ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ενημέρωση και ειδήσεις Τετάρτη 21 Μαϊου 2014

Ενημέρωση  και  ειδήσεις Τετάρτη  21  Μαϊου  2014  :

      ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  ΣΤΟΥΣ  ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ  ΚΩΝΑΤΑΝΤΙΝΟΥΣ  ΚΑΙ  ΕΛΕΝΕΣ !!

*** Μεσσηνιακά  και  άλλα Νέα  :














*** Αναμένεται σήμερα η ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των εκλογών

  Σήμερα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται να δοθεί τέλος στην αγωνία των υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων που εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή στους Δήμους της Μεσσηνίας, αλλά και των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της Μεσσηνίας. Με την αναμενόμενη ανακήρυξη των συνδυασμών που συμμετείχαν στην εκλογική αναμέτρηση της προηγούμενης Κυριακής, οι υποψήφιοι θα μπορέσουν επίσημα να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα, αφού, ό,τι άλλο κυκλοφορεί, είναι ανεπίσημο. Δεκάδες ήταν τα τηλεφωνήματα προς την εφημερίδα από υποψηφίους οι οποίοι αναζητούσαν διέξοδο, καθώς δεν είχαν προνοήσει, όπως άλλοι, να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα από δικαστικούς αντιπροσώπους. Αναζητήσαμε κι εμείς τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας, αλλά δεν μπορέσαμε να πληροφορηθούμε κάτι περισσότερο, όσο κι αν προσπαθήσαμε. Με τη σημερινή επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των εκλογών θα δοθεί τέλος και στην παραφιλολογία που αναπτύχθηκε για το ποιος εκλέγεται και ποιος όχι. -  

***  Επανατοποθέτηση στύλων του δικτύου ρεύματος στη Φαρών

 Ξεκινά, από σήμερα, ο ΔΕΔΔΗΕ (πρώην ΔΕΗ) την προεργασία για την απομάκρυνση στύλων του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος στις οδούς Φαρών και Πλάτωνος και την τοποθέτηση νέων, στις θέσεις όπου αυτοί προβλέπονται, στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας. Σημειώνεται ότι το κόστος γι’ αυτές τις εργασίες έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του έργου, τα κονδύλια του οποίου προέρχονται από κοινοτικούς πόρους (έργο ΕΣΠΑ). Η προεργασία θα ξεκινήσει από την οδό Πλάτωνος και θα επεκταθεί στην οδό Φαρών. Οι στύλοι θα αφαιρεθούν από τα σημεία όπου βρίσκονται σήμερα, το Σαββατοκύριακο 31 Μαΐου και 1η Ιουνίου στην οδό Φαρών και το επόμενο, δηλαδή 7 και 8 Ιουνίου, στην οδό Πλάτωνος. Στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης, τοποθετούνται νέοι στύλοι φωτισμού και φωτιστικά σώματα στο δυτικό και στο ανατολικό πεζοδρόμιο. Απομακρύνονται ακατάλληλα και ενεργοβόρα φώτα και τοποθετούνται λαμπτήρες χαμηλότερης ενεργειακής κατανάλωσης και μεγαλύτερης φωτεινότητας. Τούτο θα συμβεί στη Φαρών, από την Πλάτωνος μέχρι τη Ναυαρίνου και στην Πλάτωνος, από τη Φαρών μέχρι την Αριστομένους. -

*** Το πρώτο αεροπλάνο της Condor Airlines στο αεροδρόμιο Καλαμάτας (φωτογραφίες)            
     
Σαστισμένοι και απορημένοι ήταν χθες το πρωί οι πρώτοι 93 επιβάτες της εταιρείας Condor Airlines από Μόναχο και Ντίσελντορφ, καθώς όταν άνοιξε η πόρτα του αεροσκάφους, είδαν στην πίστα γυναίκες με παραδοσιακές στολές. Μπαίνοντας, δε, στο χώρο του αερολιμένα, αντίκρισαν έναν πλούσιο μπουφέ με τοπικά εδέσματα, αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά, δίπλες και άλλα γλυκά της Μεσσηνίας, καθώς και ένα εκθετήριο τοπικών προϊόντων.  
Την παρουσία τους, αλλά και αυτή του πληρώματος, καλωσόρισε χθες το Επιμελητήριο Καλαμάτας, μιας και η Condor, προσθέτοντας την Καλαμάτα στους νέους προορισμούς της για το καλοκαίρι του 2014, δίνει νέα ώθηση για τον τουρισμό της περιοχής.
Η πρώτη πτήση προς Καλαμάτα εορτάστηκε αρχικά στο αεροδρόμιο του Μονάχου με μια τούρτα που παρουσίασε ο διευθυντής Κίνησης του αεροδρομίου, Oliver Dersch, προς τον περιφερειακό διευθυντή της Condor Flugdienst GmbH, Peter da Costa.
«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που με τη νέα σύνδεση με την Καλαμάτα μπορούμε πλέον να προσφέρουμε στους επιβάτες μας συνολικά δέκα προορισμούς στη “Γη των Θεών”» είπε  χαρακτηριστικά ο κ. da Costa και συνέχισε: «Η νέα καλοκαιρινή αερογραμμή της Condor προς την Καλαμάτα συμπληρώνει καταπληκτικά την όλη προσφορά της Condor στην Ελλάδα. Η Καλαμάτα βρίσκεται στη Νότια Χερσόνησο της Πελοποννήσου στην Ελλάδα, και τα αξιοθέατά της περιλαμβάνουν μίλια φαντασμαγορικών περιπάτων στην παραλία και υπέροχη πανοραμική θέα στην οροσειρά του Ταϋγέτου. Σχετικά άγνωστη ακόμη στους Ευρωπαίους επισκέπτες, η Καλαμάτα –φημισμένη για τις νόστιμες ελιές της και τα μετάξια της- είναι από καιρό ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών».
Κατά την άφιξή του Airbus 320 στην Καλαμάτα, το αεροσκάφος έλαβε το παραδοσιακό βάπτισμα με νερό. Κατά τη θερινή περίοδο 2014, η Condor θα πετάει κάθε Τρίτη από Μόναχο και Ντίσελντορφ προς Καλαμάτα και από τις 29 Μαΐου 2014 κάθε Πέμπτη από Στουτγάρδη και Φρανκφούρτη προς Καλαμάτα.
Σε σχετική του ανακοίνωση το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ευχαριστεί θερμά τις μεσσηνιακές επιχειρήσεις που προσέφεραν προϊόντα και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης καλωσορίσματος στο κρατικό Αεροδρόμιο Καλαμάτας:
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Α.Ε «AGRO.VIM», ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΞΑΝΘΙΠΠΗ «HANDMADE SWEETS», ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «ΕΑΣΜ», ΚΑΛΛΙΚΟΥΝΗ Ν. Γ. Α.Ε., ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΚΩΝ ΚΑΙ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ «ΣΥΚΙΚΗ», ΚΩΣΤΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΟΙΝΟΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ Α.Ε., ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Σ. & Δ. Ο.Ε., ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χ. Κ. ΑΒΕΤ, ΠΑΣΤΕΛΙ «ΚΑΠΑ ΕΥΜΕΛΕΙΝ», ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΙ ΑΦΟΙ Ο.Ε., ΣΤΕΦΑΝΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Α.Ε., ΤΣΑΒΟΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. «ΒΙΟVIN», ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ «ΦΙΛΙΠΠΟΣ», ΨΑΡΟΥΛΗΣ WINES.
Επίσης, ευχαριστεί θερμά το ξενοδοχείο ELITE CITY RESORT και το προσωπικό για την ευγενική προσφορά του μπουφέ καλωσορίσματος με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.
  Δ. Μανιάτης
Οι πτήσεις θα συμβάλουν θετικά στην ανάπτυξη της περιοχής, επειδή υπάρχει η δυνατότητα εύκολης πρόσβασης, σημείωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης: «Στις πτήσεις αυτές βρίσκονται κυρίως  μεμονωμένοι πελάτες, οι οποίοι δεν εξαρτώνται από τους τουρ οπερέιτορ και βρίσκουν μόνοι τους καταλύματα.
Οι πτήσεις θα είναι πολύ περισσότερες από πέρσι και πιστεύω ότι θα έχουμε πληρότητες που θα συμβάλουν πολύ θετικά στην περιοχή μας».
Ο κ. Μανιάτης προανήγγειλε και την έναρξη νέων πτήσεων από το Παρίσι στις αρχές Ιουνίου και την Πολωνία. Πρόσθεσε δε πως «το αεροδρόμιο έχει γίνει ευρύτερα γνωστό και λόγω της Costa Navarino», καθώς και ότι οι επιβάτες των τακτικών γραμμών αφήνουν περισσότερα χρήματα στις τοπικές αγορές σε σχέση με εκείνους των πτήσεων τσάρτερ.
«Στόχος», υπογράμμισε, «πρέπει να είναι η ανάπτυξη μέσω του αεροδρομίου, αφού οι επενδυτές βλέπουν πως υπάρχει προσβασιμότητα στην περιοχή».
  Δ. Μανδηλάρης
Ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας Δημ.  Μανδηλάρης ανέφερε ότι από τη Γερμανία θα υπάρχουν συνολικά τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα και ξεκίνησαν με 93 άτομα. Εξέφρασε, δε, την ελπίδα ότι θα αυξηθούν οι πληρότητες, καθώς «είναι προορισμοί που έλειπαν από την περιοχή. Θεωρούμε ότι θα μας ανεβάσουν αρκετά την κίνηση».
Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις, είπε πως ήδη υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών και πρόσθεσε ότι, εκτός από τη Γερμανία, θα υπάρξουν αφίξεις από την Πολωνία (Βαρσοβία, Κατοβίτσε και Πόζναν), ενώ αυξάνονται και οι προορισμοί, μέσα στους οποίους βρίσκεται και το Παρίσι. Όλα αυτά θα φέρουν μια σημαντική αύξηση, εκτός από τα συνέδρια που έχουν προγραμματιστεί για το τέλος της περιόδου, οπότε αναμένονται περίπου 30.000 άτομα.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου    Φωτό: Στασινός Μουτσούλας

*** Τηλεγραφήματα που τρέλαναν το Τμήμα Εκλογών (φωτογραφίες)         
     
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 
 Τηλεγραφήματα που τρέλαναν το Τμήμα Εκλογών (φωτογραφίες)
  Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Δεν ήταν λίγα τα ευτράπελα που σημειώθηκαν με τους δικαστικούς αντιπροσώπους – ευτυχώς μια μικρή μερίδα, που όμως ήταν ικανή να δημιουργήσει πρόβλημα- από την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες μέχρι να παραδώσουν και το τελευταίο αποτέλεσμα, σχεδόν 24 ώρες μετά!
Στο Τμήμα Εκλογών της Περιφερειακής  Ενότητας Μεσσηνίας κάθε λίγο και λιγάκι χτυπούσαν τα τηλέφωνα, με δικαστικούς αντιπροσώπους να ρωτούν για τα πιο απίθανα πράγματα, ενώ ακόμα και χθες το μεσημέρι έφταναν με πρακτικά και εκλογικούς σάκους σε Περιφερειακή Ενότητα και Πρωτοδικείο για να παραδώσουν.
  Ευτράπελα
Απίστευτα ήταν σε αρκετές περιπτώσεις και όσα έγιναν με τα τηλεγραφήματα που απέστειλαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για μετάδοση στο υπουργείο Εσωτερικών. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες ορισμένων εξ αυτών που δημοσιεύουμε. Υπήρξαν τηλεγραφήματα που δεν μπορούσαν να διαβαστούν καθόλου. Τηλεγραφήματα στα οποία δεν είχε αναγραφεί από ποιο εκλογικό τμήμα ήταν ή από ποιον αντιπρόσωπο ή απουσίαζαν και τα δύο. Έτσι, οι υπάλληλοι στην Περιφερειακή Ενότητα έπρεπε να κάνουν «βουντού» για να ανακαλύψουν από πού είναι.
Σε άλλη περίπτωση ο δικαστικός αντιπρόσωπος  είχε αναγράψει στο τηλεγράφημα ότι οι εγγεγραμμένοι ήταν 240, ψήφισαν 119, αλλά οι συνδυασμοί είχαν λάβει σχεδόν διπλάσια νούμερα ψήφων και από τους εγγεγραμμένους!
Όπως ανακαλύφθηκε στη συνέχεια, καταχώρησε στις ψήφους των συνδυασμών και τους σταυρούς των υποψηφίων. Δηλαδή, στο α΄ συνδυασμό δεν καταχωρούσε 1 μονάδα, αλλά προσέθετε και τους σταυρούς των υποψηφίων του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου.
Σε πάρα πολλά άλλα τηλεγραφήματα δεν είχαν συμπληρωθεί καθόλου τα άκυρα και τα λευκά, ενώ ξημερώματα, ερωτήσεις του τύπου, «τα ψηφοδέλτια που περίσσεψαν να τα πάρω μαζί μου για την άλλη Κυριακή;» τρέλαιναν τους υπαλλήλους του Τμήματος Εκλογών.

*** Με δικό του περίπτερο το «Λάδι Βιώσας» σε έκθεση στις Βρυξέλες         
           
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο οι εκδηλώσεις για την προβολή της Ελλάδας και της γαστρονομικής της ιδιαιτερότητας στις Βρυξέλλες.
Στην πλατεία Schuman και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ευρωκοινοβουλίου για την Ημέρα της Ευρώπης, Έλληνες παραγωγοί παρουσίασαν τα προϊόντα τους και μαγείρεψαν με την υποστήριξη του Συλλόγου “Discovering Greek Products in Belgium”.
Ξεχωριστό, βέβαια, ήταν το ολοκληρωμένο περίπτερο του «Λάδι Βιώσας», με έκθεση φωτογραφίας, προζυμένιο ψωμί, κοκεντάμα, χειροποίητα σαπούνια κ.τ.λ., το οποίο έκλεψε τις εντυπώσεις. -  

***  Ελλάς, τι θα γίνει, φίλε μου, μ’ εμάς;         

    Έγραφα, λοιπόν, στο φύλλο της Κυριακής ότι «γνωρίζω δεξιούς και αριστερούς που δε θα ψηφίσουν δημοτικές παρατάξεις που ανήκουν στον ιδεολογικό τους χώρο για πολλούς και ποικίλους λόγους, ενώ στις περιφερειακές θα το πράξουν, και τούμπαλιν. Τούτη τη φορά, η κάλπη δεν είναι απλά γκαστρωμένη, όπως έλεγε ο Φλωράκης, αλλά κάτι περισσότερο, που δεν έχω την κατάλληλη λέξη για να το περιγράψω».
Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, δυστυχώς, επαληθεύτηκα, γιατί, πλην των παραπάνω, πήρε σάρκα και οστά και η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής. Ο συνδυασμός του κ. Μώραλη, που υποστηρίζεται από τον νυν πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Μαρινάκη, ο οποίος είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, αλλά και τον πρώην κ. Κόκκαλη, έχει το πάνω χέρι στο β΄ γύρο στον Πειραιά.
Στο μεταξύ, συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη είχε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε ταβέρνα του Πειραιά η υποψηφία περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου. Κύκλοι του περιβάλλοντος της κυρίας Δούρου επιβεβαίωσαν την Κυριακή τη συνάντηση, αλλά υποστήριξαν ότι δεν τίθεται θέμα μυστικότητας. «Η κουβέντα που έγινε ήταν χωρίς πολιτικό περιεχόμενο. Πρόκειται για μη θέμα» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Τη συνάντηση επιβεβαίωσε και ο κ. Μαρινάκης, υποστηρίζοντας: «Πολιτισμένοι άνθρωποι είμαστε και είπαμε δυο κουβέντες στα όρθια». Μπορεί να συνέβη κι έτσι, αλλά οι καιροί είναι πονηροί και ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέλει.
Στο μεταξύ, ο υπόδικος για τους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο κ. Μπέος πήρε περίπου 40% στο Βόλο. Η πρωτεύουσα της Μαγνησίας έχει βαθιά δημοκρατική παράδοση, εκλέγοντας επί σειρά ετών, μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν, κομμουνιστή βουλευτή, ενώ έχει και ισχυρό αντιφασιστικό μέτωπο. Παρ’ όλα αυτά, ο εθνικιστής Μπέος, που απειλούσε όποιον του έφερνε αντίρρηση όντας πρόεδρος στον Ολυμπιακό Βόλου ότι θα φέρει Τσετσένους εκτελεστές και έμεινε προφυλακισμένος για τους στημένους αγώνες, συγκέντρωσε το πολύ μεγάλο αυτό ποσοστό και είναι ένα βήμα απ’ το να εκλεγεί δήμαρχος.
O tempora, o mores, θα μπορούσαμε να αναφωνήσουμε, καθώς, από την άλλη, ο ικανότατος , κατά τα άλλα, κ. Ψινάκης εξελέγη δήμαρχος Μαραθώνα, όπως και το παιδί του λαού, Απόστολος Γκλέτσος, για δεύτερη φορά δήμαρχος Στυλίδας.   του Δημήτρη Γιατράκου 
 
***  Τηλεπωλήσεις          
           
Φίλη είδε προ καιρού τηλεοπτική διαφήμιση πώλησης κάποιων προϊόντων. Είδε συγκεκριμένο σκεύος παρασκευής φαγητού, που είχε στο παρελθόν και επειδή είχε χαλάσει, ήθελε να το αντικαταστήσει. Το σκεύος είχε και την ιδιομορφία, όπως έδειχνε η διαφήμιση στην τηλεόραση, αφαιρώντας το θερμοστάτη, να μπορεί να βγει για καθάρισμα και το ταψί του, οπότε ήταν αυτό που ήθελε και προσπάθησε να το παραγγείλει.
Καλούσε σχεδόν καθημερινά στο τηλέφωνο της διαφήμισης, αλλά ουδείς απαντούσε. Με τα πολλά, απάντησε κάποιος με φωνή ηλικιωμένου ανθρώπου, ο οποίος, όπως μας μετέφερε η φίλη, ήταν και αγενής.
Για να μην πολυλογούμε, η παραγγελία δόθηκε και ύστερα από κάποιες ημέρες το δέμα έφθασε με αντικαταβολή σε γραφείο ταχυμεταφορών (κούριερ). Πλήρωσε 68 ευρώ και γεμάτη χαρά γύρισε στο σπίτι, άνοιξε τη συσκευασία και όταν είδε το σκεύος, μόνο που δε λιποθύμησε από τη στενοχώρια. Η συσκευή ήταν διαφορετική από αυτή της διαφήμισης, δεν ήταν κυκλική (είχε στραβώσει), ενώ για να έβγαζε κάποιος το ταψί, έπρεπε να ξεβιδώσει μια βίδα στο πάτο του σκεύους (δεν αρκούσε να αφαιρεθεί μόνο ο θερμοστάτης). Η συσκευασία περιλάμβανε ως δώρα τρεις κατσαρόλες κι ένα σετ μαχαίρια, που, όπως μας είπε, ήταν της πλάκας.
Αναλογίστηκε, όπως μας μετέφερε, ότι τη συγκεκριμένη συσκευή την είχε προμηθευτεί πριν από κάποια χρόνια, από άλλο κατάστημα, αντί 25 ευρώ και ήταν τελείως εξαγριωμένη.
Έκανε μια μικρή διαδικτυακή έρευνα αγοράς, διαπίστωσε ότι το σκεύος κοστίζει περί τα 25-27 ευρώ και επιχείρησε να επικοινωνήσει εκ νέου με την εταιρεία.
Όταν το κατάφερε, άκουσε έκπληκτη τον ίδιο άνθρωπο, στον οποίο είχε δώσει την παραγγελία, να την πληροφορεί ότι θα πρέπει να επιστρέψει την παραγγελία με δικά της έξοδα, να σταλεί αυτή στο σέρβις για έλεγχο και να την ξαναπαραλάβει, πληρώνοντας για μία ακόμη φορά τα σχετικά έξοδα, κατηγορώντας την ταυτόχρονα πως εκείνη προκάλεσε τις ζημιές (το στράβωμα).
Επικοινώνησε τότε με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, απ’ όπου πληροφορήθηκε ότι θα έπρεπε να επιβαρυνθεί με τέλη αποστολής και να συντάξει μια αίτηση υπαναχώρησης, ενώ είχε δικαίωμα να το πράξει σε 14 ημέρες, κάτι που της αποσιώπησε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.
Σε επικοινωνία της με την εταιρεία ταχυμεταφορών, πληροφορήθηκε πως το κόστος της επιστροφής ανερχόταν, λόγω του μεγάλου βάρους του δέματος (10 κιλά), σε 40 ευρώ, ποσό απαγορευτικό για τα οικονομικά της δεδομένα, αφού θα της κόστιζε συνολικά περίπου 150 ευρώ (αγορά και τέλη αποστολής).
Απογοητευμένη, σταμάτησε την προσπάθεια κι επιχείρησε να επιδιορθώσει μόνη της το στραβωμένο σκεύος. Το κατάφερε και πλέον το χρησιμοποιεί, έχοντας αλλάξει άρδην τις απόψεις της για την αγορά προϊόντων μέσω τηλεπώλησης.
Με τέτοιες συμπεριφορές αποθαρρύνονται οι καταναλωτές, οι οποίοι αισθάνονται παγιδευμένοι σε αυτό το ιδιότυπο καθεστώς που υπάρχει.   harhar@tharrosnews.gr 

***  Συγκέντρωση-ομιλία σήμερα στη Μεσσήνη από το ΣΥΡΙΖΑ
 
 Πολιτική συγκέντρωση-ομιλία για τις ευρωεκλογές οργανώνει σήμερα στις 8.30 το βράδυ στη Μεσσήνη (μικρή πλατεία) ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Θα μιλήσουν ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Σωτήρης Μάρταλης και Δημήτρης Χριστόπουλος. -

***  Συλλεκτικό ψηφοδέλτιο…          
   
Πολλοί ήταν εκείνοι που την Κυριακή έριξαν μία... διαφορετική ψήφο στην κάλπη. Κάποιοι, όμως, μάλλον το... παράκαναν και έκαναν κάτι που δεν έχει ξαναγίνει! Μία (ή ένας άντρας;) γυναίκα από την Κρήτη έστειλε μέσω κάλπης το... δικό της μήνυμα, αφήνοντας άφωνους όσους ήταν παρόντες όταν άνοιξε ο φάκελός της.
Ο δικαστικός αντιπρόσωπος που άνοιξε το συγκεκριμένο φάκελο, δεν πίστευε στα μάτια του, όταν μέσα βρήκε ένα σέξι κόκκινο εσώρουχο!
Το μήνυμα που ήθελε να στείλει όποιος αποφάσισε να «ψηφίσει» με το συγκεκριμένο τρόπο, πάντως, αφήνει περιθώριο για πολλές ερμηνείες... 
 
***   Ιστορικό στιγμιότυπο…          
   
Το φωτογραφικό στιγμιότυπο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ιστορικό. Ο λόγος για τη χειραψία, με φιλική διάθεση, του υποψηφίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Δημήτρη Οικονομάκου και του υποψηφίου του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες», Μανώλη Μάκαρη, που έχει ως κύριο κορμό το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών».
Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι το στιγμιότυπο δείχνει τον πολιτικό πολιτισμό των δύο ανθυποψηφίων.  Α.Π.   
 
***  «Ελιά» χωρίς ...δάκο ζήτησαν υποψήφιοι ευρωβουλευτές από την Καλαμάτα
 
 Ενδυνάμωση του ψηφοδελτίου της «Ελιάς- Δημοκρατική Παράταξη» ζήτησαν χθες από την Καλαμάτα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της, Παν. Καψής, Θαν. Χειμωνάς και Έφη Χαλάτση, στο ξενοδοχείο «Ρεξ». Οι τρεις τους επισήμαναν την κρισιμότητα των επικείμενων ευρωεκλογών, αφού, όπως επισήμαναν, από τη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία κρίνονται πολλά, με πρώτο και κύριο τη σταθερότητα της πολιτικής και της κυβέρνησης για την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και της ανάπτυξης, αλλά και τη μάχη που θα δώσει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ενάντια στη λιτότητα. Ο κ. Καψής χαρακτήρισε σημαντικό να εκλεγεί πρόεδρος ο Μάρτιν Σουλτς και πρόσθεσε ότι δεν ήταν εκβιαστικό το δίλημμα που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγ. Βενιζέλος, για ενίσχυση της «Ελιάς», εξηγώντας πως αν το ποσοστό της είναι μικρό, θα είναι δύσκολη η πορεία της κυβέρνησης, αφού ο ένας από τους δύο εταίρους του σχήματος θα μπει σε νέο κύκλο εσωστρέφειας. Ο Θ. Χειμωνάς σημείωσε πως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην Ευρώπη, μεμφόμενος ταυτόχρονα τη νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση που υπάρχει και ευθύνεται για τη λιτότητα της χώρας, ενώ, από την πλευρά της, η Έφη Χαλάτση ευχήθηκε να κατέβουν περισσότεροι πολίτες να ψηφίσουν, καθώς οι εκλογές για την Ευρωβουλή είναι οι κρισιμότερες από τη δημιουργία της, αφού θα κρίνουν την ενοποίηση της Ευρώπης και θα επέλθουν θεσμικές αλλαγές που θα λάβουν υπόψη τους όλα τα κακώς κείμενα. Όταν ζητήθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με τη δήλωση του κ. Βενιζέλου, ο κ. Καψής απάντησε πως αν η Ελιά αποδοκιμαστεί, δε θα είναι το ΠΑΣΟΚ αξιόπιστος κυβερνητικός εταίρος, αφού η προοδευτική παράταξη θα μπει σε κρίση εσωστρέφειας. Πρόσθεσε δε πως αν οι πολίτες θέλουν τη συνέχεια της κυβέρνησης, θα πρέπει Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να βγουν ισχυροί, αλλιώς θα υπάρχει πρόβλημα. Κάθε εκλογική διαδικασία είναι ένα δίλημμα, σχολίασε η κα Χαλάτση, σημειώνοντας πως το κοινωνικό μέρισμα επεκτάθηκε σε όλους, αφού η Ν.Δ. ήθελε αρχικά να διανεμηθεί μόνο στους ένστολους. Διαφοροποιημένη ήταν η άποψη του Θαν. Χειμωνά, ο οποίος έκρινε πως το δίλημμα που τέθηκε από τον κ. Βενιζέλο δεν ήταν η πιο σωστή κίνηση. Διευκρίνισε ότι είναι τελείως διαφορετικές οι εθνικές εκλογές από αυτές για την Ευρωβουλή και πρόσθεσε πως τα μεγάλα ποσοστά της Ελιάς, μέσα στην οποία βρίσκονται και άτομα που δεν ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, θα δημιουργούσαν σταθερότητα. «Όσο πιο ισχυρό ποσοστό πάρει η Ελιά, τόσο πιο ισχυρός εταίρος γίνεται το ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.Θετικά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών Στο ερώτημα που τέθηκε από το «Θ», αν με τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών «ποτίστηκε» η «Ελιά», ο κ. Χειμωνάς απάντησε πως ήταν όντως σημαντικά. Ανέφερε δε ως παραδείγματα τους Ι. Μπουτάρη, λέγοντας πως έχει εξασφαλίσει τη νίκη στο Δήμο Θεσσαλονίκης και Γ. Καμίνη, ο οποίος είναι φαβορί στο δεύτερο γύρο. «Αν αθροίσουμε τα ποσοστά τους και τα συγκρίνουμε με εκείνα του ΠΑΣΟΚ, με πιάνει μελαγχολία», είπε και καταλήγοντας τα χαρακτήρισε ως πάρα πολύ θετικά για το χώρο. Την ίδια άποψη διατύπωσε και η Έφη Χαλάτση, η οποία είπε στη συνέχεια πως οι πολίτες θα πρέπει να ψάξουν ποιους θα ψηφίσουν με βάση τις αξίες τους και τη διαδρομή τους. Μόνο τότε, συνέχισε, θα είναι πιο σίγουροι πως, όταν αποκτήσουν εξουσία, δε θα αθετήσουν τις υποσχέσεις που έδωσαν και δε θα απογοητεύσουν όσους τους ψήφισαν. Ικανοποιητικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα και ο κ. Καψής, ζητώντας από τους πολίτες να έχουν φωνή και στην πολιτική.Γιατί να ψηφίσει κάποιος «Ελιά» Σε άλλο ερώτημα, πώς θα μπορέσει να πειστεί κάποιος που βιώνει την κρίση και την ανεργία και από θυμό ή οργή ψηφίζει άλλα κόμματα, να στηρίξει την «Ελιά», ο κ. Καψής απάντησε πως το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά έχουν τις ρίζες του στην κοινωνία και πως καμία άλλη παράταξη δεν έχει αυτές τις ρίζες. Παραδέχθηκε ότι υπάρχει οργή και απογοήτευση, και πρόσθεσε: «Να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, όπως π.χ. ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αλλά αυτός δεν ήταν ο μόνος στο ΠΑΣΟΚ, αφού υπάρχουν ο Γεννηματάς, η Μελίνα και οι μεγάλες προσπάθειες να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Μιλάμε με λογική και μπορούμε να ξανασυγκεντρώσουμε και τους απογοητευμένους». «Κάναμε κάτι λάθος», σχολίασε ο Θαν. Χειμωνάς συγκρίνοντας τα ποσοστά του Ι. Σγούρου με αυτά των δημοσκοπήσεων για την «Ελιά» και πρόσθεσε: «Κάνουμε κάτι λάθος ως ΠΑΣΟΚ, πέρα από τα λάθη μας, και πληρώσαμε δυσανάλογο τίμημα σε σχέση με τα άλλα κόμματα». Παραδέχθηκε δε ότι «υπάρχει εμφύλιος πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ κι ο ένας κοιτά να βγάλει το μάτι του άλλου». Η κα Χαλάτση παρατήρησε πως ο θυμός των Ελλήνων σχετίζεται με το θυμό που νιώθει κάποιος όταν απατηθεί, αφού, όπως ανέφερε, «η σχέση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία είναι ερωτική». Ο θυμός επιστρέφει αρνητικά στο θυμωμένο, πρόσθεσε και στη συνέχεια ανέφερε πως δεν ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ για την κρίση, αλλά η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή της Ν.Δ. και απλώς «έσκασε» στα χέρια του ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ όφειλε να σώσει τους πολίτες με τη μικρότερη δυνατή ζημιά. - 
 
***   Ένταση με πρώην εργαζόμενους της ΕΡΑ Καλαμάτας στην εκδήλωση της "Ελιάς" (φωτογραφίες)         
     
Με το πέρας της συνέντευξης Τύπου των υποψηφίων Ευρωβουλευτών της "Ελιάς" στην Καλαμάτα ακολούθησε εκδήλωση με θέμα «Το μήνυμα των επερχόμενων ευρωεκλογών, ο ρόλος της Ελιάς και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος».
Πριν από την έναρξή της, ωστόσο, ο κ. Καψής αποδοκιμάστηκε από πρώην εργαζόμενους της ΕΡΑ Καλαμάτας και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε πόλη που βρίσκεται και στην οποία λειτουργούσε ΕΡΤ ή ΕΡΑ.  
 
***  Ξεπουλάει σε ιδιώτες έκταση στη Γάλοβα το ΤΑΙΔΕΠ         
            
Θα περάσει σε χέρια ιδιωτών με αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης για 50 χρόνια!
  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης     Ο περίφημος φάκελος του ΤΑΙΠΕΔ άνοιξε και στο πρώτο κύμα ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων παραλιών υπάρχει και μια περιοχή στο Διβάρι της Γιάλοβας του Δήμου Πύλου- Νέστορος, έκτασης 34 περίπου στρεμμάτων. Ένα από τα ωραιότερα, δηλαδή, κομμάτια της Μεσσηνίας ετοιμάζεται να περάσει σε ιδιωτικά χέρια με αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης για πενήντα (50) χρόνια! Αν βρεθεί αγοραστής για την παράκτια αυτή έκταση, μπορεί και να διεκδικήσει και να αποκτήσει την αποκλειστική χρήση της παραλίας μπροστά του, χωρίς δικαίωμα χρήσης από κάποιον άλλο.
Ο νόμος δεν απαγορεύει τη δυνατότητα να βλέπει όποιος θέλει την παραλία από μακριά και μόνο, καθώς η πρόσβαση δε θα είναι επιτρεπτή παρά μόνο στους πελάτες τους «επενδυτή».
Εκτός από τη συγκεκριμένη περιοχή, στον κατάλογο υπάρχουν και  δύο παραλίες της Ελαφονήσου, μεγάλες εκτάσεις στην Κορωνησία, στο Καλαμίτσι στη Χαλκιδική, τη Νέα Προποντίδα και τη Νέα Φώκαια και την Καβάλα. Στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνονται και δεκάδες ακίνητα στην Πλάκα, τριώροφα και πενταώροφα κτήρια σε διάφορα σημεία της Αθήνας, οικόπεδα στο Ναύπλιο και το Μεσολόγγι, αλλά και ξενοδοχεία «Ξενία».
Πάντως, σε ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «οι χρήσεις που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας είναι μόνο ενδεικτικές και σε κάθε περίπτωση αφορούν σε ιδιαίτερα ήπια και οικολογική ανάπτυξη, με ειδική μέριμνα για την προστασία των ευαίσθητων περιβαλλοντικά ή και προστατευόμενων δημοσίων ακινήτων. Επιπλέον, η όποια αξιοποίηση παραθαλάσσιων εκτάσεων προβλέπει ρητά την ελεύθερη πρόσβαση των λουομένων στις παραλίες.
Η πάγια διαδικασία για την αξιοποίηση ακίνητης δημόσιας περιουσίας που προβλέπεται από τον ιδρυτικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ, προϋποθέτει την κατάρτιση ΕΣΧΑΔΑ και περιλαμβάνει τρεις ουσιώδεις ασφαλιστικές δικλείδες: (1) κατάρτιση Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΣΜΠΕ) για την όποια ανάπτυξη, όπου είναι αυτονόητος ο απόλυτος σεβασμός στις περιβαλλοντικές και άλλες δεσμεύσεις κάθε ακινήτου, (2) δημόσια διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και την Περιφερειακή Διοίκηση επί του σχεδίου ανάπτυξης και την ΣΜΠΕ και (3) γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς την πληρότητα της ΣΜΠΕ και τη νομιμότητα της προτεινόμενης ανάπτυξης».- 
  
***  ΤΕΛΙΚΑ .....  Αύριο τα επίσημα αποτελέσμα των σταυρών για τους υποψηφίους Δημοτικούς συμβούλους της Μεσσηνίας  
 Όπως έγινε γνωστό αύριο , τα πρωτοδικεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας , θα δώσουν στη δημοσιότητα , τους σταυρούς όλων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στους Δήμους της Μεσσηνίας. - 
 
***   Οδυσσέας Βουδούρης: “Συμμαχία για τη νίκη και την αλλαγή”
 ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ»: Μισογεμάτο βλέπει το ποτήρι των αποτελεσμάτων της Κυριακής ο συνδυασμός «Πελοπόννησος Πρώτα». Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε εκτιμά ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες, υπό προϋποθέσεις, να γίνει η μεγάλη ανατροπή στην Περιφέρεια. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση: «Ευχαριστούμε τους πολίτες της Πελοποννήσου, που με την ψήφο τους ανέδειξαν την παράταξη “Πελοπόννησος Πρώτα” ως τη δύναμη που καλείται να συνεχίσει τον αγώνα στο δεύτερο γύρο για να ανατρέψει τα άνομα συμφέροντα και να φέρει την αλλαγή στη διοίκηση της Περιφέρειάς μας. Η μάχη συνεχίζεται. Στη διάρκεια του πρώτου γύρου η παράταξή μας πέτυχε να απογυμνώσει το Σύστημα Τατούλη, που ταυτίζεται με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Ν.Δ.- Βενιζέλου, και να αποτρέψει την ελπίδα του απερχόμενου περιφερειάρχη να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο. Από μια αρχική δεξαμενή ψήφων, που αγγίζει το 83% (το άθροισμα του δικού του ποσοστού το 2010 και του ποσοστού της Ν.Δ., που στις τωρινές εκλογές τον υποστηρίζει), ο κ. Τατούλης έχασε σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους! Καλούμε τους πολίτες να ξεπεράσουν το “δόγμα του σοκ” που εφαρμόζεται ανελέητα στη χώρα μας, με συνέπεια σχεδόν ένας στους δυο να απέχουν από τις χθεσινές εκλογές. Τους καλούμε να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές της 25ης Μαΐου για να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Η “Πελοπόννησος Πρώτα”, συνεπής στις δεσμεύσεις της και στην πολιτική της, θα συσπειρώσει όλες τις προοδευτικές, δημοκρατικές, οικολογικές δυνάμεις της Πελοποννήσου για να ανατρέψει το Σύστημα Τατούλη-Φούχτελ. Αυτό είναι πλέον εφικτό, διότι ο κ. Τατούλης έχει εισπράξει το “πλαφόν” των ψήφων που μπορεί να συγκεντρώσει και θα συνεχιστεί η πτωτική πορεία του, υπό το βάρος των ατασθαλιών του και της ακραίας μνημονικής πολιτικής που επιβάλλει στον τόπο μας. Η “Πελοπόννησος Πρώτα” συγκροτεί μια συμμαχία, κοινωνική και πατριωτική, για την αλλαγή, για να οδηγήσουμε τον τόπο μας στο δρόμο της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης, με όρους διαφάνειας και δημοκρατίας. Το διακύβευμα της αντιπαράθεση στην Πελοπόννησο είναι πλέον ξεκάθαρο: ή ο κ. Φούχτελ ή η “Πελοπόννησος Πρώτα”, ή με τη μνημονιακή πολιτική ή με την ελπίδα. Στο δεύτερο γύρο ψηφίζουμε με γνώμονα το καλό του τόπου μας, της πατρίδας μας, της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας. Να μη λείψει κάνεις από αυτή τη μάχη. Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας». - 
 
*** Ποιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι προηγούνται σε σταυρούς στην Τριφυλία         
   
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Ηχηρές εκπλήξεις, ευχάριστες και δυσάρεστες, επιφύλασσε η προτίμηση, επιλογή και σταυροδοσία των πολιτών στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους των τεσσάρων συνδυασμών στο Δήμο Τριφυλίας.
Όπως φαίνεται - έστω και από «ανεπίσημα» στοιχεία -, μένουν εκτός του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, είτε εκλεγεί δήμαρχος ο Παναγιώτης Κατσίβελας είτε εκλεγεί ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της απερχόμενης συμπολίτευσης που ήταν υποψήφιοι με το συνδυασμό του κ. Κατσίβελα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Βιβή Παντελάκη και Παναγιώτης Σουρέτης από τη Δ.Ε. Φιλιατρών και ο απερχόμενος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, Δημήτρης Μπασδάνης από τη Δ.Ε. Αετού.
Ο τελευταίος δεν εκλέγεται σε καμία περίπτωση, καθώς η Δ.Ε. Αετού είναι διεδρική εκλογική περιφέρεια και τη μία έδρα καταλαμβάνει ο πρώτος σε ψήφους του επιτυχόντος συνδυασμού και τη δεύτερη ο πρώτος του πρώτου επιλαχόντος συνδυασμού (μείζονος μειοψηφίας). Είτε εκλεγεί ο κ. Κατσίβελας είτε εκλεγεί ο κ. Ανδρινόπουλος, οι δύο πρώτοι των συνδυασμών αυτών είναι ο Γιάννης Μερκούρης και ο Αλέξανδρος Κουτρουμπής, με τον κ. Μπασδάνη να είναι δεύτερος σε ψήφους στο συνδυασμό του κ. Κατσίβελα με τον οποίο ήταν υποψήφιος.
Ο Παναγιώτης Σουρέτης, υποψήφιος του συνδυασμού του κ. Κατσίβελα, μένει εκτός, αφού είναι πέμπτος σε ψήφους από τη Δ.Ε. Φιλιατρών. Ακόμη κι εάν εκλεγεί ο κ. Κατσίβελας, δεν εκλέγει πέντε δημοτικούς συμβούλους στη Δ.Ε. Φιλιατρών.
Η, δε, Βιβή Παντελάκη, απερχόμενη πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας - δημοτική σύμβουλος Φιλιατρών, φέρεται να μην εκλέγεται, καθώς καταλαμβάνει την τέταρτη θέση μεταξύ των υποψηφίων του συνδυασμού Κατσίβελα στα Φιλιατρά. Ακόμη κι αν εκλεγεί δήμαρχος ο κ. Κατσίβελας, με βάση την κατανομή που εκτιμάται πως γίνεται στις έδρες, δεν εκλέγει τέσσερις συμβούλους στη Δ.Ε. Φιλιατρών, αλλά μόλις τρεις!
Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί ο κ. Κατσίβελας, από το συνδυασμό του θα μείνει εκτός Δημοτικού Συμβουλίου και ο νυν αντιδήμαρχος Δ.Ε. Φιλιατρών, Τάσος Πούλος, που είναι τρίτος σε ψήφους, μιας και ο συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας θα εκλέξει μόνον 2 στη Δ.Ε. Φιλιατρών.
Στα Φιλιατρά, έδρα φέρεται να καταλαμβάνει η Ρ.Α.ΚΙ. με πρώτο σε ψήφους τον Δημήτρη Τάμπαση, ενώ φέρεται πως ίσως εκλέγει έδρα στην Κυπαρισσία και όχι, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, στη Δ.Ε. Αυλώνος, την οποία θα καταλάβει ο επικεφαλής του συνδυασμού, Γιώργος Θεοδωρακόπουλος.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα πάρει την έδρα, όπως εκτιμάται, στη Δ.Ε. Φιλιατρών, την οποία θα καταλάβει ο επικεφαλής Σαράντος Κουκούμης. Σημειώνεται πως μέχρι και αργά χθες το απόγευμα δεν είχε γίνει γνωστή, επίσημα από το Πρωτοδικείο, η κατάταξη των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων στο Δήμο Τριφυλίας με βάση τους σταυρούς προτίμησης. Τα αποτελέσματα που αναφέρουμε είναι ανεπίσημα, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν διαθέσιμα ο Δήμος Τριφυλίας και οι συνδυασμοί από τους εκλογικούς τους αντιπροσώπους. Επίσης, η τελική κατανομή των εδρών στον επιτυχόντα και τον πρώτο επιλαχόντα συνδυασμό θα γίνει μετά και την επαναληπτική εκλογή της Β' Κυριακής. Έτσι, μπορεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις ως προς τις Δ.Ε. που παίρνουν οι δύο αυτοί συνδυασμοί τις έδρες.
Με βάση αυτά τα στοιχεία οι υποψήφιοι που φέρονται να προηγούνται είναι:
Από το συνδυασμό «Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ» του Ευστάθιου Ανδρινόπουλου στη Δημοτική Ενότητα Αετού οι Αλέξανδρος Κουτρουμπής και Γεώργιος Αντωνόπουλος, στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος οι Γεώργιος Γαλάνης και Μιλτιάδης Νασόπουλος, στη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων οι Γεώργιος Σκιαδάς, Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος, Πολυχρόνης Κουνάβης, Παναγιώτα Λάππα, Ιωάννα Γκλιάτα - Κατσούλα, στη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας οι Σωτήρης Μπακούρος, Δημήτρης Κουτσούλης, Θεόδωρος Γκρίτζαλης και Δημήτρης Γιαννόπουλος, στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών οι Ανδρέας Στεργιόπουλος, Γεώργιος Ασημακόπουλος, Γεώργιος Γεωργακόπουλος και Ιωάννης Σάκκουλας, στη Δημοτική Ενότητα Τριπύλης ο Ιωάννης Βασιλόπουλος.
Από το συνδυασμό «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ξεκινάμε» του Παναγιώτη Κατσίβελα στη Δημοτική Ενότητα Αετού οι Ιωάννης Μερκούρης και Δημήτρης Μπασδάνης, στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος οι Σπύρος Χρονόπουλος και Γεώργιος Τσακανίκας, στη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων οι Ιωάννης Αδρακτάς, Αλέξανδρος Τζωρτζίνης, Ιωάννης Κατσούλας, Ιωάννης Καλκαβούρας και Αναστάσιος Αδρακτάς, στη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας οι Παναγιώτης Τσίγγανος, Μαρία Πανουσιοπούλου, Ζαχαρίας Κανελόπουλος και Γιαννούλα Κωνσταντέλλου, στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών οι Δημήτριος Σαρμαντζής, Βασίλης Παπαθεοδοσίου, Αναστάσιος Πούλος και Βιβή Παντελάκη, στη Δημοτική Ενότητα Τριπύλης ο Θεόδωρος Τσαλαμανδρής.
Από τη Ρ.Α.ΚΙ. του Γιώργου Θεοδωρακόπουλου, στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος (σ.σ. ωστόσο, αν τελικά πάρει εκεί έδρα, θα την πάρει ο επικεφαλής) πρώτος σε ψήφους είναι ο Ιωάννης Παρασκευόπουλος, στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας ο Νώντας Βουδούρης, στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων ο Ηλίας Μπουντουβάς και στη Δ.Ε. Φιλιατρών ο Δημήτρης Τάμπασης.
Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Σαράντου Κουκούμη, στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας πρώτη σε ψήφους είναι η Ειρήνη Κουκούμη, στη Δ.Ε. Φιλιατρών ο Νικόλαος Μητρομάρας και στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων ο Σπυρίδωνας Καμινάρης. - 
 
***  Οδ. Βουδούρης: «Ο δημόσιος πλούτος δεν εκχωρείται!»          
   
-Εκτός ΤΑΙΠΕΔ η παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο
 Μια μεγάλη νίκη, όπως δήλωσε, κατέγραψε ήδη η «Πελοπόννησος Πρώτα», αφού ανάγκασε το ΤΑΙΠΕΔ να αφαιρέσει από τις λίστες του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας τη μοναδικής ομορφιάς παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο.
Από τις 10 Απριλίου, όπως αναφέρει ο συνδυασμός, «καταγγείλαμε με ανακοίνωσή μας - την οποία μπορείτε να δείτε στο http://bit.ly/SdER5Z - το ξεπούλημα των πιο γνωστών παραλιών της Πελοποννήσου, την Καραθώνα στο Ναύπλιο, την Παχειά Άμμο και την Ελαφόνησο στη Λακωνία, τη Γιάλοβα και τη Δυτική Παραλία Καλαμάτας κ.ά.
Κινητοποιήσαμε τις τοπικές κοινωνίες και η ανάδειξη του θέματος από την “Πελοπόννησος Πρώτα” οδήγησε στη δημόσια κατακραυγή, αναγκάζοντας το Ταμείο της ντροπής να αναδιπλωθεί για την Ελαφόνησο. Μόλις χθες με ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ διευκρινίζει, “σχετικά με το ακίνητο του Ελληνικού Δημοσίου στην Ελαφόνησο που μεταβιβάστηκε για αξιοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ, ότι οι χρήσεις που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ είναι μόνο ενδεικτικές και σε κάθε περίπτωση αφορούν σε ιδιαίτερα ήπια και οικολογική  ανάπτυξη...”.
Η “Πελοπόννησος Πρώτα” ακούραστα θα αγωνίζεται, αύριο και στη διοίκηση της Περιφέρειας, ώστε ο δημόσιος πλούτος να παραμένει δημόσιος και οι παραλίες να ανήκουν στους πολίτες. Από την Πελοπόννησο αρχίζει το ξήλωμα του Ταμείου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας». 
 
***Τα 42 κόμματα που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων είναι τα εξής:
Ένωση Κεντρώων
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
ΟΚΔΕ
Α.Σ.Κ.Ε.
Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας
Κοινωνία
ΚΕΑΝ
Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας
ΛΑΟΣ
Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών
ΚΚΕ
Το Ποτάμι
Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Σώζω τα Πλούτη των Ελλήνων, Πανεργατικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος
Λαϊκός Σύνδεσμός -Χρυσή Αυγή
Γέφυρες Δημιουργία Ξανά
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
Λευκό
Δημοσθένης Βεργής Έλληνες Οικολόγοι
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο
ΟΑΚΚΕ
Ελευθερία
Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία
Εθνικό Μέτωπο
Ελιά
Πράσινοι- Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία
ΜΛ ΚΚΕ
Νέα Δημοκρατία
Κολλάτος - Ανεξάρτητο Πολιτικό Κίνημα - Οικολογικό Ελληνικό
Ελπίδα Πολιτείας
Παναθηναϊκό Κίνημα
Δραχμή
Οικολόγοι Πράσινοι και Κόμμα Πειρατών
Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο
Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό
Σχέδιο Β΄
Σοσιαλιστικό Κόμμα
Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες
ΣΥΡΙΖΑ
Κοινωνία Αξιών
Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας
Πατριωτική ΄Ενωση - Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση
Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο, Πανελλήνιο 'Αρμα Πολιτών, Πυρίκαυστος Ελλάδα, Ελληνικό Κίνημα 'Αμεσης Δημοκρατίας

 ***  Η Γιώτα Νέγκα σε μια ιδιαίτερη, προσωπική συναυλία στην Καλαμάτα          
           
Σε μια ιδιαίτερη, προσωπική, συναυλία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Καλαματιανοί τη Γιώτα Νέγκα την προσεχή Παρασκευή, στο Yacthing Cafe.
Η Γιώτα Νέγκα μάς καθήλωσε με τη φωνή της ήδη από το πρώτο τραγούδι που ερμήνευσε. Το single του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, «Με τα μάτια κλειστά», που περιείχε και το ομότιτλο τραγούδι, έγινε η αφορμή για να γνωρίσουμε όλοι μία συναρπαστική φωνή με υπέροχο ηχόχρωμα και ταυτόχρονα μία ολοκληρωμένη ερμηνεύτρια, από τις καλύτερες των τελευταίων ετών.
Με στιβαρή και ουσιαστική ερμηνεία, που ξεκινά από τις μεγάλες λαϊκές φωνές του παρελθόντος για να δώσει στη συνέχεια το δικό της ευδιάκριτο στίγμα σε ό,τι ερμηνεύει, η Γιώτα Νέγκα θεωρείται ήδη μία σπουδαία, αγαπημένη  ερμηνεύτρια.
Οι ζωντανές εμφανίσεις της στο πλευρό καταξιωμένων ερμηνευτών, όπως η Ελένη Βιτάλη, ο Παντελής Θαλασσινός, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Κώστας Μακεδόνας, η Έλλη Πασπαλά, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Δημήτρης Μπασης, ο Γιάννης Κούτρας κ.ά., δημιούργησαν ιδιαίτερη αίσθηση, ενώ ο Κώστας Λειβαδάς και ο Θοδωρής Γκόνης εμπιστεύθηκαν τη φωνή της για τη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Έχω άνθρωπο», που κυκλοφόρησε και σε δίσκο.
Το 2013 πραγματοποίησε και μία σειρά πολύ επιτυχημένων εμφανίσεων με την προσωπική παράσταση με τίτλο «Με τα μάτια κλειστά», που επιμελήθηκε ο Σταμάτης Κραουνάκης στη «Χελώνα», ενώ από την άνοιξη του 2013 συμμετέχει στο μουσικό έργο «Ποιος τη ζωή μου…», ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες, του Μίκη Θεοδωράκη.
Αυτό τον καιρό, ύστερα από τις εξαιρετικές εμφανίσεις της στο Σταυρό του Νότου με το συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη, όπου παρουσίασε το νέο της άλμπουμ «Καινούριο Φιλί» που μόλις κυκλοφόρησε, η Γιώτα Νέγκα, με τη συνοδεία του Άκη Μουχλιανίτη στο πιάνο και του Νίκου Κατσίκη στο μπουζούκι, παρουσιάζει σε επιλεγμένες σκηνές στην Ελλάδα μία προσωπική συναυλία, μία παλέτα αγαπημένων τραγουδιών με αποχρώσεις από τις καλύτερες στιγμές της ελληνικής μουσικής. Από την μπαλάντα έως το κλασσικό λαϊκό και από τα καινούρια τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας και τους σύγχρονους τραγουδοποιούς έως τα παραδοσιακά ακούσματα, η απόσταση μικραίνει με την παρουσία μιας φωνής που αναμειγνύει τις λεπτές αποχρώσεις των συναισθημάτων με τις υψηλές ερμηνευτικές απαιτήσεις, σε ένα μαγευτικό ηχητικό τοπίο.
 
***   Ασφαλτόστρωση στην οδό Σπετσών και συνέχεια …         
   
Ασφαλτόστρωση, όπως μας ενημερώνει με σχετικό δελτίο Τύπου η Δημοτική Αρχή, έγινε στην οδό Σπετσών, που διέρχεται μπροστά του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στην Καλαμάτα.
Θα ακολουθήσουν, από σήμερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ασφαλτοστρώσεις στον Κορδία, τόσο στην οδό Νικολάου Πλαστήρα που οδηγεί στον οικισμό όσο και σε οδούς του οικισμού κάθετες σ’ αυτήν. Οι ασφαλτοστρώσεις θα συνεχισθούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα, σε άλλους δρόμους (Σανταρόζα, Κορώνης κ.ά.).
Επίσης, θα υπάρξει μέσα στο 2014 νέα εργολαβία ύψους 400.000 ευρώ, εκ των οποίων 300.000 ευρώ θα αντιστοιχούν σε ασφαλτοστρώσεις και 100.000 ευρώ σε τσιμεντοστρώσεις.

***  Ποιοι εκλέγονται στις περιφερειακές Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/stiles-sxolia/kalimera-kyrie-dimarxe/item/37991-perifereiakes-eklogi
 Ποιοι εκλέγονται στις περιφερειακές
~ Οι έδρες που παραμένουν αδιάθετες σε κάθε εκλογική περιφέρεια, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για όλους τους επιλαχόντες συνδυασμούς, καταλαμβάνονται από τον επιτυχόντα συνδυασμό
- Πάντα στον δεύτερο γύρο εμφανίζονται οι εκλογομάγειρες που δουλεύουν με τις φήμες προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους. Βλέπετε, οι αποτυχόντες υποψήφιοι εγκαταλείπουν... και θα πρέπει να κρατηθούν στη μάχη όσο περισσότεροι γίνονται.
- Ως εκ τούτου έχει ενδιαφέρον να πάμε βήμα βήμα για να δούμε πώς γίνεται η εκλογή και ποιοι θα εκλεγούν τελικά.
- Στους παρακάτω υπολογισμούς κάνουμε την παραδοχή ότι κερδίζει ο Πέτρος Τατούλης, που είναι η πιο ρεαλιστική προσέγγιση. Κατά το νόμο, σε αυτή την περίπτωση θα πάρει 31 έδρες, ενώ οι μειοψηφίες 20 έδρες. Ηδη από τον πρώτο γύρο έχουν: 4 ο Γ. Δέδες, από 2 οι Δ. Δολτσινιάδης και Ν. Γόντικας, από 1 οι Γιάν. Μανώλης, Π. Κάτσαρης και Δ. Λυμπεροπούλου. Επομένως, ο συνδυασμός του Οδ. Βουδούρη θα πάρει 9 έδρες.
~ Η κατανομή αρχίζει από τον Π. Τατούλη που παίρνει από 1 έδρα σε όλες τις περιφέρειες. Μετά αρχίζουμε από τον μικρότερο και πηγαίνουμε διαδοχικά στον μεγαλύτερο συνδυασμό: Η Δ. Λυμπεροπούλου (ως υποψήφια περιφερειάρχης) θα εκλεγεί στη Μεσσηνία, όπου έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Για τον ίδιο λόγο εκλέγονται στη Μεσσηνία ο Π. Κάτσαρης και ο Γιάν. Μανώλης.
Ο Ν. Γόντικας θα εκλεγεί στη Μεσσηνία όπου έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων (αδιάθετο υπόλοιπο) και τη δεύτερη έδρα του συνδυασμού του θα την πάρει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγ. Γούργαρης, γιατί ο νομός αυτός ακολουθεί σε αριθμό ψήφων. Για τον ίδιο λόγο ο Δ. Δολτσινιάδης θα εκλεγεί στη Μεσσηνία και τη δεύτερη έδρα του συνδυασμού θα την πάρει η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθ. Χουρσαλά.
~ Με εκλογικό μέτρο συνδυασμού 14.040 (διαιρείται το σύνολο ψήφων του συνδυασμού με τον αριθμό των εδρών, και το πηλίκο, αφαιρούμενου του κλάσματος, προσαυξάνεται κατά μία μονάδα) ο Γ. Δέδες εκλέγεται στην Κορινθία. Στον ίδιο νομό εκλέγεται η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού του Μ. Σούκουλη, στη Μεσσηνία ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς και στην Αργολίδα ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανδρ. Πουλάς.
Με εκλογικό μέτρο 6.371 ο Οδ. Βουδούρης εκλέγει στη Μεσσηνία τον εαυτό του, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του Ν. Πατσαρίνο και τον πρώτο του συνδυασμού του στο νομό. Στην Κορινθία εκλέγονται ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού Θεοφ. Κουρεμπές και ο πρώτος σε σταυρούς στο νομό. Αντίστοιχα και στην Αρκαδία εκλέγεται ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Παν. Γατσόπουλος και ο πρώτος σύμβουλος στο νομό. Στην Αργολίδα και τη Λακωνία εκλέγονται οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Γ. Γαβρήλος και Στ. Χρυσαδάκος αντιστοίχως.
Κατά το νόμο, «οι έδρες που παραμένουν αδιάθετες σε κάθε εκλογική περιφέρεια μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας και για όλους τους επιλαχόντες συνδυασμούς, καταλαμβάνονται από τον επιτυχόντα συνδυασμό». Ετσι:
- Στη Μεσσηνία όπου εκλέγονται 14 σύμβουλοι, έχουν κατανεμηθεί 10 έδρες. Ο συνδυασμός Τατούλη παίρνει τις υπόλοιπες 4 και εκλέγει συνολικά 5 συμβούλους.
- Στην Κορινθία όπου εκλέγονται 13 σύμβουλοι, έχουν κατανεμηθεί 6 έδρες. Ο συνδυασμός Τατούλη παίρνει τις υπόλοιπες 7 και εκλέγει συνολικά 8 συμβούλους.
- Στην Αργολίδα όπου εκλέγονται 8 σύμβουλοι, έχουν κατανεμηθεί 3 έδρες. Ο συνδυασμός Τατούλη παίρνει τις υπόλοιπες 5 και εκλέγει 6 συμβούλους.
- Στην Αρκαδία όπου εκλέγονται 8 σύμβουλοι, έχουν κατανεμηθεί 4 έδρες. Ο συνδυασμός Τατούλη παίρνει τις υπόλοιπες 4 και εκλέγει συνολικά 5 συμβούλους.
- Στη Λακωνία όπου εκλέγονται 8 σύμβουλοι, έχουν κατανεμηθεί 2 έδρες. Ο συνδυασμός Τατούλη παίρνει τις υπόλοιπες 6 και εκλέγει συνολικά 7 συμβούλους.
~ Ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία, μπορεί ο καθένας να κάνει υπολογισμούς και για το ενδεχόμενο που κάνει την έκπληξη και κερδίσει τις εκλογές ο Οδ. Βουδούρης. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/stiles-sxolia/kalimera-kyrie-dimarxe/item/37991-perifereiakes-eklogi

***Μόνο 5 συμβούλους ο Τατούλης στη Μεσσηνία: «Πάγωμα» καταμέτρησης, «ζεσταίνει» υποψήφιους Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ekloges2014/item/37983-messinia-pagwma-katametrisis-zestainei-ypopsifious
 Μόνο 5 συμβούλους ο Τατούλης στη Μεσσηνία: «Πάγωμα» καταμέτρησης, «ζεσταίνει» υποψήφιους
«Σφαγή» στο συνδυασμό Τατούλη για τις έδρες στη Μεσσηνία, καθώς εφόσον κερδίσει τις εκλογές, εκλέγει μόνον 5 περιφερειακούς συμβούλους. Στους κόλπους του συνδυασμού διαδίδεται ότι οι εκλεγόμενοι είναι περισσότεροι, με σκοπό να διατηρηθεί η… μαχητικότητα μεγάλου μέρους των υποψηφίων που φιλοδοξούν να εκλεγούν.
Το γεγονός ότι όλως περιέργως σταμάτησε και η καταμέτρηση ψήφων με λίγα τμήματα -σε αντίθεση με άλλους νομούς- ενισχύει αυτή την κινητικότητα. Με βάση τις νομοθετικές προβλέψεις, στη Μεσσηνία από τον πρώτο γύρο εκλέγονται οι Π. Αλευράς, Δ. Δολτσινιάδης, Ν. Γόντικας, Γιάν. Μανώλης, Π. Κάτσαρης και Δ. Λυμπεροπούλου. Σε περίπτωση νίκης του Πέτρ. Τατούλη εκλέγονται ακόμη ο Οδ. Βουδούρης, ο Ν. Πατσαρίνος και ο πρώτος του συνδυασμού. Με 14 περιφερειακούς συμβούλους από τη Μεσσηνία,  για το συνδυασμό του κ. Τατούλη περισσεύουν 5 έδρες.

 ***  Τα τελικά αποτελέσματα του α' γύρου σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ekloges2014/item/38014-dimoi-peloponnisou
 Τα τελικά αποτελέσματα του α' γύρου σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου

~ Στους μισούς - παρά ένα - από τους 26 δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξελέγησαν δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή. Στους υπόλοιπους 14 υπάρχουν ακόμα "ανοιχτοί λογαριασμοί" που θα λυθούν στο β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

 - Ειδικότερα από τον πρώτο γύρο εξελέγησαν δήμαρχοι στην Αργολίδα στους Δήμους Αργους - Μυκηνών, Επιδαύρου και Ναυπλίου, στην Αρκαδία στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, στην Κορινθία στους Δήμους Βέλου - Βόχας και Νεμέα, στη Λακωνία στους Δήμους Ανατολικής Μάνης, Ελαφονήσου, Ευρώτα και Μονεμβασιάς και στη Μεσσηνία στους Δήμους Καλαμάτας και Πύλου - Νέστορος.
~ Αντίθετα κάλπες θα ξαναστηθούν την Κυριακή στην Αργολίδα στο Δήμο Ερμιονίδας, στην Αρκαδία στους Δήμους Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Νότιας Κυνουρίας και Τρίπολης, στην Κορινθία στους Δήμους Κορινθίων, Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και Σικυωνίων, στη Λακωνία στο Δήμο Σπάρτης και στη Μεσσηνία στους Δήμους Δυτικής Μάνης, Μεσσήνης, Οιχαλίας και Τριφυλίας.
Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα: Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ekloges2014/item/38014-dimoi-peloponnisou

ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Δήμος Δυτικής Μάνης
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     29/29     
Γραμμένοι:   10217     Εγκυρα:    5557     Ακυρα:     121     Λευκά:      38
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ                        1924       34,62          4      (Β' Γύρος)
 2 ΜΑΡΑΜΠΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                            1911       34,39          4           (Β' Γύρος)
 3 ΜΠΑΣΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ                            1474       26,53          3
 4 ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                         248        4,46          0
 
Δήμος Καλαμάτας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:    141/141    
Γραμμένοι:   66445     Εγκυρα:   36392     Ακυρα:    1025     Λευκά:     447
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ                           19663       54,03         25   (Εκλέγεται)
 2 ΜΑΚΑΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΩΛΗΣ) - ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ        8754       24,05          8
 3 ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ                        2614        7,18          3
 4 ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                          2247        6,17          2
 5 ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                         2003        5,50          2
 6 ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                       1111        3,05          1
 
Δήμος Μεσσήνης
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:    102/102  
Γραμμένοι:   38431     Εγκυρα:   21212     Ακυρα:     386     Λευκά:     120
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ                       9428       44,45          8      (Β΄ Γύρος)
 2 ΤΣΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                             6268       29,55          5               (Β΄ Γύρος)
 3 ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ                       4291       20,23          3
 4 ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ                  862        4,06          1
 5 ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΕΡΙΚΛΗ                       363        1,71          0
 
Δήμος Οιχαλίας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     67/67  
Γραμμένοι:   20650     Εγκυρα:    9647     Ακυρα:     184     Λευκά:      42
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ                       3148       32,63          5         (Β΄ Γύρος)
 2 ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΦΩΤΙΟΥ                       2454       25,44          3        (Β΄ Γύρος)
 3 ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ                           2101       21,78          3
 4 ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ                   1497       15,52          2
 5 ΡΕΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ                       447        4,63          1
 
Δήμος Πύλου - Νέστορος
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     81/81  
Γραμμένοι:   30369     Εγκυρα:   13959     Ακυρα:     357     Λευκά:     125
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                        7207       51,63         16     (Εκλέγεται)
 2 ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΤΡΥΦΩΝΑ                          3346       23,97          5
 3 ΚΑΝΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ                               2354       16,86          4
 4 ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                        1052        7,54          2
 
Δήμος Τριφυλίας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     96/96 
Γραμμένοι:   34632     Εγκυρα:   16883     Ακυρα:     304     Λευκά:     110
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ                          8186       48,49          7             (Β΄ Γύρος)
 2 ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                      5265       31,19          4         (Β΄ Γύρος)
 3 ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                    2763       16,37          2
 4 ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ                             669        3,96          1

***
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Δήμος Αργους - Μυκηνών
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:    102/102 
Γραμμένοι:   44152     Εγκυρα:   28182     Ακυρα:     727     Λευκά:     227
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                         17207       61,06         25   (Εκλέγεται)
 2 ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                       5931       21,05          9
 3 ΠΛΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ                             4014       14,24          6
 4 ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ                         1030        3,65          1
 
Δήμος Επιδαύρου
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     20/20                 
Γραμμένοι:    9144     Εγκυρα:    6128     Ακυρα:     127     Λευκά:      40
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΓΚΑΤΖΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                       3514       57,34         13  (Εκλέγεται)
 2 ΧΡΟΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                        2269       37,03          7
 3 ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ                          345        5,63          1
 
Δήμος  Ερμιονίδας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     27/27                 
Γραμμένοι:   12821     Εγκυρα:    8946     Ακυρα:     170     Λευκά:      40
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΣΦΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ                            3116       34,83          5         (Β' Γύρος)
 2 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                         2741       30,64          4       (Β' Γύρος)
 3 ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                           1761       19,68          3
 4 ΤΟΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ                                838        9,37          1
 5 ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ                      368        4,11          1
 6 ΤΣΙΧΛΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ                             122        1,36          0
 
 Δήμος Ναυπλιέων
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     65/65                  
Γραμμένοι:   30146     Εγκυρα:   20742     Ακυρα:     453     Λευκά:     116
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ                           10812       52,13         20     (Εκλέγεται)
 2 ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                    7033       33,91          9
 3 ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ                      1311        6,32          2
 4 ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                       917        4,42          1
 5 ΠΙΝΑΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ                            669        3,23          1
 
ΑΡΚΑΔΙΑ
Δήμος Βόρειας Κυνουρίας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     38/38                  
Γραμμένοι:   15019     Εγκυρα:    8640     Ακυρα:     132     Λευκά:      44
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΜΑΝΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                        4568       52,87         16     (Εκλέγεται)
 2 ΔΑΛΙΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ                              3136       36,30          8
 3 ΓΙΟΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΓΓΕΛΟΥ                                 620        7,18          2
 4 ΑΔΑΜΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                             316        3,66          1
 
Δήμος Γορτυνίας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     84/84                  
Γραμμένοι:   26833     Εγκυρα:   13080     Ακυρα:     176     Λευκά:      65
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ                       5399       41,28          7   (Β΄ Γύρος)
 2 ΚΟΛΟΒΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΧΡΟΝΗ                                 3656       27,95          5              (Β΄Γύρος)
 3 ΚΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ                          3599       27,52          5
 4 ΦΡΑΓΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΕΤΡΟΥ                                 426        3,26          0
 
Δήμος Μεγαλόπολης
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     70/70                  
Γραμμένοι:   16892     Εγκυρα:    8851     Ακυρα:     158     Λευκά:      48
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΜΠΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                           3426       38,71          5            (Β΄ Γύρος)
 2 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                       3161       35,71          5         (Β΄ Γύρος)
 3 ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                       1872       21,15          3
 4 ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΗΛΙΑ                           392        4,43          1
 
Δήμος Νότιας Κυνουρίας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     25/25                 
Γραμμένοι:   10759     Εγκυρα:    5722     Ακυρα:     103     Λευκά:      42
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                         2589       45,25          5         (Β΄ Γύρος)
 2 ΜΑΡΝΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΗΛΙΑ                                 2493       43,57          5                   (Β΄ Γύρος)
 3 ΨΑΡΟΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ                       351        6,13          1
 4 ΧΕΙΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                         289        5,05          0
 
Δήμος Τρίπολης
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:    141/141              
Γραμμένοι:   61638     Εγκυρα:   29811     Ακυρα:     671     Λευκά:     234
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ                        11413       38,28          8       (Β΄ Γύρος)
 2 ΠΑΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ                           6346       21,29          4           (Β΄ Γύρος)
 3 ΤΖΙΟΥΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ                         5316       17,83          4
 4 ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                         3069       10,29          2
 5 ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                        2738        9,18          2
 6 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                            929        3,12          1
 
ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Δήμος Βέλου - Βόχας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     39/39                  
Γραμμένοι:   17850     Εγκυρα:   11263     Ακυρα:     273     Λευκά:     117
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΝΝΙΒΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ                           5717       50,76         16    (Εκλέγεται)
 2 ΜΑΝΑΒΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                           2189       19,44          5
 3 ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ (ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ) ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ     2056       18,25          4
 4 ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του ΑΡΓΥΡΙΟΥ                       1168       10,37          2
 5 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ                       133        1,18          0
 
Δήμος Κορινθίων
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:    107/107              
Γραμμένοι:   50199     Εγκυρα:   33183     Ακυρα:     969     Λευκά:     374
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ                        14298       43,09          7         (Β΄ Γύρος)
 2 ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                       13854       41,75          7         (Β΄ Γύρος)
 3 ΨΗΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                  2997        9,03          2
 4 ΠΙΕΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                        1202        3,62          1
 5 ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                              832        2,51          0
 
Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     38/38                
Γραμμένοι:   18524     Εγκυρα:   13188     Ακυρα:     321     Λευκά:     124
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΓΚΙΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ                            4315       32,72          4         (Β΄ Γύρος)
 2 ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                                2845       21,57          3            (Β΄ Γύρος)
 3 ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                      2790       21,16          3
 4 ΣΤΑΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ                           2690       20,40          3
 5 ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ                         548        4,16          1
 
Δήμος Νεμέας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     19/19                   
Γραμμένοι:    7919     Εγκυρα:    5200     Ακυρα:     101     Λευκά:      26
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΗΛΙΑ                           2723       52,37         13     (Εκλέγεται)
 2 ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                        2399       46,13          8
 3 ΜΠΟΥΛΟΥΓΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ                        78        1,50          0
 
Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     56/56           
Γραμμένοι:   21689     Εγκυρα:   13353     Ακυρα:     264     Λευκά:      93
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΑΝΔΡΕΑ                            4743       35,52          5       (Β΄ Γύρος)
 2 ΤΣΙΩΤΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ                               3749       28,08          4             (Β΄ Γύρος)
 3 ΖΑΡΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ                              3468       25,97          4
 4 ΜΠΡΑΚΟΥΛΙΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ                        1273        9,53          1
 5 ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ                          120        0,90          0
 
Δήμος Σικυωνίων
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     60/60           
Γραμμένοι:   25258     Εγκυρα:   15716     Ακυρα:     423     Λευκά:     119
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                      7691       48,94          7   (Β΄ Γύρος)
 2 ΣΠΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΕΣΤΗ                            6808       43,32          6          (Β΄ Γύρος)
 3 ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ                            837        5,33          1
 4 ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ                          380        2,42          0
 
ΛΑΚΩΝΙΑ
Δήμος Ανατολικής Μάνης
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     69/69                  
Γραμμένοι:   22684     Εγκυρα:    9411     Ακυρα:     275     Λευκά:      57
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΝΕΑΡΧΟΥ                              8772       93,21         25      (Εκλέγεται)
 2 ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΗΛΙΑ                               639        6,79          2
 
Δήμος Ελαφονήσου
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:      3/3              
Γραμμένοι:    1254     Εγκυρα:     910     Ακυρα:      11     Λευκά:       1
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΛΙΑΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΚΟΣΜΑ                                471       51,76          8      (Εκλέγεται)
 2 ΨΑΡΟΜΜΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΜΙΧΑΗΛ                           439       48,24          5
 
Δήμος Ευρώτα
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     52/52          
Γραμμένοι:   23342     Εγκυρα:   11821     Ακυρα:     260     Λευκά:      72
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                            6544       55,36         16      (Εκλέγεται)
 2 ΠΗΛΙΟΥΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ                             4745       40,14         10
 3 ΚΥΛΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                              532        4,50          1
 
Δήμος Μονεμβασίας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     66/66   
Γραμμένοι:   27832     Εγκυρα:   12191     Ακυρα:     363     Λευκά:      71
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                            9004       73,86         20    (Εκλέγεται)
 2 ΔΟΥΜΑΝΗ ΣΟΦΙΑ του ΠΑΣΧΑΛΗ                                 2779       22,80          6
 3 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΗΛΙΑ                             408        3,35          1
 
 Δήμος Σπάρτης
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:    119/119               
Γραμμένοι:   54260     Εγκυρα:   21301     Ακυρα:     511     Λευκά:     117
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΑΡΓΕΙΤΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                      10304       48,37         10   (Β' Γύρος)
 2 ΒΑΛΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                          8234       38,66          8        (Β' Γύρος)
 3 ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                         1138        5,34          1
 4 ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                     923        4,33          1
 5 ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                      702        3,30          1 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ekloges2014/item/38014-dimoi-peloponnisou
 
***ΑΘΛΗΤΙΚΆ  :
 
*** 1ος  αγώνας πλεϊ  οφ  για  τον πρωταθλητή Ελλάδας 2014  στην Α1  στο  Ελληνικό Μπάσκετ  : αύριο  Πέμπτη  ....
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 
~ Χωρίς διαφορές από τις προηγούμενες φορές θα τηρηθούν τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται σε κάθε ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, για το παιχνίδι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός την Πέμπτη (22/05/2014), στο πρώτο ματς των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ.
Τα μέτρα ασφαλείας στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
-Οι πόρτες θ’ ανοίξουν στις 19.30 ενώ το γήπεδο θα είναι κλειστό από τις 14.00 και θα βρίσκεται υπό την επιτήρηση της αστυνομίας.
-Δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στις Θύρες εισόδου σε όποιον δεν διαθέτει εισιτήριο. Πρόσβαση θα υπάρχει μόνο προς τα εκδοτήρια αν κι εφόσον τα εισιτήρια δεν έχουν εξαντληθεί. Επίσης δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο γήπεδο σε όσους φέρουν κράνος μοτοσυκλέτας.
-Θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος κατά την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο.
-Θα χρησιμοποιηθεί ειδική φυσούνα εισόδου των αθλητών που θα φτάνει στον αγωνιστικό χώρο. Δεξιά κι αριστερά της φυσούνας θα έχει τοποθετηθεί ικανός αριθμός προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας. Πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού θα βρίσκεται επίσης ικανός αριθμός αστυνομικών και ιδιωτικής ασφάλειας.
-Απαγορεύονται τα μεταλλικά αντικείμενα (κέρματα- αναπτήρες κτλ) και οι φέροντες θα τα παραδίδουν στην είσοδο κατά τη διάρκεια του ελέγχου».
 
*** Τετάρτη  21 /05/2014 3η  αγωνιστική προκριματικών  για Γ΄ Εθνική :
ΠΑΜΙΣΟΣ -ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ  4-0 .-^ { 22΄Ηλ.  Ηλιόπουλος , ,57 ,59, και 70  Μανωλόπουλος ) .-
~ Ο Πάμισος ξεκινάει με τους Ανδρέου, Γ. Τρίψα, Χ. Τρίψα, Ρούτση, Αλεβίζο, Φιλόπουλο, Μωράκη, Πατσιώτη, Μανωλόπουλο, Ηλιόπουλο και Μπούνα.
~ Οι φιλοξενούμενοι του Πανθυρεατικού ξεκινούν με τους Σούρσο, Β. Μπάρλα. Γ. Μπάρλα, Αρφάνη, Δ. Αδάμη, Καπράνο, Ιατρίδη, Γ. Αδάμη, Αγγελόπουλο, Λάλα και Χαρμπαλή.
Την αναμέτρηση ορίστηκαν να σφυρίξουν οι Σφακιανάκης, Σαμοΐλης και Δόσης (ΣΔ Αθηνών).
 Α.Ε.ΣΠΑΡΤΗΣ - ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ  0-0 .- ^
Βαθμολογία :
ΠΑΜΙΣΟΣ 7  Βαθμούς 
Α.Ε ΣΠΑΡΤΗΣ 4 β .
ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ  1 β.

*** Για  την Γ΄ Εθνική  στο ποδόσφαιρο :
Το πλήρες πρόγραμμα της αγωνιστικής:
Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλο - Άρης Αιτωλικού 4-4
Παναρκαδικός - Αχαϊκή 2-1
Εθνικός Σαγέικων - Μαύρη Θύελλα 2-5
ΑΕ Μεσολογγίου - ΑΕ Καραϊσκάκης 1-1
Ατρόμητος Αχαΐας - Παναργειακός 2-1
Μεσσηνιακός - Δόξα Νέας Μανωλάδας 2-2
ΠΑΟ Βάρδας - Κόρινθος 3-0
Πανναυπλιακός - Ένωση Ερμιονίδας 2-1
 
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

  http://www.youtube.com/stamos01 ,      3332   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1804   video .- 
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1789  video.- 
Σύνολον                                                     6925 βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2528.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas   
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    573 –
  www.mykonoslivetv.com   = ΜΥΚΟΝΟΣ TV   ,
~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  161.


***     ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 

~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-         
~    www.aroma-elladas.gr  ,                            
 ~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/02-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 02 Μαΐου 2014 , Άρωμα  ενημέρωσης για  όλους  μας ,-        
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 03 Μαΐου 2014 .-                                                                                                              
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σαββάτου 03 Μαϊου 2014 .-                                                                
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/18052014.html , Ανακήρυξης Υποψηφίων Δήμων Ν. Μεσσηνίας  για  εκλογές  18/05/2014 , Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 .-                                                                             
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/03-05-2014.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  , Κυριακή 04 Μαΐου  2014 .-   
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/04-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 04 Μαΐου 2014.-                       
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Μαΐου 2014 .-                                                                             
~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014.html , Συνδυασμοί και  υποψήφιοι για την Περιφέρεια  Πελοπονήσσου στις  εκλογές  18  και  25  Μαϊου  2014  , Δευτέρα  05 Μαΐου  2014 .
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014-18-25-2014-05-2014-83.html  , ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ 18 και  25/05 Συνδυασμοί  και όλοι οι υποψήφιοι Ν. Μεσσηνίας  2014 , ΤΡΙΤΗ  06  ΜΑΪΟΥ  2014.-  
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Μαϊου 2014   .-                                            
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html  , ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ  ΚΩΝΣ/ΛΕΩΣ διατελέσαντες από  ιδρύσεως Οικ. Πατριαρχείου . Τρίτη  6/5/2014 .-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/07-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Μαΐου 2014  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/08-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Μαΐου 2014.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , ΚΑΒΑΦΗΣ ,  Άρωμα  Επιλογών  Παρασκευή 09 Μαΐου  2014 .-                                                       
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Ενημέρωση - η εφημερίδα μας , Παρασκευή 09 Μαΐου 2014.-         
~    http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  09  Μαϊου  2014  .-  ~  ~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/10.html  , Άρωμα ειδήσεων και ενημέρωσης Σάββατο 10 Μαΐου 2014 .-  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης με ειδήσεις, Κυριακή 11 Μαΐου 2014,     
 ~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/12-2014.html , Άρωμα ειδήσεων στην ενημέρωση της Δευτέρας 12 Μαΐου 2014  .-                     
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Άρωμα ειδήσεων  και  ενημέρωσης Τρίτη  13  Μαΐου  2014  .-   
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 13 Μαΐου 2014 .-                
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/14-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης ειδήσεων Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 .-                                                   ~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 14 Μαΐου 2014  .-                           ~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/stamatios-n.html ,   Αυτογραφία 15/05/2014  ,  Αυτογραφία  16 /05/2014                                                                                                                                            ~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/15-2014.html ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  15  Μαΐου  2014 .-    http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/16-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης από Μεσσηνία και Ελλάδα Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 , .-
~     http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/17-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 17 Μαΐου 2014.-
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/17-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης του  Σαββάτου  17  Μαΐου  2014  
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-2014.html , Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές Κυριακή 18 Μαϊου 2014.-
~
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/18052015-19-2014.html ,  Αυτοδιοικητικές Εκλογές 18/05/2015 Δευτέρα 19 Μαρτίου 2014 .-
~    http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/18052014-19-2014.html ,  Δημοτικές Περιφερειακές Εκλογές 18/05/2014 , Δευτέρα 19 Μαΐου 2014 .-
~     http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/20-2014.html ,   Ενημέρωση με ειδήσεις της ημέρας , Τρίτη 20 Μαΐου 2014 .-            
   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/21-2014.html ,      Ενημέρωση και ειδήσεις Τετάρτη 21 Μαΐου 2014  .- 
~                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου