ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

 ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  20  Απριλίου  2015 :
 Φωτογραφία από Σπήλαιο Λιμνών Κλειτορίας Ν. Αχαϊας Κυριακή του Θωμά 19-Απριλίου 2015 .-

Σ. Σ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 19-04-2015 .   
 
 ***  20 Απριλίου 
Αποστόλου (Ο΄) Ζακχαίου, του αρχιτελώνου της Ιεριχώ. Ιερομάρτυρος Αναστασίου, επισκόπου Αντιοχείας. Μαρτύρων Ακινδύνου, Αντωνίνου, Βίκτωρος, Ζήνωνος, Ζωτικού, Θεωνά, Καισαρίου, Σεβηριανού και Χριστοφόρου. Οσίων Αθανασίου (1) κτίτορος της Μονής των Μετεώρων (†1310) και Ιωάσαφ. Θεοδώρου του «Τρίχινα», Ιωάννου του Παλαιολαυρίτου.

(1) Ο όσιος Αθανάσιος γεννήθηκε στη Πάτρα της Πελοποννήσου το 1305, από γονείς πλουσίους και επιφανείς. Όμως σε πολύ μικρή ηλικία έμεινε ορφανός από πατέρα και παραδόθηκε στην επιμέλεια του θείου του. Μετά την κατάληψη της πατρίδος του μετέβη στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στο Άγιο Όρος, όπου γνώρισε και συνδέθηκε με τους περιώνυμους τότε ασκητές Γρηγόριο το Σιναΐτη τον ησυχαστή, Ισίδωρο το Θεσσαλονικέα, τον μετέπειτα Οικουμενικό Πατριάρχη και άλλους οσίους άνδρες από τους οποίους μυήθηκε στην ασκητική ζωή. Αφού επισκέφθηκε και άλλους ασκητικούς τόπους για να γνωρίσει και να συνομιλήσει με διάφορους ασκητές κατέληξε στους Σταγούς (Καλαμπάκα). Εκεί στα πανύψηλα βράχια και συγκεκριμένα επάνω σε κάποια τεράστια πέτρα τη λεγόμενη Στύλο κατοίκησε με δύο μαθητές του και έκτισε ναό. Την πέτρα εκείνη την ονόμασε Μετέωρο. Επειδή η φήμη του έφερε κοντά του πολλούς νέους ασκητές ίδρυσε κοινόβιο με μεγάλο ναό αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρα. Εκεί με αυστηρή άσκηση και θέρμη πέρασε τα υπόλοιπα έτη της ζωής του διδάσκοντας και νουθετώντας τους νέους αδελφούς. Εκοιμήθη ειρηνικά το 1383 σε ηλικία 78 ετών.
~ ***  20/04 Απολυτίκιο Αγ. Θεοδώρου του Τριχινά - 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/Z4EYn414KY0 , 


*** Μονοήμερη εκδρομή-διαδρομή Σπήλαιο Λιμνών - Καλάβρυτα -Μονή Αγίας Λαύρας , πέρασμα Βοραϊκού ποταμό και φαραγγιού από Σ.Σ. Καλαβρύτων -Διακοφτό  Ν. Αχαϊας , Κυριακή του Θωμα 19-04-2015 μέσα από ερασιτεχνικά Βίντεο :
~** 1 Σπήλαιο λιμνών- Καστριών 19/04/2015: http://youtu.be/BPXGLxWU2W4 ,
~**2  Σπήλαιο λιμνών-Καστριών  19/04/2015: http://youtu.be/4luWOtaGeA4 ,
~**3  Σπήλαιο λιμνών  19/04/2015: : http://youtu.be/wKqmiTZ-4vQ ,
~**4  Σπήλαιο  λιμνών 19/04/2015: http://youtu.be/T6pUPnMseHo ,

~**5 Σπήλαιο λιμνών  19/04/2015: http://youtu.be/I990NL1yIak ,
~**6 Σπήλαιο λιμνών  19/04/2015 : http://youtu.be/iBIfEKTOwJc ,
~** 7 Αφήγηση Σπήλαιο λιμνών –Καστριών 19/04/2015: http://youtu.be/v84oAkmgkKM ,
~**8 Σπήλαια λιμνών-Καστριών 19/04/2015: http://youtu.be/dZDidkyEWQM  ,

~**9  Καλάβρυτα Σ.Σ. 19/04/2015: http://youtu.be/V176gMHp_PE ,
~**10  Σπήλαιο λιμνών  19/04/2015: http://youtu.be/i03z4fRaTPw ,
~** 11 Αφήγηση οδοντωτός σιδηρόδρομος Καλάβρυτα- Διακοφτό  19/04/2015: http://youtu.be/WG4QzAHE_ig ,

~**23  ΔΙΑΚΟΦΤΟ Ν. ΑΧΑΪΑΣ 19/04/2015: http://youtu.be/t5UiuvZ36DA ,

Φωτογραφία από το τραινάκι , στο φαράγγι Βοραϊκού ,διαδρομή Καλάβρυτα -Διακοφτό .-
~** 24 Σ. Σ.  Διακοφτό  19/04/2015: http://youtu.be/4iypr-3ahm0 ,
~**13 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ  τόπος εκτέλεσης 880  αμάχων 1943  19/04/2015: http://youtu.be/J8obsOFZ2cg ,
***  Προχωρούν έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στην Καλαμάτα          
     
Προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχει η ΔΕΥΑΚ και επίλυσης διαφόρων προβλημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη και κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει το έργο αναβάθμισης και επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 4.265.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και τη ΔΕΥΑΚ και έχει κατά κύριο λόγο ολοκληρωθεί.
Με το έργο αυτό, η μονάδα αποκτά δυναμικότητα αντίστοιχη 120.000 κατοίκων και θα καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας και μεγάλου μέρος της ευρύτερης περιοχής. Σημειώνεται πως είναι σε εξέλιξη η 6μηνη δοκιμαστική λειτουργία της μονάδας από την ανάδοχο εταιρεία, όπως προβλέπεται στο συμφωνητικό, ενώ αρχίζει η αποπεράτωση του περιβάλλοντος χώρου.
Επίσης, θα συνταχθεί μελέτη για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού (κανονισμός, τιμολόγιο κ.λπ.).
Η μελέτη θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και κατόπιν θα ληφθούν αποφάσεις από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ και το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμος έχει ζητήσει να διορισθούν υπάλληλοι και εάν δε γίνει αυτό, η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού θα διεξαχθεί μέσω ιδιωτών.
  Αντικατάσταση αγωγών
ύδρευσης από αμίαντο
Το έργο «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας» προχωρεί κανονικά, η δε πρόοδος του βρίσκεται στο 65% περίπου. Οι παλιοί αγωγοί από αμίαντο αντικαθίσταται με σωληνώσεις νέας τεχνολογίας, μήκους 57.600 μέτρων, με προφανή οφέλη για την υγεία των πολιτών.
Πρόκειται για έργο καίριας σημασίας, για τους επιπλέον λόγους ότι θα μειωθούν κατά πολύ οι διαρροές πόσιμου νερού στην πόλη της Καλαμάτας, που οφείλονται στην παλαιότητα του δικτύου, αλλά και θα ελαττωθεί ο αριθμός των βλαβών.
  Ύδρευση Πελεκητού
Κατασκευάσθηκε αγωγός και δίκτυο εντός του οικισμού Πελεκητού, συνολικού μήκους 4.500 μέτρων, ενώ το νερό θα μεταφέρεται από τη δεξαμενή του Πεύκου (υδροληψία από τη γεώτρηση Αγίας Άννας στη Βρωμόβρυση) μέχρι εκείνην του Πελεκητού. Εκκρεμεί η σύνδεση με τη ΔΕΗ εδώ και καιρό, λόγω ελλείψεως υλικών για την ηλεκτροδότηση, αν και ο Δήμος έχει καταβάλει το σχετικό τέλος. Το έργο θα δουλέψει έστω και με γεννήτρια. «Νερό στο Πελεκητό, όταν ξεκινήσει το καλοκαίρι, θα έχομε δώσει», τόνισε ο δήμαρχος.
  Άγιος Φλώρος
Όσον αφορά στην αποχέτευση λυμάτων του Αγίου Φλώρου, υφίσταται ανάγκη συμπληρωματικού έργου και θα προχωρήσει η ΔΕΥΑΚ άμεσα σε δημοπράτησή του
 Ελαιοχώρι
Το έργο αντικατάστασης αγωγού μεταφοράς νερού στην Τ.Κ. Ελαιοχωρίου ολοκληρώθηκε. Έγινε αντικατάσταση σωλήνων υδρεύσεως από αμίαντο, συνολικού μήκους 2.300 μέτρων, με σωλήνες από πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 33.600 ευρώ πλέον ΦΠΑ κι αυτό χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΚ.
  Δίκτυο σε Άρι και Άμμο
Εντατικά προχωρούν οι διερευνητικές εργασίες εντοπισμού του παλιού δικτύου υδροδότησης σε Άρι και Άμμο και της διασύνδεσής του με το νέο δίκτυο. Πρόκειται για θέμα που συνδέεται με την υγεία των κατοίκων, την οικονομική ζημία της ΔΕΥΑΚ λόγω αποφυγής πληρωμής τελών προς αυτήν και με την επάρκεια νερού. Ο εντοπισμός των διασυνδέσεων του παλιού με το νέο δίκτυο γίνεται με γρήγορους ρυθμούς και έχει εξόχως θετικά αποτελέσματα.

*** Συναντήσεις με Σπίρτζη, Συναδινό και Πουλάκη είχε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης
     
Σειρά συναντήσεων εργασίας με στελέχη διαφόρων υπουργείων είχε χθες στην Αθήνα ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης, παρουσία του Μεσσήνιου βουλευτή Θ. Πετράκου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το Δήμο Μεσσήνης, σε όλες τις συναντήσεις επικράτησε άριστο κλίμα συνεργασίας και θετική κατ’ αρχήν αντιμετώπιση για το σύνολο των αιτημάτων, ενώ τα αποτελέσματά τους θα φανούν στο εγγύς μέλλον.
Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα πολύτιμη η συμβολή του κ. Πετράκου.
Ο κ. Τσώνης συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, το γ.γ. Αθλητισμού Ι. Συναδινό και το γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Κων. Πουλάκη.
Στον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών τέθηκαν ζητήματα αποκατάστασης ζημιών που υπέστησαν υποδομές του Δήμου στο οδικό δίκτυο, οι οποίες εντάθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του τελευταίου χειμώνα, στην προκυμαία του παραλιακού οικισμού του Πεταλιδίου, που έχει σχεδόν καταστραφεί από το έτος 2008. Επίσης, η χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελέτης αντιδιαβρωτικής προστασίας ακτών Πεταλιδίου για την προστασία οικιών που ήδη κινδυνεύουν με κατάρρευση από τα φαινόμενα διάβρωσης,
Στο γ.γ. Αθλητισμού του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, επισημάνθηκαν θέματα χρηματοδότησης αθλητικών υποδομών στο Δήμο Μεσσήνης. Σε προτεραιότητα μπήκαν, κατά σειρά, το Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, η βελτίωση των αθλητικών υποδομών στο αθλητικό κέντρο στη θέση «Άγιος Νικόλαος» και οι βελτιώσεις αθλητικών εγκαταστάσεων στις έδρες των συνενωθέντων Δήμων (Ανδρούσα, Αίπεια, Πεταλίδι κ.λπ.). Επίσης, ζητήθηκε η επιτάχυνση της διαδικασίας κατασκευής στεγάστρου στην κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης και κατασκευής κερκίδων στο γήπεδο Ανδρούσας, οι χρηματοδοτήσεις των οποίων έχουν εξασφαλισθεί.
Τέλος, κατά τη συνάντηση με το γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών ζητήθηκε η προώθηση του αιτήματος στελέχωσης της υπό σύσταση Πολεοδομίας με κυρίαρχο αίτημα την πρόσληψη τριών τουλάχιστον Τεχνικών Υπαλλήλων ειδικοτήτων ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και ΠΕ Μηχανολόγων/Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, καθώς και χρηματοδότησης του Δήμου για αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνίες.
Τέθηκε άμεση προτεραιότητα για τη χρηματοδότηση αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων στην τεράστια έκταση του αγροτικού οδικό δίκτυο του Δήμου. Επίσης, ζητήθηκε η οικονομική ενίσχυση του Δήμου για ενεργοποίηση δράσεων για τους Ρομά, όπως εκμίσθωση χώρων στην περιοχή της εγκατάστασής τους, στελέχωσή τους με κοινωνικούς λειτουργούς που κατ’ αρχήν θα προσληφθούν μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, απογραφή τους, μεταφορά των μαθητών στα σχολεία με οχήματα του Δήμου, δημιουργία στο μισθωμένο χώρο παιδοτόπου για τη νηπιακή ηλικία, καθιέρωση ενισχυτικής διδασκαλίας κατά τις απογευματινές ώρες εντός του μισθωμένου χώρου, καθώς και καθιέρωση υλικών αμοιβών για τα παιδιά που παρακολουθούν ανελλιπώς τα μαθήματά τους. 

*** Ποιοι κάθονται στο εδώλιο και τι κατηγορίες αντιμετωπίζουν στη Δίκη της Χρυσής Αυγής
      
Σε λίγες ώρες οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα πάρουν τις θέσεις τους στην Εδρα του δικαστηρίου, που καλείται να δικάσει την ηγεσία, στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής και να αποδώσει Δικαιοσύνη για βίαιες αιματηρές πράξεις, που καταλογίζονται στους κατηγορούμενους.
Οι εφέτες καλούνται να λάβουν μία ιστορικής σημασίας απόφαση και να κρίνουν αν η Χρυσή Αυγή είναι ένας ναζιστικού τύπου σχηματισμός υπό τον μανδύα του πολιτικού κόμματος, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.
Καλούνται ταυτόχρονα να αποδώσουν με την ετυμηγορία τους δίκαιο για τα θύματα της βίας κατηγορουμένων, καθώς θα κρίνουν επί της ουσίας τρεις συγκεκριμένες αιματηρές υποθέσεις που κατά την άποψη των δικαστικών λειτουργών οι οποίοι χειρίστηκαν έως τώρα τον φάκελο «Χρυσή Αυγή», αποτελούν στοχευμένες ενέργειες μίας δομημένης και απόλυτα συντονισμένης εγκληματικής οργάνωσης.
Το δικαστήριο θα κρίνει αν οι συγκεκριμένες ενέργειες έγιναν «σε εφαρμογή των καταστατικών "αρχών" και επιδιώξεων της εγκληματικής οργάνωσης», όπως αναφέρεται στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ή αν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά ανεξάρτητα από τις κομματικές κατευθύνσεις και επιλογές.
Η δίκη, εφόσον ξεκινήσει, αναμένεται να διαρκέσει περίπου έναν χρόνο, ενώ αποτελεί ακόμη ζητούμενο αν η μικρών διαστάσεων αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού θα ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες μίας τέτοιας διαδικασίας.
Οι υποθέσεις που θα εξεταστούν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και οι κατηγορούμενοι σε αυτές είναι:
Υπόθεση δολοφονίας του 34χρονου μουσικού, εργάτη στη Ζώνη Περάματος, Παύλου Φύσσα, τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013
Κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ ανθρωποκτονία είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, ενεργό και δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής με υψηλή θέση στην Τοπική της Νίκαιας, δραστηριότητα την οποία ο ίδιος εμφανίζει ως «απλή υποστήριξη στο κόμμα». Κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια στην δολοφονία του 34χρονου είναι ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, επίσης στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας. Κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια στην δολοφονία οι: Ιωάννης Άγγος, Αναστάσιος-Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας - πυρηνάρχης της οργάνωσης, Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Γεώργιος-Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.
Υπόθεση επίθεσης σε βάρος τριών Αιγύπτιων ψαράδων στο σπίτι τους στο Πέραμα στις 12 Ιουνίου 2012, με κατηγορουμένους για απόπειρα ανθρωποκτονίας κλπ τους: Αναστάσιο Πανταζή - πυρηνάρχη Περάματος, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, Δημήτριο Αγριογιάννη, Θωμά Μαριά και Μάρκο Ευγενικό
Υπόθεση επίθεσης σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 στο Πέραμα, με εννέα τραυματίες. Κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας κλπ οι: Αναστάσιος Πανταζής, Χρήστος-Αντώνιος Χατζηδάκης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός
Το ογκωδέστατο υλικό που τίθεται στην κρίση των δικαστών περιλαμβάνει χιλιάδες έγγραφα, ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα, κατασχεθέντα ηλεκτρονικά στοιχεία, αλλά και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες εμπλεκομένων που καταγράφηκαν με εντολή του εισαγγελέα μετά τη δολοφονία Φύσσα, όσο και πολλές άλλες πριν το έγκλημα στο Κερατσίνι που θα κριθεί αν θα αξιολογηθεί ποινικά.
Μεταξύ άλλων υποθέσεων που καλείται να αξιολογήσει το δικαστήριο είναι η δικογραφία για τη βίαια επίθεση σε βάρος εργατών από το Πακιστάν στην περιοχή της Ιεράπετρας Κρήτης στις 13 Φεβρουαρίου 2013. Κατηγορούμενοι είναι τα στελέχη της οργάνωσης του νομού Λασιθίου: Σάββας Γαροφαλλάκης, Αριστόδημος Δασκαλάκης, Εμμανουήλ Μαυρικάκης, Γιώργος Πετράκης και Εμμανουήλ Ψυλλάκης. Με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών οι πέντε κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν για την εμπρηστική επίθεση σε βάρος των αλλοδαπών.
Στη δικογραφία περιγράφονται ακόμη ως δράση της εγκληματικής οργάνωσης με βάση φυλετικό μίσος ή μίσος για τους πολιτικούς αντιπάλους της και οι υποθέσεις:
Δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Ζαχζάτ Λουκμάν στις 17 Ιανουαρίου 2013 στα Πετράλωνα, για την οποία οι δύο δράστες Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και στην παρούσα δίκη είναι κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα στις 30 Ιουνίου 2008, για την οποία έχουν καταδικαστεί σε πρόσκαιρη κάθειρξη οι Βασίλης Σιατούνης και Αθανάσιος Στράτος, που λογοδοτούν τώρα για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Ενώπιον των δικαστών θα λογοδοτήσουν επίσης κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και οι: Διονύσης Αγιοβλασίτης και Νικόλαος Αποστόλου, ο οποίος κατά το κατηγορητήριο έχει εμπλοκή σε υποθέσεις εκβίασης σε νυχτερινά καταστήματα. Επιπλέον, ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πρόσκαιρη ποινή κάθειρξης για την επίθεση σε βάρος μαθητή στο Παλαιό Φάληρο, ο Χρήστος Γαλανάκης, ο Γεώργιος Καλπιτζής, ο Θωμάς Μπαρέκας, η Νικολέτα Μπενέκη, αρραβωνιαστικιά, όπως η ίδια υποστήριξε απολογούμενη στις ανακρίτριες, του βουλευτή Ι. Λαγού, η οποία εργάζεται στο πολιτικό του γραφείο, ο Αντώνιος Μπολέτης, ο οποίος κατά την δικογραφία είχε δράση στην Κυψέλη και τον Άγιο Παντελεήμονα και εμπλέκεται σε εμπρησμό μπαρ ιδιοκτησίας υπηκόου Καμερούν στην Πλατεία Αμερικής, ο Νικόλαος Παπαβασιλείου και ο Γεώργιος Περρής, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης για τον αναφερόμενο εμπρησμό του μπαρ, με την επιβαρυντική περίσταση της τέλεσης της πράξης από φυλετικό μίσος. Επίσης, η Βενετία Πόπορη, αστυνομικός, η Θεώνη Σκαρπέλη, σύζυγος του Γιώργου Πατέλη, η Θέμις Ευαγγελλία Σκορδέλη. Στο εδώλιο θα καθίσουν ακόμη, κατηγορούμενοι ωστόσο για πλημμελήματα, και οι Μαργαρίτα Μικελάτου, σύζυγος του Γιώργου Ρουπακιά και Αναστάσιος Χιλιός.
Η ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, όπως αναφέρεται στη δικογραφία -και ο αρχηγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος- είναι υπόλογη για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Κάποιοι εκ των πρώην και νυν βουλευτών, που θα καθίσουν στο εδώλιο είναι αντιμέτωποι και με άλλες κατηγορίες που αφορούν κυρίως παραβάσεις το νόμου περί όπλων.
Ενώπιον του δικαστηρίου θα βρεθούν αύριο οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος, Κωνσταντίνος Μπαραμπαρούσης, Ελένη Ζαρούλια, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Μίχος, Γιώργος Γερμενής, Αντώνης Γρέγος, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχαήλ Αρβαντίτης-Αβράμης, Ευστάθιος Μπούκουρας, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Δημήτρης Κουκούτσης.
Επιπλέον κατηγορίες για κακουργηματικού ή πλημμεληματικού βαθμού οπλοκατοχή αντιμετωπίζουν οι Ν. Μιχαλολιάκος, Ηλ. Κασιδιάρης, Ι. Λαγός, Ν. Μίχος, του οποίου οι κατηγορίες αφορούν όπλα και πυρομαχικά, Στ. Μπούκουρας και Χρ. Παππάς. ο οποίος βαρύνεται επίσης και με υπεξαίρεση μνημείου (πλημμέλημα).
Παράλληλα αντιφασιστική συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί από την «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» στις 08.00 της Δευτέρας στη διασταύρωση της λεωφόρου Λαμπράκη με την οδό Χρ. Σμύρνης (Γήπεδο Προοδευτικής).
Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και η ΑΔΕΔΥ η οποία κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας το πρωί της ίδιας ημέρας (7:30-11:30 πμ) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο στην οποία συμμετέχει η ΠΟΕ - ΟΤΑ και άλλα σωματεία εργαζομένων. Στη συνέχεια θα επιχειρηθεί να γίνει πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού.
Η ΚΕΕΡΦΑ αναφερόμενη στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν και περιλαμβάνουν αποκλεισμό του σημείου που βρίσκονται οι φυλακές και κλείσιμο δρόμων σημειώνει ότι «δεν μπορεί καμιά αστυνομική παρέμβαση να εμποδίσει να ακουστεί η αντιφασιστική διαμαρτυρία και μέσα στις αίθουσες του δικαστηρίου, όπως έγινε σε κάθε πολιτική δίκη, για να υπερασπίσουμε τις ελευθερίες και τα δικαιώματα».
Επίσης τα ναυτεργατικά σωματεία Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε. Ν «Ο Στέφενσων», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε. Ν. και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών καλούν σε συγκέντρωση στις 20 Απριλίου στις 8 το πρωί στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας. Πηγή: iefimerida.gr

***  Ρεκόρ αιτήσεων για την κοινωφελή εργασία στους 6 Δήμους της Μεσσηνίας
     
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 27 Απριλίου και ήδη περισσότερα από 1.000 άτομα περιμένουν μια θέση… στον ήλιο
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Οι πολιτικοί στις μέρες μας έχουν πάψει να ακούν τους ποιητές: Μη του μιλάτε είναι άνεργος, τα χέρια στις τσέπες του, σαν δυο χειροβομβίδες, έγραφε ο Νίκος Καρούζος.
Έτσι, τα σαΐνια της εξουσίας βρήκαν το νέο φάρμακο, τις «ευέλικτες μορφές απασχόλησης». Το περιώνυμο τρομοκρατικό επίθετο «απασχολήσιμος» απειλεί τους πάντες, πλημμυρίζει με την επιδιωκόμενη ανασφάλεια εργαζομένους και ανέργους, ώστε να νιώθουν όλοι προσωρινοί και δεόντως υποτακτικοί. Κι έτσι κάνουν ό,τι μπορούν για να μην αλλάξει η κατάσταση.
Βέβαια, για τη σημερινή κυβέρνηση δεν μπορούμε ακόμα να γράψουμε και πολλά πράγματα. Η ίδια έλλειψη είναι και το βασικό χάντικαπ για τη σταθεροποίηση της νέας κυβέρνησης στην εξουσία. Για να σταθεροποιηθεί χρειάζεται τουλάχιστον 6-8 μήνες, έτσι ώστε να μπορέσει μέχρι τότε να αναμορφώσει τη διοίκηση, να στήσει αποτελεσματικούς φοροεισπραχτικούς μηχανισμούς και να προωθήσει το περίφημο 30% των δικών της «φιλολαϊκών» και αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων. Έτσι, θα αρχίσει βαθμιαία να απεξαρτάται από τα δάνεια και τους όρους των πιστωτών.
Πάντως, για 449 θέσεις κοινωφελούς εργασίας για ανέργους στη Μεσσηνία, οι αιτήσεις στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ έχουν ξεπεράσει ήδη τις χίλιες, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο εργασίας. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ άνεργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκίνησε τη Μεγάλη Δευτέρα και θα λήξει στις 12 μ. τη Δευτέρα 27 Απριλίου.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της πρώτης Δημόσιας Πρόσκλησης, δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που ανήκουν σε – τουλάχιστον – μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
-Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ
-Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
-Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ
-Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους, όπως αυτά αναλύονται στο Παράρτημα II της Δημόσιας Πρόσκλησης
-Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
Επισημαίνεται ότι υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων έχουν μόνο οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.
Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ, τη Γ.Γ.Π.Σ. και την Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.
Τα αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης
Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, με βάση πέντε αντικειμενικά κριτήρια:
1) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
2) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
3) Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
4) Την ηλικία
5) Τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.
Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.
Οι αποδοχές θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ το μήνα (17,27 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών) έως 495,25 ευρώ το μήνα (19,81 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους 25 ετών και άνω), αυξημένες κατά περίπου 5 ευρώ μηνιαίως από τις αρχικές.
Διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων – δικαιολογητικών, έστω και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται με νέες αιτήσεις, οι οποίες υποβάλλονται σε αντικατάσταση των προηγουμένων αιτήσεων που ακυρώνονται, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, και ειδικότερα έως και τις 27/04/2015 και ώρα 12η μεσημβρινή.

*** Παιδική χαρά μόνο στην ταμπέλα – «ζούγκλα» στην πραγματικότητα (φωτογραφίες)
      
Απορία, θλίψη και οργή προκαλεί σε κατοίκους και επισκέπτες της Πάνω Πόλης Κυπαρισσίας η εικόνα της «παιδικής χαράς» στη Δεξαμενή!
 
 
 
 
Αρκετοί γονείς με τα παιδάκια τους, κάνοντας τις βόλτες τους τις μέρες του Πάσχα στα σοκάκια και τα καλντερίμια, θέλησαν να επισκεφθούν την «παιδική χαρά» στο Μεγάλο Καλντερίμι, όπως άλλωστε γράφει η, πράγματι, καλαίσθητη ταμπέλα στην είσοδό της. Όμως, η εικόνα που αντίκρισαν, όχι μόνο σε παιδική χαρά δεν παραπέμπει, αλλά όπως έλεγαν - και όντως περί αυτού πρόκειται – «είναι σκέτη ζούγκλα! Τίγκα στα χορτάρια και τα βάτα. Τόπος... για φίδια και λοιπά ζωύφια είναι και όχι χώρος αναψυχής και παιχνιδιού για ανθρώπους».
Αντί, λοιπόν, στην κατ' όνομα (ταμπέλας) μόνο «παιδική χαρά» να υπάρχουν παιδάκια που παίζουν όμορφα και ανέμελα και χαίρονται το περιβάλλον και με τις φωνές τους να δίνουν ζωή στο καλντερίμι, μόνο χορτάρια, βάτα, σκουπίδια βλέπει κανείς και κάθε είδους ζωύφια... Εικόνα, δηλαδή, παρακμής και πλήρους εγκατάλειψης.
Το άλλοτε, εδώ και πολλά χρόνια, στολίδι της Πάνω Πόλης, η παιδική χαρά, η αυλή, ο όμορφος και καταπράσινος κήπος, παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.
Μόνο οι παλιές κούνιες και δύο τραμπάλες, ίδιες από την εποχή που τοποθετήθηκαν, θυμίζουν στο επισκέπτη ότι εκεί, κάποτε, λειτουργούσε παιδική χαρά!
Ας πέρασαν, ας περνάνε και δαπανώνται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για συντηρήσεις πάρκων, πλατειών και παιδικών χαρών από το Δήμο Κυπαρισσίας πριν και το Δήμο Τριφυλίας από το 2011 μέχρι και σήμερα, ας πέρασαν και ας περνάνε προγράμματα για παιδικές χαρές και πάρκα, ας πληρώνουν οι κάτοικοι αδρά δημοτικά τέλη, κανένας εδώ και χρόνια, όπως και σήμερα, από τη Δημοτική Αρχή, δε νοιάστηκε και δε νοιάζεται για την παιδική χαρά στη Δεξαμενή!
Μακάρι οι φωτογραφίες να σταθούν ικανές να δείξει ενδιαφέρον το Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας και να παρέμβει στη Δημοτική Αρχή, ώστε η «ζούγκλα» να ξανα-γίνει παιδική χαρά και στολίδι της Πάνω Πόλης Κυπαρισσίας!  του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Η περίεργη λογική του δημάρχου
     
Ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας συνηθίζει σε διάφορα θέματα να εμφανίζεται «μπερδεμένος».
Τη μία ημέρα δηλώνει ότι η στάθμευση των ταξί στο λιμάνι, άμα τη αφίξει κρουαζιερόπλοιων, δεν είναι εύκολη ιστορία και χρειάζεται να αποφανθεί το master plan και, την άλλη, λέει άλλα.
Έτσι, προχθές συζητήθηκε η χωροθέτηση ζώνης αναμονής των ταξί σε περίπτωση ελεύσεως κρουαζιεροπλοίου. Αποφασίσθηκε να ζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η παραχώρηση 20 - 30 θέσεων στάθμευσης στο βόρειο άκρο της οδού Ναυαρίνου, ανατολικά και δυτικά της απόληξης της οδού Φαρών, μόνο για τη στάθμευση ταξί από τον κατάπλου μέχρι τον απόπλου κρουαζιεροπλοίων.  Α.Π.

*** Διεκόπη η δική της Χρυσής Αυγής
     
Για τις 7 Μαΐου, διέκοψε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.
Λίγο νωρίτερα, αναγνώστηκε ο κατάλογος των μαρτύρων, που υπερβαίνουν τους 100, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος και οι γονείς του Πακιστανού εργάτη Σ. Λουκμάν, που δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα, παρόντες όλοι στο δικαστήριο.
Με την ανακοίνωση της διακοπής της δίκης, τέθηκε από την Πολιτική Αγωγή θέμα για τη διεξαγωγή στον συγκεκριμένο χώρο. Στο δικαστήριο μίλησε και δήμαρχος Κορυδαλλού, ο οποίος απευθυνόμενος στην πρόεδρο, είπε: «Στις 7 Μαΐου, θα είναι πάλι κλειστά τα σχολεία κ. Πρόεδρε. Θα έχουμε ξανά τραυματίες όπως είχαμε και σήμερα. Υπάρχουν δίπλα σας 11 σχολικές μονάδες».  www.imerisia.gr

***  Πέντε μάρτυρες κατηγορίας καταγγέλλουν ξυλοδαρμό έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού
     
Καταγγελία για ξυλοδαρμό μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής το πρωί της Δευτέρας έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, δικηγόρος.
Σύμφωνα με την ίδια πληροφορία δράστες της επίθεσης ήταν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.
Την ίδια καταγγελία έκανε και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κορυδαλλού, Μιχάλης Ευθυμιάδης σύμφωνα με τον οποίο μπροστά στην είσοδο του κτηρίου όπου διεξάγεται η δίκη, την ώρα που 4-5 φοιτητές κατέβαιναν από λεωφορείο στη συμβολή των οδών Χειμάρας και Μικράς Ασίας, δέχθηκαν, όπως ανέφερε, επίθεση από «φουσκωτούς».
Τα πέντε άτομα αυτά, οι δύο εκ των οποίων είναι μάρτυρες κατηγορίας και οι τρεις είναι φίλοι του Παύλου Φύσσα, καταθέτουν αυτή την ώρα στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά, η οποία διεξάγει προανάκριση για το περιστατικό.
Πληροφορίες από το ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι δύο άτομα - άγνωστο αν πρόκειται για τα ίδια άτομα - βρίσκονται στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού καταγγέλοντας ότι δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους.
Στο σημείο μεταβαίνει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση των δύο καταγγελλόντων. www.protothema.gr ,
 
***  Νέα τραγωδία: 3 νεκροί μετανάστες και άνθρωποι στη θάλασσα της Ρόδου (βίντεο)
      
Ενα παιδί, μια γυναίκα και ένας άντρας είναι οι νεκροί, ενώ δεκάδες άτομα βρίσκονται στη θάλασσα - Η βραχώδης ακτή δυσκολεύει το έργο των διασωστών
 Λίγα μέτρα μόλις από την ακτή της Ρόδου συνέβη νέα τραγωδία με μετανάστες, καθώς άντρες του Λιμενικού έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής τρεις νεκρούς, ένα παιδί, έναν άντρα και μια γυναίκα.
Το νέο, πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στα βράχια της ακτής Ζέφυρος.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, ένα ιστιοφόρο σκάφος προσάραξε σε βραχώδη ακτή πολύ κοντά στην πόλη της Ρόδου, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, ενώ ήδη έχουν διασωθεί 80 άτομα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τοπικό Τύπο, οι μετανάστες είναι στο σύνολο περισσότεροι από διακόσιους, πιθανότατα πρόκειται για Σύρους πρόσφυγες, που προσπαθούν εναγωνίως να βγουν στην ακτή.
Όπως μεταδίδει ο ραδιοσταθμός «Στο Κόκκινο», το πλοιάριο που επέβαιναν οι μετανάστες συνετρίβη στα βράχια της ακτής και έτσι οι άνθρωποι βρέθηκαν στη θάλασσα και προσπαθούν να σωθούν, ενώ επικρατούν ευτυχώς, καλές καιρικές συνθήκες.
Πολίτες της Ρόδου που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο και το ΕΚΑΒ, προσπαθούν να περιθάλψουν όσους διασώζονται ή κατορθώνουν να βγουν στην ακτή.
Την επιχείρηση διάσωσης συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας το οποίο έχει θέσει σε ετοιμότητα το νοσοκομείο Ρόδου. Εκεί έχουν διακομιστεί μέχρι στιγμής δέκα άνθρωποι μεταξύ των οποίων και ένα παιδάκι που διασωληνώθηκε.
Οι εικόνες από το σημείο δείχνουν τι ακριβώς συνέβη, καθώς οι πρώτες, τραβηγμένες περίπου στις 10 το πρωί, δείχνουν το πλοίο φορτωμένο να προσπαθεί να προσεγγίσει την ακτή. Μια ώρα αργότερα, φωτογραφία από το ίδιο σημείο δείχνει ότι το πλοίο έχει «εξαφανιστεί» από το σημείο!
Δείτε περισσότερα στο protothema.gr & rodiaki.gr
Video: Δεκάδες μετανάστες αποβιβάζονται σε παραλία της πόλεως Ρόδου , https://youtu.be/B8vBoYawOak .-
 
*** Μείωση του κόστους διοδίων
      
Διάβασα τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Γ. Σταθάκη, αλλά και του αναπληρωτή υπουργού Χρ. Σπίρτζη, περί της μείωσης του κόστους των διοδίων κατά 30%.
Χοντρικά, αυτό σημαίνει ότι στα περίπου 15 ευρώ που κοστίζει η μετάβαση από την Καλαμάτα στην Αθήνα (χωρίς τη χρήση της Αττικής οδού), αν ισχύσει η μείωση του 30%, το κόστος διέλευσης θα είναι περίπου στα 10,5 ευρώ, τιμή αρκετά λογικότερη από την ισχύουσα.
Το ζήτημα είναι να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις και να μη μείνουν στα χαρτιά ή στα λόγια, όπως είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση. Χ.Χ. 

***  Ένα γκράφιτι στολίζει την Ανάληψη…
       
«Έξω γίνεται πόλεμος, μόνο που τώρα δεν κερδίζει ο δυνατός, αλλά ο... τίμιος». Αισιόδοξο πολύ το γκράφιτι στην περιοχή της Ανάληψης. Θα θέλαμε η πραγματικότητα να ήταν όπως την περιγράφει.
Πέρα, όμως, από τις ιδεολογικές αντιλήψεις του καθενός, μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι το αισθητικό αποτέλεσμα είναι πολύ ωραίο. Α.Π.

***  Τρέχουν για ελέγχους και στις παιδικές χαρές της Καλαμάτας
     
Προφανώς θορυβήθηκαν στο Δήμο Καλαμάτας από το συγκλονιστικό περιστατικό στα Γιάννενα, με τον 5χρονο που έχασε το δάχτυλό του σε τσουλήθρα.
Έτσι, πρωί -πρωί επιτροπή εθεάθη στο Πάρκο του ΟΣΕ να επιθεωρεί με επιμέλεια -και με τον κανονισμό με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές ανά χείρας- τα όργανα των παιδικών χαρών.
Θα ήταν καλό να μαθαίναμε και τα αποτελέσματα με τις παραλείψεις που θα διαπιστωθούν, απ' όλους τους δημοτικούς παιδότοπους...

***  Γιατί διώχτηκε εθελόντρια από τον Παιδικό Σταθμό Ανδρούσας;
      
Δυστυχώς, η νέα Δημοτική Αρχή Μεσσήνης δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Ανδρούσας. Αντί να διευθετήσει τις ελλείψεις ενός περιφερειακού παιδικού σταθμού που στηρίζει την παραμονή των νέων ανθρώπων στην αγροτική ύπαιθρο, απεναντίας δημιουργεί προβλήματα, διώκοντας άτομα που προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο τους, χωρίς καμιά δικαιολογία. Και συγκεκριμένα άτομο που προσέφερε τις υπηρεσίες του εθελοντικά, έτσι ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις που δεν είναι ικανή να καλύψει η διεύθυνση των παιδικών σταθμών από το έτος 2011.
Το συγκεκριμένο άτομο και ενώ ήταν εγγεγραμμένο στο Μητρώο Εθελοντών του Δήμου Μεσσήνης διώχθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου, αφήνοντας τα παιδιά μας σε ένα υποστελεχωμένο Παιδικό Σταθμό, χωρίς έως σήμερα να έχει γίνει κάτι, όπως είχαν υποσχεθεί.
Απότοκο αυτού είναι ένας Παιδικός Σταθμός, που λειτουργούσε ως υπόδειγμα και αποτελούσε σημείο κοινωνικών επαφών της αγροτικής υπαίθρου, με δράσεις και παιδαγωγικό έργο που ξεπερνούσε τα στενά όρια του χωριού της Ανδρούσας και απλωνόταν σε ολόκληρο το Δήμο Μεσσήνης, να έχει αφεθεί στη μοίρα του.
Αναρωτιόμαστε, η επόμενη κίνηση είναι να κλείσει ο Παιδικός Σταθμός ή να αναβαθμιστεί προσφέροντας καλύτερη παιδεία στα παιδιά μας;
Ενώ ο νέος δήμαρχος έχει ενημερωθεί για τις ελλείψεις, αντί να λύσει το πρόβλημα της μαγείρισσας του Παιδικού Σταθμού, διώχνει εθελόντρια προφανώς για τους δικούς τους πολιτικούς λόγους, χωρίς να συνειδητοποιεί τα προβλήματα που δημιουργεί σε εμάς που ήδη αντιμετωπίζουμε αρκετά στην ύπαιθρο.
Ο κ. δήμαρχος πρέπει να καταλάβει ότι είναι δήμαρχος όλου του Δήμου και όχι μόνο της πόλης της Μεσσήνης.
Εμείς στα χωριά δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, είμαστε άτομα που προσπαθούμε να δώσουμε ό,τι καλύτερο στα παιδιά μας και προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανά τα χωριά μας.
Επίσης, κε δήμαρχε, δεν μπορούμε όπου θέλουμε να χρησιμοποιούμε εθελοντές, όπως τον κ. Μαλαπάνη και όπου δε μας συμφέρει να τους διώκουμε.
Ο κ. δήμαρχος πρόσφατα δήλωσε για τον κ. Μαλαπάνη «ήρθε ένας ικανός άνθρωπος με τη θέλησή του να βοηθήσει τον τόπο. Αφιερώνει το χρόνο του, χωρίς προσωπικό όφελος» .
Συνεπώς, κε δήμαρχε, το άτομο που διώξατε από τον Παιδικό Σταθμό Ανδρούσας προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του, χωρίς προσωπικό όφελος, για το καλό των παιδιών μας, δηλαδή για το καλό των δημοτών σας και, κατ’ επέκταση, για το καλό του Δήμου.
Γονείς του Παιδικού Σταθμού Ανδρούσας
 Γονείς:
Δήμητρα Γιαννακοπούλου
Ζωή Λιοντήρη
Πετρακοπούλου-Μαλαφέκα Γεωργία
Βλαχοπούλου Παναγιώτα
Παναγιώτης Μπίρμπας
Σαμούρι Ιμπραήμ
Αλέξανδρος Βλαχόπουλος
Μάρθα Λεβέντη 

***  Μην πιστεύετε τίποτα
      
Συνεχώς καινούργια κόλπα σκαρφίζονται οι επιτήδειοι που έχουν στόχο την τσέπη ανυποψίαστων πολιτών.
Μετά τους «λογιστές» και τους «εφοριακούς», τώρα εμφανίσθηκαν κάποιοι που υποκρίνονται τους δικαστικούς επιμελητές που δήθεν θα κάνουν κατάσχεση σε ακίνητο και ζητούν χρήματα για να σταματήσουν τη διαδικασία.
Προσοχή, λοιπόν, σε οποιονδήποτε μας πλησιάζει, όποια ιδιότητα και αν χρησιμοποιεί.   Β.Β. 

*** Πετράκος εναντίον Πανούση για την κατάληψη στο ΕΚΠΑ
     
Ορισμένα πράγματα, είναι αλήθεια, δεν τα καταλαβαίνουμε. Χρειάστηκαν 19 ημέρες προκειμένου η κυβέρνηση να υπερβεί τις εσωτερικές αγκυλώσεις και να αποφασίσει τη λήξη της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ με την επέμβαση της Αστυνομίας.
Ακόμα και μετά την επέμβαση της Αστυνομίας, ωστόσο, η αμηχανία με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα έχον την ευθύνη διακυβέρνησης πλέον, τοποθετείται έναντι του ζητήματος των καταλήψεων και του ασύλου, και η οποία πιθανότατα θα επανακάμψει την επόμενη φορά που θα προκύψει ανάλογο ζήτημα, αναδείχθηκε από αντικρουόμενες δηλώσεις.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης Πετράκος, χαρακτήρισε (Ρ/Σ ΒΗΜΑ) «σημαντικό θέμα» την είσοδο της Αστυνομίας στην Πρυτανεία, που, όπως είπε, συνιστά «παραβίαση του ασύλου». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η κατάσταση έληξε χωρίς να υπάρξουν βίαιες ενέργειες.
«Υπάρχουν δύο αντιφάσεις σε αυτή την ενέργεια: από τη μία πλευρά, η παραβίαση του ασύλου και, από την άλλη, η αναίμακτη επίλυση του θέματος. Για εμάς το πανεπιστημιακό άσυλο είναι αδιαπραγμάτευτο και γι’ αυτό θα το επαναφέρουμε με νέο νομοσχέδιο. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή εφαρμόστηκε ένας νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Πετράκος.
Ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, επικαλέσθηκε (ΑΝΤ1) τους αριθμούς, για να δικαιολογήσει τους κυβερνητικούς χειρισμούς: «Είδαμε μια κατάληψη, η οποία αφορούσε 14 ανθρώπους. Αυτή η κίνηση δεν είχε στην παραμικρή στιγμή τη στοιχειώδη συναίνεση, έστω του χώρου από τον οποίο προέρχονται αυτοί οι οποίοι κινητοποιήθηκαν», τόνισε.
Υπέρ της απόφασης για λήξη της κατάληψης τάχθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος έγραψε στο Τwitter ότι «η κυβερνητική απόφαση για τερματισμό της κατάληψης της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ υπηρετεί τη δημοκρατία και στηρίζει τη δημόσια εκπαίδευση».
Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος ήταν η αντίδραση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που καταδίκασε την επέμβαση της Αστυνομίας σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση: «Η σημερινή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ συνιστά καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο οι αγώνες δεκαετιών του φοιτητικού και πανεπιστημιακού κινήματος, καθώς και της Αριστεράς, έχουν κατοχυρώσει και διαφυλάξει. Ως τέτοια είναι από εμάς καταδικαστέα».
Το ίδιο έγινε και από τον ευρωβουλευτή Μαν. Γλέζο.
Από την άλλη, αρνήθηκε κατηγορηματικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ότι παραβιάστηκε το πανεπιστημιακό άσυλο με την επέμβαση της Αστυνομίας στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο κ. Πανούσης διευκρίνισε ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας Πολωνός υπήκοος διεθνώς καταζητούμενος, ένας συνεργός του Παλαιοκώστα, ένας 50χρονος «γνωστός» των Εξαρχείων, αλλά και οι δύο Αλγερινοί υπήκοοι που έμεναν στο Μεγάλη Βρετάνια, οι οποίοι, όπως είπε, «δεν ήταν και τόσο αθώοι όσο παρουσιάστηκε».  Α.Π.
 
*** Τσιγγάνος έκλεψε αρνιά και κατσίκια τη Μ. Παρασκευή από την Αγία Τριάδα
      
65ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΠΡΕΒΑΖΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΜΕ ΧΑΣΙΣΟΔΕΝΤΡΑ
Στη σύλληψη 12 ατόμων σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας προχώρησαν οι αστυνομικές υπηρεσίες το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή, ύστερα από ευρεία επιχείρηση.
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, έγιναν αστυνομικές επιχειρήσεις και στους 5 νομούς της Περιφέρειας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Γλαστράκια στο παράθυρο
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι σε 997 άτομα, εκ των οποίων 725 ήταν ημεδαποί και 272 αλλοδαποί, καθώς και σε 784 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 152 άτομα, από τα οποία 84 ήταν ημεδαποί και 68 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 47 άτομα.
Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία συνελήφθησαν:
-Έξι τσιγγάνοι για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας
-Ένας 65χρονος για ναρκωτικά. Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του, στην περιοχή των Γιαννιτσανίκων, βρήκαν να έχει σε πρεβάζι παραθύρου τρία γλαστράκια με ισάριθμα φυτά κάνναβης. Τα φυτά ήταν μικρά, είχαν ύψος από 2-4 εκατοστά και κατασχέθηκαν.
Έκλεψε αρνιά για το Πάσχα
Επίσης, συνελήφθη ένας αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο Έλληνες για καταδικαστικά έγγραφα και δύο αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
Τέλος, εξιχνιάστηκε περίπτωση ζωοκλοπής, η οποία είχε γίνει 9 προς 10 Απριλίου στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, από αγρόκτημα στην Αγία Τριάδα τη νύχτα της Μεγάλης Πέμπτης προς Μεγάλη Παρασκευή είχαν αφαιρεθεί 8 αρνιά και 2 κατσίκια. Για την κλοπή σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε βάρος ενός 38χρονου τσιγγάνου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν 426 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 9 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και 1 παράβαση για στέρηση αδείας μουσικών οργάνων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.
 
***  Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την Καλαμάτα…
      
Στο Δημαρχείο Καλαμάτας βρέθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Interkultur, Christian Ljunggren, καθώς και η υπεύθυνη οργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, Ella Schmiede. Εκεί συναντήθηκαν με το δήμαρχο, αιρετούς του Δήμου Καλαμάτας και υπηρεσιακά στελέχη και, ακολούθως, επισκέφθηκαν χώρους όπου θα διεξαχθεί ο διεθνής διαγωνισμός και φεστιβάλ χορωδιών, τον οποίο θα διοργανώσουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Interkultur μεταξύ 14 και 18 Οκτωβρίου 2015.
Ο κ. Ljunggren πληροφόρησε πως ήδη 10 χορωδίες από άλλες χώρες έχουν κλείσει τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ της Καλαμάτας.
Σε κάθε περίπτωση και χωρίς υπερβολές, η πόλη μας στις αρχές του φθινόπωρου θα είναι το μουσικό κέντρο της Ευρώπης...  Α.Π. 

*** Η Καλαμάτα μεταλλάσσεται…
      
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, το πρώτο συνέδριο In Situ στην Ελλάδα.
Το κάθε ένα από τα συνέδρια του In Situ είναι μοναδικό, απευθύνονται σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και βασικοί τους άξονες είναι ο τουρισμός, η τοπική παραγωγή και η επιχειρηματικότητα.
  “Metallaxis” ήταν ο τίτλος του χθεσινού συνεδρίου, εμπνευσμένος από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη της Καλαμάτας τα τελευταία χρόνια.
Δέκα σπουδαίοι ομιλητές με τεράστια εμπειρία μίλησαν στο κοινό που γέμισε την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, για πάνω από επτά ώρες και μοιράστηκαν μαζί τους ιδέες και συμβουλές για τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα στην Καλαμάτα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Το κοινό καλωσόρισε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί ο εμπνευστής των συνεδρίων In Situ, Ηλίας Σκενδερίδης.
Πρώτη ομιλήτρια ήταν η Μυλαίδη Στούμπου από τη Microsoft. Στην ομιλία της παρουσίασε τις δύο νέες τάσεις της τεχνολογίας, το cloud και το mobility. Επίσης, εξήγησε τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν τις σύγχρονες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, αλλά και τους τελικούς χρήστες να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.
Ακολούθησε η ομιλία του Γιώργου Χαραλαμπάκη από την Forestview, τον επίσημο φορέα του Facebook στην Ελλάδα. Ο ίδιος μίλησε για τη διαφήμιση στο Facebook και γενικά εξήγησε εύκολους και χωρίς μεγάλο κόστος τρόπους προβολής στο πιο διαδεδομένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για κάθε επιχείρηση.
Τρίτες στη σειρά ήταν η καθηγήτρια Ευαγγελία Μπαραλού από το κολλέγιο ALBA και η Ελένη Γκίκα, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στην Costa Navarino. Η παρουσίαση των δύο κυριών βασίστηκε στην ανάγκη μετάλλαξης των πρακτικών διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού στον κλάδο του τουρισμού, στην ανάγκη δημιουργίας και μοιράσματος καλών πρακτικών πρόσληψης, ανάπτυξης και διατήρησης ανθρώπινου δυναμικού για τη δημιουργία ισχυρότερης αφοσίωσης και ικανοποίησης των ανθρώπων που εργάζονται στον κλάδο.
Ο Παναγιώτης Οικονόμου, επόμενος ομιλητής, από την εταιρεία STEP, μίλησε για το σημαντικό παράγοντα της χρηματοδότησης. Ο ίδιος θεωρεί ότι μία από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις για τη μετάλλαξη, είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης. Η παρουσίαση είχε απαντήσεις στο «πώς» και το «από πού» μπορούμε να βρούμε χρήματα, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε, τι είναι αυτό που χρειάζεται να προσέξουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την υλοποίηση οποιουδήποτε χρηματοδοτικού προγράμματος.
Ο Γιώργος Καραγιάννης από την εταιρεία 2YOLK υποστήριξε ότι η Ελλάδα μέσα στην κρίση περνά τη σημαντικότερη μετάλλαξή της και ζει σε μια συνθήκη που την υποχρεώνει να αλλάξει για να ακολουθήσει τις εξελίξεις που συμβαίνουν γύρω της, προκειμένου να επιβιώσει. Οι πόλεις, σαν κύτταρα αυτού του οργανισμού, μεταλλάσσονται και αυτές. Μετατρέπονται σε «προϊόντα» που θα πρέπει να εξελιχθούν σε brands.
Στην αρκετά ενδιαφέρουσα παρουσίασή του, ανέπτυξε το πώς μια πόλη μπορεί να γίνει brand και ποιο ρόλο παίζουν οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή στο σχηματισμό του...
Για το πώς ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας προκαλεί και μεταλλάσσει μία πόλη, τι μπορεί να αλλάξει στην Καλαμάτα μέσω της υποψηφιότητάς της και τι έχει, τελικά, η Καλαμάτα να πει στην Ευρώπη και στον κόσμο, μίλησε στο κοινό ο διευθυντής του «Καλαμάτα '21», Έκτωρ Τσατσούλης.
Επόμενος ομιλητής, ο Χάρης Τζανής (fnl-guide.com & Asprimera design Studio), μίλησε για τη γαστρονομία και τον τουρισμό. Σύμφωνα με τον κ. Τζαννή, η γαστρονομία, ως πολιτιστικό στοιχείο, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του τουριστικού προϊόντος μιας περιοχής. Στην ομιλία του ανέπτυξε το πώς η γαστρονομία βοηθά την ανάπτυξη του τουρισμού και αλλάζει το προϊόν μιας περιοχής, τι σημαίνει τοπική κουζίνα, πώς η γαστρονομική μετάλλαξη βοήθησε την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και ποιες ευκαιρίες για περιοχές της Ελλάδας, όπως η Μεσσηνία, προκύπτουν από τη μετάλλαξη της ελληνικής γαστρονομίας...
Στη συνέχεια ο Νίκος Μιστριώτης από την XYZ Productions μας μίλησε για το πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο ένα event με διεθνή standards και εκμεταλλευόμενοι τις τοπικές αξίες, πώς μπορούμε όλοι μαζί να χορέψουμε καλαματιανό χορό κατά τα πρότυπα του it takes two to tango… it takes all for Kalamatiano!
Μάλιστα, παρέθεσε επιτυχημένα και αποτυχημένα events με το ανάλογο υλικό.
Την πολύ ενδιαφέρουσα ημέρα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο η παρουσίαση του αρχιτέκτονα και καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιάννη Αίσωπου. Ως εκπρόσωπος της ελληνικής συμμετοχής στη 14η Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας το 2014, μίλησε για το ρόλο του τουρισμού ως οχήματος διαρκούς εκμοντερνισμού της χώρας μέσω της παραγωγής κατασκευασμένων τοπίων τουρισμού: αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, διαμορφώσεων δημοσίων χώρων, παραθαλάσσιων εγκαταστάσεων, ξενοδοχείων και θερέτρων, αναπλάσεων παραδοσιακών οικισμών, μεγάλης κλίμακας τουριστικών αναπτύξεων και υποδομών. Κλείνοντας, αναφέρθηκε στη συνακόλουθη (ανα)διαμόρφωση της εθνικής μας ταυτότητας, την οποία ο τουρισμός επιτείνει.
Κατά τη διάρκεια των ομιλιών υπήρχαν συχνά διαλλείματα για καφέ και για φαγητό, στα οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με όλους τους ομιλητές.
Το «παρών» στο χθεσινό συνέδριο έδωσαν αυτοδιοικητικοί παράγοντες, αρκετοί επαγγελματίες της περιοχής που ασχολούνται με τον τουρισμό, αλλά και απλός κόσμος που αποκόμισε γνώσεις και εμπειρίες.
Η διοργάνωση ήταν άρτια, χάρις και στη συμβολή των εθελοντών που εξυπηρέτησαν με χαμόγελο όσους παραβρέθηκαν, ενώ μοίρασαν και αναμνηστικά δώρα σε όλους.
Τέλος, η εταιρεία ΑΤΝΕΤ Communications προσέφερε δώρα αξίας 4.500 ευρώ σε ψηφιακές υπηρεσίες σε δύο τυχερούς.   του Κώστα Γαζούλη 

*** Η Καλαμάτα «αγκάλιασε» το βιβλίο της Βάσως Δενδροπούλου (φωτογραφίες)
      
 
 
Μια ξεχωριστή βραδιά ήταν αυτή της Παρασκευής για τη Βάσω Δενδροπούλου, αφού παρουσίασε στην Καλαμάτα το νέο της βιβλίο, με τίτλο «Περιμένοντας τη Νύχτα», ένα μυθιστόρημα που μέχρι σήμερα έχει κερδίσει τους αναγνώστες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη ήταν η παρουσία πυροσβεστών, μιας και η συγγραφέας εργαζόταν στο Πυροσβεστικό Σώμα. Γι’ αυτό, άλλωστε, στο πάνελ ήταν ο επίτιμος υπαρχηγός του Σώματος, Χρ. Μητροπέτρος και η αξιωματικός Σοφία Μπομπόνη.    Π.Μπ. 

*** Εντυπωσιασμένος επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη ο Κώστας Λύρης
   
Λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη συναντήσαμε στην Καλαμάτα τον γεωπόνο Κώστα Λύρη, ο οποίος συμμετείχε στον εκεί διαγωνισμό ελαιολάδου ως κριτής. Στη σύντομη κουβέντα που κάναμε, δήλωσε στο «Θάρρος» τα εξής: «Μια μοναδική εμπειρία για δεύτερη συνεχή χρονιά ήταν αυτή στη Νέα Υόρκη. Ήταν για εμένα η πεμπτουσία της καταξίωσης στον επαγγελματικό χώρο. Το να συνεργάζεσαι με άλλους 14 επαγγελματίες (μεταξύ των καλυτέρων στον κόσμο) δεν είναι λίγο.
Ο διαγωνισμός της Νέας Υόρκης μέσα σε 3 χρόνια “έφυγε” μπροστά από όλους τους άλλους. Χαρακτηριστικό της βαρύτητας του διαγωνισμού ήταν η παρουσία κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προξενικών αρχών της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.
Πρόκειται για ένα διαγωνισμό ο οποίος έχει ως σκοπό την υποστήριξη των διαγωνιζομένων και την προβολή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μέσω των σχετικών ιστοσελίδων».
Θα ακολουθήσει αναλυτική συνέντευξη του Κώστα Λύρη τις επόμενες ημέρες.   Π.Μπ 

***  5χρονος ακρωτηριάστηκε κάνοντας τσουλήθρα!!
       
Ενα άσχημο περιστατικό έλαβε χώρα το Σάββατο στα Ιωάννινα, καθώς, ένα 5χρονο αγοράκι έχασε τον αντίχειρά του παίζοντας σε μια τσουλήθρα στο Πάρκο Κουραμπά.
Καθώς το αγοράκι έπαιζε στην τσουλήθρα, πιάστηκε το δάχτυλό στο κενό που υπάρχει ανάμεσα στο ξύλινο και το σιδερένιο πλαίσιο της τσουλήθρας.
Ο αντίχειρας του παιδιού ακρωτηριάστηκε και στο Πάρκο επικράτησε πανικός. Οι γονείς μετέφεραν το παιδί τους στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε πολύωρη επέμβαση για τη συγκόλληση του δακτύλου.
Οι γιατροί χαρακτηρίζουν κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα, οπότε και θα κριθεί εάν πέτυχε ή όχι η συγκόλληση.
Σύμφωνα με το vima.gr αργά το βράδυ του Σαββάτου έγινε αυτοψία από υπαλλήλους του Δήμου, ενώ την Κυριακή συνεργείο κλείδωσε τις πόρτες του Πάρκου, τοποθετώντας πρόχειρα σημειώματα ότι απαγορεύεται η είσοδος.  Φωτογραφίες www.epirusgate.blogspot.gr , Πηγή: iefimerida.gr

***  Οι ελιές ισχυρό «χαρτί» των ελληνικών εξαγωγών
      
Ποιοτική αύξηση και των ελληνικών κρασιών
 Ισχυρά «χαρτιά» των ελληνικών εξαγωγών, με προοπτικές μάλιστα περαιτέρω διείσδυσης στην τεράστια αγορά των ΗΠΑ, είναι οι ελιές, με το μερίδιο αγοράς στην κατηγορία να υπερβαίνει το 70%, τα προϊόντα των ιχθυοκαλλιεργειών και, κυρίως, το λαβράκι και η τσιπούρα, ενώ στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας έχει καταγραφεί αυξανόμενη ζήτηση για τα ροδάκινα κομπόστα, τα λαχανικά και τα φρέσκα φρούτα, καθώς και για τα τυροκομικά προϊόντα, όπως σημειώνεται σε σχετικό έγγραφο της πρεσβείας μας.
Σημαντική είναι και η αύξηση των εξαγωγών μας σε οίνο (+4,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος), με σταθερά αυξανόμενη αναγνωρισιμότητα της ποιότητάς του, διεθνώς.
Οι μεγάλες προσπάθειες φορέων και παραγωγών τα τελευταία χρόνια φέρνουν τις ΗΠΑ στη δεύτερη σημαντικότερη αγορά μας. Επίσης, αναφέρεται ότι τα ελληνικά κρασιά γίνονται ολοένα και πιο ανταγωνιστικά τόσο σε ποιότητα όσο και σε τιμή και ο Αμερικανός καταναλωτής αρχίζει να τα γνωρίζει.
Από την άλλη, εκτιμάται πως υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης και για το ελαιόλαδο, παρά τη μείωση στις εξαγωγές το 2014 (-18,6%) και μεγάλα περιθώρια «εκμετάλλευσης» των ποιοτικών χαρακτηριστικών του στη συνείδηση των καταναλωτών.
Αλλά το ισχυρό lobbying των Καλιφορνέζων παραγωγών οι οποίοι προωθούν οργανωμένα και συστηματικά το εγχώριο ελαιόλαδο, με στρατηγικές την τελευταία διετία που στοχοποιούν το εισαγόμενο ευρωπαϊκό, κυρίως, ελαιόλαδο ως νοθευμένο ή αμφιβόλου ποιότητας, φαίνεται να έχει επηρεάσει κάποιες ομάδες καταναλωτών.
  Τα προβλήματα
ανταγωνιστικότητας
Οι λόγοι μη ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων, κατά την πρεσβεία μας, θα πρέπει να αναζητηθούν σε παγιωμένες παθογένειες, όπως το μικρό μέγεθος των ελληνικών επιχειρήσεων, άλλως η κατακερματισμένη βάση παραγωγής, που αδυνατεί να καλύψει αγορές του όγκου της αμερικανικής, η έλλειψη εξωστρέφειας όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τη χώρα να μην παράγει/διαθέτει επώνυμα και καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουν αξία στην παγκόσμια αγορά και την επιχειρηματική κοινότητα να διακατέχεται από τη νοοτροπία του «φασόν» και του «χύμα».
Βέβαια, αναφέρεται ότι παρατηρείται, αργά μεν αλλά σταθερά, αλλαγή της ανωτέρω νοοτροπίας, συνεπεία της οικονομικής κρίσεως μάλλον που «εξώθησε» τους Έλληνες επιχειρηματίες στην αναζήτηση ευρωπαϊκών και διεθνών πρακτικών προώθησης των προϊόντων τους.
Αναφορικά με τον κλάδο των τροφίμων, κρίνεται εξαιρετικά σημαντική η δημιουργία ενός εθνικού brand που να συνδέει τα προϊόντα με τη διατροφή, τον τουρισμό και τον πολιτισμό.
Παράλληλα, κρίνεται σημαντική η διάχυση στην αμερικανική αγορά στοιχείων για τη διατροφική αξία των προϊόντων, συνοδευόμενων από πληροφορίες για τρόπους κατανάλωσής τους, για λόγους «εκπαίδευσης» των καταναλωτών.
Περαιτέρω, αξίζει να σημειωθεί ότι η καινοτομία είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τον Αμερικανό καταναλωτή. Οι καινοτομικές συσκευασίες μπορούν να υπερκεράσουν ανταγωνίστριες μάρκες και να στοχεύσουν στην κάλυψη της ανάγκης των καταναλωτών στις ΗΠΑ για πρακτικότητα και ευκολία στην χρήση του προϊόντος.
Το τρίπτυχο «ποιότητα - τιμή - συσκευασία» και το σημείο ισορροπίας των τριών αυτών παραμέτρων χρειάζεται να κατακτήσει ο Έλληνας εξαγωγέας, ώστε να εδραιωθούν τα προϊόντα του στη συνείδηση των Αμερικανών καταναλωτών και να κατορθώσουν να σταθούν διαχρονικά στην αγορά των ΗΠΑ.
Η ανάδειξη της ποιότητας και της ποικιλίας των ελληνικών προϊόντων, σε συνδυασμό με την προσφορά μίας πρακτικής και εύκολης συσκευασίας σε προσιτή τιμή, εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για την περαιτέρω διείσδυση των ελληνικών εξαγωγών στην πολλά υποσχόμενη αγορά των ΗΠΑ.

***  Νεκρός αστυνομικός εν ώρα υπηρεσίας που μπήκε σε μπαρ για να σταματήσει καβγά
      
Σοκ προκαλεί ήδη στην τοπική κοινωνία της Κοζάνης η είδηση για τον τραγικό θάνατο αστυνομικού, εν ώρα υπηρεσίας, ο οποίος υπέστη ανακοπή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όταν προσπάθησε να επέμβει σε κεντρικό μπαρ της πόλης, προκειμένου να σταματήσει καυγά, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής!
Ο άτυχος αστυνομικός, ηλικίας 47 ετών, έφτασε στο εν λόγω «ελληνάδικο» μετά από σχετικό τηλέφωνημα για τον καυγά που προκάλεσε θαμώνας, με τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, λόγω οικονομικών τους διαφορών, τους οποίους άλλος αστυνομικός φέρεται να έβγαλε έξω από τον χώρο.
Ακριβώς εκείνη την ώρα εκεί ο άτυχος αστυνομικός φέρεται να υπέστη ανακοπή και κατέληξε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης!
Σε κάθε περίπτωση, εξετάζεται εάν και κατά πόσο η συμπεριφορά των θαμώνων οδήγησε τον αστυνομικό στην ανακοπή, ενώ εξετάζεται επίσης και το εάν ο τελευταίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.
www.kozanimedia.gr  .-
 
*** Από αύριο οι αιτήσεις για δωρεάν ρεύμα, κάρτα τροφίμων και επίδομα ενοικίου, τα κριτήρια για τους δικαιούχους
      
Από τη Δευτέρα και για ένα μήνα, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα κατά της ανθρωπιστικής κρίσης οι υποψήφιοι δικαιούχοι.
Οι παροχές που περιλαμβάνει το πρόγραμμα είναι δωρεάν ρεύμα ως 300 κιλοβατώρες το μήνα, κάρτα τροφίμων αξίας από 70 ευρώ ως 220 ευρώ το μήνα και επίδομα ενοικίου, επίσης από 70 ευρώ ως 220 ευρώ το μήνα.
Τα κριτήρια είναι εισοδηματικά αλλά και περιουσιακά. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» πρόκειται για τα εξής:
Εισοδηματικά κριτήρια
Το πραγματικό εισόδημα των δικαιούχων έτους 2013 (δήλωση 2014) δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 2.400 ευρώ ετησίως για μεμονωμένο άτομο και τις 3.600 ετησίως για ζευγάρι, προσαυξανόμενο κατά 1.200 ευρώ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 600 ευρώ για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος, μέχρι το ποσό των 6.000 ευρώ ετησίως. Εξαρτώμενα μέλη είναι τα παιδιά, ανήλικα και ενήλικα έως των 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή είναι άνεργα, καθώς και τα παιδιά ή αδέρφια με αναπηρία 67%, όπως και τα ορφανά από τους δύο γονείς παιδιά.
Περιουσιακά στοιχεία
Πέρα από το εισόδημα, η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας- σε Ελλάδα και εξωτερικό- δεν πρέπει να ξεπερνά τις 90.000 ευρώ κατά άτομο, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε ενήλικα και κατά 10.000 για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο, με ανώτατο όριο τα 200.000 ευρώ. Επίσης, το συνολικό ύψος καταθέσεων του ατόμου ή των μελών της οικογένειας δεν πρέπει να υπερβαίνει για το 2014 το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για τη λήψη των παροχών.
Κριτήρια μοριοδότησης
Προτεραιότητα θα δίνεται με σύστημα μοριοδότησης. Για παράδειγμα, ένας άγαμος, χωρισμένος ή χήρος με εισόδημα 2.400 ευρώ θα πριμοδοτείται με τρία μόρια και θα έχει προτεραιότητα στη χορήγηση παροχών, από άλλο έγγαμο δικαιούχο, με εισόδημα 3.000 ευρώ. Ενα ζευγάρι με άνεργο γονέα και δύο ανήλικα παιδιά, που έχει το 1/3 του εισοδήματος της κατηγορίας του θα πριμοδοτηθεί με δύο μόρια για τα παιδιά, με άλλα δύο λόγω χαμηλότερου εισοδήματος και με ένα μόριο λόγω ανεργίας.
Επιστροφή παροχών
Αν ο δικαιούχος φύγει από τη χώρα για πάνω από ένα δίμηνο, αναστέλλεται η καταβολή των παροχών, εκτός αν ο λόγος είναι νοσηλεία. Η καταβολή διακόπτεται λόγω θανάτου, μόνιμης εγκατάστασης στο εξωτερικό ή αν περιέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες έγγραφα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η καταβολή έγινε χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις.  www.iefimerida.gr  .-
 
***  Τσιγγάνοι με προτίμηση τις κλοπές σε καταστήματα έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας
      
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, έξι (6) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και αποπειρών κλοπών σε καταστήματα, καθώς και μία (1) κλοπή οχήματος, στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 34 και 18 ετών αντίστοιχα, εκ των οποίων ο 34χρονος συνελήφθη, χθες (18.4.2015) το απόγευμα, στη Σκάλα Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τέσσερις (4) συνεργούς τους, αγνώστων στοιχείων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, σε διάφορες συνθέσεις, διέπραξαν τις  ακόλουθες περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και αποπειρών κλοπών:
• Την 17.4.2015 το απόγευμα, στη Σκάλα Λακωνίας, αφαίρεσαν όχημα ημεδαπής.
• Τις βραδινές ώρες της 17/18.4.2015, στη Νεάπολη Λακωνίας, διέρρηξαν τέσσερα (4) καταστήματα ημεδαπών και αφαίρεσαν συνολικά χρήματα και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
• Την 18.4.2015 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Ελίκα Λακωνίας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
• Την 18.4.2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Δαιμονιά Λακωνίας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
Κατά τις έρευνες, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -47,42- ευρώ, ως προερχόμενο από την διάπραξη κλοπών, ενώ το προαναφερόμενο αφαιρεθέν όχημα, βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του.
Ο 34χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για το εντοπισμό και τη σύλληψη του 18χρονου, την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

***

***  Αθλητική ενημέρωση :

*** Κέρδισαν Εράνη και Αρφαρά και θα παίξουν μπαράζ για παραμονή στην Α’ Τοπική
     
Ίσες πιθανότητες παραμονής στην Α’ Τοπική έχουν Εράνη Φιλιατρών και Αστέρας Αρφαρών, που διατήρησαν την μεταξύ τους ισοβαθμία στην 13η θέση και θα λύσουν τις διαφορές τους σε αγώνα μπαράζ, που θα ορίσει η ΕΠΣΜ.
Η ομάδα που θα κερδίσει θα διατηρηθεί στην κατηγορία, ενώ ελπίδες σωτηρίας θα έχει και η ηττημένη, αν αδειάσει μια θέση με την άνοδο του ΑΟ Κυπαρισσίας στη Γ’ Εθνική, μέσα από το ειδικό τουρνουά ανόδου με τη συμμετοχή των πρωταθλητών Λακωνίας, Αρκαδίας και Αργολίδας.
Στην αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος η Εράνη κατάφερε να επικρατήσει χθες το απόγευμα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού με 0-1, χάρις στο γκολ που πέτυχε στο 5ο λεπτό ο Διονυσόπουλος.
Πολύ πιο δραματική, αλλά και επεισοδιακή αποδείχθηκε η παράλληλη συνάντηση στο Διαβολίτσι, απ’ όπου κατόρθωσε να αποδράσει ο Αστέρας Αρφαρών, με το πολύτιμο 1-2. Ο Τσιλίκος έκανε το 0-1 στο 8ο λεπτό, ο Παπαδόγιαννης ισοφάρισε στο 67’ για τον ΑΟΔ , ενώ λίγα λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λέπτου ο Γιαννακόπουλος πέτυχε το χρυσό γκολ για τον Αστέρα.
Η συγκεκριμένη συνάντηση σημαδεύθηκε από ολιγόλεπτη διακοπή περίπου 20 λεπτά πριν το τέλος όταν «ήρθαν στα χέρια» οι Θεοδωρόπουλος και Κουρνέτας, με τον Δασκαλάκη να υπερασπίζεται με …επιθετικό τρόπο τον συμπαίκτη του.
Ο διαιτητής κ. Ψηλοαπαναγιώτης απέβαλε τους δύο τελευταίους, ενώ λίγη ώρα αργότερα το Διαβολίτσι έμεινε με εννιά παίκτες, αφού κόκκινη κάρτα αντίκρυσε και ο Παπαδόγιαννης.

 *** Τοπικό  ποδόσφαιρο ΕΠΣΜεσσηνίας  30η αγωνιστική :
Σάββατο 18/04/2015 :
Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ-ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου  1-1 .-^
Τέλος Άγρας -Α.Ο. ΑΣΠΡΌΧΩΜΑ  3-0 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας - Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ  4-2 .- ^
Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ -ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης  3-2 .- ^
Κυριακή  19 /04/2015 :
ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης -ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά   4-4 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. -ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών   0-1 .- ^
Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ -ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών   1-2 .- ^
Α.Ο.ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας   1-1 .- ^

***  Γ΄ Εθνική  3ος  Όμιλος  , Κυριακή 19-04-2015 , 26η  αγωνιστική  :
ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ -ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ   0-3 α.α.  .-^
ΠΑΜΒΟΥΠΡΑΣΙΑΚΟΣ -ΑΙΟΛΙΚΟΣ   3-0  .- ^
ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΕΡΜΗΣ ΚΙΕΒΟΥ   2-2 .- ^
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ  0-1 .- ^
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ -ΔΟΞΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ  2-2 .- ^
ΚΥΜΗΣΑ.0.-ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ  0-3 α.α. .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ -ΑΧΑΪΚΗ  1-3 .- ^

***  Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :
Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής
Πώς διαμορφώνεται ο... χάρτης της Super League
Νίκη Βόλου-Πλατανιάς (0-3 α.α.)
ΟΦΗ-Πανιώνιος (0-3 α.α.)
Σάββατο 18 Απριλίου   2015  :
~ Παναιτωλικός-Καλλονή   2-0  , (1-0) .- ^
Τα  γκολ : 16 ΄   ,  93΄ αυτογκόλ
Διαιτητές: Δελφάκης Ιωάννης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Γεωργιάδης (Κοζάνης)
4ος: Σπάθας (Πειραιά)
Video από τον αγώνα 1ο γκολ :
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΚΑΛΟΝΗ 1ο  Ημίχρον. 1-0  γκολ 31η  αγων  18/04/205: http://youtu.be/IGkHuInruwM ,
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΚΑΛΟΝΗ 1ο  Ημίχρον. 1-0  γκολ 31η  αγων  18/04/205: http://youtu.be/IGkHuInruwM ,
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΚΑΛΟΝΗ 2-0 δηλώσεις γκολ 31η αγων  18/04/2015: http://youtu.be/2PC60Hk9rTE ,
Παναιτωλικός- ΑΕΛ Καλονή  2-0  2ο αυτογκόλ 31η  αγων  18/04 2015:
,http://youtu.be/KxOc3-Aqo5I ,  

 ~ Skoda Ξάνθη-Εργοτέλης  0-1 , (0-0) .-^
Τα γκολ  :
Διαιτητές: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)                                  
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Καραϊσαρίδης (Πιερίας)                               
4ος: Αρμπάκιολης (Καβάλας)
  Βίντεο από αγώνα και γκολ :                                                                  
ΞΑΝΘΗ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 0-1 γκολ πεν  31η αγων  18/04/2015: http://youtu.be/tyPkqne5qFA ,
Ξάνθη- Εργοτέλης 0-1  δηλώσεις γκολ 31η αγων  18/04/2015: http://youtu.be/Oe39Jn333oY ,  
~ Κέρκυρα-ΠΑΟΚ    0-1  , (0-0).- ^ 
Τα γκολ :   Κάτσε .                                                          
Διαιτητές: Θάνος Δημήτριος (Γρεβενών)                                                                      
Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Μπαλτάς (Αχαΐας)
4ος: Καμπαξής (Ευβοίας)
Video από τον αγώνα  :
 ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΟΚ Α΄ΗΜΙΧΡ  0-0  31η  αγων   18/04/2015:
http://youtu.be/03OiGUHq0VI ,
ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΟΚ 0-1 γκολ φάουλ Κάτσε 31η αγων  18/04/2015: http://youtu.be/h9dV3Nu5KLg ,
Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-1  δηλώσεις γκολ 31η αγων  18/04/2015: http://youtu.be/Ml90PrFIbYk
~ ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΟΚ 0-1 18/04/2015: http://youtu.be/TTCDs7HeUUI ,
 

~* Κυριακή 19 Απριλίου  2015  
~ Πανθρακικός-Παναθηναϊκός   2-1  .- Σφαγιαστική διαιτησία Γ. Κύζα  με αλλοίωση αποτελέσματος ! ΝΤΡΟΠΗ !
Διαιτητές: Κύζας Γεώργιος (Δράμας)
Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Χαρίσης (Γρεβενών)
4ος: Παππάς (Αθηνών)

Βίντεο από αγώνα με τα γκολ :
~ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ- ΠΑΟ  2-1  19/04/2015: 
http://youtu.be/Ij0Mlz_n3Rc ,
   ~ΚΑΚΗ διαιτησία Κύζα Αμφισβητούμενες φάσεις 19/04/2015:
http://youtu.be/WIOz7dUL9_0 ,              
~ Δηλώσεις προέδρου ΠΑΟ για διαιτησία Κύζα  19/04/2015: http://youtu.be/F9gKIglreGM ,
 
~ Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα    1-1 .- ^ 
Διαιτητές: Ιωαννίδης Κωνσταντίνος (Αργολίδας) 
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Βερρής (Λέσβου) 
4ος: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βιντεο  με γκολ από αγώνα :
~ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ 1-1  19/04/2015: http://youtu.be/zmTbvSXYpYA  ,
~ Ολυμπιακός-Λεβαδειακός   4-0  .- ^ Κακή διαιτησία Μ . Λαμπρόπουλου με αλλοίωση αποτελέσματος εις βάρος Λεβαδειακού ! ΝΤΡΟΠΗ !
Διαιτητές: Λαμπρόπουλος Μάριος (Ηλείας)
Βοηθοί: Σταθόπουλος (Ηλείας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
4ος: Τριτσώνης (Αθηνών)
Video από τον αγώνα και τα γκολ  :                                                                                                                 
~ ΟΣΦΠ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 4-0 19/04/2015:
http://youtu.be/V_20OOViTus ,
  ΟΣΦΠ Πρωταθλητής Ελλάδας 2014-15 ποδόσφαιρο: http://youtu.be/JMrDV-vdYlM  ,

   
Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 :

 ~ Βέροια-Αστέρας Τρίπολης  4-0 .- ^
Διαιτητές: Κουτσιαύτης Αριστομένης (Άρτας)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Τάτσης (Ηπείρου)
4ος: Παπαπέτρου (Αθηνών)
*** 
Τα γκολ : οι Ντουμίτρου (12΄), Μπεν (35΄-πέναλτι, 65΄), Πέρεζ (57΄).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουτσιάυτης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βεργώνης, Γεωργιάδης, Καλί - Ρόλε
ΚΟΚΚΙΝΗ: Θεοδωρόπουλος (32΄)
ΒΕΡΟΙΑ (Στέφανος Γαϊτάνος): Καντιμοίρης, Μαραγκός, Καλί, Βέρτζος, Νέτο, Βεργώνης, Μπαλάφας (83΄ Μπατιόν), Ντουμίτρου (79΄ Κάμπορα), Γεωργιάδης (46΄ Πέρεζ), Καλτσάς, Μπεν ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Πάρα (58΄ Μπαντιμπανγκά), Ρόλε (75΄ Τσοκάνης), Ιγκλέσιας, Μουνάφο (34΄ Κοσίτσκι), Γιαννιώτας, Μάσα


*** Σε αναμετρήσεις για την 31 αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

ΟΦΗ-Πανιώνιος 0-3 (α.α.)
Νίκη Βόλου-Πλατανιάς 0-3 (α.α.)
Παναιτωλικός-Καλλονή 2-0
Ξάνθη-Εργοτέλης 0-1
Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-1

Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 2-1
Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 4-0

Βέροια-Αστέρας Τρίπολης 4-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 31 αγώνες)1. Ολυμπιακός 73

2.ΠΑΟΚ 60
3. Παναθηναϊκός 59

4. Αστέρας Τρίπολης 52
5. ΠΑΣ Γιάννινα 51
6. Ατρόμητος 50
7. Ξάνθη 46 .
Παναιτωλικός 46
9. Πανιώνιος 41
10. Κέρκυρα 40
. Καλλονή 40
. Βέροια 40
13. Λεβαδειακός 37
. Πλατανιάς Χανίων 37
. Πανθρακικός 37
16. Εργοτέλης 31
17. ΟΦΗ 13
18. Νίκη Βόλου -6
 * Στον Παναθηναϊκό έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών
** Στον ΟΦΗ έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών
*** Η Νίκη Βόλου και ο ΟΦΗ έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα


   ***  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΤΣΣΚΑ  86-85 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 14-20, (34-34), 56-53 ,86-85 .-

*** ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. -ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ  κ.α. 65-65  , 74-75  .- ^

*** Με επιτυχίες για τα ελληνικά χρώματα έπεσε η αυλαία του μίτινγκ ρυθμικής γυμναστικής Καλαμάτας (φωτογραφίες)        

      
Επιτυχίες για Φίλιου Αθανασουλάκη και ομάδα Ανσάμπλ
 Πλούσιο θέαμα πρόσφερε και φέτος το Διεθνές Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 19/4 στην Τέντα έπειτα από ένα μαγευτικό 3ήμερο. Δεκάδες αθλήτριες από την Ελλάδα, τη Μαλαισία, τον Καναδά, τη Νορβηγία, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Ρωσία και τη Μαλαισία έκλεψαν τις καρδιές και το χειροκρότημα των φιλάθλων. Στο επίκεντρο βρέθηκε η εθνική μας ομάδας του ανσάμπλ που κέρδισε μάλιστα τις Ρωσίδες και την 1η θέση στον τελικό με τις 5 κορδέλες και φυσικά η Βαρβάρα Φίλιου που κράτησε ψηλά το επίπεδο στο ατομικό, επικρατώντας εύκολα στα 4 όργανα και το σύνθετο. Ο Φιλογυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας έχει φέτος να υπερηφανεύεται όχι μόνο για την πραγματοποίηση μιας ακόμη άψογης διεθνούς συνάντησης ρυθμικής γυμναστικής, της 23ης κατά σειρά, αλλά και για τις σπουδαίες εμφανίσεις της Μυρτώς Αθανασουλάκη, η οποία εκπροσωπώντας την Ελλάδα κατέκτησε την πρωτιά στο σύνθετο των νεανίδων, ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο την τελευταία μέρα στη μπάλα και τρία ασημένια σε σχοινάκι, κορίνες και στεφάνι. Αγωνίστηκε ακόμη η Ζωή Πουλοπούλου, η οποία παρ’ ότι δεν κατάφερε να τιθασεύσει το άγχος της, συγκαταλέγεται κι αυτή ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες στην κατηγορία της.
Η αυλαία του διεθνούς μίτινγκ του ΦΟΚ έπεσε με το καθιερωμένο γκαλά, το οποίο επεφύλασσε και μια έκπληξη, καθώς η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Βαρβάρα Φίλιου παρουσίασε ένα πρόγραμμα με παρτενέρ τον 18χρονο Φιλιατρινό Γιάννη Ηλιάδη, ο οποίος έχει βαλθεί να ανατρέψει το στερεότυπο ότι η ρυθμική γυμναστική αφορά μόνο γυναίκες.
Αποτελέσματα Κυριακής 19/4
Ανσάμπλ Γυναικών
5 κορδέλες
1.Ελλάδα16,250
(Ελένη Δόικα, Σταυρούλα Σαμαρά, Ζωή Κοντογιάννη, Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ερατώ Θεοπίστου, Ραφαέλα Νικολούζου)
2. Ρωσία 16,150
3. Μαλαισία 10,750
2 στεφάνια-6 κορίνες
1.Ρωσία 16,500
2. Ελλάδα 16,000
3. Μαλαισία 12,300
Ανσάμπλ Νεανίδων
1.Νορβηγία 13.750
Γυναίκες
Μπάλα
1.Βαρβάρα Φίλιου 17,300
2. Katherine Uchida (Καναδάς) 14,250
3. Koi Sie Yan (Μαλαισία) 13,750
Κορίνες
1.Βαρβάρα Φίλιου 16,550
2. Katherine Uchida (Καναδάς) 14,900
3. Swensen Emilie Hvidsten (Νορβηγία) 14,550
Στεφάνι
1.Βαρβάρα Φίλιου 17,250
2. Karoline Wennberg (Νορβηγία) 14,000
2. Koi Sie Yan (Μαλαισία) 14,000
Κορδέλα
1.Βαρβάρα Φίλιου 16,850
2. Tara Wilkie (Αυστραλία) 14,250
3. Koi Sie Yan (Μαλαισία) 14,100
Νεάνιδες
Μπάλα
1.Μυρτώ Αθανασουλάκη (Ελλάδα-ΦΟΚ) 13,200
2. Ekaterina Cozma (Καναδάς) 13,050
2. Amzan Izzah (Μαλαισία) 13,050
8. Ζωή Πουλοπούλου (Ελλάδα-ΦΟΚ) 9,850
Κορίνες
1.Amzan Izzah (Μαλαισία) 13,850
2. Μυρτώ Αθανασουλάκη (Ελλάδα-ΦΟΚ) 13,350
3. Ekaterina Cozma (Καναδάς) 13,300
8.  Ζωή Πουλοπούλου (Ελλάδα-ΦΟΚ) 11,150
Στεφάνι
1.Amzan Izzah (Μαλαισία) 13,150
2. Μυρτώ Αθανασουλάκη (Ελλάδα-ΦΟΚ) 12,600
3. Ekaterina Cozma (Καναδάς) 12,500
6. Ζωή Πουλοπούλου (Ελλάδα-ΦΟΚ) 11,650
Σχοινάκι
1.Amzan Izzah (Μαλαισία) 13,600
2. Μυρτώ Αθανασουλάκη (Ελλάδα-ΦΟΚ) 13,150
3. Ekaterina Cozma (Καναδάς) 12,300
7. Ζωή Πουλοπούλου (Ελλάδα-ΦΟΚ) 10,650
Της Χριστίνας Ελευθεράκη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
 

***
  ***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ: 

  1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4125 video. - 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   2455    video.-  2479.-     
https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2467   video.-  2408.-    
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.-
- βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9047  βίντεο   .-
 
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4058.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 383. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    996/ 1000.. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   393 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01       http://messinia1234.com/?page_id=937                       
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 379   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .-
www.erroso.gr , .- 

STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,              
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-                                    https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 73/140 .-

***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :
~ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τετάρτη  01  Απριλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-01-2015.html .-                          
~ ARFARA NEWS , Ειδήσεις Ενημέρωση , Πέμπτη  02  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-02-2015.html , .-                    
~ ARFARA NEWS Ειδήσεις Ενημερώσεις  Παρασκευή 03   Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-03-2015.html .-    ~ARFARA  NWES   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  03  Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-03-2015.html .-     
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Απριλίου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-04-2015.html .-            
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  04  και  05  Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/04-05-2015.html .-                              
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-05-2015.html .-             
~ Ειδήσεις  Ενημέρωση  Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : Σήμερα  Κυριακή των Βαϊων  !   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/04/05-2015.html .-  
 ~ ARFARA  NEWS Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Μ. Δευτέρα 06  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-06-2015.html .-    
~ARFARA  NEWS  ,  Το αγιάζι  της ενημέρωσης ,  Μ. Τρίτη 07  Απριλίου 2015 :ΕΒΔΟΜΑΔΑ   ΑΓΙΩΝ ΠΑΘΩΝ !   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-07-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη  08  Απριλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-08-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Εβδομάδα ΠαθώνΜ. Πέμπτη  09  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-09-2015.html .- 
~* ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι της Ενημέρωσης , Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-10-2015.html .-
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο 11 Απριλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-11-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή Πάσχα , Λαμπρή , Ανάστασης !  12  Απριλίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-12-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα ,  13  Απριλίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-13-2015.html .- 
~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  14  Απριλίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-14-2015.html .-
~ ARFARA NEWSΤο  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  15  Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-15-2015.html .-  ~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  16   Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-16-2015.html . .-   
~  ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  17  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-17-2015.html .-    
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Ενημέρωση  ειδήσεων , Παρασκευή  17  Απριλίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-17-2015.html .-
~Αθλητικό  Σαββατο-κύριακο 18  και  19  Απριλίου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/18-19-2015.html .-
~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  , Σάββατο 18  Απριλίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-18-2015.html .-
~Ενημέρωση με Ειδήσεις Σαββατο-Κύριακο  18  και 19  Απριλίου   2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/04/18-19-2015.html .- 

~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  20  Απριλίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-20-2015.html .-
~

~
             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου