ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Επιλογές Θεμάτων Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Επιλογές  Θεμάτων  Δευτέρα  22  Σεπτεμβρίου  2014  :

 



***  Αμφίπολη: Ο 4ος θάλαμος είναι υπόγειος - Αγωνία για το τι κρύβει μέσα του!!!

Τέταρτη κατά σειρά πύλη, που οδηγεί σε τέταρτο κατά σειρά θάλαμο φάινεται πως έφεραν στο φως οι ανασκαφές στο λόφο Κάστα, δηιουργώντας έτσι επιπλέον αγωνία στον πλανήτη καθώς ακόμα δεν έχει βρεθεί η λύση του μυστηρίου. H Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, υποστηρίζει πώς: «Υπάρχει δουλειά ακόμα να γίνει» και απέφυγε να κάνει προβλέψεις για τον ένοικο του τάφου.
 Κάθε ημέρα και μια καινούρια έκπληξη για την ομάδα της κ. Περιστέρη, η οποία φέρνει στο «φως» μοναδικά ευρήματα.
 Οι Καρυάτιδες μπορεί να έχουν τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω τους, καθώς είναι λαμπερές και μεγαλειώδεις, ωστόσο η συζήτηση στρέφεται πια στο ενδεχόμενο ο τέταρτος θάλαμος να είναι υπόγειος.
 Οι τελευταίες πληροφορίες, από το Υπουργείο Πολιτισμού, αναφέρουν ότι στον τρίτο θάλαμο υπάρχουν επιχωματώσεις 4,5 μέτρων, ύψος το οποίο θα δυσχεράνει το έργο των αρχαιολόγων, οι οποίοι κάνουν λόγο για μία «βαριά» ανασκαφή.
 Αυτό που προκαλεί όμως, ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι δημιουργοί του τάφου δεν κατασκεύασαν μια μεγαλοπρεπή είσοδο για το επόμενο τμήμα, αλλά μια μικρή είσοδο χωρίς επιβλητικά αγάλματα, όπως στους προηγούμενους θαλάμους.
 Η τέταρτη κατά σειρά πύλη έχει σχεδόν το μισό ύψος απ' όλες τις προηγούμενες, λίγο κάτω από ένα μέτρο, ενώ όλες οι άλλες είναι 1,68μ.
 Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την τέταρτη μαρμάρινη πύλη, καθώς τα χώματα ακόμα δεν έχουν αφαιρεθεί και είναι δύσκολη η οποιαδήποτε πρόβλεψη.
Υπάρχει πιθανότητα ο τέταρτος θάλαμος να είναι κατηφορικός
Μια νέα θεωρία διατυπώθηκε σήμερα, μετά και τις δηλώσεις της κυρίας Μενδώνη, της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.
 
 Η πύλη αυτή μπορεί να οδηγεί είτε σε τέταρτο θάλαμο, μπορεί όμως να είναι και η αρχή ενός κατηφορικού διαδρόμου.
 Να πρόκειται δηλαδή για μια είσοδο προς ένα υπόγειο τμήμα του τάφου.
 Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών η κ. Μενδώνη άφησε να εννοηθεί ότι ο επόμενος θάλαμος μπορεί να είναι υπόγειος: «Αυτό το οποίο μπορούμε να πούμε με τα δεδομένα που έχουμε είναι ότι υπάρχει ένα μαρμάρινο θύρωμα» είπε αρχικά.
Στη συνέχει η κυρία Μενδώνη πρόσθεσε «Πρέπει να προηγηθεί η αποχωμάτωση του τρίτου θαλάμου για να πούμε περισσότερα. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι κατεβαίνει προς τα κάτω.
 Αυτό φαίνεται. Φαίνεται ότι είναι σε χαμηλότερο επίπεδο», είπε η κ. Μενδώνη, που τόνισε ότι πριν προχωρήσει η ανασκαφή «οτιδήποτε άλλο σας πω είναι σκέψεις και σενάρια που γίνονται από το ανασκαφικό επιτελείο. Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα να γίνει».
 Εκατοστό - εκατοστό οι αρχαιολόγοι ψάχνουν να βρουν το νεκρικό θάλαμο αντιμετωπίζοντας πρωτόγνωρες καταστάσεις, και μιλούν για μια «βαριά ανασκαφή» που πρέπει να αντιμετωπιστεί αναλόγως!
 Τι λέει ο Υπουργός Πολιτισμού για τον Μέγα Αλέξανδρο
 Το πρωί, ο υπουργός Πολιτισμού έβαλε φρένο στη φημολογία για τον «ένοικο» του τάφου λέγοντας ότι ναι μεν πρόκειται για κάτι πολύ σπουδαίο, ωστόσο, θεωρεί απίθανο να βρίσκεται εκεί ο Μέγας Αλέξανδρος.
Λίγο αργότερα, όμως ο Κ. Τασούλας τόνισε ότι «δεν υπάρχουν γραπτά στοιχεία για το πού είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος, αυτό είπα κι όχι ότι ο τάφος δεν ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο».
 Προσπάθησε έτσι να ξεκαθαρίσει την κατάσταση μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις πρωινές δηλώσεις του.
 «Δεν απογοήτευσα κανέναν, ούτε ενθουσιάζω κανέναν. Η αρχαιολογική σκαπάνη θα πει ποιος είναι θαμμένος στον Τύμβο της Αμφίπολης κι όχι ο υπουργός Πολιτισμού», σημείωσε ο κ. Τασούλας, και δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με την άποψη της Γ.Γ. Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, η οποία δήλωσε ότι «κανείς δεν πρέπει να μιλάει για την ταυτότητα του νεκρού».
Επιφωνήματα θαυμασμού προκαλούν τα νέα στοιχεία που έφεραν στο φως οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη για τις Καρυάτιδες. Το μεγαλείο των δύο γλυπτών αποκαλύφθηκε σε όλη του τη λαμπρότητα, καθώς με την αφαίρεση τριών σειρών από τους πωρόλιθους του τοίχου σφράγισης μπροστά στο δεύτερο διαφραγματικό τοίχο στον τύμβο, αποκαλύφθηκαν ολόκληρες. Οι δύο Καρυάτιδες έχουν ύψος 2,27 μ., φορούν ποδήρη χιτώνα και μακρύ κροσσωτό ιμάτιο με πλούσιες πτυχώσεις, φέρουν κοθόρνους, οι οποίοι είναι διακοσμημένοι με κόκκινο και κίτρινο χρώμα, ενώ τα ακροδάχτυλα των ποδιών τους έχουν αποδοθεί με εξαιρετική λεπτομέρεια.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, οι Καρυάτιδες στέκονται επάνω σε μαρμάρινα βάθρα μήκους 1,33 μ. και πλάτους 0,68 μ., τα οποία έχουν αποκαλυφθεί, προς το παρόν, σε ύψος περίπου 0,30 μέτρων. Η όψη των βάθρων είναι διαμορφωμένη με στέψεις και ορθοστάτες. Ακολουθούν δηλαδή, τον τύπο της μαρμάρινης επένδυσης των τοίχων όλων των θαλάμων. Η απόσταση μεταξύ των δύο βάθρων είναι 1,68 μ., όσο και το θυραίο άνοιγμα του πρώτου διαφραγματικού τοίχου με τις Σφίγγες. Στην επιφάνεια του βάθρου της ανατολικής Καρυάτιδος, διακρίνεται κόκκινο χρώμα. Επίσης, κατά την αφαίρεση της αμμώδους επίχωσης πλησίον των Καρυάτιδων βρέθηκαν τμήματα των χεριών τους.
Η πλήρης αποκάλυψη των Καρυάτιδων δεν είναι η μοναδική, καθώς στον τρίτο θάλαμο εντοπίστηκε μαρμάρινο θύρωμα, ανοίγματος 0,96 μ. στο βόρειο τοίχο του, με τον γεωτρητικό δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με χειροκίνητο γεωτρύπανο.
Νωρίτερα, η Λίνα Μενδώνη είχε αναφέρει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τέταρτο θάλαμο στο μνημείο. Η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, μιλώντας την Κυριακή το πρωί στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», τόνισε ακόμη ότι τα ευρήματα του μνημείου «θα απασχολήσουν για πολλά χρόνια τη διεθνή αρχαιολογική κοινότητα».
Παράλληλα με την αποκάλυψη των Καρυάτιδων, συνεχίζονται τα έργα αντιστήριξης και υποστήλωσης, καθώς οι ανασκαφείς προετοιμάζουν την είσοδό τους στον τρίτο θάλαμο του μνημείου.
Η διεπιστημονική ομάδα αποφάσισε τελικά να μην επιχειρήσει να μπει από την οπή στο άνω δυτικό μέρος του τρίτου διαφραγματικού τοίχου, αλλά από την αρχαία είσοδο. Κάτι που σημαίνει ότι πριν γίνει οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να αφαιρεθεί επίχωση από τον δεύτερο χώρο, θα απομακρυνθεί το πεσμένο τμήμα του υπέρθυρου και θα υποστυλωθεί το θύρωμα μεταξύ δεύτερου και τρίτου χώρου, με ξύλινα στοιχεία.
Ταυτόχρονα θα ενισχυθεί η αντιστήριξη στο δεύτερο χώρο, σε κατώτερη στάθμη, ώστε για να αναληφθούν οι πρόσθετες εξωτερικές ωθήσεις γαιών, μετά από την απομάκρυνση της επίχωσής του. Την ίδια ώρα, οι ανασκαφείς απομακρύνουν χώμα από το δεύτερο θάλαμο, προκειμένου να μπορέσουν να βάλουν μεγαλύτερες δοκούς αντιστήριξης και υποστήλωσης του τρίτου χώρου, ενώ θα αφαιρεθούν πρόσθετοι λίθοι από τον τοίχο σφράγισης, μπροστά από τις Καρυάτιδες, για την τοποθέτηση της μεταφορικής ταινίας απομάκρυνσης χώματος και της γερανογέφυρας μεταφοράς λίθων, από τον τρίτο θάλαμο.
Η ομάδα έκανε και μετρήσεις ως προς την περιεκτικότητα του αέρα, στο εσωτερικό του τρίτου θαλάμου και προέκυψε ότι η περιεκτικότητα σε στοιχεία οξυγόνου και μονοξειδίου του άνθρακα βρίσκεται σε κανονικά επίπεδα. Αυξημένη είναι μόνο η σχετική υγρασία (87%), ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται από 21,5 – 22,70C. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα για τους εργαζόμενους στο εσωτερικό του.
Σημαντική είναι η πλήρης αποκάλυψη των εντυπωσιακών Καρυάτιδων που έκαναν οι ανασκαφείς στην Αμφίπολη, αλλά η αγωνία παραμένει για το τι υπάρχει μετά.
Στον τρίτο θάλαμο λοιπόν βρέθηκε μαρμάρινη πόρτα, που οδηγεί σε τέταρτο θάλαμο, όπως ανέφερε και η Λίνα Μενδώνη μιλώντας στο MEGA, όπου η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού έκανε λόγο για «σοβαρές ενδείξεις» για την ύπαρξη του τέταρτου θαλάμου.
«Στον τρίτο χώρο πραγματοποιήθηκε γεωτρητικός δειγματοληπτικός έλεγχος, με χειροκίνητο γεωτρύπανο, σε προεπιλεγμένες θέσεις. Ετσι, εντοπίστηκε μαρμάρινο θύρωμα, ανοίγματος 0,96 μ., στο βόρειο τοίχο του», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για το νέο εύρημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στον τέταρτο θάλαμο υπάρχουν επιχωματώσεις 4,5 μέτρων, ύψος το οποίο θα δυσχεράνει το έργο των αρχαιολόγων οι οποίοι κάνουν λόγο για μία «βαριά» ανασκαφή.

***   Αχανές νεκροταφείο αεροσκαφών στις ΗΠΑ [εικόνες]
 
Σε μία αχανή έκταση στην έρημο της Αριζόνα κοντά στην πόλη Tucson βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα νεκροταφεία αεροσκαφών. Περισσότερα από 4.400 αεροπλάνα κάθε τύπου, εμπορικά, επιβατικά, στρατιωτικά, μαχητικά, ακόμα και αυτά που πρωταγωνίστησαν στην ταινία Top Gun καταλήγουν εκεί όταν αποσυρθούν από την εναέρια κυκλοφορία.
Πρόκειται για το Davis-Monthan Air Force Base μία έκταση μεγαλύτερη των 2.600 στρεμμάτων (10,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων). Κάποια από τα αεροσκάφη μοιάζουν σαν να έχουν φτάσει εκεί πριν από λίγες ώρες και μοιάζει να έχουν ακόμα την πτητική τους ικανότητα. Σε κάποια άλλα (κυρίως στρατιωτικά) έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά καλύμματα για να κρατήσουν μακρυά την άμμο και τη σκόνη.


Μέσα στα υπόστεγα των εγκαταστάσεων βρίσκονται κουφάρια αεροσκαφών τα οποία αποσυναρμολογούνται προκειμένου τα ανταλλακτικά τους που βρίσκονται σε καλή κατάσταση να χρησιμοποιηθούν σε άλλα αεροσκάφη.

Η κατασκευή ενός αεροπλάνου είναι ακριβή και γι αυτό μετά την απόσυρση τους οι εταιρείες προσπαθούν να έχουν τη λιγότερη δυνατή ζημιά, γι αυτό και πολλά αεροσκάφη στην κυριολεξία ξηλώνονται, πωλούνται ως ανταλλακτικά ή ως σκραπ.




*** Οι Κούρδοι ανέκοψαν την προέλαση της ISIS στην Β.Α. Συρία!!!
Κούρδοι μαχητές της Συρίας σταμάτησαν μια προέλαση των μαχητών της ISIS στα ανατολικά της κουρδικής πόλης Κομπανί, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν φθάσει περισσότεροι από 130.000 Κούρδοι της Συρίας που προσπαθούν να διαφύγουν από τους ισλαμιστές.
«Οι συγκρούσεις συνεχίζονται, αλλά η προέλαση της ISIS στα ανατολικά του Κομπανί, στη βόρεια Συρία, σταμάτησε από την περασμένη νύκτα», δήλωσε ο Ρεντούρ Τζελίλ, εκπρόσωπος της κύριας ένοπλης οργάνωσης των Κούρδων της Συρίας, YPG.
Ο Τζελίλ δήλωσε ότι στο ανατολικό μέτωπο διεξάγονται οι σφοδρότερες μάχες. Η ISIS άρχισε την περασμένη Τρίτη την επίθεση εναντίον του Κομπανί, που είναι επίσης γνωστό ως Άιλ Αλ-Άραμπ.

***  ΔΗΛΩΣΗ ΗΓΕΤΗ Β.ΠΟΥΤΙΝ!!!''ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΤΑΤΖΗΣ''!!!ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!!!ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!!!
Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης
Νέες πληροφορίες μας από το εξωτερικό (από Ανατολή και Δύση) επιβεβαιώνουν το φοβερό και τρομερό παρασκήνιο που «παίζεται» αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες στα μυστικά κέντρα λήψης αποφάσεων του πλανήτη! Ένα παρασκήνιο, το οποίο ως βασικό του στόχο έχει την ανακατανομή δυνάμεων στη νευραλγική περιοχή μας (την –κατά καθηγητή Δημήτρη Κιτσίκη- Ενδιάμεση Περιοχή της Ευρασίας) μέσα στα νέα παγκόσμια δεδομένα που έχουν προκύψει στις καινούριες συνθήκες που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια, από την κατάρρευση της «Lehman Brothers» στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2008 και μετά...
Έχει πράγματι απόλυτο δίκιο εκείνος που αποκαλεί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ως «μέγα σκακιστή». Όντως, ο Πούτιν ξέρει να παίζει ένα απίστευτα πολύπλοκο σκάκι, άκρως υψηλού επιπέδου, κάτι που προκαλεί έντονο προβληματισμό στο αντίπαλο γεωπολιτικό στρατόπεδο. Διότι οι Δυτικοί βασικά, οι κύριοι αντίπαλοι σήμερα της ρωσικής υπερδύναμης, δεν μπορούν να προβλέψουν ποια θα είναι η επόμενη σκακιστική κίνηση του κοντού Μόσκοβου πάνω στην παγκόσμια σκακιέρα που λέγεται «πλανήτης Γη». Πού θα χτυπήσει ο Πούτιν; Με ποιον τρόπο θα αντιδράσει σε δεδομένες μεθοδεύσεις; Τι κρύβεται πίσω από φαινομενικά ανεξήγητες ενέργειές του; Αυτά και άλλα πολλά ανάλογα ερωτήματα ταλαιπωρούν πολύ τους γεωπολιτικούς σχεδιαστές σε ΗΠΑ, Ευρώπη και όχι μόνο...
Εμείς, με την καλύτερη ενημέρωση από ολόκληρο τον ελληνικό Τύπο πάνω σε θέματα εξωτερικής πολιτικής (λογικό, διότι βασιζόμαστε αποκλειστικά σχεδόν πάνω σε ξένες «πηγές», ενώ μελετούμε ενδελεχώς τα ξένα ΜΜΕ), το είπαμε εξ αρχής από τις σελίδες αυτής εδώ της εφημερίδας: ο Πούτιν έχει δύο βασικούς στόχους! Ο πρώτος, να δημιουργήσει μία «νέα Σοβιετική Ένωση», ενσωματώνοντας σ’ αυτή (με κινητήρια δύναμη τη Ρωσία) μερικές από τις άλλοτε Σοβιετικές Σοσιαλιστικές Δημοκρατίες, όπως π.χ. τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, τις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας κτλ. Ο δεύτερος, να αποκτήσει η Μόσχα έξοδο στη ζεστή θάλασσα της Μεσογείου, ελέγχοντας το ανατολικό τμήμα αυτού του Αρχιπελάγους, όπου (έτσι κι αλλιώς) εδώ και χιλιετίες κρίνεται η μοίρα ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Σε ό,τι αφορά τον πρώτο από τους στόχους της πουτινικής Ρωσίας (μετά το πέρας της 15ετούς της εσωτερικής ανασυγκρότησης), ήδη δημιουργήθηκε μία επίσημη σύνδεση της μητέρας-πατρίδας Ρωσίας με την «αδελφή» χώρα της Λευκορωσίας. Κάτι βέβαια που δεν εθεωρείτο και τόσο δύσκολο, εφόσον η Λευκορωσία ανέκαθεν υπαγόταν στον ζωτικό χώρο της Μόσχας. Τώρα όμως, μετά τα πρόσφατα γεγονότα της Ουκρανίας που συνεχίζονται, η Ρωσία βρήκε επιτέλους την αφορμή και μπόρεσε, με τον πιο «μαλακό» μάλιστα τρόπο, να εισέλθει σε δύο βασικότατες για τα συμφέροντά της περιοχές: τη χερσόνησο της Κριμαίας (αναγκαία ναυτική βάση της Μόσχας στον Εύξεινο Πόντο) και τη Νοβορωσία (Νέα Ρωσία), δηλ. το ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, που είναι ορθόδοξο χριστιανικό και φιλορωσικό-αντιδυτικό.
Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Ότι από τη στιγμή που η Ρωσία του Πούτιν καταφέρει και διασπάσει (ειρηνικά ή πολεμικά) την Ουκρανία σε φιλοδυτικό και φιλορωσικό τμήμα, δημιουργώντας δύο ξεχωριστά κράτη, ή και τρία εάν τελικά η Κριμαία παραμείνει κι αυτή ανεξάρτητη και δεν «απορροφηθεί» από τη Ρωσία στην οποία ανήκε έως το 1954, τότε ο επόμενος στόχος της Μόσχας είναι... η Μεσόγειος θάλασσα μέσω Τουρκίας! Διότι, όπως αναγράφουμε και παραπάνω, η προσάρτηση της ανατολικής Ουκρανίας και της Κριμαίας σε μια «ΕΣΣΔ-2» δίνει στον κοντό Μόσκοβο τη δυνατότητα να χτυπήσει εκεί όπου έχει τη μεγαλύτερη ζωτική ανάγκη: Τουρκία-Στενά και, αμέσως μετά, έξοδος στην ανατολική Μεσόγειο!...
Απαραίτητη προϋπόθεση λοιπόν για τη Ρωσία, προκειμένου να βγει στη ζεστή θάλασσα της Μεσογείου, είναι ο έλεγχος της σημερινής τουρκικής επικράτειας. Πώς όμως θα συμβεί κάτι τέτοιο; Θεωρείται τρομερά δύσκολο να ελέγξει κανείς μία Τουρκία... «ενωμένη και δυνατή»! Διότι από τη φύση της μία Τουρκία στην τωρινή της εδαφική και πληθυσμιακή μορφή (είτε είναι κεμαλική είτε ισλαμική) αποτελεί μία μικρή υπερδύναμη στην περιοχή και δεν υπάγεται, εκ των πραγμάτων, στον έλεγχο καμίας απολύτως υπερδύναμης. Άρα, βγαίνει το λογικό συμπέρασμα, πρέπει... να διασπαστεί σε δύο τουλάχιστον ξεχωριστά κομμάτια, για να μπορέσει να υλοποιηθεί το ρωσικό όραμα εξόδου στη θάλασσα της Μεσογείου!
Το είπε λοιπόν ο κοντός Μόσκοβος, ο «μέγας σκακιστής»: «Έρχεται... ο Ιωάννης Βατάτζης»!!! Δηλ. το ρωσικό σχέδιο διαμελισμού της τουρκικής εδαφικής επικράτειας (δύο Τουρκίες, δυτικά και ανατολικά της Άγκυρας), βασισμένο πάνω στο πρότυπο διχοτόμησης ή τριχοτόμησης της Ουκρανίας, και διαμόρφωσης μίας νέας γεωπολιτικής πραγματικότητας, υπό τη στενή επιτήρηση της «κόκκινης αρκούδας», βασισμένης πάνω στο γεωστρατηγικό τρίγωνο Ελλάδας-Τουρκίας (των Αλεβήδων)-Ισραήλ, έχοντας στη μέση την Κύπρο... Γι’ αυτό και αναβίωσε τον τελευταίο καιρό η παμπάλαια ελληνική παράδοση περί νεκραναστηθέντος Αγίου-αυτοκράτορος Ιωάννη Βατάτζη, ο οποίος θα βασιλεύσει σε μία νέα Βυζαντινή αυτοκρατορία, με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη, ξαναλειτουργώντας μάλιστα στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας!
Πώς όμως θα συμβούν όλα τα παραπάνω; Είναι σίγουρο ότι οι Δυτικοί έχουν θορυβηθεί από τις κινήσεις του Πούτιν. Δεν περίμεναν μάλλον μία τόσο απότομη κίνηση της Ρωσίας, αμέσως μετά το αντιρωσικό ξέσπασμα των Ουκρανών φιλοδυτικών μαζί με τους νεοναζί του «Δεξιού Τομέα» στο Κίεβο τον περασμένο Φεβρουάριο. Νόμιζαν προφανώς οι Δυτικοί ότι η Ρωσία θα αντιδρούσε χλιαρά, όπως είχε γίνει και το 2004 με την «πορτοκαλί επανάσταση» του Βίκτορ Γιούστσενκο. Όμως... η Ρωσία τους κατατρόμαξε και αιφνιδίασε αυτή τη φορά, εισβάλλοντας στην ανατολική Ουκρανία, καθώς και στη χερσόνησο της Κριμαίας! Ίσως λοιπόν τώρα οι ΗΠΑ να δημιουργήσουν κάποιου είδους «αντιπερισπασμό», χτυπώντας στη Μέση Ανατολή (π.χ. το καθεστώς του Άσαντ στη Συρία). Και όλα αυτά, ενώ ο Πούτιν το πρότεινε στους Δυτικούς ξεκάθαρα: ή «Νέα Γιάλτα», δηλ. συμφωνία με την οποία μοιράζεται η Μεσόγειος σε δυτική υπό τον αμερικανικό έλεγχο και ανατολική υπό τον ρωσικό έλεγχο, ή... Γ΄ παγκόσμιος (θερμοπυρηνικός) πόλεμος-Αρμαγεδδών, που θα κατακάψει τη Μεσόγειο και ολόκληρο τον πλανήτη!...
Να όμως τι έχει πει για το θέμα του Ιωάννη Βατάτζη ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα, ο οποίος ξέρει ΠΑΝΤΟΤΕ τι λέει και... πώς το λέει! Στο εξαιρετικό βιβλίο του Γεωργίου Βαλαβάνη «Ο Μαρμαρωμένος Αυτοκράτορας Ιωάννης Βατάτζης» διαβάζουμε τα εξής άκρως ενδιαφέροντα και σημαντικά:
«Ο πατήρ Εφραίμ ο αγιορείτης, ηγούμενος από το μοναστήρι του Φιλοθέου του Αγίου Όρους έλεγε στα κηρύγματά του περί του Αγίου Ιωάννου Βατάτζη, ότι αυτός θα ηγηθεί του γένους των Χριστιανών.
Λέγει τα εξής: «Πριν από χρόνια στο Άγιον Όρος ήταν ένας αρχιερέας ονόματι Ιερόθεος από την Μικρά Ασία. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον έβαλε στο Άγιο Όρος να κάνει χειροτονίες και λειτουργίες. Ήταν ένας άγιος αρχιερέας. Από αυτόν τον Άγιο Αρχιερέα αξιώθηκα της ιεροσύνης.
Ήτανε ευλογημένος άνθρωπος του Θεού. Ένα θα σας πω: Αγρυπνίες που κάναμε 15 ώρες, ογδόντα χρονών γέρος δεν εκάθετο καθόλου στο κάθισμα. Από τον θρόνο κατέβαινε στο στασίδι και πάλι όρθιος αυτός. Ο άγιος Αρχιερέας μάς είπε ότι είδε τον κοιμώμενο Ιωάννη Βατάτζη, που θα αναστηθεί. Τον είδε, διότι χείλη αρχιερέως ου ψεύδονται.
Μάς είπε την αλήθεια και τον ρωτήσαμε καθώς ήτανε μαζί μας στο εκκλησάκι. Μάς τα έλεγε και τα ακούσαμε με τα αυτιά μας. Υπάρχει αυτός ο κοιμώμενος βασιλιάς και θα αναστηθεί, τού λέμε, πότε Γέροντα; ‘’Όταν θα γίνει ο 3ος Παγκόσμιος πόλεμος’’. Επίσης μάς είπε ότι το δεξί του χέρι είναι στο σπαθί, το οποίο είναι μέσα στην θήκη και όταν το σπαθί βγει από τη θήκη του, τότε θα αρχίσει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος. Και εμείς από την περιέργεια τού λέγαμε: Σεβασμιότατε πόσο απέχει το σπαθί από την θήκη; Ολίγοι πόντοι απέμειναν να βγει».
http://www.volcanotimes.com/

***  Η ΜΑΧΗ ΘΡΙΛΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ!!!ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ''ΨΙΛΑ''!!!

H Mάχη του Ελληνα Α/ΓΕΕΘΑ στο ΝΑΤΟ…Σοβαρές ειδήσεις στα «ψιλά»!
Του Δημήτρη Κωνσταντάρα
Ένα πραγματικό  « θρίλερ» ήταν αυτό που  παίχτηκε στη Λιθουανία πριν από λίγες μέρες,  κάτι παραπάνω από μια απλή ψηφοφορία διαδικασία  Εκλογής του νέου Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, μια πραγματική «μάχη σε όλα τα επίπεδα» που ωστόσο δεν είχε σχεδόν ΚΑΜΙΑ δημοσιότητα! Και το αποκαλύπτει τοveteranos.gr.
Μιλώ  για μια  ψηφοφορία που  «άδειασε»  ένα ακλόνητο φαβορί, τον Ιταλό Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Ο  Έλληνας ΓΕΕΘΑ στρατηγός  Κωσταράκος  «έπαιζε»  απλώς για την δεύτερη θέση με τον Τσέχο Στρατηγό να  μην έχει καμιά  τύχη !
Ποιο ήταν  το γεγονός που εκτόξευσε τις μετοχές του Έλληνα Αρχηγού στα ύψη και παραλίγο να κρίνει την μάχη από τον πρώτο γύρο ; Κάτι που παρά «κάτι» να γυρίσει  όλα τα δεδομένα, έστω κι αν  η εκλογή του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής παίχθηκε  …αλλού ;
Σε σύσκεψη των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ιταλός ΓΕΕΘΑ ζήτησε από το ΝΑΤΟ να προστατεύσει τα θαλάσσια σύνορα της Ιταλίας με την ανάπτυξη Πολεμικών Πλοίων που θα προστάτευαν την Ιταλία από τους λαθροκινητές που αποβίβαζαν λαθρομετανάστες στα Ιταλικά νησιά . Η πρόταση άρεσε σε  Αμερικανούς και Βορειοευρωπαίους  που βγήκαν στο πλευρό της Ιταλίας !
Τότε  όμως,  ο Έλληνας Αρχηγός, ζήτησε το αυτονόητο, να  εφαρμόσει δηλαδή  το ΝΑΤΟ  το ίδιο για όλες τις Χώρες που έχουν το ίδιο  πρόβλημα  : Να αναπτυχθούν πολεμικά του ΝΑΤΟ απο την Ισπανία ώς την Κύπρο ώστε η συμμαχία να έχει την ευθύνη για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης !
Η πρόταση  Κωσταράκου έφερε ενθουσιασμό στις Χώρες του Νότου ( αντιμετωπίζουν καθημερινά το πρόβλημα)  και αμηχανία στην Ιταλία . Ο Ιταλός καταποντίστηκε στην πρώτη ψηφοφορία αλλά οι «Σύμμαχοι »  δεν επιθυμούσαν  Έλληνα. Έδωσαν εντολή να ψηφιστεί ο άχρωμος … Τσέχος.
Έχασε ο Στρατηγός Κωσταράκος σε μια «στημένη» ψηφοφορία αλλά μπορεί να είναι υπερήφανος . Ένα μόνο να πω: Οι Τούρκοι  παραλίγο να πάθουν …εγκεφαλικό και  έσπασαν τα τηλέφωνα  προς την απέναντι όχθη. Έλληνας πρόεδρος;  Οι Αμερικανοί  γνώριζαν τις ικανότητες του Κωσταράκου  αλλά ….
Τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ  ανέδειξαν νέο Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής τον Τσέχο .  Μια είδηση που …πέρασε στα «ψιλά». Κι όποιος καταλαβαίνει… κατάλαβε.
veteranos.gr


*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΠΡΟΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΣΕΙΣΜΩΝ! ΙΣΧΥΡΗ ΔΟΝΗΣΗ 4,7 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 
   
Δύο σεισμικές δονήσεις σε διάρκεια μισής ώρας αναστάτωσαν την Πάτρα τη νύχτα.
Ο πρώτος έγινε στις 03:43 είχε ένταση 4,7 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και είχε επίκεντρο νότιο-νότιοδυτικά της Ναυπάκτου αλλά μόλις 5 χλμ εστιακό βάθος και γιαυτό έγινε αισθητός και στην Πάτρα.
Όπως σημειώνεται, στις 04:13 ακολούθησε μετασεισμός 4,0 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με επίκεντρο δυτικά-βορειοδυτικά της Ναυπάκτου με επίσης εστιακό βάθος τα 5 χιλιόμετρα.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τη Ναύπακτο ακόμα δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές από τον σεισμό. 


Eίναι απίστευτο αλλά τελικά ο Μύρωνας Μυριαλλής (φωτό), ο άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι προαισθάνεται τους σεισμούς, το είχε προβλέψει ή αλλιώς το είχε…διαισθανθεί, ζητήματα που πια αφορούν τους ειδικούς… 

“Ο σεισμός θα χτυπήσει μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες. Το επίκεντρο του σεισμού εκτιμώ ότι θα βρίσκεται ανάμεσα στο Αίγιο και την Πάτρα, ο δε σεισμός θα έχει ισχύ 5,2 έως 5,9 ρίχτερ, για να μην πω πάνω από 6 βαθμούς. Μακάρι να κάνω λάθος”, δήλωνε χαρακτηριστικά πριν λίγες μέρες. πηγή makeleio
 
*** «Aλλεργικός βηματισμός-αλλεργικός χαιρετισμός»
Οδηγός επιβίωσης στις παιδικές αλλεργίες!

Του Αλλεργιολόγου Νικόλαου Τσαπτσίνου
 Τα αλλεργικά παιδιά συνήθως εμφανίζουν αλλεργίες από τη βρεφική ηλικία ή και αργότερα.
Είναι γνωστός ο αλλεργικός βηματισμός, δηλαδή το παιδί ξεκινάει με βρεφικό έκζεμα, συνεχίζει με ατοπική δερματίτιδα, και μετά με αναπνευστική αλλεργία (άσθμα, ρινίτις).
Σε μεγαλύτερα παιδιά, η αλλεργία εκδηλώνεται σαν άσθμα και σε εφήβους σαν ρινίτιδα και άσθμα. Αλλεργίες συνήθως επηρεάζουν το 1 στα 3 παιδιά στην Ευρώπη και μπορεί να εμφανιστούν σαν τροφική αλλεργία, έκζεμα, αναπνευστική αλλεργία, επιπεφυκίτιδα, κλπ.
Η αλλεργική αντίδραση μπορεί να είναι άμεση ή να είναι μεταγενέστερη. Οι επικίνδυνες συνήθως είναι οι άμεσες, σε διάστημα δηλαδή λεπτών.
Στην βρεφική ηλικία η αλλεργία εμφανίζεται σαν έκζεμα ή σαν υποτροπιάζων συριγμός. Σ'αυτά τα παιδιά, εφόσον οι γονείς είναι αλλεργικοί, θεωρείται σκόπιμο να ψάξουν για αλλεργική αιτία, η οποία μπορεί να οφείλεται στο γάλα, στο αυγό ή σε άλλα φαγητά, ή σε αναπνευστικά αερο-αλλεργιογόνα όπως τα ακάρεα και οι σκόνεις, οι γύρεις, οι μύκητες, τα ζώα, κλπ.
Στα μεγαλύτερα παιδιά συνήθως υπάρχει αλλεργική ρινίτιδα ή άσθμα, δηλαδή έχουν συνάχι, φτέρνισμα, φαγούρα στη μύτη και τα μάτια, μπούκωμα, καθώς και βήχα, δύσπνοια, συριγμό, απόχρεμψη, ακόμα και κοκκίνισμα και πρήξιμο στα μάτια.
Πολλές φορές αυτά τα παιδιά παρουσιάζουν σκουρόχρωμους κύκλους γύρω από τα μάτια ή μία πτυχή στη μύτη που λέγεται αλλεργικός χαιρετισμός, επειδή λόγω κνησμού την ενοχλούν συνεχώς.
Ακόμη, το έκκριμα από τη μύτη αντί να βγαίνει προς τα έξω, βγαίνει προς τα πίσω, στον φάρυγγα και ερεθίζει τους πνεύμονες, με επακόλουθο βήχα και δύσπνοια, καθώς και πολλές φορές υποφέρουν από επεισόδια ωτίτιδος.
Είναι πολύ σημαντικό να καθορίσουμε το αίτιο της αλλεργικής αντίδρασης, γιατί εάν π.χ. αυτό είναι κάποιο ζώο που έχουμε στο σπίτι, η απομάκρυνση του αιτίου πιθανόν να έχει θεαματικά αποτελέσματα.
Εάν βέβαια δεν θέλει η οικογένεια να αποχωριστεί το ζώο υπάρχει δυνατότητα θεραπευτικής αντιμετώπισης, συμπτωματικής ή αιτιολογικής. Εάν π.χ. στο δωμάτιο του παιδιού που έχει αλλεργία στα ακάρεα οικιακής σκόνης αφαιρέσουμε αντικείμενα που μαζεύουν σκόνη όπως χαλιά, μοκέτες, λούτρινα παιχνίδια (και προσοχή στα υλικά του στρώματος του κρεβατιού του παιδιού), είναι δυνατόν να μη χρειαστεί καν θεραπεία.
Βέβαια στα ασθματικά παιδιά, οι παροξύνσεις άσθματος μπορεί να οφείλονται εκτός από αλλεργιογόνα σε ερεθιστικές ουσίες όπως ο καπνός του τσιγάρου, έντονα αρώματα, άλλα αεροζόλ του σπιτιού, ή ακόμα και ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού, ακόμα και στην άσκηση, ειδικά όταν αυτή γίνεται σε κρύο αέρα.
Πολλές φορές οι τροφικές αλλεργίες στα παιδιά είναι συχνότερες απ'ό,τι στους ενηλίκους και μπορεί να αποβούν ακόμα και μοιραίες.
Στη βρεφική ηλικία το γάλα και μετά το αυγό είναι τα κυριότερα αίτια της τροφικής, μετά σε παιδική ηλικία το φυστίκι, το ψάρι, τα οστρακοειδή, τα ακτινίδια και άλλα φρούτα, μπορεί να προκαλέσουν από ελαφρά κοκκινίλα, κνίδωση έως και κρίση άσθματος, ακόμα και αλλεργικό σοκ ή οίδημα λάρυγγος.
Γι' αυτό το λόγο είναι αναγκαίο σε τέτοιες περιπτώσεις να ερευνούμε το πιθανό αλλεργικό αίτιο με δερματικά τεστ ή εξετάσεις αίματος (RAST), διότι ένα τέτοιο παιδί είναι δύσκολο να ζήσει φυσιολογικά. Συνήθως εάν είναι ανάγκη κάνουμε δερματικά τεστ σε οποιαδήποτε ηλικία.
Η καλύτερη απόδειξη της τροφικής αλλεργίας, είναι αφού διακόψουμε το πιθανό αίτιο και υπάρξει βελτίωση στο άτομο, αν ξαναδώσουμε την ύποπτο τροφή (παρουσία γιατρού βέβαια), να ξαναπάθει αλλεργία (τροφική πρόκληση). Τελευταία γίνεται και προσπάθεια τροφικής απευαισθητοποίησης.
Συνοψίζοντας την τροφική αλλεργία των παιδιών, θεωρείται σκόπιμη η πλήρης ενημέρωση εφόσον το παιδί καταλαβαίνει, να αποφεύγει το πιθανό τροφικό αίτιο και εάν είναι μεγαλύτερο και πηγαίνει σχολείο, να ενημερώσουμε το δάσκαλό του και το σχολείο εν γένει, πώς αντιμετώπιζεται μία αντίδραση και το παιδί να φέρει μαζί του ένα αντιισταμινικό χάπι και ένα χάπι κορτιζόνης για έκτακτη ανάγκη.
Τα αλλεργικά δερματικά τεστ σε αερο-αλλεργιογόνα (γύρεις, ακάρεα, ζώα, κλπ) και σε τροφές είναι ανώδυνα, ακίνδυνα, αξιόπιστα, εφόσον βέβαια γίνουν από αλλεργιολόγο ή άλλον εξειδικευμένο γιατρό.   Νικόλαος Τσαπτσίνος   Αλλεργιολόγος

*** Οι «Ανέγγιχτοι» της Ινδίας:
Σύγχρονοι σκλάβοι - Ζωή μέσα στους βόθρους


Άλλη μια ντροπή του 21ου αιώνα...
Στην Ινδία οι άνθρωποι που ανήκουν στην κατώτερη κάστα αναγκάζονται καθημερινά να καθαρίζουν ιδιωτικές και δημόσιες τουαλέτες, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Οι γνωστοί και ως « ανέγγιχτοι» έχουν ευαισθητοποιήσει πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις, αφού ζουν κάτω από μια μορφή δουλείας.
συλλογή περιττωμάτων από τα αποχωρητήρια με το χέρι.
Επιμέλεια: Μαρία Αγγελοπούλου.
 Έκθεση που δημοσιεύτηκε από την «Human Right Watch» (HRW) περιγράφει μεταξύ άλλων την συλλογή περιττωμάτων από τα αποχωρητήρια με το χέρι.
Η δουλειά αυτή, γίνεται από εκείνους που θεωρούνται η «κατώτερη κάστα», και συχνά πέφτουν θύματα βίας, έξωσης και παρακράτησης των ανταλλαγμάτων, σε περίπτωση που θελήσουν να εγκαταλείψουν την εργασία τους.
Πολλοί από αυτούς, που είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν στα αποχωρητήρια, αναφέρουν από τη μια τις απάνθρωπες συνθήκες της εργασίας τους, αλλά από την άλλη όπως λένε γνωρίζουν καλά ότι είναι η μόνη δουλειά στην οποία μπορούν να εργασθούν λόγω της κοινωνικής τους τάξης.
«Όταν για πρώτη φορά παραπάτησα και έπεσα μέσα στο βόθρο με έπιασε πανικός και άρχισα να ουρλιάζω. Έτρεξα στο σπίτι μου με κραυγές. Όταν ηρέμησα είχα καταλάβει πως μόνο αυτή η δουλειά υπάρχει για μένα», δηλώνει μια γυναίκα από τους «Ανέγγιχτους» στην οργάνωση HRW.  Ακολουθεί  Βίντεο : http://youtu.be/y3XfjbwqC_g ,
Αν και υπάρχουν νόμοι οι οποίοι περιορίζουν τη μορφή αυτής της εργασίας, η σκλαβιά των «Ανέγγιχτων» εξακολουθεί να είναι αρκετά διαδεδομένη σε ολόκληρη την Ινδία. Οι γυναίκες συνήθως ασχολούνται με τη συλλογή αποβλήτων από τις ιδιωτικές κατοικίες, ενώ οι άνδρες ασχολούνται με τον καθαρισμό δημόσιων βόθρων, καθώς απαιτείται μεγαλύτερη σωματική δύναμη. Πολλοί από αυτούς συχνά τραυματίζονται και υποφέρουν από σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Η συλλογή των ανθρώπινων περιττωμάτων δεν είναι μια μορφή απασχόλησης, αλλά είναι μια μορφή σκλαβιάς», αναφέρει ο Ασίφ Σάικ, ιδρυτής μιας εκστρατείας για τον τερματισμό της σκλαβιάς των Ανέγγιχτων. «Είναι μια από τις πιο ενδεικτικές μορφές διάκρισης κατά της κατώτερης κάστας και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Σε έκθεση «Cleaning Human Waste», της HRW, αναφέρεται και η «αμοιβή» των Ανέγγιχτων για τις «υπηρεσίες» τους. «Οι 'ανέγγιχτοι' εξαναγκάζονται να συλλέγουν ανθρώπινα περιττώματα σε καθημερινή βάση, και όταν τελειώσουν την εργασία τους παίρνουν ως αντάλλαγμα ένα καλάθι με ζαχαροκάλαμα», τονίζεται.
«Οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται ως ρακοσυλλέκτες, καθώς λόγω της κοινωνικής τους θέσης αναγνωρίζονται μόνο ως ικανοί για να εκπληρώσουν αυτόν το ρόλο  και συνήθως δεν τους επιτρέπεται να αναλάβουν κάποια άλλη δουλειά», σημειώνει η Μεενάκσι Γκανγκούλι, επικεφαλής της HRW στη Νότια Ασία. «Η αντίληψη αυτή ενισχύει το κοινωνικό στίγμα για την κάστα των Ανέγγιχτων και διαιωνίζει τις διακρίσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό».
Η HRW  κάλεσε την κυβέρνηση της Ινδίας να εφαρμόσει την υπάρχουσα νομοθεσία, για στήριξη των «Ανέγγιχτων» και να αναζητήσει εναλλακτικά μέτρα για την επιβίωσή τους.  Στην έκθεση της οργάνωσης περιλαμβάνονται περισσότερες από 100 συνεντεύξεις με «Ανέγγιχτους» μέσω των οποίων αναδεικνύεται η καθημερινή μάχη για επιβίωση μέσα στους βόθρους.   tvxs   
*** Κώστας Χατζόπουλος:
«Δὲ γυρεύω ξένο» - «Κι ὅταν φτάσῃ ἡ ἄνοιξη»

«Δὲ γυρεύω ξένο»
 
Δὲ γυρεύω ξένο, δὲ ρωτάω κρυφό,
δὲ γυρεύω χάρη.
Κάτι μοῦ ῾χουν πάρει μὲς ἀπ᾿ τὴ ψυχὴ
κάτι μοῦ ῾χουν πάρει.

 
Καὶ δὲν ἦταν οὔτε ξωτικιὰ
καὶ δὲν ἦταν χέρια
κι ἦταν ἕνα βράδυ πού ῾παιζαν θολὰ
στὸ γιαλὸ τ᾿ ἀστέρια.

Κι ἦρθε ἕνας ἀγέρας κι ἦρθ᾿ ἕνας βοριὰς
κι ἦρθ᾿ ἕνα σκοτάδι,
-ὢ ἀδερφή, χαμένο κάποιο θησαυρὸ
ποὺ θρηνοῦμ᾿ ὁμάδι.

Μὲς στὸ κῦμα ἀνοίγει δρόμο μυστικὸ
δείχνει τὸ φεγγάρι...
Κάτι μοῦ ῾χουν πάρει μὲς ἀπ᾿ τὴ ψυχή,
κάτι μοῦ ῾χουν πάρει.
 
«Κι ὅταν φτάσῃ ἡ ἄνοιξη»
 
 
Κι ὅταν φτάσῃ ἡ ἄνοιξη
κι ἔρθουν τὰ πουλιὰ
καὶ γυρίσουν τ᾿ ἄνθη,
σὰν ἕναν καιρὸ
θὰ σὲ περιμένω.
 
 
Κι ὅταν ἔρθῃ πάλι
καὶ τὸ καλοκαίρι
μὲ τὸ μαϊστράλι,
σὰν ἕναν καιρὸ
θὰ σὲ περιμένω.
 
 
Μὰ ὅταν τὸ φθινόπωρο
ξαναφτάσῃ ὑγρὸ
καὶ συννεφιασμένο,
θἄρθω νὰ σὲ βρῶ
δὲ θὰ περιμένω.

Ο Κωνσταντίνος (Κώστας) Χατζόπουλος (1868 - 1920) ήταν μυθιστοριογράφος, ποιητής, διηγηματογράφος, μεταφραστής και δοκιμιογράφος, από τους πρωτοπόρους του δημοτικισμού και του σοσιαλισμού στην Ελλάδα.
περισσότερα εδώ  

***

 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
1. - Stamatios Skoulikas =
  http://www.youtube.com/stamos01 ,         3665   video.-
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
 http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2080     video.- 
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2086   video.- 
Σύνολον                                                        7831   βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2597  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  289   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    645.– https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   230 .-                                 
 ~** http://www.twitter.com/stamos01/

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :

**Το αγιάζι της ενημέρωσης 01 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα τα ενδιαφέροντα    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/01-2014.html .-
~ Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Τρίτη  02 Αυγούστου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/02-2014.html  ,.- 
~ Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη  03 Σεπτεμβρίου  2014      :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html .- 
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html ,  Α.Μέρος ,
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014 2ο Μέρος   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014-2.html , .-
~ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ  παρουσιάσεις  3η συνάχεια  Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/3-04-2014.html ,.- 
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/04-2014.html  ,.- 
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΆΔΑΣ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΦΑΡΑΓΓΙΑ    Παρασκευή  05  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014-03-2014-03-2014-1-video.html   
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/05-2014.html  ,
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/06-2014.html ,.-
~Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~  Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~ Αθλητικό Σ/Κ 06 και 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/06-07-2014.html ,.-
~ Μεσσηνιακή  ενημέρωση Κυριακή  07  Σεπτεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html  ,._-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  08  Σεπτεμβρίου  2014    : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/08-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html , .-  
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014 :  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html ,.-  
~   Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html,.--
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html ,.-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Τετάρτη  10  Σεπτεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html , .-
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/11-2014.html , .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή   12  Σεπτεμβρίου  2014     : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html ,.-~
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Παρασκευή  12 Σεπτεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/12-2014.html ,.-  
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/13-2014.html ,.-  
~  Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο  13  και  14  Σεπτεμβρίου  2014   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/13-14-2014.html ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/14-2014.html  ,.-  
~  Εκδρομή διαδρομές ημερήσια στην ΜΑΝΗ Κυριακή 14/09/2014 Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/14092014-15-2014.html ,.- 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης και Επιλογές  σημαντικών  θεμάτων και  ενδιαφέροντος , Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/15-2014.html,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/16-2014.html ,.-
~Άρωμα από αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/17-2014.html  -
 Άρωμα  από  Μεσσηνιακό  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~Επιλογές  -Διαλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  18 Σεπτεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~ Επιλογές θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.
~ Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  19  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/09/19-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  20  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/20-2014.html ,.-
~  Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2014 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/20-21-2014.html ,.-
~ Άρωμα  στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  21  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/21-2014.html ,.-
~ Άρωμα  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  22 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/22-2014.html ,.-  
~                                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου