ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Μ.Τετάρτη 16 Απριλίου  2014 :



*** Μεσσηνιακά  και  Άλλα :

~ http://youtu.be/VEv84hp8_v0 , 20-04-2011 M.Τετάρτη


*** Νοτιοδυτική Μεσσηνία: Μία λιμνοθάλασσα και τρία κάστρα (φωτογραφίες)
      
 
         Φωτογραφίζοντας από τα τείχη του κάστρου της Πύλου. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΪΚΟΣ)
Πύλος, Μεθώνη, Κορώνη: οι τρεις κωμοπόλεις με τα ιστορικά οχυρά τους έχουν μπει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη της χώρας, προσφέροντας στους επισκέπτες αυθεντική φιλοξενία
 Η Σάλι και ο Γουίλ είναι Γάλλοι και ταξιδεύουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα με το τροχόσπιτό τους, από το Νοέμβριο έως τον Απρίλιο. Τα καλοκαίρια τα περνούν στο Μπορντό. Φτάνουν οδικώς είτε μέσω Ιταλίας είτε από τα Βαλκάνια, που είναι φθηνότερα. Αγαπημένος τους προορισμός η Πελοπόννησος και η Γιάλοβα. Στήνουν την τροχήλατη κατοικία τους ανάμεσα στα καλάμια και περνούν λίγες εβδομάδες μπροστά στην τεράστια αμμώδη και άδεια παραλία, παρατηρώντας πουλιά και ψαρεύοντας. «Πριν από λίγο καιρό πέρασαν από εδώ φλαμίνγκο», μας λέει η Σάλι, εξηγώντας μας συγχρόνως γιατί τους αρέσει τόσο πολύ η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, που είναι και σημαντικός υγροβιότοπος και προστατευόμενη περιοχή Natura.
Δεν πειράζει, σκέφτομαι με τη σειρά μου. Η καλύτερη εποχή είναι η άνοιξη, που μεταναστεύουν τα πουλιά από την Αφρική στην Ευρώπη. Τώρα θα έρθουν τα περισσότερα: ερωδιοί, ψαραετοί, φοινικόπτερα, καλαμοκανάδες, αβοκέτες, σκαλίδρες, μπεκατσίνια και πάρα πολλά ακόμη είδη.
Η Γιάλοβα είναι ο πρώτος μεγάλος σταθμός ξεκούρασης και ανεύρεσης τροφής στο μακρύ τους ταξίδι. Κρίμα που δεν έχουμε πολύ χρόνο να τα περιμένουμε.
Φεύγοντας από τη Γιάλοβα, συνεχίζουμε για το δεύτερο σταθμό μας στη νοτιοδυτική  Μεσσηνία, την Πύλο. Στο δρόμο, ανάμεσα σε πυκνή αλλά ασυνήθιστα περιποιημένη βλάστηση, διακρίνουμε (μετά βίας) το γήπεδο γκολφ της Costa Navarino, το οποίο φαίνεται πως έχει αρκετή κίνηση και... δράση για την εποχή.
Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, η Πύλος μάς υποδέχεται γαλήνια, αλλά πλέον διάσημος ταξιδιωτικός προορισμός σε όλο τον κόσμο μετά την τεράστια τουριστική επένδυση της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου στην ευρύτερη περιοχή.
Κάνουμε βόλτα στην παραλία και οδεύουμε τάχιστα προς το Κάστρο. Αρκετά οργανωμένη πια η Πύλος, έχει εισιτήριο για το οχυρό της - 3 ευρώ μόνο για το χώρο του Κάστρου και το σύντομο βίντεο που αναφέρεται στη ναυμαχία του ΝαΥαρίνου ή 4 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της εισόδου στο σπίτι-μουσείο του Ολυμπιονίκη Κώστα Τσικλητήρα, ο οποίος κατέκτησε δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1908 στο Λονδίνο και άλλα δύο το 1912 στη Στοκχόλμη.
Εδώ εκτίθεται η αξιόλογη συλλογή του Γάλλου φιλέλληνα δημοσιογράφου Rene Puaux με θέμα την Ελληνική Επανάσταση.
Επόμενος προορισμός, συνεχίζοντας προς το Νότο, η Μεθώνη. Ακόμη πιο ήσυχη η παραθαλάσσια κωμόπολη, που ο Όμηρος αναφέρει ως μία από τις επτά πόλεις που πρόσφερε ο Aγαμέμνονας στον Aχιλλέα για να τον πείσει να επιστρέψει στην πολιορκία της Tροίας, προσφέρεται για πραγματική ξεκούραση και ηρεμία. Δίπατα σπίτια με κεραμίδια, γύρω από την κεντρική πλατεία, μια τεράστια παραλία στην ανοιξιάτικη -δίχως κόσμο- εκδοχή της και η αποκάλυψη όλων: το φανταστικό της Κάστρο με το πετρόκτιστο Μπούρτζι στο μυχό του κόλπου, ένα από τα σημαντικότερα οχυρωματικά σύνολα της Ελλάδας (είσοδος δωρεάν).
Για την ιστορία, στη διάρκεια της Επανάστασης το Κάστρο της Μεθώνης δεν κατελήφθη ποτέ από τους Ελληνες, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που είχαν καταβάλει, και παραδόθηκε τελικά το 1828 στο συμμαχικό γαλλικό εκστρατευτικό σώμα.
Ο δρόμος από τη Μεθώνη στην Κορώνη, το τρίτο και τελευταίο κάστρο της Μεσσηνίας, περνάει από την παραλιακή Φοινικούντα, που αποτελεί το δημοφιλέστερο τουριστικό θέρετρο της περιοχής. Εδώ συγκεντρώνονται τα περισσότερα καταλύματα και κάμπινγκ, καφέ, ταβέρνες και εστιατόρια. Ακόμη και η Φοινικούντα, όμως, ετούτη την εποχή της ανθοφορίας είναι δεόντως χαλαρή και απολαυστική.
Το ίδιο και η Κορώνη. Με νησιωτικό χαρακτήρα, σπίτια μικρά, κολλημένα το ένα στο άλλο, και δρόμους στενούς, νιώθεις σαν σε λαβύρινθο καθώς κινείσαι μέσα και έξω από το βενετσιάνικο κάστρο, στο οποίο σώζονται εκκλησίες και σπίτια που κατοικούνται μέχρι και σήμερα. Μια γυναίκα σκουπίζει την αυλή της, τρεις-τέσσερις νεαροί μοναχοί σκαλίζουν τον κήπο της Μονής του Τιμίου Προδρόμου, μια παρέα Ελλήνων επισκεπτών φωτογραφίζουν την εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Χαζεύεις τη θάλασσα από ψηλά κι έπειτα παίρνεις την κατηφόρα. Και φτάνεις στην παραλία. Πολυσύχναστη και ζωηρή ετούτο το ανοιξιάτικο απόγευμα. Μια τελευταία φωτογραφία. Το ταξίδι της επιστροφής μόλις ξεκίνησε.  kathimerini.gr

***  Αυξημένες οι κρατήσεις για το Πάσχα στην Καλαμάτα, οι εκδηλώσεις των ημερών          
           
 Εκκλησιαστικές τελετές, ήθη και έθιμα των ημερών στο προσκήνιο
 Πλήθος επισκεπτών αναμένεται να κατακλύσει την Καλαμάτα και την περιοχή της για την περίοδο του Πάσχα, καθώς τα στοιχεία από τις ξενοδοχειακές μονάδες δείχνουν εξαιρετικά αυξημένες κρατήσεις. Ιδιαίτερα αυξημένος αναμένεται ο αριθμός επισκεπτών από την Αθήνα και άλλα σημεία της ηπειρωτικής Ελλάδος, δεδομένης και της σημαντικά βελτιωμένης προσβασιμότητας μέσω του αυτοκινητόδρομου.
Η Καλαμάτα, πλέον, αναδεικνύεται σε κέντρο της τουριστικής κίνησης. Και τούτο, σε αντίθεση με το παρελθόν, όταν οι επισκέπτες που έρχονταν στην περιοχή έφευγαν για να καταλύσουν σε άλλα σημεία και όχι στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Ο Δήμος Καλαμάτας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να είναι η πόλη και οι Τοπικές Κοινότητες καθαρές και ευπρεπισμένες. Η προσπάθεια αυτή συμπληρώνει τη συνεχή προβολή της περιοχής στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα οποία ο Δήμος Καλαμάτας έχει παρουσία, με στόχο να αυξηθεί η επισκεψιμότητα.
  Εκκλησιαστικές τελετές
Η κορύφωση του Θείου Δράματος κατά τη Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου εστιάζεται στον Επιτάφιο Θρήνο. Το βράδυ, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, θα τελεσθεί με κάθε επισημότητα η περιφορά του Επιταφίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Υπαπαντής του Χριστού. Η έξοδος του Επιταφίου θα γίνει στις 9.15.
Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, 19 Απριλίου, θα τελεσθεί η μεγάλη θρησκευτική εορτή της Ανάστασης στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού.
Ανήμερα το Πάσχα, 20 Απριλίου, στις 10.15 το πρωί, θα τελεσθεί η Ακολουθία του Εσπερινού του Πάσχα (Αγάπη) στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό. Η πασχαλινή πομπή θα ξεκινήσει από το Επισκοπείο στις 10.00 το πρωί.
  Έθιμα και παραδόσεις
Στο Δήμο Καλαμάτας τηρούνται οι παραδόσεις και τα έθιμα. Τη Μεγάλη Παρασκευή, οι σαϊτολόγοι ετοιμάζουν τις σαΐτες για το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, αλλά και για τον Επιτάφιο. Μεταξύ 6.00 το πρωί και 12.00 το μεσημέρι, στην οδό Σπάρτης 45, θα γίνουν τα γεμίσματα της σαΐτας.
Τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ, στις γειτονιές της Καλαμάτας, καίνε τον Ιούδα και ρίχνουν σαΐτες: στη Ράχη, στον Αβραμόγιαννη στις 9.30 και την ίδια ώρα στην πλατεία Φυτειάς.
Ανήμερα το Πάσχα, στις 8.00 το βράδυ, στο βόρειο πάρκινγκ του Νέδοντα (πλησίον πλατείας Όθωνος και έναντι 5ου Δημοτικού Σχολείου), τα μπουλούκια των σαϊτολόγων θα κάνουν το σαϊτοπόλεμο.
Τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 8.30, στην Τοπική Κοινότητα Αιθαίας (κεντρική πλατεία), θα γίνει σαϊτοπόλεμος και το κάψιμο του Ιούδα.
Τέλος, στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, την Τετάρτη 23 Απριλίου, στις 11.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες ιπποδρομίες στο Πλατύ, ένα έθιμο οι ρίζες που οποίου χάνονται στα βάθη της ιστορίας.
 
***  Γ. Δέδες: «Πρέπει να ανατραπεί κατ’ επειγόντως το κλειστό σύστημα Τατούλη»         
   
Παρουσία γνωστών στελεχών του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας παρουσίασε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο νομό, Παναγιώτη Αλευρά, για τη θέση του τοπικού αντιπεριφερειάρχη.
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες από την Καλαμάτα παρευρέθησαν τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι κ.κ. Αντώνης Γιαννακόπουλος, Κώστας Τσαπόγας, Πότα Δήμιζα, Γρηγόρης Μασούρας, Ανδρέας Κανάκης, Ανδρέας Σαρρής, Σταύρος Στραβόλαιμος, Δήμητρα Ψαρούλη, Γιάννης Χριστόπουλος, Γιώτα Παπαδοπούλου κ.ά.
Ο κ. Δέδες ανέπτυξε τους τέσσερις άξονες στους οποίους βασίζεται το πρόγραμμα του συνδυασμού του «Πελοποννησιακή Συνεργασία», οι οποίοι είναι: Νέο σύστημα διοίκησης. Διεκδικητικό πλαίσιο απέναντι στο κράτος. Νέο δυναμικό πλαίσιο παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης της Περιφέρειας. Παρεμβάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.
Για άλλη μια φορά χαρακτήρισε αλαζονικό, αδιαφανές και αντιδημοκρατικό το σύστημα Τατούλη και άφησε αιχμές για το συνυποψήφιό του Γιάννη Μανώλη, όπως και για τον κ. Τατούλη, ότι στο δικό του συνδυασμό κανείς δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά αυτοδιοικητικοί.
Μάλιστα, σε επισήμανση ότι πλέον είναι αρκετοί οι υποψήφιοι συνδυασμοί για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Δέδες απάντησε ότι αυτό σπάει το «δίπολο» και πως αν δεν υφίστατο το δικό τους σχήμα, υπήρχε τόσο μεγάλη ανάγκη που θα έπρεπε να εφευρεθεί.
Σε ό,τι αφορά τα ψηφοδέλτια, ο κ. Δέδες σημείωσε ότι θα τα ανακοινώσει αμέσως μετά το Πάσχα, ενώ για τη Μεσσηνία ως υποψήφιοι παρευρέθησαν στη χθεσινή παρουσίαση οι: Γεωργιόπουλος Σάκης ποδοσφαιρικός παράγοντας από το Κοπανάκι, Κουφού Σιμόνα – Αγγελική πολιτικός μηχανικός, Μακρής Στάθης ελεύθερος επαγγελματίας, Σύρνος  Λάζαρος πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορυφασίου, Φειδάς Θανάσης επόπτης δημόσιας υγείας και Χρονοπούλου Αγγελική, νοσηλεύτρια, πρώην εργαζομένη στο Sprider.
  Πελοποννησιακή Συνεργασία
Ο κ. Δέδες αναφέρθηκε αρχικά στην εφαρμογή του «Καλλικράτη», χαρακτηρίζοντάς τον μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στη χώρα, καθώς ήταν η πρώτη απόπειρα να αλλάξει η δομή του κράτους και να ανοίξει το θέμα της ανάπτυξης μέσα από τις Περιφέρειες.
Ωστόσο, παρατήρησε πως η μεταρρύθμιση αυτή έμεινε ανολοκλήρωτη και το Μάιο οι Πελοποννήσιοι πρέπει να αποφασίσουν ποια θα είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά και έξω από το μνημόνιο, με ποια φυσιογνωμία και ποια ταυτότητα.
«Σε αυτό το ερώτημα, η δική μας παράταξη θέλει να απαντήσει, αναδεικνύοντας μια πρόταση διαφορετική από αυτές που μέχρι τώρα υπήρξαν και υπάρχουν. Στην Πελοπόννησο διαμορφώθηκε ένα σύστημα κλειστής εξουσίας, που υποβάθμισε την αιρετή Περιφέρεια σε μακρύ χέρι του κράτους. Ταυτόχρονα, οι νέες προτάσεις που προσπαθούν να αναδειχθούν στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι προσπάθειες καταγραφής κομματικών δυνάμεων ή καταγραφής μιας λογικής που μετατρέπει τις εκλογές σε μια δημοψηφισματικού χαρακτήρα αναμέτρηση. Εμάς η αντίληψή μας είναι άλλη. Είμαστε μια ομάδα στελεχών που έχουμε πρώτα απ’ όλα μια επαγγελματική, κοινωνική, προσωπική και πολιτική διαδρομή, αλλά και ταυτόχρονα μια βαριά θητεία στους χώρους της Αυτοδιοίκησης. Αυτό που μας ενώνει, πέρα από ιδεολογικές καταβολές ή πολιτικές προσεγγίσεις, είναι η διάθεση να προσφέρουμε για τον τόπο μας και η δυνατότητα να γνωρίζουμε τα προβλήματα του τόπου μας, γιατί τα βιώνουμε κι όχι γιατί τα διαβάζουμε στις εφημερίδες ή τα βλέπουμε στην τηλεόραση. Είμαστε άνθρωποι που ζουν και εργάζονται εδώ, έχουμε τις οικογένειές μας εδώ και συνενωνόμαστε σε ένα ευρύ μέτωπο δυνάμεων για να πάρουμε την ανάπτυξη της Πελοποννήσου στα χέρια μας. Και γι’ αυτό ο τίτλος του συνδυασμού μας είναι Πελοποννησιακή Συνεργασία», υπογράμμισε ο κ. Δέδες.
  «Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί»
Ακολούθως ανέφερε ότι απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, τις υγιείς δυνάμεις του τόπου  και όχι σε κόμματα, ενώ ανέπτυξε τους τέσσερις άξονες, επικεντρώνοντας στο νέο σύστημα διοίκησης και επισημαίνοντας ότι εκείνο του κ.Τατούλη ήταν κλειστό, υπερσυγκεντρωτικό, αλαζονικό, αδιαφανές και αντιδημοκρατικό, το οποίο πρέπει κατ’ επειγόντως να ανατραπεί.
Μίλησε δε για ανοικτή διακυβέρνηση με συμμετοχή του πολίτη σε όλα τα επίπεδα των αποφάσεων.
Από την πλευρά του, ο κ. Αλευράς, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Μεσσηνία, μίλησε για μια νέα αρχή, λέγοντας πως η παράταξή τους με εφαρμόσιμο πρόγραμμα μπορεί να οικοδομήσει μια Πελοπόννησο που θα δίνει προοπτική και όραμα στους πολίτες, όπου επίκεντρο θα είναι ο πολίτης, θα προετοιμασθεί η περιοχή για τη μετά – μνημονιακή εποχή και θα είναι μια ισότιμη Περιφέρεια.
Απαντώντας ο κ. Δέδες σε ερωτήσεις, για τη θητεία του ως αντιπεριφερειάρχης του κ. Τατούλη, είπε ότι οι «4» που αντέδρασαν δεν υπηρέτησαν το σύστημα εξουσίας, αλλά τις ανάγκες των πολιτών και πως η διαφοροποίησή τους ήταν σχεδόν από την αρχή. Αναφέρθηκε σε περιστατικά, όπως η αντιμετώπιση του πρώην γραμματέα Αποκεντρωμένης Τάσου Αποστολόπουλου και του πρώην αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μαλαπάνη, αλλά και στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στo Costa Navarino, η οποία είπε πως στοίχισε 200.000 ευρώ. Μάλιστα, ανέφερε πως δε διαφοροποιήθηκαν νωρίτερα, διότι υπήρχε εντολή από το  λαό να λειτουργήσει ένας νέος θεσμός σε μια από τις χειρότερες περιόδους. «Δεν μπορείς να φυγομαχήσεις και να λιποτακτήσεις, όταν μόλις σου έδωσαν τέτοια εντολή. Οδηγηθήκαμε στη ρήξη, όταν παραβιάστηκαν βασικές κόκκινες γραμμές», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι αυτός ήταν ο δύσκολος δρόμος, διότι ο εύκολος ήταν να παραμείνουν στην παράταξη του κ. Τατούλη, να διαπραγματευτούν και να διατηρήσουν θέση και αξιώματα.
«Κανείς από εμάς δεν είναι επαγγελματικό στέλεχος ή επαγγελματίας της πολιτικής και κανείς από εμάς δε θέλει να γίνει, κι αυτό είναι μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με στελέχη υπολοίπων παρατάξεων ή άλλους υποψήφιους περιφερειάρχες», πρόσθεσε.
Τέλος, για το θέμα των σκουπιδιών, επισήμανε ότι με βάση το ΠΕΣΔΑ η λύση των μονάδων ως γενική κατεύθυνση μπορεί να δώσει απάντηση στο θέμα των απορριμμάτων, όμως το θέμα της χωροθέτησης είναι ανοικτό για όπου υπήρξαν αντιδράσεις και πρέπει να εξετασθούν εναλλακτικές λύσεις. Έθεσε δε ζητήματα που δεν έχουν ξεκαθαρισθεί, όπως το κόστος διαχείρισης, καθώς δεν έχει ξεκαθαρισθεί η τιμή του τόνου, το εγγυημένο ελάχιστο τονάζ για το οποίο θα πληρώνεται η εταιρεία και κρίνεται μεγάλο.   Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Ενίσχυση στο ΚΕΠΕΠΨΥ με 40.000 ευρώ          
           
Συνάντηση με εκπροσώπους του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕΠΕΠΨΥ) είχε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Γιάννης Αργυράκης, χθες στο γραφείο του.
Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν ο Ευάγγελος Σιδερέας, πρόεδρος του Δ.Σ. και οι επιστημονικοί συνεργάτες, Ρομάνα Μαϊόλι – Σπερώνη και Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, συζητήθηκε το έργο που προσφέρει το ΚΕΠΕΠΨΥ, το οποίο δραστηριοποιείται στη Μεσσηνία από το 1999 με προγράμματα πρωτογενούς πρόληψης που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους, αλλά και σε γονείς και εκπαιδευτικούς, σε συνεργασία πάντα με τον ΟΚΑΝΑ.
Ο κ. Αργυράκης τόνισε την ανάγκη στήριξης του ΚΕΠΕΠΨΥ από όλους τους φορείς για το σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρει, ενώ ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ότι στο προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίθηκε πίστωση 40.000 για την ενίσχυσή του κατά το έτος 2014.
  Ιστοσελίδα
Στο μεταξύ, μετά το πέρας των εκλογών θα γίνει η δημοσίευση της προκήρυξης για τις δύο (2) θέσεις επιστημονικού προσωπικού, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΠΕΠΨΥ σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, ύστερα από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου.
Επίσης, το Κέντρο Πρόληψης απέκτησε ιστοσελίδα, η διεύθυνση της οποίας είναι: prolipsimessinias.gr.
Τέλος, σύμφωνα και με το τριετές επιστημονικό πρόγραμμα, τους μήνες Ιανουάριο –Φεβρουάριο – Μάρτιο έχουν γίνει οι ακόλουθες δραστηριότητες πρωτογενούς πρόληψης:
-Γονείς: 4 παρεμβάσεις (1 Βιωματική Ομάδα, 3 Σεμινάρια), όπου συμμετείχαν 122 άτομα.
-Μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: 41 παρεμβάσεις (7 Βραχείας Παρεμβάσεις, 27 Εργαστήρια επικοινωνίας, 7 Βιωματικές Ομάδες). Οι παρεμβάσεις απευθύνθηκαν σε 699 μαθητές και έλαβαν χώρα σε 13 Δημοτικά Σχολεία (Καλαμάτα, Θουρία, Άρις).
-Παιδιά και Γονείς: 2 Εργαστήρια Έκφρασης και Επικοινωνίας, όπου συμμετείχαν 64 άτομα.
Επιπλέον, το Κέντρο Πρόληψης ανταποκρίθηκε σε 6 αιτήματα βοήθειας. Συνολικά έχουν γίνει 53 παρεμβάσεις, όπου συμμετείχαν 891 άτομα. 

*** Στους δρόμους το μεικτό κλιμάκιο έλεγχου τροφίμων          
            
Βασική παράβαση η κατάψυξη νωπών προϊόντων
Δύο χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος το Μεικτό Κλιμάκιο Ελέγχων στη Μεσσηνία και, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Αργυράκης, έχουν διενεργηθεί συνολικά 645 έλεγχοι σε καταστήματα εστίασης και εμπορίας.
Μία από τις βασικές παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί είναι η κατάψυξη νωπών προϊόντων κρέατος και αλιευμάτων από καταστήματα εστίασης. Για τις περιπτώσεις αυτές έχουν επιβληθεί μηνύσεις.
  Σύσκεψη
Τη Μεγάλη Δευτέρα, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Αργυράκη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Μεικτού Κλιμακίου Ελέγχου Τροφίμων, στην οποία συμμετείχαν οι διευθυντές Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας και Τριφυλίας, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και ο προϊστάμενος του Τμήματος Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μεσσηνίας.
Ο κ. Αργυράκης αναφέρθηκε στην αυξημένη ζήτηση προϊόντων που παρατηρείται τις ημέρες των εορτών και ζήτησε από το Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να παρέχεται στους καταναλωτές η όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα προϊόντων.
  Στοιχεία
Παρουσιάζοντας στοιχεία από τη δράση του κλιμακίου, είπε ότι ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 και έως σήμερα έχουν γίνει συνολικά 645 έλεγχοι σε διάφορα καταστήματα και επιχειρήσεις.
Από τους ελέγχους, όπως σημείωσε, διαπιστώθηκαν αρκετές παραβάσεις μικρής κλίμακας, για τις οποίες έγιναν συστάσεις τους καταστηματάρχες και ακολούθησε επανέλεγχος. Σε αρκετές άλλες, όμως, περιπτώσεις βεβαιώθηκαν παραβάσεις που αφορούν στην κατάψυξη προϊόντων που είχαν αγορασθεί νωπά.
Ο κ. Αργυράκης σημείωσε ότι έλεγχοι γίνονται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου σε όλες τις περιοχές της Μεσσηνίας, ενώ την περίοδο των εορτών εντατικοποιούνται.  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος και πότε θα καταβληθεί         
            
Περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα 500 ευρώ το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου, μετά την υποβολή των σχετικών ηλεκτρονικών αιτήσεων, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφηκε.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν το μηχανογραφημένο έντυπο «Αίτηση / Υπεύθυνη Δήλωση για τη χορήγηση του Κοινωνικού Μερίσματος» μέσω του taxisnet στο δικτυακό τόπο gsis.gr.
Ως καταληκτική προθεσμία για την υποβολή της αίτησης ορίζεται η 30ή Ιουνίου 2014. Η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος γίνεται με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.
Για τους δικαιούχους που θα υποβάλουν αίτηση ως το τέλος Απριλίου η καταβολή του μερίσματος θα γίνει ως τις 15 Μαΐου, για όσους υποβάλουν αίτηση έως το τέλος Μαΐου η καταβολή θα γίνει ως τις 10 Ιουνίου, ενώ για όσους υποβάλουν αίτηση έως 30 Ιουνίου που είναι και η καταληκτική ημερομηνία το μέρισμα θα καταβληθεί ως της 10 Ιουλίου.
Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι
Σύμφωνα με την απόφαση, ως βασικό όριο εισοδήματος ορίζεται το ποσό των 6.000 ευρώ, με βάση το συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα των αρχικών ή τροποποιητικών Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013, που αφορούν τόσο τον δικαιούχο όσο και τα προστατευόμενα τέκνα ή τα πρόσωπα που φιλοξενεί.
Το βασικό όριο εισοδήματος προσαυξάνεται, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου, υπολογιζόμενο ως το γινόμενο του βασικού ορίου επί την οικογενειακή κλίμακα ισοδυναμίας.
Ως οικογενειακή κλίμακα ισοδυναμίας ορίζεται το σταθμισμένο άθροισμα των μελών της οικογένειας. Ο αιτών/ η αιτούσα έχει στάθμιση ένα (1), ο/η σύζυγος καθώς και κάθε φιλοξενούμενος ενήλικας έχει στάθμιση ένα τρίτο (1/3) και κάθε προστατευόμενο τέκνο ή φιλοξενούμενος ανήλικος έχει στάθμιση ένα έκτο (1/6).
Για τις μονογονεϊκές οικογένειες, η οικογενειακή κλίμακα ισοδυναμίας ορίζεται για ένα (1) προστατευόμενο τέκνο σε ένα τρίτο (1/3).
Για δικαιούχο/οικογένεια με ένα τουλάχιστον πρόσωπο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, η ανωτέρω οριζόμενη αντίστοιχη με την κατηγορία τους οικογενειακή κλίμακα ισοδυναμίας προσαυξάνεται κατά ένα έκτο (1/6).
Η συνολική ακίνητη περιουσία των αιτούντων την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, όπως προσδιορίζεται με τις διατάξεις του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) (ν. 3842/2010, Α΄ 58) και προκύπτει από τα δεδομένα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου για το έτος 2013, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 125.000 ευρώ. Σε περίπτωση δικαιούχου με σύζυγο ή προστατευόμενα τέκνα ή φιλοξενούμενα πρόσωπα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας αυτών δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.
Για τον προσδιορισμό του κοινωνικού μερίσματος κάθε δικαιούχου, ορίζεται ως βασικό ποσό κοινωνικού μερίσματος το ποσό των 500 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου, υπολογιζόμενο ως το γινόμενο του βασικού ποσού επί την οικογενειακή κλίμακα ισοδυναμίας, σύμφωνα με την κατωτέρω κλίμακα.

Δικαιούχοι                             Βασικό όριο εισοδήματος (€)   Καταβαλλόμενο ποσό (€)
Αιτών / Αιτούσα                         6.000                                          500,00
Σύζυγος / φιλοξενούμενος
ενήλικας (έχει συμπληρώσει
το 18ο έτος της ηλικίας
του έως 31.12.2013)                      + 2.000                                  + 166,67
Για κάθε προστατευόμενο
τέκνο / φιλοξενούμενο ανήλικο      + 1.000                                  + 83,33
Μονογονεϊκές οικογένειες
(για το 1ο προστατευόμενο τέκνο)  +2.000                                  + 166,67
Για ένα (1) τουλάχιστον
πρόσωπο με ποσοστό
αναπηρίας 67% και άνω                  +1.000                                 + 83,33
Από τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος εξαιρούνται:
Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως εξαρτώμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 7 του ν. 2238/1994.
  • Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.
  • Αιτήσεις με πρόσωπα που διαθέτουν Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών ή σκάφη άνω των 8 μέτρων ή αεροσκάφη ή δεξαμενές κολύμβησης, όπως αυτά δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος.
  • Αιτήσεις με πρόσωπα που είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.
Ειδικά, οι μακροχρόνια άνεργοι που ήταν εγγεγραμμένοι μέχρι την 1/3/2014 στον ΟΑΕΔ δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα υπό τις ως άνω προϋποθέσεις, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη τυχόν ατομικό εισόδημα του οικονομικού έτους 2013 από εξαρτημένη εργασία.
Χρόνος και τρόπος καταβολής κοινωνικού μερίσματος
Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος αποτελεί η υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) του αιτούντος για το οικονομικό έτος 2013.
Ως καταληκτική προθεσμία για την υποβολή της αίτησης ορίζεται η 30η Ιουνίου. Η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος γίνεται με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, ο οποίος υποδεικνύεται στην κατά τα ανωτέρω υποβαλλόμενη αίτησή του και πραγματοποιείται εντός του πρώτου δεκαημέρου του επόμενου μήνα από το μήνα υποβολής της αίτησης.
Ειδικότερα, για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως και την 30/4/2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και την 10/5/2014, για αιτήσεις που θα υποβληθούν από την 1/5/2014 έως και την 31/5/2014 η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και την 10/6/2014, ενώ για αιτήσεις που θα υποβληθούν από την 1/6/2014 έως και την 30/6/2014 η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και την 10/7/2014.  Newsroom ΔΟΛ

***

Εντάξεις έργων του Δήμου Μεσσήνης στο τοπικό πρόγραμμα Leader

Τελευταία Ενημέρωση: 16/04/2014 19:55
Στο τοπικό πρόγραμμα Leader εντάχθηκαν αρκετά από τα έργα που έχει προτείνει ο Δήμος Μεσσήνης.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, μετά την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της επιτροπής διαχείρισης του προγράμματος και σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου πληρότητας των κριτηρίων και αξιολόγησης των φακέλων, εντάσσονται τα κάτωθι έργα:
-«Ανακαίνιση δημοτικού κτηρίου στην Τ.Κ. Αδριανής για δημιουργία χώρου πολιτιστικών δραστηριοτήτων», με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ. Προβλέπονται εργασίες για την επισκευή  κτηρίου στην Αδριανή της Δημοτικής Ενότητας Αίπειας με σκοπό τη χρήση του ως πολιτιστικού κέντρου.
-«Ανακαίνιση παλαιού Δημοτικού Σχολείου Καλαμακίου για δημιουργία χώρου πολιτισμού» με προϋπολογισμό 46.776 ευρώ. Η πρόταση αφορά στην ανακαίνιση του κτηρίου του παλαιού σχολείου Καλαμακίου για τη δημιουργία χώρου πολιτισμού.
-«Διαμόρφωση – εξοπλισμός αίθουσας Γυμνασίου Λογγά σε χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων» με 57.325 ευρώ. Προβλέπεται η διαμόρφωση αίθουσας στο κτήριο Γυμνασίου της Τοπικής Κοινότητας Λογγάς σε χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
-«Ανάπλαση τμήματος εισόδου Τ.Κ. Χράνων Δ.Ε. Αίπειας», με προϋπολογισμό 253.500 ευρώ. Η πρόταση ανάπλασης αφορά στην κατασκευή πεζοδρομίου στη δυτική πλευρά της εισόδου της Τοπικής Κοινότητας Χράνων και την κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού με την τοποθέτηση καλλιτεχνικών φωτιστικών σωμάτων κατά μήκος του πεζοδρομίου.
-«Δημοτικό Σχολείο Καρτερολίου, χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων – ανάδειξη κληρονομιάς», με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ. Προβλέπεται η λειτουργία χώρου πολλαπλών δραστηριοτήτων στο ισόγειο του κτηρίου και αίθουσα έκθεσης ερμηνείας στον όροφο.

***  Αποζημιώσεις 20,6 εκατ. ευρώ πληρώνει αύριο σε 6.297 αγρότες ο ΕΛΓΑ

 Αποζημιώσεις ύψους 20,6 εκατ. ευρώ θα καταβάλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 6.297 αγροτών, αύριο Μεγάλη Πέμπτη, ο ΕΛΓΑ. Πρόκειται για εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο για τα έτη 2013 και 2014. Ειδικότερα για τη Μεσσηνία, το ποσό ανέρχεται σε 45.073,29 ευρώ. - 

***  Δάσκαλος έκαψε σχολείο επειδή δεν βγήκε σε σύνταξη!         
    
Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τα αίτια της πυρκαγιάς που κατέστρεψε ολοσχερώς το κτίριο του 1ου Δημοτικού σχολείου Κύμης, την Παρασκευή 4 Απριλίου, παραπέμπουν σε σενάριο ταινίας του Χόλιγουντ. Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας ενός 49χρονου δάσκαλου, ακολούθησε η ομολογία του ίδιου πως εκείνος ήταν που είχε βάλει φωτιά στο σχολείο επειδή δεν του έδιναν σύνταξη! Ο 49χρονος εκπαιδευτικός που δίδασκε στο ίδιο σχολείο, βρέθηκε αιμόφυρτος σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, μετά την απόπειρα να βάλει τέλος στη ζωή του καρφώνοντας ένα μαχαίρι στην κοιλιά του. Στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου μεταφέρθηκε και νοσηλεύτηκε εκτός κινδύνου, ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι αυτός είχε προκαλέσει την καταστροφή του σχολείου πετώντας στο εσωτερικό του ένα αναμμένο στουπί εμποτισμένο με βενζίνη... Στην ερώτηση των αστυνομικών γιατί στέρησε από τα παιδιά της περιοχής το σχολείο τους, ο 49χρονος εκπαιδευτικός δικαιολογήθηκε ότι ήθελε να εκδικηθεί το... υπουργείο Παιδείας επειδή απέρριψε προ μηνών το αίτημά του για πρόωρη συνταξιοδότηση! Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει εξ αιτίας των τύψεων για τον εμπρησμό! Ο δάσκαλος- εμπρηστής κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.   koutipandoras.gr

***  Διαψεύδει ο Π. Μαντάς τα περί Δημ. Κουκή

  «Δεν έχει τεθεί θέμα υποψηφιότητας του διοικητή της ΥΠΑ, Δημ. Κουκή, ως αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, με το συνδυασμό του κ. Τατούλη». Αυτό διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει: «Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα υποψηφιότητας του Δ. Κουκή για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και διαψεύδω κατηγορηματικά κάθε παρατήρηση εκ μέρους μου». -

***  Ο Γιάννης Μανώλης παρουσίασε τους αντιπερειάρχες, με Παναγιώτη Ξεροβάσιλα στη Μεσσηνία, όλα τα ονόματα          
           
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιάννης Μανώλης βρέθηκε στην Τρίπολη την Μ. Τετάρτη  από όπου και παρουσίασε τους πέντε υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες, για την Πελοπόννησο, πιο συγκεκριμένα ανακοίνωσε τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Ξεροβάσιλα, έπειτα τον Παναγιώτης Καρβελά  για την Αρκαδία, για την Λακωνία τον Κολοκοτρώνη Χαρίλαο, για την Κορινθία τον Νίκο Δρίτσα και τέλος για την Αργολίδα  τον Δημήτρη Μπιτζή.   arcadiaportal.gr

*** Ενδιαφέροντα στοιχεία για την εκλογική νομοθεσία          
           
Από 41 έως 84 θα πρέπει να είναι συνολικά οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι στην Καλαμάτα, σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την ενημέρωση που έκανε χθες στους δημοσιογράφους ο αντιδήμαρχος Θαν. Ηλιόπουλος. Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε πως από τους εκλεγμένους θα πρέπει οι 14 να είναι γυναίκες ή άντρες [στο πλαίσιο εφαρμογής της ποσόστωσης που προβλέπει πως το 1/3 των εκλεγμένων πρέπει να είναι του άλλου φύλου (γυναικών ή ανδρών, αν ο συνδυασμός αντίστοιχα περιλαμβάνει στην πλειοψηφία του άνδρες ή γυναίκες)].
Όπως είπε ο αντιδήμαρχος, επήλθαν αλλαγές στα της εκλογικής νομοθεσίας με βάση τα τελευταία νομοσχέδια. Έτσι, δεν απαιτείται πλέον η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης για υποψηφίους τοπικών κοινοτήτων με την οποία δηλωνόταν πως κατοικούν μόνιμα στην περιοχή όπου κατέρχονται ως υποψήφιοι.
Επίσης, δίνεται η δυνατότητα αύξησης του αριθμού των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, όπου μέχρι τώρα υπολογίζονταν ο αριθμός των εκλεγόμενων με μια προσαύξηση κατά 50%. Η προσαύξηση αυτή αυξάνεται στο 100%. Για παράδειγμα, στην Καλαμάτα όπου εκλέγονται 37 άτομα, μπορούν να κατατεθούν 74 υποψηφιότητες. Για τις μονοεδρικές Δημοτικές Ενότητες Άριος και Αρφαρών δεν επέρχεται μεταβολή, ενώ για τη Δημοτική Ενότητα Θουρίας, που είναι διεδρική, η αύξηση είναι στο διπλάσιο.
Όσον αφορά στην ποσόστωση, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε πως ενώ υπολογιζόταν ξεχωριστά για το Δημοτικό Συμβούλιο και τις Τοπικές Κοινότητες, δίνεται η δυνατότητα στους συνδυασμούς που δεν μπορούν να συμπληρώσουν συνδυασμό παντού, να καλύψουν τον αριθμό της ποσόστωσης με το 1/3 του συνολικού αριθμού των υποψηφίων.
Όπως είπε στη συνέχεια, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή από το υπουργείο Εσωτερικών η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και υπάρχουν ορισμένες δυσερμήνευτες διατάξεις, με αποτέλεσμα να ακολουθείται, μέχρι την άφιξη της εγκυκλίου, η εγκύκλιος που ίσχυε για τις εκλογές του 2010.
Η εκλογική περίοδος ξεκινά στις 18 Απριλίου, οπότε και αρχίζουν να ισχύουν και οι περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων.
Οι δηλώσεις υποψηφιότητας θα πρέπει να υποβληθούν στο Πρωτοδικείο έως τις 27 Απριλίου, 20 ημέρες πριν από τις εκλογές.
Όσον αφορά στη σταυροδοσία, όσοι ψηφίζουν στον καποδιστριακό Δήμο Καλαμάτας, θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν έως 3 άτομα, ενώ όσοι ψηφίζουν σε Άρι, Θουρία, Αρφαρά θα μπορούν να ψηφίσουν 1 άτομο για το Δημοτικό Συμβούλιο, 1 από τους υποψηφίους από τις άλλες εκλογικές περιφέρειες και 1 για την Τοπική Κοινότητα. Όσον αφορά στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας, θα μπορούν να ψηφίσουν έως 2 άτομα.
Τέλος, αναμένεται αύριο Μεγάλη Πέμπτη η άφιξη των εκλογικών καταλόγων για να διαπιστωθεί πού θα ψηφίζει ο καθένας. Σχετική ενημέρωση θα γίνεται και από την ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, όπου θα υπάρχει παραπομπή.    Χ.Χ.

***

*** Αθλητικά  :

*** 2ος  αγώνας  για το Κύπελλο Ελλάδας  στο  ποδόσφαιρο :
Live: Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-0 (Β' ΗΜΧ)
~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΦΗ    κ.α, 1-0 , (1-0 ).- παράταση3-0
Τα γκολ : 20΄Αμπέντ , 96΄Μπέργκ , 115΄Μάρκους Μπέργκ ,
Διαιτητές :Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, (Δωδεκανήσου). Βοηθοί: Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου) Φαντόπουλος (Πειραιά).
Επιπρόσθετοι: Κομίνης Γεώργιος (Θεσπρωτίας), Κύζας Γεώργιος (Δράμας) .
Τέταρτος: Κάκος
Υπενθυμίζουμε τις συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (4-4-2): Κοτσόλης -Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο - Πέτριτς, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπέντ - Κλωναρίδης, Μπεργκ.
ΟΦΗ (4-1-4-1): Φερνάντεζ - Μπούρμπος, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μιλιάζες - Μακρής - Ζε Εντουάρντο, Ντουντού, Κάλαϊτζιτς, Περογαμβράκης - Παπάζογλου.
Στον πάγκο για την ομάδα του Σα Πίντο: Γιαγκιόζης, Δαμιανάκης, Κουτσιανικούλης, Νούνιες, Ροβίθης, Φραγκουλάκης, Στάθης.
ΟΦΗ: Φερνάντεζ, Τριποτσέρης, Ζόρο, Παπάζογλου, Ντουντού, Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης, Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες.
Video  από  τον αγώνα  :
~** ΠΑΟ-ΟΦΗ  3 -0  κύπελλο  1ο  γκολ  Αμπέϊντ  16/4/2014 : http://youtu.be/p5dn13pZJ9U ,   
 
~** ΠΑΟ-ΟΦΗ 3-0  3ο γκολ πεν Μπεργκ κύπελλο  16/4/2014 : http://youtu.be/v4HYdT3UUGw  ,



Live: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (20:00)
~* ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς 1-0,(0-0 ).-
Τα  γκολ : 47 ΄ Στεφ. Αθανασιάδης ,
Διαιτητές  : Μάνταλος ,
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε,Τζαβέλλας, Κάτσε, Κατσουράνης, Νάτχο, Σαλπιγγίδης, Στοχ, Αθανασιάδης
Στον πάγκο του ΠΑΟΚ θα είναι οι: Γιακουμής, Βούκιτς, Κίτσιου, Λούκας, Λάζαρ, Λίνο και Κουλούρης.
ΟΣΦΠ :Μέγιερι, Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο, Μπονγκ, Μανιάτης, Εντινγκά, Τσόρι Ντομίνγκεζ, Κάμπελ, Φουστέρ, Βαλντέζ
Στον πάγκο του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Μασάντο, Βούρος, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Σαβιόλα, Σάλιαγκας
Video  από αγώνα  :
~ ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ 1-0  γκολ κύπελλο  16/4/2014 : http://youtu.be/7LD5l9Jsnec ,


~*  ΤΣΣΚΑ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   1ος  αγώνας : κ.α. 72-72 , (40-33).-παράταση : 77-74 .- ^
Live: ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός (19:00), για το... «break»
Τα  δεκάλεπτα  : 21-14 , ( 40-33) , 58-56 , κ.α.72-72  ,
ΤΣΣΚΑ :Τζάκσον, Γουίμς, Κριάπα, Χάινς και Κρστιτς ,  Καούνς , Γοροτσέβιτς , Μίτσοφ ,
ΠΑΟ :Ούκιτς, Διαμαντίδης, Ματσιούλις, Φώτσης και Λάσμε ,  Γκίστ , Μπατίστ , Ράϊτ , Μπράμος , Μαυροκεφαλίδης

***  Ιπποδρομίες την Τετάρτη του Πάσχα στο Πλατύ

 Ιπποδρομίες θα διεξαχθούν την Τετάρτη του Πάσχα 23 Απριλίου (εορτή του Αγίου Γεωργίου) στο Πλατύ. Θα λάβουν μέρος καθαρόαιμοι ίπποι, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει κούρσες με ντόπιους ίππους και μιγάδες. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος Γεώργιο Τζαβάρα (τηλ. 6970032131)έως τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τις κούρσες. - 

*** Φιλικό τη Μ. Παρασκευή προς τιμήν των Νίκου και Σωτήρη Λυμπερόπουλου!
 
 Μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή θα διοργανώσει η Εράνη τη Μεγάλη Παρασκευή στα Φιλιατρά αποδίδοντας τις οφειλόμενες τιμές σε δύο παίκτες που έχουν διαφημίσει το σύλλογο και την πόλη. Ο λόγος φυσικά για το Νίκο και τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο, οι οποίοι θα βραβευθούν από τη διοίκηση, στο πλαίσιο ενός φιλικού αγώνα ανάμεσα στους «πράσινους» και ομάδα επίλεκτων ποδοσφαιριστών. Με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος της Α’ Τοπικής η Εράνη θα συνεχίσει την προετοιμασία της με φιλικό παιχνίδι στους Γαργαλιάνους, κόντρα στον Τέλο Άγρα. Η χθεσινή μέρα περιλάμβανε ξεχωριστή δράση και για το προπαιδικό τμήμα, το οποίο συμμετείχε σε τουρνουά στη Φιγαλεία, όπου με δύο νίκες κόντρα στην τοπική ομάδα και μια ήττα από το Κακόβατο, κατέκτησε την 1η θέση. Την αποστολή συνόδεψε ο προπονητής των παιδιών Αντρέι Κιούτακ και εκ μέρους της διοίκησης οι υπεύθυνοι ακαδημιών Μπάμπης Αλεξανδρόπουλος και Τάκης Καυκής. - 

*** Νικηφόρο (5-1) ξεμούδιασμα επί του Εθνικού Μελιγαλά για την Καλαμάτα

 Η εντός έδρας ήττα από τον Παναργειακό φέρνει ουσιαστικά εκτός στόχων πρωταθλητισμού την ομάδα της Καλαμάτας, όμως ο Μίλτος Γκόφας καλείται να την κρατήσει ανταγωνιστική και αξιοπρεπή μέχρι το τέλος, έχοντας άλλωστε το κίνητρο της κατάληψης της δεύτερης θέσης, που για κάποιους μπορεί να δώσει ακόμη και την άνοδο στη Β΄ Εθνική. Τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτό φαντάζει ουτοπικό, όμως ακόμη κι αν δεν γίνει ποτέ πράξη, ο Αιγιώτης τεχνικός οφείλει να ζητήσει τη μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή στις αγωνιστικές που απομένουν, προφυλάσσοντας την αξιοπρέπεια και την ιστορία της Μαύρης Θύελλας. Έτσι μετά το ρεπό της Δευτέρας, οι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας επέστρεψαν χθες στο γήπεδο και το ξεκίνημα περιελάμβανε φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Εθνικό Μελιγαλά, κάτι που είχε γίνει άλλωστε και την περασμένη εβδομάδα. Η Θύελλα έφθασε εύκολα στη νίκη με σκορ 5-1, παίζοντας με αρκετούς αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές, τουλάχιστον στο 1ο ημίχρονο. Ο Αθανασόπουλος έκανε το 1-0 στο 20΄ και ο Καλογερόπουλος το 2-0 στο 25΄, ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν λίγα λεπτά αργότερα με γκολ του Νίκου Εμμανουήλ. Η Καλαμάτα πέτυχε τρία ακόμη τέρματα στην επανάληψη με Οντβόνγκ, Πούτση και Καλαντζή, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1. ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ριγανάς, Κωνσταντόπουλος, Τσιρίλο, Κουντάνης, Βασιλόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Αθανασόπουλος, Τσόπελας, Τριανταφυλλάκης, Κακκαλής, Καλογερόπουλος, ενώ στην επανάληψη αγωνίστηκαν οι Κωνσταντακόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Σκαρλάτος, (Κουρούπης), Μαρτίνος, Καραχάλιος, Πούτσης, Ηλιόπουλος (Οδεμισιώτης), Σκόνδρας, Καλαντζής, Οντσβόνγκ. ΕΘΝΙΚΟΣ: Ξενούλης, Κουτίβας, Γερμάνης, Τσώνης, Οθ. Εμμανουήλ, Στρατής, Καραπετιάν, Μουρούσιας, Ν. Εμμανουήλ, Θανόπουλος, Ντούζια (41' Βασιλόπουλος). Η προετοιμασία θα συνεχιστεί μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί – ατομικό πρόγραμμα ακολουθεί ο Γεωργακόπουλος – για ν’ ακολουθήσει το ρεπό μέχρι την Τρίτη του Πάσχα. Ν. Μπ. - 

*** Βασάνισαν ηλικιωμένο μέσα στο σπίτι του!          
   
«Πάγωσαν» χθες το πρωί οι θαμώνες ενός καφενείου στην Ανδραβίδα όταν ξαφνικά άνοιξε η πόρτα και μπήκε μέσα, αιμόφυρτος, φοβισμένος και πολύ ταλαιπωρημένος ένας 61χρονος, ο οποίος πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας, καλώντας σε βοήθεια. Ο άτυχος άνδρας έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο ίδιο του το σπίτι, στο οποίο παρέμενε όλο το βράδυ, αβοήθητος και τραυματισμένος, περιμένοντας να ξημερώσει για να βρει βοήθεια.
Επιστρατεύοντας όλες του τις δυνάμεις ο 61χρονος βγήκε από το σπίτι του και μπήκε στο πρώτο καφενείο που βρήκε μπροστά του, ζητώντας να τον βοηθήσουν και εξηγώντας τι είχε συμβεί. Ο ιδιοκτήτης του καφενείου και οι θαμώνες  τηλεφώνησαν αμέσως στο Αστυνομικό Τμήμα της Ανδραβίδας.
Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα οι αστυνομικοί κατέφθασαν στο καφενείο μην μπορώντας να πιστέψουν την εικόνα που αντίκριζαν. Ο 61χρονος ήταν άσχημα χτυπημένος ενώ το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου του ήταν καλυμμένο, σύμφωνα με μαρτυρίες, με αίμα.
Με προσεκτικές κινήσεις οι αστυνομικοί επιβίβασαν τον άτυχο άνδρα στο περιπολικό και τον οδήγησαν στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου οι γιατροί περιποιήθηκαν τα τραύματά του ενώ τον υπέβαλαν και σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.
Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με τα όσα εξιστόρησε στους αστυνομικούς, βρισκόταν στο κρεβάτι του όταν ξαφνικά δύο  ή τρία άγνωστα άτομα εισέβαλαν στο δωμάτιό του και άρχισαν να τον χτυπούν ζητώντας να τους δώσει τα χρήματά του. Οι άγνωστοι συνέχισαν να χτυπούν τον 61χρονο ακόμα και όταν διαπίστωσαν ότι πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν σταμάτησαν πάρα μόνο όταν τους έδωσε όσα χρήματα είχε, 150 ευρώ.
Οι άγνωστοι δράστες τράπηκαν σε φυγή ενώ ο 61χρονος παρέμενε μέχρι το πρωί, όπου και βγήκε να ζητήσει βοήθεια, αιμόφυρτος και αβοήθητος στο σπίτι του…
Στάθης Πουλιάσης   (Stathispatris@Yahoo.com)  ,  πηγή: partrisnews.gr 

***

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

  http://www.youtube.com/stamos01 ,      3240   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1747   video .-  
 http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1736  video.-                                                                                                                        
Σύνολον                                                     6723   βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2485    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    553 
 https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  107 .-

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2014  :  

~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/27-2014.html  ,  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Μαρτίου  2014 ,-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/28-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 28  Μαρτίου  2014  , Δ΄ Χαιρετισμοί προς  την  Παναγία  μας .-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/29-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/30-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 31 Μαρτίου 2014  ,
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014  ,
 

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2014  :
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/01-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 01 Απριλίου 2014  , .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/02-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τετάρτη 02 Απριλίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/03-2014.html , Το αγιάζι ενημέρωσης Πέμπτη 03 Απριλίου 2014  .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Απριλίου 2014  ,
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html , Άρωμα  στην  ενημέρωση  Παρασκευή  04  Απριλίου  2014  .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/05-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 05 Απριλίου 2014  , .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/04/06-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 06 Απριλίου 2014 , .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/06-2014.html , Ανθολόγιο Ανθολογώντας και γράφοντας Κυριακή 06 Απριλίου 2014 .-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/04/07-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα    07  Απριλίου  2014 .-
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/08-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τρίτη 08 Απριλίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/04/09-2014.html , Το  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Τετάρτη  09  Απριλίου  2014 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html , ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 10- Απριλίου  2014 .-
 ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/04/10-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 , .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/04/11-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 , .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/04/11-2014.html , Άρωμα   ενημέρωσης  Παρασκευή  11  Απριλίου  2014 ,
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/04/188-12-13-2014.html  , 188η Επέτειο εορτασμού Εξόδου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Σ/Κ 12 και 13 Απριλίου 2014.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/04/14-2014.html, Άρωμα ενημέρωσης Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/04/15-2014.html , Άρωμα Ελλάδας Όμορφες διαδρομές Μ. Τρίτη 15 Απριλίου 2014.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/04/15-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Μ. Τρίτη  15  Απριλίου  2014 .-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/04/16-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 , .-

5 σχόλια:

  1. Ψάχνετε για ένα επιχειρηματικό δάνειο; προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο, δάνειο αυτοκινήτων, σπουδαστικών δανείων, το δάνειο σταθεροποίησης χρέους, τα ακάλυπά δάνεια, επιχειρηματικά κεφάλαια, κλπ .. Ή έχετε αρνηθεί ένα δάνειο από μια τράπεζα ή ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για οποιουσδήποτε λόγους. Είμαστε ιδιώτες δανειστές, τη χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις και ιδιώτες σε ένα χαμηλές και προσιτές επιτόκιο επιτόκιο 2%. Αν ενδιαφέρεστε; Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στο (fredrickpetersonloan@gmail.com) και να πάρει το δάνειό σας σήμερα
    Χαιρετισμούς,
    Fredrick Peterson επενδύσεων Team

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας

    Για να υλοποιήσετε τα έργα σας, σας προσφέρουμε τη δυνατότητα βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων δανείων με ένα ευέλικτο σχέδιο αποπληρωμής και ένα προσιτό ετήσιο επιτόκιο για να διευκολύνετε τη ζωή σας. Η προσφορά κυμαίνεται από 1000 € έως 1.000.000 €. Επικοινωνήστε μαζί μας χωρίς να διστάσετε να υποβάλετε το αίτημα δανείου σας

    Email: ghauthierlegrand@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σας
    Χρειάζεστε χρηματοδότηση για το σπίτι σας, για την επιχείρησή σας, για αγορά ενός αυτοκινήτου, για αγορά μιας μοτοσικλέτας, για τη δημιουργία της δικής σας επιχείρησης, για τις προσωπικές σας ανάγκες δεν υπάρχει άλλη αμφιβολία. Χορηγούμε προσωπικές πιστώσεις που κυμαίνονται από € 1000 έως € 8,000,000 με ονομαστικό επιτόκιο 3% ανεξάρτητα από το ποσό. Προσδιορίστε στην αίτησή σας το ακριβές ποσό που θέλετε και την ημερομηνία. Παρακαλούμε γράψτε μας για τα προσωπικά σας δάνεια 24/7.
    Π.Σ .: Δώσω μόνο στα διαδοχικά πρόσωπα να μου αποζημιώσουν.
    Επικοινωνήστε μαζί μου στη διεύθυνση: juliennesalvarez@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  4. Είμαστε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που ειδικεύεται στη στήριξη έργων, βοήθεια για ηλικιωμένους, ανέργους, στεγαστικά δάνεια και συνταξιούχους, με επιτόκιο 3% κατά την περίοδο αποπληρωμής.

    Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες: mpantzagiota03@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η καλύτερη λύση για τις δραστηριότητές σας και το επιχειρηματικό σας σχέδιο.

    Είμαστε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που ειδικεύεται στη στήριξη έργων, βοήθεια για ηλικιωμένους, ανέργους, στεγαστικά δάνεια και συνταξιούχους, με επιτόκιο 3% κατά την περίοδο αποπληρωμής.

    Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες: mpantzagiota03@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή