ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ARFARA- ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 28  Μαΐου  2018 .
~ Φωτογραφίες .... εορτασμό Αγίου Πνεύματος στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου-Ελένης και Αγίας Τριάδας στο ΑΡΦΑΡ  Καλαμάτας Μεσσηνίας - Άγιος Κωνσταντίνος ..:













~***   ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ για όλους μας  !

~*  Ακολουθούν σχετικά  βίντεο ! :
 1~*Αγίου Πνεύματος Δευτέρα 28/05/2018 Θ Λ  και Αρτοκλασία ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΑΓΙΟΙ ΘΕΌΔΩΡΟΙ ΑΡΦΑΡΏΝ: : https://youtu.be/rg--HMgboNE .-
2  ~* Αγίου Πνεύματός ΑΡΦΑΡΑ Μέλη Συλλόγου 28/05/2018 Αγ Κωνσταντίνος: : https://youtu.be/eBNqTOLhDxs  .-
3~* 'Άγιος Κωνσταντίνος Αρφαρών 28/05/2018  Αγίου Πνεύματος :
https://youtu.be/zyuJ1X9DxHg .-
4~* Αρτοκλασία  Θ  Λειτουργία Αγ   Πνεύματος ΑΡΦΑΡΑ  28/05/2018: https://youtu.be/ZBHGPGx10ec    .-
5~*Εορτασμός Αγ  Πνεύματος 28/05/2018 ΑΡΦΑΡΑ Α. Κωνσταντίνος: https://youtu.be/mNbDivtO_gM  .-

6~*Αγίου Πνεύματος ΑΡΦΑΡΑ 28/05/2018 Άγ  Κωνσταντίνος Θ Λ  Αρτοκλασία  συλλόγου : https://youtu.be/tKMkB8xNoGM .-
7~*Δευτέρα 28/05/2018 Αγ   Πνεύματος Άγιος Κωνσταντίνος ΑΡΦΑΡΑ:
https://youtu.be/dY0-6T2eYrY .-
8~ Κωνσταντίνος Αρφαρών 27/05/2018 :
https://youtu.be/OIHfACfVFTY  .-
9~*Εσπερινό Α  Κωνσταντίνος Αρφαρά 27/05/2018: 
https://youtu.be/WxiEAUmIS8U  .-
10~*ΑΡΦΑΡΑ Αγ  Κωνσταντίνος Εσπερινός 27/05/2018:
https://youtu.be/xmPCAX_tT1g  .-
 
 Δύο Πρώτα μου ξαδέρφια από Η.Π.Α. ...Ηλίας και Ελένη Βασ. και Κατερίνης Μυλωνά στο μέσον Σταμάτης Ν. Σκούλικας
~
*** Πανελλήνιες 2018: Αρχιερατική Θ. Λειτουργία για τους υποψήφιους (ΦΩΤΟ)~  Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Μητρόπολη Χαλκίδος με την πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και των συνεργατών του Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως προσευχήθηκε ιδιαιτέρως για τα παιδιά, που πρόκειται να διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
 *  Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόποληε, τρεις μικρές Ιερές Αγρυπνίες ετελέσθησαν, την Δευτέρα 28 Μαΐου το βράδυ, στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας, στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου και στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα, στις οποίες προσκλήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο και συμμετείχαν όλοι οι υποψήφιοι προς εισαγωγήν σε Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Πατρίδος μας, όπως και όλα τα μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας, προκειμένου να προσευχηθούν για την επιτυχία τους.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος προξήρχε στη Θεία Λειτουργία της Χαλκίδος και κήρυξε τον θείο λόγο στους πολλούς υποψηφίους πού συμμετείχαν και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, ευχόμενος παράλληλα καλή επιτυχία, ενώ τους προσέφερε και από μία Ιερά Εικόνα με προσωπική του ευχή και αφιέρωση, η οποία είχε ως θέμα της την διάσωση του Αποστόλου Πέτρου, ο οποίος περπάτησε πάνω στα κύματα κατόπιν εντολής του Κυρίου Ιησού Χριστού, και δεν βυθιζόταν όσο κοιτούσε το Χριστό, ενώ όταν κοίταξε προς τα άγρια κύματα ολιγοπίστησε και άρχισε να βυθίζεται. Τότε φώναξε «Κύριε σώσε με» κι ο Κύριος τον έσωσε κρατώντας τον από το χέρι.
Έτσι, συμβούλεψε τους μαθητές, ο Σεβασμιώτατος, να ενεργούν με πίστη στη ζωή και τις δυσκολίες της έχοντας την ελπίδα τους πάντα στο Χριστό.


***«Ξάφριζαν» ηλικιωμένους και τους έπιασαν επ’ αυτοφόρω 
Επ' αυτοφώρω συνελήφθησαν, στο Λαύριο, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας, μία 24χρονη και ένας 25χρονος, την στιγμή που επιχειρούσαν να εξαπατήσουν μία ηλικιωμένη γυναίκα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας, που συστήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων.
Τα μέλη της σπείρας πλησίαζαν τα θύματά τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής και τα έπειθαν ότι είναι γνωστοί συγγενικών τους προσώπων, τα οποία είτε είχαν οικονομικές οφειλές, είτε δικαιούνταν επιστροφή χρημάτων από την Εφορία ή την Τράπεζα, με την προϋπόθεση καταβολής χρηματικού ποσού ως εγγύηση.
Στη συνέχεια, επιβίβαζαν τα θύματά τους στο αυτοκίνητό τους και τα οδηγούσαν στο σπίτι τους, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.
Έως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις απάτης στο Λαύριο, την Κερατέα, το Μαρκόπουλο, τη Γλυφάδα, το Λαγονήσι και την Αργυρούπολη, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται.
Σημειώνεται, ότι ο 25χρονος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
*** «Απογειώθηκε» η Κυπαρισσία με την 5η Λευκή Νύχτα
«Χαμός» όμορφος χθες στην Κυπαρισσία με την 5η Λευκή Νύχτα και χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της πόλης!
Η Κυπαρισσία γιορτάζει και με τη διοργάνωση του Εμπορικού Συλλόγου «απογειώθηκε» και μαζί «απογειώθηκε» η διάθεση και τα συναισθήματα επαγγελματικών, κατοίκων κι επισκεπτών! Μια ονειρική βραδιά, με μουσική, τραγούδια, ρυθμό, ένταση, χορούς, κίνηση παντού και βεβαίως βόλτες για ψώνια στην αγορά της πόλης όπου οι επαγγελματίες προσέφεραν μεγάλες εκπτώσεις και πολλά δώρα! Μόλις σουρούπωσε η πόλη φωτίστηκε γιορτινά, οι επαγγελματίες με τα λαμπερά τους πρόσωπα, τα χαμόγελά του και την ανοιχτή αγκαλιά φιλοξενίας υποδέχονταν τον κόσμο που είχε κατακλύσει την πόλη!
Η έναρξη έγινε με μουσικές από τη Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας στην κεντρική αγορά και δρόμους της πόλης. Μουσικά σχήματα, DJ's, κεράσματα, ποτά, κοκτέιλς, βεγγαλικά, έκαναν την ατμόσφαιρα ονειρική, παραμυθένια!
Το τρελό πάρτι άναψε από νωρίς, σε ξέφρενους ρυθμούς! Από την ιστορική Πάνω Πόλη μέχρι την παραλία, παντού κόσμος, χαμογελαστός, ευδιάθετος!
Μόνιμοι κάτοικοι αλλά και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας και πολλές πόλεις γειτονικών νομών, όπως Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Ζαχάρως και Πύργου, καθώς και Καλαμάτας και Πύλου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου, επισκέφθηκαν  την πόλη και την αγορά της, έκαναν τη βόλτα τους, διασκέδασαν, ψυχαγωγήθηκαν  και, παράλληλα, ψώνισαν!
Η γιορτή κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες και τη χάρηκαν άπαντες!
Του Ηλία Γιαννόπουλου
Φωτογραφία του χρήστη ΘΑΡΡΟΣ News.
***  Διαγωνισμός για θερινό σινεμά στην Καλαμάτα
 
Φεύγουν τα καλύτερα μας χρόνια
ώρα με την ώρα βιαστικά
νιάτα που περνούν
που δε θα ξαναρθούν
κι εκείνο που βλέπω
να μένει τελικά

Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι
μες τα θερινά τα σινεμά
νύχτες που περνούν
που δε θα ξαναρθούν
μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά

Το παραπάνω τραγούδι μας έλεγε κάποτε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Κάποτε τα θερινά σινεμά ήταν σημείο αναφοράς για την Καλαμάτα. Τώρα μα έχει μείνει μόνο η Κινηματογραφική Λέσχη, να μας θυμίζει κάτι από το παρελθόν. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, την περασμένη Πέμπτη, "γεννήθηκε" άλλη μια ελπίδα για τη λειτουργία ενός ακόμη ανάλογου χώρου.
Ειδικότερα, στα 400 ευρώ τοποθέτησε το ποσό της ελάχιστης τιμής ενοικίασης χώρου 650 τετραγωνικών στον σιδηροδρομικό σταθμό ο δήμος Καλαμάτας. Ο χώρος πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μόνο για θερινό σινεμά και ο ιδιοκτήτης του θα πρέπει να καταβάλει σε δύο δόσεις το σύνολο του ενοικίου (2.000 ευρώ), το οποίο αντιστοιχεί στους πέντε μήνες κάθε έτους που θα γίνεται χρήση του χώρου (Μάιο έως και Σεπτέμβριο).
 Η ενοικίαση του χώρου θα έχει διάρκεια 5 ετών, ενώ ο Δήμος θα μπορεί να την παρατείνει για ακόμα πέντε. Η διακήρυξη της συγκεκριμένης σύμβασης αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Καλαμάτας.
Το Σώμα παρέσχε, επιπρόσθετα, έγκριση σύναψης σύμβασης μεταξύ της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. και του Δήμου Καλαμάτας, για την παραχώρηση της χρήσης ακάλυπτων εκτάσεων, που βρίσκονται εντός του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας, με σκοπό τη λειτουργία θερινού κινηματογράφου.
Η ΓΑΙΑΟΣΕ παραχωρεί ακάλυπτη έκταση συνολικού εμβαδού 655 τετραγωνικών μέτρων, η οποία είναι όμορη της μεγάλης αποθήκης του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού, μέχρι 31-10-2018. Ο χώρος παραχωρείται δωρεάν, με δεδομένο ότι, όποιο ποσό εισπράξει ο Δήμος Καλαμάτας, αυτό θα χρησιμοποιηθεί για τη συνολική αναβάθμιση των χώρων του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Εγκαίνια παρεκκλησίου Αγίων Γρηγορίου του Θεολόγου και Κοσμά του Αιτωλού
 
Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Γρηγορίου του Θεολόγου και Κοσμά του Αιτωλού θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018. Το Ναΰδριο αυτό είναι Παρεκκλήσιο του Ενοριακού Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία της Μικρής Μαντίνειας και βρίσκεται στο δρόμο προς Μάνη.
Την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018 και ώρα 19.00 θα γίνει η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και εν συνεχεία Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου.
Το Σάββατο 2 Ιουνίου και ώρα 6:30 το πρωί, θα ξεκινήσει ο Όρθρος και ώρα 7.00 η Αρχιερατική Χοροστασία από τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Αργολίδος κ. Νεκτάριο και Μάνης κ. Χρυσόστομο. Θα ακολουθήσει η τελετή των Εγκαινίων και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

***  Ειδική εκδήλωση για επαγγελματίες του Tουρισμού στο ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ
Μία υπέροχη βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν προσωπικότητες, ειδικοί και επαγγελματίες της περιοχής μας από το χώρο του τουρισμού στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ. Οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν, σ’ ένα φιλόξενο και άρτιο ακαδημαϊκά περιβάλλον, ένα μεσσηνιακό μενού τεσσάρων πιάτων.
Το παραδοσιακό Μεσσηνιακό μενού με γεύσεις και τοπικά προϊόντα από τον Ταΰγετο, τη Μάνη και άλλες περιοχές, προετοίμασαν και σέρβιραν πρωτοετείς σπουδαστές με την βοήθεια των καθηγητών τους .
Στο δείπνο παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Ξυγκώρος, η Αντιπεριφεριάρχης κ. Αλειφέρη, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ.κ. Καραλής και Ματζουνέας, η Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Χριστοπούλου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μπούζα,ο Αερολιμενάρχης Καλαμάτας κ. Μανδηλάρης  καθώς και διευθυντές και στελέχη από ξενοδοχεία και φορείς της ευρύτερης περιοχής, όπως Costa Navarino και Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη, Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, Σπίνος, Agrovim, Elite, Horizon Blu, Pharae Palace, Rex, Ακτή Ταΰγετος, Buca Beach Club, Comfy Boutique Hotel.
Σπουδαστές και καθηγητές δέχθηκαν τα θερμά συγχαρητήρια των παρευρισκόμενων τόσο για το γευστικότατο μενού, όσο και για την άρτια οργάνωση και τον επαγγελματισμό των σπουδαστών. Οι ιδιοκτήτες του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, κ.κ. Μπουγάς και  Χριστοφιλοπούλου ευχήθηκαν «Καλή τουριστική περίοδο» και  τόνισαν στους παρευρισκόμενους ότι το ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, πρωτοπόρο στην τουριστική και όχι  μόνο εκπαίδευση στην περιοχή μας, είναι πάντα δίπλα τους και ανοικτό σε συνεργασίες, όπως τόσα χρόνια, με στόχο πάντα την αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών της Μεσσηνίας και την επαγγελματική αποκατάσταση του συνόλου των αποφοίτων του.
«Παραμένουμε πιστοί στις αξίες και αρχές της εκπαιδευτικής μας αποστολής συνεισφέροντας επιτυχώς εδώ και χρόνια στην επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση των αποφοίτων μας που εργάζονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης. Από την πόλη μας, το νόμο μας και τα νησιά μας, μέχρι το Λονδίνο και τις Γαλλικές Άλπεις » δήλωσε η Διευθύντρια του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ Ελιάνα Χριστοφιλόπουλου.

***  Έτοιμοι να αλλάξουμε… "Την κοινωνία των πολιτών και τον εθελοντισμό" 
Της Πιπίνας Π. Κουμάντου
Μέλους του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Ν.Δ.
  Ένα καλαίσθητο φυλλάδιο έπεσε στα χέρια μου πριν από λίγες ημέρες. Ήταν το φυλλάδιο που περιέγραφε τη δομή και τις δράσεις του εθελοντικού συλλόγου Δυτικής Μάνης «ΓΑΙΑ», με έδρα τον Άγιο Νικόλαο. Εντυπωσιάστηκα από όσα γράφονταν εκεί και γι’ αυτό επιδίωξα να είμαι παρούσα στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωσή τους για την πρόληψη του μελανώματος και των δερματικών παθήσεων.
Οι άνθρωποι της ΓΑΙΑ, ενημερώθηκα, επεμβαίνουν άμεσα σε περιπτώσεις πυροσβέσεων, διασώσεων, ερευνών, α΄ βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (πλημμύρες, σεισμοί, τροχαία ατυχήματα). Και όχι μόνο… Πραγματοποιούν εκπαιδευτικά  προγράμματα για νέους και παιδιά που αφορούν στα ανωτέρω, διοργανώνουν ενημερωτικές ημερίδες πρόληψης για θέμα υγείας αλλά και περιβαλλοντικά, συμμετέχουν σε αναδασώσεις, καθαρισμούς αιγιαλών και παραδοσιακών  μονοπατιών και συγκεντρώνουν και διαθέτουν δωρεάν φάρμακα, βιβλία, ρουχισμό, εκπαιδευτικό υλικό.
Και τώρα, το σημαντικότερο: Όλα αυτά, χωρίς να ζητούν επιχορήγηση από το δημόσιο ή δημοτικό κορβανά! Η ΓΑΙΑ συντηρείται αποκλειστικά από τις συνδρομές των μελών της, τις δωρεές, τις εκδηλώσεις που διοργανώνει. Είναι, δηλαδή, σύλλογος ανιδιοτελής, ο ορισμός του «εθελοντή». Προσφέρει αδιακρίτως, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς κοινωνικές και κομματικές διαιρέσεις. Ένας για όλους, όλοι για έναν. Δε θα πρέπει να παραλείψω εδώ ότι ο χώρος όπου στεγάζεται η ΓΑΙΑ αποτελεί ευγενική παραχώρηση της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης. Η Εκκλησία σε αγαστή συνεργασία με τους εθελοντές…
Για να καταλάβετε για το τι είδους οργάνωση μιλάμε, σας λέω ότι η ΓΑΙΑ διαθέτει πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρο, όχημα μεταφοράς προσωπικού, όχημα 4χ4 για τις ειδικές διαδρομές, πλήρεις εξαρτύσεις διασωστών – πυροσβεστών, καθώς και κινητή μονάδα ετοιμασίας ως και πεντακοσίων μερίδων φαγητού την ημέρα!
Θα περίμενε κανείς ότι η Πολιτεία θα ήταν αρωγός στην προσπάθεια αυτή του συλλόγου. Όμως φευ!  Το κράτος είναι επιδεικτικά απόν. Δεν έχει βρεθεί καν ο τρόπος να ταξινομηθούν τα οχήματα του συλλόγου! Ούτε ο τρόπος να καλύπτονται οι εθελοντές, ασφαλιστικά ή εργασιακά ή από ποινικές ευθύνες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Κάθε εθελοντής προσφέρει και «το ….λιγότερο που ρισκάρει είναι η ζωή του», όπως μου είπαν χαρακτηριστικά τα μέλη του. Πολλοί «παράγοντες» έχουν ενδιαφερθεί, αλλά καμία προσωπική διαβεβαίωση ή καλή πρόθεση δεν μπορεί να προσφέρει  στην ΓΑΙΑ (αλλά και στο σύνολο των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα) την ουσιαστική , θεσμική και οργανωτική βοήθεια που χρειάζονται.
Δυστυχώς, το συγκεντρωτικό κράτος ενδιαφέρεται περισσότερο να «πατρονάρει» τον εθελοντισμό και την ιδιωτική πρωτοβουλία, παρά να τους «δώσει φτερά να πετάξουν».
Για το συγκεντρωτικό κράτος, κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία έχει γι’ αυτό σημασία μόνο όταν ελέγχεται μέσα από κρατικές χρηματοδοτήσεις, αλλά και «υπουργικές διευκολύνσεις». Ειδικά το συγκεντρωτικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε την τελευταία τριετία, με τη δραστηριοποίηση εκατοντάδων ΜΚΟ και εθελοντικών οργανώσεων στη διαχείριση του προσφυγικού, ότι το μόνο που το νοιάζει είναι οι αδιαφανείς αναθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρωπαϊκού και κρατικού χρήματος σε «ημετέρους πάσης φύσεως».
Εμείς, όμως, στη φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία θέλουμε να δώσουμε μια κυβέρνηση στη χώρα, που δε θα πατρονάρει την κοινωνία των πολιτών, μέσα από αδιαφανείς, κρατικά ελεγχόμενες χρηματοδοτήσεις. Μια κυβέρνηση που θα δώσει στους εθελοντές τα εργαλεία για να «αυτοοργανωθούν», που θα δρα επιτελικά, συντονίζοντας τις εκατοντάδες εθελοντικές ομάδες. Μια κυβέρνηση που θα ενθαρρύνει την συνέργεια με την Εκκλησία, για τη μεγιστοποίηση και την αποτελεσματικότερη παροχή αλληλεγγύης .
Με αυτό το στόχο, η Νέα Δημοκρατία προτείνει: α) την ίδρυση ενός Κεντρικού Φορέα Εθελοντισμού, για την ενίσχυση της λειτουργίας των εθελοντικών οργανώσεων και για το συντονισμό του έργου τους, β) τη δημιουργία Ενιαίου Μητρώου Εθελοντικών Οργανώσεων, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, όπου θα εγγράφονται οι οργανώσεις, οι οποίες έτσι θα αποκτούν και το δικαίωμα χρηματοδότησής τους από το κράτος, χωρίς όμως «να έχουν υποχρέωση στον εκάστοτε υπουργό ή τοπάρχη», χωρίς δηλαδή να καθίστανται με την καταχώρησή τους στο Μητρώο «πελάτες», αλλά συνεργάτες κοινής ωφέλειας, γ) την κωδικοποίηση, την ταξινόμηση και το εξορθολογισμό της νομοθεσίας και του θεσμικού πλαισίου, έτσι ώστε ο καθένας να γνωρίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, χωρίς να χρειάζεται να υποχρεωθεί στον οποιονδήποτε κρατικό αξιωματούχο για  αποσαφηνίσεις…, δ) τη δημιουργία ενός ευμενούς φορολογικού καθεστώτος για τις δωρεές και τις χορηγίες (όπως είναι σήμερα τα πράγματα ο χορηγός πληρώνει τα μισά και πλέον από τα χρήματα της χορηγίας στο κράτος ως φορολογία), που θα ενισχύσει το κίνημα του εθελοντισμού, ε) τη ρύθμιση του ζητήματος της εργασιακής και ασφαλιστικής κάλυψης των εθελοντών και, τέλος, αλλά όχι έσχατο, στ) την ένταξη του εθελοντικού έργου στο εκπαιδευτικό μας σύστημα από την πολύ μικρή ηλικία.
Στη Νέα Δημοκρατία είμαστε έτοιμοι να θέσουμε σε γερές βάσεις τη συνεργασία Κράτους  - Κοινωνίας των Πολιτών. Γιατί και στον εθελοντισμό οι Έλληνες «αξίζουμε καλύτερα»!  

*** Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας ανακηρύχθηκε ο Καθηγητής Απόστολος Γεωργιάδης 
 
 
Το «κλειδί» της Πόλης της Καλαμάτας και την τιμητική ανακήρυξη του, σε επίτιμο δημότη της Καλαμάτας, «έλαβε» σήμερα το πρωί ο Καθηγητής και Ακαδημαϊκός Απόστολος Γεωργιάδης. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, στην αίθουσα «Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη», μέσα σε κλίμα συγκίνησης καθώς τόσο ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας όσο και ο Καλαματιανός Καθηγητής και τιμώμενο πρόσωπο, Απόστολος Γεωργιάδης, αναφέρθηκαν στα παιδικά του χρόνια στην Καλαμάτα …μιας άλλης εποχής, αρκετά διαφορετική από την σημερινή.
  *Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο του «Θάρρους» της Τετάρτης.
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

 
*** Διακοπές ρεύματος την Τρίτη και την Τετάρτη
Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. θα γίνουν στις εξής περιοχές:
-Τζάνε Πεταλιδίου την Τρίτη 29/5, από 8.00 π.μ. έως 3.00 μ.μ.
- κεντρική πλατεία Δ.Δ. Άριος την Τρίτη 29/5, από 1.00 έως 3.00 μ.μ.
- οικισμός Πελεκητός την Τετάρτη 30 Μαΐου, από 8.00 π.μ. έως 3.00 μ.μ.
-Τάπια και Παραλία Μεθώνης την Τετάρτη 30 Μαΐου, από 8.30 έως 9.30 π.μ.
-οικισμός Λακούλες (και βόρεια αυτού) Βασιλιτσίου, την Τετάρτη 30 Μαΐου, από 10.00 π.μ. έως 3.00 μ.μ.

***  Πρόταση και για Καλαμάτα 
Πέντε προτάσεις για απόδραση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έκανε στους χρήστες του το www.bovary.gr
Πρώτη ήταν τα Κύθηρα, με δεύτερη την Καλαμάτα, όπου και ανέφερε τα εξής: «Μόλις δυόμιση ώρες από την Αθήνα, εκτείνεται η μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Μπορεί να μην είναι νησί, αλλά η Καλαμάτα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Η παραλία της Καλαμάτας και της Βέργας θα σε ανταμείψουν. Θα φας ωραία εδέσματα (μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις λαλάγγια) και έχει απίστευτη νυχτερινή ζωή και νέους ανθρώπους. Μπορείς να ταξιδέψεις μέχρι τη Στούπα και την Καρδαμύλη για να ρίξεις μια βουτιά στις βοτσαλωτές παραλίες και να περιπλανηθείς στα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια. Πέτρινα σπίτια με μπουκαμβίλιες, πύργοι, παραδοσιακά καφενεία, θα σε κάνουν να ταξιδέψεις στο χρόνο».
Αξίζει νομίζω να σημειωθεί το βάρος που δίνεται στο τοπικό χρώμα. Ω.

***



*** Αθλητικά Νέα :

***  Έκανε το 2-0 η ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό Ένα βήμα πριν από τον τίτλο της Α1 χάντμπολ βρίσκεται η ΑΕΚ που επικράτησε του Ολυμπιακού με 20-13 και έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών
~  Σαφώς ανώτερη η ΑΕΚ, επικράτησε δίκαια του Ολυμπιακού και στον δεύτερο τελικό των πλέι οφ της Α1 χάντμπολ Aνδρών και πλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν από την κατάκτηση του τίτλου, για 3η φορά στην ιστορία της.Στο ΟΑΚΑ και μπροστά σε περίπου 1.000 φιλάθλους της, η Ένωση νίκησε 20-13 τους «ερυθρόλευκους» και έκανε το 2-0 στην σειρά, αφού είχε νικήσει και τον πρώτο αγώνα με 25-23.Πλέον θέλει ακόμη μία νίκη την Τετάρτη, στο κλειστό του Ρέντη, για να στεφθεί πρωταθλήτρια. Τα αποτελέσματα:ΤΕΛΙΚΟΙ (2ος αγώνας)ΚΥΡΙΑΚΗ 27/5/2018 :ΑΕΚ-Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή 20-13
* Η ΑΕΚ προηγείται με 2-0 στις νίκες.
ΘΕΣΕΙΣ 3-4 (3ος αγώνας)ΣΑΒΒΑΤΟ 26/5/2018ΠΑΟΚ-ΑΣΕ Δούκα 33-20* Ο ΠΑΟΚ με 2-1 νίκες πήρε την 3η θέση.
 
 
 
 
 
***  Πρώτη νίκη και πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός ο Τσιτσιπάς
 Κατάφερε να «σπάσει το ρόδι» ο Τσιτσιπάς και να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη σε Γκραντ Σλαμ, περνώντας στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός
~  Ο ταχύτατα εξελισσόμενος Στέφανος Τσιτσιπάς (νο. 40) κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη σε Γκραν Σλαμ κάμπτοντας στην αντίσταση του Κάρλος Ταμπέντερ (νο. 194) με 3-1 σετ (7-5, 6-7, 6-4, 6-3), περνώντας παράλληλα στον δεύτερο γύρο.
Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 3-0 και 5-2 στο πρώτο σετ, αλλά ο Ισπανός ισοφάρισε, για να έλθει η αντίδραση του νεαρού πρωταθλητή, που μετά από 58 λεπτά πήρε προβάδισμα με 7-5.Το δεύτερο σετ υπήρξε ιδιαίτερα συναρπαστικό καθώς ο Τσιτσιπάς  πήρε έξι φορές το προβάδισμα. Ωστόσο ο Ισπανός ισοφάρισε ισάριθμες φορές και κατάφερε να πάρει το σετ στο τάϊ μπρέικ μετά από μια ώρα και έντεκα λεπτά. Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε αποφασισμένος για να επανακτήσει το προβάδισμα στα σετ και το κατάφερε επικρατώντας σε 45 λεπτά με 6-4.Από κει και πέρα το «νερό είχε μπει στο αυλάκι» με τον Τσιτσιπά να κάνει μπρέικ στο τελευταίο σετ και σε 41 λεπτά να φτάνει στην κατάκτησή του με 6-3 και να εξασφαλίζει  την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Γαλλικού Όπεν.
Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ (νο. 8).
***  Στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός η Σάκκαρη
 Αν και δυσκολεύτηκε περισσότερο του αναμενόμενου, η Σάκκαρη επιβλήθηκε 2-0 σετ της Μάντι Μινέλα και πέρασε στον δεύτερο γύρο του Γαλλικού Όπεν   
Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Ρολάν Γκαρός η Μαρία Σάκκαρη.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια (νο.39) αν και δυσκολεύτηκε κόντρα στην Μάντι Μινέλα από το Λουξεμβούργο (νο. 302), κατάφερε τελικά να επικρατήσει με 2-0 σετ (7-6, 6-2) και να περάσει στην επόμενη φάση.Αν και στο πρώτο σετ η 22χρονη τενίστρια απέκτησε προβάδισμα 2-0, η Μινέλα προέβαλε γενναία αντίσταση και πήρε το προβάδισμα με 5-2. Τότε η Σάκκαρη αντέδρασε και έστειλε το σετ στο τάϊ μπρέικ όπου και επικράτησε με 7-5, κλειδώνοντας το πρώτο σετ με 7-6. Στη συνέχεια η Ελληνίδα τενίστρια φάνηκε πιο αποφασισμένη και καθάρισε το επόμενο σετ με 6-2, περνώντας στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.Εκεί θα αντιμετωπίσει την Ισπανίδα Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο (νο. 29), η οποία είχε αποκλείσει τη Σάκκαρη στο περσινό Ρολάν Γκαρός.
Αξίζει να σημειωθεί πως Σάκκαρη και Μινέλα αναμετρήθηκαν πρόσφατα στο Τατόι στο πλαίσιο του Fed Cup, με την Ελληνίδα να επικρατεί εύκολα με 2-0 σετ (6-0, 6-1).

***  Με ρεκόρ συμμετοχών ο 23ος Γύρος της Κυπαρισσίας
Διαστάσεις θριάμβου έλαβε ο 23ος Γύρος της Κυπαρισσίας με ρεκόρ συμμετοχών σε όλες τις κατηγορίες, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, προσδοκία και αισιόδοξη πρόβλεψη!
Αθλήτριες και αθλητές, κάθε ηλικίας, από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετείχαν στη γιορτή αθλητισμού που έχει καταστεί θεσμός και κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χώρας!
Του Ηλία Γιαννόπουλου
Φωτογραφία του χρήστη ΘΑΡΡΟΣ News.


*** Κοντά σε συμφωνία με Δώνη ο Παναθηναϊκός Η συνάντηση μεταξύ του ατζέντη του Γιώργου Δώνη και του Νίκου Νταμπίζα ολοκληρώθηκε και ο Έλληνας τεχνικός βρίσκεται μια... ανάσα από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού
~ Ένα βήμα από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού βρίσκεται ο Γιώργος Δώνης.
Συγκεκριμένα, ο ξένος ατζέντης του Έλληνα τεχνικού, συναντήθηκε σήμερα (29/5) με τον Νίκο Νταμπίζα στην Αθήνα και συζήτησαν για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας.Οι δύο πλευρές φαίνεται πως τα… βρήκαν και ο Δώνης αναμένεται αύριο (30/5) στην Ελλάδα για να επικυρωθεί η συμφωνία. Η επίσημα ανακοίνωση αναμένεται μέχρι την Παρασκευή (1/6) το αργότερο.

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΊΟΥ  2018 :
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 1  Μαΐου  2018 . ~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους μας !ΟΜΟΡΦΗ και χαρούμενη Πρωτομαγιά ! :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_30.html  .-                                  

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 02  Μαΐου 2018
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/05/news.html  .-                      

~ * Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 03  Μαΐου  2018   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/nwes.html  .-                                                                                                            
~** Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 03  Μαΐου  2018   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/nwes.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή  04  Μαΐου 2018   
http://snsarfara.blogspot.gr/2018/05/arfara-news.html .   -
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .-Σάββατο 05  Μαΐου  2018    
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/news.html .-   
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  06  Μαΐου  2018 
  

 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/05/news.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 07 Μαΐου  2018
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/05/news.html   -            

1~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τρίτη  08  Μαΐου  2018 :
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/05/arfara-news.html  .-                                                                                                                     
2~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τετάρτη  09 Μαΐου 2018   :    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/05/news.html .-
3 ~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας , Τετάρτη 09 Μαΐου 2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018-09-2018.html .- 
4~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας ,
Πέμπτη  10  Μαΐου  2018  :

 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018-10-2018.html  .-
5 ~*  Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας . Παρασκευή  11Μαϊου 2018 :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018.html  .-    
6~~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 
Σάββατο 12 Μαΐου 2018     http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_11.html .

7~ Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 Κυριακή  13  Μαΐου  2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018.html .-  

8~ Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_14.html .-
9~  Εφημερίδα Αρφαρά  2018  , Τα  Νέα μας .Τετάρτη  16 Μαΐου 2018   :     http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_16.html .-
10~  Εφημερίδα μας Αρφαρα , Τα  Νέα μας .Πέμπτη 17 Μαΐου  2018  :
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post.html .-  
11~  Εφημερίδα Αρφαρά  Τα  Νέα μας .Παρασκευή 18 Μαϊου 2018 :
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post.html .- 
12~   Εφημερίδα Αρφαρά , Τα Νέα μας .
Κυριακή 20  Μαΐου 2018
:

 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_20.html  .-  
13~  Εφημερίδα Αρφαρά , Τα  Νέα μας .
Δευτέρα 21  Μαΐου  2018
 :

http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_21.html .-   
14~ Εφημερίδα Αρφαρά , Τα Νέα μας .Τρίτη 22 Μαΐου 2018    
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_21.html
15~ Εφημερίδα Αρφαρα , Τα Νέα μας .
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
:

http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_23.html .-           
16~  Εφημερίδα Αρφαρά , Τα  Νέα μας .
Πέμπτη 24  Μαΐου  2018
   
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_24.html
17~ ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 25  Μαΐου  2018
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_25.html .-                                                                                                            
18~  ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_26.html .-                                                                                                             

19~
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6415  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =     4074  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14. 406   βίντεο   .-  
 

1~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
2~  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-
3~ https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS     https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων   
4~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.
5~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .-                                                                                                        
 











Τα  δικά μας βίντεο για σήμερα :
1~*Αγίου Πνεύματος Δευτέρα 28/05/2018 Θ Λ  και Αρτοκλασία ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΑΓΙΟΙ ΘΕΌΔΩΡΟΙ ΑΡΦΑΡΏΝ: : https://youtu.be/rg--HMgboNE .-
2  ~* Αγίου Πνεύματός ΑΡΦΑΡΑ Μέλη Συλλόγου 28/05/2018 Αγ Κωνσταντίνος: : https://youtu.be/eBNqTOLhDxs  .-
3~* 'Άγιος Κωνσταντίνος Αρφαρών 28/05/2018  Αγίου Πνεύματος :
https://youtu.be/zyuJ1X9DxHg .-
4~* Αρτοκλασία  Θ  Λειτουργία Αγ   Πνεύματος ΑΡΦΑΡΑ  28/05/2018: https://youtu.be/ZBHGPGx10ec    .-
5~*Εορτασμός Αγ  Πνεύματος 28/05/2018 ΑΡΦΑΡΑ Α. Κωνσταντίνος: https://youtu.be/mNbDivtO_gM  .-

6~*Αγίου Πνεύματος ΑΡΦΑΡΑ 28/05/2018 Άγ  Κωνσταντίνος Θ Λ  Αρτοκλασία  συλλόγου : https://youtu.be/tKMkB8xNoGM .-
7~*Δευτέρα 28/05/2018 Αγ   Πνεύματος Άγιος Κωνσταντίνος ΑΡΦΑΡΑ:
https://youtu.be/dY0-6T2eYrY .-
8~ Κωνσταντίνος Αρφαρών 27/05/2018 :
https://youtu.be/OIHfACfVFTY  .-
9~*Εσπερινό Α  Κωνσταντίνος Αρφαρά 27/05/2018: 
https://youtu.be/WxiEAUmIS8U  .-
10~*ΑΡΦΑΡΑ Αγ  Κωνσταντίνος Εσπερινός 27/05/2018:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
https://youtu.be/xmPCAX_tT1g  .-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου