ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Η ενημέρωση Τέτάρτη 20 Αυγούστου 2014

Η ενημέρωση Τέτάρτη  20  Αυγούστου  2014  :


 


 
 
 

***  Η  ενημέρωση  της  ημέρας  20-08-2014  :
 
 

 

 
*** Ειδήσεις - Τα  Νέα  μας  - Η  ενημέρωσή  μας :

***  Γάζωσαν με σφαίρες τους δύο νεαρούς από τη Μάνη
Ανασύρθηκαν οι σοροί τους
Γάζωσαν με σφαίρες τους δύο νεαρούς από τη Μάνη
Η φωτογραφία των θυμάτων, όπως κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο
Νεκροί με πολλαπλά τραύματα από σφαίρες κυνηγετικού όπλου ανασύρθηκαν από χαράδρα, στη δυτική Μάνη, οι δύο νεαροί άνδρες, οι σοροί των οποίων είχαν αντοπιστεί από το βράδυ της Τρίτης. Οι δύο άνδρες είχαν εξαφανιστεί από τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν έφυγαν από μπαρ της Καρδαμύλης για να πάνε στην Καλαμάτα, όπου δεν έφτασαν ποτέ.
Ο 25χρονος και ο 26χρονος, ενώ βρίσκονταν σε νυχτερινό μαγαζί, ειδοποίησαν τις φίλες τους ότι θα φύγουν για λίγη ώρα και ότι θα επιστρέψουν αργότερα. Όταν οι κοπέλες αντιλήφθηκαν ότι οι νεαροί είχαν αργήσει ειδοποίησαν για την εξαφάνισή τους.
Στη συνέχεια, ξεκίνησαν έρευνες, που κατέληξαν στον εντοπισμό των σορών των δύο ανδρών σε χαράδρα της δυτικής Μάνης.
Λόγω του δύσβατου της περιοχής η ανάσυρση των σορών έγινε το πρωί της Τετάρτης από ομάδα ανδρών της ΕΜΑΚ.
Στην επιχείρηση ανάσυρσης παρίστατο ιατροδικαστής, ο οποίος βεβαίωσε την εγκληματική ενέργεια, αφού έχουν δεχτεί πολλές σφαίρες από κυνηγετικό όπλο στο σώμα και στο κεφάλι και από κοντινή απόσταση.
Εκτιμάται ότι το συμβάν έγινε σε άλλο σημείο από αυτό που βρέθηκαν, καθώς η μηχανή, με την οποία τα θύματα έφυγαν για βόλτα δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.
Η αστυνομία μιλά για εγκληματική ενέργεια που ενδεχομένως οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Δημοσιεύματα στο Internet παρουσιάζουν φωτογραφίες των δύο θυμάτων από το Facebook, στις οποίες φαίνονται να έχουν στα σώματά τους τατουάζ που παραπέμπουν στον χώρο της Χρυσής Αυγής.
Ωστόσο, από την αστυνομία επισήμως δεν επιβεβαιώνεται η σχέση τους με την οργάνωση, ούτε αποδίδεται το έγκλημα σε ιδεολογικούς λόγους.
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από τον ιατροδικαστή, καθώς και η προανάκριση από την ασφάλεια Καλαμάτας.   Newsroom ΔΟΛ

***  Ξεπέρασαν τους 1.200 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα στη δυτική Αφρική
Βρέθηκαν οι 17 ασθενείς που είχαν διαφύγει
Ξεπέρασαν τους 1.200 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα στη δυτική Αφρική
Διπλάσια των νεκρών τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Σκαρφαλώνει ο αριθμός των νεκρών από τον ιό Έμπολα στη δυτική Αφρική, ο οποίος έχει πλέον στοιχίσει τη ζωή σε 1.229 ανθρώπους. Διπλάσιος ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Εντοπίστηκαν οι 17 ασθενείς που είχαν διαφύγει από καραντίνα, βελτίωση παρουσιάζουν τρεις γιατροί στους οποίους χορηγείται το φάρμακο Zmapp.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), οι καταγεγραμμένοι θάνατοι φτάνουν τους 1.229. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη δυτική Αφρική είναι 2.240.
Ο οργανισμός ανέφερε επίσης ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ για να παραδοθούν τρόφιμα στο ένα εκατομμύριο ανθρώπων που βρίσκονται στις ζώνες καραντίνας εξαιτίας του Έμπολα σε Γουινέα, Λιβερία και Σιέρα Λεόνε.
Όπως επίσης ενημέρωσε ξεχωριστά ο υπουργός Πληροφόρησης της Λιβερίας Λιούς Μπράουν, βρέθηκαν όλοι οι 17 ασθενείς είχαν διαφύγει και θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.
«Με χαρά επιβεβαιώνουμε ότι και τα 17 άτομα έχουν εντοπιστεί και μεταφέρονται στο ειδικό νοσηλευτικό κέντρο για την αντιμετώπιση του Έμπολα» είπε ο Μπράουν.
Ο ίδιος ανέφερε επιπλέον πως τρεις αφρικανοί γιατροί που έχουν νοσήσει και στους οποίους χορηγείται το πειραματικό φάρμακο Zmapp εμφανίζουν βελτίωση.
Επικαλούμενος την ενημέρωση από το προσωπικό που τους παρακολουθεί, ο Μπράουν μίλησε για «εντυπωσιακά σημάδια βελτίωσης» της κατάστασής τους.  Newsroom ΔΟΛ
*** Αμφίπολη: Εντυπωσιάζουν οι Σφίγγες στην είσοδο του αρχαίου τάφου
Αγωνία για το μεγάλο μυστικό
Αμφίπολη: Εντυπωσιάζουν οι Σφίγγες στην είσοδο του αρχαίου τάφου
Με την αφαίρεση έντεκα λίθων από τον τοίχο σφράγισης του τάφου, αποκαλύφθηκαν εξ ολοκλήρου οι ακέφαλες Σφίγγες
Με προσεκτικά βήματα και εντυπωσιακά αποτελέσματα συνεχίζονται στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη οι ανασκαφικές έρευνες. Την Τετάρτη έφτασε στον χώρο η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ώστε να ενημερωθεί για την πορεία των ανασκαφών.
- Ήδη με την αφαίρεση, μέχρι στιγμής, των έντεκα λίθων από τον τοίχο σφράγισης του τάφου, αποκαλύφθηκαν εξ ολοκλήρου οι ακέφαλες Σφίγγες από μάρμαρο Θάσου. Το ύψος τους είναι 1,45 μ., ενώ το συνολικό ύψος με τις κεφαλές υπολογίζεται ότι θα έφτανε περίπου τα 2 μέτρα.
- Στους κορμούς, τους, που είναι δουλεμένοι με ψιλό ντισιλίδικο, αποτυπώνεται η πλαστικότητα και η λεπτοδουλειά των γλυπτών της τελευταίας εικοσιπενταετίας του 4 π.Χ αιώνα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών βρέθηκαν τμήματα των πτερών των Σφιγγών -που ήταν ένθετα στους κορμούς- και τα οποία επιτρέπουν την πλήρη αποκατάστασή τους.
- Βρέθηκε, επίσης, τμήμα από τη ράχη του αγάλματος του Λέοντος της Αμφίπολης. Τόσο οι Σφίγγες, όσο και ο Λέων φαίνεται να προέρχονται από το ίδιο εργαστήριο.
- Με την αφαίρεση των χωμάτων, εμφανίστηκε, επίσης, μικρό τμήμα της ανωδομής του μνημείου, που φέρει ίχνη κόκκινου και μπλε χρώματος, σε δυο αποχρώσεις αντίστοιχα. Οι εργασίες συνεχίζονται στη στάθμη του εσωρραχίου της θόλου, με την στερέωση και στήριξη των λίθων της καθώς και την αφαίρεση των χωμάτων.
Στόχος των αρχαιολόγων είναι να μπορέσουν σε πρώτη φάση να μπουν στον προθάλαμο και εν συνεχεία στην είσοδο του κυρίως θαλάμου του τάφου.
- Ο εντοπισμός του μνημείου και το μυστικό που ενδέχεται να κρύβει έχει κεντρίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Καθημερινά οι φύλακες του χώρου έρχονται «αντιμέτωποι» με επισκέπτες που επιχειρούν να πλησιάσουν όσο πιο κοντά μπορούν στο σημείο των ανασκαφών.
Δεδομένα χάρτη©2014 Δεδομένα χάρτη Basarsoft, Google
Δεδομένα χάρτη
©2014 Δεδομένα χάρτη Basarsoft, Google
©2014 Δεδομένα χάρτη Basarsoft, Google
Χάρτης
Χάρτης
Δορυφόρος


 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
-  Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο αρχαιολόγος Πέτρος Θέμελης υποστηρίζει ότι «δεν μπορεί ένας τέτοιος τύμβος να κρύβει μόνο έναν τάφο».
- Ο διακεκριμένος επιστήμονας, που επισκέφθηκε δύο φορές την ανασκαφή με το σωματείο Διάζωμα και ξεναγήθηκε από την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη, δηλώνει εντυπωσιασμένος από την εικόνα και το μέγεθος του μνημείου.    Newsroom ΔΟΛ

*** Σχέδιο στοχευμένων φοροελαφρύνσεων για το 2015 καταρτίζει η κυβέρνηση
Στο επίκεντρο η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης
Σχέδιο στοχευμένων φοροελαφρύνσεων για το 2015 καταρτίζει η κυβέρνηση
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει τις ανακοινώσεις από το βήμα της φετινής ΔΕΘ
~ Με την πεποίθηση ότι οι καλές επιδόσεις στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού θα συνεχισθούν και ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα καταδειχθεί ξεκάθαρα πως θα ξεπεραστεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ το 2014, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης διαμορφώνει ένα σχέδιο στοχευμένων φορολογικών ελαφρύνσεων για το 2015, το οποίο και θα παρουσιάσει στην τρόικα.
Στον βασικό κορμό των ελαφρύνσεων αυτών αναμένεται να αναφερθεί ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκφράζουν την πεποίθηση ότι ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ δεν θα διατυπώσουν αντιρρήσεις στις προωθούμενες αλλαγές διότι θα υποκαθιστούν αδικίες και στρεβλώσεις.
Το υπουργείο Οικονομικών εστιάζει αρχικά στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, μέτρο που θα προωθηθεί έως τις αρχές Οκτωβρίου, καθώς στις 15 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου για τη νέα χειμερινή περίοδο. Το εξεταζόμενο σχέδιο προβλέπει τη μείωση του ΕΚΦ κατά 20%, που θα μεταφραστεί σε μια μείωση της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης κατά 8 λεπτά του ευρώ.
Δυσκολότερο θα είναι για την κυβέρνηση να πείσει την τρόικα για τη μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία κανονικά εκπνέει στο τέλος του έτους, αλλά ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ έχουν ζητήσει την επέκτασή της έως και το 2016.
Το ΓΛΚ αναμένεται να παρουσιάσει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι δημοσιονομικοί στόχοι για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα των επόμενων ετών θα μπορέσουν να επιτευχθούν ακόμη κι αν οι συντελεστές της εισφοράς μειωθούν στο μισό (στο 0,5% για όσους έχουν εισόδημα από 12.000 έως 20.000 ευρώ, στο 1% για εισόδημα από 20.000 έως 50.000, 1,5% για όσους έχουν εισόδημα από 50.000 έως 100.000 και στο 2% για όσους έχουν εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ).
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιχείρημα που θα αξιοποιήσει η κυβέρνηση, για να πείσει για τη μείωση των συντελεστών της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης είναι πως η αύξηση του ΑΕΠ το 2015 και η αναμενόμενη αύξηση του φορολογητέου εισοδήματος θα αντισταθμίσουν λογιστικά τις όποιες απώλειες.
~ Στην ίδια βάση η κυβέρνηση αναμένεται να ανοίξει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα το θέμα της μείωση του ΦΠΑ που σήμερα είναι στο 23%, ενώ θα ξεκαθαρίσει πως ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 13% που εφαρμόζεται στις υπηρεσίες εστίασης θα ισχύσει και από το νέο έτος. Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί για σταδιακή μείωση του ΦΠΑ στο 12%, ωστόσο αυτό είναι κάτι που απαιτεί συντονισμό σε επίπεδο ΕΕ και δεν είναι εύκολα επιτεύξιμο.
Σε κάθε περίπτωση στελέχη της κυβέρνησης επιμένουν πως οι εκπεφρασμένες κυβερνητικές προθέσεις για συντελεστή φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών στο 15% και ανώτατο συντελεστή φορολόγησης των φυσικών προσώπων στο 33% παραμένουν- με το πρώτο να προηγείται του δεύτερου ως προτεραιότητα- , αλλά θα εξαρτηθούν από τις δημοσιονομικές επιδόσεις του 2015 και του 2016.  Θανάσης Κουκάκης  Newsroom ΔΟΛ

*** Μαφιόζικη εκτέλεση στη Μάνη -Γάζωσαν με σφαίρες δύο νεαρούς και τους πέταξαν στο γκρεμό 

Νέα στοιχεία στο φως
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τους δυο νεαρούς νεκρούς στην Καρδαμύλη, αφού όπως έγινε γνωστό, οι άγνωστοι που τους επιτέθηκαν τους γάζωσαν με σφαίρες και τους πέταξαν στο γκρεμό.
Το χρονικό της υπόθεσης
Οι δυο νεαροί, ηλικίας 26 και 25 ετών αντίστοιχα διασκέδαζαν με την παρέα τους στην Καρδαμύλη μέχρι τη 1.30 τα ξημερώματα της Τρίτης. Τότε,  ενημέρωσαν τους δικούς τους ότι ξεκίνησαν με μοτοσικλέτα για την Καλαμάτα. Από τη στιγμή εκείνη χάθηκαν τα ίχνη τους. Καθώς δεν έδιναν κανένα σημείο ζωής, οι γονείς του πρώτου που κατάγεται από την Καλαμάτα ανησύχησαν και ενημέρωσαν του συγγενείς του δεύτερου που κατάγεται από τη Σάμο. Ομως, ούτε εκείνοι κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τον 25χρονο. Με το φόβο ότι οι δύο νεαροί μπορεί να είχαν πέσει θύματα τροχαίου, καθώς η διαδρομή είναι δύσκολη, οι συγγενείς δήλωσαν την εξαφάνισή τους στην Ασφάλεια Καλαμάτας. Αμέσως άρχισαν έρευνες στις οποίες συμμετείχε κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ με δύο άνδρες που έφτασαν από την Ελευσίνα μαζί με εκπαιδευμένο σκύλο.
Τελικά, οι δύο νεαροί εντοπίστηκαν νεκροί, γαζωμένοι με σφαίρες από πιστόλι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στην περιοχή Γαϊτσές στο δρόμο μετά τον Κάμπο Αβίας, μέσα σε μια χαράδρα από όπου και τους ανέσυραν οι άνδρες της Πυροσβεστικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες η μηχανή των δυο νεαρών δεν έχει βρεθεί, ενώ κανένα από τους δύο δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία. Ο ένας από τους  δυο νεαρούς ήταν άνεργος, ενώ ο άλλος στρατιωτικός.
Περισσότερες πληροφορίες για το ακριβώς συνέβη θα δώσει η έκθεση του ιατροδικαστή που βρίσκεται στο σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία, ενώ ήδη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ξεκινήσει να παίρνουν καταθέσεις από αυτούς που είδαν τελευταίοι ζωντανούς τους δυο φίλους και από άτομα του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντός τους, ενώ αναζητούν τους δράστες και τα κίνητρα της δολοφονίας.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

*** Σκοτεινή υπόθεση με δύο νεκρούς στη Μάνη Γράφτηκε από την  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/43279-skoteini-ypothesi-nekroi-mani
 Σκοτεινή υπόθεση με δύο νεκρούς στη Μάνη
Δύο νεκροί βρέθηκαν σε δύσβατη περιοχή στην Μάνη εντός των ορίων όπου διεξάγονταν έρευνες για την ανεύρεση ενός 26χρονου Μεσσήνιου και του 25χρονου φίλου του από τη Σάμο. Τα πτώματα εντοπίστηκαν λίγο πριν νυχτώσει και έτσι ήταν δύσκολο να αναγνωριστούν επισήμως. Η Αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα και δεν αποκλείει να ήταν εγκληματική ενέργεια.
Σήμερα ο ιατροδικαστής θα ερευνήσει τα αίτια θανάτου και για να μην αλλοιωθούν τα στοιχεία, η Αστυνομία φύλαγε όλη τη νύχτα την περιοχή που βρέθηκαν οι νεκροί. 
Οι αρχές εντόπισαν τα πτώματα αναζητώντας δύο νέους που είχαν εξαφανιστεί από χθες τα ξημερώματα. Η τελευταία φορά που κάποιος άκουσε τους δύο νέους ήταν γύρω στις 12.30 τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι δύο νεαροί ειδοποίησαν συγγενείς τους ότι θα πάνε με τη μηχανή στην Κοσκάραγα. Εκείνη την ώρα, όπως αναφέρουν κάποιες πληροφορίες, ήταν στη Μικρή Μαντίνεια και από εκεί και μετά κανένας δεν είδε ή άκουσε τίποτα. Χθες το μεσημέρι οι γονείς του 26χρονου μαζί με συγγενή του 25χρονου πήγαν στην Ασφάλεια Καλαμάτας και δήλωσαν την εξαφάνισή τους.
Αργότερα ο αδερφός του εξαφανισμένου Μεσσήνιου κοινοποίησε τα στοιχεία του 26χρονου στο Facebook κάνοντας έκκληση στους διαδικτυακούς φίλους τους να βοηθήσουν στην ανεύρεσή του. Σύμφωνα με την ανάρτησή του αγνοείται ο  αδερφός του Κώστας Σγούρος και ο 25χρονος φίλος του Γιάννης Κομμάτης. 
Η αναζήτηση των αγνοούμενων ξεκίνησε στις 3 μετά το μεσημέρι από ομάδες αστυνομικών της Ασφάλειας μαζί με την ΟΠΚΕ, 5 πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και 2 της ΕΜΑΚ από την Αθήνα, οι οποίοι έφεραν μαζί τους και δύο ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Επίσης, στις έρευνες συμμετείχαν και εθελοντές της ομάδας "ΓΑΙΑ" Μάνης, καθώς και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που μαζί με αστυνομικούς και πυροσβέστες άρχισαν τις έρευνες σε όλους τους δρόμους και παράδρομους από την περιοχή της Καλαμάτας μέχρι και την Καρδαμύλη, χωρισμένοι σε ομάδες.   Ν.Κ.

 
***  Tο Ιδανικό είναι σαν τη σάρκα: όταν αποκτά τιμή γίνεται πόρνη

Τι συμβαίνει όταν ένα ιδανικό γίνεται εμπόρευμα;
ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΩ ΣΙΔΕΡΗ
Τα έχουμε ακούσει τόσες πολλές φορές που στο άκουσμά τους σπάνια πια αισθανόμαστε ρίγη: Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια, Συνέπεια, Ειλικρίνεια, Φιλοπατρία. Τα έχουμε ακούσει ως υπόσχεση από βρώμικα χείλη και βρώμικα μυαλά, τα έχουμε χρησιμοποιήσει και οι ίδιοι με βρώμικα χείλη και βρώμικες σκέψεις, ώστε στα αφτιά μας φτάνουν πια σαν ένας μονότονος ήχος: μπλα-μπλα-μπλα!
Κι όμως δε θα έπρεπε να ήταν μπλα-μπλα. Θα έπρεπε να ανατριχιάζουμε όταν τα ακούμε, να ανατριχιάζουμε όταν τα ψελλίζουμε: είναι Αξίες χωρίς τις οποίες δεν υπάρχουμε ως άνθρωποι, ούτε ως κοινωνίες.
Πώς να ζήσει ένας άνθρωπος αν δεν προσπαθεί αδιάκοπα για τη συνέπεια έργων και λόγων;
Πώς να πει ότι είναι αξιοπρεπής αν βασίζει την αναρρίχησή του στο ψέμα και τις κούφιες υποσχέσεις;
Πως να απαιτήσει τον σεβασμό, αν δε βλέπει τον εαυτό του στα μάτια του συνανθρώπου του, αν δε διστάζει να τον αδικήσει συνειδητά προκειμένου να τον ξεπεράσει;
Πώς λέει πως είναι δημοκράτης όταν χρησιμοποιεί τυραννικές μεθόδους εις βάρος άλλων;
Πώς ισχυρίζεται ότι είναι ελεύθερος αν παραμένει δέσμιος της κενοδοξίας του που δεν του επιτρέπει να υπολογίζει τις ικανότητές του, πριν διεκδικήσει έναν θώκο;
Πώς να πει ότι είναι άνθρωπος όταν ποδηγετεί ιδανικά που έχουν ποτιστεί και ποτίζονται με αίμα αθώων και γενναίων;
Κι αλίμονο, πώς είναι τόσο ανόητος να πιστεύει ότι η γύμνια του δεν είναι ευδιάκριτη ή ότι κι αν ακόμα την έχει κρύψει στο σκοτάδι, αυτή δε θα αποκαλυφθεί όταν βγει ο ήλιος;
Συχνά απορώ για την απραξία μας μπροστά στον ανίκανο, την ανοχή μας μπροστά στον ανήθικο, την υποταγή μας στον πονηρό, τη σιωπή μας μπροστά στον τύραννο.
Είναι ο φόβος για το μέλλον; Δε μπορεί! Αν ξέρεις ότι η ζωή σου εξαρτάται από ανίκανους, ανήθικους και πονηρούς τυράννους, δεν έχεις μέλλον, επομένως τι μένει για να φοβηθείς;
Είναι η αδιαφορία; Δε γίνεται! Αν ξέρεις ότι με την απραξία σου βάζεις θηλιά στη ζωή των παιδιών σου, δεν μπορείς να αδιαφορήσεις.
Είναι η ελπίδα; Αποκλείεται! Τόση ελπίδα σε ένα ναυάγιο, δεν είναι ελπίδα αλλά εκούσια αφέλεια!
Τότε τι είναι αυτό που μας κάνει τόσο πειθήνιους επιβάτες ενός Τιτανικού;

Δε θέλω να το ομολογήσω μα μόνο μια εξήγηση υπάρχει: ότι είμαστε ίδιοι με τους καπετάνιους μας!
Τύραννοι αν μπορούμε,
άδικοι όπου μας παίρνει,
αναξιοπρεπείς αν αυτό μας συμφέρει,
ψεύτες αν πρόκειται για το κέρδος μας,
Προδότες αν ωφεληθούμε απ’ αυτό.
Τούτο το πλοίο το δικό μας, δε βουλιάζει από έλλειψη χρημάτων μα από έλλειψη αξιών.
Αν είχαμε αξίες, δε θα ανεχόμασταν τόση βρωμιά.
Αν είχαμε ιδανικά, οι αυτόχειρες, οι άνεργοι, οι άστεγοι θα στερούσαν και τον δικό μας ύπνο.
Αν είχαμε ήθος, οι μικροί κουτοπόνηροι πολιτικάντηδες θα μας προκαλούσαν αηδία.
Αν είχαμε οράματα, δε θα μας έπειθαν κενοί άνθρωποι και κούφιες υποσχέσεις κι αν ακόμα μας εξαπατούσαν, στην πρώτη ένδειξη της κενότητάς τους θα μας έβρισκαν απέναντι, όχι να χειροκροτούμε αλλά να αποδοκιμάζουμε!
Κακά τα ψέμματα: πριν πουλήσουν τις ακτές και τα νησιά μας, πριν βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια μας, πριν καταστρέψουν τις πόλεις και τα χωριά μας, τους είχαμε αφήσει να πουλήσουν τις Αξίες μας: αυτό είναι το μοναδικό αληθινό χρέος που βαραίνει όλους μας και είναι υπέρογκο γιατί η αξία της Αξίας είναι ανεκτίμητη. Αυτό που δεν καταλάβαμε και δεν καταλαβαίνουμε είναι ότι το Ιδανικό είναι σαν τη σάρκα: όταν αποκτά τιμή γίνεται πόρνη.

Να γιατί παραμένουμε σιωπηλοί και υπάκουοι επιβάτες ενός Τιτανικού: είναι που πουλήσαμε τις Αξίες μας και τώρα τις ακούμε σαν μονότονο ήχο: Μπλα-μπλα-μπλα. Είναι που βάλαμε όλοι -πολίτες, βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί, δήμαρχοι, δημότες, πρόεδροι, επίσκοποι, ιερείς, δάσκαλοι και δικαστές- μια τιμή σε Έννοιες ανεκτίμητες και γίναμε - αλίμονο- προαγωγοί των Ιδανικών μας...
www.eptalofos.gr    , 
 
***  4 Γλυκές Απορίες για το Παιδί!!!
Από ποια ηλικία επιτρέπονται τα γλυκά;
Είναι σωστό να μην δίνω καθόλου γλυκά στο παιδί;
Αν έχει πρόβλημα βάρους, να τρώει γλυκά;

Ως γονιός είναι λογικό να έχετε κάποιες απορίες για το ρόλο που παίζουν τα γλυκά στη διατροφή του παιδιού σας.
Ήρθε η ώρα να τις λύσετε…
1. Από ποια ηλικία επιτρέπονται τα γλυκά;
Οι ειδικοί σε γενικές γραμμές συμβουλεύουν να καθυστερούμε να δίνουμε γλυκά στο παιδί. Γενικά καλό είναι υποστηρίζουν να κρατήσουμε τα παιδιά μακριά από τα γλυκά όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα και να μην ξεκινήσουμε να τους δίνουμε τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 2 ετών.
2. Είναι σωστό να μη δίνω καθόλου γλυκά στο παιδί;
Είναι λάθος να πιστεύετε ότι θα κρατήσετε το παιδί σας μακριά από τα γλυκά  με απαγορεύσεις. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κάνετε τα γλυκά περισσότερο θελκτικά για το παιδί σας. Μάλιστα οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα παιδιά που καταναλώνουν γλυκά με μέτρο μαθαίνουν από μικρά να έχουν διατροφική πειθαρχία.
3. Αν έχει πρόβλημα βάρους, να τρώει γλυκά;
Στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου διατροφικού προγράμματος μπορεί να τρώει γλυκό 2 φορές την εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση βέβαια θα πρέπει να συνεννοείστε και με τον παιδίατρο καθώς οι διατροφικές ανάγκες του κάθε παιδιού είναι διαφορετικές.  Σύμφωνα πάντως με έρευνα αμερικανών ειδικών του 2011 τα παιδιά που συνήθιζαν να τρώνε γλυκά με μέτρο είχαν 22% λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Οι ειδικοί όμως τονίζουν ότι αυτό δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι ώστε τα παιδιά να καταναλώνουν περισσότερα γλυκά.
4. Η ζάχαρη προκαλεί υπερκινητικότητα;
Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης έχει όντως ενοχοποιηθεί συχνά ότι είναι πιθανό να προκαλέσει επιθετική συμπεριφορά στα παιδιά και υπερκινητικότητα. Δεν υπάρχει όμως καμία έρευνα που να τεκμηριώνει αυτούς τους ισχυρισμούς. Αν και πολλοί γονείς υποστηρίζουν ότι τα παιδιά τους, όταν τρώνε γλυκά, γίνονται πιο ζωηρά, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η ζάχαρη προκαλεί στα παιδιά ακριβώς το αντίθετο: υπνηλία.
Αυτό το γνωρίζατε;
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του αμερικανικού πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, και η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Physiology & Behavior, η αδυναμία των παιδιών για τα γλυκά έχει βιολογική βάση και οφείλεται στον αυξημένο ρυθμό ανάπτυξης τους.
Πηγή: www.pathfinder.gr   ,  
 
*** Αργοπεθαίνοντας στην έρημο :(((
 
Ο ήλιος έκαψε τους κερατοειδείς χιτώνες με αποτέλεσμα
το αγοράκι να κινδυνεύει να χάσει την όρασή του.
Disabled Yazidi boy found by Kurdish abandoned in middle of Iraqi desert in temperatures up to 50C
 Εγκαταλελειμμένο στην έρημο  βρέθηκε ένα μικρό αγοράκι που παρά τον καυτό ήλιο κατάφερε να επιβιώσει.
Το παιδί μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ότι  αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.
Κούρδοι μαχητές, οι οποίοι ανακατέλαβαν το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό φράγμα του Ιράκ, εντόπισαν  το άτυχο παιδάκι να αργοσβήνει κάτω από τον καυτό ήλιο.
Οι γιατροί θεωρούν πως ο μικρούλης που είναι παράλυτος από την μία πλευρά, κείτονταν ξαπλωμένος στο έδαφος με την θερμοκρασία να φτάνει τους 50 βαθμούς Κελσίου.
Ο ήλιος έκαψε τους κερατοειδείς χιτώνες με αποτέλεσμα το αγοράκι να κινδυνεύει να χάσει την όρασή του.
Κανείς δεν γνωρίζει το όνομά του, τους γονείς του, αλλά και πως βρέθηκε στην έρημο. Πολλοί από τους πρόσφυγες πιστεύουν πως η μητέρα του δεν είχε τη δύναμη να το κουβαλήσει και αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει.
Δείτε  το  Βίντεο :


*** Η κατανάλωση πολλών πρωτεϊνών προλαμβάνει το εγκεφαλικό επεισόδιο
Προτιμήστε ψάρι αντί για κρέας

Η κατανάλωση πολλών πρωτεϊνών προλαμβάνει το εγκεφαλικό επεισόδιο

Μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με κινεζική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Neurology.
- Μάλιστα, η μείωση του κινδύνου είναι μεγαλύτερη, όταν οι επιπλέον πρωτεΐνες είναι ζωικής προέλευσης, συγκριτικά με τη μείωση που επιτυγχάνεται με τις φυτικές πρωτεΐνες. Βέβαια, θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι ζωικές πρωτεΐνες δεν πρέπει να ταυτίζονται πάντα με κρέας, αφού η αυξημένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος οδηγεί σε αύξηση του κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο.
- Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ναντζίνγκ, με επικεφαλής τον Δρ Ξινφένγκ Λίου, αξιολόγησαν όλες τις δημοσιευμένες έρευνες -συνολικά επτά- για τη σχέση πρωτεϊνών και εγκεφαλικού επεισοδίου, οι οποίες αφορούσαν 255.000 άτομα από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, και τη Σουηδία, για μια περίοδο τουλάχιστον δέκα ετών.
 - Από την επεξεργασία των δεδομένων διαπιστώθηκε ότι, όσοι περιλάμβαναν πολλές πρωτεΐνες στη διατροφική τους καθημερινότητα, τρώγοντας κυρίως ψάρια και όχι κόκκινο κρέας, είχαν 20% μικρότερο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο, συγκριτικά με εκείνους που δεν περιλάμβαναν επαρκείς ποσότητες πρωτεϊνών στο διαιτολόγιο τους.
- Η ποσότητα της πρωτεΐνης που χρειάζεται να καταναλώνει κανείς καθημερινά για να έχει μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καθορίστηκε στα περίπου 20 γραμμάρια. Για κάθε 20 πρόσθετα γραμμάρια πρωτεϊνών που καταναλώνει κανείς ημερησίως, ο κίνδυνος μειώνεται κατά 26%.
- Η μείωση του κινδύνου εξακολουθούσε να ισχύει ακόμη και όταν οι επιστήμονες συνεκτίμησαν παράγοντες όπως, η υπερχοληστερολαιμία, ή το κάπνισμα.
- «Αν όλοι έτρωγαν περισσότερες πρωτεΐνες, αυτό θα μεταφραζόταν σε τουλάχιστον 1,4 εκατομμύρια λιγότερους θανάτους από εγκεφαλικό επεισόδιο παγκοσμίως κάθε χρόνο, συν τις μειωμένες αναπηρίες για τον ίδιο λόγο. Το ‘μυστικό’ είναι να αντικαταστήσει κανείς το κόκκινο κρέας με άλλες πηγές πρωτεϊνών, όπως τα ψάρια.», εξηγεί ο Δρ Λίου.
- Οι πρωτεΐνες μειώνουν την αρτηριακή πίεση και αυτό πιθανώς εξηγεί εν μέρει την προστατευτική δράση τους στην περίπτωση του εγκεφαλικού επεισοδίου.
- Οι Κινέζοι επιστήμονες επεσήμαναν πάντως πως χρειάζονται περαιτέρω μεγαλύτερες έρευνες πάνω στο ζήτημα, προτού υιοθετηθούν οι σχετικές ιατρικές συστάσεις, αν και τα έως τώρα ευρήματα φαίνονται πειστικά.
- Ο Δρ Αρτούτο Ταμάγιο του Πανεπιστημίου της Μανιτόμπα στον Καναδά, αντιτείνει πάντως ότι μια κυρίως φυτοφαγική μεσογειακή διατροφή, όπως η Κρητική, με δημητριακά ολικής άλεσης, ελαιόλαδο, ψάρια, φρούτα, λαχανικά και λίγο κόκκινο κρέας, είναι κατάλληλη για τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου.  Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή  ,  health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/43279-skoteini-ypothesi-nekroi-mani

***   Το DNA καθορίζει τον μεταβολισμό των τροφών και την απώλεια βάρους
Εξατομικευμένη δίαιτα...

Το DNA καθορίζει τον μεταβολισμό των τροφών και την απώλεια βάρους

Τη διαχείριση του σωματικού βάρους με βάση το μοναδικό γονιδίωμα του κάθε ανθρώπου προτείνουν Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζοντας ότι οι γενετικές διαφορές στο DNA επιτρέπουν σε κάθε οργανισμό να μεταβολίζει διαφορετικά τις τροφές, άρα η διατροφή μπορεί να εξατομικευθεί.
~ Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο New Scientist, επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Τεργέστης, με επικεφαλής τον Δρ Νικόλα Πιράστου, παρουσίασαν στοιχεία στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Γενετικής στο Μιλάνο σύμφωνα με τα οποία η διατροφογενωμική (ή διατροφογενετική) μπορεί πλέον να αξιοποιηθεί καλύτερα, χάρη και στις συνεχείς τεχνολογικές βελτιώσεις στην ανάγνωση του ανθρωπίνου γονιδιώματος.
~ Οι ερευνητές μελέτησαν δύο ομάδες εθελοντών, μια ομάδα περίπου 100 παχύσαρκων και μία ισάριθμη ομάδα ελέγχου. Και οι δύο ομάδες κατανάλωναν 600 θερμίδες λιγότερες τη μέρα, αλλά η πρώτη ομάδα επιπλέον ακολουθούσε μια συγκεκριμένη διατροφή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ενός γενετικού τεστ. Μετά από δύο χρόνια, οι άνθρωποι και στις δύο ομάδες είχαν χάσει κιλά, όμως όσοι ήταν στην πρώτη ομάδα και είχαν ακολουθήσει τις συνταγές της διατροφογενωμικής, έχασαν κατά μέσο όρο 33% παραπάνω βάρος και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα, μέσα σε ένα έτος και όχι σε δύο.
~ Αν κάτι ανάλογο επιβεβαιωθεί και σε μεγαλύτερες τυχαιοποιημένες δοκιμές, τότε ανοίγει ένα ελπιδοφόρο πεδίο στις στοχευμένες και πιο εξατομικευμένες δίαιτες. Μία πρώτη ένδειξη θα αποτελέσουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού προγράμματος Food4Me, στο πλαίσιο του οποίου 1.200 εθελοντές σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες κλήθηκαν να ακολουθήσουν είτε μια τυπική διατροφή, είτε μία διατροφή με βάση τα ευρήματα ανάλογων γενετικών τεστ.
~ Οι επικριτές της διατροφογενωμικής υποστηρίζουν ότι αρκεί να τρώνει κανείς υγιεινά, άσχετα με τα γονίδιά του. Όμως οι υποστηρικτές της αντιτείνουν ότι ακόμη και τα αποτελέσματα μιας υγιεινής διατροφής σε σημαντικό βαθμό θα εξαρτηθούν τελικά από το γενετικό υπόβαθρο του καθενός. Η δυσκολία πάντως, όπως αναγνωρίζουν, είναι να βγάλει κανείς νόημα από τις αναλύσεις των γενετικών τεστ και να δώσει τις σωστές διατροφικές συμβουλές.
~ Από την άλλη, οι γενετικές έρευνες οδηγούν σταδιακά στην ανακάλυψη γονιδίων που επηρεάζουν τις γευστικές προτιμήσεις των ανθρώπων. Η ομάδα του Δρ Πιράστου, όπως ανακοίνωσε, αναλύοντας το γονιδίωμα περίπου 4.000 ανθρώπων, ανακάλυψε 17 γονίδια, τα οποία προδιαθέτουν γενετικά κάποιον να του αρέσουν το μπρόκολο, το μπέικον, ο καφές ή το λευκό κρασί.
~ Η πρόκληση από εδώ και πέρα θα είναι να αξιοποιηθούν αυτές οι γενετικές πληροφορίες, ώστε να δημιουργηθούν νέες τροφές ή νέοι τρόποι μαγειρέματος, ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός, ώστε οι υγιεινές τροφές να γίνουν πιο γευστικές και έτσι οι άνθρωποι να τις προτιμούν. Αν, για παράδειγμα, κανείς σιχαίνεται το σπανάκι, σύμφωνα με τον Δρ Πιράστου, ο στόχος θα ήταν να βρεθεί μια ουσία που θα «καμουφλάρει» τη γεύση του.
~ Οι Ιταλοί ερευνητές ευελπιστούν ότι στο μέλλον η διατροφογενωμική όχι μόνο θα φέρει επανάσταση στην εξατομικευμένη υγιεινή διατροφή και στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, αλλά επίσης θα βοηθήσει -μέσω της κατάλληλης διατροφής- στην αποφυγή ασθενειών, όπως ο καρκίνος, η κατάθλιψη, ο διαβήτης και η υπέρταση.  Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή  , health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ



 

*** Μια χελώνα στο λιμάνι της Καλαμάτας (φωτογραφίες)
 

  Μια θαλάσσια χελώνα μπήκε χθες το πρωί στο λιμάνι Καλαμάτας και έγινε αντικείμενο παρατήρησης και θαυμασμού από το κοινό, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που έστειλε πολίτης στο Δήμο. Αυτό, μεταξύ άλλων, αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο καθαρά είναι τα νερά της θάλασσας, ακόμη και μέσα στο λιμάνι της Καλαμάτας. - 

***  Πέτρος Θεμέλης για Αμφίπολη: Σε στρατηγό του Μ. Αλεξάνδρου πιθανότατα ανήκει ο τάφος...  

«Δεν μπορεί ένας τέτοιος τύμβος να κρύβει μόνο έναν τάφο». Είναι η πρώτη κουβέντα του αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη, δάσκαλου πολλών γενεών αρχαιολόγων, που έχει κάνει θαύματα με τις ανασκαφές του στην αρχαία Μεσσήνη. Και αν τώρα μίλησε στην «Κ» για τις έρευνες στην Αμφίπολη και την αποκάλυψη του μακεδονικού τάφου στον λόφο Καστά, είναι γιατί επισκέφθηκε με το «Διάζωμα» δύο φορές την ανασκαφή τα δύο τελευταία χρόνια και ξεναγήθηκε από τη συνάδελφό του κ. Κατερίνα Περιστέρη. Γνωρίζει, όπως λέει, τον αγώνα της για να συνεχίσει τις έρευνες, αλλά πάνω απ’ όλα δηλώνει εντυπωσιασμένος από την εικόνα και το μέγεθος του μνημείου. Αποφεύγει κάθε σχόλιο για την ανασκαφή, τονίζει όμως ότι η Αμφίπολη είναι μια σημαντικότατη πόλη της Μακεδονίας μετά την Πέλλα, ορμητήριο των Μακεδόνων προς τη Θράκη. Από εκεί άλλωστε ξεκίνησε ο στόλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς την Ασία. Για τη Ρωξάνη βέβαια και τον γιο τού στρατηλάτη, η περιοχή δεν συνδέεται με τα καλύτερα γεγονότα. Κατά την περίοδο που χρονολογείται ο ταφικός περίβολος, μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου, μέχρι το τέλος του 4ου π.Χ. αιώνα, διαδραματίζονται σπουδαία ιστορικά γεγονότα στην Αμφίπολη. Σημαντικοί στρατηγοί συνδέονται με την περιοχή ενώ εδώ ο Κάσσανδρος εκτέλεσε το 311 π.Χ. τη νόμιμη σύζυγο του Μ. Αλεξάνδρου, τη Ρωξάνη, και τον Αλέξανδρο Δ΄. Η Ιστορία όμως έχει πάντα και πολλές ανθρώπινες πλευρές. Οπως το τάμα της Ρωξάνης σαν είδε ότι οι οιωνοί ήταν δυσοίωνοι, στην Παλλάδα Αθηνά. Ο καθηγητής Π. Θέμελης άλλωστε έχει γράψει στο παρελθόν για τα πολύτιμα αναθήματα Μακεδόνων στην Ακρόπολη. Ανάμεσά τους ήταν κι αυτά της Ρωξάνης. Κάποιο μάλιστα απ’ αυτά τα αντικείμενα φαίνεται να τα πρόσφερε λίγο καιρό πριν δολοφονηθεί. Πολλοί αρχαιολόγοι θεωρούν ότι, σ’ αυτό το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα μνημείο, πρέπει να είναι θαμμένος επιφανής της εποχής. Εταίρος του Μεγάλου Αλεξάνδρου που ήλθε από την Ανατολή με δύναμη, όπως λέει ο κ. Θέμελης, και πολύ χρυσάφι. Και ως καλός δάσκαλος, εξηγεί ότι οι εταίροι ήταν γόνοι μεγάλων οικογενειών, «οι παίδες της αυλής του βασιλιά», οι οποίοι γίνονταν στρατηγοί του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το εύρημα της Αμφίπολης, ακριβώς επειδή ο τύμβος είναι κολοσσιαίος, μπορεί να κρύβει στην «καρδιά» του απείραχτα μνημεία. Η είσοδος, που είδαμε όλοι στις φωτογραφίες κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, μάλλον έχει δεχθεί επίθεση τυμβωρύχων. Η περιοχή άλλωστε ήταν πλούσια με πολλούς θησαυρούς. Οι αρχαιολόγοι, μηχανικοί και αρχιτέκτονες που εργάζονται στην ανασκαφή ελπίζουν να βρεθεί τοιχογραφία που θα υποδεικνύει τον ένοικο του τάφου και τις ανδραγαθίες του. Ακόμη καλύτερα μια επιγραφή. Ομως, όπως λέει ο ανασκαφέας της Μεσσήνης, δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Αυτή είναι δουλειά των ανασκαφέων. Πηγή: Καθημερινή - 

***  Υπόθεση 16χρονης: Το γνώριζαν οι γονείς της ισχυρίζεται ο 32χρονος από τη Μυτιλήνη         
         
Τελείως διαφορετική διάσταση στην υπόθεση της 16χρονης από την Καλαμάτα που αναζητούσαν οι αρχές και εντοπίσθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, έδωσε ο 32χρονος από τη Μυτιλήνη ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής ανήλικης.
Μετά το ένταλμα που εκδόθηκε εναντίον του από τη Μεσσηνία, αστυνομικοί του Τμήματος Γέρας Μυτιλήνης τον συνέλαβαν χθες το πρωί σε χωριό έξω από τη Μυτιλήνη, όπου κατοικεί. Ο ίδιος ισχυρίσθηκε ότι η κοπέλα προγραμματισμένα θα τον επισκεπτόταν και εν γνώσει των γονιών της.
Με προφορική εντολή του εισαγγελέα ο 32χρονος αφέθηκε χθες ελεύθερος. Όσο για την κοπέλα, που είχε γνωρισθεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τον 32χρονο, είναι καλά στην υγεία της και έχει επιστρέψει στο σπίτι της.
  Για Μυτιλήνη
Όλα ξεκίνησαν, όταν τη Δευτέρα το πρωί, λίγο μετά τις 9.00, η μητέρα της 16χρονης διαπίστωσε ότι δεν ήταν στο δωμάτιό της. Αφού η αναζήτηση μαζί με τον πατέρα της δεν απέδωσε καρπούς, απευθύνθηκαν στην Αστυνομία, δηλώνοντας την εξαφάνισή της.
Η μητέρα τελευταία φορά είδε τη 16χρονη το προηγούμενο βράδυ, περίπου στις 11.00, ενώ ενημέρωσε τους αστυνομικούς πως είχε αντιληφθεί ότι επικοινωνούσε μέσω facebook με έναν άντρα σε κάποιο νησί. Απ’ όσα είχε καταλάβει, είτε στην Κέα είτε στη Μυτιλήνη.
Οι αστυνομικοί έστρεψαν αμέσως το ενδιαφέρον τους στα μέσα μεταφοράς και καθώς η ανήλικη δεν είχε πολλά χρήματα, γρήγορα διαπίστωσαν ότι θα μπορούσε να φύγει από Καλαμάτα μόνο με το πρωινό λεωφορείο για Αθήνα. Με ταχύτατες διαδικασίες έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και το στίγμα του κινητού της εντοπίσθηκε νότια του Πειραιά.
  Συνελήφθη ο 32χρονος
Άμεσα ενημερώθηκαν η Ασφάλεια στην Αθήνα και η Λιμενική Υπηρεσία στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ ξεκίνησαν έρευνες στα πρακτορεία και τα πλοία για Κέα και Μυτιλήνη. Περίπου στις 11.00 το πρωί οι λιμενικοί εντόπισαν τη 16χρονη στο πρακτορείο για Μυτιλήνη, όπου βρισκόταν για να εκδώσει εισιτήριο. Την οδήγησαν στην κεντρική υπηρεσία, απ’ όπου λίγες ώρες αργότερα την παρέλαβαν οι γονείς της.
Άμεσα εκδόθηκε ένταλμα για σύλληψη του 32χρονου με την κατηγορία της απόπειρας αρπαγής ανήλικης. Στη Μυτιλήνη, αστυνομικοί τον αναζήτησαν, τον βρήκαν στο χωριό του και τον συνέλαβαν.
Ο 32χρονος δεν έχει ξαναπασχολήσει τις αρχές και θεωρείται ήσυχο άτομο. Ερωτώμενος ισχυρίσθηκε ότι επικοινωνεί με αρκετές κοπέλες στο διαδίκτυο και δεν έκανε κάτι κακό. Επίσης, ισχυρίσθηκε ότι έχει συνομιλήσει και με τον πατέρα της κοπέλας, ενώ ήταν προγραμματισμένο να πάει η 16χρονη στη Μυτιλήνη και οι γονείς της ήταν ενημερωμένοι γι’ αυτό.
Με εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η 16χρονη κατά την κατάθεσή της δε διαφώτισε και πολύ την όλη ιστορία, λέγοντας μόνο ότι γνώρισε έναν άνθρωπο και ήθελε να ταξιδέψει.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Αυτοκίνητο μπήκε σε βιτρίνα καταστήματος στο κέντρο της Καλαμάτας, τραυματίστηκαν 2 γυναίκες (φωτογραφίες και βίντεο)         
     
 
 
Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ένα αυτοκίνητο μπήκε σε βιτρίνα καταστήματος στην οδό Αριστομένους, το ατύχημα συνέβη όταν η οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχο και αφού ανέβηκε στο πεζοδρόμιο παρέσυρε 2 γυναίκες που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της πόλης.
Τελικά το όχημα σταμάτησε στην βιτρίνα καταστήματος  με βρεφικά είδη.

***  Ποιοι αιώνιοι φοιτητές γλιτώνουν τη διαγραφή

 Γλιτώνουν τη διαγραφή όσοι αιώνιοι φοιτητές έχουν δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους και την απόκτηση του πτυχίου.Ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των πρυτάνεων και των προέδρων των ΤΕΙ ανακοίνωσε την οριστική διαγραφή όλων των αιώνιων φοιτητών στις 31 Αυγούστου, με διαπιστωτικές πράξεις των οικείων οργάνων των ιδρυμάτων. Ωστόσο, και επειδή ακόμη δεν έχουν εκδοθεί οι οργανισμοί των ιδρυμάτων, όπως ο νόμος προβλέπει, όπου εκεί θα ρυθμίζονται τα θέματα αυτά, στις 26 του μήνα θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή. Σύμφωνα με αυτή όσοι επέδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους συμμετέχοντας στην εξεταστική διαδικασία τα τελευταία δυο ακαδημαϊκά έτη (2012-2013, 2013-2014), θα μπορούν να συμμετάσχουν στις δυο επόμενες και πλήρεις εξεταστικές περιόδους του Σεπτεμβρίου και του Φεβρουαρίου. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται όσοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις εξετάσεις τους στα μαθήματα, αλλά οφείλουν διπλωματικές ή πτυχιακές εργασίες, ή πρακτική άσκηση στα ΤΕΙ. Υπολογίζεται ότι στα πανεπιστήμια το 90-92% των «λιμναζόντων» θα διαγραφεί και αντιστοίχως άνω του 60% στα ΤΕΙ. news.gr - 

***  Απίστευτο: Δύο 18χρονοι οι δράστες της διπλής δολοφονίας (φωτογραφίες και βίντεο)         
     
 
 
ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΓΙΑ 500 ΕΥΡΩ!
Δεν πίστευαν στα στοιχεία που ανακάλυπταν χθες ένα προς ένα οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ότι δηλαδή δράστες της άγριας δολοφονίας του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου οπλίτη πενταετούς θητείας Γιάννη Κομμάτη από τη Σάμο είναι δύο 18χρονοι.
Από την πρώτη στιγμή η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά της Ζωής από την Αθήνα, έστρεψε την προσοχή της σε τοπικό επίπεδο και επικεντρώθηκε στην περιοχή του Οροβιανού γεφυριού, όπου βρέθηκαν οι σοροί των δύο νεαρών.
Πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες από την αποκάλυψη της άγριας δολοφονίας, εξιχνίασε πλήρως την υπόθεση, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία της, όπως είχε κάνει και με την υπόθεση της δολοφονίας του αρχιμανδρίτη στη Χώρα.
Οι λόγοι που οι 18χρονοι οδηγήθηκαν στο στυγνό έγκλημα, όπως ισχυρίσθηκε ο ένας δράστης στους αστυνομικούς, ήταν ότι χρωστούσαν στον 26χρονο Κώστα Σγούρο 500 ευρώ για αγορά προϊόντων φαρμακοδιέγερσης και εκείνο το βράδυ είχαν συνάντηση γι’ αυτό.
  «Τους γάζωσε»
Χθες, με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησε η επιχείρηση ανάσυρσης των δύο σορών, οι οποίες είχαν εντοπισθεί κάτω από το Οροβιανό γεφύρι, που βρίσκεται στο δρόμο Κάμπου – Κέντρου, περίπου 1,5 χλμ. μετά τον Κάμπο.
Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ σήμερα στο «Θάρρος»
Τι έχει προηγηθεί μέχρι σήμερα

Παραδόθηκε ο δεύτερος δράστης του στυγερού εγκλήματος της Μάνης
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα πέρασε την πόρτα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και ο δεύτερος φερόμενος ως δράστης, της στυγερής δολοφονίας των 2 νεαρών στη Μάνη, συνοδεία του συνηγόρου του.
 Το πρωί αναμένεται να  οδηγηθούν και οι δυο νεαροί στον εισαγγελέα για να τους απαγγελθούν κατηγορίες. - 
Εξιχνιάσθηκε η δολοφονία Κ. Σγουρού και Γ. Κομμάτη - Δύο 18χρονοι οι δράστες του διπλού άγριου εγκλήματος
~  Ούτε 24 ώρες από την ανακάλυψη της άγριας δολοφονίας των δύο νεαρών, του 26χρονου Κωνσταντίνου Σγουρού από την Καλαμάτα και του 26χρονου Γιάννη Κομμάτη από τη Σάμο, δεν χρειάσθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και ήδη έχει στα χέρια της τους δράστες του διπλού εγκλήματος. Μετά το σοκ της διπλής δολοφονίας, συγκλονίζει, η είδηση πως δράστες είναι δύο 18χρονοι. -
 
Εκτέλεσαν τους δυο νεαρούς στη Μάνη με πολλαπλούς πυροβολισμούς! (βίντεο & φωτογραφίες)
Νεότερη ενημέρωση Λίγα λεπτά πριν τις 11 το πρωί γράφτηκε ο επίλογος στη διπλή δολοφονία με την απομάκρυνση των σωρών των δύο νέων.
Πλέον από το σημείο έχουν αποχωρήσει οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό της μηχανής.
Νεότερη ενημέρωση 10:15 π.μ.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες και ύστερα από την ιατροδικαστική εξέταση στον τόπο του εγκλήματος οι δυο νεαροί φέρουν πολλαπλά τραύματα στο σώμα και το κεφάλι από όπλο. Πιο συγκεκριμένα ο 25χρονος Καλαματιανός Κωνσταντίνος Σγουρός έχει βληθεί από κυνηγετικό όπλο ενώ αυτή την ώρα ο ιατροδικαστής εξετάζει και τον 26χρονο Γιάννη Κομμάτη.
Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από την αστυνομία σε απόσταση 1χμ ενώ στο σημείο βρίσκεται και ειδικό κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά ζωής που έφθασε από την Αθήνα.
Μεγάλος αριθμός αστυνομικών της ασφάλειας χτενίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή ολόκληρη την περιοχή ενώ να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει εντοπιστεί η μηχανή τύπου "Μπέβερλι" των δυο νεαρών.
Το "Θάρρος" βρίσκεται στον τόπο της δολοφονίας των δυο νεαρών και θα σας ενημερώνει για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με το στυγερό έγκλημα.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Σε εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες, για την εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας δύο ημεδαπών, στη Μεσσηνία
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 25 και 26 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι χθες (19.8.2014) το απόγευμα, βρέθηκαν νεκροί, σε απόκρημνο σημείο αγροτικής περιοχής στον Κάμπο του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, φέροντας τραύματα από κυνηγετικό όπλο.
Στο σημείο μετέβη Ιατροδικαστής, καθώς και αρμόδια συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Μεσσηνίας, για την αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου.
Σημειώνεται ότι για τα δύο νεαρά άτομα, είχε δηλωθεί η εξαφάνισή τους χθες το μεσημέρι, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες, τις οποίες συνδράμει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής & Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής
Νεκροί ανασύρθηκαν σήμερα Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014 από σωστικό συνεργείο της Υπηρεσίας, κατόπιν σχετικού αιτήματος (περί ώρα 23:00 της 19-8-2014) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας-Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, οι δυο ημεδαποί ηλικίας 25 και 26 ετών οι οποίοι εχθές το απόγευμα 19 Αυγούστου 2014 εντοπίστηκαν σε απόκρημνο σημείο στην περιοχή της Δ.Κ. Κάμπου του Δήμου Δυτικής Μάνης.
          Για τον απεγκλωβισμό και την ανάσυρση των δυο ατόμων η Υπηρεσία μας επενέβει με 5 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και 2 οχήματα.
 

                                                                              Καλαμάτα     20 – 08 – 2014
            Ο αν. Διοικητή
 

                                                                                 Δημήτριος Κ. Γεωργανάς
                                                                                         Επιπυραγός
Τραγικό τέλος είχαν χθες νωρίς το βράδυ οι έρευνες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων για τον εντοπισμό των δύο νεαρών που είχαν εξαφανισθεί από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, όταν σε δασική, δυσπρόσιτη περιοχή, λίγο πριν από το χωριό Κέντρο (Γαϊτσές), εντοπίσθηκαν σε μεγάλο βάθος δύο νεκρά άτομα.
Οι πρώτες ενδείξεις παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια, ενώ, δυστυχώς, λόγω του δύσβατου της περιοχής, του βάθους της χαράδρας και του ότι είχε αρχίσει να νυχτώνει, δεν μπόρεσε να γίνει χθες η ανάσυρση των σορών. Αυτό θα γινόταν σήμερα τα ξημερώματα.
Χάθηκαν τα ίχνη τους…
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας. Ο 25χρονος Κωνσταντίνος Σγουρός από την Καλαμάτα και ο 26χρονος Γιάννης Κομμάτης από τη Σάμο βρίσκονταν σε μαγαζί στην παραλία της Καλαμάτας. Λίγο μετά τη 1.00 τα ξημερώματα ειδοποίησαν τους οικείους τους ότι θα πάνε μια βόλτα. Έφυγαν με ένα μηχανάκι «Μπέβερλι», χρώματος σκούρου καφέ, με μπορντό σέλα και μπαγκαζιέρα.
Περίπου στις 2.00 τα ξημερώματα ξανατηλεφώνησαν ότι θα αργήσουν. Από εκείνο το σημείο και μετά δεν ξαναέδωσαν σημεία ζωής, ενώ τα τηλέφωνά τους ήταν απενεργοποιημένα. Χθες το μεσημέρι, περίπου στη 1.00, συγγενείς τους ενημέρωσαν την Αστυνομία.
Σήμερα η ανάσυρση
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές, ενώ με άρση τηλεφωνικού απορρήτου διαπίστωσαν ότι το τελευταίο στίγμα από τα κινητά τους τηλέφωνα ήταν από την περιοχή της Μάνης. Άρχισαν έρευνες από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που ήρθε εκτάκτως από την Αθήνα με δύο εκπαιδευμένα σκυλιά, το Σύλλογο ΓΑΙΑ και εθελοντές διασώστες από την αρχή του δρόμου προς Μάνη μέχρι την Καρδαμύλη.
Λίγο πριν σουρουπώσει, σε χαράδρα, πριν από το χωριό Κέντρο, εντοπίσθηκαν δύο νεαρά άτομα νεκρά, όμως ήταν αδύνατον τη στιγμή εκείνη να γίνει ανάσυρσή τους. Από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται να έχει γίνει εγκληματική ενέργεια.
Περισσότερες λεπτομέρειες της υπόθεσης αναμένεται να γίνουν σήμερα γνωστές, μετά και την ανάσυρση των δύο σορών. - 

Εντοπίστηκαν δύο νεκρά άτομα στη Μάνη
~ Εντοπίστηκαν σήμερα το απόγευμα δύο νεκρά άτομα σε πολύ δυσπρόσιτη περιοχή της Μάνης, αύριο θα επιχειρηθεί η ανάσυρση των πτωμάτων ενώ η αστυνομία δεν επιβεβαιώνεται την ταυτότητα των δύο ατόμων. - 

Έκκληση από την οικογένεια των νεαρών που αγνοούνται (φωτογραφίες)
 ~ Mετά από επικοινωνία με την οικογένεια Σγουρού, δημοσιεύουμε φωτογραφίες αλλά και τα ονόματα των δύο παιδιών με σκοπό κάποια πληροφορία.
Τα ονόματα είναι Κώνσταντίνος Σγουρός και Γιάννης Κομμάτης και είναι οι νεαροί στις φωτογραφίες.
~ Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας , της Πυροσβεστικής καθώς και εθελοντικών ομάδων για τον εντοπισμό ενός 25χρονου και ενός 26χρονου. Οι δυο νεαροί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη έφυγαν από την Καρδαμύλη με μηχανάκι με κατεύθυνση την Καλαμάτα και από τότε δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής. Οι εκτεταμένες έρευνες που διενεργούνται από νωρίς το πρωί δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής αποτέλεσμα και στην περιοχή αναμένεται κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από την Αθήνα με ειδικούς ερευνητές καθώς και δυο  εκπαιδευμένα σκυλιά.  - 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη

***

***  Αθλητικά  Νέα :

 

 *** Ενώπιον του αθλητικού εισαγγελέα οι 11 παράγοντες του ποδοσφαίρου ύποπτοι για εγκληματική οργάνωση, ...................    Προκαταρκτική εξέταση
Ενώπιον του αθλητικού εισαγγελέα οι 11 παράγοντες του ποδοσφαίρου ύποπτοι για εγκληματική οργάνωση
Ενώπιον του αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα κλήθηκαν να παρουσιαστούν σήμερα, Τρίτη, ως ύποπτοι για εγκληματική οργάνωση, 11 παράγοντες του ποδοσφαιρου στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για το τρόπο κλήρωσης των διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και την κατάρτιση πινάκων της διαιτησίας, μετά από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ.
Ό κ. Κορέας διενεργεί προκαταρκτική εξέταση με σκοπό να διαπιστωθεί η ενδεχόμενη τέλεση αξιοποίνων πράξεων, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών, δωροδοκία κ.α.
Μάλιστα στο πλαίσιο της έρευνας, και μετά την έκδοση βουλεύματος έχει εγκριθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων στην υπό διερεύνηση υπόθεση, προς εξακρίβωση των κατηγοριών τις οποίες αναζητά ο εισαγγελικός λειτουργός. Ειδικότερα, στο υπ’ αριθμ. 1921/2014) βούλευμά τους, του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, επιτρέπεται στον κ. Κορέα να αξιοποιήσει κάθε επιβαρυντικό στοιχείο για «τη διακρίβωση της συνολικής εγκληματικής συμπεριφοράς των εμπλεκόμενων».
Μέχρι στιγμής για ανωμοτί κατάθεση (ως ύποπτοι δηλαδή) έχουν κληθεί έντεκα άτομα ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης, στελέχη της ΕΠΟ όπως οι Γ.Σαρρής, Γ.Παπακωνσταντίνου, Θ.Κουρίδης, Αρ.Σταθόπουλος, Θ.Μπριάκος, Γ.Δούρος και οι διαιτητές Κ.Ιωαννίδης, Απ.Αμπάρκιολης και Γ.Κάμπαξης.
Στον εισαγγελικό λειτουργό σύμφωνα πάντα με πληροφορίες εμφανίστηκαν σήμερα οι συνηγόροι τους, οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις για τις 15 Σεπτεμβρίου  2014 .   ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Χάλασε η μεταγραφή του Αλφάρο στον Παναθηναϊκό  , ......   «Ναυάγιο»Χάλασε η μεταγραφή του Αλφάρο στον Παναθηναϊκό
 Η μεταγραφή του Αλφάρο δεν θα γίνει τελικά πραγματικότητα, όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Τρίτης και αρκετές ώρες μετά την άφιξη του στην Αθήνα. Οι «πράσινοι» αν και τα βρήκαν στα οικονομικά δε μπόρεσαν να ξεπεράσουν άλλα εμπόδια αναφορικά με την μεταγραφή του Ισπανού στο «τριφύλλι».
«Η μεταγραφή του Αλφάρο στην ομάδα μας δεν πρόκειται τελικά να πραγματοποιηθεί παρά το γεγονός ότι υπήρχε συμφωνία στο οικονομικό. Η θέση μας είναι - και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στη συγκεκριμένη διάσταση - ότι στη διάρκεια της ημέρας προέκυψαν σοβαρά ζητήματα που δεν επέτρεπαν την ολοκλήρωσή της μεταγραφής και που σε καμία περίπτωση δεν αφορούσαν τον Παναθηναϊκό» είναι η θέση του επίσημου Παναθηναϊκού πάνω στο ζήτημα.
Ετσι, ο 27χρονος επιθετικός μένει χωρίς ομάδα (αφού η Μαγιόρκα ανακοίνωσε την αποδέσμευσή του) και ο Παναθηναϊκός στρέφεται σε άλλη λύση.    Newsroom ΔΟΛ

***  Αργυρό μετάλλιο για Αγγελοπούλου και Χρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων
Σε κωπηλασία και κολύμβηση
Αργυρό μετάλλιο για Αγγελοπούλου και Χρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων
H Αθηνά Αγγελοπούλου με το μετάλλιο

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που διεξάγονται στην πόλη Νιαντζίνγκ της Κίνας, η Αθηνά Μαρία Αγγελοπούλου.
~ Η 18χρονη πρωταθλήτρια της κωπηλασίας, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο μονό σκιφ, καθώς τερμάτισε σε 3:51.59, ελάχιστα πίσω (3:51.33) από την Λευκορωσίδα, Κριστίνα Σταράσελετς. Το χάλκινο μετάλλιο, πήρε η Γαλλίδα, Καμίλ Ζουγιέ, με επίδοση 3:53.80.
~ H δεύτερη επιτυχία ήρθε από την κολύμβηση και τον Απόστολο Χρήστου, ο οποίος πήρε τη δεύτερη θέση στον τελικό των 50μ. ύπτιο με 25.44. Νικητής της κούρσας ήταν ο Ρώσος Εβγκένι Ρίλοφ με 25.09, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ιταλός Σιμόνε Σαμπιόνι με 25.47.Στο αντίστοιχο αγώνισμα των νεανίδων, η Ελένη Κουτσουβέλη εξασφάλισε την παρουσία της στον αυριανό τελικό, καθώς πήρε την έβδομη θέση στους ημιτελικούς με 29.28.
Στους προκριματικούς η αθλήτρια του Νηρέα Γέρακα είχε περάσει ως έκτη με 29.31, ενώ στο ίδιο αγώνισμα η Ελισάβετ Παντή έμεινε στην 28η θέση με 30.41.  Newsroom ΔΟΛ

***
Αρσανά  Μονής  Δοχειαρίου

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
http://www.youtube.com/stamos01 ,       3614     video.-       
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1984    video.- 
http://www.youtube.com/vlasiskal , =        1995 video.- 
Σύνολον                                                      7593 βίντεο   .-

Αρσανά  Ι.Μ. Διονυσίου

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2581  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  270   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

Αρσανάς Ι.Μ. Δοχειαρίου

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    613.– https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   199 .-                                 
 ~** http://www.twitter.com/stamos01/
~ http://bromobrysi.blogspot.gr/2014_03_01_archive.html , Άγιος Νικόλαος Βρωμόβρυσης Αρφαρών
Αρσανάς  Ι.Μ. Κωνσταμονίτου
*** ΑΝΑΡΤΗΓΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2014  :
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Αυγούστου 2014  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/08/01-2014.html , .-
~  Επιλογές  Θεμάτων  Παρασκευή  01  Αυγούστου  2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/08/01-2014.html ,
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσγς Σάββατο 02 Αυγούστου 2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/02-2014.html  , .-
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Αυγούστου 2014   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/08/03-2014.html ,  .-
~  Επιλογές Θεμάτων Κυριακή 03 Αυγούστου 2014 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/03-2014.html , .-
~ Διαδρομές  από  επισκέψεις  στο Άγιον Όρος
03-Αυγούστου  2014 ,   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/08/blog-post.html ,

~  Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 12 Αυγούστου 2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/08/12-2014.html  ,.- 

~  Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014 14    : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/08/14-2014-14.html , .-  
~  Πάσχα καλοκαιριού, Κοίμηση Θεοτόκου 14,15 Αυγούστου 2014   : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/08/1415-2014.html  , .- 
~   Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/08/15-2014.html ,.- 
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 16 Αυγούστου 2014     : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/08/16-2014.html , .- 
~  ΄Ομορφες σελίδες Επιλογών Σάββατο 16 Αυγούστου 2014   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/08/16-2014.html ,.-
~  Ημερήσια  εκδρομή  διαδρομή Μονή Αγίου Νικολάου Βαστών  Ναύπλιο  Αστρο  Τεγέα 17-08-2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/17-08-2014.html ,.-
~  Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  18 Αυγούστου  2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/08/18-2014.html ,.- 
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19 Αυγούστου 2014     : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/08/19-2014.html      
~ Επιλογές Θεμάτων Τρίτη 19 Αυγούστου 2014   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/19-2014.html ,.-     
~  Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/08/20-2014.html ,.-
 ~  Η ενημέρωση Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/08/blog-post.html , .-
 

1 σχόλιο:

  1. ~ Όταν βρίσκεσαι στην καλοκαιρία αυτής της ζωής να περιμένεις κάποτε και τον χειμώνα και τον χειμώνα των πραγμάτων .- {Μ. Βασίλειος }

    ~ Να θυμάσαι πάντα ότι και ο Υιός του Θεού με όλους του τους φίλους μπήκε στη βασιλεία του δια μέσου ακανθών και σταυρών .- { Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης } .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή