ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης 04 Μαϊου 2016

Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης 04 Μαϊου 2016 :

~*ARFARA KALAMATAS MESSINIAS   02/05/2016: https://youtu.be/uER8oDLjPSk .-
 
Για άνθρωπο που η καρδιά σου δεν έχει πληροφορία, μην του εμπιστευθής την συνείδησή σου.
Γεροντικόν
~ 4 Μαΐου
Μαρτύρων Πελαγίας της από Ταρσού (1) (†290), Αφροδισίου, Αντωνίνου, Αντωνίου, Λεοντίου, Μακρόβιου, Μίλδα, Ουαλεριανού και του λοιπού αγίου πλήθους των συν αυτοίς εν Σκυθουπόλει (Συρίας) μαρτυρησάντων. Οσίων Αθανασίου επισκόπου Κορίνθου, Ιλαρίου του θαυματουργού, Νικηφόρου ηγουμένου Μηδικίου και Νικηφόρου, του εν Άθω.
(1) Η αγία Πελαγία γεννήθηκε στην πόλη Ταρσό της Κιλκισίας και έζησε επί βασιλείας Διοκλητιανού. Μεγάλωσε σε ειδωλολατρικό περιβάλλον, όμως σε νεαρή ηλικία είδε σε όραμα τον αρχιεπίσκοπο Ρώμης, ο οποίος την προέτρεπε να βαπτισθεί. Όταν ξύπνησε και συνήλθε ζήτησε άδεια από τη μητέρα της και με το πρόσχημα ότι θα μεταβεί στην τροφό της, πού ζούσε σε άλλη πόλη, πήγε στον αρχιεπίσκοπο, ο οποίος τη βάπτισε χριστιανή. Η χαρά της ήταν μεγάλη. Αφού παρέδωσε τα πολυτελή της ενδύματα στην Εκκλησία για να πωληθούν και να διαθέσει τα χρήματα στους πτωχούς και αδύνατους, πήγε στην τροφό της η οποία έγινε έξαλλη από θυμό και την έδιωξε. Αποφάσισε τότε να επιστρέψει στη μητέρα της, ελπίζοντας στη μητρική κατανόηση και στοργή. Όταν όμως και η μητέρα της αντίκρυσε αυτή την ενδυμασία αναστατώθηκε και πέφτοντας στο πόδια της, την ικέτευσε να επανέλθει στην αρχική της πίστη. Η Πελαγία στεναχωρήθηκε αλλά της δήλωσε ότι η απόφασή της ήταν οριστική και αμετάκλητη. Όταν όμως ο αυτοκράτορας πληροφορήθηκε το γεγονός ότι ο γιος του, ο οποίος ήταν αρραβωνιαστικός της Πελαγίας, από τη θλίψη του αυτοκτόνησε, κάλεσε οργισμένος την Πελαγία και τη διέταξε να θυσιάσει στο είδωλα. Η αγία με παρρησία αρνήθηκε, λέγοντάς του ότι γνώρισε τον αληθινό Θεό. Έξαλλος ο Διοκλητιανός, διέταξε να πυρώσουν ένα χάλκινο βόδι και να την τοποθετήσουν εντός του, χαρίζοντάς της την ουράνια δόξα. ~
Σήμερα 04/05/2016 εορτάζουν:
Αγία Πελαγία, Όσιος Ιλάριος ο Θαυματουργός
 ~ Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
-  Θείας πίστεως, τὴ ἐπιγνώσει, ζόφον ἔλιπες, τῆς ἀγνωσίας, Πελαγία Χριστοῦ, καλλιπάρθενε. Οὐ τὴν ἀείζωον δρόσον πλουτήσασα, διὰ πυρὸς τὸν ἀγῶνα ἐτέλεσας. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
 ~ Απολυτίκιο Αγ. Πελαγίας - 4 ΜΑΙΟΥ : https://youtu.be/4xiFylsBr00  .-

~ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ : 2001 μ.Χ. ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αθήνα. Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο και ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τα επώδυνα τραύματα που προκάλεσαν στο παρελθόν οι Καθολικοί έναντι των Ορθοδόξων. Ζήτησε έλεος από το Θεό για την επούλωση των τραυμάτων του παρελθόντος και πρόσθεσε ότι πρέπει να σταματήσει η διαίρεση και να επιδειχθεί πνεύμα αγάπης.
~
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
Σύναξη της Παναγίας Κουτσουριώτισσας στην Ερατεινή Φωκίδος

Σύναξη της Παναγίας Κουτσουριώτισσας στη....
 
Σύναξη της Παναγίας της Πορταΐτισσας στο Άγιον Όρος

Σύναξη της Παναγίας της Πορταΐτισσας στο....
 
Σύναξη της Παναγίας «Ἄξιον Ἐστί» (ή ἐν τῷ «Ἀδειν»)

Σύναξη της Παναγίας «Ἄξιον Ἐστί» (ή ἐν τ....
 
Σύναξη της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους

Σύναξη της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας σ....
 
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 
Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω

Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριο....
 

Βιογραφία
Αγία Πελαγία  Αγία Πελαγία   Η Αγία Πελαγία γεννήθηκε στην πόλη Ταρσό της Κιλκισίας και έζησε στη Ρώμη στα χρόνια του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Μεγάλωσε σε ειδωλολατρικό περιβάλλον, όμως σε νεαρή ηλικία είδε σε όραμα τον Επίσκοπο της Ρώμης, ο οποίος την προέτρεπε να βαπτισθεί. Όταν ξύπνησε και συνήλθε ζήτησε άδεια από τη μητέρα της και με το πρόσχημα ότι θα μεταβεί στην τροφό της, πού ζούσε σε άλλη πόλη, πήγε στον Επίσκοπο, ο οποίος τη βάπτισε χριστιανή. Η χαρά της ήταν μεγάλη. Αφού παρέδωσε τα πολυτελή της ενδύματα στον Επίσκοπο για να τα πουλήσει και να διαθέσει τα χρήματα στους πτωχούς και αδύνατους, ντύθηκε τη στολή του βαπτίσματος και εν συνεχεία πήγε στην τροφό της η οποία όμως όταν την είδε έτσι ντυμένη έγινε έξαλλη από θυμό και την έδιωξε. Αποφάσισε τότε να επιστρέψει στη μητέρα της, ελπίζοντας στη μητρική κατανόηση και στοργή. Όταν όμως και η μητέρα της αντίκρισε αυτή της την ενδυμασία αναστατώθηκε και πέφτοντας στο πόδια της, την ικέτευσε να επανέλθει στην αρχική της πίστη. Η Πελαγία απογοητεύτηκε, στενοχωρήθηκε αλλά της δήλωσε ότι η απόφασή της ήταν οριστική και αμετάκλητη. Όταν όμως πληροφορήθηκε το γεγονός ο γιος του Διοκλητιανού, ο οποίος ήταν αρραβωνιαστικός της Πελαγίας, από τη θλίψη του αυτοκτόνησε. Όταν ο αυτοκράτορας ανακάλυψε την αιτία θανάτου του γιου του κάλεσε την Πελαγία και τη διέταξε να θυσιάσει στο είδωλα. Η Αγία με παρρησία αρνήθηκε, λέγοντάς του ότι γνώρισε τον αληθινό Θεό. Έξαλλος ο Διοκλητιανός, διέταξε να πυρώσουν ένα χάλκινο βόδι και να την τοποθετήσουν εντός του, χαρίζοντάς της την ουράνια δόξα.
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
Θείας πίστεως, τὴ ἐπιγνώσει, ζόφον ἔλιπες, τῆς ἀγνωσίας, Πελαγία Χριστοῦ, καλλιπάρθενε. Οὐ τὴν ἀείζωον δρόσον πλουτήσασα, διὰ πυρὸς τὸν ἀγῶνα ἐτέλεσας. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.


~ ***  Η Καλαμάτα μέσα στην ιστορία   
Μετά την πρώτη καταστροφή της Καλαμάτας από τον Ιμπραήμ τον Μάιο του 1825, έρχεται και η δεύτερη το 1826, μετά την πτώση του Μεσολογγίου, όταν ο Ιμπραήμ επιστρέφει στο στρατηγείο του στη Μεθώνη. Έτσι καταστρέφει ό,τι είχε απομείνει όρθιο και όποιο πρόχειρο κατάλυμα είχαν στήσει όσοι Καλαματιανοί είχαν επιστρέψει στην πόλη μετά την πρώτη καταστροφή.
Κατόπιν τούτου, ο καλαματιανός λαός καταφεύγει ή στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου για να σωθεί ή στην περιοχή της Μάνης, όπου μετά την ηρωική μάχη της Βέργας οι Μανιάτες σταματούν τις ορδές του Ιμπραήμ, ο οποίος εγκαταλείπει τότε την ιδέα της κατάληψης της Μάνης.
Από τότε η Καλαμάτα μετατρέπεται από καθαρά αγροτική περιοχή σε αστική, ουσιαστικά μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 1879, που κινδύνευσε να καταστραφεί το μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Με απόφαση τότε του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης κατασκευάστηκαν οι δύο πλατείες της Καλαμάτας, ήτοι η πλατεία 23ης Μαρτίου και η προς την Υπαπαντή το έτος 1880. Η δεκαετία 1885-1895 θεωρείται ότι αποτέλεσε τη χρυσή δεκαετία της οικονομικής ανάπτυξης της πόλης, η οποία, εκτός από την εμβρυακή βιομηχανία της, με την ανάπτυξη του λιμανιού αποτέλεσε κέντρο εξαγωγής σταφίδας, οινοπνεύματος και μεταξιού.
  Η ζωή του Ιστορικού Κέντρου
Αυτήν την εποχή η αγορά της Καλαμάτας, αυτό που αποκαλούμε σήμερα Ιστορικό Κέντρο, σφύζει από ζωή. Και οι δύο παππούδες μου διατηρούν επιχειρήσεις στην καρδιά του. Ο πρώτος κατεβαίνει από τον Ταΰγετο στα μέσα της δεκαετίας του 1880 και το 1898 ιδρύει εμπορικό οίκο, που υπάρχει ακόμα και σήμερα. Ο έτερος κατεβαίνει και αυτός από το ίδιο βουνό και δημιουργεί οινοποιείο μέχρι την τραγωδία της εκτέλεσής του, το Φεβρουάριο του 1944, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, αφήνοντας τέσσερα ανήλικα παιδιά ορφανά, το ένα είναι η μητέρα μου. Παρ’ όλα αυτά, το οινοποιείο λειτούργησε για αρκετά χρόνια μετά. Εδώ ήταν το κέντρο της πόλης για πολλές δεκαετίες και χαρακτηριστικά δραστηριοποιούνται ακόμα και σήμερα πολλές επιχειρήσεις, όπως η εφημερίδα «Θάρρος» και το πρώτο κατάστημα της Τράπεζας Πίστεως του Κωστόπουλου και ALPHA BANK σήμερα, όπως και άλλα.
Δεν τα γράφω όλα αυτά για να αποδώσω σε κάποιους την πρωτοκαθεδρία, αλλά για να αποτυπώσω τη φυσιογνωμία του Ιστορικού Κέντρου, που πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς για τις ερχόμενες γενεές. Αυτό είναι ένα ξεχωριστό στοιχείο που κάνει την πόλη να ξεχωρίζει ανάμεσα από άλλες πόλεις.
  Το Ιστορικό Κέντρο σήμερα
Η περιοχή αυτή, σήμερα, είναι ταυτόχρονα μια ζωντανή επιχειρηματική ζώνη και μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Ο δήμαρχος αυθαίρετα έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την ανάπλαση του χώρου, την ίδια στιγμή που κάνει έργα στο χώρο της Εκκλησίας της Υπαπαντής, περιορίζοντας τις θέσεις στάθμευσης, για την ανάδειξη της ιστορικότητας και του μνημειακού χαρακτήρα της περιοχής, όπως μας λέει, το βραβείο, δε, θα είναι 6.000 ευρώ.
Γιατί δε ζητήθηκε η γνώμη των χρηστών της περιοχής, μέσω ενός δημοψηφίσματος, ώστε εκ των υστέρων να υπάρξει ένας γόνιμος διάλογος και όχι τα όποια μέτρα να ανακοινώνονται προκαταβολικά από το δήμαρχο;
Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων και των καταστηματαρχών είναι αντίθετη με τις εξαγγελίες του δημάρχου που θέλει να κάνει την περιοχή ένα χώρο αναψυχής. Αν στενέψουν οι δρόμοι και ταυτόχρονα μεγαλώσουν τα πεζοδρόμια, όπως ανακοινώθηκε από το δήμαρχο, δε θα είναι ένα μέτρο που θα πλήξει τον εμπορικό κόσμο της περιοχής, καθώς και τους μόνιμους κατοίκους από την έλλειψη χώρων στάθμευσης; Αν αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η διατύπωση ιδεών, όπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος, δε νομίζετε ότι τα 6.000 ευρώ που θα δοθούν σε αρχιτέκτονες, και μάλιστα που δεν είναι και κάτοικοι Καλαμάτας, εν μέσω οικονομικής κρίσης, είναι μια περιττή σπατάλη;
  Ο George Soros, η ανοιχτή κοινωνία και ο δήμαρχός μας
Ο μεγαλοκεφαλαιούχος και οικουμενιστής George Soros, ο οποίος παρεμπιπτόντως κατασκεύασε το χρηματιστήριο των Σκοπίων για να δημιουργήσει μια οικονομική βάση για την επιβίωση και αναγνώριση αυτού του ψευδοκράτους, έχει δημιουργήσει μια ΜΚΟ για να διεισδύει σε όλα τα κράτη, προκειμένου να εξυπηρετεί τους σκοπούς του με το όνομα «Ανοιχτή Κοινωνία».
Αυτές τις λέξεις χρησιμοποίησε στην τελευταία συνεδρίαση για να περιγράψει το χώρο του Ιστορικού Κέντρου, απαντώντας σε ερώτησή μου. Η ερώτηση που του έθεσα ήταν ποια σχέση με την ιστορική μνήμη και το μνημειακό χαρακτήρα της περιοχής μπορεί να έχουν ο χορός μπατσάτα που έγινε για χάρη της τηλεοπτικής εκπομπής «Μπράβο Ρούλα», μια πολυπολιτισμική Όπερα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δρόμου και το Street Fashion Show, δηλαδή μια ερασιτεχνική πασαρέλα. Όλα αυτά έγιναν στην περιοχή του Ιστορικού Κέντρου.
  Οι άνθρωποι του κομματικού σωλήνα και μια πρόταση
Για να μην καθορίζεται, λοιπόν, η ζωή μας από ανθρώπους που προέρχονται από τα κόμματα της σάπιας μεταπολίτευσης, η οποία μας έφτασε μέχρι εδώ, που δεν ενδιαφέρονται ούτε έχουν κανένα όραμα για την πόλη μας, οι οποίοι πολλές φορές δεν είναι ούτε Καλαματιανοί αλλά τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένες θέσεις από τα κόμματα, θα πρέπει οι δημότες όλοι μαζί να ενδιαφερθούν για τα κοινά. Προτείνω την ύπαρξη μιας Γερουσίας, που θα έχει συμβουλευτικό ρόλο και η οποία θα δημιουργείται από πρεσβύτερους δημότες βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, καθώς και τοπικά δημοψηφίσματα, στα οποία οι κάτοικοι μιας περιοχής θα καθορίζουν το χαρακτήρα της και θα δίνουν λύση σε συγκεκριμένα προβλήματα.
Γιώργος Δημητρούλιας
Δημοτικός σύμβουλος με την Ελληνική Δράση 

***  Διεθνές συμπόσιο Αρχαιομετρίας στην Καλαμάτα

 Την εβδομάδα 15 έως 20 Μαΐου 2016 θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας η 41η παγκόσμια διοργάνωση International Symposium on Archaeometry, η οποία αναλήφθηκε από το Εργαστήριο Αρχαιομετρίας, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και αποτελεί κορυφαίο επιστημονικό γεγονός στο χώρο της αρχαιομετρίας και αρχαιολογικής έρευνας, με τη συμμετοχή περισσoτέρων των 700 συνέδρων από 50 χώρες. Είναι προφανή τα οφέλη για την Καλαμάτα και την περιοχή της από την έλευση τόσων επιστημόνων εδώ, όσον αφορά στην επισκεψιμότητα και στην προβολή του τόπου μας και των προϊόντων του. Το Διεθνές Συμπόσιο Αρχαιομετρίας είναι μία διεπιστημονική συγκέντρωση που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και η αρχή του τοποθετείται στην δεκαετία του 1960, όταν η εφαρμογή των φυσικών επιστημών στην Αρχαιολογία ξεκίνησε να έχει μεγαλύτερη απήχηση και σημασία. Στην αρχή της, η διοργάνωση επικεντρωνόταν στην αρχαιολογική αναπαράσταση με γεωφυσικές μεθόδους, σήμερα όμως καλύπτεται θεματολογία από όλες τις αρχαιολογικές επιστήμες, όπως χαρακτηρισμός ανόργανων και οργανικών υλικών για την αναγνώριση της προέλευσης και τεχνολογίας, χρονολόγηση, βιοαρχαιολογία κ.λπ. Οι διοργανώσεις του ISA δίνουν την ευκαιρία στην παγκόσμια κοινότητα των επιστημόνων και του τεχνικού κόσμου της αρχαιομετρίας, αρχαιολογίας και διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς να συγκεντρωθούν και να συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως της επιστήμης και τεχνολογίας υλικών, των ψηφιακών εφαρμογών, των τεχνολογικών εξελίξεων στο χώρο κ.ά. Παράλληλα, στο συμπόσιο θα παρουσιαστούν οι νέες εξελίξεις, τεχνολογικές και επιστημονικές, αλλά και νέα ευρήματα, ενώ θα συζητηθούν σημαντικά θέματα, όπως διεθνείς προκλήσεις στην αρχαιολογία και την πολιτιστική ιδιοκτησία και προστασία. - 

***  Οι πυροσβέστες της Μεσσηνίας συνάντησαν τον Γ. Κατρούγκαλο     
Συνάντηση με τον Γ. Κατρούγκαλο είχε αντιπροσωπεία της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος σχετικά με θέματα που αφορούν το σώμα τους.
Μετά τη συνάντηση ακολούθησε η παρακάτω ανακοίνωση:                                       
Στις 30-04-2016 η Ένωσή μας είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κατρούγκαλο για να συζητήσουμε και να ζητήσουμε κάποιες τροποποιήσεις στο σχέδιο του Ασφαλιστικού. Με κυριότερη στο να υπάρξει εξομοίωση των ήδη συνταξιούχων με αυτούς που έχουν θεμελιωμένα δικαιώματα συνταξιοδότησης, σε ότι αφορά τον τρόπο υπολογισμού της κύριας και επικουρικής σύνταξης όταν αυτά ασκηθούν στο μέλλον.
Ο κ. Υπουργός μας ενημέρωσε ότι έχει ζητήσει αυτή την τροποποίηση, αλλά δεν έγινε δεκτή.                           
Στη συνάντηση παρευρίσκονταν και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μεσσηνίας κ. Κοζομπόλη και κ. Κωνσταντινέας και συζητήθηκαν τα προβλήματα του Νομού, με κυριότερο την αντικατάσταση των παλαιών οχημάτων, καθώς και την έλλειψη σε ελαστικά. Τέλος δόθηκε υπόμνημα με τα πιο σημαντικά προβλήματα.
Οι κ. βουλευτές από την πλευρά τους μας είπαν πως θα κάνουν ότι κρίνουν απαραίτητο ώστε να μπορέσουν να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

***  Τέλος η εκτύπωση χαρτονομισμάτων 500 ευρώ -Τι θα ισχύσει από τις επόμενες ημέρες

Τέλος στην εκτύπωση χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ αναμένεται να βάλει αύριο Τετάρτη 4 Μαΐου 2016 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ). Υπέρμαχοι του περιορισμού της κυκλοφορίας του χαρτονομίσματος του ευρώ με τη μεγαλύτερη αξία ήταν πάντοτε οι ευρωπαϊκές διωκτικές αρχές, η εμπειρία των οποίων καταδεικνύει, ότι τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ διευκολύνουν την τέλεση εγκλημάτων και τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών πράξεων, καθιστώντας τη φυσική μεταφορά μετρητών ευκολότερη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της WSJ, τα υφιστάμενα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ θα συνεχίσουν να βρίσκονται εν ισχύ, δεν θα καταργηθούν και δεν θα αποσυρθούν άμεσα από την κυκλοφορία. Αυτό που θα συμβεί, είναι ότι τα συγκεκριμένα χαρτονομίσματα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν ελεύθερα μέχρι την αντικατάσταση όλων των αξιών χαρτονομισμάτων ευρώ από νέου τύπου χαρτονομίσματα Euro 2, των οποίων η μεγαλύτερη αξία θα είναι τα 200 ευρώ και όχι τα 500 ευρώ, όπως ισχύει σήμερα. Η αντικατάσταση των πρώτων χαρτονομισμάτων ευρώ του 2002 από νέου τύπου χαρτονομίσματα Euro 2 ξεκίνησε το 2013 και μέχρι στιγμής έχουν αντικατασταθεί τα χαρτονομίσματα των 5, 10 και 20 ευρώ. Μετά και από την κυκλοφορία των νέων χαρτονομισμάτων 200 ευρώ τύπου Euro 2 σε λίγα χρόνια, τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ θα μπορούν να ανταλλαγούν μόνον στις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος, με ίση αξία μικρότερων χαρτονομισμάτων ευρώ. Ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λάβει αύριο η ΕΚΤ, ενδέχεται η ανταλλαγή χαρτονομισμάτων 500 ευρώ σε κεντρικές τράπεζες πάνω από μία συγκεκριμένη συνολική αξία να συνοδεύεται από την υποχρέωση του κομιστή τους να αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο έφτασε να κατέχει τα χαρτονομίσματα. ΠΗΓΗ: WSJ - 

***  Ο καιρός  σήμερα Τετάρτη στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 4/5/2016 προβλέπεται άστατος. Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 55-85%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και από τις πρώτες βραδινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

***  Silver Alert για τον 86χρονο που χάθηκε στα Αρφαρά   
Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον 86χρονο  Διονύσιο Μπαρούνη που χάθηκε στο Πελεκητό Αρφαρών.
Να θυμίσουμε ότι ο 86χρονος χάθηκε στις 16 Απριλίου περίπου στις 12.00 το μεσημέρι με το αγροτικό του αυτοκίνητο από σπίτι της κόρης του στο Πελεκητό Αρφαρών. Προορισμός του ήταν η περιοχή «Βρατέικα» στο Σταματινού Αρφαρών.  Ωστόσο, από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν έδωσε σημεία ζωής.
Ο υπεύθυνος Θηροφυλακής του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας, Χρήστος Μωραγιάννης, τυχαία εντόπισε την Κυριακή το αυτοκίνητο του 86χρονου στο βουνό, σε ένα αδιέξοδο σημείο, και ειδοποίησε τους συγγενείς του.
  Χωρίς αποτέλεσμα
Την Κυριακή αστυνομικοί και πυροσβέστες από το κλιμάκιο του Μελιγαλά, μαζί με θηροφύλακες και κυνηγούς από την Καλαμάτα και αρκετούς εθελοντές, ξεκίνησαν τις έρευνες στο βουνό, σε απόκρημνα σημεία, στέρνες και πηγάδια, αλλά μέχρι που νύχτωσε δεν υπήρξε αποτέλεσμα.
Χθες τα ξημερώματα οι έρευνες ξεκίνησαν και πάλι, ενώ από την Αθήνα έφτασε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με εκπαιδευμένους σκύλους.
Οι έρευνες συνεχίσθηκαν και όλη την ημέρα, δυστυχώς χωρίς να εντοπισθεί κάποιο ίχνος του 86χρονου.
Να σημειωθεί πως διεξάγονται υπό την μέριμνα του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Καλαμάτας ενώ πλέον εκδόθηκε και Silver Αlert.

***  Βραχυκύκλωμα σε πολυκατοικία αναστάτωσε το «Νησάκι» 

Λίγο πριν τις 8 το πρωί έντονη οσμή καμένου αναστάτωσε τους κατοίκους πολυκατοικίας στην οδό Θεμιστοκλέους στην Καλαμάτα. Στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής καθώς και όχημα της ΔΕΗ. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής εντόπισαν το πρόβλημα σε καλώδια τα οποία καίγονταν και αμέσως έδωσαν λύση στο πρόβλημα. - 

*** Τέλος οι βαθμοί στο Γυμνάσιο, με λίστα σε Πανεπιστήμια- Οι 19 αλλαγές στην Εκπαίδευση 

 Τα πάνω κάτω έρχονται να φέρουν τα σχέδια του προέδρου της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνη Λιάκου, σύμφωνα με την ενδιάμεση έκθεση που υπογράφει και ο ίδιος. Προτείνεται μεταξύ άλλων η αντικατάσταση κεφαλαίων της Ιστορίας με μαθήματα που αγγίζουν περισσότερο την επικαιρότητα, στο πλαίσιο της «άρσης της λογικής της επανάληψης σε κύκλους των σχολικών αντικειμένων (π.χ. στο μάθημα της Ιστορίας) με έμφαση στο χρονικό και τοπικό παρόν και εξασφάλιση της εσωτερικής συνοχής της ύλης που διδάσκεται σε διαφορετικά αντικείμενα (π.χ. Λογοτεχνία - Ιστορία - Γεωγραφία)», όπως τονίζεται σε έκθεση του κ. Λιάκου. Παράλληλα μελετάται η λίστα προτεραιότητας εισόδου στα πανεπιστήμια μελετά ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνης Λιάκος, στο πλαίσιο της πρότασής του για εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις. Στο ίδιο πλαίσιο, προτείνει την κατάργηση του μήνα εξετάσεων στα σχολεία και τη θέσπιση της περιγραφικής αξιολόγησης αντί για βαθμολόγηση. Οι 19 προτάσεις για τις αλλαγές στην Παιδεία Οι προτάσεις, οι οποίες αφορούν τους καθηγητές, τους μαθητές, τον σχολικό χρόνο, τις εκπαιδευτικές πρακτικές και τη σχέση του σχολείου με την κοινωνία, έχουν ως εξής: Χρήση του σχολικού χρόνου για τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης εσωτερικής εκπαιδευτικής πολιτικής (τακτικές παιδαγωγικές συνεδριάσεις του συλλόγου διδασκόντων), μείωση γραφειοκρατικών διαδικασιών για τις εξωσχολικές δράσεις του σχολείου, αποσαφήνιση του ρόλου των συμβούλων, ενίσχυση του εκπαιδευτικού ως προς τις αρχές συμπερίληψης και διαφοροποίησης στην τάξη. Μείωση μέσω αναμόρφωσης της διδασκόμενης ύλης (να αδειάσει η τσάντα του μαθητή) και αντικατάσταση της βαθμολογίας με την περιγραφική αξιολόγηση των μαθητών σε όλη την υποχρεωτική εκπαίδευση σε σύνδεση με τους μαθησιακούς στόχους των προγραμμάτων σπουδών καθώς και των διαδικασιών αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του συστήματος. Καθιέρωση ενιαίου τύπου Ολοήμερου Δημοτικού, προσαρμογή στις τοπικές συνθήκες (ευελιξία), διατοπική (κοινά προγράμματα) και ευρωπαϊκή (αδελφοποιήσεις, ανταλλαγές) δικτύωση των σχολείων. Ενίσχυση της μαθητικής εκπροσώπησης, σχολική εφημερίδα, ετήσια θεατρική παράσταση (άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία), καθιέρωση ομίλων και συλλογικών μαθητικών δραστηριοτήτων με άξονες τα νέα Μέσα, τον κινηματογράφο, τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες. Διερεύνηση των δυνατοτήτων χρήσης της δομής και των χώρων του σχολείου σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία κατά τις απογευματινές ώρες. «Βάπτιση» του σχολείου για λόγους συμβολικούς και για την εξασφάλιση ταυτότητας. Κάθε σχολείο πρέπει να αποκτήσει τη δική του φυσιογνωμία, τις δικές του παραδόσεις, ετήσιους στόχους και να εμφυσήσει στους μαθητές έναν «πατριωτισμό του σχολείου». Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να περιοριστεί η συχνή εναλλαγή του προσωπικού. Το σχολείο να γίνει δρων υποκείμενο (να αποκτήσει agency). Μελέτη για την αναμόρφωση της οργανωτικής δομής της υποχρεωτικής εκπαίδευσης από το διετές νηπιαγωγείο στο εξάχρονο Δημοτικό και εξέταση των δυνατοτήτων δημιουργίας τετραετούς Γυμνασίου και διετούς Λυκείου (Γενικού και Επαγγελματικού), προσανατολισμένου προς την έρευνα και με δυνατότητες επιλογών. Ενίσχυση της αυτονομίας και των πρωτοβουλιών του εκπαιδευτικού. Άμεση συνεργασία φορέων (σχολείο - σύμβουλοι - κοινότητα - δήμοι). Ενίσχυση των ολιγοθέσιων σχολείων. Εκ περιτροπής ανάληψη πειραματικού χαρακτήρα από τα σχολεία. Ανανέωση προγράμματος και, κυρίως, βιβλίων με προτεραιότητα σε όσα έχουν ήδη κριθεί απαράδεκτα. Κατάργηση των αλλεπάλληλων εξετάσεων (και του μήνα εξετάσεων) στο Γυμνάσιο - αντικατάστασή τους με εργασίες (και εξετάσεις κατά τη διάρκεια του έτους). Ενοποίηση των κατευθύνσεων των μαθημάτων (ενδεικτικά: σε 3 ή 4 όπως α) Γλώσσες και Πολιτισμός, β) Μαθηματικά, γ) Τέχνες, δ) Εισαγωγή στην Κουλτούρα των Φυσικών και ε) Κοινωνικές Επιστήμες). Αντίστοιχη ενοποίηση των ειδικοτήτων που διδάσκουν τα μαθήματα. Δημιουργία ωρολογίων ενοτήτων σε βάρος της πολυδιάσπασης των ωρών. Καθιέρωση ολοκληρωμένου προγράμματος Ευέλικτης Εβδομάδας. Διεύρυνση του ποσοστού της ύλης που διαμορφώνεται από τους εκπαιδευτικούς τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Γυμνάσιο. Ομαδοσυνεργατική προσέγγιση: Θεσμοθέτηση και αξιοποίηση εναλλακτικών τρόπων συνεργασίας των μαθητών (αμοιβαία διόρθωση, συνεργασία διαφορετικών τάξεων από διαφορετικά σχολεία, ανάληψη ευθυνών και πρωτοβουλιών από τους μαθητές). Καθιέρωση των ομαδικών εργασιών ως τρόπου εξέτασης. Άρση της λογικής της επανάληψης σε κύκλους των σχολικών αντικειμένων (π.χ. στο μάθημα της Ιστορίας) με έμφαση στο χρονικό και τοπικό παρόν και εξασφάλιση της εσωτερικής συνοχής της ύλης που διδάσκεται σε διαφορετικά αντικείμενα (π.χ. Λογοτεχνία - Ιστορία - Γεωγραφία). Σύνδεση σχολείου - οικογένειας: Μελέτη θεσμοθετημένης συμβουλευτικής σχέσης σε θέματα εκμάθησης και στάσης απέναντι στο σχολείο, σε ζητήματα εκφοβισμού και βίας, καθώς και πρόληψης εξαρτήσεων. Ενδυνάμωση της γονικής εμπλοκής ως δυναμικής διεργασίας αλληλεπίδρασης γονέων και εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Θεσμοθετημένος χρόνος συνεργασίας με τους γονείς. alfavita.gr - 

***  Ξεκινά το δεκαήμερο προσφορών και στην Καλαμάτα

Ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα καταστήματα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος, εμπορικά καταστήματα, εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή 8 Μαΐου από τις 11 πμ έως 8 μμ. - 

*** Αλλάζουμε ταυτότητες 

 Ετοιμαστείτε για αλλαγή ταυτοτήτων από του χρόνου. Το απαιτεί λέει, η Αμερική, για λόγους ασφαλείας. Θα είναι πιο σύγχρονες, με βιομετρικά στοιχεία που δεν αντιγράφονται και δεν πλαστογραφούνται. Οι νέες ταυτότητες θα περιέχουν μικροτσίπ, στο οποίο σε πρώτη φάση θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δεύτερη φάση ίσως περιλαμβάνουν και τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ κ.ά., έτσι ώστε η χρήση της να επεκταθεί και στις υγειονομικές υπηρεσίες, αλλά και στην εφορία, ίσως και στις τράπεζες. Β.Β. - 

***  Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος και το φετινό Πάσχα

Για μια ακόμη φορά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. η έξοδος και η επιστροφή του Πάσχα βάφτηκε με αίμα. Συνολικά 33 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο, 40 τραυματίστηκαν σοβαρά και 389 ελαφρύτερα. Κατά το δεκαήμερο των γιορτών, δηλαδή, κατά μέσο όρο, έχαναν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα, τρία άτομα τη μέρα. Το φετινό Πάσχα η κίνηση στις εθνικές οδούς ήταν αυξημένη σε σχέση με πέρυσι. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τη Δευτέρα και μόνο στην Αττική από τα διόδια της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου επέστρεψαν περίπου 85.000 οχήματα και 55.000 από αυτή της Αθηνών-Λαμίας. Κατά την επιστροφή και μόλις μέσα σε λίγες ώρες έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και δεκάδες τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ένα εξάχρονο παιδί. Ειδικότερα, στη Χαλκιδική τις πρώτες πρωινές ώρες 20χρονος έχασε τη ζωή του όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε εκτράπηκε από την πορεία του και προσέκρουσε σε δέντρο, στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανίων – Πορταριάς Χαλκιδικής. Στην περιοχή της γέφυρας του Νέστου (στα όρια των νομών Καβάλας και Ξάνθης) η έντονη χαλαζόπτωση έγινε η αιτία ο οδηγός ενός ΙΧ να χάσει τον έλεγχο και το όχημα να ακινητοποιηθεί μέσα στο δρόμο. Ένα άλλο όχημα, στο οποίο επέβαιναν 4 κοπέλες και πήγαινε στην ίδια κατεύθυνση, έπεσε με ταχύτητα πάνω του με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο η 24χρονη οδηγός και η επίσης 24χρονη συνοδηγός του οχήματος. Ελαφρύτερα τραυματίστηκαν οι δύο κοπέλες τους στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Τραγικό θάνατο βρήκαν, εξάλλου, δύο γυναίκες στο Κομπότι της Άρτας τα ξημερώματα της Τρίτης. Αυτοκίνητο που οδηγούσε μια 65χρονη, με συνεπιβάτες άλλη μία γυναίκα 63 ετών και δύο άνδρες, 66 και 69 ετών, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με άλλο ΙΧ στο οποίο επέβαινε μία οικογένεια. Νεκρές ανασύρθηκαν η 65χρονη οδηγός και η 63χρονη συνοδηγός, ενώ σοβαρά τραυματισμένοι είναι οι δύο ηλικιωμένοι άνδρες του ίδιου οχήματος. Από την οικογένεια που επέβαινε στο άλλο όχημα, τραυματίστηκαν ελαφρά ο 35χρονος οδηγός, η σύζυγος του και το 3χρονο παιδί τους, ωστόσο το άλλο τους παιδί, ηλικίας 6 ετών, είναι σε σοβαρή κατάσταση. Το θάνατο μιας κοπέλας 21 ετών προκάλεσε, τέλος, η σύγκρουση ενός αυτοκινήτου με δέντρο τα ξημερώματα στην περιοχή Ραχιά Ημαθίας. Το αυτοκίνητο το οδηγούσε 25χρονος, ο οποίος έχασε τον έλεγχο και έπεσε με δύναμη στο δέντρο. Τόσο ο οδηγός όσο και δύο ακόμη επιβάτες στις πίσω θέσεις του οχήματος είναι ελαφρά τραυματισμένοι.Πηγή:iefimerida.gr - 

***  Πέθανε ο δημοσιογράφος Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος

Ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος, επί σειρά ετών βασικός αρθρογράφος της εφημερίδας "Έθνος", έφυγε χθες σε ηλικία 72 ετών. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944 και ξεκίνησε τη δημοσιογραφία τον Απρίλιο του 1963 – δύο μήνες πριν τελειώσει το Γυμνάσιο – στο Βήμα, όπου ασχολήθηκε αποκλειστικά σχεδόν με το δικαστικό ρεπορτάζ. Το 1973 μετακινήθηκε – κατά έναν όροφο – στα Νέα, όπου έμεινε ως τα τέλη του 1986 ως κοινοβουλευτικός συντάκτης και υπεύθυνος για ένα διάστημα των “Μικροπολιτικών”. Το 1979 ήταν ένας από τους τέσσερις δημοσιογράφους που εξέδωσαν τη σατιρική εφημερίδα «Το Ποντίκι», από την οποία αποχώρησε τον Αύγουστο του 1987. Από τον Σεπτέμβριο του 1987 εργαζόταν στο «'Εθνος» στο οποίο την τελευταία εικοσαετία υπήρξε ο βασικός αρθρογράφος της εφημερίδας, διατηρώντας παράλληλα και την προσωπική στήλη «'Ετσι τα βλέπω». Πλούσια ήταν και η συνεισφορά του στον πνευματικό χώρο. Είχε μεταφράσει πάνω από 150 βιβλία, μεγάλων συγγραφέων από Πούσκιν, Όσκαρ Ουάιλντ, Μαρκ Τουέιν, Φόκνερ, Έρμαν Έσσε και Νόρμαν Μέιλερ έως Κόναν Ντόιλ, Κάρολ Τζόις Όουτς, Ρουθ Ρέντερ. Ντ. Π. Τζέιμς, Μάικλ Μουρ, Μπανάνα Γιοσιμότο. Έφυγε ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος Με την υπογραφή του κυκλοφόρησε το 1994 το «Γράμμα σ' έναν εικοσάχρονο» ενώ προσυπέγραψε το βιβλίο «Οι μεγάλες δίκες στην Ελλάδα». Η κηδεία του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο και θα είναι πολιτική. - 

***  Είναι επίσημο! Οι Τούρκοι μπήκαν στο Αιγαίο με συναίνεση...

~ Όλο αυτό το διάστημα, η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έχει επιτρέψει στη Τουρκία την είσοδο στο Αιγαίο, με την συναίνεση μάλιστα της Ελλάδας, η κυβέρνηση της οποίας αδιαφορεί για τις καθημερινές τουρκικές παραβιάσεις, οι οποίες αυξάνονται καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο.
Πλέον επιβεβαιώνονται όσα λέγαμε για την ανούσια παρουσία του ΝΑΤΟ στις θάλασσες μας, που σε καμία περίπτωση δεν θα ωφελούσε την πατρίδα μας στο πρόβλημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.
Από την ώρα που το ΝΑΤΟ εισέβαλε στις θάλασσες μας, νομιμοποιήθηκε η τουρκική παρουσία στο Αιγαίο. Οι Τούρκοι επιχειρούν με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτούν την παρουσία του ΝΑΤΟ, προκειμένου να γκριζάρουν το μισό Αιγαίο, την ώρα πως οι δυνάμεις της SNMG2 αγωνιούν για να περιορίσουν την Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα.
Καθημερινά εισρέουν ολοένα και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δράση των Τούρκων και του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
Έτσι λοιπόν, την περασμένη εβδομάδα φαίνεται πως ο Αμερικανός  πρέσβης, David Pearce, επισκέφθηκε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Δημήτρη Παρασκευόπουλο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρέσβης ανέγνωσε τις προϋποθέσεις για την αποτελεσματική δράση της νατοϊκής δύναμης SNMG2. Ταυτόχρονα, ο πρέσβης της Άγκυρας ανέγνωσε το ίδιο κείμενο στον Τούρκο ομόλογο του κ. Παρασκευόπουλου.
Οι προϋποθέσεις αυτές όμως διαλύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα  χώρας μα στο Αιγαίο.
Αναλυτικά ζητείται:
1) η άμεση αποχώρηση των ελληνικών και τουρκικών μέσων της SNMG2 από την περιοχή επιχειρήσεων. Αν λοιπόν επισημοποιηθεί αυτό, δε θα υπάρχει κανένα νατοϊκό πλοίο της Ελλάδας, στα ελληνικά χωρικά ύδατα που θα περιπολεί το ΝΑΤΟ, την ώρα μάλιστα που οι μεταναστευτικές ροές εισέρχονται στην Ελλάδα με αμείωτους ρυθμούς. Επομένως δε θα υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος του ΝΑΤΟ, το οποίο θα δρα ανενόχλητο.
2)να παύσουν όλα τα εμπόδια, τα οποία προκαλούνται από τις εδαφικές διεκδικήσεις. Το αίτημα αυτό αφορά τους Τούρκους, οι οποίοι όπως σας αναφέραμε, επιχειρούν να γκριζάρουν το Αιγαίο ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού.
3)η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις προβλεπόμενες από τη συμφωνία διαδικασίες.

***  ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΡΟΜΟΥ! Δημοψήφισμα και εκλογές την ίδια μέρα!

~ Ένα νέο σενάριο κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και έχει προκαλέσει τεράστιο σάλο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού συμμετέχουν σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για διπλές κάλπες, καθώς υπάρχει η πιθανότητα για ταυτόχρονες εκλογές και δημοψήφισμα.
Προσπαθούν λοιπόν να αναλύσουν όλα τα δεδομένα, αλλά και τις κοινωνικοπολιτικές επιπτώσεις που θα είχε το σενάριο αυτό για τη χώρα μας. Πολλά άλλωστε είναι τα στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία υποστηρίζουν πως πρέπει να στηθούν κάλπες για δημοψήφισμα, προκειμένου να επιλέξει ο ίδιος ο λαός. Παράλληλα όμως υπάρχει πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία απειλείται άμεσα.
Έτσι λοιπόν συζητείται έντονα και το ενδεχόμενο εκλογών, την ώρα που τα κυβερνητικά στελέχη επεξεργάζονται τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων, έτσι ώστε να βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση.
Η αλήθεια όμως είναι πως το ελληνικό Σύνταγμα απαγορεύει τις διπλές κάλπες. Έτσι λοιπόν, αν τελικά το σενάριο αυτό πραγματοποιηθεί, αναμένεται η κυβέρνηση να προκηρύξει ημερομηνία δημοψηφίσματος και λίγο μετά να παραιτηθεί.
Το voicenews.gr δεν υιοθετεί τη συγκεκριμένη είδηση, καθώς οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν πως οι εκλογές πρόκειται να λάβουν χώρα τον Ιούνιο ή τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, έχουν πέσει στο τραπέζι δύο διαφορετικές ημερομηνίες, καθώς ΗΠΑ και Γερμανία έχουν αντικρουόμενες απόψεις.

*** Ξεκίνησε ο εμφύλιος στην Τουρκία...

~ Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία, ύστερα από την απόφαση του πρωθυπουργού της χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου, να υποβάλει την παραίτηση του στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Νταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών είναι ηλεκτρισμένο εδώ και αρκετό καιρό, ενώ φαίνεται πως υπήρχε κάποιο είδος παρασκηνιακού πολέμου όλο αυτό το διάστημα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός δηλώνει ενοχλημένος, ύστερα από κάποιες εικασίες του Ερντογάν εμπλοκή του σε "σκοτεινές υποθέσεις".
Για αυτό τον λόγο ο Νταβούτογλου έφθασε οργισμένος στην έδρα της τουρκικής προεδρίας και υπέβαλε την παραίτηση του, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή.
Την ώρα λοιπόν που οι προκλήσεις των Τούρκων αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, κι ενώ στα νοτιανατολικά σύνορα της χώρας μαίνεται μεγάλος πόλεμος, στη χώρα υποβόσκει πολιτικός εμφύλιος πόλεμος, ο οποίος μέσα στο επόμενο διάστημα θα γιγαντωθεί.

*** ΕΡΕΥΝΑ: ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ! (ΣΥΝΕΧΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

~ (Το άρθρο ανανεώνεται καθημερινά)
Η ειδησεογραφική ομάδα του voicenews.gr, εδώ και αρκετούς μήνες σας παρουσιάζει αναλυτικά και εκτενή ρεπορτάζ για την επιβολή της κάρτας του πολίτη, η οποία επιβεβαιώθηκε πως έρχεται και στην χώρα μας λίαν συντόμως. Πρόκειται για τις νέες ταυτότητες, οι οποίες θα είναι υποχρεωτικές για όλους τους πολίτες και θα φέρουν τσιπάκι με όλα τα βιομετρικά, φορολογικά και ασφαλιστικά μας στοιχεία.
30/4/2016
Δείτε πως θα είναι οι νέες ταυτότητες:

Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν παραδοθεί όλες οι προτάσεις στην κυβέρνηση, η οποία θα κηρύξει διαγωνισμό για τον ανάδοχο του έργου. Το κόστος  των νέων ταυτοτήτων με το μικροτσίπ θα έχει κόστος 80 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι πληροφορίες του ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο κάθε πολίτης θα πρέπει να πληρώσει 10 ευρώ προκειμένου να γίνει η αντικατάσταση.
Οι πιέσεις για την αντικατάσταση έρχονται από τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι αναφέρουν πως οι τωρινές ταυτότητες μπορούν εύκολα να πλαστογραφηθούν.
Οι νέες αυτές ταυτότητες θα έχουν ακόμη περισσότερα στοιχεία για εμάς και η κυκλοφορία τους αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2017.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο για το πως οι κάμερες τελευταίας τεχνολογίας θα μπορούν να μας αναγνωρίσουν από τα RFID τσιπ που θα φέρουν οι ταυτότητες!
Για να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ!
 2/5/2016
Το απόλυτο φακέλωμα! Με δακτυλικά αποτυπώματα οι συναλλαγές στην Ιαπωνία!
Μεγάλες αλλαγές έρχονται στην Ιαπωνία, αφού από αυτό το καλοκαίρι, η κυβέρνηση της χώρας αναμένεται να δοκιμάσει το νέο σύστημα οικονομικών συναλλαγών, το οποίο θα γίνεται με τη χρήση δακτυλικών αποτυπωμάτων.
Οι ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα, θα μπορούν να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους κατά τη διάρκεια των αγορών τους, χρησιμοποιώντας μονάχα τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.
Με τα νέα αυτά μέτρα, η κυβέρνηση ελπίζει πως θα αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών, καθώς έτσι γίνεται πρόληψη της εγκληματικότητας. Το σύστημα αυτό δημιουργήθηκε εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 και μέχρι τότε αναμένεται να έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.
Βέβαια, αυτό που δεν αναφέρουν, είναι ότι όλοι οι τουρίστες θα πρέπει να φακελώνονται, καταχωρώντας τα δακτυλικά τους αποτυπώματα στις βάσεις δεδομένων της Ιαπωνίας. Εκτός από τα δακτυλικά αποτυπώματα, θα πρέπει να εμπιστευτούν τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών τους και της ταυτότητάς του. Στην ουσία μιλάμε για το πλήρες φακέλωμα.
 Δείτε το νέο δείγμα από τις νέες ελληνικές ταυτότητες με το μικροτσίπ!

3/5/2016
Λίγο μετά από το δείγμα της νέας ταυτότητας που σας παρουσιάσαμε, προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για το τι στοιχεία θα περιέχονται στις νέες ταυτότητες, εκτός από τα προφανή. Έτσι λοιπόν θα υπάρχει ψηφιακή φωτογραφία του κατόχου, ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ο Αριθμός του Φορολογικού Μητρώου, η ηλεκτρονική υπογραφή και τα δακτυλικά αποτυπώματα του πολίτη. Επιπλέον υπάρχουν πληροφορίες πως το τσιπάκι θα περιέχει αναλυτικά τον ιατρικό φάκελο του κατόχου και τον αριθμό του δημοτολογίου. Τα νέα τσιπάκια τεχνολογίας RFID μπορούν να συγκεντρώσουν μεγάλο όγκο πληροφοριών, οπότε σίγουρα δεν υπάρχει κάποιου είδους περιορισμός για τις πληροφορίες που μπορούν να συγκεντρώσουν σε αυτά.

***  Φωτιά σε βαγόνι στο Πάρκο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα (φωτογραφίες) +

 
Μέρα μεσημέρι άρπαξε φωτιά βαγόνι στο Πάρκο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα. Στο σημείο έφθασαν άμεσα άνδρες της Πυροσβεστικής όπου έσβησαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο περιστατικό, με πιο χαρακτηριστικό τη φωτιά που είχε καταστρέψει ολοσχερώς δύο ξύλινα βαγόνια, που πρόσφατα αντικαταστάθηκαν. - 





***  Σύγκρουση οχημάτων στην Καλαμάτα 

  Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στης Βας. Γεωργίου στο ύψος της Τέντας. Το ατύχημα συνέβη όταν το ένα όχημα παραβίασε το Stop. Από τη σύγκρουση υπήρξαν υλικές ζημίες στα οχήματα ενώ δεν υπάρχει κάποιος τραυματισμός. - 

***  Κλείδωσε η προστασία για τα «κόκκινα δάνεια» με υποθήκη την πρώτη κατοικία

Με μοναδικό κριτήριο την αξία της κύριας κατοικίας, που ορίζεται στις 140.000 ευρώ, θα εξαιρείται μέχρι το τέλος του 2017 η μεταβίβαση σε funds ενήμερων και ληξιπρόθεσμων δανείων που δόθηκαν με υποθήκη την πρώτη κατοικία. Οφέλη θα έχουν τα νοικουριά και από την πώληση ενήμερων, μαζί με τα κόκκινα δάνεια, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ και τον Φάνη Παπαθανασίου ο Γιάννης Στουρνάρας. Μέχρι το τέλος του 2017 θα απαγορεύεται πώληση σε funds όλων των δανείων που έχουν δοθεί με υποθήκη την μια και μοναδική στέγη του δανειολήπτη αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ. Ουσιαστικά ανοίγει «ομπρέλα» προστασίας για το περίπου 90% των νοικοκυριών που πήραν δάνειο με εγγύηση την πρώτη κατοικία. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα δάνεια ο Γιάννης Στουρνάρας έκανε λόγο για ένα μοντέλο Κύπρου, με δυνατότητα πώλησης σε ξένα Funds, σημειώνοντας αναφέροντας τα οφέλη που θα προκύψουν μεσα από αυτό το νέου τύπου εμπόριο δανείων. Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη ορίστηκε ήδη τριμερής επιτροπή που θα περνά απο κόσκινο τους φακέλους αδειοδότησης των εταιρειών και θα ελέγχει την τήρηση των αυστηρών προϋποθέσεων που βάζει ο νόμος. Ειδικότερα για τα επιχειρηματικά πιλότος φαίνεται πως θα είναι το μοντέλο που επιχειρούν να προωθήσουν από κοινού Alpha Bank και Eurobank με τη συνδρομή της KKR και αφορά κυρίως μεγάλες επιχειρήσεις. Πρόκειται για μοντέλο, που απαντά στην ανάγκη σύμπραξης μεταξύ τραπεζών όταν υπάρχει κοινή έκθεση αλλά και λόγος για νέα χρηματοδότηση βιώσιμων επιχειρήσεων. Εγχείρημα, που εάν ευοδωθεί, η KKR δεν θα αναλάβει τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων αλλά επί της ουσίας την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων με βάση συγκεκριμένο σχέδιο. - 

***  Tόνοι χασίς παράγονται κάθε χρόνο στη Μεσσηνία!

 
Αστυνομικός Διευθυντής Στ. Τουφεξής και o Διοικητής Δίωξης Ναρκωτικών Τ. Δεληγιάννης μιλούν στο «Θ» Τόνους χασίς «παράγει» κάθε χρόνο η Μεσσηνία. Μόνο πέρυσι το καλοκαίρι, η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, ανακάλυψε και ξερίζωσε 2.000 χασισόδεντρα. Η «παραγωγή» της Μεσσηνίας είναι η καλύτερη και η απόδοσή τους μεγάλη. Σύμφωνα με το Διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας Τάσο Δεληγιάννη, κάθε δέντρο έχει απόδοση από μισό έως δύο κιλά. Δηλαδή, μόνο πέρυσι το καλοκαίρι, αυτά που κατάφερε να εντοπίσει η Αστυνομία, θα παρήγαγαν από 1 -4 τόνους χασίς! Και φυσικά είναι τουλάχιστον αφελής, όποιος υποστηρίξει πως δεν υπήρξαν καλλιέργειες που δεν κατάφερε να εντοπίσει η Αστυνομία. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα της Μεσσηνίας, στον τομέα των ναρκωτικών. Η καλλιέργεια και διακίνηση χασίς. Στη συνέντευξη που ακολουθεί, τόσο ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας, ταξίαρχος, Σταύρος Τουφεξής, όσο και ο Διοικητής του Τμήματος Ναρκωτικών Τάσος Δεληγιάννης, εστιάζουν το βασικό πρόβλημα εκεί. Ανησυχία προκαλούν και η διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης, όμως τα τελευταία χρόνια η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας έχει επιδείξει ένα σημαντικό έργο στην καταπολέμηση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών. Καίριο πλήγμα, όπως εκτιμά και ο ίδιος ο κ. Δεληγιάννης, κατάφεραν «σπάζοντας» το κύκλωμα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης από τσιγγάνους στην Αγία Τριάδα, όπου είχε αρχίσει να δημιουργείται ένα γκέτο με «πελάτες – χρήστες» ακόμα και από γειτονικούς νομούς. Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, τα ναρκωτικά εξαπλώνονται όλο και σε μικρότερες ηλικίες και όπως τονίζει ο κ. Δεληγιάννης από τις χειρότερές του στιγμές από τη θέση που υπηρετεί, είναι όταν πρέπει να συλλάβει ανήλικους και συναδέλφους του.Ο Αστυνομικός Διευθυντής, ταξίαρχος, Σταύρος Τουφεξής "Η Διεύθυνσή μας έχει ειδικό Τμήμα που ασχολείται με το θέμα των ναρκωτικών και θέλω να γίνει κατανοητό ότι το έργο της Αστυνομίας συνίσταται, κυρίως, στην πρόληψη και κατόπιν στην καταστολή. Δουλειά μας είναι μέσα από τους ελέγχους και την ενημέρωση να προλαμβάνουμε κυρίως του νέους, οι οποίοι είναι ευάλωτοι να μπλέξουν σε αυτά τα επικίνδυνα μονοπάτια. Υπάρχουν άλλοι τρόποι να εκτονώσουν την δραστηριότητά τους, υπάρχουν άλλοι τρόποι να διαμαρτυρηθούν και να κάνουν τη «επανάστασή» τους. Στόχος μας είναι να μην πουλάνε την νιότη τους. Όταν μπλέξεις με τα ναρκωτικά αυτομάτως γίνεσαι ράκος, παύεις να είσαι νέος. Και η επαναστατικότητα συνδυάζεται με τη ρωμαλεότητα. Όταν μπλεχτείς με τα ναρκωτικά, αυτό χάνεται. Κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν ότι μπλέκουν με τα ναρκωτικά για να ξεχασθούν από τα προβλήματα της κοινωνίας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα και να ξεχαστείς. Όχι με τα ναρκωτικά. Μακριά από τα ναρκωτικά. Είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Αν μπορούσαν τα παιδιά και οι νέοι και όσοι μπλεχτούν με ναρκωτικά, τη στιγμή που ξεκινούν να βλέπουν φωτογραφίες ανθρώπων που είναι σε τελικά στάδια της ζωής τους από τη χρήση ναρκωτικών, ή ακόμα και ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους από αυτά, είμαι σίγουρος ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών, αν όχι όλοι, δεν θα έμπλεκαν ποτέ. Δε θεωρώ ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ναρκωτικών στη Μεσσηνία. Το όποιο πρόβλημα υπάρχει εντοπίζεται κυρίως στην καλλιέργεια και τη χρήση κάνναβης. Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις πιο σκληρών ναρκωτικών. Μας ενδιαφέρει, κυρίως, μέσα από τις δράσεις μας και την επικοινωνία που έχουμε με τον κόσμο και μέσα από τα σχολεία να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους και να τους πούμε ότι η χαρά της ζωής είναι αλλού."Ο Διοικητής Δίωξης Ναρκωτικών, Τ. Δεληγιάννης "Υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές που κάθε χρόνο εμφανίζουν παραβατικές συμπεριφορές. Αν σε μια περιοχή έχουμε πολλά άτομα ως χρήστες ηρωίνης, δεν κόβεται εύκολα. Συνεχίζουν αυτά τα άτομα να είναι χρήστες και οι περιοχές, εφόσον υπάρχει ζήτηση, συνεχίζουν να έχουν εμπόρους και διακινητές ηρωίνης. Όταν έχουμε έντονα ορεινές περιοχές (με λόγγους και ρέματα), εκεί θα εμφανίζονται καλλιέργειες φυτειών. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια, έχουμε και συλλήψεις για εσωτερικές καλλιέργειες, σε σπίτια, με τη μέθοδο της υδροπονίας. Αν πάλι παρουσιάζεται κάτι που έχει να κάνει με έντονη διακίνηση, όπως για παράδειγμα η περίπτωση του καταυλισμού τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα με τη διακίνηση ηρωίνης που εμφανιζόταν τότε ότι πολλά άτομα έρχονταν και αγόραζαν ποσότητες ηρωίνης σε χαμηλή τιμή, τότε όλο το βάρος το ρίχνουμε εκεί, ώστε το πρόβλημα να μην εξαπλωθεί, ούτε να μετατραπεί μια περιοχή σε γκέτο. Το ίδιο γίνεται και με τις καλλιέργειες. Εκτός του ότι ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες γίνονται καθημερινά επίγειες έρευνες, υπάρχουν και έρευνες από αέρος με το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας. Εξετάζονται, βέβαια, όλες οι πληροφορίες και οι καταγγελίες."Κε Δεληγιάννη, παρατηρούμε, όμως, να υπάρχει μια έξαρση του φαινομένου καλλιέργειας και χρήσης ναρκωτικών; Η διακίνηση των ναρκωτικών έχει επηρεασθεί αρκετά από τις ποσότητες που κατάσχονται στην Αλβανία. Αυτό φαίνεται και πανελλαδικά. Η επιχείρηση στο Λαζαράτι, όπου κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες, μείωσε κατά πολύ τις ποσότητες που εισάγονται στη χώρα μας. Μετά ,όμως, αυξήθηκαν οι καλλιέργειες. Το περσινό καλοκαίρι, ήταν από τα καλύτερα, όσον αφορά στις επιτυχίες, για την Αστυνομία και την Αστυνομική μας Διεύθυνση. Κατασχέθηκαν 2.000 δέντρα, που, αν υπολογίσουμε ότι κάθε δέντρο δίνει από μισό έως δύο κιλά, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι από ένα έως τέσσερις τόνους χασίς. Η «εμπορική» αξία αν υπολογισθεί από 5.000-8.000 ευρώ το κιλό, μιλάμε για μεγάλα ποσά. Και στατιστικά, αυτό που κατάσχεται από τις αστυνομικές υπηρεσίες, είναι το 1/15.Η Μεσσηνία δηλαδή δείχνει ροπή μόνο στην καλλιέργεια χασίς; Η Μεσσηνία δεν είναι κομβικό σημείο για μεταφορά ναρκωτικών, έχει όμως το ζήτημα της καλλιέργειας. Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην καλλιέργεια. Δεν έχει πολλά συνθετικά ναρκωτικά και νέας μορφής ναρκωτικά (όπως σίσα, τάι, άις, κ.λπ.). Τέτοια δεν έχουμε βρει. Προφανώς, έρχονται συνθετικά ναρκωτικά στην περιοχή μας, όχι όμως σε μεγάλες ποσότητες. Μια φορά, πέρυσι, είχαμε κατασχέσει ένα δισκίο «έκσταση».Η διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης μας ανησυχούν στη Μεσσηνία; Μας ανησυχούν. Θεωρώ, όμως, ότι όπου υπάρχει πρόβλημα, αυτό εξετάζεται. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με τη ζήτηση. Η ηρωίνη, πια, είναι ένα ναρκωτικό που δεν έρχεται σε μεγάλες ποσότητες, όπως είχαμε την περίπτωση του καταυλισμού στην Αγ. Τριάδα. Δεν προκύπτει, λοιπόν, κάτι τέτοιο αυτή την περίοδο και από τις έρευνες μας. Όμως ότι υπάρχουν ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης και άτομα που τις φέρνουν, αυτό είναι σίγουρο.Εκτιμάται ότι η περίπτωση της Αγ. Τριάδας ήταν ένα καίριο πλήγμα στο χώρο της διακίνησης και των εμπόρων ναρκωτικών; Θεωρώ ότι ήταν ένα πολύ σημαντικό πλήγμα. Φάνηκε και από τις ποσότητες. Ήταν 9 κιλά μέσα σε διάστημα 2 μηνών. Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες τότε, που δεν έχουν κατασχεθεί άλλες φορές. Και με τέτοια μεθοδολογία. Σπάνια συλλαμβάναμε τσιγγάνους με σημαντική ποσότητα. Συνήθως τους βρίσκαμε ή επάνω σε μια συναλλαγή, όταν πήγαιναν να δώσουν μια μικρή ποσότητα ή σε μια μεταφορά. Ξέραμε ότι θα έρθει, τον συλλαμβάναμε και βρίσκαμε 40-50 γραμ. ηρωίνη. Ποτέ όμως κιλό ή κιλά.Διαπιστώνουμε ηλικιακή μείωση στα άτομα που ξεκινούν τη χρήση ναρκωτικών; Από τότε που ανέλαβα καθήκοντα στη Δίωξη Ναρκωτικών, συνέβαινε αυτό. Δεν είναι κάτι πολύ καινούργιο. Έχει να κάνει όμως με πολλούς παράγοντες. Είναι μέρος και της οικονομικής – κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε. Όποιος πιστεύει ότι η οικονομική κρίση, δεν είναι και κοινωνική κρίση ή κρίση αξιών, κάνουν λάθος. Όταν οι κοινωνικοί θεσμοί χαλαρώνουν, αυτό είναι ένας σημαντικός παράγοντας ώθησης των νέων στα ναρκωτικά. Ηλικιακά πάντοτε υπήρχε ζήτημα στο χώρο των νέων. Απλώς θεωρώ ότι μπορεί να έχει αυξηθεί ή να υπάρχει έξαρση, λόγω αυτής της κοινωνικής κρίσης. Η χαλάρωση στους κοινωνικούς δεσμούς και θεσμούς. Η οικογένεια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Όταν ένα ζευγάρι έχει απορροφηθεί από τα προβλήματα της καθημερινότητας και τα οικονομικά, τσακώνεται συνέχεια, το παιδί παραμελείται, δεν δίνουν σημασία στην πρόοδό του, στις παρέες του, δεν το ενημερώνουν, είναι εύκολο να μπλέξει. Θεωρώ ότι, όπως πρέπει να είναι αναγκαίο μάθημα η κυκλοφοριακή αγωγή στην Ελλάδα, το ίδιο πιστεύω πρέπει να γίνει και με τα ναρκωτικά, αλλά και άλλες ουσίες, όπως τα αναβολικά.Πως αντιμετωπίζουν οι νέοι τα ναρκωτικά. Γιατί ένας νέος ξεκινά σήμερα τα ναρκωτικά; Μπορεί να το ξεκινούν είτε από περιέργεια, είτε από άγνοια, είτε από την παρέα και την μαγκιά. Κάνουν πρώτα χρήση χασίς που είναι το πιο εύκολο να βρεθεί ως ναρκωτικό. Μπορεί να φθάσει, όμως, και στα συνθετικά χάπια ή την ηρωίνη και την κοκαΐνη. Εμένα με ανησύχησε πάρα πολύ ο 16χρονος που πιάσαμε, που ήταν με την παρέα του, είχε επάνω του 5 συσκευασίες, είχε λεφτά και είχε φυτέψει και δενδρύλλια ινδικής κάνναβης σε εγκαταλελειμμένο σπίτι κοντά στο πάρκο του Λιμενικού μέσα στην Καλαμάτα. Είχε εξασφαλίσει γλάστρες, νερά, λιπάσματα. Αυτό σημαίνει ότι υπήρχε μεθοδολογία. Δε φύτεψε τα δέντρα στο σπίτι του ή στην αυλή του. Αλλά σ' έναν εγκαταλελειμμένο χώρο. . Έδειχνε ένα επαγγελματισμό όλο αυτό. Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι δεν ήταν η πρώτη του φορά. Αλλά το έχει ξανακάνει με τον τρόπο που ενήργησε ή κάποιος άλλος κοντά του το έκανε ή του είπε πως να το κάνει. Αυτό είναι ανησυχητικό. Επίσης, ανησυχητικό ήταν ότι στην Αγία Τριάδα, η τιμή της ηρωίνης έπεφτε συνεχώς. Αυτό σήμαινε πως όταν κάποιος δε θα έβρισκε χασίς στην Καλαμάτα ή το χασίς δεν θα τον ικανοποιούσε ή ήταν κακής ποιότητας, θα έπεφτε στην ηρωίνη που θα του δημιουργούσε μια καταστολή στο κεντρικό νευρικό σύστημα, αλλά με μια πιο επικίνδυνη ουσία που θα του δημιουργούσε φυσική και ψυχική εξάρτηση. Γι’ αυτό ήταν και αναγκαίο τότε να σταματήσει στην Αγία Τριάδα ό,τι γινόταν. Όταν βλέπεις έναν χρήστη να ξεκινάει από τα Φιλιατρά ή τους Γαργαλιάνους, ή τη Ζαχάρω και την Σπάρτη, για να έρθει να αγοράσει ηρωίνη από την Αγία Τριάδα, αποκτά πλέον άλλη βαρύτητα η υπόθεση. Εμείς είχαμε προτεραιότητα να μην γίνει η Αγία Τριάδα, Εξαμίλια Κορινθίας ή Ζεφύρι. Γιατί , αν το καταλάβαιναν 5 ακόμα τσιγγάνοι ότι υπάρχει τέτοια δυνατότητα στη διακίνηση και η αστυνομία δεν μπορεί να προσεγγίσει, θα είχαμε άλλα προβλήματα με ακόμα πιο βαριά εγκληματικότητα.Τι συμβουλή θα δίνατε σε έναν νέο και στους γονείς του; Ότι στην ηλικία του έχει πολύ ωραιότερα πράγματα να κάνει από το να στραφεί στα ναρκωτικά. Δεν υπάρχει νόημα στο να στραφεί σ' αυτά. Δε θα του λύσει κανένα πρόβλημα, αντίθετα θα του δημιουργήσει προβλήματα. Τα ναρκωτικά, ούτε θα τον μεγαλώσουν, ούτε θα τον κάνουν πιο έξυπνο, ούτε πιο μάγκα, ούτε πιο «άντρα». Οι γονείς πρέπει να έχουν από κοντά τα παιδιά τους. Χαίρομαι νέους γονείς που έχουν μεγάλα παιδιά και μπορούν και είναι κοντά τους και να καταλαβαίνουν την «εποχή» τους. Να ελέγχουν, με την καλή έννοια, τι κάνουν και να το κατανοούν. Να ξέρουν ότι το παιδί τους είναι στο μαγαζί «Χ» και να ξέρουν ποιο είναι και τι είναι αυτό το μαγαζί. Κυρίως, όμως, θα πρέπει να συζητούν με το παιδί τους, να έχουν επαφή. Αν κάποιος τους φαίνεται κάτι περίεργο μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας ή με άλλες δομές και οργανισμούς που είναι κατά των ναρκωτικών και να τους βοηθήσουν. Να μην διστάζουν να ζητήσουν βοήθεια, αν διαπιστώνουν ένα πρόβλημα. Ο κόσμος πρέπει να είναι κοντά στην Αστυνομία. Κάποτε μου είπε κάποιος: «Η Αστυνομία είναι σαν την Παναγία για τον Έλληνα. Όταν την έχει ανάγκη λέει «Παναγία μου βοήθεια». Και την άλλη στιγμή βλαστημάει. Το ίδιο κάνει και με την Αστυνομία. Πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στην Αστυνομία. Θα πει κάποιος δεν υπάρχουν κακοί αστυνομικοί; Παντού υπάρχουν δυστυχώς οι κακοί, σε όλους τους κλάδους. Η Δίωξη Ναρκωτικών έχει δείξει όλα τα χρόνια της, πως οτιδήποτε σοβαρό το έχει αντιμετωπίσει, έχει συλλάβει τους σημαντικότερους και από τους πιο επικινδύνους κακοποιούς της Μεσσηνίας, αν όχι όλους, αλλά τους σημαντικότερους, από μια και περισσότερες φορές. Και έχει αποδείξει και με την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων, ότι δεν κοιτάει μόνο την κατάσχεση ποσοτήτων, αλλά και βαθύτερα σε μια υπόθεση, πως θα κάνει καλό στην κοινωνία. Θα έλεγα σε όλους τους ανθρώπους που στρέφονται στα ναρκωτικά ότι προσβάλλουν εκτός από την υγεία, την αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Αν δούμε τη εξέλιξη ενός ανθρώπου που παίρνει ναρκωτικά θα δούμε ότι χάνει τη αξιοπρέπειά του. Εύκολα μπορεί να οδηγηθεί να κάνει κι άλλες αξιόποινες πράξεις Η ζωή είναι πολύ ωραία για να μην είσαι «καθαρός». Με τα όποια προβλήματά της, αλλά ελεύθερος.Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη δουλειά σας; Η πιο δύσκολη στιγμή για εμάς είναι η σύλληψη συναδέλφου και ανηλίκων.Της Βίκυς Βετουλάκη - 

*** Το σκάκι στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

 
 
ΜΙΑ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΥΑΣ, ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΜΗΤΕΣ Αξέχαστη έχει μείνει η 17η Απριλίου 2016 στους διοργανωτές και συμμετέχοντες στους 2ους ομαδικούς σκακιστικούς αγώνες Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας που φιλοξενήθηκαν στο Δημοτικό Εύας. Η πρωτοβουλία των υπευθύνων της μικρής αυτής περιφερειακής σχολικής μονάδας είναι από αυτές που, μακριά από την κακώς εννοούμενη δημοσιοϋπαλληλίστικη νοοτροπία, αποκαθιστούν στην κοινή συνείδηση τον πραγματικό και νευραλγικό ρόλο της προσφοράς του σχολείου στην πρόοδο των νέων γενιών. Το πρωτάθλημα είχε και φέτος τη στήριξη της σκακιστικής ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αγκαλιάστηκε με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς αν και Κυριακή, 75 παιδιά στο πλαίσιο 14 ομάδων, μαζί με τους συνοδούς τους, γονείς και εκπαιδευτικούς, κατέκλυσαν τους χώρους του σχολείου. Με έκδηλη ικανοποίηση ο Διευθυντής, Γιάννης Κωτσάκης, δήλωσε στο «Θ» τα παρακάτω: «Το σχολείο μας εδώ και 5 χρόνια καλλιεργεί το σκάκι ως μάθημα, αλλά και μέσα από τους ενδοσχολικούς αγώνες, εντάσσοντάς το αρχικά στα πολιτιστικά προγράμματα και από πέρυσι με την ένταξή του ως προαιρετική διδασκαλία 2-3 ώρες την εβδομάδα, καθώς το Υπουργείο διέκρινε την ανάγκη να διδάσκεται στα σχολεία. Το σκάκι βοηθάει πολύ τα παιδιά, γιατί συνδυάζει πνευματική και αθλητική καλλιέργεια, ενισχύει τον συναγωνισμό και το ομαδικό πνεύμα, είναι ευγενές, μακριά από πάθη και χουλιγκανισμούς που βρίσκουμε σε άλλα αθλήματα. Στο σχολείο μας κάνουμε κι άλλες εκδηλώσεις για να έρθουν τα παιδιά στη γνώση και την πνευματική άσκηση, όχι μόνο με την κλασσική μορφή της διδασκαλίας. Κάνουμε εκπαιδευτικές επισκέψεις και προγράμματα καινοτόμα. Εκδηλώσεις για τη σχολική βία, τον ρατσισμό, την αρμονική συμβίωση ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους και πολλά άλλα. Η διοργάνωση του ομαδικού διασχολικού πρωταθλήματος ξεκίνησε από πέρυσι, όταν σκεφτήκαμε πως τα παιδιά θα πρέπει να βγουν παραέξω από τα όρια του σχολείου, να γνωρίσουν κι άλλα παιδιά που παίζουν σκάκι, κι άλλα επίπεδα γνώσης του σκακιού και να διευρυνθεί λίγο ο ορίζοντάς του σε ένα πιο ευρύ πρωτάθλημα. Κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και με τη βοήθεια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας κάναμε την αρχή, με την πρώτη χρονιά να έχει αρκετή επιτυχία και ανταπόκριση από 7 σχολεία. Φέτος η συμμετοχή είναι διπλάσια, με 14 σχολεία και 75 παιδιά. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά και τους γονείς τους που αφιέρωσαν την Κυριακή τους για να λάβουν μέρος στο φετινό 2ο πρωτάθλημα. Να ευχαριστήσω επίσης τον συνάδελφό μου καθηγητή αγγλικών τον κ. Παπαδημητρίου Φίλιππο, ο οποίος με τις άοκνες προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να κάνει τα παιδιά ν’ αγαπήσουν το σκάκι και σε συνεργασία με τον υπόλοιπο σύλλογο διδασκόντων να κάνουμε αυτά τα τουρνουά. Να ευχαριστήσω επίσης τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την υποστήριξη που μας έδειξε και φυσικά και τους ανθρώπους του ΝΟΚ, τον κ. Θοδωρή Τσεκούρα, την κα Τούλα Χατζηπαναγιώτου και τον κ. Μιχάλη Τσιάλα, οι οποίοι μας υποστήριξαν από τα πρώτα μας βήματα, με την τεχνογνωσία τους, η οποία είναι απαραίτητη στη διεξαγωγή τόσο σημαντικών αγώνων. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην τοπική κοινωνία που αγκάλιασε αυτήν την προσπάθεια και στους γονείς του σχολείου μας, οι οποίοι μας υποστηρίζουν σε κάθε μας βήμα» κατέληξε ο κ. Ι. Κωτσάκης, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του έχουν στο μυαλό τους ήδη την επόμενη διοργάνωση… Πρωτιά για το 7ο Δημοτικό Νικήτρια των 2ων διασχολικών ομαδικών αγώνων σκάκι Μεσσηνίας αναδείχθηκε η ομάδα του 7ου δημοτικού σχολείου Καλαμάτας με 10 βαθμούς, ενώ με 8 βαθμούς ακολούθησαν στη 2η θέση το 19ο Καλαμάτας και στην 3η το 11ο Καλαμάτας. Σε ατομικό επίπεδο ξεχώρισαν οι Κώστας Σαραντόπουλος (11ο) και Γιάννης Χειλάς (22ο), οι οποίοι πέτυχαν το απόλυτο των 5 νικών σε 5 αγώνες. Ακολούθησαν στην ομαδική κατάταξη: 2ο Δημοτικό Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο Εύας, 9ο Καλαμάτας , 10ο Καλαμάτας, 2η ομάδα Δημ. Εύας, Μικτή ομάδα Πύργου Τριφυλίας, 3ο Δημοτικό Μεσσήνης, 4ο Καλαμάτας, 17ο Καλαμάτας, Σχολείο Αλληλεγγύης Καλαμάτας. Οι συνθέσεις των ομάδων της πρώτης 6άδας ήταν οι εξής: 7ο Δημοτικό: Θοδωρής Αθανασόπουλος, Γιώργος Δραγώνας, Κωνσταντίνος και Μιχαήλ Κατσαρέας 19ο Δημοτικό: Ηλίας Πουλόπουλος, Παναγιώτης Ξαρχάκος, Ηλίας Αθανασόπουλος, Μαρία-Αθανασία Καραθανάση, Δημήτρης-Απόλλωνας Αθήτσος, Κυριακούλης Βουδικλάρης 11ο Δημοτικό: Κώστας Σαραντόπουλος, Σταμάτης Γιαλικάρης, Χαράλαμπος Θωμαΐδης, Νίκος Θεοχαρίδης. 22ο Δημοτικό: Στάθης Κλείδωνας, Γιάννης Χειλάς, Περικλής και Αντώνης Τζούμας-Αγγελής, Γιάννης Πανταζόπουλος, Περικλής Μανωλάκης. 2ο Δημοτικό: Δημήτρης Ρούμπος, Παναγιώτα και Ειρήνη Νικολαΐδη, Παναγιώτης Παπαμιχαήλ, Παναγιώτης Μπάκας. Δημοτικό Εύας: Μαρίνος Κωνσταντακόπουλος, Νίκος Παπαδόπουλος, Ζωλέτα Χατζή, Μιχάλης Παναγιωτόπουλος (1η ομάδα), Δημήτρης Κουρέτας, Βασίλης Στογιάνι, Αμαλία Κουτέλα, Ελεάννα Παντελοπούλου.Της Χριστίνας Ελευθεράκη - 

***  Κλειστή η Αθηνών - Κορίνθου λόγω σοβαρού τροχαίου στο ύψος της Κινέτας!     
Σύγκρουση αρκετών οχημάτων είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία και στα δυο ρεύματα
 Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου λίγο μετά τις 19:00.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οδηγός νταλίκας έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το όχημα να «διπλώσει». Στη συνέχεια πάνω σε αυτήν, έπεσε και δεύτερη νταλίκα, καθώς και μερικά Ι.Χ. αυτοκίνητα.
Σαν αποτέλεσμα αυτού υπήρξε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δυο ρεύματα του δρόμου, στο ύψος της Κινέτας.
Σύμφωνα με το Korinthostv.gr υπάρχουν πληροφορίες για εκγλωβισμένους και τραυματίες.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο Korinthostv.gr  

***   Εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια και όχι όποτε θέλουν η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση         
 Εδώ και λίγο καιρό ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά εκλογές. Αυτό, διότι αφενός οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται και, επομένως, αν γίνουν εκλογές, θα τις κερδίσει. Αφετέρου, ο κ. Μητσοτάκης εζήλωσε την τακτική της βιασύνης των προηγούμενων υποψήφιων πρωθυπουργών της κρίσης.
Αλήθεια, γιατί ο κ. Μητσοτάκης βιάζεται και γιατί η Νέα Δημοκρατία αντιγράφει τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορούσε; Μπορούν να μας απαντήσουν;
Για να μην ξεχνάμε: ο Γιωργάκης Παπανδρέου ζητούσε διαρκώς εκλογές, γιατί βιαζόταν να γίνει πρωθυπουργός. Με την ίδια βιασύνη μάς έσυρε στο μνημόνιο, όντας ανίκανος να κυβερνήσει. Ο Αντώνης Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου, για να γίνει μια ώρα αρχύτερα πρωθυπουργός. Και από αντιμνημονιακός έγινε μνημονιακός. Ο Αλέξης Τσίπρας, όταν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, μέρα-νύχτα ζητούσε εκλογές, γιατί και αυτός βιαζόταν να γίνει πρωθυπουργός. Βιαζόταν για να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα, «οι βουλευτές εκλέγονται για τέσσερα συνεχή έτη, που αρχίζουν από την ημέρα των γενικών εκλογών» (Άρθρο 53 παρ. 1). Κι όμως, μόλις περάσουν δύο-τρεις μήνες από τις εκλογές, τα πολιτικά κόμματα ζητούν ξανά εκλογές. Γιατί; Διότι βιάζονται να γίνουν εκλογές για να πάρουν την κουτάλα της εξουσίας.
Αυτή η συμπεριφορά όλων των κομμάτων- και πρωτίστως της εκάστοτε αντιπολίτευσης- που βιάζονται να καταλάβουν την εξουσία, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και καταδικαστέα.
Είναι βαρετό και βλαβερό τα πολιτικά κόμματα να ζητούν εκλογές αμέσως μετά από κάθε εκλογές. Αυτό βλάφτει την χώρα και τους πολίτες. Τη χώρα, διότι αρχίζει η αμφισβήτηση της κυβέρνησης. Η αμφισβήτηση γεννά αβεβαιότητα και φρενάρει την οικονομία. Ποιος επιχειρηματίας θα κάνει επενδύσεις, όταν δεν υπάρχει σταθερότητα και εμπιστοσύνη, όταν δε γνωρίζει τι θα συμβεί την επομένη των εκλογών;
Αλλά κάνει κακό και στους πολίτες. Αν εξαιρέσουμε τους φανατικούς όλων των κομμάτων, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών απορεί και εκνευρίζεται με αυτή την τακτική των κομμάτων.
Επιπλέον, οι εκλογές έχουν και οικονομικό κόστος. Εκτός από το κόστος στην παραγωγική διαδικασία (αναστάτωση παραγωγής, αβεβαιότητα, άδειες προσωπικού κ.τ.λ.), το κράτος δαπανά γύρω στα πενήντα εκατομμύρια ευρώ για τη διενέργεια των εκλογών. Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να γίνουν σχολεία, γηροκομεία κ.τ.λ.
Υπάρχει τρόπος να σταματήσει το αφιόνι των συνεχών εκλογών; Ασφαλώς υπάρχει. Με μια παράγραφο δύο γραμμών στο Σύνταγμα, που να ορίζει: αν οι εκλογές γίνουν πριν από τη λήξη της τετραετίας, τότε η νέα βουλή εκλέγεται για το υπόλοιπο του χρόνου, μέχρι τη συμπλήρωση της τετραετίας. Δηλαδή, για οποιονδήποτε λόγο γίνουν εκλογές, η επόμενη Βουλή θα έχει τόση διάρκεια, όση απέμεινε για να συμπληρωθεί η τετραετία. Μια τέτοια διάταξη θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στη διάλυση της Βουλής και στην προκήρυξη εκλογών πριν από την ολοκλήρωση της τετραετίας. Γιατί, ακριβώς, όλοι οι βουλευτές δε θα θέλουν «μισή» θητεία, αλλά ολόκληρη, δηλαδή θητεία τεσσάρων ετών.
Σε όλες σχεδόν τις αναπτυγμένες δημοκρατίες, οι εκλογές γίνονται όπως ορίζει το Σύνταγμά τους, συνήθως κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Στην Αμερική οι εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, ποτέ ενωρίτερα. Μάλιστα, ο νέος πρόεδρος αναλαμβάνει την εξουσία έπειτα από δύο-τρεις μήνες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι συνεργάτες του αποχωρούντος προέδρου ενημερώνουν τους συνεργάτες του νέου πρόεδρου.
Αυτά συμβαίνουν στις αναπτυγμένες δημοκρατικά χώρες και όχι τα δικά μας καραγκιοζιλίκια. Εμείς έχουμε παραδείγματα, που ο αποχωρών πρωθυπουργός ούτε καν παραδίδει στο νέο πρωθυπουργό. Επίσης, υπουργοί αποχωρούν νύχτα χωρίς να παραδώσουν το υπουργείο στον νέο υπουργό. Όλα αυτά αποδεικνύουν την πολιτική υπανάπτυξη της χώρας. Δυστυχώς, αυτά συμβαίνουν στη χώρα μας, στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία.
Αυτή η αρχομανία των πολιτικών μας δεν έχει όρια. Αρκεί να κερδίσουν την εξουσία και ας χαντακωθεί η χώρα. Αυτή την κατάσταση ζούμε εδώ και έξι-επτά χρόνια, τα χρόνια της χρεοκοπίας. Βέβαια, το ίδιο ίσχυε και πριν από τη χρεοκοπία της χώρας. Όμως, περιμέναμε ότι, μετά τη χρεοκοπία, οι πολιτικοί μας θα έβαζαν μυαλό. Δυστυχώς, μας διέψευσαν. Γιατί; Αυτό είναι το μεγάλο παράπονο όλων σχεδόν των Ελλήνων. Γιατί οι πολιτικοί μας δεν έβαλαν μυαλό; Γιατί θέτουν το προσωπικό τους συμφέρον και το συμφέρον των κομμάτων τους πάνω από το συμφέρον των Ελλήνων και της Ελλάδας; Γιατί λένε αμέτρητα ψέματα για να κερδίσουν την εξουσία; Γιατί ασκούν την πολιτική ως επάγγελμα και όχι ως λειτούργημα; Γιατί κατ’ επανάληψη διαψεύδουν τις ελπίδες μας; Γιατί; Γιατί; Γιατί;;;
Καλή Ανάσταση! Χρόνια Πολλά!
  Παύλος Μάραντος

*** Γκολ... τιμής σκόραρε ο Καρέλης για την Γκενκ
Εικόνα ΑθλητισμόςΜόνη πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα πέρασε στα πλέι οφ του βελγικού πρωταθλήματος η Μπριζ, μετά τη νίκη της με 3-1 επί της Γκενκ. Για τους ηττημένους, στο 90΄, ο Νίκος Καρέλης σκόραρε το γκολ... τιμής. Ο Έλληνας επιθετικός μπήκε ως αλλαγή στο 61' στη θέση του Μαλινόφσκι.


***

***  Αθλητική ενημέρωση  :

***   Συγκλονιστική πρόκριση της Ατλέτικο παρά την ήττα με 2-1 από τη Μπάγερν Πέρασε στον τελικό  Τρίτη 03/05/2016 ,.
Συγκλονιστική πρόκριση της Ατλέτικο παρά την ήττα με 2-1 από τη Μπάγερν
~ Ενας από τους πλέον συγκλονιστικούς ημιτελικούς του Champions League
 ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου-ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μανδρίτης 2-1 , (1-0) .- ^
{2ος  αγώνας}-(Ο πρώτος αγώνα 1-0 υπερ της Ατλέτικο ) .-
~ Δύο χαμένα πέναλντι, λάθη από τον διαιτητή Τσακίρ αλλά και παλικαρίσια πρόκριση για τους παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε, που έκαναν ότι μπορούσαν για να κρατήσουν την άμυνά τους.
~* Τα γκόλ : Ο Αντουάν Γκριζμάν στο 54΄ ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ για την ισπανική ομάδα, ενώ οι Αλόνσο (31΄) και Λεβαντόφσκι (74΄) ήταν οι σκόρερ της Μπάγερν.
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Πέπε Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Ριμπερί, Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι, Ντάγκλας Κόστα (73΄ Κίνγκσλεϊ Κόμαν), Τσάμπι Αλόνσο, Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Αλάμπα
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Χιμένεθ, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντεθ (46΄ Φερέιρα-Καράσκο), Κόκε (90΄ Σάβιτς), Σαούλ, Γκριζμάν (82΄ Τόμας), Τόρες
Βίντεο~ΜΠΑΓΕΡΝ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ  Α΄ημίχρ  1-0 το γκόλ  03/05/2016 : https://youtu.be/3UXRMSjAVdo .- ~Μπάγερν-Ατλέτικο  Α΄ ημιχρ   η Μπάγερν χάνει πεν  03/05/2016 : https://youtu.be/MWuLuY1dVOI .-

~ ΜΠΑΓΕΡΝ -ΑΤΛΕΤΙΚΟ 2-1    γκολ ισοφαρ   03/05/2016: https://youtu.be/_tb9BMCziAE .-
~Μπάγερν - Ατλέτικο 2-1  2ο γκολ  03/05/2016: https://youtu.be/YDb-saFUtTA .-
~Μπάγερν-Ατλέτικο 2-1   χαμένο πεν για Ατλέτικο 03/05/2016: https://youtu.be/PvyGkHmmkZg .-

Ατλέτικο - Ρεάλ Μαδρίτης ο τελικός του Champions League
*** ΡΕΑΛ Μανδρίτης - ΜΑΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΥ  1-0  .- ^
 Τετάρτη 04/05/2016
Το  γκόλ :   20΄ ο Μπέϊλ .-
Διαιτητής: Σκόμινα (Σλοβενία)Κίτρινες: Ντε Μπρούινε, Φερνάντο, Λούκας, Οταμέντι Σκόρερ: 20’ (αυτ.) Φερνάντο Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς (88’ Κόβασιτς), Κρόος, Ίσκο (67’ Χάμες), Μπέιλ, Χεσέ (55’ Λούκας Βάσκεθ), Ρονάλντο Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σανιά, Κομπανί (10’ λ.τρ. Μανγκαλά), Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Τουρέ (61’ Στέρλινγκ), Ντε Μπρούινε, Νάβας (70’ Ιεανάτσο), Αγκουέρο .-
Βίντεο :
~ ΡΕΑΛ Μ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΊΤΥ  Α΄ημίχρ, 1- 0 Μπέϊλ  04/05/2016: https://youtu.be/vo46T7vM8H8 .-

~** Οι ημιτελικοί (σκορ πρώτου αγώνα): Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (0-0)
Μπάγερν - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1 (0-1)
Τελικός:
28 Μαϊου 2016 στο «Τζουζέπε Μεάτσα» του Μιλάνου

Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης

*** Αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών στα πλέι οφ της Α1 ανδρών στο μπάσκετ :
Επιβλητικός ο Ολυμπιακός διέλυσε την ΑΕΚ για το 1-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΕΚ  93-58 .- ^
Διαιτητές: Ψαριανός, Κορομηλάς και Καρακατσούνης
 Τα δεκάλεπτα: 21-14, 52-30, 70-48, 93-58
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 15 (2), Μιλουτίνοφ, Αγραβάνης, Μάντζαρης 8 (2), Παπανικολάου 9 (1), Χάντερ 12, Παπαπέτρου 9, Στρόμπερι 10 (1), Πρίντεζης 7, Ουόρικ 10, Χάκετ 6, Λοτζέσκι 7 (1)
ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Χέρστον, Μαυροκεφαλίδης 13, Μπράουν 3, Κατσίβελης, Μαυροειδής 15, Σάκοτα 3, Μιλόσεβιτς 6, Γκριν 8 (2), Κάρτερ 2, Καλαμπόκης 7 (1), Μάικλ 1

Στο τέλος πάτησε «γκάζι» ο ΠΑΟ, «περίπατος» του Ολυμπιακού
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΑΡΗΣ 85-79 .- ^  1ος  αγώνας
Τα δεκάλεπτα: 19-19, 46-39, 67-57, 85-79ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χριστοδούλου-Μητσόπουλος-ΜπήτηςΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 2, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 10, Καλάθης 21 (3), Ουίλιαμς 18 (1), Χέινς 3 (1), Παππάς 12 (2), Φεντέιν 9 (1), Διαμαντίδης 4, Γκιστ 4, Χάντερ.ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Ουάιτ 10 (1), Ουότερς 12 (2), Κοέν 10 (2), Μούρτος 2, ΜακΝιλ 22 (3), Ξανθόπουλος 7 (1), Πελεκάνος 9 (3), Τσούπκοβιτς 7 (1), Ζάρας, Σίμτσακ.

Ο Παναθηναϊκός... καθάρισε στο τέλος τον Αρη για το 1-0
Το πρόγραμμα των πρώτων ημιτελικών στα πλέι οφ της Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:
Α1 ΑΝΔΡΩΝ - ΠΛΕΙ ΟΦ 2015-16
HMITEΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
1οι ΑΓΩΝΕΣ (4/5/2016)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 93-58
Παναθηναϊκός-Άρης 85-79 2οι ΑΓΩΝΕΣ (6/5/2016)
Παρασκευή, 6 Μαΐου
 ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ TV

ΟΑΚΑ 18:00 Παναθηναϊκός-Άρης (Novasports 2)
ΣΕΦ 20:00 Ολυμπιακός-ΑΕΚ (OTE Sport 4)
3οι ΑΓΩΝΕΣ (9-10/5/2016)
Δευτέρα, 9 Μαΐου
 ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ TV

Galis Hall 19:00 Άρης-Παναθηναϊκός (Novasports 2)
Τρίτη, 10 Μαΐου
 ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ TV

ΟΑΚΑ 19:00 ΑΕΚ-Ολυμπιακός (OTE Sport 4)
 4οι ΑΓΩΝΕΣ (11-12/5/2016) *(αν χρειαστεί)
Τετάρτη, 11 Μαΐου
 ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ TV

Galis Hall 19:00 Άρης-Παναθηναϊκός (Novasports 3)
Πέμπτη, 12 Μαΐου
 ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ TV

ΟΑΚΑ 19:00 ΑΕΚ-Ολυμπιακός (OTE Sport 4)
5οι ΑΓΩΝΕΣ (14/5/2016) * (αν χρειαστεί)
Σάββατο, 14 Μαΐου
 ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ TV

ΟΑΚΑ 18:00 Παναθηναϊκός-Άρης (Novasports 3)
ΣΕΦ 20:00 Ολυμπιακός-ΑΕΚ (OTE Sport 4)
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ***  ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ   ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ :
~ Παμπελοποννησιακοί ιππικοί αγώνες στο Πλατύ Καλαμάτας!
Συνεχίσθηκαν και φέτος 2 Μαΐου 2016 στο Πλατύ Μεσσηνίας ΦΩΤΟ www.sportstonoto.gr, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου στις 11:00 το πρωί παρουσία εκατοντάδων "φιλίππων" οι καθιερωμένοι από τη εποχή της Τουρκοκρατίας παμπελοποννησιακοί ιππικοί αγώνες!
    Διοργανωτής και φέτος ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Ατρόμητο Πλατέος και το τμήμα Φιλίππων του ιστορικού συλλόγου!
ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ: Τους ιππικούς αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας,  η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση, ο αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας Βασίλειος Τσιγαρίδης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Καλαμάτας Ανδρέας Καραγιάννης, Δημήτρης Μπούχαλης και Νίκος Μπασακίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Καλαμάτας Γιώργος Φάββας, Χάρης Βγενής, και από την Δημοτική Ενότητα Αρφαρών η Αναστασία Μπελογιάννη,  ο πρόεδρος των Φιλίππων Μιχάλης Ταχταμπάς, ο ομόλογός του Ατρομήτου Πλατέος Θύμιος Ταχταμπάς, του Αστέρα Βαλύρας Σταύρος Η. Μακρής,  οι επί σειρά ετών διοικητικοί αθλητικοί παράγοντες του Ατρομήτου Βασίλης Τσαγκάρης, Παναγιώτης Σινάπης, Γιώργος Τζαβάρας, και εκατοντάδες φίλιπποι από κάθε γωνιά της Μεσσηνίας αλλά και γειτονικούς νομούς.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ
1ος o ίππος Αθηρ Ντουμπάι
2ος ο ίππος Καπετάν Γρηγόρης
3ος  o ίππος Speak Μαριανα
2η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ
1ος ο ίππος Γιουσείν Κολτ
2ος ο ίππος ΕΚΙ
3ος ο ίππος Breaf Retvrn (ακυρώθηκε)
3η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ
1ος ο ίππος Κεσερα Σερα
2ος ο ίππος Τσάρος
3ος ο ίππος Ινσαιντ Τρακ
4ος o ίππος Τίμιος Γιάννης
4η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ
Επίσης, στους μιγάδες ίππους και στα ντόπια νικητής αναδείχθηκε ο Ιθωμίτης ίππος "Μπέμπης" ιδιοκτησίας Νώντα Μπάκα με αναβάτη τον ίδιο.
 ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ
SUPER Koύρσα 1ος ΑΘΗΡ ΝΟΥΜΠΑΙ: Στην τελική ιπποδρομία Super Koύρσα είχαμε μικρο-ένταση και νεύρα, καθώς δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι νικητές των τριών ιπποδρομιών που είχαν κατακτήσει την 1η θέση Αθηρ Ντουμπάι, Γιουσείν Κολτ, και Κεσερα Σερα. Ο τελευταίος ίππος τραυματίσθηκε, δεν πήρε μέρος στην εκκίνηση για την τελική κούρσα, ο ιδιοκτήτης του ίππου Τσάρος που τερμάτισε 2ος  ζήτησε να συμμετάσχει στη θέση του Κεσερα Σερα, αλλά οι αναβάτες των  Αθηρ Ντουμπάι, και Γιουσείν Κολτ δεν θέλησαν να αγωνιστεί και προς απογοήτευση των "φιλίππων" που είχαν κατακλύσει το χώρο του ιπποδρόμου. Την 1η θέση κατέλαβε ο Αθηρ Ντουμπάι ο οποίος παρέλαβε και το κύπελλο από το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.
-   Τέλος, λόγω της οικονομικής κρίσης οι διοργανωτές των ιππικών αγώνων δεν παρέθεσαν δεξίωση στους προσκεκλημένους και οι επίσημοι γευμάτισαν στα διάφορα μεζεδοπωλεία του Πλατέος ρεφενέ, όπως και οι πολυάριθμοι επισκέπτες, οι οποίοι έδωσαν μια διαφορετική νότα στο γραφικό χωριουδάκι, όπου η πλειοψηφία του τα τελευταία χρόνια έχει καταληφθεί από τους ρομά και διάφορα παραβατικά στοιχεία... Πηγή : τα Σπορ στο Νότο , http://www.sportstonoto.gr  .-
~*  ΟΙ  ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  μέσα από Βίντεο ,  ΔΕΙΤΕ  ΤΑ  :
 ~  HORSE RASING IN PLATI , ARFARA, GREECE:  https://youtu.be/wQ6Yia4Bw64  .- 
 
~  Ιπποδρομίες στο Πλατύ Μεσσηνίας - 15 Αυγούστου 2015 : https://youtu.be/apgWv3UC8LU .-
~   ΚΛΜΚ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :     https://youtu.be/GuDIXQZ7x-k  .- 
~     ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΠΛΑΤΥ 15-8-2013 5η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ (ΤΣΑΡΟΣ:   https://youtu.be/psLnYynheD0  .-   
 ***  Σήμερα  Τετάρτη 04/05/2016  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙΣ :
Τετάρτη 04/05/16  18:00 OTE Sport 1
Ολυμπιακός - ΑΕΚ (play off)  93-58 .- ^
Basket League
 20:00 NOVASPORTS 2
Παναθηναϊκός - Άρης (play off)  85-79 .- ^
Basket League
 21:45 ΕΡΤ1 / OTE Sport 1
Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι   1-0  , (1-0).- ^
Champions League

***  Σύντομες Αθλητικές Ειδήσεις
Εκτός World League η Εθνική πόλο γυναικών
Εικόνα ΑθλητισμόςΗ Εθνική πόλο γυναικών σάρωσε με 23-5 τη Γερμανία εκτός έδρας, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής των προκριματικών ομίλων του World League πόλο γυναικών, όμως η νίκη της Ρωσίας επί της Ισπανίας με 14-13 λίγο νωρίτερα την άφησε εκτός της τελικής φάσης της διοργάνωσης μαθηματικά, αφού το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήθελε διαφορετικό αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση για να ελπίζει σε πρόκριση.

***


~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016  :
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-21-2016.html .-  
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-22-2016.html .-      
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξη Εκκλησίας  μας , 5ο μέρος , Παρασκευή 22  Απριλίου 2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/5-22-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Απριλίου 2016  :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-23-2016.html .-
~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΙΚΥΡΙΑΚΟ 23 και 24  Απριλίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/23-24-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 24 Απριλίου 2016 : Κυριακή των Βαΐων  !!:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-24-2016.html    .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-25-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Τρίτη  26 Απριλίου 2016:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-26-2016.html  .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Τετάρτη 27 Απριλίου  2016  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-27-2016.html .-                            
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι M Πέμπτη 28 Απριλίου 2016   :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-28-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο Ανάστασης Κυρίου μας 30 Απριλίου 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-30-2016.html .-

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΗΝΟΣ ΜΑΪΟΥ  2016 :
~Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  01 Μαϊου  2016 ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  ΠΑΣΧΑ : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-01-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  02  Μαϊου  2016   :   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-02-2016.html .- 
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 30 Απριλίου και 01 Μαϊου 2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/30-01-2016.html .-                                   
~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03  Μαΐου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-03-2016.html  .-  
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις Τετάρτη  04 Μαϊου  2016  15ο  κεφάλαιο  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/04-2016-15.html .- 
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ μας Τετάρτη  04 Μαϊου  2016 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/04-2016.html .-
~ 
--------------------------------------
***~Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:
1.
STAMOS
-
ARFARA-GREECE
,
2.
Arfara-Messinias- asteras-arfaron,
3.
Stamos Arfara Messinias Greece,
4.
ARFARA - KALAMATAS,
5.
ASTERAS ARFARON 2011,
6.
Arfara-Messinias 2,
7.
stamos-dynami,
8.
Arfara-Messinias,
9.
Arfara-Messinias 1 - FOTOS,
10.
vlasios,
11.ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,
12.http://arfara-messinias-stamos-2010,
~13.http://arfara-messinias-news.blogspot.com,
14.http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
15.http:// arfara-messinias-news.blogspot.com,
https://www.facebook.com/panathinaikokoinima,
^STAMOS -ARFARA -GREECE,
^stamos-dynami ,
^Arfara-Messinias ,
^,Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
^Arfara-Messinias 2 ,
----------------------------------------
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :   
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4.678 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2.934 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2.954  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.561  βίντεο   .-  
 --------------------------------------
   
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
 -------------------------------------------------------               

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

------------------------------------------
  Βίντεο  από  ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΕΙΤΕ ΤΑ  :
1.- ΑΡΦΑΡΑ: https://youtu.be/fJajsWH7yUg .-
~*ARFARA KALAMATAS MESSINIAS   02/05/2016: https://youtu.be/uER8oDLjPSk .-
~*ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2014: https://youtu.be/-mket7X6y8s  .-
   
~ Διαδρομή Γυμνάσιο Λαφαζαναίϊκα Αρφαρά 17/2/2015: https://youtu.be/Oy7DBp6vXxg .-
5~ Αρφαρά Καλαμάτας: https://youtu.be/DkchqoGRf7I .-
~Διαδρομή Αρφαρά 2012..Από Άγιο Νικόλαο Σκόμαρα –Αρφαρά  : https://youtu.be/F9YPc0DLJTg .-
 
~Διαδρομή στο Αρφαρά 2012 …… Από Ι.Ν.Αγίων Θεοδώρων  : https://youtu.be/n9csF_9Caqw .-  
 
~   Διαδρομή Άγιος Κωνσταντίνος Αρφαρά 2012 :
 https://youtu.be/HsqO5aOS8uI
~ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ στο διάβα μας 2012 Από Πολυχρονέϊκα  στον Άγιο Κωνσταντίνο : https://youtu.be/t2fkYIvmmm4 .-
10.- ~Αρφαρά Καλαμάτας.. Σερβία-Άγ. Κωνσταντίνος 2012 : https://youtu.be/DkchqoGRf7I  .-
~ Life in Arfara: https://youtu.be/ZnSY5E_kni8 .-
~ARFARA KALAMATAS  Από σπίτι μου στη Σερβία  : https://youtu.be/wYlaz9tdBdI  .-  
~ Διαδρομή προς Αρφαρά 2011 ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΚΩΝ-ΝΟ : https://youtu.be/jXGdw2sDcNU .-

~ΜΕΣΣΗΝΙΑ από Αρφαρά 2013: https://youtu.be/0erVxTONI5w .-
15~Αγία Παρασκευή στο Άνω Αρφαρά 16/05/2015: https://youtu.be/O9o4EnTn3A8 .-

~ ΑΝΩ ΑΡΦΑΡΑ Άγιος Νικόλαος μνημόσυνο στο οστεοφυλάκιο : https://youtu.be/60_fh6_qLaA .-
~Άνω Αρφαρά Αγία Παρασκευή 25/07/2014 : https://youtu.be/SGJDW1CI2B8 .-
~Άνω Αρφαρά 25-7-2014 : https://youtu.be/QCkd8f83YkE .-
~Άγιος Νικόλαος στο Άνω Αρφαρά 16/05/2015 : https://youtu.be/O6HYzukV2nk .-
~20.-  Άγιος Αθανάσιος στο Άνω Αρφαρά 16/05/2015: https://youtu.be/TQxS6OYWrc0 .-
21~ Εκκλησάκι Αγίου Αθανασίου στο Άνω Αρφαρά 16/05/2015: https://youtu.be/swNgHEdqPbw .-
    visiting the dead in arfara cemitery with my sister and in Meligala : https://youtu.be/73wYIJvmq80 .-




2 σχόλια:

  1. ~ Ο θεός καθησυχάζει τους ανήσυχους και χαλάει την ησυχία των εφησυχασμένων .- Ξέχνα τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες . Δεν έχουν σημασία . Κάνε μόνο , ότι πρέπει να γίνει . Μπορεί αυτό να μην είναι «ευτυχία » αλλά είναι μεγαλοσύνη .- ( Γεωργ. Μπέρναρντ Σχάου .).-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λίγες φορές κάνω κάτι που με συγκλονίζει .- Ενεργώ άρα υπάρχω .- Το μόνο νεκρό πράγμα που δεν βρωμάει είναι το παρελθόν .- Τα πτώματα δημιουργούνται από μόνα τους . Πέφτουν για να τα πατήσεις .- Όσο μεγαλώνουμε τόσο χάνουμε την τόλμη μας .- Όταν αγαπάς αληθινά , σίγουρα αγαπιέσαι πραγματικά .- Η εκδίκηση είναι ένα φαγητό που τρώγεται κρύο . Είναι η συνέχεια μιας τρέλας , ενός παραλογισμού , μιας αμάθειας , μιας παλιανθρωπιάς .- Είμαι από εκείνα τα κορίτσια που ανεβαίνουν την σκάλα της επιτυχίας σφάλμα – σφάλμα .- ( Ρίτα Μέϊ Γουέστ ) .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή