ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ενημέρωση του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου 2013

Ενημέρωση  του  Σαββάτου  16  Νοεμβρίου  2013  :
 


*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :

*** Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την 40ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου    * Επί ποδός 7.000 αστυνομικοί
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την 40ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Την περιφρούρηση του κτιρίου θα αναλάβουν φοιτητές και καθηγητές   (Φωτογραφία:  Icon )
~ Συνεχίζονται και το Σάββατο, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας οι εκδηλώσεις για την 40ή επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.Οι πύλες του Πολυτεχνείου ανοίγουν, όπως κάθε χρόνο, στις 09:30 και κλείνουν στις 21:00, ενώ την περιφρούρηση του κτιρίου έχουν αναλάβει φοιτητές και καθηγητές.Χιλιάδες φοιτητές, απλός κόσμος, εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων έχουν ήδη σπεύσει στο ΕΜΠ για να καταθέσουν ένα λουλούδι στο Μνημείο.
Την Κυριακή, οι πύλες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν στις 13:00 και θα ακολουθήσει η πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στις 15:00.
Περίπου 7.000 αστυνομικοί είναι επί ποδός, ενώ σε κλοιό ασφαλείας θα βρίσκονται η αμερικάνικη πρεσβεία, η Βουλή, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, το Ραδιομέγαρο της Αγ.Παρασκευής, καθώς και γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Το δόγμα για μια ακόμα φορά είναι της μηδενικής ανοχής, αλλά και των προληπτικών προσαγωγών.  ΔΟΛ .- in.gr

*** Συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά στο Βερολίνο στις 22 Νοεμβρίου   * Ενώ πιέζει η τρόικα
Συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά στο Βερολίνο στις 22 Νοεμβρίου

Ο Αντώνης Σαμαράς σε προηγούμενη συνάντησή του με την καγκελάριο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
~ Στο Βερολίνο μεταβαίνει στις 22 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να έχει μία ακόμα συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ. Η συνάντηση θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη με δεδομένη την εκκρεμότητα στην αξιολόγηση της τρόικας για τη δόση του 1 δισ. ευρώ, αλλά και των πιέσεων που ασκεί το Eurogroup στην Αθήνα να κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα.Ο πρωθυπουργός αναμένεται να παραθέσει τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς για τη μη λήψη νέων μέτρων λιτότητας για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, ενώ θα διερευνήσει και τις περαιτέρω προθέσεις της νέας γερμανικής κυβέρνησης που αναμένεται να προκύψει μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ CDU και SPD.
Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο συνέδριο «Συνάντηση Ηγετών για την οικονομία» που διοργανώνει η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

***  Πελοποννησιακός… πόλεμος για το στέμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας         
          Θα ήταν αδύνατο για την εμπνεύστρια του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, Μελίνα Μερκούρη, το 1985, να προβλέψει ότι η ιδέα της θα κατέληγε το 2013 σε- ούτε λίγο ούτε πολύ- «πελοποννησιακό πόλεμο». Ήδη τρεις πόλεις (Καλαμάτα, Τρίπολη, Ναύπλιο) μονομαχούν για το ποια θα επικρατήσει στην απόφαση των Βρυξελλών το 2015.
Επιπλέον, δεν είναι μόνο ο Μοριάς που ερίζει. Στο χορό έχουν μπει και ο Πειραιάς, η Σύρος, η Καβάλα, αλλά και η Ξάνθη. Δηλαδή, πρόκειται για γενική σύρραξη!
Όλα ξεκίνησαν από την Τρίπολη, ακολούθησε η Καλαμάτα, και στο τέλος μπήκε το Ναύπλιο στη λίστα με τις υποψηφιότητες για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021. Την πρόταση για να επιλεγεί το Ναύπλιο ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 εισηγήθηκε ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, σε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου των προηγούμενων ημερών.
Ο κ. Κωστούρος τόνισε πως η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας έχει υπέρ της σημαντικά επιχειρήματα για την επιλογή της, όπως: το ιστορικό υπόβαθρο, το προϊστορικό και βυζαντινό παρελθόν της περιοχής, την αρχιτεκτονική του Ναυπλίου που είναι χωρίς άλλο το καθρέφτισμα της ιστορικής του μοίρας, την υποδομή σε υφιστάμενους ή εν δυνάμει υπαίθριους συναυλιακούς χώρους, όπως το Βουλευτικό, το Παλαμήδι, το Μπούρτζι και εν κατακλείδι ολόκληρη την παλιά πόλη. Επίσης, το νεότερο θεσμό διεθνούς εμβέλειας, το Φεστιβάλ Ναυπλίου. Η πρόταση υπερψηφίσθηκε από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το Ναύπλιο είχε θέσει και πάλι υποψηφιότητα το 1997, αλλά την τελευταία στιγμή την απέσυρε, προς χάριν της Θεσσαλονίκης.
Πάντως, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης φρόντισε να ρίξει περισσότερο λάδι στη φωτιά, χαρακτηρίζοντας την πρόταση της Καλαμάτας ως μη «σοβαρή». Αναφέρθηκε στο μεγάλο κόστος ενός ανάλογου εγχειρήματος, αλλά δεν ξεκαθάρισε γιατί τα παραπάνω ισχύουν μόνο για την Καλαμάτα και όχι, ας πούμε, για την Τρίπολη!
Από την πλευρά του, ερωτώμενος ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παν. Νίκας, για την υποψηφιότητα του Ναυπλίου για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, δήλωσε ότι δεν αντιλαμβάνεται την υποψηφιότητα αυτής της πόλης ή άλλων πόλεων ως εχθρική ενέργεια κατά της Καλαμάτας, αλλά ως συμμετοχή σε μια ανταγωνιστική διαδικασία, όπου επιβάλλεται – με δικαιοσύνη, αντικειμενικότητα και εντιμότητα – να προκριθεί η πόλη που έχει τον πληρέστερο φάκελο.
Απ’ αυτή τη διαδικασία θα βγουν ωφελημένες ακόμα και όσες πόλεις αποτύχουν να προκριθούν, με την προϋπόθεση ότι δούλεψαν με σοβαρότητα.
Για τις αρνητικές δηλώσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου σχετικά με την υποψηφιότητα της Καλαμάτας, ο δήμαρχος δήλωσε ότι είναι δυσεξήγητες και, πάντως, χωρίς πολιτική σημασία, ανοίγοντας ακόμα περισσότερο το... χάσμα που τους χωρίζει.
Απ’ όλη την ιστορία θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το κόστος της υποψηφιότητας μπορεί να ξεκινήσει από 25.000 ευρώ και να φτάσει άγνωστο σε τι ύψος, ανάλογα με το φάκελο που θέλει να παρουσιάσει. Βέβαια, στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, προκαλούν διάφορα ερωτήματα το πού και το πώς θα βρεθούν τα χρήματα.
Το βραβείο, πάντως, είναι ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και δίνεται κάποιους μήνες πριν από την έναρξη των όποιων εκδηλώσεων στην τιμώμενη πόλη. Εκτός, όμως από τη συγκεκριμένη πηγή χρηματοδότησης, ενισχύσεις μπορεί να δοθούν από την Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Η επιδότηση φτάνει μέχρι το 60% του συνολικού προϋπολογισμού του υποβληθέντος σχεδίου, κάτι που σημαίνει ότι η πόλη που θα κερδίσει την κούρσα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ανταποκριθεί στο ρόλο της.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
***  Τρομοκρατική επίθεση έξω από τα γραφεία της ιστοσελίδας defencenet.gr :
 Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία ειδησεογραφικής ιστοσελίδας defencenet.gr στην όδο Μέρλιν, στο Κολωνάκι. Οπως αναφέρει και το defencenet η πρώτη έκρηξη έξω από τα γραφεία του σημειώθηκε στις 02.20 και αμέσως ο δρόμος γέμισε καπνούς. Οι δημοσιογράφοι της βάρδιας στα γραφεία του site που εργάζονταν εκείνη την στιγμή ταρακουνήθηκαν αρχικά και εν συνεχεία πετάχθηκαν έξω, ενώ αστυνομικές δυνάμεις από την Βουλή που απέχει περίπου 150 μέτρα από το σημείο της έκρηξης έφτασαν στο σημείο. Λίγη ώρα αργότερα μια δεύτερη έκρηξη, όχι εξίσου δυνατή με την πρώτη έκρηξη συνέβη περίπου 20 μέτρα δίπλα από τα γραφεία. Αμέσως αποκλείστηκε ο δρόμος και αναμένεται η άφιξη του κλιμακίου της αντιτρομοκρατικής μαζί με ειδικούς πυροτεχνουργούς και οι αστυνομικοί είχαν φτάσει. Πηγή: www.iefimerida.gr - 

***  Προκήρυξη νέων θέσεων επικουρικών ιατρών          
           Τρεις νέες θέσεις επικουρικών ιατρών για τη Νοσοκομειακή Μονάδα Καλαμάτας και μία θέση για τη Νοσοκομειακή Μονάδα Κυπαρισσίας συμπεριλαμβάνονται στην τελευταία προκήρυξη Επικουρικού Ιατρικού Προσωπικού που δημοσίευσε το υπουργείο Υγείας.
Ειδικότερα, προβλέπονται:
Νοσοκομειακή Μονάδα Καλαμάτας
Αναισθησιολογία (1)
Βιοπαθολογία      (1)
Παθολογία            (1)
  Νοσοκομειακή Μονάδα Κυπαρισσίας
Καρδιολογία         (1)
 
***   Εγκαινιάστηκε η έκθεση για τη Μαρία Κάλλας          
           Η έκθεση-αφιέρωμα για τα 90 έτη από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας και τα 6 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας» εγκαινιάστηκε χθες βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Μελιγαλά.
Η έκθεση, την οποία διοργάνωσε Σύλλογος σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και το Δήμο Οιχαλίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας,  περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, καθώς και γνήσια αντίγραφα επιστολών της μεγάλης ντίβας από το αρχείο του Δήμου Αθηναίων και της «Τεχνόπολις» στο Γκάζι.
Μετά την τελετή των εγκαινίων προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας», γυρισμένο από τα μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας», που απεικονίζει ένα ταξίδι σε μέρη όπου βρέθηκε η μεγάλη σοπράνο και στιγμάτισε με τις ερμηνείες της, ξεκινώντας από το Νιοχώρι Ιθώμης, όπου βρίσκεται το πατρικό της σπίτι και το οποίο πρόκειται να γίνει μουσείο αφιερωμένο στη μνήμη της.
Επόμενος σταθμός της έκθεσης το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, όπου θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα 18 έως και την Κυριακή 24 του μήνα.
 
*** Τουλάχιστον μην προκαλείτε τον κόσμο, κύριοι βουλευτές          
            Σε χθεσινή πρωινή εκπομπή ενημέρωσης μεταξύ των καλεσμένων ήταν και η βουλευτής Σοφία Βούλτεψη, η οποία υποστήριζε ότι με τη βουλευτική αποζημίωση οριακά «τα βγάζουν πέρα», αφού έχουν υψηλά ενοίκια στα γραφεία, όπως και έξοδα κίνησης.
Σας παρακαλούμε, μην προκαλείτε τόσο τον κόσμο! Αν το ενοίκιο στο κέντρο της Αθήνας είναι υψηλό, πηγαίνετε κάπου αλλού να νοικιάσετε. Όσο για τα έξοδα μετακίνησης, πάρτε και καμιά φορά το Μετρό. Π.Μπ.
Σημείωση η  βουλευτική  αποζημίωση στο  σύνολό της υπολογίζεται  στα 8.500 ευρώ  μηνιαίως  αφορολόγητα. Κανονικός μισσθός  5,500 ευρώ συν διάφορες μηνιαίς αποζηιώσεις  , επιτροπ΄ων , γραφείων , αυτοκινήτου κινήσεις κ.λ.π. Σ.Σ.
 
*** Ολοκληρώνεται το έργο στη Μικρή Μαντίνεια
Ολοκληρώνεται το έργο προστασίας της ακτής στη Μικρή Μαντίνεια, όμως στην περιοχή αυτή παρατηρείται μείωση του πλάτους της παραλίας έμπροσθεν του «Τουριστικού». Το φαινόμενο μελετάται και σχετική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας. Οι τεχνικοί είναι καθησυχαστικοί για την αποκατάσταση του εύρους της παραλιακής ζώνης. Το έργο, προϋπολογισμού 1.395.378 ευρώ, με έκπτωση 28%, υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στο πλαίσιό του κατασκευάστηκε ένας πρόβολος προς βορράν και ένας κυματοθραύστης προς νότον, στο ύψος του ηρώου και μεταξύ αυτών 4 «μπαστούνια» κάθετα προς την ακτή. Είναι ένα έργο που λύνει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα διάβρωσης της ακτογραμμής, το οποίο εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις. Σημειώνεται ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να σπάσει ο παραλιακός δρόμος της Μικρής Μαντίνειας και μαζί να καταστραφούν ο αγωγός ύδρευσης και αποχέτευσης που βρίσκονται κάτω από τον ασφαλτοτάπητα. Πάντως, όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα πρέπει να ξηλωθεί και να ανακατασκευαστεί ο δρόμος, γιατί κάτω από τον τάπητα έχουν δημιουργηθεί σπηλαιώσεις από τη θάλασσα που τραβούσε το υλικό της υπόβασης. Α.Π. - 
 
*** Βρέθηκε νεκρός 44χρονος Νιγηριανός στην Καλαμάτα          
          
Νεκρός βρέθηκε χθες το πρωί στην Καλαμάτα, στο σπίτι Έλληνα που τον φιλοξενούσε, ένας 44χρονος Νιγηριανός, ο οποίος αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα και διαβήτη.
Η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί, ενώ διατάχθηκε νεκροψία και νεκροτομή για να διακριβωθούν τα ακριβή αίτια του αιφνίδιου θανάτου του άτυχου 44χρονου. 




*** Σεισμική δόνηση στην Καλαμάτα 
Ανησυχία προκάλεσε στην Καλαμάτα ο σεισμός που έγινε στην περιοχή της Κάτω Άμφειας (12 χλμ Βορειοδυτικά της Καλαμάτας) με εστιακό βάθος μόλις τα 5 χλμ κάτι που τον έκανε ιδιαίτερα αισθητό. Το μέγεθος του σεισμού σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν 3,1 ρίχτερ. - 

*** «Θάρρος» Κυνήγι και κυνοφιλία              
Επιμέλεια: Παναγιώτης Χλάπας
ΚΡΥΦΟΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ

1. Άκυρο το πρόστιμο των 2.700 ευρώ που επιβλήθηκε στους δύο κυνηγούς που κατηγορήθηκαν από «φιλόζωη» ότι κατά τη μεταφορά των σκύλων τους δεν τηρούσαν τα κατά το νόμο προβλεπόμενα για την ευζωία και μεταφορά ζωών συντροφιάς! Τελικά, η αλήθεια και το δίκιο έλαμψαν και ήρθε η δικαίωση!
2. Εντυπωσιακό σε μέγεθος αγριογούρουνο (200 κιλά) θήρευσε παρέα κυνηγών στους Γαργαλιάνους. Επιβεβαιώνεται έτσι η άποψη ότι οι αγριόχοιροι στην Πελοπόννησο δεν είναι απλά πολλοί, αλλά είναι και ιδιαίτερα μεγάλοι. Ίσως αυτό να είναι και αποτέλεσμα υβριδισμού που πολλοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει!
3. Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για το 2014 παρουσίασε ο Κ.Ο.Μ. στην έκτακτη γενική συνέλευση της περασμένης Τετάρτης. Το νέο Δ.Σ., με την υποστήριξη των μελών του δραστήριου ομίλου, έχει στόχο να κάνει την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία γενικότερα κυνοφιλικό τουριστικό προορισμό!
4. Ο Κ.Ο.Μ είναι ο παλαιότερος κυνοφιλικός όμιλος στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε αμέσως μετά τον Κ.Ο.Ε. (Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδας) και τα τελευταία 15 χρόνια διοργανώνει, εκτός από πανελλήνιους αγώνες πρακτικού κυνηγίου, την καθιερωμένη πια Πανελλήνια Έκθεση Μορφολογίας, που γνωρίζει μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό! Λύσσα:  «Ο εχθρός εντός των πυλών!»
 Δυστυχώς, μετά από δεκαετίες, η λύσσα είναι και πάλι στη χώρα μας! Η χαλάρωση των προγραμμάτων εμβολιασμών των άγριων ζώων στις γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία και Τουρκία) είχε ως αποτέλεσμα φέτος να εμφανιστούν τα πρώτα κρούσματα μολυσμένων αλεπούδων (αποτελούν και τη σημαντικότερη δεξαμενή του ιού στο περιβάλλον). Δε χρειάστηκε πολύ για να έχουμε τα πρώτα κρούσματα σε σκύλο και γάτα στη χώρα μας και, τέλος, σε άνθρωπο!
Τις τελευταίες ημέρες σημάνθηκε συναγερμός και από τη Γαλλία και την Ολλανδία, όπου βρέθηκαν άρρωστα ζώα. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, ο νόμος δεν τηρείται από πολλούς, καθώς δεν εμβολιάζουν τους σκύλους τους, όπως υποχρεούνται, για τη λύσσα, με τη δικαιολογία της μη ύπαρξης της νόσου στη χώρα μας, από αμέλεια ή από μια εντελώς γελοία φήμη που μόνο στην Ελλάδα (ως συνήθως) υπάρχει: πως ο σκύλος δε θα έχει την ίδια δυνατότητα οσμής μετά τον εμβολιασμό. Αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα και σε καμία χώρα του κόσμου (και σε χώρες με τεράστια παράδοση στο κυνήγι, όπως Αγγλία, Σκωτία κ.α.) δεν έχει περιγραφεί ποτέ τέτοιο περιστατικό. Επομένως, ΟΛΟΙ εμβολιάζουν συστηματικά τα ζώα τους.
Ο σημαντικότερος λόγος είναι η αποφυγή μετάδοσης της νόσου στον άνθρωπο κατ’ επέκταση, μιας και ο εμβολιασμένος σκύλος και γάτα δεν μπορούν να νοσήσουν. Ο εμβολιασμός στη χώρα μας είναι ετήσιος και γίνεται ταυτόχρονα με τα υπόλοιπα εμβόλια, τις περισσότερες φορές χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Είναι υποχρεωτική, βεβαίως, η εξέταση από κτηνίατρο, για να διαπιστωθεί πως το ζώο είναι σε άριστη κατάσταση κλινικά και μετά να εμβολιαστεί, να σφραγιστεί το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριο για ζώα που βγαίνουν από τη χώρα (30 ημέρες πριν ταξιδέψουν minimum), αλλά και να δοθεί η ειδική ταυτότητα που υποδηλώνει πως ο σκύλος είναι προστατευμένος έναντι της λύσσας. Πανευρωπαϊκά γίνεται εμβολιασμός και των άγριων ζώων με δολώματα μέσα σε τροφή που διασκορπίζoνται, κυρίως στα δάση. Αν ο σκύλος μας φάει το δόλωμα αυτό, δε διατρέχει κανέναν κίνδυνο, αλλά καλό θα ήταν να αποφύγουμε να έρθουμε σε επαφή με τα δόντια του τις πρώτες δύο ώρες μέχρι να εξαφανιστούν τα ίχνη του εμβολίου. Αν τώρα δαγκωθεί κάποιος από ύποπτο ζώο, το καλύτερο είναι να κάνει αμέσως αντιλυσσικούς εμβολιασμούς στο πλησιέστερο νοσοκομείο και το ζώο να μπει σε καραντίνα για 2 εβδομάδες, ώστε, εάν εμφανίσει συμπτώματα της νόσου, να θανατωθεί. ΠΟΤΕ δεν αμελούμε να κάνουμε αντιλυσσική θεραπεία, αν δαγκωθούμε, ούτε για μία ημέρα! Αν ο ιός πολλαπλασιαστεί στον οργανισμό μας και δεν τον προλάβουμε, οδηγούμαστε στο θάνατο, δεν υπάρχει καμία θεραπεία! Επομένως, ΟΛΟΙ, χωρίς καμιά εξαίρεση, εμβολιάζουμε συστηματικά τα ζώα μας και δε ρισκάρουμε τη ζωή μας, τη ζωή άλλων ανθρώπων, αλλά και των ίδιων των σκύλων και γάτων μας.
του Κώστα Αντωνόπουλου
Ηρώων 107, Καλαμάτα
www.vetinary.gr
τηλ 27210 28674ΣΚΥΛΟΣ 
 To αίνιγμα της διατροφής του 
 Όλοι οι κυνόφιλοι κυνηγοί -την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον- «ψάχνονται» όλο και περισσότερο για ποιοτικότερες και ταυτόχρονα όσο το δυνατό πιο οικονομικές τροφές για τους αγαπημένους τους τετράποδους κυνηγητικούς συντρόφους.
Όμως, καταφέρνουμε να ανακαλύψουμε την ποιοτικότερη και οικονομικά συμφερότερη τροφή ή όχι;
Σε μια συζήτηση που πρόσφατα είχα με έναν άνθρωπο που γνωρίζει πολλά στο χώρο των τροφών για σκύλους και δραστηριοποιείται –μέσα από την εταιρεία του –σε ολόκληρη την Ευρώπη, έθεσα ερωτήματα που θεωρώ πως από λίγο ως πολύ ενδιαφέρουν όλους τους κυνηγούς ή όχι που είμαστε κάτοχοι ενός ή περισσότερων σκύλων.
Ξεκίνησα, λοιπόν, ρωτώντας αν είναι προτιμότερο το μαγειρευτό φαγητό ή η ξηρά τροφή του εμπορίου (κροκέτα). Η απάντησή του ήταν ευθεία, απλή και ξεκάθαρη: το μαγειρευτό φαγητό εάν περιέχει την κατάλληλη ποσότητα κρέατος, λαχανικών, υδατανθράκων και βιταμινών είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να δώσει κάποιος στο σκύλο του!
Ποιος, όμως, μπορεί να εξασφαλίσει ένα ισορροπημένο σιτηρέσιο χωρίς υπερβολές ή ελλείψεις; Και, πάνω από όλα, ποιος διαθέτει τον κατάλληλο χώρο και τον απαιτούμενο χρόνο για την παρασκευή του εν λόγω σιτηρεσίου; Ουσιαστικά πολλοί λίγοι διαθέτουν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Αν λάβουμε υπόψη μας πως ακόμα λιγότεροι έχουν πρόσβαση σε οικονομικές – ποιοτικές πρώτες ύλες (κρέας, λαχανικά κ.λπ.), ουσιαστικά η ξηρά τροφή του εμπορίου αποτελεί μονόδρομο.
Οδηγούμενοι, όμως, στα ράφια ενός pet-shop ή διαβάζοντας κάποια διαφήμιση, τι είναι αυτό που κάποιος θα πρέπει να προσέξει σε ό,τι αφορά την ποιοτικότερη επιλογή ξηράς τροφής; «Οι περισσότεροι μένουν στην ανάγνωση των ποσοστών πρωτεΐνης και ενθουσιάζονται με τα νούμερα 29, 30, 32 κ.λπ. Ελάχιστοι, όμως, είναι αυτοί που ψάχνουν λίγο παραπάνω από πού προέρχεται αυτή η πρωτεΐνη. Πρωτεΐνη μπορούμε να πάρουμε, για παράδειγμα, από τη σόγια, από τα νύχια ή τα πούπουλα των πουλερικών ή απλά, όπως είναι το φυσιολογικό, από κομμάτια κρέατος!
Συμπέρασμα: δεν έχει σημασία τόσο αν η πρωτεΐνη είναι 28% ή 32%, αλλά από πού προέρχεται! Όπως, άλλωστε, είναι γνωστό, ο θεός έπλασε το σκύλο σαρκοφάγο και όχι χορτοφάγο, γι’ αυτό κιόλας τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται περιπτώσεις αυξημένου ζακχάρου ή ακόμα και διαβήτη σε σκύλους, αποτέλεσμα της αδυναμίας του συκωτιού τους να επεξεργαστεί τις πρώτες ύλες της ξηράς τροφής που τους δίνουμε!
Στη σχεδόν «γείτονα» Ρουμανία η μεγαλύτερη εταιρεία διακίνησης τροφών για σκύλους και γάτες ξεκίνησε το 2007 μια τεράστια καμπάνια για το πώς –τονίζω το πώς –και όχι ποια ξηρά τροφή πρέπει να επιλέγουμε. Αποτέλεσμα, κολοσσοί του χώρου των «σκυλοτροφών» βρέθηκαν να χάνουν σημαντικό έδαφος από φθηνότερες, λιγότερο διαφημιζόμενες, αλλά εξίσου ποιοτικές τροφές!
Κοινό πια μυστικό πως το 25% ή και 40% της τιμής μιας επώνυμης ακριβής τροφής παρά πολλές φορές είναι το κόστος του marketing και της διαφήμισης!
Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής σε κάθε περίπτωση είναι πως το μεγάλο πρόβλημα όλων των εταιρειών παραγωγής «σκυλοτροφών» είναι οι ποιοτικές πρώτες ύλες που, πέρα από υψηλό κόστος προμήθειας, είναι και δυσεύρετες, αν αναλογιστεί τις τεράστιες ποσότητες που χρειάζονται οι βιομηχανίες ζωοτροφών!
Πολλοί ψάχνουν για τροφές SUPER PREMIUM και ουσιαστικά δε γνωρίζουν ότι ο διαχωρισμός των τροφών σε PREMIUM και SUPER PREMIUM είναι κάτι που δε στηρίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια, αλλά ουσιαστικά σε κριτήρια τιμής πώλησης!
Επίσης, πολύ πρόσφατα έμαθα πως, εάν μια κροκέτα περιέχει κατ’ ελάχιστο 4% κρέας από κάποιο συγκεκριμένο είδος ζώου, π.χ. αρνί, θεωρείται πως είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από φρέσκο κρέας αρνιού, κάτι που ουσιαστικά δεν είναι ειλικρινές, μια και το υπόλοιπο 96% της κροκέτας είναι από άλλες πρώτες ύλες, πιθανόν εξ ολοκλήρου φυτικές! Καλαμπόκι, σόγια, σιτάρι, αλλά και κομμάτια ξύλου μελαμίνη, στάχτη και χίλια δυο άλλα συνήθως γεμίζουν το κατά τα άλλα γευστικό πιάτο του σκύλου μας. Συνήθως διαμαρτυρόμαστε ότι «ανάβει» εύκολα, ότι πίνει πολύ νερό, ότι έχει πολλά και δύσοσμα κόπρανα, ότι έχει χάσει τη σπιρτάδα στο βλέμμα του και τη γυαλάδα και τη χρωστική του τριχώματος!
Όλα αυτά είναι προφανή σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με τη διατροφή του, μια διατροφή που εμείς επιλέγουμε για αυτόν, κοιτώντας μόνο επιφανειακά το λαμπερό σακί ή τον καλοντυμένο πλασιέ που μας την «πασάρει».
Τώρα πια όμως, και ίσως με αφορμή την κρίση, ήρθε η ώρα να διαβάζουμε τη συσκευασία πριν αποφασίσουμε να αγοράσουμε μια κροκέτα. Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να ρωτάμε και να απαιτούμε απαντήσεις από αυτόν που μας την προμηθεύει και, τέλος, ήρθε η ώρα με μια σχετική έρευνα αγοράς να ρίξουμε το κόστος προμήθειας της ξηράς τροφής, αγοράζοντάς την –όπως τελευταία γίνεται- απευθείας από τον εισαγωγέα ή τον κατασκευαστή, γλιτώνοντας το πιθανό κέρδος του μεσάζοντα ή του μεταφορέα!
Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω πως δεν είμαι ειδικός και όσα παραπάνω ανέφερα –αλλά και όσα δεν έγραψα αλλά γνωρίζω- είναι αποτέλεσμα προσωπικών μου εμπειριών και ερωταπαντήσεων. Ένα όμως είναι βέβαιο, ο σκύλος είναι ζώο σαρκοφάγο και έτσι θα πρέπει να επιλέγουμε ή και να δημιουργούμε την τροφή του, εάν θέλουμε να έχουμε έναν υγιή και δυνατό σύντροφο στο κυνήγι, αλλά και έναν όσο το δυνατό μακροβιότερο και υγιέστερο φίλο στην καθημερινότητά μας!!

 ***  Δεν πείθει η νεολαία ΠΑΣΟΚ …          
    Όσο και αν η Νεολαία ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφασή της να τυπώσει το πρόσωπο του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα στην αφίσα της για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ισχυριζόμενη ότι ο νεκρός είναι σύμβολο του αγώνα για τη Δημοκρατία και «τα σύμβολα ανήκουν σε όλον το λαό», έχει εμφανώς υποπέσει σε ολίσθημα.
Όχι μόνο επειδή τα σύμβολα που ανήκουν σε όλον το λαό τα αναδεικνύει η Ιστορία σε βάθος χρόνου, αλλά και επειδή είναι τουλάχιστον άκομψο για την οικογένεια του αδικοχαμένου νέου να χρησιμοποιείς αυθαίρετα το όνομα και την εικόνα του για να περάσεις τα δικά σου μηνύματα, τη δική σου γραμμή. 
 
***  20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα
για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Το σημαντικότερο κείμενο για τα δικαιώματα του παιδιού, η Διεθνής Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ρυθμίζει τις υποχρεώσεις των κρατών για την προστασία και την προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού.

Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1989 και τέθηκε σε ισχύ στις 2 Σεπτεμβρίου 1990. Μέχρι σήμερα έχει κυρωθεί από 193 χώρες. Στην Ελλάδα κυρώθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1992 με τον Ν.2101/92.
Περιλαμβάνει τρεις μεγάλες κατηγορίες δικαιωμάτων
Προστασία (από κάθε μορφής κακοποίηση, εκμετάλλευση, διάκριση, ρατσισμό, κ.λπ.)
  • Παροχές (δικαίωμα στην εκπαίδευση, την υγεία, την πρόνοια, την ψυχαγωγία, κ.λπ.)
  • Συμμετοχή (δικαίωμα στην έκφραση γνώμης, την πληροφόρηση, τον ελεύθερο χρόνο, κ.λπ.)
 Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της Σύμβασης εδώ.
Διαβάστε τη Σύμβαση με απλά λόγια εδώ
ή στο φυλλάδιό μας "Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού με απλά λόγια".
Η Σύμβαση άρθρο προς άρθρο
1 έως 41: Τα δικαιώματα
1 Ορισμός έννοιας "παιδί"
2 Αρχή της μη διάκρισης
3 Συμφέρον του παιδιού
4 Λήψη μέτρων εφαρμογής
5 Ρόλος γονέων & κηδεμόνων
6 Ζωή και ανάπτυξη
7 Όνομα & ιθαγένεια
8 Ταυτότητα
9 Χωρισμός από γονείς
10 Οικογενειακή επανένωση
11 Αθέμιτες μετακινήσεις
12 Σεβασμός απόψεων του παιδιού
13 Ελευθερία έκφρασης
14 Ελευθερία σκέψης & θρησκείας
15 Ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικά
16 Απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής
17 ΜΜΕ - πληροφόρηση
18 Ευθύνη γονέων - κέντρα παιδικής φροντίδας
19 Βία, παραμέληση, εκμετάλλευση
20 Εναλλακτική επιμέλεια
21 Υιοθεσία
22 Παιδιά πρόσφυγες
23 Παιδιά με ειδικές ανάγκες
24 Υγεία & ιατρικές υπηρεσίες
25 Αναθεώρηση αναδοχής
26 Κοινωνική πρόνοια και ασφάλιση
27 Ανάπτυξη - επίπεδο ζωής
28 Εκπαίδευση
29 Σκοποί εκπαίδευσης
30 Μειονότητες
31 Ελεύθερος χρόνος - ψυχαγωγία
32 Παιδική εργασία - οικονομική εκμετάλλευση
33 Ναρκωτικά
34 Σεξουαλική εκμετάλλευση & βία
35 Απαγωγή - εμπορία παιδιών
36 Aλλες μορφές εκμετάλλευσης
37 Βασανιστήρια - στέρηση ελευθερία
38 Ένοπλες συρράξεις
39 Επανένταξη παιδιού-θύματος
40 Ποινική μεταχείριση
41 Ευνοϊκότερη ρύθμιση
42 έως 45: Εφαρμογή και έλεγχος
42 Γνωστοποίηση
43 Επιτροπή
44 Εκθέσεις κρατών
45 Συνεργασία
46 έως 54: Ισχύς και αναθεώρηση
46 Υπογραφή
47 Επικύρωση
48 Προσχώρηση
49 Ισχύς
50 Αναθεώρηση
51 Επιφυλάξεις
52 Καταγγελία
53 Θεσμοφύλακας
54 Επίσημες γλώσσες δημοσίευσης   ,  To hamomilaki
 
***  Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας
341 συλλήψεις σε 50 χώρες

386 children rescued
386 ανήλικα θύματα «γλίτωσαν από τη σεξουαλική εκμετάλλευση»


.Από το 2010 η έρευνα στο πλαίσιο της οποίας διασώθηκαν περίπου 386 παιδιά. Το 2011 συνελήφθη στο Τορόντο ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος.
Τρία χρόνια διήρκεσε η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών δικτύου παιδικής πορνογραφίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Τορόντο, στον Καναδά, έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 341 άνθρωποι ενώ στο πλαίσιο της έρευνας διασώθηκαν περίπου 350 παιδιά.
Στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκε εταιρεία με έδρα το Τορόντο, η οποία κατηγορείται ότι πωλούσε DVD και διαδικτυακά βίντεο με γυμνά αγόρια στη Γερμανία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία.
Η Azov Films προωθούσε το υλικό στην αγορά ως «γυμνιστικό» και ισχυριζόταν ότι είναι νόμιμο σε Καναδά και ΗΠΑ.
Οι ταινίες διανεμήθηκαν σε 94 χώρες, σημειώνει η αστυνομία του Τορόντο, σύμφωνα με το δίκτυο BBC.
Ο επικεφαλής της εταιρείας, ο Καναδός Μπράιαν Γουέι, 41 ετών, κάτοικος Τορόντο, φέρεται ως ο εγκέφαλος του δικτύου και έχει συλληφθεί από το Μάιο του 2011, οπότε και συνελήφθη, σε επιχείρηση η οποία είχε κρατηθεί απόρρητη, μεταδίδουν καναδικά μέσα ενημέρωσης.
Η αστυνομία σημείωσε ότι ο Καναδός πλήρωνε ενήλικες για να βιντεοσκοπούν σκηνές παιδεραστίας, τις οποίες στη συνέχεια πωλούσε μέσω του ιστότοπού του.
Ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης που είχε δημιουργήσει ο άνδρας αυτός ήταν μεγαλύτερος από 4 εκατομμύρια δολάρια (2,9 εκ. ευρώ).
Έπειτα από έρευνα που έγινε σε 50 χώρες συνελήφθησαν 341 άνθρωποι, 100 στον Καναδά και 240 σε άλλες χώρες, ενώ 386 ανήλικα θύματα «γλίτωσαν από τη σεξουαλική εκμετάλλευση», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας του Τορόντο.
 
***  Τα γεγονότα του Νοεμβρίου του 1973
μέσα από τα μάτια μιας γάτας...

Μια πρωτότυπη προσέγγιση στα γεγονότα του ’73.
Μέσα από τα µάτια μιας γάτας «περνά» η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών στην ταινία.
Ο δημιουργός του φιλμ αξιοποίησε πραγματικές λήψεις από τα γεγονότα του Νοεμβρίου του 1973 και τα «δείχνει» μέσα από τα μάτια μιας γάτας που ήταν στο Πολυτεχνείο τη μοιραία νύχτα, πριν από 12.410 συν μία ημέρες (εννοείται πριν την ημέρα παραγωγής της ταινίας).
Δείτε τη:

Σενάριο και σκηνοθεσία από τον Ιορδάνη Ανανιάδη και μουσική Θεόδωρου Βαμβουρέλη. Μια παραγωγή της ΕΡΤ Α.Ε. και των Cels Unlimited, Ιορδάνη Ανανιάδη, Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.   blogs.sch.gr
 
***
 
 
***ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
~* Και τώρα Βουκουρέστι με... προίκα το 3-1 ,εθνική  Ελλάδας
Και τώρα Βουκουρέστι με... προίκα το 3-1




  (Φωτογραφία:  Intime )

~** ΕΘΝΙΚΗ  ΕΛΛΑΔΑΣ  !!!!!!!!!!!! 3-1  νίκησε  χθές  στο πρώτο  αγώνα  προκριματικών  Μουντιάλ  Βραζιλίας την  εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ και  την προσεχή  Τρίοτη παίζει  την πρόκρισή  της .... !!!
ΒΙΝΤΕΟ  από τον αγώνα : ΔΕΙΤΕ  ΤΑ  !!!!
ΕΛΛΑΣ  -  ΡΟΥΜΑΝΙΑ 14΄ γκόλ  Κώστα  Μήτρογλου 15-11-2013 :  http://youtu.be/UZ47BMQCkzM  ,
ΕΛΛΑΣ -   ΡΟΥΜΑΝΙΑ  19΄ γκόλ  Στάνκου  15-11-2013: http://youtu.be/4dKdzmG85bc ,
ΕΛΛΑΣ  - ΡΟΥΜΑΝΙΑ  α΄ ημιχρ   2 - 1  28΄  γκόλ Δ  Σαλπιγκίδης 15/11/2013: http://youtu.be/RRm-WUC66JM ,
ΕΛΛΑΣ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ  3 -1  15 /11 /2013  τα  γκόλ : http://youtu.be/o5SfL0KY0gE ,
ΕΛΛΑΣ -  ΡΟΥΜΑΝΙΑ  3 - 1  15- 11- 2013  76΄  2ο γκόλ Κ. Μήτρογλου : http://youtu.be/i3b-_RwNflk .,
Ελλάς  -  Ρουμανία  3- 1  15 -11 -2013 : http://youtu.be/LdWOkxMr1ko
ΕΛΛΑΣ  -  ΡΟΥΜΑΝΙΑ  3 - 1  φάσεις  γκόλ 2013 : http://youtu.be/quxaUm06t_I  
ΕΛΛΑΣ -  ΡΟΥΜΑΝΙΑ  3- 1  Δηλώσεις Ι  Μανιάτη 2013 : http://youtu.be/rwiHYwDckSw ,
~ ΕΛΛΑΣ  -  ΡΟΥΜΑΝΙΑ  3 -1  15 -11- 2013  δηλώσεις Φερνάντο   Σάντος : http://youtu.be/KHmFSEghdr4 ,  
~ ΕΛΛΑΣ -  ΡΟΥΜΑΝΙΑ  3 - 1  Δηλώσεις Ι  Μανιάτη 15/ 11/ 2013 : http://youtu.be/eBtzg1yaZfM ,
~&**** Το πρώτο... ημίχρονο των μπαράζ για το Μουντιάλ της Βραζιλίας ανήκει στο παρελθόν. Η εθνική ομάδα πήρε το προβάδισμα που ήθελε (σίγουρα μπορούσε και να έχει αποκλείσει από την Παρασκευή κάθε πιθανότητα στην αντιπαλό της) και πάει Ρουμανία για να το κρατήσει.
Οι πιθανότητες είναι φυσικά μαζί της, όπως και η θετική ψυχολογία για το καλύτερο ίσως παιχνίδι της στα τελευταία χρόνια.
Όμως οι Ρουμάνοι έχουν αποδείξει σε όλη τη διάρκεια των προκριματικών του Μουντιάλ ότι είναι πολύ... σκληροί για να πεθάνουν.
Ετσι όπως είπε και ο Σάντος απομένει ακόμα το δεύτερο... ημίχρονο για τους πανηγυρισμούς.
Ο Πορτογάλος Ομοσπονδιακός τεχνικός δεν θα έχει στη διαθεσή του τον Κώστα κατσουράνη που συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες.
Ωστόσο το υπόλοιπο ρόστερ είναι πανέτοιμο για να κάνει το παιχνίδι που ούτως ή άλλως αρέσει στο αντιπροσοπευτικό μας συγκρότημα, δηλαδή το αμυντικογενές.
Από την άλλη οι Ρουμάνοι έχοντας ξεμείνει από αμυντικά χαφ και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πρέπει να παίξουν φουλ επίθεση (ζητάνε δύο γκολ μετά το 3-1 στο Καραϊσκάκη).
Να υπενθυμίσουμε ότι έντονη θα είναι η παρουσία των Ελλήνων στο γήπεδο του Βουκουρεστίου, καθώς αναμένεται να βρεθούν περίπου 1.500.


*** Τοπικό ποδόσφαιρο  ΕΠΣΜεσσηνίας Σαββατοκύριακου :
Οι διαιτητές της 8ης αγωνιστικής  Α΄ Τοπικού : Αναλυτικά τα ματς της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο, με τους διαιτητές που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Σήμερα -   3.00 μ.μ.
Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά
Εθνικός Μελιγαλά – ΑΟ Σπερχογείας  3-0 .- ^  : Ψηλοπαναγιώτης Γεωργαντάς, Τσαούση
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – Αστέρας Αρφαρών 2-2 .- ^ : Σερεμέτης, Κασκάνης, Τσίρμπας
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων 0-0 .- ^ : Η. Νικολόπουλος, Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη
6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί – ΑΟ Μεθώνης  1-0 .- ^ : Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Βρυώνης
 ~* Κυριακή 17 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Φιλιατρών
Εράνη Φιλιατρών – Ομόνοια: Ζαρακοβίτης, Σερεμέτης, Καστανάς
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης – ΑΟ Διαβολιτσίου: Η. Νικολόπουλος, Αθανασοπούλου, Κατσάς
Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Β. Μαλαφέκας»
ΑΣ Ανδρούσας – Δωριέας Δωρίου: Λάμιας, Λουκάς, Καλογερόπουλος
6.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Απόλλων Καλαμάτας – Τσικλητήρας Πύλου: Ψηλοπαναγιώτης, Κασκάνης, Παλλαδινός
Οι διαιτητές της 8ης αγωνιστικής  Β΄Τοπικό : Αναλυτικά οι συναντήσεις της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας που διεξάγονται σήμερα και αύριο, με τους διαιτητές που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
  Σήμερα -   3.00 μ.μ.
Γήπεδο Άριος
Νέος Άρις  - ΑΟ Ασπροχώματος 2-2 .- ^ :  Κότσαρης, Γιαννέας, Ρέκκας
Δημοτικό Γήπεδο Μικρομάνης
Αστέρας Μικρομάνης – Αστέρας Βαλύρας 1-2 .- ^ : Κυριακόπουλος, Δεδούσης, Τσουλάκος
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – Κεραυνός Καλαμάτας: Πλακογιάννης, Τσοπανάκης, Γιαννέτσος
Δημοτικό Γήπεδο Βλαχόπουλου
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – Ολυμπιακός Ανάληψης: Τουρλομούσης, Ταβουλαρέας, Σταυρόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – Χανδριναϊκός  1-1 .- ^ : Καρβούνης, Αδαμόπουλος, Αγγελακάκης
Δημοτικό Γήπεδο Καλλιθέας
ΠΑΟ Καλλιθέας – Παπαφλέσσας Χώρας: Γκούμας, Παλλαδινός, Μπασιλάρης
Δημοτικό Γήπεδο Λογγάς
ΑΕ Λογγάς – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας 1-1 .- ^ : Καραπιπέρης, Τσέλο, Στέφανος
6.00 μ.μ.
Aθλητική Κέντρο ΕΠΣΜ
Παπαφλέσσας ΄Αμφειας – Πανθουριακός 1-1 .- ^ : Λάμιας, Καστανάς, Ζαρακοβίτης
 ~* Κυριακή 17 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – Ηρακλής Καλαμάτας: Γεωργαντάς, Τσοπανάκης, Τσέλο
Δημοτικό Γήπεδο Κάμπου
ΑΕ Αβίας – Ηρακλής Κυπαρισσίας: Καραπιπέρης, Τσαούση, Ταβουλαρέας
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Πατίστα – Ακρίτας Κορώνης: Καρβούνης, Γιαννέας, Τσουκάλη
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Πανιώνιος – Αίαντας Καλαμάτας: Κυριακόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Τσουλάκος
6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Βέργας – Παναθηναϊκός Καλαμάτας: Γκούμας, Βρυώνης, Ρέκκας
Ρεπό: ΑΣ Μάνεσι
Οι διαιτητές της 4ης αγωνιστικής  Γ΄ Τοπικό : Αναλυτικά οι συναντήσεις της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο, με τους διαιτητές που τις «σφυρίζουν»,  έχουν ως εξής:
  Σήμερα -   3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Β. Μαλαφέκας»
Πανευαϊκός – ΑΕ Γαργαλιάνων 2-1 .- ^ : Κατσάς, Ζέρβα, Παυλοπούλου
Δημοτικό Γήπεδο Κοπανακίου
Διαγόρας Κοπανακίου – Θύελλα Μερόπης 0-0 .- ^ : Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος, Π. Ηλιόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Νικολάου Μεσσήνης
Αχιλλέας Αβραμιού – ΑΟ Στενωσιάς 0-5 .- ^ : Καστανάς, Σωτηρόπουλος, Μπότη
Δημοτικό Γήπεδο Κορώνης
Θύελλα Χαρακοπιού – ΑΣ Αμφιθέας 4-1 .- ^ : Καλογερόπουλος, Λαζαράκης, Παναγιωτόπουλος
 ~*  Κυριακή 17 Νοεμβρίου – 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Πλατέος
Ατρόμητος Πλατύ – ΠΑΟΚ: Λουκάς, Ταβουλαρέας, Π. Ηλιόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος
ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας – ΑΕ Αιθαίας: Αθανασοπούλου, Τσαούση, Πουλοπούλου
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Πράσινα Πουλιά – Ατρόμητος Καλαμάτας: Τουρλομούσης, Σκορπιδέας, Αναγνωστόπουλος
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Αναγέννηση Παραλίας – Ίκαρος Καλαμάτας: Σακκάς, Γαλακούτης, Κοντογιάννης
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Θησέας Καλαμάτας – Θύελλα Παραλίας: Σωτηρόπουλος, Λαζαράκης, Παπά
3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Πύλου
Νέστορας Πύλου – ΑΟ Χατζή: Αδαμόπουλος, Γιαννέτσος, Κυριόπουλος
Γήπεδο Πλάτσας
ΑΕ Μάνης – ΑΣ Δαναός: Τρίρμπας, Μπότη, Μανιατέας
Ρεπό: ΑΟ Διοδίων, ΠΑΟ Καλού Νερού, ΑΕΚ Καλαμάτας
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Δώδεκα αγώνες σήμερα…
Αγωνιστική δράση σήμερα και στους 4 ομίλους του παιδικού πρωταθλήματος που διοργανώνει η ΕΠΣΜ, καθώς διεξάγεται η 3η αγωνιστική. Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων με τους διαιτητές:
Ώρα 9.00 π.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΣ Δαναός – Πράσινα Πουλιά 0-3 .- ^ : Ζέρβα
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΕ Αιθαίας – Ολυμπιακός Καλαμάτας 1-0 .- ^ : Τσαούση
11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – Εράνη Φιλιατρών 5-0 .- ^ : Αντωνόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – Δωριέας Δωρίου 8-2 .- ^ : Π. Ηλιόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – Αίαντας Καλαμάτας: Ρέκκας
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Απόλλων Καλαμάτας – ΑΕ Μάνης: Τσαούση
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ομόνοια – Δόξα Καλαμάτας 3-1 .- ^ : Δεδούσης
Γήπεδο Μεσσηνιακού «Σταύρος Παπαδόπουλος»
Μεσσηνιακός – ΑΟ Φαραί 6-0 .- ^ : Αναγνωστόπουλος
Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου - Τσικλητήρας Πύλου 11-0 .- ^ : Γιαννέτσος
Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος
ΑΟ Ασπροχώματος – Πάμισος Μεσσήνης 4-2 .- ^ : Τσίρμπας
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΟ Πατίστα – Παπαφλέσσας Άμφειας 6-1 .- ^ : Ζέρβα
 1.00  μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ηρακλής Καλαμάτας – ΑΣ Ανδρούσας 6-1 .- ^ : Σκορπιδέας - 

*** Τη Λάρισα υποδέχεται στο κλειστό της παραλίας η ομάδα του Ακρίτα
Τη χαρά της νίκη θέλει να γευθεί ο Ακρίτας που θα υποδεχθεί σήμερα στις 6 μ.μ. στο Κλειστό της Παραλίας την ισχυρή ΕΑ Λάρισας, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α2 βόλεϊ των γυναικών. Θα είναι ο τρίτος φετινός αγώνας για την τοπική μας ομάδα, καθώς η 1η αγωνιστική του 2ου Ομίλου είχε αναβληθεί, ενώ κατά τη 2η είχε ρεπό. Την 3η αγωνιστική τα κορίτσια της Μαίρης Τσιριμπή και του Κώστα Κουτράκη είχαν επηρεαστεί από το άγχος, διασώζοντας μόνο τον έναν βαθμό, κόντρα στον Ασκληπιό Τρικάλων, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο Ακρίτας γνώρισε «φυσιολογική» ήττα στην Ηλιούπολη, από την ομώνυμη πρωτοπόρο ομάδα, παίζοντας με απουσίες. Αυτή τη φορά δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, καθώς ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και οι Χάσκου, Βυθούλκα και με ώθηση από το ένθερμο καλαματιανό κοινό του βόλεϊ που αναμένεται να δώσει και αυτή τη φορά ισχυρό «παρών», όλοι ελπίζουν ότι έφτασε η ώρα να βγάλουν οι παίκτριες στο γήπεδο των καλό τους εαυτό και να πάρουν μια πολύτιμη, σε βαθμολογικό και ψυχολογικό επίπεδο, νίκη. Την απογευματινή αναμέτρηση θα σφυρίξουν οι Μεσσήνιοι Κώστας Σαραβελάκης και Ηλίας Τσουμελέας. Την 12άδα του Ακρίτα απαρτίζουν για το ματς με την ΕΑΛ οι: Νάνσυ Πανταζοπούλου, Χριστίνα Μουστάκη, Άννα Αρτεμίου, Ιφιγένεια Σαμπάτη, Μαρία Κωνσταντοπούλου, Σπυριδούλα Σκλήρη, Δήμητρα Δημητρακοπούλου, Σοφία Καρακύκλα, Νατάσα Ραμούνδου, Νίκη Βυθούλκα και Πηνελόπη Αλεξανδροπούλου. - 

*** Για  την Α1  στο  Ελληνικό Μπάσκετ για  την  6η  αγωνιστική   :
Δυσκολεύτηκε αλλά πήρε την νίκη ο Ηλυσιακός κόντρα στη Κηφισιά
 ~* ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ - ΚΗΦΙΣΣΙΑ  71-65 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 18-26, 37-39, 51-53, 71-65 .- ^
Διαιτητές: Γκοντάς, Σώμος, Θεωνάς
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Λιόγας): Καυκής 9 (3), Αντωνάκης 7 (1), Σμιθ 7 (2), Χατζής 2, Ζούμπος, Δορκοφίκης, Στέφενς 12, Βαβάτσικος, Ιωάννου 3 (1), ΕμΜποντζ 13, Αντερσον 18 (2).
ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 2, Λιακόπουλος 8, Κρόκερ 11 (1), Σιούτης 2, Πετροδημόπουλος 6, Γουντς 14, Τσαλδάρης 11 (2), Αντεγκμπόγιε, Μπάρλος 11 (3)

 Επιτέλους νίκη για τον Κολοσσό Ρόδου
~* ΚΟΛΟΣΣΟΣ  ΡΟΔΟΥ  - ΤΡΙΚΑΛΑ   76-72 .- ^
Τα 10λεπτα: 30-12, 52-37, 63-53, 76-72.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ: Παπαντωνίου 10 (2), Γεωργαλλής 7 (7 ριμπάουντ), Κόμματο 10 (2), Σμιθ 6 (5 ριμπάουντ), Στεφανίδης 9 (1), Σίμπσον 2, Τσάμης 17 (2), Πουίτ 1, Όσμπι 14
ΤΡΙΚΑΛΑ: Έβανς 14 (6 ριμπάουντ), Περούνιτσιτς 3 (1), Γιούινγκ 14 (6 ριμπάουντ), Γιαννακίδης 3 (1), Πέτροβιτς 8 (2), Γκρέιντζερ 17 (1), Δεληγιάννης 6, Ματαλόν 4, Φουντας, Νικολόπουλος, Μουτακαμπίρ 3
~***  Κυριακή 17 Νοεμβρίου
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)
ΠΑΟΚ 16:00 ΠΑΟΚ-Πανελευσινιακός Κορομηλάς-Μάνος-Ξενικάκης (Τσούλης)
Κανήθου 16:00 Ίκαρος Χαλκίδας-ΚΑΟ Δράμας Χριστοδούλου-Πουρσανίδης Γ-Παναγιώτου (Ιωάννου)
ΟΑΚΑ 19:15 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος Σχινάς-Ταβουλαρέας-Μαγκλογιάννης (Μαύρος)
Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)
Μ. Μερκούρη 16:00 ΑΓΟ Ρεθύμνου-Ολυμπιακός Τανατζής-Ψαριανός-Πουρσανίδης Κ (Μαγκανάς)
Απόλλων Περιβ. 19:00 Απόλλων Πατρών-Άρης Καρακατσούνης-Αφεντουλίδης-Μπίκας (Γιοχαλής)

***

***   https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-  

~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,       =2864  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 ,   =1323   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal ,       = 1325  video.-
                                             ***   Σύνολο  :  5512  βίντεο ανηρτημένα .-
*** ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/01-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  01 Νοεμβρίου  2013 , ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!μαζί με  την ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ !!!
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 03  Νοεμβρίου  2013  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/02-03-04-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 02, 03  και  04  Νοεμβρίου  2013  , ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Νοεμβρίου  2013  .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 05 Νοεμβρίου  2013 .-
~   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/06-2013.html , Το αγιάζι  της    ενημέρωσης  Α και Ω  Τετάρτη  06  Νοεμβρίου  2013   ,  Οτι  μαθαίνουμε  σας  το  γράφουμε ... γράφοντας ...Αντιγράφοντας ! .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/11/07-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08- Νοεμβρίου 2013.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/11/09-2013.html  ,  Στο  Σαββατιάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 09  Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/11/11-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Όλα  τα  του  Γάμου  12 Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/11/13-2013.html  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη 13  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/14-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  14  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/15-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  15  Νοεμβρίου  2013.-
  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/16-2013.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  16  Νοεμβρίου  2013 .-
~** ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ BLOGS:
http://goneikisothta.blogspot.gr/
http://sygapakozani.blogspot.gr/
http://sygapakritis.blogspot.gr/
http://internationalienation.blogspot.gr/
http://sygapalexandroupolis.blogspot.gr/

~** 
Vassilis Tsigaridis
Ο Vassilis Tsigaridis δημοσίευσε: "1.
Δείτε αυτή την κυρία - Ας μην ξεχάσουμε ποτέ...
"Ο κόσμος δεν έγινε τώρα κακός.... πάντα ήταν"
"Το βραβείο δεν το παίρνει πάντα αυτός που το αξίζει"
Irena Sendler
Ιρένα Σέντλερ

Πρόσφατα πέθανε μια 98χρονη κυρία που την έλεγαν Ιρένα.
Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου η Ιρένα εργαζόταν στο γκέτο της Βαρσοβίας ως ειδική υδραυλικός υπονόμων.
Είχε όμως κι έναν απώτερο σκοπό.
Όντας γερμανίδα ΗΞΕΡΕ ποια ήταν τα σχέδια των ναζί για τους εβραίους.
Η Ιρένα έβγαζε λαθραία βρέφη, στον πάτο της εργαλειοθήκης της, ή σε ένα σάκο από λινάτσα που είχε στην καρότσα του φορτηγού της, τα μεγαλύτερα παιδιά.
Ακόμα, είχε ένα σκύλο στην καρότσα, που τον είχε εκπαιδεύσει να γαβγίζει όταν οι ναζί φαντάροι της άνοιγαν να μπει ή να βγει από το γκέτο.
Οι φαντάροι, φυσικά, δεν ήθελαν πάρε-δώσε με το σκύλο, ενώ το γάβγισμά του κάλυπτε τους θορύβους/ήχους που έκαναν τα βρέφη/παιδιά!
Στο διάστημα που το έκανε αυτό, κατάφερε να φυγαδεύσει και να σώσει 2.500 παιδιά και βρέφη.
2. Συνελήφθη και οι ναζί τη χτύπησαν πάρα πολύ άσχημα και της έσπασαν και τα χέρια και τα πόδια.
Η Ιρένα κράτησε ένα αρχείο με τα ονόματα των παιδιών που είχε διασώσει και το φύλαξε σ΄ένα γυάλινο βάζο που έθαψε κάτω από ένα δέντρο στην αυλή της.
Μετά τον πόλεμο, προσπάθησε να εντοπίσει όσους γονείς είχαν επιζήσει και επανένωσε τις οικογένειες.
Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν πεθάνει στους θαλάμους αερίων. Τα παιδιά αυτών, τα βοήθησε να τακτοποιηθούν σε θετές οικογένειες ή να υιοθετηθούν.
Το 2007, η Ιρένα προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Δεν επελέγη.
Ο Πρόεδρος Ομπάμα το είχε κερδίσει ένα χρόνο πριν γίνει Πρόεδρος, για την εργασία του ως "οργανωτής κοινότητας" για το ACORΝ...
και ο Αλ Γκορ το κέρδισε το 2007, για ένα φιλμ σχετικά με την υπερθέρμανση της γης...
Εις μνήμην της - 63 χρόνια μετά...
Είναι τώρα πάνω από 60 χρόνια που τέλειωσε ο Β΄ Παγκόσμιος στην Ευρώπη.
Αυτό το e-mail στάλθηκε ως "μνημόσυνη αλυσίδα", εις μνήμην των 2 εκατομμυρίων εβραίων, 20 εκατομμυρίων ρώσων,500.000 ελλήνων, 10 εκατομμυρίων χριστιανών, που δολοφονήθηκαν, σφαγιάστηκαν, βιάστηκαν, κάηκαν, λιμοκτόνησαν και ταπεινώθηκαν.
Είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστεί ότι ο κόσμος ποτέ δεν θα ξεχάσει, γιατί υπάρχουν άλλοι που θα το ξανασκώτωναν..."

*** ΟΝΝΕΔ: Το «Πολυτεχνείο» συμβολίζει και σήμερα το αυτονόητο
Συμπληρώνονται φέτος, 40 χρόνια από την πιο μαζική, δυναμική και αυθόρμητη αντίδραση της νεολαίας απέναντι στη δικτατορία. Ένα κίνημα που σηματοδότησε την αρχή του τέλους της Χούντας και άνοιξε τον δρόμο για την επάνοδο της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Όση αξία έχει να θυμόμαστε τον αγώνα τους για Ελευθερία και Δημοκρατία, άλλο τόσο σημαντικό είναι να θυμόμαστε και όσα ακολούθησαν, ώστε να μην επαναλάβει η δική μας η γενιά, τα καταστροφικά λάθη της Μεταπολίτευσης. Όσοι από την «γενιά του πολυτεχνείου» πρωτοστάτησαν στην εξέγερση την καπηλεύτηκαν, εξαργυρώνοντάς την με καριέρες, ρουσφέτια και διανομή προνομίων, διαμορφώνοντας έτσι την νοοτροπία που χρεοκόπησε τη χώρα και μας έφερε μέχρι εδώ.

Τότε, τα πανεπιστήμια αποτέλεσαν χώρους ελεύθερης έκφρασης απέναντι στον σκοταδισμό. Σήμερα, οι ίδιοι χώροι  έχουν μετατραπεί σε εστίες ασυδοσίας και είναι κατειλημμένοι από όλους εκείνους που ενώ παραμένουν προσκολλημένοι στο χτες και ζητούν να μην αλλάξει τίποτα, απαγορεύουν στους φοιτητές το ιερό δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση στην Παιδεία.

Για τους νέους, τα μηνύματα του «Πολυτεχνείου» συμβολίζουν σήμερα την επανάσταση της παραγωγικότητας απέναντι στον ωχαδερφισμό, της αλλαγής νοοτροπίας, της ενότητας απέναντι στα διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος. Τον αγώνα για την Ελλάδα που, με ριζοσπαστικές ιδέες, όρεξη για δουλειά και ανιδιοτέλεια, θα χτίσουμε όλοι μαζί, από κοινού.

Από το Γραφείο Τύπου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου