ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Μεσηηνιακά  και  Άλλα  :
Δευτέρα  24 Σεπτεμβρίου  2012  ,
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ! :

Το ποντικάκι  κοντά μας στην ενημέρωση : !!


***  Ενημέρωση για τα οδικά έργα της Λακωνίας ζήτησε ο Δαβάκης :
 Ενημέρωση για τα οδικά έργα της Λακωνίας ζήτησε ο Δαβάκης
* Με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή, ο Λάκωνας βουλευτής κ.Θανάσης Δαβάκης, ζήτησε να ενημερωθεί, τη περασμένη Παρασκευή, για τη πορεία των μεγάλων οδικών έργων, που εκτελούνται στη Λακωνία.
Στη Βουλή προσήλθε για να απαντήσει στον κ.Δαβάκη, ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Σταύρος Καλογιάννης.
Κατ' αρχάς ο κ.Δαβάκης ζήτησε να ενημερωθεί για τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης  του έργου Λεύκτρο -Σπάρτη, αλλά και τής παράκαμψης Βουτιάνων και του δρόμου Σκούρα-Πυρί, που εκτελούνται από τη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης σχετικά με το σταθμό παράπλευρων διοδίων στο κόμβο του Λογγανίκου, ο κ.Δαβάκης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός, οι κάτοικοι του συγκεκριμένου τοπικού διαμερίσματος να υποχρεούνται να καταβάλουν διόδια για να μετακινηθούν από και προς τη Σπάρτη, μέσα δηλαδή στα όρια ακόμη και τού ίδιου του Δήμου τους και ζήτησε από το παριστάμενο Υπουργό την εφαρμογή ειδικού καθεστώτος εκπτωτικής πολιτικής, όπως άλλωστε είχε επαγγελθεί η προηγούμενη πολιτική ηγεσία.
 ~ Ακολουθούν τα πρακτικά της Βουλής.
«ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Θα συζητηθεί η με αριθ. 276/18-9-2012 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανασίου Δαβάκη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με την πορεία των οδικών έργων της Λακωνίας.
Το λόγο έχει ο κ. Δαβάκης για να αναπτύξει την ερώτησή του.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, καταθέτοντας αυτή την επίκαιρη ερώτηση προς τον κύριο Υπουργό σκοπό είχα να ανανεώσω το ενδιαφέρον όλων μας και κυρίως της Εθνικής Αντιπροσωπείας μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου για τρία σημαντικά έργα για τη νότια Πελοπόννησο και ιδιαίτερα για τη Λακωνία, τρία έργα εκ των οποίων τα δύο έχουν ένα βεβαρημένο και αμαρτωλό παρελθόν. Θέλω να πιστεύω ότι η απάντηση του κυρίου Υπουργού θα φωτίσει και την πορεία εξέλιξης αυτών των έργων και το χρονοδιάγραμμα που αυτά τα έργα θα δοθούν στην κυκλοφορία, όπως λέμε στην καθομιλουμένη, γιατί πρόκειται περί οδικών έργων. Επίσης θέλω να πιστεύω ότι η απάντησή του θα διαγράψει μια ευοίωνη προοπτική προκειμένου και ο λακωνικός λαός αλλά και όλοι οι επισκεπτόμενοι τον πελοποννησιακό νότο να μην βλέπουν τουλάχιστον για τα δύο έργα αυτό το χάσμα που υπήρχε μέχρι τώρα, ένα χάσμα αδιαφάνειας, λεηλασίας εθνικού πλούτου, ένα χάσμα που πολλές φορές όλους μας και ιδιαίτερα εμάς τους πολιτικούς μας έκανε να ντρεπόμαστε τα τελευταία χρόνια.
Είναι έργα που χαράχθηκαν για να δημιουργήσουν ευοίωνες προοπτικές όπως είπα και πιστεύω ότι πρέπει επιτέλους να δοθούν στην κυκλοφορία και να ολοκληρωθεί η διαδικασία τους, παραλλήλως δε, να υπάρξει όπως έχει προαναγγελθεί από προκατόχους του Υπουργού, η ανάλογη ποινική κύρωση των υπευθύνων. Γιατί τρία βασικά έργα έγιναν την τελευταία επταετία-οκταετία στη Λακωνία και τα τρία είχαν σοβαρά προβλήματα, εκτός από το δρόμο της συμβάσεως παραχώρησης του Λεύκτρου-Σπάρτης το οποίο πράγματι προχωρά με σωστούς ρυθμούς παρότι και αυτό ενέχει σημαντικά ζητήματα τα οποία αφορούν αδικίες όσον αφορά τα διόδια σε μια συγκεκριμένη χωροταξικά περιοχή.
Περιμένω με ενδιαφέρον την απάντηση του κυρίου Υπουργού προκειμένου να υπάρξει αυτή η διαλεύκανση και αυτή η πληροφόρηση την οποία όλοι επιζητούμε.
Ευχαριστώ πολύ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Το λόγο έχει ο Υπουργός κ. Καλογιάννης.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Θα αναφερθώ καταρχάς στον άξονα Λεύκτρου-Σπάρτης ο οποίος υλοποιείται με σύμβαση παραχώρησης όπως γνωρίζετε. Είναι ένας άξονας σαράντα έξι περίπου χιλιομέτρων ο οποίος έχει αρχίσει να κατασκευάζεται από το 2008.
Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου άξονα θα γινόταν τώρα, το Σεπτέμβριο του 2012. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 65% του έργου. Οι κυριότερες αιτίες καθυστέρησης είναι δύο. Κατ’ αρχάς, το εκτεταμένο αρχαιολογικό ανασκαφικό έργο και δεύτερον, τα προβλήματα στις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις ορισμένων ιδιοκτησιών, θέμα το οποίο γνωρίζετε καλά. Προκειμένου να ολοκληρώσουμε τις αρχαιολογικές ανασκαφές μέχρι σήμερα το Υπουργείο έχει δαπανήσει 4.200.000 ευρώ που αφορούν μισθοδοσία κυρίως εξειδικευμένου προσωπικού και βοηθητικού όμως προσωπικού, προμήθεια υλικών, διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών, εργασίες διατήρησης στην κατάχωση των αρχαιολογικών ευρημάτων σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού. Επίσης, θα καταβληθεί ποσό περίπου 800.000 ευρώ επιπλέον για την απόσπαση δύο λουτρικών εγκαταστάσεων ρωμαϊκών χρόνων και για την τοποθέτησή τους σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών στην Πελλάνα. Η δεύτερη αιτία καθυστέρησης οφείλεται στην άρνηση ορισμένων ιδιοκτητών να παραδώσουν τις ιδιοκτησίες τους, προκειμένου να προχωρήσει ο οδικός άξονας, παρά το γεγονός ότι είχε συντελεστεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση και είχε κατατεθεί η αναλογούσα αποζημίωση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Έχει ήδη χορηγηθεί μία παράταση στην παράδοση των χώρων εκτέλεσης του έργου μέχρι το Νοέμβριο του 2013. Μετά την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ανασκαφών είναι προφανές ότι οι εργασίες στο συγκεκριμένο οδικό άξονα θα προχωρήσουν με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό και εκτιμάται ότι περίπου σε ενάμισι χρόνο από σήμερα αυτό το κομμάτι του άξονα Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη θα είναι στο σύνολό του ολοκληρωμένο.
Στη δευτερολογία μου θα σας δώσω ορισμένα πρόσθετα στοιχεία για τους άλλους δύο άξονες. Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ευχαριστούμε και εμείς.
Κύριε Δαβάκη, έχετε το λόγο για τρία λεπτά.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: Θα απαντήσω επί του πρώτου ζητήματος το οποίο έθιξε στην απάντησή του ο κύριος Υπουργός.
Πράγματι, η παρουσίαση αυτού του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στον δρόμο Λεύκτρο - Σπάρτη είναι μία πρωτοφανής υπόθεση, η οποία φωτίζει μία νέα ιστορία στη Βόρεια Λακεδαίμονα. Θεωρώ ότι και το Υπουργείο Πολιτισμού έχει πεδίο δόξης λαμπρόν, προκειμένου να δώσει μία σύγχρονη προοπτική της συνύπαρξης οδικών έργων με αρχαιολογικά ευρήματα. Ανατρέπεται ένα μεγάλο κομμάτι της λακωνικής ιστορίας, όταν σε απόσταση εκατό, διακοσίων, τριακοσίων μέτρων έχουν ανευρεθεί διάφοροι αρχαίοι παραποτάμιοι οικισμοί του Ευρώτα. Πράγματι είναι πολύ σημαντική αυτή η εξέλιξη, κύριε Υπουργέ, η οποία εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου σας, αλλά εν πάση περιπτώσει νομίζω ότι και το Υπουργείο Πολιτισμού με τα γλίσχρα οικονομικά τα οποία διαθέτει αυτήν τη στιγμή θα πρέπει να έχει μία σωστή προσέγγιση. Σημειωτέον δε ότι είναι θέματα τα οποία αφορούν όλη την ευρύτερη περιοχή και αφορούν και τους διερχόμενους οι οποίοι θα έρχονται και θα επισκέπτονται αυτά τα μέρη.
Τώρα, δεν έχω τις απαντήσεις των άλλων δύο θεμάτων τα οποία έχουμε θίξει, δεδομένου ότι ο χρόνος είναι λίγος. Νομίζω ότι τα ζητήματα των απαλλοτριώσεων για το Λεύκτρο – Σπάρτη είναι πολύ σημαντικά. Υπάρχουν δυσλειτουργίες, υπάρχουν και αδικίες σε πολλούς συμπολίτες μας αγρότες, οι οποίοι αναγκάζονται εξαιτίας της διελεύσεως του δρόμου να παραχωρήσουν τις καλλιέργειές τους, τα χωράφια τους και πρέπει και αυτό να το δούμε με μία ιδιαίτερη προσοχή.
Το κεφαλαιώδες ζήτημα αδικίας, κύριε Υπουργέ, όσον αφορά το δρόμο Λεύκτρο - Σπάρτη είναι η τοποθέτηση σταθμού διοδίων σε κόμβο στην περιοχή του Λογκανίκου όπου διέρχεται ο μεγάλος δρόμος, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του χωριού αυτού να αναγκάζονται να πληρώνουν διόδια να πληρώνουν για να πάνε στον ίδιο νομό, στη πρωτεύουσα του Δήμου τους, στη Σπάρτη. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι κάτι εξωφρενικό. Δεν μπορεί οι κάτοικοι συγκεκριμένου χωριού να πληρώνουν διόδια για να πάνε από το χωριό τους στη Σπάρτη και να επιστρέψουν. Ο προκάτοχος Υπουργός, ο κ. Μαγκριώτης, είχε μιλήσει για διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με τους παραχωρησιούχους για να υπάρξει μία καλύτερη πολιτική στο ζήτημα της καταβολής διοδίων. Την ανέφερε ως εκπτωτική πολιτική.
Εγώ θα έλεγα ότι θα έπρεπε να καταργηθεί η καταβολή διοδίων ή τα διόδια στο συγκεκριμένο σημείο. Δεν μπορούν οι κύριοι παραχωρησιούχοι να τιμωρούν συγκεκριμένη κοινότητα.
Όσον αφορά άλλα θέματα, υπάρχουν μεγάλες φθορές στο αρδευτικό δίκτυο της περιοχής από τον παραχωρησιούχο. Πρέπει να επιληφθείτε, κύριε Υπουργέ. Επίσης υπάρχουν σοβαρές δυσλειτουργίες και κακοτεχνίες σε άλλα παράπλευρα θέματα, όπως είναι υδραυλικά έργα κ.λπ. Έχουν καταστραφεί αγροτικοί δρόμοι από τη διέλευση του δρόμου, όπως επίσης το αρδευτικό δίκτυο της περιοχής Λογγανίκου στον κάμπο της περιοχής, ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να δείτε ως επιβλέποντες και ως –θα έλεγα- κυρίαρχος μέτοχος στην όλη υπόθεση.
Κύριε Πρόεδρε, ζητώ την ανοχή σας για την απάντηση όσον αφορά τα άλλα δύο έργα. Βέβαια θα ήθελα να πω και κάτι περαιτέρω, δεδομένου ότι ο κύριος Υπουργός -εξαιτίας του χρόνου- δεν απάντησε στο σύνολο της ερωτήσεώς μου. Σας ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Και εμείς ευχαριστούμε.
Κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): Κατ’ αρχάς σε ό,τι αφορά το αρχαιολογικό- ανασκαφικό έργο, σας διαβεβαιώνω, αγαπητέ συνάδελφε, ότι είμαστε πράγματι σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και γίνεται εξαιρετική δουλειά στον τομέα αυτό. Βεβαίως, υπάρχει μία υστέρηση στο χρόνο και αυτό είναι μία σημαντική παράμετρος σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση των έργων.
Στο θέμα των πλευρικών διοδίων, που θέτετε με την ερώτησή σας, στον ανισόπεδο κόμβο Λογγανίκου, στη σύμβαση παραχώρησης για το συγκεκριμένο κόμβο προβλέπεται η δημιουργία ανοιχτού συστήματος διοδίων.
Θέλω να επισημάνω ότι όσον αφορά τις μετακινήσεις των κατοίκων -όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή που θέτετε, αλλά γενικότερα- μία αρχή που ισχύει σε όλους τους αυτοκινητόδρομους, στους οποίους τίθενται διόδια, είναι ότι υπάρχει η εναλλακτική λύση των υφιστάμενων οδικών αξόνων χωρίς διόδια. Μπορεί ο κάθε χρήστης να επιλέξει ποιο δρόμο θα πάρει.
Το Υπουργείο, όπως γνωρίζετε καλά, βρίσκεται σε συζήτηση με τους παραχωρησιούχους σε ό,τι αφορά μια ενιαία εθνική πολιτική για τα διόδια σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας, όπου στόχος είναι να υπάρχουν μικρότερες χρεώσεις στους συχνούς χρήστες στους συγκεκριμένους άξονες.
Σε ό,τι αφορά τα άλλα δύο έργα που έχετε θέσει στην ερώτησή σας, το τμήμα Σκούρα-Πυρί είναι ένα έργο που δεν αφορά το Υπουργείο μας, αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ζητήσαμε και πήραμε τα σχετικά στοιχεία και η Περιφέρεια μας ενημέρωσε ότι το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου και θα επαναδημοπρατηθεί το συντομότερο δυνατό.
Σε ό,τι αφορά το τρίτο έργο, την παράκαμψη Βουτιάνων, και αυτό είναι έργο της Περιφέρειας και όχι του Υπουργείου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που πήραμε, η σύμβαση της εργολαβίας έχει υπογραφεί στις 30 Ιουλίου 2012, προ μηνός δηλαδή. Οι εργασίες άρχισαν, εκτελούνται και η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι η 31η Ιανουαρίου 2013.
Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.»

***  Βυθιζόμενα κολονάκια και τσιμεντένιες μπάλες στους πεζοδρόμους της Τρίπολης  :
Βυθιζόμενα κολονάκια και τσιμεντένιες μπάλες στους πεζοδρόμους της Τρίπολης
* Σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Τρίπολης στους πεζόδρομους της πόλης θα τοποθετηθούν βυθιζόμενα κολονάκια και τσιμεντένιες μπάλες .
Λαμβάνεται μια πρόνοια από τη Δημοτική Αρχή έτσι ώστε οι πεζόδρομοι να εκτελούν τον σκοπό τους και να μπορούν να τους απολαμβάνουν όλοι οι δημότες .
Η Δημοτική Αρχή ωστόσο για να εξυπηρετήσει τους πολίτες στο θέμα του πάρκινγκ έχει δώσει ήδη δύο πάρκινγκ σε χρήση του κοινού και σε λίγο καιρό θα δοθούν και άλλα δέκα. Όλα τα πάρκινγκ είναι γύρω από το ιστορικό κέντρο της πόλης και άρα μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών όσον αφορά τους χώρους στάθμευσης.
Σε κάθε πεζόδρομο θα υπάρχουν βυθιζόμενα κολονάκια και τσιμεντένιες μπάλες ενώ για να εξασφαλιστούν κάποιες έκτακτες ανάγκες που μπορεί να δημιουργηθούν ,στην αστυνομία ,στην πυροσβεστική, στα ασθενοφόρα του νοσοκομείου θα δοθεί κλειδί ώστε αν παρουσιαστεί έκτακτο γεγονός οι οδηγοί να μπορούν να ανοίγουν τα βυθιζόμενα κολωνάκια και να εξυπηρετούν τις ανάγκες τους. Κλειδί επίσης θα έχει και η υπηρεσία συγκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου όπως και οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής , όσοι δηλαδή μένουν στους πεζόδρομους ,για να μπορούν να εξυπηρετηθούν.
Ακόμη θα ληφθεί πρόνοια σχετικά με την τροφοδοσία των καταστημάτων ενώ θα εφαρμοστεί κανονιστική απόφαση για συγκεκριμένες ώρες όπου η δημοτική αστυνομία θα ανοίγει τους πεζόδρομους για το σκοπό αυτό.
Τώρα όσον αφορά τους πεζόδρομους μιλάμε συγκεκριμένα για τον πεζόδρομο στην πλατεία Άρεως στον Προφήτη Ηλία , για την Φιλελλήνων, για την Ερμού – Νεομάρτυρος Δημητρίου - Πατρών Γερμανού.        
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Τρίπολης
***  Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για το Εφετείο Πελοποννήσου :
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για το Εφετείο Πελοποννήσου
* Επιστολή μέσω της οποίας ζητά να γίνει σύσκεψη στην οποία θα παρίστανται τόσο εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της Αρκαδίας, οι πέντε δήμαρχοι του νομού, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο αντιπεριφερειάρχης, οι τοπικοί βουλευτές και οι δικηγόροι της Αρκαδίας, προκειμένου να συζητήσουν και να διαμορφώσουν μια ενιαία γραμμή για το που θα πρέπει να εδρεύει το Εφετείο Πελοποννήσου για να τη γνωστοποιήσουν εν συνεχεία και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, απέστειλε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Το ακριβές κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Αξιότιμοι κύριοι,
Μια από τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση με σκοπό την περιστολή των κρατικών δαπανών είναι και η συγχώνευση των Εφετείων της χώρας.
Μια από τις σκέψεις που υπάρχουν είναι τα Εφετεία Τρίπολης, Καλαμάτας και Ναυπλίου να συγχωνευθούν σε ένα, υπό την ονομασία Εφετείο Πελοποννήσου.
Ωστόσο, ερωτηματικά και μεγάλη συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει για το που θα εδρεύει το εν λόγω Εφετείο.
Ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Γεώργιος Μικρούδης, με ανάρτησή του στο μπλογκ dikastisblogspot.com, προτείνει, παραθέτοντας ατράνταχτα επιχειρήματα, την κατάργηση των Εφετείων Ναυπλίου και Καλαμάτας, με ταυτόχρονη ίδρυση εφετείου στην Τρίπολη, τη διοικητική πρωτεύουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στην πρόταση αυτή, που φαντάζει λογική και ρεαλιστική, καθώς η Τρίπολη βρίσκεται ανάμεσα στο Ναύπλιο και την Καλαμάτα, ωστόσο, προβάλλουν σθεναρή αντίσταση, τόσο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας (ΔΣΚ), όσο και οι βουλευτές, Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, Αργολίδας της ΝΔ, Γιάννης Ανδριανός και Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΔΣΚ, μέσω επιστολής, με άκρως υβριστικό τρόπο επιτίθεται στον κ. Μικρούδη, υπερασπιζόμενος τα «δίκαια» των δικηγόρων Καλαμάτας. Την εν λόγω επιστολή υιοθέτησε και ο κ. Πετράκος και κατέθεσε επί του θέματος ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη. Από την πλευρά του ο κ. Ανδριανός με πιο κόσμιο τρόπο ρωτά και αυτός τον υπουργό περί της «ανιστόρητης πρότασης Μικρούδη», «που τολμά» να ζητήσει την κατάργηση του Εφετείου Ναυπλίου και τη μεταφορά του στην Τρίπολη. Τέλος, ο κ. Μανιάτης έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, μέσω της οποίας ρωτά ποιος είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα Εφετεία όλης της χώρας και ιδιαίτερα της Πελοποννήσου.
Μέχρι στιγμής οι μόνοι που δεν έχουν αντιδράσει είναι οι φορείς της Αρκαδίας. Ούτε για το Εφετείο Πελοποννήσου, ούτε για το Ειρηνοδικείο Κοντοβάζαινας. Η κατάσταση, όμως, δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη της.
Τόσο ο επικεφαλής της κυβέρνησης, Αντώνης Σαμαράς πρέπει πιεστεί να πάρει μια απόφαση ως πρωθυπουργός και όχι ως βουλευτής επαρχίας, όσο και οι δικηγορικοί σύλλογοι Σπάρτης, Γυθείου και Κορίνθου να πιεστούν να εκφράσουν την άποψή τους για το που επιθυμούν και το που θεωρούν ότι είναι ορθότερο να εδρεύει το Εφετείο Πελοποννήσου.
Απαραίτητο, κρίνεται, εν προκειμένω, να αναλάβει πρωτοβουλία και η περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η Αρκαδία ολόκληρη, από την περιφέρεια του Ειρηνοδικείου Κοντοβάζαινας, μέχρι την περιφέρεια του Ειρηνοδικείου Πρασιών, πρέπει να δωσιδικεί στην Αρκαδία.
Για το σκοπό αυτό θεωρώ ότι το ορθότερο σε πρώτη φάση είναι με πρωτοβουλία του δικηγορικού συλλόγου Αρκαδίας να συγκληθεί μια σύσκεψη, παρουσία των τοπικών βουλευτών, του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, του αντιπεριφερειάρχη Ευάγγελου Γιαννακούρα, των δημάρχων του νομού, του Δ.Σ. Αρκαδίας και των φορέων.
Περιμένω το συντομότερο δυνατό την απάντησή σας για τον ακριβή τόπο και χρόνο που θα γίνει η συνάντηση, ώστε να γνωρίζει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης τη θέση της Αρκαδίας».
Η επιστολή εστάλη στους: Βουλευτή Αρκαδίας της ΝΔ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κωνσταντίνο Ζαχαριά, περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη, αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, κ.Ευάγγελο Γιαννακούρα, δήμαρχο Γορτυνίας, κ. Ιωάννη Γιαννόπουλο, δήμαρχο Τρίπολης, κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη, δήμαρχο Μεγαλόπολης, κ. Παναγιώτη Μπούρα, δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας, κ. Ιωάννη Μαρνέρη, δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας, κ. Μανώλη Σκαντζό, καθώς και στον Δικηγορικό Σύλλογο Τριπόλεως. 
Από το Γραφείο Τύπου το Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου
***  Συνελήφθη με κράχτη πουλιών :
Συνελήφθη με κράχτη πουλιών
*  Έναν κυνηγό ο οποίος είχε στο αυτοκίνητό του παράνομο κράχτη συνέλαβαν στη 1.15 το πρωί της Δευτέρας οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες Χαρακοπιού και Πύλου Βασίλης Μπάκας και Γιώργος Καλδής. Οι δύο θηροφύλακες έκαναν νυχτερινή περιπολία και στη θέση Αγ. Κωνσταντίνος στο Χαρακοπιό έλεγξαν ένα διερχόμενο αυτοκίνητο. Μέσα στο αυτοκίνητο βρήκαν στο πίσω κάθισμα μια παράνομη ηχομιμητική συσκευή (κράχτη). Τη συσκευή όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Χαρακοπιού, ο κυνηγός σκόπευε να χρησιμοποιήσει για να κυνηγήσει ορτύκια. Σε βάρος του κατατέθηκε μήνυση στην Εισαγγελία Καλαμάτας.

***  Στο 1ο Ευρωπαϊκό και Κινέζικο Forum Δημάρχων στις Βρυξέλλες ο Γρυπιώτης :
Στο 1ο Ευρωπαϊκό και Κινέζικο Forum Δημάρχων στις Βρυξέλλες ο Γρυπιώτης
* «Το παρών» στις διήμερες εργασίες του 1ου Ευρωπαϊκού και Κινέζικου Forum Δημάρχων, που διεξήχθη στις Βρυξέλλες (19- 20 Σεπτεμβρίου), έδωσε ο Δήμαρχος Ευρώτα. Ο Γιάννης Γρυπιώτης και Δήμαρχος Αμύνταιου συναποτέλεσαν, μάλιστα, την ελληνική συμμετοχή, διετελούντες μέλη του «Συμφώνου των Δημάρχων».
Στόχος αυτής της ευρείας συγκέντρωσης σχεδόν 100 εισηγητών, μεταξύ των οποίων πολιτικοί, περιφερειακοί εκπρόσωποι και Δήμαρχοι από την Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν η προώθηση της συνεργασίας σ’ ένα σύνολο θεμάτων με κύριο άξονα περιστροφής την αστικοποίηση.
Η ενέργεια και οι επενδύσεις τέθηκαν ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων, σε συνέχεια της νέας πολιτικής πρωτοβουλίας «Εταιρική Σχέση Ε.Ε. - Κίνας για τη βιώσιμη αστικοποίηση»- που εγκαινίασε το Μάϊο του 2012, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας Λι Κετσιάνγκ και συνιστά μια προσπάθεια αντιμετώπισης των προκλήσεων της αστικοποίησης.
Στην κατεύθυνση επίτευξης του στόχου για βιώσιμη αστικοποίηση, περιλαμβάνεται η ενίσχυση της συνεργασίας σε τομείς όπως είναι ο αστικός σχεδιασμός, η προμήθεια και η διαχείριση ενέργειας, η ανάπτυξη «ψηφιακά πράσινων» πόλεων, καθώς και τα έργα αξιοποίησης υφιστάμενων υποδομών (λιμνοδεξαμενές, φράγματα).
Οι Δήμαρχοι αμφότερων πλευρών, υπέγραψαν συμφωνία που σηματοδοτεί τη συνέχιση της μεταξύ των συνεργασίας, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας προώθησης αειφόρων πόλεων.
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ευρώτα

***  Ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας στις 3 Οκτωβρίου  :
Ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας στις 3 Οκτωβρίου
*  Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή Γενική Συνέλευση των μελών και φίλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ του Δήμου Τρίπολης στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, εν όψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που έχει αποφασιστεί από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή, με θέματα :
- Σχέδιο Διακήρυξης του ενιαίου πολιτικού φορέα
- Τοπικό Πρόγραμμα δράσης
- Ανάδειξη Προσωρινής Γραμματείας
- Ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής για τη διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων στην Πανελλαδική συνδιάσκεψη
ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ Βουλευτής Α΄ ΑΘΗΝΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ Βουλευτής ΑΡΚΑΔΙΑΣ
 * Στις 5:30 μμ στον ίδιο χώρο θα δοθεί συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ
 ~ Το Γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

***  Αυθαίρετοι 3 οικισμοί εργατικών κατοικιών  :
Αυθαίρετοι 3 οικισμοί εργατικών κατοικιών
* Αυθαίρετοι -με ό,τι αυτό συνεπάγεται από τον ισχύοντα σήμερα νόμο- θεωρούνται 3 οικισμοί εργατικών κατοικιών στην Καλαμάτα που ανεγέρθηκαν από τον ΟΕΚ, χωρίς οικοδομικές άδειες, στα τέλη της δεκαετίας του 1960.
Πρόκειται ειδικότερα για τον οικισμό Ι (ανατολικά του Αγίου Δημητρίου Αρκάδων), με συνολικά 50 κατοικίες, τον οικισμό ΙΙ (βόρεια της Αθηνών και δυτικά του Πολυκλαδικού), με 66 κατοικίες, και τον οικισμό ΙΙΙ (βόρεια του  οικισμού ΙΙ), με 61 κατοικίες.
Αυτό προκύπτει από τα έγγραφα του ΟΕΚ, ο οποίος αν και αρχικά επιχείρησε να νομιμοποιήσει τις κατοικίες -καθώς ο νόμος 1337/83 υποχρέωνε να υπάρχει οικοδομική άδεια για κάθε κτίσμα- στη συνέχεια ενημέρωσε την Πολεοδομία ότι εφόσον οι κατοικίες είχαν οριστικά παραχωρηθεί στους δικαιούχους, ο Οργανισμός δεν είχε έννομο συμφέρον πλέον και θα αρκείτο μόνο σε συμβουλευτικό ρόλο.
Πρακτικά, τα παραπάνω σημαίνουν ότι οι ιδιοκτήτες των κατοικιών στους εν λόγω 3 οικισμούς δεν έχουν τη δυνατότητα να τις μεταβιβάσουν, αφού απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό -σύμφωνα με το νόμο 4014/2011- είναι η οικοδομική άδεια, η οποία όμως δεν υφίσταται. Ως συνέπεια κανένας μηχανικός δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι τα σπίτια των 3 οικισμών δεν είναι αυθαίρετα.
Οι οικισμοί, σύμφωνα με την τότε ισχύουσα νομοθεσία, ανεγέρθηκαν σε επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου της Καλαμάτας, η έγκριση της οποίας -όπως και της διάταξης των κατοικιών στον οικισμό- δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 6Δ/1969. Αυτό είναι ουσιαστικά και το μόνο έγγραφο που διαθέτει ο ΟΕΚ.
Οι λύσεις που έχουν πλέον στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες είναι δύο: α) είτε να προβούν στη ρύθμιση αυθαιρέτων κτισμάτων καταβάλλοντας 4.000 ευρώ ο καθένας, μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2013, β) είτε να πιέσουν με κάποιον τρόπο ώστε ο υπουργός Περιβάλλοντος να εκδώσει απόφαση εξαίρεσης των κατοικιών τους από την κατεδάφιση.
Η δεύτερη εναλλακτική βασίζεται στο έγγραφο που είχε κάνει ο ΟΕΚ τον Αύγουστο του 2000, ενημερώνοντας τότε το Περιφερειακό του Γραφείο στη Μεσσηνία, ότι θα κινηθεί διαδικασία προκειμένου να εξαιρεθούν οι εργατικές κατοικίες από την κατεδάφιση. Ο Οργανισμός, ειδικότερα, ανάφερε ότι η δυνατότητα αυτή προβλεπόταν στο νόμο 2224/1994, σύμφωνα με τον οποίο ο υπουργός Περιβάλλοντος μπορεί με απόφασή του να εξαιρέσει από την κατεδάφιση τα αυθαίρετα κτίσματα του ΟΕΚ.
Μέχρι σήμερα ωστόσο δεν έχει υπάρξει σχετική υπουργική απόφαση, ούτε και ο ΟΕΚ επανήλθε στο θέμα - με συνέπεια να παραμένουν εκτεθειμένοι οι ιδιοκτήτες κατοικιών στους πιο πάνω οικισμούς της Καλαμάτας.

***

~*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ γιά σήμερα  24/09/2012 : Για την 4η  αγωνιστική στην Σούπερ Λίγκα :
***  Νέο... στραβοπάτημα για τον ΠΑΟ, στο -9 από τον Ολυμπιακό
 
* Ο… κατήφορος του Παναθηναϊκού στη φετινή Super League δεν έχει τελειωμό... Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Ατρόμητο στη Λιβαδειά, στο ματς που έριξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, συμπληρώνοντας έτσι τρεις αγώνες μακριά από τις νίκες.
* Το «τριφύλλι» προηγήθηκε στο 40' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τοτσέ, εντούτοις οι Περιστεριώτες πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας, χάρη στο γκολ του Ιγκλέσιας στο 76ο λεπτό.
* Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, οι «πράσινοι» έφτασαν τους 3 βαθμούς και βρίσκονται στο -9 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.
* Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς μετράει οκτώ βαθμούς και απέχει τέσσερις πόντους από το «ρετιρέ» της βαθμολογίας.
Παναθηναϊκός- Ατρόμητος 1-1Γκολ: 40' πεν. Τοτσέ - 76΄Ιγκλέσιας
Κίτρινες: Τοτσέ, Σπυρόπουλος, Ζέκα - Σουμπίνιο, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας
Κόκκινες:
~ Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Πίντο, Μπουμσόνγκ (λ.τ Βελάσκες), Βιτόλο, Μαρίνος (80' Κουίνσι), Φορναρόλι, Σισοκό, Μαυρίας, Τοτσέ.
~ Ατρόμητος (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μπρίτο, Δημούτσος (72' Μπέλιτς), Σουμπίνιο (82' Καραμάνος), Επστάιν, Κούτσι.
* Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας

*** 
  Η κλήρωση του 6ου ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος :
Η κλήρωση του 6ου ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος
* Στις 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η πρώτη σέντρα για το φετινό Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Σήμερα μάλιστα πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση του πρωταθλήματος. Ακολουθεί το πρόγραμμα του 6ου ομίλου.

           1η αγωνιστική 10η
ΠΦΟ Πανόπουλου-Εθνικός Μελιγαλά
Ατρόμητος Λάππα-Δόξα Ν. Μανολάδας
Πάμισος Μεσσήνης-Εθνικός Σαγέικων
Αχαϊκή-Διαγόρας Βραχνέικων
Εράνη Φιλιατρών-Παναρκαδικός

       2η αγωνιστική 11η
Εθνικός Μελιγαλά-Πάμισος Μεσσήνης
Ατρόμητος Λάππα-ΠΦΟ Πανόπουλου
Διαγόρας Βραχνέικων-Παναρκαδικός
Εθνικός Σαγέικων-Εράνη Φιλιατρών
Δόξα Ν. Μανολάδας-Αχαϊκή

        3η αγωνιστική 12η
ΠΦΟ Πανόπουλου-Πάμισος Μεσσήνης
Αχαϊκή-Ατρόμητος Λάππα
Εράνη Φιλιατρών-Εθνικός Μελιγαλά
Παναρκαδικός-Δόξα Ν. Μανολάδας
Διαγόρας Βραχνέικων-Εθνικός Σαγέικων

       4η αγωνιστική 13η
Εθνικός Μελιγαλά-Διαγόρας Βραχνέικων
Ατρόμητος Λάππα-Παναρκαδικός
Πάμισος Μεσσήνης-Εράνη Φιλιατρών
Αχαϊκή-ΠΦΟ Πανόπουλου
Δόξα Ν. Μανολάδας-Εθνικός Σαγέικων

         5η αγωνιστική 14η
ΠΦΟ Πανόπουλου-Εράνη Φιλιατρών
Εθνικός Μελιγαλά-Δόξα Ν. Μανολάδας
Παναρκαδικός-Αχαϊκή
Διαγόρας Βραχνέικων-Πάμισος Μεσσήνης
Εθνικός Σαγέικων-Ατρόμητος Λάππα

       6η αγωνιστικη 15η
Ατρόμητος Λάππα-Εθνικός Μελιγαλά
Πάμισος Μεσσήνης-Δόξα Ν. Μανολάδας
Αχαϊκή-Εθνικός Σαγέικων
Εράνη Φιλιατρών-Διαγόρας Βραχνέικων
Παναρκαδικός-ΠΦΟ Πανόπουλου

        7η αγωνιστική 16η
Εθνικός Μελιγαλά-Αχαϊκή
Πάμισος Μεσσήνης-Ατρόμητος Λάππα
Διαγόρας Βραχνέικων-ΠΦΟ Πανόπουλου
Εθνικός Σαγέικων-Παναρκαδικός
Δόξα Ν. Μανολάδας-Εράνη Φιλιατρών

         8η αγωνιστική 17η
ΠΦΟ Πανόπουλου-Εθνικός Σαγέικων
Αχαϊκή-Πάμισος Μεσσήνης
Εράνη Φιλιατρών-Ατρόμητος Λάππα
Παναρκαδικός-Εθνικός Μελιγαλά
Δόξα Ν. Μανολάδας-Διαγόρας Βραχνέικων

        9η αγωνιστική 18η
ΠΦΟ Πανόπουλου-Δόξα Ν. Μανολάδας
Ατρόμητος Λάππα-Διαγόρας Βραχνέικων
Πάμισος Μεσσήνης-Παναρκαδικός
Εράνη Φιλιατρών-Αχαϊκή
Εθνικός Σαγέικων-Εθνικός Μελιγαλά
***  Σέντρα το Σαββατοκύριακο στη Football League :
Σέντρα το Σαββατοκύριακο στη Football League
* Με ντέρμπι.... νεοφώτιστων ξεκινάει τελικά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Football League, αφού Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα τίθενται αντιμέτωποι στην πρεμιέρα μετά την κλήρωση που έγινε τελικά σήμερα μετά από τρεις συνεχόμενες αναβολές. Λίγο νωρίτερα πάντως το Δ.Σ. της Superleague άναψε το πράσινο φως για αύξηση των ομάδων από16 σε 18 από την επόμενη περίοδο μειοψηφούσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και με απούσα την ΠΑΕ Ξάνθη. Δεδομένου ότι ήδη έχει χαθεί αρκετός χρόνος από την αγωνιστική δράση αποφασίστηκε η πρώτη σέντρα στη Football League να γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο. Ακολουθεί το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Ολ. Βόλου – Καβάλα
Πανσερραϊκός-Λάρισα
Ηρακλής Ψαχνών-Νίκη Βόλου
Αναγέννηση Επανομής-Φωκικός
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Βύζας Μεγάρων
Πιερικός-Παναχαϊκή
Δόξα Δράμας-Καλλιθέα
Ηρακλης-Εθνικός Γαζώρου
Παναιτωλικός-Καλλονή
Ρεπό: Εργοτέλης
 ~  Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η αναδιάρθρωση των κατηγοριών δεν άλλαξε τα δεδομένα σχετικά με τον υποβιβασμό, αφού οι ομάδες που θα υποβιβαστούν στην Football League 2 παραμένουν τρεις

~***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2012  :
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/1-2012.html , Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση     Σάββατο  1   Σεπτεμβρίου   2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/09/02-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 02  Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  Πέμπτη  13  Σεπτεμβρίου  2012  .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html , ΖΗΣΕ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ  Πέμπτη  13  Σεπτεμβρίου  2012 .- ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html  , ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ Παρασκευή 14  Σεπτεμβρίου  2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση  , ΖΗΣΕ την Ελλάδα ,  Παρασκευή  14  Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/09/menoyme-15-2012.html , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ  Σάββατο  15 Σεπτεμβρίου   2012 .-
~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/16-2012.html   , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/09/16-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/09/17-2012.html , ΖΗΣΕ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Δευτέρα  17  Σεπτεμβρίου  2012.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/09/18-2012.html , ΖΗΣΕ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Τρίτη 18  Σεπτεμβρίου  2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/19-2012.html , Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση    Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου   2012 ,  ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ : Το  γάλα  είναι το αίμα της ζωής μας , η Ελλάδα  είναι  η  αναπνοή μας !!!
~**  ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ΔΕΙΤΕ και ΖΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ 20/09/2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/21-2012-2012-p1010746.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ   ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ  ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣΠαρασκευή  21 Σεπτεμβρίου  2012  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- 
Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/09/22-2012.html , Μένουμε  Και  Βλέπουμε  Ελλάδα  Σαββάτο 22 Σεπτεμβρίου  2012 .-     
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 .-
  ~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/09/23-2012-1.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/09/24-2012.html , Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 , Μένουμε  ζούμε και  βλέπουμε Ελλάδα.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/09/24-2012.html , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Μεσηηνιακά  και  Άλλα  : Δευτέρα  24 Σεπτεμβρίου  2012 .- 
~**
 ***  ΔΙΑΚΟΠΕΣ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ....  ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ  2Ο12 :
*
~** Στα χωριά Λέσβου 2012 P1020168.MP4 : http://youtu.be/olGBsGP3mDA  

~** ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 2012 P1010767.MP4 : http://youtu.be/Bg4iyKZk6ws  ,

~** Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης 2012 P1010770.MP4 : http://youtu.be/Q3Ofj0JFO7o  ,

~** Ι.Μ. Ραφαήλ λειτουργία Κυριακή 2012 P1010771.MP4 : http://youtu.be/nh_8b_ipuJ8  ,

~** Μονή Αγ. Ραφαήλ Αγίασμα 2012 P1010777.MP4 : http://youtu.be/KZZzmJPUUzc  ,

~** Ι.Ν. Αγίου Ραφαήλ Λέσβος 2012 P1010789.MP4 : http://youtu.be/qGkZxBDKeoY  ,

~** ΜΟΝΤΑΜΑΔΟΣ Ι.Μ. Ταξιαρχών 2012 P1010791.MP4 : http://youtu.be/Rg4nSPXCXrw  ,

~** ΘΕΟΦΙΛΟΣ αφήγηση Λέσβος 2012 P1010793.MP4 : http://youtu.be/a0vF2-aGME8  

***
 *
* Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών - Μανταμάδος Λέσβου: http://youtu.be/iJAMLhWT3Wg  ,

~*** ΘΕΟΦΙΛΟΣ αφήγηση Λέσβος 2012 P1010793.MP4 : http://youtu.be/hzkkl1kHhso  ,

~** ΜΟΝΤΑΜΑΔΟΣ Ι.Μ. Ταξιαρχών 2012.MP4 : http://youtu.be/3e2vAaVNNvY  ,

~** Μονταμάδος ενημέρωση 2012 P1010795.MP4 : http://youtu.be/Uyqd61Aigp8  ,

~** ΛΕΣΒΟΣ διαδρομή 2012 P1010797.MP4 : http://youtu.be/DyVThiX_W4I  ,
**

~** Διαδρομές στην Λέσβο 2012 P1010798.MP4 : http://youtu.be/SOKTtL1F2Rw  ,

~** Λέσβος 2012 Μονταμάδος P1010799.MP4 : http://youtu.be/SovsCBtpN1A  ,

**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου