ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας  Πέμπτη  21  Ιανουαρίου  2015   :

 Μαμά ... μη τρέχεις  , προλαβαίνεις  να  ψηφίσεις ....μέχρι  την Κυριακή 25/01 ..
 Μαμά  τι  θα  ψηφίσεις ;

***  Ποταμίσια μούτρα…         
      
Ο Σταύρος Θεοδωράκης θύμωσε, όπως διαβάζουμε στο "ΒΗΜΑ", επειδή του άσκησε κριτική για τη συνοχή και το στίγμα «Του Ποταμιού», και χαρακτήρισε το κόμμα του ασπόνδυλο. Αν σκεφθεί κανείς ότι στην κοίτη του κυλούν μαζί ακραία νεοφιλελεύθερα στοιχεία και αριστεροί μεταρρυθμιστές, μιλάει και με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και με τους Φιλελεύθερους της Ευρώπης, δε βλέπουμε γιατί θύμωσε. Πολύ περισσότερο, όταν ισχυρίζεται o Σταύρος ότι σημασία έχουν οι λύσεις στα προβλήματα και όχι οι ταμπέλες, ξεχνώντας όμως ότι όλοι δε λύνουν τα ίδια προβλήματα με τον ίδιο τρόπο.
Και να μην ξεχάσουμε ότι στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών το όνομα «Σταύρος Θεοδωράκης» ήταν γραμμένο με μεγάλα γράμματα πάνω από το όνομα του κόμματος, ενώ στο ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών είναι γραμμένο κάτω από «Το Ποτάμι» με μικρότερα στοιχεία.
Α.Π.

***   Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις
 
 
Διατηρεί το σημαντικό προβάδισμά του ο ΣΥΡΙΖΑ. τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοιγμα της ψαλίδας και συγκεκριμένα διαφορά 4,9% στην πρόθεση ψήφου και 5,2% με αναγωγή επί των εγκύρων, έναντι της ΝΔ στη δημοσκόπηση της εταιρείας Alcο, η οποία δημοσιεύεται την Πέμπτη στο «Ποντίκι».
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ 32%
ΝΔ 27,1%
Το Ποτάμι 5,6%
Χρυσή Αυγή 4,6%
ΚΚΕ 4,1%
ΠΑΣΟΚ 4%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2%
Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ 1%
«Άλλο κόμμα» επιλέγει το 2,9% των ερωτηθέντων. Λευκό 2,1%. Αποχή 3,2%, ενώ ένα 8,4% του δείγματος δήλωσαν αναποφάσιστοι.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων:
ΣΥΡΙΖΑ 33,8%
ΝΔ 28,6%
Το Ποτάμ 5,9%
Χρυσή Αυγή 4,9%
ΚΚΕ 4,3%
ΠΑΣΟΚ 4,2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,1%
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,1%
Πράσινοι - ΔΗΜΑΡ 1%.
Άλλο κόμμα 3,1% και αναποφάσιστοι 9%.
Διεύρυνση της διαφοράς ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στο 4% στην πρόθεση ψήφου και στο 45% με αναγωγή δείχνει δημοσκόπηση της Pulse για το Action24.
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 31%
ΝΔ 27%
ΠΟΤΑΜΙ 6%
ΠΑΣΟΚ 5,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,5%
ΚΚΕ 5%
ΑΝΕΛ 3%
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,5%
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έχουν ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 32%
ΝΔ 27,5%
ΠΟΤΑΜΙ 6,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6%
ΠΑΣΟΚ 5,5%
ΚΚΕ 5%
ΑΝΕΛ 3%
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,5%
Η παράσταση νίκης είναι συντριπτικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ με 64% έναντι 26% που συγκεντρώνει η ΝΔ.
 
 *** Καίγεται το Αλιμάκι και η Περιστεριά Κυπαρισσίας
Δύο φωτιές ξέσπασαν νωρίτερα το μεσημέρι στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας, χώρο που βρίσκεται ο παράνομος σκουπιδότοπος της Δ.Ε. Κυπαρισσίας και στον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς, δίπλα στην Τοπική Κοινότητα των Ραχών της Δ.Ε. Κυπαρισσίας. Οι άνεμοι που πνέουν στις δύο περιοχές είναι ισχυροί και κάνουν από δύσκολη έως άνιση και αδύνατη τη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες. - 
 
***  Θερμό κλίμα χθες στο Δημαρχείο Καλαμάτας στη συνάντηση Π. Νίκα με Γ. Τσώνη
Αν βρισκόμαστε ημερολογιακά στην περίοδο του χειμώνα, χθες το πρωί στο Δημαρχείο Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια συνάντησης του δημάρχου Παν. Νίκα με το νέο δήμαρχο Μεσσήνης Γ. Τσώνη, το κλίμα ήταν κάτι περισσότερο από θερμό. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, στο πλαίσιο δηλώσεών του, εξέφρασε τη χαρά του, διότι υποδέχθηκε «το δήμαρχο της αδελφής με την Καλαμάτα πόλης, της Μεσσήνης, των οποίων τα συμφέροντα είναι κοινά και η πορεία τους δεν μπορεί να είναι παρά κοινή μέσα στο χρόνο. Από την πλευρά μου, ως δήμαρχος Καλαμάτας, θέλω να υποσχεθώ και δημόσια ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει η καλύτερη συνεργασία με το Δήμο της Μεσσήνης, για όλα τα θέματα τα κοινά, αλλά και γενικότερα για ζητήματα τα οποία αφορούν στην πορεία της Αυτοδιοίκησης». Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης, με τη σειρά του, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Π. Νίκα για την υποδοχή και τόνισε πως κοινός στόχος των δύο Δήμων πρέπει να είναι η αδελφική συνεργασία και η γενικότερη ανάπτυξη. Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε σε συνεργασία επί θεμάτων Πολεοδομίας και διαχείρισης απορριμμάτων, θέτοντας μάλιστα στη διάθεση του Δήμου Μεσσήνης τη χρήση των press containers που θα αποκτήσει ο Δήμος Καλαμάτας. «Μπορεί να ανήκουν στο Δήμο Καλαμάτας, αλλά ξέρουμε ότι πάνω απ’ όλα είναι της πατρίδος και πρέπει να είναι για την εξυπηρέτηση όλων», είπε ο κ. Νίκας. Ο δε κ. Τσώνης προσέθεσε ότι «η συνεργασία θα είναι σε όλα τα επίπεδα». Σε περαιτέρω δηλώσεις του, ο Π. Νίκας ανέφερε ότι θα δοθεί κάθε αναγκαία βοήθεια για τη δημιουργία της Υπηρεσίας Πολεοδομίας Δήμου Μεσσήνης, σε υπηρεσιακό και επίπεδο τεχνογνωσίας. Α.Π. - 
 
***  Πρόστιμο για αυτοκίνητο που δεν έχει          
      
Των παθών του τον τάραχο πέρασε προ ημερών αναγνώστης, ο οποίος κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο παράνομης στάθμευσης στο Δήμο Καλαμάτας για αυτοκίνητο του οποίου δεν ήταν κύριος. Ο άνθρωπος πήγε στο Δήμο να διευθετήσει την κατάσταση.  Γνωστοποίησε πως δεν είναι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που είχε κάνει την παράβαση, του ζήτησαν σχετικό πιστοποιητικό από τη Διεύθυνση Μεταφορών, περίμενε περί τις δύο ώρες εκεί προκειμένου να προμηθευτεί το πολυπόθητο χαρτί που θα τον αθώωνε και όταν το παρέλαβε, επέστρεψε ευθύς αμέσως στο Δημαρχείο. Όπως μας ανέφερε, υπάλληλος με «αέρα», αφού ξαναεξήγησε την περίπτωση, του ζήτησε να συμπληρώσει μια αίτηση. Ο άνθρωπος εξοργίστηκε, θεωρώντας ότι εμπαίζεται, αφού το λάθος ήταν του Δήμου και θα έπρεπε να αναλάβουν οι υπάλληλοι τη συνέχεια της υπόθεσης και αποχώρησε, χωρίς να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε…   Χ.Χ. 
 
***  Νέα σύλληψη για την υπόθεση του Χ. Ξήρου
 Ένας 23χρονος συνελήφθη χθες Τετάρτη στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού. Ο 23χρονος κατηγορείται για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και διακεκριμένη κλοπή φορτηγού οχήματος που εντοπίστηκε πρόσφατα στην περιοχή του όρους Αιγάλεω. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί εντός της ημέρας στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή. Newsroom ΔΟΛ -
 
***  Ο Ορειβατικός Καλαμάτας έκοψε πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Μαγγανιακό (φωτογραφίες και βίντεο)         
      
 
 
Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, ανήμερα του Αγίου Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας στο χωριό Μαγγανιακό της κεντρικής Μεσσηνίας. Το Μαγγανιακό πρόκειται για ένα γραφικό ορεινό οικισμό, 30 χλμ. περίπου από την Καλαμάτα και με υψόμετρο 490 μέτρα από τη θάλασσα.
Η μέρα ξεκίνησε με το καθιερωμένο ραντεβού στα κεντρικά γραφεία του συλλόγου στις 8.30 το πρωί. Αφού συγκεντρωθήκαμε και επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο, γεμάτοι ενθουσιασμό αναχωρήσαμε για το φετινό μας προορισμό.
Φτάνοντας στο χωριό, αντικρίσαμε την πανέμορφη χαρακτηριστική πέτρινη εκκλησία με τις κρύες πηγές και το ρολόι στο καμπαναριό. Πιο δίπλα, στο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου, μας περίμεναν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, καθώς και μέλη του δικού μας συλλόγου, τα οποία είχαν ανέβει από την προηγούμενη μέρα για να κάνουν τις απαραίτητες προετοιμασίες, και μας προσέφεραν ζεστό τσάι βουνού, σύκα, σπανακόπιτα και τυρόπιτα.
Έχοντας πάρει ενέργεια από τα υπέροχα αυτά εδέσματα, ήμασταν έτοιμοι για την πεζοπορία! Συγκεντρωθήκαμε συνολικά 150 άτομα περίπου, εκ των οποίων δεν έλειψαν και οι ποδηλάτες, οι οποίοι έφτασαν στο χωριό ξεκινώντας με τα ποδήλατά τους από την Καλαμάτα. Με αφετηρία λοιπόν το κέντρο του χωριού, ξεκινήσαμε στις 10.30 για το μονοπάτι. Περνώντας από τα στενά δρομάκια του χωριού και τα πέτρινα γραφικά σπίτια, οδηγηθήκαμε σε ένα μονοπάτι παραμυθένιο, με τα δέντρα από πάνω να το «αγκαλιάζουν», δημιουργώντας την εντύπωση μιας ατελείωτης ρομαντικής καμάρας. Εκεί συναντήσαμε και το περίφημο «δέντρο του Μαλλιαρού». Ύστερα από μία ώρα ανάβασης, και εφόσον είχαμε διευκολυνθεί από το καθαρισμένο μονοπάτι που είχε φροντίσει να βρούμε ο αρχηγός της ομάδας και γνώστης της περιοχής, φτάσαμε στην κορυφή. Με θέα το μεσσηνιακό κόλπο και κάτω από τον ελαφρώς συννεφιασμένο ουρανό, κάναμε μία ολιγόλεπτη στάση και στη συνέχεια, ακολουθώντας άλλο μονοπάτι, πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το χωριό.
Η ώρα ήταν 1 το μεσημέρι και έχοντας διανύσει 3,5 χλμ., καθίσαμε όλοι μαζί στον εξωτερικό χώρο του σχολείου, όπου ήταν τοποθετημένα τα τραπέζια και οι καρέκλες. Όπως κάθε χρόνο, ακολούθησε η δοξολογία του ιερέα του χωριού, καθώς και το θερμό καλωσόρισμα του προέδρου του χωριού με την κοπή της βασιλόπιτας του Ορειβατικού Συλλόγου. Σε ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, απολαύσαμε την πραγματικά πεντανόστιμη φασολάδα – μαγειρεμένη με δύο τρόπους, κόκκινη και λευκή – όπως και άλλα παραδοσιακά γεύματα και γλυκά, που με ιδιαίτερη ευχαρίστηση έφτιαξαν και προσέφεραν τα μέλη του συλλόγου, αλλά και οι κάτοικοι του χωριού. Το κλίμα δεν άργησε να γίνει πιο εορταστικό με ξέφρενα τραγούδια και χορούς που μας κράτησαν ευδιάθετους μέχρι νωρίς το απόγευμα. Σχηματίζοντας όλοι ένα μεγάλο κύκλο, χορέψαμε τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καλαματιανά, τσάμικα, νησιώτικα, κρητικά, ποντιακά αλλά και ξένα της δεκαετίας ’60 και ’70. Αυτή ήταν από τις πιο ωραίες στιγμές της ημέρας, καθώς όλοι, μια μεγάλη παρέα, διασκεδάζαμε και χορεύαμε με κέφι και απόλυτη ξεγνοιασιά.
Είχε φτάσει όμως η ώρα της επιστροφής, και με ένα σύνθημα, χορεύοντας σε ρυθμούς ροκ εν’ ρολ, μαζέψαμε όλοι μαζί τα τραπέζια και τις καρέκλες και τα τοποθετήσαμε χέρι – χέρι στον εσωτερικό χώρο του σχολείου. Αφού ευχαριστήσαμε τους κατοίκους του χωριού για την υπέροχη φιλοξενία τους, λίγο πριν τις 4, αποχαιρετίσαμε το Μαγγανιακό, παίρνοντας το δρόμο για Καλαμάτα με ένα συναίσθημα γλυκιάς κούρασης και ευχαρίστησης, έχοντας απολαύσει τη φετινή αυτή ετήσια γιορτή περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Να ευχηθώ από μεριά μου στον Ορειβατικό Σύλλογο να έχει μια καλή και δημιουργική χρονιά, με ασφαλείς πορείες και να συνεχίζει πάντα να μας γεμίζει δύναμη και όρεξη για να ανακαλύπτουμε τα μοναδικά φυσικά τοπία της Ελλάδας.   Μαριάννα Μπούνα
Video: O Ορειβατικός Καλαμάτας έκοψε την πίτα του στο Μαγγανιακό. 
 
 *** Ο κόσμος «έχει λιποψυχήσει» πολιτικά 
Το πάθος που ταρακουνούσε κερκίδες, ο παλμός που έκανε το πάτωμα να σείεται στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των πολιτικών αρχηγών… δεν υπάρχουν πια. Για κανέναν. Οι πολιτικές συγκεντρώσεις που γέμιζαν πλατείες, έχουν πλέον εξαφανισθεί. Ο κόσμος δεν ακολουθεί πια με τόση ευκολία. Αυτό έδειξαν οι δύο μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις των τελευταίων ημερών στη Μεσσηνία. Για τα δεδομένα της εποχής χαρακτηρίσθηκαν πολύ καλές από τα στελέχη των δύο κομμάτων, και της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι, όμως, έχουν ζήσει τις παλιές προεκλογικές συγκεντρώσεις, ξέρουν πολύ καλά πόσο μεγάλη διαφορά υπάρχει. Και δεν είναι μόνο αριθμητικό το θέμα, αλλά και σε ένταση, σε παλμό, σε ενθουσιασμό. Ο κόσμος πια έχει «λιποψυχήσει» πολιτικά. Δεν έχει πολλά κουράγια για να πιστέψει… Λίγοι έμειναν πιστοί στις ιδέες των κομμάτων. Με «χαλασμένο» κεφάλι από τα χρέη, με τι καρδιά να σηκωθείς από τον καναπέ για να ακούσεις οποιονδήποτε; Ίσως αυτός να είναι κι ένας λόγος που οι πολιτικοί σε αυτές τις εκλογές έχουν επιλέξει να μιλάνε περισσότερο στην τηλεόραση. Περισσότεροι έχουν πιθανότητα να τους ακούσουν. Την Κυριακή, όμως, ο καναπές πρέπει να αδειάσει. Η αποχή από τις κρίσιμες αποφάσεις δεν είναι επιλογή. Απλώς αφήνεις το δίπλα και τον παραδίπλα, που δε βαριέται να σηκωθεί από τον καναπέ, να αποφασίσει για σένα. Του δίνεις το δικαίωμα να πει αυτός τι θέλεις ή δε θέλεις. Πες εσύ αυτό που θέλεις, λοιπόν, όποιο κι αν είναι. Όσο κι αν έχεις «λιποψυχήσει» πολιτικά, πρέπει να μιλήσεις. Βίκυ Βετουλάκη  vikipress@yahoo.gr ,.-

***Μάριο Ντράγκι: Αγορά ελληνικών ομολόγων από Ιούλιο και με πρόσθετα κριτήρια
Πακέτο «μαμουθ» ανακοίνωσε ο Μάριο Ντράγκι. Οι αγορές ομολόγων θα ξεπεράσουν τα 1,08 τρις. Από τον Ιούλιο και υπό προϋποθέσεις θα μπει και η Ελλάδα στο πρόγραμμα.
mario-ntragki-agora-ellinikwn-omologwn-apo-ioulio-kai-me-prostheta-kritiria
Θέσπιση «κριτηρίων επιλεξιμότητας» τα οποία θα πρέπει να πληρούν οι χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα προσαρμογής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προανήγγειλε –αναφερόμενος και στην Ελλάδα- ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ ανακοίνωσε το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) το οποίο θα φτάνει στα 60 δισεκατομμύρια ευρώ μηνιαίως.
Ουσιαστικά, το «κλειδί» των αποφάσεων Ντράγκι για να «κοπεί χρήμα» και για την Ελλάδα, είναι ότι η χώρα μας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από την τρόικα και να υπάρχει θετική αποτίμηση. Στην ανακοίνωση των τεχνικών όρων που συνοδεύουν τις αποφάσεις της ΕΚΤ αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια των αξιολογήσεων των προγραμμάτων οικονομικής στήριξης κρατών – μελών της ευρωζώνης, η επιλεξιμότητα των ομολόγων θα αναστέλλεται και θα «ξεπαγώνει» μόνον εάν υπάρχει θετικό αποτέλεσμα στην αξιολόγηση.»
Η διάρκεια του προγράμματος-μαμμούθ του QE που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο –στο τέλος Φεβρουαρίου λήγει η παράταση του μνημονίου για την Ελλάδα- θα είναι τουλάχιστον 18 μήνες μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2016 αν και σύμφωνα με τον κ. Ντράγκι, το πρόγραμμα θα παραμείνει ενεργό μέχρι ο πληθωρισμός να επιστρέψει κοντά στον ευρωπαϊκό στόχο του 2%.
Η συμμετοχή της κάθε χώρας στο πρόγραμμα, θα γίνει με βάση το μερίδιο που κατέχει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το μερίδιο της Ελλάδας, διαμορφώνεται περίπου στο 2,93% κάτι που σημαίνει ότι αν διαπιστωθεί ότι η χώρα πληροί τα «κριτήρια» για τα οποία μίλησε ο κ. Ντράγκι, -ουσιαστικό κριτήριο είναι η συμμετοχή της Ελλάδας σε πρόγραμμα όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου- οι αγορές θα μπορούν να φτάσουν στα 1,76 δισεκατομμύρια ευρώ μηνιαίως.
Ο κ. Ντράγκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση έκανε και χρονική εκτίμηση σχετικά με το πότε θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και το ελληνικό κρατικό χρέος στο πρόγραμμα . Εκτίμησε ότι εφόσον πληρούνται τα κριτήρια –υφιστάμενα κριτήρια καθώς δεν υπάρχουν καινούργια τα οποία να θεσπίζονται για την περίπτωση της Ελλάδας όπως σημείωσε- οι αγορές θα μπορούν να ξεκινήσουν από τον προσεχή Ιούλιο. www.thetoc.gr   .-   

***  Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις των εταιρειών Metron Analysis, Rass και Palmos Analysis.
probadisma-suriza-se-treis-nees-dimoskopiseis
 Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ από 4,4 έως 9,9%  δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις των εταιρειών Metron Analysis, Rass και Palmos Analysis, για τις εφημερίδες Παραπολιτικά και Επένδυση, και τον ενημερωτικό ιστότοπο TVXS, αντίστοιχα.

Οι δύο πρώτες «βγάζουν» επτακομματική βουλή, ενώ η τρίτη του TVXS εξακομματική με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο όριο της αυτοδυναμίας με 149 έδρες
Metron Analysis | Παραπολιτικά
Σύμφωνα με την Metron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά (κυκλοφορεί εκτάκτως αύριο Παρασκευή) η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ανέρχεται στις 4,4 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 5,3 ποσοστιαίες μονάδες στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,6% και η ΝΔ 25,2%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται «Το Ποτάμι» με 5,9% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,4%, το ΚΚΕ με 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5%, το ΠΑΣΟΚ με 3,3%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,4% και ο ΛΑΟΣ με 1%.
Άλλο κόμμα δηλώνει το 3,9% των ερωτηθέντων, Λευκό ή Άκυρο 2,6%, Αποχή 6,1% και Αναποφάσιστοι 8,1%. Δεν απάντησε το 1% του δείγματος.
Στην εκτίμηση ψήφου μετά την αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά μεγαλώνει στις 5,3 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36% και η ΝΔ 30,7%. Τρίτο κόμμα «Το Ποτάμι» με 7,2%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,2%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,6% και ο ΛΑΟΣ με 1,2%. Άλλο κόμμα 4,8%.
Rass | Επένδυση
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, με 4,8 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου έναντι της ΝΔ δείχνει η δημοσκόπηση της Rass, η οποία θα δημοσιευτεί αύριο, Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, στην εφημερίδα «Επένδυση».
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,3% και η ΝΔ 26,5%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται «Το Ποτάμι» με 6,4%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,4%, η Χρυσή Αυγή με 5,1%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%.
Άλλο κόμμα 5,5%. Λευκό ή άκυρο 1%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 8,2% του δείγματος.
 Palmos Analysis | TVXS
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 9,9 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας tvxs.gr.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν είχαμε σήμερα εθνικές (βουλευτικές) εκλογές ποιο από τα παρακάτω κόμματα θα ψηφίζατε;» τον ΣΥΡΙΖΑ επιλεγεί το 30,2% και τη ΝΔ το 20,3% των ερωτηθέντων (τα ποσοστά των δύο ήταν 28,7% και 21,8%, αντίστοιχα, στη δημοσκόπηση που είχε παρουσιάσει η ίδια εταιρεία το διάστημα 12 -15 Ιανουαρίου 2015).
Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,8%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 3,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,2%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,7% και το ΛΑ.Ο.Σ με 1,3%.
Άλλο κόμμα επέλεξε το 4,5% του δείγματος, ενώ ένα 15,2% δήλωσαν ότι δεν έχουν αποφασίσει. Λευκό/Άκυρο 1,8%. Αποχή 2,7%. Δεν απάντησε το 0,6% των ερωτηθέντων.
Στο ερώτημα «μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, ποιος θεωρείτε ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», τον κ. Σαμαρά επιλέγει το 35% και τον κ. Τσίπρα το 32%. Κανένας από τους δύο απάντησε (αυθόρμητα) το 27%. Δεν απάντησε ένα 6% του δείγματος.
Στο ερώτημα για την παράσταση νίκης («ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα εσείς ψηφίζετε, ποιο κόμμα θεωρείτε ότι θα έρθει πρώτο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές») το 77% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ και το 11% απάντησε η ΝΔ. Άλλο 1%. Δεν απάντησε το 11% των ερωτηθέντων.

***  Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ωρών - Τάσεις και ανατροπές
Η πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ έχει κλειδώσει χωρίς περιθώρια ανατροπής. Οι ΑΝ.ΕΛ. «ρυθμιστής» για την αυτοδυναμία. Ντέρμπι για τον τρίτο.
ti-deixnoun-oi-dimoskopiseis-twn-teleutaiwn-wrwn---taseis-kai-anatropes
 Ελάχιστα 24ωρα πριν από το στήσιμο της κάλπης τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων - και όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας και όσων έχουν στα χέρια τους για ιδία χρήση τα επιτελεία των κομμάτων - δείχνουν πως η πρώτη θέση έχει κλειδώσει χωρίς ουσιαστικά περιθώρια ανατροπής.  
Η παράσταση νίκης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκτιναχθεί και κινείται περίπου στο 80%.
Για τους αναλυτές των δημοσκοπήσεων, η παράσταση νίκης είναι ο ασφαλέστερος δείκτης, ότι σταθεροποιείται και παγιώνεται η διαφορά του πρώτου και εν προκειμένω μια σημαντική διαφορά υπέρ του  ΣΥΡΙΖΑ.
Το κρίσιμο πλέον ζητούμενο για την Κουμουνδούρου, είναι η επίτευξη της αυτοδυναμίας η οποία όμως συναρτάται ευθέως με το ποσοστό που θα συγκεντρώσουν τα κόμματα τα οποία δεν θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν το 3% και την είσοδό τους στην Βουλή.
Όσο μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώσουν οι πολιτικοί σχηματισμοί που δεν θα μπουν στην Βουλή τόσο ευκολότερος γίνεται ο στόχος της αυτοδυναμίας για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Καμμένος κρατά το κλειδί της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ
Με ένα σχεδόν «ειρωνικό» τρόπο η τύχη της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται από την εκλογική επίδοση των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου και το αν θα μπουν στη Βουλή.
Αν επιβεβαιωθεί στην κάλπη αυτό που δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, δηλ. ότι οι  ΑΝ.ΕΛ. «τσιμπάνε» και κινούνται οριακά στο 3% με προοπτική εισόδου στην Βουλή, αυτό απομακρύνει την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτοχρόνως του εξασφαλίζει έναν εν δυνάμει κυβερνητικό σύμμαχο.
Την τύχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κατ' επέκταση και του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι θα καθορίσουν... πρώην ψηφοφόροι της ΝΔ που μετακινήθηκαν με το αντιμνημονιακό ρεύμα στους ΑΝ.ΕΛ., αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα ολοκληρώσουν το... άλμα υπερψηφίζοντας τον Πάνο Καμμένο προκειμένου να στηρίξει «κυβέρνηση της Αριστεράς» υπό τον Αλέξη Τσίπρα.  
Έτσι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αποτελέσουν ένα από τα «θρίλερ» της εκλογικής βραδιάς.
Η ΝΔ χαμένη στη σκληρή δεξιά ρητορεία
Όσον αφορά τη ΝΔ δείχνει -και το καταγράφουν και οι δημοσκοπήσεις- ότι παγιδεύτηκε άσχημα στη στρατηγική της σκληρής δεξιάς ρητορείας που την απομάκρυνε από τον «ζωτικό» χώρο των ψηφοφόρων του μεσαίου χώρου.
Έτσι όχι μόνο δεν καταφέρνει να σταματήσει τη διαρροή ψηφοφόρων της απευθείας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάνει εξαιρετικά απρόθυμους μετριοπαθείς ψηφοφόρους - περιλαμβανομένων και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που σκέφτονταν να ψηφίσουν Σαμαρά - να μην το αποτολμήσουν.
Για την τρίτη θέση το μεγάλο ντέρμπι
Το μεγάλο ντέρμπι θα παιχθεί στην τρίτη θέση. Κι αυτό γιατί ενώ το Ποτάμι εμφανίζεται να «κατακτά» αυτή τη θέση, οι δημοσκόποι εκφράζουν φόβους ότι δεν είναι απίθανο η Χρυσή Αυγή να επιφυλάξει μια ακόμη «δυσάρεστη» έκπληξη.  Οι «φόβοι» τους εδράζονται στην εκτίμηση ότι πολλοί ψηφοφόροι που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΝΔ ή δεν δηλώνουν τι θα ψηφίσουν, θα καταλήξουν στην «μαύρη δεξαμενή».
Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου στις τελευταίες έρευνες δείχνει να χάνει την δυναμική του και να μην καταφέρνει να μπει στη Βουλή, χωρίς όμως να αποκλείεται να υπάρξει την ύστατη ώρα ένα ισχυρό ρεύμα που θα επιτρέψει στον κ. Παπανδρέου να βρεθεί και πάλι στα βουλευτικά έδρανα.

*** Βροχερές εκλογές          
     
Αν επαληθευτούν οι προγνώσεις των ειδικών, από αύριο και για τις επόμενες ημέρες η βροχή επιστρέφει στα μέρη μας. Καλό θα είναι, λοιπόν, οι των εκλογών που θα πάνε να ετοιμάσουν τα εκλογικά τμήματα, να δουν και πόσο εύκολη θα είναι η είσοδος των ψηφοφόρων σε περίπτωση βροχής. Κι όχι τόσο στα κεντρικά εκλογικά τμήματα, όσο κυρίως σε αυτά των χωριών, που συνήθως είναι κλειστά για χρόνια σχολεία.
Ακόμα κάτι που πρέπει να απασχολήσει τους δικηγόρους και τις εφορευτικές είναι η θέρμανση του χώρου, γι’ αυτό καλό θα είναι την Κυριακή να έχουν μαζί τους κάτι που ζεσταίνει, γιατί είναι δύσκολο παλιά σχολεία να έχουν θέρμανση (που να λειτουργεί).  Π.Μπ. 

*** Απάντηση της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας σε δημοσίευμα          
     
Με ιδιαίτερη έκπληξη και απογοήτευση πληροφορηθήκαμε από την ιστοσελίδα σας www.tharrosnews.gr το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων σας της 17ης.1.2015, με τίτλο «Δίκη δολοφονίας Αρχιμανδρίτη: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από 23χρονο Μολδαβό» και της 19ης.1.2015 με τίτλο «Όλοι ήξεραν και κανείς δεν έκανε κάτι», των οποίων συντάκτρια εμφαίνεται η κα Βίκυ Βετουλάκη και στα οποία αφήνονται υπόνοιες ότι η Ιερά Μητρόπολη δήθεν είχε γίνει αποδέκτης καταγγελιών διάπραξης ποινικών αδικημάτων, τα οποία αποσιώπησε ή ακόμα και απέκρυψε.
Στο δεύτερο, μάλιστα, εκ των ως άνω δημοσιευμάτων η συντάκτρια μας κατηγορεί ευθέως για απόκρυψη σοβαρών ποινικών αδικημάτων, ακόμα και αν δεν είχαν γίνει καταγγελίες, για το λόγο ότι «δεν είναι δυνατόν όλη η Χώρα να ήξερε τι γινόταν στο σπίτι και στον ξενώνα του Μοναστηριού με τα ανήλικα και τους νεαρούς και αυτοί να μην είχαν ακούσει τίποτα…».
Επί των ανωτέρω, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
Σας διαβεβαιούμε ότι ουδέποτε είχε περιέλθει στην Ιερά Μητρόπολη οιαδήποτε καταγγελία ή αναφορά σε βάρος του Ιερομονάχου Φωτίου Ζαχαρόπουλου για τέλεση αξιοποίνων πράξεων ούτε αίτημα για απομάκρυνσή του, ούτε καν η παραμικρή φήμη για τα ανωτέρω. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι βέβαιο ότι θα μεριμνούσαμε για τη διακρίβωση της αλήθειας ή μη των εν λόγω κατηγοριών και την επιβολή των προβλεπομένων πειθαρχικών ποινών.
Σας διαβεβαιούμε, επίσης, ότι η εποπτεία επί των υπαγομένων στην Ιερά Μητρόπολη μοναχών και κληρικών για την τήρηση της ηθικής και των νόμων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Ιεράς Μητροπόλεως. Εντούτοις, παρά την άοκνη άσκηση εποπτείας, είναι αδύνατον να τελούμε σε γνώση των κάθε είδους ενεργειών όλων των μοναχών και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Εξάλλου, ο ισχυρισμός της συντάκτριας ότι «όλοι ήξεραν», τον οποίο με βεβαιότητα αναφέρει στο δεύτερο εκ των ως άνω δημοσιευμάτων, θα σήμαινε την ύπαρξη ευθυνών και των αρμοδίων αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών. Εντούτοις, είμεθα βέβαιοι ότι ούτε οι αρχές αυτές τελούσαν σε γνώση αντίστοιχων κατηγοριών ή φημών για την τέλεση αξιοποίνων πράξεων, διότι αναμφίβολα θα προέβαιναν στις απαιτούμενες έρευνες και διώξεις αυτεπαγγέλτως. Θα σήμαινε, επίσης, την ύπαρξη ευθυνών και της ιδίας της εφημερίδος σας, καθώς η συντάκτρια παραδέχεται ότι πρόσωπο του φιλικού της περιβάλλοντος γνώριζε τις εν λόγω φήμες. Εντούτοις, ούτε εκείνη γνώριζε κάτι, αλλά όσα άκουσε της προκάλεσαν έκπληξη και σοκ.
Σας καλούμε να αποκαταστήσετε την αλήθεια και την τιμή μας, σεβόμενοι το δύσκολο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως. Επίσης, να τηρείτε τη δημοσιογραφική ηθική και δεοντολογία, όπως αρμόζει σε μια εφημερίδα της δικής σας εμβέλειας, να ελέγχετε την αλήθεια των πληροφοριών που μεταδίδετε και να μην προβαίνετε σε διάδοση δυσφημιστικών περιστατικών και αξιολογικών κρίσεων προς πρόκληση εντυπώσεων, με την υπόμνηση ότι η μη τήρηση των ανωτέρω μπορεί να οδηγήσει στην τέλεση από την πλευρά σας αδικημάτων κατά της τιμής.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς
Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας
 ~ Σχόλιο Β.Β.: Τα όσα δημοσιεύθηκαν, κατατέθηκαν επίσημα και επώνυμα από μάρτυρες στη συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας, στην εν λόγω δίκη. Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει.
 
***  Αγριεύει επικίνδυνα ο καιρός, η αυριανή πρόγνωση           
     
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 23/1/2015 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος, κυρίως στο 2ο μισό της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Επίσης υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα και αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να έχουν έντονο χαρακτήρα, με υψηλές ραγδαιότητες. Προσοχή, υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ.
Λόγω των ενισχυμένων ανέμων θα επικρατεί ισχυρός κυματισμός στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον Ν-ΝΔ άνεμο.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αποτέλεσμα κυρίως η πρώτη βροχή να είναι λάσπη.
  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/
 
*** Εξαφάνιση 89χρονης από τη Μάνη (φωτογραφία) 

Η 89χρονη Βούλα Μητσέα από τον Κάμπο της Δυτικής Μάνης εξαφανίσθηκε από το απόγευμα της Τετάρτης και μέχρι σήμερα δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Την εξαφάνισή της δήλωσε ο σύζυγός της, λέγοντας ότι η 89χρονη έφυγε από το σπίτι το απόγευμα της Τετάρτης και δεν επέστρεψε. Η 89χρονη πάσχει από άνοια. Έχει ανάστημα 1.55, σταρένιο χρώμα προσώπου, λευκά μαλλιά και πράσινα μάτια. Όταν εξαφανίσθηκε φορούσε μπλε μαντήλι στο κεφάλι, μαύρη ζακέτα, γαλάζιο πουλόβερ, φόρεμα μαύρο με λουλούδια κίτρινα και άσπρα, καθώς και μαύρα παπούτσια. Όποιος γνωρίζει κάτι, να επικοινωνήσει με την Αστυνομία. - 

***  Ξεκινά η διαμόρφωση Κοινωνικών Συμπράξεων για το πρόγραμμα που αφορά απόρους         
     
Ξεκίνησε η διαδικασία διαβούλευσης των κοινωνικών φορέων σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για τη διαμόρφωση «Κοινωνικών Συμπράξεων».
Η διαδικασία εντάσσεται στη γενικότερη διαδικασία διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».
  Αντικείμενο
Συνοπτικά το αντικείμενο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» (ΕΠ-I) αποτελούν:
-Τρόφιμα (μακράς διαρκείας και φρέσκα καθώς και ειδικά τρόφιμα για βρέφη)
-Βασικές Υλικές Στερήσεις (ρουχισμός για παιδιά και ενήλικες/κυρίως αστέγους –είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, παιδικά είδη/βιβλία, παιχνίδια, βρεφικός εξοπλισμός κ.λπ.)
-Συνοδευτικά μέτρα σε υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, διατροφικών συμβουλών, υπηρεσιών κοινωνικοποίησης παιδιών κ.ά.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση του «χάσματος» της φτώχειας, δηλαδή στην ακραία φτώχεια, καθώς και στην παιδική φτώχεια, δίδοντας έμφαση στις παρακάτω  αναλυτικές κατηγορίες ωφελουμένων:
-Φτωχά νοικοκυριά που διαβιούν σε καθεστώς φτώχειας, ή ακραίας φτώχειας ή κινδύνου φτώχειας
-Νοικοκυριά με παιδιά, και ιδιαιτέρως τα μονογονεϊκά και τρίτεκνα/πολύτεκνα νοικοκυριά, τα οποία πλήττονται περισσότερο από συνθήκες αποστέρησης
-Πολυμελείς Οικογένειες
-Άστεγοι.
  Κριτήρια
Τα κριτήρια επιλογής των Οργανώσεων Εταίρων καθορίζονται με γνώμονα την εξασφάλιση του βέλτιστου συνδυασμού εμπειρίας στο αντικείμενο του προγράμματος, γνώσης των ωφελουμένων τοπικά και διαχειριστικής επάρκειας για λυσιτελή υλοποίηση των πράξεων.
Τα κριτήρια επιλογής για επικεφαλής Οργανώσεις Εταίρους είναι:
-Διαχειριστική επάρκεια της Οργάνωσης Εταίρου
-Επάρκεια της οργάνωσης Εταίρου να διενεργεί δημόσιες προμήθειες
-Οικονομική βιωσιμότητά της Οργάνωσης Εταίρου σε σχέση με το μέγεθος και διάρκεια της πράξης
-Κριτήρια επιλογής για όλες τις Οργανώσεις Εταίρους
-Η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Κανονισμού του Ταμείου
-Η δυνατότητα καταγραφής και παροχής των δεδομένων/πληροφοριών που απαιτούνται από τη Διαχειριστική Αρχή ή/και τον Κανονισμό του Ταμείου.
Δυνητικές επικεφαλής Οργανώσεις Εταίροι είναι:
•Τοπική Αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου Βαθμού (Δήμοι, Περιφέρειες, Δημοτικά/ Περιφερειακά ΝΠΔΔ ή Κοινωφελείς επιχειρήσεις, καθώς και αντίστοιχες Υπηρεσίες και Φορείς των Περιφερειών).
•Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
Ως Οργανώσεις Εταίροι, επιπλέον, μπορούν να συμμετάσχουν:
•ΝΠΙΔ πιστοποιημένα στο πλαίσιο του Ν.2646/98 και της ΚΥΑ Γ.Π:Π(2)γ/οικ. 34029/22-3-2012
•Καταναλωτικές Οργανώσεις που εντάσσονται στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή (Ν.2251/94) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
•ΜΚΟ που εντάσσονται στο Εθνικό Πιστοποιημένο Μητρώο ή/και μέλη της Ομοσπονδίας Εθελοντικών ΜΚΟ
•Άτυπα κοινωνικά δίκτυα με πρωτοβουλίες και δράσεις διανομής ειδών σε απόρους σε τοπικό επίπεδο, τα οποία θα πρέπει να πιστοποιηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2646/98 και να υπαχθούν στο Παρατηρητήριο Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης (Ν. 4262/2014).
Η επικεφαλής Οργάνωση Εταίρος και οι Οργανώσεις Εταίροι που συγκροτούν την Κοινωνική Σύμπραξη πρέπει να διαθέτουν:
•Προηγούμενη εμπειρία με τις ομάδες στόχος της πράξης
•Προηγούμενη εμπειρία σχετική με το είδος υλικής στέρησης της Πράξης (π.χ. διανομή τροφίμων)
•Προηγούμενη εμπειρία σχετική με τα προτεινόμενα συνοδευτικά μέτρα
•Επάρκεια πόρων (εγκαταστάσεις αποθήκευσης/διανομής, κατάλληλο προσωπικό κ.λπ.) για την υλοποίηση της Πράξης.
Οι φορείς μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον έως την Τρίτη 27-01-2015 & ώρα 10:00, στο τηλ. 2721093861, κα Φωτ. Τζίβα (γραφείο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας). 

***  Αγχωμένοι μεν, συγκρατημένοι δε οι καταθέτες…         
      
Σε αντίθεση με τον καταιγισμό «πληροφοριών» και «ειδήσεων», κυρίως στο διαδίκτυο, σχετικά με μαζικές εκροές καταθέσεων από ελληνικές τράπεζες στις οποίες καταφεύγουν κατατρομοκρατημένοι πολίτες, οι καταθέτες στην Τριφυλία ναι μεν είναι αγχωμένοι, ωστόσο παραμένουν συγκρατημένοι και δε σπεύδουν να «σηκώσουν» τα λεφτά τους!
Λίγα μόλις 24ωρα πριν από τις πρόωρες εθνικές εκλογές, ο κόσμος στην Τριφυλία ασφαλώς και αγωνιά. Το άγχος και η αγωνία, όμως, έχουν να κάνουν με το τι θα γίνει την επομένη των εκλογών και σε συνάρτηση με το εκλογικό αποτέλεσμα, εάν θα εκλέγει ή όχι αυτοδύναμη κυβέρνηση, ποια θα είναι αυτή, με ποιο κόμμα ως κορμό, ποιες θέσεις θα εκφράσει απέναντι στην Ε.Ε., το ΔΝΤ, την τρόικα, πώς και με ποια επιχειρήματα θα πάει σε διαπραγμάτευση.
Η πολιτική αστάθεια, η απαξίωση του πολιτικού συστήματος, η οικονομική κρίση και ανέχεια, η διάλυση της κοινωνικής συνοχής, που όλα τα κόμματα αναγνωρίζουν και αναφέρουν, δίχως να επιμερίζουν και καταλογίζουν ευθύνες, έχουν οδηγήσει τους πολίτες στην απελπισία και την απόγνωση. Δε μιλούν για τις εκλογές, δεν «ανοίγονται» και δεν εκφράζονται. Στα σπίτια τους ή σε πολύ κλειστούς κύκλους, σε συζητήσεις με πολύ δικούς τους ανθρώπους, βεβαίως και κουβεντιάζουν και παίρνουν θέση. Όμως, έξω, σε καφενεία, καφετέριες, πλατείες, δεν «ανοίγονται», δε λένε την πρόθεση, απόφαση και επιλογή για την Κυριακή των εκλογών!
Στην περιοχή, όπως καταφέραμε να μάθουμε, σύμφωνα με έγκυρα τραπεζικά στελέχη που έχουν πλήρη γνώση στοιχείων των συναλλαγών, δεν έχουν παρατηρηθεί μαζικά φαινόμενα αναλήψεων μεγάλων χρηματικών ποσών ή ακόμη και αποσύρσεων των χρημάτων με κλείσιμο τραπεζικών λογαριασμών. Μέχρι και χθες, στο σύνολο σχεδόν των καταστημάτων τραπεζών στην Τριφυλία, οι κινήσεις των λογαριασμών των καταθετών χαρακτηρίζονται ως συνήθεις, για κάλυψη τρεχουσών αναγκών και ιδίως στην αρχή του έτους.
Όπως, πάντως, μας επισημάνθηκε, γεγονός είναι πως ιδίως αυτή την εβδομάδα πολλοί από τους καταθέτες είτε επισκέπτονται οι ίδιοι τις τράπεζες είτε επικοινωνούν τηλεφωνικά, συνομιλώντας με τα στελέχη τους για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία και ιδιαίτερα στον τραπεζικό κλάδο, ενώ οι όποιες εκροές καταθέσεων έχουν γίνει δεν αφορούν μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό με εμβάσματα, αλλά αναλήψεις χρηματικών ποσών, κυρίως καταθετών με επιχειρήσεις, για κάλυψη αναγκών τους, όπως και για τοποθέτησή τους σε θυρίδες, αμοιβαία κεφάλαια εξωτερικού, δολαριακές τοποθετήσεις, που θεωρούνται αναμενόμενες για τέτοια περίοδο.  Του Ηλία Γιαννόπουλου 

***  Με την παρέα κάνεις… θαύματα          
    Μου άρεσαν, ομολογώ, όσα μου είπε πολύ καλός φίλος, πληροφορώντας με προ ημερών για την ποδη-λαδο-βόλτα που έγινε την Κυριακή και τη σκέψη των διοργανωτών της να συνδυάσουν την ποδηλασία με τη φύση και τις επισκέψεις στα ελαιοτριβεία.
Από τότε μπήκε στο μυαλό μου η σκέψη να πάρω μέρος ή όχι. Άρχισα να σταθμίζω τα υπέρ και τα κατά, αναλογιζόμενος τις δυσκολίες της διαδρομής. Μόλις έμαθα ότι περιλαμβανόταν και η ανηφοριά στην οδό Κωστοπούλου (συνδέει την Αθηνών με τα Ακοβίτικα και τον Μπουρνιά), άρχισα να υποχωρώ. Η απόσταση δεν ήταν μεγάλη, μόλις 17 χιλιόμετρα, αλλά με κάποια ανηφορικά κομμάτια, που δεν ήξερα αν θα μπορούσα να τα «βγάλω», δεδομένου ότι είχα έντονες αμφιβολίες για τη σωματική – φυσική μου κατάσταση.
Πρωί Κυριακής και μετά την κατάλληλη προετοιμασία (πρωινό, έλεγχο στα λάστιχα του ποδηλάτου, γέμισμα των παγουριών με νερό), φόρεσα τον ποδηλατικό εξοπλισμό, ανέβηκα στο ποδήλατο και έφτασα στο καθορισμένο σημείο με ιδιαιτέρως καλή διάθεση.
Αναζήτησα τον Αλβέρτο, εκ των διοργανωτών, λίγο μετά ήρθε κι ο Παρασκευάς, μου σύστησε τον Θανάση και τη Σίσσυ, δόθηκε η εκκίνηση και να, η πρώτη ανηφοριά είναι στην οδό Φάριος. Παραδόξως πώς, ανεβαίνω «πετώντας». Η βόλτα συνεχίζεται, γίνονται οι προγραμματισμένες επισκέψεις και στάσεις και έρχεται η ώρα για την πρώτη μεγάλη δοκιμασία, την ανηφόρα της Κωστοπούλου προς την Αθηνών.
Στον «άτυπο» αγώνα μεταξύ των συμμετασχόντων, λίγο η παρέα, λίγο η παρότρυνση, λίγο ο εγωισμός, κατάφερα να ανέβω και, μάλιστα, σε καλή «θέση». Οι τετρακέφαλοι έκαιγαν, αλλά ήταν γλυκιά η κούραση. Η πορεία συνεχίστηκε για λίγο επί της Αθηνών και στο βόρειο περιμετρικό, επίσης σε ανηφορικό κομμάτι. Έμεινα από ανάσα, έκανα για λίγο στην άκρη και συνέχισα, ακολουθώντας όλους τους άλλους. Μια επίσκεψη σε ελαιοτριβείο, μου έδωσε ανάσες και συνεχίσαμε με κατεύθυνση τα Λέικα, επίσης σε ανηφορικό κομμάτι, μικρό, ευτυχώς, σε μήκος. Πάνω που νόμιζα ότι θα «κλατάρω», τα κατάφερα, παρακινούμενος από το ότι δεν ήμουν μόνος μου, καθώς στην ίδια κατάσταση έβλεπα και πολλούς άλλους.
Το πρόγραμμα τηρήθηκε κατά γράμμα και ο «τερματισμός» έγινε στο τμήμα των βιολογικών προϊόντων  της ΚΑΚ, με εμένα πανευτυχή και ξεκούραστο. Πανευτυχής, γιατί είχα καταφέρει πράγματα που ως τότε θεωρούσα αδύνατον να κάνω, όπως το να ανέβω αυτά τα ανηφορικά κομμάτια. Και ήταν η χαρά μου τόσο μεγάλη, που ένιωθα κυριολεκτικά σαν να μην είχα διανύσει ούτε χιλιόμετρο.
Και σε όλο αυτό με βοήθησαν αρκετοί άνθρωποι, χωρίς να το ξέρουν, ενώ ψευτο- κανονίστηκαν και κάποιες άλλες βόλτες με άτομα των οποίων αγνοούσα έως τότε την ύπαρξη.
Αλβέρτο, Θανάση, Σίσσυ, Παρασκευά, σας ευχαριστώ…           
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  harhar@tharrosnews.gr

 * **  GPO για το Mega: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, οκτώ κόμματα στη Βουλή
Λίγο πριν από την κάλπη
GPO για το Mega: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, οκτώ κόμματα στη Βουλή
Ψηφοδέλτια υποψήφιων συνδυασμών σε εκλογικό τμήμα
~  Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ από την έρευνα της GPO για το Mega προκύπτει ότι το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή πιάνουν οκτώ κόμματα.
~ Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου της έρευνας της GPO:                                                                                                                 ΣΥΡΙΖΑ 32,5%
  • ΝΔ 26,5%
  • Ποτάμι 5,8%
  • ΧΑ 5%
  • ΚΚΕ 5%
  • ΠΑΣΟΚ 4,4%
  • ΑΝΕΛ 3,4%
  • Κίνημα 3%
  • ΛΑΟΣ 1,4%
  • Οικολόγοι Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ 1%                                                         Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 10%
    Οι υπόλοιπες δημοσκοπήσεις
     Σύμφωνα με την Metron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ανέρχεται στις 4,4 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 5,3 ποσοστιαίες μονάδες στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων.
    Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,6% και η ΝΔ 25,2%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται «Το Ποτάμι» με 5,9% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,4%, το ΚΚΕ με 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5%, το ΠΑΣΟΚ με 3,3%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,4% και ο ΛΑΟΣ με 1%.
    Άλλο κόμμα δηλώνει το 3,9% των ερωτηθέντων, Λευκό ή Άκυρο 2,6%, Αποχή 6,1% και Αναποφάσιστοι 8,1%. Δεν απάντησε το 1% του δείγματος.
    Στην εκτίμηση ψήφου μετά την αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά μεγαλώνει στις 5,3 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36% και η ΝΔ 30,7%. Τρίτο κόμμα Το Ποτάμι με 7,2%.
    Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,2%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,6% και ο ΛΑΟΣ με 1,2%. Άλλο κόμμα 4,8%.
    Η δημοσκόπηση είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 19-21 Ιανουαρίου 2015.
    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, με 4,8 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου έναντι της ΝΔ δείχνει η δημοσκόπηση της Rass, η οποία θα δημοσιευτεί αύριο, Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, στην εφημερίδα Επένδυση.
    Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,3% και η ΝΔ 26,5%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται Το Ποτάμι με 6,4%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,4%, η Χρυσή Αυγή με 5,1%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%.
    Άλλο κόμμα 5,5%. Λευκό ή άκυρο 1%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 8,2% του δείγματος.
    Η δημοσκόπηση είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 20-21 Ιανουαρίου 2015.
    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 9,9 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας tvxs.gr.
    Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν είχαμε σήμερα εθνικές (βουλευτικές) εκλογές ποιο από τα παρακάτω κόμματα θα ψηφίζατε;» τον ΣΥΡΙΖΑ επιλεγεί το 30,2% και τη ΝΔ το 20,3% των ερωτηθέντων (τα ποσοστά των δύο ήταν 28,7% και 21,8%, αντίστοιχα, στη δημοσκόπηση που είχε παρουσιάσει η ίδια εταιρεία το διάστημα 12 -15 Ιανουαρίου 2015).
    Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,8%. Ακολουθούν Το Ποτάμι με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 3,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,2%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,7% και το ΛΑ.Ο.Σ με 1,3%.
    Άλλο κόμμα επέλεξε το 4,5% του δείγματος, ενώ ένα 15,2% δήλωσαν ότι δεν έχουν αποφασίσει. Λευκό/Άκυρο 1,8%. Αποχή 2,7%. Δεν απάντησε το 0,6% των ερωτηθέντων.
    Στο ερώτημα «μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, ποιος θεωρείτε ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», τον κ. Σαμαρά επιλέγει το 35% και τον κ. Τσίπρα το 32%. Κανένας από τους δύο απάντησε (αυθόρμητα) το 27%. Δεν απάντησε ένα 6% του δείγματος.
    Στο ερώτημα για την παράσταση νίκης («ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα εσείς ψηφίζετε, ποιο κόμμα θεωρείτε ότι θα έρθει πρώτο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές») το 77% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ και το 11% απάντησε η ΝΔ. Άλλο 1%. Δεν απάντησε το 11% των ερωτηθέντων.
    Η δημοσκόπηση είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε την περίοδο 19-22 Ιανουαρίου 2015.  Newsroom ΔΟΛ
***    Τσίπρας: Δεν θα συγκυβερνήσουμε με τους εντεταλμένους των μνημονίων                        
«Ζητάμε καθαρή εντολή»
Τσίπρας: Δεν θα συγκυβερνήσουμε με τους εντεταλμένους των μνημονίων
Καθαρή εντολή ζήτησε, τρία 24ωρα πριν από τις κάλπες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα αναγνώσει αυτούσιο -όπως είπε- το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «την Κυριακή δε θα έχουμε απλά μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε έναν ιστορικό θρίαμβο του λαού μας» και δήλωσε ότι αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει «αυτοδύναμη Ελλάδα στην Ευρώπη».
«Δε ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν επιθυμούμε να γυρίσουμε στο 2009», αλλά να συγκρουστεί το κόμμα του με αυτό το καθεστώς που «εμπεριείχε όλες τις αιτίες και τις παθογένειες που μας οδήγησαν στη κρίση».
«Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι από Δευτέρα αναλαμβάνουμε ένα δύσκολο έργο. Ο δρόμος που επιλέγουμε απαιτεί αποφασιστικότητα, πίστη και θέληση για μεγάλες συγκρούσεις. Απαιτεί πάνω από όλα: Καθαρά χέρια. Καθαρή απόφαση. Καθαρές θέσεις. Τα έχουμε και τα τρία» είπε.
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι τις τελευταίες ημέρες «γίνεται μεγάλη μάχη, όχι για να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά για να στερηθεί τη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή. Και γίνεται ένας διαγκωνισμός για το ποιος θα καθίσει μαζί μας στο πιλοτήριο, προκειμένου να επιβάλει στο αεροσκάφος τα σχέδια πτήσης του Βερολίνου και των δανειστών».
«Θέλουμε να σας μιλήσουμε καθαρά και με το χέρι στη καρδιά. Εμείς στο πιλοτήριο αντιπροσώπους των απόψεων της κ. Μέρκελ, δε πρόκειται να δεχθούμε. Καθαρά και ξάστερα. Δεν έχουμε σκοπό να συγκυβερνήσουμε παρέα με τους εντεταλμένους των μνημονίων. Παλαιότερους ή και νεότερους. Γιατί κάτι τέτοιο μόνο αστάθεια, μόνο ανωμαλία, και απογοήτευση θα προκαλούσε. Για αυτό και σας καλούμε να καθαρίσετε εσείς με τη ψήφο σας τους όρους για την επόμενη μέρα. Δώστε με τη ψήφο σας σταθερότητα. Δώστε μας τη δύναμη να απογειώσουμε την Ελλάδα» υπογράμμισε.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη ΝΔ και στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι «επέλεξαν αυτές τις μέρες να δώσουν μια μάχη οπισθοφυλακών με τα πιο σκοτεινά όπλα».
«Ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός δεν δυσφήμισε τόσο τη χώρα του, τη δημοκρατία, και το λαό του, όσο ο κύριος Σαμαράς. Ποτέ πρωθυπουργός δεν κακοποίησε τόσο το αξίωμά του, συμπεριφερόμενος σαν περιφερόμενος πλασιέ του φόβου. Ποτέ πρωθυπουργός δεν αρνήθηκε τόσο επίμονα το δημόσιο διάλογο, προτιμώντας να κρύβεται στα σκοτάδια, στο μονόλογο και το μοντάζ» είπε χαρακτηριστικά.
Ο Αλ.Τσίπρας ανέπτυξε εκ νέου τους στόχους και τις δεσμεύσεις του κόμματός του και πρόσθεσε: «Σήμερα ενώπιων σας δεσμευόμαστε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα το αναγνώσουμε αυτούσιο την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.
«Δεν θα διστάσουμε, δεν θα φοβηθούμε, δεν θα γυρίσουμε πίσω» είπε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα «θα ξαναγίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και ταυτόχρονα θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις με πρόσημο δημοκρατικό, προοδευτικό, ανθρωπιστικό. Μεταρρυθμίσεις που θα επαναφέρουν και θα ενισχύσουν το κοινωνικό κράτος».
«Η ιστορία χτυπά την πόρτα της πατρίδας. Η πατρίδα χτυπά την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε, κλείνοντας την ομιλία του, και ζήτησε από τον κάθε πολίτη «με την ψήφο και με τη συμμετοχή του, να μας δώσει αποφασιστική ώθηση στην αναμέτρηση με το παλιό».
Newsroom ΔΟΛ    

*** Αθλητική  Εφημερίδα  :

 *** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  :
Πέμπτη 22/1/2015 : Αυστραλιανό Όπεν (4η ημέρα), Τένις 10:00 EUROSPORT 1 και 2
Πανθρακικός - ΟΦΗ, Κύπελλο Ελλάδας 15:00 OTE Sport 5
Ζάμπια - Τυνησία, Κύπελλο Εθνών Αφρική, 17:45 EUROSPORT
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μάλαγα, μπάσκετ (Ευρωλίγκα), 19.00, Novasports 1
Γαλατάσαραϊ - Αλμπα Βερολίνου, μπάσκετ (Ευρωλίγκα), 20.00, Novasports 3
Πράσινο Ακρωτήρι - Δημοκρατία Κονγκό, Κύπελλο Εθνών Αφρική, 20:45 EUROSPORT
Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός    83-65 .-
 Τα  δεκάλεπτα  : 20-14 , ( 39-29 ) , 60-48 , 83-65 .-
 Αρμάνι Μιλάνο - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, μπάσκετ (Ευρωλίγκα), 21.45, Novasports 2
Νάπολι - Ουντινέζε, ποδόσφαιρο (Κύπελλο Ιταλίας), 22.00, OTE sport2
Ρεν - Ρεμς, ποδόσφαιρο (Κύπελλο Γαλλίας), 22.00, OTE sport6
Μπουλς - Σπερς, μπάσκετ (ΝΒΑ), 03.00, OTE sport3
Ρεν - Ρεμς, Κύπελλο Γαλλίας22:00 OTE Sport 6
Νάπολι - Ουντινέζε, Κύπελλο Ιταλίας22:00 OTE Sport 2
Εσπανιόλ - Σεβίλλη, Κύπελλο Ισπανίας 23:00 OTE Sport 1
Παρασκευή 23/1/2015
Νίζνι - Αναντολού Εφές, μπάσκετ (Ευρωλίγκα), 18.30, Novasports 1
Ζαλγκίρις Κάουνας - Μακάμπι Τελ Αβίβ, μπάσκετ (Ευρωλίγκα), 19.45, Novasports 3
Ολυμπιακός - Λαμποράλ Κούτσα, μπάσκετ (Ευρωλίγκα), 21.30, Novasports 2
Μπαρτσελόνα - Ερυθρός Αστέρας, μπάσκετ (Ευρωλίγκα), 21.45, Novasports 3
Μάβερικς - Μπουλς, μπάσκετ (ΝΒΑ), 03.00, OTE sport3
 

***  Το  πρόγραμμα στο top16 της Ευρωλίγκα

Ε’ Όμιλος
Γαλατάσαραϊ-Άλμπα Βερολίνου   65-75 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 19-18, 33-31, 48-52, 65-75 .-
Γαλατασαράι: Κάρτερ 13, Γιανγκ 7, Έρτσεγκ 19 (3), Μίτσοφ 15 (4), Γκονλούμ 2, Πόσιους 5 (1), Νικόλοφ, Μάριτς, Γκιουλέρ 4
Αλμπα: Γκίφεϊ, Κινγκ 11 (3), Άκπιναρ, Βάργκας 3 (1), Μπάνιτς 12, Ρέντινγκ 16 (2), Στογιανόφσκι 8 (2), Ρένφροου 5 (1), Χάμοντς 4, ΜακΛιν 8 (7ριμπ.), Ραντόσεβιτς 8
Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός   83-65 .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 20-14 , ( 39-29 ) , 60-48 , 83-65 .-

Ζαλγκίρις Κάουνας-Μακάμπι Τελ Αβίβ (23/1, 19:45)
Μπαρτσελόνα-Ερυθρός Αστέρας (23/1, 21:45)
Βαθμολογία: Ρεάλ 4-0, Παναθηναϊκός 2-2, Μακάμπι 2-1, Γαλατάσαραϊ 2-2, Μπαρτσελόνα 1-2, Ζαλγκίρις 1-2, Άλμπα 2-2, Ερυθρός Αστέρας 0-3.

«Να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού» είπε ο Σφαιρόπουλος
Στ’ Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ουνικάχα Μάλαγα  101-74 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 31-26, 54-41, 76-52, 101-74
ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ντε Κολό 28 (11/11 σουτ), Τεόντοσιτς 13 (14 ασίστ), Φριτζόν 3, Νίκολς 13, Τζάκσον 4, Μαρκοϊσβίλι 3, Ζοζούλιν 6, Βοροντσέβιτς 9, Κάουν 13, Χάινς 9.
Μάλαγα: Μάρκοβιτς 4, Ενγκιράν 2, Βασιλειάδης 10, Τόουλσον 7, Τόμας 11, Γκρέιντζερ 4, Βάσκεθ 10, Κουζμίνσκας 11, Στέφανσον 4, Γκριν 8, Γκολούμποβιτς 3.

Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 21:45

Νίζνι-Αναντολού Εφές (23/1, 18:30)
Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα (23/1, 21:30)
Βαθμολογία: Ολυμπιακός 3-0, ΤΣΣΚΑ 4-0, Εφές 2-1, Φενέρ 1-2, Νίζνι 1-2, Λαμποράλ 1-2, Αρμάνι 1-2, Μάλαγα 0-4.

*** Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες ο Παναθηναϊκός
Για την ανακοίνωση κατά της ΚΕΔ
Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες ο Παναθηναϊκός
Για την ανακοίνωση κατά της ΚΕΔ
Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, ο Παναθηναϊκός όσον αφορά την ανακοίνωση που είχε εκδώσει πριν λίγες μέρες στην οποία έκανε επίθεση στην ΚΕΔ, στον διαιτητή Καλογερόπουλο, αλλά και στον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη.
Όπως λοιπόν ανακοίνωσε η ελληνική ομοσπονδία, οι «πράσινοι» απαλλάχθηκαν από την πειθαρχική δίωξη που τους είχε ασκηθεί.
Η ανακοίνωση της πειθαρχικής επιτροπής: «Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με την υπ΄ αριθμ. 25/2015 απόφασή της απαλλάσσει την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ (ανακοίνωση στις 2/1/2015)».

*** «Εμείς δεν κατεβαίνουμε στα αποδυτήρια» λέει ο ΠΑΟ για τον Γιάχο
Οι ορισμοί διαιτητών της ΚΕΔ
«Εμείς δεν κατεβαίνουμε στα αποδυτήρια» λέει ο ΠΑΟ για τον Γιάχο
Ο ορισμός του Γιάχου (αριστερά) δεν άρεσε στον Παναθηναϊκό                 Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή τον ορισμό διαιτητή σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Η «τοποθέτηση» του Γιάχου στο ματς της 20ής αγωνιστικής με την Καλλονή δεν άρεσε στους «πράσινους», που εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία αφήνουν αιχμές κατά του Ολυμπιακού και του προέδρου του, Βαγγέλη Μαρινάκη.
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν θα ευχηθεί 'καλή επιτυχία' στον κύριο Γιάχο. Εμείς δεν κατεβαίνουμε σε αποδυτήρια. Ο δρόμος που έχουμε επιλέξει είναι ο δρόμος της νομιμότητας και της δικαιοσύνης και σε αυτόν θα βαδίσουμε απαρέγκλιτα μέχρι τέλους, γιατί είναι ο μόνος δρόμος που εμπιστευόμαστε» αναφέρεται στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Αναλυτικά οι ορισμοί που ανακοίνωσε η ΚΕΔ για την 20ή αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ:

Σάββατο 24/1/2015

15:00 Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Φραγκιαδάκης (Δωδ/νησου), Καρατζίκας (Αθηνών)

17:15 Κέρκυρα - Βέροια
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Ζυγούρης (Αιτ/νιας)

17:15 Πανθρακικός - Λεβαδειακός
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Δημητριάδης (Μακεδονίας)

17:15 Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος
Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Σίπκας (Πέλλας)

17:15 Παναθηναϊκός - Καλλονή
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Κωστάρας (Αιτ/νιας), Ποντίκης (Πρέβεζας)

19:30 ΟΦΗ - Ολυμπιακός
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Μερκανίδης (Μακεδονίας)

Δευτέρα 26/1

17:15 Παναιτωλικός - Ατρόμητος
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Βοηθοί: Σταθόπουλος (Ηλείας), Φαντόπουλος (Πειραιά)

19:30 Πλατανιάς - Εργοτέλης
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νησου)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         4021   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2304    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 323   video.- 
Σύνολον                                                    8648  βίντεο   .-


~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3282.-   
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   345   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    826. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   300 .- 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,448/479/31  , 19,5  χιλ./260 / 11 .- 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .- 
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 359 ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :
~  Επικαιρότητα και ενημέρωση  01  Ιανουαρίου  2015: http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/01-2015.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  01  Ιανουαρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/01-2014.html .-
~  Επικαιρότητα  ενημέρωση  Παρασκευή  02 Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/02-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα  ενημέρωση Σάββατο  03  Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/03-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 03 και 04 Ιανουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/03-04-2015.html ,
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  04  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 05 Ιανουαρίου 2015   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/05-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τρίτη  6 Ιανουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/01/6-2015.html .-
~Επικαιρότητα Ενημέρωση Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/07-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πολιτικά Ειδησιογραφία  07 και 08/01/2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/07-08012015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 09  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/09-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση Πολιτική  (οι)   Παρασκευή  09/01/2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/09012015.html  ,-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση   Σάββατο  10  Ιανουαρίου  2015   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/10-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή   11  Ιανουαρίου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/11-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 10 και 11 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/10-11-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης 12 Ιανουαρίου 2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  13  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-
~  Η Εφημερίδα μας Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 {ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΕΙΟΡΙΤΗΣ } :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-  
~  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/14-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Πέμπτη  15  Ιανουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/15-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  , Παρασκευή   16  Ιανουαρίου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/16-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα  μας  Σάββατο  17  Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/17-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  Κυριακή  18  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/18-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 17 και 18 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/17-18-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας  Δευτέρα  19  Ιανουαρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/19-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τρίτη  20  Ιανουαρίου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  21  Ιανουαρίου   2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/21-2015.html .-
Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/22-2015.html .-
~ Δημοσκοπήσεις Βουλευτικών εκλογών 25-01-2015 Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015
 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/25-01-2015-22-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/21-2015.html .-  
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου