ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  24 Αυγούστου 2016 :
~



 ~
** Συμφωνία για  καταστήματα ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ από  ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ :
Ο όμιλος οικογένειας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ αγοράζει την εταιρεία Μαρινόπουλο στο 100% με δανισμό από Alpha Bank 300 εκατομμυρίων ευρώ με την συμμετοχή -καταβάλλοντας 125  εκατομμύρια ευρώ ,  άμεσα 70  χειλάδες ευρώ και τον επόμενο χρόνο το υπόλοιπο ποσό . Με την μη συμμετοχή της οικογένειας Μαρινόπουλου .- Με αυτό τον τρόπο  συμφωνίας 12.500   εργαζόμενοι θα ανακτήσουν την θέση εργασίας  .-

*** Ματαιώνεται η συναυλία του Γιάννη Πάριου στην Αρχαία Μεσσήνη
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοργανώτρια εταιρία κάνει γνωστό ότι σήμερα Τετάρτη δε θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Γιάννη Πάριου, στο Αρχαίο Στάδιο Μεσσήνης λόγω των άσχημων  καιρικών συνθηκών
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Σας ενημερώνουμε πως η προγραμματισμένη συναυλία του Γιάννη Πάριου, στο Αρχαίο Στάδιο Μεσσήνης, η οποία είχε οριστεί για σήμερα Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016 στις 21:30, ματαιώνεται οριστικά λόγω των άσχημων  καιρικών συνθηκών, που θα επικρατήσουν στην περιοχή.
Η εξαργύρωση των προπωλημένων εισιτηρίων, θα γίνεται αποκλειστικά από τα σημεία που είχαν προμηθευτεί, με χρονικό όριο την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 και ώρα 14:00.
*Οι επόμενες προγραμματισμένες συναυλίες του Γιάννη Πάριου θα διεξαχθούν κανονικά:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Φεστιβάλ Ολύμπου -  ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Φεστιβάλ Κασσάνδρας – ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΒΗΡΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκη

*** Φωτιά στη χωματερή της Πύλου
Από το απόγευμα της Τρίτης μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες στη χωματερή της Πύλου.
Η μάχη είναι άνιση, αφού τα σκουπίδια είναι εύφλεκτα και έτσι οι πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες μέσα στη χωματερή.

*** Η Οικονομική Επιτροπή Μεσσήνης ανέβαλε τη δημοπρασία για το περίπτερο στο Πολυλίμνιο
Αναβλήθηκε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μεσσήνης, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, η δημοπρασία για την εκμίσθωση του οικίσκου στο Πολυλίμνιο και του χώρου παρκινγκ στην Χαραυγή, μετά τα τραγικά γεγονότα του Δεκαπενταύγουστου.
Εισηγούμενος το θέμα ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και δήμαρχος Μεσσήνης, Γ. Τσώνης, σημείωσε ότι για τη Δευτέρα αυτή είχε καθορισθεί η διενέργεια της συγκεκριμένης δημοπρασίας, υπενθυμίζοντας ωστόσο τα τραγικά γεγονότα με το θάνατο της κοπέλας από κατολίσθηση στο χώρο του Πολυλιμνίου και, μάλιστα, τη στιγμή που εκεί βρίσκονταν εκατοντάδες επισκέπτες.
  Θέματα ασφαλείας
Ο κ. Τσώνης τόνισε ότι στις 19 Αυγούστου κλιμάκιο του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) ήρθε στη Μεσσηνία και πραγματοποίησε αυτοψία στο Πολυλίμνιο, έπειτα από αίτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η πρώτη διαπίστωσή του, μέχρι την έκδοση του επίσημου πορίσματος του κλιμακίου, είναι ότι «η διαδρομή που ακολουθούν οι επισκέπτες του Πολυλιμνίου δεν είναι απόλυτα ασφαλής».
Επισήμανε, λοιπόν, ότι εξαιτίας του τραγικού συμβάντος και σε αναμονή του πορίσματος του ΙΓΜΕ, καθώς η δημόσια ασφάλεια προέχει, η δημοπρασία πρέπει να αναβληθεί και σε άλλη συνεδρίαση να προσδιοριστεί ο χρόνος που τελικά θα γίνει αυτή.
Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή πως αντιμετωπίζει με προχειρότητα ακόμα και αυτό το θέμα, καθώς, παρά το γεγονός ότι το τραγικό γεγονός έχει συμβεί τόσες ημέρες, περίμενε τη μέρα που είχε ορισθεί για να ζητήσει την αναβολή του διαγωνισμού.  Β.Β.

*** Ισχυρός σεισμός συγκλονίζει την Ιταλία, πληροφορίες για νεκρούς
Ισχυρή σεισμική δόνηση 6 βαθμών σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην κεντρική Ιταλία. Άνθρωποι φέρονται εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν στα χωριά Αματρίτσε και Ακούμολι, ενώ η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Ρώμη.Μιλώντας στο ειδησεογραφικό κανάλι RaiΝews 24, o Σέρτζιο Πιρότσι, δήμαρχος του Αματρίτσε δήλωσε ότι «υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια».
«Οι ζημιές είναι σοβαρές» πρόσθεσε και χρησιμοποίησε την λέξη «δράμα» για να περιγράψει την κατάσταση, αναφέροντας ότι «μεγάλο μέρος του χωριού δεν υπάρχει πια».
«Έχει σημειωθεί κατολίσθηση και γέφυρα έχει πιθανόν καταρρεύσει. Οι δρόμοι μέσα και έξω από το χωριό έχουν κοπεί» είπε και συμπλήρωσε ότι οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης Ακουμόλι δήλωσε ότι μία τετραμελής οικογένεια είναι παγιδευμένη στα συντρίμια του σπιτιού της και ότι δεν δίνει σημεία ζωής.
Υπεύθυνοι της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας δηλώνουν ότι κατέρρευσαν κατοικημένα κτίρια και μιλούν για σεισμό ανάλογο με εκείνον στην Λ' Άκουϊλα, το 2009.
Η δόνηση σημειώθηκε στις 03:36 ώρα Ιταλίας (04:36 ώρα Ελλάδας). Ιδού και το σχετικό tweet:
Δεκάδες είναι και οι μετασεισμοί που σημειώνονται με τον ισχυρότερο να έχει μετρηθεί στους 5,4 βαθμούς.
Πολλοί άνθρωποι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους και βγήκαν έντρομοι στους δρόμους και τις πλατείες, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Στη Ρώμη τα κτίρια ταρακουνήθηκαν για περίπου 20 δευτερόλεπτα.
Η πολιτική προστασία και η πυροσβεστική έχουν δεχθεί δεκάδες κλήσεις. Οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για έξι νεκρούς.
Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι. Newsroom ΔΟΛ 
~***  Σεισμός Ιταλία: Αυξάνονται οι νεκροί στα ισοπεδωμένα χωριά στα  Απένινα όρη της Ιταλίας .-

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Ιταλία - περισσότεροι από 120 νεκροί, 150 αγνοούμενοι και 2500 άστεγοι ......
O ισχυρός σεισμός, 6, 2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 3:36 ώρα Ιταλίας (4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας), στην κεντρική Ιταλία, έχει αφήσει πίσω του δεκάδες νεκρούς ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τη μάχη για τον απεγκλωβισμό αγνοουμένων.
Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στο χωριό Ακκούμολι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 4  χλμ. Ο σεισμός, ο οποίος διήρκεσε 20 δευτερόλεπτα, έγινε αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρώμης.
Ο σεισμός όπως φαίνεται και από τις πρώτες εικόνες έχει προκαλέσει πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά στα χωριά Αματρίτσε και Ακκούμουλι, ενώ υπάρχουν αναφορές και για εγκλωβισμένους. Πληροφορίες της «Corriere della Serra» και του ιταλικού πρακτορείου Ansa κάνουν λόγο για δύο νεκρούς. { Το  1703 στην ίδια περιοχή σημειώθηκαν τρείς (3) σεισμοί ταυτόχρονα- μαζί } .-
 
*** Λίγο πριν από τέλος του πολιτιστικού καλοκαιριού της Καλαμάτας
Με την ψυχή τους γέλασαν όσοι το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκαν στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας και παρακολούθησαν την παράσταση «Γαμπροί για πούλημα».
Το θίασο αποτελούσαν αγαπημένοι ηθοποιοί, τους οποίους ο περισσότερος κόσμος έχει συνδυάσει με κωμικούς ρόλους, ενώ η επιτυχημένη σκηνοθεσία Θανάση  Παπαθανασίου - Μιχάλη Ρέππα είχε ως αποτέλεσμα το άφθονο γέλιο.
Χθες είχε προγραμματιστεί η συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στον ίδιο χώρο, στις 9.00 το βράδυ.
Πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη λήξη των εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού στην πόλη μας.
Ειδικότερα, σήμερα και αύριο, στις 9.00 το βράδυ, το κοινό της Καλαμάτας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο Κάστρο το «Συρανό ντε Μπερζεράκ», μια παράσταση που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές όπου έχει παιχθεί μέχρι σήμερα.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας, Παίζουν: Β. Χαραλαμπόπουλος, ∆. Ματσούκα, Γ. Παπαγεωργίου, Κ. Μπερικόπουλος, Ι. Αστεριάδη, Β. Χατζηνικολάου, Σ. Ξανθουδάκης, Θ. Κοντογιώργης, Α. Τρομπούκη, Σ. Τρογκάνης, Λ. Κτεναβός, Θ. Μπίρκος, Κ. Μπούντας, Α. Φουσέκης. Βιολί παίζει η Βασιλική Μαζαράκη.
Στη συνέχεια:
-27/8 4η Λευκή Νύχτα | Κεντρική πλατεία Bασ. Γεωργίου | 20.30 Συναυλία με τους «ΟtherView» | 21.00 Συναυλία Αθηναϊκής Μαντολινάτας «Νικόλαος Λάβδας», σολίστ: Ugo Orlandi (μαντολίνο), διεύθυνση ορχήστρας: Κάτια Μολφέση
-4/9 | Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας | 21.00 «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ | Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου, ηθοποιοί: Β. Τρουφάκου, Α. Παπαδοπούλου, Ι. Μαυρέα Γ. Φριντζήλας, Σ. Μάινας, Θ. Κατσαφάδος, Ε. Λίτσης, Μ. Λιαμή
16/9 | Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας | 20.30 «Λιθιές και κύματα χέρι - χέρι…», συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής
26/9 | Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, πατινάζ | 20.00 «Ελληνοκυπριακή συνάντηση», συνεργασία: Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου. Π. Μπ.

*** Οι έμποροι επιλέγουν 
Στην τελική ευθεία για τη Λευκή Νύχτα του Σαββάτου μπαίνει η Καλαμάτα από σήμερα και οι ετοιμασίες – από κάθε άποψη- έχουν ξεκινήσει.
Οι τοπικοί μας έμποροι, όμως, αν θέλουν να δουλέψουν, καλό θα είναι να προσέχουν τι εμπόρευμα θα προσφέρουν, γιατί ο κόσμος δεν είναι χαζός και η οικονομική κρίση που βιώνει στο πετσί του, τον έχει κάνει ακόμα πιο προσεκτικό.
Μας έλεγαν υπάλληλοι που δουλεύουν σε καταστήματα ότι τα αφεντικά τούς έχουν βάλει από την προηγούμενη εβδομάδα να βγάλουν από τα… υπόγεια και τα πατάρια ό,τι «μεινεμένο» υπάρχει, με σκοπό να το πουλήσουν το βράδυ του Σαββάτου.
Όσοι επιλέξουν, λοιπόν, να λειτουργήσουν με αυτό τον τρόπο, μην απορήσουν γιατί οι καταναλωτές θα επιλέξουν, ίσως, να ψωνίσουν από πολυκαταστήματα και αλυσίδες μεγάλων καταστημάτων.  Β.Β. 

 *** Υπομονή… χωρίς τέλος για το Καλό Νερό – Τσακώνα
Απίθανο να βρεθεί χρηματοδότηση για το κόστος του έργου 
 Η Ολυμπία Οδός (Πάτρα- Πύργος- Καλό Νερό - Τσακώνα) αποτελεί μια… αμαρτωλή ιστορία για σειρά κυβερνήσεων, μηδέ εξαιρουμένης της σημερινής. Το έργο εξαγγέλθηκε με τυμπανοκρουσίες, αλλά με τον ίδιο… ηχηρό τρόπο έμεινε στη μέση. Κάτι τα προβλήματα, κάτι η έλλειψη χρηματοδοτικού ενδιαφέροντος, αφήνουν το έργο στη μέση, ιδιαίτερα το τμήμα που αφορά στη Μεσσηνία (Καλό Νερό - Τσακώνα).
Άλλωστε και σε πρόσφατη δήλωσή του ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες (σ.σ. απαντώντας σε αναφορά του πρώην βουλευτή Ι. Λαμπρόπουλου), παραδέχεται ότι, αν και η μελέτη του τμήματος θα γίνει δωρεάν, "στο τμήμα Τσακώνα - Καλό Νερό υπολείπονταν μελέτες συνολικού κόστους 6 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό με εκτιμώμενο χρόνο μελετητικής ωρίμανσης περί τα 3 χρόνια".
Αν στο χρονικό διάστημα αυτό προσθέσει κάποιος και το κόστος κατασκευής, περί τα 150 εκατομμύρια ευρώ, τότε σίγουρα δε θα πρέπει να θρέφει και πολλές ελπίδες για το χρόνο υλοποίησής του. Ίσως σε κάποιο μακρινό ορίζοντα.
Αξιοσημείωτη είναι όμως και η αναφορά του Γιώργου Λιάλιου στην "Καθημερινή", για το κόστος της υπόλοιπης Ολυμπίας Οδού. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά: "Από πλούσιο παρασκήνιο σημαδεύτηκε η υπογραφή της συμφωνίας με την Ολυμπία Οδό", αφού η πραγματική εικόνα είναι τελείως διαφορετική από αυτή που παρουσίασε το υπουργείο Υποδομών.
Σημειώνεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ: "Στα τέλη του προηγούμενου μήνα ο κ. Σπίρτζης... πανηγύρισε στη Βουλή την καταβολή περίπου μισού δισεκατομμυρίου ευρώ σε νέες αποζημιώσεις (456,3 εκατομμύρια ευρώ για τους τρεις αυτοκινητόδρομους, μεταξύ των οποίων είναι και η Ολυμπία Οδός).
Υποστηρίζοντας ότι χάρη στη δεινή διαπραγματευτική ικανότητα των στελεχών του υπουργείου εξοικονομήθηκαν 764,4 εκατομμύρια ευρώ έναντι των αρχικών απαιτήσεων των εργολάβων.
Η συνολική εικόνα είναι η εξής: Η αρχική χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου στο έργο ήταν 608 εκατομμύρια ευρώ και η πρόσθετη 250 εκατομμύρια ευρώ. Έως το 2013 παραχωρησιούχος και κατασκευαστής είχαν λάβει 221,1 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις, ενώ με τη συμφωνία “επανεκκίνησης” του 2013 έλαβαν ακόμα 93 εκατομμύρια ευρώ.
Προσθέτοντας τα 214,5 εκατομμύρια ευρώ της συμφωνίας Σπίρτζη, το έργο έχει κοστίσει στο Δημόσιο και στην Ε.Ε. περίπου 1,38 δισ. ευρώ, χωρίς τις απαλλοτριώσεις.
Όσον αφορά στα έσοδα από τα διόδια, η Ολυμπία Οδός έχει λάβει το διάστημα 2008 – 2015, 574,3 εκατ. ευρώ. Σύνολο; Περίπου 1,95 δισ. ευρώ»... Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

*** Δεν καταργείται το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, ιδρύεται αυτόνομο Τμήμα Αλλοδαπών στην Καλαμάτα
Το. Υπ. Προστασίας του Πολίτη «άκουσε», επιτέλους, τις ανάγκες της κοινωνίας
 «Κάλλιο αργά παρά ποτέ» λέει ο λαός μας και ευτυχώς, έστω και την τελευταία στιγμή, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «άκουσε» τις ανάγκες της κοινωνίας και με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που ήδη βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν προχωρά τελικά σε κατάργηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, διατηρώντας παράλληλα την Ασφάλεια ως Υποδιεύθυνση και όχι ως Τμήμα, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.
Παράλληλα, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ιδρύεται, ξεχωριστό, Τμήμα Αλλοδαπών.
Η «επιχείρηση» αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας ξεκίνησε επί υπουργίας Νίκου Δένδια, έχει περάσει από… «400» κύματα και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Αυτή τη φορά το υπουργείο δείχνει πιο αποφασισμένο να ολοκληρώσει τη διαδικασία, αν και οι εκτιμήσεις «λένε» πως θα χρειασθεί αρκετός καιρός ακόμα μέχρι την υλοποίηση, παρά τις προθέσεις της ηγεσίας του για λειτουργία του νέου σχήματος εντός του Σεπτεμβρίου.
Μπορεί η Μεσσηνία από το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που είδε τις ημέρες αυτές το φως της δημοσιότητας, να βγαίνει κερδισμένη, όσον αφορά στη Δίωξη Ναρκωτικών και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, αλλά χάνει σε αστυνομικά τμήματα, καθώς καταργούνται αυτά των Φιλιατρών, του Κοπανακίου, της Περιφερείας, αλλά και το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας.
  Παραμένουν τα «Ναρκωτικά»
Καταρχάς το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, για τη Μεσσηνία, προβλέπει ότι παραμένει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, η οποία θα διαρθρώνεται στα εξής 4 τμήματα:
-Τμήμα Ασφαλείας, στο οποίο θα λειτουργεί Γραφείο Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, που θα είναι αρμόδιο για τη διερεύνηση και δίωξη αδικημάτων που διαπράττονται σε βάρος προσώπων ή ομάδας προσώπων αποκλειστικά και μόνο λόγω της φυλετικής ή εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής ή του θρησκεύματός τους, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της ταυτότητας φύλου ή της αναπηρίας τους
-Τμήμα Αλλοδαπών, το οποίο θα είναι αρμόδιο για τον έλεγχο της νόμιμης παραμονής και εργασίας των αλλοδαπών στη Μεσσηνία, την εφαρμογή της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, το χειρισμό των θεμάτων των σχετικών με την έκδοση διοικητικών πράξεων και μέτρων που αφορούν σε αλλοδαπούς, καθώς και για το χειρισμό θεμάτων πολιτικού ασύλου και προσφύγων και την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας
-Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, το οποίο είναι αρμόδιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση εγκλημάτων που σχετίζονται με τα ναρκωτικά και περιλαμβάνει μόνο το Γραφείο Επιχειρήσεων, το οποίο:
*Ελέγχει τη διακίνηση των ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών, ενεργεί προανακρίσεις και συντάσσει τις σχετικές δικογραφίες
*Παρακολουθεί τους υπόπτους εμπορίας ναρκωτικών, ημεδαπούς και αλλοδαπούς, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή των σχετικών με αυτά εγκλημάτων
*Ελέγχει σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες τους διερχόμενους από τους αερολιμένες, λιμένες, σιδηροδρομικούς σταθμούς και σταθμούς αυτοκινήτων υπόπτους διακίνησης ναρκωτικών
*Επιτηρεί, ιδίως, τους δημόσιους χώρους που είναι πρόσφοροι για τη μεταφορά, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, καθώς και τα δημόσια κέντρα, για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες πραγματοποίησης συναλλαγών ή και χρήσης ναρκωτικών
*Συνεργάζεται με τις αρμόδιες τοπικές αρχές, υπηρεσίες και φορείς, καθώς και με τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤΟ.Σ.Π.ΠΑ.) για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που σχετίζεται με τα ναρκωτικά
*Επιτηρεί τους πλησίον των σχολείων χώρους, καθώς και τα μέρη που συχνάζουν οι νέοι
*Παρακολουθεί τις μεθόδους και τα μέσα δράσης των εμπόρων ναρκωτικών, αναλύει και αξιολογεί τα συμπεράσματα και εισηγείται τη λήψη μέτρων που αποσκοπούν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της σχετικής με τα ναρκωτικά εγκληματικότητας, τόσο στον προληπτικό όσο και στον κατασταλτικό τομέα
*Μεριμνά για την ανάπτυξη δικτύου συλλογής πληροφοριών σχετικών με τις μεθόδους, τους τόπους, τους τρόπους, τα μέσα και τα πρόσωπα που χρησιμοποιούνται ή με οποιονδήποτε τρόπο εμπλέκονται σε διαδικασίες διακίνησης, προώθησης, διάθεσης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών και φαρμάκων.
Η μόνη αλλαγή είναι ότι πλέον στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών δεν προβλέπεται Γραφείο Διοικητικής Υποστήριξης (Γραμματεία).
  Καταργούνται αστυνομικά τμήματα
Με το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος καταργούνται τα Αστυνομικά Τμήματα Φιλιατρών, Κοπανακίου και Πεταλιδίου, καθώς και η Τροχαία Κυπαρισσίας και οι τουριστικοί σταθμοί Καλαμάτας και Πύλου.
Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας θα λειτουργεί το Επιτελείο και:
-Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας
-Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας, στο οποίο θα λειτουργεί και Γραφείο Τουρισμού
-Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας
-Αστυνομικό Τμήμα Πύλου - Νέστορος, στο οποίο θα λειτουργεί και Γραφείο Τουρισμού
-Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας, με έδρα την Κυπαρισσία
-Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, με έδρα τη Μεσσήνη
-Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης, με έδρα την Καρδαμύλη
-Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, με έδρα τον Μελιγαλά
-Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, με έδρα τους Γαργαλιάνους
-Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης, με έδρα την Κορώνη.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Ξεμπλοκάρει η μεταφορά του συντελεστή δόμησης
ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΟΜΗΣΗΣ
 Τα τελευταία χρόνια βασική φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας, με κατά καιρούς δηλώσεις του δημάρχου Παν. Νίκα, ήταν ότι θα άφηνε ορισμένους από τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης με βάση τα σχέδια του 1905 και του 1987 να… γίνουν τσιμέντο, οχυρωμένη πίσω από την πραγματικότητα που λέει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες.
Σύμμαχό της έχει και τους δεκάδες ιδιοκτήτες, που υποστηρίζουν ότι «με την πολιτική που ακολουθείται διαχρονικά στο Δήμο Καλαμάτας έχουμε καταστεί όμηροι, αφού η λύση του προβλήματος εξαρτάται από την οικονομική του κατάσταση, η οποία για δεκαετίες τώρα είναι κακή.
Είναι ωραίο να δεσμεύουμε χώρους για να φτιάξουμε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους. Όμως, μέσα σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα θα πρέπει και να τις κατασκευάζουμε, αποζημιώνοντας έτσι και όσους έχουν δεσμευμένα οικόπεδα. Διαφορετικά, με όσα γίνονται κοροϊδεύουν τον κόσμο».
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως δήλωσαν στο «Θάρρος», το πρόβλημα αυτό φαίνεται να λύνεται με τη δημιουργία ζωνών συντελεστή δόμησης, νόμος που πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση τις αμέσως επόμενες ημέρες και ο οποίος, μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τα ρημαγμένα διατηρητέα κτήρια της Καλαμάτας. Αυτό θα γίνει με την ενεργοποίηση της Τράπεζας Γης, που θα αποτελεί ένα διαχειριστή δικαιωμάτων δόμησης. Μάλιστα, όπως μας ξεκαθάρισαν, ενώ ο Νόμος θα ενεργοποιούνταν πιλοτικά σε περιοχές της Αττικής, θα πάρει τελικά ολιστική ισχύ και θα αφορά στην επικράτεια της χώρας.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», προς την κατεύθυνση αυτή, μέσω του νέου νόμου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, ξεμπλοκάρεται η μεταφορά συντελεστή δόμησης με τον καθορισμό Ζωνών Υποδοχής, σε μια προσπάθεια να εναρμονιστούν με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σημειώνεται ότι η μεταφορά συντελεστή δόμησης έχει κριθεί αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού για να εφαρμοστεί πρέπει προηγουμένως να οριστούν ζώνες μεταφοράς συντελεστή, κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει και επιχειρείται -εκ νέου- τώρα.
Παράλληλα, από το υπουργείο Περιβάλλοντος στοχεύουν στην αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων κτηρίων του Δημοσίου για τη δημιουργία «κοινωνικής κατοικίας», προκειμένου από τη μια να δοθεί στέγη σε ευάλωτες οικονομικά ομάδες - στα πρότυπα των εργατικών κατοικιών - και από την άλλη να περιοριστεί η αυθαίρετη δόμηση.
Επιπλέον, μετά την Ηλεκτρονική Ταυτότητα του Κτηρίου που θα τεθεί σε εφαρμογή με το νόμο για τα αυθαίρετα και ο οποίος αναμένεται να δοθεί σε διαβούλευση μέσα στις επόμενες ημέρες, και οι Δήμοι θα αποκτήσουν τη δική τους πολεοδομική ταυτότητα.
Ειδικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής: «Την ενεργοποίηση της Τράπεζας Γης – θα αποτελεί ένα διαχειριστή δικαιωμάτων δόμησης – επιχειρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Προς την κατεύθυνση αυτή, από το υπουργείο – μέσω του νέου νόμου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων – ξεμπλοκάρουν τη μεταφορά συντελεστή δόμησης με τον καθορισμό Ζωνών Υποδοχής, σε μια προσπάθεια να εναρμονιστούν με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σημειώνεται ότι η μεταφορά συντελεστή δόμησης έχει κριθεί αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού για να εφαρμοστεί πρέπει να οριστούν ζώνες μεταφοράς συντελεστή, κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει και επιχειρείται – εκ νέου – τώρα.
Παράλληλα, από το υπουργείο Περιβάλλοντος στοχεύουν στην αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων κτηρίων του Δημοσίου για τη δημιουργία “κοινωνικής κατοικίας”, προκειμένου από τη μια να δοθεί στέγη σε ευάλωτες οικονομικά ομάδες – στα πρότυπα των εργατικών κατοικιών – και από την άλλη να περιοριστεί η αυθαίρετη δόμηση.
  Πώς θα δημιουργηθεί
το απόθεμα γης
Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι με την Τράπεζα Γης να δημιουργηθεί ένα απόθεμα γης μέσω του οποίου να μπορούν να αποζημιώνονται ιδιοκτήτες των οποίων, για παράδειγμα, τα οικόπεδα ρυμοτομούνται για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων.
Όπως λένε πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, μέχρι σήμερα η αποζημίωση αυτών των ιδιοκτητών είναι χρηματική. Επειδή όμως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια, στόχος του νέου μέτρου είναι να δίνεται σε αυτούς τους ιδιοκτήτες συντελεστής δόμησης, προκειμένου να χτίζουν στις ζώνες υποδοχής Συντελεστή.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο σχεδιασμός προβλέπει να αποζημιώνονται με τον ίδιο τρόπο και ιδιοκτήτες εκτάσεων σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς – σε ιδιωτικές δασικές εκτάσεις – που έχασαν το δικαίωμα δόμησης. Αυτό θα γίνεται επειδή όταν είχαν αγοράσει γη προβλεπόταν το χτίσιμο σε αυτές τις εκτάσεις.
Επίσης, μέσω της Τράπεζας Γης θα αποζημιώνονται και οι ιδιοκτήτες διατηρητέων κτηρίων. Αυτοί, επειδή δεν μπορούν να χτίζουν στις περιοχές που είναι τα διατηρητέα, θα μπορούν να το κάνουν στις Ζώνες Υποδοχής.
  Τι είναι οι Ζώνες Υποδοχής
του Συντελεστή Δόμησης
Οι Ζώνες Υποδοχής θα ορίζονται με Προεδρικό Διάταγμα. Όπως λένε πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία με την τακτοποίηση των αυθαιρέτων θα οριστούν οι λεγόμενες Ζώνες Αυξημένης Επιβάρυνσης.
Ο σχεδιασμός προβλέπει οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων με πολύ υψηλές πολεοδομικές παραβάσεις, που με το ισχύον καθεστώς τακτοποιούνται προσωρινά (για 30 χρόνια) και βρίσκονται σε εκτός σχεδίου περιοχές, να αγοράζουν τη διαφορά του συντελεστή δόμησης προκειμένου να νομιμοποιούνται.
Για τις εντός σχεδίου πολύ μεγάλες παραβάσεις, ο σχεδιασμός προβλέπει κατ’ αρχήν δράσεις αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημιάς που θα γίνει μέσω του πολεοδομικού σχεδιασμού. Εδώ το πλάνο δράσης – περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες και τη συμμετοχή του Πράσινου Ταμείου – δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, κάτι που αναμένεται να γίνει, όπως λένε στο ΥΠΕΚΑ, το αμέσως επόμενο διάστημα.
Οι μελέτες για τον καθορισμό Ζωνών Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης (ΖΥΣ) θα εκπονούνται σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο, σύμφωνα με το σχεδιασμό, περιλαμβάνει τη συγκέντρωση των εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων σε επίπεδο Δήμου, την ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης, τη διάγνωση των προβλημάτων κ.λπ. Στο δεύτερο στάδιο θα γίνεται η επεξεργασία και η αιτιολόγηση των εναλλακτικών προτάσεων.
Στη συνέχεια, αφού ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι που προβλέπονται προκειμένου να καθοριστεί μια περιοχή ως Ζώνη Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης, θα ακολουθεί έλεγχος επάρκειας από την αναμενόμενη πληθυσμιακή αύξηση που θα επιφέρει η μεταφορά συντελεστή δόμησης, αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου.
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ανεπάρκειας εγκεκριμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων είναι δυνατόν να προταθεί ο περιορισμός της έκτασης της ΖΥΣ, είτε περιορισμός της σε περιοχές κυρίως μεικτών χρήσεων (γενική κατοικία, πολεοδομικό κέντρο), βιομηχανικές, βιοτεχνικές περιοχές που δημιουργούν λιγότερες ανάγκες σε κοινωφελείς χώρους.
Ακόμη, προκειμένου να μπει φραγμός στην αυθαίρετη δόμηση σχεδιάζεται η σύνδεση των τιμολογίων για οικοδομικά υλικά (δηλαδή τα δελτία αποστολής) με τον αριθμό της οικοδομικής άδειας.
Παράλληλα, προωθείται η δημιουργία Παρατηρητηρίου Δομημένου Χώρου μέσω του οποίου θα παρακολουθείται όλη η δόμηση (υπάρχουσα και νέα).
Από το υπουργείο Περιβάλλοντος αναγνωρίζουν ότι ο έλεγχος της δόμησης δεν μπορεί να γίνεται μόνο  μέσω των Πολεοδομιών – οι οποίες, μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με τη στελέχωσή τους-, γι’ αυτό σχεδιάζουν το Παρατηρητήριο Δομημένου Χώρου, προκειμένου να λειτουργεί ως «δεύτερο μάτι».
Την ίδια ώρα προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικής πολεοδομικής πλατφόρμας για κάθε Δήμο. Εδώ θα μπαίνουν τα σχέδια πόλης, οι πράξεις εφαρμογής κ.ά. Όλα τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στους πολίτες σε πραγματικό χρόνο (real time).
Έτσι, όπως λένε από το υπουργείο, ο επενδυτής θα γνωρίζει την πολεοδομική ταυτότητα της περιοχής στην οποία θέλει να επενδύσει και ο πολίτης θα ξέρει πού να αναζητήσει ευθύνες σε περίπτωση που ένας σχεδιασμός (για παράδειγμα πολεοδομικός) πέσει έξω.
Σημειώνεται πως σε ό,τι αφορά την Ηλεκτρονική Ταυτότητα των Κτηρίων, τα κτήρια θα πρέπει να καταγραφούν ηλεκτρονικά μέσα στην επόμενη δεκαετία. Για τα αυθαίρετα, το χρονικό διάστημα είναι τα πέντε χρόνια. Χωρίς την Ηλεκτρονική Ταυτότητα το ακίνητο δε θα μπορεί να πωληθεί ή να μεταβιβαστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει να δοθούν κίνητρα, ώστε, όταν κάποιος ιδιοκτήτης προβαίνει σε μια μεταβίβαση, να κάνει και την Ταυτότητα Κτηρίων. Για το λόγο αυτό υπάρχει η εισήγηση να υπάρξει σύνδεση με το πρόγραμμα “Εξοικονομώ”, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ.
  Ανοιχτή πληγή τα εγκαταλειμμένα κτήρια
Τα εγκαταλειμμένα κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, αποτελούν σήμερα μια μεγάλη πληγή για τις πόλεις και ο φάκελος για την αξιοποίησή τους – με σκοπό την επανάχρηση και επανακατοίκησή τους – ανοίγει και κλείνει τα τελευταία χρόνια, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επιτευχθεί η οποιαδήποτε πρόοδος.
Μάλιστα, μεταξύ των εγκαταλειμμένων κτηρίων είναι και πολλά διατηρητέα. Εκτιμάται ότι σε όλη την Ελλάδα ο αριθμός των διατηρητέων ξεπερνά τις 10.000. Στην πλειονότητά τους έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, αφού πλέον η συντήρηση και ανακατασκευή τους είναι απαγορευτικές για τους περισσότερες ιδιοκτήτες.
Σε ό,τι αφορά τα εγκαταλειμμένα κτήρια, εκτός από το κίνητρο για την αξιοποίηση του συντελεστή δόμησης μέσω της Τράπεζας Γης, από το υπουργείο Περιβάλλοντος σκέφτονται να αντιμετωπίσουν το θέμα και με φορολογικές ελαφρύνσεις και δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
-Την κατηγοριοποίηση των εγκαταλειμμένων (σε δημόσια, ιδιωτικά, διατηρητέα και αγνώστου ιδιοκτήτη)
-Το αντάλλαγμα που πρέπει να λάβουν οι ιδιοκτήτες (και κατά περίπτωση οι μισθωτές) για τον περιορισμό των δικαιωμάτων τους επί του ακινήτου, όταν αυτό αξιοποιείται από το Δήμο
-Τα ποσά των φοροαπαλλαγών και την κλίμακα μοριοδότησης για την ένταξη των εγκαταλειμμένων στον αναπτυξιακό νόμο, ιδίως των διατηρητέων, και αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.
του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Ιδρύονται 11 Τμήματα Ένταξης σε σχολεία της Μεσσηνίας
Η ίδρυση Τμημάτων Ένταξης Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μεσσηνία ορίσθηκε με αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας.
Το τμήμα Ένταξης είναι δομή της Ειδικής Αγωγής με στόχο την εκπαιδευτική παρέμβαση με εξατομικευμένα προγράμματα στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Λειτουργεί μέσα στο γενικό σχολείο ως ξεχωριστό τμήμα και δέχεται παιδιά από όλες τις τάξεις.
  Για ποιους μαθητές
Στο Τμήμα Ένταξης μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές:
-που έχουν γνωμάτευση από διαγνωστική υπηρεσία (π.χ. ΚΕ.Δ.Δ.Υ, Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα)
-που δεν έχουν γνωμάτευση αλλά έχει παρατηρηθεί από τον εκπαιδευτικό της τάξης ότι παρουσιάζουν ειδικές δυσκολίες. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται η αξιολόγηση του μαθητή από τον εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής και η σύμφωνη γνώμη του σχολικού συμβούλου.
  Νέες ιδρύσεις
Στις σχετικές αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ότι η ίδρυση των Τμημάτων επιβάλλεται, καθώς εδώ και μια δεκαετία είναι αυξημένες οι ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών όπως αυτές πιστοποιούνται από τα ΚΕΔΔΥ.
Οι αποφάσεις του υπουργείου ελήφθησαν έπειτα από προτάσεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της κάθε περιοχής.
Σε ό,τι αφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη Μεσσηνία, για το σχολικό έτος 2016-2017 ιδρύονται Τμήματα Ένταξης σε:
-1ο 1/Θ Νηπιαγωγείο Μεσσήνης
-1ο 2/Θ Νηπιαγωγείο Πύλου
-1ο 2/Θ Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίας
-9ο 2/Θ Νηπιαγωγείο Καλαμάτας
-2ο 2/Θ Νηπιαγωγείο Φιλιατρών
-1ο 12/Θ Δημοτικό Σχολείο Δυτ. Μάνης (Π. Φωτέας)
-22ο 10/Θ Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
-2ο 12/Θ Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας.
Αντίστοιχα σε ό,τι αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Μεσσηνία, για το σχολικό έτος 2016-201 ιδρύονται Τμήματα Ένταξης σε:
-1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης
-Γυμνάσιο Πύλου
-Γυμνάσιο Μελιγαλά.

***  Εκτενής πανελλήνια προβολή για τη Λευκή Νύχτα 2016 στην Καλαμάτα
Εκτενής είναι πανελλαδικά η προβολή για την 4η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου και θα αποτελέσει τη μεγάλη βραδιά του εμπορίου και των πολιτιστικών εκδηλώσεων, μια μεγάλη βραδιά της πόλης!
Ιστοσελίδες, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, αλλά και ο έντυπος Τύπος αναδεικνύουν την 4η Λευκή Νύχτα, που θα γίνει στις 27 Αυγούστου, από τις 8.00 μέχρι το ξημέρωμα, και κατά τη διάρκεια της οποίας Καλαματιανοί και επισκέπτες θα διασκεδάσουν και θα έχουν την ευκαιρία για ολονύκτιες αγορές, επωφελούμενοι των χαμηλών τιμών που θα επικρατήσουν στα εμπορικά καταστήματα.

***  Αγωνία τέλος για 100.000 υποψηφίους, δείτε εδώ τις βάσεις 
Αγωνία τέλος, σήμερα, για περίπου 100.000 υποψηφίους και τις οικογένειές  τους, που περίμεναν να μάθουν εάν οι πολυετείς κόποι για την εισαγωγή στη σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ της προτίμησής τους καρποφόρησαν.
Τα αποτελέσματα στάλθηκαν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα Λύκεια.
Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς - αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα -Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
  Δείτε εδώ τις φετινές βάσεις ΕΔΩ

*** Μία…απ’ όλα, μετά πολλών κραυγών, στην συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής 
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας κατάφερε στη χθεσινή της συνεδρίαση, σε διάστημα που ξεπέρασε κατά πολύ τις 2 ώρες, να συζητήσει όλα τα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο. Μάλιστα, ορισμένα από τα μέλη της προχώρησαν και σε τοποθετήσεις εκτός των ορίων του…
 Όλα τα θέματα επί τάπητος
Σε παρέμβασή του, το μέλος της επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης, αναφέρθηκε κατ' αρχήν στην πολιτική των "δύο μέτρων και δύο σταθμών" από τη Δημοτική Αρχή για τα τραπεζοκαθίσματα. Μίλησε δε ευθέως για πολιτική εξυπηρέτησης "ημετέρων". «Εκείνους που θέλετε, τους διευκολύνετε. Όταν κάποιοι επαγγελματίες ανήκουν στη δική σας παράταξη, δε σας ενοχλεί» είπε χαρακτηριστικά, εν μέσω βέβαια θυελλωδών αντιδράσεων από τα μέλη της συμπολίτευσης.
Σχολίασε ακόμη ότι δεν είναι δυνατόν η Δημοτική Αρχή να χρησιμοποιεί τα ίδια κριτήρια για επαγγελματίες του Ιστορικού Κέντρου, της κεντρικής πλατείας και της παραλίας και για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια της πόλης.
Από την πλευρά των μελών της συμπολίτευσης, μέσω του προέδρου της Επιτροπής και αντιδημάρχου Δημήτρη Μπούχαλη, η ανταπάντηση ήταν ότι, αν δε δημοσιοποιηθούν συγκεκριμένα στοιχεία ευνοϊκής μεταχείρισης, ο κ. Μπεχράκης είναι "κοινός συκοφάντης".
Δεύτερο σημείο αντιπαράθεσης ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων. «Πρέπει να εξηγήσετε στους πολίτες γιατί κλείσατε τη ΜΟΛΑΚ. Για ψηφοθηρικούς λόγους πετάξατε εκατομμύρια ευρώ. Για ψηφοθηρικούς λόγους χρεώσατε τους δημότες με εκατομμύρια ευρώ» σχολίασε ο κ. Μπεχράκης.
Για το ίδιο θέμα παρέμβαση έγινε και από το δεύτερο μέλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρη Φαβατά. «Δίνατε απευθείας αναθέσεις, ύψους 2.500.000 εκατομμυρίων ευρώ, σε κάποιον που σήμερα βρίσκεται εκτός φυλακής για λόγους υγείας. Σε κάποιον που ποτέ, παρότι είχε υποχρέωση, δε σας είπε πού πηγαίνει τα σκουπίδια» σημείωσε.
Για το ζήτημα απάντησε ο Γ. Φάββας, ο οποίος σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή είναι υπερήφανη για τη διαχείριση των απορριμμάτων που κάνει.
Το μενού της αντιπαράθεσης είχε και συνέχεια και αφορούσε στο νέο Δημαρχείο. Τόσο ο κ. Μπεχράκης όσο και ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, άσκησαν σκληρή κριτική. «Αντί να πιέσουμε για να φτιαχτεί ένας χώρος υγείας επιλέξατε να φτιαχτεί ένα δεύτερο Δημαρχείο. Φτιάξατε ένα δεύτερο Δημαρχείο με τη λογική ότι ο δήμαρχος πρέπει να μπορεί να επιβλέπει τους υπαλλήλους. Αυτές είναι πρακτικές του 19ου αιώνα» σημείωσε ο κ. Μπεχράκης, ενώ ο κ. Αντωνόπουλος τόνισε: «Το νέο Δημαρχείο στοίχισε 6.000.000 ευρώ και έγινε μόνο για την υστεροφημία του νυν δημάρχου Καλαμάτας. Αυτά οι δημότες της Καλαμάτας πρέπει να τα ξέρουν, γιατί αυτοί τα πληρώνουν».
Ο κ. Μπασακίδης, μέλος της πλειοψηφίας, ανταπαντώντας, υποστήριξε ότι η κατασκευή του θα προσφέρει στην πόλη τόσο σε οικονομικό όσο και σε διοικητικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο, τονίζοντας ότι αποτελεί σημαντικό έργο για το Δήμο.
Πάντως, στο συγκεκριμένο θέμα εκείνον που θα πρέπει να ψέξει κάποιος είναι το κράτος, που για δεκαετίες αδιαφορούσε για το κτήριο και δε φρόντισε να στεγάσει κάποια δημόσια υπηρεσία, για παράδειγμα την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, εξοικονομώντας έτσι χιλιάδες ευρώ για ενοίκια το μήνα.
Τέλος, ο κ. Μπεχράκης αναφέρθηκε στην εισφορά σε χρήμα των παρόδιων στη Βασιλέως Γεωργίου, τονίζοντας ότι είναι παράλογο για 50 τετραγωνικά να ζητά η Δημοτική Αρχή 180.000 ευρώ, σ’ ένα δρόμο που έχει υπερτοπικό χαρακτήρα και ωφελεί όλους τους δημότες.
  Οικονομική κατάσταση Δήμου Καλαμάτας
Εδώ, οι αριθμοί ευημερούν. Σύμφωνα με τα στοιχεία  του α΄ εξαμήνου 2016: Η απόκλιση του πρώτου εξαμήνου του 2016 είναι αρνητική σε ποσοστό -12,51%. Για τον υπολογισμό της πραγματικής απόκλισης, όμως, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η πρόβλεψη μη είσπραξης εσόδων προηγουμένων οικονομικών ετών στο τρέχον έτος 2016. Έτσι, η πραγματική απόκλιση διαμορφώνεται σε θετική και σε ποσοστό 7,47%.
Τέλη καθαριότητας: Αρνητική απόκλιση -21,35% στα τέλη καθαριότητας. Σχετίζεται με την απόδοση των δημοτικών τελών από την ΔΕΗ. Ήδη τον Ιούλιο έχει βελτιωθεί η είσπραξη αυτών.
Έσοδα από οφειλές προηγουμένων οικονομικών ετών. Αρνητική απόκλιση -34,36% στις εισπράξεις. Οφείλεται στο γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι ρυθμίσεις από τους δημότες.
Συνολικά έξοδα: Πληρωμές μικρότερες από το στόχο κατά 4.515.144,77 ευρώ. Όπερ σημαίνει περιορισμός των δαπανών.
Η συνολική απόκλιση της στοχοθεσίας του πρώτου εξαμήνου του 2016 θετική σε ποσοστό 67,39%, έναντι αυτής του πρώτου εξαμήνου του 2015, που ήταν 43,40%. Οι τρέχουσες οφειλές έναντι της 31ης/12/2015 είναι αυξημένες κατά 175.138,84 ευρώ, συγκρινόμενες με τις αντίστοιχες του 2015, που ήταν αυξημένες κατά 1.139.788,62 ευρώ. Αύξηση των ιδίων εσόδων έναντι του 2015 κατά 5,09%.
  Τέλη αιγιαλού
Σε 100.000 ευρώ περίπου αντιστοιχούν τα 12.500 τετραγωνικά μέτρα που έχουν καταληφθεί στην πλαζ της Καλαμάτας από ξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα επιχειρήσεων. Ωστόσο, το ποσό που εισπράττει ο Δήμος ανέρχεται μόλις σε 3.000 ευρώ περίπου! Τη σχετική αναφορά έκανε ο πρόεδρος και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Μπούχαλης. Ο αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι για την κατάσταση αυτή υπεύθυνο είναι το κράτος και, μάλιστα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Μπούχαλης ανέφερε ότι με το θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφώσει η σημερινή κυβέρνηση, οτιδήποτε και αν φτιάξουν ή εγκαταστήσουν οι επιχειρήσεις στην πλαζ κρίνεται παράνομο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκδοθεί άδεια και, άρα, να μην έχει έσοδα ο Δήμος.
Αντίθετα, υποστήριξε, η προηγούμενη κυβέρνηση έδινε κάποιες ελευθερίες στους επαγγελματίες, ώστε να κατασκευάσουν πατώματα στον αιγιαλό, παίρνοντας άδεια και πληρώνοντας στο Δήμο το αντίστοιχο τέλος.
Σημείωσε, πάντως, ότι ο Δήμος έχει καταθέσει προσφυγή για την ακύρωση της απόφασης με την οποία κρίθηκε άκυρη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ πρόσθεσε ότι το 2017 θα ληφθεί ξανά ανάλογη απόφαση, που θα είναι πληρέστερη, ώστε να μην υπάρχει πάλι κίνδυνος ακύρωσης.
Σημειώνεται, τέλος, ότι οι επιχειρήσεις αυτές μπορεί να μην πληρώνουν στο Δήμο, πληρώνουν όμως στο Ελληνικό Δημόσιο πρόστιμο που τους επιβάλλεται από την Κτηματική Υπηρεσία για την παράνομη κατάληψη αιγιαλού. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Μπούχαλης, ακόμη δεν έχουν επιβληθεί τα πρόστιμα του 2015.    Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Τελετή λήξης και έκθεση την Παρασκευή στο 3ο Ανοικτό Εργαστήριο Γλυπτικής

Πρώτη Δημοσίευση: 24/08/2016 11:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 24/08/2016 11:14
Μεθαύριο Παρασκευή, 26 Αυγούστου, στις 9.00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του 3ου Ανοικτού Εργαστηρίου Γλυπτικής και η παρουσίαση των έργων στο χώρο που δημιουργήθηκαν νότια του Πανελληνίου, στη χερσαία ζώνη του λιμένα Καλαμάτας. Θα ακολουθήσει εκδήλωση από το μουσικό σχήμα που έχει δημιουργήσει το Καλλιτεχνικό Στέκι.
Υπενθυμίζεται πως το Καλλιτεχνικό Στέκι διοργάνωσε το 3ο Ανοικτό Εργαστήρι Γλυπτικής, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και με τη στήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας.
Στόχος του Ανοιχτού Εργαστηρίου Γλυπτικής από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε ήταν αναδείξει με ζωντανό και παραστατικό τρόπο την τέχνη της γλυπτικής, προσφέροντας συγχρόνως μια ευκαιρία προβολής του τόπου και του πολιτισμού του, αλλά και προσέλκυσης επισκεπτών και καλλιτεχνών που ενδιαφέρονται γενικότερα για την τέχνη.
«Ευελπιστούμε ότι το Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής θα καθιερωθεί και θα αποτελέσει θεσμό ανάπτυξης θεματικού τουρισμού και πιλοτικό μοντέλο για την προβολή της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας, της παράδοσης και του πολιτισμού μας» σημειώνεται από το Καλλιτεχνικό Στέκι. Α.Π.
 
*** Τροχαίο με τραυματισμό στη «στροφή θανάτου» (φωτογραφίες) 
 
Ακόμα ένα τροχαίο με έναν τραυματία σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι χθες στη «στροφή θανάτου» στο 8 χλμ. της επαρχιακής οδού Μαραθόπολης – Πύλου, στο Μάτι Τριφυλίας. Αυτοκίνητο που οδηγούσε 26χρονος και κινούνταν προς Μαραθόπολη, φτάνοντας στη στροφή, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξετράπη της πορείας του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και με σφοδρότητα προσέκρουσε σε ελαιόδεντρο παρακείμενου χωραφιού. Διερχόμενοι οδηγοί που είδαν το συμβάν σταμάτησαν για βοήθεια, ενώ ειδοποίησαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ Φιλιατρών. Στο σημείο μετέβησαν περιπολικό της Αστυνομίας από τους Γαργαλιάνους και ασθενοφόρο, ενώ ο τραυματίας οδηγός του αυτοκινήτου διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Αξίζει να τονιστεί πως το συμβάν προστίθεται σε τόσα άλλα που έχουν γίνει στη «στροφή θανάτου», όπως τη χαρακτηρίζουν κάτοικοι της περιοχής, και μάλιστα το τελευταίο δίμηνο είναι καταγεγραμμένα τρία τροχαία, με το ένα εξ αυτών, δυστυχώς, θανατηφόρο.
Κάτοικοι, αλλά και όσοι περνούν από το σημείο εκείνο, εδώ και χρόνια, εκφράζουν διαμαρτυρίες και ζητούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Τριφυλίας να μεριμνήσουν και να παρέμβουν για άρση της επικινδυνότητας στη στροφή, αλλά μάταια, όπως αποδεικνύεται, αφού καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει…

*** Οφειλές από νεκρούς ζητά ο Δήμος Καλαμάτας 
«Άπαιχτος» είναι ο Δήμος Καλαμάτας και για άλλη μια φορά πρωτοτύπησε. Οι υπηρεσίες του έστειλαν ειδοποίηση σε ηλικιωμένη που έχει πεθάνει πάνω από 10ετία να… προσέλθει στα ταμεία του και να καταβάλει 20 ευρώ για τη… χρήση του οστεοφυλακίου!
Και η ειδοποίηση του Δήμου δεν έχει παραλήπτη κάποιον συγγενή, αλλά την ίδια την πεθαμένη και, μάλιστα, στη διεύθυνση του σπιτιού στο οποίο ζούσε.  Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει!  Β.Β. 

*** ΕΚΤΑΚΤΟ!Μεταφέρουν με ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ χιλιάδες ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ...  
~  Πληθαίνουν οι μαρτυρίες για νυχτερινές, κρυφές πτήσεις με σκοπό τη μεταφορά προσφύγων στο κέντρο της Ευρώπης.
Φαίνεται πως, με κλειστή τη βαλκανική δίοδο, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφέρει τους πρόσφυγες-μετανάστες δια αέρος. Οι πτήσεις αυτές γίνονται με χρήση στρατιωτικών αεροδρομίων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως επιβιβάζονται οι πρόσφυγες σε αεροπλάνα, στην Ελλάδα και την Τουρκία, προσγειώνονται στις γερμανικές στρατιωτικές βάσεις και σε πρώτη φάση διαμένουν στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BamF). Στη συνέχεια είναι άγνωστο που ακριβώς μεταβαίνουν.
Οι λόγοι που θα έκανε κάτι τέτοιο η Καγκελάριος Μέρκελ είναι η εισαγωγή φτηνού εργατικού δυναμικού για να ενισχύσει το ‘οικονομικό θαύμα’ της Γερμανίας, ωστόσο οφείλουμε να καταγράψουμε την επίσημη διάψευση της γερμανικής κυβέρνησης, αυτών τν πληροφοριών. Ο Γερμανικός Τύπος πάντως δε φαίνεται να πείθεται.

***  Τεράστια ΑΝΑΤΡΟΠΗ στις ΗΠΑ!Τρόμος ΚΛΙΝΤΟΝ-ΤΡΑΜΠ...

~ Πανικό προκαλεί στις ΗΠΑ, η απόφαση του γνωστού ροκ τραγουδιστή Άλις Κούπερ να κατεβεί υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ.

Ο 68χρονος ροκ σταρ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέσω του ίντερνετ και μάλιστα χρησιμοποιεί το σύνθημα «ένας ταραγμένος άνθρωπος για ταραγμένους καιρούς».
Φυσικά το πρεοκλογικό του πρόγραμμα είναι… ιδιαίτερο. Επιστροφή του Μπράιαν Τζόνσον στους AC/DC,  κατάργηση μολυβιών και βιβλίων,  κατάργηση της απαγόρευσης του να μιλάνε οι θεατές στο σινεμά, καθώς και  θέσπιση «παγκόσμιας  ημέρας selfie» αλλά με απαγόρευση αυτών των φωτογραφιών τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.
Φυσικά οι αναλυτές κάνουν λόγο για διαφημιστικό κόλπο του τραγουδιστή ο οποίος, θέλει να διαφημίσει την καινούρια του δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

***  ΣΟΚ! Νέα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΟΡΟΣ...

~ Tο Ίδρυμα Σόρος στα Τίρανα (Fondacioni Soros në Tiranë), είναι ο συντάκτης του νέου Αλβανικού συντάγματος. Η είδηση έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση στο Διεθνή τύπο.

Το 2013 το Ίδρυμα, δημιούργησε σχέδιο στο οποίο παρουσίαζαν όλες τις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν ώστε να υλοποιηθούν οι συνταγματικές αλλαγές, γράφει ο αλβανικός τύπος.
Ο ‘οδικός χάρτης’ αυτός αποκαλύφθηκε από τη σωρεία χιλιάδων e-mail εγγράφων που εκλάπησαν από τη διαδικτυακή ομάδα DC LEAKS.
Μεταξύ αυτών υπήρχαν και έγγραφα που αποδεικνύουν το ρόλο του Σόρος στην πολιτική σκηνή της Αλβανίας. Ιδιαίτερη σημασία έχει το έγγραφο με τίτλο Στρατηγικό Σχέδιο 2014-2017 του Open Society Foundation Albania (OSFA).
Στο συγκεκριμένο έγγραφο δηλώνεται ρητά ότι το πρώτο βήμα είναι η συνταγματική αναθεώρηση ώστε να γίνει σύννομο με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και θα ακολουθήσουν σειρά βημάτων ώστε να ενταχθεί η Αλβανία στην Ε.Ε.
Φυσικά δε χρειάζεται να αναφέρουμε πως ο Σόρος έχει φροντίσει να απλώσει τα ‘πλοκάμια’ του σε όλη την αλβανική δημόσια ζωή.

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Τεράστια ΑΝΑΤΡΟΠΗ!Ένταση με ΡΩΣΙΑ...

~ Ενοχλήθηκε το Ιράν από τη δημοσιότητα  Συρία, που έλαβαν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία, με αεροπλάνα που χρησιμοποίησαν Ιρανικά αεροδρόμια.

Μάλιστα ο ιρανός Υπουργός Άμυνας, ταξίαρχος Χουσεΐν Ντεγάν, δήλωσε πως η συμπεριφορά των Ρώσων , δηλαδή τη δημοσιοποίηση της χρήσης της ιρανικής αεροπορικής βάσης Χαμαντάν, ως «προδοσία της εμπιστοσύνης» και «αγενή συμπεριφορά».
Οι Ιρανοί ισχυρίζονται πως είχαν συμφωνήσει με τους Ρώσους να μην δημοσιοποιηθεί η παραχώρηση της στρατιωτικής βάσης και η χρήση της από το Κρεμλίνο.
Τέλος έχει ιδιαίτερη σημασία να τονίζουμε πως από το τέλος του ΒΠΠ, ξένες στρατιωτικές δυνάμεις δεν είχαν χρησιμοποιήσει ιρανικό έδαφος για επιχειρήσεις.

 *** Η μοναδική λύση στο πρόβλημα των κουνουπιών!  
~  Το καλοκαίρι συνεχίζεται και εκτός από τα όμορφα θα πρέπει να ανεχτούμε τους πιο ενοχλητικούς απρόσκλητους επισκέπτες: τα κουνούπια.
Οι αδιάκριτοι αυτοί οργανισμοί, όχι μόνο τρέφονται με το αίμα μας, αλλά πολλές φορές μεταδίδουν πολύ επικίνδυνα νοσήματα, όπως είναι η ελονοσία και ο ιός Ζίκα. Συνεπώς, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, ο κίνδυνος μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών πολλαπλασιάζεται.
Κατά καιρούς λοιπόν κάνουν την εμφάνιση τους διάφορα φάρμακα ή γκατζετάκια, τα οποία υποτίθεται πως κρατούν μακριά τα κουνούπια από εμάς. Η πραγματικότητα όμως είναι πως σπάνια κάνουν δουλειά.
Οι καταναλωτές συχνά-πυκνά απογοητεύονται από τα δεκάδες προϊόντα αυτά προϊόντα.

Υπάρχει όμως λύση. Χάρη στο νέο και επαναστατικό "Έξυπνο Βραχιολάκι" του tilemarketas.gr, μπορείτε να απαλλαγείτε μία και καλή από τα ενοχλητικά κουνούπια, δίχως να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με χημικά σκευάσματα και την τσέπη σας με ανούσια έξοδα.
Για να αποκτήσετε το «Έξυπνο Βραχιολάκι» πατήστε ΕΔΩ!

***  Αίσχος! Κι άλλη επίθεση σε εκκλησία...
 
~ Ένας άντρας και μια γυναίκα συνελήφθησαν όταν έκλεψαν Ιερό Ναό στον Πύργο Ηλείας.
Ο 47χρονος και η 42χρονη απέσπασαν από τον ναό ακόμα και το σώμα του Χριστού, το το ιερό Ευαγγέλιο, ένα σετ δισκοπότηρα αποτελούμενο από το Άγιο Ποτήριο και το Δισκάριο, έναν αστερίσκο, μια λόγχη, μια ιερατική στολή και το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ από το παγκάρι.
Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία γα κλοπή ενώ στην έρευνα που έγινε σπίτι τους βρέθηκαν και άλλα ιερά αντικείμενα.

*** Τζαμιά στην Αθήνα: Ανικανότητα και ιδεοληψίες υποθηκεύουν επικίνδυνα το μέλλον της Ελλάδος!
 
~ Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης
 Την σημερινή Ελλάδα της μεγάλης οικονομικής κρίσης εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες νέοι επιστήμονες και φωτεινά μυαλά, την ίδια ώρα που διορίζονται σαν υπουργοί όχι μόνο σοβαροί ή αξιόλογοι επιστήμονες αλλά και κάποιοι που αποτελούν ένα παράξενο μείγμα ανιστόρητου και αμόρφωτου το οποίο συνήθως εμπλουτίζεται με πλούσια δόση ιδεοληψίας, ανικανότητας, ασχετοσύνης, θρασύτητας και έλλειψης οποιασδήποτε ευαισθησίας που δεν συμπορεύεται με ιδεοληπτικές παρωπίδες. Οι περιπτώσεις αυτές βέβαια, έχουν ένα εικονικό αλλά πανίσχυρο «μεταπτυχιακό τίτλο»: Υψηλές επιδόσεις σε «μαθητικούς αγώνες» του παρελθόντος!
Έτσι ακούμε κάτι ιδιόρρυθμες απόψεις («H αριστεία παραβιάζει την αρχή της ισότητας»), ή «αναβαθμίζουμε» την παιδεία «κόβοντας» πέντε ώρες μαθημάτων ημερησίως σε κάθε τάξη ή υλοποιούμε παλαιότερες και ανενεργές αποφάσεις δημιουργίας τζαμιών στην Αθήνα για την εξυπηρέτηση των λαθρομεταναστών από το Πακιστάν, το Ιράν, την Ινδία, το Μπαγκλαντές, την Αφρική, το Αφγανιστάν και λιγοστούς πρόσφυγες από την Συρία – όλους τους στέλνει μεθοδικά εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες η «φίλη» μας Τουρκία θησαυρίζοντας, ενώ με αφόρητη, διαχρονική επιμονή μας ζητάει να «εκσυγχρονιστούμε» δημιουργώντας «στρατώνες για τους στρατιώτες της», δηλαδή τζαμιά μέσα στην Αθήνα!
«Η δημοκρατία είναι μόνο το όχημα στο οποίο ανεβήκαμε για να φτάσουμε στον προορισμό μας. Τα τεμένη είναι οι στρατώνες μας, οι μιναρέδες οι ξιφολόγχες μας, οι θόλοι των τεμενών τα κράνη μας και οι πιστοί μουσουλμάνοι οι στρατιώτες μας». Αυτά έλεγε το 1998 ο σημερινός ψευτο-σουλτάνος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν και μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς τις επιδιώξεις του όταν επιμένει ενοχλητικά και φορτικά να «ανεγερθούν τζαμιά» στην Αθήνα. Βιάζεται να εφαρμόσει τις ίδιες ακριβώς μεθοδεύσεις που υλοποιούνται στην περιοχή της Θράκης με τους ψευτο-μουφτήδες οι οποίοι χρυσοπληρώνονται και διορίζονται απ΄ ευθείας από τα σκοτεινά παρασκήνια της  Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας, «καμουφλάρονται» μάλιστα με οργανωμένες «εκλογές» μέσα σε ξένες χώρες!
Και ενώ η σημερινή Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετατρέπει, ψυχρά και μεθοδικά σε τζαμί την Αγία Σοφία, τον Ναό της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού που ανεγέρθηκε το 537 μ.Χ., κρατάει πεισματικά φιμωμένη επί ολόκληρες δεκαετίες την Θεολογική Σχολή της Χάλκης με πλήθος ψεύτικων δικαιολογιών και κάνει κυριολεκτικό πλιάτσικο σε χριστιανικές εκκλησίες, εμείς εδώ οι «πολιτισμένοι», αποφασίζουμε να δημιουργήσουμε με σοβαρό οικονομικό κόστος, τζαμιά στην Αθήνα την ίδια στιγμή κατά την οποία η Γαλλία υποχρεώνεται να κλείσει (για αρχή) είκοσι τζαμιά, επειδή χρησιμοποιούνται σαν το πιο αποτελεσματικό όπλο του ισλαμικού φονταμενταλισμού!
Και άντε η Γαλλία, η Αγγλία ή οποιαδήποτε άλλη αποικιοκρατική δύναμη που εκμεταλλεύτηκε πολλούς λαούς του πλανήτη επί αιώνες, έχει άλλο πληθυσμιακό μέγεθος, άλλα δεδομένα και άλλες υποχρεώσεις.
Η Ελλάδα όμως; Μια μικρή χώρα με την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της χριστιανούς ορθόδοξους, ποια υποχρέωση έχει να χτίζει τζαμιά μέσα στην πρωτεύουσα της για το τσουνάμι των λαθρομεταναστών που μας στέλνει συστηματικά η Τουρκία, για τουλάχιστον δύο συνεχόμενες δεκαετίες; Γιατί πρέπει να  επιβάλλουμε τους σουνίτες σαν μοναδική έκφραση του μουσουλμανισμού στην Ελλάδα "αποκλείοντας" Σιιίτες, Αλεβίδες, Σουφιστές, Ισμαηλίτες, Αλαουίτες, κ.ο.κ.ε; Μήπως για να ελέγχει καλύτερα η Άγκυρα «τους στρατώνες»;  Αυτοί που παίρνουν έτσι εύκολα τις αποφάσεις ανέγερσης τζαμιών στην Αθήνα, μήπως δεν γνωρίζουν ότι ο ψευτο-σουλτάνος για χρόνια γυρνούσε σε χώρες της Αφρικής προσφέροντας σε νέους της Αφρικής αεροπορικά εισιτήρια προς την Κωνσταντινούπολη με 50 Ευρώ, ώστε να είναι εύκολη η «αποστολή» τους στην Ελλάδα και η «αξιοποίηση» τους την κατάλληλη στιγμή μέσα από τους «στρατώνες», δηλαδή τα τζαμιά;
Αυτοί που αποφάσισαν την ανέγερση μεγάλου τεμένους από το υστέρημα των Ελλήνων που γονατίζουν κάτω από τα ασήκωτα οικονομικά βάρη, σε ποιους μουσουλμάνους θα το δώσουν; Αν το δώσουν σε όλους, είναι ζήτημα χρόνου να εκδηλωθούν και σε Ελληνικό έδαφος οι αιματηρές αντιθέσεις των διαφορετικών μουσουλμανικών αιρέσεων, αφού οι σουνίτες διεξάγουν σε όλο τον κόσμο ιερό πόλεμο εναντίον των διαφόρων «αποστατών» του Ισλάμ. Αν το δώσουν μόνο σε Σουνίτες (όπως επιβάλλει η Τουρκία) θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά «ανεπίσημα» τζαμιά σε διαμερίσματα, σε υπόγεια και σε αποθήκες για  Σιιίτες, Αλεβίδες, Σουφιστές, Ισμαηλίτες, Αλαουίτες κ.α. με ανοιχτή λίστα μελών, ΑΦΜ και όλα τα απαραίτητα «νομιμοποιητικά» έγγραφα!
Μα πόσο αδαής μπορεί να είναι όσοι πιστεύουν πως η ύπαρξη «επίσημου» τεμένους στην Αθήνα θα μειώσει τον κίνδυνο τρομοκρατικής ενέργειας; Δεν καταλαβαίνουν ότι μέσα σε λίγα χρόνια το τέμενος θα έχει μετατραπεί σε δυναμικό πυρήνα ισλαμικού φονταμενταλισμού μέσα στην καρδιά της Ελλάδος; Δεν αντιλαμβάνονται ότι όταν οι ίδιοι θα έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, η Ελλάδα θα υποφέρει από τις ενέργειες τους; Εδώ μέσα στην Γαλλία με «προηγμένα» συστήματα ελέγχου και επιτήρησης,  αναπτύσσονται πυρήνες  ισλαμικού φονταμενταλισμού μέσα στα τζαμιά, με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται να τα κλείσουν, δεν θα συμβεί το ίδιο στην Αθήνα των ποικίλων παχύδερμων και των «ωχ αδερφέ»;
Γιατί «οι άλλοι» ψήφισαν νομοθετικό πλαίσιο εδώ και δέκα χρόνια και «πάγωσαν» την εφαρμογή του μπροστά την καλπάζουσα επιθετικότητα της νέο-οθωμανικής Τουρκίας και οι σημερινοί «αριστεροί ανθρωπιστές» σπεύδουν να την κάνουν πράξη σέρνοντας και τους «άλλους» στον ίδιο δρόμο – με μοναδικές αντίθετες φωνές τους (συγκυβερνώντες) Ανεξάρτητους Έλληνες και την Χρυσή Αυγή; Μήπως αισθάνονται καμιά ηθική υποχρέωση για την «ανοιχτή πρόσκληση» που απεύθυναν σε λαθρομετανάστες και πραγματικούς πρόσφυγες με την αλλήθωρη ιδεοληψία της Κυρίας Τασίας μόλις ανέλαβαν την εξουσία;
Σε κάθε περίπτωση οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Ελλάδος βρίσκονται εδώ επειδή μπήκαν στην χώρα παράνομα, δεν επεστράφησαν στις χώρες προέλευσης τους και παραμένουν εδώ με δική τους θέληση. Το συντριπτικό ποσοστό όσων είναι πραγματικοί πρόσφυγες, βρίσκονται στην Ελλάδα προσωρινά, επιδιώκοντας την μετάβαση τους σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, οι οποίες στο κάτω-κάτω, προκάλεσαν με τις πολιτικές τους το χάος που τους μετέτρεψε σε πρόσφυγες.
Όσοι παραμένουν με την θέληση τους στην Ελλάδα, είναι υποχρεωμένοι να αποδεχθούν τα πολιτικά, κοινωνικά και θρησκευτικά έθιμα της χώρας που τους φιλοξενεί. Αν δεν τους είναι αρεστά, μπορούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους και μάλιστα με χρηματική ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α: Τον Μάρτιο του 2015 περισσότερες από ογδόντα πέντε πνευματικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έστειλαν στην νέα πολιτική εξουσία της Ελλάδος αναλυτικό υπόμνημα για τον τεράστιο κίνδυνο της λαθρομετανάστευσης, άσχετα αν επιμένουμε ακόμα και σήμερα να βαφτίζουμε παραπλανητικά την επικίνδυνη λαθρομετανάστευση  σαν «προσφυγικό πρόβλημα».
Στην Ελλάδα του 2016 λειτουργούν περισσότερα από 320 μουσουλμανικά τεμένη* και αποτελούν αστειότητες τα «επιχειρήματα» κάποιων ανίδεων καλοθελητών πως τάχα «είμαστε η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει χώρους λατρείας για τους μουσουλμάνους».
Δυστυχώς στην σημερινή Ελλάδα αποφασίζουν άνθρωποι, εκλεγμένοι με δημοκρατικές διαδικασίες, οι οποίοι όμως είναι κολλημένοι σε ιδεοληψίες που βάζουν σε κίνδυνο το μέλλον των παιδιών μας αλλά και της ίδιας της χώρας μας. Αντί να βελτιώσουν  την ποιότητα ζωής, την υποβαθμισμένη ασφάλεια και την μίζερη καθημερινότητα των Ελλήνων (όπως ακριβώς υπόσχονταν σε όλους τους τόνους στις προεκλογικές περιόδους) συνεχίζουν όχι μόνο να «εμπλουτίζουν» υποχρεωτικά την Ελλάδα με χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε, δεν μπορούν να εργαστούν, δεν μπορούν να στεγαστούν με στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής, αλλά δημιουργούν και επί πλέον τεμένη από την δυσβάστακτη φορολογία των Ελλήνων, ώστε να «ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα»! Τέτοια ευαισθησία ορισμένων «δεδηλωμένων» άθεων για τα «θρησκευτικά καθήκοντα» μουσουλμάνων που μπαίνουν παράνομα στην χώρα μας, είναι πραγματικά ανεξήγητη!
Μήπως θα ήταν καλύτερα τα χρήματα των δεινοπαθούντων Ελλήνων φορολογουμένων να δαπανηθούν όχι για να διευκολύνουμε την Τουρκία προκειμένου να δημιουργήσει «τους στρατώνες» της στην καρδιά της Ελλάδος, αλλά να υποστηρίξουμε όσους λαθρομετανάστες ή πραγματικούς πρόσφυγες βρίσκονται ήδη εδώ ώστε οι γυναίκες τους να μην ξεγεννάνε αβοήθητες, όπως στα λασπόνερα της Ειδομένης όταν ανταποκρίθηκαν μαζικά στην «πρόσκληση» της Κυρίας Τασίας και –κυρίως- να μην βρίσκουν, από την ανεργία που πλήττει την Ελλάδα, «υποχρεωτική» διέξοδο στην εγκληματικότητα, την κάθε μορφής παραβατικότητα και το λαθρεμπόριο των ναρκωτικών;
Μήπως η δαπάνη αυτή θα ήταν πιο παραγωγική από την ανέγερση και άλλων τζαμιών για άσκηση «θρησκευτικών καθηκόντων» μουσουλμάνων που καταφθάνουν συνεχώς στην Ελλάδα απρόσκλητοι, ακόμα και με τα πλέον «ανθρωπιστικά κριτήρια» των σημερινών υπευθύνων;

***  Σπόρια, φιστίκια, στραγάλια, καραμέλες!..
 
~ Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
       Σπόρια και μάλιστα, "μπατιρόσπορα"... μαύρα, απολαυστικά, όχι εκείνα τα ακριβά υποκατάστατα για το πέρασμα του χρόνου, εξ ου και ο τίτλος τους ως «πασατέμπο...»
    Δεν γίνεται θέαμα χωρίς τη γνώριμη διαλάληση της ποθητής πραμάτειας.
    Σπόρια, φιστίκια, στραγάλια...
    Στραγάλια; φιστίκια;...Όχι, δα!..
    Δεν είναι μόνο οι απωθητικές τους τιμές που τα έκαναν ανεπιθύμητα - συντρέχουν και οι λόγοι της χρονικής συνέπειας: τα τρως στο άψε σβήσε και...τελειώνεις…
    Αλλά ο ποδοσφαιρικός αγώνας, σαν φιλμ του σινεμά, κρατάει 90 λεπτά συν το διάλειμμα συν την παράταση, συν τη μια ώρα άφιξης πριν την έναρξη...
     Και έχεις από  πάνω το πρόβλημα ότι μετά δεν ξέρεις τι να κάνεις...
     Σπόρια! Αυτή είναι, ήταν και θα είναι η…λύση!..
     Τα φιστίκια έγιναν πια γαρνίρισμα για εξευγενισμένα γλυκά στην ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ…
     Τα στραγάλια υποχρεωθήκαν σε εγκλωβισμό στα μικρά πλαστικά (κάποτε ήταν μεταλλικά) στοματικά όργανα... "
     Τις σφυρίχτρες!.. Αυτές έγιναν αιτία αναβολής του φετινού πρωταθλήματος!
     Μάλιστα, στις σφυρίχτρες υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν... Στραγάλια!
     Βέβαια όπως πιστοποιεί η ιστορία που καταγράφουν τα βίντεο, συχνά μερικές σφυρίχτρες  "έχαναν" το στραγάλι τους και έβλεπες αφωνία εκεί όπου θα έπρεπε να γίνεται πανδαιμόνιο... σφυριγμάτων!
     Και άλλες φόρες άκουγες κάτι τρελά σφυρίγματα που δίκαια αναρωτιόσουν, μα καλά, ποσά στραγάλια έχει αυτή η σφυρίχτρα!.... Και με τέτοια...ακρίβεια στο είδος!...
     Μείναμε τόσες εβδομάδες χωρίς... αγώνες όπως  κάθε καλοκαίρι....
     Δεν θα μπω σε θέματα "ουσίας" και εύχομαι να έρθει γρήγορα η έναρξη του φετινού πρωταθλήματος να βρουν οι σφυρίχτρες το δρόμο τους στα διαιτητικά στόματα, να βρουν και τα...στραγάλια τις θέσεις που τους αρμόζουν, να βρουν οι φίλαθλοι το δρόμο προς τα γήπεδα και οι παντρεμένοι  ποδοσφαιρόφιλοι τις απαραίτητες αιτιολογίες για την αποφυγή των οικογενειακών τους καθηκόντων...
     Σπόρια, φιστίκια...
     Οπ, φιλέ, τα στραγάλια μην ξεχνάς τα στραγάλια!!!
     Γιατί όσες φόρες και αν το πούμε η αλήθεια παραμένει αναλλοίωτη: Αγώνες δεν γίνονται χωρίς διαιτητές...Τώρα, το γεγονός ότι συχνά αγώνες δεν γίνονται εξ αίτιας των διαιτητών είναι...μια άλλη ιστορία..
     Και οι ...καραμέλες πού χωράνε;
     Πρέπει, πριν κλείσω,  να πω κάτι και για τις καραμέλες που τις πιπιλίζουμε οι απανταχού της ελλαδικής επικράτειας παρεπιδημούντες αθεράπευτα ρομαντικοί φίλαθλοι...
      Καραμέλες δεν είναι οι εναλλαγές τεχνικών ηγεσιών και οι «φοβερές και τρομερές» μεταγραφές του...καλοκαιριού που πάντα αφήνουν παράθυρο και για τις μεταγραφές του...χειμώνα;
     Καραμέλες δεν είναι οι πανάκριβες προετοιμασίες σε ευρωπαϊκά θέρετρα;
     Καραμέλα δεν είναι  και ο απαράμιλλος ψυχισμός μας και τα ανανεωμένα Διοικητικά Συμβούλια;
     Καραμέλα δεν είναι και η…ΚΑΘΑΡΣΗ και οι φοβερές τιμωρίες για τα «στημένα» παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο;»
     Καραμέλες είναι όλα αυτά και άλλα παρεμφερή που ανέκαθεν τις πιπιλίζαμε εμείς οι αθεράπευτα ρομαντικοί φίλαθλοι και οι παθιασμένοι οπαδοί!...
       Θα ξαναγυρίσουμε στα γήπεδα και θα πούμε:
       Μπάλα είναι και γυρίζει!.. Μεταξύ μας βρε παιδιά, η ζωή μας τί είναι:
       Μπάλα είναι και αυτή αλλά μας την «παίζουν» οι πολιτικοί μας όπως θέλουν αφού αυτοί κρατάνε τη σφυρίχτρα!
        Σπόρια, στραγάλια, φιστίκια, καραμέλες…
        Ελπίδες από ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό…
        Το καλοκαίρι δεν τέλειωσε, οι ζέστες συνεχίζουν, «άλλοι στα σκάφη και άλλοι στην…σκάφη» έρχεται και ο ΕΝΦΙΑ…
        Φίλε, πιάσε και μια γκαζόζα!..
*O Γιώργος Πιπερόπουλος είναι συνταξιούχος καθηγητής και πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας – και τώρα είναι Επισκέπτης καθηγητής στο Business School, Newcastle University, United Kingdom.

***  ΑΓΩΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ...

~  (30 Μαρτίου 1946 - 20 Αυγούστου 1949)
    Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α. Επίτιμος Διοικητης της Σ.Σ.Ε.
 Θα ήθελα  με τα λίγα λόγια που σταχυολογώντας παρακάτω αναφέρω, να κάνουμε ένα τρισάγιο, ένα μνημόσυνο στους υπερασπιστές ήρωες της πατρίδος, σήμερα νεκρούς, της περιόδου 1946-1949, Οι οποίοι με την θυσία τους απέτρεψαν τους τότε ξενοκίνητους πλανεμένους κομμουνιστές της πατρίδος μας, να πραγματοποιήσουν, οι πλείστοι άθελά των, τα καταχθόνια σχέδια εκείνων... που μεθόδευσαν τον εδαφικό ακρωτηριασμό της χώρας μας και τον εξανδραποδισμό του λαού μας.
    Χωρίς να είναι στις προθέσεις μου η ανάξεση πληγών του παρελθόντος κρίνω σκόπιμο, χωρίς μίσος και πάθος, έτσι απλά ελευθέρα, υπηρετώντας το δίκαιο να επισημάνω την Ιστορική Αλήθεια, για μια τόσο σημαντική περίοδο (1946-49) της νεώτερης Ιστορίας της Ελλάδος, κατά την οποία διακυβεύτηκαν η Ελευθερία του Ελληνικού λαού και η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδος μας.
    Οι Μάχες στο Γράμμο και το Βίτσι και η νίκη του Ελληνικού Στρατού, αποτελούν Ιστορικό ορόσημο μιας πραγματικής Εθνικής αντίστασης κατά των πλανεμένων δυστυχώς αδελφών Ελλήνων τότε κομμουνιστών, για την σωτηρία της πατρίδος.
    Η Ελλάδα του Βορειοηπειρωτικού έπους του 1940, με τους αγώνες της στα Βουνά της Ηπείρου έδωσε, το πρώτο βασικό και ουσιαστικό ράπισμα στον φασισμό, όταν ισχυρά κράτη του τότε γνωστού κόσμου έπιπταν το ένα μετά το άλλο, δίνοντας έτσι την πρώτη ελπίδα και κουράγιο στον Ελεύθερο κόσμο για την τελική νίκη.
    Ήλθε στη συνέχεια η εφιαλτική νύκτα της κατοχής.
    Η ερειπωμένη, εξαντλημένη και καθημαγμένη Ελλάδα, κάτω από το βαρύ πέλμα του Γ΄ ΡΑΙΧ δεν ησύχασε, συνέχισε τον αγώνα της κατά του κατακτητή μέχρι της τελικής ήττας των δυνάμεων του φασισμού. Η Ανθρωπότης ανέπνευσε, η ελευθερία και το δίκαιο επεκράτησαν και οι λαοί πλέον ελεύθεροι άρχισαν την αναστήλωση της χώρας των, μέσα από τα ερείπια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.
    Η Ελλάδα νικήτρια τότε και δοξασμένη με πρωταρχικό ρόλο στην ήττα του φασισμού, αλλά ευρισκόμενη στο χείλος του αφανισμού, αντίκρισε το φως της Ελευθερίας μέσα από τα ερείπιά της. Όλοι οι Έλληνες ανέμεναν το θαύμα, ζούσαν με την ελπίδα, ότι χάρις στην ζωτικότητα και το δημιουργικό πνεύμα της φυλής, θα βαδίζαμε ενωμένοι στην ανασυγκρότηση και προ παντός στην δικαίωση των Ελληνικών θυσιών και την ικανοποίηση επί τέλους των εθνικών δικαίων μας.
    Αλλά οι ωραίες προσδοκίες και τα γλυκά όνειρα, για την δημιουργία μιας μεγάλης Ελλάδος, αντάξια των νικηφόρων αγώνων της, διαλύθηκαν.  Οι τότε πλανεμένοι Έλληνες κομμουνιστές, καθοδηγούμενοι από τον διεθνή κομμουνισμό, εξαπέλυσαν το "Δεκεμβριανό κίνημα" και έτσι η προσφορά της εκατόμβης αίματος, στο βωμό της ελευθερίας για τους Έλληνες δεν σταματά. Την καταστολή του κομμουνιστικού κινήματος του Δεκεμβρίου 1944 και την συμφωνία της Βάρκιζας, ακολουθεί ο ύπουλος "Συμμοριτοπόλεμος" ( Η ονομασία προήλθε, μετά από προσφυγή στο Ο.Η.Ε. της Ελλάδος, για τον ακήρυκτο πόλεμο των ομόρων κρατών τον Οκτώβριο του 1947).  Βέβαια την 15η Σεπτεμβρίου 1989 με τον Νόμο 1863/1989 ο "Συμμοριτοπόλεμος" μετονομάστηκε σε "Εμφύλιο Πόλεμο" και οι πλανεμένοι και ξενοκίνητοι τότε "Στασιαστές" σε "Δημοκρατικό Στρατό". Δια την ιστορία κατά την γνώμη μου δεν ήτο, ούτε συμμοριτοπόλεμος ούτε εμφύλιος ήτο Στάσις.  Αυτό στην ουσία δεν έχει μεγάλη σημασία γιατί το κακό έγινε, η Ελλάδα χωρίστηκε και κατεστράφη ολοσχερώς και η Εθνική ευκαιρία χάθηκε, όμως, οι παραχαράκτες και αναθεωρητές της Ελληνικής Ιστορίας πρέπει να γνωρίζουν ότι, η Ιστορία δεν γράφεται με "Ιδιοτελείς Νόμους".
    Ο Αδελφοκτόνος πόλεμος των Ελλήνων άρχισε την νύκτα 30/31 Μαρτίου 1946 με την επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών, στο Σταθμό Χωροφυλακής Λιτοχώρου και τελείωσε την 29 Αυγούστου 1949  με το τέλος των νικηφόρων μαχών Γράμμου - Βίτσι του Ελληνικού Στρατού μας  και την καταστροφή και εκδίωξη των ξενοκίνητων τότε Ελληνικών και όχι μόνον Κομμουνιστικών ανταρτικών Δυνάμεων στα όμορα κομμουνιστικά κράτη. Κατά το χρονικό διάστημα του "αδελφοκτόνου πολέμου" συνέβησαν πολλά και συνταρακτικά γεγονότα καίτοι σημαντικά, σεβόμενος την φιλοξενία της εφημερίδος, θα περιορισθώ σε δυο μεγάλης εθνικής σημασίας για την Ελλάδα γεγονότα :
Πρώτον : Ο τότε κομμουνιστής, πρώτος στην ιεραρχία, Ν. Ζαχαριάδης συγκάλεσε την 5η ολομέλεια της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. στις 30-31 Ιανουαρίου 1949 που έλαβε κρίσιμες για την Ελλάδα αποφάσεις... μια παράγραφος της απόφασης προκάλεσε έντονα σχόλια σ' όλο τον λαό (και την αριστερά) λόγω της μεγάλης σημασίας, παρατίθεται ως έχει : "Στην Βόρεια Ελλάδα ο Μακεδονικός (Σλαυομακεδονικός) λαός τάδωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με ολοκλήρωση ηρωϊσμού και αυτοθυσίαςς που προκαλούν τον θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης  της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός να βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως την θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποκτήση".
Δεύτερον : Μεταξύ των πολλών δεινών και καταστροφών που επέφεραν στη χώρα μας οι Στασιαστές, το πλέον φρικιαστικό ήταν το παιδομάζωμα. Τα τελικά απαχθέντα παιδιά ανήλθαν εις 28.000 και κατανεμήθηκαν στα διάφορα "δορυφόρα" (κομμουνιστικά) κράτη. Η βασική ιδέα και οι λεπτομέρειες εφαρμογής του Σχεδίου, κατά τα λεγόμενα οφείλονταν στην Μίτρα Μίτροβιτς Τφίλας, υπουργό της Δημοσίας Εκπαίδευσης της Δημοκρατίας της "Μακεδονίας" των Σκοπίων και κορυφαίας προσωπικότητας της Κομμιφόρμ.
    Το φθινόπωρο του 1948, στην Αθήνα Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία ήταν όλοι ανήσυχοι... το ηθικό του Στρατού είχε κλονισθεί πολύ, λόγω των επιτυχιών του Στασιαστών. Τότε η Κυβέρνηση του Θεμ. Σοφούλη, αποφάσισε και διόρισε τον Στρατηγό Αλ. Παπάγο, ως Αρχιστράτηγο με ευρύτερες δικαιοδοσίες.  Ο Αλεξ. Παπάγος αναπτέρωσε το ηθικό του Στρατεύματος, προέβη σε μερική αναδιάταξη στελεχών, επέβαλε αυστηρά πειθαρχία στον Στρατό και άνευ αντιρρήσεων εφαρμογή των διαταγών. Στα αρχικά στάδια των Επιχειρήσεων, εφήρμοσε Σχέδια εκκαθαριστικών επιχειρήσεων εκ του Νότου, με μέριμνα να μην αναμολύνονται οι εκκαθαρισθείσες περιοχές.  Στο τέλος με τα σχέδια επιχειρήσεων ΠΥΡΣΟΣ Α', Β' και Γ'  κατόρθωσε στο Γράμμο και στο Βίτσι να διαλύσει και να εκδιώξει τους εναπομείναντες Στασιαστές Έλληνες και λοιπούς από τα όμορα κράτη, από τον Ελλαδικό χώρο, να καταστρέψει τις στρατιωτικές των εγκαταστάσεις και να φράξει τα Ελληνικά Σύνορα.
    Η 29 Αυγούστου 1949 είναι το τέλος του αδελφοκτόνου εκείνου πολέμου των πλανεμένων από ξένα συμφέροντα τότε ελλήνων κομμουνιστών και το τέλος της τριετούς αιματοχυσίας του Ελληνικού Λαού.
    Παρ' όλα αυτά και παρά την αδιάψευστη μαρτυρία της Ιστορίας και σήμερα υπάρχουν θιασώτες των πλανεμένων εκείνων κομμουνιστών και οι οποίοι παντοιοτρόπως (τύπος, Μ.Μ.Ε, Βιβλία, κινηματογραφικές ταινίες κ.λπ.) διαστρεβλώνοντας την Ιστορική αλήθεια, προσπαθούν να ωραιοποιήσουν τις τότε εγκληματικές πράξεις των πλανεμένων κομμουνιστών και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Όμως παρ' όλα αυτά είναι παρήγορο και σημαντικό σήμερα, ότι αξιόλογα στελέχη της αριστεράς, άσκησαν και ασκούν έντονη κριτική στην τότε ηγεσία του Κ.Κ.Ε. και με παρρησία, κάνοντας την αυτοκριτική των, διακηρύττουν δημόσια,  "... σύντροφοι ευτυχώς που δεν νικήσαμε...".
    Εξήντα επτά[67] χρόνια πέρασαν από τότε και η Επίσημη Ελλάδα, οι Κυβερνήσεις της χώρας μας, επισήμως σήμερα αγνοούν όλους εκείνους τους ηρωικούς νεκρούς, στους οποίους οφείλουμε, την ελευθερία μας, την Δημοκρατία μας και την ως έχουμε σήμερα ύπαρξή μας, σαν Κράτος, σαν λαός και σαν Έθνος.    
    Η Επίσημη Ελληνική πολιτεία, δεν έπραξε δυστυχώς μέχρι σήμερα αυτό που έπρεπε να πράξει. Ν’αναγείρει στο ιερό και πανέμορφο βουνό της Πατρίδος μας τον Γράμμο, Καλλιμάρμαρο Μνημείο υπέρ των ανδρείως και ευκλεώς πεσόντων υπέρ της Πατρίδος. Όπου κάθε χρόνο  την επέτειο λήξεως του αδελφοκτόνου πολέμου να επισκέπτεται τον χώρο αυτόν, σύσσωμη η Πολιτική και Στρατιωτική ιεραρχία της χώρας μας, για ένα τρισάγιο, ένα μνημόσυνο  όχι πλέον για να μισούν, αλλά για να μην λησμονούν τα εγκληματικά πολιτικά λάθη της εποχής εκείνης, τα αποτελέσματα της διχόνοιας και για να παραδειγματίζονται οι μέλλουσες πολιτικές γενεές των Ελλήνων. Και!  Επί τέλους, να πάψει να εξαπατάται ο Ελληνικός Λαός, με τα εμφυλιοπολεμικά φαντάσματα του διχασμού. Τέλος! Οι νέες γενεές των Ελλήνων θα πρέπει προσβλέπουσες στο μέλλων να διαλογίζονται τα του Πλάτωνα: "Πατρός τε και μητρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζωνι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νούν έχουσι".
   Έλεγε ο Αείμνηστος Στρατηγός Καρούσος Γεώργιος:  << την 29/8 εκάστου έτους , μπαίνω ταπεινά στην εκκλησία και ανάβω δύο κεριά με την ίδια ευλάβεια. Το ένα για τους νεκρούς Έλληνες συμπολεμιστές μου και το άλλο για τους νεκρούς Έλληνες της άλλης πλευράς, που έπεσαν από δικά μας βόλια.

*** Έχασαν τη ζωή τους επειδή έσωσαν έναν Χριστιανό...

~ Οκτώ άτομα κάηκαν ζωντανά όταν το σπίτι που βρίσκονταν μέσα πυρπολήθηκε από πλήθος μουσουλμάνων, στη βόρεια Νιγηρία.
Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, όλα ξεκίνησαν όταν μουσουλμάνοι φοιτητές επιτέθηκαν ενάντια σε έναν χριστιανό συμμαθητή του , υποστηρίζοντας ότι έβριζε τον Μωάμεθ.  Ένας μουσουλμάνος, θέλοντας να προστατέψει το θύμα, τον μετέφερε στο αστυνομικό τίμημα και το πλήθος, έβαλε φωτιά το σπίτι του άντρα, στο οποίο υπήρχαν μέσα οκτώ άτομα.
"Οκτώ άνθρωποι πέθαναν στο σπίτι που πυρπολήθηκε από ένα πλήθος ανθρώπων αγανακτισμένων για την υποτιθέμενη βλασφημία. Ο άνδρας που έσωσε τον σπουδαστή και η σύζυγός του δεν βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων» του εμπρησμού", ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Εντυπωσιακή Καλαμάτα στο φιλικό με τη Δόξα Μεγαλόπολης (φωτογραφίες)
 
 ΑΝΕΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΜΕ 2-1, ΜΕ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
 ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ «ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ»
 Με γκολ του Βασίλη Μπεγέτη στο α’ ημίχρονο (35’, από πάσα του Καλαντζή) και του νεαρού Δημήτρη Μπάρκα στο β’ μέρος (62’, μετά από ασίστ Πουλάκου) η Καλαμάτα επικράτησε με 2-1 στο προχθεσινό φιλικό με τη Δόξα Μεγαλόπολης, η οποία μείωσε στο τελευταίο 5λεπτο με τον Κούβαλη. Πέναλτι έχασε στην εκπνοή του πρώτου 45λέπτου ο Χρήστος Καλαντζής, το οποίο απέκρουσε ο Μακρυωνίτης, ενώ είχε υποδειχθεί σε χέρι του Αντώνακα μετά από κεφαλιά του Σαραντόπουλου. Μαζί με μια σειρά από καλές ευκαιρίες, κυρίως στο α’ μέρος, που δεν αξιοποίησαν οι Καλαντζής, Τσουλάκος, Τζανετέας, Σαραντόπουλος, Πουλάκος η Καλαμάτα θα μπορούσε να ανεβάσει κι άλλο το δείκτη του σκορ.
Η τρίτη νίκη σε ισάριθμα τεστ που έχει δώσει μέχρι τώρα η τοπική μας ομάδα, συνδυάστηκε με πολύ καλή εμφάνιση, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις θετικές προσδοκίες που είχαν διαφανεί και από τα προηγούμενα (με Ολυμπιακό και Αναγέννηση). Ένας λόγος παραπάνω που οι Αρκάδες θα αγωνίζονται μια κατηγορία πιο ψηλά, στη Γ’ Εθνική, όμως το συγκρότημα που προπονούν οι Μάνα-Χατζηαγγελής ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφήνοντας ικανοποιημένους και τους περίπου 300 φιλάθλους που βρέθηκαν την Κυριακή το απόγευμα στις κερκίδες του γηπέδου του Μεσσηνιακού.
Πέρα από την καλή λειτουργία σε όλες τις γραμμές, στα θετικά είναι και το γεγονός ότι η αρχική 11άδα παρατάχθηκε διαφοροποιημένη σε σχέση με το φιλικό που είχε προηγηθεί λίγες μέρες πριν με την Αναγέννηση. Κάτι που ήρθε να δικαιώσει και τις δηλώσεις του κ. Μάνα, ο οποίος είχε τονίσει ότι όλοι οι παίκτες είναι σε θέση να διεκδικήσουν θέση στο αρχικό σχήμα, αποδεικνύοντας ότι η ομάδα διαθέτει και «βάθος» επιλογών.
Πιο συγκεκριμένα νέα πρόσωπα ήταν κάτω από τα δοκάρια ο Γιώργος Κυριακόπουλος (ξεκίνησε αντί του Τάσου Κωνσταντακόπουλου), στην άμυνα ο Βασίλης Κουρέας αντί του Άγγελου Μπαστακού και στη μεσαία γραμμή οι Άγγελος Σαραντόπουλος και Ηλίας Κουντάνης αντί των Ηλία Μερκούρη, Σωτήρη Κουκούτση. Προφυλάχθηκε πάλι ο Γιάννης Καλογερόπουλος και ο τραυματίας Διονύσης Γεωργιόπουλος.
Διαιτητές: Γιώργος Μπλάνας (Γκούμας-Γιαννέτσος).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυριακόπουλος, Σταματελόπουλος, Λιόλιος, Κουρέας, Τζανετέας, Μπεγέτης, Κουντάνης, Σαραντόπουλος, Βασιλόπουλος, Καλαντζής, Τσουλάκος (Κωνσταντακόπουλος, Μπαστακός, Κορομηλάς, Κουκούτσης, Κουρούπης, Μπάρκας, Μερκούρης, Νικολόπουλος, Πουλάκος).
ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: Μακρυωνίτης, Αντώνακας, Καρέλης, Γιαννόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Δρόσος, Κατσαρός, Νάνος, Ν. Λυμπερόπουλος, Δ. Λυμπερόπουλος, Παναγιωτίδης (Θ. Ασημακόπουλος Ορ. Πέπα, Κούβαλης, Κ. Ασημακόπουλος, Μανιός, Ρούτσης, Γ. και Ο. Πέπα, Αλεξανδρής).
  Προπόνηση στο Στάδιο σήμερα
 Η προετοιμασία της Καλαμάτας συνεχίστηκε κανονικά χθες το απόγευμα, ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί πρωινή στο Στάδιο της Παραλίας.
Την Τετάρτη θα ακολουθήσει ένα ακόμη φιλικό τεστ, με αντίπαλο την ομάδα Κ 17 του Αστέρα Τρίπολης (στις 6 μ.μ. στο γήπεδο του ΜΓΣ).
Και φυσικά με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας, την προσεχή Κυριακή στις 6 μ.μ. στο γήπεδο των Γαργαλιάνων, κόντρα στον ισχυρό Τέλο Άγρα, για το κύπελλο Μεσσηνίας (1ος αγώνας της β’ φάσης).

***  Η ελληνική ομάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016»

Σε 11 αθλήματα, τα περισσότερα μετά το 2004 στην Αθήνα και με συνολικά 41 άνδρες και 13 γυναίκες, θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ΡΙΟ 2016 (7-18 Σεπτεμβρίου).
Τα αθλήματα που θα έχουν ελληνική εκπροσώπηση είναι Αντισφαίριση με Αμαξίδιο, Άρση βαρών σε πάγκο, Ιστιοπλοΐα, Κολύμβηση, Μπότσια, Ξιφασκία με αμαξίδιο, Ποδηλασία, Σκοποβολή, Στίβος, Τζούντο και Τοξοβολία.
 
Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας 
Η Ελλάδα είχε εκπροσώπηση σε περισσότερα από 11 αθλήματα μόνο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ως «οικοδέσποινα» της διοργάνωσης.
Αρχηγός Αποστολής θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), Γιώργος Φουντουλάκης και υπαρχηγός το μέλος της ΕΠΕ, Αναστασία Γκούφα.
Οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα συμμετέχουν είναι οι εξής:
ΑΝΤΙΣΦΑΙΡIΣΗ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ
Στέφανος Διαμαντής
AΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ
Δημήτρης Μπακοχρήστος
Παύλος Μάμαλος
Πασχάλης Κουλούμογλου
Νικόλαος Γκουντάνης
Κώστας Δήμου
 ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Βασίλειος Χριστοφόρου
Θεόδωρος Αλεξάς
Αργύρης Νοτάρογλου
 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Χρυσούλα Αντωνιάδου
Σεμιχά Ριζάογλου
Αλεξάνδρα Αλκιστης Γκιάτη-Σταματοπούλου
Μαρία Καλπακίδου
Αντώνης Τσαπατάκης
Δημοσθένης Μιχαλετζάκης
Αριστείδης Μακροδημήτρης
Δημήτριος Καρυπίδης
Χαράλαμπος Ταϊγανίδης
Χρήστος Αλέξανδρος Ταμπαξής
Ιωάννης Κωστάκης
Γιώργος Σφαλτός
Παναγιώτης Χριστάκης
Γιώργος Καπελλάκης
Κωνσταντίνος Καραούζας
 ΜΠΟΤΣΙΑ
Γρηγόρης Πολυχρονίδης
Αθλητής Συνοδός - Director: Αικατερίνη Πατρώνη
Νικόλαος Πανανός
Αθλητής Συνοδός - Director: Ανδρέας Κεραμιδάς
Άννα Ντέντα
Αθλητής Συνοδός - Director: Χριστίνα Ντέντα
Παναγιώτης Προκόπης Σουλάνης
Αθλητής Συνοδός - Director: Ελένη Καλογεροπούλου
Χρυσή Μόρφη-Μέτζου
 ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ
Γεράσιμος Πυλαρινός Μαρκαντωνάτος
Παναγιώτης Τριανταφύλλου
Βασίλης Ντούνης
 ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Αδαμαντία Χαλκιαδάκη
Αθλητής Συνοδός Πιλότος: Αργυρώ Μηλάκη
Αθανάσιος Μπαράκας
Αθλητής Συνοδός Πιλότος: Κώστας Τρουλινός
Παρασκευή (Βούλα) Καντζά
Αθλητής Συνοδός Πιλότος: Βασιλική Βούτζαλη
 ΣΤΙΒΟΣ
Δήμητρα Κοροκίδα
Ανθή Λιάγκου
Βαλασία Κυργιοβανάκη
Ζωή Μαντούδη
Εμμανουήλ Στεφανουδάκης
Σε Τζον Φερνάντες
Δημήτρης Σενικίδης
Δημήτρης Ζησίδης
Ευστράτιος Νικολαΐδης
Νικόλαος Γονιός
Ευάγγελος Καναβός
Αθανάσιος Κωνσταντινίδης
Μιχάλης Σεΐτης
Χρήστος Καπέλλας
Γεώργιος Κωστάκης
Χρήστος Κουτούλιας
 ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
Βαγγέλης Κακοσαίος
 ΤΖΟΥΝΤΟ
Θεόκλητος (Κλήμης) Παπαχρήστος
 ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
Δωροθέα Ποιμενίδου

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-05-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Αυγούστου 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-06-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07  Αυγούστου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-07-2016.html  .-
~Αθλητικό Σάββατο-κύριακο  06 και 07 Αυγούστου 2016  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ αγώνες ΡΙΟ  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/06-07-2016.html .- 
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Αυγούστου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-08-2016.html .- 
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΝΩΝΕΣ  2016 ΡΙΟ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ Δευτέρα  08  Αυγούστου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 09 Αυγούστου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-09-2016.html .- ~  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ ΒΡΑΖΗΛΙΑΣ Αποτελέσματα 3ης  ΗΜΕΡΑΣ Κληρώσεις -πρόγραμμα ΕΠΣΜεσσηνίας   Τρίτη 09 Αυγούστου  2016: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/3-09-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  10  Αυγούστου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-10-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  11 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-11-2016.html .- 
~ ΟΛΥΜΠΙΑΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΟ 4η  και 5η  Ημέρα Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/4-5-11-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-12-2016.html  
 ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου 2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-13-2016.html .-  
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-13-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14  Αυγούστου 2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-14-2016.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και  14  Αυγούστου 2016 Ολυμπιακοί Ρίο 7η, 8η και 9η Ημέρα   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/13-14-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-15-2016.html .-
* ~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ 2016  9η  Ημέρα Δευτέρα  15 Αυγούστου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-9-15-2016.html .- 

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  16 Αυγούστου 2016:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-16-2016.html .-
~ 31η  Ολυμπιακοί Ρίο Βραζιλίας 10η  και  11η  Ημέρα Τρίτη 16  Αυγούστου 2016
 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-10-11-16-2016.html .- 

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 17 Αυγούστου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-17-2016.html .-
~ 31η   Ολυμπιακοί αγώνες Ρίο 2016  12η Ημέρα αγώνων Τετάρτη 17  Αυγούστου  2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31.html  .- 
   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  18 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-18-2016.html .- 

~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  18 Αυγούστου  2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-18-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 19 Αυγούστου  2016:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-19-2016.html .-
31η Ολυμπιακοί Αγώνες ΡΙΟ  Βραζιλία 2016 Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 13η Ημέρα αγώνων : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-2016-19-2016-13.html  .-
~  Υγεία για όλους  μας  Παρασκευή 19  Αυγούστου  2016   :   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/19-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  20  Αυγούστου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-20-2016.html .-
~  31οι Ολυμπιακοί Αγώνες ΡΙΟ Βραζιλίας  14η και 15η  Ημέρα Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 :    http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-14-15-20-2016.html .-   
~   ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  20  και  21  Αυγούστου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/20-21-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 20  Αυγούστου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-20-2016.html .- 

~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 22  Αυγούστου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-22-2016.html .- 
~ ΒΙΟΙ  ΑΓΙΩΝ  ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 9ο  Κεφάλαιο Παναγιές της Ελλάδας  μας Τρίτη 23  Αυγούστου 2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/9-23-2016.html .-
 ~   Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-24-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  24 Αυγούστου 2016:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-24-2016.html .-
~
 ~  ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4928 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3049 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3052  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                 11.016          βίντεο   .-  
~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
καί


 Φωτογραφίες από πανηγύρι Αγίου Φλώρου  με Τερλέγκα  17,18/08/2016:










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου