ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 09 Μαΐου  2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   .......
~
 ~ Εσπερινός και Αρτοκλασία στο εξωκλήσι Αρφαρών Άγιος Νικόλαος Δευτέρα 08-05-2017 παραμονή  Άγίου Χριστόφορου προστάτη των οδηγών .......


~ Ακολουθούν σχετικά βίντεο  ....:
~* Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Αρφαρών 8/5/2017 Εσπερινός εορτασμός Αγίου Χριστόφορου προστάτη οδηγών : https://youtu.be/KxzhqOV90bM  .-
~*Εξωκλήσι Άγιος Νικόλαος Αρφαρών εσπερινός  αρτοκλασία  8/5/2017: https://youtu.be/UyFGqb_Ulhk  .-
~* Ι. Ν.  Αγίου Νικολάου Αρφαρών εσπερινός 8/5/2017:
https://youtu.be/3tOMuAuWpcY  .-
~* Άγιος Νικόλαος εξωκλήσι Αρφαρών 8/5/2017  αρτοκλασία:
https://youtu.be/pDmgkImU3kg  .-

~




 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 
Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω

Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριο....
 
Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων
 

Τα λίγα λόγια φέρνουν προκοπή
Όσιος Εφραίμ ο ΣύροςΑδελφέ, όταν ο αθλητής αγωνίζεται, κρατάει σφιχτό το στόμα του. Σφίγγε κι εσύ το στόμα σου, συγκρατώντας το από τα περιττά λόγια, και θα έχεις ψυχική ανάπαυση.
~ 9 Μαΐου
Προφήτου Ησαΐου. Μαρτύρων Χριστοφόρου (1) (†250), Ακυλίνης και Καλλίνικης. Οσιομάρτυρος Νικολάου του νέου, του εν Βουνένοις Καρδίτσης.
(1)  Ο Άγιος Χριστόφορος ,.. Έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Δέκιου και το πρώτο του όνομα Ρέπροβος. Φαίνεται ότι στην εμφάνισή του ήταν υπερβολικά άσχημος, διότι άνηκε σε φυλή ανθρωποφάγων. Συνελήφθη όμως αιχμάλωτος από τους Ρωμαίους, αλλά επειδή είχε αγαθή προαίρεση δεν άργησε να αναδειχθεί πιο ανθρώπινος από τους πολιτισμένους αλλά αιμοδιψείς κυρίους του. Αργότερα δέχθηκε τη χριστιανική πίστη, κατηχήθηκε, βαπτίσθηκε και μετονομάστηκε σε Χριστόφορο. Δεν ανεχόταν όμως τις διώξεις των χριστιανών. Για το λόγο αυτό, όταν κάποια μέρα είδε χριστιανούς, τους οποίους κακοποιούσαν ειδωλολάτρες, αγανακτισμένος έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις, αλλά με τη βία διέφυγε τη σύλληψη, χάρη στο ρωμαλέο ανάστημα του, το οποίο προκάλεσε φόβο στους διώκτες του. Οι άλλοι χριστιανοί τον συμβούλευαν να διαφύγει σε κάποιο μακρινό και ακατοίκητο μέρος διότι αργότερα οι ειδωλολάτρες σίγουρα θα τον συνελάμβαναν. Και όντως έγινε καταγγελία εις βάρος του και ένα απόσπασμα άρχισε να ψάχνει να τον βρει για να τον συλλάβει. Μετά από αρκετές ημέρες έρευνας αποκαμωμένοι και νηστικοί ανακάλυψαν τον άγιο. Επειδή όμως δια της προσευχής ο άγιος κατόρθωσε να πολλαπλασιάσει το λιγοστό άρτο και να χορτάσει όλους τους στρατιώτες, οι έκπληκτοι στρατιώτες πίστεψαν στο Χριστό. Όταν ο Δέκιος πληροφορήθηκε τα γεγονότα, διέταξε τον αποκεφαλισμό όχι μόνο του Χριστόφορου, αλλά και των ευλαβών στρατιωτών χαρίζοντάς τους το στέφανο του μαρτυρίου και την ουράνια δόξα.  ~ 
Σήμερα 09/05/2017 εορτάζουν:
Προφήτης Ησαΐας, Άγιος Χριστόφορος ο Μεγαλομάρτυρας, Άγιος Νικόλαος ο εν Βουνένοις

~   Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~   Ὡς σάλπιγξ πανεύσημος, μεγαλοφώνω φθογγή, τῷ κόσμῳ προήγγειλας, τὴν παρουσίαν Χριστοῦ, Προφῆτα θεσπέσιε, σὺ γὰρ τοῦ Παρακλήτου, ἑλλαμφθεῖς τὴ δυνάμει, κάλαμος ὀξυγράφος, τῶν μελλόντων ἐδείχθης, διὸ σὲ Ἠσαΐα, ὕμνοις γεραίρομεν.
~*  Απολυτίκιο Προφήτου Ησαΐα - 9 ΜΑΙΟΥ : https://youtu.be/8GPTutxEUW4  .-


~
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 
Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω

Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριο....
 
Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων
 
***  Ο καιρός   σήμερα στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τρίτη 9/5/2017 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην ελάχιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.0 (Πολύ Υψηλός).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  TΡΟΜΟΣ στη ΧΙΟ! Λαθρομετανάστες χώρισαν το νησί σε «περιοχές» και εγκληματούν ανεξέλεγκτα...

~   Αν σκεφτούμε τη στάση που έχει τηρήσει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπέρ των προσφύγων, χωρίς όμως να κάνει διάκριση μεταξύ μεταναστών, λαθρομεταναστών και προσφύγων τότε είναι δεδομένο πως το άρθρο που ακολουθεί δημιουργεί ανησυχία.
Ο τίτλος είναι “Οι μετανάστες χώρισαν τη Χίο σε «περιοχές»” και ο υπότιτλος “Εκτός ελέγχου οδεύει η κατάσταση”  και αναφέρει, μεταξύ άλλων:
“Έκρηξη σοβαρών επεισοδίων ανά πάσα στιγμή αναμένουν οι αστυνομικές αρχές στη Χίο, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες επικρατεί δυναμική συγκρούσεων. Στο νησί ομάδες μεταναστών διαφορετικών εθνικοτήτων «χωρίζουν» περιοχές κυριαρχίας, ενώ ταυτόχρονα η Χίος είναι πλέον ο κύριος προορισμός των μεταναστών που περνούν στο Αιγαίο”. […]
“Την προηγούμενη εβδομάδα, συγκεκριμένα την Τετάρτη, επεισόδια προκλήθηκαν στο hotspot στη ΒΙ.ΑΛ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αραβόφωνοι και Αφγανοί, περίπου 60 άτομα, ενεπλάκησαν σε πετροπόλεμο. Η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο όταν αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο hotspot και πραγματοποίησαν προσαγωγές, ενώ ένας αλλοδαπός τελικά συνελήφθη. Ωστόσο την επόμενη ημέρα, αργά το απόγευμα, νέες συμπλοκές σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 6 ατόμων και την προσαγωγή 12. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ομάδα μεταναστών επιτέθηκε και μαχαίρωσε έναν Σύρο στο πόδι. Στη συνέχεια ομάδες μεταναστών από τον καταυλισμό της Σούδας οργανώθηκαν για να βοηθήσουν τους ομοεθνείς τους στη ΒΙ.ΑΛ.
Τις επόμενες ώρες ο καταυλισμός της Σούδας, το hotspot στη ΒΙ.ΑΛ. αλλά και το κέντρο της πόλης αποκλείστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (έχουν μεταβεί στο νησί το τελευταίο χρονικό διάστημα) ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις. Την ίδια στιγμή κάτοικοι της Χίου καταγγέλλουν ότι νεαροί μετανάστες μιλούν προκλητικά σε κοπέλες του νησιού, με αποτέλεσμα μικροεπεισόδια με νεαρούς Χιώτες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ομάδες μεταναστών συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα μέρη και εκφοβίζουν με προπηλακισμούς όσους θεωρούν ότι «μπαίνουν στην περιοχή τους», κυρίως αλλοδαπούς. Οι τοπικές αστυνομικές αρχές εμφανίζονται εξαιρετικά προβληματισμένες για την κλιμάκωση της έντασης και τα επεισόδια που έγιναν στο κέντρο της πόλης”.   ο κος Μουζάλας τι έχει να πει;

*** Διάλυση, γέννηση και σύνθεση νέου πολιτικού φορέα προτείνει ο Γιάννης Χριστόπουλος 
Πολιτικές αναταράξεις στο τοπικό ΠΑΣΟΚ προκάλεσε το αποκλειστικό δημοσίευμα του "Θάρρους", τις προηγούμενες ημέρες, για συνάντηση μελών του, σε κεντρικό καφέ της Καλαμάτας, με αφορμή το συνέδριο της "Δημοκρατικής Συμπαράταξης" τον Ιούνιο.
Σήμερα, κρατώντας ανοιχτό το κεφάλαιο "Κεντροαριστερά" δημοσιεύουμε τις απόψεις του δημοτικού συμβούλου και μέχρι πρότινος γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Χριστόπουλου.
 Στις δηλώσεις του υπογραμμίζει ότι από τον Ιανουάριο του 2016 είχε σταλεί ομόφωνη απόφαση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, όπου έμπαινε θέμα διάλυσης του κόμματος και δημιουργία ενός φορέα, ο οποίος θα είχε ως στόχο του το συγκερασμό των απόψεων των κομμάτων και των κινήσεων που κινούνται στο χώρο της Κεντροαριστεράς.
Ο Γιάννης Χριστόπουλος δεν κρύβεται πίσω από τις λέξεις και εκφράζει μια ξεκάθαρη άποψη. Όλα από την αρχή. Αν στόχος είναι η προσέλκυση και πάλι των πολιτών και η ενασχόλησή τους με την πολιτική, όπως λέει και ο ποιητής, "συντομοτέρα πάσης άλλης οδού, η αλήθεια"! Το ερώτημα είναι, βέβαια, αν μπορούν αυτοί που σήμερα εκφράζουν τη "Δημοκρατική Συμπαράταξη", με κύριο κορμό το ΠΑΣΟΚ, να κάνουν το επόμενο βήμα.
Ακούγοντάς τον από την άλλη γραμμή, θυμηθήκαμε, για μια στιγμή, την ταινία "Όλα είναι δρόμος". Εκεί ο Παντελής Βούλγαρης αφηγήθηκε τρεις διαφορετικές ιστορίες ανδρών και πως εκείνοι αντέδρασαν στο πιο κρίσιμο σημείο της ζωής τους.
 Στην ταινία όμως ξεχώρισε το τρίτο μέρος όπου ο Γιώργος Αρμένης ερμήνευσε τον ρόλο του Μάκη Τσετσένογλου ο οποίος βρέθηκε στο σκυλάδικο «Βιετνάμ», όπου άρχισε, για συγκεκριμένο λόγο,  να σπάει ότι υπάρχει και δεν υπάρχει στο μαγαζί, από πιάτα, ποτήρια μέχρι τα πλακάκια και τις λεκάνες από τις τουαλέτες του μαγαζιού.
Οπότε κάποια στιγμή φωνάζει τον ιδιοκτήτη και κόβει μια επιταγή κάποιων εκατομμυρίων δραχμών και αγοράζει το μαγαζί. Στην επόμενη σκηνή ο Μάκης βγαίνει έξω, αρχίζει να χορεύει ένα βαρύ ζεϊμπέκικο, λούζεται με αλκοόλ, βάζει φωτιά στα ρούχα του και αναφωνεί το «Ηλία, ρίχ’το», δίνοντας την εντολή να γκρεμιστεί το μαγαζί. ...
   "Οι παλιοί να κάνουν δύο βήματα πίσω"
Ο πρώην γενικός γραμματέας της Ν.Ε. Μεσσηνίας τόνισε συγκεκριμένα: "Στο πέρασμα των δεκαετιών η προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με κύριο εκφραστή το ΠΑΣΟΚ, σημάδεψε την ελληνική κοινωνία. Θεωρώ ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα αποτιμήσει θετικά τις πολιτικές του για την αλλαγή προς το καλύτερο της ελληνικής κοινωνίας. Έτσι, θα έλεγα, ότι τιμούμε το έργο που έγινε, αλλά η εποχή μας, απαιτεί άλλα πράγματα.
Το ερώτημα που τίθεται, λοιπόν, και, πρέπει να απαντηθεί άμεσα, είναι αν σήμερα μπορεί να υπάρξει μια ανάλογη προσπάθεια. Για πολύ κόσμο το ρόλο αυτό θα μπορούσε να τον παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τις ιδεοληψίες και τον καιροσκοπισμό που τον χαρακτηρίζουν, έχασε την ευκαιρία.
Θεωρώ ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση, η οποία θα ενώσει όλες εκείνες τις δυνάμεις, που αγωνίζονται για μια προοδευτική δημοκρατική παράταξη. Κι αυτό για να επιτευχθεί θα πρέπει όλοι οι παλιοί που ηγήθηκαν μέχρι πρότινος της προσπάθειας αυτής, να κάνουν δύο βήματα πίσω. Να δώσουν χώρο σε νέους ανθρώπους και απόψεις, να βγουν μπροστά. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με κάθε είδους 'παρασυναγωγές', οι οποίες το μόνο που παράγουν είναι μιζέρια.
Για τη δημιουργία ενός νέου φορέα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα πρέπει να συντρέξουν πρωταρχικά τρεις όροι: Πρώτον, απαιτείται η συμμετοχή όλων των κομμάτων και κινήσεων. Δεύτερον, θα πρέπει να κατατεθεί μια ρεαλιστική πρόταση για την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, η οποία θα έχει ως πυλώνες της, τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και τη δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα σταματήσει την…αιμορραγία εξόδου των νέων από την χώρα.
Τρίτον, για να γίνουν όλα τα παραπάνω πρέπει να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, με ανοικτές και δημοκρατικές διαδικασίες. Άλλωστε αυτή είναι και η απόφαση του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ το 2015. Έτσι όπως προωθείται η προσπάθεια, η κοινωνία θα μείνει αδιάφορη".  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΒΟΜΒΑ! Η Κίνα μπαίνει στο παιγνίδι...

~  Η Κίνα παρέχει στήριξη στον Άσαντ. Η είδηση αυτή έπεσε σα βόμβα στο γεωπολιτικό σκηνικό. Κι όμως, η κινεζική κυβέρνηση έχει κοινά συμφέροντα με το καθεστώς τους Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία.
Οι Κινέζοι ανησυχούν σφόδρα για τους Ουιγούρους ισλαμιστές οι οποίοι από την επαρχία Σινγιάνγκ της Κίνας μετέβησαν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των αιμοσταγών ισλαμιστικών δυνάμεων του αυτοαποκαλούμενου ως «ισλαμικού κράτους», αρκετοί εκ των οποίων αναμένεται να επιχειρήσουν την επιστροφή τους στη χώρα, οπότε θα αποτελούν απειλή εθνικής ασφαλείας πρώτου μεγέθους.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η Κίνα έχει αποφασίσει να στηρίξει τον Άσαντ με σκοπό την εξαΰλωση των τζιχαντιστών.

*** Πέθανε η πρωταγωνίστρια του Κυνόδοντα Μαίρη Τσώνη 
Νεκρή βρέθηκε η Μαίρη Τσώνη, πρωταγωνίστρια του "Κυνόδοντα" του Γιώργου Λάνθιμου και ερμηνεύτρια των μουσικών σχημάτων της εναλλακτικής σκηνής "Mary and the boy" και "Joalz".
Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Μαίρη Τσώνη έγινε γνωστή από την συμμετοχή της στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.
Η Μαίρη Τσώνη γεννήθηκε στην Λειβαδιά και έμενε στα Εξάρχεια ενώ συμμετείχε και στο συγκρότημα Μary & The Boy.
Όπως είχε πει σε συνεντεύξεις της γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Λειβαδιά μέχρι τα 12 και μετά πήγε στην Κρήτη, στα Χανιά, μέχρι τα 16 της.
Πέρα από τον "Κυνόδοντα" η Τσώνη εμφανίστηκε και σε άλλες παραγωγές του Ελληνικού κινηματογράφου ("Κακό", "Artherapy" και "Οπωροφόρα της Αθήνας") ενώ συμμετείχε και σε παραστάσεις των Μ. Μαρμαρινού και Κ. Τσιούκα.

Η Μαίρη Τσώνη είχε κερδίσει τη μουσική σκηνή της χώρας ως τραγουδίστρια του συγκροτήματος Μary & The Boy.
"Παίζω τη μικρή κόρη της δυσλειτουργικής οικογένειας, η οποία έχει ένα κόλλημα με την ιατρική, ασχολείται τα βιβλία που της φέρνει ο πατέρας της. Είναι αρκετά παθητική, δεν είναι ενεργητική όσο τα άλλα παιδιά, είναι πιο μαζεμένη" είχε πει για τη συμμετοχή της στην ταινία του Λάνθιμου.
"Οι γονείς έχουν κλείσει τα παιδιά στο σπίτι από μικρά και έχουν αναπτύξει μεταξύ τους δικούς τους κώδικες. Δεν ήταν δύσκολος ο ρόλος γιατί ο Γιώργος ήξερε να μας κατευθύνει και ήξερε τι διάλεξε. Ήταν εύκολο για μας να υποδυθούμε. Σε καμιά περίπτωση αυτός ο ρόλος δεν είναι κοντά σε μένα και δεν μπορώ να πω ότι με επηρέασε. Μόνο μία σκηνή που κόπηκε, στην οποία η 'αδελφή' μου με δέρνει. Έφαγα πολύ ξύλο και γέμισα μελανιές για κάποιους μήνες! Η εμπειρία στις Κάννες ήταν παραπάνω από ωραία".
Μέχρι στιγμής οι αιτίες του θανάτου της 30χρονης παραμένουν αδιευκρίνιστες.  cnn.gr

***  Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ! Δείτε γιατί...

~  Ενδιαφέροντα τα όσα είπε ο κος Μουζάλας τις προάλλες γύρω από το θέμα της μετανάστευσης.
Μεταξύ των πολλών που είπε, ανέφερε το εξής : «Όραμά μας είναι το αμείλικτο χτύπημα των λαθροδιακινητών με το άνοιγμα ασφαλών δρόμων ώστε με επιλογή και έλεγχο να δώσουμε 'ζωή' στη γερασμένη Ευρώπη.
Η μεταφορά των ανθρώπων αυτών, με έλεγχο της ροής εισόδου, θα μπορούσε να γίνει αεροπορικώς από Τουρκία, Ιορδανία ή Λίβανο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας.
Tι εννοεί ο Υπουργός;  Εννοεί πως ο σκοπός είναι η αλλοίωση του εθνικού στοιχείου της Ευρώπης με μαζική πολιτογράφηση μεταναστών; Υπάρχει δηλαδή κάποιο σχέδιο που σκοπό έχει την φυλετική αλλοίωση;
Kαλό είναι να εξηγήσει τι εννοεί...

*** Απάντηση από το Δήμο Καλαμάτας για αυτοφυή βλάστηση και περιποίηση αστικού πρασίνου 
Εκ μέρους του δημάρχου Καλαμάτας αποστέλλεται η εξής απάντηση σε δημοσιεύματα της εφημερίδας «Θάρρος» την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017:
 «Αναφορικά με δημοσιεύματα στο “Θάρρος”, στις 5 Μαΐου 2017, επισημαίνουμε ότι από το Δήμο Καλαμάτας καταβάλλεται εργώδης προσπάθεια για την κοπή της αυτοφυούς βλάστησης και την περιποίηση αστικού πρασίνου. Τα αποτελέσματα φαίνονται στην παρουσίαση σχετικής παρέμβασης στη σελ. 13 της εφημερίδας, με τίτλο “Αγνώριστος ο χώρος γύρω από Βρεφονηπιακό Σταθμό”, όπου όμως παραλείπεται να αναφερθεί πως οι εργασίες έγιναν από συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας.
Οι παρεμβάσεις συνεχίζονται, κατ’ αναλογίαν με το διαθέσιμο προσωπικό, ώστε να καλυφθούν και περιπτώσεις όπως οι αναφερόμενες σε σχόλιο της σελ. 3, για την αυτοφυή βλάστηση σε πάρκα».
Κώστας Κοντοθανάσης
Γραφείο Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας Δήμου Καλαμάτας

***  ΒΟΜΒΑ ! Δεν ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ το deal ΣΑΒΒΙΔΗ !  Ραγδαία ΕΞΕΛΙΞΗ...

~ Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στην υπόθεση Σαββίδη-Μπόμπολα.
Σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες, που πρώτη η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ δημοσίευσε,  το πολυσυζητηµένο deal ανάµεσα στον Φώτη Μπόµπολα και τον Ιβάν Σαββίδη οδεύει σε οριστικό ναυάγιο, αφού οι τράπεζες όχι µόνο δεν εγκρίνουν το σχέδιο που τους κατατέθηκε από την πλευρά του «Πήγασου», αλλά, απεναντίας, έστειλαν το µήνυµα ότι δεν πρόκειται σε καµία περίπτωση να συναινέσουν.
Πιο αναλυτικά οι τραπεζίτες εμφανίζονται να μην έχουν καμία διάθεση να προχωρήσουν σε «κούρεµα» των δανείων της εκδοτικής επιχείρησης, από τη στιγµή µάλιστα που στο νέο σχήµα θα µετέχει κατά 49% η πλευρά Μπόµπολα. Το µήνυµα που εστάλη από τη διοίκηση της Alpha Bank και από την πλευρά της Εθνικής τόσο προς τον εκδότη του «Εθνους» όσο και προς τους εκπροσώπους του Ιβάν Σαββίδη ήταν κάτι περισσότερο από ξεκάθαρο: «Ούτε ένα ευρώ “κούρεµα”…». Το γεγονός αυτό επισπεύδει τις εξελίξεις στον «Πήγασο», αφού, αν δεν υπάρξει γενναία «ένεση» ρευστότητας από την πλευρά Μπόµπολα, τότε µε µαθηµατική ακρίβεια ο εκδοτικός όµιλος θα ακολουθήσει τον δρόµο που χάραξε ο ∆ΟΛ
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την πλευρά Μπόμπολα να είναι ενήμερη για τις εξελίξεις . Το γεγονός αυτό αναµένεται να δροµολογήσει ραγδαίες (και άµεσες) εξελίξεις στον «Πήγασο». Μπροστά σε αυτό το ενδεχόµενο, πληροφορίες αναφέρουν ότι την Πέµπτη το πρωί υπήρξε παρέµβαση υψηλόβαθµων κυβερνητικών στελεχών προς τις τράπεζες, προκειµένου να δοθεί λύση στο διαφαινόµενο αδιέξοδο, που οδηγεί σε ναυάγιο το deal Μπόµπολα – Σαββίδη. Ωστόσο, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν, οι τραπεζίτες επέµειναν στην αδιάλλακτη στάση τους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι διατεθειµένοι να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουµένου.
Το βασικό επιχείρηµα που προέβαλαν είναι ότι, από τη στιγµή που παραµένει στο εταιρικό σχήµα ο σηµερινός εκδότης του «Εθνους», δεν µπορούν σε καµία περίπτωση να προχωρήσουν σε «κούρεµα» των δανείων. Ανεξάρτητα, όµως, από το τυπικό της υπόθεσης, αξίζει να σηµειωθεί ότι ο βασικός λόγος που εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον του Ιβάν για την εξαγορά του «Πήγασου» συνδέεται µε την είσοδό του στο Mega. Αυτό ακριβώς ήθελε και το Μέγαρο Μαξίµου, γι’ αυτό και πίεζε προς πάσα κατεύθυνση, προκειµένου να ολοκληρωθεί άµεσα το deal. Η στάση των τραπεζών πλέον βάζει ταφόπλακα στα όποια σχέδια είχαν καταστρώσει τόσο οι επιχειρηµατίες όσο και οι κυβερνώντες. Πάντως, οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο των τελευταίων ηµερών εκτιµούν ότι οι επόµενες δέκα ηµέρες ίσως να είναι και οι καθοριστικότερες για το µέλλον του «Πήγασου».

*** Ανανεώθηκε κατά το ήμισυ η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν προχθές οι εργασίες της 2ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, τις οποίες παρακολούθησε εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής ο γραμματέας της Παναγιώτης Ρήγας.
Η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη εξέλεξε τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος και τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στην Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή του, ενώ μέσα από ένα ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο η Συνδιάσκεψη ψήφισε ομόφωνα την παρακάτω Πολιτική Απόφαση:
  Πολιτική Απόφαση
Το διάστημα των δύο χρόνων και τριών μηνών που πέρασε από την προηγούμενη συνδιάσκεψή μας ήταν για τη χώρα και το κόμμα μας μια πολύ ενδιαφέρουσα και μεστή πολιτικών διεργασιών και εξελίξεων χρονική περίοδος. Το πρόσφατο συνέδριο του κόμματος ανέλυσε διεξοδικά αυτές τις εξελίξεις. Ως το σημαντικότερο γεγονός καταγράφεται η ανάληψη της διακυβέρνησης από την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη του 2015. Κομβικές στιγμές υπήρξαν επίσης το συγκλονιστικό δημοψήφισμα με το συντριπτικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στους εκβιασμούς των ευρωπαϊκών ελίτ, ο επώδυνος συμβιβασμός τον Ιούλη του 2015 και η νίκη στις εκλογές το Σεπτέμβρη του 2015 που άνοιξε το δρόμο για μια νέα φάση της πορείας της χώρας σύνθετη και δύσκολη, αλλά με ελπίδα και προοπτική.
Σήμερα βρισκόμαστε ξανά σ’ ένα σταυροδρόμι με αυξημένες προοπτικές για δίκαιη ανάπτυξη και συνολική ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, υπερβαίνοντας τις δυσκολίες στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με τη λήψη μεσοπρόθεσμων μέτρων για την απομείωση του χρέους και το άνοιγμα του δρόμου για την ένταξη της χώρας μας στην ποσοτική χαλάρωση.
Οι πολίτες της Μεσσηνίας βιώνουν όλη αυτή την περίοδο με αγωνία και απογοήτευση, αλλά και με καρτερία και ελπίδα. Αντιλαμβάνονται τη δύσκολη μάχη που δίνει η Αριστερά, αντιλαμβάνονται, ιδιαίτερα τα πιο φτωχά κοινωνικά στρώματα, τη φροντίδα και την ταξική μεροληψία προς όφελός τους, χρεώνοντάς μας ωστόσο τις εσφαλμένες εκτιμήσεις, τις καθυστερήσεις, τον κακό συντονισμό και την ατολμία, καθώς η καθημερινότητα για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.
Το κόμμα μας την ίδια περίοδο πέρασε από ταραγμένες καταστάσεις με τη διάσπαση και τις αποχωρήσεις από τις γραμμές του, παραμένει όμως όρθιο και μαχητικό έτσι ώστε να πραγματοποιήσει κρίσιμες παρεμβάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα.
Συνολικά αποτιμούμε θετικά τη δράση της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής, παρά τις αδυναμίες, παραλείψεις και λάθη που διαπιστώθηκαν. Με κάθε τρόπο πρέπει να τιμήσουμε τη λαϊκή εντολή των εκλογών, που είναι η ριζική δημοκρατική επαναθεμελίωση του κράτους, η ενίσχυση «των από κάτω», αλλά και των μικρομεσαίων που επλήγησαν βαριά από την κρίση και η δημιουργία συνθηκών που θα οδηγήσουν στη δίκαιη ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση.
Η δική μας δουλειά είναι πρώτα απ’ όλα να φέρουμε στην επιφάνεια της πολιτικής αλλά και παραγωγικής διαδικασίας, τα λαϊκά, κοινωνικά στρώματα και τη νεολαία του νομού, που η κρίση σπρώχνει στο περιθώριο, και αυτό να συμβεί σε κάθε τομέα της πολιτικής, κοινωνικής αλλά και παραγωγικής δραστηριότητας.
  Οι βασικές κατευθύνσεις της συνδιάσκεψης
Α. Στην ενίσχυση του μαζικού και κοινωνικού προσανατολισμού στη δράση του κόμματος. Η γενική πολιτική δράση της Ν.Ε. είναι ανάγκη να συναρθρώνεται με την παρέμβαση για το «μικρό» και το «τοπικό». Να ανταποκρίνεται στις ειδικές απαιτήσεις του κυβερνητικού ρόλου του κόμματος. Κύριο μέλημα της Ν.Ε. είναι οι Οργανώσεις Μελών να συνδέουν τη δράση τους: με τα προβλήματα του χώρου τους, με τις επεξεργασίες των Θεματικών Επιτροπών, με το καθημερινά αναπτυσσόμενο κυβερνητικό έργο (ανάδειξη - εκλαΐκευση αλλά και   ανατροφοδότηση από τα κάτω για πιθανές διορθωτικές κινήσεις ή και ανάδειξη προτάσεων προς το κέντρο για λύση προβλημάτων καθημερινότητας, με τη συντονισμένη και δημιουργική παρέμβασή τους στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης και πολιτισμού, στα κινήματα και στα σωματεία, στους συλλόγους και τα επιμελητήρια).
Β. Στη συντονισμένη παρέμβασή μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής με ιδιαίτερη έμφαση στον αγροτοδιατροφικό τομέα, με πλήρη ενεργοποίηση του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020 και αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων (ελαιόλαδο, ελιές ΠΟΠ Καλαμάτας κ.τ.λ.). Ταυτόχρονα, οφείλουμε να δώσουμε νέα ώθηση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τουριστικού προϊόντος, στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. Παράλληλα, οφείλουμε να αναδείξουμε περαιτέρω τα αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία του νομού μας (Αρχαία Μεσσήνη, Αρχαία Θουρία, Ανάκτορο Νέστορα, Ιερές Μονές, κάστρα, μονοπάτια κ.ά.).
Θα πρέπει ακόμη να αξιοποιήσουμε τις νέες δυνατότητες της κοινωνικής οικονομίας με προσαρμογή στα πλεονεκτήματα του τόπου. Ιδιαίτερη σημασία έχει η γρήγορη ολοκλήρωση των υποδομών (δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος, Τσακώνα - Καλό Νερό κ.τ.λ.). Όλα τα παραπάνω πρέπει να στοχεύουν στη γρήγορη απομείωση της ανεργίας, κυρίως για τη νέα γενιά και τις γυναίκες.
Γ. Στην εμπέδωση του νέου κοινωνικού κράτους αξιοποιώντας τις ισχυρές υποδομές του τόπου στην Υγεία και την Παιδεία, με έμφαση στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τη συνεκτική ανάπτυξη και επέκταση των εκπαιδευτικών υποδομών σ’ όλες τις βαθμίδες. Οφείλουμε να συμβάλλουμε στην επιτάχυνση των δομών και της κοινωνικής αλληλεγγύης με τα κέντρα κοινότητας, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, καθώς και στην υλοποίηση του νέου εθνικού συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης που θα συμπεριλάβει όλες τις προνοιακές δομές.
Δ. Στην αντιμετώπιση του προσφυγικού με όρους αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης, επιταχύνοντας τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών, τις διαδικασίες ενσωμάτωσης όσων προσφύγων παραμείνουν στη χώρα μας, οικοδομώντας πρωταρχικά ένα ισχυρό μέτωπο ενάντια στην ξενοφοβία, το ρατσισμό και το φασισμό.
Η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη απευθύνεται στους δημοκρατικούς πολίτες της Μεσσηνίας, καλώντας  τους να συστρατευθούν με το ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα για μια κοινωνία της αλληλεγγύης, της ισότητας, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας.
Για την Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου εκλέχτηκαν (αλφαβητικά) οι: Κιουρή Χαρά και Μωρακέας Σπύρος.
  Η σύνθεση της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής
Η σύνθεση της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας έχει ως εξής (με αλφαβητική σειρά): Ασημακόπουλος Γιάννης, Βεργινάδη Μαρία, Ζαφειράκης Κώστας, Καρλαύτη Στέλλα, Κιουρή Χαρά, Κρασσακόπουλος Σπύρος, Κυριακόπουλος Κώστας, Λαγωνικάκου Ναυσικά, Λεβέντης Δημήτρης, Μαντά Αγγελική, Μαραβελή Ιωάννα, Μιχαήλ Μιχαήλ, Μπεχράκης Σταμάτης, Μπιτσάνη Βάνα, Πατσαρίνος Νίκος, Πολυχρονόπουλος Τάσος, Σούμπλης Θανάσης, Σωφρονάς Δημήτρης, Τσορόβα Ζωή, Τσορώνης Κώστας, Τσώνης Γρηγόρης, Φιλόπουλος Βαγγέλης, Φλώρος Βασίλης, Χιουτέας Γιώργος, Ψυχογιάννης Γιώργος.
Η νέα νομαρχιακή επιτροπή ανανεώθηκε κατά 56% (14 νέα μέλη στα 25). Τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί με τη νέα της σύνθεση για να εκλέξει Συντονιστικό Όργανο, συντονιστή/στρια και αναπληρωτή συντονιστή/στρια.

*** Στον αδικοχαμένο Σωτήρη αφιέρωσε το μετάλλιό της η Ντορίτα Μαυροειδή 
Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη η φιέστα των Καρυάτιδων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Γ’ Εθνική και την άνοδο στη Β’ κατηγορία. Ανάμεσα στα βασικά στελέχη του λακωνικού συγκροτήματος και η Μεσσήνια Ντορίτα Μαυροειδή –είναι παράλληλα προπονήτρια στο νεοσύστατο Εθνικό Καλαμάτας- και η οποία συγκίνησε και συγκινήθηκε αφιερώνοντας την επιτυχία της και το μετάλλιό της στον αδικοχαμένο Σωτήρη Νικολακόπουλο.
Ο άτυχος ποδοσφαιριστής του Αίαντα «έσβησε» μέσα στο γήπεδο το περασμένο Φθινόπωρο από καρδιακή ανακοπή, σκορπίζοντας ανείπωτη θλίψη.
Κινήσεις όμως όπως αυτή της Ντορίτας, αλλά και η απόφαση της ΕΠΣΜ να συνεχίζει να μνημονεύει το όνομά του στις τακτικές κλήσεις για την Μεικτή Νέων ή των συμπαικτών του στον Αίαντα να χαρίσουν το κύπελλο που κατέκτησαν στην οικογένειά του, διατηρούν ζωντανή την ανάμνηση του Σωτηράκη, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν σε επίπεδο πρόληψης και προστασίας, ώστε μικροί και μεγάλοι να αθλούνται με ασφάλεια.   

*** Οι συγκρούσεις Κρητών και Μανιατών στον Πειραιά το 1906 
"Πειραιάς 1907. Φωτογραφία του Φρεντερίκ Μπουασονά"
Με αφορμή τη λειτουργία του τελωνείου 
 Το λιμάνι του Πειραιά βάφτηκε κόκκινο την πρώτη Κυριακή της Αποκριάς του 1906 όταν σύμφωνα με τα πρωτοσέλιδα της εποχής μια παρεξήγηση οδήγησε σε ένοπλη και άγρια έριδα μεταξύ Μανιατών και Κρητών.
Στο φύλλο της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου η εφημερίδα «Ακρόπολις» έκανε λόγο για «φοβερά αιματοχυσία» και παρουσίαζε τον Πειραιά ως επαναστατημένη πόλη όπου έλαβαν χώρα φόνοι, αιματηρές συγκρούσεις, επιθέσεις σε καταστήματα, διαρπαγές και ένοπλες συγκεντρώσεις.
Η εφημερίδα «Το Άστυ» γράφει μεταξύ άλλων: «Πόλεμος δε φυλετικός! Μεταξύ Κρητών και Μανιατών. Ωσανεί ήσαν μαύροι οι μεν, άσπροι οι δε. Ωσανεί εχωρίζοντο από φανατισμόν θρηκευτικόν. Ως να μην ήσαν Έλληνες οι πρώτοι όσον και οι δεύτεροι». Η αστυνομία, το Φρουραρχείο και το αρχηγείο της Χωροφυλακής δεν επέδειξαν την απαιτούμενη ταχύτητα, ούτε όμως είχαν και το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό για να καταστείλουν τα επεισόδια.
  Η αιτία της σύγκρουσης
 Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ακρόπολις», όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 15 Κρητικοί υπό τον οπλαρχηγό καπετάν Βάρδα, που είχε συμμετάσχει στην Κρητική Επανάσταση του 1897-98 και στον Μακεδονικό Αγώνα, έφτασαν το πρωί της Κυριακής (12/2) με ένα ιταλικό πλοίο από τα Χανιά στο λιμάνι του Πειραιά.
Αφού μεταφέρθηκαν οι αποσκευές τους στο τελωνείο για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, βγήκαν από την αίθουσα όλοι εκτός από τρεις Κρητικούς που προσπάθησαν να σηκώσουν μόνοι τους μερικά από τα κοφίνια τους.
Στο λιμάνι ήταν γνωστό από δεκαετίες ότι τη δουλειά αυτή είχαν πάρει εργολαβία και με το έτσι θέλω οι Μανιάτες αχθοφόροι. Έτσι, δυο από αυτούς πλησίασαν τους Κρητικούς ζητώντας εξηγήσεις, με αποτέλεσμα ο ένας λόγος να φέρει τον άλλο και να αρχίσουν συμπλοκές με ράβδους και ρόπαλα.
Μάταια προσπάθησαν να τους χωρίσουν οι τελωνειακοί και οι επιβάτες. Στη συμπλοκή παρενέβη και ο καπετάν Βάρδας, ωστόσο η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Ιωάννης Πολυμενάκης και να τραυματιστεί ο Ιωάννης Λαρεντζάκης. Είχαν δεχτεί επίθεση με μαχαίρι από έναν Μανιάτη αχθοφόρο, τον Ευστάθιο Σαραντέα, ο οποίος απειλούσε να σκοτώσει όποιον προσπαθούσε να του πάρει το μαχαίρι.
  Κρητικοί με γιαταγάνια ζητούν αντίποινα
 Όταν οι υπόλοιποι Κρητικοί κατάλαβαν τι είχε συμβεί άρχισαν να επιτίθενται στους Μανιάτες του τελωνείου και εκείνοι απάντησαν με ξύλα, πέτρες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους. Στον πανικό που επικράτησε ο κόσμος έτρεχε απεγνωσμένα στους δρόμους για να σωθεί.
Άλλοι ζήτησαν καταφύγιο μέσα σε καταστήματα και άλλοι ταμπουρώθηκαν ακόμη και μέσα στον ναό του Αγίου Νικολάου. Το Τζάνειο Νοσοκομείο εκείνη την ημέρα δεν προλάβαινε να δίνει τις πρώτες βοήθειες. Στο μεταξύ έφτασε στην περιοχή αστυνομική δύναμη και άρχισε να κυνηγά τον Σαραντέα, ο οποίος πέταξε το μαχαίρι στη θάλασσα και κρύφτηκε με μια βάρκα πίσω από το πλοίο που μετέφερε τους Κρητικούς. Αστυνομική δύναμη ανέλαβε τη φρούρηση του τελωνείου και η υπόθεση έφτασε μέχρι το υπουργείο Εσωτερικών.
Οι κάτοικοι της κρητικής συνοικίας του Πειραιά που είχαν πληροφορηθεί τα νέα άρχισαν να μιλάνε για αντίποινα. Τα μαντάτα έφτασαν μέχρι την Αθήνα, όπου οι Κρητικοί συγκεντρώθηκαν στο Μπάγκειον καφενείο στην Ομόνοια προκειμένου να οργανωθούν για να κατέβουν στον Πειραιά για εκδίκηση. Στις 17.15 πενήντα οργισμένοι Κρητικοί οπλισμένοι με μαχαίρια, γιαταγάνια, γκράδες, ρόπαλα και περίστροφα εμφανίστηκαν στην οδό Μιαούλη στον Πειραιά. Στόχος ήταν να χτυπήσουν τα καφενεία των Μανιατών που βρίσκονταν πέριξ του τελωνείου.
Οι Κρητικοί έφτασαν έξω από το καφενείο "Η Συνάντησις" του Δ. Κασίμη και ζήτησαν από τους περίπου είκοσι Μανιάτες πελάτες να βγουν έξω να τους αντιμετωπίσουν.
Οι γύρω καταστηματάρχες που κατάλαβαν τι επρόκειτο να ακολουθήσει κλείδωσαν τα μαγαζιά τους και έφυγαν όπως όπως. Σύντομα άρχισαν να βγαίνουν μαχαίρια και να κατεβαίνουν καρέκλες σε κεφάλια. Δεν άργησαν να πέσουν πυροβολισμοί και σύμφωνα με την εφημερίδα «Ακρόπολις» μια σφαίρα από το καφενείο τραυμάτισε θανάσιμα τον χωροφύλακα Εμ. Σπυριδάκη που ήταν μέσα στο πλήθος των Κρητικών.
Σύντομα οι Μανιάτες εγκατέλειψαν την περιοχή πυροβολώντας προς πάσα κατεύθυνση. Στο μεταξύ κατέβαιναν συνεχώς Κρητικοί στο λιμάνι, με αποτέλεσμα πλέον να έχουν μαζευτεί περίπου τριακόσιοι. Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του δεύτερου συμπατριώτη τους προσπάθησαν να πυρπολήσουν το τελωνείο. Πέρασαν όλη τη νύχτα στον δρόμο σπάζοντας ό,τι έβρισκαν στο πέρασμά τους. Μεταξύ άλλων λεηλάτησαν και ένα οπλοπωλείο.
Τη Δευτέρα μετά την κηδεία του Σπυριδάκη, Μανιάτες μπήκαν στην κρητική συνοικία στην Καστέλα και πυροβόλησαν έναν άντρα. Οι Κρήτες ξεσηκώθηκαν και πάλι και κατευθύνθηκαν προς τα Υδραίικα και τη Νεάπολη όπου ζούσαν πολλοί Μανιάτες. Εισέβαλαν στο σπίτι ενός από τους πιο γνωστούς, του Στέφανου Μαρκάκου στο Τουρκολίμανο (σημερινό Μικρολίμανο), απειλώντας να σφάξουν όλη την οικογένεια. Από την επίθεση έπεσε νεκρός ο γυναικάδερφος του Μαρκάκου, Κωνστ. Στεφανάκος. Στις γύρω γειτονιές έπεσαν πάνω από χίλιοι πυροβολισμοί, με συνέπεια να υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Στην περιοχή συγκεντρώθηκαν περίπου χίλιοι στρατιώτες με ρητή εντολή για χρήση βίας εάν χρειαστεί να κατασταλούν νέα επεισόδια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέον Άστυ» το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ανάργυρο Σιμόπουλο, για να συζητήσουν το θέμα των αχθοφόρων.
 Στο μεταξύ ο αρχηγός των στρατιωτικών δυνάμεων στον Πειραιά Όφμαν κατάφερε να αφοπλίσει τους Κρήτες της Καστέλας. Στην περιοχή πήγε και ο δήμαρχος Αθηναίων Σπυρίδων Μερκούρης, στην προσπάθειά του να συνδράμει στην εκτόνωση της έντασης. Με το αζημίωτο βέβαια, αφού στις δημοτικές εκλογές του 1907 κατηγορήθηκε ότι για τη διαδήλωση υπέρ του στρατολόγησε ετεροδημότες, μεταξύ άλλων και Πειραιώτες. Στη συνέχεια πρόκριτοι Μανιάτες κατέφυγαν στον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Λυκουρέζο (προπάππος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου) που είχε κατέβει στο λιμάνι με τον ανακριτή Βισβίζη, προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση που κόστισε συνολικά πέντε ανθρώπινες ζωές και είχε δεκάδες τραυματίες.
Στις 18 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός Γεώργιος Θεοτόκης μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Αν. Σιμόπουλο επισκέφτηκαν το τελωνείο. Ο υπουργός δήλωσε ότι το πρόβλημα θα λυνόταν με την εφαρμογή του συστήματος των ιταλικών τελωνείων, «το οποίον όταν εφαρμοσθεί θα φέρει αγαθά αποτελέσματα». Μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου η κρίση είχε εκτονωθεί. Οι ανακρίσεις συνεχίστηκαν για αρκετές ημέρες, ωστόσο ήδη ο Πειραιάς άρχιζε να βρίσκει τον ρυθμό του. Οι συγκρούσεις Κρητών και Μανιατών συνεχίστηκαν, όχι τόσο σκληρά, για πολλά χρόνια.  Της Έμυς Ντούρου

*** Ο σεβασμός στο δημόσιο χώρο 
Σχόλιο για τον ποδηλατόδρομο στη Νέδοντος, απέναντι από το ιστορικό Δημαρχείο: Η κατάσταση με τα κουτιά, τα χαρτιά και τα διάφορα άλλα ανακυκλώσιμα που είναι πεταμένα ένθεν κακείθεν και όχι στον ειδικό κάδο, είναι αποτέλεσμα αδιαφορίας δικής μας. Αν είχαμε το στοιχειώδη σεβασμό στην πόλη και στο δημόσιο χώρο, αυτή η εικόνα δεν θα υπήρχε. Και θα ήταν καλύτερα για όλους μας…   Α.Π. 

*** Αυτός είναι ο 52χρονος βιαστής της Δάφνης 
Η Αστυνομία δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες του με στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του και την αξίωση της πολιτείας για την ποινική τιμωρία παρόμοιων αδικημάτων
Μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του 52χρονου που κρατούσε φυλακισμένη την 22χρονη φοιτήτρια στο σπίτι του στη Δάφνη κακοποιώντας την σεξουαλικά.
Η κοπέλα που βοηθούσε τον άντρα στο σπίτι επειδή είχε πρόβλημα όρασης (δεν είναι τυφλός, όπως αρχικά είχε μεταδοθεί) υπέστη φριχτά βασανιστήρια από αυτόν από το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα που την έσωσαν αστυνομικοί, οι οποίοι και συνέλαβαν το δράστη.
Οι φωτογραφίες από τον ΚΟΝΤΖΙΛΕΛΟ Παναγιώτη του Ιωάννη και της Βασιλικής, γεννηθέντα το 1965 στην Αθήνα:
Ο άντρας έχει καταγράψει τα πάντα σε κάμερες, οι οποίες έχουν κατασχεθεί, όπως και ένας σκληρός δίσκος και ελέγχονται από την αστυνομία, ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία που μεταδόθηκε αρχικά ότι ο άντρας είχε βάλει στο κεφάλι της φοιτήτριας μια κάμερα τύπου go-pro και μέσω αυτής μετέδιδε live στο Διαδίκτυο τον βιασμό της! Ωστόσο κάμερες σε φανερά και κρυφά σημεία βρέθηκαν σε όλο το υπόγειο διαμέρισμα της Δάφνης, όπου επί πολλές ώρες διεξάγονταν σκηνές φρίκης
Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της αρπαγής, του βιασμού κατ’ εξακολούθηση καθώς και της βαριάς σωματικής βλάβης.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι  μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων

*** Τροχαίο ατύχημα και πυρκαγιά σε οχήματα που συγκρούστηκαν μέσα στην σήραγγα Αρτεμισίου (φωτογραφίες) 
 
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα 8 Μαΐου το πρωί λίγο πριν τις 9 μέσα στην σήραγγα Αρτεμισίου , όταν συγκρούστηκαν δυο ΙΧ αυτοκίνητα.
Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, από την σύγκρουση των δυο αυτοκινήτων ξέσπασε πυρκαγιά  στο ένα αυτοκίνητο το οποίο και καταστράφηκε.
Από την σύγκρουση ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες ενώ όσοι επέβαιναν των οχημάτων πρόλαβαν να τα εγκαταλείψουν και δεν κινδύνεψαν από την πυρκαγιά που ξεσπασε.
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις από το Άργος.
Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τροχαίο αναμένεται να δώσουν οι κάμερες που κατέγραψαν το τροχαίο και βρίσκονται  μέσα  στην σήραγγα.  argolikeseidhseis.gr

***  Ρύθμιση για χρέη στον ΟΓΑ από 50 ευρώ τον μήνα και έως 120 δόσεις  
Δεύτερη ευκαιρία σε χιλιάδες αγρότες-οφειλέτες του ΟΓΑ να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τον Οργανισμό, λαμβάνοντας ασφαλιστική ενημερότητα και αποφεύγοντας αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, όπως οι κατασχέσεις, προσφέρει διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Στο άρθρο 15 προβλέπεται η δυνατότητα ένταξης στον μηχανισμό οφειλών προς το Δημόσιο κάτω των 20.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και τυχόν οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα τελευταία εκπροσωπούνται στην εξωδικαστική ρύθμιση από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) στο οποίο, υπενθυμίζουμε, έχουν μεταφερθεί από 1/1/2017 όλα τα μη ρυθμισμένα χρέη από απλήρωτες εισφορές.
Όπως αναφέρεται στην παράγραφο 6, βασικές οφειλές έως 3.000 ευρώ, μαζί με τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, μπορούν να αποπληρωθούν σε έως 36 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης τα 50 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν και οι περισσότεροι αγρότες-οφειλέτες του ΟΓΑ.
Εάν η βασική οφειλή ξεπερνά τα 3.000 ευρώ, η αποπληρωμή της μπορεί να πραγματοποιηθεί σε έως 120 δόσεις, με την ελάχιστη δόση και εδώ να μην μπορεί να είναι μικρότερη των 50 ευρώ. Σημειωτέον ότι και στις δύο περιπτώσεις δεν παρέχεται δυνατότητα διαγραφής, δηλαδή «κουρέματος», της βασικής οφειλής.

*** Φρέσκο ψωμί… 
Το συνοικιακό φούρνο-αρτοπωλείο συνεχίζει να εμπιστεύεται ο Έλληνας καταναλωτής για την αγορά ψωμιού, ωστόσο τα σούπερ-μάρκετ έχουν μπει δυναμικά και σε αυτή την κατηγορία, με όπλο τις χαμηλές τιμές.
Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), η αξία της αγοράς ειδών αρτοποιίας εκτιμάται στα 1,5 δισ. ευρώ ετησίως.
Από τις διάφορες κατηγορίες που υπάγονται στη συγκεκριμένη αγορά, η μεγαλύτερη, με διαφορά, είναι η αγορά του φρέσκου ψωμιού ημέρας, με πωλήσεις που ανέρχονται σε 950 εκατ. ευρώ ετησίως.
Στην έρευνα του ΙΕΛΚΑ, με δείγμα 750 καταναλωτών από όλη τη χώρα, καταγράφεται ότι το 66% από αυτούς αγοράζουν φρέσκο ψωμί από τον συνοικιακό φούρνο-αρτοπωλείο, ακολουθεί το σουπερμάρκετ με ποσοστό 17% και το κατάστημα αλυσίδας αρτοποιείων με 4%.
Δεν αποτελεί ευκαιρία η έρευνα της ΙΕΛΚΑ για να σημειώσουμε την αξία στήριξης των αρτοπωλείων που φτιάχνουν φρέσκο ψωμί. Η ποιότητά του, σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να συγκριθεί με τα διάφορα… κατεψυγμένα που φυτρώνουν δεξιά και αριστερά…
Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε και τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα εφοδιάσει με ειδικό σήμα τους φούρνους που πουλάνε φρέσκο ψωμί, αλλά ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί.   Α.Π.  

***  Το 1ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου ξεκινά στις 12 Μαΐου στην Καλαμάτα
Σε μια «πενταήμερη γιορτή για όλα τα παιδιά της πόλης μας και για τους μεγάλους που θέλουν να αισθανθούν παιδιά και να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια» μας προσκαλεί η Πειραματική Σκηνή 12-16 Μαΐου, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, του μοναδικού στην Πελοπόννησο, υψηλού επιπέδου με τη συμμετοχή επαγγελματιών δημιουργών και εμψυχωτών, αλλά και την ευκαιρία συμμετοχής του κοινού, εκτός από τις παραστάσεις και σε ανοικτά εργαστήρια κατασκευής…
Η πρόεδρος της Κοινωφελούς δημοτικής Επιχείρησης Φάρις, Αναστασία Μπελογιάννη σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες το μεσημέρι στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του Δήμου στην προσπάθεια της Πειραματικής και την προοπτική να γίνει θεσμός, με πολλαπλά οφέλη για την πόλη, τόνισε την συνολική προσφορά της Πειραματικής Σκηνής και ευχήθηκε καλή επιτυχία.
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Πειραματικής Σκηνής, Λέττα Πετρουλάκη, εξήγησε ότι η διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας είναι η εκπλήρωση μιας υπόσχεσης που είχε δοθεί πέρυσι στα παιδιά που είχαν παρακολουθήσει την παράσταση του Πινόκιο και έρχεται μετά από μια διαδρομή 28 ετών μύησης των νέων της πόλης στην θεατρική παιδεία και 17, ειδικότερα, από την ίδρυση (μαζί με την νηπιαγωγό Φανή Αλεξανδρίδη) του τμήματος κουκλοθέατρου, με την παρουσίαση έκτοτε τουλάχιστον μιας παράστασης το χρόνο. Η έμπνευση και η «τεχνογνωσία» ήρθε όμως, όπως εξήγησε η κα Πετρουλάκη, μέσα από την εμπειρία της συμμετοχής για τρία χρόνια στο εντυπωσιακό φεστιβάλ της Κοζάνης.
«Όλη αυτή η εμπειρία μας μάγεψε γιατί η θεατρική κούκλα είναι ένας ρόλος, ένας ηθοποιός. Πρέπει να φτιάξεις τα χαρακτηριστικά του ρόλου που θα υποδυθεί. Δεν είναι απλώς μια κούκλα που απλώς παίζεις. Η μεγαλύτερη μαγεία βέβαια είναι όταν τη ζωντανέψεις», σχολίασε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Πειραματικής Σκηνής, συμπληρώνοντας ακόμη ότι στόχος είναι μια άρτια και πολύ επιτυχημένη διοργάνωση ώστε να καθιερωθεί και να μεγαλώσει, αποκτώντας ακόμα και διεθνή εμβέλεια στο μέλλον.
Στο 1ο Πανελλήνιο 5νθήμερο φεστιβάλ κουκλοθέατρου στην Καλαμάτα 12-16 Μαΐου παίρνουν μέρος 19 κουκλοπαίκτες απ’ όλη την Ελλάδα (οκτώ από τη Μεσσηνία), ενώ θα γίνουν συνολικά 15 παραστάσεις. Τα πρωινά της Παρασκευής, Δευτέρας και Τρίτης είναι δωρεάν για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα μεσημέρια θα γίνουν δύο εργαστήρια για παιδιά στο Πάρκο Σιδηροδρόμων και άλλα τρία εργαστήρια για ενήλικες, θεατρικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα, στην έδρα της Πειραματικής.
«Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ είναι πάρα πολλές, με πολλά είδη διαφορετικά θεατρικής κούκλας. Ξεκινάμε από δαχτυλόκουκλες μέχρι και γιγαντόκουκλες» όπως είναι «Η Πούλια και ο Αυγερινός» που θα παρουσιάσει η Πειραματική Σκηνή.
Στη συνέχεια η κα Πετρουλάκη ευχαρίστησε όσους στηρίζουν τη διοργάνωση και είναι: Δήμος Καλαμάτας, Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, Κ.Ε. Φάρις, Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πειραματική Σκηνή. Επίσης, την Cosmote που είναι ο μεγάλος χορηγός και τις τοπικές επιχειρήσεις: Ποτοποιία Καλλικούνης, κατάστημα Γιαννέτος, Β. Σαραντάκη, Coco-mat, Ορυζόμυλοι Μεσσηνίας Ωμέγα, Νίκος Νταγιόπουλος, τα εστιατόρια Κατώφλι, στο Κύμα, Magniona, Κεντρικόν, Πάρκο Καλαμάτας, «στου Κώστα», Ποτοποΐα Κωστέας, Παπαδημητρίου, Ζαχαροπλαστεία Λάμπου, παστέλια Φίλιππος Χριστόπουλος, Μεταξωτά Γκόνος και Παντελόπουλος ΑΕ.
  Το πρόγραμμα των παραστάσεων και εργαστηρίων
-Παρασκευή 12 Μαΐου, 10.30 π.μ., ΔΗΠΕΘΕΚ: δωρεάν παράσταση για σχολεία από την Ομάδα Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας Εμμανουέλλας Καποκάκη «Πράσσειν άλογα» με το έργο «Γοργόνα γοργονίτσα».
Το απόγευμα 2 παραστάσεις για το κοινό (ΔΗΠΕΘΕΚ) 5.30 μ.μ. «Γοργόνα γοργονίτσα» και 7.30 μ.μ. «Ο Γαϊγλάρος» από την ομάδα κουκλοθέατρου «Τα πάντα φι».
6 μ.μ. Εργαστήρι για ενήλικες και παιδιά 6-12 ετών «Παρα-μυθο-νομίες από τον μουσικοπαιδαγωγό Βασίλη Αναγνώστου (στην αίθουσα της Πειραματικής με δωρεάν συμμετοχή, αλλά κατόπιν συνεννόησης λόγω περιορισμένων θέσεων )
-Σάββατο 13 Μαΐου, 11 π.μ. στο ΔΗΠΕΘΕΚ, παράσταση για το κοινό (είσοδος 5 ευρώ ενήλικες-3 παιδιά) «Ο Γαϊγλάρος». Στις 12.30 μ.μ. ανοιχτή παράσταση για παιδιά στο Πάρκο του ΟΣΕ «ένας κλόουν στον κήπο μου» με τον Μιχάλη Νταουντάκη.
Στη 1.30 μ.μ. Εικαστικό εργαστήρι κατασκευής μικρής κούκλας για παιδιά (4+) με ελεύθερη συμμετοχή, στο Πάρκο του ΟΣΕ
Στις 6 μ.μ. παράσταση από τον κουκλοπαίκτη Μιχάλη Νταουντάκη με το έργο για παιδιά 3-8 ετών :«Ο μικρός εγώ είμαι εγώ» στο ΔΗΠΕΘΕΚ.
Στις 7 μ.μ. εντυπωσιακό 10λεπτο mini show εγγαστρίμυθου με κούκλα μεγάλου μεγέθους από την επαγγελματία εγγαστρίμυθο Κατερίνα Σοπίδη από το Λονδίνο, στο ΔΗΠΕΘΕΚ (5 ευρώ ενήλικες-3 για παιδιά).
-Κυριακή 14 Μαΐου: επανάληψη του ίδιου σόου στις 10.30 π.μ.
Στις 11 π.μ. «Η Πούλια κι ο Αυγερινός» λαϊκό παραμύθι με γιγαντόκουκλες από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας στο ΔΗΠΕΘΕΚ
Στις 12 μ. στο Πάρκο ανοιχτό εικαστικό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά, με τον κλόουν Μιχαήλ και face painting.
Στις 12 μ. δωρεάν εργαστήρι θεατρικής και μουσικοκινητικής αγωγής για ενήλικες με περιορισμένες θέσεις στην αίθουσα της Πειραματικής (Ευριπίδου 2) από τον Σέργιο Σοφικίτη και την Κατερίνα Πετρουλάκη Στις 6.30 μ.μ. παράσταση (4+) από την ομάδα κουκλοθέατρου «Τα φτερά του μύθου» με το έργο «Οσο πιο γρήγορα». Σκηνοθεσία-διασκευή Ελισσαίος Βλάχος. ΔΗΠΕΘΕΚ-Είσοδος 5 ευρώ ενήλικες-3 για παιδιά.
-Δευτέρα 15 Μαΐου: το ίδιο έργο στις 10.30 π.μ. δωρεάν παράσταση για μαθητές σχολείων.
Στις 3 μ.μ. δωρεάν εργαστήρι κατασκευής γιγαντόκουκλας για ενήλικες στην αίθουσα της Πειραματικής (διδάσκει η Λέττα Πετρουλάκη).
Στις 6.30 μ.μ. στο ΔΗΠΕΘΕΚ επανάληψη της παράστασης «Όσο πιο γρήγορα».
-Τρίτη 16 Μαΐου: 10.00 π.μ.-ΔΗΠΕΘΕΚ, δωρεάν για σχολεία η παράσταση «Η Πούλια και ο Αυγερινός».
Στις 11 π.μ.-ΔΗΠΕΘΕΚ δωρεάν για σχολεία από την    κουκλοπαίκτρια Τάμι Ρόρη η παράσταση «Η μάγισσα Φούρκα».
-Στις 6 μ.μ. αφήγηση του παραμυθιού από την Κάτω Ιταλία «η θυγατέρα του Μάγου της Άσπρης Πέτρας» από την Κατερίνα Πετρουλάκη. ΔΗΠΕΘΕΚ-ελεύθερη είσοδος.
- Στις 7 δωρεάν παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης και το Φάντασμα» από τον γνωστό νεαρό Καλαματιανό καραγκιοζοπαίχτη Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο.
-Στις 8 μ.μ. τελετή λήξης με χαιρετισμούς εκπροσώπων Φορέων και ζωντανό μουσικό φινάλε-έκπληξη.   Χ.Ε.

*** Ξεκίνησε η συγκομιδή υπαίθριων καρπουζιών στην Τριφυλία 
Το πρώτο υπαίθριο καρπούζι Τριφυλίας κόπηκε χθες το μεσημέρι στο Λιμενάρι Φιλιατρών, από την εταιρεία των παραγωγών αδελφών Μιχαλακόπουλου και Θεοδωρόπουλου, και φορτωνόταν σε κοντέινερς για τις αγορές του κόσμου.
Το φημισμένο και ξακουστό για την ποιότητα, τη γεύση και τις θρεπτικές του ιδιότητες υπαίθριο καρπούζι Τριφυλίας, η συγκομιδή του οποίου ξεκίνησε χθες, άρχισε το ταξίδι του για μια ακόμα χρονιά, ώστε να κατακτήσει τις αγορές του κόσμου, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερες χώρες για την κατανάλωσή του!
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από την παραγωγή, φέτος η ποιότητα του καρπουζιού στην Τριφυλία είναι έξτρα. Βοήθησαν σε αυτό οι κλιματολογικές συνθήκες και, βεβαίως, οι βέλτιστες καλλιεργητικές πρακτικές των παραγωγών της περιοχής, οι οποίοι με μεράκι και πολύ κόπο φροντίζουν τη γη και τα προϊόντα τους. Τα δυο πρώτα κοντέινερς έφυγαν για εξαγωγή στην αγορά της Βουλγαρίας, ενώ ακόμα δύο κοντέινερς θα διατεθούν στην εγχώρια αγορά.   Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Κέρδισε το… στοίχημα το "ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ" στη Μεσσηνία 
Μικρός αριθμός καταστημάτων άνοιξε στην Καλαμάτα
 Μία από τα ίδια με προηγούμενες φορές ήταν το προχθεσινό (κυριακάτικο) άνοιγμα των καταστημάτων στην Καλαμάτα. Οι μεγάλες αλυσίδες, τα πολυκαταστήματα τροφίμων και ορισμένα εμπορικά και μη καταστήματα στην Αριστομένους και σε κάποιες κεντρικές οδούς άνοιξαν, αλλά στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι επαγγελματίες συντάχθηκαν με το κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Καλαμάτας και δεν άνοιξαν.
Με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων υπήρξε κινητοποίηση εναντίον του μέτρου από το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα. Με την υποστήριξη του ΠΑΜΕ, μέλη του βρέθηκαν έξω από καταστήματα πολυεθνικών αλυσίδων, τα οποία έκλεισαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.
  Έρευνα
Η ΕΣΕΕ πραγματοποίησε ποιοτική έρευνα στο δίκτυο των μελών της, προκειμένου να  καταγράψει τη λειτουργία των καταστημάτων την ημέρα αυτή στις κατά τόπους εμπορικές αγορές. Συμπερασματικά, στο σύνολο της χώρας, φαίνεται ότι τα μαγαζιά δεν άνοιξαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 85%.
Ειδικότερα στην Πελοπόννησο, σε Σπάρτη, Κυπαρισσία, Κιάτο, Άργος, Αμαλιάδα, Μεγαλόπολη, η αγορά παρέμεινε κλειστή. Σε Καλαμάτα (σ.σ.  όπως αναφέραμε) και Ναύπλιο τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά και άνοιξαν μόνο οι αλυσίδες, ενώ στην Κόρινθο άνοιξαν μόνο κάποια μεμονωμένα καταστήματα.
  Δήλωση
Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων, την Κυριακή, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς, είχε απόλυτη επιτυχία, τόσο από τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των εμπόρων, αρκετών πολυκαταστημάτων, αλλά και πολλών επώνυμων αλυσίδων, όσο και από τις  απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα.
Η πλέον όμως εκκωφαντική απάντηση καταγράφεται από την απουσία των καταναλωτών, που γύρισαν τη πλάτη σε όσους σκόπιμα εξήγγειλαν ότι τα εμπορικά καταστήματα θα είναι όλα ανοικτά τη Κυριακή, σε όλη την Ελλάδα.
Σήμερα (σ.σ. προχθές) μετρήσαμε τους φίλους μας και τους εχθρούς μας και σαφέστατα έχουμε πολύ  περισσότερους φίλους. Τους ευχαριστούμε πολύ, όλους. Κατανοούμε πόσο επώδυνο είναι για πολλούς εμπόρους να χάσουν την είσπραξη μιας ημέρας και δεν είναι στη φιλοσοφία μας να κλείνουμε τα μαγαζιά μας, αφού αυτό άλλωστε επιδιώκουν κάποιοι και δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους κάνουμε το χατίρι.
Είναι, λοιπόν, απαραίτητο τώρα να δείξουμε με τη δύναμη που μας έδωσαν οι Έλληνες καταναλωτές, να ενημερώσουμε όλα τα κόμματα και να ζητήσουμε από τους βουλευτές τους να μη στηρίξουν και να μην ψηφίσουν στη Βουλή την απελευθέρωση των Κυριακών.
Έχουμε πλήθος επιχειρημάτων, μέσα από τις κατά καιρούς έρευνες που διενεργεί το ΙΝΕΜΥ, αλλά κυρίως το ηχηρό μήνυμα από την εικόνα της χθεσινής αγοράς, με το 85% των εμπορικών καταστημάτων κλειστά σε όλη την Ελλάδα».   Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

***  Τα μέτρα που φέρνει η συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών 
Στη δημοσιότητα ήλθε το τελευταίο προσχέδιο του Μνημονίου στο οποίο κατέληξαν κυβέρνηση και δανειστές. Το κείμενο των 53 σελίδων ανέβασε στο Twitter δημοσιογράφος της εφημερίδας Handelsblatt.
Όπως προκύπτει, η όποια ελληνική κυβέρνηση θα είναι με δεμένα χέρια, και με όρους μνημονιακούς οι οποίοι θα υπαγορεύονται από την απαίτηση επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ έως το 2021 στο καλύτερο σενάριο ή εναλλακτικά έως το 2022.
Τα μέτρα τα οποία κλείδωσαν με τη συμφωνία θα επιβληθούν χωρίς ρήτρα ακύρωσης, τα δε αντίμετρα για να εφαρμοστούν θα πρέπει να περάσουν πρώτα από το κόσκινο του ΔΝΤ το οποίο θα έχει τον πρώτο λόγο για το εάν βγαίνουν τα νούμερα των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2018 και μετά.
Η κυβέρνηση με την προκαταρκτική συμφωνία με τους δανειστές έχει αναλάβει ισχυρές δεσμεύσεις τήρησης των συμφωνηθέντων, ενώ όπως επιβεβαιώνεται από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα η γερμανική «Handelsblatt», το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διατηρεί την απαίτηση ανάληψης δεσμεύσεων από τη ΝΔ ότι δεν θα ακυρώσει όσα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεσμεύεται ότι θα κάνει.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, το κείμενο της συμφωνίας έρχεται να επισφραγίσει τις πρόσθετες επιβαρύνσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μέσω της αύξησης της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών τους ήδη από το 2018, κλειδώνει περικοπές σε αφορολόγητο και συντάξεις ώστε να υπάρχει καθαρή δημοσιονομική εξοικονόμηση 3,8 δισ. ευρώ τη διετία 2019 και 2020, αλλά στρώνει τον δρόμο και για πρόσθετα μέτρα από την ερχόμενη χρονιά.
Με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της περιόδου 2018-21 αλλά και τον προϋπολογισμό του επομένου έτους, δρομολογούνται ήδη περικοπές επιδομάτων και φοροαπαλλαγών ύψους 259 εκατ. ευρώ, εξοικονομήσεις στον χώρο της υγείας (125 εκατ. ευρώ φέτος και 188 εκατ. ευρώ το 2018), φόρος στις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών (τύπου Airbnb) για επιπλέον έσοδα 48 εκατ. ευρώ το επόμενο έτος, νέες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια ύψους 33 εκατ. ευρώ, αλλά και «εξορθολογισμός» επιδομάτων στον χώρο της άμυνας για επιπλέον 7 εκατ. ευρώ.
Οι δανειστές ζητούν από την κυβέρνηση να αναλάβει την ιδιοκτησία του Μνημονίου, κάτι το οποίο έχει κάνει φραστικά ήδη ο Πρωθυπουργός όταν προ ημερών ανέφερε ότι «αυτή η συμφωνία είναι δική μας». Σε μία υποσημείωση της σελίδας πέντε όμως, όπου περιγράφονται οι περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο τη διετία 2019-20, στο συμπληρωματικό Μνημόνιο αναφέρεται ότι «το ΔΝΤ θα αναζητήσει διαβεβαιώσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση για τη μη αντιστροφή των μέτρων τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή το 2020».
Μάλιστα στο κείμενο περιγράφεται η μείωση των συντάξεων (έως 18% στις κύριες και έως 18% στις επικουρικές) από το 2019, έχοντας σε αγκύλη έως το 2021, ενώ αντίστοιχα για το αφορολόγητο η περικοπή κατά 3.000 ευρώ, η οποία φέρνει έξτρα φόρο έως 650 ευρώ, προβλέπεται να εφαρμοστεί το 2020 (και το 2021). Το Ταμείο επιθυμεί οι «μεταρρυθμίσεις» αυτές να διατηρηθούν σε ισχύ πέραν του έτους εφαρμογής τους ώστε να μη διαταραχθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Από το κείμενο προκύπτει ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει ισχυρές δεσμεύσεις, ακόμα και εάν προκύψει υπερ-πλεόνασμα φέτος ή το 2018, να μην κάνει καμία κίνηση διανομής του χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών.
Ειδικό κεφάλαιο στη συμφωνία αποτελεί η βελτίωση της εισπραξιμότητας των φόρων και η λήψη μέτρων ώστε να σταματήσει η ραγδαία αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών (3,3 δισ. ευρώ μόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους) προς το Δημόσιο.
Κυβέρνηση και δανειστές έχουν συμφωνήσει σε αναθεώρηση του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (αφορά τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως κατασχέσεις και πλειστηριασμοί) έως τον Νοέμβριο του 2017, ενώ το επικαιροποιημένο Μνημόνιο αποκαλύπτει την κατάρτιση «εθνικού σχεδίου εισπράξεων» με πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες κατασχέσεων αλλά και ενδεχόμενες διαγραφές «ανεπίδεκτων είσπραξης» φορολογικών χρεών.
Παράλληλα θα εκπονηθεί μελέτη αναφορικά με την πιθανότητα καθιέρωσης ενός συστήματος μηνιαίων πληρωμών φόρων για τα φυσικά πρόσωπα με τη χρήση «αυτοματοποιημένων ηλεκτρονικών μέσων». Το σύστημα αυτό, μάλλον δεν μοιάζει με το σχέδιο πληρωμής των φόρων εισοδήματος φυσικών προσώπων σε πολλές μηνιαίες δόσεις, το οποίο είχε ζητήσει το υπουργείο Οικονομικών σε αντικατάσταση των σημερινών τριών διμηνιαίων δόσεων.
Τέλος, επαναλαμβάνεται η δέσμευση σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε καμία αναβίωση, επέκταση ή δημιουργία νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε πολλές δόσεις.  Newsroom ΔΟΛ

***  Δύο ακόμα παραστάσεις με το έργο «Ο Επιστάτης» από το ΜΕΘ 
Μετά την πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου στην πρεμιέρα του έργου «Ο Επιστάτης» από τη Μικρή Σκηνή του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου, θα δοθούν δύο επιπλέον παραστάσεις το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου, στο χώρο προβών του ΜΕΘ στο Πάρκο Σιδηροδρόμων.
Ώρα έναρξης 9.30.
Είσοδος ελεύθερη
Λόγω, δε, του περιορισμένου αριθμού θέσεων, καλό θα είναι οι ενδιαφερόμενοι να προσέρχονται λίγο νωρίτερα.

***  «Οι δρόμοι όπου γίνονται συχνά τροχαία ατυχήματα στην Καλαμάτα είναι: Φαρών, Ναυαρίνου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Λακωνικής»» 
 
Τσιγάρο, κινητό τηλέφωνο και αλκοόλ
οι βασικές αιτίες τροχαίων ατυχημάτων
 Στο κατάμεστο από κόσμο Πολιτιστικό Κέντρο Αρφαρών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί ημερίδα με θέμα «SOS τροχαία ατυχήματα – όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο».
Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση είχαν ο καθηγητής Αναστάσιος Μπούρας και η δημοτική σύμβουλος Καλαμάτας και πρόεδρος της «Φάρις», Αναστασία Μπελογιάννη.
Εισηγητές ήταν ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας Παναγιώτης Πούπουζας, ο διοικητής της Τροχαίας Καλαμάτας Παναγιώτης Νάκης, ο καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Φαίδων Καρυδάκης και ο εκπαιδευτικός και μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα», Γεώργιος Διαμάντης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Μεσσηνίας πατήρ Νικόδημος και η κα Μπελογιάννη.
Την ημερίδα άνοιξε ο κ. Μπούρας, αναφέροντας πως είναι ημέρα μνήμης για το γιο του, τον οποίο πριν από αρκετά χρόνια έχασε σε τροχαίο, ενώ ευχαρίστησε όλους τους εισηγητές και τους  συμμετέχοντες.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πατήρ Νικόδημος, που ανέφερε: «Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος στηρίζει αυτή την ημερίδα. Ως χώρα κατέχουμε ορισμένες πρωτιές. Μία από αυτές είναι τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα. Σίγουρα είναι χρήσιμο το αυτοκίνητο, αλλά αυτός που το οδηγεί πρέπει να προσέχει. Πάντα σ’ ένα τροχαίο φταίει ο οδηγός. Χρειάζεται κυκλοφοριακή αγωγή και τα παιδιά να μαθαίνουν πολλά πράγματα για την οδήγηση».
Κατά την εισήγησή του ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας Παναγιώτης Πούπουζας (η αδελφή του ήταν θύμα τροχαίου), σημείωσε: «Να ευχαριστήσω τους εισηγητές της ημερίδας, που αφορά σε ένα πολύ σημαντικό θέμα. Μας αφορούν όλους τα τροχαία ατυχήματα. Πίσω από κάθε θύμα τροχαίου κρύβεται μια τραγωδία. Οι εκτροπές αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών οφείλονται σε χρήση τσιγάρου, κινητού τηλεφώνου και αλκοόλ. Βασική αιτία για τα ατυχήματα είναι ο άνθρωπος. Επίσης, αν χρησιμοποιείται ζώνη, τότε υπάρχει ποσοστό 20% λιγότερων ατυχημάτων. Βέβαια, πρέπει να χρησιμοποιείται κράνος, αλλά αυτό να είναι ασφαλές.
Όσον αφορά στα πρόστιμα που επιβάλλονται για τις παραβάσεις, πηγαίνουν στους Δήμους και όχι στην Αστυνομία».
Στην ερώτηση δε, αν πρόκειται να υπάρξει μεγαλύτερη αστυνόμευση στο Νομό Μεσσηνίας, ο κ. Πούπουζας απάντησε: «Για την ασφάλεια δε φταίει η Αστυνομία. Δε γεννά η Αστυνομία το έγκλημα. Η αστυνόμευση της περιφέρειας είναι ικανοποιητική, ενώ πρέπει να βοηθά και ο πολίτης».
Με τη σειρά του, ο διοικητής Τροχαίας Καλαμάτας, Παναγιώτης Νάκης, ανέφερε: «Όταν υπάρχει θύμα έπειτα από ένα τροχαίο ατύχημα, η οικογένειά του αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Το οδικό  δίκτυο έχει βελτιωθεί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχουν εξαλειφθεί τα προβλήματα. Βασικές αιτίες για τα τροχαία ατυχήματα είναι η χρήση κινητού τηλεφώνου και αλκοόλ. Είναι απαραίτητη η ζώνη για το αυτοκίνητο και η ζώνη για τη μοτοσικλέτα. Οι δρόμοι όπου γίνονται συχνά τροχαία ατυχήματα στην Καλαμάτα είναι: Φαρών, Ναυαρίνου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Λακωνικής».
Από την πλευρά του, το στέλεχος του Πανελληνίου Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα», Γεώργιος Διαμάντης, υπογράμμισε: «Τα τροχαία  ατυχήματα είναι εγκλήματα. Είναι θέμα γνώσης. Πρέπει να τηρείται ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ). Επίσης, πρέπει να θεσπιστεί όριο ταχύτητας μέσα στην πόλη στα 30 χιλιόμετρα. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος “SOS Τροχαία Εγκλήματα” έχει σημαντική δράση και συμμετέχουν σ’ αυτόν άτομα που έχουν χάσει συγγενείς σε τροχαία ατυχήματα».
Παίρνοντας το λόγο ο καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και αντιπρόεδρος του Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα», Φαίδων Καρυδάκης (πριν από λίγα χρόνια έχασε το γιο του Σόλωνα, σε ηλικία 15 ετών, σε τροχαίο), επισήμανε στην εισήγησή του: «Θα σταθώ στο θέμα της δικαιοσύνης και πρέπει οι νόμοι να επιβάλλονται. Όλα τα τροχαία ατυχήματα δικάζονται ως αμέλεια. Όταν ένας άνθρωπος έχει από την οικογένειά του θύμα σε τροχαίο ατύχημα, χάνει τον κόσμο κάτω από τα πόδια του και η Πολιτεία πρέπει να τον συνδράμει».
Κλείνοντας η πρόεδρος της «Φάρις», Αναστασία Μπελογιάννη, μίλησε για την πρωτοβουλία που πήρε μαζί με τον καθηγητή Αναστάσιο Μπούρα για τη διοργάνωση της ημερίδας, ευχαρίστησε όλους τους εισηγητές, αλλά και τις διευθύντριες του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου Αρφαρών για τις επιστολές που έστειλαν στους γονείς των μαθητών και των μαθητριών, παρέχοντάς τους ενημέρωση για τα τροχαία ατυχήματα. Επίσης, στάθηκε στα δύο τροχαία ατυχήματα που είχε η ίδια και οφείλονταν στην έλλειψη ύπνου.
Να σημειωθεί πως στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο παλιός βουλευτής Μεσσηνίας Λευτέρης Παπανικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Καλαμάτας Ανδρέας Καραγιάνης και Μιχάλης Αντωνόπουλος, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Αρφαρών, Αγίου Φλώρου και Βρομόβρυσης, Κώστας Φέστας, Aθανάσιος Κουρνέτας κα Κώστας Αλειφέρης αντίστοιχα, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γεώργιος Σταματόπουλος, ο β΄ αστυνομικός υποδιευθυντής Μεσσηνίας Παναγιώτης Μάνδαλος και εκπρόσωποι Συλλόγων.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι: Δήμος Καλαμάτας, Τοπική Κοινότητα Αρφαρών, Γυμνάσιο Αρφαρών, Λύκειο Αρφαρών, Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Αρφαρών, Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αναγέννηση» και Σύλλογος Κυριών Αρφαρών.

***   KAI o ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ στα ΚΑΓΚΕΛΑ! Δεν ξέρουν τι ΘΕΛΟΥΝ στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ...

~  Συνεδριάζει στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (09/05/2017) υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη η Κοινοβουλευτική Ομάδας της ΝΔ.
Η συνεδρίαση πραγματοποιείται εν όψει της κατάθεσης στη Βουλή της συμφωνίας κυβέρνησης - δανειστών.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται στην ομιλία του να κινηθεί σε υψηλούς τόνους εξαπολύοντας για ακόμη μία φορά έντονη επίθεση στην κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να ταχθεί και πάλι κατά του 4ου μνημονίου, και κατά της νέας διαπλοκής που η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση πως δημιουργεί.
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «είχε υποσχεθεί 12,5 δισ. παροχές τον Σεπτέμβριο του 2015 και μέχρι τώρα έχει πάρει 12 δισ. μέτρα».
«Ο κ. Τσίπρας απέτυχε. Αυτό που θέλει ο κόσμος είναι να ακούσει ποιο είναι το δικό μας σχέδιο για την Ελλάδα. Χωρίς να λαϊκίζουμε και να λέμε ψέματα θα πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει άλλος δρόμος» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Σε ό,τι αφορά στα αντίμετρα παρατήρησε ότι για να μπορέσουν να εφαρμοστούν το 2019 θα πρέπει να επιτευχθεί πλεόνασμα 5,5%.
«Ο κ. Τσίπρας ήρθε στην εξουσία υποσχόμενος το νέο, αλλά εκπροσωπεί το πιο παλιό από το παλιό» είπε και τον κατηγόρησε ότι «διακατέχεται από μεγάλο βαθμό ασχετοσύνης».  newbomb

***  ΤΣΙΠΡΑΣ στα ΚΑΓΚΕΛΑ! Στην «πρέσα» οι υπουργοί και στο βάθος ανασχηματισμός...

~  Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να «σηκώσει» όλο το βάρος για τη μετάβαση της χώρας στην επόμενη μέρα, μετά και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Και τούτο, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, θα γίνει τόσο στο εσωτερικό επίπεδο με τις επισκέψεις στα υπουργεία για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, όσο και με σημαντικές διπλωματικές επαφές στο εξωτερικό με στόχο τη θωράκιση της οικονομίας και της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας.
Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ερμηνεύουν την περιοδεία του κ. Τσίπρα από τα υπουργεία ως ένα κρίσιμο «crash test» για τους υπουργούς του, καθώς υπάρχει πάντοτε ενεργό στο τραπέζι το «χαρτί» του ανασχηματισμού.
Άλλωστε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε περιγράψει με σαφήνεια από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη εβδομάδα όλα τα βήματα που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα.
Η εκτενέστατη αναφορά του στην παραγωγική ανασυγκρότηση και η συμβολή των uπουργείων σε αυτή, αποτυπώνεται με τον κύκλο των επισκέψεων του σε αυτά, αρχής γενομένης από το υπουργείο Παιδείας, σήμερα Τρίτη, με θέμα τον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά. Πιθανότατα εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί, πριν το ταξίδι του στην Κίνα, και το υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να νομοθετήσει το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην δοθεί η ευκαιρία στους δανειστές να καθυστερήσουν περαιτέρω τα μέτρα για το χρέος.
Ο πρωθυπουργός εντός της εβδομάδας αναχωρεί για την Κίνα όπου θα έχει σημαντικές επαφές, με δεδομένη τη θέση για τη σημαντική γεωστρατηγική θέση της χώρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ θα δει και τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουντιέρες, σε μια περίοδο όπου τα δυτικά Βαλκάνια με αιχμή τα Σκόπια, αντιμετωπίζουν κίνδυνο αποσταθεροποίησης. Στην ατζέντα των συνομιλιών του πρωθυπουργού με τον Αντ. Γκουντιέρες και το Κυπριακό, στο οποίο παρατηρείται μια στασιμότητα, επίσης η προσφυγική κρίση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κίνα, δεν αποκλείεται τετ-α-τετ του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν Λαγκάρντ.
Με το βλέμμα στραμμένο στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, το οποίο αναμένεται και τυπικά να κλείσει τη συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει και τα μέτρα για την απομείωση του χρέους, ο πρωθυπουργός θα συζητήσει με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ το ζήτημα του χρέους.
newsbomb


*** Αθλητική ενημέρωση  :

***  Για το Champions League  2ος  αγώνας :
Τρίτη 09-05-2017  :
~*  Γιουβέντους - Μονακό  2-1 (2-0) .- ^   
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ στον ΤΕΛΙΚΟ  ! {1ος  αγώνας 2-0 υπέρ Γιουβέντους .-
Τετάρτη  19-05-2017 :
~*  Ατλέτικο Μαδρίτης- Ρεάλ Μαδρίτης

*** Για το Europa Legue  2οι αγώνες  :
Πέμπτη  11-05-2017  :
~** Μάντσεστερ Γ. -Θέλτα
~** Λυόν -Αγιαξ 

***   «Επανάληψη» τελικού ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ
 Μετά από την κλήρωση
 
Ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ θα αναμετρηθούν στην Τούμπα στην πρεμιέρα των πλέι οφ του πρωταθλήμαστς της super league στις 14 Μαϊου, μετά από την κλήρωση που πραγματοποίησε σήμερα η διοργανώτρια αρχή. Στο 2ο παιχνίδι παίζουν Πανιώνιος και Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη. Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στα πλέι οφ με 2 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός με 1β, ενώ ΑΕΚ και Πανιώνιος με 0 βαθμούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:1η αγωνιστική – 14 ΜαΐουΠΑΟΚ – ΑΕΚ
Πανιώνιος – Παναθηναϊκός
2η αγωνιστική – 17 ΜαΐουΑΕΚ - Πανιώνιος
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
3η αγωνιστική – 21 ΜαΐουΠΑΟΚ – Πανιώνιος
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός
4η αγωνιστική – 24 ΜαΐουΠανιώνιος – ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
5η αγωνιστική – 28 ΜαΐουΑΕΚ – ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός – Πανιώνιος
6η αγωνιστική – 31 ΜαΐουΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
Πανιώνιος – ΑΕΚ
Η βαθμολογία στα πλέι οφΠΑΟΚ 2β
Παναθηναϊκός 1β
ΑΕΚ 0β
Πανιώνιος 0β
Newsroom ΔΟΛ

***    Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 2-1 κόντρα στη Βουλιαγμένη
Στους τελικούς της Α1 πόλο γυναικών
Μετά από δύο αγώνες «θρίλερ» και ισάριθμες νίκες της Βουλιαγμένης, ο τρίτος τελικός της Α1 πόλο των γυναικών είχε διαφορετική τροπή. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε βελτιωμένος, επικράτησε του ΝΟΒ με 11-9 στον Πειραιά και μείωσε σε 2-1 τις νίκες στη σειρά. Η συνέχεια θα δοθεί την Πέμπτη στο Λαιμό, με την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου να ψάχνει την τρίτη νίκη που θα της χαρίσει τον τίτλο και τις «ερυθρόλευκες» να αναζητούν την ισοφάριση.
Σε αντίθεση με τους δύο προηγούμενους τελικούς, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ συγκεντρωμένος, κυρίως στην άμυνα, ενώ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη επίθεση του αγώνα, με ωραία προσπάθεια της Ασημάκη από τα 2μ. Παρότι έκαναν κάποια λάθη, οι «ερυθρόλευκες» ανέβασαν το δείκτη του σκορ σε 3-0 με τις δύο Ιταλίδες, Έμολο (επανήλθε σήμερα αντί της Σμιτ και ήταν η κορυφαία του παιχνιδιού) και Μπιανκόνι.
Η Χυδηριώτη μείωσε σε κόντρα, αλλά η Χρυσή Διαμαντοπούλου κράτησε με τις επεμβάσεις της το +2 ως το τέλος της πρώτης περιόδου. Το δεύτερο οκτάλεπτο δεν ξεκίνησε καλά για τις γηπεδούχους, καθώς η Ασημάκη χρεώθηκε με δεύτερη αποβολή και η Ξενάκη, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από ακόμη μία απόκρουση της Διαμαντοπούλου, μείωσε σε 3-2.
Η Βουλιαγμένη προσπάθησε και πάλι με πολύ δυνατή άμυνα να περιορίσει την ομάδα του Χάρη Παυλίδη, που αυτή τη φορά όμως είχε σαφώς καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση, βρήκε λύσεις, τόσο στον παραπάνω όσο και στα ίσια, και ξέφυγε εκ νέου 6-3 στο ημίχρονο.
Με το ΝΟΒ να μην μπορεί να βρει απαντήσεις στην κλειστή ζώνη του Ολυμπιακού, αλλά ούτε και με παίκτρια παραπάνω (0/4 ως τα μέσα της τρίτης περιόδου), το παιχνίδι φαινόταν τελειωμένο, όταν η Έμολο με το τρίτο προσωπικό τέρμα της «έγραψε» το 7-3.
Όμως οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να μειώσουν σε 7-5, με ένα παλικαρίσιο γκολ της Ξενάκη από τα 2μ., και θα μπορούσαν να πλησιάσουν στο γκολ λίγο πριν το φινάλε του τρίτου οκταλέπτου, όμως το σουτ της Ξενάκη στον παραπάνω απέκρουσε η Διαμαντοπούλου.
Ο Ολυμπιακός πήρε την... ανάσα που χρειαζόταν στο πρώτο δίλεπτο της τελευταίας περιόδου, όταν η Μπιανκόνι με φάουλ από τα 5μ. και η Ασημάκη στον παραπάνω ανέβασαν τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (9-5).
Η Βουλιαγμένη δεν τα παράτησε και μείωσε σε 11-9 τρία λεπτά πριν τη λήξη, αλλά έχασε δύο επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα (η δεύτερη εξ αυτών με δύο παίκτριες παραπάνω) και οι «ερυθρόλευκες» κράτησαν τη νίκη.
Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 1-2, 4-4
Ο Ολυμπιακός είχε 4/11 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι, τέσσερα γκολ από την περιφέρεια, ένα από θέση φουνταριστού και ένα στην κόντρα. Η Βουλιαγμένη είχε 3/11 με παίκτρια παραπάνω, τρία γκολ από την περιφέρεια, δύο από θέση φουνταριστού και ένα στην κόντρα.
Διαιτητές: Κωνσταντινίδης, Αχλαδιώτης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Ελευθεριάδου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Μαργ. Πλευρίτου, Εμολο 4, Β. Πλευρίτου, Μπιανκόνι 3, Λογοθέτη, Σταματοπούλου, Βικτ. Ζοφώλη, Νίνου.
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Χυδηριώτη 2, Ο΄Ντόνελ, Πρωτοπαπά 1, Ξενάκη 3, Μαυρωτά, Πάτρα, Κούλχαας, Β. Διαμαντοπούλου, Σελετοπούλου, Κοντογιάννη 1, Νιόβη Ζοφώλη, Κοκκινάκη, Μαστροκάλου
** Στα 51 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη αποβλήθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης (νωρίτερα είχε παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα, όπως και η Καμμένου), όπερ σημαίνει ότι δεν θα βρίσκεται στον πάγκο στον τέταρτο τελικό.  Newsroom ΔΟΛ

***  Χάλκινο στο ντουέτο Πλατανιώτη / Παπάζογλου στο «Japan Open»
Το χάλκινο μετάλλιο στο ντουέτο κατέκτησαν η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου, στο μίτινγκ συγχρονισμένης κολύμβησης Japan Open, που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Τόκιο και εντάσσεται στη σειρά World Series της FINA. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες βαθμολογήθηκαν με 87,7333 στο ελεύθερο πρόγραμμα και, σε συνδυασμό με τους 85,8946 βαθμούς που είχαν μετά το χθεσινό τεχνικό πρόγραμμα, συγκέντρωσαν συνολικά 173,6279 βαθμούς και κατέλαβαν τη τρίτη θέση, μεταξύ 19 ζευγαριών που συμμετείχαν. Νικήτριες ήταν οι Γιαπωνέζες Ινούι/Νακαμούρα με 183,1054β, ενώ τη δεύτερη θέση πήραν οι Σιμονό/Τόμας από τον Καναδά με 177,9450β.  Newsroom ΔΟΛ

*** Χαριστική βολή στην Τέντα για Καλαμάτα από την πρωτοπόρο Δάφνη 
Έχοντας χάσει πλέον κάθε ελπίδα παραμονής στην Γ’ Εθνική και κόντρα στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, την Δάφνη Δαφνίου, η Καλαμάτα απλώς …υποκλίθηκε την Κυριακή στην Τέντα. Το σκορ 50-91 υπέρ των πρωτοπόρων τα λέει όλα για όσα διαδραματίστηκαν στο προχθεσινό παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν από την αρχή το προβάδισμα.
Καλαμάτα - Δάφνη Δαφνίου 50-91
Δεκάλεπτα: 15-22, 37-54, 42-67, 50-91
Διαιτητές: Νάστος, Μπακετέα
Καλαμάτα (Γιαννακόπουλος): Μαλαπάνης, Κίσσας, Αντωνόπουλος, Τσικούρης 7, Μαγιντόμπε 3 (1), Σπηλιώτης 9 (1), Σκοπέτος 3 (1), Δελλής 18, Κονταργύρης, Γεωργανάς 10.
  Δάφνη Δαφνίου (Δεσποτάκης): Μαυροειδής 5, Πατάτας 10 (2), Ρώης 3 (1), Θεοδοσίου 17 (5), Παπαδόπουλος 8, Μέγας 4, Γκίνης 3 (1), Μιχόπουλος 17, Κορρές 10 (2), Φιλιππόπουλος 5, Τσελεμπής 7, Αθανασάκης 2.
  Τα αποτελέσματα, οι βαθμολογίες και τα φύλλα αγώνα των ομίλων της Γ΄ Εθνικής Ανδρών έχουν ως εξής:
  1ος Όμιλος - 28η αγωνιστική
 Αποτελέσματα
Γλαύκος - ΚΑΟΚ 65-62
Καλαμάτα - Δάφνη Δαφνίου 50-91
Ακράτα - Άρης Πετρούπολης 73-70
Ερμιόνη - Κεραυνός Αιγίου 69-78
Ίκαρος Ν. Σμύρνης - Πορφύρας 71-58
Ένωση Ιλίου - Αχαγιά ’82 76-72
Πεύκη - Έσπερος ΑΟΠΑ 83-79
Ρεπό: Ίκαρος Καλλιθέας

Βαθμολογία
1. Δάφνη Δαφνίου 49
2. Ίκαρος Ν. Σμύρνης 47
3. ΚΑΟΚ 44
4. Ένωση Ιλίου 43
5. Έσπερος ΑΟΠΑ 42
6. Ακράτα 41
7. Γλαύκος 40
8. Αχαγιά ‘82 39
9. Κεραυνός Αιγίου 37
10. Πεύκη 37
11. Άρης Πετρούπολης 35
12. Ίκαρος Καλλιθέας 33
13. Ερμιόνη 33
 14. Πορφύρας 33
15. Καλαμάτα 32
* Δάφνη Δαφνίου και Ίκαρος Ν. Σμύρνης εξασφάλισαν την άνοδο τους στην Β' Εθνική.
 * Ο Έσπερος ΑΟΠΑ  έχει δυο αγώνες λιγότερους ενώ ο ι ΚΑΟΚ, Ένωση Ιλίου, Άρης Πετρούπολης, Ίκαρος Ν. Σμύρνης, Κεραυνός Αιγίου, Ερμιόνη, Πορφύρας, Ακράτα, Αχαγιά ’82, Γλαύκος ,  Ίκαρος Καλλιθέας, Καλαμάτα και Ίκαρος Καλλιθέας έχουν από έναν αγώνα λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική (29η, 14/05) 
ΚΑΟΚ - Καλαμάτα
Άρης Πετρούπολης - Γλαύκος
Κεραυνός Αιγίου - Ακράτα
Πορφύρας - Ερμιόνη
Αχαγιά ’82 - Ίκαρος Ν. Σμύρνης
Έσπερος ΑΟΠΑ - Ένωση Ιλίου
Ίκαρος Καλλιθέας - Πεύκη
Ρεπό: Δάφνη Δαφνίου

*** Εντυπωσιακός ο ποδηλατικός αγώνας κατάβασης “Kyparissia Urban Downhill Race” 
 
 
 
Εντυπωσιακός ήταν ο ποδηλατικός αγώνας κατάβασης “Kyparissia Urban Downhill Race” που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στην Κυπαρισσία με τη συμμετοχή αθλητών από ολόκληρη την Ελλάδα! Οι αθλητές πέρασαν ένα διήμερο γεμάτο δυνατές συγκινήσεις και οι κάτοικοι και επισκέπτες απόλαυσαν το πλούσιο θέαμα στα καλντερίμια και τους δρόμους της πόλης, όπως και στον τερματισμό στην κεντρική πλατεία.
Τον αγώνα προκήρυξε ο Δήμος Τριφυλίας, έπειτα από πρωτοβουλία του Αντώνη Τζαναβάρη και με την ευγενική υποστήριξη του Natura Club Hotel&Spa! Σχεδιαστής - κατασκευαστής της διαδρομής ήταν ο πανελλήνιος πρωταθλητής Κατάβασης Δάνης Καραμιχαηλίδης. Επίσης, κατασκευαστής της διαδρομής ήταν ο Λάμπρος Φακιόλας.
Το Σάββατο έγιναν οι εγγραφές και διεξήχθη αναγνωριστική πεζοπορία διαδρομής του αγώνα και ελεύθερα δοκιμαστικά για τους αγωνιζόμενους. Το πρόγραμμα της Κυριακής, από νωρίς το πρωί, περιελάμβανε επίσημη προπόνηση, κατατακτήριο – προκριματικό γύρο, τελικό γύρο και απονομές. Η διαδρομή κατάβασης του αγώνα ήταν μήκους περίπου 1.400 μ. και υψομετρικής διαφοράς 165 μ., ξεκινώντας δίπλα από τη Δεξαμενή Ύδρευσης της Κυπαρισσίας, πάνω από το Κάστρο και καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία. Η διαδρομή ήταν μέσης τεχνικής δυσκολίας, με ξύλινες και κατασκευές, σκάλες και παραδοσιακά καλντερίμια και είναι κατασκευασμένη για ποδήλατα κατάβασης Downhill με ελάχιστη προτεινόμενη διαδρομή αναρτήσεων 150 χιλιοστά μπρος-πίσω. Σημειώνεται πως ήταν σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος της και υπήρχε προειδοποιητική σήμανση σε όλα τα δύσκολα, επικίνδυνα και περίεργα σημεία της. Επίσης, υπήρχαν εναλλακτικές διαδρομές (chicken runs) στα δυσκολότερα κομμάτια της διαδρομής και στα πολύ επικίνδυνα σημεία της υπήρχαν τοποθετημένα προστατευτικά στρώματα. Επίσης κατά μήκος της διαδρομής υπήρχαν κριτές και ομάδες διάσωσης.
Την κυκλοφορία ρύθμιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια άνδρες και γυναίκες της Τροχαίας, ενώ δεκάδες ήταν οι εθελοντές της διοργάνωσης.
Η δε χρονομέτρηση του αγώνα έγινε με ατομικούς αισθητήρες που δόθηκαν στους συμμετέχοντες από τη Γραμματεία.
  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Στην κατηγορία Elite, τρεις πρώτοι ήταν οι Ιωάννης Ιωάννου με 2,54, Ελισαίος Γούβης με 2,55 και Λάμπρος Φακιόλας 3,05. Στην κατηγορία Juniors οι Μάριος Μιχαήλ Νικολόπουλος με 3,01 Γεώργιος Θεοδωρόπουλος με 3,10 και Χρήστος Καρβούνης με 3,12. Στην κατηγορία Master οι Δημήτρης Κανελλόπουλος με 3,09, Κώστας Καλοχαιρέτας με 3,15 Αλέξανδρος Υμέρη με 3,16. Στην κατηγορία E-bikes ο Βασίλης Δαλέζιος με 2,58. Στην κατηγορία Veteran οι Γεώργιος Μάνθος με 3,28, Πέτρος Κόλλιας με 3,39 και Αντώνης Συριανός με 3,45.
  Τις εντυπώσεις έκλεψε ο μικρός Φίλιππος, ηλικίας 4 ετών, του οποίου οι γονείς έλαβαν μέρος στους αγώνες, και ο ίδιος είναι βαφτιστήρι του αθλητή Κώστα Καλοχαιρέτα.    Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
***  Μετά την παραμονή του Τσικλητήρα Πύλου πανηγυρίζουν ΑΕ Γαργαλιάνων, ΑΟ Φυτειάς, ΑΟ Βέργας!
 
Μετά τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής στη Γ΄ Εθνική κατηγορία του Τσικλητήρα Πύλου (απέσπασε λευκή ισοπαλία από τον Αστέρα στην Αμαλιάδα, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου), τρεις ακόμη μεσσηνιακές ομάδες πανηγύρισαν την  άνοδό τους.
Πρόκειται για την ΑΕ Γαργαλιάνων (πήρε τη 2η θέση στον 1ο όμιλο της Β΄ Τοπικής), τον  ΑΟ Φυτειάς (κατέλαβε την 2η θέση στον 2ο όμιλο της Β΄ Τοπικής), και ανεβαίνουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Α1 κατηγορία και τον ΑΟ Βέργας (πήρε την 6η θέση στη Γ΄ Τοπική) και επιστρέφει στη Β΄ Τοπική.
Λευκή ισοπαλία παραμονής στην Αμαλιάδα για Τσικλητήρα!
Με λευκή ισοπαλία στην Αμαλιάδα σφράγισε ο Τσικλητήρας και μαθηματικά, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, την παραμονή του στη Γ’ Εθνική που ήταν πανάξια, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι νεοφώτιστοι. Είναι μια επιτυχία που αποτελεί τη μεγάλη δικαίωση για τη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και φυσικά τον προπονητή Νίκο Κακαλέτρη. Μάλιστα η επίτευξη του στόχου της σωτηρίας ήρθε και από άλλο δρόμο, καθώς η ομάδα της Πύλου, εξασφάλισε σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα συμμετοχής της στην κατηγορία και του χρόνου, χάρις στην οριστικοποίηση του υποβιβασμού της Δόξας Μεγαλόπολης, η οποία δεν κατάφερε να κερδίσει στην Ερμιονίδα.
Δοκάρια η Αμαλιάδα
Λίγες φάσεις σημειώθηκαν μπροστά στις δύο εστίες  στο α΄ ημίχρονο, του προχθεσινού ματς στην Αμαλιάδα με τον Τσικλητήρα να απειλεί πρώτος στο 25΄, όταν μετά από γύρισμα του Τσάτσου, ο Κερμενίδης πλάσαρε αλλά απέκρουσε ο Καλλιακμάνης. Ο Αστέρας πίεσε κυρίως στο τελευταίο τέταρτο του α΄ μέρους, διάστημα κατά το οποίο είχε ένα σουτ του Μπράβου έξω από την περιοχή που πέρασε άουτ κι ένα καλό σουτ του Αντωνόπουλου στο 43΄ που απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Κόκκαλης.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Τσικλητήρας δημιούργησε τη δεύτερη ευκαιρία του στον αγώνα. Ήταν το  48ο λεπτό, όταν ο Κερμενίδης σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.  Ακολούθησε ασφυκτική πίεση από πλευράς Αστέρα αλλά τον σταμάτησαν δύο φορές τα δοκάρια! Συγκεκριμένα, στο 61′ σε σουτ του Σταθάτου και στο 66′ από σέντρα του Μπουτσικάκη και κεφαλιά του Γκατιάγκα,  έδιωξε ο Κόκκαλης με τη μπάλα στη συνέχεια να βρίσκει στο κάθετο δοκάρι και να περνάει κόρνερ. Η τελευταία φάση του αγώνα, ήταν για τον Τσικλητήρα. Στο 86′ από μπαλιά του Κερμενίδη ο Γεωργιόπουλος «τσίμπησε» τη μπάλα για να την περάσει από τον Καλλιακμάνη αλλά επενέβη ο Κασάπης κι έδιωξε σε κόρνερ.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Σέμος): Καλλιακμάνης, Μπουτσικάκης, Αντωνόπουλος, Αρβανίτης, Ζόρο (65′ Κασάπης), Μπράβος, Σταθάτος, Μπουζούρας, Μπαρμπαρούσης (76′ Παπουτσής), Γκατιάγκα, Παρασκευόπουλος (55′ Μελετίδης).
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ (Κακαλέτρης): Κόκκαλης, Μάνικος (67′ Σβίγγος – 76′ λ.τρ. Πήλιος), Καραμπάς, Ρήγας (57′ Δούνιας), Σεντεμέντες, Γεωργιόπουλος, Ρούσσης, Ζαχαρόπουλος, Κυριαζόπουλος, Τσάτσος, Κερμενίδης.
Πηγή: Πρωινή Ηλείας

Γ’ Εθνική-3ος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής

Αστέρας Αμαλιάδας – Τσικλητήρας Πύλου 0-0
Αιολικός – Αχαϊκή 2-2
Παναργειακός – Ζευγολατιό 1-0
ΠΑΟ Λουτρακίου – Θήβα 2-0
Χαλκίδα – ΠΑΟ Βάρδας 2-0
Ένωση Ερμιονίδας – Δόξα Μεγαλόπολης 1-1
Παναχαϊκή – Φωστήρας 1-0
Ρεπό: Παναρκαδικός

Η βαθμολογία
1. Παναχαϊκή 61
2. Χαλκίδα 48
3. Ερμιονίδα 43
4. ΠΑΟ Βάρδας 42
5. Αχαϊκή 35
6. Παναργειακός 35
7. Φωστήρας 35
8. Θήβα 34
9. Παναρκαδικός 33
10. Αστέρας Αμαλιάδας 32
11. Αιολικός 32
12. Τσικλητήρας Πύλου 30
13. Λουτράκι 30
14. Ζευγολατιό 22
------------------------
15. Δόξα Μεγαλόπολης 22

Επόμενη αγωνιστική
Τσικλητήρας Πύλου – Αχαϊκή
Ζευγολατιό – Αιολικός
Θήβα – Παναρκαδικός
Δόξα Μεγαλόπολης – Παναργειακός
Φωστήρας – ΠΑΟ Λουτρακίου
ΠΑΟ Βάρδας – Ένωση Ερμιονίδας
Χαλκίδα – Παναχαϊκή
Ρεπό: Αστέρας Αμαλιάδας
 
***  Τιμωρία μιας αγωνιστικής και πρόστιμο στον ΟΣΦΠ   Από την Ευρωλίγκα...
Η πειθαρχική επιτροπή της Euroleague τιμώρησε τον Ολυμπιακό με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 15.000 ευρώ, για τα καπνογόνα που άναψαν οι φίλαθλοί του στο ΣΕΦ στον 5ο αγώνα των πλέι οφ με την Αναντολού Έφες.
Ακόμα, η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ καλείται να πληρώσει και 17.500 χιλιάδες ευρώ για την είσοδο των οπαδών της στο αγωνιστικό χώρο μετά την λήξη του αγώνα.
Για τον ίδιο αγώνα, ο προπονητής της τουρκικής ομάδας, Βέλιμιρ Περάσοβιτς, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 3.000 χιλιάδων ευρώ για ασεβή συμπεριφορά προς τους διαιτητές.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στον Βόλο  Στον τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στον Βόλο
Παρέμβαση της εισαγγελίας του Βόλου προκάλεσαν τα σοβαρά επεισόδια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την λήξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο.
Η εισαγγελέας Βόλου, Ιωάννα Καντά, διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί το τι ακριβώς συνέβη, τι έφταιξε και πώς εξελίχθηκαν τα δραματικά εκείνα γεγονότα, με τις απίστευτης βίας σκηνές που τηλεοπτικά έκαναν τον γύρο του κόσμου, δείχνοντας οπαδούς των δύο ομάδων να συμπλέκονται, να μαχαιρώνονται, να καταστρέφουν, να καίνε περιουσίες και πολλοί να νοσηλεύονται στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο του Βόλου.
Στην προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε, συμπεριλαμβάνονται και τα όσα συνέβησαν με συμπλοκές και τραυματισμούς και στο κέντρο του Βόλου. Για την συγκέντρωση των στοιχείων, η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου που διενεργεί και τη σχετική προανάκριση, χρησιμοποιεί βιντεολήψεις και φωτογραφίες που έχουν περιέλθει στην κατοχή της.
Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, οι ταυτοποιήσεις και οι παραπομπές σε δίκη οπαδών των δύο ομάδων, φθάνουν συνολικά τις οκτώ - μεταξύ αυτών και ένας 33χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ από την Κατερίνη, που ταυτοποιήθηκε και προσήχθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου. Η ταυτοποίησή του έγινε από φωτογραφίες και παραπέμπεται και αυτός, όπως και οι υπόλοιποι, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο.
Ο 33χρονος από την Κατερίνη είναι ιδιωτικός υπάλληλος και αφέθηκε ελεύθερος αφού παραπέμφθηκε σε δικάσιμο. Ο Κατερινιώτης οπαδός του ΠΑΟΚ φέρεται να έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
~ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  :
Τρίτη, 09/05/2017 13:00 EUROSPORT 2
Ισπανία - Κροατία
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων
17:00 EUROSPORT 2
Γαλλία - Σκωτία
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων
21:45 COSMOTE Sport 1
Γιουβέντους - Μονακό
Champions League
 22:30 FOX
San Diego Padres - Texas Rangers
MLB

*** 

~ ~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
 ~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .- 
  ~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .-  
  ~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2 Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .- 
  ~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  15 και 16  Απριλίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/15-16-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Απριλίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-19-2017.html .- 
~* *Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2 Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινότητας  2  στην ενημέρωση : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-19-2017-2.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/news-20-2017.html .- 
  ~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 22  και  23  Απριλίου 2017  :Με  ανασκόπηση στα αθλητικά δρώμενα της εβδομάδας που έφυγε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/22-23-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-24-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  25 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-26-2017.html .-  
 ~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή  30  Απριλίου  2017 :Στο   αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.htm .-
~* 

 ~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*    Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-  

~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .-
 
 ~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   

~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-07-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 06  και 07  Μαΐου  2017  :Αθλητική επισκόπηση-ανασκόπηση αθλητικών εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/06-07-2017.html .-  
  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 08 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-08-2017.html .-   
~*  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 09 Μαΐου  2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-09-2017.html .- 

~*
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5578  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3581   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3595  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.754  βίντεο   .-  

  ~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   


~




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου