ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 02 Σεπτεμβρίου 2015

ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Σεπτεμβρίου  2015 :
~



 Σήμερα 02/09/2015 εορτάζουν:
Άγιος Μάμας, Άγιος Ιωάννης ο Νηστευτής, Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, Άγιος Διομήδης
 ~  Απολυτίκιο Αγ. Ιωάννου του Νηστευτού - 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/bbHrATg8OS4 ,
 
Ήχος δ'. Ταχύ προκατάλαβε.
Χρισθείς θείω Πνεύματι, της Εκκλησίας ποιμήν, Θεώ Ίεράτευσας, άγγελικώς επί γης, Ιωάννη Πατήρ ημών, συ γαρ δια νηστείας, σεαυτόν έκκαθάρας, κάθαρσιν των πταισμάτων, τώ σω λόγω παρέχεις, τοίς πόθω Ίεράρχα θερμώς προστρέχουσι.
Όσιος Νικόλαος ο Κουρταλιώτης

Όσιος Νικόλαος ο Κουρταλιώτης
 
Όσιος Μελέτιος ο νέος που ασκήτευσε στο όρος της Μυουπόλεως

Όσιος Μελέτιος ο νέος που ασκήτευσε στο ....
 
Οσία Ευανθία

Οσία Ευανθία
 
*** Η πείρα δια της πράξεως αποκτάται με χρόνους. Η δε χάρις είναι χάρισμα εξαρτώμενον από τον Θεόν. Και διδόμενον αναλογία θερμότητος πίστεως, ταπεινώσεως και καλής προαιρέσεως. Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)

~**  1 Σεπτεμβρίου
Μνήμη συνάξεως της υπεραγίας Θεοτόκου των Μιασηνών. Του αγίου Ιησού του Ναυή (1). Μαρτύρων Αειθαλά και Αγαθοκλείας. Των αδελφών Ευόδου, Καλλίστης και Ερμογένους. Αμμούν του διακόνου και των συν αυτώ 40 γυναικών παρθένων (2) και ασκητριών. Μάρτυρος Αγγελή του χρυσοχόου (†1680) • Συμεών του Στυλίτου (3) (†459) και Μάρθας της μητρός αυτού. Μελετίου του νέου και Ευανθίας. Νικολάου του «Κουρταλιώτου» (†1670) και Αντωνίου του εν Αγυιά.
(1) Ήταν Εβραίος γιος του Ναυή και διάδοχος του Μωϋσή του προφήτη, μετά τον θάνατο του οποίου ανέλαβε την αρχηγία του λαού και τον οδήγησε μαζί με την κιβωτό στην Παλαιστίνη. Αφού την κατέλαβε, την μοίρασε στους Ισραηλίτες, τους οποίους κυβέρνησε για 27 χρόνια. Απεβίωσε 110 χρονών.
(2) Οι άγιες 40 παρθένες και ασκήτριες: Αδαμαντινή, Καλλιρόη, Χαρίκλεια, Πηνελόπη, Κλειώ , Θάλεια, Μαριάνθη, Ευτέρπη, Τερψιχόρη, Ουρανία, Κλεονίκη, Σαπφώ, Ερατώ, Πολύμνια, Δωδώνη, Αθηνά, Τρωάδα, Κλεοπάτρα, Κοραλία, Θεονόη, Θεανώ, Ασπασία, Πολυνίκη, Διόνη, Θεοφάνη, Ερασμία, Ερμηνεία, Αφροδίτη, Μαργαρίτα, Αντιγόνη, Πανδώρα, Χάιδω, Λάμπρω, Μόσχω, Αρηβοΐα, Θεονύμφη, Ακριβή, Μελπομένη, Ελπινίκη, και Αμμούν ο διδάσκαλος αυτών.
(3) Καταγόταν από ένα χωριό της Κιλικίας το Σισάν. Έζησε επί βασιλείας Λέοντος του Α` και πατριαρχίας Μαρτυρίου στην Αντιόχεια. Από νεαρή ηλικία αφοσιώθηκε στο Θεό και θέλησε να ασκητεύσει κοντά στον όσιο Ηλιόδωρο για δέκα χρόνια. Όμως η ανάγκη του για εντονότερες ασκητικές δοκιμασίες ήταν έντονη και έτσι πήρε την απόφαση να ζήσει πάνω σ` ένα στύλο για σαράντα ολόκληρα χρόνια. 
~** 2 Σεπτεμβρίου
Οσίου Ιωάννου, οικουμενικού Πατριάρχου, του «Νηστευτού» (1) (†595). Των αγίων ενδόξων Μαρτύρων: Αειθαλά, Αμμούν (2), Διομήδους, Ευτυχιανού, Ευτυχίου, Ησυχίου, Ιουλιανού, Λεωνίδη, Μάμαντος (3) (†γ΄αι.), Μελανίππου, Παρθαγάπης, Φιλαδέλφου, Φιλίππου και της χήρας γυναικός. Αγίων Ελεάζαρ και Φινεές.
(1) Ο άγιος Ιωάννης ο Νηστευτής Πατριάρχης Κων/λεως, γεννήθηκε στην Κων/λη. Από νεαρή ηλικία διακρίθηκε για την σπάνια εγκράτειά του (γι` αυτό ονομάστηκε Νηστευτής). Ψυχή τε σώματι ήταν αφιερωμένος στο Θεό. Μελετούσε επί καθημερινής βάσεως την Αγία Γραφή και διάφορα εκκλησιαστικά έργα, εμπλουτίζοντας έτσι τις γνώσεις του. Χειροτονήθηκε διάκονος από τον Πατριάρχη Ιωάννη τον Γ`. Αργότερα έγινε πρεσβύτερος και μετά το θάνατο του Πατριάρχη Ευτύχιου, εκλέχτηκε διάδοχός του. Πέθανε 2 Σεπτεμβρίου του 595 και το λείψανό του τάφηκε στο ναό των Αγ. Αποστόλων.
(2) Κατάγονταν από την Ανδριανούπολη της Θράκης. Εργάσθηκαν με ζήλο για την εξάπλωση του χριστιανισμού. Πολύ γρήγορα έγιναν γνωστοί για την φιλανθρωπία τους καθώς ευεργετούσαν όχι μόνο χριστιανούς αλλά και ειδωλολάτρες. Συνελήφθηκαν για τη δράση τους αυτή και όταν αρνήθηκαν να θυσιάσουν στα είδωλα θανατώθηκαν με σκληρά βασανιστήρια.
(3) Ο Άγιος Μάμας, γεννήθηκε στην Παφλαγονία το 260 από γονείς χριστιανούς, οι οποίοι ήταν φυλακισμένοι για την χριστιανική τους δράση. Πρώτου πεθάνουν, έφεραν στη ζωή τον Μάμα, που βρέφος ακόμα γνώρισε την ορφάνια. Όμως μία πλούσια χριστιανή ονόματι Αμμία ανέλαβε την ανατροφή του. Επειδή το βρέφος συνήθιζε να φωνάζει τη γυναίκα αυτή μαμά, ονομάστηκε Μάμας. Σε ηλικία 15 χρονών συνελήφθη από ειδωλολάτρες και υποβλήθηκε σε φρικτά βασανιστήρια. Αρχικά του κρέμασαν σιδερένια ράβδο στο λαιμό και τον έριξαν στη θάλασσα, καθώς όμως σώθηκε, στη συνέχεια τον έριξαν σε αναμμένο καμίνι, από το οποίο και πάλι βγήκε σώος. Έπειτα τον έριξαν στα θηρία τα οποία δεν τον άγγιξαν. Τελικά τον θανάτωσαν με τρίαινα, η οποία διαπέρασε τα σπλάχνα του.

***  Οριακή ανατροπή στα γκάλοπ με προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας

 Με προβάδισμα 0,3% η ΝΔ - Στο 5,3% το ΠΑΣΟΚ - Στο 5,5% η ΧΑ, στο 5,1% το ΚΚΕ και στο 4% η Λαϊκή Ενότητα - Πρώτος σε δημοφιλία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 44,3% Οριακή ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό δείχνει δημοσκόπηση της GPO που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη και σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ . Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega -σε δείγμα 1.000 ατόμων kai σε διάστημα από την Δευτέρα έως και το μεσημέρι της Τετάρτης- η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,3%. Πιο αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 25,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 25%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, το ΚΚΕ με 5,1%, το Ποτάμι με 4,6% και η Λαϊκή Ενότητα με 4%. Αγώνα για να μπουν στη Βουλή φαίνεται να δίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που συγκεντρώνουν 3%, ενώ την είσοδό της στη Βουλή φαίνεται να εξασφαλίζει η Ένωση Κεντρώων, αφού λαμβάνει ποσοστό 3,2%. Παράλληλα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πρώτος σε δημοφιλία είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με ποσοστό 44,3% έναντι του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συγκεντρώνει 41,9%. Στην ερώτηση, πάντως, ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τη συμφωνία-μνημόνιο, οι πολίτες απάντησαν ο Αλέξης Τσίπρας σε ποσοστό 28,8% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε ποσοστό 27,1%, ενώ η επιλογή «κανένας από τους δύο» υπερτερεί με ποσοστό 30%. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων κλείνει μόλις στο 0,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 23% στην πρόθεση ψήφου και τη ΝΔ να ακολουθεί με 22,6%. Ακολουθούν: - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,1% - ΚΚΕ 5,5% - ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 4,4% - ΠΑΣΟΚ 4,2% - Λαϊκή Ενότητα 3,9% - Ένωση Κεντρώων 3,6% - ΑΝΕΛ 2% - ΑΛΛΟ 3,5% - ΛΕΥΚΟ 2,2% - ΑΠΟΧΗ 5% - ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 14% Πηγή: Protothema.gr - 

*** Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη Μεσσηνία         
     
Αργά το βράδυ της Τρίτης ανακοινώθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας τα ονόματα που θα σταλούν στην Κουμουνδούρου ώστε να γίνει η επιλογή των υποψηφίων για τη Μεσσηνία.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου έγινε συζήτηση για την προετοιμασία του εκλογικού αγώνα καθώς και για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του κόμματος. Μετά τον γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε, κατατέθηκαν, εκτός από τους υποψήφιους της 25ης Ιανουαρίου 2015 (Κοζομπόλη Γιώτα, Κωνσταντινέα Πέτρο, Μαραβελή Ιωάννα, Κουτσοδημητρόπουλο Ηλία και Μωρακέα Σπύρο), οι παρακάτω διαθεσιμότητες υποψηφιοτήτων, οι οποίες και θα αποσταλούν στην Επιτροπή Κατάρτισης των ψηφοδελτίων:
Αβιζιώτης  Θεόδωρος (δικηγόρος - Μεσσήνη), Βουδούρης Νώντας (δικηγόρος – Κυπαρισσία), Γεωργακίλας Στάθης (μαθηματικός - Θουρία), Γεωργόπουλος Αντώνης (καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πάτρας – Μεθώνη),  Γκόνης Κώστας (συνταξιούχος ΔΟΥ - Καλαμάτα), Γρηγορόπουλος Νίκος (Ιατρός – Μεσσήνη), Γριβοκωστόπουλος Γιάννης (αγροτοσυνδικαλιστής – Φιλιατρά),  Δριμής Δημήτριος (φιλόλογος – τ. Δήμαρχος δήμου Αετού), Καλογερόπουλος Μπάμπης (αγρότης – Χριστιάνοι), Κοκκορόγιαννης Στάθης (συνταγματάρχης ε.α. – Σπερχογεία), Κωστόπουλος Τρύφωνας (αναπληρωτής καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – Μεθώνη), Μαστραγγελόπουλος Κώστας (αρχιτέκτονας μηχανικός – Καλαμάτα), Μπακολέα Στέλλα (ιατρός – Καλαμάτα), Μπουντουβάς Ηλίας (αγροτοσυνεταιριστής – Γαργαλιάνοι), Μυλωνάς Μίλτος (ιατρικός επισκέπτης - Κορυφάσιο), Πατσαρίνος Νίκος (πολιτικός μηχανικός – Καλαμάτα), Σακελλαριάδης Ηλίας (ιατρός – Μελιγαλά), Χαρίτσης Αλέξης (πρ. Γ.Γ. ΕΣΠΑ – Καλαμάτα).

*** Δεν κατεβαίνει στις εκλογές το ΚΙΝΗΜΑ του Γιώργου Παπανδρέου
Την απόφασή του να μην πάρει μέρος το ΚΙΔΗΣΟ στις ερχόμενες εκλογές, ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, επικαλούμενος κυρίως οικονομικούς λόγους.
«Αγωνιστήκαμε ήδη .....
 σε δύο εκλογικές μάχες μέσα σε λίγους μήνες με πενιχρά μέσα. Απέναντι στις επιλογές και την απροκάλυπτα αρνητική στάση των κατεστημένων δυνάμεων της χώρας.
Τα οικονομικά μέσα που διαθέτουμε δεν επιτρέπουν να συμμετέχουμε με αξιοπιστία σε μια τρίτη μάχη άμεσα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, συμπληρώνοντας: «Ό,τι κάναμε δικαιώθηκε. Πορευτήκαμε πάντα με συνέπεια στις αρχές μας και με αξιοπρέπεια. Συγκρουστήκαμε και συγκρουόμαστε με κατεστημένες αντιλήψεις, πρακτικές και συμφέροντα.
Με κατεστημένα, που όλο και περισσότερο στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, πλήττουν τη Δημοκρατία. Υπονομεύουν τη δημοκρατική έκφραση του πολίτη, καθώς αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στη λειτουργία των ΜΜΕ και τη στήριξη παραγόντων της πολιτικής με αντάλλαγμα να γίνονται υποχείριά τους. Σε ό,τι με αφορά, δεν έγινα και δεν θα γίνω».
Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ δεν παρέλειψε να απευθυνθεί στα στελέχη και τα μέλη του, καταλήγοντας ότι «θα συνεχίσουμε να δίνουμε. Δυναμώνοντας το ΚΙΝΗΜΑ μας, ώστε να αποτελέσει τον καταλύτη της ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου, προκειμένου να υπηρετήσουμε αποτελεσματικά και με συνέπεια τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και της χώρας. Ευχαριστώ προσωπικά, κάθε φίλο, κάθε μέλος, κάθε στέλεχος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ».
 *** Εκλογές για γερά νεύρα… Τι δείχνουν 8 δημοσκοπήσεις

Οσον αφορά το τρίτο κόμμα, στις πέντε από τις οκτώ δημοσκοπήσεις τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή, ενώ σε τρεις το Ποτάμι (μάλιστα, σε μία από αυτές ισοψηφεί με το ΚΚΕ).

Αlco: Στο 1,5% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ 

Στο γκάλοπ της Alco για το «Πρώτο Θέμα» ο ΣΥΡΙΖΑ κόβει πρώτος το νήμα, με διαφορά που φθάνει όμως μόλις στο 1,5%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποσοσό των αναποφάσιστων, που όπως και στις άλλες δημοσκοπήσεις είναι εξαιρετικά υψηλό, ενώ στο εν λόγω γκάλοπ εμφανίζονται ως… τρίτο κόμμα! Και αυτή η δημοσκόπηση εμφανίζει τους ΑΝΕΛ να μένουν εκτός Βουλής.

Αναλυτική η πρόθεση ψήφου:

  • ΣΥΡΙΖΑ: 22,6%

  • Νέα Δημοκρατία: 21,1%

  • Χρυσή Αυγή 6,3%

  • Το Ποτάμι 5,1%

  • ΚΚΕ 4,7%

  • ΠΑΣΟΚ 4,1%

  • ΛΑΕ 4%

  • Ένωση Κεντρώων 3%

  • ΑΝΕΛ 2,4%

Kάπα Research: Στο 3,1% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ 

Στο γκάλοπ της Kάπα Research η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ φθάνει το 3,1% και η διαφοροποίηση σε σχέση με τις υπόλοιπες έγκειται στο γεγονός ότι σύμφωνα με αυτή το κόμμα του Πάνου Καμμένου φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή.

  • ΣΥΡΙΖΑ: 27,3%

  • Νέα Δημοκρατία: 24,2%

  • Χρυσή Αυγή 6,8%

  • Το Ποτάμι 5,5%

  • ΚΚΕ 5%

  • ΠΑΣΟΚ 4,3%

  • ΛΑΕ 4,8%

  • Ένωση Κεντρώων 3,3%

  • ΑΝΕΛ 3%

Metron Analysis για τα «Παραπολιτικά»: Ντέρμπι με διαφορά 1%

Ντέρμπι μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας και οκτακομματική Βουλή (δίχως τους ΑNEΛ, αλλά με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη) δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά». Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η συντριπτική πλειοψηφία ζητεί παραμονή στο ευρώ, ενώ οι πολίτες φαίνεται να απορρίπτουν το δίλημμα μνημονιακός/αντιμνημονιακός.

Ειδικότερα η πρόθεση ψήφου σε αυτή τη δημοσκόπηση έχει ως εξής:

  •  ΣΥΡΙΖΑ: 22,2%

  • Νέα Δημοκρατία: 21,2%

  • Χρυσή Αυγή: 6,4%

  • Ποτάμι: 4,5%

  • ΠΑΣΟΚ: 4,1%,

  • Ένωση Κεντρώων 3,8%

  • Λαϊκή Ενότητα 3,1%

  • ΑΝΕΛ: 1,7%

  • Αδιευκρίνιστη ψήφος: 11,2%

Στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

  • ΣΥΡΙΖΑ 29%

  • ΝΔ 27,8%

  • Χρυσή Αυγή 8,3%

  • Ποτάμι 6,7%

  • ΚΚΕ 5,9%

  • ΠΑΣΟΚ 5,4%

  • Ένωση Κεντρώων 4,9%

  • Λαϊκή Ενότητα 4,1%

  • ΑΝΕΛ 2,3%

Στην εκτίμηση εδρών, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 129, η ΝΔ 75, η Χρυσή Αυγή 23, το Ποτάμι 18, το ΚΚΕ 16, το ΠΑΣΟΚ 15, η Ένωση Κεντρώων 13 και η Λαϊκή Ενότητα 11.

Την ίδια στιγμή, το 79% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ, ενώ το 17% ζητεί την επιστροφή στη δραχμή.

Το 73% θεωρεί ότι πλέον δεν έχει νόημα το δίλημμα μνημονιακός/αντιμνημονιακός, το 18% χαρακτηρίζει τον εαυτό του αντιμνημονιακό και το 6% μνημονιακό.

Τέλος, το 55% εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε σωστά που υπέγραψε τη νέα συμφωνία, ενώ το 40% θεωρεί αυτή την κίνηση λάθος.

MRB για την «Αγορά»: Μικρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 2,2 μονάδων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MRB για την εφημερίδα «Αγορά».

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 29,6%, έναντι 27,4% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 7,5% και ακολουθούν Ποτάμι με 6,7% και ΚΚΕ με 5,7%. Ποσοστό 5,7% λαμβάνει και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, ενώ η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνει 5,1%.

Στο 4,7% το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες προσγειώνονται στο 2,8%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 16,9%.

Στην πρόθεση ψήφου η «ψαλίδα» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι ακόμη μικρότερη, στις 1,8 μονάδες. Αναλυτικά:

  • ΣΥΡΙΖΑ: 24,6%

  • ΝΔ: 22,8

  • ΧΑ: 6,2%

  • Το Ποτάμι : 5,6%

  • ΚΚΕ: 4,7%

  • Ενωση Κεντρώων: 4,7%

  • Λαϊκή Ενότητα: 4,2%

  • ΠΑΣΟΚ: 3,9%

  • ΑΝΕΛ: 2,3%

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αλέξης Τσίπρας, με ποσοστό 38,1%, έναντι 31,7% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ωστόσο, ποσοστό 27,6% ψηφίζει «κανέναν από τους δύο».

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ: Μικραίνει η ψαλίδα

Μικραίνει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, στις 3 μονάδες διαφορά, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 25% στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου και ακολουθεί η ΝΔ με 22%, βλέποντας τα ποσοστά της να ενισχύονται σημαντικά σε σχέση με τον Ιούνιο, οπότε και συγκέντρωνε 16,5%. Αντίθετα, παρατηρείται σημαντική μείωση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το 34,5% που συγκέντρωνε τότε.

Τα ποσοστά όλων των κομμάτων διαμορφώνονται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ως εξής:

  • ΣΥΡΙΖΑ: 25%

  • ΝΔ: 22%

  • Το Ποτάμι: 6%

  • ΚΚΕ: 6%

  • Χρυσή Αυγή: 5,5%

  • ΛΑΕ: 5%

  • ΠΑΣΟΚ: 4,5%

  • Ένωση Κεντρώων: 4,5%

  • ΑΝΕΛ: 2% (εκτός Βουλής)

Στο 14% το ποσοστό όσων δεν απάντησαν ή δεν γνωρίζουν ακόμη τι θα ψηφίσουν.

Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών

Πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός αναδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 23%, όμως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ακολουθεί με διαφορά μόλις 0,5% (22,5%).
Τρίτος δημοφιλέστερος ο Σταύρος Θεοδωράκης (19,5%), ενώ η Φώφη Γεννηματά είναι τέταρτη, με 16%. Ο Πάνος Καμμένος, μολονότι το κόμμα του φαίνεται να μένει εκτός Βουλής, συγκεντρώνει ως αρχηγός 13,5%.  Πολύ κοντά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας (13%), ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ακολουθεί, στην προτελευταία θέση, με 10%. Τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος της ΧΑ, ο οποίος συγκέντρωσε ένα 5%, αλλά και το 54% της δυσμενέστερης γνώμης των ερωτηθέντων.

Συντριπτικά αρνητικά αξιολογείται η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σε συντριπτικό ποσοστό 66,5% οι ερωτηθέντες αξιολόγησαν αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο άσκησε τα καθήκοντα της προέδρου της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μάλιστα, το αρνητικό αυτό ποσοστό έχει αυξηθεί σημαντικά από τον Απρίλιο (47,5%).

ProRata για την «Εφημερίδα των Συντακτών»: Μάχη ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ με 3,5 μονάδες δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Αίσθηση όμως προκαλεί το γεγονός ότι οι αναποφάσιστοι έρχονται… πρώτοι με 25,5%, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23%.

Συγκεκριμένα, η εκτίμηση ψήφου έχει ως εξής:

  • ΣΥΡΙΖΑ: 23%

  • ΝΔ: 19,5%

  • Χρυσή Αυγή: 6,5%

  • ΚΚΕ: 5%

  • ΠΑΣΟΚ: 4,5%

  • Ποτάμι: 4%

  • Λαϊκή Ενότητα: 3,5%

  • Ενωση Κεντρώων: 3%

  • ΑΝΕΛ: 2%

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιλέγει «ευρώ πάση θυσία», ενώ πάνω από το 50% εκτιμά ότι η νέα συμφωνία με τους δανειστές δεν είναι καλή.

Bridging Europe: Μπροστά με 8,5% ο ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 8,5 μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η έρευνα του κέντρου ερευνών Bridging Europe, με τους αναποφάσιστους να αναδεικνύονται σε «δεύτερο κόμμα».

Ειδικότερα:

  • ΣΥΡΙΖΑ: 26,8%

  • ΝΔ: 18,3%

  • Ποτάμι: 6,2%

  • Λαϊκή Ενότητα 6,1%

  • Χρυσή Αυγή 5,9%

  • ΚΚΕ 5,8%

Εκτός Βουλής, σύμφωνα με την έρευνα, μένουν:

  • ΠΑΣΟΚ: 2,9%

  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,4%

  • Ενωση Κεντρώων: 2,6%

Δε γνωρίζω/δεν απαντώ είπε το 19,8%.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες ως προς τις πρόωρες εκλογές, καθώς το 43% διαφωνεί, ενώ το 39% συμφωνεί. Η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι από τις εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας (62%), ενώ τάσσεται υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «Υπό τις παρούσες συνθήκες προτιμάτε η Ελλάδα να μείνει ή να φύγει από την Ευρωζώνη;», το 45% απάντησε να μείνει, ενώ το 34% να φύγει.

Η έρευνα διενεργήθηκε στο διάστημα 24-26 Αυγούστου, σε δείγμα 1.015 πολίτων.

Ακολουθεί η έρευνα:

Marc για τον Alpha: 2,1% η διαφορά

Προβάδισμα 2,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την Τρίτη 25 Αυγούστου ως την Παρασκευή 28 Αυγούστου σε 1.006 νοικοκυριά.

Σε αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25,3%, ενώ η Νέα Δημοκρατία έπεται με 23,2%. Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το Ποτάμι με 5,8% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,5% και το ΠΑΣΟΚ με 4,4%.

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,2%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα και η Ένωση Κεντρώων 3,8%. Οριακά μπαίνουν στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με ποσοστό 3%.

Το ΔΓ/ΔΑ συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 18,8%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 60,3%, έναντι 19,4% της Νέας Δημοκρατίας, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να είναι στο 17,4%.

8 στους 10 αρνητικοί για Ζωή – Ενας στους δύο θετικός για Χρυσή Αυγή

Οσον αφορά τη δημοτικότητα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει 47,8% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, ενώ 50,9% αρνητικές και μάλλον αρνητικές και έρχεται πρώτος σε δημοτικότητα ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει ποσοστό 44,1% στις θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, ενώ το 49,1% έχει αρνητική άποψη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης συγκεντρώνει 42,9% θετικές γνώμες και 53,1% αρνητικές, ενώ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά θετικές γνώμες 35,2% και αρνητικές 59,5%. Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έχει θετικές γνώμες σε ποσοστό 31,2%  και αρνητικές 66,2%, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θετικές γνώμες 23,2% και αρνητικές 68,3%, ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος θετικές γνώμες 11,9% και αρνητικές 84,4%, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας θετικές γνώμες 11,4% και αρνητικές 84,7%, ενώ η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει θετικές γνώμες σε ποσοστό 20,9% και αρνητικές γνώμες σε ποσοστό 76,6%.

Σε ερώτηση για το τι κυβέρνηση προτιμούν, απάντησαν αυτή της εθνικής ενότητας σε ποσοστό 33,7%, συνεργασίας με βασικό κορμό ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 17,2%, κυβέρνηση με βασικό κορμό τη ΝΔ το 17,6%.

*** Κατρούγκαλος- Βαλαβάνη στη Μεσσηνία          
   
Φέτος δεν ήταν λίγοι οι πολιτικοί που προτίμησαν τη Μεσσηνία για τις διακοπές τους. Τελευταία… φουρνιά ήταν ο Γιώργος Κατρούγκαλος και η Νάντια Βαλαβάνη, που  βρέθηκαν στην Τριφυλία.
Η υποψήφια βουλευτής με τη «Λαϊκή Ενότητα» και πρώην υπουργός με το ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, διατηρεί και μεσσηνιακούς δεσμούς (αν και βέρα Κρητικιά), αλλά προτιμά να έρχεται στο νομό μας για διακοπές, κι όχι μόνο φέτος.
Εκτός από την κυρία Βαλαβάνη, και ο τέως υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος δεν κρύβει τους δεσμούς με τη περιοχή, καθώς έχει πολλές φορές βρεθεί στη Φαρακλάδα Κυπαρισσίας λόγω συγγενικής καταγωγής, παραβρέθηκε σε διάφορες εκδηλώσεις.  Α.Π. 

***  Ο Σ. Γυφτάκης παίρνει τη… σκυτάλη από τον Δ. Μαλλούχο         
      
Η αποχώρηση του Διονύση Μαλλούχου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας έφερε ύστερα από χρόνια τον Στάθη Γυφτάκη σε μια θέση που είχε υπηρετήσει επί μακρόν. Άλλωστε, ο ίδιος ποτέ δεν εγκατέλειψε το ορμητήριό του, την πόλη της Καλαμάτας.
Η σχετική ανακοίνωση έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της "Φάρις" από τον πρόεδρό της, Θανάση Ηλιόπουλο, ο οποίος δεν υπήρξε φειδωλός για το καλλιτεχνικό έργο που άφησε ο Διονύσης Μαλλούχος στο Δημοτικό Ωδείο, αλλά και στην Καλαμάτα.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η πρόσληψή του έγινε με δική του εισήγηση και στα χρόνια που υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής δούλεψε σκληρά, κόντρα σε κάθε είδους αντιξοότητες, ενώ άφησε πλούσια παρακαταθήκη και διοργάνωσε σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις, όπως την Άνοιξη των Πλήκτρων, το Χειμωνιάτικο Ταξίδι, το Φεστιβάλ Κιθάρας.
Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας στο συμβούλιο, Τάσος Πολυχρονόπουλος, εξήρε το έργο του Διονύση Μαλλούχου και χαρακτήρισε ως απώλεια την αποχώρησή του. Πρόσθεσε, όμως, ότι είναι θετικό ο άνθρωπος που τον διαδέχεται, ο Σωτήρης Γυφτάκης, να διαθέτει ιδιαίτερες ικανότητες που συνηγορούν υπέρ της επιτυχίας στο έργο του. Πάντως, δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι όσο βρίσκονταν οι δυο τους στο Δημοτικό Ωδείο, το έργο τους δεν υποστηρίχθηκε όσο θα έπρεπε από τη Δημοτική Αρχή.
Με θερμά λόγια μίλησαν για τον Διονύση Μαλλούχο και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Στάθης Γυφτάκης αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με σύμβαση χρονικής διάρκειας εννέα μηνών, ενώ καλλιτεχνικοί διευθυντές με ίδιας διάρκειας σύμβαση επιλέχθηκαν και πάλι ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης για το Εικαστικό Εργαστήριο και η Κατερίνα Κασιούμη για τη Σχολή Χορού.  Α.Π.

***  Σεισμική δόνηση αναστάτωσε την Καλαμάτα!         
      
Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 21:40 το βράδυ της Τριτης. Συμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός ήταν μεγέθος 3,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται βορειοανατολικά της Καλαμάτας στην περιοχή του Ταϋγέτου!
Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή πριν λίγα λεπτά στην Καλαμάτα. Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε 
 
***  Νεκρός 23χρονος ανθυπολοχαγός σε τροχαίο στο Μαυρομάτι Παμίσου         
     
Άδικα κόπηκε το νήμα της ζωής 23χρονου ανθυπολοχαγού του Ελληνικού Στρατού, σε τροχαίο με τη μηχανή του, όταν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας κατευθυνόταν προς το σπίτι του στο χωριό Πιλαλίστρα.
Ο άτυχος νεαρός, που υπηρετούσε στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού, αφού είχε φύγει από παρέα φίλων του, κινούνταν με τη μηχανή του επί του δρόμου Μεσσήνης – Πιλαλίστρας.  Για άγνωστο λόγο, στο ύψος του Μαυροματίου Παμίσου, η μηχανή ξέφυγε της πορείας της και προσέκρουσε σε ελαιόδενδρο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 23χρονου.
Προανάκριση για να εξακριβωθούν τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης.  Β.Β.

***  «Μαγειρεύονται» οι λίστες στη Μεσσηνία από τα κόμματα εν όψει των εκλογών 

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες Η προεκλογική περίοδος σιγά σιγά «ανάβει», ενώ πυρετός επικρατεί στα κόμματα για τις λίστες των υποψήφιων βουλευτών εν όψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίζει για τη Μεσσηνία το αργότερο μέχρι αύριο Τετάρτη. Πάντως, αν κρίνει κανείς από τις συζητήσεις που έγιναν στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, η επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τις λίστες των υποψηφίων αποτελεί σημαντικό κομμάτι. «Χρειαζόμαστε ψηφοδέλτια μάχης, με ευρύτητα πνεύματος, όχι με συμμετοχές παραγόντων –τους πληρώσαμε ήδη. Στην παρούσα συγκυρία, που τα ερωτηματικά και οι αμφιβολίες για την πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλαπλά, η τελική διαμόρφωση της λίστας θα ενισχύσει ή θα αμβλύνει αρνητικές εντυπώσεις» λέγεται. Στο Νομό Μεσσηνίας, ασφαλώς τον πρώτο λόγο θα έχουν οι δύο εναπομείναντες βουλευτές, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ενώ είναι πολύ πιθανό σε εκλόγιμη θέση να είναι και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Νίκος Πατσαρίνος. Από εκεί και πέρα, ακούγονται διάφορα ονόματα - ακόμα και τέως υπουργών, δίχως αυτό όμως να επιβεβαιώνεται. Τέλος, υπάρχει περίπτωση να τοποθετηθούν και πρόσωπα από το χώρο της νεολαίας, τα ονόματα των οποίων θα αποτελέσουν έκπληξη. Στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θα υπάρξουν τροποποιήσεις στη σειρά εκλογής των υποψηφίων του Ιανουαρίου, αν και υπάρχει ενδεχόμενο για «συμβολικού χαρακτήρα» αλλαγές. Από εκεί και πέρα, ο βασικός κορμός των υποψηφίων του Ιανουαρίου αναμένεται να κυριαρχήσει στο ΚΚΕ, ενώ στη νεοπαγή «Λαϊκή Ενότητα», Θανάσης Πετράκος και Έλενα Ψαρρέα θα είναι μπροστά. Τα, δε, υπόλοιπα ονόματα θα αποφασιστούν πολύ σύντομα. Τέλος, στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, μετά την ανακοίνωση της κοινής καθόδου με τη ΔΗΜΑΡ, τα πράγματα μπλέκονται. Χθες βράδυ επρόκειτο να συγκροτηθεί η οργανωτική επιτροπή που θα επιληφθεί του θέματος, αν και θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η συμμετοχή της Νάντιας Γιαννακοπούλου, του Μπάμπη Βακαλόπουλου και του Γιάννη Κατσαργύρη από την Τριφυλία. Α.Π. 

*** Πτώση του τζίρου κατά 40% (!) τον Ιούλιο στο εμπόριο στην Καλαμάτα! 

 Η ΕΣΕΕ, στα στοιχεία της που δημοσιεύτηκαν, μιλά για κατάρρευση Το περασμένο Σάββατο με τη «Λευκή Νύχτα» τα πρόσωπα των μικροεπιχειρηματιών, παρά το ξενύχτι, ήταν φωτεινά. Θα πρέπει να ήταν από τις λίγες φορές που είδαν στα μαγαζιά τους κόσμο. Όσο, όμως, κι αν η εκδήλωση είχε επιτυχία, η εκπτωτική περίοδος στο σύνολό της δεν κατάφερε να βγάλει από την… εντατική τους επιχειρηματίες. Ακόμα αντηχεί στ' αυτιά μας το σχόλιο της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Λίλιαν Ψηλάκη, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για τη γιορτή την τελευταία ημέρα των εκπτώσεων: «Τον Ιούλιο η ντροπή μάς έκανε να μη βάλουμε λουκέτο στα μαγαζιά μας, ενώ τον Αύγουστο, μέχρι το πρώτο 20ήμερο, τα πράγματα ήταν καλύτερα». Η παρατήρησή της αποτυπώνεται ανάγλυφα και στα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Για την πόλη της Καλαμάτας αναφέρει ότι η πτώση του τζίρου τον Ιούλιο έφτασε το 40% (!), ενώ η κίνηση τον Αύγουστο ήταν στα ίδια επίπεδα με το 2014. Η έρευνα της ΕΣΕΕ κάνει λόγο για κατάρρευση του τζίρου στο εμπόριο λόγω των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της, ο τζίρος για το χρονικό διάστημα του Ιουνίου και πριν από την έναρξη των θερινών εκπτώσεων του τρέχοντος έτους, είχε ήδη μειωθεί κατά 5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Λόγω δε των έκτακτων καταστάσεων, η εκπτωτική περίοδος δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τους εμπόρους, ούτε βοήθησε τους καταναλωτές στις αγοραστικές τους καλοκαιρινές συνήθειες. Ενδεικτικό είναι ότι για πρώτη φορά στην έρευνα που πραγματοποιεί το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ σε επιχειρήσεις για τις θερινές εκπτώσεις, η περίοδος με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Η παραπάνω αλλαγή είναι απολύτως συμβατή με τις γενικότερες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και την εύλογη καθυστέρηση της προσαρμογής των καταναλωτών σε κλειστές τράπεζες και τα όρια των capital controls. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε σχετικά: «Οι φετινές θερινές εκπτώσεις πέρασαν εντελώς απαρατήρητες, λόγω ειδικών συνθηκών, ασυνήθιστων καταστάσεων και πρωτόγνωρων γεγονότων που συνέβησαν ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια του διμήνου Ιουλίου-Αυγούστου. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, επίσης εντός κρίσης, είναι μόνο για ιστορικούς και στατιστικούς λόγους, αφού για πρώτη φορά είχαμε περίοδο τακτικών εκπτώσεων με κλειστές τράπεζες, capital controls, δημοψήφισμα, νέο μνημόνιο και πρόωρες εκλογές. Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις του 2015 έπεσαν θύμα ενός οικονομικού και πολιτικού Αρμαγεδώνα με τραγικά αποτελέσματα για το σύνολο του ελληνικού εμπορίου». Τα στοιχεία της έρευνας του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ για την εμπορική κίνηση της καλοκαιρινής περιόδου το 2015, καταλήγουν στα παρακάτω βασικά αποτελέσματα:Συμπεράσματα Οι τζίροι των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου, δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη από την ΕΛ.ΣΤΑΤ., αλλά αποτελούν προϊόν εκτίμησης και με μεσοσταθμική μείωση 5% σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2014, δείχνουν μια minimum μείωση 1,33 δισ. ευρώ στον καλοκαιρινό τζίρο του 2015. Ο συνολικός τζίρος του λιανικού εμπορίου από τα επίπεδα των 10,58 δισ. ευρώ το καλοκαίρι του 2014 εκτιμάται ότι δε θα ξεπεράσει το 2015 τα 9,25 δισ. ευρώ (μείωση -12,7%). Κατά τη διάρκεια των capital controls και ιδιαίτερα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2015, έχουν γίνει εκτιμήσεις απώλειας 520 εκατ. ευρώ (-14,9%) τον Ιούλιο και 620 εκατ. ευρώ (-17,3%) τον Αύγουστο στην κατανάλωση. Η αναλυτική εξέλιξη του καλοκαιρινού τζίρου στο λιανικό εμπόριο δείχνει το 2015 κατανάλωση 7,05 δισ. ευρώ σε τρόφιμα και καύσιμα (6,51 δισ. ευρώ το 2014), ενώ μόνο 2,24 δισ. ευρώ στους λοιπούς υποκλάδους της εμπορικής δραστηριότητας από τα 4,08 δισ. το 2014. Τον Ιούλιο του 2015 η ζήτηση για τρόφιμα και καύσιμα ήταν αυξημένη κατά περίπου +25% σε σχέση με τις προσδοκίες της αγοράς, ενώ αντίθετα οι λοιποί κλάδοι του λιανεμπορίου κατέγραψαν κατακόρυφη πτώση του κύκλου εργασιών τους κατά περίπου -75%. Τον Αύγουστο του 2015 η κατάσταση εξομαλύνθηκε έως ένα βαθμό, καθώς η ζήτηση για τρόφιμα και καύσιμα παρουσίασε άνοδο κατά 5% σε σύγκριση με την προσδοκώμενη αγοραστική δαπάνη, με τους λοιπούς κλάδους του λιανεμπορίου να εμφανίζουν μία συρρίκνωση του τζίρου τους κατά περίπου 45%. - 

***  Κυκλοφοριακές αλλαγές στην Βασιλέως Γεωργίου 

Στην οδό Βασιλέως Γεωργίου και στο τμήμα της από την Ασκληπιού μέχρι τη Φαρών εκτελούνται έργα αυτήν την περίοδο που αφορούν στην επέκταση της νησίδας μέχρι τη Φαρών και έτσι η πρόσβαση από την Ασκληπιού απευθείας στο βόρειο ρεύμα της Βασ. Γεωργίου είναι αδύνατη. Προκειμένου να μην προκαλείται κυκλοφοριακή δυσχέρεια, παρακαλούνται όσοι οδηγοί ακολουθούν τη Βασιλίσσης Όλγας και επιθυμούν να βρεθούν στο βόρειο ρεύμα της Βασιλέως Γεωργίου, με κατεύθυνση προς κέντρο, να μη χρησιμοποιούν την οδό Ασκληπιού. Θα διευκολυνθούν πολύ εάν ακολουθήσουν τη Βασιλίσσης Όλγας, στρίψουν αριστερά στη Φαρών και πάλι αριστερά στη Βασιλέως Γεωργίου, όπου θα βρεθούν απευθείας στο βόρειο ρεύμα της, αποφεύγοντας το εργοτάξιο. - 

***  Ελεύθεροι ζευγάρι και πεθερές για τους καυγάδες         
     
Ελεύθεροι αφέθηκαν, τελικά, οι τέσσερις τσιγγάνοι μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια για τους καυγάδες που δημιούργησαν και τις μηνύσεις που αντάλλαξαν.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν τσιγγάνα, η οποία κατοικεί στον Αντικάλαμο, κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιος με τη νύφη της τη χτύπησαν και τη λήστεψαν. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και συνέλαβαν το ζευγάρι, που υποστήριξε από την πλευρά του πως αυτή δεν είναι η αλήθεια, αλλά πως οι μητέρες του γαμπρού και της νύφης επιχείρησαν να κάψουν το παράπηγμα που κατοικούν, προκειμένου να τους διώξουν από το οικόπεδο.  

***  ΕΝΤΕΧΝΑ ΕΛΑΦΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΪΚΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ :
~ 1 ΕΝΤΕΧΝΑ ελαφρά λαϊκά στο Ναυτίλο 1-9-2015: http://youtu.be/ZrSHwBXJDTc ,
~2 Έντεχνα Ελαφρά Λαϊκά στο Ναυτίλο  01/09/2015: http://youtu.be/HUg94NcfzaY
~3 Έντεχνα  ελαφρολαϊκά στον Ναυτίλο 01/09/2015: http://youtu.be/gB86Mdud33o
~4 Ελαφρό λαϊκά έντεχνα στο Ναυτίλο 1-9-2015: http://youtu.be/9yWKWkxN3GQ
~5 Ελαφρά έντεχνα λαϊκά στον Ναυτίλο 1-9-015: http://youtu.be/qWtzI9wSexI 
~ 6  έντεχνα λαϊκά στο ναυτίλο 01/09/2015: http://youtu.be/lMs1ZLtciHI  ,
~7 Έντεχνα ελαφρά λαϊκά Ναυτίλος 1-9-2015: http://youtu.be/bfKkCjXymUY ,

***ΔΕΙΧΤΕ ΨΥΧPΑΙΜΙΑ | Ο μεγάλος ΕΦΙΑΛΤΗΣ μόλις άρχισε!! ΔΕΙΤΕ τι συμβαίνει!!!!!!!
Θέμα θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα θέτει ΞΑΦΝΙΚΑ η Τουρκία.
Την ενόχληση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η τοποθέτηση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ περί μη ύπαρξης οριοθετημένων θαλασσίων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. 
Απαντώντας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας χαρακτηρίζει ως «νομικά αβάσιμες», αντιτιθέμενες στο διεθνές δίκαιο, τις αμφισβητήσεις της Τουρκίας. 
Ο κ. Κούτρας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε ότι «δεν είναι κατανοητή η πρόσφατη τοποθέτηση» του ομολόγου του επισημαίνοντας ότι «τα σύνορα αυτά είναι σαφώς καθορισμένα επί τη βάσει ισχυουσών διεθνών συμφωνιών (Συνθήκη Λοζάνης του 1923, Πρωτόκολλο Αθηνών 1926, ιταλοτουρκική Συμφωνία και Πρωτόκολλο 1932) οι οποίες «είναι ισχυρές και δεσμεύουν την Τουρκία» με αποτέλεσμα «οι όποιες εν προκειμένω αμφισβητήσεις της, είναι νομικά αβάσιμες και αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο». 
Ο κ. Κούτρας επισήμανε επίσης ότι «όπου δεν υφίσταται σχετική συμφωνία, όσον αφορά την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, είναι ξεκάθαρο ότι εφαρμόζεται η αρχή της ίσης απόστασης/μέσης γραμμής βάσει του εθιμικού δικαίου που ισχύει έναντι όλων». 
Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ: ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΕΣ
Όπως όλα δείχνουν, οι προφητείες βγαίνουν αληθινές και το μεγάλο ΜΠΑΜ από την αστάθεια της Τουρκίας να είναι προ των πηλών, με την ιστορία να έχει διδάξει πως όποτε η Τουρκία είναι υπό καθεστώς αποσταθεροποίησης πάντα βρίσκεται μια αφορμή για στρατιωτική επέμβαση, με σκοπό την εκτόνωση της εσωτερικής της πιέσεως. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν η εισβολή στην Κύπρο το 1974 αλλά και τα Ίμια 1996...
kwnsta-profhteies

Θα επιστρέψει εκεί που ανήκει..στην Ελλάδα
Όλα τα έθνη διά εκεί έχουν το μάτι ριγμένον, και δουλεύει μεγάλος διάβολος και επιβουλή μεταξύ των συνεννοημένων, και κατά των συνθηκών, διότι όλα τα δόγματα είναι εις δύο, μέρος θέλουν να κινηθούν και μέρος δεν θέλουν, και δεν υπάρχει καμμία ένωσις μεταξύ των, και όποιον έθνος είναι αγαπημένον, εκείνο θα κερδίση όλους τους θησαυρούς…
Εις ολίγον καιρόν θέλει σχηματισθή στρατός Ελληνικός μεγάλος και θα έμβη εις πλοία να ταξιδεύση εις μακρινά μέρη, και στόλοι ετοιμάζονται, και από δεκαοκτώ μέχρι 40 χρόνων οι άνθρωποι μέλλει να κινήσουν, και ο ιερός κλάδος με διαφόρους θελήσεις, άλλοι διά καλόν και σωτήριον έργον της θρησκείας και της ορθοδοξίας, και άλλοι διά δόξαν και τιμήν ματαίαν και πρόσκαιρον, διά τούτο θα λάβη μεγάλην χώραν ο διάβολος εις τον σκληρόν στρατόν διά να φέρη διαίρεσιν εις τους αρχηγούς στερεάς και θαλάσσης.
Σεις όμως οι πιστοί της ορθοδοξίας να μη έχητε τόσον θάρρος εις τους Λουθήρους, διότι θα προκαταβάλουν χρήματα να σας αγοράσουν, να δώσητε υπογραφήν εις αυτούς με τους ίδιους σας τους συντρόφους, αλλά να μη συγκοινωνήτε με τους εργάτας του σκότους, όπου θα τρώγουν τας τετράδας και τας παρασκευάς, διότι όποιος νηστεύει δέχεται τον Χριστόν μέσα του, και γνωρίζει τα νυν και τα μέλλοντα.
Η Κωνσταντινούπολις είναι έτοιμος να παρθή από τον καιρόν όπου ελευθερώθη ο Μωρέας από τους αγαρηνούς, αλλά με το να πέσουν εις αθεΐαν και ασωτείαν οι άνθρωποι, και εις τα κόμματα μένει έως την σήμερον και διά τας αμαρτίας μας στερούμεθα όλων των αγαθών.
Εάν λοιπόν κηρυχθή εις το Ελληνικόν έθνος μετάνοια γενική, θέλει τιμηθή η εκκλησία, και όλον το κοινόν θέλει μυρωθή, και όλα τα έξω αυλικά μέρη θέλουν λάβει μέγαν φόβον. Επειδή όσον έχει το έθνος τον κομματισμόν, εις τον οποίον μας έρριψαν με το συνταγματικόν κεφάλαιον, τόσον εκείνοι κάμνουν την τέχνην τους, να σφαγούμεν ένας τον άλλον, καθώς μας έσφαξαν και τους αρχηγούς και αξίους μας άνδρας, και κανείς δεν το καταλαβαίνει από τους Έλληνας το φίδι που μας τρώγει!
Μη σκοτώνεσθε αδελφοί, ότι εις ολίγον καιρόν θα χρησιμεύσητε και δεν θα ευρεθήτε, και ο καιρός δεν είναι μακρινός οπού θα σας εύρουν περίοδοι και να μη ταις γνωρίζετε κανείς· αλλ’ όταν λάβη χώραν η μετάνοια και μάλιστα εις τους άρχοντας του λαού έχει να καταβή θεία χάρις, φως και δύναμις, οπού όλα τα έθνη θα μας τρομάξουν.
Αλλ’ επειδή δεν προθυμοποιείται η μετάνοια, και δεν είμεθα παστρικοί διά να μας δοξάση ο Θεός, και να λάβωμεν τοιούτον αξίωμα όπου δύνανται βασιλείς και μεγάλαι αυλαί να το πάρουν, διά τούτο μέλλει να χυθή αίμα ακάθαρτον. Εάν κανείς θέλη υπάγει δι’ αισχρά κέρδη, θέλει τον φάγει ο δρόμος, και όσοι θα υπάγουν διά την πίστιν δεν θα πάθουν τίποτε, και εάν κανείς πάθη θα υπάγη ως τους αγίους μάρτυρας με θείον στέφανον, και δοξασμένον θάνατον.
Να έχητε οι αρχηγοί ομόνοιαν, να διδάσκητε εις τον λαόν με επιμέλειαν ωσάν καλοί πατέρες, να έχητε αγάπην, και ο Θεός έχει χέρι επάνω σας, μη δειλιάτε, έφθασεν ο καιρός, ομόνοια και μετάνοια όσον το δυνατόν μίαν ώραν αρχήτερα.
Έκδοσις Επισκόπου Μεσσηνίας ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΣΚΗΤΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΚΗ, 1975

***  Ερευνά τη μεταφορά βλαστοκυττάρων μέσω του μητρικού γάλακτος
Ερευνά τη μεταφορά βλαστοκυττάρων μέσω του μητρικού γάλακτος
- Την αξία του μητρικού θηλασμού έρχεται να ενισχύσει μια νέα αυστραλιανή μελέτη της ομάδας της Ελληνίδας ερευνήτριας Φωτεινής Χασιώτου. Η εν λόγω μελέτη διαπίστωσε ότι το μητρικό γάλα είναι πλούσιο σε βλαστοκύτταρα, τα οποία όχι μόνο περνούν στον παιδικό οργανισμό, αλλά επιπλέον τον επηρεάζουν άμεσα προστατεύοντάς τον από ασθένειες, όπως ο διαβήτης και η νόσος Πάρκινσον.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο New Scientist, ενώ εδώ και επτά χρόνια οι επιστήμονες είχαν ανακαλύψει ότι το μητρικό γάλα περιέχει έναν τύπο βλαστοκυττάρων, δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν αν είναι χρήσιμος για τα βρέφη ή αν απλώς περνούν σε αυτά από τον οργανισμό της μητέρας.
Η Δρ. Χασιώτου και οι συνεργάτες της δημιούργησαν γενετικά τροποποιημένα ποντίκια που έφεραν στον οργανισμό τους ένα γονίδιο, το οποίο κατόπιν ειδικού φωτισμού υποδείκνυε την ύπαρξη συγκεκριμένων κυττάρων. Όταν τα θηλυκά ποντίκια γέννησαν, οι ερευνητές τούς έδωσαν να θηλάσουν άλλα μικρά, οι μητέρες των οποίων δεν έφεραν το γονίδιο αυτό. Έτσι, αν εμφάνιζαν στον οργανισμό τους τα παραπάνω κύτταρα, οι επιστήμονες θα γνώριζαν ότι πέρασαν μέσω του μητρικού γάλακτος.
Όπως διαπιστώθηκε μετά την ενηλικίωση των ποντικιών, τα βλαστοκύτταρα αυτά όχι μόνο είχαν περάσει στον οργανισμό τους, αλλά επιπλέον βρίσκονταν στο αίμα τους και σε πολλούς ιστούς, όπως ο εγκέφαλος, ο θύμος αδένας, το πάγκρεας, το ήπαρ και οι νεφροί. Ορισμένα μάλιστα παρήγαγαν σημαντικές πρωτεΐνες, όπως η ινσουλίνη.
Η επίκουρη καθηγήτρια στη Σχολή Χημείας και Βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας στο Περθ, Φωτεινή Χασιώτου, μέλος της επιστημονικής ομάδας Χάρτμαν για τον Ανθρώπινο Θηλασμό, ερευνά ένα από τα σημαντικότερα μεταβολικά όργανα του σώματος, τον μαστό και το φυσικό προϊόν που παράγει, ένα «δώρο ζωής» για τη γυναίκα και το βρέφος.
Η Ελληνίδα επιστήμονας αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο το 2005 με πτυχίο στη Βιολογία και στη Μικροβιολογία. Στη συνέχεια μετανάστευσε στην Αυστραλία και ξεκίνησε το διδακτορικό της το 2006 στη Φυσιολογία Φυτών στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας (UWA).
Έγινε μέλος της επιστημονικής ομάδας Χάρτμαν για τον Ανθρώπινο Θηλασμό και άρχισε ένα δεύτερο διδακτορικό στη φυσιολογία του θηλασμού, την κυτταρική σύνθεση του μητρικού γάλακτος και στον καρκίνο του μαστού. Η δεύτερη διδακτορική της διατριβή περιλαμβάνει πρωτοποριακές εκθέσεις, όπως η ανακάλυψη των πολυδύναμων βλαστικών κυττάρων στο μητρικό γάλα και η ανάπτυξη εργαλείων για την αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του μαστού στις θηλάζουσες. Διηύθυνε επίσης νέα έρευνα στους μοριακούς καθοριστικούς παράγοντες του καρκίνου. Η έρευνά της επικεντρώνεται στα μητρικά κύτταρα που υπάρχουν στο μητρικό γάλα και τη συμμετοχή τους στην υγεία και τις ασθένειες. Διευθύνει επίσης μια ομάδα ερευνητών που επικεντρώνονται στην κατανόηση των αιτιών του καρκίνου και την ανάπτυξη καινοτόμων μη επεμβατικών θεραπειών για την ασθένεια αυτή. Η εστίασή της είναι ο καρκίνος του στήθους και του εγκεφάλου.

***  Εικόνα δημοσκοπικού θρίλερ: Κλείνει -και άλλο- η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ
 Οριακή η διαφορά στο δεύτερο κύμα των ερευνών της κοινής γνώμης
 ~ Παναγόπουλος (Alco): Θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία κόμματα για να σχηματιστεί κυβέρνηση
 ~ Δημοσκόπηση Pulse για το Action24: Μόλις στο 1% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
~ Ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την πρώτη θέση δείχνει νέα δημοσκόπηση. Οκτώ κόμματα στη Βουλή. Ποιο κόμμα εμφανίζεται να μένει εκτός και ποιο είναι στο όριο
Η τελευταία κυλιόμενη μέτρηση, το βράδυ της Τρίτης, φέρνει «ισοπαλία» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με 24% - Σημαντική η βελτίωση στο ηγετικό προφίλ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη - Στο ναδίρ η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ - Παναγόπουλος (Alco): Θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία κόμματα για να σχηματιστεί κυβέρνηση
Χαρακτηριστικά θρίλερ αρχίζει να προσλαμβάνει η εκλογική μάχη της 20ής Σεπτεμβρίου, καθώς το δεύτερο δημοσκοπικό κύμα βρίσκει σε ακόμη πιο οριακά επίπεδα τη διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελαφρύ προβάδισμα που διατηρούσε σε όλες τις μετρήσεις της προηγούμενης εβδομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται ακόμη πιο συρρικνωμένο στις νέες έρευνες που ξεκίνησαν να «τρέχουν» από την αρχή της εβδομάδας και θα δουν το φως της δημοσιότητας τις αμέσως προσεχείς ημέρες.
Είναι ενδεικτικό ότι στην τελευταία κυλιόμενη δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ και διενεργήθηκε από μια εκ των τεσσάρων μεγαλύτερων εταιρειών προέκυψε «ισοπαλία» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Τόσο το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα όσο και το κόμμα του Βαγγέλη Μεϊμαράλη, στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση, συγκεντρώνουν και τα δύο ποσοστό 24%. Η ίδια έρευνα δείχνει κατά πληροφορίες βελτίωση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προέδρου της ΝΔ.
Η κοινή συνισταμένη που εξάγεται από τα πρώτα ευρήματα του νεώτερου δημοσκοπικού κύκλου είναι αφενός η καθήλωση σε πολύ χαμηλά επίπεδα συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που, κατά τους αναλυτές, είναι πρωτοφανή για κόμμα που κυβέρνησε επτά μήνες και αφετέρου η σημαντική βελτίωση του ηγετικού προφίλ του αρχηγού της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
     Ειδικότερα, ο κ. Μεϊμαράκης στα λεγόμενα «ποιοτικά» στοιχεία των μετρήσεων όχι μόνον κάλυψε την απόσταση που τον χώριζε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αλλά φαίνεται ότι υποσκελίζει τον τέως πρωθυπουργό σε ερωτήματα για το ποιος εγγυάται καλύτερα την ευρωπαϊκή προοπτική, ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός και ποιος μιλάει με μεγαλύτερη ειλικρίνεια στους πολίτες.
«Πρόδρομοι δείκτες» Εκλογικοί αναλυτές θεωρούν τα συγκεκριμένα ευρήματα ως «πρόδρομους δείκτες» που υπό την προϋπόθεση να διατηρηθεί η ίδια τάση μπορεί να οδηγήσουν σύντομα σε μια ανατροπή του προβαδίσματος που κατέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ίσως, όπως εκτιμούν ορισμένοι, και εξαιτίας της παράστασης νίκης που είναι με το μέρος του, αλλά σε ποσοστά που βαίνουν μειούμενα.
Κατά τα λοιπά, οι νέες μετρήσεις δεν καταγράφουν άλλες ουσιώδεις διαφοροποιήσεις. Από τα ευρήματα τους προκύπτει ότι θα δοθεί μάχη εκ νέου για την τρίτη θέση ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και στο Ποτάμι, ενώ η επόμενη σύνθεση της Βουλής θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οκτακομματική –με την είσοδο της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη και μάλλον μέχρι στιγμής της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και την έξοδο των ΑΝ.ΕΛ. του Πάνου Καμμένου.
Εντός της ημέρας αναμένεται να δημοσιευθεί νέα δημοσκόπηση της Alco στην ιστοσελίδα Newsit η οποία κατά πληροφορίες θα καταγράφει πολύ μικρές διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Ακόμη μία δημοσκόπηση, της GPO αυτή την φορά,θα μεταδοθεί απόψε στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του Mega και θα περιγράφει πώς διαμορφώνονται οι τάσεις της κοινής γνώμης, καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές.

***Διαφορά μόλις μία μονάδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, και οκτακομματική Βουλή δίνει νέα δημοσκόπηση. Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 26% έναντι 25% της Νέας Δημοκρατίας, ως προς την πρόθεση ψήφου.
Στην τρίτη θέση παραμένει σταθερά η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6%. Ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι και το ΚΚΕ με 5%.
Η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη μένει στην πέμπτη θέση με 4%, ενώ η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη εμφανίζεται και πάλι στο όριο να μπει στη Βουλή καθώς συγκεντρώνει 3%.
Αντίθετα, φαίνεται πως παγιώνονται οι απώλειες των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι οποίοι σε άλλη μια δημοσκόπηση εμφανίζονται εκτός Βουλής με 2,5%.


***Λαφαζάνης: Θα πάμε σε εθνικό νόμισμα, είτε το θέλουμε είτε όχι - ΒΙΝΤΕΟ
Λαφαζάνης: Θα πάμε σε εθνικό νόμισμα, είτε το θέλουμε είτε όχι - ΒΙΝΤΕΟ
Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι η έκπληξη των εκλογών, δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Μega". Ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε ότι δεν συνεργαστεί με μνημονιακές δυνάμεις και εκτίμησε ότι η πιο πιθανή κυβέρνηση που μπορεί να προκύψει από τις εκλογές είναι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για να στηρίξουν την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου.
Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας σημείωσε ότι η εναλλακτική που προτείνει και πρότεινε ήταν πολύ προτιμότερη από το να χωθούμε στη μνημονιακή μπότα."Δεν το ζητούσα για το συμφέρον μου  για τον τόπο το έκανα" ανέφερε.
"Το συκώτι του (σ.σ. Αλέξη Τσίπρα) το έτρωγαν οι πιστωτές. Το έτρωγαν αυτοί που πίεζαν εδώ στην Ελλάδα "υπέγραψε ό,τι να ναι αρκεί να μας φέρεις συμφωνία", το έτρωγε το ευρωπαϊκό κατεστημένο με το οποίο υποτίθεται έκανε και σκληρή σύγκρουση και όχι εγώ που του έλεγα να εφαρμόσουμε τις δεσμεύσεις μας και να μην κάνουμε πίσω" επισήμανε.
"Θα πάμε σε εθνικό νόμισμα, είτε το θέλουμε είτε όχι.  Εκεί θα πάμε και θα πάμε είτε το θέλουμε είτε όχι και δεν είναι θέμα ιδεολογικό είναι θέμα επιβίωσης της χώρας, προέβλεψε ο κ. Λαφαζάνης. "Δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μνημόνιο γιατί θα συναντήσει τέτοιες αντιστάσεις και διαμαρτυρίες που θα μείνει στα μισά του δρόμου".
Αυτό που γίνεται είναι το κύριο πλήγμα, και το δίνουμε στην περιφέρεια. Δεν έχουν προοπτική αυτές οι πολιτικές, είπε. Ωστόσο, τόνισε ότι το εθνικό νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός, είναι εργαλείο ώστε να εφαρμόσουμε ένα ανορθωτικό πρόγραμμα για τη χώρα.
Χαρακτήρισε τρομοκρατία τα όσα ακούγονται περί καταστροφής αν βγούμε από την ευρωζώνη. Δεν έχουμε νοημοσύνη, δεν ξέρουμε ότι υπάρχουν χώρες που είναι εκτός ευρώ; διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι το 90% του πλανήτη έχει εθνικό νόμισμα.
Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι είναι προφανές ότι ο Αλ. Τσίπρας πιέστηκε στην 17ωρη διαπραγμάτευση του Ιουλίου, σημειώνοντας και αυτό ήταν μέσα στο παιχνίδι. Μας ένωνε η αντιμνημονιακή ομπρέλα. Αντί να ακυρώσουμε τα μνημόνια, φέραμε και το τρίτο. Έλεγα ότι η επιλογή θα είναι η σύγκρουση. Αυτή να επιλέξουμε. Και ζητούσα να πάμε σε έναν άλλο δρόμο, από την επιλογή των μνημονίων, υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: Δεν ρίξαμε εμείς την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση παραιτήθηκε. Το θεσμικό θα ήταν να πάει στη Βουλή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν το έκανε γιατί φοβόταν τη συζήτηση και φοβόταν την ψήφο εμπιστοσύνης, διότι μετά δεν θα είχε τη δυνατότητα (η κυβέρνηση) να πάει σε εκλογές και να μας αιφνιδιάσει, αλλά και να πιάσει τον ελληνικό λαό στο ύπνο. Αυτό ήταν το σχέδιο, και με τη βοήθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, πάμε σε εκλογές εξπρές. Καμία συνεργασία με μνημονιακές δυνάμεις, έχουμε πόλεμο.
Αναφερόμενος στο χρέος υποστήριξε ότι είναι ντροπή για τη χώρα να μην ζητεί τη διαγραφή του χρέους. Το δίλημμα είναι το χρέος ή η επιβίωση του ελληνικού λαού. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι ότι μεταθέτουν το χρέος στις επόμενες γενιές. Καναμε αρκετά λάθη να μην κάνουμε και εγκλήματα, κατέληξε.
 Επίσης δήλωσε ότι θα συμμετέχει στο ντιμπέιτ, αλλά χαρακτήρισε "κωμωδία" να θέλουν να πάνε σε δικομματική μάχη στημένη ανάμεσα σε δύο, με κοινό πρόγραμμα. Τι έχουν να πουν αυτοί οι άνθρωποι; Εγώ θα πάω για να γίνει συζήτηση, σημείωσε.
Τέλος, αναφέρθηκε στο έργο του στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, τόνισε ότι δεν έγινε υπουργός για να κρατήσει κανένα αξίωμα, υπογραμμίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες, αλλά ο τόπος και ο λαός. Στην ερώτηση ότι κάποιοι λένε ότι συμπλέει με το σχέδιο Σόιμπλε (για επιστροφή στη δραχμή) απάντησε: ΄Εχετε δει κανένα τέτοιο σχέδιο Σόιμπλε; Μια φημολογία υπάρχει.
Για τον Αλέξη Μητρόπουλο
"Δεν θα είναι μαζί μας. Δεν υποστήριξε αυτές τις απόψεις που είχαμε εμείς. Το αντίθετο  έκανε. Άλλες απόψεις είχε και άλλες απόψεις έχει" είπε αποκλείοντας ουσιαστικά τη συμπόρευση του Αλέξη Μητρόπουλου με τη Λαϊκή Ενότητα.

***  Προϊόντα Οικοτεχνίας: Ευκαιρίες για ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού         
     
Βγάλτε τα λεφτά από τα στρώματα…
 
Στο παρά πέντε της αποχώρησής του από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ο Βαγγέλης Αποστόλου υπέγραψε απόφαση για τον καθορισμό των όρων και των απαιτήσεων παραγωγής και διάθεσης τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής.
Με την υπογραφείσα απόφαση δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα μικρής κλίμακας μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, αποκλειστικά ιδίας παραγωγής, από κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Η διάθεση των παραγόμενων προϊόντων της οικοτεχνίας μπορεί να γίνεται σε τοπικές αγορές, εμποροπανηγύρεις, δημοτικές εκδηλώσεις, καθώς και σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και μαζικής εστίασης. Επίσης, προβλέπεται η συνεργασία παραγωγών για την παραγωγή οικοτεχνικών προϊόντων.
Σε σχετική, δε, δήλωσή του ο Βαγγέλης Αποστόλου αναφέρει: «Επιδίωξή μας είναι να δοθεί η δυνατότητα σε μικρούς, κυρίως, παραγωγούς να διατηρήσουν τοπικές παραδοσιακές συνταγές μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, αλλά και να ενισχυθούν οι αγροτουριστικές δραστηριότητες και οι συνέργειες μεταξύ παραγωγών.
Ο παραγωγός θα έχει τη δυνατότητα, με νόμιμο τρόπο, να έρθει σε επαφή με τον καταναλωτή, να ωφεληθεί μεγαλύτερο μέρος της προστιθέμενης αξίας του προϊόντος του, να αυξήσει το εισόδημά του, αλλά και να αποκτήσει άμεση ρευστότητα».
Η απόφαση έγινε δεκτή με ανακούφιση σε πολλές περιοχές της χώρας, εκτός από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σιωπή από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, άγνοια (;) από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη. Κι όμως, υπό προϋποθέσεις η παραπάνω απόφαση μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο για ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, αλλά και του τουρισμού.
Γέννημα αυτού του νομοσχεδίου αποτελεί, όπως προείπαμε, η οικοτεχνία. Δηλαδή, ο παραγωγός και η οικογένειά του θα μπορούν να μεταποιούν μικρής κλίμακας γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα, αποκλειστικά ιδίας παραγωγής, στο χώρο της αγροτικής τους κατοικίας ή εκμετάλλευσης. Τα μεταποιημένα προϊόντα που παράγονται θα προορίζονται για άμεση διάθεση από τον οικοτέχνη μέσα στο αγρόκτημα ή σε διάφορες εκδηλώσεις, τοπικές λαϊκές αγορές, αγορές παραγωγών, σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ή εστιατόρια της τοπικής αγοράς.
Πρόκειται για προϊόντα χαμηλής επικινδυνότητας, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις συντήρησης ή διατήρησης, όπως, για παράδειγμα, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, κομπόστες, σάλτσες, τουρσιά, ζυμαρικά, παστέλια, ξηροί καρποί, παξιμάδια, τραχανάδες.
Προβλέπεται, επίσης, η σύσταση του σχετικού Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Οικοτεχνίας, στο οποίο θα καταγράφονται οι παραγωγοί και τα είδη των προϊόντων που παράγονται στο πλαίσιο της οικοτεχνίας.
Η θεσμοθέτηση και η ύπαρξη, πλέον, νομικού πλαισίου, τόσο για τα πολυλειτουργικά αγροκτήματα όσο και την οικοτεχνία, μπορούν να αποτελέσουν πολύ σημαντικά εργαλεία στα χέρια των μικρών παραγωγών. Κυρίως των νέων αγροτών και αυτών που παράγουν τίμια ή με τρόπο βιολογικό, όμως οι ποσότητές τους δεν αρκούν για να εισέλθουν ανταγωνιστικά στις μεγάλες αλυσίδες διανομής.
Αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία να ενισχυθεί το εισόδημα των παραγωγών, αλλά και να στηριχθούν και να διαδοθούν οι παραδοσιακές συνταγές, τα προϊόντα και οι ιδιαιτερότητες των περιοχών προέλευσης.
Η παράδοση, συνεπώς, και η σύνδεση του παραγωγού με τον καταναλωτή μπορούν να λειτουργήσουν ως «αντίδοτο» στην κρίση, συνιστώντας εργαλεία για μια βιώσιμη και αειφόρο γεωργία, που βασίζεται στην ποιότητα και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα των εδαφοκλιματικών συνθηκών της κάθε περιοχής.
Η χώρα μας δε θα σωθεί από τις ελιές, τα κρασιά και τη φέτα που εξάγουμε. Το παιχνίδι θα κριθεί στις υπηρεσίες και στο πόσο όμορφοι και συμμαζεμένοι θα είναι οι αγροί μας.
Η μπάλα είναι στο γήπεδο των αγροτών και είναι στο χέρι τους να βάλουν φαντασία, ώστε να ασκήσουν περαιτέρω επιχειρηματική δραστηριότητα και να μη προσφέρουν απλά πρώτες ύλες στην αγροδιατροφική αλυσίδα, αλλά τελικά προϊόντα διατροφής συσκευασμένα, με όλα τα απαραίτητα διακριτικά, τα οποία θα καταλήγουν στον τελικό χρήστη, τον καταναλωτή, ξεπερνώντας το σκόπελο των μεσαζόντων.
Μία τέτοια αλλαγή νοοτροπίας μπορεί να αποδειχτεί σε κάτι πολύ ισχυρό, αν το υπουργείο και η τοπική αυτοδιοίκηση χαράξουν στρατηγικές που θα ξαναζωντανέψουν τα παραδοσιακά προϊόντα ντόπιας κατανάλωσης, που ένεκα των μικρών ποσοτήτων δεν προκαλούν ενδιαφέρον στη βιομηχανία, προστατεύοντας έτσι τις μικρές οικογενειακές βιοτεχνίες από τη μαζική παραγωγή.
Με τη διαδικασία αυτή ενισχύεται και στηρίζεται παράλληλα η παράδοση, η γαστρονομία ο τουρισμός, αλλά και ο πολιτισμός. Φανταστείτε, να επισκεφθεί τη Μεσσηνία ένα πούλμαν με τουρίστες και η ξεναγός να ενημερώσει τον οδηγό και τους τουρίστες ότι στον Ταΰγετο θα μπορούν να βρουν από τον τάδε παραγωγό μέλι. Σε άλλη περιοχή θα πάνε στον τάδε παραγωγό και θα πάρουν ελιές ή παστό ή τυρί. Και πάει λέγοντας. Άρα, δηλαδή, μέσα από αυτή τη διαδικασία διασυνδέεται ο πρωτογενής τομέας με τον τουρισμό και ταυτόχρονα οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της κοινωνίας μας.  του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***   Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 3/9/2015 προβλέπεται αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες αραιές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις από τις πρώτες μεσημβρινές έως τις πρώτες απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 7.8 (Υψηλός). Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή). Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/ - 

*** Με πολλά προβλήματα ξεκινούν τα σχολεία

 Τα προβλήματα που προκύπτουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσσηνίας. Στην ανακοίνωση επιρρίπτονται ευθύνες στη μέχρι πρόσφατα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που απήλθε «αφήνοντας πίσω, στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, αδιέξοδα, ιδεοληψίες και έντονο κομματισμό. Επτά μήνες τώρα δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη». Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, παρέμειναν σε εκκρεμότητα οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα, λόγω της απαγόρευσης της προεκλογικής περιόδου, να μην μπορούν να συνεδριάσουν τα ΠΥΣΠΕ και να τους τοποθετήσουν σε σχολεία, δεν κατάφεραν να υπολογίσουν με ακρίβεια τα κενά και οι αριθμοί τους κάθε φορά άλλαζαν από συνέντευξη σε συνέντευξη, δεν εξασφάλισαν τις απαραίτητες πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών, υποσχέθηκαν 7.000 μόνιμους διορισμούς προεκλογικά και 3.500-4000 μετεκλογικά και δεν πραγματοποίησαν ούτε έναν, παρέλειψαν να δημοσιεύσουν, ως όφειλαν, σε ΦΕΚ τις εγκυκλίους των αναπληρωτών με αποτέλεσμα στο ΣτΕ να κηρύξει άκυρη τη διαδικασία και 100.000 υποψήφιοι να κληθούν να ξανακάνουν δήλωση από την αρχή, δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις καθαριστριών ορισμένου χρόνου, ενώ το μόνο που πρόλαβαν να κάνουν ήταν να αποσπάσουν με προσωπικές αποφάσεις 2.095 εκπαιδευτικούς εκτός τάξης, τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες κενά στα σχολεία και κινδυνεύουν να μη λειτουργήσουν σοβαρές δομές της εκπαίδευσης, «βολεύοντας» συγγενικά πρόσωπα πολιτικών. Όπως σημειώνεται, «τις συνέπειες αυτής της πολιτικής στην εκπαίδευση θα πληρώσουν οι μαθητές των σχολείων και οι οικογένειές τους, αφού τα κενά που υπάρχουν θα έχουν ως συνέπεια την απώλεια χιλιάδων διδακτικών ωρών, χωρίς δυνατότητα αναπλήρωσής τους». Όσον αφορά στη Μεσσηνία, μόνο τα οργανικά κενά ξεπερνούν τα 120, με τα λειτουργικά να φτάνουν γύρω στα 220, με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να μην έχουν εκπαιδευτικούς να ξεκινήσουν. Τα ολοήμερα τμήματα, τα τμήματα ένταξης, τα τμήματα με προνήπια στα νηπιαγωγεία, το ειδικό σχολείο, θέσεις Ε.Β.Π. και παράλληλης στήριξης, θα αργήσουν πολύ να δουν εκπαιδευτικούς να τα στελεχώνουν. Προνήπια θα μείνουν εκτός νηπιαγωγείων οδηγώντας πολλές οικογένειες σε αδιέξοδο, καταλήγει η ανακοίνωση, που τονίζει: «Είναι καιρός να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους». - 

***  «Στοίχειωσαν» οι δομές υγείας στην Τριφυλία σε συζήτηση μετά τα μεσάνυχτα…   

Ως άλλα φαντάσματα «στοίχειωσαν» στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας οι δομές υγείας της περιοχής, που συζητήθηκαν, εκτός ημερήσιας διάταξης, μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, σε άδεια – από ακροατήριο – αίθουσα, με αντιδημάρχους και δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους να έχουν ήδη αποχωρήσει! Το θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως απαιτείται σοβαρή συζήτηση, στην οποία να είναι προσκεκλημένοι και παρόντες συλλογικοί φορείς της υγείας και των εργαζομένων στο νοσοκομείο. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας σημείωσε ότι τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, καθώς έχουν προκύψει δύο πολύ σοβαρά γεγονότα. Το ένα είναι το κτηριακό και η διακοπή των εργασιών στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για το ισόγειο, επειδή σταμάτησε η χρηματοδότηση, και το δεύτερο είναι ότι η Υγειονομική Περιφέρεια μετακινεί προσωπικό από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε αυτό της Καλαμάτας και αλλού, προσθέτοντας: «Το να διώχνουμε τους ελάχιστους γιατρούς του νοσοκομείου βάζει βόμβα στην ίδια τη λειτουργία του…». Ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Σαρμαντζής, αναφέρθηκε στα προβλήματα από τη διακοπή εργασιών και τις συνέπειες που αυτή έχει και θα έχει κατά τη χειμερινή περίοδο, με το χάος και τα κοντέινερ, ενώ έδωσε στοιχεία για τις ελλείψεις υλικών και, κυρίως, προσωπικού, λέγοντας πως η χειρουργική κλινική έμεινε μόνο με το διευθυντή της και έναν επιμελητή, η παθολογική μόνο με 3 παθολόγους, έμειναν μόνο 2 μικροβιολόγοι, υπάρχουν φοβερές ελλείψεις ειδικών γιατρών στα Κ.Υ. κ.τ.λ. «Κάποιοι απ’ τη διοίκηση του νοσοκομείου στην Καλαμάτα θεωρούν ότι η Τριφυλία δεν είναι Μεσσηνία. Οποιαδήποτε μετακίνηση γιατρού θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία του νοσοκομείου. Κάποιοι πρέπει να ενσκήψουν σοβαρά στο πρόβλημα, γιατί η κατάσταση θα γίνει πολύ χειρότερη…», τόνισε εξαπολύοντας βολές σε βάρος της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ. «Τα προβλήματα δεν είναι καινούργια, αλλά έρχονται ως επακόλουθα όσων προηγήθηκαν», τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, συμπληρώνοντας πως «τα τελευταία χρόνια – αφήνοντας αιχμές και για τη θητεία του κ. Κατσίβελα στην 6η ΥΠΕ – όλα έχουν πάρει την κάτω βόλτα στην υγεία. Να αντιδράσουμε όλοι, δυναμικά και, εκτός από παραστάσεις του δημάρχου, να κάνουμε κινητοποιήσεις, πιέσεις, καταγγελίες και ό,τι χρειάζεται…». «Τα αυτά με τον κ. Ανδρινόπουλο» επισήμανε ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Νώντας Βουδούρης, δείχνοντας την έντονη δυσαρέσκειά του που ένα τόσο σοβαρό θέμα συζητείτο μισή περίπου ώρα μετά τα μεσάνυχτα σε άδεια αίθουσα. «Πανάθλια» χαρακτήρισε την κατάσταση στις δομές υγείας ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, τονίζοντας ότι «το έγκλημα είναι διαχρονικό, από όλες τις κυβερνήσεις»! -

***  Εξαπάτησε παπά και μοναχή στη Μεσσηνία παίρνοντας 17.950 ευρώ!          
      
«Καλημέρα σας, είμαι ο πατήρ Θεόκλητος από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Πρέπει να σας ενημερώσω ότι από το Ταμείο Κληρικών έχει προκύψει ένα ποσό ύψους 80.000 ευρώ που πρέπει να σας επιστραφεί. Για να γίνει, όμως, αυτό πρέπει να διεκπεραιωθούν ορισμένες διαδικασίες».
Αυτός ήταν ο αρχικός τρόπος προσέγγισης του 45χρονου απατεώνα τσιγγάνου από την Αγία Βαρβάρα Αττικής σε ιερωμένους της περιοχής μας, προκειμένου να τους αποσπάσει χρήματα. Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις τα κατάφερε, υφαρπάζοντας συνολικά από μια μοναχή κι έναν ιερέα 17.950 ευρώ. Αν και στήθηκε επιχείρηση της Αστυνομίας με ένα από τα θύματά του, δε στάθηκε δυνατό να ολοκληρωθεί κι έτσι ο 45χρονος αναζητείται.
15.000 από τον παπά
Αρχικά ο 45χρονος τσιγγάνος επικοινώνησε στα τέλη του Φεβρουαρίου τηλεφωνικά με 65χρονο ιερέα εκκλησίας σε χωριό της περιοχής της Θουρίας. Χρησιμοποιώντας προσωπικά του στοιχεία, τον ενημέρωσε ότι πρέπει να του επιστραφεί το ποσό των 80.000 ευρώ.
Ο απατεώνας παρουσιάσθηκε και στις δύο περιπτώσεις ως ιερέας και εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας με το όνομα Θεόκλητος.
Ο 65χρονος ιερέας πείσθηκε και δύο φορές κατέθεσε σε τράπεζα συνολικά 15.000 ευρώ. Μάλιστα, ο απατεώνας «Θεόκλητος», αφού είδε ότι ο ιερέας ενέδωσε, του ζήτησε να κάνει και τρίτη κατάθεση, άλλα 12.000 ευρώ.
Αυτό κίνησε τις υποψίες γνωστών του ιερέα, που του ζήτησαν να το ψάξει και επικοινωνώντας με τη Μητρόπολη, διαπίστωσε ότι είχε πέσει θύμα απάτης.
Και από μοναχή
Το ίδιο συνέβη και με 69χρονη μοναχή σε Ιερά Μονή κοντά στην Καλαμάτα. Ο απατεώνας, επικαλούμενος και πάλι επιστροφή χρημάτων, ζήτησε στις 14 Μαρτίου από τη μοναχή να καταθέσει 5.000 ευρώ. Από την 69χρονη κατάφερε να αποσπάσει 2.950 ευρώ.
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας προσπάθησε να στήσει ραντεβού – παγίδα με ένα από τα θύματα, όμως δε στάθηκε δυνατό να ολοκληρωθεί και να συλληφθεί ο 45χρονος τσιγγάνος, σε βάρος του οποίου τελικά σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.
Ο εν λόγω δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο, καθώς θεωρείται επαγγελματίας στο είδος, ενώ έχουν καταγραφεί περιπτώσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως Πάτρα και Αίγιο.   της Βίκυς Βετουλάκη 
*** Εντοπίστηκε φυτεία με 70 δενδρύλλια κάνναβης στην Τριφυλία (φωτογραφίες)         
      
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένα άτομο
Κατασχέθηκαν συνολικά -70- δενδρύλλια κάνναβης 
  Εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κοπανακίου, σε δασική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενη από -50- δενδρύλλια κάνναβης.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη, σήμερα (2.9.2015) το πρωί, ένας (1) 59χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και έρευνα, σε δασική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας.
Κατά την επιχείρηση, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία αποτελούνταν από -50- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,5 έως 3 μέτρα, τα οποία τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Στη συνέχεια, σήμερα το πρωί, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κοπανακίου συνέλαβαν τον 59χρονο, ο οποίος προσήλθε στο σημείο προκειμένου να περιποιηθεί τα δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη -20- εκριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του 59χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ζυγαριά ακριβείας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου.
 
*** 17 Σεπτεμβρίου δημοπρατείται το τμήμα Καλαμάτα – Ασπρόχωμα – Θουρία – Τσακώνα 

 Στις 17 Σεπτεμβρίου θα επαναδημοπρατηθεί το οδικό έργο «Βελτίωση – συντήρηση εθνικής οδού με επαρχιακή Καλαμάτα – Ασπρόχωμα – Θουρία – Τσακώνα», προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Η δημοπρασία περιλαμβάνονταν τον Ιούνιο σε αυτές που με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναβλήθηκαν λόγω του τρόπου λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και της μη έκδοσης εγγυητικών επιστολών. Έτσι, ορίσθηκε νέα ημερομηνία και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα Πέμπτη, με ώρα λήξης των προσφορών στις 10.00 το πρωί. Τα τεύχη δημοπράτησης στους ενδιαφερόμενους θα χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Μεσσηνίας, γραφείο 333, έως τις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα.Β.Β. - 

***   «Άρρωστο» κτήριο που θα ήταν προτιμότερο να κατεδαφιστεί το πρώην Πολυκλαδικό         
     
Π. Νίκας: Ντροπή για δημόσιο έργο στην Ελλάδα
Συνεργεία του Δήμου εξακολουθούν τις εργασίες συντήρησης στο κτήριο του πρώην Πολυκλαδικού, με επίκεντρο την αντιμετώπιση της αποσάθρωσης του μπετόν και τις επισκευές των ηλεκτρολογικών, ώστε να είναι στοιχειωδώς έτοιμο για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.
Είναι γνωστό ότι οι κακοτεχνίες στο συγκεκριμένο κτήριο, που λειτουργεί εδώ και δεκαετίες χωρίς να έχει παραληφθεί, είναι χωρίς προηγούμενο. Χρειάζονται πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τη συντήρησή του και, κυρίως, την εξαρχής υγρομόνωση στη στέγη.
Πρόκειται για ένα «άρρωστο» κτήριο, που η συζήτηση ακόμη και για την κατεδάφισή του δεν είναι ούτε υπερβολική ούτε χωρίς περιεχόμενο. Αποτελεί πραγματικά ντροπή για το μηχανισμό παραγωγής δημοσίων έργων στην Ελλάδα και κανένας δεν ελέγχθηκε γι’ αυτό.
Οι παραπάνω παρατηρήσεις αναρτήθηκαν στο δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας και, απ’ όσο μπορούμε να υποθέσουμε, ανήκουν στο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.
Αν πάρουμε τοις μετρητοίς τα λόγια του, κάνει αναφορά σε «οικοδομικό και οικονομικό σκάνδαλο», το οποίο είναι πολύ δύσκολο να διορθωθεί. Από την προσωπική εμπειρία που έχουμε για το παραπάνω κτήριο, δε θα διαφωνήσουμε με το δήμαρχο. Πράγματι, τα χρήματα για την επισκευή του φαίνεται να ρίχνονται σ’ ένα βαρέλι χωρίς πάτο.
Πάντως, δε θα ήταν εκτός τόπου και χρόνου αν κάποιος αρμόδιος άρχισε να ξεσκονίζει και πάλι το φάκελο κατασκευής του έργου, διότι οι επισημάνσεις του κ. Νίκα δεν πρέπει να περάσουν αδιάφορα. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά που ο Δήμος Καλαμάτας χρηματοδοτεί εργασίες για την επισκευή και τη στοιχειώδη συντήρηση του σχολικού συγκροτήματος.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη 
 
 ***
 
***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Μεγάλα σκορ και εκπλήξεις στη β΄ φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας         
      
Μεγάλα σκορ σημειώθηκαν στο πλαίσιο της β΄ φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας, οι αγώνες της οποίας διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο.
Ξεχώρισαν το 6-0 του ΑΟ Κυπαρισσίας στον Απόλλωνα Πεταλιδίου, το 5-0 του Παμίσου Μεσσήνης επί του Νέου Άρι με το ίδιο σκορ, ο ΑΟ Σπερχογείας επιβλήθηκε της Ακαδημίας Παμίσου, ενώ ο Πανθουριακός επικράτησε με 4-0 του Ολυμπιακού Ανάληψης και ο ΑΣ Ανδρούσας 4-0 τη Θύελλα Χαρακοπιού στο Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Β. Μαλαφέκας». Βέβαια δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις από την Αναγέννηση Παραλίας (1-0 το Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας εκτός έδρας) και  τον Παπαφλέσσα Χώρας (απέκλεισε με 3-1 στα πέναλτι – ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν ισόπαλοι χωρίς γκολ – τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων εκτός έδρας).
Ακόμη, νίκες πέτυχαν ο Π.Σ. Η Καλαμάτα (3-0 τον ΑΟ Ασπροχώματος), ο Κυπελλούχος Μεσσηνίας Τσικλητήρας Πύλου (2-0 την ΑΕ Αβίας), ο Μεσσηνιακός (2-0 τον ΑΟ Μεθώνης), ο Ολυμπιακός Καλαμάτας (2-0 τον Χανδριναϊκό στο Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»), ο Αστέρας Αρφαρών (3-0 τον Ακρίτα Κορώνης), ο Εθνικός Μελιγαλά (3-0 την Εράνη Φιλιατρών), ο Δωριέας Δωρίου (2-0 τον Κεραυνό  Καλαμάτας) και οι ΑΟ Διαβολιτσίου (2-0 τον Απόλλωνα Καλαμάτας στο Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»).
    Τα αποτελέσματα των αγώνων της β΄ φάσης
Τα αποτελέσματα των 16 αγώνων της β΄ φάσης είχαν ως εξής:
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Χανδριναϊκός 2-0
Πάμισος Μεσσήνης – Νέος Άρις 5-0
Αστέρας Αρφαρών – Ακρίτας Κορώνης 3-0
Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας – Αναγέννηση Παραλίας 0-1
Μεσσηνιακός – ΑΟ Μεθώνης 2-0
ΑΣ Ανδρούσας – Θύελλα Χαρακοπιού 4-0
ΑΟ Ασπροχώματος – Π.Σ. Η Καλαμάτα 0-3
ΑΟ Φαραί – Ομόνοια 2-1
ΑΟ Κυπαρισσίας – Απόλλων Πεταλιδίου 6-0
Δωριέας Δωρίου – Κεραυνός Καλαμάτας 2-0
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Παπαφλέσσας Χώρας (πεν.) 1-3
Πανθουριακός – Ολυμπιακός Ανάληψης 4-0
Τσικλητήρας Πύλου – ΑΕ Αβίας 2-0
Εθνικός Μελιγαλά – Εράνη Φιλιατρών 3-0
ΑΟ Σπερχογείας – Ακαδημία Παμίσου Μεσσήνης 5-0
Απόλλων Καλαμάτας – ΑΟ Διαβολιτσίου 0-2
  Όλα τα παιχνίδια πλην του Μεσσηνιακός – Μελιγαλάς την Κυριακή
Χθες νωρίς το μεσημέρι η ΕΠΣΜ ανακοίνωσε το πρόγραμμα των αγώνων της 3ης φάσης του θεσμού, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, πλην της αναμέτρησης Μεσσηνιακός – Εθνικός Μελιγαλά, που θα γίνει το Σάββατο 5 του μήνα.
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου – ώρα 5.00 μ.μ.
Γήπεδο Μεσσηνιακού «Σ. Παπαδόπουλου»
Μεσσηνιακός – Εθνικός Μελιγαλά
 Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου – ώρα 5.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ολυμπιακός Καλαμάτας -  ΑΟ Φαραί
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Κυπαρισσία – Πάμισος Μεσσήνης
Γήπεδο Δωρίου
Δώριο – Παπαφλέσσας Χώρας
Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – Πανθουριακός
Γήπεδο Πύλου
Τσικλητήρας Πύλου – Αναγέννηση Παραλίας
Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Β. Μαλαφέκας»
Ανδρούσα – Σπερχογεία
Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας
Καλαμάτα – ΑΟ Διαβολιτσίου
 
 ***  Διαμαντίδης: Σταματάω το μπάσκετ το επόμενο καλοκαίρι
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποκάλυψε ότι η φετινή θα είναι η τελευταία σεζόν της καριέρας του στο μπάσκετ, αφού το καλοκαίρι του 2016 θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό και θα κρεμάσει τα παπούτσια του.
© Παρέχεται από: contra.gr
Απόσπασμα από τη συνέντευξή του στην "Πράσινη"
Δημήτρη, έχεις αφήσει να εννοηθεί πως σκέφτεσαι να σταματήσεις στο τέλος της χρονιάς. Είναι ειλημμένη η απόφασή σου;
"Δεν το σκέφτομαι περισσότερο, είναι ειλημμένη απόφαση. Θέλω να παίξω έναν ακόμη χρόνο. Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο στόχος μου είναι να είμαι υγιής πάνω απ' όλα και μετά άμα μπορέσω να βοηθήσω και εγώ από τη μεριά μου την ομάδα. Σίγουρα αν καταφέρουμε να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο ή τίτλους αυτό θα είναι το καλύτερο τέλος για μένα.
Έχεις συνειδητοποιήσει τι είναι αυτό που μας λες; Το έχεις... χωνέψει μέσα σου;
"Μέσα μου δεν το έχω καταλάβει, ακόμη το 'σταματάω' γιατί δεν το έχω ζήσει. Σίγουρα ξέρω πως θα μου λείψει το μπάσκετ γιατί είναι αυτό που κάνω τόσα χρόνια, ο τρόπος της ζωής μου, αυτό που αγαπάω, η ζωή μου κυλά γύρω από αυτό. Αν εξαιρέσεις τα τελευταία δυόμιση - τρία χρόνια που είμαι παντρεμένος και έχω κάνει τη δική μου οικογένεια. Τα παιδιά μου και η οικογένειά μου πλέον παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο. Σίγουρα θα μου λείψει όμως το μπάσκετ. Πολύ. Το πώς θα είμαι και όλα τα σχετικά θα το δούμε όταν θα έρθει εκείνη η ώρα".
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού και γενικότερα οι Έλληνες φίλαθλοι αδυνατούν να πιστέψουν πως του χρόνου δεν θα υπάρχει παίκτης Διαμαντίδης. Το καταλαβαίνεις εσύ από τη μεριά σου;
"Εν τάξει, δεν νομίζω πως μπορεί ο κόσμος να μην μπορεί να φανταστεί το μπάσκετ χωρίς εμένα. Παίκτες έρχονται, φεύγουν, σταματάνε, αυτή είναι η ζωή. Παίκτες θα βγαίνουν και θα συνεχίζεται αυτή η διαδικασία. Ο Παναθηναϊκός είναι ο Παναθηναϊκός και είναι μια ομάδα η οποία θα συνεχίσει να υπάρχει. Παίκτες οι οποίοι ήταν ή είναι στην ομάδα παίζουν για όσο καιρό μπορούν. Έτσι είναι αυτά. Είναι η φυσιολογική ροή των πραγμάτων. Δεν είναι κάτι για μένα. Θα σταματήσω και ο Παναθηναϊκός θα υπάρχει. Παίκτες, διοίκηση, προπονητές, ο κόσμος που είναι πάντα παρών στην ομάδα και τη βοηθάει απίστευτα όλα αυτά τα χρόνια. Τίποτε δεν θα αλλάξει".
Έχεις κάνει ήδη τον απολογισμό σου δηλαδή;
"Σίγουρα φεύγω γεμάτος. Δεν κοιτάζω ακόμη πίσω. Δόξα τω Θεώ η καριέρα μου τα είχε όλα και το μεγαλύτερο κομμάτι της είχε πάρα πολλές επιτυχίες και χαρές στην ομάδα μου, τον Παναθηναϊκό. Και με την Εθνική ομάδα έχω ζήσει απίστευτες στιγμές. Δεν περίμενα ποτέ πως θα τα ζήσω όλα αυτά. Σίγουρα φεύγω γεμάτος. Δηλαδή όταν θα φύγω, θα είμαι γεμάτος. Μακάρι να είμαι και υγιής να τελειώσει η χρονιά με υγεία και κάποιες επιτυχίες".

***Σαν σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου

31 π. Χ. Λαμβάνει χώρα η Ναυμαχία του Ακτίου, μεταξύ του Οκταβιανού και της συμμαχίας Μάρκου Αντωνίου και Κλεοπάτρας. Ο Οκταβιανός αναδεικνύεται νικητής και λίγο αργότερα αναλαμβάνει αυτοκράτορας της Ρώμης....

1843 μ. Χ. H πτωχευμένη Ελλάδα αναγκάζεται να υπογράψει το «μνημόνιο», που συντάσσουν οι τρεις πρεσβευτές των Μεγάλων Δυνάμεων για τα οικονομικά του κράτους. Την επόμενη ημέρα θα ξεσπάσει η Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου.

1945 Λήγει και επισήμως ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, με την παράδοση της Ιαπωνίας. Η επίσημη τελετή λαμβάνει χώρα επί του πολεμικού πλοίου «Μιζούρι» στ' ανοιχτά του κόλπου του Τόκιο.

1958 Διεξάγεται η Μάχη στον Αχυρώνα, στο Λιόπετρι Αμμοχώστου, η φονικότερη από την έναρξη δράσης της ΕΟΚΑ για την απελευθέρωση της Κύπρου. Τέσσερις άνδρες της ΕΟΚΑ (Φώτης Πίττας, Ανδρέας Κάρυος, Ηλίας Παπακυριακού και Χρίστος Σαμάρας) πέφτουν ηρωικά μαχόμενοι, ενώ σκοτώνονται και τραυματίζονται αρκετοί βρετανοί στρατιώτες.

1960 Τρεις βαρυποινίτες εκτελούνται στην Κέρκυρα, έχοντας καταδικασθεί στην εσχάτη των ποινών. Πρόκειται για τους Δημήτριο Γκουβούση (22 ετών), Χαρίλαο Κουστένη (38 ετών) και Ιωάννη Νικολακόπουλο. Ο Γκουβούσης και ο Νικολακόπουλος είχαν σκοτώσει τις συζύγους τους, ενώ ο Κουστένης είχε καταδικασθεί για ληστεία μετά φόνου.

ΠΗΓΗ: sansimera.gr
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4321 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2549 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2562   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9432   βίντεο   .-

***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  01  Αυγούστου 2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  AGIO  OROS Φωτοπαρουσιάσεις 2015  από επίσκεψη -προσκύνημα 24-29  Ιουλίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/agio-oros-2015-24-29-2015.html .-  
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  02  Αυγούστου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  03  Αυγούστου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-03-2015.html .-
--------------------------------------- 
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015   ; http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-19-2015.html ,- 
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/19-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  20  Αυγούστου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-20-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  21  Αυγούστου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-21-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Παρασκευή  21  Αυγούστου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-21-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  22  Αυγούστου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-22-2015.html .-
~ ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  22  Αυγούστου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-22-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  23  Αυγούστου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-23-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  24  Αυγούστου  2015 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-24-2015.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 25 Αυγούστου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-25-2015.html .-
ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης Τετάρτη 26 Αυγούστου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-26-2015.html .-
ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  27 Αυγούστου  2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-27-2015.html .-  
~ARFARA NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 28 Αυγούστου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-28-2015.html .-

~ ARFARA  NEWS    Το αγιάζι στην ενημέρωση  Παρασκευή  28  Αυγούστου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-28-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι στην ενημέρωση    Σάββατο  29  Αυγούστου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-29-2015.html .-
~   ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Δευτέρα 31 Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-31-2015.html.-

~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  29 , 30  και 31 Αυγούστου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/29-30-31-2015.html .-


 
*** IC XC ΝΙΚΑ
Τῇ ὑπερμάχῷ στρατηγῷ τὰ νικητήρια, ὡς λυτρωθεῖσα τῶν δεινῶν εὐχαριστήρια, ἀναγράφω σοι ἡ πόλις σου, Θεοτόκε· ἀλλ' ὡς ἔχουσα τὸ κράτος ἀπροσμάχητον, ἐκ παντοίων με κινδύνων ἐλευθέρωσον, ἵνα κράζω σοί· Χαῖρε Νύμφη ἀνύμφευτε.
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~* ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  01 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-01-2015.html  .-
~*  ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-02-2015.html .-
 
 

 
 

***
** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-
ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,
^  stamos-dynami  ,

*** ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ που  παρακολουθούμε  ... :
http://www.tharrosnews.gr
www.in.gr  , www.protothema.gr , www.news.gr , www.voicenews.gr , www.thetoc.gr , www.msn.com ,
www.rwf.gr  , www.antenna.gr , http://www.ienimerosi.gr , www.tovima.gr www.report24.gr , http://www.defencenet.gr/defence/index.php , www.stoiximan.gr ,
www.novasports.gr , www.epsmes.gr , www.skai.gr , www.mmess.gr , www.gcontest.gr , www.blogtv.gr , www.karfitsa.gr , http://www.ecclesia.gr/greek/synaxaire/synaxari.asp?minas-2&perdey=yes ,  www.digea.gr ,
http://sportstonoto.gr , www.Sdna.gr , http://www.dikisportts.blogsspot.gr , www.enikos.gr www.tsantiri.gr , www.leonidio.gr , http://www.amarysia.gr  , www.zougla.gr , www.iskra.gr , www.pospertnews.gr , www.nocomments.gr ,
http://www.newsbeast.gr , http://www.ecclesia.gr  , www.tvmal.gr , http://camvillia.com / , www.veetle.com,  www.atita.gr ,
www.folders.gr ,  www.elladatv.gr , www.tmstore.gr , www.arcadiaportal.gr , www.LiveU.gr www.google.com/blocked  , www.google.com/password , www.varilux.gr , www.tometopo.gr ,
www.imerazante.gr , http://xristianos.gr  , http://www.icam.com ,
www.mykonoslivetv.com , www.ioanninacity.gr , www.laikoyra.gr ,
http://www.footballleaguenews.gr  , www.flnews.gr  , www.nerit.gr ,
www.kouzinalidl.gr , www.tmstore.gr , www.euro2day.gr , www.Eurivision.gr  , www.diamandino.gr , www.gcontest.gr ,
http://www.twitter.com/stamos01 , www.erroso.gr , www.epirussport.gr  , www.ionian24.gr , www.trikalaweb.blogspot.gr ,
http://www.sigmatv.com/shows/anixtigrammi/episodew/5300  ,
http://messiniaka.blosspot.com , www.oikoshopping.gr ,
www.rickmers.eu , www.buldoza.gr , www.vitorgan.gr ,
www.thrakinea.gr , http://www.planet-greece.blogspot.com ,
http://kefaloniamas.gr , http://neakeratsiniou.blogspot.gr ,
www.kastriacave.gr , http://eartiketts.gr , www.gelita.com ,
www.collagenpower.gr , www.vrisko.gr , www.sintagespareas.gr ,
http://www.spor-notou.gr , www.du.de , www.rickmers.com ,
www.sportdog.gr , http://notosportnews.gr , www.trikalaola.gr ,
www.kozan.gr , www.fonh.gr , www.lavera.gr , www.lesvospost.gr ,
http://www.facebook.com/artion.xristis , www.kerkyrainfo.gr ,
www.kefaloniapress.gr , www.kathimeriniefimerida.com  ,
http://www.kalamatajournal.gr , www.abcd.gr , www.patrisnews.gr ,
www.aroma-elladas.gr , www.xristianos.gr , www.astrologos.gr ,
www.spirospero.gr , http://www.kairos.gr , http://www.seismoi.gr ,
www.express.gr , www.antarsya.gr , www.cybc.com.gr ,
www.mamakouzina.tv , www.sansimera.gr , www.iatro.gr ,
www.pospert.gr , www.piazzadelpo.gr , www.lifo.gr , www.aixmi.gr  ,
www.anexartiti.gr , www.pospertnews.gr , www.nocomments.gr  ,
www.news247.gr , www.veetle.com , www.planetgreece.gr ,

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου