ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Άρωμα  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  28  Ιουλίου  2014   :

 Φωτογραφίες από ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Εκδηλώσεις  2014  :
~ Φιλαρμονική Καλαμάτας στη  Μεσσήνη  28/07/2014: http://youtu.be/q6dPprYvK2w  ,
 
~ Φιλαρμονική  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  στη Μεσσήνη  28/07/2014   Νο2 : http://youtu.be/tGWiGFAl0uQ  ,

~ Φιλαρμονική  Λαυρίου  στη Μεσσήνη  28/07/2014 : http://youtu.be/yKykuXjbbSI ,

~ Φιλαρμονική ΛΑΥΡΙΟΥ  Νο  2  στη Μεσσήνη 28/07/2014 : http://youtu.be/PMdK75048No ,

~ Φιλαρμονική Λαυρίου Νο3  στη Μεσσήνη 28/07/2014: http://youtu.be/SSr6VdzrClc ,

~ Φιλαρμονική Λαυρίου Νο 4  στη Μεσσήνη  28/07/2014 : http://youtu.be/5z-NHTlWmaA ,

~ Φιλαρμονική Λαυρίου Νο  5  στη  Μεσσήνη 28/07/2014 : : http://youtu.be/9Iixrj1qoxw .

~ Φιλαρμονική Λαυρίου  Νο  6  στη Μεσσήνη 28/07/2014 : http://youtu.be/yfBuUiit1dk ,

~ Φιλαρμονική Λαυρίου  Νο 7  στη  Μεσσήνη  28/07/2014 : http://youtu.be/BmRifZDRHcA  ,
 
~  Μεσσήνη  28-07-2014  εκδηλώσεις : http://youtu.be/HFBoywt44Dk ,



  ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ  2014

 ΑΓΙΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 2014

***  Μεσσηνιακά  και  άλλα  :

***  Στις φυλακές Διαβατών μετήχθη ο Ν. Μαζιώτης

 Στις φυλακές Διαβατών μετήχθη χθες το πρωί ο Νίκος Μαζιώτης. Η μεταφορά του έγινε με άκρα μυστικότητα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, έπειτα από σχετικό αίτημα του Συμβουλίου Φυλακών του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού. Το Συμβούλιο απαρτίζεται από τη διευθύντρια των φυλακών, τον αρχιφύλακα και την κοινωνική λειτουργό. Στο μεταξύ, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τόσο της καταζητούμενης συντρόφου του, Πόλας Ρούπα, όσο και συνεργών του, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως τα Πατήσια, ο Άγιος Νικόλαος, η Κυψέλη, η Νέα Χαλκηδόνα, η Νέα Ιωνία, ο Μαραθώνας, η Νέα Μάκρη και το Γραμματικό, καθώς και στο Κιάτο και την Ακράτα Κορινθίας. Επίσης, η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα πέντε φωτογραφίες της Ρούπα, αναζητώντας πληροφορίες που ενδεχομένως θα μπορούσαν να διευκολύνουν στον εντοπισμό και στη σύλληψή της. Από τις πέντε φωτογραφίες, οι τέσσερις αποτελούν στιγμιότυπα εικόνων κλειστού κυκλώματος καμερών ασφαλείας στις οποίες είναι εμφανής η αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών της και ότι έχει αδυνατίσει αρκετά. Η πέμπτη φωτογραφία προέρχεται από την αρχική της σύλληψη το 2010. Στην ανακοίνωση της αστυνομίας σημειώνεται ότι η Ρούπα ενδέχεται να κυκλοφορεί με το ασημί Hyundai Accent που είχε αγοράσει πρόσφατα ο Νίκος Μαζιώτης, χρησιμοποιώντας το πλαστό δελτίο ταυτότητας με το όνομα Μιχάλης Μιχελάκης. ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ - 

***  On the road: Άνοιγμα στην πόλη της Καλαμάτας (φωτογραφίες)         
     
  
 \
   
 
  \
 
Με ένα τετρασέλιδο φυλλάδιο «εφοδιάστηκαν» όσοι ακολούθησαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης
το χορευτικό εργαστήρι “On the road”, που περιηγήθηκε επιλεγμένα σημεία της Καλαμάτας, στο πλαίσιο του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού.
Διαβάζοντάς το, επιλέξαμε να παραθέσουμε την άποψη της Μέντης Μέγα, υπεύθυνης ομάδας καταγραφής και χορογράφου, διότι δίνει το στίγμα όσων επιχείρησε να πραγματοποιήσει η ομάδα, δηλαδή «το άνοιγμα στην πόλη της Καλαμάτας»:
  Αυτή τη σκέψη είχαμε στο μυαλό μας, όταν κάναμε την πρόταση στο 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας για το χορογραφικό εργαστήρι «On the Road» οι χορογράφοι του Συνδέσμου Χορού, Κατερίνα Σκιαδά, Μαρία Κολιοπούλου, Μέντη Μέγα και Μαριέλα Νέστορα.
Το εγχείρημα που είχαμε μπροστά μας ήταν δύσκολο.
Πραγματοποιήθηκε, όμως, χάρη στη συνεργασία μας με το Φεστιβάλ, τους φορείς και τους κατοίκους της πόλης.
Εξ αρχής φανταστήκαμε ένα εργαστήρι που θα ξεδιπλώνεται σε δύο άξονες συγχρόνως. Στον έναν άξονα, η δουλειά των χορογράφων μαζί με τους συμμετέχοντες. Επιλέγουν σημεία της πόλης και χορογραφούν δράσεις ειδικά για τους τόπους αυτούς. Στον άλλο άξονα, η διάχυση των χορογράφων στην πόλη της Καλαμάτας, η γνωριμία τους με τους ανθρώπους της πόλης και η συμμετοχή αυτών των ανθρώπων στην τελική παράσταση.
Η παράσταση είναι στην ουσία μια περιήγηση και μια ενεργοποίηση της πόλης. Το κοινό μετακινείται μέσα στα στενά της πόλης οδηγούμενο από χορευτές, δρώμενα και μουσικές. Κινείται, στέκεται. Επιλέγει πού θα στρέψει την προσοχή του, τι θα αγνοήσει και σε τι θα αφιερώσει περισσότερο χρόνο. Κάποιες στιγμές δεν είναι σίγουρο αν αυτό που βλέπει έχει προσχεδιαστεί ή αν παρακολουθεί μια τυχαία στιγμή στη ζωή της πόλης.
  Οι ερμηνευτές συνδιαλέγονται με το χώρο, ανοιχτό και κλειστό, αλληλεπιδρούν με τα αρχιτεκτονικά του στοιχεία. Συγχρόνως στοχάζονται πάνω σε αυτά, μοιράζονται προσωπικές αναμνήσεις, σκέψεις, συναισθήματα που τους προκαλούν οι γωνιές που «κατοικούν», τα κτήρια που προσπερνούν, οι άνθρωποι που συναντούν. Ο χρόνος λειτουργεί συνειρμικά. Οι δράσεις επενδύονται από το τυχαίο στοιχείο, πλουτίζουν με απροσδόκητα επίπεδα ανάγνωσης. Τα σμήνη των πουλιών που περιτριγυρίζουν τις εγκαταλελειμμένες στέγες. Ο καβγάς στο μπαλκόνι ενός διώροφου. Η βροχή που κάνει τον κόσμο να σκορπά.
Η γνωριμία των χορογράφων με την πόλη γίνεται σταδιακά. Πρώτα ερχόμαστε σε επαφή με φορείς της πόλης και επιφανή πρόσωπα, ύστερα με συλλόγους και στέκια και σιγά σιγά αρχίζουμε να διεισδύουμε όλοι πιο βαθιά στον ιστό της πόλης, στα καφενεία, στις στοές, στα τυπογραφεία και στα σπίτια.
Έτσι σχηματίζεται σιγά σιγά ο χάρτης της κοινής μας διαδρομής. Όχι ένας τουριστικός χάρτης, αλλά ένας χάρτης ζωντανός που μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατραπεί από την κίνηση του κοινού. Ο χάρτης αυτός αποτυπώνεται στο χαρτί από την ομάδα καταγραφής του εργαστηρίου. Μια ομάδα ανθρώπων που μέσα από τη φωτογραφία, το βίντεο, το σκίτσο, τη γραφιστική εικόνα και το γραπτό λόγο αναλαμβάνει να καταγράψει την όλη διαδικασία και να την αναπλάσει με δημιουργικό τρόπο. Μέρος από το αποτέλεσμα της δουλειάς το κρατάτε αυτή τη στιγμή στα χέρια σας. Μετά το τέλος του εργαστηρίου θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο ένα ηλεκτρονικό έντυπο με περισσότερο υλικό από τις πρόβες και την παράσταση.
http://issuu.com/syndesmos
  Αναλογίσου για μια στιγμή την εικόνα σου. Κάθεσαι πιθανόν σε μια καρέκλα ή στέκεσαι όρθιος με το κεφάλι σκυφτό πάνω από την εφημερίδα που κρατάς. Βρίσκεσαι κάπου στην Καλαμάτα, σε κλειστό ή σε ανοιχτό χώρο. Μήπως είσαι κι εσύ μέρος της χορογραφίας αυτής της πόλης;
Σήμερα. Εδώ. Τώρα
Μέντη Μέγα
 -Το «Θάρρος» ευχαριστεί το φωτογράφο Νίκο Ηλιόπουλο, ο οποίος αποτέλεσε μέλος της ομάδας καταγραφής του δρώμενου, για τις φωτογραφίες που μας παραχώρησε. 

***  Θρήνος για το θάνατο του πρώην προέδρου της Αερολέσχης Καλαμάτας (φωτογραφίες)         
     
 
Σαν κατάρα που κατατρέχει την τελευταία περίοδο τους αιθέρες ακούσθηκε χθες το πρωί η είδηση της αεροπορικής τραγωδίας, ελάχιστα μέτρα από τον αεροδιάδρομο του κλειστού αεροδρομίου Σπάρτης, με θύματα τον 35χρονο Μεσσήνιο μηχανικό αεροσκαφών, Τάκη Χρονόπουλο και τον 52χρονο πιλότο του ιδιωτικού μικρού αεροσκάφους.
Η είδηση του θανάτου του 35χρονου μηχανικού αεροσκαφών βύθισε στο πένθος το Πεταλίδι, την περιοχή όπου κατοικούσε μόνιμα, παρά το γεγονός ότι μετακινούνταν συνεχώς και συγκεκριμένα στα Μέγαρα, όπου εργαζόταν ως μηχανικός αεροσκαφών, κυρίως σε κινητήρες ελικοπτέρων. Πριν από 4 χρόνια είχε διατελέσει πρόεδρος της Αερολέσχης Καλαμάτας και σύμφωνα με μαρτυρίες, συνήθιζε να πετάει με αεροσκάφος τύπου ultralight.
  Δοκιμαστική πτήση
Ακόμα και αρκετές ώρες μετά οι πληροφορίες για τις συνθήκες του δυστυχήματος ήταν συγκεχυμένες. Άμεσα διαψεύσθηκαν οι πληροφορίες που διέρρευσαν σε ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι το μικρό αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και ανήκε στην Αερολέσχη Καλαμάτας, η οποία όμως δε διαθέτει αεροσκάφη.
Σύμφωνα και με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε το «Θάρρος», ο 35χρονος μηχανικός βρέθηκε στη Σπάρτη με ένα γνωστό του, προκειμένου να δουν το διθέσιο μονοκινητήριο, το οποίο πιθανότατα είχε παρουσιάσει βλάβη.
Η μοιραία πτήση ήταν προφανώς δοκιμαστική. Κατά τη διαδικασία της  απογείωσής του, στις 10.15 το πρωί, το αμφίβιο υπερελαφρύ αεροσκάφος, τύπου aventura, ιταλικού νηολογίου με κωδικό I-A651, και ενώ δεν είχε σηκωθεί ούτε 200 μέτρα από το έδαφος, καρφώθηκε με τη μύτη στον ελαιώνα, ακριβώς δίπλα από τον αεροδιάδρομο. Τόσο ο 35χρονος Τάκης Χρονόπουλος όσο και ο 52χρονος πιλότος του αεροσκάφους σκοτώθηκαν ακαριαία και στο Νοσοκομείο Σπάρτης, όπου διακομίσθηκαν, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Μάρτυρας του τραγικού περιστατικού ήταν ο φίλος του 35χρονου.
  Απαγορεύονταν οι πτήσεις
Από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο απαγορεύονταν οι πτήσεις, καθώς ήταν κλειστό, ενώ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, δεν είχε ενημερωθεί για την πτήση, ούτε υπήρχε σχέδιο.
Στην ανακοίνωσή της η ΥΠΑ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και αναφέρει: «Το αεροσκάφος απογειώθηκε από πεδίο μη αδειοδοτημένο από την ΥΠΑ για πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών. Δεν κατετέθη, από τον υπεύθυνο για την πτήση χειριστή, σχέδιο πτήσης, ως όφειλε. Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με την Υπηρεσία μας. Στον τόπο του ατυχήματος, μετά από συνεννόηση με την ΥΠΑ,  μετέβησαν  ήδη εκπρόσωποι της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, αρμόδιας για τη διακρίβωση των συνθηκών και αιτιών του ατυχήματος».
  Ερωτηματικά
Οι συνθήκες του ατυχήματος ερευνώνται, καθώς ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι βρέθηκε ανοικτό το αλεξίπτωτο του μικρού αεροσκάφους: το αλεξίπτωτο άνοιξε από το χειριστή σε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να σωθούν ή το άνοιγμά του από λάθος χειρισμό ήταν η μοιραία κίνηση για την πτώση του αεροσκάφους;
Ο  υπεύθυνος του δημοτικού αεροδρομίου Σπάρτης και πιλότος, Αντώνης Φελλούρης, σε δηλώσεις του τόνισε: «Βρισκόταν στα 30-40 μέτρα και επιχείρησε να στρίψει αριστερά, προκειμένου να κατευθυνθεί πιθανότατα προς Καλαμάτα. Όμως -άγνωστο γιατί- άνοιξε το αλεξίπτωτο που διαθέτει για περίπτωση ανάγκης, με αποτέλεσμα να καρφωθεί στο έδαφος. Το αεροδρόμιο είναι κλειστό και απαγορεύεται κάθε προσγείωση ή απογείωση. Κακώς είχαν έρθει εδώ. Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επαναλειτουργία του και περιμένουμε την άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας».  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Η μάχη των μαχών για το Δήμο Μεσσήνης ξεκινά την… Τρίτη         
            
Η πρώτη πράξη ενός μεγάλου – όπως προβλέπεται- δικαστικού αγώνα ξεκινά το πρωί της Τρίτης στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας, όπου θα συζητηθούν οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί κατά της ανακήρυξης  των αποτελεσμάτων των εκλογών της 18ης και της 25ης Μαΐου, με επίκεντρο το Δήμο Μεσσήνης.
Οι πλευρές των δύο «μονομάχων», τόσο του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου όσο και του υποψήφιου Γ. Τσώνη, έχουν προετοιμασθεί για ένα σκληρό και μακροχρόνιο αγώνα, αφού όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει και συνέχεια, με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όποια κι αν είναι η απόφαση του Εκλογοδικείου.
Ένσταση, εκτός από το Δήμο Μεσσήνης, έχει κατατεθεί και από υποψήφιο σύμβουλο στο Δήμο Πύλου – Νέστορος.
  Απόφαση… προσεχώς
Το Εκλογοδικείο θα καταγράψει την Τρίτη τις θέσεις και τις προτάσεις των δύο πλευρών για το Δήμο Μεσσήνης, σε ό,τι αφορά την ένσταση του κ. Τσώνη και την αντένσταση του κ. Αναστασόπουλου.
Η απόφαση δε θα εκδοθεί την Τρίτη, αλλά το δικαστήριο θα αποσυρθεί και θα την ανακοινώσει το επόμενο διάστημα, με στόχο αυτό να γίνει πριν από την ανάληψη καθηκόντων των νέων Δημοτικών Αρχών την 1η Σεπτεμβρίου.
Με την επίσημη ανάρτηση της απόφασης των εκλογικών αποτελεσμάτων στο τέλος Ιουνίου από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας, νέος δήμαρχος έχει ανακηρυχθεί ο κ. Αναστασόπουλος, με μία ψήφο διαφορά από τον κ. Τσώνη.
  Ένσταση και αντένσταση
Αμέσως μετά την ανάρτηση της πρώτης πράξης κατατέθηκε από την πλευρά του κ. Τσώνη αίτημα επανακαταμέτρησης, το οποίο και ικανοποιήθηκε. Ακολούθως έγινε ανακήρυξη του κ. Αναστασόπουλου και λίγες ημέρες μετά ο κ. Τσώνης κατέθεσε ένσταση κατά του αποτελέσματος. Αυτή στρέφεται κατά του εκλογικού αποτελέσματος, κατά του επικεφαλής του επιτυχόντος συνδυασμού κ. Αναστασόπουλου, ενώ για δικονομικούς λόγους και κατά των εκλεγμένων δημοτικών του συμβούλων.
Η ένσταση περιλαμβάνει τις αιτιάσεις της πλευράς του κ. Τσώνη σχετικά με το κύρος και τη διαδικασία των εκλογών και ειδικότερα: νομικές πλημμέλειες, έγκυρα ψηφοδέλτια που θα έπρεπε να χαρακτηρισθούν άκυρα και ό,τι θεωρεί ότι πρέπει να ελεγχθεί από το Εκλογοδικείο.
Από την πλευρά του κ. Αναστασόπουλου κατατέθηκε αντένσταση, επίσης για ψηφοδέλτια που καταμετρήθηκαν υπέρ του κ. Τσώνη και εκτιμάται ότι είναι άκυρα, αλλά και για άκυρα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του που θεωρεί ότι πρέπει να προσμετρηθούν υπέρ του.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   Εκλογές στο Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας, τα ονόματα του νέου συμβουλίου (φωτογραφίες)
        
  
 
  \ 
   
Την ευαισθησία τους για τα ζώα απέδειξαν το απόγευμα της Κυριακής πολλοί Καλαματιανοί που παρευρέθηκαν στις εκλογές του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας.
Οι διαφωνίες και οι εντάσεις στο συμβούλιο ήταν αρκετές για να ξαναγίνουν εκλογές σε διάστημα λίγο περισσότερο των τριών μηνών, ενώ βασικό μήνυμα στην αίθουσα ήταν ότι τα ζώα ενώνουν.
Ποιοι  εκλέγονται                    
Συνολικά οι υποψήφιοι ήταν 17 ενώ το κάθε μέλος είχε δικαίωμα μέχρι 9 σταυρούς.
Τελικά εκλεχτήκαν 15 που είναι οι εξής (αλφαβητικά) :
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΒΑΝΤΗ ΕΥΑ
ΔΕΡΔΕΛΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΕΝΤΝΙΕ ΛΙΝΑ
ΚΑΛΑΠΟΘΑΡΕΑ ΚΑΝΕΛΛΑ
ΛΟΓΚΒΙΝΕΝΚΟ  ΤΑΤΙΑΝΑ
ΜΠΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΜΠΕΚΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΙΛΛΗ
ΠΕΖΩΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΠΕΤΣΟΥΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΩΓΩ
 Αναλυτικό ρεπορτάζ στο «Θάρρος» την Τρίτη 

***  Τροχαίο με δύο τραυματίες στη Μικρά Μαντίνεια
φώτο αρχείου
 Λίγα λεπτά μετά τις 10 κάτω από άγνωστες συνθήκες μηχανάκι ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα μπροστά στο ξενοδοχείο « Ακτή Ταύγετος», στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έχουν μεταφερθεί δύο άτομα, το ένα έχει χτυπήσει στο κεφάλι ενώ το δεύτερο έχει χτυπήσει πιο ελαφρά. - 

***   Πρόσκληση παλιών συμμαθητών Γυμνασίων της Καλαμάτας
 
 Οι συναντήσεις παλιών συμμαθητών κρύβουν απίστευτες συγκινήσεις κι όταν μιλάμε για 4 δεκαετίες πριν, τα συναισθήματα είναι ακόμη πιο έντονα. Μακάρι (και) στη συγκεκριμένη να μπορέσουν να πάνε όσο γίνεται περισσότεροι… «Έπειτα από 40 χρόνια η συνάντηση επαναλαμβάνεται. Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014, για τους αποφοίτους ΄74 του Β΄ Γυμνασίου, του Α΄ Γυμνασίου και του Θηλέων Καλαμάτας. “Η μεγάλη συνάντηση των αναμνήσεων” στο νέο πολυχώρο “Πύλες” στην Αρσινόη, δίπλα στην Αρχαία Μεσσήνη (27 χλμ. από Καλαμάτα). Το πάρτυ διοργανώνει ο Στηβ Πανουσόπουλος και όλη η παρέα εκείνης της εποχής. Έναρξη προσέλευσης 9 μ.μ.». -

*** Φορολογούμενοι έχουν μένει με τις δηλώσεις στο… χέρι!         
   
Με τις φορολογικές δηλώσεις στο χέρι έχουν μείνει αρκετοί φορολογούμενοι στη Μεσσηνία, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών έκλεισε στις 14 Ιουλίου 8 ώρες νωρίτερα από το προκαθορισμένο, με αποτέλεσμα οι λογιστές να μην προλάβουν να τις καταθέσουν έγκαιρα και τώρα οι πελάτες τους να απειλούνται με πρόστιμο.
Όπως σημείωσε μιλώντας στο «Θάρρος» ο φοροτεχνικός Παύλος Κρανιώτης, το σύνολο των λογιστών ζητά να δοθεί από το υπουργείο μια μικρή παράταση, καθώς κρίνουν πως είναι άδικο αυτό που συνέβη. Επίσης, σημείωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να προχωρήσει σε γενναία ρύθμιση για την καταβολή των φόρων από τους επαγγελματίες, καθώς αυτοί πλέον είναι αβάσταχτοι.
  Ξέμειναν… δηλώσεις
Σύμφωνα με τον κ. Κρανιώτη, στις 14 Ιουλίου έληξε η παράταση που είχε δοθεί για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων. Όμως, ενώ το σύστημα επρόκειτο να κλείσει στις 7.00 το πρωί, το υπουργείο Οικονομικών το έκλεισε στις 23.58 το προηγούμενο βράδυ.
«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πάρα πολλές δηλώσεις να μην κατατεθούν. Συν το γεγονός ότι το Παρασκευοσαββατοκύριακο που προηγήθηκε της Δευτέρας που έληγε η προθεσμία, το ηλεκτρονικό σύστημα “σερνόταν”. Έτσι, πολλοί συνάδελφοι λογιστές, αλλά και φορολογούμενοι, έμειναν εκτεθειμένοι, δεν έστειλαν τις δηλώσεις και κινδυνεύουν με πρόστιμα. Παρότι κάναμε παρέμβαση στο υπουργείο Οικονομικών για μια μικρή παράταση και μας υποσχέθηκαν ότι θα γίνει τροποποίηση, ακόμα αυτό δεν έχει γίνει και είμαστε εκτεθειμένοι απέναντι στους πελάτες μας, γιατί κινδυνεύουν με μεγάλα πρόστιμα και αυτό δεν είναι ηθικό. Είμαστε στενοχωρημένοι με αυτό, γιατί οι λογιστές στηρίξαμε το σύστημα, δουλέψαμε ώρες ατελείωτες και το ίδιο το υπουργείο μάς προέτρεπε να δουλεύουμε νυχτερινές ώρες. Αναγκαζόμασταν να δουλεύουμε από το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα», τόνισε ο κ. Κρανιώτης.
Πρόσθεσε δε, ότι το ηλεκτρονικό σύστημα για την κατάθεση των δηλώσεων άνοιξε με καθυστέρηση 50 ημερών, δεν υπήρχε τίποτα έτοιμο και φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που έπρεπε όλοι οι φορείς να στείλουν ηλεκτρονικά τις αποδοχές των εργαζομένων. «Αυτό το στοίχημα το κέρδισε ο ιδιωτικός τομέας, καθώς το 95% των ιδιωτικών επιχειρήσεων ενημέρωσε άμεσα το σύστημα. Όμως, ο δημόσιος φορέας είχε μεγάλες καθυστερήσεις, όπως καθυστέρηση υπήρξε και από τις τράπεζες για την ενημέρωση των τόκων. Άλλη κωλυσιεργία ήταν στη διευκρίνιση ζητημάτων από το υπουργείο, όπως με τα τεκμήρια, που αυτό έγινε τέλος Μαΐου. Το θετικό, βέβαια, είναι ότι αποφύγαμε τις “ουρές” στην εφορία. Τo ότι το υπουργείο Οικονομικών μηχανογραφείται, είναι πολύ σημαντικό, όμως και το υπουργείο έπρεπε να δείξει μια ανοχή», παρατήρησε.
Όπως υπογράμμισε ακόμη, το σύνολο των δηλώσεων που δεν κατατέθηκαν έγκαιρα υπολογίζεται πανελλαδικά στις 150.000 και εκτίμησε ότι κάθε λογιστικό γραφείο έχει από 20-200 δηλώσεις που δεν πρόλαβε να καταθέσει.
  Φόροι
Σε ό,τι αφορά τους φόρους, που είναι πλέον και το κομμάτι που «πονάει» περισσότερο όλους, ο κ. Κρανιώτης σημείωσε ότι για τους μισθωτούς, όπου είχε γίνει σωστά η παρακράτηση, δεν παρατηρήθηκε πρόβλημα και δεν υπήρξε κάποια διαφορά να πληρώσουν.
Τεράστιο πρόβλημα υπήρξε με τους επαγγελματίες, αφού από μηδενική βάση και μέχρι 50.000 ευρώ έσοδα η φορολογία ήταν 26%. Οι επαγγελματίες δεν είχαν καθόλου αφορολόγητο, με αποτέλεσμα πολλοί να βρεθούν εκτεθειμένοι. Από τα 50.000 ευρώ και πάνω, ο φόρος ανέβαινε στα 33%: «Για έναν επαγγελματία που δήλωνε 10.000 ευρώ, ο φόρος ήταν με 26% στα 2.600 ευρώ, συν 55% προκαταβολή φόρου, δηλαδή 1.430 ευρώ, έφτανε στα 4.030 ευρώ φόρο. Συν 650 ευρώ το τέλος επιτηδεύματος, πρέπει να πληρώσει στην εφορία 4.680 ευρώ. Ένας επαγγελματίας που δηλώνει εισόδημα 10.000 ευρώ, θα πρέπει δηλαδή να πληρώσει τα μισά στην εφορία. Βέβαια, έχουν αφαιρεθεί οι ασφαλιστικές εισφορές, αλλά αυτός ο επαγγελματίας θα πρέπει να ζήσει την οικογένειά του και να συντηρήσει την επιχείρησή του με τα υπόλοιπα 5.000 ευρώ. Αυτό, βέβαια, έγινε, διότι ήταν η πρώτη χρονιά που καταργήθηκε το αφορολόγητο και η προκαταβολή ήταν μεγάλη. Όμως, το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να εστιάσει στο πρόβλημα και να προχωρήσει σε μια γενναία ρύθμιση, για να μπορεί ο κόσμος να ανταποκριθεί. Ο συνεπής επαγγελματίας, αυτός που δε θέλει να χρωστά, είναι σε απόγνωση και έχει κυριευτεί από άγχος. Αυτή τη στιγμή μπορεί να κάνει ρύθμιση σε 12 δόσεις, αλλά αυτό είναι πολύ λίγο. Είναι πολλοί σε δεινή θέση, γιατί έχουν και άλλες οφειλές, όπως σε ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, Δήμο. Αυτή τη στιγμή στον ΟΑΕΕ οφείλει το 55% των επαγγελματιών. Χρειάζεται, λοιπόν, γενναία ρύθμιση για να λειτουργήσει η αγορά. Φοβάμαι ότι φέτος τα “λουκέτα” στη Μεσσηνία θα αυξηθούν από τον Οκτώβριο και μετά. Ο κόσμος, δυστυχώς, δεν έχει αντιληφθεί ακόμα τη σοβαρότητα, καθώς έχει συνηθίσει να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει, όταν παίρνει το χαρτί της εφορίας στο χέρι. Η εφορία, όμως, πλέον παίρνει δραστικά μέτρα, με κατασχέσεις, κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (όπως τα ενοίκια), ακόμα και σε κατασχέσεις τιμολογίων έχει προχωρήσει» κατέληξε ο κ. Κρανιώτης.    Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Παιδί 9 χρονών έχασε τη ζωή του όταν το καταπλάκωσε ένας πλάτανος!         
   
Τεράστιος κορμός  κόπηκε στη μέση - Τραυματίστηκε το μικρότερο αδερφάκι του, ηλικίας τεσσάρων ετών όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης
 Το ανέμελο παιχνίδι των παιδιών στην πλατεία του χωριού κατέληξε σε τραγωδία, καθώς ένα 9χρονο αγγελούδι έχασε τη ζωή του.
Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ στις Κομποτάδες Λαμίας. Μια παρέα από επτά περίπου παιδιά έπαιζαν στην πλατεία, ενώ λίγο πιο πέρα καθόταν οι γονείς τους.
Ξαφνικά ακούστηκε ένας θόρυβος. Ένας τεράστιος κορμός από τον πλάτανο κόπηκε στη μέση και άρχισε να πέφτει. Τα παιδιά που ήταν από κάτω σκόρπισαν. Τα περισσότερα έτρεξαν και γλύτωσαν.
Δυστυχώς τα δυο αδελφάκια έτρεξαν προς «λάθος» κατεύθυνση και χτυπήθηκαν από τον κορμό. Tο 9χρονο παιδάκι καταπλακώθηκε, ενώ το μικρότερο αδελφάκι του (4 ετών) τραυματίστηκε.
Στην πλατεία επικράτησε πανικός. Όλοι έτρεξαν να βοηθήσουν και να απεγκλωβίσουν τα δυο αδελφάκια, ενώ άλλοι τηλεφώνησαν σε ΕΚΑΒ, αστυνομία και Πυροσβεστική.
Δυστυχώς αν και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο με κινητή μονάδα, οι διασώστες δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν το 9χρονο αγοράκι, αφου είχε αφήσει την τελευταία του πνοή καταπλακωμένο κάτω από τον πλάτανο.
Το μικρότερο αδελφάκι του το είχε πάρει ήδη περιπολικό της αστυνομίας και το μετέφερε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
«Ο πλάτανος είναι πολύ μεγάλος και ο κορμός είχε διχάλα. Ακριβώς εκεί στη διχάλα το ένα κομμάτι που ήταν σάπιο αποκολλήθηκε και έπεσε καταπλακώνοντας τα παιδιά. Αν γινόταν αυτό χθες που είχαμε πανηγύρι στην πλατεία και ήταν γεμάτη κόσμο δεν ξέρω πόσα θύματα θα είχαμε...», είπε σοκαρισμένος ένας από τους κάτοικους του χωριού.
Τα δυο αδελφάκια είναι Αλβανικής υπηκοότητας. Οι γονείς τους μένουν χρόνια στο χωριό και είναι πλήρως κοινωνικοποιημένοι και εργατικοί.  πηγή: protothema.gr  -

*** Σύρος προσπάθησε να πετάξει παράνομα για Παρίσι από την Καλαμάτα

 Άλλος ένας Σύρος συνελήφθη την Παρασκευή το απόγευμα στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας από αστυνομικούς να προσπαθεί να επιβιβαστεί παράνομα σε πτήση. Κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του 43χρονου Σύρου, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει για το Παρίσι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστά. Ειδικότερα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα Δελτίο Ταυτότητας Ελληνικών Αρχών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. - 

~ ***  ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ  με ΘΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑΣ  :
***  Διαβήτης και Επιδόρπια
Διαβήτης και Επιδόρπια


Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, που είτε ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή (διαβήτης τύπου 2) είτε είναι ινσουλινοεξαρτώμενοι (διαβήτης τύπου 1), ακολουθούν ένα πρόγραμμα διατροφής με πολλούς περιορισμούς.
Τα γλυκά, παραδοσιακά, αποτελούν μια κατηγορία τροφίμων που πρέπει να στερούνται, καθώς η λήψη ζάχαρης, υδατανθράκων και λιπαρών αυξάνει απότομα τη γλυκόζη (σάκχαρο) στο αίμα προκαλώντας υπεργλυκαιμία η οποία προκαλεί αυξημένες απαιτήσεις σε ινσουλίνη και στη συνέχεια ακολουθείται από απότομη μείωση του σακχάρου (υπογλυκαιμία).
Οι απότομες αυτές αυξομειώσεις του σακχάρου δεν είναι επιθυμητές στα άτομα με διαβήτη γιατί δεν τα βοηθούν να επιτυγχάνουν καλό γλυκαιμικό έλεγχο. Τα νέα της επιστήμης και της διατροφής έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα.
Η δημιουργία επιδορπίων χωρίς ζάχαρη με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη και χαμηλό Γλυκαιμικό Φορτίο δίνουν στο επιδόρπιο μια θέση στη διατροφή των ατόμων που προσέχουν το σάκχαρό τους, την χοληστερίνη, τα τριγλυκερίδιά τους αλλά και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία τους.
Προκλήσεις της Σύγχρονης Διατροφής
Η πρόκληση των ειδικών σε θέματα Διατροφής για την κατάρτιση των διαιτολογίων που ακολουθούν κάποιες ειδικές ομάδες ατόμων, όπως είναι τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 ή 2 ή οι παχύσαρκοι, είναι να εξασφαλίζουν τα εξής:
  1. Να περιορίσουν το βαθμό στέρησης/θυσίας
  2. Να ενισχύσουν το ηθικό των ατόμων που ακολουθούν ένα πολύ συγκεκριμένο διαιτολόγιο
  3. Να αυξήσουν το βαθμό συμμόρφωσης στο πρόγραμμα, ελαχιστοποιώντας τις παρεκκλίσεις
Ο ρόλος του επιδορπίου
Τα επιδόρπια εξ ορισμού αποτελούν κίνητρα επιδοκιμασίας σε προγράμματα διατροφής. Έτσι, η επίτευξη επιδορπίων που εναρμονίζονται με τα κριτήρια της σύγχρονης ισορροπημένης διατροφής αποτελεί μια μεγάλη καινοτομία.
Τα επιδόρπια νέας γενιάς συνδυάζουν:
  • Απουσία ζάχαρης
  • Χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη
  • Λίγες θερμίδες
  • Περιορισμένα λιπαρά
  • Φυτικές ίνες
Στα σούπερ-μάρκετς μπορείτε να βρείτε την πρώτη ολοκληρωμένη σειρά επιδορπίων που δίνει πάρα πολλές λαχταριστές και ισορροπημένες επιλογές.
Περιλαμβάνει μια πολύ πλούσια ποικιλία γεύσεων που θα σας ενθουσιάσει:
  • Μιλφέιγ
  • Μίγμα για κέικ
  • Κρέμα Καραμελέ
  • Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια
  • Επιδόρπιο γάλακτος ψυγείου με γεύση βανίλια
  • Φρουί ζελέ ψυγείου κεράσι
  • Φρουί ζελέ ψυγείου φράουλα
  • Φρουί ζελέ με γεύση κεράσι
  • Φρουί ζελέ με γεύση φράουλα
  • Επιτραπέζιο γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό stevia σε σκόνη
  • Επιτραπέζιο γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό stevia σε δισκία
  • Τσηζκέικ με γεύση Φράουλα
  • Mousse με γεύση Σοκολάτα
  • Tούρτα με γεύση Cookies & Cream
  • Σιρόπι Σοκολάτας
  • Σοκολάτα και Mini σοκολατάκια
  • Σοκολάτα Γάλακτος
  • Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια
  • Μίγμα για Παγωτό με γεύση Σοκολάτα
health.in.gr

***  Γλυκιές Συνταγές
Γλυκιές Συνταγές

Τα γλυκά, παραδοσιακά, αποτελούν μια κατηγορία τροφίμων που πρέπει να στερούνται οι πάσχοντες από διαβήτη τύπου 1 και 2. Ωστόσο, εμείς σας προτείνουμε 15 εύκολες συνταγές γλυκισμάτων, που μπορείτε να παρασκευάσετε μόνοι σας, απλά και γρήγορα στο σπίτι.
Δεν χρειάζεται λοιπόν να στερήστε, απλά να αφιερώσετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας δημιουργώντας μικρά γλυκά «θαύματα» στην κουζίνα σας. Οι συνταγές είναι απλές στην εκτέλεση και γρήγορες ως προς την παρασκευή τους. Συνοδεύονται από έναν μικρό πίνακα με τα διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα, ώστε να γνωρίζετε τι τρώτε και να μην ξεφεύγετε από το ημερήσιο διαιτολογικό σας πρόγραμμα.   Καλή απόλαυση!      health.in.gr

***   Κλινική μελέτη του «Λαϊκού» Νοσοκομείου για τα επιδόρπια χωρίς ζάχαρη
Κλινική μελέτη του «Λαϊκού» Νοσοκομείου για τα επιδόρπια χωρίς ζάχαρη
Η νέα κατηγορία επιδορπίων χωρίς ζάχαρη με ειδικά σχεδιασμένες συνθέσεις χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη και Γλυκαιμικού Φορτίου δοκιμάστηκε σε Κλινική Μελέτη στο Διαβητολογικό Κέντρο της Α' Πρ. Παθολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών του Λαϊκού Νοσοκομείου σε διαιτολόγια ατόμων με Διαβήτη τύπου 2, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.
Τα άτομα της ομάδας που κατανάλωναν τα επιδόρπια χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, αν και κατανάλωναν πιο συχνά επιδόρπια από τα άτομα της ομάδας σύγκρισης, παρουσίασαν καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο. Δηλαδή η μεταβολή της μεταγευματικής αύξησης του σακχάρου ήταν μέσα στα φυσιολογικά όρια, ενώ παράλληλα σημείωσαν και σημαντική απώλεια βάρους, σε σχέση με τα άτομα της άλλης Ομάδας.
Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες στη μελέτη ακολούθησαν για 3 μήνες ένα ισορροπημένο υποθερμιδικό πρόγραμμα διατροφής. Οι μισοί κατανάλωναν επιδόρπια χωρίς ζάχαρη με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη και Φορτίο έως και 4 φορές την εβδομάδα και οι άλλοι μισοί είχαν την ελεύθερη επιλογή γλυκού 1 μόλις φορά την εβδομάδα.
Η μελέτη επιβεβαίωσε ότι, η άρση της απαγόρευσης του γλυκού και η δυνατότητα κατανάλωσης επιδορπίων, με συγκεκριμένο διαθρεπτικό προφίλ, σε πιο συχνή βάση δείχνει ότι λειτουργεί ως κίνητρο και συμβάλλει σημαντικά στην πλήρη συμμόρφωση στο διαιτολόγιό τους. Καθώς είναι γνωστό ότι τις περισσότερες φορές το αίσθημα στέρησης και αποκλεισμού που συνήθως νιώθουν οι διαβητικοί τους ωθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση (συστηματικές αποκλίσεις και υπερκατανάλωση «απαγορευμένων» τροφών).   health.in.gr
 
***   Πιείτε καφέ με μέτρο και γλιτώστε απ' τον διαβήτη
Ευεργετική καφεΐνη
Πιείτε καφέ με μέτρο και γλιτώστε απ' τον διαβήτη


***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
 http://www.youtube.com/stamos01 ,         3513     video.-        
 http://www.youtube.com/stamatios01 , =  1984    video .- 
http://www.youtube.com/vlasiskal , =        1974  video.- 
Σύνολον                                                      7471  βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2579  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  270   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    598.–
~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   196 .-
~** http://www.twitter.com/stamos01/

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2014 :
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/07/01-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 01 Ιουλίου 2014  .-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/07/01-2014.html  , Άρωμα Ενημέρωσης Τρίτη 01 Ιουλίου 2014  .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/02-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης 02 Ιουλίου 2014 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/02-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 02 Ιουλίου 2014.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/03-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 03 Ιουλίου 2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/04-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Παρασκευή 04 Ιουλίου 2014 .-
~ . http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/07/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Ιουλίου 2014 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/07/05-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σάββατο 05 Ιουλίου 2014  .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/07/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 06 Ιουλίου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/06-2014.html , Επιλογές Κυριακή 06 Ιουλίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/07/10-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης 10 Ιουλίου 2014 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/78-9-2014.html , Τριήμερη  εκδρομή  στα  Τσουμέρκα 7.8.και 9  Ιουλίου  2014  , Πέμπτη  10  Ιουλίου  2014 .-  
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/07/10-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/07/11-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  11 Ιουλίου  2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/07/11-2014.html .,  Άρωμα  Ελλάδας  από τριήμερη  εκδρομή στα ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ Παρασκευή  11 Ιουλίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/07/12-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12 Ιουλίου 2014.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/07/13.html  ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΟΪΟΥ Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/07/13-20124.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 13  Ιουλίου  20124 .-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/07/14-2014.html ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης    Δευτέρα 14  Ιουλίου  2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/07/15.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 15 Ιουλίου 2014 , .-
~
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/16-2014.html ,
~ Επιλογές  Τετάρτη  16  Ιουλίου  2014  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/07/16-2014.html , 
~  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  17  Ιουλίου  2014 :    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html , .-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 :    http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html ,.-
 ~  Ανθολόγιο Επιλογών Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014    :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html ,
Άρωμα Επιλογών Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014  :   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html , .-
~   Το    αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή 18  Ιουλίου  2014  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/07/18-2014.html  , .-  
~   ΕΠΙΛΟΓΕΣ Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/07/18-2014.html ,.-
~    ΕΠΙΛΟΓΕΣ Θεμάτων ,  Παρασκευή  17  Ιουλίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html , .-
~   Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 19 Ιουλίου 2014     :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/19-2014.html , .-
~   Άρωμα  ενημέρωσης  Κυριακή  20  Ιουλίου  2014         :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/20-2014.html ,.-
~   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 20  Ιουλίου  2014  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2014/07/20-2014.html ,
~   Επιλογές  ,  Κυριακή  20 Ιουλίου  2014     : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/07/20-2014.html ,                                                                     
~  Επιλογές Θεμάτων Δευτέρα 21 Ιουλίου  2014     : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr / , .-
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014      :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/07/21-2014.html  , .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  22 Ιουλίου  2014     : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/07/22-2014.html , .-
~Επιλογές Θεμάτων  Τρίτη  22 Ιουλίου  2014    : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/07/22-2014.html , .-
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/07/23-2014.html  ,
~ Επιλογές  θεμάτων  Τετάρτη  23  Ιουλίου  2014   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/07/23-2014.html  , .-
~ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και  ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά  Μεσσηνίας  Πέμπτη 24  Ιουλίου  2014  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/24-2014.html ,
~  Άρωμα ενημέρωσης Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014   :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/07/24-2014.html , .- 
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Παρασκευή  25 Ιουλίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/07/25-2014.html , .-
~   Άρωμα από το αγιάζι της ενημέρωσης 26 Ιουλίου 2014    :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/07/26-2014.html , .-
  Άρωμα Ελλάδας ΣΑΛΑΜΙΝΑ ημερήσια εκδρομή Κυριακή 27-07-2014   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/27-07-2014.html ,.-
~    Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014    :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/07/28-2014.html ,.- 

www.edosafakelaki.org  ,
VIDEO  Άρωμα  Ελλάδας ...ΣΑΛΑΜΙΝΑ  !  :
~ Σαλαμίνα 27/07/2014 Αφήγηση  2 :  http://youtu.be/5CHWpFELjQQ ,
~ Ι. Ν. Αγίου  Δημητρίου  Σαλαμίνας αφήγηση 27/07/2014 : http://youtu.be/r398SaqclsI ,
~ Λαογραφικό Μουσείο Σαλαμίνα 27/07/2014 : ttp://youtu.be/xpTF4-7yLpU ,
~ ΣΑΛΑΜΙΝΑ  27/07/2014  αφήγηση : http://youtu.be/kbScew02drM ,

~ Ν . Πέραμος  Σαλαμίνα  27/07/2014 Φέρυ : http://youtu.be/OvC6b395jKk ,
~ Αρχαιολογικό  μουσείο  Σαλαμίνας 27/07/2014 : http://youtu.be/dNFnZj2b_L8  ,
~ Ι .Ν .Αγίου  Δημητρίου Σαλαμίνας  εντός  27/07/2014 : http://youtu.be/JG3Do05AnSU ,

~ Ι. Μ. Φανερωμένης  Σαλαμίνας  27/07/2014 : http://youtu.be/mRY9rSMiDdk ,
~  Λαογραφικό  Σαλαμίνας  27/07/2014 : http://youtu.be/mEQi1WOu8BI ,
~ Αρχαιολογικό  Σαλαμίνας  27/07/2014 : : http://youtu.be/r5J4J-GA1IQ  .-
~ Σαλαμίνα   Ν. Πέραμος  27/07/2014 : http://youtu.be/dl6U0HfCeNs ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου