ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Δευτέρα 20 Μαρτίου  2017 :
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... `
Όταν εξομολογήται ο άνθρωπος, καθαρίζεται η ψυχή του και γίνεται ως αδάμαντας φωτεινός... Χωρίς την εξομολόγησιν, μετάνοιαν δεν λογίζεται. και χωρίς την μετάνοιαν άνθρωπος δεν σώζεται...

Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
 
  
~ 20 Μαρτίου
Των εν τη μονή αγίου Σάββα αναιρεθέντων οσίων (†796). Μαρτύρων Ακύλα του επάρχου, Αλεξανδρίας και των συν αυτή εν Αμινσώ Επτά γυναικών: Ευφημίας, Ευφρασίας, Θεοδοσίας, Θεοδώρας, Ιουλιανής, Κλαυδίας και Ματρώνης. Λολλίωνος, Εμμανουήλ και Ροδιανού. Νεομάρτυρος Μύρωνος, ράπτου (1), του εξ Ηρακλείου Κρήτης (†1793). Νικήτα Επισκόπου Απολλωνιάδος (2), του ομολογητού.
(1) Ο άγιος Μύρων, καταγόταν από το Μεγάλο Κάστρο ( Ηράκλειο), της Κρήτης. Ο πατέρας του ονομαζόταν Δημήτριος και ήταν ευσεβής, τίμιος και ενάρετος άνθρωπος. Ο άγιος ήταν σεμνός και αγαπούσε την παρθενία και την άσκηση. Το επάγγελμά του ήταν ράπτης και για την ευσυνειδησία του οι Τούρκοι τον εσυκοφάντισαν, ότι δήθεν αποπλάνησε μία Τουρκοπούλα. Στο δικαστήριο ο άγιος απέδειξε τη συκοφαντία και όταν πιέσθηκε να αλλαξοπιστήσει, εκείνος με παρρησία ομολόγησε τη πίστη του. Για το λόγο αυτό καταδικάσθηκε σε θάνατο δι` αγχόνης. Έτσι έλαβε το αμάραντο στεφάνι της δόξης το 1793.
(2) Ο όσιος Νικήτας, έζησε στη φοβερή για τους χριστιανούς περίοδο της Εικονομαχίας. Από νεαρή ηλικία έδειξε τα πολλά χαρίσματά του και τις χριστιανικές του αρετές, οι οποίες και τον οδήγησαν στον επισκοπικό θρόνο της Απολλωνιάδος, πόλης της Βιθυνίας, η οποία υπαγόταν στη Μητρόπολη της Νικομήδειας. Κατά τη διάρκεια της επισκοπικής του διακονίας διακρίθηκε για το πολυσήμαντο κοινωνικό και ποιμαντικό του έργο αλλά και για την μεγάλη του φιλανθρωπική δράση και την αφιλοκέρδειά του. Η δράση αυτή τον οδήγησε σε ρήξη με τους εικονομάχους της περιοχής και όταν ο άγιος πιέσθηκε να αλλάξει την πίστη και το φρόνημά του, εκείνος παρέμεινε ακλόνητος και ακαταμάχητος, και συνέχισε να κηρύττει την αλήθεια του Ευαγγελίου. Για το λόγο αυτό καταδιώχθηκε, εξορίστηκε και υποβλήθηκε σε φρικτές ταλαιπωρίες. Υπέμεινε με θαυμαστή καρτερία όλα τα βασανιστήρια, στο τέλος όμως αρρώστησε βαριά και παρέδωσε την αγία του ψυχή στο Πλάστη και Δημιουργό, ο οποίος εν ημέρα κρίσεως θα του αποδώσει τον στέφανο δικαιοσύνης.  ~ 
Σήμερα 20/03/2017 εορτάζουν:
Άγιοι Αββάδες εν τη μονή του Αγίου Σάββα αναιρεθέντες, των λεγομένων Μαύρων, Άγιος Μύρων ο Νεομάρτυρας από το Ηράκλειο Κρήτης, Όσιος Νικήτας ο Ομολογητής επίσκοπος Απολλωνιάδος
~  Ἦχος δ’. Ὃ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
~  Ὡς τοῦ Σωτῆρος ἁγιόλεκτοι ἄρνες, ἐξωρμημένοι ἐκ χωρῶν διαφόρων, τῇ Ποίμνῃ συνεδράμετε Σάββα τοῦ σοφοῦ· ὅθεν θανατούμενοι, ἀπηνείᾳ βαρβάρων, χαίροντες ἀνήλθετε, πρὸς οὐράνιον μάνδραν, καθάπερ Ὅσιοι καί Ἀθληταί, ἐκδυσωποῦντες, ὑπέρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Αββάδων εν τη μονή του Αγ. Σάββα αναιρεθέντων, των λεγομένων Μαύρων - 20 ΜΑΡΤΙΟΥ: https://youtu.be/fWd6iriK_wo  .-

~
Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσκυνήσεως

Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας
 
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρο....
 
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
~** Τα  δικά μας βίντεο για σήμερα  :
~**Κυρ. Βελόπουλος στα Αποκαλυπτικά 19-03-2017:
https://youtu.be/cm85soayCwg   .-
~**  Λεφτά υπάρχουν για ΣΤΡΥΖΑ-ΑΝΕΛ για συμβούλους  19/03/2017:    https://youtu.be/BGZdITA9Pow  .-


 ~* Η Γερμανία από Κυριάκο Βελόπουλο 20/03/2017:
 https://youtu.be/L3ajm4zZnzw .-
***  Στις 12:29 αρχίζει επισήμως η άνοιξη με την εαρινή Ισημερία 
Το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 12:29 ώρα Ελλάδας θα υπάρξει εαρινή ισημερία. Θα αρχίσει έτσι και επίσημα η 'Ανοιξη του 2017 στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας. Αντίστροφα, στο νότιο ημισφαίριο θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.
Σήμερα Δευτέρα ο Ήλιος θα λάμπει κάθετα πάνω από τον Ισημερινό της Γης και η διάρκεια της μέρας και της νύχτας θα είναι περίπου ίδια.
Για μια ακόμη χρονιά φέτος θα συνεχιστεί η ανεπαίσθητη συρρίκνωση της διάρκειας της Άνοιξης, η οποία θα είναι πιο σύντομη κατά σχεδόν ένα λεπτό της ώρας σε σχέση με πέρυσι. Εδώ και χιλιάδες χρόνια, η Άνοιξη μικραίνει στο βόρειο ημισφαίριο και ό,τι χάνει, το κερδίζει σε διάρκεια το καλοκαίρι.  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έκθεση Food Expo 2017 με Τσίγγανο και Μαντά
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ με τους συνεργάτες του επισκέφθηκαν όλα τα περίπτερα και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με παραγωγούς καθώς και εκπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς των τροφίμων και των ποτών, ενώ συζήτησε με θεσμικούς της αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Μητσοτάκης πέρασε και από το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο οποίο φιλοξενείται και ο δήμος Τριφυλίας με παραγωγούς κι επιχειρήσεις της Τριφυλίας όπου διαπίστωσε την ποιότητα αλλά και την προσπάθεια εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Τριφυλίας, ενώ συζήτησε με τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Τσίγγανο και τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Τριφυλίας, Ανδρέα Μπουγά!
Επίσης, είχε συνομιλία με τους αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου και Περικλή Μαντά.
Μετά την επίσκεψή του στην έκθεση, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με μεγάλη χαρά, επισκέπτομαι, σήμερα, τη σημαντική έκθεση “Food Expo”, όπου παραπάνω από 1.200 Έλληνες παραγωγοί - μεγάλοι, μεσαίοι, μικροί - προβάλλουν τα ιδιαίτερα προϊόντα τους, διεκδικώντας τη θέση που τους αξίζει - που μας αξίζει ως χώρα - στην παγκόσμια διατροφική αγορά.
Η εξωστρέφεια των προϊόντων της ελληνικής γης αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό στοίχημα για τη χώρα.
Η σωστή τυποποίηση και σωστή προβολή των προϊόντων μας είναι αυτή, η οποία θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε θέσεις σε αγορές του εξωτερικού.
Ταυτόχρονα, θα επιτρέψει και στις ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις απασχόλησης.
Για τη Νέα Δημοκρατία, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, αλλά και η στήριξη συνολικά της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών - που είναι η φυσική μετεξέλιξη της πρωτογενούς παραγωγής - αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.
Πόσο μάλλον σε μια εποχή, όπου η μεσογειακή διατροφή, η ελληνική διατροφή, έχει αναγνωριστεί από όλους ως η πιο υγιεινή διατροφή, η οποία μπορεί να προλάβει μια σειρά από ασθένειες.
Συγχαρητήρια και πάλι στους διοργανωτές της “Food Expo”, εύχομαι καλή επιτυχία και εύχομαι του χρόνου με ακόμα περισσότερους εκθέτες».

*** Εντυπωσιακός ο Μαραθώνιος Γαλλόφωνης Ανάγνωσης 
 
Με έναν πραγματικό μαραθώνιο ανάγνωσης γιόρτασε προχθές η Καλαμάτα την Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας, παράλληλα με 30 πόλεις της Ελλάδας. Η εκδήλωση που διοργάνωσε για πρώτη φορά η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με σχολεία και κέντρα ξένων γλωσσών της Μεσσηνίας και την αιγίδα της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης άρχισε στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε στη 1 μετά το μεσημέρι. Από τη σκηνή του αμφιθεάτρου του Πνευματικού Κέντρου πέρασαν περίπου 150 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου από την Καλαμάτα, τη Μεσσήνη, τη Βαλύρα, την Εύα και τη Χώρα, το Μουσικό «έντυσε» τις αναγνώσεις θεατρομουσικά, τον πειρασμό δεν απέφυγαν ενήλικες φίλοι της γαλλικής γλώσσας, ενώ την αρχή είχε κάνει ο  πρόξενος της Γαλλίας στην Καλαμάτα, Αριστείδης Μουτζούρης. Η επιλογή του βιβλίου του Raymond Queneau (Ρεϊμόν Κενώ) Exercices de Style (Ασκήσεις Ύφους) αποδείχθηκε ιδανική, συμβάλλοντας στην εύθυμη και ανάλαφρη ατμόσφαιρα, καθώς όπως διευκρίνισε εξ αρχής προλογίζοντας την εκδήλωση η προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης Νινέτα Σωτηράκη ο μαραθώνιος γαλλόφωνης ανάγνωσης δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά πραγματοποιήθηκε για τη χαρά της συμμετοχής και την προώθηση της αγάπης για τη γαλλική γλώσσα. Η μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία της χθεσινής εκδήλωσης την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες κόσμου έθεσε τις βάσεις για την καθιέρωσή της σε ετήσια βάση, ενώ οι υπεύθυνοι της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας προγραμματίζουν κι άλλες δράσεις σχετικά με τη γαλλική γλώσσα, όπως την δημιουργία τμήματος με γαλλικά και εν γένει ξενόγλωσσα βιβλία, καθώς και μια καλοκαιρινή εκστρατεία που δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη στις λεπτομέρειές της.
  Και Σαίξπηρ για τους αγγλόφιλους…
Κι αν υπάρχουν …παράπονα από το αγγλόφιλο κοινό η Βιβλιοθήκη ετοιμάζει για το Μάιο κάτι πρωτοπόρο για μαθητές, αλλά και οικογένειες. Πιο συγκεκριμένα θα διοργανωθούν έξι θεματικά εργαστήρια (4 και 2 αντίστοιχα) με σκοπό την προσέγγιση των έργων του Σαίξπηρ και με βάση το πρόγραμμα που έχουν ετοιμάσει με πολλή αγάπη η μουσικοπαιδαγωγός Μαίρη Τσουλάκου και η φιλόλογος Αγγλικής Μαρία Χριστάκη. Χ.Ε.

*** Ξεκινά αύριο ο διεθνής διαγωνισμός «Αthena International Olive Oil Competition» στην Costa Navarino 
  Ξεκινά από αύριο στη Μεσσηνία ο 2ος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου «Αthena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC). Θα διεξαχθεί από τις 20 μέχρι 22 Μαρτίου 2017 στο Navarino Dunes στην Costa Navarino με τη συμμετοχή 20 κριτών διεθνούς εμβέλειας από διάφορες χώρες. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Ομάδα Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου, συμμετέχει με τρεις κριτές: την Ιωάννα (Άννα) Μηλιώνη, τη Μαρία Θεοδωρακοπούλου και τον Κώστα Μπουλουλή.
 Τον περασμένο Μάρτιο, στην 1η του διοργάνωση στην Αθήνα, ο διαγωνισμός συγκέντρωσε 256 συμμετοχές από 10 χώρες και απένειμε 118 μετάλλια. Στόχος των διοργανωτών είναι ο διαγωνισμός αυτός να καθιερωθεί διεθνώς και να συμβάλλει στην αναγνωρισιμότητα του ελληνικού ελαιολάδου.
Η Μεσσηνία επιλέχθηκε φέτος από τους οργανωτές ως χώρος τέλεσης του διαγωνισμού επειδή είναι μία από τις σπουδαιότερες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, με το 1/3 περίπου της συνολικής ελληνικής παραγωγής. Επίσης, είναι η πατρίδα της ποικιλίας ελιάς «Κορωνέικη», που θεωρείται μία από τις καλύτερες στον κόσμο, λόγο για τον οποίο η καλλιέργειά της εξαπλώνεται διεθνώς.
Η τέλεση του διαγωνισμού μέσα στον ελαιώνα και λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Παλάτι του Νέστωρα, όπου έχουν βρεθεί σημαντικές αρχαιότητες που αναδεικνύουν τον ελληνικό ελαϊκό πολιτισμό, θα επιτρέψει στους οργανωτές να ενημερώσουν τους κριτές για την ιστορία και την ποιότητα του ελληνικού ελαιολάδου. Όλοι οι κριτές είναι προσωπικότητες διεθνούς κύρους και διαμορφωτές κοινής γνώμης στις πατρίδες τους.
Ο AΤΗIOOC 2017 πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Το Ίδρυμα έχει σκοπό να προωθήσει την αειφόρο αγροτική ανάπτυξη εστιάζοντας στην περιοχή της Μεσσηνίας, υποστηρίζοντας αντίστοιχες δράσεις και πρωτοβουλίες.
Η Ελλάδα είναι μία από τις μεγαλύτερες ελαιοπαραγωγούς χώρες στον κόσμο, και με απόσταση η 1η στην κατά κεφαλήν κατανάλωση. Είναι, επίσης, η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό παραγωγής ελαιολάδου στην κατηγορία «έξτρα παρθένο». Αυτά τα στοιχεία και μόνο δικαιολογούν τη φιλοδοξία να καθιερωθεί στη χώρα μας ένας διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου.
Ωστόσο, εδώ πρέπει να προστεθεί και μία πολιτισμική διάσταση, το γεγονός δηλαδή ότι η χώρα μας είναι ουσιαστικά η πατρίδα του ελαιολάδου, η πρώτη στον κόσμο που εξημέρωσε την ελιά και στη συνέχεια ανέδειξε το ελαιόλαδο σε πολιτισμικό προϊόν.
Η ύπαρξη ενός μεγάλου, έγκυρου, διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου, που θα γίνεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, μόνο οφέλη μπορεί να προσκομίσει στο ελληνικό ελαιόλαδο. Ο διαγωνισμός ονομάζεται «Athena» γιατί φέρει το όνομα της θεάς Αθηνάς που δώρισε στην Αθήνα την ελιά και το όνομά της. Την πρώτη φορά οργανώθηκε στους πρόποδες της Ακρόπολης, φέτος στη Μεσσηνία και στο μέλλον θα «επισκεφθεί» διάφορες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας με σκοπό την ανάδειξή τους διεθνώς.
O ATHIOOC είναι ουσιαστικά ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ελληνικών ελαιολάδων στον κόσμο, γεγονός που έχει τις εξής θετικές επιπτώσεις:
1) Συμβάλλει θεαματικά στην ποιοτική βελτίωση της ελληνικής ελαιοπαραγωγής. Τα ελαιόλαδα που βραβεύονται αποτελούν πρότυπο για όλους τους ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι αποκτούν έτσι συγκεκριμένους ποιοτικούς στόχους. Επιπλέον, η βράβευση ή όχι ενός ελαιολάδου αποτελεί για τον ίδιο τον ελαιοπαραγωγό πολύτιμη ενημέρωση ως προς την ποιοτική κατεύθυνση που έχει επιλέξει να ακολουθήσει.
2) Με την ύπαρξή του και μόνο συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της εικόνας του ελληνικού ελαιολάδου, η φήμη του οποίου απλώνεται και μέσω των βραβευμένων ελληνικών ετικετών, οι δε ξένοι κριτές που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα γίνονται πρεσβευτές των προϊόντων μας.
3) Συμβάλλει ουσιαστικά και άμεσα στην ανάπτυξη των πωλήσεων όλων των βραβευμένων ελαιολάδων στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Ειδικά σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά, η οποία είναι ακόμα σε εμβρυακό στάδιο σε ό,τι αφορά την κατανάλωση premium ελαιολάδων, εκτιμάται πως ο διαγωνισμός θα είναι καθοριστικής σημασίας, όπως συνέβη με τον αντίστοιχο διαγωνισμό οίνων της Θεσσαλονίκης. Ο διαγωνισμός πλαισιώνεται και από άλλες καινοτόμες γαστρονομικές δράσεις με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς premium ελαιολάδων.
Την πρωτοβουλία και την επιμέλεια της οργάνωσης του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου Αthena International Οlive Oil Competition έχει η εταιρεία επικοινωνίας Vinetum, με μεγάλη πείρα στην οργάνωση εκθέσεων, συνεδρίων, διαγωνισμών και άλλων εκδηλώσεων υψηλού κύρους και απαιτήσεων. Πρόεδρος του διαγωνισμού είναι ο Ντίνος Στεργίδης και διευθύντριά του η Μαρία Κατσούλη, διαπιστευμένη γευσιγνώστρια ελαιολάδου και 1η Σομελιέ Ελαιολάδου της Ελλάδος.  Α.Π.

*** Μπαξεβανάκης: «Το μάθημα των θρησκευτικών θα αλλάξει, αν η Εκκλησία θέλει κατηχητικά ας τα κάνει η ίδια» 
Με  ομιλία στο ξενοδοχείο «ΡΕΞ» το βράδυ της Παρασκευής,  έκλεισε ο «μαραθώνιος» της επίσκεψης του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Δημήτρη Μπαξεβανάκη στην Καλαμάτα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Οι αλλαγές στην Παιδεία».  Πριν, τις αναφορές στα ζητήματα Παιδείας ο κ. Μπαξεβανάκης προέβη και σε σχολιασμό της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας…
 «Η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα αλλά ας είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο»
Αναφορικά με το «φλέγον» θέμα του τελευταίου διαστήματος και το κλείσιμο της 2η αξιολόγησης, ο κ. Μπαξεβανάκης τόνισε, ότι άπαντες, πλην του κ. Μητσοτάκη, γνωρίζουν, ότι γι’ αυτή τη μεγάλη καθυστέρηση , ευθύνονται οι παράλογες απαιτήσεις των «θεσμών» , και όχι η ελληνική κυβέρνηση. Πρόσθεσε δε, ότι η ελληνική Κυβέρνηση τήρησε με το παραπάνω και με κόστος, την «υπογραφή» της, στην εκβιαστική συμφωνία του Αυγούστου του ’15, καλώντας και τους «θεσμούς» να πράξουν το ίδιο. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση οι έλληνες πολίτες δεν θα πληρώσουν τα «σπασμένα» της κόντρας μεταξύ των θεσμών. Εξέφρασε,δε, την αισιοδοξία του ότι η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα και με τον καλύτερο τρόπο για τους πολίτες, ωστόσο συμπλήρωσε ότι χωρίς να εννοεί κάτι και να κινδυνολογεί , καλό θα είναι να είμαστε πάντα έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο…
 «Για πρώτη φορά τα τελευταία 6 χρόνια αυξήθηκαν οι δαπάνες στην παιδεία»
Εισερχόμενος στα θέματα παιδείας, που αποτελούσαν και το κεντρικό θέμα συζήτησης της εκδήλωσης, ο κ. Μπαξεβανάκης σημείωσε, ότι οι δεσμεύσεις της ελληνικής πολιτείας απέναντι στους «θεσμούς» είναι αναπόφευκτο να επηρεάζουν και τον τομέα της παιδείας, ωστόσο πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 6 χρόνια αυξήθηκαν οι δαπάνες στο χώρο της Παιδείας κατά 5%. Επίσης, εξήρε το ανθρώπινο επιστημονικό προσωπικό της χώρας μας που αναγνωρίζεται διεθνώς, λέγοντας πως ήρθε η ώρα να το αξιοποιήσουμε και όχι να το αφήσουμε να φεύγει από τη χώρα. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι το 2017 τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα και για το χώρο της παιδείας.  Πάνω σ’ αυτό σημείωσε ότι τα δυο χρόνια που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία τα πήγε πολύ καλύτερα απ’ ότι όλοι περίμεναν και «κόντρα» στους πάντες, κατάφερε να επιστρέψει και ένα μικρό μέρος στον ελληνικό λαό. Έτσι ευελπιστεί ότι το 2017 η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να δώσει ακόμα περισσότερα και σε περισσότερες κοινωνικές ομάδες. Σχετικά με τις αλλαγές που δρομολογούνται στο χώρο της παιδείας, ο κ. Υφυπουργός τόνισε ότι το πιο εύκολο για κάθε «ηγεσία» στο χώρο της παιδείας , θα ήταν να μην κάνει καμία αλλαγή και να αφήσει το «τέλμα» να συνεχίζεται… Σκοπός όμως της δικής τους διακυβέρνησης δεν είναι αυτός αλλά να αλλάξουν «ρότα» στην παιδεία. Εξέφρασε δε, την απογοήτευση του, που η προτεινόμενη «θεματική εβδομάδα»  στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αντιμετωπίστηκε με επιθετικότητα ακόμα και από «προοδευτικούς» χώρους. Παρ’ όλες τις αντιδράσεις ο κ. Μπαξεβανάκης ξεκαθάρισε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έχει σκοπό να προχωρήσει σε «τομές» στο χώρο της παιδείας με κύριο γνώμονα να αλλάξει κατεύθυνση η λογική της απομνημόνευσης που κυριαρχεί και να δημιουργήσουν παιδιά όχι «ρομπότ» αλλά με κριτική σκέψη. Όλο αυτό θα είναι προς όφελος της παιδείας, προς όφελος του μέλλοντος της χώρας μας, συμπλήρωσε ο υφυπουργός. Να σημειωθεί επίσης ότι εξήρε και τις προσπάθειες, ειδικά για τις αλλαγές στο χώρο της Α/βάθμιας εκπαίδευσης του πρώην Υπουργού κ. Φίλη.
  «Αυτή η διαολεμένη παρένθεση θα αργήσει πολύ να κλείσει όσο και να προσπαθούν κάποιοι “φίλοι”»
Κλείνοντας την τοποθέτηση του οκ. υφυπουργός, έστειλε και το δικό του μήνυμα προς πρώην συντρόφους, φίλους και άσπονδους εχθρούς… με αρκετούς από τους οποίους άλλωστε νωρίτερα βρέθηκε και σε αντιπαράθεση στο κτίριο της Περιφέρειας. Απευθυνόμενος προς όλους αυτούς, ο υφυπουργός τόνισε ότι υπερβάλλουν πολλές φορές στα επιχειρήματα τους, και αν «ό μη γένοιτο» γίνει πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης τότε οι ίδιοι θα αναπολούν πρώτοι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούσε να κάνει πέντε σωστά πράγματα στο χώρο της Παιδείας. Ωστόσο, ο κ. Μπαξεβανάκης τόνισε, ότι ο κόσμος έχει κριτήριο , δεν επηρεάζεται και δε θα χρειαστεί να φθάσουμε σ’ αυτό το σημείο. «Αυτή η διαολεμένη παρένθεση δεν θα κλείσει σύντομα όσο και να προσπαθούν κάποιοι φίλοι μας» έκλεισε λέγοντας.
  «Το μάθημα των θρησκευτικών θα αλλάξει… αν η εκκλησία θέλει κατηχητικά ας τα κάνει η ίδια»
Μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Μπαξεβανάκη ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις προς τον κ. υφυπουργό, τις οποίες και απάντησε για αρκετή ώρα και παρά την κούραση από το  «βαρύ φορτίο» του προγράμματος της επισκέψεως του στην Καλαμάτα.  Η ερώτηση που συγκέντρωσε τα περισσότερα «βλέμματα» ήρθε από την δημοτική σύμβουλο και αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μαρία Βεργινάδη προς τον κ. υπουργό. Η κα Βεργινάδη αναρωτήθηκε με βάση και τον πρόσφατο «ντόρο» με το τροχαίο ατύχημα έξω από τη Λαμία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, αν ήρθε η ώρα να αντικατασταθούν ώρες από μαθήματα, όπως τα θρησκευτικά, με μαθήματα για την οδηγική εκπαίδευση και συμπεριφορά ή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Πρόσθεσε δε, ότι μόνο μια αριστερή κυβέρνηση  μπορεί να προχωρήσει σε τέτοιες αλλαγές, ζητώντας την άποψη του υφυπουργού. Απαντώντας στη Μαρία Βεργινάδη ο κ. Μπαξεβανάκης ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για δυο διαφορετικά θέματα που δεν πρέπει να συγχέοντα. Έκανε γνωστό ότι ήδη και με επιτροπή στη Βουλή η κυβέρνηση μελετά την πιθανότητα μαθημάτων οδηγικής συμπεριφοράς στο σχολείο. Σχετικά με το θέμα των θρησκευτικών ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το μάθημα με τον τρόπο που διεξάγεται σήμερα… «Αν η εκκλησία θέλει κατηχητικά, ας τα κάνει η ίδια» τόνισε. Σημείωσε όμως, ότι ο διάλογος με την ηγεσία της Εκκλησίας και το Υπουργείο Παιδείας διεξάγεται σε πολύ καλά πλαίσιο. Ξεκαθάρισε όμως, ότι μόνο το κράτος αποφασίζει για το τι μαθήματα θα διδάσκονται στο σχολείο και με ποιον τρόπο και αυτό πρέπει να καταστεί σαφές και στην ηγεσία της Εκκλησίας.
Λίγο πριν το τέλος της συζήτησης ο υφυπουργός απάντησε και σε ερώτηση του επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας Μανώλη Μάκαρη σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη δημιουργία «Αγροτικών Λυκείων». Ο κ. Μπαξεβανάκης σημείωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας η δημιουργία ξεχωριστών και διαφορετικών σχολείων, αλλά η ένταξη όλων αυτών στα τεχνικά λύκεια.
Του Κώστα Γαζούλη 

*** Θέμα ξανά για τον τοπικό αστυνόμο, πάλι χωρίς ψηφοφορία στο Δ.Σ.Τριφυλίας 
Το θέμα του τοπικού αστυνόμου για τα Φιλιατρά έθεσε προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, το απόγευμα της Παρασκευής, η επικεφαλής της Ρ.Α.ΚΙ., Ιωάννα Μαραβελή, ζητώντας να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για το εάν δέχεται το Σώμα να παραχωρήσει δημοτικό χώρο για την εγκατάσταση του τοπικού αστυνόμου Φιλιατρών, αλλά για ακόμα μία φορά (σ.σ. είχε συμβεί και σε προηγούμενη συνεδρίαση που είχε θέσει το θέμα ο Γιώργος Ασημακόπουλος) ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας δεν προχώρησαν σε ψηφοφορία. Θέτοντας το θέμα η κα Μαραβελή είπε ότι, «Δε θέλω να πάω πίσω και ν’ αναφερθώ σε νόμους, νομοσχέδια και σε πολιτικές γιατί τότε θα πρέπει ν’ αναφερθώ και να μιλήσω για το πότε ακούστηκε ο θεσμός του αστυνομικού πόλεως, πότε μιλήσαμε για κατάργηση αστυνομικών τμημάτων και όχι συγχώνευση, για πόσες οργανικές θέσεις μιλούσαμε και για πόσες οργανικές θέσεις μιλάμε. Δεν ήρθα εδώ να κάνουμε πολιτική σύγκρουση…», σημείωσε η κα Μαραβελή και αναφέρθηκε στη Λευκίμη στην οποία κατ’ εξαίρεση έμεινε το αστυνομικό τμήμα επειδή εκεί δραστηριοποιήθηκε και κινητοποιήθηκε μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα θεσμικών εκπροσώπων του δήμου, της Περιφέρειας, φορέων, με όλους τους βουλευτές και τα κατάφεραν!
Σε αντίθεση, όπως είπε, με αυτό που έγινε στο δήμο Τριφυλίας που η δημοτική Αρχή περιορίστηκε σε δημοτικούς συμβούλους των Φιλιατρών και πήγαν να συναντήσουν το γενικό γραμματέα και οι βουλευτές, καλά – καλά, δεν το ήξεραν! Ακολούθως αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του τοπικού αστυνόμου και τόνισε πως, «σκέφτομαι λοιπόν, αν πρέπει, αυτό το δικαίωμα που μας δίνει ο νόμος, αυτή τη δυνατότητα που δίνει στους κατοίκους των Φιλιατρών, να μην την εκμεταλλευτούμε! Μου δείχνει λίγο μια στάση τιμωρητική» και θύμισε τις ρητές δεσμεύσεις του γενικού γραμματέα και των βουλευτών για το θεσμό.
Επεσήμανε, δε, πως «δεν κατάλαβα, γιατι δεν ήμουν σε αυτή τη θέση, την προηγούμενη φορά, γιατί δεν πήγαμε σε ονομαστική ψηφοφορία. Εγώ είμαι σίγουρη ότι και θα λειτουργήσει το νομοσχέδιο αλλά είμαι και σίγουρη ότι θα τηρήσουν το λόγο τους σε οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί. Αφού εσείς είστε σίγουροι ότι δε θα λειτουργήσει ο νόμος, ας πάμε σε μια ονομαστική ψηφοφορία κι ας εκτεθώ εγώ στο κάτω κάτω! Εγώ θα βγω λάθος. Θα ’χω ψηφίσει υπέρ (σ.σ. στον τοπικό αστυνόμο), θα εκτεθώ εγώ!». Απαντώντας ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, τόνισε πως, «το θέμα αυτό το έχουμε εξαντλήσει κατά κόρον, μέσα σ’ αυτή την αίθουσα…» και επεσήμανε ότι, «παίχτηκε πάρα πολύ τρόμος σε όλη αυτή τη διαδικασία αν για όλα φταίει ο δήμαρχος ή δε φταίει ο δήμαρχος. Κάποιοι άνθρωποι απ’ το χώρο σας χωρίς να θέλουνε να πάρουνε ποτέ μετά παρρησίας την ευθύνη, μια θυμόντουσαν την παλιότερη κυβέρνηση, μία θυμόντουσαν τον παλιότερο υπουργό, μία θυμόντουσαν το δήμαρχο ότι φταίει, μία ότι φταίει ο ένας, μία ότι δε φταίει ο άλλος. Αυτό το οποίο είναι κοινός λόγος και κοινή ομολογία είναι φταίει αυτός που βάνει την τελική υπογραφή. Τελείωσε. Κοιτάξτε, εμείς είπαμε το εξής, διαβουλευόμενοι με όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τα τοπικά συμβούλια των περιοχών και ιδίως αυτών που ουσιαστικά πλήττονται περισσότερο, που είναι οι πόλις των Φιλιατρών και το δημοτικό διαμέρισμα των Φιλιατρών, όπως και της κοινότητας του Κοπανακίου.
Εγώ απορώ, κυρία Μαραβελή, γιατί τον αστυνόμο πόλεως δεν τον τοποθετείται  και στο Κοπανάκι. Και τον τοποθετείται μόνο στα Φιλιατρά. Δηλαδή, αν είναι τόσο ωφέλιμος γιατί δεν τον δίνεται και στους άλλους κατοίκους. Εμείς και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η εισήγηση που έχω κάνει σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο και λείπατε και καλό είναι να σας το κοινοποιήσω να το ξέρετε κι εσείς, είναι το εξής. Εμείς, αυτή τη μεταρρύθμιση δεν μπορούμε να τη δεχτούμε. Πόλεις με ειδικούς χαρακτήρες, όπως είναι η πόλις των Φιλιατρών, αλλά βεβαίως και το Κοπανάκι, με αυτή την πληθυσμιακή αναλογία, με αυτές τις δυνατότητες, με αυτό το μέγεθος, δεν είναι δυνατόν να μείνουνε χωρίς αστυνομικά τμήματα. Το είπαμε, το διαλαλήσαμε, διαδηλώσεις κάναμε, μας γελάσανε, μας περιπαίξανε, μας ειρωνευτήκανε. Εμείς αυτά τα κάναμε. Την ευθύνη της μεταρρύθμισης δεν την έχει ο δήμος.
Δεν είναι δικιά μας υπόθεση το πώς θα υλοποιήσει ο μεταρρυθμιστής τη μεταρρύθμισή του. Αν νομίζει, ο μεταρρυθμιστής, ότι πρέπει να βάλει αστυνόμο πόλεως, ας τον βάλει. Αυτό το οποίο έχουμε πάρει απόφαση σ’ αυτό το δημοτικό συμβούλιο και μπορούμε να κάνουμε όσες ονομαστικές ψηφοφορίες θέλετε, είναι ότι αυτό το δημοτικό συμβούλιο υπογραφή αποδοχής και συναίνεσης αυτής της μεταρρύθμισης δεν πρόκειται να τη δώσει. Εάν ο μεταρρυθμιστής, ο υπουργός, η κυβέρνηση, θέλει να εφαρμόσει τη μεταρρύθμιση με τον τοπικό αστυνόμο, να τον φέρει. Εμείς υπογραφή δεν βάνουμε.
Αν κόπτεστε να βάλουμε εμείς την υπογραφή, σας λέω ότι όσο και να πιεστούμε δεν πρόκειται να την βάλουμε». Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Έργα για αποκατάσταση ζημιών προκήρυξε ο Δήμος Δυτικής Μάνης 
Ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου: «Έργα πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών από θεομηνίες», με προϋπολογισμό 223.000 ευρώ, προκήρυξε ο Δήμος Δυτικής Μάνης.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 10 το πρωί στα γραφεία της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, στην οδό Αθηνών, στην αίθουσα συνεδριάσεων συλλογικών οργάνων και  δημοπρασιών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού από το Δημαρχείο του Δήμου Δυτικής Μάνης, στην Καρδαμύλη, μέχρι την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα του διαγωνισμού, δηλαδή στις 24 Απριλίου. Το δε έντυπο οικονομικής προσφοράς, διατίθεται στο Δήμο μετά από αίτηση μέχρι και τις 20 Απριλίου.
  Έργα
Το έργο προβλέπει την εκτέλεση εργασιών σε διάφορα σημεία του αγροτικού και δημοτικού οδικού δικτύου του Δήμου Δυτικής Μάνης.
Ειδικότερα, από την τεχνική μελέτη, προβλέπονται οι εξής παρεμβάσεις:
- Εργασίες τσιμεντόστρωσης σε διάφορα σημεία του αγροτικού και δημοτικού οδικού δικτύου του Δήμου Δυτικής Μάνης με σκοπό τόσο την πρόληψη, όσο και την αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες.
- Υποβιβασμό της στάθμης του οδοστρώματος σε τμήμα της κεντρικής δημοτικής οδού του οικισμού της Στούπας στο Νεοχώρι (έξω από την οικία Ραπτέα Γιάννη), προκειμένου να γίνεται η απορροή των όμβριων υδάτων ελεύθερα. Σήμερα τα όμβρια ύδατα λιμνάζουν στο συγκεκριμένο σημείο  καθιστώντας το δρόμο αδιάβατο, σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης.
  Σε 6 μήνες
- Ανακατασκευή και επισκευή πέτρινης μάντρας στον οικισμό Πηγή στην Πλάτσα, η οποία κατέρρευσε από την έντονη βροχόπτωση που έπληξε τον Δήμο Δυτικής Μάνης πέρυσι τον Σεπτέμβριο.
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου έχει ορισθεί στους 6 μήνες, από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών κατά 180.000 ευρώ και από τη ΣΑΤΑ κατά 23.000 ευρώ.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Προμελετημένη η τραγωδία στη Μεσσήνη 
Μέρες ή και μήνες, φαίνεται πως είχε καρφωθεί στο θολωμένο μυαλό του 59χρονου να προβεί σε αυτή την απερίγραπτη πράξη, να εκτελέσει την 10χρονη κόρη του και μετά να αυτοκτονήσει.
Η τελευταία πράξη του οικογενειακού αυτού δράματος θα γραφτεί τη Δευτέρα με την κηδεία του 10χρονου κοριτσιού που θα γίνει στην Καλογερόραχη, περιοχή καταγωγής της μητέρας της.
Χθες το απόγευμα έγινε και η κηδεία του 59χρονου στη Μεσσήνη.
  Το σχεδίαζε
Όλα τα στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος και τις μαρτυρίες που έχουν συλλεχθεί, οδηγούν τις αρχές στο συμπέρασμα ότι ο 59χρονος είχε σχεδιάσει την πράξη του και δεν ήταν απόφαση της στιγμής.
Φαίνεται, ότι με τον τρόπο του και την συμπεριφορά του, αλλά και από υπονοούμενα που άφηνε τον τελευταίο καιρό με όποιον μιλούσε, «αποκάλυπτε» τις αποφάσεις και τα τραγικά σχέδιά του. Το κακό είναι ότι κανείς από τον περίγυρό του, δεν το κατάλαβε…
 Ιατροδικαστής
Χθες ολοκληρώθηκε από τον ιατροδικαστή κ. Νίκο Κωτακίδη, η νεκροψία – νεκροτομή και επιβεβαίωσε όλα όσα εξ αρχής αναφέρθηκαν στα ρεπορτάζ του «Θ». Το παιδί πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον ίδιο του τον πατέρα και ενώ ακόμα κοιμόταν. Δεν πρόλαβε καν να ξυπνήσει και να αντιδράσει και γι’ αυτό βρέθηκε σε εμβρυακή στάση στο κρεβάτι του. Η βολή ήταν εξ επαφής και δεν υπήρξε καμία διασπορά από τα σκάγια.
Αμέσως, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα από την πρώτη βολή, ο 59χρονος έστρεψε το δίκαννο κάτω από το λαιμό και έδωσε τέλος στη ζωή του, ακριβώς δίπλα από το άψυχο κορμάκι του παιδιού του.
Της Βίκυς Βετουλάκη

*** ΤΡΟΜΟΣ ! Περιμένουν μεγάλο ΣΕΙΣΜΟ στην ΕΛΛΑΔΑ ! Δείτε πού...

~  Ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης ήταν απόλυτα ξεκάθαρος. Δύο περιοχές της Ελλάδας παρουσιάζουν αυξημένες πιθανότητες να γίνουν εστίες ισχυρών σεισμών.
Όπως εξήγησε ο καθηγητής, η χώρα ολόκληρη βρίσκεται ουσιαστικά σε μια μέγγενη που σχηματίζουν απ' τη μια το ρήγμα της Ανατολίας και απ' την άλλη η αφρικανική πλάκα.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, η χώρα ολόκληρη βρίσκεται ουσιαστικά σε μια μέγγενη που σχηματίζουν απ' τη μια το ρήγμα της Ανατολίας και απ' την άλλη η αφρικανική πλάκα. Ο σεισμός στέλνει μηνύματα πριν εκδηλωθεί, είπε ο καθηγητής, λέγοντας παράλληλα ότι οι ενδείξεις έχουν εντοπιστεί σε δυο περιοχές της Ελλάδας για τις οποίες οι αρμόδιοι έχουν ενημερωθεί.

*** 'ΠΡΟΔΟΣΙΑ' του ΝΑΤΟ ! 'ΈΣΒΗΣΑΝ' τη ΛΗΜΝΟ!Αποχώρησε η ΕΛΛΑΔΑ...

~  Νέα προδοσία κατά της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, ύστερα μάλιστα από απαίτηση της Τουρκίας.
Όπως υποστηρίζει το militaire σήμερα ήταν προγραμματισμένη ΝΑΤΟϊκή άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου, στο Αιγαίο.
Στα σενάρια της άσκησης υπήρχε η Λήμνος. Ναι μεν πέρυσι η άσκηση είχε γίνει κανονικά, με τη Λήμνο εντός σεναρίου ωστόσο φέτος η Τουρκία, μέσω του επιτελάρχη της που υπηρετεί στο Ράμσταϊν της Γερμανίας, απαίτησε να εξαιρεθεί η Λήμνος από την άσκηση.
Το ΝΑΤΟ ενημέρωσε την Αθήνα αργοπορημένα. Παρόλα αυτά από το ΓΕΕΘΑ έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και διαμαρτυρίες. Το ΝΑΤΟ δεν άλλαξε άποψη και η Ελλάδα αποσύρθηκε από την άσκηση.

*** ΤΙΝΑΞΕ την τηλεθέαση ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ !  Άφωνο το πάνελ της εκπομπής...

~  Μία μόνο λέξη μπορεί να περιγράψει την παρουσία του Κυριάκου Βελόπουλου στην εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ» του Μένιου Φουρθιώτη, στο καναλι Ε: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ.
Το μεσημέρι της Κυριακής 19/3 είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ σε μια εμφάνιση διαφορετική εμφάνιση απ’ότι τον έχουμε συνηθίσει. Για λίγο άφησε στην άκρη το πολιτικό του προφίλ και σχολίασε με τον δικό του τρόπο όχι μόνο το τηλεοπτικό τοπίο και τα πρόσωπα που το απαρτίζουν, αλλά και τον σάλο που έχει ξεσπάσει με τους δεκάδες συμβούλους που έχει στο πλάι του κάθε υπουργός και τους πληρώνει ο Έλληνας πολίτης.
Αναφερόμενος στο θέμα και στη λογική της κυβέρνησης, υπογραμμίζει ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί με τη λογική των επόμενων εκλογών. Ήταν ένα κόμμα που είχε πάρει 4%, έφτασε στο 35% και φτιάχνει ‘κομματικό στρατό’, ‘γενιτσάρους’ του κόμματος. […] Οι περισσότεροι που το καταγγέλλουν σήμερα το έκαναν και αυτοί ως βουλευτές και υπουργοί.  Για παράδειγμα, όλοι οι υπουργοί στα υπουργεία τους έχουν 40 συμβούλους».
Ωστόσο, ο κος Βελόπουλος τονίζει μια σημαντική διαφορά: «Δεν θα με πείραζε να είχαν και 200 συμβούλους, αρκεί να μην υπήρχε φτώχεια, πείνα, ένδεια. Να μην έψαχναν στα σκουπίδια οι Έλληνες για να επιβιώσουν.
Να αναρτήσουν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και να μας ενημερώσουν τι προσόντα έχουν αυτοί οι σύμβουλοι. Αλλά, θα σας πω εγώ τι κάνουν. ‘Έχουν μια ομάδα στο twitter και βρίζουν εμένα, τον κο Φουρθιώτη, την κα Τσόλκα. Έχουν άλλους στο facebook που κάνουν την ίδια δουλειά. Αυτό είναι το άσχημο της Ελλάδος και το ίδιο έκανε και η ΝΔ, μάλιστα το είχα καταγγείλει στη Βουλή».
Όπως σημειώνει ο κος Βελόπουλος, ο κάθε υπουργός βάζει δίπλα του «συγγενείς και φίλους» και όχι «άτομα που μπορούν να παράγουν. Έτσι λειτουργούν οι υπουργοί στην Ελλάδα από το 1974».
Αξιοσημείωτο είναι ότι «το 70% των συμβούλων των υπουργών δεν θα τους παίρνατε ούτε σαν κλητήρες στην τηλεόραση, γιατί είναι κολλητοί του συστήματος» και έδωσε το παράδειγμα του Νίκου Καρανίκα.
Μεγάλη αναταραχή έχει προκαλέσει η είδηση ότι δημοσιογράφος της ΕΡΤ υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από συνάδελφο της. Η εκπομπή παρουσίασε το σχετικό ρεπορτάζ και ο κος Βελόπουλος ρωτήθηκε να πει τη γνώμη του:
«Δυστυχώς αυτό συμβαίνει σε πολλές εργασίες. Όταν η ανεργία καλπάζει, κοπέλες που είναι όμορφες 'πιέζονται' σε διάφορους χώρους από τους ισχυρούς. Είναι κάτι που υπάρχει και οξύνεται μέρα με τη μέρα. Όταν δεν υπάρχει δουλειά, θα υποδυθούν έναν ρόλο οι κοπέλες για να έχουν δουλειά. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να παταχθούν και η πολιτεία πρέπει να βρει ένα θεσμικό πλαίσιο ο ανίσχυρος να μην υποτάσσεται στη σεξουαλική βουλιμία του ισχυρού.
Όσον αφορά την ΕΡΤ, με ενόχλησε γιατί έδειξε ότι έχει χαμηλά αντανακλαστικά. Περίμενε να ‘σκάσει’ το γεγονός για να βγάλει ανακοίνωση, ενώ θα έπρεπε να το ψάξει περισσότερο».
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ δεν δίστασε να αναφερθεί στον Δήμο Βερύκιο, χαρακτηρίζοντας τον «άνθρωπο του προέδρου» αλλά και στην Σταματίνα Τσιμτσιλή, την Ελένη Μενεγάκη και την πορεία της εκπομπής της λόγω «telemarketing» και επεσήμανε ότι η γνωστή παρουσιάστρια ακόμα δεν είναι η ώρα της να αποχωρήσει από την τηλεόραση. Από τα σχόλια του δεν έλειψε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, η οποία «δεν στροφάρει τηλεοπτικά» αλλά και ο Νίκος Μουτσινάς, που λόγω «υπερέκθεσης στην τηλεόραση, έχει ΄καεί’. Μπορεί να δώσει πολλά ακόμα».

*** ΒΟΜΒΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ !' 'Οι πανελλαδικές ΔΕΝ είναι αξιόπιστες'' ...

~   «Οι πανελλαδικές είναι αδιάβλητες αλλά όχι αξιόπιστες» είπε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
Συνέχισε δε λέγοντας:«ξοδεύεται 1 δισ. ευρώ και το 75% των υποψηφίων δεν εισάγεται εκεί που θέλει. Είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι ένα τέτοιο σύστημα εισαγωγής είναι αξιόπιστο;»
Όταν δε ρωτήθηκε για τις αλλαγές στα βιβλία της Ιστορίας και των θρησκευτικών ο κ. Γαβρόγλου απάντησε:
«Υπάρχει διεθνώς και στη χώρα μας μια γόνιμη συζήτηση για τις μεθόδους διδασκαλίας της Ιστορίας» .
Επιπρόσθετα υπογράμμισε πως την επόμενη σχολική χρονιά οι μαθητές θα παραλάβουν τον «φάκελο μαθητή στα θρησκευτικά» που στην ουσία θα περιλαμβάνει 80% κείμενα από την Αγία Γραφή και 20% κείμενα γενικού θρησκειολογικού περιεχομένου.

*** ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ η ΤΟΥΡΚΙΑ ! Ετοιμάζει 'ΜΥΣΤΙΚΟ' ΣΤΡΑΤΟ ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ...

~ Παράκρουση έχει πάθει ο Πρόεδρος Ερντογάν  που βλέπει παντού εχθρούς που θέλουν να τον ανατρέψουν. Η παράρκουση αυτή εκφράζεται με νέο κύμα διώξεων στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με στόχο το 'ξήλωμα' 90,000 στρατιωτικών.
Βίντεο  : Protesters Seek Death Penalty For Turkish Soldiers  , https://youtu.be/hjSOx_0cTn0  .-
~ Όπως αναφέρει η εφημερίδα Cumhuriyet στην ιστοσελίδα της τουλάχιστον 90.000 στρατιωτικοί πρόκειται να ερευνηθούν εάν έχουν σχέσεις με το FETO την τρομοκρατική οργάνωση, όπως ονομάζει το τουρκικό καθεστώς η οποία διευθύνεται από τον αυτοεξόριστο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.
Οι στρατιωτικοί αυτοί θα συμπληρώσουν τους 23000 που έχουν ήδη εκδιωχθεί από το στράτευμα, μετά τις 15 Ιουλίου και το αποτυχημένο πραξικόπημα. Ο τούρκος υπουργός Άμυνας Fikri Işık δήλωσε πως το κυβερνόν κόμμα ΑΚΡ έχει αποτάξει συνολικά 22.920 στρατιωτικούς  (6.511 αξιωματικούς και 16.409 χαμηλότερων βαθμών) μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.
Το κενό αυτό θα καλυφθεί με πρόσληψη 30,000 νέων προσώπων που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα αποτελέσουν το νέο 'μυστικό' στρατό του Ερντογάν.

*** ΣΗΜΕΡΑ στις 12, 29 το ΜΕΣΗΜΕΡΙ! Η αλλαγή που όλοι περιμέναμε ...

~   Σήμερα το μεσημέρι στις 12,29 ώρα Ελλάδας θα λάβει χώρα η εαρινή ισημερία. Αρχίζει λοιπόν και επισήμως η Άνοιξη του 2017 στο βόρειο Ημισφαίριο, ενώ αντιστρόφως θα ξεκινήσει το Φθινόπωρο για το νότιο.
Σήμερα Δευτέρα ο Ήλιος θα λάμπει κάθετα πάνω από τον Ισημερινό της Γης και η διάρκεια της μέρας και της νύχτας θα είναι περίπου ίδια.
Τέλος και  φέτος θα συνεχιστεί η ανεπαίσθητη συρρίκνωση της διάρκειας της ‘Άνοιξης, η οποία θα είναι πιο σύντομη κατά σχεδόν ένα λεπτό της ώρας σε σχέση με πέρυσι. Εδώ και χιλιάδες χρόνια, η ‘Άνοιξη μικραίνει στο βόρειο ημισφαίριο και ό,τι χάνει, το κερδίζει σε διάρκεια το καλοκαίρι.

*** ΔΑΓΚΩΣΕ η ΝΤΟΡΑ!  Όλοι ψάχνουν τον 'πατέρα' του ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟΥ...

~  Δηκτική απάντηση έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στον Πάνο Καμμένο, για το άρθρο που έγραψε χθες στην Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (το άρθρο του ΕΔΩ) και ήταν ευρεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και την έλλειψη 'Καραμανλισμού'.
«Δεν απαντώ στον κ. Καμμένο γιατί του απάντησε ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέως, ο βουλευτής Σερρών, ο οποίος είναι σίγουρα ένας γνήσιος εκφραστής του "καραμανλισμού"» επεσήμανε η κ. Μπακογιάννη.
«Την απάντησή του ο κ. Καμμένος την πήρε, ότι τον πονάει και τον ενοχλεί τον κ. Καμμένο διότι έστησε πάνω στην καπηλεία και τις δικές του εκδοχές του οποιουδήποτε καραμανλισμού μια ολόκληρη λογική. Λυπάμαι για αυτόν» πρόσθεσε η βουλευτής της ΝΔ.
Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντησή της με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, επισημαίνοντας ότι συναντά τον κ. Καραμανλή κάθε δύο μήνες.

***  ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ!  Δείτε σε ΒΙΝΤΕΟ πώς ληστεύουν τα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ μας... (ΒΙΝΤΕΟ)

~   Άλλος ένα καταστηματάρχης έπεσε θύμα κλοπής στην Κόρινθο.
Ο κλέφτης άνετος έσπασε τη τζαμαρία μαγαζιού  στα Κρητικά Αρχαίας Κορίνθου πέφτοντας επάνω της με αυτοκίνητο και σαν κύριος έκλεψε την ταμειακή και έφυγε με το ίδιο όχημα.
Βίντεο  : αυτοκινητο  ,  https://youtu.be/O9YfaDerkf8  .-
~  Το αυτοκίνητο βέβαια ήταν κλεμμένο και αλίμονο στον καταστηματάρχη για τη ζημιά που έπαθε. Το συμβάν έγινε το βράδυ του Σαββάτου στις 2.48 και δεν κράτησε πάνω από ένα λεπτό.
Δείτε καρέ καρε από τις 3 κάμερες του μαγαζιού τον “ταχυδακτυλουργό” σε δράση

*** ΡΑΠΙΣΜΑ στον ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ! «Ξεχάστε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ»...

~ Γραμμή-γραμμή απέρριψε η τρόικα την επιδίωξη της κυβέρνησης να μειώσει κατά 30%-35% τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος βρέθηκε στην «καρδιά» των ελληνικών προτάσεων για τα αντίμετρα στη μείωση του αφορολόγητου και συντάξεων από το 2019.
Οι βασικοί εκπρόσωποι των δανειστών Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν) και Ντέλια Βελκουλέσκου (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) κράτησαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Realnews, σκληρή γραμμή και έφεραν σε δύσκολη θέση την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε ήταν η κοφτή απάντηση που φέρεται να έδωσαν στους Έλληνες υπουργούς: «Ξεχάστε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ»!
Επεσήμαναν, λοιπόν, ότι η ελάφρυνση για τη μικρή και τη μεσαία ακίνητη περιουσία μπορεί να προέλθει μόνο από την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις εμπορικές, στις οποίες έχει δεσμευτεί να προχωρήσει η ελληνική πλευρά μέχρι τον Ιούνιο του 2017.
enikos

***  ΤΕΤΡΑΠΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!  Καταρρέουν τα πάντα...

~  Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και η αβεβαιότητα που δημιουργούν η παράταση των διαπραγματεύσεων, καθώς και οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των δανειστών ανοίγουν σοβαρές πληγές στην οικονομία και απειλούν να τη βυθίσουν στον ένατο χρόνο ύφεσης.
Το πρώτο δίμηνο του 2017, η επιδείνωση της πραγματικής οικονομίας είναι εμφανής και η κρίση χτυπά σε πολλαπλά μέτωπα. Στεγνώνουν τα κρατικά ταμεία, με συνέπεια να έχουν παγώσει οι πληρωμές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.
Υπάρχει άτυπη στάση πληρωμών από νοικοκυριά και επιχειρήσεις προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ στην αγορά επικρατούν συνθήκες ασφυξίας, με 94 εμπορικά καταστήματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο κάθε ημέρα.
Η αβεβαιότητα έχει χτυπήσει την πόρτα των τραπεζών, με αποτέλεσμα να δοκιμάζεται η αντοχή τους -στα μέτωπα των καταθέσεων και των «κόκκινων» δανείων-, και τις εποπτικές Αρχές στη Φρανκφούρτη να προειδοποιούν πως, αν χαθούν κι άλλοι 3 μήνες, ο κίνδυνος μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης, με κούρεμα καταθέσεων, θα είναι ορατός.
enikos

***  ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ στα ΝΗΣΙΑ μας! Ποιος προστατεύει τους νησιώτες μας;.. (BINTEO)

~ Το βίντεο που θα δείτε προκαλεί οργή στους Έλληνες καθώς βλέπουμε πως το ίδιο το κράτος δεν τηρεί την ισονομία όλων αλλά και δεν προασπίζεται τα δικαιώματα των νησιωτών μας.
Όπως θα δείτε στο βίντεο (το βίντεο ΕΔΩ) οι λαθρομετανάστες κάνουν πορεία για να διαμαρτυρηθούν για τα 'καταπατημένα' δικαιώματά τους.
Αν όμως οι Έλληνες βγουν να κάνουν πορεία γι τα δικά τους δικαιώματα που καταπατούνται από τη μαζική είσοδο αλλοδαπών κατηγορούνται για ρατσισμό και ξενοφοβία.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά δηλαδή.

*** ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ το ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ !  Στην Πρώτη Γραμμή...

~   «Η Ελλάδα σχεδιάζει να πραγματοποιήσει στις αρχές Νοεμβρίου, μια διεθνής διάσκεψη για την προστασία των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς .
«Έχουμε δημιουργήσει μια διεθνή διάσκεψη για την προστασία των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή και φέτος, την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, θα οργανωθεί από κοινού με την Αυστρία, την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» , είπε ο κ. Κοτζιάς .
Θυμίζουμε πως τον Οκτώβριο του 2015 με πρωτοβουλία του στην Αθήνα είχε φιλοξενηθεί το διεθνές συνέδριο με θέμα «Θρησκευτικός και πολιτιστικός πλουραλισμός  και ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή».
Τέλος αξίζει να τονιστεί πως κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί  μια συνάντηση με αραβικές χώρες στη Ρόδο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα

*** ΕΚΤΑΚΤΟ ! Σεισμός πριν λίγο στο Αιγαίο...

~ Σεισμός σημειώθηκε στη Λέσβο, βορείως του νησιού και σε εστιακό βάθος 10 χλμ.
Το μέγεθος του σεισμού ήταν 3,7 Βαθμοί της Κλίμακας Ρίχτερ.


*** Oι αποστάσεις εκμηδενίζονται ! Αθήνα-Θεσσαλονίκη πιο κοντά από ΠΟΤΕ...

~  «Η μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων έχει ολοκληρωθεί. Γίνεται μια προσπάθεια. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε τέλος Μαρτίου να έχουν τελειώσει και οι υπολειπόμενες εργασίες για να ολοκληρωθεί επιτέλους το όνειρο που είχαν οι παππούδες μας, οι γονείς μας. Και σήμερα, θα το ζήσουν εμείς και τα παιδιά μας. Πιστεύω ότι είμαστε σε παρά πολύ καλό δρόμο και θα καταφέρουμε τέλος Μαρτίου να ολοκληρωθεί αυτό το έργο δεκαετιών για τη χώρα»,είπε σε δήλωση του ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης,σε επίσκεψή του στο τελευταίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Αθήνας – Θεσσαλονίκης.
Το σημείο θα δοθεί σύντομα στην κυκλοφορία,ενώ αφορά τα 25χλμ από τον Ευαγγελισμό έως και την Σκοτίδα το οποίο έχει πολλάκις χαρακτηριστεί ‘’καρμανιόλα’’.
 Πλέον,μετά την ολοκλήρωση του έργου,η απόσταση Αθήνα-Κατερίνη θα είναι στις τρεις ώρες και τριάντα λεπτά, ενώ η διαδρομή Θεσσαλονίκη-Λάρισα θα πραγματοποιείται σε μόλις μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά, ενώ από Θεσσαλονίκη ως τη Λαμία η απόσταση θα είναι δύο ώρες και σαράντα λεπτά.

***  Άναυδοι οι Αρχαιολόγοι! Ρίχνουν ''ΦΩΣ'' στην εποχή του Ιησού...(ΕΙΚΟΝΕΣ)

~ «Τώρα μπορούμε να περιγράψουμε με μεγάλη ακρίβεια την καθημερινή ζωή εκείνης της εποχής, τις γεννήσεις, τις διατροφικές συνήθειες, τα ταξίδια ακόμη και τις νεκρώσιμες τελετές»,τόνισε ο Gideon Avni, διευθυντής της ισραηλινής σχολής αρχαιολόγων,για τις μοναδικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις που παρουσιάστηκαν την Κυριακή, 19 Μαρτίου, από την ισραηλινή υπηρεσία αρχαιοτήτων.
Οι ανακαλύψεις αυτές κάνουν τους ιστορικούς να κατανοήσουν περισσότερο τη ζωή κατά την εποχή του Ιησού Χριστού.Τα αντικείμενα βρέθηκαν σε περιοχή των Ιεροσολύμων, που όπως αναφέρεται έζησε ο Ιησούς.Μερικά από τα αντικείμενα ήταν αγγεία, κουζινικά, κοσμήματα, αποστακτήρια κρασιού, νεκρικές στήλες με εβραϊκές αφιερώσεις καθώς και καρφιά που χρησίμευσαν σε σταυρώσεις, πολύ διαδεδομένες εκείνη την εποχή ως τιμωρία.
«Κάθε βδομάδα, νέα στοιχεία αποκαλύπτονται και μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε καλύτερα εκείνη την περίοδο», ανέφερε ο Avni.





***  Η Επανάσταση του 1821 και οι απόπειρες παραχάραξής της – Εκδήλωση απόψε στην Καλαμάτα 
 
Το Άρδην και ο Πολιτιστικός Αντίλογος Καλαμάτας με αφορμή το βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά, 1821, Η Παλιγγενεσία σας διοργανώνουν την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 στις 19:00, σε συζήτηση με θέμα: Η Επανάσταση του 1821 και οι απόπειρες παραχάραξής της.
 Ομιλητές θα είναι οι: Μάριος Αθανασόπουλος, Δρ. Ιστορίας, Γιώργος Ανδρειωμένος, Αναπληρωτής πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δημήτρης Ζέρβας, δικηγόρος και ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς. Η εκδήλωση θα γίνει  στο Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου Καλαμάτας (Παλαιό Στρατόπεδο).
    1821:Η δυναμική της Παλλιγγενεσίας
 Σε μια συγκυρία βαθύτατης κρίσης του υπαρκτού ελληνισμού –ενώ μετεωριζόμεθα, μεταξύ της ισλαμικής Ανατολής και της Δύσης–, αναγκαία προϋπόθεση για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε είναι η συναγωγή των βασικών συμπερασμάτων της ιστορικής μας διαδρομής.
Αυτή η «παράκαμψη» μέσω της ιστορίας καθίσταται αναγκαία διότι η ιδιοπροσωπία του ελληνικού έθνους  είναι ιστορικής υφής, δηλαδή μπορεί να αντικρύσει το ίδιο του το μέλλον μόνον εφ’ όσον έχει μια βαθειά συνείδηση και γνώση της ιστορικής του διαδρομής.
Και σήμερα, η πλήρης απουσία οράματος των εγχώριων πολιτικών και πνευματικών ελίτ συναρτάται με την έλλειψη ή, ακόμα χειρότερα, τη λοβοτομή της εθνικής μας συνείδησης και της ιστορικής μας συνέχειας.
Εάν, οι Έλληνες «ξεχάσουν» την ιστορία τους, –ως συνέπεια και της πρωτοφανούς παραχάραξής της, κατά τα τελευταία τριάντα ή σαράντα χρόνια– τότε, ούτε θα μπορούν να θέσουν προτεραιότητες ούτε να διακρίνουν το κύριο από το δευτερεύον. Ένα μεγάλο ιστορικό έθνος, κινδυνεύει έτσι να καταλήξει ένα ασταθές ανασφαλές και συρρικνούμενο βαλκανικό κρατίδιο.
Δύο ιστορικές περίοδοι σφράγισαν τις τύχες μας προδιαγράφοντας και το σήμερα. Κατά την πρώτη, 1204-1453, διαμορφώνεται ο νεώτερος ελληνισμός μέσα από την αντίστασή του στη φραγκική Δύση και την τουρκική Ανατολή, πριν υποκύψει, το 1453, περίοδο που περιγράφω στο βιβλίο μου «Το 1204 και η γένεση του νεώτερου ελληνισμού».
Κατά την δεύτερη,  που φθάνει μέχρι το 1922, μετά από αιώνες κρίσης και υποχώρησης, ο ελληνισμός δοκιμάζει να ανασυγκροτήσει την πνευματική και πολιτειακή του αυτονομία, επιχειρώντας μια «αναγέννηση». Και το πρώτο βήμα θα γίνει με την ανασυγκρότηση του ελληνισμού, μετά το 1700 που θα καταλήξει στην Επανάσταση του ’ 21. Αυτή  την περίοδο μελετά ο τόμος: «1821, η δυναμική της παλιγγενεσίας».
Αμέσως μετά την Άλωση, αρχίζει και η αντίσταση. Από τον Κροκόνδειλο Κλαδά, μέχρι τον Κολοκοτρώνη, αδιάπτωτη υπήρξε η ένοπλη αντίσταση, με τη Μάνη, το Σούλι, τη Χιμάρα κ.λπ. Με τα Ορλωφικά, εγκαινιάζονται οι επαναστατικές απόπειρες ενώ θα ακολουθήσει ο Κατσώνης και ο Ρήγας  που διετύπωσε το όραμα μιας απελευθέρωσης που πατάει στην παράδοση –από τον Αλέξανδρο έως τον «Θούριο»– και ανοίγεται στη νεωτερικότητα της γαλλικής Επανάστασης. Παράλληλα, Φαναριώτες, προεστοί κοτζαμπάσηδες, και Επτανήσιοι, συγκροτούν την «πολιτική τάξη» του ελληνισμού. Ανάμεσά τους, ο Καποδίστριας, ίσως ο μόνος που θα μπορούσε να επιβάλει την ενότητα των Ελλήνων.
Kαθοριστικός υπήρξε ο ρόλος της Ορθοδοξίας στην επιβίωση του ελληνισμού: Από την αντίσταση στους εξισλαμισμούς, –νεομάρτυρες, Κοσμάς Αιτωλός–, μέχρι τις  ένοπλες απόπειρες – από τον Διονύσιο Φιλόσοφο ή «Σκυλόσοφο» στα Γιάννενα το 1611, μέχρι τον Παπαφλέσσα. Παράλληλα, αποφασιστική  υπήρξε η σύγκρουση  με τον επιθετικό καθολικισμό, με τον Κύριλλο Λούκαρι, τον άγνωστο «αναβαπτισμό» και τους Κολλυβάδες. Στο βιβλίο εξετάζεται εκτενώς το ζήτημα του κρυφού σχολειού και καταδεικνύεται  η ύπαρξή του.
Το Δ΄ μέρος –«Η επαναστατική σύνθεση»–, περιλαμβάνει τρία εκτενή κεφάλαια: Το πρώτο πραγματεύεται τα φραγκοκρατούμενα Επτάνησα, το δεύτερο τις κοινωνικές και εθνικές συγκρούσεις στη Σάμο με τον Λυκούργο Λογοθέτη, και το τρίτο τη «Φιλική Εταιρεία» και το πρόταγμα της παλιγγενεσίας.
Σήμερα, στα πλαίσια της γενικευμένης απογοήτευσης που κατατρύχει τους Έλληνες, αρκετοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν την επιλογή της Φιλικής και υποστηρίζουν πως η Επανάσταση υπήρξε αρνητική για τον ελληνισμό, επιφέροντας ανυπολόγιστες καταστροφές, ανθρώπινες, οικονομικές και πολιτικές.
Εάν όμως η επανάσταση είχε ανασταλεί ή αποτραπεί οριστικά, η αναστολή αυτή θα είχε, άραγε ευεργετικές συνέπειες ή, αντίθετα, η εμφάνιση και η επιτάχυνση εθνικής συνείδησης στους Βαλκανικούς λαούς θα τους οδηγούσε σε ευθεία αντιπαράθεση με τους Έλληνες, ως εταίρους των Οθωμανών, με άδηλες συνέπειες για το μέλλον;
Το ερώτημα παραμένει υποθετικό και δεν επιδέχεται απάντηση εκ των υστέρων. Το βέβαιο πάντως είναι πως αυτός ο βαθύτατος διχασμός ως προς την ακολουθητέα στρατηγική –που θα συνεχίζεται μέχρι το 1922– θα συρρικνώσει τον ελληνισμό, ο οποίος δεν θα κατορθώσει να απελευθερώσει το ιστορικό του κέντρο.
Ο ελληνισμός υπήρξε πάντοτε ένας ιδιαίτερος κόσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Στις καλύτερες περιόδους του ενσωμάτωνε δημιουργικά τις θετικές επιρροές και απέρριπτε τις αρνητικές. Στις κακές στιγμές μας βρισκόμαστε υποταγμένοι είτε στον έναν, είτε στον άλλον, είτε και στους δύο. Σήμερα, η ισλαμική Ανατολή, κατεξοχήν τουρκική, επιχειρεί να αναιρέσει τις κατακτήσεις του 1821, επανεντάσσοντας τον ελληνικό χώρο ως υποτελή στο νεοθωμανικό σχέδιο. Από την Κύπρο έως την Θράκη και το Αιγαίο, ο ελληνισμός απειλείται στις τελευταίες του εστίες.
Η απόρριψη των εθνομηδενιστικών αντιλήψεων, που υποβαθμίζουν αυτή την απειλή (από την Ρεπούση ως τον Λιάκο, τον Φίλη και την Σία Αναγνωστοπούλου) αποτελεί προϋπόθεση για την οργάνωση της αντίστασής μας.

*** Μαδώντας μαργαρίτες… 
Αν θέλει κάποιος να…παίξει  στο πολιτικό παιχνίδι του δημάρχου Καλαμάτας, θα πρέπει να… μαδήσει έναν κήπο μαργαρίτες, σχετικά με τις μελλοντικές του προθέσεις.
Προχθές, στο περιθώριο της επίσκεψης του υφυπουργού Παιδείας, Δημήτρη Μπαξεβανάκη, επιχειρήσαμε μαζί με συνάδελφο να του αποσπάσουμε μια απάντηση για το αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος με απλή αναλογική ή όχι.
Ο κ. Νίκας επέλεξε να…απαντήσει με μια ερώτηση: «Ρωτάτε αν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής ή υποψήφιος δήμαρχος με απλή αναλογική;» ήταν η «απάντηση» του Π. Νίκα.
Πάντως, ξεκαθάρισε τη θέση του, για μια ακόμα φορά, όσον αφορά στο εκλογικό σύστημα. Θεωρεί ότι με το συγκεκριμένο οι δήμοι θα οδηγηθούν σε ακυβερνησία και εντόπισε το μείζον πρόβλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης στη συστηματική αποψίλωση των αρμοδιοτήτων της, ενώ, έμμεσα αναφέρθηκε και σε ιδεοληψίες που δεν οδηγούν πουθενά…  Α.Π. 

*** ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ! Ο ΣΥΡΙΖΑ εκχωρεί τη ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ της ΘΡΑΚΗΣ στους ΤΟΥΡΚΟΥΣ...

~  Σύμφωνα με καταγγελίες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης δημιουργούνται έδρες καθηγητών τουρκικής γλώσσας και λογοτεχνίας, αλλά και θρησκευτικών μουσουλμανικής θρησκείας σε συνεργασία με τουρκικά πανεπιστήμια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. καθηγητής Αθ. Καραμπίνης κατήγγειλε υπόγειες διαδρομές και υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί κύκλους που επιθυμούν να απομακρυνθεί η εκπαίδευση της μουσουλμανικής κοινότητας από ανθρώπους που ξέρουν πως να χειριστούν την ιδιάζουσα αυτή κατάσταση.
Όπως λέει χαρακτηριστικά «Η κοινότητα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) αλλά και όλοι οι πολίτες της Θράκης που ζούμε την καθημερινότητά της, εργαζόμαστε και προσδοκούμε σε ένα αύριο εξωστρεφές, με τις πλειονοτικές και μειονοτικές κοινότητες να συνομιλούν, να συνυπάρχουν αρμονικά  και να προκόβουν μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, παρακολουθούμε με προσοχή και έντονο προβληματισμό τη συνέχεια του αφηγήματος, “η εκπαίδευση των μελλοντικών εκπαιδευτικών του μειονοτικού προγράμματος  εκτός Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και εκτός Θράκης”, το οποίο τείνει να αναχθεί σε πρωταρχικό διακύβευμα για ορισμένους κύκλους δράσης», αναφέρει η επιστολή της Πρυτανείας του ΔΠΘ.
Όπως επισημαίνει άλλωστε ο κ. Καραμπίνης: « Εδώ και δεκαετίες το εκπαιδευτικό και επιστημονικό προσωπικό διαφόρων Τμημάτων του ΔΠΘ έχει κατά καιρούς συνεργασθεί με τους συλλόγους και τους εκπαιδευτικούς του μειονοτικού προγράμματος σε ποικίλα πλαίσια και συγκυρίες που συνδέονται με την εκπαίδευση τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών της μειονότητας (επιμορφωτικά σεμινάρια, διδακτικές παρεμβάσεις, κ.ά.)».
 «Αγνοούν ή λησμονούν σκοπίμως ότι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών δεν είναι μια απλή διαδικασία πληροφόρησής τους αλλά αφορά πρωτίστως την ενδελεχή μελέτη της εκπαιδευτικής πράξης, του βαθμού επίτευξης των στόχων, τον αναστοχασμό πάνω στην εκπαιδευτική πράξη με την υποστήριξη ειδικών, την διαπίστωση τυχόν ελλειμμάτων και ανακολουθιών, τον επανασχεδιασμό και την αξιοποίηση νέων, πλέον κατάλληλων μεθόδων και πρακτικών διδασκαλίας και την αξιολόγησή τους στην πράξη. Το ΔΠΘ βρίσκεται πραγματικά δίπλα στο μειονοτικό σχολείο. Η γεωγραφική εγγύτητα, καθώς και η ύπαρξη εκπαιδευτικού προσωπικού με γνώση και διάθεση να υποστηρίξει στηρίξει τέτοιες δράσεις, εξασφαλίζει τη δυνατότητα καθημερινής παρουσίας των εκπαιδευτών και δημιουργεί προϋποθέσεις για την επιτυχία για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή κάθε επιμορφωτικής δράσης. Ο φυσικός χώρος επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του μειονοτικού σχολείου είναι η αίθουσα του μειονοτικού σχολείου και οι πλέον κατάλληλοι για να στηρίξουν αυτή τη διαδικασία είναι αναπόφευκτα τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας του ΔΠΘ», καταλήγει.
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως εκπαιδευτικοί εκφράζουν φόβους για τη δημιουργία ενός παράλληλου εκπαιδευτικού συστήματος που δημιουργείται, εστιάζοντας την άποψη ότι η δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων ενδέχεται να οδηγήσει στη δημιουργία δημοτικού όπου διδάσκονται δύο γλώσσες, οδηγώντας στην ουσία στην δημιουργία ενός Απαρτχάιντ στην εκπαίδευση στη Θράκη.

***  Η ΘΑΣΟΣ και η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ μπορούν να ΣΩΣΟΥΝ την ΕΛΛΑΔΑ!  Κρύβουν δις ΕΥΡΩ...

~ Όλες οι αναλύσεις που προσπαθούν να εξηγήσουν την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο βασίζονται, κατά κύριο λόγο, στη γεωστρατηγική. Ορθός ο τρόπος προσέγγισης μεν, παραβλέπει ωστόσο τον ενεργειακό πλούτο της Ελλάδας.
Οι ίδιοι οι Τούρκοι τελούν υπό παροξυσμό και «απαγορεύουν» σε υπουργό και αρχηγούς Επιτελείων να επισκέπτονται την Θάσο και να παρακολουθούν ασκήσεις Εθνοφυλακής. Ποιος ο λόγος;

Μα είναι απλό. Ήδη από το 1978, πριν μπει η Ελλάδα στην ΕΟΚ, είχε διαπιστωθεί πως η Ελλάδα κατέχει πλούσια πετρελαικά κοιτάσματα στη Θάσο και πιο συγκεκριμένα 10 ναυτικά μίλια από το Ακρωτήριο Μπάμπουρας της Θάσου. Μάλιστα το κοίτασμα βρίσκεται σε μικρό βάθος με συνέπεια το κόστος εξόρυξης να μην είναι απαγορευτικό.
Στον Μπάμπουρα, το κοίτασμα ήταν «καθαρό» από θειάφι, γεγονός που έκανε την εκμετάλλευσή του πιο ελκυστική . Σύμφωνα με την έρευνα αυτή το συγκεκριμένο κοίτασμα προσφερόταν για μια παραγωγή που μπορούσε να φτάσει και τα 200.000 βαρέλια ημερησίως.
Την ίδια τύχη έχει και η Λαξοδέρα στη Σαμοθράκη άλλη μία αμφισβητούμενη περιοχή από τους Τούρκους, επίσης περιοχή γνωστή για τα κοιτάσματα πετρελαίου που έχει.
Αξίζει να τονιστεί πως το κόστος εξόρυξης στη Σ. Αραβία ήταν 5 δολάρια το βαρέλι και η μελέτη καταδείκνυε ότι στην θαλάσσια περιοχή του ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ το κόστος ήταν μόλις 4,8 δολάρια /βαρέλι γεγονός που την καθιστούσε ισότιμη με μια οποιαδήποτε εξόρυξη σε χερσαίο έδαφος. Τα δεδομένα εν έτη 2017 έχουν αλλάξει οικονομικά όχι όμως και η αναλογία Σαουδικής Αραβίας- Θάσου/Λαξοδέρας.

***  Νέα δημοσκόπηση: Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ – Τεράστιο προβάδισμα για την Νέα Δημοκρατία...

~
Παγιώνεται, όπως όλα δείχνουν, η διψήφια , με το κόμμα της να προηγείται με διαφορά 14,6 μονάδων, συγκεντρώνοντας υπερδιπλάσιο ποσοστό από το κόμμα του .
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 28,1 και είναι δεύτερος με 13,5. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,4 η Χρυσή Αυγή 6,3 και η Δημοκρατική Συμπαράταξη 5,4, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, για λογαριασμό της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”.
Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, σκληρή μάχη για την είσοδό τους στη Βουλή δίνουν τρία κοινοβουλευτικά κόμματα, Ένωση Κεντρώων, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ποτάμι.
Εντυπωσιακές είναι οι απαντήσεις στο ερώτημα ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, με το 80,7% να απαντά η και μόλις 9% να πιστεύει ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην ίδια έρευνα η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές (50,6%), ενώ πίστη ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία εκφράζει το 39,5%.
13% διαφορά σε άλλη δημοσκόπηση
Χαώδης είναι η διαφορά και στην έρευνα της Pulse για την εφημερίδα “Ελευθερία του Τύπου”.
Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτη με 32% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5% και ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ με 6,5%, κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή Το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ με 2%, ενώ η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει ποσοστό 2,5%.
Από τα κόμματα που δεν είναι σήμερα στη Βουλή η Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνει το 2,5%, ενώ ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ από 1%.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 19% έναντι 34% του Κυριάκου Μητσοτάκη.

***  ΚΥΠΡΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ ζώνουν την ΤΟΥΡΚΙΑ! Η ΑΓΚΥΡΑ σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ...

~  Μήνυμα στην Άγκυρα στέλνουν Λευκωσία και Τελ Αβίβ, μετά τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας με την έκδοση NAVTEX στην περιοχή του τεμαχίου 1 στην Κυπριακή ΑΟΖ (βλ. ΕΔΩ σχετική είδηση).
Από σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου, και μέχρι 22 Μαρτίου, θα γίνει κοινή άσκηση Ισραήλ-Κύπρου, με την ονομασία «ΟΝΙΣΗΛΟΣ–ΓΕΔΕΩΝ 1/2017», στην οποία θα συμμετέχουν διάφορα αεροσκάφη της IDF (Israeli Defence Forces).
Η άσκηση έρχεται ακριβώς την στιγμή που χρειαζόταν για να αντιληφθεί η Άγκυρα ότι οι προκλήσεις της δεν θα είναι χωρίς απάντηση, κι ότι η Κυπριακή Πολιτεία δεν φοβάται, και δεν είναι μόνη της.
Οι ασκήσεις θα γίνουν και σε χερσαίες περιοχές της Κύπρου, δίνοντας ένα διττό μήνυμα στον Ερντογάν.

***   Πληρωμή-Συντάξεις Απριλίου 2017: Ξεκινάνε 30 Μαρτίου για ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, Δημόσιο, ΝΑΤ

~  Από τις 30 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου του σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, Δημόσιο, και ΝΑΤ.
 Αναλυτικά:
 Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικά, ΟΛΕΣ τις πληρωμές-συντάξεις

***  Η Ευρώπη των ισχυρών θυσιάζει τους ανίσχυρους...

~   Η Ευρώπη των ισχυρών θυσιάζει τους ανίσχυρους
 Γράφει ο Γεώργιος Ε. Δουδούμης, Οικονομολόγος-Συγγραφέας, Μέλος ΔΣ ΕΛΙΣΜΕ                            
Η σύνοδος των τεσσάρων μεγάλων οικονομιών της Ευρ. Ένωσης των 27 στις Βερσαλλίες, στις 5 Μαρτίου 2017, προβλέπεται να αποτελέσει ορόσημο στη νέα πορεία της προς το άγνωστο.
Αυτό που τόσες φορές διαψεύσθηκε «υπεύθυνα» -ακόμη και πολύ πρόσφατα- από κορυφαίους Ευρωπαίους ηγέτες σερβιρίστηκε με γαλλική «διπλωματική» διάλεκτο από τον έτοιμο να αποχωρήσει από τη διεθνή πολιτική σκηνή πρόεδρο της Γαλλίας: «Η ενότητα δεν σημαίνει ομοιομορφία» μας πληροφόρησε ο οικοδεσπότης της συνόδου Φρανσουά Ολάντ.
Βέβαια, ο απλός Ευρωπαίος πολίτης θα μείνει με την απορία, τι να απέγινε άραγε εκείνο το «κοινό ευρωπαϊκό σπίτι», τι εννοούσαν τόσες δεκαετίες με την «κοινοτική αλληλεγγύη», ποίο ήταν τελικά το «ευρωπαϊκό όραμα» της «μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας», της οποίας μέλη ήθελαν να κάνουν όλες τις μικρές χώρες, από τη Βαλτική μέχρι τα Βαλκάνια, οι κραταιοί ηγεμόνες που έχτιζαν μεθοδευμένα τα κάστρα τους χρησιμοποιώντας τις μικρές περιφερειακές χώρες ως νεροκουβαλητές. Άδειαζαν οι κουβάδες στην περιφέρεια, γέμιζε η δεξαμενή στη Γερμανία. Ελλείμματα στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών στις περιφερειακές οικονομίες, πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας. Όλοι στην Ευρώπη χόρευαν (και συνεχίζουν να χορεύουν μέχρι νεοτέρας) στον ρυθμό της Γερμανίας.
Η αιτία που ώθησε τη Γερμανία να συσπειρωθεί εκμεταλλευόμενη άμεσα και τους «χρήσιμους ηλίθιους», στη συγκεκριμένη περίπτωση το τρίο της παρέας των Βερσαλλιών, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, είναι η επιθετική εθνική οικονομική πολιτική του νέου προέδρου των ΗΠΑ, που έχει ως σύνθημα: «Πάνω απ’ όλα οι ΗΠΑ».
Η Γερμανία με την κίνησή της αυτή πήρε σαφή θέση άμυνας κατά της καταστροφικής για τα γερμανικά συμφέροντα προστατευτικής οικονομικής πολιτικής, που επιδιώκει να αναπτύξει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Χωρίς περιστροφές και με ταχύτητα  αποφασισμένου πολύπειρου επιχειρηματία ο νέος Αμερικανός ηγέτης κατέστησε σαφές, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί τη μέχρι σήμερα γερμανική πολιτική, η οποία έχει μετατρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε εργαλείο που ενισχύει το οικονομικό οπλοστάσιο της Γερμανίας εις βάρος και των αμερικανικών συμφερόντων στην παγκόσμια σκακιέρα.
Όπως λέει και η λαϊκή σοφία, όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια, ή για τους σκακιστές, προκειμένου να διατηρήσει τις δυνάμεις της η Γερμανία θυσιάζει τα πιόνια στην προσπάθειά της να αποκτήσει μια ευελιξία, την οποία δεν διαθέτει ο σοβιετικού πλέον τύπου δυσκίνητος μηχανισμός των γραφειοκρατών των Βρυξελλών.
Από ελληνικής πλευράς, οι εξελίξεις που ξάφνιασαν κάποιους ανήμπορους να κατανοούν αυτά που συμβαίνουν γύρω τους, θέτουν επί τάπητος την άμεση ανάγκη πρωτοβουλιών για εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου να μην πάει στον πάτο  τα καράβι «Ελλάς». Η τρικυμία μας βρίσκει με το χειρότερο πολιτικό προσωπικό που έχει κυβερνήσει την Ελλάδα τουλάχιστον τα τελευταία 100 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, οι σωστικές λέμβοι πρέπει να είναι έτοιμες.
Ελπίζεται, ότι έγινε αντιληπτό από τους κυβερνώντες, ότι η πιο άμεση απειλή για την Ελλάδα αφορά τη νομισματική πτυχή του ελληνικού οικονομικού δράματος διότι δεν γνωρίζουμε πότε θα κάνουν τις επόμενες -σίγουρα γρήγορες- κινήσεις τους οι 4 των Βερσαλλιών, όμως είναι βέβαιο, ότι οι προτεραιότητές τους αφορούν την ευρωζώνη.
Η Ελλάδα πάντως διαθέτει εναλλακτικές λύσεις, τόσο στο νομισματικό-οικονομικό ζήτημα όσο και στο γεωπολιτικό. Η συμμαχία ΗΠΑ-Μεγ. Βρετανίας συνιστά για την Ελλάδα καταλληλότερη εναλλακτική λύση, τόσο όσον αφορά το νομισματικό-οικονομικό ζήτημα όσο και το ζήτημα ασφάλειας, σε σχέση με αυτό που αναμένεται να αφήσει πίσω της μια πιθανή διάλυση της Ευρ. Ένωσης.
Ασφαλώς συμφέρει την Ελλάδα να λάβει τις αποφάσεις της τώρα πριν βρεθεί στα αζήτητα ανάμεσα στα συντρίμμια, που εκτιμάται ότι σύντομα θα αφήσει πίσω της η κατάρρευση της πολυδιαφημισμένης αλλά αποτυχημένης Ευρ. Ένωσης.

***  Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΕΦΘΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ...

~ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΕΦΘΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ
        Η Πολιτεία άμεσα και όλοι οι υπεύθυνοι φορείς της Ελληνικής Κοινωνίας
Να σκύψουν και να ασχοληθούν με το πολύ σοβαρό πρόβλημα της εγκληματικότητος των Νέων μας, που ηλικιακά έφθασε στις μαθητικές ηλικίες.
      - Διαβάζουμε με πολύ προβληματισμό και θλίψη στα Μ.Μ.Ε. εγκλήματα που διαπράττονται από πολύ νεαρά παιδιά, ακόμη και μαθητές Σχολείων. Όπως:
        . Στο δρομολόγιο Γλυφάδα- Βάρη, τρείς δεκαεξάχρονοι μαθητές απείλησαν τον οδηγό με μαχαίρι, προκειμένου να μην κλείσει την πόρτα. Έπειτα έσπασαν τις οθόνες των επικυρωτικών μηχανημάτων και ετράπησαν σε φυγή.
        . Μαθητές έριξαν προ ημερών βόμβες Μολότοφ στο προαύλιο της Βουλής
Στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, κατά την διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας, για την κατάργηση των ΕΠΑΛ.
        . Μαθητές συνελήφθησαν προσφάτως στην Ρόδο, με την κατηγορία της κατά συρροήν ληστείας κακουργηματικού χαρακτήρος.
        . Μαθητές οδηγούν παράνομα αυτοκίνητα, χωρίς δίπλωμα οδηγήσεως, παρασύροντας στον θάνατο αθώους περαστικούς, όπως συνέβη προσφάτως στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
        . Και! Δυστυχώς η συχνότης παραβατικών πράξεων των μαθητών, δεν έχει τέλος και επικίνδυνα πλέον αυξάνεται. Αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός μαθητών να εκτίουν την ποινή των, αυτό τον καιρό σε φυλακές, λόγω συμμετοχής των και σε τραπεζικές ληστείες, ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Αυτό δεν είναι η λύση, αυτό είναι η τελευταία λύση.          
    - Είναι εύκολο να χαρακτηρίσουμε τους νέους αυτούς με ακατανόμαστα επώνυμα και να απαιτήσουμε από την Αστυνομία με βίαια και εφαρμόζοντας πάν μέτρον να επιβάλλουν την τάξη, εδώ και τώρα. Νομίζω είναι λάθος.
    - Προτού λοιπόν καταλήξουμε σε μέτρα προκαταρκτικά και καταστολής,  για τις ακραίες αυτές μορφές της παραβατικότητας των νέων, πρέπει να επισημάνουμε ορισμένες παραμέτρους, οι οποίες παράγουν παραβατικούς νέους και τροφοδοτούν τους χώρους αυτούς, ώστε να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα και με βάση αυτά να πορευτεί η Ελληνική Πολιτεία και κοινωνία.
    - Οι παραβατικοί νέοι είναι λίγοι, πολύ λίγοι, αλλά δυστυχώς είναι αυτοί που δεν είναι σε θέση να το καταλάβουν ότι, κάνουν μεγάλο κακό στην Πατρίδα, στους Έλληνες, στην Ιστορία μας και στον εαυτό τους. Αυτό πρέπει να σταματήσει.
    - Όταν εγένοντο π.χ. οι πρώτες παραβατικότητες στην επέτειο του Πολυτεχνείου, οι σημερινοί δράστες των αθλιοτήτων της ημέρας του Πολυτεχνείου, ούτε καν είχαν γεννηθεί. Άρα συνάγεται αμέσως το συμπέρασμα ότι στην ελληνική κοινωνία ελλοχεύει κάποιο σύστημα που επιλέγει κάποιους νέους και από αυτούς δημιουργεί τους νέους παραβατικούς για αθλιότητες και αξιόποινες πράξεις, που αντικαθιστούν τους παλαιότερους.
    - Το Σύστημα αυτό, κατά την γνώμη μου, δεν είναι ένα συγκεκριμένο, αλλά είναι κάποιες συνιστώσες, που τελικά κυοφορούν αυτή την κατηγορία των νέων:
    ΠΡΩΤΟΝ: Τα παιδιά αυτά δεν έχουν σπίτι; Δεν έχουν οικογένεια; Δεν έχουν γονείς; Αυτοί τι ρόλο έπαιξαν στην διαμόρφωση του χαρακτήρος των παιδιών αυτών; Τους μίλησαν από μικρά για καλές και για κακές πράξεις; Τους δίδαξαν για την συμπεριφορά και την αγάπη για τον συνάνθρωπο, τους βοήθησαν να είναι καλοί και επιμελείς μαθητές στο Σχολείο; Επισήμαναν ή ανησύχησαν ποτέ για κάποια αδικαιολόγητη συμπεριφορά του παιδιών των; Ώστε να πάρουν εάν χρειαστεί έγκαιρα κάποια μέτρα; Ενδιαφέρθηκαν ποτέ να ρωτήσουν στο Σχολείο για την συμπεριφορά του παιδιού των; Τα έμαθαν από μικρά να πηγαίνουν στην Εκκλησία, να μεταλαμβάνουν και να κάνουν το Σταυρό τους; Τέλος! με τι πρότυπα μεγάλωσαν τα παιδιά αυτά; Εάν κανείς κάμει μια ανατομία στην χρονική αυτή περίοδο, θα διαπιστώσει ότι, αυτά που στοιχειωδώς παραπάνω ανέφερα ελλείπουν από το ενεργητικό των νέων αυτών.
    - Ένα παράδειγμα από την προσωπική μου εμπειρία, ως Διοικητού Μοίρας Καταδρομών, με ένα παραβατικό Στρατιώτη. Όταν τελικά αναχώρησε από την Μοίρα μετά από μετάθεση, πήρα μια επιστολή από τον παραβατικό αυτό Στρατιώτη που δείχνει το ρόλο και την ευθύνη στη διαμόρφωση του χαρακτήρος των παιδιών μας. Ένα μικρό αλλά ουσιαστικό μέρος της επιστολής, έλεγε: «Κύριε Ασλανίδη χαίρετε, έλαβα το θάρρος να σας γράψω και να σας ευχαριστήσω, για ό,τι έχετε κάνει για μένα… σας αγαπώ παρά πολύ και σας θεωρώ σαν πατέρα μου και όχι σαν Διοικητή μου γιατί μου φερθήκατε ακόμα πιο καλά και από πατέρας και είστε ο μόνος άνθρωπος που μ’ έβαλε κάτω και μου είπε πέντε σωστές κουβέντες και αντρικές και θα τις θυμάμαι πάντα… Σας χαιρετώ και σας σέβομαι. Με αγάπη ο Καταδρομέας Κ.Ι.».
    Μεγάλη η ευθύνη των γονέων, είναι η πρώτη συνιστώσα που παράγει παραβατικούς νέους.
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Λέει ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: «Αυτοί που μελέτησαν προσεχτικά τον τρόπο διακυβέρνησης των ανθρώπων, πρέπει να έχουν πεισθεί πως η τύχη των Εθνών εξαρτάται από την εκπαίδευση των νέων». Καίτοι! ο Αριστοτέλης εδώ και 2.500 χρόνια δίδει την σημασία της παιδείας, το Υπουργείο Παιδείας καμιάς Ελληνικής Κυβέρνησης δεν έλαβε υπ’ όψιν του την ως άνω Ρήση του Έλληνα φιλοσόφου. Το τραγικό στην Ελληνική παιδεία είναι ότι μετά την μεταπολίτευση, κάθε κόμμα που ανήρχετο στην εξουσία, εξήγγειλε και μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που ήταν πάντα δυστυχώς εις βάρος της ουσιαστικής παιδείας και ακόμη χειρότερο, του αποπροσανατολισμού των νέων από την εθνική και ελληνοχριστιανική παιδεία.
    - Είναι πολλά τα αίτια που έφεραν την παιδεία σ’ αυτή την κατάσταση:
•    Καταργήθηκε ο Ο.Σ.Β. και αντικαταστήθηκε από εμπόρους Σχολικών Βιβλίων και τυχάρπαστους συγγραφείς αυτών. Οι οποίοι αυτονομασθέντες προοδευτικοί, αφήρεσαν μεθοδικά μέσα από τα βιβλία των Σχολείων, τα πατριωτικά αναγνώσματα των Πολέμη, Βαλαωρίτη, Σολωμό, Μυριβήλη, Πηνελόπη Δέλτα, κ.ά., αντικαταστήσαντες αυτά με σχεδόν αισχρά κείμενα, με συνταγές φαγητών και ό,τι μπορεί να φαντασθείς και ακόμη, τα βιβλία αυτά, πολλά των οποίων τυπώνονται και εκτός Ελλάδος.
•    Επομένως τι να περιμένουμε από τα παραβατικά αυτά παιδιά, άραγε τους είπε κανείς στο Σχολείο ότι η σημαία δεν είναι η Κυβέρνηση, είναι οι πρόγονοί τους, είναι η Πατρίδα τους, είναι οι αγώνες και οι θυσίες των προγόνων τους, είναι το Ελληνικό Έθνος. Ποιος τους είπε για τους Ήρωες της Ελλάδος που η Πατρίδα τους τίμησε με ανδριάντες. Σαν μικρό παιδί του έμαθε ο δάσκαλος για την Ελληνική σημαία, είχε ακούσματα, από το ποίημα του Ιωάννη Πολέμη «Της Πατρίδος μου η σημαία», όπως:
Πάντα κι όπου σ’ αντικρίζω, με λαχτάρα σταματώ
και περήφανα δακρύζω, ταπεινά σε χαιρετώ
………………………………………………………
Κι απ’ τα στήθη μου ανεβαίνει μια χαρούμενη φωνή,
Να ’σαι πάντα δοξασμένη, ω! σημαία Ελληνική.
Αυτά τ’ ακούσματα έπρεπε οι νέοι μας, να τ’ ακούν στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο, στο Λύκειο, στο Πανεπιστήμιο, ακόμη και στο Στρατό. Πολύ φοβούμαι ότι, έμειναν ελάχιστοι δάσκαλοι στους παραπάνω χώρους που έχουν οι ίδιοι τέτοια ακούσματα.
    - Τέλος! Οι ριζοσπαστικές αλλαγές που εισήχθησαν στην παιδεία με τον νόμο πλαίσιο του 1982 όπως! Η κατάργηση της Έδρας στα Πανεπιστήμια, η συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα διοικήσεως, η ενίσχυση της αυτοτέλειας και αυτοδιοίκησης των Πανεπιστημίων, το απαράβατο αυτών κ.λπ. συμπεραμαρτούσης και της μαγικής λέξης «εκδημοκρατισμός της ανώτατης παιδείας», αυτομάτως απομονώθηκε κάθε αντίδραση των τότε και μετέπειτα πανεπιστημιακών κύκλων. Οι πρωτομάστοροι των αλλαγών αυτών με πλάνα λόγια. άριστα επέτυχαν ώστε να μην υπάρχει διαμαρτυρία και να εγκλωβιστεί και να αιχμαλωτισθεί η Εθνική μας παιδεία σε κομματικά προστάγματα. Η Ευθύνη για την κατάσταση της παιδείας είναι συνολική των πολιτικών, των Εκπαιδευτικών και των Μ.Μ.Ε.
    - Αυτή λοιπόν η συνιστώσα δηλ. η παιδεία, είναι η δεύτερη κατά σειράν που φέρει την ευθύνη για την παραβατικότητα των Νέων μας.
    ΤΡΙΤΟΝ: Το Σύνταγμα ορίζει πως ασκούνται οι τρεις λειτουργίες που συνιστούν το Κράτος. Η Νομοθετική από την Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Εκτελεστική  από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση και η Δικαστική από τα Δικαστήρια.
    - Στις ανωτέρω εξουσίες δεν έχουν θέση ούτε τα Μ.Μ.Ε., ούτε οι Δημοσκοπήσεις, ούτε τα συνδικάτα, ούτε οι φοιτητές, ούτε οι βαρβαρότητες γενικά των πεζοδρομίων. Στην Δημοκρατία ο πολίτης πρέπει σέβεται και να φοβάται τον Νόμο, όπως φοβάται τον Τύραννο. Εδώ στην Πατρίδα μας κατορθώσαμε μετά την Μεταπολίτευση, ο Συνδικαλισμός να γίνει υπερεξουσία, να δολοφονηθεί η Δημοκρατία και να περιφρονηθούν βάρβαρα οι θεσμοί της.
    - Τα Κόμματα σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, συνεχίζουν τον αιώνιο διχασμό, που τόσα δεινά έφερε στην χώρα μας, με την εκτός ελέγχου ρητορική πολιτική αντιπαράθεση και ψευδεπίγραφα διλήμματα. Κανείς! από τον πολιτικό χώρο σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές για την Πατρίδα μας, δεν ασχολείται με την ανάγκη συνθέσεως των αντιλήψεων των διαφόρων Κομμάτων, που είναι το ζητούμενο εδώ και τώρα. Με τέτοια νοοτροπία δεν υπάρχει περίπτωση, οι Ελληνικές Κυβερνήσεις να παράγουν έργο. Και! το χειρότερο για την επίτευξη των στόχων των, χρησιμοποιούν ακόμη και τις παραβατικές αυτές ομάδες των νέων μας. Επομένως! μέσα σ’ αυτήν την κομματική νοοτροπία της χώρας μας πού να βρουν οι νέοι μας τα πρότυπά των για να τους καθοδηγήσουν στις αρχές και αξίες της ζωής.
    - Έτσι λοιπόν φθάσαμε στο σημείο να καίνε ακραίοι παραβατικοί νέοι μας την Ελληνική σημαία, να βεβηλώνουν τ’ αγάλματα και να καταστρέφουν περιουσίες.
    - Η Πατρίδα μας με την λανθασμένη αυτή εγκληματική πολιτική έζησε τις τελευταίες δεκαετίες τέτοιους δραματικούς οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτισμικούς μετασχηματισμούς, που κατέλυσαν ένα ολόκληρο σύστημα διακυβέρνησης, Ιεραρχίας και αξιών.
    - Ίσως κανείς δεν πρόσεξε, τι! έγραψαν στους τοίχους οι παραβατικοί αυτοί νέοι: «Δεν περιμένω τίποτε», «δεν ελπίζω τίποτε», βέβαια από τον Καζαντζάκη. Αυτές οι λίγες λέξεις γραμμένες από παραβατικούς νέους, επισημαίνουν μία οδυνηρή αλήθεια, τι προσέφερε το Κράτος στους νέους ανθρώπους, που είναι και το μέλλον της Πατρίδος; Τίποτε! Αντίθετα:
•    Συνεχίζει να επιβραβεύει την αναξιοκρατία και να ισοπεδώνει τις αρχές και αξίες των νέων.
•    Δεν δίνει καμία δυνατότητα στους νέους για παραγωγική εργασία, στην Γεωργία-Κτηνοτροφία, Βιοτεχνία και βιομηχανία, γενικά στο επιχειρείν.
•    Αντί να βραβεύει τις πολύτεκνες ελληνικές οικογένειες τις φορολογεί για τα τέκνα των.
•    Διώχνει τους νέους Έλληνες επιστήμονες στο εξωτερικό και αντικαθιστά αυτούς με λαθρομετανάστες, άλλης κουλτούρας, πολιτισμού, θρησκεύματος, που δεν είναι δυνατόν να προσαρμοσθούν στην Ελληνική κοινωνία.
    - Έτσι! ούτε στην λειτουργία της πολιτείας μας έχει ο νέος πρότυπα να στηριχθεί, να παραδειγματισθεί και να ελπίζει.
    Η Πολιτεία λοιπόν των Κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών είναι η τρίτη συνιστώσα, που φέρει την ευθύνη για την παραβατικότητα των νέων μας.
    - Λέει ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ στον ΕΠΙΤΑΦΙΟ: «…Πρέπει να βλέπετε το μεγαλείο της Πολιτείας στις καθημερινές της εκδηλώσεις και να συλλογίζεσθε πως της το έδωσαν άνδρες γενναίοι που είχαν το αίσθημα του καθήκοντος και μεγάλη φιλοτιμία σε κάθε έργο που αναλάμβαναν. Αν καμιά φορά ατυχούσαν σε κάποιο εγχείρημα, δεν στερούσαν όμως την πατρίδα απ’ την ανδρεία τους, γιατί θεωρούσαν πως η ωραιότερη κοινή προσφορά ήταν να θυσιασθούν γι’ αυτήν…».
    - Εάν θέλουμε! έστω και σήμερα, νέα γενεά αντάξια των προγόνων μας, και όχι χώρα παραγωγής και εισαγωγής κουκουλοφόρων, τότε πρέπει, όλες οι ανωτέρω αναφερθείσες συνιστώσες, δηλ. όλοι μας, πολύ περισσότερο όμως οι εκάστοτε ηγεσίες της χώρας μας, να τηρήσουν την ρήση του ΙΣΟΚΡΑΤΗ από τα βάθη της Ιστορίας που είναι και σήμερα ακόμη τόσο επίκαιρη και αναγκαία: «Να προτρέπουμε τους νέους προς την αρετή, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με παράδειγμα τις πράξεις μας».
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης   Αντγος ε.α.  Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.

*** Αθλητική ενημέρωση  :

*** ΔΕΥΤΕΡΑ 20/3/2017
19:30 Πλατανιάς - Ηρακλής  1-0 , (0-0) .-
Το γκολ : 78΄ Γ. Γιακουμάκης
Διαιτητής: Γκράνας (Θράκης)
Βοηθοί: Κωνστάντιος (Εύβοιας), Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας)
4ος Διαιτητής: Ζαραβίνος (Αθηνών)
Κίτρινη κάρτα : Γροντή., Μπαστακό ,
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Καρυπίδης, Μπανανά, Βάντερσον, Μουνάφο, Μενδρινός(Μαραγκός0, Γιορέντε, Μανούσος, Στανισάβλιεβιτς (Γουνδουλάκης), Γιακουμάκης.
Στον πάγκο: Κοκκαλάς, Πριντέτα, Κάργας, Μαραγκός, Γουνδουλάκης, Ντίνας, Ντεβέσα.
Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Αργυρόπουλος (Καραγκούνης), Σαραμαντάς(Μπαστακός), Τζανετόπουλος, Κούρος, Δώνης, Στάμου, Γροντής, Ιντζόγλου, Αγγελόπουλος ( Λεοζίνιο), Περόνε.
Στον πάγκο: Γιαννίκογλου, Βοσνακίδης, Ηλιάδης, Λεοζίνιο, Πασάς, Καραγκούνης, Μπαστιάνος.

*** Αναλυτικά οι διαιτητές και βοηθοί της 25ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα  στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :
ΣΑΒΒΑΤΟ Βέροια-Κέρκυρα 4-0
(25΄ Μπαλάφας, 63' Στόιτσεφ, 68΄ Καπετάνος, 89΄ Καλί)
ΑΕΛ-Παναιτωλικός 1-0
(35΄ Φάρκας)
Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1
(57' Μάνταλος)

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/3/2017 :
 
 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0
(94' Πέλκας)
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
(70΄ Μανιάς - 27΄ Ζάιρο) 
Ξάνθη-Λεβαδειακός 2-2
(5΄πεν. Γιουνές, 30΄ Λάζιτς - 28΄ Βασιλείου, 47΄ Τόνι Σίλβα) 
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0
(15' Μπεργκ)
 ***  Σε αναμετρήσεις για την 22η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Σάββατο, 18 Μαρτίου
 Δόξα Λευκάδας-Απόλλων Π. 75-70
Κολοσσός Ρ.-Άρης 85-84
ΠΑΟΚ-Κύμη 88-71
Κόροιβος-ΑΕΚ 63-89
Προμηθέας Π.-Ρέθυμνο 80-84
Παναθηναϊκός-Λαύριο 85-64
Ολυμπιακός-Τρίκαλα 79-61
***   Σε αναμετρήσεις για την 22η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Σάββατο, 18 Μαρτίου
 Δόξα Λευκάδας-Απόλλων Π. 75-70
Κολοσσός Ρ.-Άρης 85-84
ΠΑΟΚ-Κύμη 88-71
Κόροιβος-ΑΕΚ 63-89
Προμηθέας Π.-Ρέθυμνο 80-84
Παναθηναϊκός-Λαύριο 85-64
Ολυμπιακός-Τρίκαλα 79-61
*** Τοπικά πρωταθλήματα ΕΠΣ Μεσσηνίας Σ/Κ  18 και 19-03-2017  :
Α΄ Τοπικό  23η αγωνιστική :
Σάββατο 18-03-2017  :
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣ.   0-1 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ. – ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  1-2 .- ^
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛ. – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ.  0-0 .- ^
Κυριακή 19-03-2017  :
Π.Σ. Η Καλαμάτα – Αναγέννηση Παραλίας  1-1 .- ^
Εράνη Φιλιατρών – ΑΕ Αβίας 1-0 .- ^
Πανθουριακός – ΑΟ Κυπαρισσίας  1-2 .- ^
ΑΣ Ανδρούσας – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων  3-0 .- ^
Αστέρας Αρφαρών -Φαρραί  0-3  α.α.  .-^
Ρεπό: ΑΟ Φαραί
* Ο Αστέρας Αρφαρών αποχώρησε από το πρωτάθλημα.-
~* Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 22η αγωνιστική :
Σάββατο 18-03-2017
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ  3-3 .- ^
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΧΩΡΑ  2-1 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Μ.  – ΠΕΤΑΛΙΔΙ  2-1 .- ^
Κυριακή 19-03-2017 :
Ακρίτας Κορώνης – Αίαντας Καλαμάτας 1-2 .- ^
ΑΟ Σπερχογείας – Χανδριναϊκός  3-0 .- ^
Ομόνοια – Ολυμπιακός Ανάληψης  0-0- .- ^
Ηρακλής Καλαμάτας – Δωριέας Δωρίου  0-0 .-^
 ~*  Β΄ Τοπικό   19η  και 21η  αγγωνιστική αντίστοιχα Α΄  1ου και 2ου Ομίλου  :
Τετάρτη 15/03/2017 για την 18η αγωνιστική  :Ακαδημία Παμισος Μεσσήνης-Α.Ο. Φυτειά  0-1  .- ^
Σάββατο  18-03-2017  19η  αγωνιστική :
ΑΕ Γαργαλιάνων – ΑΕΚ Καλαμάτας  5-0 .- ^
Παπαφλέσσας Άμφειας – Διαγόρας Κοπανακίου  2-2 .-
Πανευαϊκός – Θύελλα Μερόπης  2-0 .-^
Ατρόμητος Πλατέος – Αστέρας Βαλύρας  1-1 .- ^
Θύελλα Χαρακοπιού – ΑΟ Πατίστα  3-0 .-^
Πράσινα Πουλιά  - ΑΟ Μεθώνης  0-5 .- ^
Κεραυνός Καλαμάτας – Δόξα Καλαμάτας  3-3 .- ^
Κυριακή 19-03-2017  :
ΑΟ Φυτειάς – Πανιώνιος 3-0 .- ^
ΠΑΟ Καλού Νερού – ΑΕ Μάνης  0-2 .- ^
ΑΟ Στενωσιάς – ΑΕ Λογγάς  2-1 .- ^
ΠΑΟ Καλλιθέας – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης 2-1 .- ^
ΑΣ Φυτειάς – Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου 0-2 .- ^
Ρεπό: Ηρακλής Κυπαρισσίας.
~** Γ΄ Τοπική κατηγορία  στην 20η αγωνιστική :
Δευτέρα 13/03/2017 για 19η αγωνιστική :
Ερμής Καλ-Θησέας Καλαμ. 0-1 .- ^
ΑΠΣ. Άρις -Θύελλα Παραλίας  2-2 .- ^
Σάββατο 18-03-2017 :
Θύελλα Παραλίας – Παναθηναϊκό Καλαμάτας 1-6 .- ^
Κυριακή 19-03-2017 :
ΑΟ Βέργας – Νέστορας Πύλου
Θησέας Καλαμάτας – Δαναός 0-3 .- ^
ΑΟ Λεΐκων – Ερμής Καλαμάτας  1-0 .- ^
Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 :
ΑΟ Νέδουσα – ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας
Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 :
ΑΟ Βέργας – Νέστορας Πύλου
Ρεπό: Ίκαρος Καλαμάτας
~** ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 4η αγωνιστική :
Σάββατο 18-03-2017 :
ΑΟ Πατίστα – Αίαντας Καλαμάτας   -
Ομόνοια – Νέος Άρις   -
Πανθουριακός – Δαναός  0-7 .- ^
Εράνη Φιλιατρών – Π.Σ. Η Καλαμάτα  4-7 .- ^
Απόλλων Καλαμάτας – ΑΟ Διαβολιτσίου   -
ΑΟ Μεθώνης – Παπαφλέσσας Χώρας  1-2 .- ^
Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων 2-6 .-^
ΑΕ Αβίας – Δωριέας Δωρίου  1-5 .- ^
Ηρακλής Καλαμάτας – Ολυμπιακός Ανάληψης  0-6 .- ^
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Απόλλων Πεταλιδίου  7-0 .- ^
Ρεπό: Πάμισος Μεσσήνης, Αναγέννηση Παραλίας, Θησέας Καλαμάτας, Δόξα Καλαμάτας, Χανδριναϊκός.
***  *** Τα αποτελέσματα του φάιναλ-4 του Κυπέλλου ανδρών στο βόλεϊ, που διεξάγεται στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης:

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017: ΗμιελικοίΑΟΠ Κηφισιάς-Ορεστιάδα 3-1 (25-20, 21-25, 25-19, 25-20)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-1 (25-22, 23-25, 25-20, 25-16)
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ
Τελικός

Ολυμπιακός-ΑΟΠ Κηφισιάς 3-1 (25-13, 19-25, 25-22, 29-27)

  ***Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της Euroleague :
Πέμπτη, 16/3/2017:
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  92-87 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 17-17, 41-42, 67-57, 92-87
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Superfoods -Ρεάλ Μαδρίτης    88-82 .-^

 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Μπάλακ (Ισραήλ)
Τα δεκάλεπτα: 21-19, 43-41, 58-58, 88-82
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)   73-88 .-^

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 77-78 .-^

Παρασκευή, 17/3/2017 :
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)  80-82 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 23-24, 43-42, 60-64, 80-82

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Γαλατασαράι (Τουρκία)   71-80 , (48-35) .- ^

Τα  δεκάλεπτα : 27-17  , (48-35) , 59-57 , 71-80 .-
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  67-56 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 11-13, 43-22, 53-42, 67-56
Μπασκόνια (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)   69-68  .- ^  .-
~**  Πίσω από κάποιο θρίαμβο κρύβεται κι΄ ένας θρήνος  !
*** Ολόκληρο το πρόγραμμα  και τα αποτελέσματα  των δυο  Ελληνικών συμμετεχόντων  ομάδων ΟΣΦΠ και  ΠΑΟ  στο ευρωμπάσκετ  2016-2017 μέχρι σήμερα .. :
1η αγωνιστική 12 και14-10-2016 :
 Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 83-65 .- ^ Η
Παναθηναϊκός – Ζαγκλίρις Κάουνας 84-76 .-  Ν
 2η αγωνιστική 20 και 21 -10-2016 :
Ολυμπιακός-Ανατολού Εφές Πίλσεν 90-66 .- ^  Ν
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 81-77 .-   Η
3Η αγωνιστική 25 και 26 -10-2016 :
Ολυμπιακός –Μιλάνο 91-81 .- ^  Ν
Μπάμπεργκ-Παναθηναϊκός 83-84 .-  Ν
 4η αγωνιστική 27 και 28 -10-2016 :
Μπασκόνια-Ολυμπιακός 90-95 .- ^  Ν
Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 70-59 .-   Ν
5η αγωνιστική 03 και 04-11-2016 :
Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 75-81 .- ^  Η
Ανατολού Εφές Πίλσεν- Παναθηναϊκός  Κκ.α. 70-70 .- παράτ. 91-83 .-  Η
6η αγωνιστική 10 και 11-11-2016 :
 Παναθηναϊκός-Μακαμπι Τ. Α. κ.α. 67-67 παράτ. 83-75 .- ^ Ν
Γαλατάσαράϊ –Ολυμπιακός 89-87 .-   Η
 7η αγωνιστική 16-11-2016 :
Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 59-52 .- ^  Ν
Ρεάλ Μανδρίτης- Παναθηναϊκός 87-84 .-  Η
8η αγωνιστική 18-11-2016 :
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-79 .- ^  Η-Ν
9η αγωνιστική 24και 25-11-2016 :
Ολυμπιακός –Μακαμπί Τα .Α . 73-80 .- ^  Η
Παναθηναϊκός – Νταρουσάφακα 86-80 .-  Ν
 10η αγωνιστική 02-12-2016 :
Νταρουσάφακα-Ολυμπιακός 71-77 .- ^ Ν
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 72-57 .- Η 
11η αγωνιστική 09-12-2016 :
Ολυμπιακός-Ούνιξ Καζάν 88-59 .- ^   Ν
Παναθηναϊκός-Γαλατάσαράϊ 85-58 .-  Ν
 12η αγωνιστική : 15 και 16-12-2016 :
Ζαγκλίρις Κάουνες –Ολυμπιακός 75-88 .- ^ Ν
Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε  81-70 .-  Ν
13η αγωνιστική 20 και 21 -12-2016 :
Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 73-65 .- ^ Ν
Μιλάνο-Παναθηναϊκός 72-86 .-  Ν
 14η αγωνιστική 22 και 23-12-2016 :
Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός 82-68 .- ^  Η
Παναθηναϊκός-Μπασκόνια 69-68 .-  Ν
  24 /   15η αγωνιστική 29 και 30-12-2016 :
Ολυμπιακός –Φενέρμπαχτσε 71-62 .- ^  Ν
Ούνιξ Καζάν – Παναθηναϊκός 83-81 .- Η  
 16η αγωνιστική 06-01-2017 :
Ολυμπιακός –Παναθηναϊκός 77-69 .-  Ν-Η
 17η αγωνιστική 12 και 13-01-2017 :
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 67-69 .- ^Ν
Παναθηναϊκός – Ανατολού Εφές Πίλσεν κ.α. 70-70 παράτ. 92-81 .-  Ν
18η αγωνιστική 19 και20-01-2017 :
Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός   84-63 .-^ Η
  Ολυμπιακός-Μπασκόνια   92-62 .- Ν
19η αγωνιστική 24 και 25-01-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα  71-65  .- ^ Ν
 Μιλάνο- Ολυμπιακός  99-83 .-^ Η
20η  αγωνιστική 26 και 27-01-2017 :
Ερυθρός Αστέρας –Παναθηναϊκός  72-66 .- ^ Η
Ολυμπιακός –Μπάμπεργκ  83-77 .- ^ Ν
 21η αγωνιστική 02 και03-02-2017 :
Ούνιξ Καζάν –Ολυμπιακός 75-90  .- ^  Ν
Γαλατάσαράϊ –Παναθηναϊκός   79-84 .- ^ Ν
22η αγωνιστική 09 και10-02-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ   81-72 .- ^   Ν  
Ολυμπιακός-Ζαγκλίρις Κάουες   73-64 .- Ν
   23η αγωνιστική 23και24-02-2017 :  
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός   67-64 .- ^ Η
Παναθηναϊκός-Ούνιξ Καζάν  83-82 .- ^ Ν
 24η αγωνιστική 02 και 03-03-2017
 Μακαμπί   Τ.Α.-Ολυμπιακός  71-82 .- ^ Ν
 Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός  77-72 .- ^ Η
 25η αγωνιστική 09 και10 -03-2017  :  
  Ζαγκλίρις Κάουνες –Παναθηναϊκός   64-58 .- ^ Η
Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα   81-73  .- ^ Ν
26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017  :  
Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης     88-82 .- ^ Ν
Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ   71-80 .- ^ Η
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  : 
Παναθηναϊκός-Μιλάνο  
Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017
 Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης
Μπασκόνια- Παναθηναϊκός
  29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  : 
Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός 
Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας
30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός    
Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος   .- 

***  Με εντυπωσιακά άλματα ξεκίνησε τη λειτουργία του το πάρκο μοτοσυκλέτας Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
 
 
 
 
 
 
Μια ημέρα που περίμεναν χρόνια ήταν η σημερινή για τους φίλους της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, του Motocross, Scramble και Enduro αφού απέκτησαν το δικό τους «σπίτι»!
Ένα χώρο όπου πλέον θα μπορούν να μάθουν, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, να εξασκηθούν, να τρέξουν και να βελτιώσουν την τεχνική τους και να προετοιμαστούν σε έναν χώρο οργανωμένο και ιδανικά φτιαγμένο για το ιδιαίτερο και εντυπωσιακό άθλημα της αγωνιστικής οδήγησης με μοτοσυκλέτες.
Σήμερα λοιπόν οι προσπάθειες χρόνων έγιναν επιτέλους πραγματικότητα, αφού μετά από 7 χρόνια λειτουργίας του Αθλητικού Σωματείου ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. και 3 χρόνων επίμονης και συστηματικής προσπάθειας η πίστα Motocross στο Αθλητικό Πάρκο Καλαμάτας στα Γιαννιτσάνικα ολοκληρώθηκε ήδη υποδέχθηκε…χομπίστες λάτρεις του Motocross αλλά και οργανωμένους αθλητές.
Στην πίστα για τα εγκαίνια έφθασαν φίλοι του αθλήματος που είτε έτρεξαν ή απλά παρατηρούσαν τις ικανότητες των αναβατών.
Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής στο σημείο βρέθηκαν ο Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Σαράντος Μαρινάκης καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χάρης Βγενής.
Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας μάλιστα  είχε ένα λόγο ακόμα να είναι χαρούμενος αφού η πίστα έχει δημιουργηθεί σε χώρο που ήταν χωματερή, έτσι χρειάστηκαν πολλές παρεμβάσεις για να φτάσουμε στη σημερινή μορφή.
Από πλευράς ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ ο πρόεδρος Παναγιώτης Πατσιλίβας δήλωσε χαρούμενος για αυτή τη στιγμή ενώ τόνισε ότι μένουν κάποια πράγματα όπως η παροχή νερού για να ολοκληρωθεί το πάρκο.
Τέλος ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Δήμου αλλά και τον εργολάβο Ηλία Τσερπέ αφού όπως εξήγησε τα χώματα που μεταφέρθηκαν εκεί για να διαμορφώσουν την πίστα έχουν προέλθει από τις εργασίες διάνοιξης του Περιμετρικού της Καλαμάτας.
Video: Πάρκο μοτοσυκλέτας Καλαμάτας 19-3-2017  , https://youtu.be/MtjZmJv6fGM .-
Βίντεο : Θανάσης Βασιλόπουλος , https://youtu.be/K9bzIQSflPo  .-
Βίντεο 3 : Πατσιλίβας ΛΕΜΟΚΑ , https://youtu.be/Da36dd0ABVg .-
Video 4 : KTM Ηλιόπουλος , https://youtu.be/jomWR31B4ok .-

***

~Από τελευταίες αναρτήσεις  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
  ~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25  και  26 Φεβρουαρίου 2017  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/25-26-2017-super-league-25022017-3-0-1-0.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κ. Δευτέρα 27  Φεβρουαρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/02/news.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  28  Φεβρουαρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-28-2017.html .-  
~**
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  06  Μαρτίου 2017  :   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07  Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/03/news-07-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08  Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .... :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-08-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES 2 - Τετάρτη  08 Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-nwes-2-08-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  09  Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής  μας ....  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-09-2017.html .-  
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ..:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News  Σάββατο  11 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή  12 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-12-2017.html  
 ~*
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 13 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  ....   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-13-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  14 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....     :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-14-2017.html    .- 
~*  Η  Εφημερίδα μας  Arfara News 2 .. Τρίτη 14  Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-2.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  15 Μαρτίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ....  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-15-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-16-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 17 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :   http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  18 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-18-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 19 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  , 19  και 20  Μαρτίου  2017  :
~
Μαζί με την αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ...:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/18-19-20-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Δευτέρα 20 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-20-2017.html .-
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5352   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3474   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3468 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.294  βίντεο   .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου