ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013  :



*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ   και  Άλλα  :
 

***  Ανοίγει τις προσεχείς ημέρες και πάλι η Βασ. Όλγας         
            Πιθανότατα μέχρι και αύριο Κυριακή 3 Νοεμβρίου θα παραμείνει κλειστή η οδός Βασιλίσσης Όλγας στην Καλαμάτα, από την Αριστομένους μέχρι την Αριστοδήμου, στο πλαίσιο του έργου «Ανάπλαση δυτικού πεζοδρομίου Αριστομένους (από οδό Φραντζή έως Ξενοφώντος)», προκειμένου να συνδεθεί ο αγωγός ομβρίων που διέρχεται από το σκάμμα του εν λόγω έργου με τον αγωγό ομβρίων της οδού Αριστοδήμου.
Ανάλογη ρύθμιση, για τις ανάγκες του έργου, θα ισχύσει και για την οδό Ανδρέα Σκιά, από τη Βασ. Σοφίας μέχρι τη Βασ. Όλγας. Η αποπεράτωση της συγκεκριμένης φάσης εργασιών θα εξαρτηθεί από τα προβλήματα – που ήδη συναντούν τα συνεργεία – με τα δίκτυα οργανισμών κοινής ωφέλειας. Το πιθανότερο είναι πως η οδός Βασιλίσσης Όλγας θα δοθεί στην κυκλοφορία την προσεχή Δευτέρα.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη φάση της σύνδεσης του αγωγού (από Αριστομένους έως Αριστοδήμου) ισχύουν οι εξής ρυθμίσεις: Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης στην οδό Βασ. Όλγας από την οδό Αριστομένους έως την οδό Αριστοδήμου. Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης στην οδό Ανδρέα Σκιά από την οδό Βασ. Σοφίας έως την οδό Βασ. Όλγας.
Κατ’ εξαίρεση, μετά από συνεννόηση με τον εργολάβο που κατασκευάζει το έργο, τα οχήματα που εξυπηρετούν τα ΕΛΤΑ θα μπορούν να προσεγγίζουν το ταχυδρομικό κατάστημα. Σε επόμενη χρονική περίοδο θα απαιτηθεί μια ημέρα για ασφαλτόστρωση.
  Β΄ ΦΑΣΗ
Κατά τη δεύτερη φάση της σύνδεσης του αγωγού (διάβαση Αριστομένους), η οποία θα διεξαχθεί στη συνέχεια και σε χρονική περίοδο που θα ανακοινωθεί, θα ισχύσουν οι εξής ρυθμίσεις: Απαγόρευση στάθμευσης στην οδό Ξενοφώντος από τις γραμμές του ΟΣΕ έως την οδό Αριστομένους. Απαγόρευση στάθμευσης στην οδό Αριστομένους από την οδό Φραντζή έως την οδό Βασ. Όλγας. Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας του αστικού λεωφορείου, η κατασκευή θα γίνει τμηματικά (πρώτα το μισό, ανατολικό τμήμα και στη συνέχεια το δυτικό τμήμα).
Κατά την κατασκευή του ανατολικού τμήματος, και λόγω της στενότητας της οδού, θα δοθεί μέριμνα από τον εργολάβο (για παράδειγμα, διάστρωση με υλικό), ώστε τα οχήματα να διέρχονται από τμήμα του ημιτελούς δυτικού πεζοδρομίου.
Η διάρκεια αυτής της φάσης υπολογίζεται σε 3 ημέρες, με έναρξη μετά τη φάση α΄, για τα χωματουργικά έργα, ενώ σε επόμενη χρονική περίοδο θα χρειασθεί μία ημέρα για ασφαλτόστρωση.
Σε περίπτωση που υπάρξουν απρόβλεπτες καταστάσεις (όπως καιρικές συνθήκες, προβλήματα με δίκτυα οργανισμών κοινής ωφέλειας κ.λπ.) η διάρκεια των απαιτούμενων ρυθμίσεων θα παραταθεί μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.
Σε όλες τις φάσεις του έργου θα υπάρχει η κατάλληλη εργοταξιακή σήμανση, η οποία θα τοποθετηθεί από τον εργολάβο. Παρακαλούνται οι οδηγοί και οι διαβάτες να δίδουν ιδιαίτερη προσοχή και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του συνεργείου.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
*** Σωρηδόν καταθέτουν οι τράπεζες διαταγές πληρωμής για δάνεια στο Πρωτοδικείο της Καλαμάτας         
           Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Σωρηδόν αποστέλλουν τις τελευταίες ημέρες τα κεντρικά καταστήματα των τραπεζών από την Αθήνα αιτήσεις για  διαταγές πληρωμής, κυρίως για δάνεια και πιστωτικές κάρτες, στο Ειρηνοδικείο και το Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Ελάχιστες είναι οι διαταγές πληρωμής από ιδιώτες, καθώς ξέρουν πολύ καλά ότι το «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» κυριαρχεί.
Παρά το γεγονός ότι τέλος του καλοκαιριού τα στοιχεία για τις διαταγές πληρωμής έδειχναν ότι φέτος τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα σε αυτό τον τομέα, φαίνεται πως το κλίμα αλλάζει, καθώς οι τράπεζες έχουν πάρει φόρα.
  Στοιχεία
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας, όπου κατατίθενται αιτήσεις για έκδοση διαταγών πληρωμής όταν η οφειλή φτάνει μέχρι τα 20.000 ευρώ, ολόκληρο το 2012 κατατέθηκαν 977 διαταγές πληρωμής. Από τις αρχές του 2013 έως τέλος Οκτωβρίου κατατέθηκαν κάτι λιγότερο από 700 διαταγές πληρωμής.
Στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας κατατίθενται οι αιτήσεις για έκδοση διαταγών πληρωμής για ποσά πάνω από 20.000 ευρώ. Κατά μέσο όρο τα ποσά που διεκδικούνται με αυτές τις αιτήσεις είναι μεταξύ 200-400.000 ευρώ. Το 2012 στο Πρωτοδικείο εκδόθηκαν συνολικά 598 διαταγές πληρωμής, ενώ από τις αρχές του 2013 μέχρι χθες, τέλος Οκτωβρίου, 466 διαταγές.
  Από τράπεζες
Όπως μας ενημέρωσαν από το Ειρηνοδικείο και το Πρωτοδικείο Καλαμάτας, τις τελευταίες ημέρες οι αιτήσεις από τις νομικές υπηρεσίες των τραπεζών στην Αθήνα έχουν κατακλύσει τα γραφεία τους. Κυρίως αφορούν δάνεια και εκτιμούν ότι μέχρι τέλος του χρόνου ο αριθμός των αιτήσεων θα αυξηθεί.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχουν παρατηρηθεί από δικαστικούς και νομικούς κύκλους της Καλαμάτας, η σημαντική αύξηση των δικαστικών εξόδων λειτουργεί αποτρεπτικά σε ιδιώτες να ξεκινήσουν έκδοση διαταγής πληρωμής για οφειλέτη τους, ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν γνωρίζουν ότι δεν έχει «στον ήλιο μοίρα», πολύ δε περισσότερο όταν δεν έχει περιουσιακά στοιχεία.
Επίσης αποτρεπτικό είναι το γεγονός ότι πολλές διαταγές πληρωμής δεν ικανοποιούνται, καθώς ο οφειλέτης δεν έχει τίποτα για να «του πάρεις».
 
***  Θεόδωρος Παπαθεοδώρου: Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας μιλά στο «Θάρρος»         
Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι ένας άνθρωπος που «έχει ζήσει» την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από όλες τις θέσεις, αφού υπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου εν συνεχεία εκλέχθηκε πρύτανης, ενώ διετέλεσε και υφυπουργός Παιδείας.
Η χρονική στιγμή, όμως, που ανέλαβε αυτή τη θέση ήταν από τις χειρότερες για το υπουργείο, αφού υπήρχαν αντιδράσεις, μεταξύ άλλων, για το σχέδιο «Αθηνά».
Μετά την απόσυρση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, ο κ. Παπαθεοδώρου επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου και πλέον διδάσκει.
Το «Θάρρος» μίλησε μαζί του για την παιδεία, αλλά και το γρήγορο πέρασμά του από την πολιτική:
  -Περάσατε από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου χωρίς να ολοκληρωθεί η θητεία σας. Ένα σύντομο απολογισμό για αυτήν.
Πράγματι, οι συνάδελφοί μου με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους σε μία κρίσιμη περίοδο για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Η μετάβαση από το καθεστώς της Διοικούσας Επιτροπής στην πρώτη Πρυτανεία του Ιδρύματος, η διοικητική ανασυγκρότηση του πανεπιστημίου, η αντιμετώπιση των προβλημάτων δομής και λειτουργίας του, αλλά και η ανταπόκριση στις σημαντικές ανάγκες των φοιτητών, των καθηγητών και των εργαζομένων, υπήρξαν τα μεγάλα διακυβεύματα. Πέρα, όμως, από αυτά, στόχος μας ήταν να αναδείξουμε τη φυσιογνωμία και τη θέση του πανεπιστημίου μας μεταξύ των άλλων ιδρυμάτων, ώστε να μπορεί διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στο πλαίσιο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.
Η εκπλήρωση αυτού του στόχου επέτρεψε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να δημιουργήσει ισχυρές συμμαχίες, να ενισχύσει τη διεθνή παρουσία του, να συνεργαστεί με μεγάλα και αναγνωρισμένα ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, να αγκαλιάσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις τοπικές κοινωνίες και να θέσει στέρεες βάσεις για το μέλλον.
Κατά την τριετία της Πρυτανείας μου, θα θυμάστε ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα μεταξύ υπουργείου Παιδείας και πανεπιστημίων. Η θέση που υποστήριξα σταθερά ήταν η υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου και η λειτουργία του σε ένα πλαίσιο ομαλότητας και ανάπτυξης. Αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει τον απολογισμό της θητείας μου. Αυτό το στόχο υπηρέτησα και από τη θέση του υφυπουργού.
  -Πώς είναι ένας πανεπιστημιακός να μπαίνει στο χώρο της πολιτικής;
Η πολιτική είναι μία επιλογή, η οποία συμπεριλαμβάνει την προώθηση συγκεκριμένων αξιών και ιδεών στην υπηρεσία της κοινωνίας, καθώς και τη βούληση για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων. Δεν πίστευα ποτέ ότι κάνουμε πολιτική για τον εαυτό μας. Η θητεία μου στο υπουργείο Παιδείας ενίσχυσε αυτή την άποψη. Στην περίοδο που διανύει η χώρα μας, η ενασχόληση με την πολιτική σημαίνει πρόγραμμα και ιδέες που μπορούν να τη βγάλουν από την κρίση και μπορούν να εμπνεύσουν και πάλι τον πολίτη να εμπιστευτεί τους θεσμούς. Η έξοδος από την κρίση στη μεταμνημονιακή Ελλάδα πρέπει να βρει την κοινωνία όρθια και τον πολίτη οργανικό στοιχείο της πολιτικής.
  -Η συγκυβέρνηση άφηνε ελευθερία κινήσεων;
Κατά τη διάρκεια της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας υπήρξαν γενικότερα προβλήματα συλλειτουργίας και αυτό είναι γνωστό. Η ελευθερία κινήσεων εξαρτάται πάντα από τη θέση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για την υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών. Πέρα, όμως, από αυτό, χρειάζεται συναντίληψη και προσήλωση σε προγραμματικού τύπου συμφωνίες. Όταν αυτό πλέον κατέστη ακατόρθωτο- και παρά την πολύ σημαντική συμβολή της στη διάσωση της χώρας από τον Ιούλιο του 2012-, η Δημοκρατική Αριστερά επέλεξε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Όταν τα προβλήματα λειτουργίας της συγκυβέρνησης γίνονται δομικά, τότε τίθενται ζητήματα για το περιεχόμενο των πολιτικών που εφαρμόζονται. Στην περίοδο της τρικομματικής συγκυβέρνηση από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς υπήρχαν πολλά που πετύχαμε, άλλα που αντικρούσαμε, άλλα που διορθώσαμε ή προσαρμόσαμε. Αυτό σημαίνει συγκυβέρνηση: η αναζήτηση κοινού πολιτικού τόπου στη βάση συγκεκριμένου πολιτικού προγράμματος. Έχω, τέλος, δηλώσει ότι στο υπουργείο επιδιώκαμε πάντα να βρίσκουμε τον αναγκαίο κοινό πολιτικό τόπο. Αυτό συνέβαλε στην υλοποίηση ορισμένων καίριων αλλαγών στην Εκπαίδευση.
  -Πλέον βλέπετε την πολιτική με άλλο μάτι; Μπορεί να σας δούμε και υποψήφιο, δηλαδή;
Την πολιτική τη βλέπω πάντα με τον ίδιο τρόπο. Οι εμπειρίες ενίσχυσαν την πεποίθηση ότι πρέπει να βαδίσουμε σταθερά προς τη θεσμική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο και να κάνουμε βαθιές τομές στο πολιτικό σύστημα. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δε θα είναι ίδια με την Ελλάδα που ξέραμε πριν από την κρίση. Αυτή την υπόθεση έχω επιλέξει να υπηρετήσω.
  -Πέσατε και θύμα μιας επίθεσης, μπορείτε να δικαιολογήσετε αυτούς τους φοιτητές;
Όπως απάντησα και τότε, η βία δεν έχει θέση στα πανεπιστήμια και οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν είχαν σχέση ούτε με την ιστορία και την πραγματικότητα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ούτε με την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η βία είναι φασισμός και δε δικαιολογείται, ιδιαίτερα σε μία εποχή που πληθαίνουν οι μεταπράτες της βίας, για να πλήξουν την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας.
  -Σχέδιο «Αθηνά»… ποια η άποψή σας;
Ήταν ένας αναγκαίος εξορθολογισμός του ακαδημαϊκού χάρτη, ο οποίος δεν μπορεί να αποτελεί μία στατική διαδικασία. Πιστεύω ότι θα πρέπει να λειτουργήσει εξελικτικά και να δώσει τη δυνατότητα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ για ευρύτερες ακαδημαϊκές και ερευνητικές συμπράξεις, με δική τους πρωτοβουλία και με δικό τους σχέδιο ανάπτυξης.
  -Ήταν τυχαίο ότι στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου δεν έκλεισε ή δε συγχωνεύτηκε κανένα Τμήμα;
Θα διαφωνήσω. Συγχωνεύθηκαν Τμήματα και Σχολές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, σύμφωνα με το σχέδιο που πρότεινε το ίδιο το πανεπιστήμιο.
  -Τελικά, στα πανεπιστήμια περισσεύουν διοικητικοί που θα πρέπει να μειωθούν;
Αν μιλάτε ειδικά για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, σαφώς και υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό. Τα υπόλοιπα πανεπιστήμια ανέφεραν επίσης ελλείψεις. Η επιλογή του οριζόντιου μέτρου της διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων σε οκτώ πανεπιστήμια της χώρας ήταν λανθασμένη. Έπρεπε πρώτα να εφαρμοσθεί το πρόγραμμα της διοικητικής ανασυγκρότησης των πανεπιστημίων με πλήρη οργανογράμματα και περιγραφή των διοικητικών θέσεων, να καταγραφούν οι ανάγκες και να αξιολογηθεί το υπάρχον διοικητικό προσωπικό, και μετά να κριθεί η αναγκαιότητα της πολιτικής επιλογής.
  -«Η εγκληματικότητα μπορεί να προληφθεί ή, τουλάχιστον, να μειωθεί με την ορθή, μακροπρόθεσμη και συνολική σχεδίαση μέτρων και πολιτικών ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της», μου είχατε πει σε μια παλιότερη συνέντευξη.
Πώς βλέπετε την κατάσταση αυτή τη στιγμή στη χώρα μας ως νομικός με ειδίκευση στην αντεγκληματική πολιτική και την πρόληψη του εγκλήματος;
Εμμένω στην ίδια θέση, ιδιαίτερα σε περιόδους κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Η τοπικότητα των μέτρων αντεγκληματικής πολιτικής, που εντάσσονται οργανικά σε ένα εθνικό πλαίσιο πρόληψης, συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για την κατοχύρωση της δημόσιας ασφάλειας. Η εγκληματικότητα εξελίσσεται και γι’ αυτό θα πρέπει συνεχώς να προσαρμόζονται οι μέθοδοι και στόχοι της αντεγκληματικής πολιτικής. Εμμένω και σε κάτι ακόμα. Οι πολιτικές πρόληψης πρέπει να γίνουν κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας, κάτι το οποίο ήταν βασικός άξονας των πολιτικών που προώθησα από τη θέση του υφυπουργού.
  -Πλέον γυρίσατε στην έδρα σας;
Παραμένω πάντα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 
***   Δις ισόβια στον Αλβανό που σκότωσε τον 87χρονο στο Κρυονέρι         
          Την ποινή των δις ισοβίων άκουσε χθες βράδυ από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας ο 39χρονος Αλβανός που πέρυσι στις 15 Δεκεμβρίου χτύπησε με ξύλο στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, έναν 87χρονο στο Κρυονέρι Τριφυλίας, την ώρα που βρισκόταν στην αυλή του, προκειμένου να του αποσπάσει 125 ευρώ.
Το δικαστήριο τον καταδίκασε για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.
  Σοβαρά χτυπημένος
Η δίκη το πρωί ξεκίνησε με τις καταθέσεις των αστυνομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση. Αστυνομικός του Τμήματος Κοπανακίου κατέθεσε ότι εκείνο το βράδυ δέχτηκε τηλεφώνημα από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι βρέθηκε τραυματισμένος ο γέροντας, ο οποίος δε φαινόταν να έχει χτυπήσει μόνος του.
Ο ίδιος τον ενημέρωσε πως νωρίτερα του είχε τηλεφωνήσει ο κατηγορούμενος, λέγοντας ότι κάποιος χτυπάει την πόρτα και τα παράθυρα στο παλιό σχολείο που διέμενε προσωρινά και έχει φοβηθεί. Τον κάλεσε να πάει εκεί, αλλά αυτός δεν πήγε.
Ο κάτοικος ενημέρωσε τον αστυνομικό ότι στη συνέχεια πήρε τηλέφωνο και είπε το ίδιο σε ομοεθνή του, με τον οποίο συναντήθηκε λίγο αργότερα. Αντί, όμως, να πάνε σπίτι του ομοεθνούς του, του ζήτησε να πάνε βόλτα στη βρύση του χωριού, απ’ όπου αναγκαστικά θα περνούσαν μπροστά από το σπίτι του θύματος.
Ο ομοεθνής του τού είπε ότι δε θέλει να πάει βόλτα, ενώ ο κατηγορούμενος επέμενε και ξεκίνησε μόνος του. Φτάνοντας έξω από το σπίτι του θύματος φώναξε στον ομοεθνή του ότι ο 87χρονος είναι πεσμένος.
Ο αστυνομικός κατέθεσε πως, όταν πήγε στο χωριό, είχαν μεταφέρει τον παππού στο κρεβάτι, ήταν πολύ χτυπημένος και όσες φορές κι αν τον ρώτησε, του έλεγε μόνο ότι κρυώνει. Από διάφορα στοιχεία στο χώρο κατάλαβε ότι κάποιος τον είχε χτυπήσει, ενώ όταν έφτασε, εκεί βρίσκονταν ο κατηγορούμενος, το ζευγάρι των Αλβανών που ήταν μαζί και ο κάτοικος που τον είχε ειδοποιήσει. Επίσης, ανέφερε πως είχε προθυμοποιηθεί ο ίδιος να σηκώσει τον παππού από το έδαφος και να τον βάλει στο κρεβάτι.
Ο αστυνομικός συνέχισε λέγοντας πως σε έρευνα που έκαναν στο παλιό σχολείο του χωριού, όπου διέμενε, σε απόσταση από τα κτήρια βρίσκονταν οι τουαλέτες. Σε μια από αυτές, που ήταν από τις παλιές (τούρκικες), βρήκαν πεταμένα το μπουφάν που είχε αίματα και τα γάντια του. Επίσης, στο πορτοφόλι του βρήκαν σε ματσάκι τα 125 ευρώ, τα οποία έφεραν κηλίδες αίματος.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι ο κατηγορούμενος ήταν νηφάλιος και προσπαθούσε να τους αποπροσανατολίσει.
Τέλος, ανέφερε πως, όταν πήγαν στο Τμήμα, ξέσπασε σε κλάματα, καθώς του είπαν ότι αυτός θα παραμείνει, ενώ οι άλλοι ήταν ελεύθεροι.
Αστυνομικός της Ασφάλειας Καλαμάτας με τη σειρά του κατέθεσε ότι αρχικά αρνήθηκε την κατηγορία, αλλά στη συνέχεια ομολόγησε, καθώς είχαν βρεθεί το μπουφάν και τα γάντια που φορούσε την ώρα του εγκλήματος, όπως και τα 125 ευρώ στο πορτοφόλι του, τα οποία είχαν κηλίδες αίματος.
Επίσης, ο αστυνομικός είπε πως παραδέχθηκε μόνο δύο χτυπήματα κατά του υπερήλικα, ενώ τους είπε ότι το καδρόνι που τον χτύπησε το βρήκε στην αυλή του σπιτιού του 87χρονου. Περιέγραψε ακόμη στην αφήγησή του ότι μετά με προφάσεις πέρασε από το σημείο, δήθεν ανακάλυψε χτυπημένο το γέροντα και ο μάρτυρας δήλωσε την πεποίθησή του πως όλα τα έκανε για να συγκαλύψει τις πράξεις του.
Σε παρέμβασή του, ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε πλήρη μέθη και πως όταν κατάλαβε τι είχε κάνει, προσπάθησε να βοηθήσει με αυτό τον τρόπο.
Εν συνεχεία κατέθεσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, καθώς και το ζευγάρι Αλβανών και ο κάτοικος του χωριού που βρέθηκαν στο σημείο, όταν υποτίθεται ότι βρήκε το γέροντα χτυπημένο ο κατηγορούμενος.
  Απολογία
Στην απολογία του ο 39χρονος κατηγορούμενος είπε ότι έκανε κάτι πολύ σοβαρό και είναι αποφασισμένος να υποστεί τις συνέπειες. Αφηγούμενος τη μοιραία εκείνη νύχτα, είπε ότι πήγε νωρίς στο καφενείο και ήπιε τρία τσίπουρα, ενώ πήρε και ένα μπουκαλάκι μικρό του νερού γεμάτο τσίπουρο μαζί του.
Επέστρεψε, όπως είπε, στο κτήριο του παλιού σχολείου όπου διέμενε και εκεί άρχισε να αισθάνεται πολύ άσχημα που δεν είχε σπίτι να μείνει. Σκεπτόμενος και την οικογένειά του που ήταν μακριά, ήπιε και το άλλο τσίπουρο και, όπως ισχυρίσθηκε, άρχισε να μη νιώθει καλά. Βγήκε μια βόλτα στην πλατεία, αλλά ήταν όλα κλειστά και πήγε μέχρι τη βρύση, περνώντας μπροστά από το σπίτι του γέροντα. Είδε, όπως είπε, τον ηλικιωμένο στην αυλή και τον άκουσε που του φώναξε: «Βρε παλιοαλβανέ, πού πας; Να κλέψεις κανά ξύλο;». Υποστήριξε πως είπαν κάποιες κουβέντες και μετά αυτός άρπαξε ένα ξύλο, το οποίο, όπως είπε, είχε ο ηλικιωμένος για να διώχνει τις γάτες και τον χτύπησε.
Απαντώντας και σε ερώτηση των δικαστών, είπε πως δεν πήρε τα λεφτά από την τσέπη του θύματος, αλλά τα είδε στο έδαφος πεσμένα και νόμισε πως είναι τα δικά του, ότι έπεσαν από την τσέπη και τα πήρε.
Γύρισε στο σχολείο και άρχισε να σκέφτεται ότι οι δικές του αμαρτίες θα πληρωθούν από τα παιδιά, αλλά και τι μπορεί να κάνει. Όπως κατέθεσε, σκέφτηκε μέχρι και να χτυπήσει την καμπάνα του χωριό, αλλά μετά αποφάσισε να στήσει το σκηνικό που υλοποίησε. Έτσι πήρε τηλέφωνο αρχικά τον κάτοικο του χωριού και μετά τον ομοεθνή του και προσποιήθηκε ότι βρήκε χτυπημένο το γέροντα.
Όπως είπε, είχε πολλές ευκαιρίες να φύγει και να τον βρει η Αστυνομία, αλλά δεν το έκανε. Ο ίδιος έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια κανέναν και ζητάει συγγνώμη.
Κατέληξε λέγοντας πως όλα έγιναν από μια κουβέντα και πως το μυαλό του εκείνη τη στιγμή δεν ήταν καλά. «Δεν ήμουν στα καλά μου. Δεν προσπαθώ να βρω δικαιολογία γι’ αυτό που έκανα» τόνισε.
Όταν του επέδειξαν από τα πειστήρια που έχει το Δικαστήριο το καδρόνι του εγκλήματος, είπε πως δεν το αναγνωρίζει και δεν είναι αυτό που επέδειξε στους αστυνομικούς ότι είχε πετάξει σε διπλανό οικόπεδο.
Λάβρος στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας Δημήτρης Σταύρου μίλησε για έντεχνη υποκριτική ικανότητα του κατηγορουμένου, που ανακαλύπτει διάφορες δικαιολογίες για να ελαφρύνει την ποινή του. Είπε πως δεν έχει ηθικό φραγμό και ομολόγησε πράγματα που τον συνέφεραν, ενώ τα έχει εφεύρει όλα αυτά για να δικαιολογήσει ένα αποτρόπαιο έγκλημα, χαρακτηρίζοντάς τα πονηρά τερτίπια.
Ολοκληρώνοντας είπε πως ο κατηγορούμενος λειτούργησε σε ήρεμη κατάσταση και με οργανωμένο σχέδιο, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο να τον κηρύξει ένοχο, όπως κατηγορείται. Τέλος, είπε ότι η δικογραφία είχε πολλές ελλείψεις και δεν προσέχθηκε καθόλου από την Αστυνομία.
Της Βίκυς Βετουλάκη
 
*** Να πάτε να πνιγείτε…          
   Ασφαλτόστρωση μεταξύ Ηρώων και Πινδάρου γίνεται αυτές τις ημέρες στο πλαίσιο της σχετικής εργολαβίας σε δρόμους της Καλαμάτας. Κι ενώ η συγκεκριμένη παρέμβαση ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία, αφού ο δρόμος ήταν χωμάτινος και στις βροχές δημιουργούνταν λάσπη, η Τεχνική Υπηρεσία «ξέχασε» ένα βασικό. Πριν από την άσφαλτο έπρεπε κατασκευαστεί ένας αγωγός ομβρίων. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πλημμυρίζουν μια σειρά από οικόπεδα της περιοχής.
Όταν οι περίοικοι υπέδειξαν στους αρμοδίους το ζήτημα, εισέπραξαν ένα «τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Το έργο δεν μπορεί να γίνει. Ίσως μιαν άλλη φορά».
Δηλαδή, να πάτε να πνιγείτε που τολμήσατε και θέσατε θέμα...   Α.Π. 
 
***   Κάποια καταστήματα θα ανοίξουν αύριο,συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το άνοιγμα         
           Πρώτη Κυριακή αύριο που καταστήματα θα ανοίξουν και στην πόλη μας, το κλίμα είναι περίεργο αφού κάποιοι καταστηματάρχες έχουν αποφασίσει να ανοίξουν, ενώ κάποιοι είναι αντίθετοι σε αυτό.
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Ακολουθεί η αναοκοίνωση:
Η δικομματική Κυβέρνηση των Μνημονίων, παρά τις καθολικές αντιδράσεις των εργαζομένων, του εμπορικού κόσμου, αλλά και της Εκκλησίας, προχωρά στην πλήρη απελευθέρωση της Κυριακής, με ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων κάτω των 250 τ.μ. και τις 52 Κυριακές του έτους, καθώς και τη λειτουργία όλων των καταστημάτων ανεξαρτήτως εμβαδού για 7 Κυριακές.
Είναι φανερό ότι, η εξέλιξη αυτή συνιστά ένα ακόμη βάρβαρο μέτρο σε βάρος των εργαζομένων. Η ανεργία στο Εμπόριο θα λάβει δραματικές διαστάσεις με το μαζικό κλείσιμο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, στις οποίες και απασχολείται πάνω από το 70% των εμποροϋπαλλήλων. Η εργασία – λάστιχο με μισθούς εξαθλίωσης θα ενταθεί ακόμα περισσότερο. Τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ξεκούραση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στη οικογενειακή και κοινωνική ζωή, δίνονται βορά στους μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους και εμπορικές αλυσίδες, προκειμένου να διασφαλιστεί η κερδοφορία τους μέσα σε συνθήκες κρίσης και βαθιάς ύφεσης μέσω της ανακατανομής του (ήδη συρρικνωμένου) τζίρου σε όφελος των μεγάλων.
Η Κυβέρνηση μετά τη διάλυση των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων και των εργασιακών σχέσεων, με την Κατάργηση της Κυριακής Αργίας προχωρά σε ακόμα ένα καταστροφικό χτύπημα ενάντια στον κλάδο του Εμπορίου και στους εργαζόμενους σε αυτόν.
Για εμάς το ζήτημα της Κυριακής – Αργίας είναι αιτία πολέμου και έχουμε καθήκον να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να αποτρέψουμε τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, αφού κάτι τέτοιο θα σημάνει την οριστική διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων, τη γενίκευση του ωρομισθίου, τη γιγάντωση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας τις Κυριακές με την ταυτόχρονη κατάργηση της προσαύξησης του 75%, αλλά και την δραματική αύξηση της ανεργίας που θα προκύψει από τα μαζικά λουκέτα στις μικρές επιχειρήσεις.
                              ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ – ΑΡΓΙΑ
 ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ
 
***  Εορτή Αρχαγγέλου Μιχαήλ με πτήσεις F-16 και Τ-6Α         
           Με πτήσεις επιδείξεως από πολεμικό αεροσκάφος F-16 και εκπαιδευτικό Τ-6Α θα εμπλουτισθεί ο φετινός εορτασμός στην Καλαμάτα για τη μνήμη του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ο οποίος θα διαρκέσει από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου.
Η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» θα πραγματοποιήσει επίδειξη την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος/Αεροπορική Βάση Καλαμάτας.
Επίσης, η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A «Δαίδαλος», από Μοίρα που εδρεύει στο πολεμικό αεροδρόμιο Καλαμάτας, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και ώρα 14.00 θα πραγματοποιήσει επίδειξη στην 120 ΠΕΑ. Επίδειξη με ίδιου τύπου αεροσκάφος θα γίνει και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και ώρα 12.00, στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας
Σημειώνεται πως οι επιδείξεις, κατά περίπτωση, ενδέχεται να αλλάξουν ώρα πραγματοποίησης ή να ματαιωθούν λόγω καιρικών συνθηκών.
Πριν από την επίδειξη της Παρασκευής, ανήμερα την εορτή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και ώρα 11.15, θα τελεσθεί δοξολογία στο πολεμικό αεροδρόμιο Καλαμάτας, την οποία θα ακολουθήσει επίσκεψη στη στατική και φωτογραφική έκθεση. Την προηγουμένη και ώρα 9.00, στην πλατεία Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Δασκαλάκη (Φραγκόλιμνας) θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Μεσσήνιων πεσόντων αεροπόρων.
 
***  Ακόμα ένα Σαββατοκύριακο για παραλία στην Καλαμάτα          
          Τι και αν μπήκε ο Νοέμβριος στην Καλαμάτα η θάλασσα δεν σταματά ούτε τώρα, δείτε την πρόβλεψη του meteo για το Σαββατοκύριακο
Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στην Καλαμάτα σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους ως 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με τοπική συννεφιά, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 19 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. Για αύριο Κυριακή 3/11, περιμένουμε ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ
 
*** 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
 Live ΠΑΣ - Πλατανιάς (0-0) και ΠΑΟΚ - Εργοτέλης (17:15)
***   ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ  ΕΠΣΜεσσηνίας αυτό το  Σαββατοκύριακο :

Α΄ ΤΟΠΙΚΗ Σάββατο 2 Νοεμβρίου -   3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας» -
 Ομόνοια -  Αστέρας Αρφαρών  1-1  .- ^
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος  Άγρας Γαργαλιάνων – Τσικλητήρας Πύλου  0-1 .- ^
Γήπεδο Διαβολιτσίου
Διαβολίτσι – Εθνικός Μελιγαλά 1-4 .- ^
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί – Κυπαρισσία  1-2  .- ^

Κυριακή 3 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Μεθώνης
Μεθώνη – Σπερχογεία
Γήπεδο Ανδρούσας
Ανδρούσα – Απόλλων Καλαμάτας
Δημοτικό Γήπεδο Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης – Εράνη Φιλιατρών
Γήπεδο Δωρίου
Δώριο – Ολυμπιακός Καλαμάτας

 Β΄  ΤΟΠΙΚΗ
Σάββατο 2 Νοεμβρίου -   3.00 μ.μ.
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ηρακλής Κυπαρισσίας – Ηρακλής Καλαμάτας  0-1 .- ^
Γήπεδο Μάνεσι
Μάνεσι – Πανθουριακός  1-4 .- ^
Γήπεδο Βλαχόπουλου
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – Βέργα  2-0 .- ^
Γήπεδο Κορώνης
Ακρίτας Κορώνης – Μιλτιάδης  4-1 .- ^
Δημοτικό Γήπεδο Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – Παπαφλέσσας Χώρας  2-1 .- ^
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αίαντας Καλαμάτας – Παναθηναϊκός Καλαμάτας   - 
6.00 μ.μ.
Γήπεδο Άμφειας
Παπαφλέσσας Άμφειας – Νέος Άρις  2-1 .- ^

Κυριακή 3 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Ασπροχώματος
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – Αστέρας Μικρομάνης
Γήπεδο Κάμπου
ΑΕ Αβίας – Κεραυνός Καλαμάτας
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Πανιώνιος Κ. – Απόλλων Πεταλιδίου
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Πατίστα – ΠΑΟ Καλλιθέας
Γήπεδο Σουληναρίου
Χανδριναϊκός – ΑΕ Λογγάς
6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας - Ασπρόχωμα
Ρεπό: Αστέρας Βαλύρας

Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ

Σάββατο 2 Νοεμβρίου -   3.00 μ.μ.
Γήπεδο Ανδρούσας
Πανευαϊκός – Θύελλα Μερόπης  2-2 .- ^
Γήπεδο Ασπροχώματος
Νέδουσα Αλαγονίας – Στενωσιά   -
Γήπεδο Πεταλιδίου
ΑΟ Χατζή – ΑΕ Αιθαίας  4-1 .- ^

Κυριακή 3 Νοεμβρίου – 11.00 π.μ.
Γήπεδο Ανδρούσας
ΑΟ Διοδίων – Ατρόμητος Πλατέος
Γήπεδο Κορώνης
Θύελλα Χαρακοπιού – Νέστορας Πύλου
Γήπεδο Αγίου Νικολάου Μεσσήνης
ΑΣ Αμφιθέας – Αχιλλέας Αβραμιού
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας
ΑΕΚ Καλαμάτας – Ίκαρος Καλαμάτας
Γήπεδο Ασπροχώματος
Ατρόμητος Κ. – ΑΣ Δαναός
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Πράσινα Πουλιά – Αναγέννηση Παραλίας
3.00 μ.μ.
Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΠΑΟ Καλού Νερού – ΠΑΟΚ
Γήπεδο Πλάτσας
ΑΕ Μάνης –Θύελλα Παραλίας
Ρεπό: ΑΕ Γαργαλιάνων, Διαγόρας Κοπανακίου, Θησέας Καλαμάτας.

ΠΑΙΔΙΚΟ
Σάββατο 2 Νοεμβρίου – 9.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Πράσινα Πουλιά – Ομόνοια
11.00 π.μ.
Γήπεδο Δωρίου
Δώριο – Αστέρας Αρφαρών  0-3 α.α. .-^
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Κυπαρισσία – Διαβολίτσι
Γήπεδο Φιλιατρών
Εράνη Φιλιατρών – Αίαντας  Καλαμάτας  Αναβλήθηκε
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Απόλλων Καλαμάτας – ΑΣ Δαναός
Γήπεδο Πλάτσας
ΑΕ Μάνης – Δόξα Καλαμάτας  4-5 .- ^
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ολυμπιακός Καλαμάτας – ΑΟ Φαραί  2-3  .- ^
Γήπεδο Ανδρούσας
Ανδρούσα – Μεσσηνιακός
Δημοτικό Γήπεδο Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης – ΑΟ Πατίστα  8-1 .- ^
Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – Ασπρόχωμα  4-5 .- ^
Γήπεδο Μεθώνης
Τσικλητήρας Πύλου – Παπαφλέσσας Άμφειας  3-0  α.α. .- ^
1.00  μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ηρακλής Καλαμάτας – ΑΕ Αιθαίας    0-3 α.α. .- ^
 
***Το πρόγραμμα (οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής  10ης  αγωνιστικής :

ΣΑΒΒΑΤΟ  02-11-2013 :
15:00 ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς   1-0 , (0-0) .- ^
Τα γκόλ : 62΄ Εμιλιάνο Βίλα , .-
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Αθανάσιος Γιάχος από τον Σύνδεσμο Χίου.
Κάρτες : Λίλα ,   Ζουμπουλάκης , Φερνάντες, Αγκιλέρα, .-
Οι 11αδες:
ΠΑΣ Γιάννινα:(Γεωργουλόπουλος) ,Βελλίδης, Βίλα(Γιάκος), Λίλα, Κολοβέτσιος, Ίλιτς(Αντράς Στρούνας) , Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Κοροβέσης, Τζημόπουλος, Ντάσιος, Ντε Βινσέντι(Μπέριος).-
Πλατανιάς: (Μ. Ουζουνίδης) ,Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Ράφαελ, Ιντζίδης, Φερνάντες, Σιώπης, Τετέ, Αγκιλέρα(Μπεριάν), Τόρες, Γουνδουλάκης(Πόποβιτς), Μπέλιτς(Κατάϊ).-

Τα  Βίντει από  αγώνα :
ΠΑΣ Γιάννενα  -  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  0 - 0  ημίχρονο  2 /11 /2013: http://youtu.be/zAOmi8en1EI ,

~ ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  1- 0 1ο  γκόλ του  Εμιλιάνο Βίλα  Σάββατο  02 -11- 2013: http://youtu.be/yMpuoSGHQks ,
 

17:15 ΠΑΟΚ - Εργοτέλης   2-1  , (0-1) .- ^
Tα  γκόλ :  13 ΄ Βερπακόφσκις , 64΄ Κατσουράνης 93΄Βούκιτς
ΠΑΟΚ (Στέφενς): Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Κατσικάς, Βίτορ(Λόπεθ), Κατσουράνης, Λάζαρ, Νίνης(Βούκιτς), Στοχ, Λούκας, Σαλπιγγίδης(Νέτσιντ).
Εργοτέλης (Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας, Κοιλιάρας, Μεχία, Γιοβάνοβιτς, Πελέ, Καρντόσο, Μπουχαλάκης, Χαντί, Βερπακόφσκις, Διαμαντάκος.
Διαιτητής: Α Κάκος
Βοηθοί: Τάτσης, Σίπκας
Κάρτες : Χαντί , Κοιλιάρας ,Καρντόσο ,Λίνο, Πελέ , Μεχίας ,
Αναπληρωματικοί για τους Θεσσαλονικείς είναι οι Γλύκος, Λόπεθ, Λόρενς, Σκόνδρας, Γεωργιάδης, Βούκιτς και Νέτσιντ, ενώ για τους Κρητικούς στον πάγκο της ομάδας κάθονται οι Δερμιτζάκης, Σαρρής, Δωματάς, Μπαντιμπανγκά, Κοζορώνης, Ουέλινγκτον και Ρομάνο.
Video από  αγώνα :
ΠΑΟΚ -  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  0 -1  1ο  γκόλ  2 /11/  2013 : http://youtu.be/f0ySGEUFZqc  ,
  
** ΠΑΟΚ  - Εργοτέλης  0 - 1   στο ημίχρονο 2 /11 /2013: http://youtu.be/2ICabEdozOc ,
 
ΠΑΟΚ -  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  1- 1  γκόλ  Παοκ  2/ 11/ 2013: http://youtu.be/0JJlQy7MmWE ,
 
ΠΑΟΚ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  2 - 1  2 -11-  2013   γκόλ δηλώσεις : http://youtu.be/nLyduIXWGA0 ,
  

 
Live (19:30) ΠΑΟ - ΟΣΦΠ στο... ελληνικό «clasico»
  19:30 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός  0-1 , (0-0) .- ^
 Τα  γκόλ : 90΄ Μήτρογλου ,
Διαιτητής :Σταύρος  Μάνταλος
Κάρτες : Ζέκα , Πράνιτς , Λαγός ,Τριανταφυλόπουλος ,    Ρομπέρτο , Σαλίνο
Οι ενδεκάδες των ομάδωνΠαναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ρισβάνης, Σιλντενφελντ, Ζέκα, Πράνιτς, Μέντες, Λαγός(Αμπεϊντ), Φιγκερόα(Κλωναρίδης), Μπεργκ.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Φουστέρ(Εντιγκά) , Κάμπελ(Γιαταμπαρέ), Σαβιόλα(Βάϊς), Μήτρογλου .

   Στον πάγκο του Παναθηναϊκού: Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Κλωναρίδης, Μαρινάκης, Ατζαγκούν, Καρέλης
 Και σε αυτόν του Ολυμπιακού: Μέγερι, Παπάζογλου, Εντινγκά, Παπαδόπουλος, Μετζανί, Γιαταμπαρέ, Βάις
«Πιστολιά» του Μήτρογλου στο 90' και... 0-1 στη Λεωφόρο
Τα  Βίντει  από τον αγώνα :
~ ΠΑΟ  - ΟΣΦΠ  0- 0  ημίχρονο  2 -11 -2013 : http://youtu.be/7RSsTDgeqyk ,
   
~ ΠΑΟ - ΟΣΦΠ  0 - 1   γκόλ δηλώσεις  2/ 11/ 2013: http://youtu.be/-L19NHm9pQw ,

~ ΠΑΟ - ΟΣΦΠ 0 - 1  φάσεις  2 -11 – 2013 : http://youtu.be/inqvtatT8DA ,
     ΚΥΡΙΑΚΗ 03/11/2013  ,  10 η αγωνιστική :
15:00 Καλλονή - Πανιώνιος
17:15 Απόλλων - Βέροια
17:15 Λεβαδειακός - Ξάνθη
17:15 Πανθρακικός - Αστέρας Τριπολης
19:30 ΟΦΗ - Αρης

ΔΕΥΤΕΡΑ 19:30 Ατρόμητος - Παναιτωλικός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Ολυμπιακός  10 8-1-0 4-0-0 4-1-0 29-3  28 . ΠΑΟΚ 10 7-1-1 5-0-0 2-1-1 18-6  25 3. Ατρόμητος 9 5-2-2 3-1-0 2-1-2 15-7 17
4. Παναθηναϊκός  10  4-2-3 3-1-1 1-1-2 11-10  14 . Εργοτέλης  10  3-5-1 2-1-1 1-4-0 10-7 14 6. Παναιτωλικός 9 3-4-2 3-2-0 0-2-2 10-5 13
. Αστέρας Τρίπολης 9 3-4-2 3-2-0 0-2-2 14-11 13
. Πανθρακικός 9 3-4-2 2-1-1 1-3-1 10-11 13
. Ξάνθη 9 4-1-4 3-1-1 1-0-3 12-14 13
10. Πανιώνιος 9 3-3-3 2-1-2 1-2-1 10-11 12
11. ΠΑΣ Γιάννινα 10  3-2-4 3-0-1 0-2-3 10-11  14 12. ΑΕΛ Καλλονής 9 3-0-6 1-0-3 2-0-3 7-15 9
13. Πλατανιάς Χανίων 10 1-5-3 0-4-1 1-1-2 9-14  8 . Άρης 9 2-2-5 0-2-2 2-0-3 6-12 8
. Λεβαδειακός 9 2-2-5 2-1-1 0-1-4 7-19 8
16. Απόλλων Σμύρνης 9 2-1-6 2-1-1 0-0-5 11-18 7
17. ΟΦΗ 9 0-6-3 0-5-0 0-1-3 5-12 6
. Βέροια 9 1-3-5 1-1-3 0-2-2 8-16 6
 Νίκες για Πανιώνιο, Ηλυσιακό και Παναλευσινιακό
***  Για  την Α1  στο  Ελληνικό μπάσκετ :
Σάββατο  2/11/2013 :
Επέστρεψε στις νίκες ο Πανιώνιος, συνέχισε με ήττα η Κηφισιά
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - Α.Ε. Νέα Κηφησιά     64-39  .-^
 Τα δεκάλεπτα: 15-10, 29-21, 54-32, 64-39
Διαιτητές: Σχινάς, Παπαπέτρου, Πουρσανίδης Κ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 9 (1), Σταμάτης, Ντούβνιακ 8 (2), Κάρτερ 6, Μίλμπουρν 9, Αθανασούλας 2, Καββαδάς 2, Λάνγκφορντ 2, Μίτσελ 9, Σίμτσακ 2, Κυρίτσης 9 (1), Σαλούστρος 6 (2)
ΑΕ ΝΕΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Λιακόπουλος 4, Διαμαντόπουλος, Κρόκερ 6, Μενουδάκος, Σιούτης 2, Ψαθάς 2, Γκάρετ 5 (1), Πετροδημόπουλος 7, Γουντς 2, Τσαλδάρης, Αντεγκμπόγιε 9 (1), Μπάρλος 2

Διπλασίασε τις νίκες του ο Πανελευσινιακός απέναντι στον Ίκαρο
 ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ -ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ  74-84 .-^
Τα δεκάλεπτα: 20-23, 31-44, 50-65, 74-84
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Πουρσανίδης Γ., Γκούμας
ΊΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Γιώργος Καλαφατάκης): Στρναντ 12 (1), Γκόβενς 13 (3), Παπανικολόπουλος 3 (1), Άσκα 15, Μανωλόπουλος 2, Σάτον 4 (7 ριμπάουντ), Γκαγκαλούδης 8, Μπορόβνιακ 1, Τολιόπουλος, Βουγιούκας 1, Μπεκ 15 (2), Περσίδης
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Γιώργος Σκαραφίγκας): Νίκου 11 (6 ασίστ), Παπαμακάριος 10 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Αράπης, Ράλεϊ Ρος 10, Δημάκος, Τζόουνς 8 (2), Μαγκουνής, Φαγιέ 12 (6 ριμπάουντ), Μελισσαράτος 3, Τέρνερ 17, Μάντζαρης 8 (1), Αβραμίδης 5

Ο Ηλυσιακός πήρε το ντέρμπι των ουραγών κόντρα στα Τρίκαλα
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ  -   ΤΡΙΚΑΛΑ   69-59 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 14-15, 40-28, 47-41, 69-59
Διαιτητές: Πηλοΐδης, Ψαριανός, Παναγιώτου
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Λιόγας): Καυκής 11 (1), Αντωνάκης 3, Σμιθ 13 (3), Χατζής 9, Ζούμπος, Δορκοφίκης 2, Στέφενς 11 (1) (8ριμπ. και 6 τάπες), Βαβάτσικος, Ιωάννου 8, Τζουγκαράκης, Μπόντζ 11, Άντερσον 1.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Κώστας Φλεβαράκης): Έβανς 6, Περούνιτσιτς, Γιούιν 15 (14ριμπ.), Γιαννακίδης 2, Πέτροβιτς, Κόμματος 2, Γκρέιντζερ 9 (1), Δελληγιάννης 4, Ματαλόν 7 (1), Φούντας, Γεωργάκης, Μουτακαμπίρ 14 (2).

4η Αγωνιστική
02/11/2013 Πανιώνιος Νέα Κηφισιά 64 - 39.- ^
02/11/2013 Ικαρος Χαλκίδας Πανελευσινιακός 74-84.- ^
02/11/2013 Ηλυσιακός Τρίκαλα 69-59.- ^
03/11/2013 Κολοσσός Ολυμπιακός -
03/11/2013 ΠΑΟΚ Απόλλων Πατρών -
03/11/2013 ΑΓΟΡ Αρης -
05/11/2013 Παναθηναϊκός ΚΑΟ Δράμας -
«Τρελός» Παππάς έβαψε... πράσινο το «ερυθρόλευκο» Βελιγράδι
*** ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  86-90 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 26-22, 48-33, 56-48, 74-74κ.α., 86-90.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σαχίν (Ιταλία), Κόντε (Ισπανία), Πατέρνικο (Ιταλία)
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ντέγιαν Ράντονιτς): Μίτροβιτς 2, Λαζιτς, Μπλάζιτς 14 (2), Σιμόνοβιτς 7 (1), Μαριάνοβιτς 4, Ραντένοβιτς 10, Κάτιτς 12, Νέλσον 1, Τζένκινς 17 (3), Σιλμπ 19 (2).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Μπράμος 9 (3), Κάρι, Μπατίστ 13, Φώτσης, Ούκιτς, Λάσμε 7, Μαυροκεφαλίδης 7, Διαμαντίδης 12 (2), Γκιστ 2, Παππάς 24 (2), Ματσιούλις 16 (3).


***
 
~***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2822  video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1314  video.-
                                             ***   Σύνολο  : 5427  βίντεο ανηρτημένα .-
 
*** ~        ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013   :

* *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- 
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/01-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευ  και  Τρίτη 01  Οκτωβρίου  2013 .-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/02-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  02  Οκτωβρίου  2013 .-
~
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/03-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013.-

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ Γράφοντας Παρασκευή  04- Οκτωβρίου  2013.-
~
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013.-
~
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/10/05-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  05  Οκτωβρίου  2013 .-
~ 
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/05-06-10.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατο -Κύριακο  Σαββατο  05 Οκτωβρίου  και Κυριακή 06  -10-2013.-

~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/05-06-10.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατο -Κύριακο  Σαββατο  05 Οκτωβρίου  και Κυριακή 06  -10-2013.-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/10/06-2013.html , Το  κανάλι  της  Ενημέρωσης Κυριακή  06  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://ar fara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/10/07-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  07  Σεπτεμβρίου  2013.-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/08-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08 Οκτωβρίου  2013.-
~   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  09  Οκτωβρίου  2013.-
~   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  γιά  όλους  μας  Τετάρτη  09  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html  , ΟΜΟΡΦΑ  και  Ωραία  γιά  όλους  μας επιλέγοντας και  Διαλέγοντας Τετάρτη  09 Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/14-2013.html , ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Βίντεο-Φωτογραφίες  Δευτέρα  14  Οκτωβρίου  2013.-
~ tp://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/ , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  14  Οκτωβρίου  2013
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/15-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τρίτη  15  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/16-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  16  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/10/17-2013.html , Το  καναλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17 Οκτωβρίου  2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/18-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  18  Οκτωβρίου  2013 .-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/10/19-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  19 Οκτωβρίου  2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/10/20-2013.html , Το  κανάλι  της ενημέρωσης Κυριακή 20 Οκτωβρίου  2013.-
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/10/19-20-21-2013.html , Αθλητικό Τριήμερο 19 , 20 και 21 Οκτωβρίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/21-2013.html  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Δευτέρα  21  Οκτωβρίου  2013.-
~
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/10/22-2013.html  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  22 Οκτωβρίου  2013 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/23-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  23  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/10/23-2013.html  , Ανθολογόντας   Γραφοντας  Τετάρτη  23  Οκτωβρίου  2013.-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  γιά  όλους  μας  Τετάρτη  09  Οκτωβρίου  2013 .-

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/10/24-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  24  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/10/25-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  25  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/10/26-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  26 Οκτωβρίου  2013  . –
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/27-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  27  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/28-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  28  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/10/to-29-2013.html , To αγιάζι  της ενημέρωσης  29 Οκτωβρίου  2013  ,
~    http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/30-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  30  Οκτωβρίου  2013 .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/10/to-31-2013.html   To  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  31  Οκτωβρίου  2013  ,
~

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013  :

~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/01-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  01 Νοεμβρίου  2013 , ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!μαζί με  την ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ !!!

http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .
~
***
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου