι για εσάς το γράψιμο;
Είναι λύτρωση. Βλέποντας τις σκέψεις μου στο χαρτί, ανακουφίζομαι και ησυχάζω από τους ήρωες που βασανίζουν το μυαλό μου μέχρι να ολοκληρώσω την κάθε ιστορία.
  -Πόσο δύσκολο ήταν να καταφέρετε να φτάσετε στην έκδοση του;
Ήταν δύσκολο, έχοντας επίγνωση της διαδικασίας και της εποχής που ζούμε. Παρόλα αυτά δε θέλησα να απογοητευτώ και έκανα το πρώτο βήμα, πηγαίνοντας σε ένα τυπογραφείο της πόλης μας, κερδίζοντας μια καλή συνεργασία και στήριξη.
  -Πώς πάει μέχρι σήμερα η ανταπόκριση από τον κόσμο;
Η ανταπόκριση του κόσμου είναι θετική, κάνοντάς με χαρούμενη και χωρίς στιγμή να μετανιώνω για το παραπάνω βήμα. Με σταματούν στο δρόμο, κυρίως στην Κορώνη, και με ρωτούν με ενδιαφέρον διάφορα γύρω από κάποια πρόσωπα που υποψιάζονται οι ίδιοι κι αν τα βιώματά τους ήταν αληθινά. Επίσης, μου αρέσει να ακούω και να αποδέχομαι τις όποιες κριτικές.
  -Τι να περιμένουμε πλέον από εσάς;
Να περιμένετε κι επόμενα βιβλία, αρκεί να είμαστε υγιείς, ίσως και κάποιες συμμετοχές σε εκθέσεις ζωγραφικής.
  -Διαβάσαμε ότι δεν ένα απλό μυθιστόρημα, αλλά ένας «οδηγός επιβίωσης» σε μια εποχή που όλα υπάγονται στη λογική υποσκάπτοντας το συναίσθημα. Πώς σχολιάζετε το παραπάνω;
«Οδηγό επιβίωσης» μπορούμε να αποκαλέσουμε ό,τι μας αποτραβά, έστω και για λίγο, από την καταθλιπτική κι απαισιόδοξη πραγματικότητα. Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από άσχημες εικόνες, τραγικά περιστατικά και δυσοίωνες ειδήσεις. Αν κλείσουμε τα μάτια μας κι επιστρέψουμε στα χρόνια της αθωότητας και παιδικής μας ανεμελιάς… Στα χρόνια που αναζητούσαμε θρύλους και χαμένους θησαυρούς, άγνωστα μέρη και νέους ανθρώπους, διαπιστώνουμε αυτομάτως πως αισθανόμαστε καλύτερα και μια γλυκιά θύμηση ή θαλπωρή να μας παρασέρνει. Σε αυτό έρχεται και βοηθά ή, έστω, «οδηγεί» το ΗΤΑΝ… σε ένα συναίσθημα, σε μια ελπίδα.
  -Πείτε μας για την Καίτη πέρα από τη συγγραφέα…
Η Καίτη αφιερώθηκε στην οικογένεια και στα δυο της παιδιά, τα τελευταία είκοσι χρόνια, κάνοντας μια διακοπή διαρκείας από το γράψιμο. Τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο τον διέθετα στη ζωγραφική, στην κεραμική και στη γλυπτική, μιας και διαθέτω εργαστήριο κεραμικής στο Ασπρόχωμα.
  -Μιλήστε μας για την παρουσίαση της Τετάρτης.
Την Τετάρτη 2 Μαρτίου και ώρα 19.00 θα παρουσιάσουμε το «ΗΤΑΝ;» σε έναν υπέροχα διαμορφωμένο χώρο. Στο καφέ «Ακάλυπτος» (Σόλωνος και Ψαρών). Θα συζητήσουμε γύρω από τις μικρές ιστορίες του βιβλίου, πίνοντας κρασάκι και ταξιδεύοντας με υπέροχες εικόνες σε βιντεοπροβολή. Μαζί με το βιβλίο θα δίνουμε δώρο κι ένα μικρό κεραμικό κλειδάκι, το οποίο θα είναι συμβολικό στοιχείο της βραδιάς. Περισσότερα εκεί!
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Ένταση και φραστικές αντεγκλήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας         
     
 
Φραστικές αντεγκλήσεις και αρκετός εκνευρισμός επικράτησαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην τελετή μνήμης για τους Καλαματιανούς που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα το Φεβρουάριο του 1944.
Παίρνοντας το λόγο, στην αρχή της συνεδρίασης, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Γιώργος Φάββας, κατήγγειλε ότι στην τελετή εξαπέλυσε απρόκλητα εναντίον του λεκτική επίθεση ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης, και ζήτησε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν σχετικά.
Όμως, ο Σταμάτης Μπεχράκης απουσίαζε κατά την έναρξη της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης κι αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη, που κατήγγειλε και τον Γιώργο Φάββα, αλλά και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Μαρία Οικονομάκου, η οποία επέτρεψε να τεθεί αυτό το ζήτημα εν απουσία του συμβούλου του.
Ο Γιώργος Φάββας δεν έκανε πίσω, ο Μανώλης Μάκαρης δεν τον άφηνε να τοποθετηθεί, το Δημοτικό Συμβούλιο μετατράπηκε σε ρινγκ λεκτικών αντεγκλήσεων, ενώ η Μαρία Οικονομάκου χαρακτήρισε τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας αναιδή και αυθάδη και τον κάλεσε να περάσει έξω από την αίθουσα. Επιχείρησε κάποια στιγμή να παρέμβει ο Δημήτρης Φαββατάς, καταγγέλλοντας τον Γιώργο Φάββα και τη Μαρία Οικονομάκου, και τότε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τού είπε «θα τα πούμε έξω», εντείνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
Ύστερα από ώρα προσήλθε στην αίθουσα ο Σταμάτης Μπεχράκης, που να σημειωθεί βρισκόταν σε συνεδρίαση της ΠΕΔ στην Τρίπολη. Στην παρέμβασή του σχολίασε ότι ο Γιώργος Φάββας και η Δημοτική Αρχή δε σεβάστηκαν την τελετή για τους εκτελεσθέντες.  Όπως τόνισε, σημειώθηκε ένταση από συγγενείς εκτελεσμένων που θέλησαν να μιλήσουν και να καταθέσουν στεφάνι χωρίς να τους επιτραπεί από τη Δημοτική Αρχή. Πρόσθεσε, δε, ότι ο Γιώργος Φάββας ήταν εκείνος που κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προέβη σε χειρονομίες προς τους συγγενείς.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Φάββας τόνισε ότι δεν προέβη σε καμία χειρονομία, αλλά απάντησε σε ένα συγγενή που διαμαρτυρόταν, ότι η εκδήλωση δεν αφορά μόνο στο δικό του νεκρό, αλλά όλους τους εκτελεσθέντες.
Υποστήριξε ακόμη ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας ότι η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας επιχειρεί να αποκρύψει το τι πραγματικά συνέβη στην τελετή, τονίζοντας ότι ο Σταμάτης Μπεχράκης επιτέθηκε φραστικά στο σύμβουλο του δημάρχου και στον ίδιο. Πρόσθεσε δε, ότι η συμπεριφορά αυτή του δημοτικού συμβούλου έγινε σε δημόσιο χώρο και ήταν απρεπής.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Οικονομάκος, τόνισε ότι δεν έπρεπε το θέμα να τεθεί στο Σώμα με τον τρόπο που τέθηκε, ενώ σημείωσε ακόμη ότι η Δημοτική Αρχή δε χειρίστηκε σωστά την εκδήλωση, γιατί οι περισσότεροι συγγενείς λένε ότι έπρεπε να τους επιτραπεί να μιλήσουν.
Τη διαμαρτυρία του για τον τρόπο που τέθηκε το ζήτημα στο Σώμα διατύπωσε και ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας, Μιχάλης Αντωνόπουλος.

*** Ο καιρός  σήμερα  Τετάρτη στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 2/3/2016 προβλέπεται άστατος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις μεσημβρινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες, ενώ ότι ενδεχομένως πέσει θα είναι λασποψιχάλες. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

***  Η πρόωρη άνοιξη και οι ψευδαισθήσεις της…
Οι τελευταίες μέρες είναι αφύσικα ζεστές και ηλιόλουστες για την εποχή. Οι άνθρωποι της ταλαιπωρημένης πόλης ξεχύνονται στους δρόμους με το γυαλί ηλίου στερεωμένο γερά, πριν ακόμα ανοίξουν την εξώπορτα, κουβαλώντας έντονη την ανάγκη ανεμελιάς και απόδρασης από τον κλοιό, όχι της καθημερινότητας, όπως στις παλιές, αργόσυρτες, κανονικές συνθήκες, αλλά της αλύπητης επικαιρότητας που μας έχει στριμώξει στα σχοινιά για άλλον ένα (τελευταίο;) γύρο. Το καμπανάκι μάς λυτρώνει για λίγο, αλλά ξέρουμε, καθώς προσπαθούμε να πάρουμε ανάσες καθιστοί στη γωνία, ότι όταν ξαναχτυπήσει για να σηκωθούμε, μπορεί να μην αντέξουμε τα χτυπήματα. Καθένας, μάλιστα, αφήνεται να γλιστράει εύκολα στη στιγμιαία παράνοια, πιστεύοντας ότι αυτή η – ξεκάθαρα πλέον δυσοίωνη – επικαιρότητα του επιτίθεται προσωπικά, σαν να σημαδεύουν μόνο τον ίδιο οι κακές ειδήσεις, σαν να κυκλώνουν οι δυσμενείς περιστάσεις μόνο το δικό του σπίτι. Ωραία η λιακάδα και το παιχνίδι που φτιάχνει με τα χρώματα, έχει κάτι ύπουλο και ύποπτο όμως η κάθε πρόωρη άνοιξη με τις ψευδαισθήσεις αιώνιας καλοκαιρίας που μεταφέρει. Μια δυνατή μπόρα μακράς διάρκειας θα ήταν πιο ταιριαστή με την ψυχοδυναμική των ημερών και το κλίμα απογοήτευσης και κατήφειας που επικρατεί. Άλυτα προβλήματα, κακουχίες που πολυκαιρίζουν, η έξοδος από τη Σένγκεν ως ηχηρή προαναγγελία ενός Grexit (διώξτε μας να τελειώνουμε, βγαίνει πια ξεψυχισμένα, αλλά αντανακλαστικά κι αυθόρμητα η κραυγή), οι αγρότες στα σύνορα μετά τα ξεσαλώματα στην πρωτεύουσα, η μεγάλη προσφυγική κρίση δίπλα μας, γύρω μας, πάνω μας. Δεν είχαμε συγκρότηση ούτε αντοχές για τέτοια εμείς, φόρτε μας ήταν και παραμένει η εκ του ασφαλούς ιδεολογική αντιπαράθεση μικροπολιτικής φύσεως και το θολωμένο ξεκαθάρισμα παλιών λογαριασμών. Οι πρόσφυγες συνωστίζονται αναγκαστικά εδώ, παρακολουθώντας τα ευρωπαϊκά σύνορα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ενώ πολλοί από εμάς (κάθε βδομάδα και περισσότεροι) αναζητούν τρόπους ηρωικής εξόδου, διαφυγής στο άγνωστο, τρόπους να γίνουν μετανάστες, εξόριστοι, λούμπεν εμιγκρέδες. Τάσεις φυγής, μεταφορά φορολογικής έδρας, μεταφορά ύπαρξης, μαύρη πέτρα πίσω. Ζόρικη απόφαση με εξαιρετικά αμφίβολη ανταμοιβή. «Η εξορία είναι παράξενα γοητευτική όταν τη σκέφτεσαι, αλλά τρομακτική όταν τη ζεις», είχε γράψει ο Έντουαρντ Σαΐντ, «η βαθιά θλίψη της αποξένωσης δεν ξεπερνιέται ποτέ». Πόσο ν' αντέξει κανείς όμως; Ωραίες οι ακρογιαλιές και τα δειλινά, οι φίλοι κι οι γιορτές, αλλά, δυστυχώς, τα χρόνια και η ζωή περνάνε και οι προοπτικές ανάκαμψης, ανάπτυξης, επιστροφής στην κανονικότητα μοιάζουν όλο και πιο χλωμές. Ο τρόπος είναι να περιμένουμε το χειρότερο, αλλά να ζούμε ελπιδοφόρα, με την έννοια της επένδυσης στο παρόν όλου του ιδεαλισμού που μπορούμε να ανασύρουμε από μέσα μας – να κάνουμε δηλαδή, όσο πιο πολλές γίνεται "τυχαίες πράξεις παράλογης γενναιοδωρίας"». Ωραία σκέψη, πλην όμως μοιάζει αβάσταχτα αφηρημένη, ειδικά κάτι νύχτες…του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

*** Καταδικάσθηκε υπάλληλος του Δήμου Δυτικής Μάνης που εξέδιδε ψευδείς βεβαιώσεις         
      
Ένοχη για έκδοση ψευδών βεβαιώσεων σε αλλοδαπούς κατ’ εξακολούθηση κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας δημοτική υπάλληλος και ανταποκρίτρια του ΟΓΑ στο Δήμο Δυτικής Μάνης και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών με 3ετή αναστολή.
Αντίθετα, αθώοι κρίθηκαν 14 αλλοδαποί, κυρίως αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία.
  Κατηγορίες
Σύμφωνα με τις κατηγορίες, η δημοτική υπάλληλος τα έτη 2009, 2010, 2011 και 2012 εξέδωσε ψευδείς βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς, προκειμένου να εκδώσουν άδεια παραμονής και να έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Με τις βεβαιώσεις που εξέδιδε βεβαίωνε ότι οι αλλοδαποί δεν είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΓΑ (αν και δεν υπήρχαν παραστατικά ότι είχαν καταβάλει το ποσό των 350 ευρώ ετησίως που απαιτούνταν τότε) και πως δικαιούνταν πλήρη κάλυψη εξόδων νοσηλείας, όπως και ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης. Παράλληλα, τους ενέτασσε σε αριθμό μητρώου άλλου ασφαλισμένου.
Από την εκδίκαση της υπόθεσης χθες και τις μαρτυρίες προέκυψε ότι οι αλλοδαποί είχαν καταθέσει αιτήσεις στην κατηγορούμενη ανταποκρίτρια του ΟΓΑ από το 2003 και μετά. Ισχυρίσθηκαν ότι δεν τους ζητήθηκαν ούτε έδωσαν χρήματα και περίμεναν την έκδοση των βεβαιώσεων, χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν ποια είναι η διαδικασία.
  Το παραδέχθηκε
Η κατηγορούμενη άρχισε να εκδίδει τις βεβαιώσεις από το 2009 και μετά, ενώ στην απολογία της παραδέχθηκε την πράξη της, αποδίδοντάς την όχι σε δόλο ή ιδίον όφελος, αλλά σε «κουταμάρα». Μάλιστα, η στάση της προκάλεσε και την αντίδραση των δικαστών, οι οποίοι αναρωτήθηκαν, όταν 10 χρόνια δρούσε με τόση αφέλεια, όπως υποστηρίζει, γιατί κάποιος να μη σκεφτεί ότι χρηματιζόταν.
Ισχυρίσθηκε, δε, ότι λόγω φόρτου δουλειάς δε διεκπεραίωσε τις υποθέσεις όταν έπρεπε και γι’ αυτό μετά αναγκάστηκε να δώσει ψευδείς βεβαιώσεις.
Πάντως, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, οι αλλοδαποί που είχαν λάβει τις ψευδείς βεβαιώσεις κατέβαλαν στον ΟΓΑ αναδρομικά όλες τις ασφαλιστικές τους εισφορές και έτσι δεν προέκυψε οικονομική ζημία για το Δημόσιο. Παρά ταύτα, χθες το Ελληνικό δημόσιο παραστάθηκε στη δίκη ως Πολιτική Αγωγή για ηθική βλάβη.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Η ΤΕΡΝΑ εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι στη διαχείριση των απορριμμάτων...

Χωρίς «λευκό καπνό» η συνάντηση χθες στο Μαξίμου Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην οποία είχαν κληθεί οι 26 δήμαρχοι της περιοχής. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο υπουργός Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέξανδρος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, καθώς και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Χαρίτσης. Στους δημάρχους ανακοινώθηκε ότι τους κάλεσαν για να θέσουν υπόψη τους τις εξελίξεις σχετικά με τη συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και ΤΕΡΝΑ για το ΣΔΙΤ διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, καθώς και ότι η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί μέσα στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, του δημοσίου συμφέροντος και, προφανώς, των απαιτήσεων των δανειστών, οι οποίοι πιέζουν να ολοκληρωθούν και υπογραφούν όλα τα ΣΔΙΤ, με το περιθώριο να ικανοποιηθούν ζητήματα που έχει θέσει η κυβέρνηση. Από αυτά συμπεραίνεται ότι χωρίς αμφιβολία βαδίζουμε προς υπογραφή του ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων με τροποποιήσεις. Η κυβέρνηση πρότεινε και η ΤΕΡΝΑ έχει αποδεχθεί τις παρακάτω τροποποιήσεις στο διαγωνισμό: Η ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα να μειωθεί από 150.000 σε 100.000 τόνους ανά έτος. Αυτό, όμως, δεν επηρεάζει ζητήματα που έχουν σχέση με το κόστος διαχείρισης. Οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων από δύο να γίνουν επτά, δηλαδή να προστεθούν πέντε, το κόστος των οποίων κατά πάσα πιθανότητα θα πληρώσει η κυβέρνηση. Η αύξηση των ΣΜΑ φαίνεται να μειώνει το κόστος διαχείρισης ανά τόνο και κατά περίπτωση. Αναφορικά με το Πράσινο Ταμείο, δεν ξεκαθαρίστηκε το θέμα της διαχείρισης και της διάθεσης των πόρων του. Η εταιρεία θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ισχύος 3 MW και θα το δώσει στον ΦΟΔΣΑ, ώστε αυτός να έχει έσοδα, που εκτιμώνται σε 700.000 ευρώ το χρόνο περίπου. Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο οι δήμαρχοι, οι οποίοι ζήτησαν επιμόνως να σταλούν γραπτώς οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στο διαγωνισμό και να απαντηθούν επίσης γραπτώς συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία κατατέθηκαν από το ΦΟΔΣΑ. Ο κ. Φλαμπουράρης γνωστοποίησε ότι θα κοινοποιηθούν αυτά γραπτώς στο ΦΟΔΣΑ και τους δημάρχους μέχρι σήμερα. Από τη διαδικασία συμπεραίνεται ότι θα υπάρχει συνέχεια στη διαβούλευση, με πολλά ζητήματα ανοικτά, οικονομικής και νομικής φύσεως. Γίνεται, όμως, σαφές ότι η κατεύθυνση είναι να ισχύσουν το ΣΔΙΤ και ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τροποποιημένος όμως. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αναφέρθηκε σε παρέμβασή του στην αναγκαιότητα της ενδιάμεσης διαχείρισης, στην ελευθερία κινήσεων και επιλογών που πρέπει να έχουν οι Δήμοι και, κυρίως, στη μείωση της τιμής που πληρώνει ο πολίτης για τη διαχείριση των απορριμμάτων, «γιατί δεν μπορεί να σηκώσει η Πελοπόννησος μεγαλύτερο κόστος από αυτό που πληρώνει ο πολίτης της Αθήνας ή της Ηπείρου. Θα ήταν αυτό κάτι παράλογο». Τέλος, από όλους τους υπουργούς τονίστηκε ότι η διαδικασία των συζητήσεων πρέπει να εξελιχθεί ταχύτατα, όπως και ταχύτατα να ψηφιστεί ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου από το ΦΟΔΣΑ.ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Νίκας έθεσε το θέμα του δρόμου Καλαμάτας – Ριζομύλου. Αποφασίσθηκε να οργανωθεί την επόμενη εβδομάδα συνάντηση στην Αθήνα με αυτό το αντικείμενο. Το θέμα τέθηκε στους κυρίους Φλαμπουράρη και Χαρίτση. Α.Π. - 

***  Συγκέντρωση ειδών για πρόσφυγες και στην Καλαμάτα

Προκειμένου να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της κατάστασης που επικρατεί στο Προσφυγικό, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τους Πρόσφυγες καλεί τους πολίτες της Καλαμάτας που μπορούν να βοηθήσουν να συγκεντρώσουν τα εξής είδη που χρειάζονται επειγόντως: Νερό, γάλα μακράς διαρκείας για ενήλικες, γάλα για βρέφη και παιδιά, ζάχαρη, τσάι, ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης, πρωινά σνακ (μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές κ.τ.λ.), φρούτα, χυμούς. Αναλώσιμα: πάνες, μωρομάντηλα, χαρτί τουαλέτας, σερβιέτες, σαπούνια, ξυραφάκια, πλαστικά πιάτα, ποτήρια, πηρούνια, κουτάλια. Επίσης, κουβέρτες, υπνόσακους, παπούτσια και μεγάλους ηλεκτρικούς βραστήρες νερού. Τα είδη θα συγκεντρώνονται στην οδό Αριστοδήμου 70, 1ος όροφος, ώρες 11.00 π.μ. -1.00 μ.μ. Για παράδοση τις απογευματινές ώρες, καλέστε στο τηλέφωνο 6945428944. - 

***  Ημερίδα για νέους αγρότες και επιχειρηματίες

Από τη σχολή οικονομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου «Αγροτική Ανάπτυξη και Επένδυση στους Νέους Αγρότες» είναι το θέμα ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 18 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Σκοπός της ημερίδας, που θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο της Σχολής, είναι η ενημέρωση νεοεισερχομένων στον πρωτογενή τομέα, αλλά και η ενεργοποίηση όσων μπορούν να συμβάλουν στην επανεκκίνηση και βιώσιμη ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα. Στο πλαίσιο αυτό θα αναδειχθούν οι βέλτιστες πρακτικές καινοτομίας τόσο στην πρωτογενή παραγωγή όσο και στη διάθεση, προβολή και προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, αλλά και συνοδευτικών δραστηριοτήτων. Επίσης, θα παρουσιαστεί η κοινή αγροτική πολιτική μεταρρύθμισης 2014-2020 και το νέο στρατηγικό πλαίσιο αγροτικής οικονομίας στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τη νέα εποχή της start-up επιχειρηματικότητας και της ψηφιακής τεχνολογίας. Επί μέρους εισηγήσεις θα αφορούν στα διαθέσιμα εργαλεία χρηματοδότησης στον αγροτικό τομέα και ζητήματα όπως η ποιότητα τροφίμων, η προστασία του περιβάλλοντος και οι υπηρεσίες στον καταναλωτή. Οι παρευρισκόμενοι θα πληροφορηθούν για τις ομάδες-οργανώσεις παραγωγών, αλλά και την αύξηση της προστιθέμενης αξίας γεωργικών προϊόντων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη στήριξη αυτών των επιχειρήσεων σε θέματα ανάπτυξης και υιοθέτησης καινοτομιών και τεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και για τους τρόπους βελτίωσης της ποιότητας. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - 

*** Γιατί η πρόληψη σώζει ζωές…         
      
Συνέντευξη στην αντιπεριφέρεια για τον καρκίνο του μαστού και τις εκδηλώσεις 
Έκκληση οι γυναίκες να παρακολουθήσουν την ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο, καθώς ο προληπτικός έλεγχος μπορεί να μειώσει κατά 25% τουλάχιστον την πιθανότητα θανάτου στις γυναίκες, έκαναν χθες η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο υπεύθυνος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα υγείας Άγγελος Χρονάς και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου ΞαναρχιΖΩ, Πολυτίμη Κυπραίου.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Διοικητήριο κάλεσαν τις γυναίκες να δηλώσουν συμμετοχή και στις δωρεάν κλινικές εξετάσεις που θα γίνουν την Παρασκευή και το Σάββατο.
Οι ενδιαφερόμενες για εξέταση μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και αύριο από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι στην επισκέπτρια Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, κα Πικιού, στο τηλ. 2721361380.
Αγαθό
Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Προλαμβάνω τον καρκίνο. Πρώιμος Καρκίνος του μαστού. Από τη διάγνωση στη θεραπεία» και οργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Α΄ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο». Τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, του Ιατρικού Συλλόγου και της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας, με την εθελοντική συνδρομή του Συλλόγου «Ξαναρχίζω». Η εκδήλωση θα γίνει στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, στις 7.00 το απόγευμα.
Η κα Αλειφέρη συνέδεσε την οργάνωση της εκδήλωσης με τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας και τόνισε: «Για εμάς το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Η ζωή, η υγεία, η ποιότητα της ζωής είναι το πρώτιστο αγαθό για τον άνθρωπο. Η ζωή, η υγεία των γυναικών είναι πολύτιμη και θέλουμε με αυτή την προσπάθεια να τις ενημερώσουμε και να τις ευαισθητοποιήσουμε ακόμα περισσότερο».
Κάλεσε όλες τις Μεσσήνιες να παρακολουθήσουν την ενημέρωση, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα μέλη του Συλλόγου «ΞαναρχίΖΩ» για την προσπάθεια που κάνουν.
Τέλος, είπε ότι αυτή η προσπάθεια θα έχει και συνέχεια, καθώς ήδη υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση από γυναίκες για τις κλινικές εξετάσεις που θα γίνουν και ίσως χρειασθεί να επαναληφθούν.
Εξετάσεις
Ο κ. Χρονάς αναφέρθηκε στη μείωση των στοιχείων που αφορούν στη θνησιμότητα γυναικών λόγω της πρόληψης και σημείωσε: «Στην Ελλάδα, δυστυχώς, τα στοιχεία αναφέρουν πως κάθε χρόνο 4.500 γυναίκες παρουσιάζουν καρκίνο του μαστού, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι παράγοντες για την εμφάνισή του. Οι δράσεις προληπτικής ιατρικής θα συνεχιστούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε μια περίοδο που δεν είναι εφικτή η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες. Η υγεία είναι το μεγαλύτερο αγαθό για τον άνθρωπο και θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξή του».
Αναφέρθηκε ακόμη στις δωρεάν εξετάσεις που θα γίνονται, σημειώνοντας ότι θα γίνει κλινικός έλεγχος και όπου υπάρχει κάτι ύποπτο, θα ακολουθεί υπέρηχος, αν απαιτείται, ακόμα και κυτταρολογική εξέταση.
Η κα Κυπραίου από το Σύλλογο «ΞαναρχίΖΩ», ευχαρίστησε όλους τους φορείς για την πρωτοβουλία να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση και κάλεσε τις γυναίκες να συμμετέχουν στην ενημέρωση που θα γίνει την Παρασκευή το απόγευμα και να δηλώσουν συμμετοχή στις εξετάσεις.
«Έχω εμπειρία άσχημη και η πρόληψη σώζει ζωές. Εκλιπαρώ όλες τις γυναίκες να έρθουν να ενημερωθούν για την πρόληψη», κατέληξε.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη         
     
Και “ανησυχούμε” για την καλοκαιρινή σύμβαση, που έχει ...ανανεωθεί!
Μπορεί να έχει περάσει ένας και πλέον μήνας από τότε που ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, χαρακτήρισε ρουσφέτι την αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας - Θεσσαλονίκης, μπερδεύοντάς τη με τις επιδοτούμενες γραμμές, και το θέμα να έχει λήξει, αλλά το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να το συζητήσει μόλις προχθές.
Έτσι, το Σώμα έλαβε απόφαση, όπως μετέφερε χθες η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, να μην επιτρέψει την κατάργησή της, κάτι που μετά την άστοχη δήλωση του υπουργού ποτέ δεν τέθηκε. Φάνηκε, όμως, «αδιάβαστη» κι αυτή, καθώς έδειξε να μη γνωρίζει ότι η σύμβαση έχει ανανεωθεί και τα δρομολόγια θα εκτελούνται και την επόμενη περίοδο.
Κατόπιν εορτής
Μετά την τότε δήλωση του υπουργού Υποδομών, διευκρινίσθηκε και παραδέχθηκε και ο ίδιος ο κ. Σπίρτζης, ότι δεν τίθεται κανένας λόγος το δρομολόγιο Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη να βγει από τις άγονες γραμμές, καθώς δεν επιδοτείται και δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό.
Το θέμα είχε τεθεί και σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, όμως δεν είχε συζητηθεί και, τελικά, συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας.
Μάλιστα, μεταφέροντας την απόφαση, η κα Μπούζα είπε χθες ότι η πληρότητα του δρομολογίου είναι ικανοποιητική και εξυπηρετεί αρκετό κόσμο, καθώς καλύπτει μια μεγάλη και ασύμφορη απόσταση, με αποτέλεσμα τα στατιστικά να είναι θετικά και η πορεία του ανοδική.
Αδιάβαστη…
Η κα Μπούζα σημείωσε ότι το θέμα αυτό προβλημάτισε την Περιφέρεια μετά τις άστοχες, όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις του υπουργού κ. Σπίρτζη: «Ομόφωνα σχεδόν το Περιφερειακό Συμβούλιο, πλην της παράταξης του ΚΚΕ, αποφασίσαμε να μην επιτρέψουμε τη διακοπή αυτής της αεροπορικής σύνδεσης, καθώς είναι πολύ σημαντική για την περιοχή μας, ενισχύει τις μετακινήσεις και τον τουρισμό μας. Ίσως να θεωρήθηκε ότι τώρα έχει παρέλθει το ζήτημα, αλλά θεωρώ ότι από τη στιγμή που ακούσθηκε τέτοιο πράγμα και προκαλείται ανησυχία, είχαμε υποχρέωση να το συζητήσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 31 Μαρτίου λήγουν οι συμβάσεις, να δούμε τι θα γίνει, γιατί δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους. Ένας τόπος χρειάζεται σταθερότητα σε αυτά τα ζητήματα, και αν υπάρχει ασάφεια σε ζητήματα όπως τα συγκοινωνιακά, επηρεάζει το τουριστικό ρεύμα. Το θέμα το παρακολουθεί προσωπικά ο περιφερειάρχης».
Ωστόσο, η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα τουρισμού «πιάστηκε αδιάβαστη», καθώς είπε ότι στις 31 Μαρτίου λήγουν οι συγκεκριμένες συμβάσεις και πρέπει να υπάρχει εγρήγορση για το αν θα συνεχισθεί ή όχι η γραμμή, τη στιγμή που η αεροπορική εταιρεία που εκτελεί το δρομολόγιο, η Astra Airlines από τις 25 Φεβρουαρίου έχει ανακοινώσει επίσημα το εαρινό – καλοκαιρινό της πτητικό πρόγραμμα, το οποίο από 27 Μαρτίου – 29 Οκτωβρίου περιλαμβάνει τρία δρομολόγια εβδομαδιαίως για τη σύνδεση της Καλαμάτας με την Θεσσαλονίκη!  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   6 άτομα πουλούσαν λαθραία ποτά και εξέδιδαν γυναίκες- Στην υπόθεση εμπλέκονται και δύο αστυνομικοί           
     
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν συστηματικά στη διακίνηση λαθραίων ποτών και στην έκδοση αλλοδαπών γυναικών, σε περιοχές της Αττικής και της Χαλκίδας.
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 46, 50 και 65 ετών καθώς και Ειδικός Φρουρός, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται Υπαστυνόμος και δυο άγνωστα, μέχρι στιγμής, άτομα.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, των παραβάσεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, της παράβαση καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.
Από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων διακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση δρούσε τουλάχιστον από το 2014, με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία και επιμέρους ρόλους, ενώ δραστηριοποιούταν συστηματικά στη διακίνηση λαθραίων ποτών και στην έκδοση αλλοδαπών γυναικών.
Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχε ο 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης για τη διακίνηση των λαθραίων ποτών και συγκέντρωνε τα χρηματικά ποσά από τις πωλήσεις.
  Επιπλέον, ο 50χρονος, μαζί με έναν από τους δυο άγνωστους συνεργούς του κυκλώματος, ήταν υπεύθυνοι για τα ερωτικά ραντεβού των εκδιδομένων γυναικών, τα οποία πραγματοποιούταν σε ξενοδοχεία της Αττικής και της Χαλκίδας.
Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο 65χρονος ημεδαπός συλληφθείς προγραμμάτιζε ερωτικά ραντεβού, έναντι αμοιβής, με αλλοδαπές γυναίκες που απασχολούσε στο κατάστημα – μπαρ που διατηρεί στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, ενώ είχε ενεργό ρόλο στη διακίνηση λαθραίων ποτών, από κοινού με τον 50χρονο και τον 46χρονο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το κύκλωμα δρούσε υπό την ανοχή του συλληφθέντα Ειδικού Φρουρού, ο οποίος γνώριζε τις παράνομες δραστηριότητες του αρχηγού του κυκλώματος, ενώ σε μια τουλάχιστον περίπτωση διαμεσολάβησε για την αγοραπωλησία λαθραίων ποτών.
Επιπλέον, πρόεκυψε και εμπλοκή Υπαστυνόμου, ο οποίος υπηρετεί στην ίδια Υπηρεσία με τον Ειδικό Φρουρό, καθώς, προ έτους περίπου, κατά το χρόνο που εκτελούσαν μαζί υπηρεσία, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον αρχηγό του κυκλώματος, για θέμα που είχε σχέση με τις παράνομες δραστηριότητες του.
Σε έρευνα στην οικία και τα οχήματα του 46χρονου, καθώς και σε φορτηγό που βρισκόταν έξω από την οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·         τέσσερις (4) σφραγισμένες φιάλες οινοπνευματωδών ποτών,
·         δεκαοκτώ (18) συνολικά πλαστικά μπουκάλια, που περιείχαν υγρό αγνώστου συστάσεως,
·         πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων, καθώς και μία ατζέντα με σημειώσεις, που ανέγραφαν διάφορα ποτά, τις τιμές τους και παραλήπτες αυτών,
·         δελτίο ταυτότητας του 46χρονου, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια,
·         δώδεκα (12) συσκευές κινητών τηλεφώνων και
·         εβδομήντα δύο (72) χάρτινα κιβώτια, στα οποία αναγράφονταν επωνυμίες ποτών.
Σε έρευνα στο κατάστημα του 65χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι τέσσερις (24) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, που δεν έφεραν τις σχετικές ενδείξεις για το νόμιμο της εισαγωγής και διάθεσής τους στην ελληνική επικράτεια, ενώ στο όχημα του 31χρονου Ειδικού Φρουρού, βρέθηκε και κατασχέθηκε σπρέι πιπεριού.
  Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δυο αστυνομικοί  τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

***  ΒΙΝΤΕΟ ΦΡΙΚΗ! Δείτε τι θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα οι μετανάστες...
islamopoiisi
Αυτό είναι το απίστευτο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και που προκαλεί φρίκη σε εκατομμύρια ανθρώπους που το έχουν παρακολουθήσει. Στο βίντεο αυτό παρουσιάζεται το οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας. Οι χιλιάδες μετανάστες που φθάνουν καθημερινά στη χώρα μας διοχετεύονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλάζοντας δραστικά τα δεδομένα.
Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού πλέον σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες οι ντόπιοι κάτοικοι αποτελούν μειονότητα, ενώ οι μουσουλμάνοι πολλαπλασιάζονται καθημερινά, προσπαθώντας μάλιστα να επιβάλουν και τη Σαρία. Σε κάποιες πόλης της Σουηδίας συμβαίνουν καθημερινά βιασμοί, οι οποίοι σε συντριπτική πλειοψηφία έχουν προκληθεί από μουσουλμάνους που λοιδορούν τις γυναίκες και τους φέρονται σαν ζώα. Χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια του βίντεο, ένας μουσουλμάνος ο οποίος παραπονιέται για την ποιότητα του φαγητού του, δηλώνει τα εξής: 
"Δείτε! Αυτό το βίντεο είναι για ζώα. Είναι για γυναίκες".
Στην Αγγλία, το πιο σύνηθες πλέον όνομα είναι το Μοχάμεντ, ενώ σε πολλές πόλεις, όπως είναι το Μπέρμινχαμ και το Λονδίνο, οι Ευρωπαίοι αποτελούν μειονότητα. Στο Βέλγιο, οι μουσουλμάνοι της χώρας κάνουν καθημερινά πορείες διαμαρτυρίας, προκειμένου να επιβάλουν το νόμο της Σαρία.
Όποιος προσπαθεί να αντισταθεί στη βίαιη ισλαμοποίηση της Ευρώπης χαρακτηρίζεται ως ακραίος, η αλήθεια όμως είναι πως ο τρόπος που το Ισλάμ επιβάλλεται στην Ευρώπη είναι βίαιος και φασιστικός και αυτό μπορούμε να το δούμε στο βίντεο.
Σήμερα, δεκάδες είναι οι θρησκευτικοί ηγέτες του Ισλάμ, οι οποίοι καθοδηγούν μία γενοκτονία κατά των Ευρωπαίων. Απαιτούν από τον κόσμο να φθάσει στην Ευρώπη και να κάνουν παιδιά με τους κατοίκους, προκειμένου να επιβάλλουν τον τρόπο ζωής τους και να κατακτήσουν την ήπειρο.
Πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα, το οποίο καθοδηγείται από το ISIS και εφαρμόζεται από την Τουρκία. Όπως είναι φυσικό, η πρώτη χώρα που θα καταλάβουν είναι η Ελλάδα, καθώς αποτελεί γέφυρα μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Ήδη οι μετανάστες έχουν καταφέρει πολλά πλήγματα στον πολιτισμό της χώρας μας. Αρχικά, σύντομα θα καταργηθούν τα θρησκευτικά και η πρωινή προσευχή και στη συνέχεια θα καταργηθούν τα ελληνορθόδοξα έθιμα και οι παραδόσεις. Στη συνέχεια θα δημιουργηθούν νέα μαθήματα, τα οποία θα προωθούν το Ισλάμ, το οποίο έχει γενοκτονήσει δεκάδες γενιές Ελλήνων και Χριστιανών στο παρελθόν. Μάλιστα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα δημιουργηθεί νέο τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, την ώρα που συνεχίζονται οι συζητήσεις για κατάργηση των Θρησκευτικών.
Δείτε το φρικιαστικό βίντεο! With Open Gates: The forced collective suicide of European nations - Extended Cinematic 1080p  : https://youtu.be/44vzMNG2fZc  .-

***  ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ την Ελλάδα! Δεν υπάρχει σωτηρία... (ΕΙΚΟΝΑ)
hgujkn
~  Απίστευτο κι όμως αληθινό! Στην Ελλάδα που καταρρέει, περνούν καθημερινά νόμοι, για τους οποίους δεν ενημερωνόμαστε καν, κι ούτε πρόκειται, αφού η κυβέρνηση επιθυμεί να μένουν κάποιες αποφάσεις στις σκοτάδι.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες ένας νόμος ο οποίος αφορά τους διορισμούς, τις αξιολογήσεις και λοιπά διοικητικά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων.
Μέσα όμως στο νόμο κρύβεται μία παγίδα. Μία "πρόταση" η οποία επιχειρεί προφανέστατα να εξυπηρετήσει κομματικά συμφέροντα. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε πως οι προαγωγές υπαλλήλων δε θα αναρτώνται πλέον στη Διαύγεια και την Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Δηλαδή, θα μπορεί πλέον η κυβέρνηση να κάνει ότι είδους προαγωγή επιθυμεί, δίχως κανείς να το ανακαλύψει. Μπορεί δηλαδή κάποιος από υπάλληλος καθαριότητας να αναλάβει διευθυντική θέση στο Δημόσιο, αλλά εμείς να μην το μάθουμε ποτέ.
Είναι τραγικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση διατυμπανίζει πως τα κομματικά παιχνίδια έχουν τελειώσει, την ίδια ώρα που εκείνοι συνεχίζουν να προωθούν τέτοιους προκλητικούς νόμους...
nomospooijhhgae
***    ΕΚΤΑΚΤΟ! Οι Τούρκοι μας στήνουν παγίδα στο Αιγαίο...
trapgga
~  Την ώρα που οι Τούρκοι μπλοκάρουν τις διαδικασίες στο Αιγαίο, Τούρκοι αξιωματούχοι, οι οποίοι μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο το κλίμα. Συγκεκριμένα, δήλωσαν πως πρέπει να διανυθεί μεγάλη απόσταση μέχρι να εφαρμόσει η Τουρκία το σχέδιο, όπως θα όφειλε.
Οι προκλητικοί αξιωματούχοι, τόνισαν πως βρίσκονται ακόμη στο πρώτο στάδιο από τα τρία που απαιτούνται για την υλοποίηση της συμφωνίας και πως μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο μία τεχνική αδιευκρίνιστη συμφωνία, η οποία δεν γίνεται να εφαρμοστεί από την πλευρά τους.
Παρατηρούμε λοιπόν πως στο Αιγαίο υπάρχει άσχημο κλίμα, αφού όλοι εργάζονται για εφαρμογή της συμφωνίας, εκτός από τους Τούρκους, οι οποίοι αρνούνται να παραλάβουν μέχρι και τους πρόσφυγες που αποχωρούν από τη χώρα τους.
Το "ζουμί" όμως της υπόθεσης βρίσκεται στην παρακάτω δήλωση, η οποία θα συζητηθεί. Οι αξιωματούχοι τόνισαν πως η συνεργασία είναι θετική για εκείνους, καθώς πλέον αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα ότι το Αιγαίο είναι κοινή θάλασσα μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας.
Βλέπουμε δηλαδή ότι οι Τούρκοι προσπαθούν να στήσουν μία νέα παγίδα στο Αιγαίο, ισχυροποιώντας τη θέση τους, προκειμένου στη συνέχεια να απαιτήσουν τα νησιά της Ελλάδας. Πραγματικά απορούμε για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του Υπουργείου Εξωτερικών. Δε θα έπρεπε να υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο, το οποίο θα μας προστατεύσει από τις παγίδες που στήνουν  καθημερινά οι Τούρκοι; Γιατί παραμένει η ηγεσία του τόπου αδρανής, δείχνοντας αδύναμη να αντιδράσει; Το Αιγαίο βρίσκεται υπό κατοχή και σύντομα μπορεί να περάσει σε ξένα χέρια! ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσουμε ΤΩΡΑ στην τουρκική προκλητικότητα.

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Χτύπημα της Ρωσίας στην Τουρκία...
uhhbavv
~   Αυτά είναι νέα! Συνελήφθη ο Τούρκος, ο οποίος είχε δολοφονήσει τον Ρώσο πιλότο που έπεσε με αλεξίπτωτο, κατά τη διάρκεια της κατάρριψης του μαχητικού στις 24 Νοεμβρίου του 2015. Μάλιστα τον είχε επικηρύξει ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ σύλληψή του έλαβε χώρα υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Μάλιστα, η είδηση μεταδόθηκε αρχικά από ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο τόνισε πως ο δολοφόνος Arpaslan Çelik συνελήφθη από τις Ειδικές Δυνάμεις, οι οποίες τον καταδίωκαν.
Το Russia Today μετέδωσε πως ο δολοφόνος του πιλότου βρίσκεται πλέον υπό κράτηση και θα κληθεί να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη. Οι Ρώσοι είχαν δώσει όρκο για τη σύλληψη του, καθώς ο εγκληματίας δήλωνε δημόσια πως είναι υπερήφανος για το ειδεχθές έγκλημα.
Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, η οποία αναμένεται να δώσει νέα κατεύθυνση στην υπόθεση της πτώσης του μοιραίου μαχητικού. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην υπόθεση.

*** Δήλωση-πρόκληση Υπουργού υπέρ των Τούρκων!
kotzias
~  Στον εκνευρισμό των Τούρκων ένεκα… Ρώσων απέδωσε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς την έντονη δραστηριότητα των γειτονικών μαχητικών F-16 πάνω από τα Ελληνικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.
H πλέον επίσημη φωνή της Ελλάδος, εκείνη δηλαδή του Υπουργού Εξωτερικού αποτυπώθηκε με τα εξής λόγια: «Εκνευρισμό καταγράφω στο Αιγαίο όχι ένταση. Δεν θα το έλεγα επιθετικότητα αλλά νευρικότητα της Τουρκίας. Δεν νομίζω ότι η Τουρκία θέλει να καταστρέψει την Ελλάδα αλλά να ηγεμονεύσει στην περιοχή. Παρόλα αυτά, έχουμε δίαυλους επικοινωνίας».
Τέλος, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός πως ο Ταγίπ Ερντογάν έχει να κάνει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα για πάνω από μια δεκαετία, ενώ  δεν παρέλειψε να καταλογίσει ευθηνές ακόμα και στους… Έλληνες στρατιωτικούς για το επεισόδιο με το πρωθυπουργικό Αεροσκάφος στη Ρόδο πριν από λίγες ημέρες!

***  Επίθεση ΒΟΜΒΑ για Κασιδιάρη… (VIDEO)
kasi
~  Δημοσιογράφοι από το BBC πήγαν στο γραφείο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για μια συνέντευξη.  Όμως οι Άγγλοι έκαναν εκεί ένα σημαντικό ατόπημα…
Βρετανίδα δημοσιογράφος αποκάλεσε τα Σκόπια ως Μακεδονία, με τον Κασιδιάρη να δείχνει την πόρτα της εξόδου!
Δείτε το βίντεο.  Χρυσή Αυγή πέταξε έξω το BBC γιατί είπαν τα σκόπια "Μακεδονία" : https://youtu.be/PHeB62iqQN4  .-

***  Οι Τούρκοι τρελάθηκαν! Τα "έβαλαν" και με τη Γερμανία...
ljhh
~ Είναι να απορεί κανείς με το τι έχουν στο μυαλό τους οι Τούρκοι. Σε συνέχεια του εκτενούς ρεπορτάζ του voicenews.gr, σχετικά με τις νατοϊκές επιχειρήσεις στο Αιγαίο, ενημερωθήκαμε πως η Τουρκία τα έβαλε ανοικτά και με τη Γερμανία.
Συγκεκριμένα, η Τουρκία απαγορεύει την προσγείωση του ελικοπτέρου που θα μεταφέρει τη Γερμανίδα Υπουργό Άμυνας στη Λέσβο. Μάλιστα, η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για τις 6 Μαρτίου, αλλά οι Τούρκοι μπλοκάρουν από τώρα τις διαδικασίες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Τούρκοι δηλώνουν πως πρόκειται για αποστρατικοποιημένη ζώνη. Υπενθυμίζουμε πως λίγες ημέρες νωρίτερα, η Τουρκία είχε αρνηθεί το αίτημα για επίσκεψη των παραλίων της Τουρκίας, προκειμένου να επιθεωρήσει την κατάσταση που επικρατεί με τους διακινητές μεταναστευτικών ροών.
Οι Τούρκοι έχουν συνηθίσει να απαγορεύουν προσγειώσεις σε ελληνικά νησιά, αφού ένα παρόμοιο περιστατικό είχε λάβει χώρα πριν λίγες ημέρες στη Ρόδο, όταν οι Τούρκοι του απαγόρευσαν την προσγείωση του πρωθυπουργικό αεροσκάφους

***  Σημαντική συνάντηση είχε ο Τσίπρας για την προσέλκυση επενδύσεων
tsipras
~ Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε σήμερα με τον Suma Chakrabarti στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Τσίπρας φέρεται να δέχτηκε ενθουσιωδώς την δραστηριοποίηση της EBRD στην χώρα μας με τα 7 επενδυτικά σχέδια. Επίσης είναι ικανοποιημένος στην συνεισφορά της στην πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Η ελληνική πλευρά στάθηκε στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα πλαίσια της συνεργασίας με την EBRD. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη για ανέγερση υποδομών και για δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

***  Δήλωση ΣΟΚ για το πότε θα επανέλθει η Ελλάδα σε κανονικούς ρυθμούς...
katselidil
~   Αργή είναι η κινητικότητα όσον αφορά την επιστροφή των τραπεζικών καταθέσεων στην χώρα μας. Η τραπεζική πίστη υπολογίζεται πως θα αποκατασταθεί σε περίπου 3 χρόνια…
Η επικεφαλής της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λουκά Κατσέλη έκανε γνωστό στη Βουλή ότι τον Δεκέμβριο που μας πέρασε καταγράφηκε αύξηση επανόδου των τραπεζικών καταθέσεων κατά 1,15 δις ευρώ σε σχέση με τον Ιούνιο του 2015.
‘’Η επάνοδος δεν είναι αρκετή διότι τα τελευταία έξι χρόνια οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 114 δις ευρώ. Θα χρειαστούν δύο με τρία χρόνια για να επιστρέψουν οι καταθέσεις σε καθεστώς κανονικότητας και μάλιστα υπό την προυπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση καθώς και ότι θα αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων’’ ανέφερε η Κατσέλη.

***  Δραματική εξέλιξη! Ή νέα μέτρα ή αποχωρεί το ΔΝΤ…
dnt
~ Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φαίνεται πως άλλαξε τον τρόπο σκέψης του και πλέον θεωρεί πως το πρόγραμμα δεν θα καρποφορήσει.
Εντείνονται οι προσπάθειες των ευρωπαίων δανειστών να πείσουν το ΔΝΤ να επιστρέψει στο τραπέζι των συζητήσεων ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Όλα δείχνουν όμως πως δύσκολα θα επηρεαστεί η στάση του.
Οι θεσμοί σκοπεύουν και σήμερα να συναντήσουν εκπροσώπους του ΔΝΤ και να εξηγήσουν τις δυσκολίες που επικρατούν στην τωρινή κατάσταση με αφορμή και το μεταναστευτικό.
Το ΔΝΤ δεν μεταπείθεται πλέον εύκολα καθώς ισχυρίζεται πως χωρίς Ανάπτυξη ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% δεν είναι εφικτός και έτσι δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα το ελληνικού χρέους.
Οι Ευρωπαίοι από την άλλη εμφανίζονται πιο διαλλακτικοί με την ελληνική πλευρά χωρίς να διατηρούν τρομερές απαιτήσεις αναλογιζόμενοι την κατάσταση που υπάρχει γενικότερα στην Ένωση. Δεν ισχύει πάντως το ίδιο για τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια που το θεωρούν από τεχνικής άποψης απολύτως αναγκαίο μέτρο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και δεν το συσχετίζουν με το μεταναστευτικό.

*** Η χειρότερη ξηρασία της 900ετίας “χτυπά την πόρτα” της Ελλάδας!
ksirasia
~   Η Ανατολική Μεσόγειος, συνεχίζει να πλήττεται  από την ξηρασία που ξεκίνησε το 1998, φαινόμενο που σύμφωνα με μια νέα Αμερικανική επιστημονική έρευνα, είναι πιθανότατα το πιο ισχυρό εδώ και περίπου 900 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή! Κύπρος, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Ιορδανία, Λίβανος, Συρία και ένα μέρος της Τουρκίας βρίσκονται στο επίκεντρο, την ώρα που ο κίνδυνος κοντοζυγώνει σε: Ελλάδα, Ιταλία, νότια Γαλλία και νότια Ισπανία…
Ερευνητές του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Γκόνταρντ της NASA και του Γεωπαρατηρητηρίου Λάμοντ-Ντόχερτι του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον κλιματολόγο Μπεν Κουκ, έκαναν τη σχετική αυτή δημοσίευση, στο περιοδικό «Journal of Geophysical Research-Atmospheres» της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, βασιζόμενοι στη μελέτη δακτυλίων δέντρων, ζωντανών και νεκρών.
Τα αναλυτικά στοιχεία -που αφορούν και την Ελλάδα- περιλαμβάνονται στον λεγόμενο «'Ατλαντα Ξηρασίας Παλαιού Κόσμου», ενώ τα ευρήματα που ανακάλυψαν οι επιστήμονες από τα δέντρα, συνδυάσθηκαν με περιγραφές του κλίματος από τα ιστορικά κείμενα. Η έλλειψη ή η αφθονία νερού σε μια περιοχή επηρεάζει διαχρονικά την ανάπτυξη των δέντρων. Όσο πιο λεπτοί είναι οι δακτύλιοι, τόσο μεγαλύτερη θεωρείται ότι είναι η ξηρασία.
Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις, η ξηρασία μετά το 1998 στην περιοχή του Λεβάντε είναι περίπου 50% πιο έντονη από την πιο ξηρή περίοδο των τελευταίων 500 ετών και 10 έως 20% ξηρότερη από την χειρότερη ξηρασία των προηγούμενων 900 ετών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι το βόρειο τμήμα της Μεσογείου (Ελλάδα, Ιταλία, νότια Γαλλία, νότια Ισπανία) τείνουν να είναι ξηρό, όταν η βορειοανατολική Αφρική είναι υγρή -και το αντίστροφο. Επίσης, οι αυξομειώσεις της ξηρασίας στην Μεσόγειο σχετίζονται με το κλίμα του Ατλαντικού. Κατά περιόδους, στη λεκάνη της Μεσογείου εισέρχονται παρατεταμένα ρεύματα ζεστού και ξηρού αέρα, με συνέπεια να μειώνονται οι βροχές, να ανεβαίνει η θερμοκρασία και τελικά να επικρατεί ξηρασία.
Τέλος, όλα τα κλιματολογικά μοντέλα εκτιμούν ότι το μέλλον της Μεσογείου, ιδίως στης ανατολικής, (Κύπρος, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Ιορδανία, Λίβανος, Συρία και ένα μέρος της Τουρκίας) προβλέπεται ξηρό. Και η νέα μελέτη δείχνει ότι η ξηρασία στο Λεβάντε είναι ο προάγγελος όσων θα ακολουθήσουν…

***  Η ΕΕ παρακάμπτει την Ελλάδα! Δίνει λεφτά στις ΜΚΟ…
eeanth
Σήμερα πραγματοποιείται η συνεδρίαση των Επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κεντρικό θέμα είναι η Ελλάδα και η παροχή οικονομικής βοήθειας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Θ συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το συνολικό πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας εκτιμάται πως είναι ύψους 700 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια και θα διανεμηθεί είτε μέσω των ΜΚΟ είτε απευθείας στους μετανάστες, με την μορφή κουπονιών!
Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πως η ελληνική πλευρά σε αυτήν την περίπτωση δεν θα έχει κανένα λόγο ούτε θα μπορεί να διαχειριστεί το παραπάνω ποσό.
Στην πρώτη περίπτωση θα ισχύει η δέσμευση ότι το ποσό θα χρησιμοποιείται για την δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης μεταναστών ή την κάλυψη άλλων αναγκών των μεταναστών, χωρίς την εμπλοκή του ελληνικού κράτους, ενώ στην δεύτερη, οι μετανάστες θα προμηθεύονται ειδικά κουπόνια που θα χρησιμοποιούνται είτε ως αντίτιμο ενοικίου είτε ακόμα και για αγορά προϊόντων σίτισης και πρώτων αναγκών.

***  Μιας και είναι στην επικαιρότητα          
     
Μπορεί οι γατούλες στη φωτογραφία μας να μην είναι Ιμαλάϊων ή Περσίας, αλλά έμαθαν ότι το «σόι» τους είναι στην επικαιρότητα αυτές τις ημέρες και βγήκαν στη λιακάδα, κάνοντας παιχνίδια.
Βέβαια, ο αρσενικός προσπάθησε να επιβληθεί, αλλά δεν του βγήκε, καθώς η θηλυκιά έγινε «καπνός» μόλις είδε τα πράγματα να «αγριεύουν».  Β.Β. 
 
***  Κάθε 1η του μήνα          
   
Και όπως κάθε πρώτη του μήνα, έτσι και χθες το πρωί στην οδό Αναγνωσταρά η Δημοτική Αστυνομία «ζωγράφιζε» τα παρμπρίζ των οχημάτων που είχαν ξεχασθεί παρκαρισμένα στη «ζυγή» πλευρά του δρόμου.  Τα δε διερχόμενα οχήματα έκαναν ζικ ζακ για να ανέβουν το δρόμο. Β.Β. 
 
***  Μουζάλας: H Ειδομένη δεν θα ξανανοίξει, η προσφυγική κρίση θα κρατήσει 2-3 χρόνια         
     
Η κατάσταση αυτή με τους μετανάστες στη χώρα μας θα κρατήσει για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο η Ειδομένη δεν θα ξανανοίξει.
Απευθυνόμενος στους δημάρχους στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ο κ. Μουζάλας παραδέχτηκε ότι η χώρα μας, από χώρα transit, μετατρέπεται σε χώρα εγκατάστασης. «Μην πανικοβάλλεστε» φέρεται να είπε ωστόσο, «το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο».
Ο υπουργός εκτίμησε ότι θα μείνουν μόνιμα οι πρόσφυγες στη χώρα μας για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Έτσι, σημείωσε ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, πρέπει να τους μαζέψουμε, να μην είναι στους δρόμους.  Ο κ. Μουζάλας παρομοίασε την κατάσταση με ένα σεισμό, ο οποίος βρίσκεται στις πρώτες ημέρες του και εκτίμησε ότι θα υπάρχουν «μετασεισμοί». Σύμφωνα τις ίδιες πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εκτίμησε, μιλώντας στους δημάρχους, ότι η Ειδομένη -ελληνοσκοπιανά σύνορα- θα παραμείνει κλειστή για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. eradio.gr
 
***   Στο Μεικτό Ορκωτό παραπέμπονται γυναικολόγος, βιολογική, θετή μητέρα και μεσολαβήτρια για την παράνομη υιοθεσία         
      
Απαλλάχθηκε των κατηγοριών και δεν παραπέμπεται ο συμβολαιογράφος
 Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας με βαριές κατηγορίες παραπέμπονται η 57χρονη γυναικολόγος, η 25χρονη βιολογική μητέρα βουλγαρικής υπηκοότητας, η 46χρονη θετή μητέρα και η 35χρονη Βουλγάρα μεσολαβήτρια, για την περίπτωση παράνομης υιοθεσίας μωρού 9 ημερών που αποκαλύφθηκε πέρυσι το Φεβρουάριο στην Καλαμάτα.
Με το ίδιο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών απαλλάσσεται κάθε κατηγορίας ο 36χρονος συμβολαιογράφος που είχε συντάξει τη συμβολαιογραφική πράξη και γίνεται άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Όπως αποφαίνεται το συμβούλιο, δε γνώριζε περί οικονομικής συναλλαγής και θεωρούσε ότι προβαίνει σε καθ’ όλα νόμιμη συμβολαιογραφική πράξη.
  Κατηγορίες
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η 25χρονη μητέρα με πρόθεση κερδοσκοπίας έδωσε το μωρό της αποκομίζοντας αθέμιτο όφελος. Κατηγορείται ότι το Σεπτέμβριο του 2014 ήρθε σε συμφωνία με 35χρονη ομοεθνή της που έχει γραφείο ευρέσεως εργασίας και την 57χρονη γυναικολόγο και συμφώνησε να τους παραδώσει το παιδί που θα γεννούσε αντί 3.000 ευρώ. Αυτές στη συνέχεια θα το παρέδιδαν στην 46χρονη από την Αθήνα που ήθελε να το υιοθετήσει.
Στο βούλευμα επισημαίνεται ότι η γυναικολόγος ανέλαβε τον τοκετό της κοπέλας σε κλινική της Καλαμάτας στις 3 Φεβρουαρίου του 2015. Στις 12 του ίδιου μήνα συναντήθηκαν και οι τρεις γυναίκες στο γραφείο της 35χρονης Βουλγάρας, όπου πήγε ο συμβολαιογράφος και έγινε η πρώτη συμβολαιογραφική πράξη. Ιδιαίτερα σημειώνεται ότι η μητέρα παρέδωσε το παιδί στη γυναικολόγο και αυτή με τη σειρά της στη θετή μητέρα, ενώ η πρώτη έλαβε το ποσό των 1.500 ευρώ. Η συμφωνία, δε, ήταν να πάρει το υπόλοιπο ποσό των 1.500 ευρώ με τη δεύτερη συμβολαιογραφική πράξη.
Η γυναικολόγος και η 35χρονη μεσολαβήτρια κατηγορούνται ότι ενήργησαν κατ’ επάγγελμα και με πρόθεση κερδοσκοπίας από κοινού και κατόπιν συναπόφασης, αποκομίζοντας αθέμιτο όφελος. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι οι γυναίκες μεσολάβησαν στην παράνομη υιοθεσία αποκομίζοντας αθέμιτο όφελος, αδιευκρίνιστου ύψους, από την υποψήφια θετή μητέρα ως αμοιβή για τις υπηρεσίες τους.
  Βαριές κατηγορίες
Το δε σενάριο που αναπτύσσει το βούλευμα για την υπόθεση έχει ως εξής: Η 35χρονη Βουλγάρα, ιδιοκτήτρια γραφείου ευρέως εργασίας, έβρισκε έγκυες γυναίκες σε δυσμενή οικονομική κατάσταση, οι οποίες ενδιαφέρονταν να δώσουν τα παιδιά που θα γεννούσαν προς υιοθεσία.
Η κατηγορούμενη γυναικολόγος αναλάμβανε την ιατρική παρακολούθηση και τον τοκετό των γυναικών αυτών και στη συνέχεια μεσολαβούσε στην υιοθεσία των μωρών, αποκομίζοντας χρηματικά ποσά από τις ενδιαφερόμενες προς υιοθεσία οικογένειες, τις οποίες οι ίδιες με τους συνεργούς τους έβρισκαν και έφερναν σε επαφή με τις μέλλουσες μητέρες.
Τέλος, η θετή μητέρα κατηγορείται ότι προκάλεσε στις συγκατηγορούμενές της την απόφαση να γίνει η παράνομη υιοθεσία.
Πάντως, η 57χρονη γυναικολόγος είχε αρνηθεί τότε οποιαδήποτε σκοπιμότητα, δόλο ή κερδοσκοπία στη συμμετοχή της και επιμένει πως η δική της ανάμειξη στην υπόθεση είχε ανθρωπιστικό κίνητρο, πρωτίστως για το καλό του παιδιού. Είχε, δε, την πεποίθηση ότι όλες οι διαδικασίες ήταν νόμιμες.
Σε ό,τι αφορά το χρηματικό ποσό που είχε δοθεί στη βιολογική μητέρα, είχε χαρακτηρισθεί ως βοήθημα ώστε να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της σε διατροφή, φάρμακα κ.λπ. κατά τη διάρκεια της λοχείας.  Της Βίκυς Βετουλάκη
 
***  Στο πακέτο Γιουνκέρ το Πάτρα- Πύργος- Καλαμάτα         
     
Όσο περνούν οι μέρες, τόσο θα έχουμε αποκαλυπτήρια στα έργα που πρόκειται να μπουν στη λίστα Γιουνκέρ. Χθες το ypodomes.com αποκάλυψε τα πρώτα τρία έργα που αναμένεται να βρίσκονται στη λίστα και να προταθούν για χρηματοδότηση.
Όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, 25 έργα θα αποτελέσουν τον πυρήνα της λίστας. Από αυτά τα έργα, τρία είναι σιδηροδρομικά και όχι μόνο. Μιλάμε για την ταυτόχρονη οδική και σιδηροδρομική επέκταση της Αττικής Οδού από το Κορωπί στο Λαύριο, την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα και την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο.
  Μελέτη
Η μελέτη του τμήματος Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα με κλάδους προς Κατάκολο και Αρχαία Ολυμπία, μήκους 132 χλμ., παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Αφορά στην αναβάθμιση της γραμμής και την εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης. Έχει κόστος 600 εκ. ευρώ και από την ΕΡΓΟΣΕ θεωρείται ως ένα έργο «ακατέργαστο διαμάντι».
Η γραμμή έχει σταματήσει από το 2010 και τώρα γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να αναστηθεί. Έχει δύο ανασταλτικούς παράγοντες. Ο πρώτος είναι η εκκρεμότητα διέλευσης από την πόλη της Πάτρας, γιατί χωρίς αυτή το συγκεκριμένο έργο δε θα μπορεί να συνδεθεί με το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο. Ο δεύτερος είναι το υψηλό κόστος σε σχέση με την αναμενόμενη εμπορικότητα, που αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα στα έργα του Πακέτου Γιουνκέρ. Στα θετικά η μελετητική του ωριμότητα και οι ελάχιστες ανάγκες σε απαλλοτριώσεις.
 
 ***  Ακήρυχτος εμφύλιος πόλεμος στους δρόμους της Μεσσηνίας         
     
Αύξηση των νεκρών κατά 189 μέσα σ’ ένα χρόνο
 Εγρήγορση και πρόληψη ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης
 Ως… στρουθοκάμηλος συμπεριφέρεται η Δημοτική Αρχή κάθε φορά που προτείνονται μέτρα και πρωτοβουλίες, προκειμένου να μειωθεί η ανθρωποθυσία στους δρόμους της Καλαμάτας. Φυσικά, δεν έχει ευθύνη για όσα τραγικά συμβαίνουν, αλλά από το… πλούσιο ταμείο της δε σκέφθηκε ποτέ να χρησιμοποιήσει ένα ποσό της τάξης των 10.000 ευρώ, για παράδειγμα, προκειμένου να χρηματοδοτήσει μια ενημερωτική καμπάνια στα σχολεία ή μια σειρά εκδηλώσεων. Ούτε καν δέχεται οι διάφορες ενημερωτικές πινακίδες να γίνουν περισσότερο ορατές από τους οδηγούς.
Το ίδιο συνέβη και στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, με αφορμή και το τελευταίο τραγικό θανατηφόρο στη Ναυαρίνου, παρουσίασε πίνακα στοιχείων, από τον οποίο εξάγεται το συμπέρασμα ότι τα θανατηφόρα στη Μεσσηνία αυξήθηκαν κατά 189%. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στις 29 Φεβρουαρίου 2016, το 2014 έχασαν τη ζωή τους εννέα (9) άτομα και το 2015 είκοσι έξι (26).
Πρότεινε, λοιπόν, για μία ακόμα φορά στη Δημοτική Αρχή να λάβει προληπτικά μέτρα, τα οποία μπορεί να σώσουν έστω και μία ανθρώπινη ζωή ή να γλυτώσουν ένα συνάνθρωπο από καρότσι αναπηρίας.
Κι όμως, η Δημοτική Αρχή για πολλοστή φορά πέταξε την μπάλα στην κερκίδα…
Επίσης, ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας», Μιχάλης Αντωνόπουλος, έθεσε προβληματισμούς που είχε θέσει κατά την κατασκευή του έργου ανάπλασης στην εκκλησία της Ανάστασης,  όπου στένεψε το πλάτος του δρόμου μόνο στο συγκεκριμένο σημείο, υπερυψώθηκε το κατάστρωμα και στρώθηκε η επιφάνεια της οδού με κυβόλιθους. Ο ίδιος εξέφρασε και πάλι επιφυλάξεις για τη συγκεκριμένη παρέμβαση σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της οδού.
Όσο για την πρόταση του Μανώλη Μάκαρη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τόνισε ότι η ραγδαία αύξηση των ατυχημάτων, των νεκρών και των τραυματιών πρέπει να κινητοποιήσει το Δήμο Καλαμάτας, ώστε να λάβει μέτρα πρόληψης. Πρότεινε, λοιπόν, τη συγκρότηση διαρκούς δημοτικής επιτροπής οδικής ασφάλειας που θα επεξεργάζεται ζητήματα για την πρόληψη των τροχαίων, την επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου στη Δυτική Παραλία και την εκπόνηση νέας κυκλοφοριακής μελέτης.
Επίσης, παρουσίασε καινούργια στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τα οποία γενικά τα ατυχήματα το 2015 σε σύγκριση με το 2014 ήταν αυξημένα κατά 11,6%, οι βαριά τραυματίες αυξημένοι κατά 28,6% και οι ελαφρά τραυματίες αυξημένοι κατά 21%.
Ο αρμόδιος για το κυκλοφοριακό, δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δημόπουλος, απάντησε ότι από το Δήμο Καλαμάτας καταβάλλεται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την οδική ασφάλεια στην πόλη, με τη λήψη σειράς μέτρων, παρατήρησε όμως ότι για τα θέματα αυτά δεν είναι μοναδικός υπεύθυνος ο Δήμος, αλλά εμπλέκονται η Τροχαία και διάφορες υπηρεσίες και φορείς.
Για το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, απάντησε ότι δε λειτουργεί, διότι δε διαθέτει ο Δήμος πιστοποιημένο υπάλληλο γι’ αυτό το σκοπό.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σχολίασε ότι πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις παρατηρήσεις που γίνονται για ζητήματα ατυχημάτων και δυστυχημάτων, διότι αυτές μπορεί να χρησιμοποιηθούν στα δικαστήρια ενάντια στο Δήμο και το προσωπικό του.
Για το έργο στην Ανάσταση, υποστήριξε ότι έχει μελετηθεί από πλειάδα επιστημόνων και έχει όλες τις εγκρίσεις. Σχολίασε, ωστόσο, ότι κάποιες παρατηρήσεις που γίνονται μερικές φορές έχουν μια διάσταση ανθρωποφαγίας, και δείχνουν να αποσκοπούν στο να νοιώθει η Δημοτική Αρχή ένοχη για προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε οικογένειες.
Τέλος, εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών σε τροχαία, παρατηρώντας όμως ότι πολλά από τα δυστυχήματα που σημειώνονται δε θα μπορούσαν να αποτραπούν σε οποιοδήποτε κράτος του κόσμου, υπονοώντας ότι σε πολλές περιπτώσεις το κακό προξενείται από παράγοντες που δεν έχουν σχέση με τις υποδομές. του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Θα υλοποιηθεί η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων υποστηρίζει ο Πέτρος Τατούλης             
     
«Το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υλοποιηθεί όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί και δε θα δεχτούμε καμία τροποποίηση για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών και κομματικών οφελών» τόνισε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
«Με ποια λογική υπουργοί της κυβέρνησης διαπραγματεύονται για το πρόγραμμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ και αποκλείουν την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων της Μεσσηνίας;» αναρωτήθηκε ο περιφερειάρχης, χαρακτηρίζοντας «βλασφημία» την πρακτική αυτή.
«Αυτό δε θα γίνει ποτέ αποδεκτό από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Θα υλοποιηθεί ό,τι έχει σχεδιαστεί και όπως έχει σχεδιαστεί. Δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η απάλειψη του χώρου στη Μεσσηνία για χάρη κάποιων υπουργών ή υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία» συμπλήρωσε.
  ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΧΑΔΑ
Μήνυμα προς όλες τις Δημοτικές Αρχές, αλλά και σε όλους τους αρμόδιους φορείς, ότι το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, «θα το ολοκληρώσουμε και θα πληρωθεί κανονικά», έστειλε ο κ. Τατούλης κατά τη διάρκεια συζήτησης της πορείας του έργου της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στην ίδια συνεδρίαση.
«Πείτε μας αν θα πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ τη στιγμή που δεν υπάρχει προσωρινή διαχείριση, καθώς τότε ενδέχεται να δημιουργηθούν νέα προβλήματα;» ρώτησε την αντιπολίτευση ο περιφερειάρχης και, αφού ενημέρωσε ότι η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ έχει ξεκινήσει σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, εξέφρασε την απορία του γιατί «για τις παράνομες χωματερές δε βλέπω κανέναν να ενδιαφέρεται, ούτε να μιλά, ούτε μάλιστα από τους Οικολόγους Πράσινους».
«Μας εγκαλεί η αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου με τους “κομισάριους” της κυβέρνησης, γιατί, δεδομένης της αδυναμίας των Δημοτικών Αρχών, προσφερθήκαμε να λύσουμε το πρόβλημα της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» συνέχισε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση από το φόβο των προστίμων ζήτησε από τους δημάρχους να υποβάλλουν ένα πρόγραμμα για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ και προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων.
Η πρόταση των Δήμων, ωστόσο, είχε προϋπολογισμό πάνω από 100 εκατομμύρια, τα οποία ούτε υπήρχαν, αλλά και δεν ήταν επιλέξιμα για αυτό το έργο. Η κυβέρνηση τότε απευθύνθηκε στην Περιφέρεια να αναλάβει την ευθύνη.
«Την αναλάβαμε με επίγνωση της ευθύνης αυτής, αλλά και για να εμποδίσουμε την επιβολή των προστίμων. Από την πλευρά μας προχωρήσαμε γρήγορα το έργο, όταν οι Δημοτικές Αρχές δεν έκαναν τίποτα για την προσωρινή διαχείριση, ενώ όσες προσπάθειες έχουν γίνει έχουν σημαντικές ελλείψεις τόσο νομιμότητας όσο και αδειοδοτήσεων, όπως, για παράδειγμα, η διαχείριση Δήμου που γίνεται σε περιοχή Natura» πρόσθεσε ο κ. Τατούλης.
Το έργο έχει αργήσει μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, γιατί υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις από το ΕΠΠΕΡΑΑ για την ένταξή του, για την έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων και την προέγκριση της σύμβασης.
«Από την πλευρά μας τρέξαμε γρήγορα και σώσαμε το έργο. Τα capital controls επίσης καθυστέρησαν για ακόμα έξι μήνες το έργο. Ταυτόχρονα ενημερώσαμε τις Υπηρεσίες Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκκίνηση των εργασιών αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, ώστε να σταματήσουν τα πρόστιμα».
Απαράδεκτο χαρακτήρισε ο κ. Τατούλης ΧΑΔΑ να καίγονται και να εκπέμπουν διοξίνες και μεθάνιο, αλλά και να απορρίπτεται λυμματολάσπη σε ΧΑΔΑ, μολύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα κι απειλώντας ευθέως τη δημόσια υγεία. «Η μορφολογία, άλλωστε, των ΧΑΔΑ από το 2012 – 2013 που τους παραλάβαμε για αποκατάσταση άλλαζε συνεχώς, με συνέπεια να αλλάζουν τα στοιχεία των μελετών».
Ο κ. Τατούλης ρώτησε ακόμη πόσα εκατομμύρια έχει πληρώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τα πρόστιμα: «Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, ο υπουργός έχει προβεί σε παράβαση καθήκοντος, αφού τα πρόστιμα καταλογίζονται στους δημότες και τις Δημοτικές Αρχές».

***
 
*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στο πλευρό του 17χρονου Παύλου         
      
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος υποστηρίζει την καμπάνια που ξεκίνησε για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον Παύλο Σωτηριάδη, ο οποίος δίνει μάχη με τη λευχαιμία.
Μάχη με τη λευχαιμία δίνει ο 17χρονος, Παύλος Σωτηριάδης, εδώ και δυο χρόνια και για το λόγο αυτό ξεκίνησε μια καμπάνια για την συγκέντρωση χρημάτων και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος βρίσκεται στο πλάι του, στηρίζοντας την προσπάθεια.
Ο νεαρός πρέπει να μεταφερθεί στην Βοστώνη και το κόστος είναι πολύ υψηλό, με τον διεθνή αμυντικό της Μπορούσια Ντόρτμουντ να αναφέρει στη σελίδα του στο Facebook: "Είναι υποχρέωσή μας όλοι να βοηθήσουμε αυτό το παιδί. Όσο μπορεί ο καθένας! Το έχει άμεση ανάγκη".
Ποιος είναι ο Παύλος Σωτηριάδης:
Ο Παύλος Σωτηριάδης είναι ένα αγόρι 17 χρονών από τα Θερμά Σερρών. Ο Παύλος δεν διαφέρει σε τίποτα από τους συνομήλικους  του. Όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του πηγαίνει στο λύκειο, κάνει βόλτες με τους φίλους του, αγαπά το μπάσκετ και τον αθλητισμό, τους υπολογιστές και τη μουσική. Σ' εκείνο όμως που ξεχωρίζει ο Παύλος είναι ότι αγωνίζεται εναντία στη λευχαιμία δυο χρόνια τώρα. Με μια αξιοθαύμαστη υπομονή που δεν έχουν συνήθως άτομα της ηλικίας του. Με δύναμη κι επίμονη. O Παύλος πάσχει από λευχαιμία τύπου Τ. Παρόλο που ο αδερφός του είναι συμβατός δότης, ο οργανισμός του δεν δέχθηκε την μεταμόσχευση μυελού των οστών, στην οποία έχει υποβληθεί. Για να σωθεί και κερδίσει την μάχη της ζωής, πρέπει να μεταφερθεί στην Αμερική, στην Βοστώνη, κάτι που συνεπάγεται ένα πολύ υψηλό οικονομικό κόστος, που δεν μπορεί να συγκεντρωθεί μόνο από φίλους, συγγενείς και συντοπίτες στα Θερμά Νιγρίτας όπου μένει. Εμείς μαθαίνοντας την ιστορία του Παύλου αποφασίσαμε να βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Ο δικός μας τρόπος είναι γνωστός. Όποιος αθλητής ή συλλέκτης θέλει να δώσει οποιοδήποτε αθλητικό ενθύμιο για να βγει σε δημοπρασία υπέρ του Παύλου, απλώς επικοινωνεί μαζί μας και το κανονίζουμε. Όποιος από την άλλη θέλει να βοηθήσει άμεσα οικονομικά τον Παύλο, μπορεί να το κάνει. Όλο αυτό το διάστημα η οικογένειά του βρισκόταν σε αναμονή, ώστε το υπουργείο Υγείας να εγκρίνει την έκδοση λογαριασμού. Πλέον, ο λογαριασμός έχει εκδοθεί  και όποιος το  επιθυμεί μπορεί να βοηθήσει στον αγώνα που δίνει ο Παύλος για τη ζωή του καταβάλλοντας χρήματα στον εξής λογαριασμό:   ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ    ΑΡΙΘΜ.ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 428/537100-79
ΙΒΑΝ GR8101104280000042853710079
ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ-ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΣΟΥΣΑΝΑ
 ΚΩΔ.SWIFT (BIC): ΕΤΗΝGRAA
Το ποστάρισμα του Παπασταθόπουλου:
Sokratis Papastathopoulos
Ας στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια του Παύλου.
Let's all support Pavlos
Ενεργή δημοπρασία - Auction
www.charityidols.gr  .-
 
Με Κλάους η αποστολή του ΠΑΟΚ, αλλά χωρίς Ροντρίγκες
*** Ο αγώνας του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου σήμερα (2/3/2016, ώρα 19:30)
ΠΑΟΚ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1-2 , (1-1) . Διακοπή πάλι από ανεκδιήγητο διαιτητή Παππά στο 89΄για φάση πέναλτι του Καρνέζη στον Μακ .- Αρχική διακοπή λίγων λεπτών για μπουκάλι πλαστικό με νερό στην πλάτη προπονητή ΟΣΦΠ , στη συνέχεια με τη φάση του καθαρού πεναλτι στο 87΄ , στη συνέχεια δεκάλεπτη διακοπή και τέλος οριστική . ΝΤΡΟΠΗ σ΄ αυτούς τους ανθρώπους που βάζουν για να διευθύνουν αγώνες .
Τα γκόλ  :
~ Μόλις στο 9' ο Τσίμιροτ βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Μακ και ο Σλοβάκος πλάσαρε τον Καπίνο άνοιξε το σκορ στην Τούμπα σε μια φάση που έδειξε πως θα γίνονταν ένα καλό παιχνίδι.
~ Στο 27΄ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ, βρήκε τον Καμπιάσο στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ και ο Αργεντινός με κεφαλιά νίκησε τον Βελλίδη, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
~ Στο 57΄ όμως ήταν οι φιλοξενούμενοι που παραβίασαν για δεύτερη φορά την εστία του ΠΑΟΚ. Ο Σεμπά βγάζει παράλληλη σέντρα από τα αριστερά και ο Φουστέρ με σουτ σε πρώτο χρόνο νικά τον Βελλίδη για να γράψει το 1-2.-
~*  Στο 86΄ έγινε η φάση που άναψε "φωτιές" στην Τούμπα κι έγινε η αφορμή για τη διακοπή της αναμέτρησης. Πέναλτι που έγινε στον Μακ σε ανατροπή από τον Καπίνο δεν καταλογίστηκε από τον ρέφερι και αυτό ήταν η "φλόγα στο φιτίλι" για τα εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν στη συνέχεια και οδήγησαν στη διπλή διακοπή του ημιτελικού.
~** Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ οργισμένοι άρχισαν να πετούν βεγγαλικά και φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο φωνάζοντας στους παίκτες της ομάδας τους να αποχωρήσουν, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έπιαναν... δουλειά στο πέταλο της Θύρας 4. Συνέπεια αυτού ήταν η αποχώρηση διαιτητών και ποδοσφαιριστών και όταν μετά από μικρή διακοπή επέστρεψαν στο γήπεδο, η εικόνα επαναλήφθηκε με συνέπεια την οριστική διακοπή του ημιτελικού.
Βίντεο :
~ ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ  Διακοπή αγώνα  κυπέλλου 1-2  τα γκόλ 2/3/2016 1ος ημιτελικός   : https://youtu.be/9Rqi9nNpyUE .-
~  ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ 1-2 διακοπή κύπελλο 02/03/2016 :  https://youtu.be/5mIdVA8yVQE .-

~     ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ 1-2 Διακοπή αγώνα κύπελλο 02/03/2016 : https://youtu.be/R9SdbcVUDfM .- ~ ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2  ΔΙΑΚΟΠΗ  ΚΥΠΕΛΛΟ  2-3-2016 : https://youtu.be/yktZRrOOQk8 .-
~  ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ 1-2 Διακοπή δηλώσεις προπονητή ΟΣΦΠ  2-3-2016: https://youtu.be/n1lm_FyLDpA .-
~ ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2 κύπελο διακοπή Παππάς 2/3/2016: https://youtu.be/HiUnq9P9vvA .- 
~ ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ 1-2  Κύπελο Διακοπή από Παππά 2-3-2016 : https://youtu.be/KfWEp46VzSI .-
Οι 20 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση της Τετάρτης είναι οι : Βελλίδης, Σιαμπάνης, Μαλεζάς, Χατζηισαϊας, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κίτσιου, Λέοβατς, Κοροβέσης, Χαρίσης, Κάτσε, Τσίμιροτ, Τζιόλης, Σάμπο, Aντoνις, Μυστακίδης, Πέλκας, Κάκκο, Μακ και Αθανασιάδης.-
paokosfp
 Με σημαντικές απουσίες ο ΟΣΦΠ στην Τούμπα!      Οι Μαζουακού και Ζντιέλαρ δεν συμπεριλήφθηκαν στα πλάνα του Σίλβα για τον παιχνίδι κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Οι δύο ποδοσφαιριστές συνέχισαν να αισθάνονται ενοχλήσεις και κόπηκαν από την αποστολή.
Επίσης εκτός από τους παραπάνω παίκτες ο Ολυμπιακός θα στερηθεί και τους Πάρντο, Ντουρμάζ που είχαν μείνει εκτός και στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην Βέροια.
Κανονικά στην αποστολή βρίσκονται οι Ομαρ και Σιόβας που προπονήθηκαν σε κανονικούς ρυθμούς.
«Βόμβα» Σαββίδη: Ο ΠΑΟΚ δεν θα κατέβει στο Καραϊσκάκη  ,
 Βολές κατά ΕΠΟ, Μαρινάκη
«Βόμβα» Σαββίδη: Ο ΠΑΟΚ δεν θα κατέβει στο Καραϊσκάκη
Την αποχώρηση του ΠΑΟΚ από τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας ανακοίνωσε ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, λίγη ώρα μετά την οριστική διακοπή του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό, λόγω επεισοδίων στην Τούμπα.
Θεωρώντας πως ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς, αδίκησε κατάφορα την ομάδα του, ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου» απαίτησε την άμεση παραίτηση του Γιώργου Γκιρτζίκη από το πόστο του προέδρου της ΕΠΟ και «χαιρέτησε» τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη στο Λονδίνο λέγοντας πως:
«Είτε θα πρέπει να σταματήσει αυτά που κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε να αποχωρήσει». Επίσης, τόνισε πως κανονικά θα πρέπει να επαναληφθεί ο αγώνας με ξένο διαιτητή.
Αναλυτικά:
«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη μπροστά σε όλους, δυστυχώς δεν βλέπουμε καμιά θετική κίνηση προς τα μπρος και όλα αυτά προκαλούν όσα απαράδεκτα βλέπουμε σήμερα. Εγώ στη Νέα Υόρκη είπα τη φράση την οποία δεν την κατάλαβαν όλοι καλώς. Σήμερα είναι παρόν το αθηναϊκό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο όλης της Ελλάδας. Εγώ θεωρώ πως σε αυτό πρέπει να έρθει ένα τέλος. Δεν μπορούν τέτοιοι διαιτητές να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.
Δηλώνω τώρα ότι δεν είμαι αυτός που νομίζουν πολλοί. Εγώ θέλω να παραιτηθεί ο Γκριτζίκης. Εγώ απαιτώ να απομακρύνουν από το ποδόσφαιρο όλους τους διαιτητές έχουν παραβεί νόμους. Μεταφέρω τα χαιρετίσματα του στο Λονδίνο, εκεί είναι ο κ. Μαρινάκης. Θεωρώ πως πρέπει να σταματήσει τα απαράδεκτα πράγματα ή να φύγει από το ποδόσφαιρο. Να γίνει επανάληψη με διεθνή διαιτητή από το εξωτερικό. Εμείς δεν θα πάμε να παίξουμε το δεύτερο παιχνίδι στην Αθήνα.
Ανεξαρτήτως της τιμωρίας, εγώ τη θέση μου δεν θα την αλλάξω. Εγώ προειδοποιώ όλους τους διαιτητές, μην παίζουν με τη φωτιά. Αν έχετε προβλήματα με το νόμο να κάνετε στην άκρη. Οι ενέργειές σας οδηγούν σε ποινικά αδικήματα. Οδηγούν σε καταστροφικές απώλειες και οικονομικές. Δεν ξέρω τι ύψους ζημιά έχουν προκαλέσει οι φίλαθλοι που προκλήθηκαν από τον διαιτητή. Ποιος θα τα πληρώσει; Για ποιο λόγο η πολιτεία δεν αναλαμβάνει την ευθύνη; Πόσο θα υπομένουμε; Πως γίνεται σε ένα γεμάτο γήπεδο και ο διαιτητής θεωρεί πως ότι γουστάρει κάνει;
Αυτοί οι άνθρωποι δεν φοβούνται ούτε το Θεό ούτε το διάβολο. Εγώ για πρώτη φορά παρακολούθησα όλα αυτά και άρχισα να ντρέπομαι που έχω σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εγώ θέλω η Αθήνα να ακούσει όλα αυτά. Δεν επιτρέπεται να υπάρχει ποδόσφαιρο μόνο στην Αθήνα, δεν είναι όλη η Ελλάδα. Ιστορικά είναι έτσι, τα αποφάγια τα πετάνε στους υπόλοιπους. Αν μπορούν να αντιπαρατεθούν αγωνιστικά, πάρτε απόφαση στα ντέρμπι να παίζουν διεθνείς διαιτητές. Και αν η ομοσπονδία πει πως δεν έχει λεφτά, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι έτοιμη να αναλάβει τα έξοδα.
Εμείς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας, να κοροϊδεύουν τους φιλάθλους μας. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ τους φιλάθλους αλλά είμαστε άντρες. Γι” αυτό θεωρώ πως η πολιτεία θα έπρεπε να κάνει ανάλυση από την άποψη της πρόκλησης της βίας και να ασκήσει ποινική δίωξη κατά των διαιτητών που την προκαλούν. Οι επιτροπές που ασχολούνται για την καταπολέμηση της βίας έχουν υποχρέωση να ασχοληθούν. Στέλνω τα χαιρετίσματά μου σε όλους όσους θεωρούν πως παρόμοια πράγματα είναι νόμιμα στη ζωή στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ και να μείνει μόνος θα συνεχίσει να κάνει ενέργειες μέχρι την πλήρη διάλυση των φαινομένων.
Δεν περιμένουμε τον Οκτώβρη. Ο νέος άνθρωπος της ΕΠΟ να είναι από την Θεσσαλονίκη, να είστε δίκαιοι και σωστοί άνθρωποι. Ζητώ συγγνώμη για τη διάθεση των φιλάθλων αλλά και από όσους επιθυμούν την κάθαρση του ποδοσφαίρου. Αλλά δυστυχώς οι λεγόμενοι διαιτητές σπάνια κοιτάνε στον καθρέφτη. Η θέση του ΠΑΟΚ δεν θα αλλάξει ακόμα και να μας βγάλουν από το πρωτάθλημα. Σας ευχαριστώ».  Newsroom ΔΟΛ
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς {ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ  ! ΝΤΡΟΠΗ  !!! } Ένα μεγάλο μέρος στην κατάντια του Ελληνικού ποδοσφαίρου!!!!! οφείλεται στον Παππά ! ...... κ.λ.π. Αυτή αν και δεν είναι κατευθυνόμενη και προσχεδιασμένη διαιτησία  ! Που το πας  κ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ;  ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΕ !  Μην το ξεχνάς   
Κίτρινες κάρτες: Βίτορ, Αντόνις, Λέοβατς, Μακ - Σαλίνο, Μιλιβόγιεβιτς, Ιντέγε
Κόκκινες: 87΄ Μακ
 ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Χατζηισαΐας, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Μυστακίδης (81' Αθανασιάδης), Χαρίσης (62' Κάτσε) , Αντόνις (77' Κίτσιου), Τσίμιροτ, Πέλκας, Μακ.
Ολυμπιακός: Καπίνο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Μποτία, Βούρος, Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (89' Ντομίνγκεζ) Φουστέρ (75' Πουλίδο), Σεμπά, Ιντέγε.

***  Άγριο ξύλο σε αγώνα ποδοσφαίρου! Σκληρές εικόνες… (VIDEO)   xoul
~    Η βία στους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Αγγλίας έκανε την επανεμφάνιση της…
Λαμβάνοντας σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της, οι Άγγλοι κατάφεραν να αποβάλουν από τα γήπεδα τις σκηνές βίας.
Ωστόσο στον αγώνα της ΚΠΡ με την Μπέρμιγχαμ υπήρξε μαζική εισβολή οπαδών που κατάφερε να ξεπεράσει τις δυνάμεις ασφαλείας και να παίξει ξύλο υπό το βλέμμα όλων των θεατών!
Νωρίτερα, στο ντέρμπι του Έσεξ ανάμεσα στην Σαουθέντ και την Κόλτσεστερ, ένας οπαδός της πρώτης κινήθηκε μόνος του στους οπαδούς των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα να υπάρξει γενική σύρραξη.

Video : Football Hooligans QPR fan knocked down by Birmingham fan 27 Feb 2016 , https://youtu.be/CSYmeRTWl-k .-
VIDEO : Crowd trouble and violence. Local Essex derby. Southend vs Colchester 06/02/16 , https://youtu.be/rYkrjsyiNes .-

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙΣ
18:30 - OTE SPORT 7 - Αρμίνια Μπίλεφελντ - Φράιμπουργκ - Γερμανικό πρωτάθλημα, 24η αγωνιστική
19:30 - OTE SPORT 3 - ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π - Κύπελλο Ελλάδας
21:00 - OTE SPORT 4 - Μπάγερν - Μάιντς - Γερμανικό πρωτάθλημα, 24η αγωνιστική
21:00 - OTE SPORT 8 - Ντάρμσταντ 98 - Ντόρτμουντ - Γερμανικό πρωτάθλημα, 24η αγωνιστική
21:45 - NOVASPORTS 1 - Ίντερ - Γιουβέντους - Ιταλικό κύπελλο, ημιτελικός
21:45 - NOVASPORTS 2 - Ρεάλ Μαδρίτης - ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Euroleague
21:45 - OTE SPORT 5 - Άρσεναλ - Σουόνσι - Αγγλικό πρωτάθλημα, 28η αγωνιστική
21:45 - OTE SPORT 6 - Γουέστ Χαμ - Τότεναμ - Αγγλικό Πρωτάθλημα
22:00 - OTE SPORT 1 - Λίβερπουλ - Mάντσεστερ Σίτι - Premier League
22:00 - OTE SPORT 2 - Λεβάντε - Ρεάλ Μαδρίτης - Ισπανικό Πρωτάθλημα
22:00 - OTE SPORT 6 - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουότφορντ - Αγγλικό Πρωτάθλημα
22:05 - OTE SPORT 7 - Σεντ Ετιέν - Παρί Σεν Ζερμέν - Κύπελλο Γαλλίας

***  Καταγγελίες για ‘’εγκληματική οργάνωση’’ και στο μπάσκετ!
Ο πρόεδρός της ΟΔΚΕ έκανε λόγο για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στον χώρο του μπάσκετ κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κ. Σιμιτζόγλου ο οποίος ανέθεσε την διερεύνηση της υπόθεσης στον Αντιεισαγγελέα, Γιώργο Λαΐνη.
15 μάρτυρες μάλιστα κλήθηκαν να καταθέσουν για την υπόθεση.
Αρχικά, ο Τάκης Τσαγκρώνης που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της ΕΟΚ και της υπόθεσης, ήταν ο πρώτος παράγοντας της Ομοσπονδίας που κλήθηκε να καταθέσει τι γνωρίζει. Είναι σίγουρος πάντως πως δεν θα είναι ο μοναδικός ομοσπονδιακός που θα κάτσει απέναντι στον Λαϊνή.
Οι υπόλοιποι 14 σχετίζονται με την διαιτησία. Δύο μέλη της ΚΕΔ (Ταβουλαρέας και Ανδρέας Παπαδόπουλος), τρεις πρώην διαιτητές (Πιτσίλκας, Κουκουλεκίδης, Αφεντουλίδης) και πρόεδροι Ενώσεων καθώς κι ενεργοί διαιτητές (Μπούσιας, Παπαδόπουλος Θ., Ελευθεριάδης, Τσούντσουρας, Κόκκορης, Μιχέλης, Κουνελές, Νικολούλης, Πουρσανίδης) συνθέτουν την πρώτη ομάδα, η οποία καλείται να δώσει πληροφορίες γύρω από το θέμα.
Από το περιεχόμενο των καταθέσεων είναι πολύ πιθανό στην συνέχεια να προσέλθουν ακόμα περισσότεροι για να πουν την γνώμη τους.

***  Σε αναμετρήσεις για την 9η αγωνιστική στη φάση των «16» της Euroleague, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:5ος Όμιλος
 Πέμπτη, 3 Μαρτίου
Μάλαγα (Ισπανία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ) 21:45
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)
Παρασκευή, 4 Μαρτίου
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Φενερμπαχτσέ 7-1 15
Λοκομοτίβ Κούμπαν 6-2 14
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 5-3 13
Ερυθρός Αστέρας 5-3 13
Αναντολού Εφές 3-5 11
Νταρουσάφακα 2-6 10
Μάλαγα 2-6 10
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 2-6 10

6ος Όμιλος
 Τετάρτη, 2 Μαρτίου

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 87-96 .- Παρασκευή, 4 Μαρτίου
Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) 21:45
Κίμκι (Ρωσία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7-2 16
Λαμποράλ Κούτσα 6-2 14
Ρεάλ Μαδρίτης 5-4 14
Κίμκι 4-4 12
Μπαρτσελόνα 4-4 12
Μπάμπεργκ 3-5 11
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-5 11
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-7 9

***

ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :
 ~ Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-25-2016.html  .-  
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  26 Φεβρουαρίου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-26- 2016.html .-  
Το  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-26-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 27 Φεβρουαρίου  2016   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-27-2016.html .-  
~   ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  27  και 28  Φεβρουαρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/02/27-28-2016.html .-   

~    Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28  Φεβρουαρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-28-2016.html .- 
 Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29 Φεβρουαρίου 2016    : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-29-2016.html .-
  Το αγιάζι στην ενημέρωση  Arfara News Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-29-2016_29.html .-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2016  : 
    ~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  01  Μαρτίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-01-2016.html  .- 
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη 01 Μαρτίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/01-2016.html .-                                                        ~
~Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 02  Μαρτίου  2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-02-2016.html  .-  

~          
~ Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων: 
 1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
, 2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
, 3. Stamos
Arfara Messinias Greece
, 4. ARFARA - KALAMATAS , 5. ASTERAS ARFARON
2011
, 6. Arfara-Messinias 2 , 7. stamos-dynami , 8. Arfara-Messinias , 9. Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
, 10. vlasios , 11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 
15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  ,

~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4486 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =  Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2795 video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2819   video. -  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.097  βίντεο   .- 
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4801 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.561   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
~    , 
 
 
 
 

2 σχόλια:

  1. Γεια σας, είμαι ο κ David Alele, ένα ιδιωτικό πιστωτικό ίδρυμα δάνειο που δίνει δάνεια ευκαιρία χρόνο ζωής. Χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για να καθαρίσετε τα χρέη σας, ή χρειάζεστε ένα δάνειο για κεφάλαια για την επιχείρησή σας; Μπορείτε έχουν απορριφθεί από τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα; Χρειάζεστε ένα δάνειο σταθεροποίησης ή μια υποθήκη; Αναζήτηση όχι περισσότερο, όπως είμαστε εδώ για να κάνουμε όλα τα οικονομικά σας προβλήματα είναι ένα πράγμα του παρελθόντος. Εμείς ταμεία δανείων από άτομα που έχουν ανάγκη από οικονομική βοήθεια, που έχουν μια κακή πιστωτική ή χρειάζονται χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς, να επενδύσουν στην επιχείρηση το ποσό των 2% .II θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το μέσο για να σας ενημερώσω ότι έχουμε καταστήσει αξιόπιστη και δικαιούχο βοήθεια και θα προσφέρει δάνειο. Σας ευχαριστώ, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στη διεύθυνση: davidalele1@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρειάζεστε ένα δάνειο για κάποιο λόγο; Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα
    Προσιτή προσφορά δανείου με επιτόκιο 2% με ελάχιστο ποσό $ 1.000 και μέγιστο
    Από $ 50.000.000,00 και αν σας ενδιαφέρει, μην διστάσετε να το κάνετε
    Επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση:

    Orlandoloanfirm@gmail.com

    Συμπληρώστε και στείλτε μας τις ακόλουθες πληροφορίες, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις εργασίες δανεισμού.

    Το όνομα σου:
    Διεύθυνση:
    Χώρα:
    Φύλο:
    Παλαιότερα:
    Ποσο δανειου:
    Διάρκεια:
    Μηνιαίο εισόδημα:
    Τηλεφωνικό νούμερο:
    Σκοπός του δανείου:

    Orlandoloanfirm@gmail.com

    Σας ευχαριστώ, τις καλύτερες ευχές, και περιμένουμε την επείγουσα απάντησή σας.

    Κ. Willyam Smith

    ΑπάντησηΔιαγραφή