ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 04 Νοεμβρίου 2014

Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014  :


***  Ο δημόσιος θηλασμός δεν είναι ταμπού (φωτογραφίες)          
   
Εκδήλωση προχθές στο Δημοτικό Πάρκο Καλαμάτας με δεκάδες μαμάδες και μωρά
 
 Στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων στην Καλαμάτα, αλλά και σε δεκάδες άλλες πόλεις της χώρας, διεξήχθη προχθές το πρωί ο 5ος πανελλαδικός ταυτόχρονος δημόσιος μητρικός θηλασμός από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού.
Σκοπός της εκδήλωσης-γιορτής του Μητρικού Θηλασμού ήταν η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η επανεξοικείωση της κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.
Από τo 1992 καθιερώθηκε διεθνώς από τη WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για την Προώθηση του Θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη UNICEF ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος είχε ως θέμα: «Θηλασμός: Οφέλη για μια ζωή!».
Προχθές, λοιπόν, με τη βοήθεια και του καιρού, συγκεντρώθηκαν δεκάδες μητέρες στο Δημοτικό Πάρκο σε μια εκδήλωση-γιορτή για το μητρικό θηλασμό, όπου και μετέφεραν το μήνυμα ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό και αναγκαίο από το να θηλάζει μία μητέρα το παιδί της, όποτε αυτό το χρειάζεται.
«Εξάλλου, ένα νεογέννητο μωρό έχει ανάγκη μόνο τρία πράγματα: ζεστασιά από την αγκαλιά της μαμάς του, τροφή από το στήθος της και ασφάλεια από την παρουσία της, και με το θηλασμό μπορεί να καλύψει και τα τρία», αναφέρει ανακοίνωση του Δικτύου, σημειώνοντας ότι η εκδήλωση του δημόσιου θηλασμού στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των νέων μητέρων, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα για το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».

 *** Προσωρινή λύση με τις χωματερές στη Μεσσηνία         
            
Εν όψει επιβολής οικονομικών κυρώσεων από Ε.Ε.
   

Δύο διαδοχικές συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν χθες στο ΥΠΕΚΑ, με αντικείμενο τη διαμόρφωση βραχυπρόθεσμου σχεδίου άμεσης δράσης για την πλήρη εξάλειψη της ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και ειδικότερα στους Νομούς Μεσσηνίας και Κορινθίας, με δεδομένο το ενδεχόμενο επιβολής οικονομικών κυρώσεων από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με σημαντικές οικονομικές συνέπειες για τη χώρα εξ αιτίας του διαχρονικού αυτού προβλήματος. Ανάλογες συσκέψεις έχουν προγραμματισθεί και για τους λοιπούς νομούς της Πελοποννήσου.
Στις συσκέψεις έλαβαν μέρος η γενική γραμματέας ΥΠΕΚΑ Νάντια Γιαννακοπούλου, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Δημήτρης Καλογερόπουλος, καθώς και όλοι οι δήμαρχοι Μεσσηνίας και Κορινθίας.
Να σημειωθεί πως η έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου αναμένεται στις αρχές Δεκεμβρίου 2014.
Οι οικονομικές κυρώσεις θα απομειώνονται κάθε φορά που παύει η λειτουργία ενός ενεργού ΧΑΔΑ ή ξεκινά η αποκατάστασή του. Έχει, συνεπώς, τεράστια σημασία έως την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου να παύσει η λειτουργία των ενεργών ΧΑΔΑ και να έχουν δημοπρατηθεί τα έργα αποκατάστασης στο σύνολο των ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου.
Σημειώνεται ότι από τις περίπου 3.000 παράνομες χωματερές του 2005, χρονιά που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία τους έχει πλήρως αποκατασταθεί και απομένουν 69 ενεργοί ΧΑΔΑ στο σύνολο της χώρας, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο πάνω από 300 έργα αποκατάστασης έχουν δρομολογηθεί, ολοκληρωθεί ή υλοποιούνται. Ήδη, με πρόσφατες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, ο αριθμός αυτός έχει απομειωθεί.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που φέρει την ευθύνη και την αρμοδιότητα για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων, θα υποστηριχθεί από το ΥΠΕΚΑ στην υλοποίηση των δράσεων και την κατασκευή των απαιτούμενων έργων, με οικονομικούς πόρους, θεσμικά και διοικητικά εργαλεία και μηχανισμούς.
Στις συσκέψεις, που διεξήχθηκαν σε κλίμα εποικοδομητικού διαλόγου, συμφωνήθηκε να παύσει άμεσα από πλευράς Δήμων η λειτουργία όσων παράνομων χωματερών έχουν απομείνει στους δύο νομούς και να εξευρεθούν εναλλακτικές δυνατότητες ελαχιστοποίησης ή αποτροπής του ημερήσιου προστίμου. Επίσης, η επεξεργασία και υλοποίηση από πλευράς Δήμων προγράμματος προσωρινών μεταβατικών λύσεων διαχείρισης μέχρι την υλοποίηση των έργων που προβλέπει ο περιφερειακός σχεδιασμός.
Το άμεσο κλείσιμο και η ταχεία αποκατάσταση όσων Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) έχουν απομείνει θα συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας μέσω της ευρείας εφαρμογής της Διαλογής στην Πηγή και της Ανακύκλωσης. Συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις γι’ αυτό και οι δέουσες ενέργειες και δεσμεύσεις όλων.
Το έργο της αποκατάστασης όλων των ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου υλοποιείται και αποτελεί ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και για το σκοπό αυτό έχουν διατεθεί πάνω από 30 εκατ. ευρώ από το ΥΠΕΚΑ. Η δημοπράτησή του πριν από την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου είναι προϋπόθεση αντίκρουσής της.
Επαναβεβαιώθηκε ακόμη από πλευράς ΥΠΕΚΑ η πολιτική βούληση για οριστική επίλυση του προβλήματος διαχείρισης των αποβλήτων στη χώρα μας με την υλοποίηση όλων των προγραμματιζόμενων έργων και την προώθηση λύσεων σύγχρονης διαχείρισης των αποβλήτων, περιβαλλοντικά ασφαλών και ορθολογικών.
 
*** Συγκέντρωση χρησιμοποιημένου λαδιού για να ολοκληρωθεί η ανέγερση νέου ναού στην Καλαμάτα          
            
Έχουν περάσει κάποιες ημέρες από τότε που είδα στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου κατοικώ ένα μονόφυλλο έντυπο. Δεν έδωσα σημασία, μέχρι που είδα πάνω του το σήμα της ανακύκλωσης και διαπίστωσα πως προερχόταν από το ναό της Αγίας Αικατερίνης στο Νησάκι.
Το έντυπο αναφερόταν στην ανακύκλωση λαδιού, θέμα με πολύ μεγάλη περιβαλλοντική διάσταση, καθώς το χρησιμοποιημένο λάδι καταλήγει συνήθως στους σωλήνες της αποχέτευσης και από εκεί ρυπαίνει ανυπολόγιστα τον υδροφόρο ορίζοντα.
Διάβασα με σπουδή το έντυπο, που στην πρώτη σελίδα είχε ως σλόγκαν το «δε ζητάμε κάτι που χρησιμοποιείτε, αλλά κάτι που δεν είναι χρήσιμο πλέον», και την αναφορά πως τα έσοδα από την πώληση του λαδιού θα βοηθήσουν στο χτίσιμο του ναού. Κατευθείαν σκέφτηκα πως η ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος μας αγγίζει όλους και έδωσα νοερά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.
  «Αυτό το άχρηστο υλικό, είναι χρήσιμο για μας» 
Το θέμα αποδείχθηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον και βρέθηκα να συνομιλώ με τον πανοσιολογιώτατο Ευθύμιο Θεοδωρόπουλο, εφημέριο του ναού. Όπως είπε, «η ενορία μας της Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας, που βρίσκεται στο πολύπαθο από τους φονικούς σεισμούς του 1986 Νησάκι, έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο έργο εδώ και επτά χρόνια, την ανέγερση του νέου ιερού ναού της Αγίας Αικατερίνης. Ένα έργο που ξεκίνησε αρχομένης της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας. Κι όμως, με τη βοήθεια του Θεού και της Αγίας έγιναν σημαντικές εργασίες και σύντομα θα προχωρήσουν ικανοποιητικά.
Είναι δύσκολο την εποχή αυτή να βρεθούν χρήματα και για εμάς τους υπεύθυνους του ναού είναι εξίσου δύσκολο να απευθυνόμαστε στο λαό μας για βοήθεια, διότι είναι πλέον κοινώς αποδεκτό ότι ο λαός μας, στο μεγαλύτερο μέρος του, ούτε και από αυτό το υστέρημά του δεν μπορεί πλέον να προσφέρει.
Σκεφθήκαμε και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μια ενέργεια που θα έχει πολλαπλά οφέλη. Συγκεντρώνουμε στο ναό μας χρησιμοποιημένο λάδι (τηγανισμένο, μαγειρευμένο), που θα εκποιηθεί και θα δοθεί για ανακύκλωση.
Μια ενέργεια που συμβάλλει και στην προστασία του περιβάλλοντος, διότι δεν επιτρέπεται τα λάδια αυτά να ρίχνονται στην αποχέτευση και να καταλήγουν στο έδαφος, αλλά και μια ενέργεια ευαισθητοποίησης όλων μας στην ανάγκη της ανακύκλωσης και της προστασίας του πλανήτη μας.
Δε ζητάμε κάτι που είναι χρήσιμο από τους συνανθρώπους μας, αλλά κάτι που αρκετοί το πετούν και τους είναι εντελώς άχρηστο. Αυτό το άχρηστο υλικό μπορεί να γίνει χρήσιμο για μας και να συμβάλει στην όλη προσπάθειά μας για τη συνέχιση των εργασιών ανέγερσης του νέου μας ναού».
  600 κιλά σε 20 ημέρες
Η προσπάθεια ήδη δείχνει επιτυχημένη, καθώς σε διάστημα είκοσι περίπου ημερών από τότε που άρχισε η διανομή του εντύπου, έχουν συγκεντρωθεί και διατεθεί περί τα 600 κιλά χρησιμοποιημένου λαδιού και έχουν ήδη εισπραχθεί περίπου 210 ευρώ. «Είναι μια κίνηση ευαισθητοποίησης της ενορίας», σημείωσε ο αρχιμανδρίτης, προσθέτοντας πως «ο κόσμος έχει “παγώσει” με το σταμάτημα των εργασιών ανέγερσης του ναού και θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί η ενορία».
Είπε, επίσης, ότι ζήτησε ο ίδιος από την Ωραία Πύλη από τους ενορίτες να κατατεθούν προτάσεις, στο πλαίσιο εξεύρεσης πόρων για τη συνέχιση των εργασιών.
Στο πλαίσιο αυτό, είπε πως εξετάζεται κάθε πρόταση που άπτεται της ανακύκλωσης, καθώς υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα. «Ο ναός είναι αδύνατον να κατασκευαστεί μόνο από τις εισπράξεις του κεριού του κάθε ενορίτη ή πιστού», σχολίασε και μας ανέφερε ότι για την αποπεράτωσή του το εκτιμώμενο κόστος υπολογίζεται στα 2,8 εκατ. ευρώ. Ο αρχικός στόχος είναι να συγκεντρωθούν όσο περισσότερα χρήματα γίνεται έως τa 250.000 ευρώ που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του υπογείου, που παραμένει ημιτελές από το 2011.  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου   

 *** Διέρρηξαν εργαστήρια ζυμαρικών σε Μεσσήνη και Καλαμάτα (φωτογραφίες)

   Η νύχτα των… χυλοπιτάδικων ήταν την Κυριακή, καθώς σε ένα στην οδό Αθηνών και σε ένα δεύτερο στη Μεσσήνη έγινε διάρρηξη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Στη Μεσσήνη συνελήφθη, ως δράστης, ένας 33χρονος τσιγγάνος. Η πρώτη διάρρηξη σημειώθηκε σε εργαστήριο παρασκευής ζυμαρικών στην οδό Αθηνών στην Καλαμάτα. Ο δράστης, χρησιμοποιώντας ένα καπάκι της ΔΕΥΑΚ, έσπασε την πλαϊνή τζαμαρία του καταστήματος και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή περίπου 100 ευρώ. Μια ώρα αργότερα έσπαζε και η τζαμαρία εργαστηρίου παρασκευής ζυμαρικών στη Μεσσήνη. Κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν το δράστη, ο οποίος μπήκε στο κατάστημα και πήρε από την ταμειακή μηχανή 125,70 ευρώ σε κέρματα. Οι αστυνομικοί, όμως, τον πρόλαβαν λίγα μέτρα μακριά από το μαγαζί, στην πλατεία της Μεσσήνης και τον συνέλαβαν. Πάνω του βρέθηκαν τα χρήματα από το κατάστημα της Μεσσήνης και επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη. Η Αστυνομία έχει συλλέξει στοιχεία και από την πρώτη διάρρηξη, καθώς όλα δείχνουν τον ίδιο δράστη. Β.Β. -

 *** Συνελήφθησαν με 55 δόσεις ηρωίνης που μόλις είχαν αγοράσει στην Καλαμάτα

Με περίπου 55 δόσεις ηρωίνης συνελήφθησαν το Σάββατο το απόγευμα ένας 33χρονος και ένας 34χρονος, κοντά στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα. Υπενθυμίζεται ότι στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας πριν από μερικούς μήνες βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, ενώ πολλές είναι οι καταγγελίες κατοίκων της περιοχής για συχνή διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας είδαν κοντά στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα τους δύο άντρες, οι οποίοι είναι γνωστοί στην υπηρεσία ως τοξικομανείς. Τους σταμάτησαν και σε έλεγχο βρήκαν επάνω τους 5,5 γραμμάρια ηρωίνης. Οι δύο συλληφθέντες είπαν στους αστυνομικούς ότι την αγόρασαν από κοινού και έκαστος έδωσε 20 ευρώ. Οι δύο άντρες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και, μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια, αφέθηκαν ελεύθεροι. - 

***  Κυριακάτικη αγορά αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας 

Πολύ επιτυχημένη ήταν η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί, στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας. Τουλάχιστον 200 άτομα βρέθηκαν στο φιλόξενο χώρο του ΒΙΟΠΑ, από τις 9.00 π.μ. έως και τις 3.00 μ.μ. Υπενθυμίζεται ότι η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών πραγματοποιήθηκε σε εφαρμογή απόφασης του Δ.Σ. της Κτηματικής Καλαμάτας Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Διοκλής Α.Ε., την οποία επικύρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ θα λειτουργεί καταρχήν μία φορά το μήνα. - 

***  Για μια κορδέλα… 

Ήρθε χθες στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας πρόσκληση για τα εγκαίνια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Συγγνώμη κιόλας, αλλά την πρώτη ημέρα που έγινε ο αγιασμός και, μάλιστα, είχε σχολιαστεί αρνητικά ότι οι μικροί μαθητές παρέμειναν επί ώρες στον ήλιο, δεν ήταν αρκετό; Επίσημοι ήταν, ομιλίες έγιναν για το νέο κτήριο, τι διαφορετικό θα γίνει την άλλη Τετάρτη δηλαδή; Μήπως ο αγιασμός επισκίασε το κόψιμο της κορδέλας και πρέπει να γίνει κι άλλη τελετή; Όλα για μια κορδέλα, τελικά… Π.Μπ. - 

***  Ο καθένας πρέπει να σέβεται τη δουλειά του άλλου
 Έπειτα από περίπου 35 χρόνια στη Μεσσηνία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή αναπαράσταση ενός από τα σοβαρότερα εγκλήματα που έχουν συμβεί την τελευταία δεκαετία στην περιοχή μας. Από τις προηγούμενες ημέρες είχε τονιστεί ότι τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά, όχι μόνο για την ασφάλεια των δραστών (που επιβάλλεται), όχι για να μην πλησιάσουν περίεργοι από την περιοχή, αλλά και για να κρατηθούν χιλιόμετρα μακριά οι δημοσιογράφοι. Πολλοί κατακρίνουν τη δουλειά των επαγγελματιών δημοσιογράφων, μας βάζουν όλους σε ένα καζάνι (ποιος χώρος ή κλάδος, άραγε, δεν έχει τα δικά του «μαύρα πρόβατα; Μήπως της Αστυνομίας ή της Δικαιοσύνης;), αλλά είναι και αυτοί οι ίδιοι που θα αναζητήσουν την πιο «κουτσομπολίστικη» ενημέρωση. Καλώς ή κακώς, κάνουμε μια δουλειά και πρέπει, επιτέλους, να ξεχωρίζει και από τις Αρχές ο σοβαρός επαγγελματίας δημοσιογράφος και φωτογράφος που θέλει να κάνει τη δουλειά που έχει επιλέξει, από την οποία εξασφαλίζει και αυτός τα προς το ζην, χωρίς να ενοχλεί διαδικασίες, χωρίς να υπερβαίνει τα εσκαμμένα και σεβόμενος τη δουλειά των υπολοίπων. Και στην επαρχία, στις Αρχές με τις οποίες συνεργαζόμαστε (πολιτικές, αστυνομικές, δικαστικές) όλοι λίγο-πολύ είμαστε γνωστοί. Υπάρχει αντίληψη και εικόνα για τον καθέναν μας και για τον τρόπο που εργάζεται. Ούτε και οι δικαστικοί θέλουν να τους «βάζεις στο ίδιο τσουβάλι» με τους «κακούς» του σιναφιού τους, ούτε κανείς άλλος επαγγελματίας. Όταν οργανώθηκε η Αστυνομία και δημιουργήθηκε Γραφείο Τύπου για όλη την περιφέρεια στην Τρίπολη, ακολουθήθηκε ολόκληρη διαδικασία, ώστε συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι να διαπιστευτούν, ως εξειδικευμένοι από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, για να μπορούν να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους και οι αστυνομικοί, όπου κι αν υπηρετούν, να ξέρουν πως όποιος διαθέτει τη συγκεκριμένη διαπίστευση είναι επίσημα αναγνωρισμένος και δε χρειάζεται περαιτέρω έλεγχο. Ακόμα και σε όσους είμαστε μέλη Ενώσεων Συντακτών, που διαθέτουμε ειδικό δελτίο αναγνώρισης υπογεγραμμένο από τον υπουργό Επικρατείας και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, μας επισημάνθηκε ότι πρέπει να εκδώσουμε και τις διαπιστεύσεις για να κάνουμε ανενόχλητοι τη δουλειά μας. Και το κάναμε. Και οι διαπιστεύσεις αυτές εγκρίθηκαν από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, υπογράφτηκαν από τον αρμόδιο υποστράτηγο, αναφέρουν πως είναι προσωπικές (φέρουν φωτογραφία μας και τα προσωπικά μας στοιχεία) και αναγράφουν: «Οι αστυνομικές Αρχές παρακαλούνται να παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση στους κατόχους των δελτίων, κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού τους έργου». Η χρησιμότητά τους; ΚΑΜΙΑ! Άχρηστες παντελώς. Η ίδια η Αστυνομία δεν τις «αναγνωρίζει» και δεν υποστηρίζει το λόγο που τις εξέδωσε. Από τη στιγμή που η Αστυνομία είναι υπεύθυνη για τη λήψη μέτρων, ακόμα και υπό τις εντολές άλλων Αρχών, οφείλει να σέβεται και να εξασφαλίζει αυτό που η ίδια εφαρμόζει. Στην αναπαράσταση, λοιπόν, του εγκλήματος, εκεί που θα μπορούσε να φτάσει ο οποιοσδήποτε περίεργος, ο οποιοσδήποτε παράφρων ή ό,τι άλλο θέλετε, εκεί μπορούσε να φτάσει και ο 500 φορές διαπιστευμένος δημοσιογράφος! Αντίθετα, όλες οι Αρχές, ανακριτικές, δικαστικές κ.λπ., απαιτούν να σεβόμαστε τη δική τους δουλειά, και σωστά είναι μη διαπραγματεύσιμο. Όμως και τη δική μας δουλειά πρέπει να τη σέβονται. Γιατί ο επαγγελματίας θα βρει τον τρόπο να κάνει τη δουλειά του. Ακόμα και έτσι, θα προσπαθήσει να μην εκθέσει κανέναν και να παραμείνει σωστός. Κι όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, κακό του κεφαλιού του!Βίκυ Βετουλάκη - 

*** 26χρονος έχασε τη ζωή του και τραυματίστηκε 17χρονος σε τροχαίο          
           
Χθες  το βράδυ, στο 2ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Λεωνιδίου-Πλάκας, Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 26χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε 17χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κτίσμα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 26χρονου και τον τραυματισμό του 17χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λεωνιδίου.

***    Σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα στην περιοχή της Τέντας          
           
Αποζημίωση για σκοτωμένα ζώα ζητά κάτοικος της περιοχής
Σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή της Τέντας αντιμετωπίζει η κάτοικος της περιοχής Αποστολία Καραγιάννη, η οποία είδε για δεύτερη φορά, μέσα σε διάστημα ενός μηνός, να της κατασπαράσσουν τις κότες της κι ένα παπί. Το πρώτο περιστατικό έγινε στις 5 Οκτωβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, και το δεύτερο την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου.
Επισκέφθηκε την Κτηνιατρική Υπηρεσία στις 6 Οκτωβρίου, καταθέτοντας αίτηση λήψης μέτρων με αριθμό πρωτοκόλλου 11084. Την ίδια ημέρα κατέθεσε αντίστοιχη αίτηση στη Διεύθυνση Υγείας με αριθμό πρωτοκόλλου 5048, αλλά και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας με αριθμό πρωτοκόλλου 3504. Στην Εισαγγελία ζητούσε τη λήψη μέτρων κατά επαγγελματία της περιοχής για τον οποίο θεωρεί ότι σιτίζει στην επιχείρησή του τα σκυλιά, προκειμένου να τη φυλάσσουν.
Το δεύτερο περιστατικό έγινε στις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης 30 Οκτωβρίου. Τα αδέσποτα σκυλιά πήδησαν πεζούλι ύψους 1 μέτρου περίπου, μπήκαν στον περιφραγμένο χώρο της αυλής του σπιτιού της, τραυμάτισαν δέκα κοτόπουλα και το παπί και έφυγαν. Επικοινώνησε με την Αστυνομία και στις 11.00 το βράδυ δέχθηκε την επίσκεψη εθελοντριών της Φιλοζωικής Εταιρίας. Όπως μας είπε, οι εθελόντριες δεν μπόρεσαν να τη βοηθήσουν ώστε να διασωθεί το βαριά τραυματισμένο παπί, που ξεψύχησε στις 6.00 το πρωί στα χέρια του ενός από τους γιους της, ο οποίος ξενύχτησε προσπαθώντας να το περιθάλψει. Της είπαν δε, να κάνει μήνυση κατά του Δήμου.
Χθες, επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, όπου ανέφερε και το δεύτερο περιστατικό, χωρίς να καταφέρει κάτι, αν και είχε λάβει τη δέσμευση, όπως ανέφερε, του διευθυντή πως θα μάζευε τα αδέσποτα. Βρέθηκε και στο Δημαρχείο, όπου ζήτησε να συναντηθεί με το δήμαρχο. Αυτός απουσίαζε και της υπέδειξαν ως υπεύθυνο το διευθυντή των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Ι. Λιοντήρη. Τον αναζήτησε στο Δημαρχείο, τον εντόπισε και της δήλωσε αναρμόδιος. Της υποδείχθηκε δε να μεταβεί στο δημοτικό κατάστημα της οδού Παπατσώνη, όπου υπάλληλος της πρότεινε να υποβάλει αίτηση αποζημίωσης.
«Αν συνεχιστεί αυτό το πήγαινε-έλα με τις υπηρεσίες, ποιος θα με αποζημιώσει για τη ζημιά και την ψυχολογική κατάσταση που βρέθηκαν τα παιδιά μου με το θάνατο του παπιού; Δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν έτσι τα αδέσποτα ζώα και πρέπει να τα μαζέψει ο Δήμος σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Τα σκυλιά έχουν κολάρα στους λαιμούς τους και αν έχουν το τσιπ αναγνώρισης, είναι εύκολο να βρεθεί ο ιδιοκτήτης τους, από τον οποίο θα ζητήσω αποζημίωση», κατέληξε.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

***  Άκαρπη η δημοπράτηση για το λιμενοβραχίονα στην Καλαμάτα

Αρνήθηκαν να καταθέσουν προσφορές οι εργολάβοιΕνστάσεις για τους όρους της διακήρυξης αλλά και για προβλήματα στη μελέτη Του Αντώνη Πετρόγιαννη Με το... αριστερό ξεκίνησε η λειτουργία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, αφού στο πρώτο «σοβαρό» έργο που δημοπρατήθηκε χθες υπήρξαν αντιδράσεις από την πλευρά των συμμετασχουσών εταιρειών. Πρόκειται για το έργο «Ηλεκτροφωτισμός προσήνεμου μόλου - κυματοθραύστη Λιμένα Καλαμάτας» (προμήθεια και εγκατάσταση), προϋπολογισμού 48.460,77 ευρώ. Στη χθεσινή δημοπρασία προσήλθαν οκτώ (8) ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι, όμως, αρνήθηκαν να καταθέσουν προσφορές γιατί, όπως υποστηρίζουν, οι όροι της διακήρυξης είναι μη προβλεπόμενοι, ενώ διαπίστωσαν και σοβαρές ασάφειες στη μελέτη του έργου. Μάλιστα, για τα παραπάνω κατέθεσαν και αίτημα διαμαρτυρίας. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα πρέπει να επανεξετάσει τους όρους του διαγωνισμού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη συζήτηση του θέματος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου ο πρόεδρος Χάρης Βγενής υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει λάβει όλες τις προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις από το αρμόδιο υπουργείο και τις υπηρεσίες του, έχει χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου και θα πρέπει να υλοποιηθεί η δημοπράτηση, προκειμένου να απορροφηθούν τα χρήματα. Τη διακήρυξη για τη δημοπράτηση συνέταξε η υπηρεσία, σύμφωνα με το νόμο και με τη συνεργασία του Τμήματος Προμηθειών και Αποθήκης του Δήμου Καλαμάτας. Στη διαδικασία της ψηφοφορίας επί των παρόντων μελών το θέμα καταψηφίστηκε μόνο από τον κ. Μιχαλόπουλο, ο οποίος ζήτησε να εκτελεστεί από φορέα του Δημοσίου. - 

***  Οι πλάκες στο Ιστορικό Κέντρο 

 Οι πλάκες που «ντύνουν» το οδόστρωμα στο Ιστορικό Κέντρο είναι σε πολλά σημεία περισσότερο ή λιγότερο… τραυματισμένες, όπως στο εικονιζόμενο σημείο πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Ποιος φταίει για την κατάστασή τους; Ας μη σφυρίζουμε αδιάφορα κι εμείς οι πολίτες, γιατί πολλές φορές είμαστε υπεύθυνοι και με τα αυτοκίνητα που περνούν από σημεία που απαγορεύεται! Ω. - 

*** Συνάντηση Μπρεδήμα-Βενιζέλου

Τελικά, δεν ήταν τόσο απλή η ιστορία με τις υπογραφές στελεχών και μελών του ΠΑΣΟΚ και από τη Μεσσηνία που ζητούσαν «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» με την ηγεσία του κόμματος, ώστε το έτερο ήμισυ της σημερινής κυβέρνησης να ξεκινήσει μια καινούργια πορεία, με σκοπό να βρει και πάλι ένα μέρος από το παλιό του ακροατήριο. Κι αυτό, γιατί, όπως φάνηκε, εκτός από τις επίσημες διαψεύσεις για τις υπογραφές, υπήρξαν πολλοί που έλεγαν ότι ποτέ δεν έβαλαν την υπογραφή τους σε κανένα παρόμοιο κείμενο. Τελικά, άβυσσος η ψυχή του ΠΑΣΟΚου. Πάντως, εκείνο που δεν επιδέχεται καμιάς διάψευσης είναι η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλου, με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή στο Δήμο Καλαμάτας», μετά την ολοκλήρωση της νεκρώσιμης ακολουθίας για τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλου. Οι δύο άνδρες τα είπαν τόσο για τη γενική πολιτική κατάσταση όσο και για τα κομματικά τεκταινόμενα στη Μεσσηνία... Α.Π. - 

***  Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, οι ειδικότητες και οδηγίες για τους ενδιαφερόμενους          
           
Από την 1η Νοεμβρίου 2014 βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 6 Προπτυχιακά και 26 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών (γενική κατηγορία) και για 6 Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών (κατηγορία ΑΜΕΑ) για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Η προσφορά των σπουδών γίνεται με τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας και η έναρξη των σπουδών για τα παραπάνω προγράμματα θα γίνει το Φθινόπωρο του 2015. 
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ε.Α.Π. στο διαδίκτυο www.eap.gr, για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες. και στη συνέχεια να υποβάλουν την αίτησή τους, αποκλειστικά μέσω του 
διαδικτύου, από την 1η Νοεµβρίου 2014 έως τη 10η ∆εκεµβρίου 2014. Καλούνται, επίσης, προτού υποβάλουν αίτηση, να βεβαιωθούν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο πρόγραμμα σπουδών της 
επιλογής τους. 
Όσοι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για την απόκτηση των απαραίτητων πληροφοριών και οδηγιών αλλά και για την υποβολή της αίτησης, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά 10.00π.μ.-
18.00μ.μ., με την Πύλη-Πόλο Περιφέρειας Πελοποννήσου του Ε.Α.Π. στην Τρίπολη, στο τηλέφωνο 2710 230263, ή να επισκέπτονται τα γραφεία αυτής, στο Πετροπούλειο Κληροδότημα, Μαλλιαροπούλου 1, Τρίπολη. 
Τέλος, σημειώνεται ότι η δημόσια κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10.00 π.μ., στα γραφεία του Ε.Α.Π. στην Πάτρα, στην Πάροδο Αριστοτέλους 18, Περιβόλα Πατρών (κτίριο Διοίκησης). 

*** Κ. Περιστέρη: Η ανασκαφή εκτελείται με τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο
«Η ανασκαφή εκτελείται με τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο» αναφέρει η Κατερίνα Περιστέρη, απαντώντας στις απόψεις που ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την πορεία του ανασκαφικού έργου, στον τύμβο Καστά της Αμφιπόλης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η υπεύθυνη ανασκαφέας και διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, εκφράζοντας το σύνολο της ανασκαφικής ομάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
(Ξένη Δημοσίευση). Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει εργασίες γεωτρητικού δειγματοληπτικού ελέγχου, με χειροκίνητο γεωτρύπανο, σε προεπιλεγμένες θέσεις, κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών, στον Τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη.Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις ως προς την περιεκτικότητα του αέρα, στο εσωτερικό του και προέκυψε ότι η περιεκτικότητα σε στοιχεία οξυγόνου και μονοξειδίου του άνθρακα βρίσκεται σε κανονικά επίπεδα. Αυξημένη είναι μόνο η σχετική υγρασία (87%), ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται από 21,5 ? 22,7οC. Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ/STR: ΤΥΜΒΟΣ ΚΑΣΤΑ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΝΑΣΚΑΦΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR ΤΥΜΒΟΣ ΚΑΣΤΑ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΝΑΣΚΑΦΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
«Κάποιοι εκ των εμφανιζόμενων συχνά στα ΜΜΕ, οι οποίοι εκφέρουν γνώμη για το έργο, το οποίο επιτελεί η ομάδα μας, ούτε είναι αρχαιολόγοι, ούτε έχουν βρεθεί σε ανασκαφή παρόμοια με τη δικιά μας, ούτε όμως, εξόσων γνωρίζουμε, και σε οποιουδήποτε άλλου είδους ανασκαφή.
Είναι, τουλάχιστον, αντιεπιστημονικό, μέσα από ένα γραφείο να εκφέρει κάποιος άποψη, τόσο για ένα αντικείμενο έρευνας με το οποίο δεν έχει ποτέ ασχοληθεί, όσο και για έναν αρχαιολογικό χώρο τον οποίο ποτέ δεν έχει επισκεφθεί.
Η ανασκαφή εκτελείται με τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο, στον απαραίτητο χρόνο, υπακούοντας απολύτως στις ανάγκες του έργου και των ευρημάτων. Οτιδήποτε λέγεται για άσκηση οποιουδήποτε είδους πίεσης, είναι εκ του πονηρού. Δουλεύουμε με βάση τα ανασκαφικά στρώματα, από όπου αφαιρείται σταδιακά και με ιδιαίτερη προσοχή το αμμώδες χώμα.
Χρησιμοποιείται ταινία για την αφαίρεση του, ελέγχεται καθ' όλη την πορεία της και στη συνέχεια κοσκινίζεται. Όπου κρίνεται απαραίτητο, ανάλογα με την υφή του χώματος, χρησιμοποιείται φτυάρι ή σέσουλα για την αφαίρεση του.
Με ιδιαίτερη προσοχή αφαιρέθηκε, σε πάχος 0,20μ. το επικαθήμενο χώμα, επί του ψηφιδωτού δαπέδου, το οποίο αποκαλύφθηκε σταδιακά, κατά τομές, λαμβάνοντας υπόψη και τις εργασίες αντιστήριξης και υποστύλωσης των πλαϊνών τοίχων, που πραγματοποιούνται παράλληλα, τόσο για την ασφάλεια του μνημείου, όσο και των εργαζομένων. Η προσεκτική ανάγνωση του δίλεπτου βίντεο, επιβεβαιώνει τα ανωτέρω αλλά η προχειρότητα των σχολιαστών υπερτερεί.
Στο σημείο, όπου η έμπειρη συντηρήτρια χρησιμοποιεί "σκαρπέλο", δεν καθαρίζεται το ψηφιδωτό δάπεδο αλλά αφαιρούνται, προσεκτικά, πέτρες και μάζα σιδήρου, τα οποία ήταν κολλημένα στην επιφάνεια, ώστε στη συνέχεια να καθαριστεί το δάπεδο.
Ο χώρος ο οποίος ανασκάπτεται εσωτερικά του τάφου δεν έχει να κάνει με περιοχή εξομάλυνσης εδάφους, όπως αναφέρθηκε , αλλά με ανασκαφικό στρώμα.
Επισημαίνουμε ότι είναι λυπηρό, για μια τόσο σημαντική ανασκαφική έρευνα, οι πολυεμφανιζόμενοι μη αρχαιολόγοι στα ΜΜΕ, και ειδικά στα ηλεκτρονικά, να περιορίζονται μόνον σε πικρόχολα σχόλια για τον τρόπο που δουλεύουμε, χωρίς να μπορούν να αρθρώσουν έναν καλό λόγο για όλη την προσπάθεια και τον αγώνα των ανθρώπων, όλων των ειδικοτήτων, που εργάζονται καθημερινά, κάτω από δύσκολες συνθήκες, στο ταφικό μνημείο».
 
*** Η διατροφή στις παιδικές ιώσεις
Η διατροφή στις παιδικές ιώσεις © www.myself.gr Η διατροφή στις παιδικές ιώσεις
Τίποτα δεν υπάρχει πλέον που να μην αποδεικνύει πως έχει γίνει η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο. Ο καιρός αλλάζει και η αυξομείωση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με τον συνωστισμό που δημιουργείται στους κλειστούς χώρους καθιστά τα παιδιά πιο επιρρεπή σε διάφορες ιώσεις και κρυολογήματα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν οι γονείς, καθώς οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία μετατρέπονται σε εστίες ιώσεων. Το ανοσοποιητικό τους σύστημα ενός παιδιού δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί πλήρως κι αυτός είναι ο λόγος που τα παιδιά είναι πιο ευπαθή στις ιώσεις σε σχέση μ έναν ενήλικα. Ωστόσο, οι γονείς είναι αυτοί που θα βοηθήσουν σημαντικά ένα παιδί να αντιμετωπίσει ή να ξεπεράσει την ίωση της εποχής.
Η λύση... στο πιάτο του!
Προσέχετε ώστε η διατροφή του παιδιού να είναι όλο τον χρόνο ισορροπημένη:
Φροντίστε να καταναλώνει καθημερινά ποικιλία φρούτων και λαχανικών τα οποία είναι πλούσια σε ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες όπως η βιταμίνη C, που βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών οι οποίες αυξάνονται σε περίπτωση λοίμωξης.
Φροντίστε να καταναλώνει τακτικά μέσα στην εβδομάδα τροφές όπως άπαχο κρέας, ψάρια - θαλασσινά, αυγά, ξηρούς καρπούς, όσπρια, δημητριακά, συκώτι, πράσινα λαχανικά, οι οποίες είναι πλούσιες σε διάφορα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες όπως φυλλικό οξύ, βιταμίνες Α, Ε, Β12, Β6, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο, μαγγάνιο και ψευδάργυρο όπου όλα μαζί διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία και άμυνα του οργανισμού ενός παιδιού.
Αυξήστε την ποσότητα σε ω3 κα ω6 λιπαρά μέσα από ψάρια, ξηρούς καρπούς, εμπλουτισμένα δημητριακά. Συμβάλλουν στην σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Καταναλώστε τροφές με προβιοτικά αλλά και πρεβιοτικά, όπως τα ζωντανά γιαούρτια, ξινόγαλα, κεφίρ αλλά και τα εμπλουτισμένα τρόφιμα που προστατεύουν ιδιαίτερα το πεπτικό σύστημα από λοιμώξεις.
Περιορίστε τροφές πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά όπως τα έτοιμα γεύματα (junk food), τα αλλαντικά και τα λιπαρά κρέατα. Προτιμήστε σπιτικές συνταγές με δικά σας πιο υγιεινά υλικά.
Σκεφτείτε την ενυδάτωση τους παροτρύνοντας τα να πίνουν άφθονο νερό και μη αλκοολούχα ροφήματα που θα βοηθήσουν τη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών, αλλά και των υδατοδιαλυτών βιταμινών.
Στην περίπτωση που η γρίπη πρόλαβε και σας χτύπησε την πόρτα κρατήστε την ψυχραιμία σας..
Αν το παιδί σας δεν έχει ιδιαίτερη όρεξη για φαγητό μην το πιέζετε να καταναλώσει μεγάλες ποσότητες τροφής.
«Ενυδατώστε» τον πεσμένο του οργανισμό με νερό, φρούτα και χυμούς που περιέχουν επίσης και βιταμίνες, οι οποίες και θα φέρουν γρηγορότερη ανάρρωση.
Καλή επιλογή για μία ίωση μπορεί να αποτελέσει μία σούπα λαχανικών ή κρέατος-κοτόπουλου. Δώστε γεύση και αντιοξειδωτικά στην σούπα, βάζοντας λεμόνι.
Επιλέξτε γιαούρτι, ιδιαίτερα για παιδιά που παίρνουν αντιβίωση.
Αποφύγετε τα «βαριά» φαγητά, όπως τα τηγανιτά, τις πολλές σάλτσες και τα καρυκεύματα.
Όταν το παιδί σας αρχίσει να αισθάνεται καλύτερα και ξεπεράσει την ίωση, πιθανόν να έχει χάσει λίγο βάρος. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς μέσα σε λίγες ημέρες θα δείτε πως θα επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα.
Σε γενικά πλαίσια μία διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, παράλληλα με την τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής όπως το πλύσιμο χεριών, θα θωρακίσουν τον οργανισμό ενός παιδιού ενάντια σε κάθε είδους ίωση.    Πηγή: www.nutrimed.gr
 
*** Προσθέστε μπαχαρικά και βότανα στο φαγητό για καλύτερη υγεία
 Προσθέστε μπαχαρικά και βότανα στο φαγητό για καλύτερη υγεία © Shutterstock Προσθέστε μπαχαρικά και βότανα στο φαγητό για καλύτερη υγεία
Τα μπαχαρικά και τα βότανα δεν προσφέρουν μόνο νόστιμη γεύση στο φαγητό σας αλλά μπορούν και να βελτιώσουν την υγεία σας συμβάλλοντας στη μείωση της πρόσληψης νατρίου θερμίδων και λιπαρών, ανακάλυψε νέα έρευνα.
Ενώ η πάπρικα μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει ανθρώπους που προσπαθούν να ελέγξουν το σωματικό τους βάρος, η κανέλα μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και την ευαισθησία στην ινσουλίνη, έδειξαν ευρήματα ερευνών.
Η Johanna Dwyer, από το Tufts University School of Medicine της Βοστόνης, δήλωσε ότι κατανοούμε τώρα πως τα μπαχαρικά και τα βότανα έχουν σημαντικό ρόλο στο να φέρουν τη γεύση στην πρώτη γραμμή στις συζητήσεις για την υγεία και την ευεξία.
H Dwyer σημείωσε ότι χρειάζεται η συνεργασία όλων- από τους επιστήμονες, τους σεφ και όσους αναπτύσσουν προϊόντα μέχρι όσους λαμβάνουν αποφάσεις- πριν αρχίσει να βελτιώνεται η δημόσια υγεία μέσω της εύγεστης διατροφής.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα μπαχαρικά καθιστούν τις υγιεινές τροφές πιο αποδεκτές.
Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον James Hill, του University of Colorado, έδειξαν ότι η πρόσθεση μπαχαρικών και βοτάνων σε γεύματα μειωμένων λιπαρών τα βοήθησε να γίνουν πιο ελκυστικά.
Η Sheila West, του Pennsylvania State University, δήλωσε ότι μείγμα μπαχαρικών που προστίθεται σε γεύμα υψηλών λιπαρών μειώνει τα μεταγευματικά επίπεδα ινσουλίνης και τριγλυκεριδίων σε σύγκριση με το ίδιο γεύμα χωρίς την προσθήκη μπαχαρικών.
Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘’Nutrition Today.’’

***  6 βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που χρειάζεσαι!
 6 βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που χρειάζεσαι! © Provided by Shape.gr 6 βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που χρειάζεσαι!
Οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία είναι βασικά για τη ζωή μας, αφού χωρίς αυτά δε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ή να αναπνεύσουμε. Το πιθανότερο σενάριο λέει πως δεν λαμβάνεις ούτε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ούτε τις αναγκαίες ποσότητες για μία καλή υγεία. Γι' αυτό, συγκεντρώσαμε τα (θρεπτικά) στοιχεία – κλειδιά που χρειάζεται να καταναλώνεις, αλλά και ποια θα «κερδίσεις» από τροφές και ποια είναι αποδεκτό να αγοράσεις σε μπουκάλι.
Βιταμίνη Α
Αυτό το αντιοξειδωτικό ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει την όραση και μειώνει την πιθανότητα για καρδιακή προσβολή. Α! Μπορεί να επιβραδύνει και τη γήρανση του δέρματος!
Καλές πηγές: Ένα μεγάλο καρότο ή ένα φλιτζάνι κομμένο πεπόνι περιέχουν Βιταμίνη Α.
Βιταμίνες Β
Οι 8 Βιταμίνες Β βοηθούν στη διατήρηση του μεταβολισμού, στη μυική τόνωση και το κοφτερό μυαλό, λέει η Mary Ellen Camire, Ph.D και καθηγήτρια διατροφής στο πανεπιστήμιο Maine.
Καλές πηγές: Χρειάζεσαι συμπλήρωμα; Μάλλον όχι! Ένα φλιτζάνι δημητριακών έχει όλη τη βιταμίνη Β που χρειάζεσαι ημερησίως. Στις εναλλακτικές πηγές συγκαταλέγονται το ψωμί ολικής αλέσεως, τα σπαράγγια και τα φασόλια.
Βιταμίνη C
Tο συγκεκριμένο αντιοξειδωτικό πιστεύεται πως ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προλαμβάνει την καρδιακή προσβολή, προγεννητικά προβλήματα και ασθένειες που σχετίζονται με τα μάτια. Ακόμα, βοηθά στη γρηγορότερη επούλωση των πληγών.
Καλές πηγές: Δεν χρειάζεσαι συμπλήρωμα εφόσον τρως εσπεριδοειδή φρούτα και λαχανικά. Ένα και μόνο πορτοκάλι σου παρέχει σχεδόν όλη τη Βιταμίνη C που χρειάζεσαι ημερησίως. Το ίδιο ισχύει για μία κόκκινη πιπεριά ή ένα φλιτζάνι μπρόκολο.
Βιταμίνη D
Οι γιατροί πιστεύουν πως μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες για καρκίνο του μαστού κατά 50%, ενώ παράλληλα προσφέρει προστασία από καρκίνο στις ωοθήκες και τον διαβήτη. Επιπλέον, βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου, ενώ διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στη λειτουργία των μυών.
Καλές πηγές: Το πιθανότερο είναι πως χρειάζεσαι συμπλήρωμα. Το γάλα, ο χυμός πορτοκαλιού και ο σολομός περιέχουν μικρή ποσότητα βιταμίνης D.
Ασβέστιο
Δύο λέξεις: Γερά κόκαλα. Και όχι μόνο, αφού βοηθά στο να παραμείνουν τα δόντια υγιή ενώ παράλληλα θρέφει και το νευρικό σύστημα.
Καλές πηγές: Το πιθανότερο είναι ότι χρειάζεσαι συμπλήρωμα μιας και μπορεί το γιαούρτι, το γάλα και το τυρί να περιέχουν ασβέστιο αλλά η ποσότητα δεν θεωρείται ιδανική.
Σίδηρος
«Ο σίδηρος είναι πολύ σημαντικός για γυναίκες που έχουν βαριά περίοδο», λέει η Carol Haggans, R.D. και σύμβουλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Υγείας.
Καλές πηγές: Τροφή πλούσια σε σίδηρο είναι το κόκκινο κρέας. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλέψου τον γιατρό σου για το αν χρειάζεσαι κάποιο συμπλήρωμα, αφού η υπερβολική δόση μπορεί να είναι βλαβερή για τον οργανισμό σου.
 
***  Πρόεδρος Δικαστών: πως πρέπει να κινηθούν οι ένστολοι για τα αναδρομικά[βίντεο]
Πρόεδρος Δικαστών: πως πρέπει να κινηθούν οι ένστολοι για τα αναδρομικά[βίντεο]
Παρακολουθήστε τι απαντά η Ανώτατη Δικαστική λειτουργός και Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων, κα.Θάνου Βασιλική, σε ερώτηση του επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ, Χρήστου Συνδρεβέλη, για το πως πρέπει να κινηθούν οι ένστολοι, προκειμένου να διεκδικήσουν τα αναδρομικά και την επαναφορά του μισθού τους στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012, μετά τη χαρακτηριστική καθυστέρηση από την κυβέρνηση.
Η ερώτηση έγινε κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικής επιστημονική εσπερίδας, που η ΑΝΑΣΑ διοργάνωσε την 31/10/2014 στην αίθουσα «Ιωνία» του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης,  με θέμα μεταξύ άλλων «Νομικά δικαιώματα αστυνομικών μετά την εκδοθείσα απόφαση ΣτΕ».
Εμείς ως Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων [Σ.Κ.Α.Υ.] Θεσσαλονίκης συγχαίρουμε την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία, που εκτός από ενημερωτική, δημιουργεί δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με τις Δικαστικές αρχές.
Ελπίζουμε η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί!
Δείτε παρακάτω τι μας συμβουλεύει η Ανώτατη Δικαστική λειτουργός, για το θέμα των προσφυγών αγωγών, για τη μη απόδοση των αναδρομικών και της επαναφοράς του μισθού:
 Βίντεο , Νομικά δικαιώματα αστυνομικών μετά την εκδοθείσα απόφαση ΣτΕ    : http://youtu.be/am6KXGgWXxQ ,.-
~ Στο παραπάνω βίντεο παρακολουθείτε την Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων, κα Βασιλική ΘΑΝΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ, και τον επικεφαλή της ΑΝ.Α.Σ.Α κ. Χρήστο ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗ, στην εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε την 31/10/2014 και ώρα 18:00 σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στην αίθουσα Ιωνία (Λεωφ. Κ. Καραμανλή αρ.18, Βούλα παραπλεύρως Δημαρχείου), με τίτλο "Υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην περίοδο της κρίσης - νομικά δικαιώματα και λύσεις" στην οποία μετά από αίτημα της ΑΝ.Α.Σ.Α., εντάχθηκε θεματική ενότητα με θέμα : «Νομικά δικαιώματα αστυνομικών μετά την εκδοθείσα απόφαση ΣτΕ».-

*** Ενημέρωση για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων
Ενημέρωση για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων
Από το δικηγορικό γραφείο του κ. Λάγου, λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω ενημερωτικό σημείωμα, υπενθυμίζοντας τη θέση μας ως Σ.Κ.Α.Υ. που δημοσιεύσαμε στην ανάρτηση μας «ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ«
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ Ε. Δ. ΚΑΙ Σ. Α.
Με τις υπ’ αριθμ. 2194 και 2195/2014 αποφάσεις Ολομέλειας του Σ.τ.Ε. κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές των στελεχών Ε.Δ. και Σ.Α. που είχαν επιβληθεί με το Ν. 4093/2012.
Σε συμμόρφωση με τις ανωτέρω αποφάσεις, το Δημόσιο όφειλε να αποκαταστήσει τις αποδοχές στο ύψος προ της 1/8/2012 και να σας καταβάλει αναδρομικά το σύνολο των οφειλομένων διαφορών,  το οποίο μέχρι σήμερα δεν έπραξε ούτε δεσμεύθηκε ρητά οτι θα πράξει, πλην ασαφών « δεσμευτικών δηλώσεων » για πλημμελή συμμόρφωση.
Κατόπιν τούτων θα καταθέσουμε ομαδικές αγωγές ενώπιον των αρμοδίων Διοικητικών Πρωτοδικείων με τις οποίες θα διεκδικήσουμε δικαστικά τη διαφορά των αποδοχών που παρανόμως σας στέρησαν, σε σχέση με τις αποδοχές που λαμβάνατε μέχρι την 31/7/2012,  λαμβανομένων υπόψιν και των μισθολογικών / βαθμολογικών προαγωγών που στο μεταξύ προέκυψαν.
Η αμοιβή του γραφείου μας θα είναι τριάντα πέντε (35) ευρώ, χωρίς οιαδήποτε  άλλη αμοιβή επί των όσων σας καταβληθούν ως αναδρομικές διαφορές. Σε περίπτωση άσκησης έφεσης εκ μέρους του Δημοσίου, το γραφείο μας θα σας εκπροσωπήσει στο Εφετείο χωρίς άλλη αμοιβή.
Όποιος επιθυμεί τη συμμετοχή του, μπορεί να αποστείλει στην παρακάτω διεύθυνση:
1)     Αντίγραφα από τις μηνιαίες μισθοδοτικές καταστάσεις για το διάστημα 1-8-2012  έως και 31-9-2014.
2)     Απόδειξη κατάθεσης, της αμοιβής του γραφείου μας (35 ευρώ), στον υπ’ αριθμ. 841/740281-38 λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος  στο όνομα Λάγος Γεώργιος – Ηλία Στέλλα.
3)     Σε χαρτί Α4 τα εξής: Α.Γ.Μ.Σ., Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, ημερομηνία κατάταξης, διεύθυνση κατοικίας, Τηλέφωνα ( σταθερό – κινητό ), e-mail.
 Στην ανωτέρω δικαστική διεκδίκηση μπορούν να συμμετέχουν οι εν ενεργεία καθώς και οι  αποστρατευθέντες κατά το χρονικό διάστημα από 1-8-2012 έως και την ημερομηνία κατάθεσης των αγωγών.
Σε περίπτωση που το Δημόσιο καλύψει πλήρως τις προκύπτουσες διαφορές από την παράνομη απομείωση των αποδοχών σας προ της κατάθεσης αγωγής, θα σας επιστραφεί το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ, ενώ αν τις καλύψει μετά την κατάθεση της αγωγής και προ της συζήτησης θα σας επιστραφεί το χρηματικό προσόν των 15 ευρώ.
 
*** Άρωμα  Αθλητικής  Ενημέρωσης :
***  Καλαμάτα: Ηρεμία η διοίκηση… «Συγκέντρωση» ο Κουρμπανάς         
           
Καμία διάθεση να δώσει συνέχεια στα όσα άσχημα διαδραματίστηκαν (δείτε εδώ) την Κυριακή το απόγευμα στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Πανελευσινιακό δεν έχει η διοίκηση της Καλαμάτας, που επιδιώκει τη σταθερότητα και ηρεμία, γνωρίζοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για απώλεια του ονείρου.
Ο Γιώργος Ράλλης και οι συνεργάτες του δεν πήραν δημοσίως θέση, όμως φέρεται να στηρίζουν τον Νίκο Κουρμπανά και την προσπάθεια διεκδίκησης της ανόδου.
Από την πλευρά του ο Κορίνθιος τεχνικός μίλησε στους ποδοσφαιριστές χθες το απόγευμα στην προπόνηση που έγινε στο στάδιο και αφού λίγες ώρες νωρίτερα είχε συζητήσει με τους ανθρώπους της διοίκησης, ζητώντας να μείνουν συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο… «Είναι ένα προσωπικό μου θέμα, θέλω να μείνετε ανεπηρέαστοι και συγκεντρωμένοι στην προσπάθεια που κάνουμε», τους ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρμπανάς, που γνωρίζει καλά ότι πέρα από προσωπικές κόντρες, εκείνο που προέχει είναι το καλό της ομάδας σ’ ένα σημείο όπου δεν έχει πλέον αυτή περιθώρια για νέες απώλειες.
Η Μαύρη Θύελλα έχει μπροστά της δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με Βάρδα και Αχαϊκή, και πρέπει να ζητήσει τη μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή, καλύπτοντας τις τελευταίες της απώλειες. Ξεκινά λοιπόν προετοιμασία, χωρίς προβλήματα τραυματισμών – σήμερα θα διαπιστωθεί εάν υπάρχει πρόβλημα κάποιου ποδοσφαιριστή με κάρτες – και με την ομάδα να καλείται να συνέλθει αφήνοντας στο παρελθόν τα τελευταία γεγονότα.
 ~ Επαναδραστηριοποίηση Κλιτσίδη και μηνύματα
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους» στο προσκήνιο έρχεται και πάλι ο Νίκος Κλιτσίδης, ο ρόλος του οποίου ενδέχεται να γίνει πιο ενεργός στην ομάδα το επόμενο χρονικό διάστημα. Κατά πληροφορίες, ο γνωστός μάνατζερ είχε προγραμματιστεί να καταβάλει χθες το ποσοστό χρημάτων που του αναλογούσε και που είχε συμφωνηθεί πριν λίγους μήνες, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι η σχέση του με την Καλαμάτα έρχεται και πάλι στην επιφάνεια, αφήνοντας σημάδια ενεργοποίησής του.
~* ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 0-1
Χωρίς νίκη σ’ ένα ακόμη «μεγάλο» παιχνίδι και μνήμες από το παρελθόν

ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ «ΠΑΤΗΣΑΝ» ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΟΥΣΚΟΥΝΑ (26΄) ΚΑΙ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΠΗΡΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Τρίτωσε το κακό για την ομάδα της Καλαμάτας, και μάλιστα αυτό έγινε σ’  ένα παιχνίδι με ξεκάθαρο χαρακτήρα ντέρμπι πρωταθλητισμού, καθώς ο αντίπαλός της στο ματς της Κυριακής ήταν ο φιλόδοξος Πανελευσινιακός. Μετά τις ισοπαλίες με Ζακυνθιακό και Κιβέρι, η Μαύρη Θύελλα δεν τα κατάφερε και πάλι, γνωρίζοντας μάλιστα την ήττα με σκορ 1-0, αποτέλεσμα το οποίο την έφερε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ήταν η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής μετά τις πέντε πρώτες αγωνιστικές, η οποία έκανε το κλίμα βαρύ, δημιουργώντας έντονες ανησυχίες στις τάξεις των φιλάθλων που φέρνουν στο μυαλό τους τις προηγούμενες σεζόν. Πρέπει στο σημείο αυτό ν’ αναφέρουμε ότι ο κόσμος δεν ήταν πολύς για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, λίγο πάνω από 1000 θεατές το παρακολούθησαν, ανάμεσά τους και 50 φίλοι του Πανελευσινιακού, γεγονός το οποίο πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους της διοίκησης.
Η «Μαύρη Θύελλα» είχε σε ένα ακόμη παιχνίδι την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε ευκαιρίες, ειδικότερα στην επανάληψη όταν ο Πανελευσινιακός κλείστηκε στην περιοχή, δείχνοντας ν’ αρέσκεται στο 0-1,  αλλά η ατυχία και η αστοχία έφεραν την πρώτη ήττα σε επίσημο ματς την φετινή σεζόν. Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε και τη δημιουργία ανάπτυξης μέσω του άξονα, που τουλάχιστον στο Κυριακάτικο παιχνίδι, όσον αφορά τη μεσαία γραμμή, είχε ξεκάθαρο πρόβλημα τόσο ανασταλτικά, όσο κυρίως δημιουργικά.
Οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, όταν και ευτύχισαν να προηγηθούν με το πανέμορφο γκολ του Κουσκουνά, στο οποίο έχουν μερίδιο ευθύνης παίκτης της αμυντικής γραμμής της Καλαμάτας, όμως στην επανάληψη η Μαύρη Θύελλα τους έκλεισε στο μισό γήπεδο. Πρέπει να πούμε ωστόσο ότι και στο πρώτο μισό υπήρξαν δύο – τρεις καλές φάσεις με Καλαντζή και Χαρίτο, όμως το δεύτερο 45λεπτο ήταν κυριολεκτικά κατηφορικό. Δυστυχώς η αστοχία, ο πολύ καλός τερματοφύλακας του Πανελευσινιακού και κάποιες φορές τα άσχημα τελειώματα, καθόρισαν το αποτέλεσμα, που ήταν πολύ άσχημο για την ομάδα μας.
 ~ Το φιλμ της αναμέτρησης
Η Καλαμάτα ξεκίνησε από την αρχή να πιέζει και δημιούργησε ευκαιρίες με σουτ του Λουμπαρδέα στο 6’ και του Καλαντζή στο 15’ και στο 24’ όμως και οι τρεις δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Τσακιλτσίδη. Οι φιλοξενούμενοι σε μια αντεπίθεσή τους ήταν αυτοί οι οποίοι άνοιξαν το σκορ στο 26’. Ο Δουκάκης με κεφαλιά- πάσα, έβγαλε τον Κουσκουνά πρόσωπο με την εστία και ο επιθετικός της Ελευσίνας με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πάππο σημειώνοντας το 0-1.
Η κορυφαία στιγμή για την Καλαμάτα στο πρώτο μέρος ήρθε στο 40’. Ο Καλαντζής εκτέλεσε με πάσα φάουλ έξω από την περιοχή στον Χαρίτο, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Τσακιλτσίδη. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και πάλι ο Χαρίτος απείλησε, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενουμένων αντέδρασε σωστά.
Στο δεύτερο μέρος η Καλαμάτα αύξησε την πίεση αλλά η μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων δεν της επέτρεψε να βρει εύκολα διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.
Στο 61’ μετά από σέντρα του Νιφορόπουλου, ο Καλαντζής έκανε το πλασέ από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 74’ ο Καλαντζής έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ηλιόπουλος άφησε για τον Σαλαπάτα που έκανε το σουτ αλλά ο Τσακιλτσίδης απόκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.
Η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στην Καλαμάτα και σε νέα διπλή ευκαιρία στο 80’. Ο Σαλαπάτας ξέφυγε με ωραία κίνηση από τον προσωπικό του αντίπαλο και έκανε το πλασέ για να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ ο Τσακιλτσίδης. Ο Τσάτσος ανέλαβε την εκτέλεση, ο Σαλαπάτας και πάλι έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Λίγο πριν το 90΄ και ενώ η Καλαμάτα πίεζε ασφυκτικά, λίγο έλειψε να γίνει το 0-2, όμως ο Κουσκουνάς, που βγήκε μόνος απέναντι από τον Πάππο, πλάσαρε άσχημα, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
 ~ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Αρκετά καλή η διαιτησία του κ. Μακρυπόδη (Αχαΐα), όπως επίσης και η παρουσία των βοηθών του Γκοτσόπουλου, Οικονόμου.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσουμάγκας 31’, Καλαντζής 35’, Σκάρος 35’, Ατματσίδης 39’, Ρούσσης 59’, Ριζογιάννης 66’, Τριάντος 72’, Κουσκουνάς 85’
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος, Νιφορόπουλος, Τριάντος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Σκάρος (76’ Τσάτσος), Ηλιόπουλος, Λουμπαρδέας, Χαρίτος (66’ Ηλιόπουλος), Δημητριάδης (46’ Σαλαπάτας), Καλαντζής
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Τσακιλτσίδης, Ατματσίδης, Τσουμάγκας, Παπαπαναγιώτου, Γεωργούλης, Ριζογιάννης, Δουκάκης (66’ Τσίγκρος), Μακριδής (46’ Εβερετ), Κουσκουνάς, Γκουτσούλας (57’ λ. τρ. Σκαφτούρος), Μιχελής
 ~*  Παρ’ ολίγον ρινγκ η αίθουσα Τύπου λόγω των όσων διαδραματίστηκαν κατά την εξέλιξη της συνέντευξης Τύπου
Αργά το βράδυ αποχώρησε από το Δημοτικό Στάδιο ο πρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Ράλλης εμφανώς απογοητευμένος από τα γεγονότα

Πρωτόγνωρες καταστάσεις στη συνέντευξη Τύπου…
Το κλίμα ήταν βαρύ στην αίθουσα Τύπου, λίγο πριν την έναρξη της συνέντευξης Τύπου,  λόγω του αρνητικού  αποτελέσματος όμως προς στιγμήν τα σύννεφα απομακρύνθηκαν. Αυτό έγινε λόγω της παρουσίας του «ποιοτικού» προπονητή του Πανελευσινιακού Κώστα Παρθενίου, που σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στάθηκε στη σημασία της νίκης της ομάδας του, χωρίς να παραγνωρίσει το ότι ο Πανελευσινιακός αγωνίστηκε πολλές φορές με λανθασμένο τρόπο, θέλοντας να κρατήσει το αποτέλεσμα… «Κάποιες φορές ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και στην προκειμένη αυτό έκανε η ομάδα μου. Δεν μου άρεσε σίγουρα ο τρόπος του παιχνιδιού, αφού θέλουμε να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά σε τέτοιες στιγμές μετρά κυρίως το αποτέλεσμα και αυτό θα μας βοηθήσει στην προσπάθεια την οποία καταβάλλουμε για το πρωτάθλημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο νεαρός τεχνικός, αποχωρώντας στη συνέχεια από την αίθουσα, εκεί όπου βρέθηκαν οι Νίκος Κουρμπανάς και Χρήστος Καλαντζής.
Ξεκίνησε ο τεχνικός της Καλαμάτας με τις πρώτες του τοποθετήσεις, στις οποίες έκανε λόγο για ανάγκη διατήρησης της ηρεμίας στηρίζοντας ταυτόχρονα τους ποδοσφαιριστές του, όμως στη συνέχεια προέκυψε το θερμό επεισόδιο με το δημοσιογράφο Σωτήρη Γεωργούντζο. Υπήρξαν απειλές, ύβρεις, και καταστάσεις πρωτόγνωρες, με τους δύο άνδρες να κινούνται στα όρια και τον κ. Κουρμπανά να ξεφεύγει, είναι η αλήθεια, από ένα σημείο και έπειτα. Χρειάστηκε μάλιστα η παρέμβαση των ανδρών της Αστυνομίας, της εταιρείας Security αλλά και ανθρώπων της ομάδας, για να ηρεμήσει μετά από πολύ ώρα η κατάσταση. Ο συνάδελφος μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση, προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά του τεχνικού της Καλαμάτας.
 
***   Αγώνες  ποδοσφαίρου του Champions League  , Τρίτη 04/11/2014
Για το θετικό αποτέλεσμα στο Τορίνο ο Ολυμπιακός
~*  Να σημειωθεί ότι στο Τορίνο ο Ολυμπιακός έχει μόνο ήττες, 2-0 το 1967, 2-1 το 1999 και το εφιαλτικό 7-0 του 2003.
~ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ Ιταλίας -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς  3-2  , (1-1)/- ^
Τα  γκόλ : 21`΄Αντρέα Πίρλο ,  24΄ Μποτία , 61΄ Ν΄ Ντιγκά , 65΄αυτογκόλ Ρομπέρτο , 66΄ Πογκμπά , 93΄Ρομπέρτο αποκρούει πέν. Βιντάλ .
Διαιτητές : Άτκισον , Μοουλαρκέι  , Κάν ,
 Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Βρετανός Μάρτιν Άτκινσον. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του, Μιουλάρκι και Καν, ενώ βοηθοί περιοχής οι Τέιλορ και Φρεντ
Κάρτες :
Οι  συνθέσεις
 Η 11άδα της Γιουβέντους: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ασαμόα, Πίρλο, Βιδάλ, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Μοράτα, Τέβες
Η 11άδα του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μποτία, Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι, Ν' Ντινγκά, Ντομίνγκες, Μήτρογλου
Στον πάγκο για τους Ιταλούς: Στοράρι, Ογκμπόνα, Παντόιν, Περέιρα, Κομάν, Τζιοβίνκο, Γιορέντε
Στον πάγκο για τους «ερυθρόλευκους»: Μέγερι, Αυλωνίτης, Σαλίνο, Κασάμι, Μπουχαλάκης, Φουστέρ, Διαμαντάκος ,.
~ ΜΑΛΜΕ -ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μανδρίτης    0-2 ,(0-1) .- ^
Τα  γκόλ  : 30΄ Κόκε  78΄Ρουάλ Γκαρθία
Οι συνθέσεις :
Μάλμε (Αγκε Χαρέιντε): Ολσεν, Ρικαρντίνιο, Γιόχανσον, Τίνερχολμ, Χελάντερ, Χάλστι, Αντού, Φόρσμπεργκ, Ρόζενμπεργκ, Έρικσον, Τέλιν.
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Μογιά, Μιράντα, Χουανφράν, Σικέιρα, Γκοντίν, Γκάμπι, Σουάρεθ, Ραούλ Γκαρθία, Τουράν, Κόκε, Μάντζουκιτς.


***   Τελικά σκορ
~Γιουβέντους-Ολυμπιακός 3-2 {21΄Πίρλο , 24΄Μποτία ,61΄ Εντινγκά , 65΄αυτογκόλ  Ρομπέτο , 66΄Πογκμπά , 94΄πεν. αποκρούει ο Ρομπέρτο . }.-
~Μάλμε-Ατλέτικο 0-2 {31' Κόκε , 81' Γκαρσία , }.-
~Ρεάλ-Λίβερπουλ 1-0  { 26' Μπενζεμά . }.-
~Βασιλεία-Λουντογκόρετς 4-0 {34' Έμπολο , 42' Γκοναζάλες  ,  Εντινγκά , 65' Σούσι , }.-
~Μπενφίκα-Μονακό 1-0  {83' Ταλίσκα  }  .-
~Άρσεναλ-Άντερλεχτ 3-3   { 25' πέν Αρτέτα , 28' Αλέξις Σάντσες , 59' Τσάμπερλεϊν , 61' Βαν Ντεν Μπορ ,73' Βαντεν Μπορ ,90' Μίτροβιτς, }.-
~Ντόρτμουντ-Γαλατασαράι 4-1   { 40' Ρόις , 56' Παπασταθόπουλος,  69' Μπαλτά , 75' Ιμόμπιλε ,86' Αυτ. Κάγια ,}.-
~

~**  Τα ημίχρονα:
Γιουβέντους-Ολυμπιακός 1-1
Μάλμε-Ατλέτικο 0-1
Ρεάλ-Λίβερπουλ 1-0
Βασιλεία-Λουντογκόρετς 2-0
Μπενφίκα-Μονακό 0-0
Άρσεναλ-Άντερλεχτ 2-0
Ντόρτμουντ-Γαλατασαράι 1-0

 Η βαθμολογία Ολυμπιακός 6 (4-4)
Ατλέτικο Μαδρίτης 6 (8-3)
Γιουβέντους 3 (2-2)
Μάλμε 3 (2-7)
Επόμενη αγωνιστική (24/11)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ολυμπιακός (21:45)
Μάλμε-Γιουβέντους (21:45)

Τελευταία αγωνιστική (9/12)
Ολυμπιακός-Μάλμε (21:45)
Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης (21:45)
*** Την Πέμπτη  06 Νοεμβρίου  2014  4η  αγωνιστική για το Europa League :
  Κροάτης «σφυρίζει» στο Παναθηναϊκός-Αϊντχόφεν {στον 5ο όμιλο του Europa League } 
και    Βέλγος στο Φιορεντίνα-ΠΑΟΚ

Ισπανός στην Τρίπολη , ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης -ΤΟΤΕΝΑΜ { στον 3ο όμιλο του Europa League}.-

~** Ντιναμό Μινσκ -  Γκινγκάμπ (0-0), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 11ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ .-
~**  Με γκολ του Κοκόριν στο 52΄ και του Ζιρκόφ στο 80΄, η Ντιναμό Μόσχας επικράτησε με 2-1 της Εστορίλ στην Πορτογαλία και μετά από την 3η αγωνιστική έχει το απόλυτο στον 5ο όμιλο με 9 βαθμούς.- Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ταβάρες μείωσε για τους γηπεδούχους.
~** Στο... ελληνικό ντέρμπι, η Τράμπζονσπορ νίκησε με 2-0 στην Τραπεζούντα την Λόκερεν, με τον Αβράαμ Παπαδόπουλο να είναι στην 11άδα των γηπεδούχων και τον Γιώργο Γκαλίτσιο σε αυτήν των φιλοξενούμενων.
~** Η γαλλική ομάδα με το βαθμό που πήρε πέρασε στην 2η θέση του γκρουπ, αφήνοντας τρίτο τον ΠΑΟΚ.-
~** Το απόλυτο μετά από 3 αγωνιστικές στον 11ο όμιλο του Europa League έχει η Φιορεντίνα, η οποία νίκησε με 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης.    

Ο «πρέσβης» δεν ξέχασε πώς... πληγώνουν την Αϊντχόφεν
ΑΪΤΧΟΦΕΝ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    1-1 .-
~   Το γκολ του Ντεπάι στο 43΄ έβαλε μπροστά την ολλανδική ομάδα, αλλά στο 87΄ ο Καρέλης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα,
Διαιτητής: Μίροσλαβ Ζέλινκα (Τσεχία)
Κίτρινες: Ντεπάι, Μπρούμα - Μπούι, Ατζαγκούν
Κόκκινες: 89΄ Μπρούμα (δεύτερη κίτρινη)
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Φιλίπ Κοκού): Πασβερ, Ρέκικ, Μπρούμα, Βίλεμς, Μπρενέτ, Χέντριξ (90΄ Μιρίν), Μάχερ, Γκουαρντάντο, Ντε Γιονγκ, Ναρσινγκ (75΄ Ριτσμάιερ), Ντεπάι (67΄ Γιόζεφσον).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Κλωναρίδης (76΄ Πέτριτς), Ζέκα, Δώνης, Μπουι, Ντίνας (24΄ Ατζαγκούν), Πράνιτς (60΄ Καρέλης).

Ο Αστέρας είδε... αστεράκια απέναντι στην Τότεναμ
ΤΟΤΕΝΑΜ -ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης   5-1 .-
~ τα τέρματά τους με τους Κέιν (13', 75', 81') και Λαμέλα (29', 66'), ενώ για τον Αστέρα μείωσε ο Μπαράλες στο 89'.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιβάν Κρούζλιακ (Σλοβακία)
ΚΟΚΚΙΝΗ: Λορίς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παντελιάδης
 ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Λορίς, Ντάιερ, Φάτσιο, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Λαμέλα (76΄ Έρικσεν), Καπού, Ντεμπελέ, Τάουνσεντ (83΄ Λένον), Κέιν, Αντεμπαγιόρ (76΄ Σαντλί).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μουνάφο, Μάσα (82΄ Μπακασέτας), Ουσέρο, Ρόλε (73΄ Μπαράλες), Τσοκάνης, Πάρα (80΄ Φερνάντες .

Μία... χαζό-Βιόλα ήττα για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα
ΠΑΟΚ -ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ  0-1 .-
~ Η Φιορεντίνα δεν επαναπαύεται και στην αντεπίθεση ανοίγει το σκορ με τον Βάργκας, στο 36' όταν αυτός από πάσα του Ιλισιτς μπαίνει στην περιοχή και με διπλή προσπάθεια παραβιάζει την εστία του Γλύκου.
Διαιτητής ο Γερμανός Ζάϊερ, έδειξε κίτρινες κάρτες στους Κίτσιου, Ρατς- Βάργκας.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (11' λ.τ. Κίτσιου), Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς, Τζιόλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Σαλπιγγίδης (81' Παπαδόπουλος), Περέιρα (54' Γκολάσα) και Αθανασιάδης.
Φιορεντίνα: Ταταρουσάνου, Ρίτσαρντς, Μπασάντα, Πασκουάλ, Τόμοβιτς, Μπάντελι, Βάργκας, Κούρτιτς, Μπόρχα Βαλέρο (67' Λατζάρι), Ίλισιτς (78' Μαρίν) και Μπερναντέσκι (57' Κουαντράντο).

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ       
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         3743    video.-                       
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2205     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2186    video.- 
Σύνολον                                                        8134    βίντεο   .-


 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2624    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   289  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    692.–
~ https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   246 .-
~ http://www.twitter.com/stamos01/ 260/194/8 ,

 
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης   Παρασκευή  31  Οκτωβρίου  2014    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/10/31-2014.html ,.-  
Επιλογές  όμορφων θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Παρασκευή 31 Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/31-2014.html .-
~
https://www.facebook.com/grhawkgr , = Γιώργος Ανεστόπουλος .-


~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014 :
~** Άρωμα  ενημέρωσης στην εφημερίδα  μας  Σάββατο  01  Νοεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  :
Σάββατο  01 Νοεμβρίου  2014
  : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html , .- 
~ Αθλητικό Σάββατο -Κύριακο 01 και 02 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/01-02-2014.html ,.- 
~ Άρωμα ενημέρωσης η Εφημερίδα μας Κυριακή 02 Νοεμβρίου 2014  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/02-2014.html .- 
~  Άρωμα  ενημέρωσης ,  η Εφημερίδα  μας  , Δευτέρα  03 Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/03-2014.html ,.-  
~   Επιλογές  Θεμάτων  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-


~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-  


~** https://www.facebook.com/ingossip.gr .- = Ιστοσελίδα  ειδήσεων .-
~** https://www.facebook.com/PanathinaikosAthens13 =Θύρα 13 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  .-
~ https://www.facebook.com/ioanna.georgakopoulou, =Ιωάννα Γεωργακοπούλου .-
~  https://www.facebook.com/groups/132470503547095/   , = ΚΑΛΑΜΑΤΑ ..Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ  ΚΑΡΔΙΑΣ  ΜΟΥ .-

***

1 σχόλιο:

  1. ~ Τόση είναι η νηστεία χωρίς αγάπη και έλεος , όπως το λυχνάρι χωρίς λάδι .- {Ανώνυμος πατέρας } .-
    ~ Το μέγεθος της ελεημοσύνης δεν μετριέται με το ποσόν αυτής , αλλά με τη δύναμη και την προαίρεση εκείνων που δίνουν την ελεημοσύνη . { Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος } .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή