ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου  2012 :

Το ποντικάκι  καντά μας  στην ενημέρωση ! :
**  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και Άλλα :  Η  Εφημερίδα  μας  σήμερα  .....

***  Κλείνουν και οι ΔΟΥ σε Κυπαρισσία και Πύλο :
Image
* Προβλήματα σε χιλιάδες πολίτες του Δήμου Μεσσήνης πρόκειται να δημιουργήσει η ανακοίνωση της κατάργησης, από την 1η του ερχόμενου μήνα, της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) της περιοχής.
Μάλιστα, για το θέμα αυτό υπήρξε το προηγούμενο διάστημα και σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, στο οποίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η ΔΟΥ Μεσσήνης εξυπηρετεί τουλάχιστον 30.000 δημότες του καλλικράτειου Δήμου, με έκταση περίπου 100 χιλιομέτρων (από τη μία άκρη έως την άλλη). Η κατάργηση της ΔΟΥ Μεσσήνης θα έχει περαιτέρω αρνητικές και αποτρεπτικές συνέπειες για την οικονομία μας και την περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου.
*
Επίσης, θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πάμπολλων προβλημάτων στην τοπική κοινωνία, καθώς οι δημότες μας θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για την εξυπηρέτησή τους, ενώ θα δυσχεράνει τη θέση των συμπολιτών μας και ειδικότερα των ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων, όπως ΑμεΑ, ευπαθείς ομάδες.
Για τους παραπάνω λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης εκφράζει την αντίρρησή του για την κατάργηση της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) Μεσσήνης».
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ή, καλύτερα, εις ώτα μη ακουόντων. Όπως είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ το «Θ» από τις αρχές Αυγούστου, σχέδιο ριζικής αναδιάρθρωσης του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού ενεργοποιεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, επιχειρώντας την άμεση «αναστήλωση» των εσόδων του προϋπολογισμού.
Με βάση το σχέδιο, μέχρι το τέλος του έτους μια σειρά από εφορίες της χώρας κατεβάζουν «ρολά» και χιλιάδες υπάλληλοι των ΔΟΥ που καταργούνται ή συγχωνεύονται θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά με το φορολογικό έλεγχο και τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, ενώ μέσω τραπεζών θα γίνονται σύντομα οι πληρωμές κάθε είδους φόρου και τέλους, εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο προκειμένου να μπει οριστικό «λουκέτο» στα ταμεία των εφοριών και τέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία των φορολογουμένων.
Το πρώτο μεγάλο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων ΔΟΥ θα προκύψει την 1η Οκτωβρίου, καθώς το υπουργείο Οικονομικών θα βάλει λουκέτο σε 50 εφορίες, μεταξύ των οποίων και της Μεσσήνης, σύμφωνα με το άρθρο 308 του Προεδρικού Διατάγματος 551/1988.
Ένα μήνα αργότερα, την 1η Νοεμβρίου, δηλαδή, κατεβάζουν ρολά 49 εφορίες, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με το παραπάνω Προεδρικό Διάταγμα, της Κυπαρισσίας (Κυπαρισσίας- Γαργαλιάνων- Φιλιατρών) και της Πύλου. Η ΔΟΥ υποδοχής θα είναι και πάλι αυτή της Καλαμάτας.
Η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των οργανικών μονάδων των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, καθώς και η έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης, περιέρχεται στις οργανικές μονάδες υποδοχής αυτών. Ο προϊστάμενος της οργανικής μονάδας στην οποία μεταφέρεται η αρμοδιότητα καθίσταται αρμόδιος για την έκδοση των καταλογιστικών πράξεων, την επίλυση των διαφορών, τη βεβαίωση και είσπραξη των φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων, τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων είσπραξης σε βάρος των οφειλετών και των περιουσιακών στοιχείων αυτών, ενώ είναι υπεύθυνος για το συντονισμό και τη διεκπεραίωση όλων των ενεργειών που απαιτούνται για την επιτυχή εφαρμογή του σχεδίου.
Το σχέδιο, λοιπόν, του υπουργείου Οικονομικών για την αναδιάρθρωση των εφοριών προβλέπει σχέδιο «Καλλικράτη» στις ΔΟΥ, κάτι που αποτελεί εξάλλου και μνημονιακή δέσμευση. Βεβαίως, η υλοποίηση της παραπάνω απόφασης είναι λογικό να δημιουργήσει προβλήματα και στους κατοίκους των υπόλοιπων πόλεων του νομού όπου θα καταργηθούν οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, και στην εξυπηρέτηση υποθέσεών των. Του Αντώνη Πετρόγιαννη
  , εφημ. "Θάρρος" Καλαμάτας   2012 .- 

***  Στο Δ.Σ. Καλαμάτας  :
Image
* Το ΓΠΣ και ο κόμβος του Νέδοντα
~
Πίσω από το γενικό όσο και… αθώο τίτλο του θέματος, που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας την ερχόμενη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, «Τροποποίηση εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καλαμάτας», κρύβεται μια ολόκληρη ιστορία, που, αν μη τι άλλο, δείχνει με πόση… προσοχή χειρίστηκε η Δημοτική Αρχή ένα σημαντικό έργο, όπως είναι αυτό της εκπόνησης του ΓΠΣ.
Πρόκειται για το θέμα μετακίνησης του κόμβου του Νέδοντα στην Αγιάννα, αφού, όπως είναι μέχρι σήμερα τα πράγματα, αυτή η ουσιαστική αλλαγή δεν προβλέπεται πουθενά!
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά.
Σύμφωνα με την αρχική σύμβαση του έργου και τις σχετικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί από τον τότε υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, ο κόμβος που θα συνέδεε την περιμετρική οδό με την Αρτέμιδος θα κατασκευαζόταν στη δυτική όχθη του Νέδοντα. Όμως, η σημερινή Δημοτική Αρχή πήρε απόφαση, στο Δημοτικό Συμβούλιο, για μετακίνηση του κόμβου από το Νέδοντα στην Αγιάννα. Για ποιον λόγο προέκυψε αυτή η αλλαγή, μέχρι σήμερα δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς ή, τουλάχιστον, δεν τον έχουμε καταλάβει εμείς.
Το αίτημα έγινε αποδεκτό από τον κ. Σουφλιά, τροποποιήθηκαν οι μελέτες, δόθηκαν οι εγκρίσεις και όλα ήταν έτοιμα για να γίνει το έργο με αυτές τις αλλαγές.
Ωστόσο, η αλλαγή στη χάραξη του κόμβου δεν πέρασε ποτέ στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το οποίο εκπονήθηκε λίγο αργότερα. Ενώ, λοιπόν, το έργο της περιμετρικής οδού βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη, το υπουργείο Υποδομών έρχεται εκ των υστέρων και υποδεικνύει στο Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος, εν τω μεταξύ, δεν είχε πάρει… μυρωδιά για το τι συνέβαινε, ότι πρέπει να αλλάξει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, γιατί αυτό συνεχίζει να προβλέπει ότι ο κόμβος θα είναι στο Νέδοντα και όχι στην Αγιάννα!
Κι αυτό το θέμα θα συζητηθεί πλέον την ερχόμενη Δευτέρα… 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη εφημ. Θάρρος καλαμάτας 2012  .-

*** ΤΕΙ Καλαμάτας  :
Image
* «Θησαυροφυλάκιο γνώσης» η νέα βιβλιοθήκη
~
Περί τους 30.000 τόμους βιβλίων και μεγάλο αριθμό επιστημονικών περιοδικών αριθμεί η νέα υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Καλαμάτας, εκτός από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και τη δωρεάν πρόσβαση σε πηγές και βάσεις δεδομένων της παγκόσμιας ακαδημαϊκής κοινότητας που προσφέρει στον επισκέπτη.
Αναφερόμενος στον καινούργιο χώρο του ΤΕΙ που εγκαινιάστηκε χθες ο πρόεδρος του ιδρύματος Ανδρέας Κανάκης έκανε λόγο για «μια κιβωτό, ένα θησαυροφυλάκιο γνώσης, ένα φάρο που θα δίνει φως» σε σπουδαστές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές, αλλά και κάθε πολίτη.
~
Το ευήλιο (το φως μπαίνει από παντού) και λειτουργικό κτήριο της νέας βιβλιοθήκης βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του ΤΕΙ στον Αντικάλαμο. Στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο είναι ταξινομημένα τα βιβλία και τα περιοδικά, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα άνετα αναγνωστήρια, ενώ στο υπόγειο υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μέσα για αναπαραγωγή του έντυπου υλικού.
Ο κ. Κανάκης μίλησε χθες για αναβάθμιση του ΤΕΙ, μέσα και από τη λειτουργία και της καινούργιας του βιβλιοθήκης, ενώ πρόσθεσε ότι το ίδρυμα τα προηγούμενα χρόνια δε συμπεριλαμβανόταν καν στον κατάλογο της διεθνούς κατάταξης. Ανέφερε ότι η θεμελίωση του έργου έγινε από τον τέως πρόεδρο Βασίλη Πανάγου, αλλά η σύνταξη του φακέλου είχε αρχίσει από τον πρώην πρόεδρο Δημήτρη Νικόπουλο. Το κτήριο ξεκίνησε το 2006, κατασκευάστηκε κατά 20% με εθνικούς πόρους και κατά 80% της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ο προϋπολογισμός μελέτης ήταν 2.127.659 ευρώ.
Εκ μέρους του εξωτερικού Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΙ Καλαμάτας, ο πρόεδρος καθηγητής Παναγιώτης Καζάκος είπε ότι η βιβλιοθήκη θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κέντρο της Περιφέρειας για όλη την Πελοπόννησο. Τονίζοντας τη σπουδαιότητα των βιβλιοθηκών τις χαρακτήρισε πολύ σημαντικότερες από τα βιβλία διδασκαλίας που δίνονται στους φοιτητές, καθώς μέσα σε αυτές μπορεί πραγματικά ο φοιτητής να αναζητήσει τη γνώση.
Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ τις ευχές τους εξέφρασαν με χαιρετισμό ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η κοσμήτωρ της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ευρυδίκη Αντζουλάτου - Ρετσίλα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Βασίλης Γιόκαρης. Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό και άλλοι εργαζόμενοι του ΤΕΙ.  Της Μαρίας Νίκα
  εφημερίδα "Θάρρος" Καλαμάτας  2012 .-

*** Φιλιατρά  :
Image
* Αγανάκτηση από την ασυδοσία στη Λαϊκή Αγορά…
~
Αγανακτισμένοι είναι παραγωγοί της περιοχής των Φιλιατρών από την ασυδοσία που επικρατεί στη Λαϊκή Αγορά της πόλης κάθε Σάββατο πρωί.
Εδώ και ένα χρόνο, τουλάχιστον, διαμαρτύρονται έντονα στο Δήμο Τριφυλίας για την κατάσταση που βιώνουν, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να βρουν ανταπόκριση και να δουν απτά αποτελέσματα.
Οι ίδιοι οι παραγωγοί των Φιλιατρών είναι καθ’ όλα νόμιμοι, με ταμειακές μηχανές και αποδείξεις, με θέσεις στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς και με τοπικά ποιοτικά προϊόντα, αλλά έχουν να «αντιμετωπίσουν» πολλούς άλλους παρανόμους, που με το έτσι θέλω πηγαίνουν και στήνουν πάγκους στο χώρο της Λαϊκής, χωρίς καμία απολύτως άδεια, και πωλούν διάφορα προϊόντα.
Μάλιστα, πολλές φορές, από το βράδυ της Παρασκευής, καταλαμβάνουν τις θέσεις των ντόπιων παραγωγών που νομίμως συμμετέχουν στη Λαϊκή. Έτσι, όταν οι τελευταίοι τα ξημερώματα του Σαββάτου πηγαίνουν να στήσουν τους πάγκους με τα προϊόντα τους, τους λοιδορούν και τους διώχνουν, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές των λογομαχιών και διαπληκτισμών.
Οι ντόπιοι παραγωγοί αρκετές φορές έχουν καλέσει την Αστυνομία, η οποία ωστόσο δηλώνει αδυναμία, όπως μας είπαν, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Πλέον έχει εξαντληθεί κάθε απόθεμα υπομονής και σημειώνουν πως, αφού ο Δήμος δεν παρεμβαίνει, θα καταφύγουν στην Εισαγγελία.
Επιπρόσθετα, κάνουν λόγο και για εμπαιγμό από την πλευρά του Δήμου: τόσο δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι όσο και ο δήμαρχος όλο λένε πως θα επιληφθούν του θέματος και θα παρέμβουν, αλλά, δυστυχώς, μένουν μόνο στα λόγια, χωρίς πράξεις για τήρηση της νομιμότητας, άρση της αδικίας που υφίστανται και σωστή λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς!
Αξίζει να σημειωθεί πως, μετά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες των παραγωγών στη Δημοτική Κοινότητα Φιλιατρών, το Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών στις 30 Μαρτίου 2012 ομόφωνα αποφάσισε την τροποποίηση του κανονισμού της Λαϊκής Αγοράς, με την υπ’ αριθμ. 9/2012 απόφασή του, η οποία ωστόσο δεν έχει εφαρμοστεί από το Δήμο! Εννέα ολόκληρους μήνες η απόφαση αυτή δεν έχει προωθηθεί και δεν έχουν ληφθεί οι αντίστοιχες σχετικές αποφάσεις από τα Όργανα του Δήμου Τριφυλίας για να εφαρμοστεί!
Την προηγούμενη Τετάρτη επισκέφθηκε για πολλοστή τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών Χαράλαμπο Στάμο ο παραγωγός Δημήτρης Καλογερόπουλος, εκ μέρους και άλλων παραγωγών της περιοχής των Φιλιατρών, αναφέροντάς του, ξανά, το πρόβλημα και ζητώντας να μάθει τι θα κάνει ο Δήμος για την επίλυσή του. Ο κ. Στάμος τού απάντησε ότι η Δημοτική Κοινότητα έχει πάρει σχετική απόφαση, έχει ενημερωθεί ο δήμαρχος και, πλέον, είναι θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου και της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου να το προχωρήσει και να λάβει τις αποφάσεις για εφαρμογή του νέου κανονισμού της Λαϊκής Αγοράς.
Μιλώντας στο «Θ» ο παραγωγός Δημήτρης Καλογερόπουλος επισήμανε: «Εμείς, εδώ στη Λαϊκή, έχουμε τεράστιο πρόβλημα με αλλοδαπούς και άλλους παρανόμους. Φτάσανε σε σημείο να πηγαίνουνε στα περιβόλια και να κλέβουνε και το πρωί να έρχονται να τα πουλάνε στη Λαϊκή. Δεν υπάρχει έλεγχος, δεν υπάρχει σειρά, δε λειτουργεί τίποτα. Ασυδοσία επικρατεί, σε βάρος μας. Τους λέμε να τηρηθεί η νομιμότητα και δε μας κάνουνε τίποτα. Διαμαρτυρόμαστε, φωνάζουμε, δεν ακούνε. Τι να κάνουμε εμείς; Δεν υπάρχει άλλη λύση, θα πάμε στην Εισαγγελία…». Του Ηλία Γιαννόπουλου
   , εφημ. "Θάρρος"

***  Πετρέλαιο θέρμανσης  :
Image
* «Είδος πολυτελείας» για πολλές πολυκατοικίες
~
Ο φετινός χειμώνας προβλέπεται ιδιαίτερα βαρύς για τις τσέπες των καταναλωτών. Μπορεί να είναι πολύ νωρίς για τους μετεωρολόγους να προβλέψουν τι καιρικές συνθήκες θα επικρατούν στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες, οι πολίτες, όμως, έχουν ήδη αποφασίσει πως, όσο κι αν πέσει η θερμοκρασία, με πολύ μεγάλη δυσκολία θα ανοίξουν τα καλοριφέρ τους.
Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται οι συνελεύσεις των πολυκατοικιών για να αποφασίσουν οι ένοικοι τι «στρατηγική» θα ακολουθήσουν, «ποια γραμμή άμυνας θα υιοθετήσουν απέναντι στο κύμα της ακρίβειας που αναμένεται να τους πλήξει». Τα μηνύματα που έρχονται από όλη την Ελλάδα είναι ίδια. 
Κατακόρυφη μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου που, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών στο ΑΜΠΕ, Μιχάλη Κιούση, θα ξεπεράσει το 50% σε σχέση με πέρυσι.
Οι ένοικοι σε παλαιά πολυκατοικία στην οδό Αγία Λαύρας, στα Άνω Πατήσια, αποφάσισαν σε συνέλευση της περασμένης εβδομάδας ότι δεν πρόκειται φέτος να αγοράσουν πετρέλαιο. Μόνο όσες οικογένειες έχουν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους ζήτησαν να ανοίγει το καλοριφέρ δύο ώρες κάθε βράδυ, ώστε η κατάσταση να γίνεται λίγο υποφερτή, ούτε αυτή η πρόταση όμως πέρασε. Η 25χρονη Μαρία, μητέρα ενός κοριτσιού τριών χρόνων, εξέφρασε στο ΑΜΠΕ την ανησυχία της, όχι για την ίδια και το σύζυγό της, αλλά για το παιδί τους. Όπως είπε, το εισόδημά τους είναι πολύ μικρό, δεν έχουν κλιματιστικό στο διαμέρισμα, οπότε θα πιεστούν πολύ για να βρουν τρόπο να ζεσταθούν αυτό το χειμώνα.
Δύο χιλιάδες ευρώ που οφείλουν οι ένοικοι από τα κοινόχρηστα περιμένει η 35χρονη Λένα, διαχειρίστρια σε πολυκατοικία στα Πετράλωνα και, όπως λέει στο ΑΜΠΕ, δεν υπάρχουν χρήματα για πετρέλαιο. Φέτος, θα αποφασιστεί σε συνέλευση μετά τις 15 Νοεμβρίου, εάν θα γεμίσουν το λέβητα. «Οι οικογένειες έχουν μεγάλα προβλήματα. Υπάρχουν γονείς άνεργοι», επισημαίνει.
«Τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου, οπότε θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το πώς θα κινηθούν οι καταναλωτές», λέει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών κ. Κιούσης, εκτιμώντας όμως, ότι «το πρώτο τρίμηνο δε θα υπάρχει καθόλου δουλειά» και για τον λόγο αυτό αναμένεται να επιβαρυνθεί πολύ ο κλάδος και να κλείσουν σε όλη την Ελλάδα περίπου 1.000 πρατήρια.
Οι καταναλωτές στρέφονται σε άλλες μορφές θέρμανσης, όπως τον ηλεκτρισμό, το ξύλο και το πέλετ, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που είχαν προμηθευτεί από την περασμένη άνοιξη πετρέλαιο για να προλάβουν τα χειρότερα. Δε λείπουν, όμως, και σε αυτούς τα προβλήματα. Σε πολυκατοικία, που στεγάζονται δικηγορικά γραφεία στη Θεμιστοκλέους, στο κέντρο της Αθήνας, έσπευσαν να γεμίσουν το λέβητα με πετρέλαιο θέρμανσης αξίας δύο χιλιάδων ευρώ, τον περασμένο Μάρτιο. Μάταια όμως. Όπως λέει στο ΑΜΠΕ η 30χρονη Ελένη, δικηγόρος, το πετρέλαιο «έκανε φτερά» μέσα σε ένα βράδυ. Έτσι σήμερα βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, έχοντας επιπλέον χάσει και τα χρήματά τους.
Σύμφωνα με τον κ. Κιούση, δεν είναι δυνατόν είκοσι μέρες πριν από τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης η κυβέρνηση να μην έχει αποφασίσει πόσο ακριβώς θα ανέβει η τιμή του. «Το πλέον πρόσφατο σενάριο που βλέπει το φως της δημοσιότητας για πλήρη εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνη του πετρελαίου κίνησης είναι απαράδεκτο», τονίζει. Επισημαίνει ότι το πετρέλαιο είναι ένα κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται έτσι, να πωλείται δηλαδή, με επιδοτήσεις ή με επιστροφή φόρου, που είναι στην ουσία ψίχουλα».
«Δεν αντιμετωπίζει το λαθρεμπόριο έτσι η κυβέρνηση», υποστηρίζει.  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ


*** Η κατάντια της Ελλάδας μας σήμερα  :
Image
* Εμπόριο «βαλίτσας» φαρμάκων...
~
Ιατρικές υπηρεσίες κατ’ οίκον, σε τιμές της τάξης των 5-10 ευρώ, αλλά και πώληση φαρμάκων... στο σαλόνι τους, προσφέρουν το τελευταίο διάστημα στους κατοίκους του Νομού Ξάνθης, κυρίως των ορεινών χωριών, Βούλγαροι επαγγελματίες, ασκώντας μια νέα μορφή «παραεμπορίου», που φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ανθεί τους τελευταίους μήνες κοντά στα σύνορα. Αν και προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια επίσημη καταγγελία στον Ιατρικό ή το Φαρμακευτικό Σύλλογο Ξάνθης, ωστόσο το φαινόμενο Βούλγαρων γιατρών ή «γιατρών» που περνούν τα σύνορα για να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες επί ελληνικού εδάφους ή και για να πουλήσουν αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα, αποτελεί κοινό μυστικό, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη δημόσια υγεία και την απώλεια εσόδων για το ελληνικό Δημόσιο.
*
«Το πρόβλημα με το παραεμπόριο από τη Βουλγαρία, που πλέον συνδέεται με την Ελλάδα μέσω πέντε διόδων, είναι τεράστιο, αφού δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, ενώ μέχρι τώρα ξέραμε για Έλληνες που πήγαιναν στη Βουλγαρία για ιατρικές υπηρεσίες, βλέπουμε και γιατρούς ή φαρμακοποιούς από τη Βουλγαρία, που γυρίζουν με τις τσάντες στα καφενεία των χωριών και ψάχνουν για πελάτες. Χτυπούν τις πόρτες των σπιτιών και προτείνουν εξετάσεις με 5 ευρώ», τονίζει, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στυλιανός Μωραΐτης.
 ~ Κυρίως οδοντίατροι και παθολόγοι
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Αναστάσιος Καραδέδος, επισημαίνει στο ΑΜΠΕ ότι, αν και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αποδέκτης κάποιας επίσημης καταγγελίας, ωστόσο το θέμα ενδέχεται να υφίσταται, πράγματι, στα ορεινά χωριά.
Όσον αφορά στις ειδικότητες των Βούλγαρων ιατρών που κατεβαίνουν στις παραμεθόριες περιοχές της Ξάνθης, ο κ. Καραδέδος σημειώνει ότι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, πρόκειται ως επί το πλείστον για οδοντίατρους ή παθολόγους, χωρίς να αποκλείεται να είναι απλά «αγύρτες», χωρίς καν πτυχίο.
«Αν και οι υπηρεσίες των Ελλήνων ιατρών εδώ προσφέρονται επίσης σε χαμηλές τιμές, της τάξης των 20-30 ευρώ, οι επαγγελματίες αυτοί προτείνουν εξετάσεις και εργασίες με 5-10 ευρώ, από ό,τι λέγεται», σημειώνει ο κ. Καραδέδος, ο οποίος διατυπώνει σοβαρές επιφυλάξεις για την ποιότητα των φαρμάκων («τα φάρμακα αυτά δεν ξέρουμε τι είναι») που ενδεχομένως δίδονται στους ασθενείς.
«Η λεγόμενη “ιατρική των συνόρων’’ εδώ είναι ήδη πάρα πολύ ανεπτυγμένη, με αρκετούς Έλληνες να πηγαίνουν σε γειτονικές χώρες. Πλέον, όμως, φαίνεται ότι και Βούλγαροι έρχονται στην Ελλάδα, ενδεχομένως και με βαλίτσες γεμάτες φάρμακα προς πώληση», προσθέτει και υπενθυμίζει ότι, ούτως η άλλως, «τεράστιες ποσότητες φαρμάκων» διακινούνται παρατύπως μέσω ίντερνετ.
Κατά τον ίδιο, οι ελλιπείς έλεγχοι στα σύνορα είναι το βασικό αίτιο του προβλήματος. «Ευτυχώς», λέει, «οι ιατρικές υπηρεσίες που δίδονται συνήθως δεν είναι χειρουργικές».
Σε ορεινά χωριά, όπως το Ωραίον ή οι Θέρμες, που βρίσκονται σε απόσταση το πολύ μισής ώρας από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, εντοπίζεται ως επί το πλείστον το εν λόγω φαινόμενο, όπως σημειώνει στο ΑΜΠΕ η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης, Δέσποινα Κάλφα.
Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι δε γνωρίζει την έκταση του φαινομένου, αλλά και ότι μέχρι στιγμής ο σύλλογος δεν έχει δεχτεί κάποια επίσημη καταγγελία, ούτε από φαρμακοποιούς των εν λόγω περιοχών. Σύμφωνα πάντως με την ίδια, οι Βούλγαροι πλανόδιοι «φαρμακοποιοί» και γιατροί φαίνεται ότι πωλούν κυρίως «ανώδυνα» σκευάσματα, όπως καλλυντικές κρέμες. «Για τα φάρμακα, άλλωστε, οι Βούλγαροι που έρχονται στην περιοχή μας σταματούν συχνά σε ελληνικά φαρμακεία για να αγοράσουν ως πιο αξιόπιστα», προσθέτει.
 ~ Στο 60% το γενικό παραεμπόριο
στην Ξάνθη
Αν οι ιατρικές υπηρεσίες και η παράτυπη πώληση φαρμάκων από Βούλγαρους γιατρούς αποτελούν τη νεότερη έκφραση του παραεμπορίου στην Ξάνθη, ωστόσο το γενικότερο φαινόμενο είναι παλιό και πολύ εκτεταμένο, οδηγώντας σε απόγνωση τους επαγγελματίες.
«Το παραεμπόριο στο νομό μας υπολογίζουμε ότι ανέρχεται στο 60% του γενικού εμπορίου», σημειώνει στο ΑΜΠΕ ο κ. Μωραΐτης και προσθέτει ότι είναι απαραίτητος ένας κεντρικός ελεγκτικός μηχανισμός για την πάταξη του φαινομένου, με συνεργεία που θα πραγματοποιούν ελέγχους όλο το 24ωρο.
«Η Βουλγαρία συνδέεται με την περιοχή μας μέσω Προμαχώνα, Εξοχής, Αγίου Κωνσταντίνου, Ορμενίου και Μικρού Δερείου. Αν ανοίξει και ο κάθετος άξονας της Κομοτηνής, οι επιχειρήσεις που θα εξακολουθούν να επιβιώνουν στην περιοχή μας θα ελαχιστοποιηθούν», προσθέτει. Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι στην Ξάνθη συστήθηκε και λειτούργησε το πρώτο, πανελλαδικά, κλιμάκιο ΚΕΛΑΥΕ (Κλιμάκιο Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου), το οποίο όμως παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των μελών του έχει σήμερα αποδυναμωθεί.
«Ενεργοί μείνανε οι 12 από τους 64 ρομαντικούς που συμμετείχαν αρχικά, οι οποίοι προσπαθούν και δουλεύουν σαν ήρωες, αλλά το παραεμπόριο δεν ελέγχεται μόνο με ήρωες», ισχυρίζεται ο κ. Μωραΐτης. Κατά τον ίδιο, οι επαγγελματίες της Ξάνθης βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας της μεγάλης έκτασης τού φαινομένου κι αν κάτι δεν αλλάξει σύντομα, προσανατολίζονται σε προειδοποιητικό συμβολικό αποκλεισμό της διόδου του Αγίου Κωνσταντίνου για ένα 24ωρο, στο διάστημα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.  
Αλεξάνδρα Γούτα   ,  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Μπεχράκης και Φωτέας  :
Image
* Κατά Νίκα για τα σχέδιά του στο λιμάνι της Καλαμάτας
~
Με αφορμή τις προχθεσινές εξελίξεις για το λιμάνι και τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), η οποία ομόφωνα ψήφισε το προγραμματικό σχέδιο λιμένος Καλαμάτας, ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», Σταμάτης Μπεχράκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Η έγκριση του master plan, χωρίς να αλλοιωθεί η παραλία του προλιμένα και το μπάζωμα των 8 στρεμμάτων μέσα στη θάλασσα, είναι μια σοβαρή επιτυχία, ξεχωριστά των κατοίκων της παραλίας, αλλά και της κινητοποίησης όλων των πολιτών, φορέων και προσωπικοτήτων με συνείδηση για τη σημασία του θέματος.
* Το “Δίκτυο Ενεργών Πολιτών” από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το θέμα με συνέπεια και υπευθυνότητα από θέση αρχών.
Υποστηρίξαμε ότι η παραλία της Καλαμάτας αποτελεί ανεκτίμητο περιβαλλοντικό κεφάλαιο και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της. Η σταδιακή αποκατάστασή της είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την τοπική οικονομία.
Από την άλλη πλευρά, η στάση της Δημοτικής Αρχής σ’ αυτό το μείζον για την πόλη θέμα θα κριθεί από τους δημότες και αυτό πρέπει να γίνει με νηφάλιο τρόπο. Δεν μπορεί, όμως, να μη στηλιτευτεί η προσπάθεια να μπει στο “γύψο” η αντιπολίτευση, αποκλείοντάς την από τις διαδικασίες ουσιαστικής ενημέρωσης.
Αναλυτική τοποθέτηση από το “Δίκτυο Ενεργών Πολιτών” θα γίνει τις επόμενες ημέρες, όταν φτάσει στα χέρια μας ολόκληρη η απόφαση. Εκείνο, όμως, που σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει κατανοητό, είναι ότι η παραλία της πόλης δεν τμηματοποιείται, δεν τσιμεντάρεται και δεν αγοράζεται, διότι δεν πωλείται».
Α.Π.


Aνεξάρτητη Δημοτική Παράταξη "Πρωτοπορία"Ο δήμαρχος Π. Νίκας… κοροϊδεύει για το λιμάνι
~ Κι όμως, η ελληνική γλώσσα δεν είναι αρκετή για να περιγράψει τις τελευταίες πολιτικές ντρίπλες του δημάρχου και της αυλής του.  Ως σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος, ο κ. Νίκας δε γνώριζε τίποτα για το περιβόητο master plan του λιμανιού της πόλης μας (προηγήθηκε, φυσικά, το «δεν ξέρω τίποτα για την Μπιρμπίτα και τα πεταμένα εκατομμύρια των Καλαματιανών και όχι μόνο», αλλά σε αυτό θα επανέλθουμε!).
Σε πρόσφατες δηλώσεις του στα ΜΜΕ εξαπέλυσε, για μια ακόμα φορά, επίθεση κατά «όσων βιάζονται να κάνουν δηλώσεις» σχετικά με το θέμα, καθώς «τη μελέτη του master plan δεν την έχουμε δει ακόμα». Υποστήριξε, δε, «ότι οι χάρτες που κυκλοφορούν δεν είναι παρά τα στάδια της μελέτης επί των οποίων εκφράζονται οι απόψεις»!  
~ Μάλιστα… Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;  Γιατί, τελικά, μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί πλέον κανείς να αντιμετωπίσει τα δρώμενα του δημαρχιακού κονκλαβίου, καθώς πολύ απλά ο δήμαρχος γνώριζε τα όποια σχέδια από καιρό… εδώ και πολύ καιρό!  Όχι μόνο διότι, όπως ήδη αναφέρθηκε στον τοπικό Τύπο, το master plan του λιμανιού είχε αναρτηθεί στο «Διαύγεια», αλλά γιατί πολύ απλά, αγαπητοί μου συνδημότες, ο κ. Νίκας ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ με το ΤΕΛΙΚΟ σχέδιο από τις 22/7/10, κατά τη διάρκεια σύσκεψης υπό τον τότε γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης Κ. Βλάχο (πληροφοριακά, οι συμμετέχοντες στην εν λόγω σύσκεψη είχαν καταλήξει ΚΑΙ συμφωνήσει στην εναλλακτική πρόταση με κωδικό Α12 του master plan).
Τόσα ψέματα απροκάλυπτα; Η αναξιόπιστη Δημοτική Αρχή του κ. Νίκα, για ακόμα μια φορά, αποδεικνύει ότι αντιμετωπίζει τους δημότες της σαν άτομα με μειωμένη διανοητική ικανότητα, καθώς άλλη εξήγηση, δυστυχώς, δεν υπάρχει!
Αλλά υπάρχει και μια άλλη πτυχή στο όλο θέμα:  Όπως ανακοινώθηκε στον Τύπο, το master plan του λιμανιού μας υπογράφηκε (με αλλαγές, κάτω και από τη πίεση/ απαίτηση κατοίκων της πόλης) από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή ΕΣΑΛ, στην οποία συμμετέχουν 7 υπουργεία, και το μόνο που απομένει είναι η δημοσίευση του αντίστοιχου ΦΕΚ, ώστε να γίνει επίσημα και νόμος του κράτους. Παρ’ όλα αυτά, ο δήμαρχος δήλωσε ότι σκοπεύει να φέρει το σχέδιο του master plan προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
-Τόσο καιρό γιατί δεν το έκανε;
-Για ποιον λόγο να συζητηθεί τώρα το θέμα;
-Προφανώς για το θεαθήναι, καθότι η γνώμη του συμβουλίου δεν έχει πλέον νόημα.  Για ποιον λόγο θα το συζητήσουμε; Για να επιβραβεύσουμε ειλημμένες αποφάσεις και υπόγειες διαδρομές; (Γνωστή τακτική και από την αντίστοιχη στάση του δημάρχου στο μεγάλο θέμα του Γ.Π.Σ.).
Ως πότε η Δημοτική Αρχή θα ακολουθεί αυτή την τακτική, απαξιώνοντας θεσμικά όργανα και εκλεγμένους συμβούλους; Δεν το καταλαβαίνει, επιτέλους, ότι στο τέλος αυτές τις πρακτικές της τις πληρώνουν ποικιλοτρόπως η πόλη και οι κάτοικοί της;
Απευθύνουμε μια ακόμα δημόσια έκκληση στο δήμαρχο και τους επιτελείς του να σεβαστούν, επιτέλους, τους κατοίκους και την ιστορία του Δήμου μας. Αλήθεια, ποια είναι η θέση των συμβούλων της πλειοψηφίας για όλα αυτά; Γνώμη δεν έχουν ή δεν τους επιτρέπεται να την εκφράζουν; Λίγη πολιτική σοβαρότητα και, προπάντων, σεβασμός στους δημότες και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας δε βλάπτουν!
  


***  Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην Αριστομένους
ΛΟΓΩ ΑΛΛΑΓΗΣ ΟΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ
~ Σειρά κυκλοφοριακών αλλαγών στην οδό Αριστομένους πρόκειται να επιφέρει η απόφαση της Δημοτικής Αρχής, με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, για τροποποίηση στην όδευση του ποδηλατόδρομου στην υπό ανάπλαση κεντρική πλατεία. Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, μεθαύριο Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας, «έχοντας υπόψη την αναγκαιότητα για βέλτιστη και ασφαλή ευθυγράμμιση της όδευσης του νέου ποδηλατόδρομου που χαράσσεται στην κεντρική πλατεία και συγκεκριμένα στη θέση «Ψαράκια», με τον ήδη υφιστάμενο που βρίσκεται κατάντι στο πεζοδρόμιο νότια της οδού Φραντζή και Αριστομένους (δυτικό πεζοδρόμιο Αριστομένους), καθώς και τη στενότητα του χώρου ασφαλούς κίνησης πεζών και ποδηλάτων που προκύπτει μεταξύ του αρχικά προτεινόμενου ποδηλατόδρομου  και του υφιστάμενου παρτεριού στο νότιο τμήμα της πλατείας, στη θέση “Ψαράκια”, προτείνεται:
Η μετατόπιση του ποδηλατόδρομου ανατολικότερα της πλατείας σε βάρος του οδοστρώματος της Αριστομένους κατά 2,70 μέτρα. Επίσης, η κατάργηση ανατολικά της οδού Αριστομένους των θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ, μηχανών και ταξί, για τη δημιουργία δύο λωρίδων κυκλοφορίας, πλάτους 3,00 μέτρων η κάθε μία.
Μετατόπιση του φωτεινού σηματοδότη λίγο πιο βόρεια και ανατολικά από την υφιστάμενη θέση, δημιουργία δύο στάσεων του Αστικού ΚΤΕΛ, στη συμβολή της επέκτασης της οδού Αντωνοπούλου με την Αριστομένους και στο βόρειο τμήμα της κεντρικής πλατείας. Τέλος, η θέση στάθμευσης ΑμεΑ μετακινείται μεταξύ των οδών Γεωργούλη και Βαλαωρίτου. 
Α.Π.


*** Κλειστή χθες η ΔΟΥ Καλαμάτας
Απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων
~ Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στην Εφορία της Καλαμάτας, αλλά και σε αυτές της υπόλοιπης χώρας, οι οποίοι έχουν επίσης εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 27 και 28 Σεπτεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες μειώσεις μισθών και τις περικοπές.
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν και οι εργαζόμενοι στα τελωνεία στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου.
Θα πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι την ερχόμενη Δευτέρα οι Εφορίες στο Νομό Μεσσηνίας θα υπολειτουργήσουν, λόγω της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Νήσου Κυθήρων στη Σπάρτη.
Όπως είπαν οι εργαζόμενοι, ο λόγος των κινητοποιήσεών τους είναι ότι έχουν υποστεί σημαντική μείωση των μισθών τους, που φθάνει το 50% περίπου.
Η δε Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στις ΔΟΥ αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Δεν αντέχουμε άλλο τη διάλυση των υπηρεσιών μας, μέσω της στοχοποίησης, απαξίωσης και κατασυκοφάντησης του κλάδου μας, άλλες μειώσεις στους μισθούς μας, απολύσεις μέσω εφεδρειών, τους άδικους φόρους και τα χαράτσια».
Η ΠΟΕ-ΔΟΥ δηλώνει ότι θα συντονιστεί με τους άλλους εργαζόμενους, με όλη την κοινωνία, «στον αγώνα για να υπάρξει επίλυση των προβλημάτων και όχι επιδείνωσή τους».
Τέλος, για το θέμα συγχώνευσης των Εφοριών από την 1η Οκτωβρίου, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις ΔΟΥ δήλωσαν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια «αγνοεί τις πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες, τα πληθυσμιακά και φοροδοτικά κριτήρια κάθε περιοχής». 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Άδειες χρήσης νερού
Μόνο με απόφαση υπερπεριφερειάρχη θα ξεμπλοκάρει η διαδικασία
~ Μόλις το 50% των φακέλων που αναμένονται στη Μεσσηνία για να δοθούν άδειες χρήσης νερού έχει κατατεθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με όσα είπε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, παρά το γεγονός ότι στα μέσα Φεβρουαρίου λήγει η σχετική προθεσμία υποβολής.
Όπως εξήγησε ο κ. Αλευράς, πρόβλημα δημιουργεί η γραφειοκρατική διαδικασία, με βασικότερη αιτία το εξής: ένα από τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι οι τίτλοι ιδιοκτησίας, που σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό το λόγο ζητείται παρέμβαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Αγγελάκα.
~*  
Κανονιστική απόφαση
Σύμφωνα με τον κ. Αλευρά, αν και έχουν περάσει 9 μήνες από την έναρξη υποβολής, προκειμένου να επιτευχθεί ορθολογική χρήση νερού από γεωτρήσεις και πηγές, οι μισοί περίπου έχουν καταφέρει να καταθέσουν φάκελο, καθώς ζητούνται πολλά έγγραφα. Όπως προαναφέραμε, ένα από τα βασικά προβλήματα είναι οι τίτλοι ιδιοκτησίας, τους οποίους λίγοι έχουν.
Επειδή το πρόβλημα απασχολεί πολλούς αγρότες, ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων έστειλε επιστολή στο ΥΠΕΚΑ. Αυτό με τη σειρά του απάντησε ότι άπτεται της δικαιοδοσίας του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με κανονιστική απόφαση, αντί για τίτλους ιδιοκτησίας, οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να προσκομίσουν το Ε9 και αντίγραφο της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης του ΟΣΔΕ.
Ο κ. Αλευράς σημείωσε ότι σχετικό υπόμνημα έστειλε κι αυτός στον κ. Αγγελάκα, ζητώντας να παρέμβει και να ξεμπλοκάρει τη διαδικασία. Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα κατανοήσει την ανάγκη έκδοσης της συγκεκριμένης κανονιστικής, για να τονίσει: «Η άδεια χρήσης νερού είναι ένα απαραίτητο εργαλείο και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να το προστατέψουμε».   Της Βίκυς Βετουλάκη

***
Παν. Αλευράς
«Αυτοί που σήκωσαν τους τόνους για την Μπιρμπίτα να αναλάβουν τις ευθύνες τους»
~ Δεν προλαβαίνει να… δέχεται «καρφώματα» τις τελευταίες ημέρες για το θέμα που ο ίδιος «άνοιξε», της κατασκήνωσης των τσιγγάνων στην «Μπιρμπίτα», ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Μετά το δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο, χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, δήλωσε: «Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες, οφείλονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα, που έχουν σηκώσει τους τόνους και δεν αναλαμβάνουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης».
Αναφερόμενος στην προχθεσινή επίσκεψη του περιφερειάρχη Π. Τατούλη, ο κ. Αλευράς είπε πως ήταν ξεκάθαρος και δεν μπορεί να υπάρξει γκετοποίηση, ενώ η κατάσταση είναι απαράδεκτη, συμπληρώνοντας τη δήλωση περί ευθυνών όσων σήκωσαν τους τόνους.
Επίσης, παρατήρησε ότι στο χώρο έγιναν τεράστιες ζημιές, διότι ποτέ δεν υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με το Δήμο Καλαμάτας.
«Η Περιφέρεια δεν είναι εισαγγελέας, αλλά θέλει να αποκαταστήσει μια κατάσταση που είναι απαράδεκτη. Η κατασκήνωση έχει παραληφθεί και από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και από το Δήμο Καλαμάτας. Έχει παρθεί απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και έχει εξουσιοδοτηθεί ο δήμαρχος να κάνει σύμβαση με τη Ν.Α. για τη διαχείριση της κατασκήνωσης, κι αυτό μέχρι τώρα δεν έχει γίνει. Άρα, οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν σε αυτούς που σήμερα κοκορεύονται και λένε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», σχολίασε ο κ. Αλευράς.


*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  της Κυριακής 23/09/2012 ¨:
~* Για την 4η  αγωνιστική στην Σούπερ Λίγκα το ελληνικό ποδόσφαιρο :
ΒΕΡΟΙΑ -  ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  1-0  , (0-0) .- ^ Το  γκόλ : 61΄ Λαϊταν .-
* ΟΦΗ - ΑΕΚ  2-1  , (2-1) .- ^ Τα γκόλ΅: 18΄πεν. Σίσιτς ,  42΄ πεν.  Γ. Ιωανίδης , 44΄Φουρτάδος .-
* ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης - ΚΕΡΚΥΡΑ  1-0  ,(0-0) .-^ Το  γκόλ : 57΄πεν. Νταβίντ Αγκάνθος .-
* ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς -  ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ   4-1   , (3-0) .-  Τα γκόλ : 3΄ Τσιμπούρ , 26΄Χολέμπας , 28΄αυτογκόλ Σκλοπίδης , 47΄ Τσιμπούρ , 82΄ Κυβελίδης ,
Αύριο Δευτέρα 24/09/2012 στο γήπεδο Λεβαδειάς , ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών --

~** Σε φιλικά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Εθνικός Γαζώρου Σερρών - Απόλλων Καλαμαριάς  1-1 .- ^
Ηρακλής Θεσσαλονίκης - Ολυμπιακός Βόλου  2-2 .- ^

~** Στο  Μπάσκετ φιλικά σε τουρνουά :
Ολυμπιακός Πειραιώς - Μακαμπί Τέλ Αβίβ 74-92 .- ^
Ρέθυμνο - Απόλλων Πατρών 58-65 .- ^
Παναθηναϊκός - Πανιώνιος (37-41) , 94-69 .- ^

***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2012  :
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/1-2012.html , Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση     Σάββατο  1   Σεπτεμβρίου   2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/09/02-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 02  Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  Πέμπτη  13  Σεπτεμβρίου  2012  .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html , ΖΗΣΕ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ  Πέμπτη  13  Σεπτεμβρίου  2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html  , ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ Παρασκευή 14  Σεπτεμβρίου  2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση  , ΖΗΣΕ την Ελλάδα ,  Παρασκευή  14  Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/09/menoyme-15-2012.html , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ  Σάββατο  15 Σεπτεμβρίου   2012 .-
~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/16-2012.html   , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/09/16-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/09/17-2012.html , ΖΗΣΕ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Δευτέρα  17  Σεπτεμβρίου  2012.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/09/18-2012.html , ΖΗΣΕ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Τρίτη 18  Σεπτεμβρίου  2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/19-2012.html , Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση    Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου   2012 ,  ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ : Το  γάλα  είναι το αίμα της ζωής μας , η Ελλάδα  είναι  η  αναπνοή μας !!!
   ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ΔΕΙΤΕ και ΖΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ 20/09/2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/21-2012-2012-p1010746.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ   ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ  ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣΠαρασκευή  21 Σεπτεμβρίου  2012  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/09/22-2012.html , Μένουμε  Και  Βλέπουμε  Ελλάδα  Σαββάτο 22 Σεπτεμβρίου  2012 .-     
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 .-
 ~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/09/23-2012-1.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :
1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =2004 video.-
A.  snstam@gmail.com  .-
2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =310 video.- 
b. stamoskal@windowslive.com .-
3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , = 289 video.-
c. vlasiskal@gmail.com .-

~*** Μυτιλίνη ούζοποιείο ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ 2012 P1020114.MP4 , Μουσείο και εργοστάσιο παρασκευής και παραγωγής Ούζου στο Πλωμάρι Λέσβου (Μυτιλίνης).- http://youtu.be/gK8F5pJ6YsM  

~** ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΛΕΣΒΟΣ 2012 P1020127.MP4: Εργοστάσιο Ούζου Πλωμάρι 2012 P1020127.MP4 : http://youtu.be/NqkSYAkxPBs

~** Μουσείο ούζου Βαρβαγιάννη Π[λωμάρι 2012 :134 http://youtu.be/GeEYZJrv4ro  

~** ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 2012 P1020146.MP4 : http://youtu.be/mgb-aDhYEGY  

~** ΠΛΩΜΑΡΙ ΛΕΣΒΟΥ ΓΕΡΑΣ 2012 P1020154.MP4 : http://youtu.be/j_hAw8L-gVY  

~** Πλωμάρι ταβέρνα "Ο Ερμής" 2012 P1020160.MP4 : http://youtu.be/LR2fcXXBCfU  

~** ΠΛΩΜΑΡΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 2012 P1020161.MP4 : http://youtu.be/CUmrcxQcKU0

**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου