ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

 Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 .
~



~ 14 Μαΐου: Η μεγάλη ΕΟΡΤΗ του Αγίου Ισιδώρου… (ΒΙΝΤΕΟ)
Τη μνήμη του Αγίου Ισιδώρου που μαρτύρησε στην Χίο τιμά σήμερα, 14 Μαΐου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Ισίδωρος ήταν ναύτης του βασιλικού στόλου, στα χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου, και καταγόταν από την Αλεξάνδρεια.
Κάποια μέρα που η μοίρα του στόλου ήταν αγκυροβολημένη στη Χίο, καταγγέλθηκε από τον κεντυρίων Ιούλιο στο Ναύαρχο Νουμέριο ότι ο Ισίδωρος είναι χριστιανός. Ο Νουμέριος δεν άργησε να ακούσει το ίδιο και από τον ίδιο τον Ισίδωρο, όταν τον προσκάλεσε να ομολογήσει. Τότε τον έδειραν σκληρά και κατόπιν τον έριξαν στη φυλακή.

Ο πατέρας του μόλις έμαθε το γεγονός αυτό, αμέσως κίνησε για τη Χίο, πολύ στενοχωρημένος, διότι ο γιος του εγκατέλειψε την πατροπαράδοτη ειδωλολατρική θρησκεία. Όταν έφθασε στη Χίο, δε δυσκολεύτηκε να δει το γιο του. Ο Ισίδωρος, μόλις αντίκρισε τον πατέρα του, με πολλή ευλάβεια και στοργή τον ασπάσθηκε συγκινημένος.
Το ίδιο έκανε και ο πατέρας του, αλλά δεν άργησε να εκφράσει και τη θλίψη του γι’ αυτόν. Ο Ισίδωρος του είπε ότι μάλλον έπρεπε να χαίρεται, διότι είδε το φως που προσφέρει ο Ιησούς Χριστός.
Ο πατέρας του τον παρακάλεσε θερμά να επιστρέψει στην ειδωλολατρία, αλλά ο Ισίδωρος έμεινε αμετακίνητος στην πίστη του. Τότε, οργισμένος αυτός, τον καταράστηκε και παρότρυνε το Νουμέριο να τον θανατώσει το συντομότερο. Και πράγματι, ο Ισίδωρος μετά από διάφορα βασανιστήρια αποκεφαλίσθηκε.
Έτσι, επαληθεύεται ο λόγος του Κυρίου, ότι «παραδώσει εἰς θάνατον πατὴρ τέκνον» (Ματθαίου Ι’ 21). Δε θα είναι, δηλαδή, μόνο οι ξένοι εναντίον των αγωνιζομένων χριστιανών, αλλά και οι άνθρωποι του σπιτιού τους. Και θα παραδώσει στο θάνατο ο άπιστος πατέρας το πιστό παιδί του.
* Το σεπτό λείψανό του το έριξαν σε φαράγγι, για να τον καταφάγουν τα όρνεα, λίγοι δε στρατιώτες φύλαγαν εκεί, μην τυχόν έλθουν οι Χριστιανοί και παραλάβουν το σώμα. Όμως, μία Χριστιανή, ονόματι Μυρόπη, ήλθε τη νύχτα και με την βοήθεια δύο υπηρετριών, την ώρα που οι στρατιώτες είχαν πέσει και ησύχαζαν, παρέλαβε το ιερό λείψανο, το οποίο ενταφίασε.
Την επομένη, ο Νουμέριος πληροφορήθηκε ότι το λείψανο του Μάρτυρος είχε αρπαχθεί. Υπέθεσε ότι οι στρατιώτες δελεάστηκαν με χρήματα και δώρα και επέτρεψαν στους Χριστιανούς να παραλάβουν το σώμα του Αγίου. Γι’ αυτό τους φυλάκισε, ενώ παράλληλα κυκλοφόρησε την είδηση ότι θα τους φονεύσει , αν δεν του πουν σε ποιον παρέδωσαν το λείψανο.
Η Μυρόπη έκρινε ότι θα ήταν άδικο να εκτελεσθούν οι στρατιώτες. Γι’ αυτό παρουσιάσθηκε στον Νουμέριο και του δήλωσε την αλήθεια. Εκείνος έδωσε εντολή να την φυλακίσουν. Μετά το μαρτύριό της, οι Χριστιανοί έθαψαν με ευλάβεια το λείψανο της Παρθενομάρτυρος κοντά στον τάφο, όπου προηγουμένως αυτή είχε αποθέσει αυτό του Αγίου Ισιδώρου.
~ * Απολυτίκιο:Ήχος δ’. Ο υψωθείς εν τω Σταυρώ.Ως στρατευθείς τω Βασιλεί των αιώνων, των επιγείων την στρατείαν απώσω, και ευθαρςώς εκήρυξας Χριστόν τον Θεόν· όθεν τον αγώνά σου, τον καλόν εκτελέσας, Μάρτυς θεοδόξαστος, του Σωτήρος εδείχθης ον εκδυσώπει σώζεσθαι ημάς, τους σε τιμώντας, παμμάκαρ Ισίδωρε.  vimaorthodoxias.gr

***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Κ. Βελόπουλου: «Θέλουν ΑΙΜΑ κάποιοι! Θα έχουμε ΘΥΜΑΤΑ»! Ο Τόσκας ΚΩΦΕΥΕΙ
 ~Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν τα φαινόμενα βίας κατά του πολιτικού κόμματος «Ελληνική Λύση» με πρωταγωνιστές ακραία στοιχεία από…
ετερόκλητους και διαφορετικούς δήθεν πολιτικούς σχηματισμούς, που έχουν σκοπό να παρακωλύσουν τις ομιλίες του προέδρου του Κυριάκου Βελόπουλου, να διακόψουν τις εκδηλώσεις και να δημιουργήσουν επεισόδια.
Τεράστιες οι ευθύνες που καταλογίζουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τις εντολές που δίνει στις αστυνομικές αρχές.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος «απαντάει» στις μεθοδεύσεις με αναφορά του ενώπιον του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, με εξώδικο προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Τόσκα και την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, και μηνυτήρια αναφορά κατά των Χρήστου Παπαζαφείρη, Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και Θεμιστοκλή Νικολή, Αστυνομικού Διευθυντή Βορειοανατολικού Τομέα.
* Βελόπουλος: «Σε κάθε ομιλία μου δημιουργούν ένταση κι επεισόδια»
Στην εξώδικη διαμαρτυρία του ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Είναι ευτύχημα που δεν θρηνούμε θύματα. Και πραγματικά, δε θέλω να γίνει ο φόβος μου πράξη για να κινητοποιηθείτε ως αρμόδιοι Φορείς. Δε θα σταθώ στο πολιτικό αντίκτυπο και τις σκοπιμότητες που αναρχικοί, οπαδοί του Σώρρα και οπαδοί της Χρυσής Αυγής επιμένουν να προσέρχονται σε κάθε ομιλία μου και να δημιουργούν ένταση κι επεισόδια. Δε θα σταθώ στο ότι βιντεοσκοπούν τα επεισόδια με σκοπό να τα ανεβάσουν μετά σε διάφορες ιστοσελίδες ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον τρόπο που αυτοί θέλουν , επιλεκτικά κι αποσπασματικά για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Δε θα σταθώ ούτε στις ύβρεις και στις απειλές που εξαπολύουν προς το πρόσωπό μου».
Άψογα οργανωμένες οι επιθέσεις «αγνώστων»
Ο πρόεδρος του πολιτικού κόμματος «Ελληνική Λύση», Κυριάκος Βελόπουλος παραθέτει τα ακόλουθα ακραία περιστατικά:
«Την 24η Ιανουαρίου 2018 , ημέρα Τετάρτη, στο χώρο του Δημαρχείου Ελευσίνας, και πλέον συγκεκριμένα στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στον πρώτο όροφο του Δημοτικού Μεγάρου, έλαβε χώρα ομιλία μου, ως Προέδρου του πολιτικού κόμματος ‘’Ελληνική Λύση’’. Η ομιλία ήταν προγραμματισμένη για τις 18.00 και ξεκίνησε περί ώρα 18.30. Μέσα στην αίθουσα βρίσκονταν περί τα 300 άτομα, απλοί πολίτες οι οποίοι είχαν έρθει να ακούσουν την ομιλία μου. Κάποιοι εξ αυτών ήταν προχωρημένης ηλικίας ενώ μέσα στην αίθουσα υπήρχαν και κάποια ανήλικα μετά των συνοδών τους.
Περί τις 19.15 και ενώ η ομιλία ολοκληρωνόταν, περί τα 30 – 35 άτομα, αγνώστου ταυτότητας, εισήλθαν στο χώρο του Δημαρχείου και, κατευθύνθηκαν προς το χώρο όπου πραγματοποιούνταν η ομιλία, φωνάζοντας πλειάδα συνθημάτων και απειλών. Τα άτομα αυτά, κατά κύριο λόγο άνδρες, ήταν ενδεδυμένοι με μαύρα ρούχα και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες. Μεταξύ αυτών ευρίσκοντο 4-5 κοπέλες οι οποίες δεν φορούσαν κουκούλες. Πολλοί εξ αυτών έφεραν αιχμηρά αντικείμενα στα χέρια τους, πτυσσόμενα γκλοπς. Δυο τρεις έφεραν σακίδια πλάτης με άγνωστο περιεχόμενο, ενώ κάποιοι άλλοι κρατούσαν στα χέρια τους αντιασφυξιογόνες μάσκες».
Άτομα με κουκούλες φώναζαν «Βελόπουλε, θα σε ξεκοιλιάσουμε»!
Και συνεχίζει στην εξώδικη διαμαρτυρία του ο Κυριάκος Βελόπουλος για τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελευσίνας: «Οι άγνωστοι προσπέρασαν την αστυνομική φύλαξη που βρίσκονταν στην είσοδο του κτιρίου, κατευθύνθηκαν προς τον πρώτο όροφο, που πραγματοποιούνταν η ομιλία. Όσο ανέβαιναν τις σκάλες, φώναζαν διάφορες υβριστικές κι απειλητικές φράσεις, άκρως ενδεικτικώς ‘’Θα πεθάνετε’’ , ‘’Ήρθε η ώρα σας’’ κλπ. Φτάνοντας στον πρώτο όροφο, κατευθύνθηκαν απειλητικά και μαζικά προς την είσοδο της αίθουσας, με σκοπό να εισέλθουν στο χώρο. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν κατέστη εφικτό, καθώς κάποιοι εκ των παρευρισκομένων σηκώθηκαν και στάθηκαν στην είσοδο προκειμένου να μη δημιουργηθούν επεισόδια και να μην κινδυνεύσουν οι πολίτες. Κάποιοι διέκριναν στα χέρια του ενός ένα καδρόνι, ενώ κάποιος άλλος φορούσε στα χέρια του κοκάλινα γάντια, ικανά να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη σε κάποιον. Σε πολλούς από τους παρευρισκομένους προκλήθηκε φόβος και ανησυχία ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή από τη συμπεριφορά αυτή των εισβολέων.
Μη δυνάμενοι να εισέλθουν στο χώρο, άρχισαν να πετούν προς τα άτομα που βρίσκονται στην αίθουσα αυγά και γιαούρτια και να εξαπολύουν περαιτέρω ύβρεις κι απειλές. Φράσεις όπως ‘΄Βελόπουλε θα σε τελειώσουμε΄΄, ΄΄Ήρθε η ώρα σου΄΄, ΄΄ Θα σας κάψουμε’’, με αποτέλεσμα το πλήθος να ταραχτεί και να ανησυχήσει ακόμα και για τη ζωή του. Μάλιστα μια ηλικιωμένη κυρία εξέφρασε τη δυσφορία της λόγω του άγχους που της δημιουργήθηκε από την κατάσταση, λέγοντας χαρακτηριστικά ‘’Δεν μπορώ , δεν μπορώ’’.
Αμέσως κάλεσα τους ταραξίες να ησυχάσουν και να συζητήσουν μαζί μου, προσπαθώντας να επαναφέρω την τάξη στο χώρο και να εξαλείψω κάθε ενδεχόμενο κινδύνου, καθώς μέσα στην αίθουσα βρίσκονταν και ανήλικα. Εκείνοι επέμειναν στην εξυβριστική κι απειλητική στάση τους, απειλώντας ΄΄Βελόπουλε, θα σε ξεκοιλιάσουμε΄΄.
Οι εισβολείς δε σταμάτησαν να υβρίζουν, να γιουχάρουν και να εξαπολύουν απειλές για περίπου δέκα λεπτά. Όταν δε διαπίστωσαν ότι είναι αδύνατον να εισέλθουν στην αίθουσα, λόγω του ανθρώπινου τείχους που είχε σχηματισθεί από μερικούς εκ των παρευρισκομένων, άρχισαν να αποχωρούν και να κατευθύνονται προς της έξοδο του κτιρίου. Ακόμα κι εκεί ωστόσο, πετούσαν πέτρες προς την αίθουσα και προς πάσα κατεύθυνση, όπου ευρισκόμασταν πολλοί εξ ημών, χωρίς ευτυχώς να καταφέρουν κάποιο χτύπημα. Πολλές δε από τις πέτρες είχαν κατεύθυνση τη τζαμαρία του κτιρίου, η οποία από ευτύχημα δεν έσπασε, καθώς όπισθεν της τζαμαρίας βρισκόταν πλήθος ηλικιωμένων ατόμων. Τέλος, αποχώρησαν μαζικά με μηχανάκια τα οποία από όσο πληροφορήθηκα δεν έφεραν πινακίδες.
Την επόμενη μέρα, ήτοι την 25-01-2018 ενημερώθηκα πως έλαβε χώρα στην ιστοσελίδα «athens.indymedia» μια ανάρτηση, δυνάμει της οποίας η αναρχική ομάδα «Non Serviam» ανέλαβε την ευθύνη για τα εν λόγω επεισόδια. Το ανωτέρω περιστατικό, για το οποίο σημειωτέον έχει ήδη σχηματισθεί ποινική δικογραφία, ήταν μόνο η αρχή δυστυχώς.
Να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως ήδη από την 17/01/2018 Σας είχαμε αποστείλει ηλεκτρονικά ενημέρωση και σας ενημερώναμε πως η παρουσία αστυνομικής δύναμης κρίνεται απαραίτητη, καλώντας Σας παράλληλα να συνδράμετε για την ομαλή διεξαγωγή της ομιλίας. Η συνδρομή μας στην ομιλία αυτή εξαντλήθηκε στα δύο αστυνομικά όργανα, τα οποία προφανώς δεν μπόρεσαν να καταστείλουν τα επεισόδια, με αποτέλεσμα απλοί πολίτες να παίζουν το ρόλο των αστυνομικών και να απομακρύνουν τους ταραξίες- τις διαθέσεις των οποίων σημειωτέον δεν γνωρίζαμε».
Οπαδοί του Σώρρα επιτέθηκαν σε ομιλία του Βελόπουλου στο Ναύπλιο!Ανάλογο περιστατικό έλαβε χώρα σε εκδήλωση του κόμματος στο Ναύπλιο: «Στην επόμενη ομιλία που προγραμμάτισε το κόμμα μας στο Ναύπλιο, την 11/4/2018 και στο χώρο FOTONIO εμφανίστηκαν και πάλι μέσα στην αίθουσα περίπου δέκα άτομα, τα οποία διέκοψαν την ομιλία, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ‘’η Ελλήνων Συνέλευσις’’ και να δημιουργούν χάος, απαγορεύοντας μου να μιλήσω, και υβρίζοντάς με με χαρακτηρισμούς όπως ‘’ψεύτη’’, και απειλώντας με με φράσεις όπως ‘θα σε εξαφανίσουμε΄, ΄’θα δεις τι θα πάθεις’’, ΄΄ θα σε εξοντώσουμε’’ κ.α. Λόγω δε της έντασης και της επικινδυνότητας της κατάστασης, εξαναγκαστήκαμε να διακόψουμε την ομιλία και να την ολοκληρώσουμε εσπευσμένα, φοβούμενοι για τη σωματική ακεραιότητα των παρευρισκομένων ακροατών, καθώς τα προαναφερόμενα άτομα ήταν ιδιαιτέρως ογκώδη, κουβαλούσαν μαζί τους σακίδια και άρχισαν να κατευθύνονται απειλητικά προς το μέρος όπου βρισκόμουν εγώ. Και σε αυτή την ομιλία, είχαμε εγκαίρως, ήτοι ήδη από την 04/04/2018, μια εβδομάδα πριν αποστείλει εγγράφως ηλεκτρονική ενημέρωση με τα στοιχεία της ομιλίας και συνακόλουθο αίτημα περί της δικής Σας συνδρομής και παρουσίας, προκειμένου να διεξαχθεί με ειρηνικό τρόπο η ομιλία. Και για ακόμη μια φορά η παρουσία αστυνομικής δύναμης ήτο τυπική, όχι ουσιαστική, λόγω του ελαχίστου αριθμού αστυνομικών που διετέθη από μέρους Σας για την εκδήλωση αυτή.
Επόμενη ομιλία στην Κάλυμνο, την 14/4/2018, στο Θεατράκι του Δήμου, οπότε και πάλι μια ομάδα ατόμων διέκοψαν την ομιλία κι άρχισαν να με υβρίζουν, και να με απειλούν με φράσεις όπως ‘’είσαι τελειωμένος’’, κλπ. Τα άτομα αυτά παρά τις από μικροφώνου εκκλήσεις μου να απομακρυνθούν από το χώρο της ομιλίας, επέμεναν και φώναζαν εναντίον μου και εναντίον του κόμματος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ..
Ακριβώς την επομένη, ήτοι την 15/4/2018 στο νησί της Κω, στο ξενοδοχείο MARITINA και κατά τη διάρκεια της ομιλίας , μια ομάδα δέκα περίπου ατόμων εμφανίστηκαν στην ομιλία, σηκώθηκαν από τις θέσεις τους κι άρχισαν να εξαπολύουν ύβρεις προς το πρόσωπό μου και τους παρευρισκομένους όπως πχ ‘’παλιοτόμαρα’΄, ‘’δεν είστε δημοκράτες΄’, ΄΄θα σας ξεκοιλιάσουμε’’. Αποτέλεσμα ήταν όλος ο κόσμος που βρισκόταν στην αίθουσα να αρχίσει να αποδοκιμάζει τα άτομα αυτά και να τους ζητούν να βγουν από την αίθουσα, πράγμα το οποίο έκαναν λίγο αργότερα. Οι ως άνω ταραξίες είχαν μάλιστα το θράσος μετά τα ως άνω γεγονότα να μεταβούν στο ΑΤ της Κω και να καταθέσουν μήνυση εναντίον μου αλλά και εναντίον των ατόμων του επιτελείου του κόμματος. Τούτο δε διότι προσήχθησαν στο ΑΤ από τους αστυνομικούς που επιλήφθηκαν του περιστατικού. Όπως ήταν φυσικό, ανταπάντησα με μήνυση εναντίον τους για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.
Σε αυτές τις ομιλίες, έχουμε ήδη από την 04/04/2018 αποστείλει στις αρμόδιες αστυνομικές Διευθύνσεις τα ίδια αιτήματα. Για ακόμη μια φορά όμως, και παρά το γεγονός ότι πλέον διαπιστωμένα και εξακριβωμένα υπήρχε σοβαρότατος και αληθινός κίνδυνος για δημιουργία επεισοδίων- λόγω του ιστορικού που προανέφερα- Υμείς, ως αρμόδια όργανα κωφεύσατε και δεν πράξατε τα νόμιμα και οριζόμενα εντός των αρμοδιοτήτων Σας προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλότητα της εν λόγω συνάθροισης και η ασφάλεια, η σωματική ακεραιότητα των πολιτών».
~   Δέχτηκε χτύπημα στην πλάτη από άτομο που φώναζε υπέρ του Σώρρα
Στην Ηλιούπολη ο Κυριάκος Βελόπουλος δέχτηκε προβοκατόρικη επίθεση από φερόμενους ως οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα: «Η κατάσταση ωστόσο δυστυχώς, αντί να εκτονώνεται, δείχνει να εντείνεται. Τελευταίο κρούσμα η ομιλία μου στο Αναψυκτήριο του Δήμου Ηλιούπολης, την 18/04/2018. Μέσα στην αίθουσα βρίσκονταν περί τα 300 άτομα, μεταξύ τους ανήλικα παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι. Κι ενώ η ομιλία διεξαγόταν ομαλώς, ξαφνικά με διέκοψε ένας εκ των παρευρισκομένων φωνάζοντας ‘’Η Ελλήνων Συνέλευσις θα μας σώσει’’. Ακολούθησαν άλλα άτομα, τα οποία άρχιζαν ένα -ένα να σηκώνονται από τη θέση τους, διασκορπισμένοι μέσα στην αίθουσα και να φωνάζουν ταυτόχρονα ‘’ο Σώρρας είναι αθώος υπάρχουν αποφάσεις, εσύ είσαι ο φασίστας, θα εξαφανιστείς από τη γη’΄. Αμέσως ζήτησα την παρέμβαση της ελάχιστης αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στο χώρο- μόλις δύο ένστολοι για τη φύλαξη μιας αίθουσας 300 ατόμων πλέον ορθίων, οι οποίοι δεν εισήλθαν καν εντός της αιθούσης. Η κατάσταση εντάθηκε, όταν κάποιοι από τα άτομα που είχαν έρθει να ακούσουν την ομιλία μου άρχισαν να φωνάζουν εναντίον των ακραίων αυτών στοιχείων, να τους ζητούν να βγουν έξω. Τα άτομα αυτά, επέμεναν να ξαναμπούν στην αίθουσα , για να φωνάξουν συνθήματα, ενώ κάποιοι από αυτούς κατευθύνονταν απειλητικά προς το μέρος μου, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να κάνω ομιλία επί 25λεπτο εκτός αίθουσας διότι δεν ήθελα η ναζιστική φασιστική νοοτροπία των δήθεν αντιφασιστών να νικήσει. Ο κόσμος ασπίδα σ’αυτούς τους αντιδημοκράτες κράτησαν όρθια την εκδήλωση και την δημοκρατία την ώρα που η αστυνομία παρακολουθούσε αμέριμνα για σωρεία παράνομων πράξεων των ναζιστών φασιστών ΑΝΤΙΦΑ με λοστούς, μαχαίρια και μπαλτάδες να προκαλούν και να απειλούν τον κόσμο! Κι αυτό το πλήθος όμως δε στάθηκε ικανό να αποτρέψει έναν από τους ταραξίες να μου επιφέρει κτύπημα στην πλάτη κατά την έξοδό μου από την αίθουσα.
Μετά το πέρας της ομιλίας αποχωρήσαμε ήσυχα.
Η συνέχεια δόθηκε στο ΑΤ Ηλιούπολης, όπου έπειτα από προσαγωγές κάποιων ατόμων από την αστυνομία , κάποιοι εξ αυτών προέβησαν σε μηνύσεις και συγκεκριμένα ο Κ.Α του Η, κατοίκου Βούλας, οδός …….. και η Μ.Β του Ρ, κατοίκου Παλαιού Φαλήρου, οδός ……. εναντίον μου για τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, συκοφαντικής δυσφήμισης κι εξύβρισης, και κατά της… φρουράς μου για τα ποινικά αδικήματα της βιαιοπραγίας, εξύβρισης και σωματικών βλαβών. Με τη σειρά μου κατέθεσα φυσικά αντίστοιχες δικές μου για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση, κλπ. κατά των δύο ανωτέρω αλλά και των προτεινόμενων από αυτούς μαρτύρων.
Και πάλι βεβαίως η από 13/04/2018 αίτηση-αίτημά μου προς Εσάς δεν εισακούστηκε. Φτάσαμε έτσι στο σημείο να έχουμε εμπλοκές και πέρα από τα αδικήματα των απειλών, εξυβρίσεων, συκοφαντικών δυσφημήσεων κλπ, είχαμε και τέλεση αδικημάτων κατά της ζωής, ήτοι σωματική βλάβη κατά εμού του ιδίου. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να περιμένω και Εσείς με τη σειρά Σας φυσικά, ώστε να αναγνωρίσετε ότι συντρέχει επείγουσα περίπτωση και σοβαρός κίνδυνος ώστε να αποστείλετε επαρκείς αστυνομικές δυνάμεις. Κι αν προ των επεισοδίων η παρουσία αστυνομικής αρχής είχε από τις αρμόδιες αρχές κριθεί περιττή, μετά από αυτά τα επεισόδια, αυτή η παράλειψη τυγχάνει πλέον εγκληματική».
«Αναρχικοί μας επιτέθηκαν στα Βριλήσσια με καδρόνια, ρόπαλα και σουγιάδες»
Πρόσφατα στο πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης» (πρώην ΤΥΠΕΤ) στα Βριλήσσια περίπου 80 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έκαναν βίαιη κατάληψη στο χώρο που θα διεξάγονταν εκδήλωση της «Ελληνικής Λύσης»: «Στα πλαίσια αυτά της γνωριμίας του κόμματός μας με τους πολίτες οργανώθηκε και η ομιλία μου ως Προέδρου της Ελληνικής Λύσης στο Δήμο Βριλησσίων και στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης Πρώην Τύπετ (Μπακογιάννη και Πλαταιών) για την 9/5/2018 και ώρα 6.00 .μ.μ .
Πραγματικά, και προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η ομιλία, με την από 3/5/2018 επιστολή μας προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και το Γραφείο Τύπου ΓΑΔΑ ενημερώσαμε τις Αστυνομικές αρχές για την εκδήλωση και ζητήσαμε τη συνδρομή τους για την ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης.
Κι ενώ έτσι είχαν τα πράγματα, την 9/5/2018, ημέρα της προγραμματισμένης ομιλίας μας και περί ώρα 5.00 μμ περίπου, κι ενώ στην αίθουσα της ομιλίας βρίσκονταν στελέχη του κόμματος τα οποία οργάνωναν το χώρο, αλλά και κάποιοι απλοί πολίτες που είχαν ήδη καταφτάσει, εμφανίστηκε μια ομάδα περί τα 80 άτομα, τα οποία έφεραν στα χέρια τους καδρόνια, άλλοι δε ρόπαλα και σουγιάδες, οι περισσότεροι δε από αυτούς είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη, μαντίλια, γυαλιά ηλίου και καπέλα, προκειμένου να μη φαίνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Τα άτομα αυτά, αφού εισήλθαν στην αίθουσα της ομιλίας, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, όπως ‘’εμείς σκοτώνουμε όσους σκοτώνουν μετανάστες΄΄, ‘’δε θέλουμε στο σπίτι μας φασίστες’’, ‘’δυο μέτρα κάτω από τη γη υπάρχει μια θέση για κάθε ρατσιστή’’ κλπ. . εισήλθαν στην αίθουσα, έβγαλαν δια της βίας κάποια από τα μέλη του κόμματος εκτός της αίθουσας, ενώ απέκλεισαν την είσοδο σε όλους τους πολίτες που επιθυμούσαν να εισέλθουν εντός της αιθούσης. Συγκεκριμένα, έχοντας εισέλθει εντός του Δημοτικού χώρου, και έχοντας καταλάβει και τις δύο εισόδους, απαγόρευαν στον κόσμο να εισέλθει, λέγοντας πως η ομιλία από φασιστές δε θα πραγματοποιηθεί. Οι εν λόγω καταληψίες πετούσαν στο χώρο φυλλάδια με συνθήματα ‘’όσο περισσότερο μας κλέβουν τη ζωή, τόσο μας ποτίζουν με έθνος και φυλή’’ υπογράφοντας ως ‘’Αντιφασίστες- Αντιφασίστριες’’. Τα άτομα αυτά παρέμειναν στο χώρο της προγραμματισμένης ομιλίας, περί τις δύο ώρες και πλέον, σ ένα χώρο που σημειωτέον ακριβώς δίπλα βρισκόταν παιδική χαρά την οποία εκείνη την ώρα είχε επισκεφθεί πλήθος γονέων και ανήλικα τέκνα, δίχρονα και τρίχρονα παιδάκια , σε απόσταση μόλις πέντε μέτρων από την αίθουσα.
Καθ όλη τη διάρκεια των συμβάντων, βρίσκονταν στο χώρο δύο αστυνομικοί, ενώ έπειτα από δικό μας αίτημα ήλθε στο χώρο και ο τρίτος των μηνυομένων. Ο εγκαλούμενος, βλέποντας τους ταραξίες να έχουν καταλάβει το δημόσιο κτίριο, βλέποντας τους να φέρουν πάνω τους φονικά όπλα, να φορούν μαντίλια ώστε να μην φαίνεται το πρόσωπό τους, ακούγοντάς τους να υβρίζουν με χυδαιότατο τρόπο τους πολίτες, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από την αίθουσα κι ανέμεναν την προσέλευσή μου, να απειλούν ηλικιωμένες γυναίκες και να τις υβρίζουν, ΟΥΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ. Ακόμα κι όταν έπειτα από πολλαπλές επικοινωνίες που είχε με στελέχη αλλά και με τους νομικούς συμβούλους του κόμματος, η απόκρισή του ήτο ότι ‘’Εχει ενημερώσει τις αρχές κι αναμένει εντολή’’. Μας ενημέρωσε δε ότι πλησίον του χώρου βρίσκονταν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες όμως ουδέποτε επενέβησαν , ουδέν έπραξαν, παρ όλο που ενώπιον του τρίτου των εγκαλουμένων τελούνταν αξιόποινες πράξεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πρωτοφανούς απραξίας των αστυνομικών αρχών ήταν ότι ενώ οι ταραξίες φώναζαν υβριστικά και γεμάτα μίσος συνθήματα, προπηλακίζοντας τον απλό κόσμο που ανέμενε την προσέλευσή μου, ο τρίτος των εγκαλουμένων δεν επενέβαινε, παρά αστειευόταν με τους ταραξίες και γελούσε μαζί τους, ενώ παραινούσε το πλήθος να μην απαντά στις ύβρεις των ταραξιών.
Να σημειωθεί δε πως εγώ προσωπικά, ήδη από τις έξι παρά είκοσι επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον δεύτερο των μηνυομένων, κύριο Παπαζαφείρη, για να τον ενημερώσω για την κατάσταση στο χώρο της ομιλίας, καθώς τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει όπως προανέφερα πολύ πριν. Παρά δε την προφορική του διαβεβαίωση πως θα επιληφθεί της κατάστασης, έλαμψε δια της απουσίας του καθώς ουδέποτε έδωσε εντολή να κατασταλούν τα επεισόδια.
Ήδη δε η κατάσταση είναι γνωστή στις αστυνομικές αρχές καθώς όπως προανέφερα έχουν και στο παρελθόν επαναληφθεί αντίστοιχα επεισόδια, έχω μάλιστα αναγκαστεί να καταθέσω την από 19/4/2018 αναφορά μου προς τον κο Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, την οποία σας προσκομίζω με την οποία ζητώ τη λήψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Και παρ΄ όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι έχω επανειλημμένως ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να πράξουν τα δέοντα και να λάβουν – τι παραπάνω;- τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Εντύπωση δε μου δημιουργεί το γεγονός το πόσο άμεσα κινητοποιούνται οι αρχές στις διαδηλώσεις ενάντια σε κυβερνητικά μέτρα, ακόμα κι όταν διαδηλωτές είναι απλοί αγρότες, ή άνεργοι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο, παρά το γεγονός ότι απέναντί μας είχαμε κουκουλοφόρους φέροντες φονικά όπλα …
Και στην προκειμένη μάλιστα περίπτωση, τα χειρότερα απεφεύχθησαν εξαιτίας της ηρεμίας των μελών του κόμματός μας και των απλών πολιτών, οι οποίοι δεν απαντούσαν στις ύβρεις και τις προκλήσεις των ταραξιών».
«Θέλουν τον πολιτικό αφανισμό μας γιατί τρέμουν την άνοδό μας»
Τέλος ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» καθιστά υπεύθυνους την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τονίζει ότι το δικαίωμα στην περιφρούρηση και την αυτοάμυνα είναι αναφαίρετο.
«Σκοπός της Αστυνομίας του Τόσκα είναι να μας ωθήσουν στην αυτοάμυνα ώστε όταν γίνουν επεισόδια να μας θεωρήσουν ακραίους… Θέλουν τον πολιτικό αφανισμό μας γιατί τρέμουν την άνοδό μας. Θέλουν με επεισόδια -που ανέχονται και ίσως υποθάλπουν λόγω ενδοτικότητας σε ακραίους κύκλους- να μας χρεώσουν ακραίες συμπεριφορές. Δεν φοβόμαστε τον πόλεμο! Δεν θέλουμε πόλεμο με Έλληνες! Δεν θέλουμε να πολεμάμε τα αδέρφια μας, αλλά να πολεμάμε με τα αδέρφια μας. Εμείς πολεμάμε με επιχειρήματα και ιδεολογία. Εχθρός το τραπεζικό καρτέλ και όσοι πολεμούν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Είμαστε Έλληνες!» καταλήγει η «Ελληνική Λύση». Πηγή: adiakritos.gr

***  Τμήμα Τιμίου Ξύλου υποδέχθηκε η Καλαμάτα 

 
Με λαμπρότητα υποδέχθηκε ο ενοριακός Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού Καλαμάτας, Τμήμα Τιμίου Ξύλου εκ της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου Μεσσηνίας, όπου και φυλάσσεται.
Το ιερό θησαύρισμα υποδέχθηκαν στα προπύλαια του Ναού ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και αρκετοί πιστοί.
Το Τίμιο Ξύλο το οποίο βρίσκεται ενσωματωμένο σε Σταυρό Ευλογίας εναποτέθηκε στον Ιερό Ναό για Προσκύνημα.
Ακολούθησε Πανηγυρική Δοξολογία και Παράκληση στον Τίμιο Σταυρό.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε ότι ο Σταυρός αποτελεί το όπλο και την δύναμη του κάθε Χριστιανού, από τον οποίο μπορούμε να αντλούμε δύναμη, καθώς καθαγιάσθηκε από τον ίδιο το Χριστό.

***  Εξώδικο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος στον Γ. Μπέζο
 
Εξώδικο απέστειλε η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, στο Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Γ. Μπέζο , επικαλούμενη παράνομη ανάθεση καθηκόντων άλλων κλάδων στους νοσηλευτές. Με το εξώδικο ζητείται οι νοσηλευτές να ασκούν τα επιβαλλόμενα εκ του Νόμου καθήκοντα της θέσης και της ειδικότητας τους.
  Το εξώδικο
Ειδικότερα το εξώδικο αναφέρει:
«Με αφορμή την γενικευμένη τάση ανάθεσης καθηκόντων κάθε είδους προς τους Νοσηλευτές, την οποία παρατηρούμε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα με την ελπίδα ότι αποτελεί πρόσκαιρο φαινόμενο προς κάλυψη έκτακτων και ειδικών αναγκών, μετά την καταφανή διάψευση των προσδοκιών μας αυτών και λόγω της διαρκούς προσθήκης νέων «καθηκόντων» και εργασιών στο ήδη επιβαρυμένο και εξουθενωμένο νοσηλευτικό προσωπικό, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
1. Μας αναφέρθηκε ότι με την υπ’αριθ. 1/17-1-2018 απόφαση ΔΣ ανατίθενται καθήκοντα παραλαβής τροφίμων κατά τις αργίες μεταξύ άλλων και στην εφημερεύουσα νοσηλεύτρια, σε πλήρη αντίθεση με τα κατά τρόπο περιοριστικό προβλεπόμενα στις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 351/1989 υπηρεσιακά καθήκοντα των Νοσηλευτών, με τα άρθρα 2 και 10 του πδ 87/1986, τον Οργανισμό του Νοσοκομείου, αλλά και με τα καθήκοντα του εφημερεύοντος νοσηλευτή.
2. Επίσης μας αναφέρθηκε ότι ζητείται από τους ιατρούς κάποιων κλινικών να παρίσταται πάντοτε νοσηλεύτρια κατά την εξέταση του ασθενούς και να γράφει καθ΄ υπαγόρευση ιατρικές οδηγίες ή να παρίστανται νοσηλευτές κατά την επίσκεψη των  ιατρών προκειμένου να σηκώνουν τα κλινοσκεπάσματα, τόσο κατά παράβαση του ανωτέρω πδ, όσο και ενάντια σε κάθε έννοια συνεργασίας και σεβασμού όλων των μελών της θεραπευτικής ομάδας.
3. Επιπροσθέτως, δυνάμει της υπ’ αριθ. 07/15-3-2018 απόφασης ΔΣ ορίστηκαν ως Υπεύθυνοι Διαχείρισης Αποβλήτων Υγειονομικής Μονάδος Τμημάτων (ΤΥΔΑΥΜ) οι Προϊστάμενοι των Νοσηλευτικών Τμημάτων, αδιακρίτως, ήτοι χωρίς σε κανένα τμήμα να οριστεί ως Υπεύθυνος υπάλληλος άλλου κλάδου και χωρίς να τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπεται στο παράρτημα της υπ’ αριθ. οικ.146163 (ΦΕΚ Β΄1537/08/05/2012 απόφασης των Υπουργών ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με θέμα «Μέτρα και Όροι για τη Διαχείριση Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων» στην οποία ορίζεται ότι ο  Ο ΤΥΔΑΥΜ ορίζεται με ευθύνη του Δ/ντή Τμήματος της ΥΜ.
 Μας έχει δε αναφερθεί ότι οι Νοσηλευτές δεν έχουν εκπαιδευθεί καταλλήλως για την άσκηση των σημαντικών και υπεύθυνων αυτών καθηκόντων, με όσους κινδύνους αυτό ελλοχεύει τόσο για τη δημόσια υγεία, όσο και για τους ίδιους λόγω των εννόμων συνεπειών που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν, χωρίς να φέρουν ουδεμία σχετική υπαιτιότητα και χωρίς, φυσικά, να τους καταλείπονται επιλογές.
 Η επιλογή μόνο νοσηλευτών για τις ανωτέρω θέσεις παραβιάζει και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας και της εξ αυτής απορρέουσας αρχή της ίσης μεταχείρισης που επιβάλει την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των υπαλλήλων που έχουν τα προσόντα να διατελέσουν ΤΥΔΑΥΜ.
4. Αναφορικά με την  ετήσια απογραφή υλικού, πληροφορούμαστε ότι σε πολλά τμήματα αυτή πραγματοποιείται μόνο από  Επιτροπές αποτελούμενες αποκλειστικά από Νοσηλευτές, παρά τη ρητή πρόβλεψη στη Νομοθεσία περί αρμοδιότητας του Γραφείου διαχείρισης υλικού και παρά το γεγονός ότι κατά ρητές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, αλλά και δυνάμει της αρχής της ισότητας, οι Επιτροπές πρέπει να συγκροτούνται από υπαλλήλους όλων των υπηρεσιών του Νοσοκομείου.
Αποτέλεσμα και αυτής της ενέργειας είναι η αδικαιολόγητη και μη σύννομη επιβάρυνση των Νοσηλευτών με πρόσθετα καθήκοντα.
  Διαμαρτυρία
Επειδή σύμφωνα με τις ανωτέρω Νομοθετικές διατάξεις  οι φέροντες τον τίτλο του Νοσηλευτή, όπως αυτός καθιερώθηκε από το άρθρο 5§2 Α του Νόμου 1579/1985, είναι αρμόδιοι για τη διενέργεια νοσηλευτικών πράξεων που γίνονται με δική τους απόφαση και ευθύνη εκτέλεσης προς κάλυψη των αναγκών του ανθρώπου σαν βιοψυχοκοινωνική οντότητα, στους τομείς υγιεινής του ίδιου και του περιβάλλοντός του, ασφάλειας, άνεσης, υποβοήθησης οργανικών λειτουργιών και διατήρησης ισοζυγίων του.
Επειδή η  απαρίθμηση των νοσηλευτικών πράξεων στο ανωτέρω ΠΔ είναι ειδική και περιοριστική, μη επιδεχόμενη, ως εκ τούτου, οποιαδήποτε διασταλτική ερμηνευτική εκδοχή.
Επειδή στα νοσηλευτικά καθήκοντα δεν περιλαμβάνονται κατά το Νόμου καθήκοντα σχετικά με την παραλαβή τροφίμων, καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης ή καθήκοντα παρεπόμενα των ιατρικών πράξεων  και η ανάθεση τους σε Νοσηλευτές είναι προδήλως παράνομη κατά τα άρθρα 25 και 30 ΥΚ.
 Επειδή οι  αρμοδιότητες του εφημερεύοντος νοσηλευτή είναι επιβεβλημένο να αφορούν θέματα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και μόνο, και να μην του ανατίθενται καθήκοντα άλλων κλάδων, ούτε να μετατίθενται σε αυτόν αρμοδιότητες αναγόμενες στον πλαίσιο ευθύνης των άλλων υπηρεσιών του Νοσοκομείου.
 Επειδή η αρχή της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης παραβιάζεται κατάφωρα με την ανάθεση συγκεκριμένων υπηρεσιακών ενεργειών για τις οποίες ο Νόμος δεν ορίζει ότι ανατίθενται σε ειδική κατηγορία υπαλλήλων, σε μια μόνο και πάντοτε την ίδια κατηγορία υπαλλήλων- τους Νοσηλευτές.
Επειδή το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ήδη αποδεκατισμένο και εξουθενωμένο και δεν επαρκεί ώστε να παρέχονται υπηρεσίες φροντίδας και υγείας με απόλυτη ασφάλεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, τηρουμένων όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, των ελαχίστων κανόνων για την οργάνωση του χρόνου απασχόλησης και των ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων περί της αναλογίας μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών.
 Επειδή και εξ αυτού του λόγου δεν είναι σύννομη και σύμφωνη με την αρχή της χρηστής διοίκησης η περαιτέρω επιβάρυνση του νοσηλευτικού προσωπικού με αρμοδιότητες και εργασίες που δεν ανήκουν στα καθήκοντά τους.
 Επειδή η θεώρηση των Νοσηλευτών ως υπαλλήλων γενικών καθηκόντων (ας μας επιτραπεί η έκφραση «παιδιά για όλες τις δουλειές») και, αποτελεί πρόδηλο επιστημονικό τους υποβιβασμό.
Για τους λόγους αυτούς, διαμαρτυρόμενοι για την αντιμετώπιση των Νοσηλευτών ως κατάλληλη και πρόσφορη λύση σε κάθε είδους πρόβλημα που ανακύπτει στο ΓΝ Καλαμάτας και τον διαρκή επιστημονικό τους υποβιβασμό, σας καλούμε όπως άμεσα αποκαταστήσετε την νομιμότητα και προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια για την διακοπή της – ούτως ή άλλως- παρανόμου ανάθεσης καθηκόντων άλλων κλάδων στους Νοσηλευτές, ώστε οι Νοσηλευτές να ασκούν τα επιβαλλόμενα εκ του Νόμου καθήκοντα της θέσης και της ειδικότητας τους, καθώς και όπως σύμφωνα με τις συνταγματικές και νομοθετικές επιταγές παύσετε να αναθέτετε κάθε είδους πρόσθετο καθήκον αποκλειστικά και μόνον σε Νοσηλευτές».
 
***  Προσέξτε ποιους… βάζετε στο σπίτι σας- Κωδικοί που ξεφουσκώνουν το εκκαθαριστικό
 
Οι φορολογούμενοι με έξι κινήσεις έχουν τη δυνατότητα να ξεφουσκώσουν το λογαριασμό που θα γράφει το φετινό εκκαθαριστικό σημείωμα. Αρκεί να απαντήσουν με ένα «ΝΑΙ» σε μία ή περισσότερες από τις ερωτήσεις του πίνακα 2 του εντύπου Ε1. Αυτές οι ερωτήσεις αφορούν στον υπόχρεο ή τη σύζυγό του και σχετίζονται με την εξασφάλιση του αφορολόγητου ορίου ή την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος.
Από την άλλη μεριά, όμως, εφέτος, πρέπει να προσέξουν ποιους βάζουν στο σπίτι τους…
 Ο… «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΓΡΥΛΟΣ» ΜΕ ΕΞΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
•Στον πίνακα 2 του εντύπου Ε1 είναι συγκεντρωμένες πληροφορίες οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σωστή εκκαθάριση της δήλωσης και τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος και αφορούν κυρίως στους νέους φορολογουμένους, στους νέους επαγγελματίες, στους μισθωτούς με μπλοκάκι, στους έμπορους άνω των 62, στους συνταξιούχους άνω των 65 κ.ά.
•Στις ερωτήσεις του πίνακα 2 της φορολογικής δήλωσης καλούνται να απαντήσουν και οι εξής κατηγορίες φορολογουμένων:
-Κάτοικοι εξωτερικού (κωδικός 319- 320): Οι κάτοικοι εξωτερικού είναι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης μόνο όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλίμακας ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενο από πηγές Ελλάδος.
-Επαγγελματίες αγρότες (κωδικός 037-038): Ο κωδικός αυτός είναι προσυμπληρωμένος με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι κατ’ επάγγελμα αγρότες δικαιούται αφορολόγητο όριο το οποίο εξασφαλίζουν με ηλεκτρονικές πληρωμές. Αν δεν έχει συμπληρωθεί ο συγκεκριμένος κωδικός, τότε φορολογούνται από το πρώτο ευρώ εισοδήματος.
-Φορολογούμενοι με περιουσία στο εξωτερικό (κωδικοί 029-030): Πρέπει να επιλέξουν Χ» πάνω στη λέξη «ΝΑΙ» στην περίπτωση που έχουν ακίνητα ή καταθέσεις ή οποιαδήποτε άλλη κινητή ή ακίνητη περιουσία στην αλλοδαπή, ανεξάρτητα από αν αποκτούν από αυτά εισόδημα ή όχι.
-Φορολογούμενοι που παρέχουν φιλοξενία (κωδικοί 007-008): Πρέπει να επιλέξουν Χ» πάνω στη λέξη «ΝΑΙ», εάν φιλοξενούν ενήλικα φυσικά πρόσωπα υπόχρεα σε υποβολή δήλωσης, εκτός από αυτούς που αναφέρονται στον πίνακα 8. Τα στοιχεία που συμπληρώνονται είναι ο ΑΦΜ του φιλοξενούμενου, οι μήνες φιλοξενίας και τα τετραγωνικά μέτρα.
  ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΟΙΟΥΣ… ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ
Το κοινωνικό μέρισμα που χορηγήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο αποκάλυπτε ότι 1,95 εκατομμύρια φορολογούμενοι δήλωσαν ότι είναι φιλοξενούμενοι. Σε πολλές περιπτώσεις αποδείχθηκε ότι οι φιλοξενούμενοι ήταν… μαϊμού, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που έχασαν το κοινωνικό μέρισμα.
Τώρα, ζητείται από τους φορολογούμενους, μέσω του εντύπου Ε1 στον πίνακα 2, να δηλώσουν αν φιλοξενούν στην κατοικία τους πρόσωπα που είναι υπόχρεα σε φορολογική δήλωση, εκτός εκείνων που δηλώνονται στον πίνακα 8 και είναι τα εξαρτώμενα μέλη του φορολογούμενου.
Εάν ένα από τα δύο μέρη, είτε ο φιλοξενούμενος είτε αυτός ο οποίος τον φιλοξενεί, δεν το δηλώσει, τότε θα μπλοκάρει η υποβολή της δήλωσης του άλλου.
Η εφορία, έχοντας τα ΑΦΜ φιλοξενουμένων και φιλοξενούντων, προχωρά αμέσως στη διασταύρωση. Αν ο φορολογούμενος που παρέχει φιλοξενία δεν έχει δηλώσει το φιλοξενούμενο στη φορολογική του δήλωση, η δήλωση του φιλοξενουμένου δεν μπορεί να προχωρήσει. Το σύστημα τον έχει εγκλωβίσει και θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.
Η δήλωση θα ξεμπλοκάρει μόνο στην περίπτωση που δηλωθεί ως φιλοξενούμενος από το φιλοξενούντα. Αν ο φορολογούμενος ο οποίος ήθελε να εμφανιστεί ως φιλοξενούμενος αλλά τα στοιχεία δε συμφωνούν με αυτά του ιδιοκτήτη της κατοικίας, τότε θα πρέπει να αλλάξει τη διεύθυνση κατοικίας του, κινδυνεύοντας βεβαίως να βρεθεί αντιμέτωπος με το τεκμήριο διαβίωσης και πιθανά με πρόσθετο φόρο.
  ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ… ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
Σημειώνουμε παρακάτω υπό μορφή ερωτήσεων - απαντήσεων τι πρέπει να προσέξουν οι φιλοξενούμενοι και φιλοξενούντες, κυρίως όσοι συντάξουν και υποβάλλουν μόνοι τους τη φετινή φορολογική δήλωση τους:
1. Πώς θα συμπληρώσω τη δήλωσή μου όταν είμαι φιλοξενούμενος;
Σε περίπτωση φιλοξενίας, συμπληρώστε στον υποπίνακα του κωδικού 801 του πίνακα 6 τον ΑΦΜ του προσώπου που σας φιλοξενεί, τα τ.μ. της οικίας και τους μήνες φιλοξενίας. Εάν το πρόσωπο που σας φιλοξενεί έχει ήδη υποβάλει φορολογική δήλωση και δεν έχει δηλώσει τη φιλοξενία, θα πρέπει να προηγηθεί η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης για να σας συμπεριλάβει στους φιλοξενούμενους.
  2. Πώς θα συμπληρώσω στη δήλωσή μου ότι φιλοξενώ φυσικά πρόσωπα υπόχρεα σε δήλωση;
Στον κωδ. (007-008) ανοίγει υποπίνακας στον οποίο συμπληρώνετε τον ΑΦΜ του προσώπου που φιλοξενείται, τα τ.μ. της οικίας σας και τους μήνες που τον φιλοξενήσατε.
  3. Έχω εξαρτώμενο μέλος το οποίο δηλώνω στον πίνακα 8 της δήλωσης, ενώ υπάρχει και η υποχρέωση χωριστής φορολογικής δήλωσης από το μέλος. Θα πρέπει να συμπληρώσω τα στοιχεία του εξαρτώμενου μέλους στον υποπίνακα του κωδικού 007-008 για τη φιλοξενία;
Εφόσον το εξαρτώμενο μέλος συνοικεί μαζί σας και δηλώνεται στον πίνακα 8, δεν είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση του κωδικού 007-008.
  4. Στον υποπίνακα 007-008 εμφανίζονται τα στοιχεία του τέκνου μου, το οποίο φιλοξενώ. Θα πρέπει να κάνω αποδοχή της φιλοξενίας;
Δεν είναι υποχρεωτική η αποδοχή εφόσον το τέκνο σας είναι εξαρτώμενο και δηλώνεται στον πίνακα 8 της δήλωσής σας.
  ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ
Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι στις φορολογικές δηλώσεις του 2018
Μια σειρά από φορολογούμενους πληρώνουν λιγότερα χρήματα στις φορολογικές δηλώσεις του 2018.
Οι νέοι επαγγελματίες, οι έμποροι που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, αλλά και οι εργαζόμενοι που αμείβονται με μπλοκάκι, θεωρούνται οι ευνοημένοι των φορολογικών δηλώσεων. Ο λογαριασμός που θα προκύψει από την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης του 2018 θα είναι μικρότερος αφού για αυτούς προβλέπεται είτε πλήρη απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος και μειωμένη κατά 50% προκαταβολή φόρου είτε μείωση φόρου από 1.900 έως 2.100 ευρώ, που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο.
Συγκεκριμένα:
•Νέοι επαγγελματίες: Όσοι ξεκίνησαν επαγγελματική δραστηριότητα το 2018, θα πληρώσουν προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος μειωμένη κατά 50%. Αν προκαταβολή είναι μέχρι 30 ευρώ δε βεβαιώνεται. Σημειώνεται ότι η προκαταβολή φόρου υπολογίζεται στο 100% του φόρου που αναλογεί στο συνολικό εισόδημα. Επίσης, οι νέοι επαγγελματίες απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ. Η απαλλαγή αυτή εφαρμόζεται για πέντε χρόνια από την πρώτη έναρξη εργασιών.
•Έμποροι: Οι έμποροι που είναι 62 ετών και άνω, δηλαδή έχουν γεννηθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1955, εξαιρούνται αυτόματα από το τέλος επιτηδεύματος. Κι αυτό γιατί απέχουν τρία χρόνια από τη συνταξιοδότησή τους. Ως έτος ηλικίας συνταξιοδότησης θεωρείται το 65ο.
•Εργαζόμενοι με μπλοκάκι: Όσοι εργάζονται και αμείβονται με μπλοκάκι και παράλληλα δεν έχουν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, θα φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών. Δηλαδή, δικαιούνται έκπτωση φόρου 1.900 – 2.100 ευρώ ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση. Αρκεί, βέβαια, να έχουν το 2017 πραγματοποιήσει δαπάνες με ηλεκτρονικό χρήμα και να πληρούν αθροιστικά τις εξής προϋποθέσεις:
-Έχουν σύμβαση με φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που δεν υπερβαίνουν τα τρία ή, εφόσον υπερβαίνουν τα τρία, ποσοστό 75% του ακαθάριστου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα προέρχεται από έναν που λαμβάνουν τις υπηρεσίες
-Δεν έχουν την εμπορική ιδιότητα ούτε διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση που είναι διαφορετική από την κατοικία τους.
  «ΑΝΑΣΑ» ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟ-ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ (ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ)
Θα μπορούν να εργάζονται και να λαμβάνουν το 40% της σύνταξης
Τη δυνατότητα να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές, παράλληλα με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών για σύνταξη, δίνει στους αυτοαπασχολούμενους, μη μισθωτούς, διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου – σκούπα του υπουργείου Εργασίας.
Η διάταξη αναμένεται να δώσει «ανάσα» σε χιλιάδες επαγγελματίες που επιθυμούν να εργάζονται και μετά τη συνταξιοδότησή τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», δε θα απαιτείται, πλέον, το κλείσιμο των βιβλίων και η διακοπή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, καθώς θα διατηρούν το δικαίωμα να εργάζονται και ως συνταξιούχοι, με αντίστοιχη μείωση της σύνταξης.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, η διάταξη θα δίνει τη δυνατότητα στους ελεύθερους επαγγελματίες, που πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, να διατηρούν ανοιχτή την επιχείρησή τους. Αρκεί να καταθέσουν την αίτηση για σύνταξη στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και να δηλώσουν στο Ταμείο ότι επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται, ενεργοποιώντας την ήδη ψηφισμένη διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου για την απασχόληση συνταξιούχων.
Με αυτό τον τρόπο, δε θα διακόπτουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, θα έχουν, ωστόσο, μείωση της σύνταξή τους κατά 60%, όπως ισχύει για όλους τους συνταξιούχους.
Να σημειωθεί ότι πολλοί ήταν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εξαναγκάζονταν να κλείσουν τα μαγαζιά τους ή να τα μεταβιβάσουν σε κάποιο μέλος της οικογένειάς τους, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν, παρότι επιθυμούσαν τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Υπήρχαν, δε, πολλές περιπτώσεις που, ενώ έκαναν διακοπή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, διαπίστωναν εκ των υστέρων ότι δεν πληρούσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, με αποτέλεσμα να μένουν ξεκρέμαστοι.
 
***  Επανεξελέγη η Νατάσσα Κυριακοπούλου πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας 

Λίγα λεπτά πριν τη 1 το ξημερώματα βγήκε λευκός καπνός για την εκλογή της θέσης του προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας.
Έτσι λοιπόν η Νατάσσα Κυριακοπούλου, κατάφερε να κερδίσει τον Παναγιώτη Τζαβάρα και έτσι να ανανεώσει τη θητεία της στην προεδρία της ΝΟΔΕ.
Στην Καλαμάτα η κ. Κυριακοπούλου έλαβε 549 ψήφους, ενώ ο κ. Τζαβάρας 511, με τη συνολική διαφορά να είναι περίπου 200 ψήφοι.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι η καταμέτρηση αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το πρωί, αφού ξεκινά η καταμέτρηση για τα μέλη της Τ.Ο. της Καλαμάτας
Η Νατάσσα Κυριακοπούλου στις πρώτες τις δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα θέλησε να κάνει γνωστές τις ενωτικές της διαθέσεις για τη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, ενώ ευχαρίστησε τον Παναγιώτη  Τζαβάρα για τον αγώνα που έδωσε.
Video: Νατάσσα Κυριακοπούλου - Πρόεδρος ΝΟΔΕ 2018 , https://youtu.be/rzIi1Sa4OS4 .-

***  Στην Καλαμάτα «βροχή» τα συναινετικά διαζύγια με τη νέα «fast track» διαδικασία
 
Έως και 35 συναινετικά διαζύγια με τη νέα διαδικασία μέσω συμβολαιογράφου αιτούνται κάθε μήνα στην ευρύτερη περιοχή αρμοδιότητας του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας από τις αρχές του έτους που ξεκίνησε η εφαρμογή τους.
Τουλάχιστον ένα με δύο ζευγάρια την ημέρα με τους δικηγόρους τους καταφεύγουν με το αντίστοιχο συμφωνητικό στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας για να ξεκινήσουν τη διαδικασία συναινετικού διαζυγίου, ώστε μετά από δέκα ημέρες να υπογράψουν στο συμβολαιογράφο για την έκδοσή του. Μάλιστα,  τη Μεγάλη Εβδομάδα υπήρξε μια έξαρση, αφού μόνο τη Μεγάλη Τετάρτη δηλώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας 5 συναινετικά διαζύγια και τη Μεγάλη Πέμπτη 4.
Ωστόσο, η γενικότερη εκτίμηση είναι ότι τουλάχιστον τα μισά από αυτά είναι εικονικά είτε για φορολογικούς λόγους, είτε για ευνοϊκότερη αντιμετώπιση στα υπερχρεωμένα, είτε για τη λήψη επιδομάτων που δικαιούνται μονογονεϊκές οικογένειες.
  Πιο δαπανηρή διαδικασία
Όπως μας εξήγησε και η δικηγόρος κα Δέσποινα Τσιλιβαράκη, η συναινετική λύση του γάμου με την σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης έγινε στα πλαίσια γενικότερης προσπάθειας αποσυμφόρησης των δικαστηρίων.
«Ο νομικός κόσμος δεν υπήρξε σύμφωνος στην αντιμετώπιση της λύσης του θεσμού του γάμου με διαδικασίες άκρως γραφειοκρατικές, οι οποίες παραπέμπουν σε κοινές συμβάσεις και απλές συμφωνίες. Ο γάμος είναι θεσμός και συνταγματικά κατοχυρωμένος. Ο γάμος δεν είναι μια κοινή σύμβαση. Η βούληση των συζύγων πρέπει να ελέγχεται δικαστικά. Ο δικαστής μπορούσε και είχε την σχετική εξουσία και αρμοδιότητα για το ορθό των όρων της συμφωνίας των συζύγων. Μια δικαστική απόφαση υπόκειται σε προσβολή με ένδικο μέσον λ.χ. έφεση. Εάν άλλαζε γνώμη ο ένας των συζύγων μετά την έκδοση της απόφασης είχε το δικαίωμα να ασκήσει έφεση. Τα εχέγγυα ήσαν ασφαλώς περισσότερα και για την πραγματική βούληση των μερών, αλλά και για την ωριμότητα της απόφασης των συζύγων» σημείωσε η κα Τσιλιβαράκη, συμπληρώνοντας ότι η νέα διαδικασία είναι περισσότερο δαπανηρή σε σχέση με την προηγουμένη. Ενώ κατά την προηγούμενη διαδικασία μπορούσαν οι σύζυγοι να εκπροσωπηθούν με κοινό δικηγόρο, με την νέα διαδικασία απαιτείται κάθε συμβαλλόμενος σύζυγος να εκπροσωπείται χωριστά από δικηγόρο. Επίσης έχουν να αντιμετωπίσουν και τη δαπάνη της σύνταξης του συμφωνητικού και την αμοιβή του συμβολαιογράφου.
Επίσης, η κα Τσιλιβαράκη εκτιμά ότι είναι επισφαλές, το κενό διάστημα των 10 ημερών που πρέπει να μεσολαβεί από την υπογραφή της δήλωσης ενώπιον του Ειρηνοδικείου και της ενώπιον του συμβολαιογράφου εμφάνισης προς υπογραφή.
«Εάν μετά την πάροδο του 10ημέρου δεν προσέλθει για την υπογραφή του διαζυγίου ενώπιον του συμβολαιογράφου, ο ένας των συζύγων, ο έτερος ο οποίος πίστεψε στην υπόσχεση και υπέγραψε το συμφωνητικό, βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, εάν τυχόν υπέγραψε περιορίζοντας τα δικαιώματά του λ.χ. συμφώνησε μικρότερη διατροφή» εξήγησε.
  «Αναγκαστικό» διαζύγιο
Και η δικηγόρος Θεοφανώ Πεντέα, επιβεβαίωσε ότι το ενδιαφέρον για τα συναινετικά διαζύγια είναι μεγάλο, αλλά με μεγαλύτερο κόστος και σημείωσε:
«Το ενδιαφέρον, όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση, μεγαλώνει, γιατί δυστυχώς, υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό συναινετικών διαζυγίων τα οποία εκδίδονται «αναγκαστικά» προκειμένου το ζευγάρι να διαχωρίσει τα χρέη στις τράπεζες, στην εφορία, στο Δημόσιο. Το διαζύγιο λοιπόν σε τέτοιες περιπτώσεις αποτελεί ένα «καλό» χαρτί. Επίσης, ένας άλλος λόγος που τον έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές, είναι τα μπόνους που έχει η μονογονεϊκή οικογένεια. Πολύς κόσμος δυστυχώς συντηρείται πλέον από επιδόματα και όταν προκηρύσσονται κάποιες θέσεις εργασίας έχουν προτεραιότητα. Θεωρώ ότι πάρα πολλά από τα συναινετικά που εκδίδονται δεν είναι πραγματικά. Επίσης, ένας άλλος λόγος είναι οι μεταθέσεις στρατιωτικών και ένστολων που είναι πιο εύκολο για τις μονογονείκές οικογένειες», κατέληξε η κα Πεντέα.
Από την πλευρά της και η κα Τσιλιβαράκη, σημειώνει ότι μεσούσης της οικονομικής κρίσης έχει παρατηρηθεί αύξηση των διαζυγίων «κάποια των οποίων χαρακτηρίζονται κατά εικασίες ως εικονικά. Η πιθανολογούμενη εικονικότητά τους μπορεί να θεωρεί ως αποτέλεσμα της βίαιης ανατροπής της καθημερινότητας των νοικοκυριών και της αδυναμίας των συζύγων να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της οικογένειας και να καλύψουν τις προς τρίτους οφειλές τους.
«Οι οικονομικές παροχές που ακολουθούν ένα διαζύγιο, τα κοινωνικά κριτήρια που έχουν θεσμοθετηθεί για να επιτύχει ως άτομο ο άνδρας ή η γυναίκα προστασία της ακίνητης περιουσίας του, η ανάγκη να ενταχθεί σε προστατευόμενη ομάδα και ένταξη σε κοινωνικά τιμολόγια όσον αφορά τις ΔΕΚΟ, σε συνδυασμό και με την ανάγκη προστασίας από την λαίλαπα των φορολογικών επιβαρύνσεων οδήγησαν στην κατάθεση αγωγών προς έκδοση διαζυγίου χωρίς να υπάρχει πραγματική θέληση προς λύση του γάμου. Η αθρόα φυγή από το δημόσιο λόγω συνταξιοδότησης ως διαζευγμένου πλέον του υπαλλήλου ήταν και αυτό ένας λόγος προκειμένου να διασωθεί το εφ άπαξ και η σύνταξη.
Ασφαλώς τέτοια φαινόμενα, εικονική λύση του γάμου, είναι συνέπειες μιας καθημερινότητας δύσκολης και βασανιστικής για κάποια άτομα. Αποτελούν ασυνείδητα εμπαιγμό του θεσμού του γάμου. Η δεινή θέση των συζύγων να υπάρξουν και συντηρήσουν την οικογένεια απέδειξε ότι χαλαρώνει την συνείδηση την αντίσταση στις αξίες και δεν είναι ασφαλώς η επιθυμητή λύση. Η προστασία της οικογένειας και η αναγνώριση των πραγματικών αναγκών της οικογένειας θα εξαλείψει κάθε σχετικό φαινόμενο. Η πολιτεία, το κράτος δεν είναι άμοιρο των ευθυνών και δρα ως ηθικός αυτουργός».Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Πάνω από 2000 άτομα στη Μεσσηνία ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ- Τα πρώτα αποτελέσματα
 
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας για τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία.
Ειδικότερα στις κάλπες έφθασαν περίπου 2100 άτομα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση των ψήφων.
Τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Οιχαλία: Κυριακοπούλου Νατάσα: 75 – Τζαβάρας Παναγιώτης: 36
Μάνη: Κυριακοπούλου Νατάσα: 47– Τζαβάρας Παναγιώτης:4
Τριφυλία: Κυριακοπούλου Νατάσα: 99– Τζαβάρας Παναγιώτης:151
Πύλος: Κυριακοπούλου Νατάσα: 89– Τζαβάρας Παναγιώτης:44
Καλαμάτα: Κυριακοπούλου Νατάσα: 549– Τζαβάρας Παναγιώτης:511
Μεσσήνη: 
Κυριακοπούλου Νατάσα: 303– Τζαβάρας Παναγιώτης:194



Με την προσέλευση των μελών της Νέας Δημοκρατίας να ξεπερνά τις προσδοκίες, συνεχίζονται οι εσωκομματικές εκλογές στη Μεσσηνία για την ανάδειξη προέδρου της ΝΟΔΕ , προέδρων τοπικών συμβουλίων, κομματικών οργάνων και συνέδρων. Σε δηλώσεις της η πρόεδρος της ΝΕΦΕ δικηγόρος Ειρήνη Τρόντζα δήλωσε ότι οι εκλογική διαδικασία σ’ όλη τη Μεσσηνία εξελίσσεται ομαλά και με άκρως ικανοποιητική συμμετοχή. Οι κάλπες κλείνουν στις 7μ.μ. και μια πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων αναμένεται στις 9 το βράδυ.
32590540_10216503969210705_6237987574174973952_n.jpg
  Στην Καλαμάτα
 

Από νωρίς το πρωί μεγάλες ουρές έχουν σχηματιστεί στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» όπου τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας προσέρχονται για να ψηφίσουν. Οι υποψήφιοι τόσο για την ΝΟΔΕ Ν.Δ. η κα Κυριακοπούλου και ο κ. Τζαβάρας όσο και τη ΔΗΜ.ΤΟ. Καλαμάτας κα Σκλήκα και κα Τσίχλη εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το τελικό αποτέλεσμα.
  Στη Μεσσήνη


Η «μάχη» μεταξύ των κ. Φύκιρη και κ. Σκιαδά για την ΔΗΜ.ΤΟ. Μεσσήνης, δημιούργησε και στο «Νησί» ουρές από το πρωί στο δημαρχείο της πόλης όπου διεξάγεται η αναμέτρηση. Οι δύο υποψήφιοι έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας αλλά και συνεργασίας από την επόμενη ημέρα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος,  κάνοντας μάλιστα και δηλώσεις αγκαλιασμένοι.
  Στην Τριφυλία
 
Ανάλογη εικόνα μεγάλης προσέλευσης παρατηρείται από νωρίς το πρωί και στην περιοχή της Τριφυλίας στο δημαρχείο της Κυπαρισσίας. Εκεί μοναδικός υποψήφιος για τη ΔΗΜ.ΤΟ. είναι ο Γιώργος Φωτεινός.
  Στην υπόλοιπη Μεσσηνία 
 Ικανοποιητική είναι και η συμμετοχή των μελών της ΝΔ και στις υπόλοιπες περιοχές της Μεσσηνίας. Αναλυτικά τα στοιχεία αναμένεται να ανακοινωθούν μετά το κλείσιμο της κάλπης στις 7μ.μ.

***  Οι «Τάσεις της Μόδας» για το φετινό καλοκαίρι
 
Στο παρελθόν είχαμε παρουσιάσει τη Μαρία Χρυσαΐδη, μια κοπέλα που τελείωσε τη Φιλοσοφική Αθηνών, ωστόσο το πάθος της για τη μόδα την έκανε να συνεχίσει τις σπουδές της σε Styling, Δημοσιογραφία Μόδας, Merchandising και Σχέδιο Μόδας.

Η Μαρία Χρυσαΐδη επιστρέφει, λοιπόν, στο «Θάρρος», αυτή τη φορά για να μας παρουσιάσει τις τάσεις της μόδας για το φετινό καλοκαίρι. Αυτές χαρακτηρίζονται από μαξιμαλισμό και έντονα στοιχεία. Χρώματα, ιδιαίτερες λεπτομέρειες σε ρούχα και αξεσουάρ, αλλά και ξεχωριστά μοτίβα, είναι κάποια από τα στοιχεία που θα πρωταγωνιστήσουν αυτή τη σεζόν.
Πάμε να τα δούμε!
  
Κρόσσια - Φτερά
Φέτος προστέθηκαν σε ρούχα και παπούτσια αυτά τα δύο αέρινα στοιχεία, προσδίδοντας μια πιο αιθέρια κίνηση στη γυναικεία σιλουέτα.
  
Ρίγες
Οι ρίγες πρωταγωνιστούν σε όλο τους το μεγαλείο. Φαρδιές λεπτές, κάθετες, οριζόντιες, μπορείς να επιλέξεις ό,τι σε κολακεύει και σου ταιριάζει! Για ακόμη περισσότερη ένταση πρόσθεσε ένα metallic στοιχείο στην εμφάνισή σου.
  
Πουά
To κλασικό στιλ της Δαλματίας δίνει αυτό το καλοκαίρι μια χαρούμενη νότα στις εμφανίσεις μας. Το εντοπίσαμε σε top, παντελόνια και φορέματα.
  
Βολάν
Τα φορέματα φέτος δέχτηκαν ένα επιπλέον στοιχείο, αυτό του βολάν, δίνοντας μια αέρινη αισθητική στο στυλ! Προτίμησε ένα φόρεμα με βολάν, midi ή maxi, σε χαλαρή γραμμή, μια τάση που προσφέρει μια πιο θηλυκή διάσταση, με βάση τις φετινές τάσεις.
  
Έντονα μοτίβα
Πολλοί οίκοι μόδας αποτύπωσαν στα ρούχα τους μοτίβα από πίνακες, pop art στοιχεία, animal print και floral κάνοντας το στυλ μας πιο δυναμικό.
  
’80s μανίκια
Έμφαση στους ώμους έδωσαν φέτος οι σχεδιαστές είτε στον έναν είτε και στους δύο .Ένα στυλ που συναντήσαμε σε σακάκια, τοπ και φορέματα.
  
Αποχρώσεις του ροζ
Το ροζ φέτος έχει την τιμητική του. Από το ρομαντικό pastel, το baby pink μέχρι το δυναμικό φούξια, μπορεί να φορεθεί από πάνω ως κάτω.
  
Vinyl
Δημιουργίες από πλαστικό έκαναν την εμφάνισή τους στις φετινές πασαρέλες τόσο σε ρούχα όσο και σε παπούτσια και αξεσουάρ, δίνοντας μια πιο σύγχρονη διάσταση στις εμφανίσεις μας!
  Όποια τάση κι αν διαλέξετε να φορέσετε, φροντίστε να σας εκφράζει και να την προσαρμόσετε στο δικό σας στυλ, ώστε να είστε πάντα ο εαυτός σας!
  -Περισσότερες ιδέες και προτάσεις για τη μόδα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Μαρίας Χρυσαΐδη stylemyday.gr
Μαρία Χρυσαΐδη: Η Καλαματιανή που δίνει στυλ...

*** Συνεχίζει στο τιμόνι της ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ Καλαμάτας η Άντζελα Σκλήκα
 
Το πρωί της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων για να βγει το αποτέλεσμα της προεδρίας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας της Ν.Δ με νικήτρια την Άντζελα Σκλήκα.
Έτσι λοιπόν λίγο μετά τις 6 πρωί, το ανεπίσημο αποτέλεσμα φέρνει την Άντζελα Σκλήκα νικήτρια με 567 ψήφους, έναντι 436 που συγκέντρωσε η Μαίρη Τσίχλη.

*** Επαγγελματίες της Μαραθόπολης διαμαρτύρονται για τα αδέσποτα
 
«Είναι γνωστό ότι στο Μάραθο, όπως πιστεύουμε και σε άλλα μέρη, τα αδέσποτα ζώα αντιμετωπίσθηκαν με συμπάθεια και ευθύνη από κάτοικους και με τη συνεργασία οργανωμένων φιλοζωικών οργανώσεων. Τον τελευταίο χρόνο όμως η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο», τονίζουν σε αναφορά τους προς το δήμο Τριφυλίας είκοσι τρεις επαγγελματίες της τοπικής κοινότητας Μαραθόπολης, την οποία κοινοποίησαν και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.
Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο γραφικό ψαροχώρι της Τριφυλίας, το οποίο αποτελεί τουριστικό προορισμό της περιοχής, διαμαρτύρονται έντονα στο δήμο, που έχει και τη νομική ευθύνη και αρμοδιότητα για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και παράλληλα εκφράζουν την ανησυχία τους ζητώντας τη δραστηριοποίηση του δήμου Τριφυλίας και της Εισαγγελίας για την αντιμετώπιση του θέματος. Η αναφορά των επαγγελματιών της Μαραθόπολης, με ημερομηνία 3 Μαΐου, έχει ως εξής: «Κύριοι, με μεγάλη μας λύπη είμαστε υποχρεούμενοι σήμερα με το έγγραφό μας αυτό να ασχοληθούμε με ένα πρόβλημα που δεν μας τιμά και που θα έπρεπε να έχει επιλυθεί εδώ και χρονιά και είναι αυτό της περίθαλψης των ζωών συντροφιάς που κυκλοφορούν αδέσποτα. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ένα παράδοξο φαινόμενο από τη μια μεριά να αυξάνουν τα φιλοζωικά συναισθήματα των πολίτων και η ευαισθητοποίηση τους και από την άλλη ταυτόχρονα να αυξάνουν τα εγκαταλελειμμένα ζώα που αναζητούν τροφή κυρίως στα σκουπίδια αλλά και όπου αλλού μπορεί να υπάρχει.
Σκοπός της παρούσης δεν είναι να αναλυθούν οι αίτιες αλλά να αντιμετωπισθούν τα αποτελέσματα αυτών των συμπεριφορών. Είναι γνωστό ότι στο Μάραθο, όπως πιστεύουμε και σε άλλα μέρη, τα αδέσποτά ζώα αντιμετωπίσθηκαν με συμπάθεια και ευθύνη από κάτοικους και με τη συνεργασία οργανωμένων φιλοζωικών οργανώσεων.
Τον τελευταίο χρόνο όμως η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Συγκεκριμένα παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση αδέσποτων ζωών που εγκαταλείπονται από κάτοχους τους και τα οποία δε μπορούν πλέον να συντηρηθούν. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται αγέλες πεινασμένων ζωών που είναι επιθετικά και επικίνδυνα ακόμα και για την ίδια τη σωματική ακεραιότητα των κάτοικων. Πέραν τούτου έχει γίνει απαγορευτική η βόλτα ζώου με τον κάτοχό του αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τις εχθρικές διαθέσεις των υπόλοιπων αδέσποτων ζώων. Η κατάσταση αυτή θυμίζει τριτοκοσμική χώρα και θα καταγραφεί στα αρνητικά του τόπου μας εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου και δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Όση καλή θέληση και να υπάρχει δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από μεμονωμένα άτομα ή φιλότιμες φιλοζωικές οργανώσεις αλλά απαιτείται η δραστηριοποίηση των φορέων που από το νόμο έχουν την κύρια ευθύνη και υποχρέωση και αυτοί δεν είναι άλλοι από τις Δημοτικές και Εισαγγελικές Αρχές.
Με την παρούσα ζητούμε την άμεση δραστηριοποίηση τους πριν δημιουργηθούν καταστάσεις ανεξέλεγκτες».  Του Ηλία Γιαννόπουλου 

***  Παλαιοκαστρίτσα, το ονομαστό θέρετρο της Κέρκυρας Δαντελωτές ακρογιαλιές και γαλαζοπράσινα νερά ~  Φημισμένο κοσμοπολίτικο θέρετρο της Κέρκυρας με αξιόλογη ξενοδοχειακή υποδομή, η Παλαιοκαστρίτσα, που απέχει 23,5 χλμ ΒΔ από την πόλη της Κέρκυρας, συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό παραθεριστών χάρη στις δαντελωτές ακρογιαλιές της, τους γραφικούς ορμίσκους της με τα γαλαζοπράσινα νερά, τις ελιές και τα πεύκα που φθάνουν έως τη θάλασσα.
*  Στο μικρό λιμάνι της δένουν εκδρομικά σκάφη και νοικιάζονται βάρκες για μικρές εξορμήσεις.Στην ευρύτερη περιοχή δεσπόζει η μονή της Παναγίας της Παλαιοκαστρίτσας, που ιδρύθηκε το 13ο αιώνα. Το σύγχρονο οικοδόμημα με τα ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά στοιχεία χρονολογείται στο 18ο-19ο αιώνα. Σε πτέρυγα του μοναστηριού εκτίθενται φορητές βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες, άμφια, ιερά βιβλία και σκεύη. Με ορμητήριο την Παλαιοκαστρίτσα, οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα χωριά Δουκάδες, Λιαπάδες και Λάκωνες, καθώς και το βυζαντινό φρούριο Αγγελόκαστρο.
Το Αγγελόκαστρο, σκαρφαλωμένο στην κορυφή λόφου με πανοραμική θέα (σε απόσταση 1 χλμ από το χωριό Κρήνη), οικοδομήθηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο Κομνηνό, δεσπότη της Ηπείρου. Αποτελούσε το δυτικότερο φυλάκιο του Δεσποτάτου της Ηπείρου. Στο εσωτερικό του φρουρίου βρίσκονται οι εκκλησίες του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και της Αγίας Κυριακής.
~
*** AΔΙΑΝΟΗΤΟ! Ο «Στρατός Φάντασμα» της Τουρκίας κατά των Κούρδων… (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια από τις παλαιότερες,τέχνες παραπλάνησης στις πολεμικές επιχειρήσεις φαίνεται πως χρησιμοποίησε ο Τουρκικός Στρατός στον κατ’ευφημισμόν «Κλάδο Ελαίας». Για την ακρίβεια επιστράτευσε και έναν «Στρατό – Φάντασμα» κατά των Κούρδων.
Αυτό το «μυστικό όπλο» αποκαλύφθηκε στην έκθεση Πολεμικής Βιομηχανίας που πραγματοποιήθηκε κατά την στρατιωτική άσκηση «ΕFES 2018», εκτέθηκε το επίπεδο που έχει φτάσει η αμυντική βιομηχανία στα πολεμικά οχήματα και συστήματα. Μεταξύ των εκθεμάτων που τράβηξε ιδιαίτερα την προσοχή ήταν και ένα φουσκωτό, άρμα μάχης.Το άρμα μάχης – «μακέτα» που είναι ένας «κλώνος» με το Μ-60 που χρησιμοποιείται από τον τουρκικό στρατό, χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση.
* Το βάρος του άρματος που αποτελείται από έναν σκελετό και από ένα ειδικό ύφασμα, είναι 140 κιλά και μπορεί να μεταφερθεί και να στηθεί με τα χέρια. Το φουσκώνεις και γίνεται ένα άρμα μάχης –μακέτα. Μάθαμε πως κατά την διάρκεια της επιχείρησης Κλάδος Ελαίας χρησιμοποιήθηκε για να παραπλανήσει τους τρομοκράτες των PYD/PΚΚ.
Δείτε ένα ιστορικό βίντεο από τα άρματα – δολώματα που χρησιμοποιήθηκαν σε ιστορικές, πολεμικές συγκρούσεις.
~* Camouflage Inflatable Decoys : https://youtu.be/KwnMAet72Zc  .-
onalert

*** Tο καθεστώς του Ιράν «πρέπει να ανατραπεί»! Δαγκάνα ΘΑΝΑΤΟΥ στη Μέση Ανατολή
Το σιιτικό ισλαμιστικό καθεστώς του Ιράν «πρέπει να πέσει». Αυτή είναι η ειλημμένη απόφαση του Λευκού Οίκου.
Στο πλευρό της αμερικανικής κυβέρνησης συντάχθηκαν από την πρώτη στιγμή Ισραήλ και Σαουδική Αραβία ενώ άλλες δυνάμεις, παγκόσμιες ή περιφερειακές, αντιτίθενται έντονα, είτε γιατί πλήττονται τα οικονομικά ή γεωπολιτικά τους συμφέροντα, είτε γιατί όντως ανησυχούν για ένα μεγαλύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή με απρόβλεπτες προεκτάσεις και συνέπειες.
Παράλληλα το Ισραήλ κλιμάκωσε τα αεροπορικά του πλήγματα σε ιρανικούς στρατιωτικούς στόχους στη Συρία.
Στόχος της Ουάσιγκτον δεν είναι να επιτεθεί στρατιωτικά στο Ιράν, υποστηρίζουν διεθνείς πηγές, αλλά να ασκηθεί μια αφόρητη πίεση στο καθεστώς των «μουλάδων» για να καταρρεύσει από μέσα.
Το Ιράν μέσα «βράζει»
Το Ιράν είναι μια χώρα που βράζει. Κάποτε δυτικότροπη και σύμμαχος των ΗΠΑ, μετά την ανατροπή του σάχη το 1979 μετατράπηκε σε ισλαμική δημοκρατία.
Σήμερα το σιιτικό θεοκρατικό καθεστώς έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Η νέα γενιά διεκδικεί μια δυτική ζωή ενώ μαστίζεται από την ανεργία.
Οι πρόσφατες ταραχώδεις διαδηλώσεις ενάντια στη φτώχεια και οι δημόσιες διαμαρτυρίες γυναικών που πέταγαν τις μαντίλες, είναι κινήματα που η Δύση αντιλαμβάνεται ως μια δυτικόφιλη «αντιπολίτευση», την οποία θέλει να βοηθήσει να «ανέβει στα πράγματα».
Στο πολυεθνικό Ιράν, όπου κυριαρχούν οι Πέρσες (61%), άλλα έθνη όπως οι Αζέροι (16%), οι Κούρδοι (10%) και οκτώ ακόμα μικρότερες εθνικές μειονότητες, καταγγέλλουν ότι καταπιέζονται από τον «πανιρανισμό».
Το μόνο που κρατά το Ιράν ενωμένο -εκτός από το σκληρό καθεστώς- είναι η σιιτική μουσουλμανική θρησκεία, που ασπάζεται το 95% του πληθυσμού του.
Το Ιράν επίσης χρησιμοποιεί τον σιιτισμό ως μέσο ιμπεριαλιστικής επέκτασης σε Ιράκ, Συρία, Λίβανο, Υεμένη και Περσικό Κόλπο, «πατώντας» πάνω στους αραβικούς σιιτικούς πληθυσμούς.
Νέα περσική αυτοκρατορία
Ο Αλί Γιουνεσί, σύμβουλος του Χασάν Ροχανί, δήλωνε πριν τρία χρόνια ότι το Ιράν «σήμερα έγινε ξανά μια αυτοκρατορία όπως ήταν κατά τη διάρκεια της ιστορίας του και η πρωτεύουσά του τώρα είναι η Βαγδάτη, η οποία είναι το κέντρο του πολιτισμού, της κουλτούρας και της ταυτότητάς μας, όπως ήταν και στο παρελθόν».
Επίσης, ο Ιρανός βουλευτής Αλί Ρεζά Ζακανί είχε υποστηρίξει ότι το Ιράν κυριαρχεί σε Βαγδάτη (Ιράκ), Δαμασκό (Συρία), Βηρυτό (Λίβανο) και Σανάα (Υεμένη).
Η απροκάλυπτη στόχευση του Ιράν για μια νέα περσική αυτοκρατορία, που θα εκτείνεται μέχρι τη Μεσόγειο, συνιστά κοινή απειλή για τους Άραβες σουνίτες και το κράτος του Ισραήλ.
Η ιρανική κυριαρχία στο Ιράκ είναι δεδομένη, μέσω της σιιτικής κυβέρνησης και το ίδιο ισχύει και για τη Συρία όσο παραμένει πρόεδρος ο αλαουίτης Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Η πρόσφατη εκλογική νίκη της σιιτικής παραστρατιωτικής οργάνωσης και κόμμα Χεζμπολάχ στον Λίβανο προκαλεί ανησυχία ότι το Ιράν απέκτησε ακόμα ένα «προτεκτοράτο».
Πώς «ανέβηκε» το Ιράν
Η ραγδαία επέκταση της Τεχεράνης τα τελευταία τρία χρόνια συνέβη μετά τη συμφωνία για τα πυρηνικά του 2015, όπου έπαψαν να ισχύουν πολλές δυσβάσταχτες οικονομικές κυρώσεις στη χώρα και παράλληλα εξαιτίας της στρατιωτικής συμμετοχής της στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία.
Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις ήταν αναμενόμενο να συμπαραταχθούν Ουάσιγκτον, Ιεροσόλυμα και Ριάντ με στόχο να αναχαιτίσουν την ιρανική επέκταση.
Θεωρώντας ότι η συμφωνία για τα πυρηνικά ευνοεί το Ιράν, αποφάσισαν να την ακυρώσουν με την αποχώρηση των ΗΠΑ και επαναφορά των προ του 2015 αμερικανικών κυρώσεων όχι μόνο κατά του Ιράν αλλά και των ξένων εταιρειών που συνεργάζονται μαζί του.
Ο στόχος είναι να καταρρεύσει η ιρανική οικονομία, να προκληθεί κοινωνική εξέγερση -με την υποστήριξη της Δύσης- και να ανατραπεί η θεοκρατική ισλαμιστική κυβέρνηση.
Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν
Η ανακοίνωση της αποχώρησης των ΗΠΑ από την «P5+1» -όπως ονομάζεται η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν ανάμεσα στα πέντε μόνιμα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ (Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα) και της Γερμανίας- η οποία συνοδεύεται με την επαναφορά των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος όχι μόνο της ισλαμικής δημοκρατίας αλλά και όσων συνεργάζονται μαζί της, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε Γαλλία και Γερμανία, που τα συμφέροντα τους δεν συνάδουν με εκείνα των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας, ή δεν αντιλαμβάνονται τι πραγματικά επιδιώκει η αμερικανική κυβέρνηση.
Οι Αμερικανοί επιβάλλουν στις ξένες εταιρείες σε μια περίοδο τριών ως έξι μηνών να αποσυρθούν από το Ιράν και να διακόψουν κάθε σχέση μαζί του.
Σε μια σαφέστατη επιβολή ισχύος, ο Αμερικανός πρέσβης στο Βερολίνο, Ρίτσαρντ Γκρένελ, διέταξε τις γερμανικές εταιρείες να σταματήσουν αμέσως να δραστηριοποιούνται στο Ιράν:
«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι κυρώσεις θα στοχεύουν κρίσιμης σημασίας τομείς της ιρανικής οικονομίας και οι γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Ιράν θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα τις δραστηριότητές τους», είπε, στέλνοντας τελεσίγραφο όχι μόνο στην καγκελάριο Μέρκελ αλλά και στους υπόλοιπους δυτικούς ηγέτες για το «ποιος είναι το αφεντικό».
Η αντίδραση της Γερμανίδας καγκελαρίου απέναντι στην αμερικανική ηγεμονία ήταν μάλλον αμήχανη:
«Οι καιροί κατά τους οποίους μπορούσαμε να υπολογίζουμε στις ΗΠΑ για την προστασία μας έχουν παρέλθει», διαπίστωσε η Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής του βραβείου του Καρλομάγνου στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο Άαχεν, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη πρέπει να πάρει την τύχη της στα χέρια της».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αμερικανοί δεν επέλεξαν να την «πέσουν» με αντίστοιχη ρητορική στο Παρίσι, το οποίο επίσης έχει ανοίξει δουλειές πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ με την Τεχεράνη.
Ωστόσο, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών δεν έκρυψε την ανησυχία της κυβέρνησής του χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτες» τις κυρώσεις εναντίον των ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Ιράν.
«Λέμε στους Αμερικανούς ότι οι κυρώσεις που θέλουν να επιβάλλουν αφορούν εκείνους. Αλλά θεωρούμε πως το γεγονός ότι επιβάλλουν κυρώσεις σε εταιρείες εκτός της δικής τους δικαιοδοσίας είναι απαράδεκτο», τόνισε σε συνέντευξή του στη Le Parisien.
Οι Ευρωπαίοι φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται το μεγάλο και σκληρό γεωπολιτικό παιχνίδι κυριαρχίας που ξεκίνησε, κατανοούν μέχρι εκεί που πλήττονται τα συμφέροντα των εταιρειών τους.
Το Ισραήλ σε «δαγκάνα»
Το Ισραήλ βρίσκεται μετά από πολλές δεκαετίες σε πραγματικά δεινή θέση.
Η Λωρίδα της Γάζας, στα νοτιοδυτικά σύνορά του, ελέγχεται από την ισλαμιστική Χαμάς, το παλαιστινιακό παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δηλαδή από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η Γάζα είναι στις μέρες μας ένα τουρκικό προτεκτοράτο, όπου κυματίζουν περισσότερες τουρκικές από παλαιστινιακές σημαίες.
Στα βορειοανατολικά σύνορά του, στα Υψίπεδα του Γκολάν, το Ιράν συγκεντρώνει στο έδαφος της Συρίας μισθοφορικά παραστρατιωτικά στρατεύματα.
Πρόκειται για τη Δύναμη Κουντς, μια λεγεώνα από ξένους -σιίτες στο θρήσκευμα- που τελεί υπό τις διαταγές αξιωματικών των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης.
Μέσος μηνιαίος μισθός στους εθελοντές τα 500 δολάρια.
Οι άνδρες αυτοί εκτός από χρηματική αμοιβή λαμβάνουν και την ιρανική υπηκοότητα μετά από δύο μήνες θητεία στην πρώτη γραμμή.
~  Πληροφορίες ανέφεραν ότι στη Συρία μισθοδοτούνταν από το Ιράν περίπου 250.000 παραστρατιωτικοί και πράκτορες.
Ο αριθμός είναι προφανώς υπερβολικός, οι μισθοφόροι του Ιράν δεν πρέπει να ξεπερνάνε τους 50.000 άνδρες.
Στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, δηλαδή στον νότιο Λίβανο, η σιιτική φιλοϊρανική Χεζμπολάχ έχει μετεξελιχθεί σε κανονικό στρατό με την υποστήριξη του Ιράν και έχει στην κατοχή της περισσότερους από 100.000 πυραύλους και ρουκέτες για να βομβαρδίσει το Ισραήλ, πολλοί από τους οποίους τελευταίας ιρανικής τεχνολογίας.
Το βαλλιστικό πρόγραμμα του Ιράν είναι εξαιρετικά σοβαρό και αξιόπιστο.
Το Ισραήλ κλείνεται σε μια δαγκάνα για να δεχθεί συντονισμένη επίθεση από τρία σημεία.
Από τον βορρά θα επιτεθούν στρατιωτικά οι φιλοϊρανοί παραστρατιωτικοί μισθοφόροι της Χεζμπολάχ και των Κουντς, ενώ την ίδια ώρα από τον νότο δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι της Γάζας, υποκινούμενοι από τη Χαμάς και την Τουρκία, θα παραβιάσουν τα ισραηλινά σύνορα ως άμαχοι διαδηλωτές εκτελώντας σχέδιο υβριδικού πολέμου.
Δηλαδή, μια «ειρηνική εισβολή» Γαζαίων από τον νότο ενώ στον βορρά θα εξελίσσεται στρατιωτική εισβολή.
Θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο θα αποδιοργανώσουν πλήρως τους Ισραηλινούς και θα προκαλέσουν χάος που θα εξουδετερώσει την υπεροχή τους σε όπλα και τεχνολογία σε σημείο κατάρρευσης.
Οι παλαιστινιακές διαδηλώσεις των προηγούμενων εβδομάδων στα σύνορα της Γάζας δεν είναι τίποτα άλλο από προετοιμασία και εκπαίδευση στελεχών της Χαμάς για το πώς θα οδηγήσουν αγεληδόν χιλιάδες άοπλους συμπατριώτες τους μέσα στο Ισραήλ όταν θα έρθει η ώρα.
Παράλληλα από τον βορρά, από το έδαφος της Συρίας, οι Κουντς επίσης εκπαιδεύονται εξαπολύοντας επιθέσεις.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις απαντούν με αεροπορικές επιδρομές που καταστρέφουν ιρανικούς στόχους στη Συρία, όπως στρατόπεδα, οπλοστάσια, θέσεις πυροβολικού, προειδοποιώντας παράλληλα με γενικευμένο πόλεμο τόσο την Τεχεράνη όσο και τη Δαμασκό.
Τουρκία και Ρωσία είναι σαφές ότι βρίσκονται στο πλευρό του Ιράν. Με τη διαφορά ότι η Μόσχα πιο ψύχραιμα να προσπαθεί να διαμεσολαβήσει για να αποφευχθεί ένας αποκαλυπτικός πόλεμος στην περιοχή.
Η Άγκυρα από την πλευρά της δείχνει αποφασισμένη να συνταχθεί με το Ιράν, υλοποιώντας τους δικούς της σχεδιασμούς για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που μοιραία περνούν μέσα από τη σύγκρουση με το Ισραήλ και διαμοιρασμό των λαφύρων με την Τεχεράνη.
Οι Αμερικανοί σαφέστατα εγγυήθηκαν για μια ακόμη φορά την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα του Ισραήλ, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε μια γενικευμένη ανάφλεξη οι Κούρδοι θα βρεθούν στο πλευρό Ισραηλινών και Αμερικανών.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να αδυνατεί να κατανοήσει το μεγάλο παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Περισσότερο η Γερμανία και λιγότερο η Γαλλία συμπεριφέρονται ως να πρόκειται για κάποιο «καπρίτσιο» του Τραμπ που πλήττει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.
Ιρανικό «ελντοράντο»;
Μετά τη συμφωνία της Βιέννης το 2015, που προέβλεπε τη διευκόλυνση των εμπορικών ανταλλαγών με το Ιράν, αίροντας τις βαριές διεθνείς κυρώσεις που έπλητταν την οικονομία του, σε αντάλλαγμα για τις δεσμεύσεις της Τεχεράνης να περιορίσει τις δραστηριότητες στο πλαίσιο του πυρηνικού της προγράμματος και να μην επιδιώξει ποτέ την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου, ευρωπαϊκοί και αμερικανικοί επιχειρηματικοί κολοσσοί χίμηξαν δίχως καθυστέρηση στο ιρανικό «ελντοράντο».
Αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Daimler και η PSA Peugeot Citroën εισήλθαν από τις πρώτες στη νέα αγορά των 80 εκατομμυρίων καταναλωτών.
Η γερμανική Siemens συμφώνησε να πουλήσει μηχανές τρένων. Άλλες γερμανικές εταιρείες αναπτύχθηκαν στην πώληση εργοστασιακών μηχανημάτων, υποδομών ηλεκτρικού δικτύου και εξοπλισμού κατασκευών.
Η γαλλική TOTAL ανέλαβε να πραγματοποιήσει έρευνες για νέα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου και έχει συνάψει συμφωνία ύψους 5 δισ. δολαρίων.
Η BP επίσης έχει από κοινού την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου του Ρουμ με την κρατική εταιρεία πετρελαίου του Ιράν.
Boeing και Airbus έσπευσαν να πουλήσουν αεροσκάφη.
Η γαλλική Airbus πήρε παραγγελία για 100 ολοκαίνουργια αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων δώδεκα super jumbo A380, ώστε να ανανεωθεί ο στόλος του εθνικού αερομεταφορέα «Iran Air». Μέχρι στιγμής έχει παραδώσει μόνο τρία.
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ από την πλευρά του δήλωσε ότι θα ανακαλέσει μια συμφωνία ύψους 3 δισ. δολαρίων μεταξύ της Boeing και της ιρανικής αεροπορικής εταιρείας «Aseman» που προέβλεπε την πώληση 30 αεροσκάφη Boeing 737 Max και μια ακόμα σύμβαση ύψους 16,6 δισ. δολαρίων με την «Iran Air» για 80 ακόμα αεροσκάφη.
Ωστόσο, η ιρανική πραγματικότητα σε μεγάλο βαθμό αποδείχτηκε απογοητευτική για πολλούς ξένους επενδυτές εξαιτίας της δυσλειτουργικής οικονομίας, της τεράστιας γραφειοκρατίας και της απροθυμίας των ξένων τραπεζών -δικαιολογημένα όπως αποδείχθηκε- να χρηματοδοτήσουν ξένες επιχειρήσεις.
Αν και οι εξαγωγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το Ιράν αυξήθηκαν 30% πέρσι, φτάνοντας τα 10,8 δισ. ευρώ, η χώρα κατατάσσεται στην 33η θέση μεταξύ των εμπορικών εταίρων της ΕΕ μαζί με το Καζακστάν και η Σερβία.
Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του Ιράν στην Ευρώπη, αν και η διμερής ανταλλαγή αγαθών ήταν αμελητέα, με όγκο μόλις 3,5 δισ. ευρώ πέρυσι.
Πετρέλαιο
Το Ιράν είναι η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου χώρα στον ΟΠΕΚ. Οι εξαγωγές αργού του Ιράν αυξήθηκαν σε 2,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τους τελευταίους μήνες καλύπτοντας το 3% της παγκόσμιας ζήτησης.
Πριν τη συμφωνία του 2015 και την άρση των κυρώσεων κυμαίνονταν στο 1 εκ. βαρέλια την ημέρα.
Ο αντίκτυπος των ανανεωμένων κυρώσεων από τις ΗΠΑ θα επιφέρει μια εκτιμώμενη απώλεια 300.000 έως 500.000 βαρελιών ημερησίως.
Στους 10 μεγαλύτερους εισαγωγείς ιρανικού πετρελαίου συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, στη 10η θέση.
Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, το Ιράν εξάγει 648.080 βαρέλια στην Κίνα, 510.982 στην Ινδία, 313.646 στην Κορέα, 165.207 στην Τουρκία, 154.813 στην Ιταλία, 137.541 στην Ιαπωνία, 127.215 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 113.941 στην Ισπανία, 109.396 στη Γαλλία και 77.138 στην Ελλάδα.
Επικαιροποιημένα στοιχεία για την Ελλάδα μαρτυρούν αύξηση των εισαγωγών πετρελαίου στη χώρα μας από το Ιράν, από 74.000 βαρέλια το Φεβρουάριο σε 93.000 βαρέλια το Μάρτιο και 96.000 βαρέλια τον Απρίλιο.
Η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά της χώρας είχε ως αποτέλεσμα η τιμή του πετρελαίου να σημειώσει ανοδική πορεία καταγράφοντας ρεκόρ τετραετίας.
Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου προκαλεί σημαντικές πιέσεις σε χώρες που εισάγουν πετρέλαιο από το Ιράν και έχουν ήδη διαμορφώσει τους προϋπολογισμούς τους με βάση μια πολύ χαμηλότερη τιμή στο πετρέλαιο και ευνοεί άλλες πετρελαιοπαραγωγούς, μεταξύ των οποίων και τη σύμμαχο του Ιράν Ρωσία.
Ωστόσο, διεθνείς αναλυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει συμφωνία με άλλη μεγάλη παραγωγό χώρα, όπως τη Σαουδική Αραβία ώστε να αυξηθεί η εξαγωγή πετρελαίου με σκοπό να συγκρατηθούν οι τιμές.
Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, μια περαιτέρω αύξηση των τιμών του πετρελαίου στα 85 δολάρια το βαρέλι την περίοδο 2018-2020 θα μπορούσε να ανακόψει τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ κατά 1%, σύμφωνα με έρευνα της Oxford Economics και της Haver Analytics.
Πλήττονται επίσης και οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι αυτή τη στιγμή κατέχουν τα πρωτεία στη διακίνηση του ιρανικού πετρελαίου διεθνώς.
Σύμφωνα με έρευνα της Vessels Value, που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, μεταξύ των δέκα πρώτων εταιρειών που μεταφέρουν πετρέλαιο από το Ιράν βρίσκονται σχεδόν μόνο ελληνικές.
To άρθρο είναι το Στέφανου Μυτιληναίου για το tribune

***  ΒΟΜΒΑ απ’ τις Βρυξέλλες στην Αθήνα: «Να περάσει με 180 η όποια συμφωνία με την ΠΓΔΜ»…
Να ψηφιστεί η συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ, όποτε κι αν αυτή έρθει, από 180 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου φέρεται να έχει ζητήσει από την κυβέρνηση η Κομισιόν. Αυτό αποκαλύπτει δημοσίευμα της Αυγής της Κυριακής, επικαλούμενο ανώτερες κυβερνητικές πηγές.
Τόσο η πλευρά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όσο και της ύπατης εκπροσώπου της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι, εμφανίζονται να έχουν τονίσει στην Αθήνα την ανάγκη να υπερψηφιστεί η συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων από 180 βουλευτές.
Η πρόταση αυτή, όπως επισημαίνεται, έχει ήδη διαμηνυθεί σε ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης. Και έχει να κάνει με τη στάση της αντιπολίτευσης. Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ΠΓΔΜ…
Τόσο στις τάξεις της Ε.Ε. όσο και σε εκείνες του ΝΑΤΟ, το βλέμμα είναι στραμμένο στις διαπραγματεύσεις για το Σποπιανό. Η ΠΓΔΜ, άλλωστε, πιέζεται από το χρόνο αφού στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου θέλει να πάρει ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ λίγες εβδομάδες μετά, πρόσκληση για να ενταχθεί στην Βορειοατλαντική Συμμαχία. Ειδικά το δεύτερο, δεν θα γίνει αν δεν έχει λυθεί το θέμα του ονόματος.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ουάσινγκτον θέλουν να λυθεί το ζήτημα και να ενταχθούν τα Σκόπια σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Για έναν λόγο: για την ανάσχεση της ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια και το «κλείδωμα» τυχόν «κερκόπορτας» προς το εσωτερικό της Ε.Ε.
Με… 180 η συμφωνία για την ΠΓΔΜ
Οι Βρυξέλλες παρακολουθούν και τις κινήσεις των δυνάμεων της αντιπολίτευσης σε Αθήνα και Σκόπια. Μάλιστα, σύμφωνα με την Αυγή, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ Χρ. Μιτσκότσκι (σ.σ. ηγείται του κόμματος VMRO, το οποίο συνεχίζει να… ελέγχεται από τον εθνικιστή πρώην πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι) έχει ήδη γίνει αποδέκτης του ενδιαφέροντος της διεθνούς κοινότητας για την επίλυση του Σκοπιανού. Τα ίδια μηνύματα έχουν φτάσει, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα και στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.
*  Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, παλιότερα, είχε αφήσει να εννοηθεί πως ενδέχεται να θέσει ακόμη και θέμα δεδηλωμένης. Αφορμή οι δηλώσεις του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου πως διαφωνεί με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της γειτονικής χώρας.
Λόγω των παραπάνω φαίνεται πως ήρθε η πρόταση των Βρυξελλών να ενισχυμένη πλειοψηφία και ψήφιση της συμφωνίας από 180 βουλευτές. Η κυβέρνηση, αναφέρει η Αυγή, έχει δεχτεί εισηγήσεις και παραινέσεις να ζητήσει υπερψήφισης της συμφωνίας, όποτε κι αν έρθει, από πλειοψηφία 180 βουλευτών. Η πρόταση, που στηρίζεται από Γιούνκερ και Μονγκερίνι, έχει φτάσει έως και σε ανώτατα κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης.
Το Μαξίμου
Κατά τις ίδιες πληροφορίες της εφημερίδας, το Μέγαρο Μαξίμου έχει διαμηνύσει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αναξιόπιστη αλλά και ότι αν επέλθει τελικά συμφωνία, αυτή θα περάσει σε κάθε περίπτωση από τη Βουλή.
Στόχος της κυβέρνησης για την ώρα είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις. Και μετά να αποφασιστεί πότε και πως θα «πάει» η συμφωνία στη Βουλή.
Η πρόταση διπλής ονομασίας
Οι δυο υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ, επεξεργάζονται και διαπραγματεύονται σκληρά τη νομική και διπλωματική φόρμουλα μιας υπό εξέταση συμφωνίας. Αυτή, περιέχει «βήματα» και «στάδια» και οδηγεί στην αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ, παράλληλα με τους απαραίτητους σταθμούς στον δρόμο προς την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., αναφέρει η Αυγή.
Μάλιστα, η Αθήνα απέρριψε μια νέα πρόταση από πλευράς ΠΓΔΜ. Μια πρόταση που προέβλεπε τη διατήρηση της συνταγματικής ονομασίας της χώρας στο σύνταγμα μαζί με τη νέα ονομασία. Για παράδειγμα, μία φράση του τύπου: «Η συμφωνημένη ονομασία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας είναι Άνω Μακεδονία» εμφανίζεται από την άλλη πλευρά ως πρόταση που θα μπορούσε να ικανοποιεί και τις ελληνικές ευαισθησίες αλλά και να διασφαλίζει την πολιτική αντοχή της κυβέρνησης Ζάεφ για επικύρωση της συμφωνίας, αναφέρει το δημοσίευμα. Αλλά η πρόταση παραβιάζει την εθνική «κόκκινη γραμμή» για ονομασία «erga omnes» και άρα βρίσκεται εκτός συζήτησης.
Όλα αυτά ενώ το Σάββατο (12.05.2018) μετά τη συνάντηση του με τους Ν. Κοτζιά και Ν. Ντιμιτρόφ, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Μ. Νίμιτς ανακοίνωσε ότι την προσεχή Πέμπτη (17.05.2018) θα συναντηθούν στη Σόφια, στο περιθώριο της συνόδου Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ. Μια συνάντηση που ίσως σημαίνει πολλά…
newsit.gr

***  Η κραυγή του παιδιού για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια – Είναι ανήμπορη η ψυχή μου
Η κραυγή του παιδιού για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια – Είναι ανήμπορη η ψυχή μου…
Του Ανδρέα Καραγιάννη-
Τι θα έλεγε ένας πεντάχρονος που θα δινόταν για αναδοχή σε ομόφυλη οικογένεια.
Γεννήθηκα χωρίς να με θέλουν, ή εκείνοι που με γέννησαν πέθαναν ή ο πόλεμος και οι φυσικές καταστροφές μου τους στέρησαν.
* Η μοίρα μου, εκείνη των παιδιών χωρίς γονείς, προκαθορισμένα βέβαιη, δηλαδή ΄΄εγκλεισμός΄΄ σε ίδρυμα, που είναι μια μεγάλη απρόσωπη, άχρωμη ΄΄οικογένεια΄΄.
Μια οικογένεια που καλύπτει τις βιολογικές μου ανάγκες αδυνατεί όμως, αν και θέλει, να ικανοποιήσει και τις ψυχικές.
Εμφανίζεται τώρα ένα νομοθετικό πλαίσιο δυνατότητας αναδοχής όχι από την συνηθισμένη μορφή οικογένειας αλλά από οικογένεια ομόφυλων ατόμων.
Διχάζεται η κοινή γνώμη, αντιμάχονται διαμετρικά αντίθετες απόψεις, στροβιλίζεται σε δίνη η ζωή μου. Ποιο είναι το σωστό, ποιο το λάθος.
H ενδιαφέρουσα συνέχεια εδώ.

*** Το πρόβλημα της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα
~ Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της απογραφής διαμένουν στην Ελλάδα περίπου 11 εκατομμύρια άνθρωποι από τους οποίους οι 800.000 είναι αλλοδαποί.
Ο ξένος πληθυσμός εντάσσεται στην συντριπτική του πλειοψηφία (περίπου 80%) στο ηλικιακό φάσμα των 15-64 ετών.
Πιο συγκεκριμένα, το 90% των αλλοδαπών εργάζονται με σχέση εξαρτημένης εργασίας στις οικοδομές, σε οικιακές εργασίες, στον αγροτικό τομέα, καθώς και σε τουριστικές και εμπορικές υπηρεσίες.
Αυτό βέβαια που παρουσιάζει μέγιστο ενδιαφέρον είναι, ότι ουδέποτε καταγράφηκαν ή υπολογίστηκαν οι διεθνείς μεταναστεύσεις σε αντιδιαστολή με το συνολικό αλλοδαπό πληθυσμό.
Βέβαια, το σημαντικότερο είναι ότι παράλληλα με αυτήν την αδυναμία καταγραφής του συνολικού πληθυσμού των μεταναστών, το ελληνικό κράτος μοιάζει ανίκανο να διαχειριστεί τον ολοένα και αυξανόμενο όγκο του μεταναστευτικού κύματος, μολονότι έχει δαπανηθεί ένα σημαντικό ποσό από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης εισροής τους, την ενσωμάτωση ενός αριθμού στην τοπική κοινωνία και σε κάποιες περιπτώσεις τον επαναπατρισμό τους.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βέβαια, έχει προτείνει έναν Κανονισμό για όλα τα κράτη-μέλη επιχειρώντας να συστήσει μια κοινή Ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική.
Ωστόσο, πολλές από τις προτάσεις που περιέχονται σε αυτόν τον κανονισμό, δύσκολα μπορούν να εφαρμοστούν στην Ελληνική πραγματικότητα, εξαιτίας του μεγάλου ποσοστού και της αδυναμίας υπολογισμού του ακριβούς πληθυσμού των μεταναστών των επί μακρόν διαμενόντων.
Δυστυχώς, οι πραγματικές εργασιακές σχέσεις μεταξύ εργοδοτών και μεταναστών-εργαζόμενων αποτυπώνονται πλασματικά στις ετήσιες έκθεσεις του ΟΑΕΔ, καθώς η απασχόληση των τελευταίων είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό της άτυπη.
Πάντως το Ελληνικό κράτος από το 1990 έχει ως βασικό του όπλο για τη διαχείριση των εισερχόμενων μεταναστευτικών ροών τον εξωτερικό και εσωτερικό έλεγχο, μολονότι ειδικά την προηγούμενη δεκαετία εφαρμοζόταν αποσπασματικά και κατά περίπτωση.
Τυπικά, η φύλαξη των Ελληνικών συνόρων, με την συμμετοχή της χώρας μας στο πληροφοριακό σύστημα Σένγκεν, στο πληροφοριακό σύστημα για τις θεωρήσεις εισόδου Βίζα, καθώς και σε μια πληθώρα άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων συνεργασίας, θεωρείται άκρως λειτουργική.
Τότε για ποιό λόγο κυκλοφορούν ολοένα και περισσότεροι παράνομοι μετανάστες ανάμεσά μας;
Το φαινόμενο αυτό αποτελεί συνάρτηση τριών παραγόντων:
*  α) της επιθυμίας και της ανάγκης των ατόμων να μεταναστεύσουν,
β) της παράτυπης εισόδου μεγάλου αριθμού αλλοδαπών στην χώρα μας λόγω της έλλειψης σαφούς μεταναστευτικής πολιτικής και
γ) της Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η επιστροφή όλων των παράνομων μεταναστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα εισόδου τους, που σε συντριπτικό ποσοστό είναι η Ελλάδα.
Έτσι, η χώρα μας ουσιαστικά αντιμετωπίζει μόνη της την αθρόα παράτυπη μετανάστευση πληθυσμών από χώρες της Ασίας της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, χωρίς να προβλέπει η Ε.Ε. ένα μηχανισμό κοινοτικής αλληλεγγύης.
Επιπλέον, το 2010 υπερψηφίζεται το νομοσχέδιο 3838/2010, που επιφέρει θεσμικές αλλαγές στον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας του Ν. 3284/2004, δηλαδή στην απόκτηση της ιδιότητας του Έλληνα πολίτη και στο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι τόσο για τα παιδιά των αλλοδαπών γονέων όσο και για τους μετανάστες πρώτης γενιάς, δηλαδή τους νόμιμους επί μακρόν διαμένοντες.
Είναι φανερό, ότι η σημερινή κυβερνητική πολιτική στο θέμα της μετανάστευσης δεν είναι σε σωστή τροχιά, αφού θέτει ανεδαφικές προτεραιότητες και στόχους, προκαλώντας κατά αυτόν τον τρόπο σοβαρές ανησυχίες για την ορθότητα των αποφάσεων και τα πραγματικά της κίνητρα.
Η κυβέρνηση, αντί βεβιασμένα και επιπόλαια να διευκολύνει τη διαδικασία απόκτησης Ιθαγένειας από τους μετανάστες, καλό είναι πρώτα να προσπαθήσει να θέσει υπό έλεγχο τις ανεξέλεγκτες ροές των μεταναστών σύμφωνα με τους κάτωθι βασικούς άξονες:
1. Επιτηρώντας πιο υπεύθυνα και αυστηρά τα σύνορα, πάντοτε βέβαια στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής χώρας
2. Αναθεωρώντας ή καταργώντας τη διαβόητη Συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ.
3. Ρυθμίζοντας αυστηρότερα τον αριθμό των εισερχόμενων μεταναστών με διμερείς συμφωνίες με τις χώρες προέλευσής τους και ανάλογα πάντοτε με τις κατά έτος ανάγκες της αγοράς εργασίας και τις υφιστάμενες υποδομές της χώρας μας.
4. Αυξάνοντας τους ρυθμούς επαναπροωθήσεων και επαναπατρισμού των παράτυπων, μη παραγωγικών και ταραχοποιών μεταναστών.
5. Η εγκατάσταση των μεταναστών καλό είναι να γίνεται σε συνεργασία με τις κατά τόπους δημοτικές και περιφερειακές αρχές προκειμένου να ελέγχεται η διαδικασία ένταξης στον τόπο διαμονής τους.
Αν δεν εισακουστούν οι πραγματικές ανησυχίες των Ελλήνων γηγενών πολιτών, καθώς και η πρόσφατη απόφαση του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, τότε πολύ φοβόμαστε ότι αναπόφευκτα η Ελληνική κοινωνία θα έχει καταστήσει ως «συνιδιοκτήτες» και «συναποφασίζοντες» ένα πλήθος μεταναστών, κατ’ επίφασην Ελλήνων, με το μέλλον της χώρας να διαγράφεται εύθραυστο και αβέβαιο.
Το άρθρο είναι του δρ. Χρήστου Χολέβα για το tribune

***  Η Γερμανία είναι χώρα ή τράπεζα;Οι ΗΠΑ, από την soft στην hard κυριαρχία
Η μεταπολεμική Γερμανία ανασυγκροτήθηκε από τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους με στόχο να αποτελέσει αντίβαρο στην επέκταση της σοβιετικής επιρροής.
Οι Αμερικανοί συμπεριφέρθηκαν αρχοντικά και έξυπνα και έβγαλαν τους Γερμανούς από την βαθιά κατάθλιψη της δεύτερης ήττας.
Έκτοτε κατά τις μεταπολεμικές δεκαετίες η Γερμανία έλαμψε, επανενοποιήθηκε και ηγεμονεύει στην ΕΕ χρησιμοποιώντας ακραίες πολιτικές, παραμένοντας σε σκληρές πολιτικές λιτότητας και τρόπο που συχνά ερμηνεύεται ως ρεβανσισμός.
Εκτός κι αν πράγματι, έχουν κάποια δυσκολία στην κατανόηση των καταστάσεων και της πολιτικής.
Τώρα, θα βρεθούν απέναντι στους δασμούς του Τραμπ και την ευρωπαϊκή ορμή του μακρόν.
Θα ξεσπάσουν στην Ελλάδα; …όπως κάνει ο Ερντογάν; Θα είναι ένα ακόμη τραγικό λάθος, καθώς η Ελλάδα, είτε το θέλουν είτε όχι, έχει καταστεί κριτήριο της ευρωπαϊκότητας της Γερμανίας…
Η Γερμανία είναι χώρα ή τράπεζα;
Η Γερμανία και οι δορυφόροι της, Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία αρνούνται την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εάν δεν εξασφαλίσουν τον έλεγχο στις αποπληρωμές, ούτως ώστε η Ελλάδα να αναγκαστεί να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας.
Η γερμανική αυτή θέση στην ουσία απορρίπτει τη γαλλική πρόταση για ένα «μηχανισμό αναπτυξιακής προσαρμογής» που θα συνδέει αυτόματα τις αποπληρωμές του χρέους με την ανάπτυξη, δηλαδή, η Ελλάδα θα καταβάλλει μεγαλύτερες δόσεις αν η οικονομία της αναπτύσσεται ταχύτερα και θα μειώνει τις δόσεις εάν επιβραδύνεται. Η γερμανική στάση οφείλεται σε τέσσερεις παράγοντες:
• Πρώτον, στη γενικότερη αντιπαράθεση του Βερολίνου με τον Μακρόν και τις προτάσεις που έχει κάνει για την ευρωζώνη, με τις οποίες δημιουργούνται δημοκρατικοί θεσμοί και διαδικασίες ελέγχου γύρω από το ευρώ.
• Δεύτερον, στο ανοιχτό ζήτημα του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων.
• Τρίτον, στην βουλιμία του γερμανικού κεφαλαίου να καταβροχθίσει τη χώρα μέσω της συνέχισης της τιμωρητικής πολιτικής που επέβαλε επί οκτώ χρόνια με άλλοθι το ΔΝΤ.
• Τέταρτον, στην υποκριτική στάση για δήθεν κόστος για τους Γερμανούς φορολογούμενους και για πολιτικά προβλήματα που κάτι τέτοιο συνεπάγεται.
Πρόκειται όμως για ωμή προπαγάνδα, όπως αποκάλυψε το Stern που κατέδειξε ότι «ο Γερμανός φορολογούμενος δεν θα νοιώσει τίποτα» από την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, δηλαδή την επιμήκυνσή του, καθώς απλά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και το Πιστωτικό Ίδρυμα για την Ανοικοδόμηση (Kreditanstalt für Wiederaufbau / KfW) θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, αντί για 32,5 χρόνια σε 40 ή 60 για παράδειγμα.
Στην πραγματικότητα, η Γερμανία έδωσε 15 + 22 δισ. ευρώ εγγυήσεις ώστε ο ΕSM να πάρει δάνεια από τις παγκόσμιες αγορές και τα οποία χορήγησε στη συνέχεια στην Ελλάδα, με τους γνωστούς όρους.
Μύθοι και πραγματικότητα
Γενικά, η Γερμανία έχει έμμεσα στηρίξει την χρηματοδότηση της Ελλάδας με 69,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο 15,2 είναι διμερές χρέος. Η Γαλλία έχει δώσει 52,8, η Ιταλία 46,3 και η Ισπανία 31,4 δισ. ευρώ.
Πίσω από τα τέσσερα προαναφερθέντα προσχήματα κρύβεται ένας ανομολόγητος ρεβανσισμός των γερμανικών ελίτ για τις δύο ήττες που υπέστη η Γερμανία στον 20ο αιώνα απέναντι στην Ευρώπη και η βούληση για επικυριαρχία, προθέσεις που έμμεσα εκφράστηκαν με την περιβόητη ρήση του Βολφγκανγκ Σόιμπλε «εμείς είμαστε οι καλύτεροι μαθητές και μας ζηλεύετε (οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι)….».
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του αμερικανικού δικτύου CNBC «η τελική συμφωνία για το ελληνικό χρέος θα αποτελέσει για πολλούς σε ολόκληρη την Ευρώπη τον καθρέφτη του τρόπου με τον οποίο τα πλουσιότερα ευρωπαϊκά έθνη μεταχειρίζονται τα λιγότερο τυχερά από τα μέλη της Ένωσης».
Αυτή η επισήμανση είναι κρίσιμη γιατί όπως φάνηκε περίτρανα η ανάπτυξη της Ευρώπης προχωράει αργά, έχει μεγάλη δυσκολία να απεξαρτηθεί από την πιστωτική χαλάρωση (QE) την ώρα που οι ΗΠΑ προσελκύουν μέσω της αύξησης των επιτοκίων τα διεθνή κεφάλαια και με την Ιταλία στην κατάσταση που είναι και χωρίς κυβέρνηση, μια ελληνική αιφνίδια εμπλοκή θα τίναζε τα πάντα στον αέρα και θα απεγκλώβιζε ευρύτερες φυγόκεντρες δυνάμεις στην Ευρώπη.
Είναι σαφές λοιπόν ότι η ελληνική εκκρεμότητα δεν μπορεί να παραμείνει ες αεί εάν η χώρα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές.
Γι΄ αυτό και πρέπει να πάρουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα βιώσιμου και εξυπηρετήσιμου χρέους με την σφραγίδα της ΕΚΤ, του ESM και του ΔΝΤ.
Βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο είναι ένα χρέος όταν η κοινωνία που το οφείλει είναι υγιής, ενεργεί και αναπτύσσεται. Δεν υπάρχει βιωσιμότητα χρέους σε συνθήκες «αποικίας χρέους».
Ούτε η Ελλάδα της ΕΕ μπορεί να λειτουργήσει άλλο υπό τέτοιες συνθήκες.
Η Γερμανία οφείλει να σταματήσει τις υποκρισίες και τους εκβιασμούς.
Το διάστημα 2008-2017 επωφελήθηκε από τα χαμηλά έως μηδενικά επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και από το QE.
Αντί να πληρώσει τόκους ύψους 450,4 δισ. ευρώ πλήρωσε μόνο 288 και κέρδισε 162 δισ. ευρώ, όπως αποκάλυψε η Handelsblatt.
Αλλά δεν είναι ούτε Αγία η Γερμανία.
Δεν χρειάζεται να θυμηθούμε τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα Siemens, VW κλπ. Από τις πρόσφατες «γκάφες» ήταν μια παράξενη μεταβίβαση 35 δισ. ευρώ σε ένα μεγάλο διεθνές χρηματιστήριο από την Deutsche Bank, ποσό κατά 5 δισ. δολάρια μεγαλύτερο από τη συνολική χρηματιστηριακή αξία της, που αργότερα ανακλήθηκε.
Η Γερμανία πρέπει να αποφασίσει εάν είναι χώρα ή τράπεζα.
Εάν είναι χώρα πρέπει να μάθει να κατανοεί τις άλλες χώρες και τις δυσκολίες τους, ειδικά εάν θέλει να έχει ένα ηγετικό ρόλο ως ίση ανάμεσα σε ίσους και να στηρίξει τις προτάσεις Μακρόν.
Αν όμως θέλει να συνεχίσει να λειτουργεί ως μία κερδοσκοπική τράπεζα, αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσει μια απρόσμενη πτώχευση.
Η κατασκευή της ευρωζώνης σε συνθήκες «κατάστασης εξαίρεσης» τραυμάτισαν καίρια το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Υπάρχουν ακόμη περιθώρια για την διάσωσή του.
Η Ελλάδα αποτελεί μια ιδιαίτερη γερμανική εμμονή από τον 18ο αιώνα και μετά.
Σήμερα η Ελλάδα είναι ένα από τα βασικά κριτήρια ευρωπαϊκότητας και δημοκρατικότητας της Γερμανίας.
Το διπλό αντιευρωπαϊκό φάουλ του Βερολίνου
Οι διευκρινήσεις που ζήτησε από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς το φιλελεύθερο κόμμα FDP για το ενδεχόμενο leasing δύο γαλλικών φρεγατών τύπου FRAME από την Ελλάδα και η πιθανή παραγγελία τεσσάρων, με τη λογική πως δεν είναι δυνατόν το Βερολίνο να συναινέσει σε συμφωνίες που θα επιβαρύνουν τους γερμανούς φορολογούμενους και θα ευνοήσουν τα γαλλικά ναυπηγεία, αποτελεί μια μείζονα υποκρισία και ένα άθλιο ευρωπαϊκό φάουλ που εκθέτει ολόκληρη τη γερμανική πολιτική.
Πρώτον, διότι παρακάμπτει την ελληνική έκθεση στην τουρκική προκλητικότητα, δεύτερον, διότι έμμεσα υποδεικνύει τις γερμανικές φρεγάτες τύπου ΜΕΚΟ (Σ.Σ: οι Γερμανοί κατασκευαστές δεν είναι αξιόπιστοι, όπως θυμόμαστε από το υποβρύχιο που παρουσίαζε κλίση, αλλά και τη φρεγάτα F-125 που δεν παρελήφθη από την επιτροπή προμηθειών των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας!), τρίτον, διότι συνέδεσε την πιθανή προμήθεια από τη Γαλλία με δήθεν εύνοιες του Παρισιού στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με όλες τις σοβαρές διεθνείς εκτιμήσεις το ελληνικό χρέος που εκτινάχθηκε στα ύψη, παρά την δραματική περικοπή του PSI, για να σωθούν οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες, δεν είναι βιώσιμο και ούτε εξυπηρετήσιμο, δεδομένου ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, μετά από οκτώ χρόνια δραματικής λιτότητας έχει ξεπεράσει τα όριά της.
Η Έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης δείχνει ότι η συνολική φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα έφθασε το 39% έναντι του 26,1% που είναι η μέση επιβάρυνση στις χώρες του ΟΟΣΑ.
Η αδυναμία ρευστότητας των μεσαίων στρωμάτων που στήριξαν τα μνημονιακά προγράμματα με τεράστιο κόστος, εμφαίνεται και στο γεγονός ότι από 200.000 δανειολήπτες της Εθνικής Τράπεζας που τους προτάθηκε κούρεμα 70% του χρέους τους μόλις 10.000 (1/20) ανταποκρίθηκαν στην αποπληρωμή του υπολοίπου σε 6 μήνες.
~  Κατά συνέπεια η τακτική του Γερμανού σοσιαλδημοκράτη υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς ζητά την δημιουργία ενός μηχανισμού ελάφρυνσης του χρέους που θα ενεργοποιείται μόνο αν η Ελλάδα τηρεί τις δημοσιονομικές και άλλες δεσμεύσεις της, μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου.
Θέλουν να διασφαλίσουν ότι η πολιτική που θα εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση «δεν θα ξεφύγει από τον έλεγχο».
Πίσω από αυτή την παραπειστική τακτική κρύβεται ο γερμανογαλλικός ανταγωνισμός για την πατρωνία της ευρωζώνης, αλλά και η αβάσταχτη βουλιμία των Γερμανών να ελέγξουν την ελληνική οικονομία και να αγοράσουν τα πάντα σε τιμές distress fund. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του FDP, Ότο Φρίκε, λειτούργησε ως λαγός του γερμανικού κεφαλαίου για να διευκολύνει τον Σολτς.
Δυστυχώς, το Βερολίνο δεν έβαλε μυαλό ούτε με την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη που προκαλούν οι πολιτικές που επιβάλει, ούτε με το Brexit.
Είναι τόσο τυφλωμένοι από τη μανία τους για τον εξουσιασμό της Ευρώπης!
Η δε υποκρισία τους δεν έχει όρια. Πολέμησαν μέχρις εσχάτων τον Ντράγκι και την πιστωτική χαλάρωση από την οποία είχαν το μεγαλύτερο όφελος 162 δισ. ευρώ, μόνο και μόνο για να μην επωφεληθούν άλλες χώρες και να υποκύψουν στο γερμανικό imperium….
Είναι προφανές ότι η Γερμανία δεν μπορεί να ηγηθεί της Ευρώπης, δεν έχει πραγματική δημοκρατική συνείδηση, παρά τον «συνταγματικό της πατριωτισμό», καθώς πάσχει από βαριά ιστορικά σύνδρομα…
ΗΠΑ, από την soft στην hard κυριαρχία
Η αιφνίδια αντικατάσταση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον από τον επικεφαλής της CIA αντιισλαμιστή Μάικ Πομπέο, η τοποθέτηση της Τζίνα Χάσπελ (που βαρύνεται με καταγγελίες για βασανισμούς) στην ηγεσία της CIA και η προαναγγελθείσα αντικατάσταση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ στρατηγού Χ. Μακ Μάστερ, ίσως με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Τζον Μπόλτον ή τον προσωπάρχη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Κιθ Κέλογκ, σηματοδοτούν την πλήρη εφαρμογή του μοντέλου Τραμπ στις διεθνείς σχέσεις των ΗΠΑ και τη μετάβαση από την απαλή κυριαρχία (soft dominance) στην σκληρή (hard dominance).
Η μετάβαση αυτή που εκδηλώνεται σε όλο το φάσμα των εξωτερικών σχέσεων των ΗΠΑ, όπως εξ αρχής φάνηκε στις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες, αποβλέπει σε εφτά παγκόσμιους στόχους:
Πρώτον, στην έμπρακτη υπενθύμιση στη διεθνή κοινότητα της Επικυριαρχίας των ΗΠΑ καθώς ετοιμάζονται να επιβεβαιώσουν στην πράξη ότι διαθέτουν την βούληση, την αποφασιστικότητα και την ισχύ να μην την μοιραστούν με κανένα.
Κι αυτό γιατί μετά την «άνοιξη» που προκάλεσε η παγκοσμιοποίηση, αναδύθηκαν νέοι οικονομικοί πόλοι και προκλήθηκε σύγχυση στις διεθνείς σχέσεις με την άνοδο της Κίνας και την προβολή ισχύος της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη Συρία.
Δεύτερον, στην αποφασιστική διόρθωση της παγκοσμιοποίησης, την οποία έμμεσα επέβαλαν οι ΗΠΑ που είχαν προ 30ετίας μείζον έλλειμμα νέων αγορών, ενώ προσέβλεπαν σε διεθνή πολιτικά οφέλη με την εδραίωση του δικού τους πολιτικο-οικονομικού μοντέλου.
Ήταν όμως μια πύρρειος νίκη, καθώς η παγκοσμιοποίηση ανέδειξε νέους ισχυρούς ανταγωνιστές (BRICS) που πλέον έφτιαξαν δική τους Παγκόσμια Τράπεζα και δικό τους ΔΝΤ.
Όμως ήταν το φιλόδοξο κινέζικο σχέδιο One Belt, One Road των 120 δισ. δολαρίων που προκάλεσε ρίγη στο αμερικάνικο σύστημα.
Στο πολιτικό επίπεδο, η παγκοσμιοποίηση ανέδειξε ένα πολυπολικό σύστημα και υβριδικά πολιτικά συστήματα, τις αυταρχικές δημοκρατίες της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Κίνας κ.ά.
Τρίτον, στην τιθάσευση της Ευρώπης που εμφανίζει κρούσματα ανυπακοής και αυτονόμησης, τόσο στο οικονομικό-εμπορικό πεδίο (δασμοί, εμπορικές συμφωνίες), όσο και στο πολιτικό (Brexit), αλλά κυρίως στο αμυντικό.
Το Brexit για την Ουάσιγκτον αποτελεί μία ευθεία αμφισβήτηση της γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη.
Το φλερτ με τον Μακρόν μάλλον έχει να κάνει με την ανάθεση της «αντιπροσωπείας» των ΗΠΑ στα ευρωπαϊκά πράγματα.
Οι ΗΠΑ, όπως και η Γαλλία, θεωρούν επιπλέον ότι η αμυντική σύμπραξη της Βρετανίας είναι απολύτως αναγκαία για την ευρωπαϊκή άμυνα, ιδιαίτερα τώρα με την κρίση στις σχέσεις Δύσης-Τουρκίας και Δύσης-Ρωσίας.
Γι΄ αυτό και εκτιμούν ως αναγκαία μια συμφωνία εξόδου από την ΕΕ, η οποία θα διατηρεί πλήρως και ηγετικά τη Βρετανία στις ευρωπαϊκές αμυντικές εξελίξεις.
Και φυσικά, επιθυμούν ένα soft Brexit στα οικονομικά.
Η Ουάσιγκτον αντιδρά στην τιμωρία της Βρετανίας από το Βερολίνο, κυρίως στον χρηματο-οικονομικό τομέα, που θα επιβαρυνθεί με 31 δισ. λίρες το χρόνο, σύμφωνα με έκθεση για το Brexit που συνέταξαν η εταιρία συμβούλων Oliver Wyman και η δικηγορική Clifford Chance.
Η ίδια έκθεση υπολογίζει ότι οι βρετανικές και ξένες επιχειρήσεις γενικά θα έχουν επιπρόσθετα κόστη 58 δισ. λιρών (65 δισ. ευρώ).
Τέταρτον, η Ουάσιγκτον είχε εκνευριστεί με την αθέτηση των αμυντικών υποχρεώσεων των μελών του ΝΑΤΟ, αλλά μετά τον περασμένο Νοέμβριο που 23 ευρωπαϊκές χώρες υπέγραψαν τη συμφωνία για τη Μόνιμη Διαρθρωμένη Στρατιωτική Συνεργασία (PESCO), έγινε έξαλλη.
Ήδη από τον πρώτο μήνα του έτους, ο πρόεδρος Τραμπ ξεκαθάρισε ότι με τον ευρωστρατό οι ΗΠΑ σταματούν τη χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ.
Προσφάτως, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε την αντίθεσή του προς τον ευρωστρατό και τόνισε πως μόνο το ΝΑΤΟ μπορεί να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή ασφάλεια.
Πέμπτον, στην ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων όπως προκύπτει και από την περιοδεία του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Άαρον Γουες Μίτσελ.
Ο Αμερικανός ΥφΕξ αποδίδει κεντρική σημασία στην επίλυση των ζητημάτων του Κοσσόβου και της Σερβίας και επιδιώκει την επικύρωση της συμφωνίας οριοθέτησης συνόρων Μαυροβουνίου-Κοσσόβου, τη μετατροπή της Δύναμης Προστασίας Κοσσόβου KSF σε αστυνομία-πολιτοφυλακή, καθώς και επίλυση του λεγόμενου Μακεδονικού.
Η ένταξη όλων των χωρών στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ είναι ο τελικός στόχος.
Τόσο το Βερολίνο, όσο και η Ουάσιγκτον ανησυχούν όχι μόνο για τη ρωσική και τουρκική παρουσία στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και για την κινεζική, καθώς η επιρροή του Πεκίνου αυξάνεται και εκτιμάται ότι στην περιοχή αυτή δοκιμάζει τις δυνάμεις του. Δεν είναι τυχαίο που η κινέζικη διείσδυση στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια αποτέλεσε κεντρικό θέμα σε ημερίδα που διοργάνωσε τον Ίδρυμα Hans-Seidel των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας και το ελεγχόμενο από το γερμανικό ΥΠΕΞ Sudesturopa Gesellschaft στην Αθήνα.
Ο έλεγχος του Πειραιά από την Κίνα έχει προκαλέσει κρίσιμα ερωτηματικά, όπως και οι δυνατότητες που έχει το Πεκίνο με την υψηλή ρευστότητα που διαθέτει.
Επισημάνθηκε ότι η Κίνα μπαίνει στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης των 120 εκατ. κατοίκων με επενδύσεις και δίκτυα διαμετακόμισης και ενέργειας.
Έκτον, η αμυντική ολοκλήρωση του γεωπολιτικού τόξου της Ανατολικής Μεσογείου με άξονα τους ενεργειακούς πόρους, αποτελεί το πλέον στρατηγικό θέμα της περιοδείας του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Άαρον Γουες Μίτσελ.
Η ταχεία ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων της περιοχής και η ενίσχυση του άξονα Αθηνών-Λευκωσίας-Τελ Αβίβ-Καϊρου και η διευθέτηση του Κυπριακού ήταν από τα καυτά ζητήματα της ατζέντας του.
Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής διαφαίνεται αμερικανικό ενδιαφέρον για την απόκτηση των Ναυπηγείων Νεωρίου, γι΄ αυτό και πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στη Σύρο η ναυτική ακόλουθος της Αμερικανικής Πρεσβείας Ρόουζ Ράις.
Υπενθυμίζεται ότι σε ανύποπτο χρόνο ο πρέσβης Τζ. Πάιατ είχε δηλώσει πως το Νεώριο πρέπει να πάει σε κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ.
Έβδομον, το μοντέλο Τραμπ αποβλέπει και στην αναδιάταξη των σχέσεων με τη Ρωσία ιδιαίτερα στη Μεσόγειο, ίσως με βάση τη μυστική συμφωνία της Μάλτας (1989) μεταξύ του πατρός Μπους και του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, στην οποία η Ευρώπη είχε αποκλειστεί.
Οι πιθανές διευθετήσεις που θα προκύψουν στη Μέση Ανατολή και στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο, πέρα από την εξ αποστάσεως συνεννόηση ΗΠΑ-Ρωσίας, θα περιλαμβάνει και ένα στρατηγικό ανάχωμα για τη Δύση έναντι του ισλαμικού φονταμενταλισμού. Extrapolation  Το άρθρο έγραψε ο Μάκης Ανδρονόπουλος



*** Αθλητικά Νέα :

 *** Στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Α΄ Τοπικό , 29η αγωνιστική :
Σάββατο 12-05-2018 :
Ολυμπιακός Καλαμάτας -Α.Σ. Ανδρούσας 1-0 .- ^
Α.Ο. Φαραί -Α.Ο. Ασπρόχωμα  5-0 .-^
Α.Ο. Κυπαρισσίας - Α.Ο. Σπερχογίας  5-1 .- ^
Κυριακή 13 -05 -2018 :
Τέλος Άγρας -Εράνη Φιλιατρών  0-0 .-^
Πάμισος Μεσσήνης - Α.Ο. Μιλτιάδης  8-0 .-^
 Α.Σ. Πανθουριακός - Εθνικός Μελιγαλά 5-1 .- ^
Α.Ο.Διαβολιτσίου - Α.Ο. Ομόνοια  6-0 .- ^
Αναγέννηση Παραλίας -Απόλλων Καλαμάτας  2-7 .- ^
Α΄ ΤΟΠΙΚΟ , Για την 28η αγωνιστική :
Σαββατοκύριακο 05,06-005-2018 :
Μιλτιάδης-Τέλος Άγρος  0-2 .- ^
Εθνικός Μιλιγαλά-Πάμισος Μεσσήνης 1-4 .- ^
Πανθουριακός -Απόλλων Καλαμάτας  2-2 .- ^
Ανδρούσα -Εράνη Φιλιατρών  1-2 .- ^
Ομόνοια -Ολυμπιακός Καλ.  3-3 .- ^
Ασπρόχωμα -Διαβολίτσι  1-1 .- ^
Σπερχογεία - Αναγέννηση Παραλίας  4-1 .- ^
 Κυπαρισσία -Φαραί  1-0 .-
*** A΄ ΤΟΠΙΚΟ  Για την 27η  αγωνιστική :
Σαββατοκύριακο 28 και 29 -04-2018 :
Τ. Άγρας - Ανδρούσα  3-0  .- ^
Μιλτιάδης -Εθνικός Μελιγαλά  1-4 .- ^
Πανθουριακός - Σπερχογεία  4-0  .- ^
Αναγέννηση Παραλίας - Φαραί  2-4  .-^
Εράνη - Ομόνοια  6-1 .- ^
Πάμισος -Απόλλων Καλαμάτας  6-0 .- ^
Ολυμπιακός Καλαμάτας -Ασπρόχωμα  3-0 .- ^
Διαβολίτσι -Κυπαρισσία  1-0 .-^
***   Α΄ ΤΟΠΙΚΟ Για την 26η  αγωνιστική :
Σαββατοκύριακο  21  και 22 Απριλίου 2018 :
Εθνικός Μελιγαλά - Τ. Άγρας  1-1 .- ^
Απόλλων Καλαμάτας -΄Μιλτιάδης  6-0 .-^

Ασπρόχωμα -Εράνη 1-2 .- ^
Φαραί -Πανθουριακός  0-4 .- ^

Ομόνοια -Ανδρούσα  0-3 .- ^
Σπερχογεία - Πάμισος  0-1 .- ^
Κυπαρισσία - Ολυμπιακός Καλαμάτας 4-1 .- ^
Αναγέννηση Παραλίας -Διαβολίτσι  0-5 .- ^

*** Για την Α1 ΄ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΣΜ , 26η  τελευταία αγωνιστική :
Σάββατο  21  Απριλίου 2018 :
Α.Ο. Δώριο - Ηρακλής Καλαμάτας  2-4 .- ^
Α.Ε. Αβίας -Αστέρας Μικρομάνης 3-0 .- ^
Παπαφλέσσας Χώρας - Α.Ε. Μάνης  0-0 .- ^
Α.Ο. Φυτειάς -  Απόλλων Πεταλιδίου  2-1 .- ^
Α.Ε. Γαργαλιάνων - Ολυμπιακός Ανάληψης  0-1 .- ^
Α.Ο. Μεθώνης - Ακρίτας Κορώνης  0-1 .- ^
Χανδριναϊκός Π.Σ. -Αίαντας Καλαμάτας  2-3 .- ^

 *** Μπαράζ ανόδου δευταραθλητριών Β΄Τοπικού 
1η αγωνιστική :
Α.Ε. Κυπαρισίας/Ηρακλής -ΠΑΟ Καλλιθέας  1-0 .-
 *** Προπαιδικό :
 Αστέρας Αρφαρών -Α,Ο,. Ασπρόχωμα  3-2 .- ^ 
  Απόλλων Καλαμάτας -Πράσινα Πουλιά  1-1 .- ^
Ηρακλής Καλαμάτας -ΑΠΣ Άρις  1-4 .- ^   
Α.Ο. Μεθώνης -Τσικλητήρας Πύλου  1-1 .- ^

*** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΙΚΗ στη Α1  ΄Τοπική κατηγορία ΕΠΣΜ :
ΟμάδαΒαθμοίΑγώνεςΝίκεςΙσοπαλίεςΉττεςΥπέρΚατά
1. Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 522615745421
2. Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 482614664529
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 472613854229
4. ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 452612953420
5. ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.392612685150
6. Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ 342697104444
7. ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣ342697103536
8. ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 332696114346
9. ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ33268993537
10. Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ 332696112424
11. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ 322688103335
12. ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ292685132634
13. Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ 282684142337
14. ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ 112632212269

***  Αήττητος και νταμπλούχος ο Ολυμπιακός Οι Ερυθρόλευκες επικράτησαν με 86-59 του Φάρου Κερατσινίου και κατέκτησαν το πρωτάθλημα στην Α1 μπάσκετ γυναικών με 4-0, κάνοντας το νταμπλ, μένοντας μάλιστα αήττητες ~  Μία ονειρική σεζόν, την οποία ολοκλήρωσε χωρίς ούτε μία ήττα είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση του νταμπλ από τον Ολυμπιακό.
Σε μία χρονιά, με αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία, αφού ο Κώστας Μίσσας αντικατέστησε την Ελένη Καπογιάννη, οι «ερυθρόλευκες» έκαναν υπερήφανους τους φιλάθλους τους κάνοντας το 4-0 έναντι του Φάρου Κερατσινίου στη σειρά των τελικών.Οι Ιβόν Άντερσον (27π.) και Εβίνα Μάλτση (23π.) ήταν οι κορυφαίες στη νίκη με 86-59 μέσα στο Κερατσίνι, στον 2ο τελικό (σ.σ. μεταφέρονται οι νίκες από την κανονική περίοδο). Αυτός ήταν ο υπαριθμόν 11 φετινός τίτλος για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, έχοντας φυσικά αρκετούς ακόμη να προσθέση στην πλούσια τροπαιοθήκη του συλλόγου. Για τρία δεκάλεπτα, πάντως ο Φάρος διεκδικούσε να μειώσει τη σειρά. Οι Τζόνσον και Ουόλκερ κρατούσαν τον Φάρο στο παιχνίδι, με τις παίκτριες του Κώστα Μίσσα να αδυνατούν να «χτίσουν» μια διαφορά ασφαλείας. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, το σκηνικό άλλαξε άρδην με τον Ολυμπιακό να πατά γκάζι.Τα δεκάλεπτα: 13-18, 35-43, 51-65, 59-86Φάρος Κερατσινίου (Λειβάδης): Γκριτζά 1, Καλογήρου, Γούναρη 3, Παπαμιχαήλ 6, Μαγκλάρα 4, Καρακασίδου 2, Κεχαγιά 8, Διέλα 3, Τζόνσον 21, Ουόλκερ 15, Αλεξανδρίδου
Ολυμπιακός (Μίσσας): Μάζιτς, Σταμάτη 12, Σπυριδοπούλου 5, Χατζηνικολάου 4, Μάλτση 23 (3), Κοσμά, Χαλιβέρα 2, Μπαλτά, Σωτηρίου 1, Καλτσίδου 7, Άντερσον 27, Μακόλι 5
Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα τέσσερα ματς μεταξύ των δυο ομάδων:Φάρος Κερατσινίου – Ολυμπιακός 58-70 (κανονική περίοδος)
Ολυμπιακός – Φάρος Κερατσινίου 74-49 (κανονική περίοδος)
Ολυμπιακός – Φάρος Κερατσινίου 90-56 (πλέι οφ)
Φάρος Κερατσινίου – Ολυμπιακός 59-86 (πλέι οφ)
 
*** Ποδοσφαιρικοί Αγώνες και Αποτελέσματα  Β΄ Τοπική κατηγορία 1ος  Όμιλος ΕΠΣ Μεσσηνίας Περιόδου 2017-18 για Αστέρα Αρφαρών :
30-09-2017 : Α.Ο. Πανευαϊκός -Αστέρας Αρφαρών 0-5 .- ^
08-10-2017 : ΠΑΟ Καλού Νερού -Αστέρας Αρφαρών  3-1 .- ^
14-10-2018: Αστέρας Αρφαρών - ΑΠΣ Άρις  1-0 .- ^
22-10-2017: Αστέρας Αρφαρών ΄Ρεπό   *
29-10-2017: Αστέρας Αρφαρών -Παπαφλέσσας Άμφειας  2-2 .- ^
05-11-2017 : Αστέρας Βαλύρας -Αστέρας Αρφαρών  3-3 .- ^
12-11-2017 : Αστέρας Αρφαρών -Μεσσηνιακός Γ.Σ.  4-0 .- ^
18-11-2017 : Αστέρας Αρφαρών - Νέος Άρις  0-0 .- ^
25-11-2017 : Κεραυνός Καλαμάτας - Αστέρας Αρφαρών  3-2 .- ^
02-12-2017 : Αστέρας Αρφαρών - Διαγόρας Κοπανακίου  2-3 .- ^
10-12-2017 : Ατρόμητος Πλατύ -Αστέρας Αρφαρών  4-2 .- ^
07-01-2018 : Αστέρας Αρφαρών - ΑΕ. Κυπαρισσίας/Ηρακλής  1-4 .- ^
 14-01-2018 : ΑΕΚ Καλαμάτας -Αστέρας Αρφαρών  1-1 .- ^
21-01-2018: Αστέρας Αρφαρών - Α.Ο. Πανευαϊκός  7-1 .- ^
28-01-2018: Αστέρας Αρφαρών - ΠΑΟ Καλού Νερού  0-3 .- ^
05-02-2018 : ΑΠΣ Άρις - Αστέρας Αρφαρών  1-5 .- ^
11-02-2018 : ΡΕΠΟ  Αστέρας Αρφαρών .-
24-02-2018 : Παπαφλέσσας Άμφειας - Αστέρας Αρφαρών  1-1 .- ^
03-03-2018 : Αστέρας Αρφαρών -Αστέρας Βαλύρας  0-0  .- ^
11-03-2018 : Μεσσηνιακός Γ.Σ. -Αστέρας Αρφαρών  1-1 .- ^
18-03-2018 : Νέος Άρις - Αστέρας Αρφαρών  0-4 .- ^
01-04-2018 : Αστέρας Αρφαρών -  Κεραυνός Καλαμάτας  2-2 .-^
14-04-2018 : Διαγόρας Κοπανακίου -Αστέρας Αρφαρών 1-3 .- ^
21-04-2018 : Αστέρας Αρφαρών - Ατρόμητος Πλατύ  1-0 .- ^
28-04-2018:  Α.Ο. Κυπαρισσία/Ηρακλής  5-2 .- ^
 05-05-2018 : Αστέρας Αρφαρών - ΑΕΚ Καλαμάτας  1-3 .- ^
~*  Σε  24  αγώνες :Ο Αστέρας Αρφαρών είχε-πέτυχε ,   8 οκτώ  Νίκες 8 οκτώ  ισοπαλίες και  8  οκτώ ήττες , συγκεντρώνοντας 32-6=26  βαθμούς και με διαφορά τερμάτων : 53 υπέρ - 41 κατά  .- ^
~ Το σωματείο 'ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ' έχει -6 βαθμούς. Απόφαση 24/16-02-2017 Π.Ε .-
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1oς  Όμιλος :
ΟμάδαΒαθμοίΑγώνεςΝίκεςΙσοπαλίεςΉττεςΥπέρΚατά
1. ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ652421217515
2. ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 582418427327
3. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ 452414375436
4. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ422412665236
5. ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ3424104104742
6. ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.33249694637
7. ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 32248884840
8. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ322495104053
9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ26248885142
10. ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ242466123544
11. ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ212456132458
12. ΑΠΣ ΑΡΙΣ132427152361
13. Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ 42411222198

~* Στην Α1 Κατηγορία ΕΠΣ Μεσσηνίας ανεβαίνουν :
1.- ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ
2.- ΘΕΥΛΛΑ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ   και
3.- Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ/ΗΡΑΚΛΗΣ

~* ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2ος  Όμιλος Β΄ Κατηγορίας :
ΟμάδαΒαθμοίΑγώνεςΝίκεςΙσοπαλίεςΉττεςΥπέρΚατά
1. ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ612419415917
2. Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ522316435622
3. ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 512416354420
4. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ472314545630
5. ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ 432413474329
6. ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ 372411493930
7. Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ302493124442
8. Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ 272483134349
9. ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ 262482144159
10. ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ 242466123044
11. ΑΣ ΦΥΤΕΙΑΣ222471163564
12. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ212463152846
13. Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ0220022066

***  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ στην Γ΄ Τοπική ΕΠΣΜ  Κατηγορία :
ΟμάδαΒαθμοίΑγώνεςΝίκεςΙσοπαλίεςΉττεςΥπέρΚατά
1. ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ511817015211
2. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ471815215713
3. Α.Ο. ΛΑΙΪΚΩΝ361811344426
4. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ341810443220
5. ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ26188283029
6. ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 211870113735
7. ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΑΡΟΣ 201862102029
8. ΑΟ ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 171852112337
9. Π.Α.Ο.Κ.101831141446
10. Α.Ο. ΧΑΤΖΗ0180018063

~   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΊΟΥ  2018 :
1~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τρίτη  08  Μαΐου  2018 :
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/05/arfara-news.html  .-                                                                                                                     
2~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τετάρτη  09 Μαΐου 2018   :    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/05/news.html .-
3 ~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας , Τετάρτη 09 Μαΐου 2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018-09-2018.html .- 
4~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας ,
Πέμπτη  10  Μαΐου  2018  :

 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018-10-2018.html  .-
5 ~*  Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας . Παρασκευή  11Μαϊου 2018 :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018.html  .-    
6~~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 
Σάββατο 12 Μαΐου 2018     http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_11.html .

7~ Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 Κυριακή  13  Μαΐου  2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018.html .-  

8~ Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_14.html .-

9~

1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6415  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3931   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3946  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14. 292   βίντεο   .-  
 

     1~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
2~  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-
3~ https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS     https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων   
4~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.
5~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .-                                                                                                        
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου