ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Άρωμα ενημέρωσης  Δευτέρα  20  Οκτωβρίου  2014  :


*** Άρωμα  Μεσσηνιακής  ενημέρωσης  και  ... :
~ Άρωμα ενημέρωσης  Δευτέρα  20  Οκτωβρίου  2014  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/10/20-2014.html ,.-

*** ΒΙΝΤΕΟ ....από ..... :
 ~*** ΑΠΟ  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΙΚΕΛΛΙΑ και Ελληνόφωνα χωριά Ν.ΙΤΑΛΙΑ  11/10  -  18/10/2014 :
1~**   ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ στο   Σύλλογος γραφεία - μουσείο 17/10/2014 {Ελληνόφωνο  χωριό Ν. Ιταλίας} :  http://youtu.be/WERaTXuK9k8 ,                                                
 ~**  Αλμπερομπέλλο  αφήγηση  17/10/2014 : http://youtu.be/OneyIS3TSyM ,
~** ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ  17/10/2014 Ν . Ιταλίας : http://youtu.be/uOGO1NRDvkg ,
~**  Αλμπερομπέλλο  Ν  Ιταλίας  17/10/2014 : http://youtu.be/-cmifOhZR-k ,
5~** Στερνατία Ν  Ιταλίας  γραφεία  συλλόγου  17/10/2014 : http://youtu.be/_DdrQl5Xr9U ,
~** Επιστροφή  εκδρομέων από ΣΙΚΕΛΛΙΑ  18/10/2014 πούλμαν : http://youtu.be/ldiIzUEIMAo ,
~**  Στερνατία  απαγγελία  από ελληνόφωνα Ιταλό συλλόγου  2014 : http://youtu.be/ugI11vDcdoQ ,
~ ** Στερνατία  Ν .Ιταλία  φεύγοντας  2014 : http://youtu.be/N5j9KLUjMJ4  
~**Αλμπερομπέλλο Ν   Ιταλίας  17/10/2014 : http://youtu.be/TrkRnTJMrhA ,
10~** ΚΑΛΗΜΕΡΑ  Ελληνόφωνο χωριό Ν  Ιταλίας  Απουλίας 17/10/2014 : ttp://youtu.be/kBtV3W_l2mo ,
11~** ΣΤΕΝΑΡΤΙΑ  Ν  ΙΤΑΛΙΑΣ ελληνικός  εθνικός  ύμνος  17/10/2014 : http://youtu.be/Tv8mY3B8KFI ,
12 ~**Στερναντία  ελληνόφωνο  χωριό Απουλίας  Ν   Ιταλίας 17/10/2014 : http://youtu.be/NHju343tb9U ,
~^ εκδηλώσεις  εκδρομές  διαδρομές Ν. Ιταλία - Σικελία  :
1~** ΑΙΤΝΑ  15/10/2014  Σικελία : http://youtu.be/R6QcUAPTJJM ,
2~***  ΑΙΤΝΑ  ΣΙΚΕΛΙΑΣ 15-10-2014 : http://youtu.be/K0WlZbXZnWM ,
3~*** Ηφαίστειο Αίτνα   Σικελίας 15-10-2014 : http://youtu.be/nAZ9nDVVaUI ,
4~***  Στον  κρατήρα  του  Ηφαιστείου Αίτνα  Σικελίας  15-10-2014: http://youtu.be/W3rQrkZfd9w ,
~** Video  από διαδρομές στην ΣΙΚΕΛΙΑ :
1~** ΜΕΣΣΗΝΑ προς  Κατάνια  και Αίτνα 13/10/2014 : http://youtu.be/et5jBT3Dw1I ,
2~**ΚΕΦΑΛΟΥ ή Τσεφαλού  Σικελίας  μπαίνοντας  16 10 2014 : http://youtu.be/-ItjMSqq2U4 ,
3 ~**ΠΑΛΕΡΜΟ περιήγηση  διαδρομή 14,15/10/2014 : http://youtu.be/TSxVrXfxZ34 ,
4~**Ακράγαντας Λιμάνι Εμπεδοκλή Σελινούντα Σεγιέστα  διαδρομή 13-10-2014 : http://youtu.be/ER6e9Q4F6wY ,
5~** ΜΟΝΡΕΑΛΕ  Παλέρμο  Σικελίας  14/10/2014 : http://youtu.be/sKo5VcWVWTA ,
 
 

**
*** Αύξηση παιδιών με διαβήτη στη Μεσσηνία          


           
Ανησυχεί παιδιάτρους σε νοσοκομεία της Αθήνας
Της Βίκυς Βετουλάκη 
Ανησυχητική αύξηση παιδιών από τη Μεσσηνία που πάσχουν από διαβήτη έχει παρατηρηθεί στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στο «Θάρρος» η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, Αθανασία Καρούνου.
Όπως σημείωσε η κα Καρούνου, από την εμπειρία που έχει στη Μεσσηνία παρατηρείται αύξηση των συνανθρώπων μας που πάσχουν από διαβήτη. Επίσης, παιδίατροι νοσοκομείων της Αθήνας αναφέρουν μεγάλη αύξηση παιδιών από τη Μεσσηνία με διαβήτη, κι αυτό έχει ανησυχήσει και τους ίδιους, χωρίς ωστόσο να μπορούν να δώσουν εξήγηση γιατί συμβαίνει.
Κρίση και διαβήτης
Κατά την κα Καρούνου, πολλοί είναι οι παράγοντες που, κυρίως, προέρχονται από την οικονομική κρίση και, δυστυχώς, έχουν βοηθήσει στην αύξηση των ατόμων που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, αλλά και στην απορρύθμιση ατόμων που ήδη πάσχουν: «Τα Διαβητολογικά Κέντρα και Ιατρεία καθυστερούν τα ραντεβού στους πάσχοντες, ενώ η συμμετοχή στις διαγνωστικές εξετάσεις, αλλά και τη φαρμακευτική αγωγή, είναι πλέον μεγάλη. Τελευταίο είναι και το θέμα της διατροφής. Ο σακχαρώδης διαβήτης απαιτεί υγιεινή διατροφή και αυτή απαιτεί κόστος για να την έχεις καθημερινά στο πιάτο σου. Έχουμε συνανθρώπους μας που, λόγω της στενότητας χρημάτων, των περικοπών και της αυξημένης φορολογίας, έχουν μειώσει σημαντικά τα όσα χρειάζονται για την ασθένειά τους, κι αυτό έχει συνέπειες στην υγεία τους».
Ειδικότερα για τη φαρμακευτική αγωγή, παρατήρησε ότι για διαβήτη τύπου ΙΙ καλείται να πληρώσει ακόμα και για την ινσουλίνη του, με συμμετοχή 10%. Όπως, μάλιστα, είπε, δεν πρόκειται απλά για φάρμακο, αλλά για μια ορμόνη ζωής. Αν τη στερηθεί το άτομο με διαβήτη, απειλείται η ζωή του. «Και δεν είναι μόνο αυτό, το άτομο αυτό έχει να πληρώσει για συνοδές παθήσεις, όπου η συμμετοχή είναι 25%, ενώ έχει να πληρώσει και για τα αντιδιαβητικά του δισκία 10%. Ευτυχώς, ως Ομοσπονδία, καταφέραμε τα αναλώσιμα και οι ταινίες να δίνονται δωρεάν για τον τύπο ΙΙ και δεν υπολογίζουμε τη φαρμακευτική αγωγή ή τα αναλώσιμα υλικά που χρειάζονται για τυχόν επιπλοκές», συμπλήρωσε η κα Καρούνου.
Υψηλό κόστος
Μεγάλο κεφάλαιο αποτελούν και οι εξετάσεις. Με το νέο πλαφόν έχουν εξαιρεθεί όσες αφορούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των επιπλοκών του διαβήτη: «Αυτό από μόνο του οδηγεί στην υπερβολική αύξηση του κόστους του διαβήτη για την Πολιτεία. Άλλο να έχει η Πολιτεία να πληρώσει για το άτομο με διαβήτη που είναι καλά ρυθμισμένο και χωρίς επιπλοκές και άλλο για ένα άτομο που έχει επιπλοκές. Η εξαίρεση των εξετάσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπλοκών οδηγεί σε αυξημένα κόστη το κράτος. Βέβαια, ο υπουργός Υγείας μάς απάντησε ότι, παρά το γεγονός ότι αυτές οι εξετάσεις εξαιρούνται, ο γιατρός θα μπορεί να τις συνταγογραφεί. Όμως, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να τις προσκομίζει σε ελεγκτή γιατρό για έγκριση, να τις πληρώνει και ακολούθως να καταθέτει τις αποδείξεις για να πάρει τα χρήματα πίσω, άγνωστο βέβαια πότε.
Από την αρχή ως Ομοσπονδία ζητήσαμε από τα πλαφόν να εξαιρεθεί ο σακχαρώδης διαβήτης. Ο διαβήτης είναι κοστοβόρος και γι’ αυτό ζητάμε από την Πολιτεία να μας παρέχει τουλάχιστον τα φαρμακευτικά και ιατρικά δωρεάν, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στα υπόλοιπα έξοδα».
Σημαντικός παράγοντας, όπως προαναφέραμε, είναι η διατροφή για ένα διαβητικό, καθώς πρέπει να λαμβάνει συγκεκριμένες ποσότητες υδατανθράκων, πρωτεΐνης κ.λπ.: «Δεν μπορούμε να φάμε 5 φέτες ψωμί για να χορτάσουμε ή 2 πιάτα μακαρόνια που είναι φτηνά. Πρέπει να έχουμε υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Και αυτό έχει κόστος. Κι όμως, υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν να φάνε και έτυχε ένα μέλος τους να έχει διαβήτη και αυτό να επιδεινώνει την υγεία του».
Τέλος, η Καρούνου τόνισε πως πολύ μεγάλο ρόλο διαδραματίζει και ο ψυχολογικός παράγοντας στα άτομα αυτά, και ιδιαίτερα στους εφήβους.  

***  Η Πύλος εορτάζει την 187η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου (φωτογραφίες & βίντεο)         
      
  
   
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιούνται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 187η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα παρευρεθούν αντιπροσωπείες πρεσβειών για τους πεσόντες Γάλλους, Άγγλους και Ρώσους.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, αλλά και εωθινά και εθνικά εμβατήρια από τη Φιλαρμονική. Στις 9.30 οι σημαίες Ελλάδας, Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας μεταφέρθηκαν σε πομπή από το Δημαρχείο στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, όπου θα γίνει έπαρση από το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος. Στη συνέχεια τελέστηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου, κατά την οποία θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Κατόπιν  έγινε  παράταξη των στρατιωτικών αγημάτων, μαθητών, οδηγών και ναυτοπροσκόπων στην κεντρική πλατεία Τριών Ναυάρχων, επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στο μνημείο Τριών Ναυάρχων και κατάθεση στεφάνων, ενώ τηρήθηκε  ενός λεπτού σιγή.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σοφία Καπετανάκη, με τίτλο «Η σωτήριος για την Ελληνική Επανάσταση Ναυμαχία του Ναυαρίνου».
Ακολούθησε  ανάκρουση του εθνικού ύμνου και στις 11.15 ξεκίνησε η παρέλαση.
Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των πρεσβειών επιβιβάστηκαν σε πλωτά μέσα και θα μεταβούν χωριστά στα νησιά Φανάρι, Σφακτηρία και Χελωνήσι, όπου βρίσκονται αντίστοιχα τα μνημεία των Γάλλων, Ρώσων και Άγγλων πεσόντων. Εκεί, τελέστηκαν  επιμνημόσυνες δεήσεις και κατατέθηκαν στεφάνια.
Το μεσημέρι η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη και ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, θα παραθέσουν επίσημο γεύμα.
Video: 
~* 187η Επέτειος Ναυμαχία του Ναυαρίνου 19.20 Οκτωβρίου ..:  http://youtu.be/0KmX0DFQHYM ,.-
~** Παρέλαση Πύλος 2014  ...: http://youtu.be/8eTBIXGL9E0 ,.-
~*** 2/  Παρέλαση Πύλος  2014 ...: http://youtu.be/80F0LmdM-eY ,.-

*** Γ. Λαμπρόπουλος & Μ. Σπυράκη από την Πύλο: “Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα” (βίντεο)         

    
Λαμπρόπουλος: “Η χώρα δεν χρειάζεται εκλόγες αλλά πολιτική σταθερότητα”
Μαρία Σπυράκη:”Η αλληλεγγύη των εταίρων οδηγεί σε νίκες”

Δηλώσεις στο περιθώριο των εορτασμών της 187ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου πραγματοποίησαν αμέσως μετά το τέλος των εορτασμών , η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος. Και οι δυο τόνισαν ότι το παράδειγμα της αλληλεγγύης των εταίρων , όπως το 1827 στην Πύλο, είναι επίκαιρο και στις μέρες μας, και με βάση αυτή την αλληλεγγύη θα πορευτούμε στο μέλλον. Σημείωσαν δε, ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές αυτή την κρίσιμη περίοδο αλλά πολιτική σταθερότητα.
Παρακολουθείστε σε βίντεο τις δηλώσεις
Video:   Δηλώσεις Σπυράκη   ,  http://youtu.be/97GRIrRiAVo  ,.-
Video 2 : Δηλώσεις Λαμπρόπουλου   ,  http://youtu.be/4ljgY_OyRMs ,.-
 
*** Με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εθνικής Άμυνας θα κηδευτεί ο Μεσσήνιος Γιάννης Χαραλαμπόπουλος   
Με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εθνικής Άμυνας θα συνοδεύσουν οι ένοπλες δυνάμεις τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο στην τελευταία του κατοικία, την προσεχή Τρίτη, με απόφαση του υπουργού Άμυνας Δημ. Αβραμόπουλου. Σε δήλωσή του ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ο εκλιπών Γιάννης Χαραλαμπόπουλος υπήρξε: «Έντιμος και ακέραιος στρατιωτικός, αγωνιστής και πολιτικός, ένας ακούραστος στρατιώτης σε όποια θέση κι αν κλήθηκε να υπηρετήσει την Πατρίδα και τη Δημοκρατία. Με φιλότιμο, υποδειγματικό ήθος και συνέπεια παρέμεινε πιστός σε αρχές και αξίες κατακτώντας μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση. Ως υπουργός Εθνικής Άμυνας διακρίθηκε για την ευθικρισία, το δυναμισμό και την εργατικότητά του και αγαπήθηκε από τη μεγάλη οικογένεια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων». Εκ μέρους της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένειά του άλλοτε στενότερου συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου. Η κηδεία του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου θα γίνει, την προσεχή Τρίτη, στις 11 πμ στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Σκουφά 34)» ενώ θα ακολουθήσει η ταφή του στο Κοιμητήριο Ζωγράφου (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου). ethnos.gr - 

***  Χαμό έφερε στο Twitter & το Facebook η δήλωση της Έλενας Κούρκουλα
           
Η πρώην υφυπουργός, σε συνέντευξή της στην "Εφημερίδα των Συντακτών" ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κάθε Έλληνας ήταν ένας μικρός Τσοχατζόπουλος.
«Μη σας φανεί ακραίο, αλλά μήπως ο κάθε Έλληνας δεν ήταν ένας μικρός, μικρός "Τσοχατζόπουλος"; Δήλωσε κανείς την πραγματική αξία του σπιτιού που αγόρασε;» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση της Έλενας Κούρκουλα με αποτέλεσμα οι χρήστες του twitter να... ξεσηκωθούν, ενώ οι περισσότεροι θυμήθηκαν τον ρόλο της ως "Σελήνη" στη δημοφιλή σειρά του Νίκου Φώσκολου.  enikos.gr
 
***  Το πάρτυ των γαλαζοπράσινων… της πεδιάδας          
           
Δεν πίστευαν σε αυτά που διάβαζαν οι (λίγοι τυχεροί) βουλευτές που διάβασαν το πόρισμα για το πάρτυ των αγροτοσυνδικαλιστών, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, πλην όμως δε δημοσιοποιήθηκε επειδή ακόμη εκκρεμεί η δικαστική έρευνα.
Όπως ανέφερε χθες ο ΒΗΜΑτοδότης, στις σελίδες του περιγράφονται απίστευτα πράγματα στη χρονική περίοδο 1994-2011, στην περίοδο, δηλαδή, που, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, χορηγήθηκαν από τον ΕΛΓΑ 60 εκατ. ευρώ για τον αγροτοσυνδικαλισμό.
Πού πήγαν αυτά τα 60 εκατ.; Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τους συνδικαλιστές, γιατί από τα στοιχεία προκύπτουν ότι το σκάνδαλο αυτό μεγατόνων είναι... διακομματικό (και πράσινο και γαλάζιο).
Ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς, δώρα, ρολόγια, κοσμήματα, πλασματικές διανυκτερεύσεις (για να εισπράττουν τα εκτός έδρας), αγορά ρούχων, πλήθος αγορές από τα... duty free (ακόμη και των Σκοπίων) βρέθηκαν να γίνονται παρανόμως.
Ιδού ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως μου το μετέφερε η γαλάζια Φωτεινή Πιπιλή (που διάβασε το πόρισμα). Το 2008, στην πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΠΑΣΕΓΕΣ, αγοράστηκε ένα φλουρί αξίας 1.500 ευρώ. «Επειδή από μπιζού γνωρίζω πολύ καλά, τα πιο ακριβά φλουριά από επώνυμους οίκους στοιχίζουν περί τα 80 ευρώ. Αυτοί μάλλον αγόρασαν φλουρί από μπριγιάν και τα χρήματα τα μοιράστηκαν μεταξύ τους» είπε αγανακτισμένα η βουλευτής.
Το πλέον εξωφρενικό, όμως, είναι ότι το 2009 παραχωρήθηκε σε αγροτοσυνδικαλιστικό σωματείο μία έκταση 50 στρεμμάτων στη Θέρμη για να κατασκευαστούν κτήρια, ώστε να γίνονται σε αυτά σεμινάρια επιμόρφωσης συνδικαλιστών.
Λίγους μήνες αργότερα αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένας δρόμος μέσα σε αυτά τα στρέμματα, υπήρξε απαλλοτρίωση, τα χρήματα της απαλλοτρίωσης τα εισέπραξαν οι αγροτοσυνδικαλιστές (ως νέοι ιδιοκτήτες της εκτάσεως), τα κτήρια δεν έγιναν ποτέ και τα σεμινάρια γίνονται σε μία αίθουσα ξενοδοχείου, την οποία και ενοικίασε η συγκεκριμένη συνδικαλιστική οργάνωση.  Α.Π. 
 
*** Στις κορυφαίες επιχειρήσεις η «Καρέλιας Α.Ε.» για το 2013 
Μέσα στις αντίξοες συνθήκες και το περιβάλλον της ύφεσης, κάποιες ελληνικές εταιρείες κατάφεραν να αντισταθούν στην κρίση και να διατηρήσουν ή ακόμη και να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Η ICAP Group, με στοιχεία της ICAP Databank, ανέδειξε τις 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με βάση τους δημοσιευμένους ισολογισμούς για τη χρήση του 2013. Το κριτήριο είναι τα κέρδη EBITDA (προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων), δηλαδή τα κέρδη της επιχείρησης από λειτουργικές δραστηριότητες, πριν από την επίδραση των χρηματοοικονομικών και έκτακτων εσόδων- εξόδων, καθώς και των αποσβέσεων επί των πάγιων στοιχείων. Σύμφωνα με την έκδοση της ICAP, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», η κορυφή της κατάταξης των 500 πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων για το 2013 παρέμεινε σταθερή σε μεγάλο βαθμό. Δεκαέξι εταιρείες είναι στην πρώτη 20άδα τόσο το 2012 όσο και το 2013, με μικρή εναλλαγή στις θέσεις κατάταξης. Κορυφαία κερδοφόρα εταιρεία για το 2013 αναδείχθηκε η Alpha Bank, ακολουθούμενη από την Τράπεζα Πειραιώς. Τα κέρδη των δύο αυτών πρώτων εταιρειών αντιπροσωπεύουν οφέλη που προέκυψαν από την αρνητική υπεραξία των εξαγορών τους. Νεοεισερχόμενες εταιρείες στις πρώτες 20 ήταν η Αεροπορία Αιγαίου και η Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών. Η συμμετοχή των πρώτων 20 εταιρειών της κατάταξης είναι καθοριστική για το σύνολο της αγοράς, αφού μόνο αυτές κάλυψαν το 2013 μερίδιο 61,4% επί των συνολικών κερδών EBITDA καθώς και μερίδιο 42,7% επί του συνολικού κύκλου εργασιών που πραγματοποίησαν και οι 500 εταιρείες της κατάταξης συνολικά. Σε ό,τι αφορά τους κλάδους, στον τομέα της βιομηχανίας κορυφαία, σύμφωνα με την ICAP, ήταν η εταιρεία Motor Oil Διυλιστήρια Κορίνθου και ακολουθούν καπνοβιομηχανία Καρέλια, Metka και Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Στον τομέα του εμπορίου στην κορυφή βρέθηκαν πέντε εταιρείες με κέρδη άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ, με «πρωταθλήτρια» για πέμπτο συνεχή χρόνο την εταιρεία Jumbo. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι εταιρείες Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών, ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης και Μασούτης. Από τις «λοιπές υπηρεσίες» (εκτός τραπεζών, εταιρειών factoring, ασφαλειών, τουρισμού) πρώτη ήταν η ΔΕΗ και ακολούθησαν η Cosmote Κινητές Τηλεπικοινωνίες, η ΟΤΕ, ακολουθούμενες από την ΟΠΑΠ και την ΑΔΜΗΕ. Στον τουριστικό κλάδο, η πρώτη πεντάδα αποτελείται από τρεις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων με πρώτη και δεύτερη τις Autohellas και Olympic AE και δύο ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με επικεφαλής τη ΦΑΙΑΞ. - 
 
*** Α. Λοβέρδος: Διαχειρίσιμος ο αριθμός των φοιτητών που ζητούν μετεγγραφή

           
Μέσα στην εβδομάδα θα αποσταλούν στα AΕΙ οι αιτήσεις μετεγγραφών των πρωτοετών φοιτητών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Alpha, ο κ. Λοβέρδος είπε «Θα δουλέψουμε από Δευτέρα πάρα πολύ ώστε Τετάρτη με Πέμπτη να στείλουμε στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ τις αιτήσεις μετεγγραφών και να τους παρακαλέσουμε να τρέξουν τις διαδικασίες, παρ' ότι δεν έχουν επαρκές διοικητικό προσωπικό, να τελειώνουμε γρήγορα. Να μην χάσουν το εξάμηνο τα παιδιά»
Αίτηση για μετεγγραφή κατέθεσαν τελικώς 12.848 φοιτητές, αριθμός που σύμφωνα με τον κ.Λοβέρδο είναι διαχειρίσιμος. «Εμείς πιστεύουμε ότι διασώθηκαν και οι δύο στόχοι, επιτεύχθηκαν και οι δύο στόχοι και να μπορεί ένας άνθρωπος που έχει οικονομικά προβλήματα να σπουδάσει το παιδί του και ταυτόχρονα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να λειτουργούν», κατέληξε ο κ.Λοβέρδος.  ethnos.gr
 
*** Ποδήλατο και μνήμη
Το ποδήλατο μπορεί να βοηθήσει να στεριώσει ένας γάμος; Φυσικά και μπορεί. Για όσους αμφιβάλλουν, ιδού η ιστορία που περιέγραψε η εφημερίδα «Νίκελ» στις 6 Νοεμβρίου 1894: «Δεν ηγάπα τον γέροντα σύζυγόν της. Τον είχε νυμφευθή διά τα χρήματά του. Τότε δε, ότε απέκτησε κληρονομικόν δικαίωμα επί της περιουσίας του, διά της αποκτήσεως τέκνου, ήθελε να απαλλαγή αυτού. Εσκέφθη πολλά μέσα προς τούτο, αλλ’ όλα τα απέκρουσε, τα μεν ως επικίνδυνα, τα δε ως χυδαία. Επιτέλους, της ήρθε μία έμπνευσις και την ημέραν της ονομαστικής εορτής του συζύγου, του εδώρισεν εν ποδήλατον λέγουσα ενδομύχως, ως αρχαία Σπαρτιάτις: Ή ταν ή επί τας! Ο σύζυγος απετέλεσε με το ποδήλατον κωμικόν ποδηλατοκένταυρον, τον οποίο εκάστην εσπέραν παρηκολούθουν εν κραυγαίς όλα τα παιδία της συνοικίας πλην… των ασθενούντων εκ διφθερίτιδος. Η δε σύζυγος τον παρηκολούθη επίσης, με βλέμμα εκφράζον άκραν ανυπομονησίαν. Αλλ’ ενώ ήλπιζε να της τον φέρουν επί του ποδηλάτου, ως επί ασπίδος νεκρόν, ο γεροντάκος διά της ασκήσεως απέκτησε τοιαύτην ευρωστίαν, ώστε την επομένην επέτειον της εορτής του, απήντησε εις το δώρον της συζύγου δωρίσας εις αυτήν και δεύτερον κληρονόμον. Έκτοτε, η σύζυγος και επί μόνη τη θέα του ποδηλάτου καταλαμβάνεται υπό παραφόρου έρωτος… προς τον σύζυγόν της». - 
 
***  34 συλλήψεις και 90 προσαγωγές σε αστυνομική επιχείρηση σε Μεσσηνία & Λακωνία         
           
Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε δύο  Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Συνελήφθησαν τριάντα τέσσερα (34) άτομα, προσήχθησαν ενενήντα  και έγινε έλεγχος σε τριακόσια τριάντα έξι 
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε διακόσια δεκατρία  οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά εβδομήντα πέντε  παραβάσεις
Εξιχνιάστηκαν τέσσερις  υποθέσεις κλοπών σε κατάστημα και αποθήκες, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος συνολικά πέντε  ατόμων
Κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -2.235 ευρώ-, τρία ζεύγη ζαριών και φορτηγό όχημα
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών
 Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (19.10.2014), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε τριακόσια τριάντα έξι (336) άτομα, εκ των οποίων διακόσια δώδεκα (212) ήταν ημεδαποί και εκατόν είκοσι τέσσερα (124) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια δεκατρία (213) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν ενενήντα (90) άτομα, από τα οποία τριάντα οκτώ (38) ήταν ημεδαποί και πενήντα δύο (52) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τριάντα τέσσερα (34) άτομα.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
Έξι (6) ημεδαποί στη Λακωνία, για διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για απασχόληση αλλοδαπών που διέμεναν παράνομα στη χώρα, με σχέση εξαρτημένης εργασίας.
  • Τρεις (3) αλλοδαποί στη Λακωνία, που διέμεναν παράνομα στη χώρα, για παροχή εξαρτημένης εργασίας.
  • Τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Λακωνία, που διέμεναν παράνομα στη χώρα, για πλαστογραφία και παροχή εξαρτημένης εργασίας.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Μία (1) ημεδαπή στη Λακωνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
  • Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ στη Μεσσηνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
  • Τρεις (3) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Εξιχνιάστηκαν, μία (1) περίπτωση κλοπής σε κατάστημα στη Σπάρτη Λακωνίας, καθώς και τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών σε αποθήκες σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκαν δικογραφίες, από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε βάρος ενός (1) 17χρονου ημεδαπού και ενός (1) 15χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας, για κλοπή και από Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης, σε βάρος τριών (3) ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας 21, 20 και 21 ετών, για κλοπή, αντίστοιχα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εβδομήντα τέσσερις (74) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -2.235- ευρώ, τρία (3) ζεύγη ζαριών και ένα φορτηγό όχημα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
 
***  58χρονος έβαλε τραγικό τέλος στη ζωή του, στη Νέδουσα         
           
Κρεμασμένος βρέθηκε το Σάββατο το απόγευμα ένας 58χρονος , στο χωριό Νέδουσα του Ταϋγέτου.Τον άτυχο άνδρα που διατηρούσε κρεοπωλείο στην Καλαμάτα, τον βρήκε κρεμασμένο ο γιός του, μέσα σε σταύλο με ζώα που διατηρούσε στην περιοχή. 
*** Παναγιώτης Νίκας for ever!
Του Αντώνη Μπαρσίνικα Τις προηγούμενες ημέρες, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε ότι δε θα παραβρεθεί στις εκλογές της ΠΕΔ, για να μη χρεωθεί την ήττα της παράταξης της Ν.Δ. Ο Παναγιώτης Νίκας, σαν παλιός έμπειρος... πολιτικάντης και «πονηρή αλεπού», ξέρει ότι η οποιαδήποτε πρόταση της Ν.Δ. δεν αφορά πλέον στην Κοινωνία, αφού η ίδια η Κοινωνία έχει καταδικάσει στη συντριπτική της πλειοψηφία τη Ν.Δ. και τον εταίρο της στην κυβέρνηση. Είπε ότι δε θα παραβρεθεί στις εκλογές της περασμένης Παρασκευής, γιατί στην κεντρική πλατεία της πόλης θα γίνει εκδήλωση με μαθητές, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Ανδριανού και τη θεωρεί σημαντικότερη. Θεωρούσε, όμως, σημαντικότερο να παρευρεθεί, πριν από δέκα ημέρες, στις εκλογές για το Δ.Σ. της ΠΕΔ, γιατί πίστευε ότι θα εκλεγεί αν όχι πρώτος, στην πρώτη τριάδα, και όχι τελευταίος, γράφοντας για πολλοστή φορά τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ στα «παλιά των υποδημάτων» του και δεν προσήλθε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας για να δικασθεί και να λογοδοτήσει για παράβαση του Ν. 1650/ρύπανση περιβάλλοντος και για μη τήρηση δικαστικής απόφασης στην υπόθεση της Μαραθόλακκας. Σύμφωνα με τους συγκατηγορουμένους τους και τους «υπαλλήλους» του, ήταν σημαντικότερες οι εκλογές στο σωματείο των δημάρχων της Πελοποννήσου από την εμφάνισή του ενώπιον του Δικαστηρίου για να λογοδοτήσει για τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Είπε ότι μένει σταθερός στις απόψεις του, μάλλον εννοεί στο στόχο του, που κάνει τα πάντα και με οποιονδήποτε τρόπο για να τον πετύχει, γιατί τις απόψεις του τις αλλάζει, όπως αλλάζουν τα πουκάμισα οι καλλιτέχνες (τραγουδιστές και τραγουδιάρες) στην πίστα. Παναγιώτης Νίκας αυθεντικός. Παναγιώτης Νίκας for ever λοιπόν! - 
 
***
 
*** Αθλητικό  αγιάζι  ενημέρωσης  : 


***  Άφησε άλλους δύο βαθμούς στο γήπεδο της Λέρνας η Καλαμάτα          
 
           

Ισόπαλη 0-0 με τον Ερμή Κιβερίου αναδείχθηκε η Καλαμάτα στο ματς που έγινε στο Δημοτικό γήπεδο Λέρνας για την 4ηαγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής καθώς για δεύτερο στη σειρά αγώνα δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την αγωνιστική της κυριαρχία και τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Η «Μαύρη Θύελλα» είχε κορυφαία στιγμή την απώλεια πέναλτι με τον Χρήστο Καλαντζή στο 54’ ενώ πέναλτι έχασαν και οι γηπεδούχοι στο 78’με τον Καραγκούνη. Μάλιστα, στην φάση του πέναλτι του Ερμή αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Νιφορόπουλος και η Καλαμάτα αγωνίστηκε για το υπόλοιπο του αγώνα με 10 παίκτες.
Το πλαστικό και μικρό σε διαστάσεις Δημοτικό γήπεδο Λέρνας προβλημάτισε στο πρώτο ημίχρονο την Καλαμάτα που δεν έβρισκε τους χώρους να φανεί απειλητική για την εστία του Κοζιώτη. Κυριάρχησε το ποδόσφαιρο κέντρου με πολλά φάουλ και διακοπές και το ματς δεν είχε ρυθμό. Οι περισσότερες φάσεις προήλθαν από στημένα, όπως στο 23’ όταν ο Σαλαπάτας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ ενώ Σκάρος και Τριάντος υποδείχθηκαν οφσάιντ σε φάσεις που δημιουργήθηκαν υπό καλές προϋποθέσεις στο τέλος του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε και το παιχνίδι μεταφέρθηκε εξ’ ολοκλήρου στα καρέ του Κοζιώτη. Στο 48’ ο Καλαντζής σε απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ από τον άξονα έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 51’ ήρθε η μεγαλύτερη -έως τότε- ευκαιρία στο ματς με τον Σαλαπάτα, μόνος προ του Κοζιώτη από το ύψος της μικρής περιοχής, να σουτάρει ψηλά άουτ.
Στο 53’ η Καλαμάτα κέρδισε πέναλτι όταν ο Καλαντζής πέρασε ωραία την μπάλα στον Σαλαπάτα ο οποίος την πήρε το κεφάλι αλλά ο επερχόμενος Άλεξ τον ανέτρεψε. Ο Καλαντζής ανέλαβε την εκτέλεση αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοζιώτη καθώς η μπάλα βρήκε το αριστερό του δοκάρι από την εξωτερική πλευρά και πέρασε άουτ.
Η Καλαμάτα δεν πτοήθηκε και συνέχισε να πιέζει. Στο 58΄μετά από κόρνερ του Τσάτσου ο Σκάρος έστειλε την μπάλα με κεφαλιά μόλις άουτ ενώ στο 67’ ο πάγκος της Καλαμάτας πετάχτηκε σε μαρκάρισμα του Δημητριάδη -ο οποίος έχει μπεί ένα λεπτό νωρίτερα-, μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής Γαβρίλης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 70’ μετά από φάουλ του Τσάτσου ο Δημητριάδης σηκώθηκε ψηλότερα απ΄ όλους, έπιασε κεφαλιά αλλά μπλόκαρε ο Κοζιώτης. Οι γηπεδούχοι, έχοντας όλο αυτό διάστημα περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, έβγαλαν αντεπίθεση στο 77’ με τον Καραγκούνη ο οποίος μετά από διεκδίκηση με τον Νιφορόπουλο βρέθηκε στο έδαφος, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και ταυτόχρονα απέβαλλε με απ΄ ευθείας κόκκινη τον ποδοσφαιριστή της Καλαμάτας (είχε και κίτρινη κάρτα από το 43’).
Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Καραγκούνης αλλά κι αυτός με την σειρά του έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πάππου και άουτ.
Στο 88’ο διαιτητής έδωσε εντολή να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου και ο Νίκος Κουρμπανάς και το ματς έφτασε στο τέλος του με την Καλαμάτα να βρίσκεται μόνιμα στην επίθεση και στο μισό γήπεδο αλλά να μην κάνει άλλη αξιόλογη φάση.
Κίτρινες κάρτες: Δριμούρας 35’, Μαρίνης 44’, 70’ Σελής/ 43’Νιφορόπουλος, 49’ Ρούσσης, 56’ Λουμπαρδέας, Δημητριάδης (μετά την λήξη του ματς)
Κόκκινη κάρτα: Νιφορόπουλος 78’
ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ: Κοζιώτης, Ζίου, Καλογιάννης (58' Καραγκούνης), Κάπλατζης, Σελλής, Άλεξ (90'+3' Βιρβίλης), Καλιβόπουλος, Ορλού, Δριμούρας (71' Φίλης), Μαρίνης, Φλώρος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος, Μαρτίνος (78' Ηλιόπουλος), Τριάντος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Τσάτσος (80' Χαρίτος), Νιφορόπουλος, Λουμπαρδέας, Σαλαπάτας (66' Δημητριάδης), Σκάρος, Καλαντζής.
  ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΜΠΑΝΑΣ
Ο τεχνικός της Καλαμάτας Νίκος Κουρμπανάς, δήλωσε μετά το τέλος αναμέτρησης:
«Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίχθηκε καλό ποδόσφαιρο, περισσότερο εγκλωβιστήκαμε σε ψηλό παιχνίδι με μεγάλες μπαλιές. Στο δεύτερο πήγαμε πολύ καλύτερα προσπαθήσαμε να παίξουμε από την άκρη, είχαμε την ευκαιρία με τον Σαλαπάτα και το χαμένο πέναλτι με τον Χρήστο. Συμβαίνουν αυτά όμως στο ποδόσφαιρο. Στο τέλος μάλιστα, όπως συνήθως γίνεται μετά από χαμένες ευκαιρίες θα μπορούσαμε και να χάσουμε το παιχνίδι με το πέναλτι που κέρδισε ο Ερμής. Παρότι μείναμε με δέκα παίκτες, συνεχίσαμε, προσπαθήσαμε και πάλι να το πάρουμε το παιχνίδι αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε. Το αποτέλεσμα δεν είναι 100% θετικό όχι όμως και 100% αρνητικό. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλύτερα, να καταλάβουμε ότι είναι δύσκολο το πρωτάθλημα και όλες οι έδρες. Είμαστε η Καλαμάτα πρέπει να προσαρμοστούμε καλύτερα, να δώσουμε περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι. Είναι νωρίς στο πρωτάθλημα αλλά κάθε παιχνίδι που περνά και δεν μπορείς να κερδίσεις είναι αρνητικό. Θα γίνει μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω το μέλλον θα είναι καλύτερο».
  ΛΟΥΚΑΣ ΚΟΥΡΟΣ
Από την πλευρά του ο τεχνικός του Ερμή Κιβερίου, Λουκάς Κούρος, είπε: «Και οι δύο ομάδες έπαιξαν για τη νίκη και είχαν από ένα άστοχο πέναλτι. Αγωνίστηκαν και οι δύο με όλες τις δυνάμεις τους. Περιορίσαμε όσο μπορούσαμε την Καλαμάτα που είναι καλή ομάδα αλλά και εμείς θέλαμε τους βαθμούς για την παραμονή. Είχε πάθος και δύναμη το ματς. Είμαστε ευχαριστημένοι από το βαθμό σε ένα πολύ καλό ματς που αποζημίωσε τον κόσμο που το παρακολούθησε».
  Το στραβοπάτημα της περασμένης αγωνιστικής με τον Ζακυνθιακό, σε συνδυασμό με την μέτρια παρουσία κάποιων ποδοσφαιριστών στο συγκεκριμένο ματς, αλλά και την επαναδραστηριοποίηση των Δημητριάδη και Σκάρου, καθιστούν σχεδόν βέβαιη την αλλαγή προσώπου της Μαύρης Θύελλας στη σημερινή εκτός έδρας αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον νεοφώτιστο Ερμή Κιβερίου,  που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Γήπεδο Λέρνας.
Προφανώς ο Νίκος Κουρμπανάς περιμένει περισσότερα από τον Πέτρο Δημητριάδη, που επανήλθε στη δράση αγωνιζόμενος στο τελευταίο μέρος του αγώνα με τη Ζάκυνθο, όπως περιμένει πολλά και από τον Σκάρο, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Μάλιστα οι δύο πολύπειροι ποδοσφαιριστές, διεκδικούν με πολλές πιθανότητες θέση στο αρχικό σχήμα, αντί των Ηλιόπουλου και Ζάρκου. Θέση σε αυτό διεκδικεί, είναι η αλήθεια, και ο Χαρίτος, που έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά, στο τελευταίο από τα ερωτηματικά που υφίστανται λίγες ώρες πριν την έναρξη του ματς. Με βάση τις τελευταίες προπονήσεις θα λέγαμε ότι οι πλέον πιθανοί για να «ενσωματωθούν» στο 4-3-2-1 με το οποίο θα παραταχθεί η Καλαμάτα, είναι οι Πάππος, Ρούσσης, Χριστοφιλέας, Νιφορόπουλος, Τριάντος, Λουμπαρδέας, Σκάρος, Μαρτίνος, Τσάτσος, Καλαντζής και Δημητριάδης. Δεν θα πρέπει ν’ αποκλειστεί πάντως το ενδεχόμενο να παραταχθεί η ομάδα με κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, κάτι που συνηθίζει άλλωστε πολύ συχνά ο κ. Κουρμπανάς. Μαζί με τους παραπάνω στην αποστολή βρίσκονται ακόμη οι Γεωργακόπουλος, Ζάρκος, Ηλιόπουλος, Κουντάνης, Μούζος, Σαλαπάτας, Σκαρλάτος και Χαρίτος.
Τρίποντο για να καλυφθεί η απρόσμενη απώλεια και… κοντά ο κόσμος
Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα της Καλαμάτας θα ζητήσει τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να παραμείνει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ξεπερνώντας την απρόσμενη απώλεια βαθμών στο ματς με τη Ζάκυνθο. Συν τοις άλλοις, το θετικό αποτέλεσμα θα συνεισφέρει ψυχολογικά, διώχνοντας  την όποια πίεση μπορεί να φέρει νέα άσχημη εξέλιξη.
Το θετικό στη μάχη που θα δώσουν οι ποδοσφαιριστές είναι ότι θα έχουν στο πλευρό τους τη μεγάλη δύναμη της ομάδας, που δεν είναι άλλος από τον φίλαθλο κόσμο της, καθώς θα μεταβούν είτε οργανωμένα, είτε μεμονωμένα, αρκετοί φίλαθλοι της Καλαμάτας στο γήπεδο της Λέρνας.
Του Νίκου Μπαλόπουλου

***  Για  την Γ΄ Εθνική  3ος  όμιλος αποτελέσματα και βαθμολογία (4η αγων.)  :
Τα αποτελέσματα στον 3ο όμιλο:
Ερμής Κιβερίου - Μαύρη Θύελλα: 0-0
Μανδραϊκός – Αχαϊκή: 0-0
Πανελευσινιακός – ΠΑΟ Βάρδας: 2-1
Αιολικός – ΑΟ Λουτράκι: 0-0
Ζακυνθιακός – Παναργειακός: 0-1
Βύζας Μεγάρων – Αστέρας Μαγούλας: 1-1
Δόξα Νέας Μανωλάδας – ΑΟ Κύμης 3-0 άνευ αγώνα μετά την αποχώρηση των φιλοξενούμενων από το πρωτάθλημα.

~**Επόμενη αγωνιστική (02-11-2014 15:00)    
Παναργειακός - Ερμής Κιβερίου
Δόξα Νέας Μανωλάδας - Βύζας Μεγάρων
ΑΟ Λουτράκι - Μανδραϊκός
Παναρκαδικός - Αιολικός
Αστέρας Μαγούλας - Ζακυνθιακός
Αχαϊκή - ΠΑΟ Βάρδας
Μαύρη Θύελλα - Πανελευσινιακός

 *** Το πρόγραμμα  και  τα  αποτελέσματα  έχουν ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/10/2014
«Βολιώτες νε-Νικη-καμεν τον Πανθρακικό...»
Νίκη Βόλου-Πανθρακικός 1-0
(23΄ Μάρτινς)
Διαιτητής: Καμπαξης (Εύβοιας)
Κίτρινες: Μάρτινς, Σταμποζλίεφ - Τζάνης (στον πάγκο), Σερφά
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Ταΐρης, Μαρινάκης, Τσουκάνης, Καρασλίδης, Ίβενς, Λάουκς (55` Μαχλελής), Μουζακίτης (73` Αργύρης), Κοτσαρίδης (63` Κυζιρίδης), Σταμποζλίεφ, Μάρτινς, Τζιώρας.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ακης Μάντζιος): Πασχαλάκης, Εμπό, Σερφά, Μπαϊκαρά, Λαδάκης, Ποτουρίδης (46` Ντιγκινί), Ιγκόρ, Γκιγέρμο, Ζδράβος-Ρίζος (75` Κάσες), Χρήστου, Χασομέρης (46` Τζάνης).


Πρώτη εντός έδρας... γκέλα για τον Αστέρα κόντρα στον μαχητικό Παναιτωλικό
Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 1-1
(26΄ Μπαράλες - 35΄ Μορένο)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύζας
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μορένο, Βιγιαφάνες, Κόρμπος, Κουτρομάνος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ουσέρο, Μουνάφο (87' Μούκαμ), Μάσα, Μπαράλες (79' Μπακασέτας), Ρόλε, Γιαννιώτας (70' Πάρα).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κέβιν, Μπεχαράνο, Κούσας, Μαλεζάς, Γοδόι, Κόρμπος (74' Καλογέρης), Φωτάκης (87' Κουτρομάνος), Μαρτίνες, Βιγιαφάνιες (75' Κάπελ), Μορένο.
Video   από τον αγώνα :
~** Τρίπολη-Παναιτωλικός 1-1  γκολ δηλώσεις 19/10/2014 : http://youtu.be/lauPgJuZSic

Ο Ολυμπιακός γλίτωσε το «κάζο» του Ηρακλείου στο 90'
Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3
(43΄ Γιουσούφ, 55΄ Χαντί - 45΄, 90΄ Μήτρογλου, 68΄ πεν. Ντομίνγκεζ)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουτσιάφτης
 ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χαντί, Πίτσος, Κοζορώνης - Μποτία
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Μεγί (46' Σαϊνατί), Γιοβάνοβιτς, Πίτσος, Κοζορώνης, Χαντί (78' Μπογκντάνοφ), Γκεντσογλου, Γιουσούφ, Χαλκιαδάκης (82' Λεονάρντο), Παμλίδης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (72' Διαμαντάκος), Μαζουάκου, Αυλωνίτης (64' Φορτούνης), Μποτία, Μανιάτης, Μιλιβόγιεβιτς, Ντουρμάζ, Ντομίνγκες, Φουστέρ (58' Γκαζαριάν), Μήτρογλου

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/10/2014
Νίκη (2-1) του ΟΦΗ στη Λεωφόρο επί του ΠΑΟ μετά από 27 χρόνια
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-2
(77΄ αυτ. Τριποτσέρης - 21΄ Μερεμπιασβίλι, 94΄ Μακρής)
Ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Κουτρουμπή - Τριποτσέρη, Αντελέγιε, Λόρια, Τζορτζ, Μιλιάζες.
Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Σίντελφελντ, Νάνο (80' Μπούι), Λαγός (65' Ντίνας), Ζέκα Πράνιτς, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (56' Πέτριτς), Καρέλης.
ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Πετρόπουλος (64' Λαμπρόπουλος), Ράζακ, Φερνάντεθ (86' Σίσιτς), Μερεμπιασβίλι, Περογαμβράκης (58' Τζορτζ), Στάθης, Μακρής, Μιλιάζες.
VIDEO     από τον αγώνα  :
~** ΠΑΟ-ΟΦΗ 1-2   Δηλώσεις γκολ  19/10/2014: http://youtu.be/PnA0gXeWfpY ,
~** ΠΑΟ-ΟΦΗ  1-2 τα  γκολ  19/10/2014 : http://youtu.be/e932ZDrhcjQ ,

Η Βέροια κέρδισε τον Λεβαδειακό σε... πέντε λεπτά
Βέροια-Λεβαδειακός 2-1
(22΄ Μπατιόν, 25΄ Ντουμίτρου - 26΄ Σοτέλο)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος
 ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαλάφας - Σάντσες, Κονέ, Ζίτο
ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Αραγονές, Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο, Αμαραντίδης, Μπαλάφας (46' Βάσκες), Μπατιόν, Ντουμίτρου, Γεωργιάδης (56' Μπεν), Καλτσάς, Κάμπορα (65' Κατίδης).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Σηφάκης, Γεωργιάδης, Κονέ, Γκόμεζ (68' Ορτέγκα), Ζίτο, Τόμας, Βούκσεβιτς (87' Παππάς), Μαχαίρας, Μπορνταγκαράι (78' Μάντζιος), Σοτέλο, Σάντσες.
Video  από τον αγώνα :  
~**ΒΕΡΟΙΑ- ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-1  19/10/2014 δηλώσεις γκολ : http://youtu.be/u1je3JtZRQc ,
~**Βέροια-Λεβαδειακός 2-1 19/10/2014  γκόλ : http://youtu.be/vHLXU-MWzeM ,

Ήταν Καλλονή και με δέκα παίκτες απέναντι στην Κέρκυρα
Καλλονή-Κέρκυρα 1-0
(66΄ Αντέγιο)
Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χουάνμα - Καρντόσο, Γκόμες
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 52΄ Καλτσάς (2η κίτρινη)
ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Αντέγιο, Βαλιός, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κεϊτά, Καλτσάς, Λεοζίνιο (81΄ Πιπίνης), Ναβάρο (89΄ Τσαμπούρης), Μανούσος (82΄ Μπαρέρα), Χουάνμα.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Μαραγκός, Μπεν Σαμπάτ (79΄ Ανδρεόπουλος), Κόντος (67΄ Ομπράντοβιτς), Βενέτης, Καρντόσο (70΄ Ρόχας), Καϊκούτ, Γκόμες, Χαβίτο, Ζορμπάς, Ντιόγκο.
Video  από τον αγώνα :
~**ΚΑΛΟΝΗ-ΚΕΡΚΥΡΑ  1-0   γκολ  19/10/2014 : http://youtu.be/1h-pHW2jzuU ,  

Αγχώθηκε αλλά «κράτησε» την κορυφή ο ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-1
(27΄ Κάτσε, 29΄ Ρατς - 61΄ Ούμπιντες)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 76' Βίτορ (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάτσε, Γκολάσα - Ταυλαρίδης, Νάστος, Τάτος
 ΠΑΟΚ (Αγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς, Ρατς, Τζιόλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Μακ (51' Γκόλασα), Περέιρα (69' Μάαρτενς), Σαλπιγγίδης (91' Κουλούρης).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Τσέναμο, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Παπάζογλου, Νάστος, Καραμάνος (57' Αγκουάζι), Δημούτσος (77' Τάτος), Ούμπιδες, Πίτου Γκαρσία (57' Γεωργίου), Κοντοές.
Video  από τον αγώνα :
~**ΠΑΟΚ- Ατρόμητος 2-1 γκολ δηλώσεις l  19/10/2014 : http://youtu.be/Yycdq5cI96E ,
~**ΠΑΟΚ- Ατρόμητος  2-1  γκολ  ημιχρονο 19/10/2014: http://youtu.be/JiHwT8F7ks4 ,
~**ΠΑΟΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2ο  γκολ  2-0 ημίχρονο 19/10/2014 : http://youtu.be/EkB6OiQoQow ,
~** ΠΑΟΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1ο  γκολ  στο  1-0  19/10/2014: http://youtu.be/KC9hzoNTKE8 ,
~** ΠΑΟΚ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  2-1  γκολ Ατρομήτου  19/10/2014 : http://youtu.be/dNdajOk9-P0 ,

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΞΑΝΘΗ 1-0
Video από τον αγώνα  :
~**ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ- ΞΑΝΘΗ  1-0  γκολ πεναλ   19/10/2014 : http://youtu.be/PwFczWBgBZQ


ΔΕΥΤΕΡΑ 20/10/2014
Livescore: Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα (0-1) στην αυλαία της αγωνιστικής
Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα (Γηπ. Νέας Σμύρνης, 19:30) 0-1 , (0-0) .-
Τα  γκολ:  62΄Ακόστα  ,
συνθέσεις των ομάδων:Πανιώνιος (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Παπαδόπουλος, Τασουλής (85' Μασούρας), Παντίδος, Μπουμάλ (55' Φούντας), Πάνος, Γιάννου, Σιώπης, Γκίνης (80' Σμυρλής), Ιμπαγάσα, Κολοβός, Οικονόμου.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κρητικός (57' Χαρίσης), Ακόστα, Μανιάς (68' Σαπαλίδης), Στρούνα, Τσουκαλάς, Τσάβεζ (84' Φόνσι), Λίλα.
Διαιτητής: Τ. Παπαπέτρου (Αθηνών).
Βοηθοί: Ν. Γεωργαράκος (Αθηνών), Γ. Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου).

***  Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την αναμέτρηση του Κολοσσού με τον Παναθηναϊκό.

Tο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ των ανδρών και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/10/2014

ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ (ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ)

Απόλλων Π. - Πανελευσινιακός 91-82

Τρίκαλα - Κόροιβος Αμαλιάδας 102-93 (67-67 40', 83-83 45')

Ρέθυμνο - ΚΑΟ Δράμας 72-66
Άρης - ΠΑΟΚ διακοπή
(Το ματς διεκόπη στο 19' με το σκορ να είναι 31-33, λόγω επεισοδίων από οπαδούς του Άρη)

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/10/2014

ΑΕΚ - Πανιώνιος 77-64


Ήττα-σοκ του Ολυμπιακού από τη Νέα Κηφισιά
Νέα Κηφισιά - Ολυμπιακός 68-67Τα δεκάλεπτα: 18-14, 34-35, 49-46, 68-67
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκόντας-Καλδίρης-Μπίκας
ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Ρέμεκουν 6, Καυκής 7, Γιούιν, Λιακόπουλος 9, Πόποβιτς, Πεσάκοβιτς, Μαυροειδής 14, Ψαθάς 2, Κακιούζης 11 (1), Τσαλδάρης 12 (2), Ντούβνιακ 7 (1), Ντέιβις.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίλαν Τόμιτς): Πέτγουεϊ 6, Χάντερ 11, Ντάνστον 6, Σπανούλης 13 (1), Σλούκας 9, Λαφαγιέτ 9 (3), Λοτζέσκι 4, Αγραβάνης 5 (1), Μάντζαρης 3 (1), Κατσίβελης 1.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/10/2014
«Πράσινος» περίπατος στη Ρόδο
Βενετόκλειο 17:00 Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός  61-81 .-
(Σχινάς-Ανδρικόπουλος-Θεονάς)
 Τα δεκάλεπτα: 17-17, 30-48, 48-61, 61-81.ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Κουταλιανός): Τολιόπουλος, Λαρεντζάκης 2, Σιόλογκας, Καρίμ 3 (1), Τζέιμς 21 (1), Σμιθ 9 (9 ριμπ.), Στεφανίδης 9 (1), Λίντεν, Τσάμης 7 (1), Χάγκινς, Κανίχης, Μπούλιαν 10 (3). ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 11 (3), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 12 (2 τρίπ., 6 ασ.), Φώτσης 9 (3), Παππάς, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 7 (2), Γκιστ 8, Μπατίστα 12 (9 ριμπ.), Μπλουμς 9 (3), Ράιτ 9.
 
 ***  Α’ Μεσσηνίας: αποτελέσματα Κυριακής (5η αγων.)
ΕΠΣ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  2014-2014 :
Α’ Μεσσηνίας: αποτελέσματα Κυριακής (5η αγων.) και βαθμολογία

~ Με τέσσερις αγώνες έπεσε η αυλαία της πέμπτης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α' Μεσσηνίας. Ένταση στα Φιλιατρά όπου ο ΑΟ Κυπαρισσίας έκανε το διπλό με ανατροπή επί του Άγρα!
    ΟΛΑ  ΤΑ   ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΚΥΡΙΑΚΗΣ  20/10/2014 :

ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 1-2
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 0-3
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 3-1
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 3-2
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΣΑΒΒΑΤΟΥ 19/10/2014: Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. 0-2
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-2
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 1-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 1-1
 
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  25και 26-10-2014
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.    ΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"    Σάββατο    25/10/14    15:30     
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ     ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ    Σάββατο    25/10/14    15:30     
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ    ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ    Σάββατο    25/10/14    15:30     
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ     ΜΕΛΙΓΑΛΑ    Σάββατο    25/10/14    15:30     
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ     ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ    Κυριακή    26/10/14    15:30     
ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ     ΜΕΣΣΗΝΗΣ    Κυριακή    26/10/14    15:30     
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ     ΑΡΦΑΡΩΝ    Κυριακή    26/10/14    15:30     
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ     ΠΥΛΟΥ    Κυριακή    26/10/14    15:30   

*** Β’ Μεσσηνίας: αποτελέσματα Κυριακής σε πρώτο (4η αγων.) και δεύτερο (3η αγων.) όμιλο 
~ Συνολικά έξι αγώνες διεξήχθησαν σήμερα στους δύο ομίλους της Β' Μεσσηνίας.
    ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (4η αγων.)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 20-10-2014
ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ 1-1
ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ 0-1

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ  19-10-2014
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ 1-4
ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ - ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ 4-1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ - ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ 1-0
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 0-0
 
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  25και 26-10-2014
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ    ΒΑΛΥΡΑΣ    Σάββατο    25/10/14    15:30      
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ - ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ     ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ    Σάββατο    25/10/14    15:30      
ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ     ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ    Σάββατο    25/10/14    15:30      
ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ     ΜΕΛΙΓΑΛΑ    Κυριακή    26/10/14    15:30      
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ - ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ     ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ    Κυριακή    26/10/14    18:30     
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ     ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΣΜ    Κυριακή    26/10/14    18:30  

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (3η αγων.)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ  20-10-2014
ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ - Π.Α.Ο.Κ. 2-0
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 1-0
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ - Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 2-1
Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ - ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-0
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 1-1
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ 0-0
 
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Τετάρτη 22-10-2014
Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ    ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ    Τετάρτη    22/10/14    15:30      
Π.Α.Ο.Κ. - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ    ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ    Τετάρτη    22/10/14    15:30      
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ     ΠΛΑΤΣΑΣ    Τετάρτη    22/10/14    15:30      
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ    ΜΕΣΣΗΝΗΣ    Τετάρτη    22/10/14    15:30      
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ     ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ    Τετάρτη    22/10/14    15:30      
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ    ΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"    Τετάρτη    22/10/14    15:30

*** Α1 Μεσσηνίας: αποτελέσματα Κυριακής (4η αγων.)
~ Με τέσσερις αγώνες κλείνει το πρόγραμμα της Α1 Κατηγορίας σήμερα.
    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ  20-10-2014

ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. - Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 1-2
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ 0-0
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ 3-1
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ 0-2

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ  19-10-2014 Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-1
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ 0-2
Ρεπό: ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ
 
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  25και  26 -10-2014
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ    ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ "ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ"    Σάββατο    25/10/14    15:30      
ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ     ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ    Σάββατο    25/10/14    15:30      
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ    ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ    Σάββατο    25/10/14    18:30      
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. - Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ    ΜΕΘΩΝΗΣ    Κυριακή    26/10/14    15:30      
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ    ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ    Κυριακή    26/10/14    15:30      
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ     ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ    Κυριακή    26/10/14    15:30      
Ρεπό: Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ


*** Το πλήρες πρόγραμμα της πρεμιέρας της Β' Εθνικής
 Το πλήρες πρόγραμμα της πρεμιέρας της Β' Εθνικής
~ Ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα των παιχνιδιών της 1ης αγωνιστικής στους δύο ομίλους της Β' Εθνικής.
    ~* Αναλυτικά:
Νότιος όμιλος
Παρασκευή 10 Οκτωβρίου  2014
Απόλλων Σμύρνης-Φωστήρας (19:00 OTE SPORT 4, «Γ. Καμάρας»)
Κυριακή 12 Οκτωβρίου
Ηρακλής Ψαχνών - Καλλιθέα (16:00, Δημ.στάδιο Ψαχνών)
Άλιμος - Πανηλειακός (16:00, Δημ. Καισαριανής)
Επισκοπή - Αχαρναϊκός (16:00, Δημ. Επισκοπής)
Παναιγιάλειος - ΑΕΚ (18:00, ΟΤΕ SPORT 4, Δημ.στάδιο Αιγίου)
Ερμιονίδα - ΑΟ Χανιά (16:00, Δημ. Κρανιδίου)
Ρεπό: Παναχαϊκή
Βόρειος όμιλος
Παρασκευή 10 Οκτωβρίου  2014
Λαμία - Αγροτικός Αστέρας (17:00 ΟΤΕ SPORT 4, Δημ. Λαμίας)
Κυριακή 12 Οκτωβρίου
Εθνικός Σερρών - Αιγινιακός (16:00, Δημ. Σερρών)
Πιερικός - Ηρακλής (16:00, OTE SPORT 4, ΔΑΚ Κατερίνης)
Αναγ. Καρδίτσας - Τύρναβος (16:00, Δημ.στάδιο Καρδίτσας)
Ολυμπιακός Βόλου - Ζάκυνθος (16:00, ΕΑΚ Βόλου)
Δευτέρα 13 Οκτωβρίου
ΑΕΛ - Απόλλων 1926 (18:00 OTE SPORT 4, Αλκαζάρ)
Ρεπό: Φωκικός

Κυριακή12-10-2014 :
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ-ΑΕΚ 0-1 .- ( 1η  αγωνιστική)
Παναιγιάλειος (Μουράτ Σεροπιάν): Σταυριανός, Σπίνουλας, Ιωάννου, Τζημογιάννης, Γκοτσούλιας, Σταμόγιαννος, Τσατσαρής (54' Ουρτάδο), Πόνσε, Νάστος (59' Κατσικοκέρης), Σκαρτσίλας (79' Σεχολάρι), Μπούνας
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Κορδέρο, Ανάκογλου, Πλατέλλας (83' Φαγέ), Μπαρμπόσα (90'+2' Σαρρής), Ντούνης (63' Ζόριτς), Αραβίδης.
~ ΑΛΙΜΟΣ-ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 1-1 .-
Άλιμος (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Μπαντίκος, Βιγιαφάνε, Καλαϊτζίδης, Νικολόπουλος, Γαβριήλ, Μανωλιάδης (67' Γούλας), Καραμέρης, Παντελής (84' Σαγανάς), Ιωάννου, Μπεριέξ, Σιμάο (61' Μουρ)
Πανηλειακός (Λούκα Καβάλο): Γκίνης, Μπαξεβάνος, Γεωργόπουλος, Δημητρουλόπουλος, Μπουντόπουλος, Νικολόπουλος, Φορτούνης, Γραικός, Τσίτας, Εμμανουήλ (85' Πούρνος), Κασνέτση
~

~ Νότιος  Όμιλος 2η αγωνιστική : Κυριακή  20-10-2014 2η αγωνιστική
 ~ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ-  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ  0-2 .- 
Αχαρναϊκός (Γ. Βαζάκας): Παγούδης, Μωυσιάδης, Ζώνας, Ταμπάκης(61 Καλογέροπουλος), Γέσιτς, Παπατόλιος, Κοντογουλίδης, Ιωαννίδης, Μανουσάκης(85 Θεοδώρου), Στουρνάρας, Καλαμιώτης(63 Ιορδανίδης)
Ερμιονίδα (Ρ. Μπολάνο): Πονηρός, Τζανής, Συμελίδης(92 Παπανικολάου), Καραδέμητρος(72 Τσακόν), Βλαχόπουλος(81 Μπουσινάκης), Ταπέ, Όμο, Κολόκας, Μουσταφίδης, Σβόγιτς, Τούτοριτς
~ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 0-2 .-
Πανηλειακός (Λούκα Καβάλο): Γκίνης, Δημητρουλόπουλος, Γραικός, Φορτούνης, Νικολόπουλος, Εμμανουήλ (77’ Σέρα), Μπαξεβάνος, Μαζιώτης (67’ Κωτάτης), Κυριακάκης (67’ Γεωργόπουλος), Κασνέτση, Τσίτας
Παναιγιάλειος (Μουράτ Σεροπιαν): Σταυριανός, Ιωάννου, Τζημογιάννης, Γκοτσούλιας, Σπίνουλας, Νάστος, Σταμογιάννος (85’ Τσατσαρής), Πόνσε (67’ Ουρτάδο), Μίλιεβιτς (79’ Μπουρλάκης), Σκαρτσίλας, Μπούνας
~ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ -ΗΡΑΚΛΗΣ Ψαχνών  3-0 .-
Παναχαϊκή (Δημήτρης Σπανός): Μπαλασάκης, Ασίγκμπα, Κάργας, Μπαλού, Πατινιώτης, Γκαντιάγκα, Αναστασόπουλος (81’ Αναστασόπουλος), Στεργίδης, Ντα Κόστα (75’ Χαρτσιάς), Ζλατκόφσκι, Μαρουκάκης
Ηρακλής Ψαχνών (Γιώργος Κούτσης): Μανιάτης, Παληγεώργος, Μπακομήτρος, Ραπτάκης, Παπαδόπουλος, Νάκας, Γκεμίσης (81’Λόμπα), Ράντι (86’ Κόσουτιτς), Ποσίνκοβιτς (61’ Δηλαβέρης), Γουόρντεν, Φλίγκος
~

~ Στο Βόριο Όμιλο :
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βόλου -ΖΑΚΥΝΘΟΣ 0-2 .- 1η  αγωνιστική 12-10-2014
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Νίκος Παντελής): Κολίτσι, Γιαλούσης, Χιντζίδης, Μακρυδημήτρης, Μπάρμπας (64' Zέρης), Κορνελάτος (58' Θέος), Πινάρες, Μπιτάνγκ, Μέσα (36' Μαρτίνες), Κούτσι, Νικολιάς.
ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Ντάνι Ακίνο): Ξενοδόχoφ, Οικονόμου (67' Πέττας), Τσόπελας (74' Στασινόπουλος), Ουνγιαλίδης, Καλλιβωκάς, Φωτιάς, Κρισμάρεβιτς, Αποστόλου, Βαρέλα (90' Παπαδημητρίου), Ευθυμιάδης, Χατζησάββας.
~ ΤΥΡΝΑΒΟΣ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ  0-1 .- 2η αγωνιστική 20-10-2014
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Άγγελος Διγκόζης): Πρίφτης, Χαλούλος (74' Γεωργίου), Πεχλιβανόπουλς, Σαμαράς (59' Σκαθαρούδης), Καραμανλής, Ντατίδης, Μιλουτίνοβιτς, Ποκόνγκ, Στεργιανός, Τσούκαλος (53' Όττα), Σολφερίνο.
ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Ντάνι Ακίνο): Ξενοδόχοφ, Ουνγιαλίδης, Τσόπελας, Φωτιάς, Καλλιβωκάς, Κρισμάρεβιτς, Οικονόμου, Αποστόλου (58' Λέκκας), Βαρέλα, Ευθυμιάδης (90' Πέττας), Χατζησάββας (85' Κρολ).
 
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         3676   video.-
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
 http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2118     video.- 
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2130   video.- 
Σύνολον                                                        7934   βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2606  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  289   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    673.– https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   234 .-                                 
~** http://www.twitter.com/stamos01/

 *** ~ Ο  Οδοντίατρος σας  ενημερώνει , Παρασκευή 26  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/26-2014.html , .-
~ Αρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  27  Σεπτεμβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/27-2014.html ,.- 
~  Αθλητικό Σάββατο- Κύριακο 27  και  28  Σεπτεμβρίου  2014 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/27-28-2014.html ,.- 
~ Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου  2014   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/28-2014.html ,.- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  29  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/29-2014.html  
~ Επιλογές αναρτήσεων  Δευτέρα  29 Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/29-2014.html ,.-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  30  Σεπτεμβρίου  2014    :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/30-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  01  Οκτωβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/01-2014.html ,.-
                                                                                                 
*** ΑΝΑΡΤΗΣEIΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2014  :
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  01  Οκτωβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/01-2014.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Οκτωβρίου  2014   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/10/02-2014.html ,.- 
~ Επιλογές   θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος Πέμπτη  02  Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/10/02-2014.html ,.- 
~ Το  αγiάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Οκτωβρίου  2014   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/10/03-2014.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας  ,   Παρασκευή 03  Οκτωβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/10/03-2014.html ,.-
~  Η  Εφημερίδα  μας  Σάββατο  04  Οκτωβρίου  2014  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/10/04-2014.html ,.-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ   Αναρτήσεων  Σάββατο  04  Οκτωβρίου  2014     : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/04-2014.html .-
~   Η  Εφημερίδα  μας  Κυριακή  05  Οκτωβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/10/05-2014.html .-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Κυριακή  05  Οκτωβρίου   2014  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/05-2014.html .- 
10 ~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Αναρτήσεων  θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Κυριακή  05 Οκτωβρίου  2014  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/05-2014.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας   Δευτέρα  06  Οκτωβρίου  2014   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/10/06-2014.html .-
~ Επιλογές  Θεμάτων  , Αυτοάμυνα   Δευτέρα 06  Οκτωβρίου  2014     : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/10/06-2014.html .-
~  Η Εφημερίδα  μας  Τρίτη  07  Οκτωβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/10/07-2014.html .-
~ Επιλογές αναρτήσεων  Τρίτη  07  Οκτωβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/10/07-2014.html , .-
~  Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη 08  ΟΠκτωβρίου  2014 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/10/08-2014.html .-
~  Άρωμα Ενημέρωσης   Τετάρτη  08  Οκτωβρίου  2014   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/10/08-2014.html 
~ Επιλογές  αναρτήσεων ενδιαφέροντων θεμάτων  Τετάρτη 08  Οκτωβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/08-2014.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   09  Οκτωβρίου  2014    : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/10/09-2014.html .-
~ Επιλογές αναρτήσεων ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη 09 Οκτωβρίου 2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/10/09-2014.html .-
20 ~   Η Ενημέρωσή  μας  Παρασκευή  10 Οκτωβρίου  2014  :   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/10/10-2014.html , .-
~  Επιλογές  Αναρτήσεων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  10  Οκτωβρίου  2014     :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/10/10-2014.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Σάββατο  11  Οκτωβρίου  2014 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/10/11-2014.html .-
~ Επιλογές  αναρτήσεων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Σάββατο  11  Οκτωβρίου  2014  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/10/11-2014.html .-
~ΣΙΚΕΛΛΙΑ και Ελληνόφωνα χωριά Ν.ΙΤΑΛΙΑΣ  11/10  -  18/10/2014   Σάββατο 18 Οκτωβρίου  2014   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/10/1110-18102014-18-2014.html .-
25 ~  Ενημέρωση της Κυριακής  19  Οκτωβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/10/19-2014.html ,.-                     
~  Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο  18  και  19  Οκτωβρίου  2014: :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/10/18-19-2014.html .-

  Άρωμα ενημέρωσης  Δευτέρα  20  Οκτωβρίου  2014  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/10/20-2014.html ,.-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου