ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Διαλέγουμε και σας Γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Διαλέγουμε και  σας  Γράφουμε Πέμπτη  16  Αυγούστου  2012 :
Το ποντικάκι  κοντά στην ενημέρωση ! :
***
*** Η Τουρκία στον ένατο (κουρδικό) κύκλο της κολάσεως
Η Τουρκία στον ένατο (κουρδικό) κύκλο της κολάσεως
Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Hillary Clinton, κατά την επίσκεψή της στην Τουρκία, φάνηκε πως έχει διάθεση πάλι να παίξει το ρόλο του Αγγέλου του Θανάτου, σε ένα μοτίβο όπως αυτό που παίχτηκε στη Λιβύη: «Ήρθαμε, είδαμε, πέθανε.» Απλά αυτή τη φορά, αντί για τον Gaddafi, μιλάμε για τον Σύριο ηγέτη Bashar al-Assad.
Ας μη βιάζεται όμως. Και το ίδιο θα πούμε και για το στενό συνομιλητή του State Department, Τούρκο Πρωθυπουργό, Recep Tayyip Erdogan, σε ότι αφορά την Σαιξπηρική του απορία αν πρέπει «να εισβάλει ή να μην εισβάλει» στο Δυτικό-Συριακό Κουρδιστάν.
Το γεγονός είναι ότι το κυβερνόν κόμμα AKP δεν θα ζητήσει και την άδεια από το τουρκικό κοινοβούλιο. Απλά θα εισβάλει στο Συριακό Κουρδιστάν, ακόμη και με ένα μάτσο Τούρκους στρατηγούς στη φυλακή, κατηγορούμενους για πραξικόπημα. Τρεις τουρκικές ταξιαρχίες, άρματα μάχης και μονάδες πυροβολικού είναι ήδη μόνο δύο χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με τη Συρία.
Η Άγκυρα έχει περάσει στα εδάφη του Ιρακινού Κουρδιστάν δεκάδες φορές, εν μέσω καταδίωξης ανταρτών του ΡΚΚ (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν). Τα πράγματα περιπλέκονται, γιατί την ίδια στιγμή η Άγκυρα έχει πολύ στενές εμπορικές και διπλωματικές σχέσεις με την Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG). Στην πραγματικότητα, η Άγκυρα υπονομεύει ανοικτά τη κεντρική Ιρακινή διακυβέρνηση του Nuri al-Maliki στη Βαγδάτη, καθώς άρχισε να την παρακάμπτει, εισάγοντας άμεσα κουρδικό πετρέλαιο. Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ahmet Davutoglu, πήγε αυτοπροσώπως στο Kirkuk και στο Irbil για να κλείσει τη συμφωνία με τον Massoud Barzani, πρόεδρο της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG).
Σε επίπεδο αγωγοφιλολογίας, αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα. Οι Big Oil (όπως αποκαλούνται οι μεγάλες δυτικές εταιρείες πετρελαιοειδών) αδημονούν να βάλουν στο χέρι όση περισσότερη ενέργεια είναι ανθρωπίνως δυνατόν από το Ιρακινό Κουρδιστάν (καθώς και από το Αζερμπαϊτζάν), παρακάμπτοντας κατά συνέπεια το Ιράν και τη Ρωσία.
Μια τουρκική εισβολή στο Συριακό Κουρδιστάν δεν θα αποτελούσε ουσιαστικό διπλωματικό πρόβλημα για την Τουρκία με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, αφού και το Κατάρ και ο Οίκος των Saud συνεργάζονται με την Τουρκία για την πλήρη αποσταθεροποίηση της Συρίας. Όμως, το καθεστώς του Assad θα εκλάβει μια τέτοια κίνηση ως επίθεση ενάντια στη Συρία και όχι απλά στο Συριακό Κουρδιστάν. Ήδη η Τουρκία φιλοξενεί, όχι μόνο, το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (SNC), αλλά και χιλιάδες συμμορίες του (όχι τόσο) Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), μαζί με τζιχαντιστές Salafi. Η Τουρκία είναι το κέντρο logistics όλων αυτών.
Τι θα συμβεί όμως εάν αρχίσουν οι μαζικές αποστολές νεκρών στρατιωτών πίσω στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη? Τα παιχνίδια εξουσίας του Τρελότουρκου Erdogan μπορεί να αρχίσουν να μην του βγαίνουν. Ο τουρκικός στρατός, η εμπορική αστική τάξη, η κοσμική γραφειοκρατία, όλοι αυτοί ολοένα και κουράζονται με τα Ναπολεόντεια όνειρά του. Ο FSA (με όλους τους τζιχαντιστές του) στα εδάφη τους, λαθραία διακίνηση όπλων προς στη Συρία παρέα με το Κατάρ και τους Σαουδάραβες, ανάπτυξη αντιαεροπορικών συστοιχιών και πυραύλων στα σύνορα, απειλές για εισβολή στο Συριακό Κουρδιστάν, ε, όλα αυτά μαζί παραπάνε.
Βέβαια, όμως, οι ευσεβείς πόθοι της Άγκυρας, από μια νέο-οθωμανική σκοπιά, θα περιελάμβανε κάποιου είδους οικονομική προσάρτηση του βόρειου Ιράκ και της βορειοανατολικής Συρίας, περιοχές πλούσιες ενεργειακά (και η Τουρκία χρειάζεται την ενέργεια οπωσδήποτε). Το πρόβλημα είναι ότι και οι δύο περιοχές κατοικούνται κυρίως από Κούρδους.
Ακόμα και οι Κούρδοι του Ιράν είναι σε αναβρασμό. Τι θα συμβεί αν τα 17 εκατομμύρια Κούρδοι της Τουρκίας αποφασίσουν να μπουν στο παιχνίδι? Ο Erdogan είναι πολύ πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με τον απόλυτο εφιάλτη της Τουρκίας: την γέννηση ενός ευρύτερου Κουρδιστάν.
Η Τουρκία συνορεύει με το Ιράκ, τη Συρία και το Ιράν. Οι Κούρδοι έχουν αρχίσει να αισθάνονται τις ιστορικής σημασίας μεταβολές. Ο Rick Rozoff στο Global Research σωστά υποστηρίζει ότι «η Τουρκία παρέχει στο ΝΑΤΟ, και μέσω του ΝΑΤΟ στο Πεντάγωνο, άμεση πρόσβαση σε αυτά τα τρία έθνη». Αλλά αυτό μπορεί να πάει πολύ πιο πέρα από «ένα νέο ξαναμοίρασμα της Εγγύς Ανατολής μετά την Αγγλο-Γαλλική συμφωνία των Sykes-Picot το 1916».
Η Νέο-Οθωμανική Τουρκία, το ΝΑΤΟ και το Πεντάγωνο μπορεί να εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος προς το παρόν, αλλά μια βαλκανιοποίηση της Εγγύς Ανατολής μόνο να επιταχύνει μπορεί την εμφάνιση ενός κράτους του Κουρδιστάν, καθώς αυτό μπορεί τελικά να εξυπηρετεί καλύτερα τα στρατηγικά συμφέροντα της Ουάσιγκτον. Αλλά όταν ξυπνήσει ο Erdogan στη νέα πραγματικότητα (στη διαμόρφωση της οποίας θα έχει συμβάλλει και αυτός) μπορεί να είναι πολύ αργά.
Απόσπασμα από άρθρο του Pepe Escobar στο Asia Times
Πηγή: Antinews,
http://www.newsbomb.gr/prionokordela/
*** Οι λαοί αγωνίζονται,δεν πολιτεύονται………
6 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ, 2012
Ας το μελετήσει ο κάθε συναγωνιστής για να αντλήσει γνώση! Η γνώση είναι δύναμη!
ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ – ΔΕΝ ΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ.
ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!
Του Φώτη Παπαφώτη
Δύο είναι οι συντελεστές ενός Αγώνα: Ο Λαός και οι Πολιτικοί. Στον καθένα από αυτούς τους δύο Συντελεστές ανήκει και ένας ρόλος.
Ο ρόλος του Λαού είναι να διατυπώνει με σαφήνεια και καθαρότητα το αίτημά του. Και να απαιτεί επίμονα και αταλάντευτα από τους Πολιτικούς να αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις να επιτύχουν αυτό που θέλει ο Λαός. Και ο ρόλος των Πολιτικών είναι να πολιτεύονται με σοβαρότητα και σύνεση με στόχο να προάγουν σταδιακά και σταθερά τη δικαίωση του αιτήματος του Λαού.
Η συνεργασία αυτών των δύο ρόλων έχει αναπόδραστα ως βέβαιο αποτέλεσμα την επίτευξη του στόχου του Λαού.
Αντίθετα, η ΑΠΟΤΥΧΙΑ είναι εξασφαλισμένη αν υπάρξει αλλαγή ή έστω παρέκκλιση από το περιεχόμενο του ρόλου ενός εκάστου των δυο Συντελεστών όπως τούτο καθορίζεται πιο πάνω.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ σημαίνει ότι καταβάλλω έντονη και επίμονη προσπάθεια για να επιτύχω αυτό που θέλω. Παλεύω, βάζω τα δυνατά μου, μοχθώ, πασχίζω να επιτύχω το σκοπό μου. Μάχομαι ανυποχώρητος επί των επάλξεων και διεκδικώ δυναμικά τα δικαιώματά μου, το δίκαιον μου.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ σημαίνει μένω αμετακίνητος στο σκοπό μου και πολεμώ με δόντια και με νύχια να τον επιτύχω. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ σημαίνει δεν κάμνω ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ στο σκοπό μου. Διεκδικώ πάντοτε το ίδιο. Δεν υποχωρώ ποτέ. Δεν κάμνω ελιγμούς. Οι ελιγμοί είναι για τους Πολιτικούς που πολιτεύονται. Όχι για το Λαό που αγωνίζεται.
ΓΙΑΤΙ ο Λαός ΟΦΕΙΛΕΙ να αγωνίζεται και όχι να πολιτεύεται; Για τους ακόλουθους λόγους:
Πρώτον, για να διατηρείται ακέραιος ο σκοπός του Αγώνα του.
Δεύτερον, για να ενισχύει τους Πολιτικούς στην προσπάθειά τους να δικαιώσουν τον Αγώνα του Λαού. Οι Πολιτικοί διευκολύνονται από το ανένδοτον του Λαού στο να αντιμετωπίζουν τις πιέσεις των ξένων για υποχωρήσεις.
Τρίτον, αν οι Πολιτικοί είναι ανεπαρκείς (ανίκανοι) ή ενδοτικοί (έτοιμοι να πουλήσουν την πατρίδα τους για να έχουν την εύνοια των ξένων και να διατηρούνται στην εξουσία), η εμμονή του Λαού στον ΑΚΕΡΑΙΟ σκοπό, απαγορεύει σ’ αυτή την κατηγορία των Πολιτικών να προδώσουν, ή έστω, να οδηγήσουν τον Αγώνα του Λαού εις αποτυχίαν.
Τέταρτον. Για να πολιτευτεί ένας σωστά και να κάμει τους αναγκαίους ελιγμούς για να φτάσει με επιτυχία στο τέρμα του Αγώνα, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ χρειάζεται να γνωρίζει ΠΟΛΛΑ πράγματα τα οποία ΜΟΝΟΝ οι Πολιτικοί μπορούν να γνωρίζουν ο δε Λαός είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να γνωρίζει. Ο Λαός π.χ., δεν μπορεί να ξέρει ούτε τις πραγματικές θέσεις των άλλων (του αντίπαλου και των άλλων χωρών), ούτε τις δυνατότητές τους, ούτε τις αδυναμίες τους, ούτε τους ειδικούς και γενικούς στόχους τους, ούτε τα εμπλεκόμενα συμφέροντα, ούτε τις πιθανές τοπικές ή διεθνείς αλλαγές και ανακατατάξεις, και, συνεπώς, ΟΥΤΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ για να επιτύχουμε αυτό που επιδιώκουμε.
Για τους τέσσερις αυτούς ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΥΣ λόγους ο Λαός ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ Ή ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ.
Όταν ο Λαός αγωνίζεται μόνον και δεν πολιτεύεται, οι Πολιτικοί θέλουν δεν θέλουν πολιτεύονται σωστά και με επιτυχία. Όταν ο Λαός πολιτεύεται οι Πολιτικοί στερούνται της Δύναμης του Λαού και είναι εκτεθειμένοι σε πιέσεις, πολλές φορές αφόρητες, των ξένων. Και αν οι Πολιτικοί χωρίς την κάλυψή τους από τη Δύναμη του Λαού, είναι ανεπαρκείς ή συμφεροντολόγοι, γίνονται εύκολα πιόνια των ξένων και κάμνουν ό,τι τους ζητήσουν ή τους διατάξουν.
 
*** Κακιούλες για την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2012• Γιατί δεν έβαλαν 200 μεθυσμένους τουρίστες να ξεράσουν στην φλόγα για να σβήσει; Αυτός δεν είναι ο πολιτισμός τους;
• Εγώ θα έκλεινα την τελετή λήξης με κάτι εντυπωσιακό: Τον Έλτον Τζον να σνιφάρει κόκα από τoν κ@#@$ του πρίγκιπα Ουΐλιαμ για παράδειγμα.
•Αυτή η τελετή λήξης σώζεται μόνο αν η Αγγελοπούλου πυρπολήσει και το Λονδίνο.
•Είναι απίστευτο αλλά οι Βρετανοί ήταν πιο κιτς από…. τους Βραζιλιάνους
•Ο Ρογκ θα πει ότι οι Ολυμπιακοί θα επιστρέψουν στην κοιτίδα τους, τη Βραζιλία
•Αν εξαιρέσεις την μουσική που όλοι αγαπάμε το υπόλοιπο ήταν ένα κιτς ούτε-καν-υπερθέαμα
•Σε λίγο θα βγει και ο Jamie Oliver να μας φτιάξει κατι να τσιμπίσουμε
• Καλα κατσε να πιασει κρύο και θα χτυπάνε το κεφάλι τους που την σβήσανε
• Μετα την πτώση απο το ελικόπτερο η βασίλισσα αγνοείται!!!
•Το μόνο θαύμα αυτών των Ολυμπιακών αγώνων είναι πως δεν πέθανε κανένα πουρό onstage
•Ραντεβού στη Βραζιλία σε 4 χρόνια, αν υπάρχει ακόμα Ελλάδα και δεν λέγεται Βουλγαρία.
•Φήμες θέλουν τον Χατζηγεωργιου να ψάχνει κονε για να πάρει μια δήλωση απο τον Τζον Λενον
•Χατζηγεωργιου με εξτε μπουκλα και κορωνα με φτερά στο κεφάλι.γι αυτο θα ζω μεχρι το 2016.μετα ας κλείσω τα ματια μου δεν με νοιαζει
•το μονο που ελειπε ηταν ο γεωργαντας κατα τα αλλα μπορουν να παρουν την τελετη και να την πλασαρουν σαν τα mad vma
•Όταν εμείς τρώγαμε σούσι, οι άλλοι δεν ήξεραν ακόμα ότι υπήρχε θάλασσα .
•Όπως ήταν η τελετή λήξης, τον εθνικό μας ύμνο θα έπρεπε να τον τραγουδήσουν οι Abba.
•Λογικά έπρεπε να μας σβήσουν το χρέος το πρωί!
•Σκατοεγγλέζοι! Αρκετά κλέψατε, εύχομαι την επόμενη φορά να είναι για τη βασιλική κηδεία, σύντομα!
•Και να πεταχτεί μεθυσμένη η βασίλισσα Ελισάβετ να τραγουδήσει “Των Ελλήνων τα -χικ- ιεραααά”
•Φοβερή μαγκιά που έβγαλαν τον νεκρό Φρέντι Μέρκιουρι σε γιγαντοοθόνη. Εμείς έπρεπε να βγάλουμε τον Καζαντζίδη να πει το “Υπάρχω”
•Freddy Mercury. Πήρε το όνομα του από τη Μελίνα Μερκούρη. Brian May. Πήρε το μαλλί του από της γριάς
•Τα καλύτερα που είδαμε στις τελετές έναρξης- λήξης είναι Μίστερ Μπιν, Μόντι Πάιθονς, Δημήτρης Χατζηγεωργίου
•Σταματήστε να δίνετε παραγγελιές τώρα.Δε σας ακούνε στο Λονδίνο και δεν είστε στα μπουζούκια.Βαλκάνιοι…
•Οι Μόντι Πάιθονς θα κάνουν νέα ταινία για να σατιρίσουν τον Χατζηγεωργίου
•Ωραία η μουσική της τελετής λήξης αλλά χωρίς ναρκωτικά δεν λέει.
•Αφού οι Βρετανοί βγάζουν στην τελετή λήξης όλα τα μεγάλα τους ονόματα, την ολυμπιακή φλόγα θα την σβήσει ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης
•Περιμένω να μπει Τζόνι Ροτεν, να εκτοξεύσουν την Βασίλισσα με καταπέλτη, και να τραγουδάει God Saves the Queen
•Τη σκηνή με τις λιμουζίνες την είχαμε κάνει κι εμείς αλλά ήταν με Πόρσε Καγιέν
•Και ένα καλό. Στα Μάλλια οι Άγγλοι τουρίστες ξενέρωσαν από τον Χατζηγεωργίου και σταμάτησαν να πίνουν
•Ξέρει κανείς πόσο κάνει το μπουκάλι στην είσοδο;
•Άραγε να τους έχει πει κανένας ότι ο Μπαουϊ ζει;
• Φαντάσου τώρα να έχει ξεχάσει ο Χάρι το κλειδί και να πρέπει να ξυπνήσουν τη γριά στα παλάτια.
•Και βγαίνει τώρα ο Μελισσανίδης με σκιζμένο σορτσάκι απαγγέλοντας Άμλετ.”
•Στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βραζιλία, οι Έλληνες αθλητές θα ζητήσουν πολιτικό άσυλο
•Ο Λεμπέσης αφού δεν του δίνουν χρήματα οι δικοί μας, να ανέβει να τραγουδήσει να μαζέψει όλη τη χαρτούρα
•Τη φλόγα θα τη σβήσει ο Πωλ Γκασκόιν παίρνοντας μια τεράστια ρουφηξιά τζιν και φυσώντας κατά πάνω της
•Η Χρυσή Αυγή έβγαλε ανακοίνωση ότι τέτοιοι Ολυμπιακοί είχαν να γίνουν από το 1936, επί Χίτλερ
•Ελληνικό κι αυτό… Ο φοίνικας…χουντικό.Σήμα της 21ης Απριλίιου
•Thank you London.Κι ας μας έκλεψες για 3 εβδομάδες τον Χατζηγεωργίου. Κρατήστε τα μάρμαρα. Τον Χατζηγεωργίου, όμως, τον θέλουμε
•Όλοι στο αεροδρόμιο αύριο να υποδεχθούμε τον Χατζηγεωργίου
• Ειπε τον πρίγκιπα “Χέρι”????νταζ Χί νοουζ σαμθινγκ????
• Και μπαινει καλπαζοντας ο χονδροκουκης και σβήνει την φλόγα πριν την ώρα της και τα γαμαει ολα
• Τωρα που είναι ολοι εκει και χορευουνε πάμε να παρουμε τα μαρμαρα!
• Σίγουρα δεν βάζει μουσική ο Τσαουσόπουλος;
• Θα πηγαινε κι ο Ελτον τζον αλλα δεν έβρισκε τα γυαλιά του.ή έστω ένα απο τα 127.838.297 ζευγαρια
• Που διαολο είναι ο σερβιτόρος να καταγγείλουμε?
Πηγή: redcarpet.gr / twitter
*** Ανακάλυψε κατεστραμμένες πυραμίδες μέσω Google Earth
Αφού πέρασε δέκα ολόκληρα χρόνια να μελετά το Google Earth, η Αμερικανίδα επιστήμονας Angela Micol ανακάλυψε τις πιθανές τοποθεσίες κατεστραμμένων αιγυπτιακών πυραμίδων στη λεκάνη του Νεου.
Η επίμονη αρχαιολόγος-ερευνήτρια από τη Β. Καρολίνα των ΗΠΑ κατάφερε να εντοπίσει μέσω του διαδικτύου το μέρος όπου υπήρχε πυραμίδα σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτήν της Γκίζας.
Η επιστήμονας σκοπεύει τώρα να επισκεφθεί την Αίγυπτο, με σκοπό να μελετήσει και από κοντά τις τοποθεσίες που τόσο καιρό παρατηρούσε μέσω Google Earth.
Η μία τοποθεσία βρίσκεται κοντά στην πόλη Αμπού Σίντουμ και η άλλη 140 χιλιόμετρα μακριά της, και οι δύο νότια της σημερινής πρωτεύουσας.
Η ίδια, μιλώντας στο Skynews τόνισε τη σημασία των ευρημάτων της και την ανάγκη εξακρίβωσής τους, όπως και τη σημαντικότητα του μέρους, μια και όλες οι πυραμίδες για τις οποίες γνωρίζουμε είναι μόνον γύρω από το Κάιρο.
Τον περασμένο Μάιο, μία ακόμα επιστήμονας, η Αμερικανίδα αιγυπτιολόγος Dr Sarah Parcak ανακάλυψε, επίσης με τη βοήθεια του to Google Earth, άλλες 17 χαμένες πυραμίδες.
Επιπλέον, η Micol ανακάλυψε υποβρύχια πόλη στο Μεξικό, κοντά στη χερσόνησο Γιουκατάν.
protothema.gr

Όμορφα Ελληνικά μέρη που αξίζει να επισκευφθούμε ...έστω και για λίγο :
** ΠΑΤΜΟΣ το νησί της Αποκάλυψης του Αγίου Ιωάννη :
Την περιτριγυρίζουν 5-6 μικρά νησάκια , όπως  το Μαράθι , Τα Τηγανάκια και  το Αρκιούς....
** Νήσος ΝΙΣΥΡΟΣ το νησί του Αιγαίου μοναδικό με ενεργό σήμερα Ηφαίστειο με ένα οδιπορικό στην Νικειά και την Εμπορειά ....
*** Το  μικρό χωριό ΜΗΛΙΑ  στο Ν. Γρεβενών με τι Παλαιοντολογικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ...
** Το Γυναικείο μοναστήρι Παναγίας της Παντάνασας στην Κρήτη ...ανάμεσα δριαδρομής Χανιά - Λασίθι.. ...  με 9  μοναχές  σήμερα ...
*** Ι.Μονή Έλωνας στην Ερμιόνη .....  Αρκαδίας ...(γυναικεία μονή ...)
*** Ι.Μονή Παναγίας Σεπετού στο Ν. Ηλείας ...(γυναικεία μονή ...)
*** Ιερά Μονή Παναγίας του Βράχου ..στην Νεμέα ...
*** Επίσης , ... Παναγία Βουλκανιώτισσα ανδρική Ι.Μ. Βουλκάνου Ν. Μεσσηνίας , Ι.Μ. Παναγίας Δημοβιώτισσας ,, στην Δίμιοβα  Μεσσηνίας , Ι.Μ. Παναγίας Ελεήστρας στην Κωρώνη ,  Ι.Μ. Παναγίας Γράψας , και Ι.Μ. Παναγίας Σμαρδιακιώτισσας στην Μεσσηνία κ.λ.π. ...

*** ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΧΩΡΙΟΥΣ ΠΡΟΔΩ...
Με το αίτημα της επιμήκυνσης αποπληρωμής του χρέους να έχει πέσει ουσιαστικά στο τραπέζι μετά το δημοσίευμα των Financial Times, το υπουργείο Οικονομικών σπεύδει να κλείσει το βαρύ πακέτο των σκληρών μέτρων, ύψους 11,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να το παραδώσει, ίσως και το Σαββατοκύριακο, στους πολιτικούς αρχηγούς, από τους οποίους θα πρέπει να πάρει το πράσινο φως.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Στουρνάρας, θα έχει έτοιμο «ενάμιση πακέτο», καθώς ετοιμάζει και δέσμη εναλλακτικών μέτρων, από την οποία θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής, σε περίπτωση που οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης εκφράσουν αντιρρήσεις για κάποια από τα προτεινόμενα.
Σε κάθε περίπτωση το όλο θέμα θα πρέπει να κλείσει πριν από την Τρίτη, οπότε και φθάνει στην Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ θα ακολουθήσουν οι επισκέψεις Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι. Είναι γνωστό ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να παρουσιάσει πρώτα ένα «αξιόπιστο» πρόγραμμα μέτρων και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό ατού στο αίτημα για επιμήκυνση μέχρι το 2016. Στο πλαίσιο αυτό, εξάλλου, η κυβέρνηση σκοπεύει να διεκδικήσει να γίνει η χρηματοδότηση των τραπεζών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, έτσι ώστε να μειωθεί το χρέος κατά 50 δισ. ευρώ.
Βεβαίως ένα τέτοιο σχέδιο αγνοεί ηθελημένα την υφεσιακή πραγματικότητα, η οποία, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις αναμένεται να επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα.
Πάντως η πρώτη απάντηση από τη γερμανική πλευρά ήταν ένα ηχηρό «nein», δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ. Στο Βερολίνο, πάντως, φαίνεται ότι έχει ανάψει για τα καλά η συζήτηση περί το δέον γενέσθαι στην περίπτωση της Ελλάδας, με καθημερινές πλέον δηλώσεις θεσμικών νυν και πρώην εκπροσώπων.
Όσον αφορά το θέμα μιας νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, το τοπίο παραμένει θολό, καθώς οι ενδοκυβερνητικές εντάσεις παραμένουν ενεργές και μπορούν ανά πάσα στιγμή να οδηγήσουν σε κρίση, ενδεχόμενο το οποίο κατά κανένα τρόπο δεν θα ήθελε ο Α. Σαμαράς.
Σημαντικότερο εμπόδιο αναμένεται να είναι η ψήφιση των μέτρων στη Βουλή, καθώς βουλευτές τόσο του ΠΑΣΟΚ (Σκανδαλίδης, Τζάκρη) όσο και της ΔΗΜΑΡ (Βουδούρης, Μιχελογιαννάκης), έχουν διατυπώσει ενστάσεις και έχουν απειλήσει με καταψήφιση. Μιλώντας, πάντως, σήμερα, στο ΒΗΜΑ 99,5 ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλης, υποστήριξε ότι πιθανή καταψήφιση δεν συνεπάγεται και πτώση της κυβέρνησης, την οποία, όπως είπε, το κόμμα του εξακολουθεί να στηρίζει.
Η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να δείξει έργο στους δανειστές, επισπεύδει εν μέσω θέρους, τις αποκρατικοποιήσεις και προχωρά το θέμα των τραπεζών, υπό τις απειλές κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ για ειδικά δικαστήρια και ανατροπή των επιλογών αυτών σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Στο κοινωνικό πεδίο, ήδη από σήμερα οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται μέσω του taxisnet για τον αριθμό και το ύψος των δόσεων του φόρου εισοδήματος, με τους περισσότερους να βρίσκονται σε απόγνωση λόγω των δυσανάλογων βαρών που καλούνται να σηκώσουν. Το επόμενο δίμηνο θα είναι καθοριστικό για τις διεθνείς εξελίξεις σχετικά με το «ελληνικό πρόβλημα», αλλά πολύ περισσότερο για τις ανοχές που διαθέτει η κοινωνία στη σκληρή λιτότητα που όχι μόνο δεν χαλαρώνει όσο περνάει ο καιρός, αλλά αντίθετα σκληραίνει και επιτείνεται.

*** ΣΙΣΟΚΟ: "ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΜΑΣ"


* Ο Ιμπραιμ Σισοκο σύμφωνα με δηλώσεις τόνισε πως η ομάδα θα προετοιμαστεί κατάλληλα για τους ομίλους...
Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το φιλικό με την Ανόρθωση,είπε: 
"Ήταν ένας καλός αγώνας, ήταν μία καλή προετοιμασία".
Για το ματς με τη Μάλαγα,είπε: 
"Αυτός είναι ο στόχος μας, όλοι θα προετοιμαστούμε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την Μάλαγα για να μπορέσουμε να παίξουμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ".
Για τους του Παναθηναϊκού,είπε: 
"Ήταν εξαιρετικοί οι φίλοι του Παναθηναϊκού, ήμασταν πολύ περήφανοι που τους είδαμε να μας υποστηρίζουν, μας βοήθησαν πολύ και μακάρι να τους έχουμε πάντα δίπλα μας"
Editorial: (greenarea team)

*** "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ" :
 Δηλώσεις έκανε ο επικεφαλής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, Γιάννης Αλαφούζος, μετά το φιλικό με την Ανόρθωση, ευχαριστώντας τους οπαδούς της ομάδας...Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Mετά το τέλος του παιχνιδιού,είπε: 
"Η παρουσία των οπαδών του Παναθηναϊκού στο σημερινό φιλικό ήταν εξαιρετική και ενδεικτική της σημασίας που έχει η συμπαράσταση τους. Δεν περίμενα να το δω αυτό. Επιθυμώ να τους ευχαριστήσω διότι βρίσκονται διαρκώς δίπλα μας και μας δείχνουν την αγάπη τους".
Για την δουλεία που γίνεται στην ΠΑΕ,είπε: 
"Είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα στο ξεκίνημα μας, όμως έχουμε βάλει τα πράγματα σε μία σειρά και με τη βοήθεια του κόσμου της ομάδας, προσπαθούμε να εξυγιάνουμε την ΠΑΕ".
Για τα παιχνίδια με την Μάλαγα, είπε: 
"Η Μάλαγα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, δεν είμαστε το φαβορί όμως μπορούμε να προκριθούμε. Το σημαντικότερο όπλο μας σε αυτή τη μάχη είναι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα".
Editorial: (greenarea team)

***  ΤΑ ΤΡΙΑΜΙΣΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ!!!  :

*
Διδάγματα από την Ιστορία

Η επελθούσα Κρίση που πλήττει την Ελληνική Οικονομία, και  συνεπώς και την Κοινωνία, με άμεση κατεύθυνση την διεύρυνση της Ύφεσης για μια ακόμη χρονιά, μας οδηγεί συχνά σε σκέψεις για τον τρόπο υπέρβασης αυτού του ορατού αδιεξόδου. Πολλά έχουν γραφεί και έχουν επίσης λεχθεί (Δόξα τω …Θεώ τα μέσα εκφράσεως έχουν πολλαπλασιαστεί σε απίστευτο βαθμό) για το πώς περιήλθαμε εδώ και πώς θα ξεφύγουμε από το αδιέξοδο…
Δύσκολες καταστάσεις οδηγούν σε δύσκολες σκέψεις για το αυριανό μας αδιέξοδο. Μάλιστα πολλοί καταφεύγουν σε αναφορές στην Οικονομική Ιστορία της Ευρώπης αλλά και του Κόσμου.  Για εμάς του Έλληνες συχνό πεδίο αναφοράς σε παρελθούσες οικονομικές κρίσεις αποτελεί η περίοδος της ξενικής Κατοχής των ετών 1941-1945, όταν η Ελλάς είχε καταληφθεί από τις Δυνάμεις του Άξονος (Γερμανία, Ιταλία και Βουλγαρία) που είχαν διαμελίσει την Χώρα και ο Ελληνικός Λαός βρισκόταν στο έλεος τους και την πορεία συνολικώς του Πολέμου.
Τότε είχε επιβληθεί στην Ελλάδα μια ιδιόμορφη οικονομική κατάσταση που οδήγησε στην απώλεια χιλιάδων ζωών κατά τον πρώτο χειμώνα της Κατοχής (1941-1942), κυρίως στον μεγάλο αστικό χώρο της Αττικής.
Ουσιαστικά στα χρόνια εκείνα κυριαρχούσαν στην κατεχόμενη Ελλάδα τριάμισυ νομίσματα:
1. Στις επίσημα κατεχόμενες περιοχές υπήρχαν οι κατοχικές δραχμές, που ήταν μόνο σε έντυπη μορφή (χαρτονομίσματα) και ήταν θύματα του άκρατου πληθωρισμού (κάτι που οδήγησε στην διαμόρφωση νέων με απίστευτα νούμερα τιμών, που έφταναν στο τέλος της Κατοχής τα …δισεκατομμύρια).
2. Σε πολλές από τις κατεχόμενες αλλά και στις ελεγχόμενες από Έλληνες αντάρτες περιοχές κυριαρχούσε ο …κανόνας του Χρυσού: η χρυσή Λίρα Αγγλίας αποτελούσε μέτρο οικονομικών συναλλαγών για πολλούς. Μάλιστα για την ευγενή ράτσα των Μαυραγοριτών η χρυσή Λίρα Αγγλίας ήταν η σταθερή αξία που με αυτήν αποτιμούσαν την πώληση ή την αγορά τροφίμων και άλλων αγαθών από εμπερίστατους Έλληνες.
3. Σε πολλές περιοχές με έντονη την αγροτική διαδικασία και παραγωγή υπήρχε ως μέσο οικονομικών συναλλαγών  η ανταλλαγή τροφίμων και άλλων αγαθών (ανταλλακτική οικονομία) μεταξύ των πολιτών. Αυτή η λύση εξάλειφε τις αδικίες των οικονομικών συναλλαγών, καθώς κάθε πολίτης έδινε από αυτό που είχε και έπαιρνε αγαθά που ήταν απαραίτητα για την επιβίωση του.
Για μία ακόμη φορά ο Έλληνας γνώριζε να συναλλάσσεται με διαφορετικά νομίσματα και να βρίσκει λύσεις που ευνοούσαν την βιολογική και την οικονομική του επιβίωση. Δεν περιορίστηκε σε μία μορφή νομίσματος αλλά επέλεξε, θέλοντας και μη, και προσαρμόστηκε στην νέα πραγματικότητα. Μάλιστα μπορούσε να συνδυάσει και τους τρεις αυτούς τρόπους οικονομικής συναλλαγής: να έχει οικονομική συναλλαγή με το επίσημο εμπόριο με το κατοχικό πληθωριστικό χαρτονόμισμα, να δέχεται χρυσές λίρες ως σταθερό απόθεμα και να καταφεύγει και στην ανταλλαγή αγαθών όταν δεν μπορούσαν να δώσουν λύση οι άλλες προτάσεις.
Να αναφέρουμε επίσης πως υπήρχε και ένα άλλου είδους νόμισμα (για να δικαιολογήσουμε και τον …τίτλο του παρόντος άρθρου): αυτό ήταν το νόμισμα των στρατιωτικών Αρχών Κατοχής που αφορά τόσο το νόμισμα που χρησιμοποιούσαν οι Κατακτητές στις ελεγχόμενες από την κατοχική Κυβέρνηση περιοχές της Ελλάδος, αλλά και το νόμισμα των περιοχών που ήδη είχαν ενσωματώσει στο Κράτος τους οι κατακτητές (όπως οι Ιταλοί στα κατεχόμενα από αυτούς Επτάνησα ως τον Σεπτέμβριο του 1943, όταν τους εξεδίωξαν με αιματηρό τρόπο οι Γερμανοί, αλλά και στη κατεχόμενη από τους Βουλγάρους και ενσωματωμένη στο βουλγαρικό Κράτος περιοχή της Θράκης και της Μακεδονίας, όπου οι κατακτητές Βούλγαροι εφάρμοσαν εκτενές σχέδιο εκβουλγαρισμού ή διωγμού των Ελλήνων).
Τότε μπορούμε να μιλάμε για τριάμισυ νομίσματα που επικρατούσαν τότε και έδιναν μία εικόνα περίεργης οικονομίας στα χρόνια της Κατοχής. Και όμως μέσα σε αυτήν την ερμαφρόδιτη κατάσταση οι Έλληνες έδειξαν ότι αντέχουν και μπορούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που επέφερε η ζοφερή εκείνη κατάσταση. Βέβαια οι θάνατοι από λιμό στον πρώτο χειμώνα της Κατοχής ήταν ένα πλήγμα στην ζωή των Ελλήνων αλλά και ένα σημείο εφιαλτικής αναφοράς από τους σημερινούς Έλληνες.
Πάντως η ύπαρξη σε μεγάλο βαθμό της ανταλλακτικής οικονομίας έσωσε χιλιάδες συμπατριώτες μας τότε από τον θάνατο, την πείνα ή την εξαθλίωση (κάτι που ήταν υπαρκτή και συνήθης πραγματικότητα για πολλά σημεία του ελλαδικού και του ευρύτερου ελληνικού κόσμου στην προβιομηχανική εποχή, όταν τα ελληνικά χωριά είχαν κατακτήσει  σπουδαία βήματα Αυτάρκειας και έτσι ξεπερνούσαν το θέμα της επιβίωσης -σήμερα η αυτάρκεια αυτή φαντάζει ως μακρινό παρελθόν με τους κατοίκους των χωριών μας να εξαρτώνται από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τις εισαγωγές από το Εξωτερικό, άρα η αυτάρκεια είναι μία μακρινή ανάμνηση- αν και η παρούσα κρίση επαναφέρει λύσεις απόκτησης αυτάρκειας σε πολλούς συμπατριώτες μας).
Παρουσιάσαμε αυτήν την μικρή αναδρομή στην Οικονομική μας Ιστορία μπορεί να προσφέρει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που προκύπτουν ιδιαίτερα σήμερα που πολλοί καταφεύγουν στην οικόσιτη οικονομία ή  κάποιοι παράγοντες της Οικονομίας μιλούν για την ύπαρξη δύο νομισμάτων εντός της Ελλάδος (αλλά και σε άλλες προβληματικές οικονομικά χώρες της Ευρωζώνης), που το ένα θα λειτουργεί ως σκληρό και το άλλο, για εγχώρια διευκόλυνση, ως μαλακό και εύκολο στην υποτίμηση. Παράλληλα αυξάνεται η χρήση της ανταλλακτικής οικονομίας, ιδιαίτερα στις περιφέρειες με έντονη αγροτική ή βιοτεχνική παραγωγή.
Ας βάλουμε την αντιστοίχιση με τα όσα γράψαμε για την Οικονομία της Κατοχής:
α. Στην θέση της Χρυσής Λίρας είναι το σκληρό Ευρώ.
β. Στην θέση του κατοχικού πληθωριστικού χαρτονομίσματος το ευάλωτο νέο εγχώριο νόμισμα που λύνει προβλήματα αλλά αφήνει άλυτα άλλα πολλά.
γ. Στην θέση της ανταλλακτικής οικονομίας παραμένει η ίδια αντίληψη που ικανοποιεί πλήθος οικονομικών αναγκών.
Οι συγκρίσεις …δικές σας.
 
Γεώργιος Διον . Κουρκούτας  -  Καθηγητής Φιλόλογος

Πηγή : http://beneas13.blogspot.gr/2012/08/blog-post_16.html

***  AΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ FUND ΤΟΥ SOROS!  :

*

***Παναγιώτης Μίχαλος, νυν γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίαςτης τρικομματικής κυβέρνησης. Διορίστηκε σε αυτή τη θέση με αρμοδιότητα το real estate, την ώρα που ξεκινά η «αξιοποίηση» της κρατικής περιουσίας. Ο κ. Μίχαλος, σύμφωνα με το βιογραφικό του (διαβάστε το εδώ), ίδρυσε την Εταιρία Επενδύσεων για την Νοτιοανατολική Ευρώπη της Soros Real Estate Partners, της οποίας ήταν Διευθύνων Σύμβουλος από το 2002 ως το 2004.
Συνεργάτης του κερδοσκόπου Soros δηλαδή, αφού ήταν σε fund του και μάλιστα για το real estate, του ανθρώπου που μπαινόβγαζε ο Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή και στο Μαξίμου για να μιλήσουν για ..«πράσινη ανάπτυξη».
Μάλιστα, κάποιοι λένε ότι ο νέος γγ Διεθνών Οικονομικών προετοίμαζε το έδαφος στην Ελλάδα κάθε φορά που θα ερχόταν ο Soros. Ο κ. Μίχαλος ήταν Σύμβουλος του Υπουργού (τότε) Α. Σαμαρά στο Υπουργείο Εξωτερικών 1990-1991.olympia  

***  Η οικογένεια της Μυρτώς σηκώνει στις πλάτες της ένα ξεχαρβαλωμένο κράτος: “Δεν είναι ανήλικος ο Πακιστανός”!

 * Οι δύο ηρωϊκοί γονείς που χάρις την τόλμη τους και την δύναμη της ψυχής τους, αποκαλύφθηκε ένα σύστημα ελεεινής διαπλοκής που δρα εντός της χώρας. Από τους χλιδάτους επιχειρηματίες, τους τοπικούς άρχοντες, τους μεγαλοδημοσιογράφους και δικηγόρους, μέχρι τους μισέλληνες δολοφόνους με άσυλο που σέρνονται σαν ερπετά σε αυτά τα χώματα. Οι γονείς που δεν σώπασαν εμπρός σε δημάρχους, παράγοντες, εφημεριδάρες που ήθελαν την Μυρτώ θύμα της “κακιάς ώρας” και τις ολισθηρότητας των βράχων, συνεχίζουν ακόμα και αυτή την στιγμή τον αγώνα τους για να αποδείξουν ότι το ελεεινό κτήνος όχι μόνον δεν είναι ανήλικος, αλλά δολίως υποστηρίχθηκε στην εκδοχή του αυτή ώστε να έχει τα 
ευεργετήματα του νόμου.

Μόνοι εναντίον των καθαρμάτων που προδίδουν την πατρίδα για το μεροκάματο του δουλεμπορίου; ΟΧΙ. Στο πλευρό τους είναι όλη η Ελλάδα. Η βουβή πλειοψηφία που πλέον βράζει και αλίμονο στα ερπετά της διαπλοκής και της προδοσίας εάν ξεσπάσει.
Όσο και να προστατεύετε τον πιστό σας φονιά, θα συνθλιβείτε μαζί του.
Ζήσε Μυρτώ μου, ζήσε κορίτσι μου. Η Παναγιά να βάλει το χέρι Της, γιατί το αξίζεις. Και εσύ και οι άξιοι γονείς σου.
olympia  
eknation.blogspot.com


***  Ποιοι πλούτισαν από τα ελληνικά ομόλογα;  :
*
Φως στα χρυσοφόρα «παιχνίδια» που έκαναν κάποιοι με τα CDS ίσως ρίξει μια αίτηση κατάθεσης εγγράφων που ζητά από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο πρώην υπουργός και βουλευτής Α΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Πρόκειται για την ερώτηση «φωτιά» που είχε καταθέσει δύο φορές τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2011 προς τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, που όμως δεν έδωσε ποτέ τα στοιχεία που θα αποκάλυπταν (με ονόματα και διευθύνσεις) ποιοι κερδοσκόπησαν με τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και ποιοι τελικά πλούτισαν την ώρα που η χώρα βούλιαζε.
Η ερώτηση αυτή, αν απαντηθεί, θα λύσει και τα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος ήδη έχει ζητήσει τη δικαστική συνδρομή της Ελβετίας ώστε να διακριβωθεί η σχέση του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Αντρίκου Παπανδρέου με επενδυτική εταιρία του εξωτερικού, που έκανε αγοραπωλησίες ελληνικών CDS. Παράλληλα βέβαια με την απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, σύμφωνα με τις οποίες όλοι γνώριζαν ότι το «πρόγραμμα δεν έβγαινε».
Το «τέλειο έγκλημα» σε βάρος της Ελλάδας αναμένεται να ξεσκεπαστεί όταν δοθούν οι απαντήσεις, αφού θα φανεί ποιοι είναι αυτοί που κερδοσκόπησαν αρχικά και ποιοι ξεφορτώθηκαν τα ελληνικά ομόλογα που είχαν πριν από το PSI (το «κούρεμα»), φορτώνοντας τις περισσότερες ζημιές στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία. Έτσι θα δοθεί και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η απάντηση στο πιεστικό ερώτημα (που εξέφρασε και ο κ. Ρουμελιωτης), γιατί δηλαδή ενώ ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν πρότεινε και είχε ετοιμάσει σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους, ταυτόχρονα με την υπογραφή του Μνημονίου κάποιοι (κυρίως το Βερολίνο) ήταν αντίθετοι, για να κερδίσουν χρόνο και να «ξεφορτωθούν» (προφανώς) τα ελληνικά ομόλογα.
Ο κ. Παυλόπουλος στην ερώτησή του αρχικά αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης, τονίζοντας: «Στις 2/11/2011 υπέβαλα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 133 του Κανονισμού της Βουλής, την υπ’ αριθμ. 232/2-11-2011 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 232/2-11-2011 end_of_the_skype_highlighting Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον κ. υπουργό Οικονομικών.
Επειδή εντός της, κατά τον Κανονισμό της Βουλής, τασσόμενης στη Διοίκηση ειδικής προθεσμίας προς απάντηση τα ζητηθέντα έγγραφα δεν μου είχαν κοινοποιηθεί, επανακατέθεσα, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 134 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής, την ως άνω Αίτηση με τη μορφή Επερώτησης (αρ. Πρωτ. 12/12-12-2011). Ουδέποτε όμως ο τότε αρμόδιος υπουργός δέχθηκε, κατά προφανή παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, να προσέλθει στη Βουλή προς συζήτηση της κατά τ’ ανωτέρω Επερώτησης. Στο μεταξύ, και συγκεκριμένα στις 22/12/2011, μου κοινοποιήθηκε, προδήλως εκπροθέσμως, το με αρ. πρωτ. 2/75546/0023/7-12-2011 έγγραφο του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, με το οποίο, κατ’ ουσία, ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να καταθέσει όλα τα στοιχεία τα οποία είχα ζητήσει με την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, την οποία προανέφερα».
Στη συνέχεια o πρώην υπουργός αναφέρεται στην υπόθεση Ρουμελιώτη – Παπανδρέου επισημαίνοντας: «Εν όψει των ανωτέρω και ύστερα από τις πρόσφατες, συναφείς προς την παρούσα Αίτηση, δηλώσεις – καταγγελίες τού, κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, εκπροσώπου της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη, επανακαταθέτω κατά τη νέα Βουλευτική Περίοδο, επικαιροποιημένη καταλλήλως, την αρχική Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, η οποία έχει πλέον ως εξής: Προκειμένου να γίνει γνωστή η εξέλιξη της σύνθεσης του δημόσιου χρέους της χώρας κατά την τελευταία τετραετία, καθώς και προκειμένου να διαφανεί αν, σε ποιο βαθμό και μέσω ποίων, ενδεχομένως, επιχειρήθηκαν, στον τομέα αυτόν, κερδοσκοπικά παίγνια σε βάρος της Εθνικής Οικονομίας (π.χ. Ελληνικών Ασφαλιστικών Ταμείων, Ελληνικών Τραπεζών κ.λπ.), ιδίως σε περιόδους λήψης εξαιρετικά κρίσιμων οικονομικών αποφάσεων».
Τέλος ο κ. Παυλόπουλος ζητά και πάλι την κατάθεση των ακόλουθων εγγράφων με τα αντίστοιχα στοιχεία:
I. Πρώτον, αναλυτικό πίνακα από τον οποίο να προκύπτει ποιοι ήταν, διαδοχικώς, οι κάτοχοι ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στις 31/12/2008, στις 31/12/2009, στις 30/4/2010, στις 31/12/2010, στις 30/9/2011 και στις 31/12/2011. Συγκεκριμένα:
Α. Ζητώ από τον πίνακα αυτόν και τ’ αντίστοιχα στοιχεία να προκύπτει, σαφώς και μ’ εξειδικευμένο τρόπο, η ονομαστική αξία των ομολόγων που κατείχαν κατά τις περιόδους αυτές τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, οι Ελληνικές Τράπεζες, οι Ελληνες ιδιώτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα), οι Τράπεζες της αλλοδαπής και οι Διεθνείς Χρηματοοικονομικοί Οργανισμοί στις συγκεκριμένες ημερομηνίες χωριστά.
Β. Ζητώ δε, ειδικώς για της Τράπεζες της αλλοδαπής, η ομαδοποίηση ως προς τις συγκεκριμένες, ανωτέρω προσδιοριζόμενες, ημερομηνίες να γίνει με βάση τη χώρα της έδρας τους.
II. Δεύτερον, αναλυτική κατάσταση, από την οποία να προκύπτει η ημερομηνία έκδοσης και λήξης των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που προσδιορίζονται στο προηγούμενο αίτημά μου. (Από την “Δημοκρατία”)
***

*** απο την βιντεοθηκη μας :  Trapezounta 2012 3o year H Παναγία των Ποντίων στην Τραπεζούντα 2012 3η χρονιά: http://youtu.be/xiyVGg2E_cw



Εορτασμός Παναγίας Σουμελά Τραπεζούντα 2012 :

http://youtu.be/8haZSmjURew



~** εορτασμός 15αύγουστος 2012 : http://youtu.be/7F_S_U5QSUY





Τρία πράγματα πρέπει νά θυμᾶται κανείς ὅταν βρίσκεται στήν ἐξουσια:
1. Ὅτι κυβερνάει ἀνθρώπους
2.Ὅτι πρέπει νά διαχειρίζεται τήν ἐξουσία μέ τόν νόμο
3.Ὅτι ΔΕΝ θά κυβερνᾶ αἰώνια." Ἀγάθων Ἀθηναῖος τραγικός ποιητής

*** Τοκετός: Αυτά που δεν σας έχει πει κανείς για μετά τη γέννα :
* Η εγκυμοσύνη σε λίγο φτάνει στο τέλος της και μια νέα φάση στη ζωή σας ξεκινά. Είστε σίγουρη ότι ξέρετε ακριβώς τι να περιμένετε;
της Ελένης Καραγιάννη
Η στιγμή του τοκετού σίγουρα είναι μαγική. Όχι, όμως, τόσο ώστε να έχει τη δυνατότητα να σας κάνει να επιστρέψετε στη ζωή -και το σώμα- που είχατε πριν μείνετε έγκυος σαν να μπήκατε σε χρονομηχανή. Για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως, σας ενημερώνουμε για οχτώ πράγματα που πιθανότατα κανείς δεν σας έχει πει να περιμένετε ότι θα σας συμβούν μετά τη γέννα.
1. Όσο βρίσκεστε στο μαιευτήριο, δεν θα νιώθετε σαν να είστε σε spa. Όλες οι μέλλουσες μαμάδες γνωρίζουν ότι η διαδικασία του τοκετού θα έχει μία δόση πόνου. Εκείνο που δεν σκέφτονται είναι ότι μία ακόμη -μικρότερη- δόση θα υπάρχει και αργότερα. Στην περίπτωση που κάνετε καισαρική, τότε ο οργανισμός σας θα έχει να αναρρώσει από μια κανονική επέμβαση. Αλλά, ακόμα κι αν κάνετε φυσιολογικό τοκετό, οι πιθανότητες να έχετε τομές και ράμματα είναι πολλές, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα νιώθετε ερεθισμό και πρήξιμο, οπότε δεν θα είστε και τόσο άνετα. Ευτυχώς, ο οργανισμός σας αμέσως μετά τον τοκετό θα κάνει έναν «αγώνα δρόμου» για να επανέλθει και η βελτίωση θα είναι αισθητή κάθε μέρα και περισσότερο.
2. Η κοιλιά σας δεν θα γίνει επίπεδη σε μία μέρα. Η μήτρα σας χρειάζεται περίπου έξι εβδομάδες για να αποκτήσει ξανά το αρχικό της σχήμα και μέγεθος, οπότε θα δείχνετε σαν να είστε τουλάχιστον πέντε μηνών έγκυος για αρκετό καιρό ακόμα. Ωστόσο, ήδη μία εβδομάδα μετά τον τοκετό, θα έχετε χάσει αρκετό βάρος και η κοιλιά θα αρχίσει να «πέφτει». Αν κάνετε καισαρική, θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο, ώστε να θρέψουν η τομή και οι μύες. Το «κλειδί» για να αποκτήσετε ξανά γρήγορα τη σιλουέτα που είχατε πριν μείνετε έγκυος και να φορέσετε το παλιό σας τζιν δεν είναι άλλο από τη γυμναστική, γι’ αυτό ξεκινήστε κάποιο είδος άσκησης αμέσως μόλις το επιτρέψει ο γυναικολόγος σας.
3. Η πρώτη φορά που θα ανεβείτε στη ζυγαριά μετά τη γέννα, ίσως σας επιφυλάσσει μια μικρή απογοήτευση. Όταν επέστρεψα στο σπίτι από το μαιευτήριο μετά τη γέννηση του γιου μου, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ανέβω στη ζυγαριά. Δεδομένου ότι το μωρό ζύγιζε 3.150 γραμμάρια, πίστευα ότι θα είχα χάσει τουλάχιστον πέντε-έξι κιλά από αυτά που πήρα στην εγκυμοσύνη. Όμως, είχα χάσει μόλις τέσσερα! Στην πραγματικότητα, χρειάζεται αρκετός χρόνος για να εξαφανιστεί το επιπλέον βάρος, ο οποίος μάλιστα έχει άμεση σχέση με τον αριθμό των κιλών που πρέπει να χαθούν. Με πιο απλά λόγια, όσο περισσότερα κιλά πήρατε στην εγκυμοσύνη, τόσο περισσότερο θα πρέπει να περιμένετε (και να προσπαθείτε) για να επανέλθετε στα φυσιολογικά σας. Ένα υγιεινό, ισορροπημένο διαιτολόγιο θα σας βοηθήσει να χάσετε το επιπλέον βάρος, αλλά και να αντεπεξέλθετε στις ενεργειακές ανάγκες που θα προκύψουν από τις αυξημένες υποχρεώσεις σας.
4. Μια απλή επίσκεψη στην τουαλέτα μπορεί να αποδειχτεί δυσάρεστη εμπειρία. Η πρώτη επίσκεψη στην τουαλέτα είναι κάτι που αγχώνει τις νέες μητέρες, σχεδόν όσο και ο τοκετός. Η λύση δεν είναι να προσπαθήσετε να την αναβάλλετε όσο το δυνατόν περισσότερο, αφού κάτι τέτοιο είναι πιθανό να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, που με τη σειρά της θα επιδεινώσει κι άλλο την κατάσταση. Αντίθετα, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πίνετε άφθονο νερό και να τρώτε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες (όπως φρούτα και λαχανικά), που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Εάν υποφέρατε από αιμορροΐδες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν αποκλείεται η κατάσταση να επιδεινωθεί μετά από ένα φυσιολογικό τοκετό. Τα καλά νέα είναι ότι, μόλις το σώμα αναρρώσει από τη γέννα, οι πιθανότητες να εξαφανιστούν όσο ξαφνικά έκαναν την εμφάνισή τους είναι πολλές. Τα κακά νέα είναι ότι μέχρι τότε θα σας ταλαιπωρούν. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση είναι, πρώτα από όλα, να φροντίσετε τη ρύθμιση των κενώσεων με την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και, στη συνέχεια, να εφαρμόζετε τοπικά ειδικά διαλύματα και καταπραϋντικές κρέμες. Επίσης, η επαφή με κρύο νερό ανακουφίζει από την ενόχληση.
5. Δεν θα μπορείτε να αναγνωρίσετε το στήθος σας (και θα πονάει, επίσης!). Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να θηλάσετε, το στήθος σας είναι προγραμματισμένο να «κατεβάσει» γάλα και αυτό θα κάνει. Τρεις-τέσσερις μέρες μετά τον τοκετό, η παραγωγή γάλακτος θα σας κάνει να το νιώθετε πρησμένο, σκληρό και ευαίσθητο. Μην ξεχάσετε να φοράτε συνέχεια ένα εφαρμοστό, υποστηρικτικό σουτιέν (ναι, ακόμα και τη νύχτα). Την πέμπτη μέρα, ο πόνος και το πρήξιμο αρχίζουν να υποχωρούν και το στήθος επιστρέφει στο κανονικό του μέγεθος μετά από μία εβδομάδα έως δέκα μέρες.
6. Η ευτυχία της μητρότητας δεν θα αποτυπώνεται στον καθρέφτη σας. Αν περνάτε τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης γκρινιάζοντας για τη φαρδιά λεκάνη, τις πρησμένες γάμπες και τους γεμάτους κυτταρίτιδα μηρούς σας, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσετε. Τουλάχιστον, τα μαλλιά σας είναι πιο πλούσια και στιλπνά από ποτέ και η επιδερμίδα σας λάμπει. Κάτι που δεν θα μπορούσε κανείς να σας υποσχεθεί ότι θα εξακολουθεί να συμβαίνει και μετά τη γέννα. Η απώλεια μαλλιών -ή «διάχυτη αλωπεκία», όπως ονομάζεται επιστημονικά- είναι πολύ συχνό φαινόμενο κατά το διάστημα που ακολουθεί το πέρας της εγκυμοσύνης. Μετά από μια μεγάλη φάση ανάπτυξης, η τριχοφυΐα αναστέλλεται για λίγο, για να επανέλθει σε μια φυσιολογική κατάσταση λίγους μήνες μετά. Πολύ σπάνια, η τριχόπτωση μπορεί να είναι αρκετά έντονη ώστε να αφήνει ευδιάκριτα κενά στο κεφάλι, αλλά ακόμα σπανιότερα προκαλεί μόνιμο πρόβλημα. Όσο για το δέρμα, η επίδραση των ορμονικών αλλαγών της λοχείας στην επιδερμίδα, κάποιες φορές μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση ακμής ή την επιδείνωσή της εφόσον προϋπήρχε. Πρόκειται, επίσης, για ένα πρόβλημα που θα ξεπεραστεί από μόνο του σε μερικές εβδομάδες, όταν αποκατασταθεί η ισορροπία στα επίπεδα των ορμονών. Μέχρι τότε, να καθαρίζετε σχολαστικά το πρόσωπο πρωί και βράδυ και να το φροντίζετε με προϊόντα που έχουν μη φαγεσωρογόνο σύνθεση.
7. Θα υπάρχουν στιγμές που θα νομίζετε ότι έχετε τρελαθεί! Οι αλλαγές στη διάθεση είναι ένα πολύ συνηθισμένο χαρακτηριστικό της λοχείας. Πρόκειται για τα διάσημα «baby blues», που ξεκινούν γύρω στην τρίτη μέρα από τον τοκετό και διαρκούν περίπου δύο εβδομάδες. Στη φυσιολογική μορφή τους, προκαλούν στη λεχώνα κάθε τόσο την αίσθηση ότι δεν είναι ικανή να ελέγξει τα νεύρα και τα συναισθήματά της. Αν η κατάσταση είναι πιο σοβαρή ή διαρκεί περισσότερο χρόνο, τότε δεν αποκλείεται να πρόκειται για επιλόχειο κατάθλιψη, μια κατάσταση που χρήζει ιατρικής αντιμετώπισης.
8. Τις περισσότερες μέρες δεν θα χρειάζεται να βγάλετε τις πιτζάμες σας. Περιμένετε πώς και πώς να απαλλαγείτε από τη φουσκωμένη κοιλιά, για να επιστρέψετε στις παλιές σας συνήθειες, να ξαναβγείτε με τις φίλες σας, να πάτε πάλι βόλτες και εκδρομές, χωρίς να λαχανιάζετε μόλις περπατήσετε δέκα μέτρα. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο ακόμα. Καλύτερα οραματιστείτε την εικόνα σας για τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό ως εξής: Το σπίτι μοιάζει σαν βομβαρδισμένο, με ριλάξ, πάνες, μαξιλάρια και σακούλες από δώρα πεταμένα από εδώ κι από εκεί. Εσείς είστε άλουστη, αμακιγιάριστη και ξενυχτισμένη και συνεχίζετε να φοράτε τις πιτζάμες σας, μολονότι είναι έξι το απόγευμα. Όμως, όλα αυτά ανήκουν στο στάδιο της προσαρμογής σας σ’ αυτή την καινούργια υπέροχη φάση της ζωής σας, στη μητρότητα. Γι’ αυτό, βάλτε σε προτεραιότητα τη φροντίδα του μωρού και του εαυτού σας, προσπαθήστε να ξεκουράζεστε όταν αυτό κοιμάται -αντί να βάζετε ηλεκτρική σκούπα και πλυντήριο- και πείτε διακριτικά σε συγγενείς και φίλους ότι θα θέλατε να τηλεφωνούν πριν εμφανιστούν στην πόρτα σας - εκτός αν έρχονται διατεθειμένοι να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού ή τα ψώνια στο σουπερμάρκετ. Σύντομα, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να βάλετε μια σειρά σ’ αυτό που προσωρινά αποκαλείτε «χάος».

~**
~*** Πες μου την ομάδα να σου πω τον κίνδυνο

Με την ομάδα αίματος κάθε ανθρώπου σχετίζουν οι επιστήμονες τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια

~ Δεν κινδυνεύει εξίσου η καρδιά όλων των ανθρώπων. Μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος καρδιοπάθειας ποικίλει ανάλογα με την ομάδα αίματος στην οποία ανήκει κάθε άνθρωπος. Τον μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν όσοι ανήκουν στη σπανιότερη ομάδα ΑΒ και τον μικρότερο όσοι ανήκουν στην ομάδα 0.
Όπως μετέδωσε το BBC, οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Λου Τσι της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology, δεν γνωρίζουν για ποιo λόγο υπάρχει αυτή η διαφορά στον βαθμό κινδύνου και υποθέτουν ότι διάφοροι βιολογικοί μηχανισμοί θα μπορούσαν να εξηγήσουν τη σχέση ανάμεσα στην ομάδα αίματος και την καρδιά.
Οι επιστήμονες μελέτησαν στοιχεία από σχεδόν 90.000 άτομα ηλικίας 30 έως 75 ετών, για μία περίοδο τουλάχιστον 20 ετών.
Όπως διαπίστωσαν, οι άνθρωποι που ανήκουν στις ομάδες Α, Β και ΑΒ, κινδυνεύουν περισσότερο από στεφανιαία νόσο σε σχέση με όσους έχουν αίμα της πιο κοινής ομάδας 0.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος (αυξημένος κατά 23% κατά μέσο όρο) αφορά τα άτομα της ομάδας ΑΒ, ενώ για τα άτομα της ομάδας Β ο κίνδυνος είναι αυξημένος κατά 11% και της ομάδας Α κατά 5%.
Όπως είπε ο Τσι, αν και οι άνθρωποι δεν μπορούν να αλλάξουν την ομάδα του αίματός τους, τα νέα ευρήματα θα βοηθήσουν τους γιατρούς να εντοπίσουν καλύτερα τους ασθενείς με μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιοπάθειας.
«Είναι καλό να γνωρίζει κανείς την ομάδα του αίματός του, όπως θα έπρεπε να ξέρει το επίπεδο της χοληστερόλης του ή της πίεσής του. Όταν κανείς ξέρει ότι αντιμετωπίζει υψηλότερο κίνδυνο, μπορεί να αλλάξει τον τρόπο ζωής του, τρώγοντας πιο σωστά, ασκούμενος και μην καπνίζοντας» όπως επισήμανε και πρόσθεσε ότι ήδη μελετάται αν οι διαφορετικές ομάδες αίματος αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο στις αλλαγές του στιλ ζωής.
Οι επιστήμονες έχουν ενδείξεις ότι ο τύπος αίματος Α σχετίζεται με υψηλότερα επίπεδα «κακής» χοληστερόλης (λιποπρωτεϊνης χαμηλής πυκνότητας- LDL), ενώ ο τύπος αίματος ΑΒ σχετίζεται με μεγαλύτερη πιθανότητα χρόνιας φλεγμονής που επίσης προξενεί ζημιά στα αιμοφόρα αγγεία.
Αντίθετα, μία ουσία που ευνοεί τη ροή του αίματος, μπορεί να είναι αυξημένη και να δρα προστατευτικά στα άτομα με ομάδα αίματος 0.  
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

~*** Νίκη, γκολ και χαμόγελα για την εθνική στο 3-2 επί της Νορβηγίας
~ Παραγωγική και θεαματική παρουσιάστηκε η ανανεωμένη εθνική του Φερνάντο Σάντος στο φιλικό κόντρα στη Νορβηγία στο Όσλο, για τουλάχιστον 60 λεπτά. Οι Ελληνες διεθνείς επιβλήθηκαν με 3-2 της αντιπάλους τους, στον αγώνα που έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τα προκριματικά του Μουντιάλ τς Βραζιλίας το 2014, που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο.  Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και μόλις στο 7' άνοιξε το σκορ, όταν ο Τοροσίδης σέντραρε από δεξιά και ο τερματοφύλακας... μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα.  Τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε και το 0-2, με φάουλ του Τοροσίδη και κεφαλιά του -εντελώς- αμαρκάριστου Κυριάκος Παπαδόπουλου. Η Νορβηγία κατάφερε να μειώσει σχεδόν αμέσως, αφού στο 13' και σε φάση διαρκείας, το σουτ του Χάνγκελαντ κατέληξε στα διχτυα του Καρνέζη, ενώ στο 37' είχε δοκάρι με κεφαλιά του Αμπντελάουε.    Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο νεοεισελθών Κώστας Μήτρογλου έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες, όμως την τρίη φορά που βρέθηκε σε θέση βολής (56') σούταρε και πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Εθνική ομάδα.   Στο 75' και σε σέντρα του Ελγιουνουσί, ο Ρίισε έφτασε πρώτος στην μπάλα και μείωσε σε 2-3 που ήταν και το τελικό σκορ.
ΝΟΡΒΗΓΙΑ (Εγκιλ Όλσεν): Γιάρστεϊν, Χόγκλι, Χάνγκελαντ, Ντεμίντοφ (38' Ρόνγκε), Ρίισε, Χένρικσεν (46' Αϊκρεμ), Πέντερσεν (46' Γκριντχάιμ), Γκρίντχεϊμ, Ελγιουνουσί, Χούσεκλεπ (63' Μπράατεν), Αμπντελάουε (63'Σόντερλουντ).
ΕΛΛΑΔΑ(Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (46' Βύντρα), Σπυρόπουλος (81' Σιόβας), Παπασταθόπουλος, Κυρ. Παπαδόπουλος, Μανιάτης (46' Νίνης), Τζιόλης (81' Δημούτσος), Κατσουράνης, Φορτούνης, Σαλπιγγίδης (70' Χριστοδουλόπουλος), Σαμαράς (46' Μήτρογλου).
Ήττα Λιθουανίας, Λετονίας και νίκη Ουαλίας,Δανίας
Σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στη Ποντγκόριτσα, το Μαυροβούνιο επικράτησε της Λετονίας με σκορ 2-0. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Γιόβετιτς στο 36΄ και Κασαλικα στο 76΄. Η αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας στον 7ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, Λετονία, φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων.
Στο Κάρντιφ, η Ουαλία ηττήθηκε από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη με 2-0. Τα τέρματα της αντιπάλου της εθνικής μας, σημείωσαν οι Ιμπίσεβιτς (21΄) και Στεβάνοβιτς (54΄).
Παράλληλα στην Κοπενχάγη η Δανία ηττήθηκε από τη Σλοβακία με 3-1. Το σκορ για τους γηπεδουχους άνοιξε στο 22ο λεπτό ο Μικελσεν, ενώ για την αντίπαλο της Εθνικής μας, αρχικά ισοφάρισε στο 63΄ ο Γιακούμπκο, στη συνέχεια ο Χάμσικ στο 72΄ έδωσε το προβάδισμα και στο 83΄ ο Γκουλντάν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Τέλος η ΠΓΔΜ επικράτησε της Λιθουανίας, που είναι και αντίπαλος της εθνικής, με σκορ 1-0. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Γκόραν Πάντεφ στο 54'.
~**  Φιλική νίκη της εθνικής Ελπίδων επί της Πολωνίας με 2-0
* Με τέρματα των Βέλλιου (51΄) και Διαμαντάκου (87΄) η Εθνική Ελπίδων επικράτησε 2-0 της αντίστοιχης της Πολωνίας, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στην Κοζάνη. Η Ελλάδα ήταν ανώτερη καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και έχασε την ευκαιρία να κερδίσει με ευρύτρο σκορ.  Το πρώτο τέρμα της ελληνικής ομάδας ήρθε στο 51΄ όταν ο Μάνταλος πάσαρε στον Βέλλιο, και ο επιθετικός της Έβερτον, απέφυγε τον τερματοφύλακα και έκανε το 1-0. Την απόκρουση του αγώνα έκανε ο Γιαννιώτης στο 87΄ στην κοντινή κεφαλιά του Γιάμροζ και στην αμέσως επόμενη φάση ο Διαμαντάκος με δυνατό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της Εθνικής.
ΕΛΛΑΔΑ: Γκέλιος (46΄ Γιαννιώτης), Τζανακάκης (46΄ Αποστολόπουλος), Ποτουρίδης, Λαγός (58΄ Μπάλλας), Μπουγαΐδης, Μάνταλος (58΄ Φουρλάνος), Πέτσος (58΄ Κατίδης), Λυκογιάννης (64΄ Πέλκας), Βέλλιος (70΄ Διαμαντάκος), Καραγκούνης, Βλαχοδήμος
ΠΟΛΩΝΙΑ: Καμίνσκι (46΄ Σκόβρον), Μάλαρτσικ, Μοντέλσκι (46΄ Μπαρτκόφσκι), Κούπις (46΄ Σταρζίνσκι), Κλιχ, Κριχόβιακ, Γιάμροζ, Κούχαρτσικ (46΄ Γιανκόφσκι), Ντζίβνιελ, Λούκασικ (46΄ Κοζέτσκι), Μπίρτεκ

***  Αλόη: Το μυστικό της μακροζωίας

* Το φυτό της αθανασίας ή το ελιξίριο μακροζωίας είναι τα ονόματα που δίνουν στην αλόη, ένα φυτό που χρησιμοποιήθηκε και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς και όχι μόνο.
Τι περιέχει
Το ζελέ της περιέχει πάνω από 75 γνωστά συστατικά:
Είναι πηγή βιταμινών, με κυριότερες τις Β, C, Ε και β-καροτίνη (πρόδρομο της βιταμίνης Α).
Περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κυρίως μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο και σελήνιο, αλλά και αμινοξέα, που είναι οι δομικοί λίθοι των πρωτεϊνών.
Είναι πλούσια σε σακχαρίτες, ένζυμα που βοηθούν στη διάσπαση της τροφής, στερόλες, ανθρακινόνες (παυσίπονες ουσίες) και σαλικυλικό οξύ. Χάρη στα συστατικά της, η αλόη διεισδύει βαθιά στο δέρμα, το καθαρίζει και αποτελεί φυσικό αναισθητικό.
Ενισχύει την ανάπτυξη νέων κυττάρων, βελτιώνει τη λειτουργία των ιστών και επουλώνει τα τραύματα.
Έχει αντιβιοτική, αντιμυκητιακή και αντιφλεγμονώδη δράση, τονώνει το ανοσοποιητικό, ηρεμεί το νευρικό σύστημα και αποτοξινώνει τον οργανισμό.
Πού βοηθά
Χρησιμοποιείται ως καταπραϋντικό σε διάφορους ερεθισμούς του δέρματος, όπως εγκαύματα, κάλους, ουλές, έρπη.
Ενυδατώνει, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει τη φυσική τους άμυνα.
Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την ακμή.
Επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος.
Καταπολεμά τη φαγούρα και τις δερματικές αλλεργίες, τα τσιμπήματα των εντόμων, τα εκζέματα και τις μυκητιάσεις.
Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.
Περιορίζει τους μυϊκούς και σκελετικούς πόνους, τους κολικούς και τις κρίσεις άσθματος.
Τονώνει την πεπτική λειτουργία και καταπολεμά διαταραχές, όπως η δυσκοιλιότητα και η δυσπεψία.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό, γι' αυτό και έχει χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς με AIDS και καρκίνο.
Πού θα τη βρείτε
Στην αγορά υπάρχουν πολλά προϊόντα που περιέχουν αλόη, για την περιποίηση του σώματος, του προσώπου και των μαλλιών. Στα καταστήματα με προϊόντα υγιεινής διατροφής θα βρείτε χυμό αλόης, ενώ στα φαρμακεία θα βρείτε κάψουλες, εκχύλισμα σε ταμπλέτες, λάδι για εξωτερική ή εσωτερική χρήση και σκόνη αλόης.
Το μυστικό
Αν καήκατε από το μάτι της κουζίνας ή το σίδερο, βάλτε κρέμα από χυμό ή τζελ αλόης στην περιοχή. Διαφορετικά κόψτε ένα φύλλο από τη γλάστρα, πλύντε το, ανοίξτε το στη μέση και βάλτε το πάνω στο έγκαυμα.   Πηγή: omorfamistika

~** Ευεργετική η δράση του μεσημεριανού ύπνου ή καθημερινή ρουτίνα;
 
Όλοι οι λαοί της Μεσογείου γνωρίζουμε πολύ καλά την αξία του μεσημεριανού ύπνου. Μάλιστα, αυτή η συνήθειά μας, που με έκπληξη ανακάλυψαν και οι πιο βόρειοι λαοί στις διακοπές τους, έγινε γρήγορα αγαπημένο ζήτημα έρευνας των επιστημόνων που έχουν κάνει έρευνες επί ερευνών για το θέμα «σιέστα»! Γνωρίζουμε όμως να την κάνουμε σωστά;
Νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει την ευεργετική δράση του μεσημεριανού ύπνου στην υγεία και μάλιστα καταλήγει στις οδηγίες για το πώς θα επωφεληθούμε ακόμα περισσότερο από αυτόν.
Όπως αναφέρει η Ισπανική Εταιρεία Γιατρών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (SEMERGEN), ο ύπνος μικρής διάρκειας μετά το γεύμα μπορεί να μειώσει το στρες, να τονώσει τις καρδιαγγειακές λειτουργίες και να βελτιώσει τα αντανακλαστικά και τη μνήμη. Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι η «σιέστα» μπορεί να είναι ωφέλιμη μόνο όταν είναι κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας. Ο ύπνος μετά το γεύμα είναι μέρος του φυσικού κύκλου του σώματος και η παράλειψή του μπορεί να είναι πιο επιβαρυντική για την υγεία από το να χάσει κανείς ένα γεύμα! Από την άλλη, και ο πολύωρος ύπνος φαίνεται από την έρευνα ότι μπορεί επίσης να είναι βλαβερός.
Κατέληξαν ότι η «σιέστα», για να είναι πραγματικά βοηθητική, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τη μισή ώρα και πρέπει να γίνεται όχι σε κρεβάτι, αλλά σε αναπαυτική πολυθρόνα ή καναπέ, προκειμένου ο ύπνος να μην είναι βαθύς. Αν ο ύπνος το μεσημέρι είναι βαθύς, τότε παρεμποδίζεται ο ύπνος μας το βράδυ, όπως εξηγεί ο δρ Ένρικ Ζαμοράνο.
Τα συμπεράσματα της ισπανικής έρευνας έρχονται να επιβεβαιώσουν εκείνα έρευνας της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, της NASA, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ιδανική διάρκεια του μεσημεριανού ύπνου είναι 26 λεπτά. Μάλιστα, οι Αμερικανοί ανακάλυψαν ότι, με αυτή τη διάρκεια ύπνου κάθε μεσημέρι, η παραγωγικότητα των εργαζομένων κατά τη διάρκεια του ωραρίου τους αυξάνεται κατά 34%.

~** Πιείτε καφέ, κάνει καλό
 
Τα ευρήματα νέων μελετών μάς προσφέρουν ισχυρό άλλοθι για να πίνουμε χωρίς τύψεις το καφεδάκι μας καθώς θα δείχνουν ότι όλα τα συστατικά του αγαπημένου μας ροφήματος, από τη διεγερτική καφεΐνη μέχρι τις αντιοξειδωτικές ουσίες και το μαγνήσιο, μας προστατεύουν από πληθώρα εκφυλιστικών ασθενειών.
Είναι ο καφές το σύγχρονο ελιξίριο της μακροζωίας; Η διαπίστωση αυτή έχει ήδη αποκτήσει θερμούς υποστηριχτές στη διεθνή αλλά και την ελληνική επιστημονική κοινότητα, ειδικά μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της μελέτης της Α’ Καρδιολογικής κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου στην Ικαρία.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η έρευνα έδειξε πως ένας από τους λόγους που οι Ικαριώτες περιλαμβάνονται στους μακροβιότερους πληθυσμούς του πλανήτη είναι πως πίνουν τουλάχιστον ένα με δύο φλιτζάνια ελληνικό καφέ την ημέρα στο καφενείο του χωριού τους, μετά την καθιερωμένη μεσημεριανή σιέστα.
Όπως εξηγεί ο καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης η συστηματική κατανάλωση καφέ βελτιώνει την αγγειακή διατασιμότητα δηλαδή με απλά λόγια κάνει τα αγγεία πιο ελαστικά και συνεπώς προστατεύει από την αθηροσκλήρωση και τα εμφράγματα του μυοκαρδίου.
~**Η ασπιρίνη προστατεύει από τον καρκίνο
 
Ο κίνδυνος θανάτου από καρκίνο είναι μικρότερος σε ποσοστό 16% κατά μέσο όρο για όσους παίρνουν κάθε μέρα μία ασπιρίνη, όταν είναι ακόμα υγιείς, ενώ παράλληλα η καθημερινή λήψη της φαίνεται πως επιβραδύνει την εξάπλωση της νόσου στους καρκινοπαθείς.
Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα μίας νέας αμερικανικής επιστημονικής έρευνας, η οποία έρχεται μεν να επιβεβαιώσει προηγούμενες μελέτες, που είχαν κάνει ανάλογες διαπιστώσεις, όμως εκτιμά ότι η ωφέλεια της ασπιρίνης είναι τελικά μικρότερη από αυτήν (έως 37%) που είχαν βρει οι παλαιότερες έρευνες.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Έρικ Τζέικομπς της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και τη βρετανική εφημερίδα «Guardian», παρακολούθησαν την εξέλιξη της υγείας άνω των 100.000 ανδρών και γυναικών, χωρίς προηγούμενο ιστορικό καρκίνου, που λάμβαναν καθημερινά μία χαμηλή δόση ασπιρίνης (75 μιλιγκράμ) για χρονικό διάστημα έως 11 ετών.
Οι θάνατοι από ορισμένες μορφές καρκίνου (εντέρου, στομάχου, οισοφάγου κ.ά.) ήταν σημαντικά μειωμένοι σε ποσοστό έως 40%, ενώ σε άλλους καρκίνους οι θάνατοι εμφάνιζαν μικρότερη μείωση, της τάξεως του 12% κατά μέσο όρο. Συνολικά, η μέση μείωση των θανάτων ήταν περίπου 16% τόσο για όσους έπαιρναν την ασπιρίνη για πάνω από πέντε χρόνια όσο και για εκείνους που το έκαναν για λιγότερα χρόνια.
Στον καρκίνο των πνευμόνων πάντως η ασπιρίνη δεν φαίνεται να έχει κάποια προστατευτική δράση, πιθανότατα επειδή η νικοτίνη του τσιγάρου ακυρώνει τα οφέλη της στους καπνιστές. Από την άλλη, η προστατευτική δράση της ασπιρίνης εμφανίζεται αρκετά μεγαλύτερη στους άνδρες (υπερδιπλάσια μείωση των θανάτων από καρκίνο) σε σχέση με τις γυναίκες.

~**  Η χρήση της θερμότητας «όπλο» κατά του καρκίνου
Έρευνα του Bangor University εντόπισε μια μεταβολή σε κύτταρα που μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην εξουδετέρωση όγκων με τη θερμότητα.
Ο καρκίνος του προστάτη και άλλοι τοπικοί όγκοι μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με συνδυασμό θερμότητας και αντικαρκινικού φαρμάκου που προκαλεί βλάβη στα σταγονίδια.
Πίσω από την καινοτόμο θεραπεία βρίσκεται η αινιγματική ικανότητα της θερμότητας να κλείνει ζωτικούς μηχανισμούς επιβίωσης σε ανθρώπινα κύτταρα. Αν και η θερμοθεραπεία χρησιμοποιείται περισσότερο ευρέως τώρα, οι υποβόσκουσες βάσεις είναι ακόμα ασαφείς.
Στο περιοδικό «Journal of Cell Science», ερευνητές αναφέρουν τώρα ότι η θερμότητα ρυθμίζει αυτά τα συστήματα επιβίωσης προάγοντας την παραγωγή μιας πρωτεΐνης. Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη παράγεται μόνο όταν αυξημένες θερμοκρασίες ενεργοποιούν ένα γονίδιο που κρύβεται μέσα σε άλλο.
Ο επικεφαλής του Genome Biology group, Dr Thomas Caspari, δήλωσε ότι η ανακάλυψη θυμίζει τις Μπάμπουσκες, όπου ένα σετ από μικρότερες ξύλινες φιγούρες βρίσκεται μέσα σε μια μεγάλη κούκλα. Η ύπαρξη τέτοιων κρυμμένων γονιδίων μπορεί ενδεχομένως να εξηγήσει γιατί το ανθρώπινο γονιδίωμα έχει πολύ μικρότερο αριθμό γονιδίων από ό,τι αναμενόταν.
Η έρευνα μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στη βελτίωση της αγωγής κατά του καρκίνου με θερμότητα προς όφελος των ασθενών.

~**



***  ANARTHSEIS  AYGOYSTOY  2012 :
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.-
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Αυγούστου 2012 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/08-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Αυγούστου 2012.
** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/09-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 . 
~** **  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/11-12-2012.html , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11 ΚΑΙ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης !!!! .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/12-2012.html  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 12  Αυγούστου  2012  ,-
  ~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html  , Σοφά Λόγια από Σοφούς Ανθρώπους... και Άγιο Όρος,Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ..... Ζήσε την Ελλάδα ...... Αγοράζω Ελληνικά προϊόντα ...Στηρίζω την Ελληνική Οικονομία ..
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html 
., Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  , Παραμονή της Παναγίας Πάσχα του καλοκαιριού Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
* ***   www.afipnisi.org = Πνευματική Ανάπτυξη, Εξέλιξη, Αλλαγή .-
  ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/15-2012.html , Το Πάσχα του καλοκαιριού 15 Αυγούστου 2012 Κοίμηση Θεοτλοκου.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html , Διαλέγουμε και  σας  Γράφουμε Πέμπτη  16  Αυγούστου  2012.-
~**

 
~ ****  ΟΜΟΡΦΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ  :
~ * http://youtu.be/RW82N72Aly0  . , = ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΟΝΙΔΗΣ-ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΛΕΙΠΩ .-
~** http://youtu.be/9REhlQwkaXI  , =  Αντώνης Ρέμος - Μια αναπνοή  .-
~** http://youtu.be/gTCfy_16JJY , =  Σ'ΑΓΑΠΩ - ΡΕΜΟΣ-ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ .-
~** http://youtu.be/jMFjGBZD6dI  ,  = Ολα τα Σ ΑΓΑΠΩ-ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ-2011. .-
~** http://youtu.be/ryK-RCvGZA4  , = ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΟΥ - ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ  .-
~** ΑΚΟΥ ΒΡΕ ΦΙΛΕ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ. : http://youtu.be/tUO9GpoB2zo  ,
 ~** NATΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ -- ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ : http://youtu.be/OG1uVUNRPME  ,
~** Πέγκυ Ζήνα - Είχα πει θα φύγω (New song 2011) : http://youtu.be/nGcUha9yUP4  ,
 1 .- ΣΤΗ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΑΞΟ _ Γιάννη Πάριος : http://youtu.be/dNqf3qrO6M0 ,
2  ..- ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΜΑ ΧΑΡΑΖΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: http://youtu.be/e2LP6f3VUHs ,
3 .- ΝΙΚΟΣ ΖΩΙΔΑΚΗΣ - Όταν εσκέφτηκε ο Θεος : http://youtu.be/HSln9wJp13o ,
4 .- ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ !ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ !!!!!: http://youtu.be/whCi0xAm2E8 ,
5.- Μιχάλης Χατζηγιάννης - Θάρρος η Αλήθεια: http://youtu.be/fGqSbiipJzs ,
6.- Augoustos-Vasilis Karras / KARRAS - AYGOUSTOS ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: http://youtu.be/t4uOs8qhU8Y ,
7.- Σ' αγαπώ και Χάνομαι - Θέμης Αδαμαντίδης: http://youtu.be/glPzfXfC-S0 ,
8.- ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ !ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ !!!!!: http://youtu.be/ek7GGxbCJ2s ,
9.- Giorgos Mazonakis - Feugo gia mena – 1996: http://youtu.be/ek7GGxbCJ2s ,
~10.- *** http://youtu.be/Mis8txNh_V0 , Μαθήματα χορού , Χασάπικο .-
 11.- ΕΣΠΑΣΕ Η ΝΥΧΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ (NEW 2011) : http://youtu.be/2jOaB2nSi7E  ,
***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου