ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  14  Φεβρουαρίου  2014   :
Δ.Σ  ΕΠΣΜεσσηνίας 2014-18

***  Μεσσηνιακά  και
 πολλά  άλλα  σημαντικά  και  ασήμαντα στην  ενημέρωσή  μας   για  σήμερα  :





*** «Σφαγείο» στο Μοριά για την επιλογή Βουδούρη          
          
Δύσκολα θα βρει Ιθάκη… ο Οδυσσέας
 Η υποψηφιότητά του στηρίζεται κεντρικά, αλλά αντιδρούν οι οργανώσεις στην Πελοπόννησο. «Μπλόκο» και από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Αν δε μας απατά η μνήμη μας, για πρώτη φορά σε κόμμα της Αριστεράς η υποψηφιότητα ενός προσώπου για κάποια θέση, εν προκειμένω για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκαλεί τέτοιας έκτασης και έντασης αντιδράσεις.
Ο Οδυσσέας Βουδούρης είναι persona non grata για όλες τις νομαρχιακές της περιοχής και τη νεολαία του κόμματος στην Περιφέρεια! Κι όμως, η ηγεσία του κόμματος στηρίζει απόλυτα την υποψηφιότητά του και, μάλιστα, θεωρεί ότι θα φέρει πολύ καλό αποτέλεσμα.
Εκμεταλλευόμενη και τα προβλήματα της Ν.Δ.  με τα αντάρτικα ψηφοδέλτια στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να ξεπεράσει τις επόμενες ημέρες την πολιτική θύελλα με την επιλογή του Οδυσσέα Βουδούρη για την Πελοπόννησο, μετά την αναγκαστική αναδίπλωση στην οποία ήδη προχώρησε για τον Θόδωρο Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία.
Η Κουμουνδούρου επιδιώκει να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να τιθασεύσει τις αντιδράσεις, καθώς επιμένει στην υποψηφιότητα του ανεξάρτητου βουλευτή, διευρύνοντας τη συζήτηση για τη σημασία των τοπικών εκλογών. Τα ηγετικά στελέχη εκτιμούν ότι όσο είναι επικεντρωμένη η συζήτηση στον κ. Βουδούρη, το πρόβλημα ανακυκλώνεται.
Το πρώτο βήμα για τη «φυγή μπρος τα μπρος» θα είναι η εκδήλωση που διοργανώνει το κόμμα την ερχόμενη Δευτέρα για τις τρεις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις (ευρωεκλογές, δημοτικές και περιφερειακές εκλογές).
Η εκδήλωση θα γίνει στο θέατρο Ακροπόλ με θέμα «Τρεις κάλπες, μία επιλογή: Να νικήσουμε!» και ομιλητές τον Αλέξη Τσίπρα, τη Ρένα Δούρου, υποψήφια περιφερειάρχη Αττικής και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων. Ενδιαφέρον θα έχει εάν θα παραστεί στην εκδήλωση και ο κ. Βουδούρης – εφόσον στο μεταξύ δεν έχει αλλάξει κάτι με την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του.
  Πολλοί Βουδούρηδες;
Η εσωκομματική σύγκρουση, ωστόσο, για τη συνεργασία με πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ καλά κρατεί. Στις αντιρρήσεις προστέθηκε και αυτή του Μανώλη Γλέζου, αφού στην ιστοσελίδα της Κίνησης Πολιτών, της οποίας ηγείται, γίνεται λόγος για αποφάσεις που «ελήφθησαν ερήμην των τοπικών κοινωνιών». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Το να αγνοείται, όμως, αυτή τη στιγμή η θέληση της απόλυτης πλειοψηφίας των μελών και στελεχών της Πελοποννήσου στο όνομα ενός “αλάθητου” που δεν πρέπει να θιγεί, συνιστά ακόμα μεγαλύτερο λάθος».
Με ένα άκρως επικριτικό άρθρο του ο επικεφαλής της τροτσκιστικής τάσης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και στέλεχος της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Νταβανέλλος, αναρωτιέται εάν «το πολιτικό άνοιγμα δημιουργεί πολιτικό ρεύμα» και ρωτά δεικτικά «ένας, δύο, τρεις… πολλοί Βουδούρηδες;». Ουσιαστικά, θέτει τον κίνδυνο «πασοκοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ, διάσπασης των δυνάμεών του, εφόσον η ηγεσία επιμείνει σε συνεργασία με τον κ. Βουδούρη και άλλους ίδιας προέλευσης πολιτικούς και επισημαίνει ότι η επιμονή σε αυτό το εγχείρημα θα ενισχύσει τις δυνάμεις που κινούνται αριστερά του κόμματος.
Την κάθετη αντίθεσή τους στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη εκφράζουν από κοινού οι Οργανώσεις Μελών της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου και συγκεκριμένα Καλαμάτας, Κορίνθου, Άργους, Τρίπολης, Ξυλοκάστρου και Σπάρτης, χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικό γυρολόγο».
Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο, αφού αναφέρονται στη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας από τον Πέτρο Τατούλη, κατηγορώντας τον ότι άσκησε «νεοφιλελεύθερη και αντιδημοκρατική διακυβέρνηση», ασκούν κριτική στο κόμμα τους για την απόφαση επιλογής του Οδυσσέα Βουδούρη ως υποψήφιου περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο.
Σημειώνουν πως αγνοήθηκε η γνωμοδότηση του Συντονιστικού, κάνουν λόγο για προβληματική επιλογή και διαδικασίες που ακολούθησε η Κεντρική Επιτροπή και προσθέτουν ότι «θεωρούμε ότι και η ίδια η επιλογή Οδυσσέα Βουδούρη είναι λανθασμένη και καθόλου προωθητική για το χώρο μας και τους κοινωνικούς αγώνες που συνεχίζονται καθημερινά».
Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι «δε δεχόμαστε ότι απεικονίζεται στο πρόσωπο ενός πολιτικού "γυρολόγου" μια αιχμηρή πολιτική γραμμή που θα ανοίγει το δρόμο για την ανατροπή, κρίνοντας αυστηρά τόσο τις πράξεις και τις δηλώσεις του όσο και τις πολιτικές που τις γεννούν».
Επιπλέον, τονίζουν: «Καλούμε τις Νομαρχιακές Επιτροπές να ταχθούν κατά της υποψηφιότητας Βουδούρη! Καλούμε την Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία να πάρουν πίσω την απόφασή τους! Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξουν αντίθετα αποτελέσματα, καθώς θα αποδυναμώσει το ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη των περιφερειακών εκλογών και όχι μόνο!».

*** Παραδοσιακό γλέντι με τους Μοραΐτες στο «Προσεχώς»          
  
 Παραδοσιακό γλέντι με τους Μοραΐτες ετοιμάζει το «Προσεχώς» το προσεχές Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου, στις 9.00 το βράδυ.
Οι Μοραΐτες ξεκίνησαν το 1992 στην Καλαμάτα. Από τότε συμμετέχουν σε πολλές εκδηλώσεις σχετικές με την παραδοσιακή μουσική τόσο εντός όσο και εκτός Καλαμάτας. Συνοδεύουν χορευτικά συγκροτήματα στις παραστάσεις τους, παίζουν παραδοσιακή μουσική σε θεατρικά έργα, συμμετέχουν σε συναυλίες και, φυσικά, παίζουν σε όποιους γάμους και πανηγύρια θέλουν να κρατήσουν παραδοσιακή χροιά.
Στο μεταξύ, μέσα στο μήνα στο «Προσεχώς» θα πραγματοποιηθούν εργαστήριο για παιδιά κατασκευής αποκριάτικων αξεσουάρ, ρεμπέτικα αφιερώματα και αποκριάτικο πάρτυ. -

*** Ο Σαμπαζιώτης μίλησε με Δένδια μετά την τελευταία επίθεση τσιγγάνων στη Μεσσήνη         
          
Μετά το νέο επεισόδιο στην Μεσσήνη με την επίθεση τσιγγάνων σε περιπτερούχο  ο Δημήτης Σαμπαζιώτης επικοινώνησε με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νικό Δένδια και με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο.
  Ο Βουλευτής τόνισε πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τη ραγδαία αυξανόμενη παραβατικότητα των τσιγγάνων που ζουν στην περιφέρεια του δήμου. Υπογράμμισε πως οι κλοπές αποτελούν καθημερινό φαινόμενο και ζήτησε αύξηση της αστυνομικής παρουσίας, προκειμένου να περιοριστεί η παραβατικότητα και να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Τόσο ο Υπουργός αλλά και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ διαβεβαίωσαν τον Βουλευτή πως με την ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης της  Ελληνικής Αστυνομίας θα ενισχυθεί άμεσα  η Αστυνομική παρουσία στην Μεσσήνη και θα δημιουργηθούν οι απαραίτητες δομές που θα εξασφαλίζουν το αυτονόητο, δηλαδή την διασφάλιση του αισθήματος ασφάλειας που πρέπει να απολαμβάνουν οι πολίτες. 

***  Σεισμός 4,7 βαθμών τα ξημερώματα στην Κεφαλονιά         
           
Ανησυχία στους κατοίκους της Κεφαλονιάς προκάλεσε ο μετασεισμός 4,7 βαθμών, ο οποίος σημειώθηκε στις 5:39 το πρωί της Παρασκευής.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 5 χιλιόμετρα.
Πριν από δύο μέρες είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών 11 χλμ βορειοδυτικά του Αργοστολίου. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ληξούρι.
«Η μετασεισμική δραστηριότητα θα ακολουθήσει για αρκετό διάστημα με φθίνουσα πορεία βέβαια» δήλωσε ο διευθυντής του γεωδυναμικού ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο γγ Συντονισμού Δ.Βαρτζόπουλος υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να ξεκινήσει η αποκατάσταση των κατοικιών και των υποδομών, που επλήγησαν στο Ληξούρι και τη γύρω περιοχή.
Ο δευτεροβάθμιος έλεγχος των κτιρίων, τα οποία έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και μόλις ολοκληρωθεί -όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας- θα ακολουθήσει η διαδικασία επιδότησης των δικαιούχων.
Ειδικότερα, θα ξεκινήσει η επιδότηση του ενοικίου σε όσους αναζητήσουν άλλη κατοικία, καθώς επίσης θα γίνει και άμεση καταβολή χρημάτων σε όσους ιδιοκτήτες έχουν μικρές ζημιές στα σπίτια τους που εύκολα αποκαθίστανται, όπως για παράδειγμα οι στέγες.
Στην περίπτωση της εκταμίευσης ποσών επιδοτήσεων για την ανακαίνιση ή την αποκατάσταση σοβαρών ζημιών που απαιτούν μεγάλο χρόνο εργασιών, εξετάζεται η δυνατότητα απλούστευσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών προς όφελος των σεισμοπλήκτων.
Ο Δ. Βαρτζόπουλος πρόσθεσε ότι «το υπουργείο Υποδομών προχωρά στην αναζήτηση λύσεων στέγασης για αυτούς τους ανθρώπους, με τη δημιουργία οικίσκων».
Για τα θέμα της οικοσκευής που σε πολλά σπίτια έχει καταστραφεί, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού ανέφερε: «Έχει αποφασιστεί το εξής: Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν μη κατοικήσιμα σπίτια, άμεσα με την υποβολή του αποτελέσματος του πρωτοβαθμίου έλεγχου θα πάρουν μια προκαταβολή, ανάλογα με τα τετραγωνικά και τα μέλη της οικογένειας.
» Αυτό βεβαίως, μαζί με το εφάπαξ ποσό των 580 ευρώ. Εκείνοι των οποίων τα σπίτια είναι κατοικήσιμα, αλλά έχουν βλάβες στην οικοσκευή, με την υποβολή του αιτήματος θα υπάρξει άμεσος επιτόπιος έλεγχος από επιτροπές του δήμου ώστε να αποζημιωθούν».  Newsroom ΔΟΛ

 ***   Αρνούνται ότι έκλεψαν τα 337 ζώα ο πατέρας και οι δύο γιοι σε Καλαμάτα και Τριφυλία         
          
Απολογούνται σήμερα στον ανακριτή Καλαμάτας ο 55χρονος πατέρας και ο 30χρονος γιος, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για κλοπές 337 οικόσιτων ζώων από στάνες σε Καλαμάτα και Τριφυλία.
Στο μεταξύ, χθες στην Αστυνομία παρουσιάσθηκε και ο  άλλος γιος, ο οποίος αναζητούνταν. Ο 27χρονος θα παρουσιασθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης και των τριών, ο πατέρας και οι δύο γιοι αρνούνται όλες τις κατηγορίες και πως έχουν οποιαδήποτε σχέση με τις κλοπές των ζώων.
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο πατέρας με τους δύο γιούς και έναν Πακιστανό που αναζητείται, κατηγορούνται πως έχουν κλέψει το τελευταίο εξάμηνο συνολικά 337 γαλοπούλες, κατσίκες, προβατίνες, αρνιά, κότες γουρούνια, κουνέλια, ένα κριάρι και έναν… τράγο!
Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξιχνιάσθηκαν συνολικά 17 περιπτώσεις. Οι 15 αφορούν ζωοκλοπές και οι 2 κλοπές από αποθήκες γεωργικών εργαλείων και διαφόρων αντικειμένων, από διάφορες περιοχές στην Καλαμάτα και Τριφυλία.
Επίσης, ανακοινώθηκε ότι στην κατοχή τους οι αστυνομικοί βρήκαν αντικείμενα που είχαν κλαπεί πριν από 6 μήνες και σε αυτά περιλαμβάνονται πλήθος από τρυπάνια, air condition, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα γεωργικά εργαλεία.  Β.Β.
 
***  Ανεργία στην Πελοπόννησο: Έφτασε στο 25%, στο 61,4% των νέων         
           
Σε νέο ρεκόρ κινείται η ανεργία στην Ελλάδα, καθώς το Νοέμβριο του 2013 αυξήθηκε στο 28% από 27,7% τον Οκτώβριο του 2013 και 26,3% το Νοέμβριο του 2012, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.382.062 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 78.041 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2012 (+6,0%) και κατά 5.698 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2013 (+0,4%).
Οι απασχολούμενοι, από την άλλη, εκτιμάται ότι ανήλθαν σε 3.550.679 άτομα, μειωμένοι κατά 112.752 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2012 (-3,1%) και κατά 35.726 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2013 (-1,0%).
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 36.448 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2012 (αύξηση 1,1%) και κατά 6.331 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2013 (αύξηση 0,2%).
Ηλικιακά, στους νέους 15-24 ετών η ανεργία ανήλθε σε 61,4%, με τις επόμενες δύο θέσεις να καταλαμβάνουν οι ηλικίες 25- 34 ετών (38,4%) και 35-44 ετών (24,6%). Ακολουθούν, οι ηλικίες 45-54 ετών (21%), 55-64 ετών (16,3%) και 65-74 ετών (10%).
Σε επίπεδο αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, τις πρώτες θέσεις στο «μαύρο κατάλογο» καταλαμβάνουν η Μακεδονία- Θράκη (29,7%), η Αττική (28,9%), η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (28,8%), η Κρήτη (27,5%), η Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα (26,9%), Αιγαίου (26,1%) και η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (25%).
  1.069.341 άνεργοι σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ
Σε 1.069.341 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων για το μήνα Δεκέμβριο 2013, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 4.882 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο 2013 και κατά 80.919 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2012.
Από τους εγγεγραμμένους στις λίστες, τα 859.408  άτομα δηλώνουν ως πρώτο κριτήριο την αναζήτηση εργασίας, ενώ στους μακροχρόνια άνεργους κατατάσσονται οι  420.850 (ποσοστό 48,97%). Από τους ανέργους μόνο 170.015 άτομα παίρνουν επίδομα.
Αξίζει να επισημανθεί ότι η ανεργία των 30-54 ετών επιμένει σταθερά σε υψηλά επίπεδα πάνω από 60%.
Αναλυτικά: Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 353.491 είναι άνδρες (ποσοστό 41,13%) και οι 505.917 είναι γυναίκες (ποσοστό 58,87%). Στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 ετών το σύνολο των εγγεγραμμένων  ανέργων ανήλθε σε 223.084 άτομα (ποσοστό 25,96%), στην ηλικιακή ομάδα από 30 έως και 54 ετών ανήλθε σε 539.542 άτομα (ποσοστό 62,78%) και στην ηλικιακή ομάδα από 55 ετών και άνω ανήλθε σε 96.782 άτομα (ποσοστό  11,26%).
Στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 11.221 άτομα (ποσοστό 1,31%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτική εκπαίδευση (έως 3η Γυμνασίου) ανήλθε σε 289.722 άτομα (ποσοστό 33,71%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανήλθε σε 414.549 άτομα (ποσοστό 48,24%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμια εκπαίδευση ανήλθε σε 143.916 άτομα (ποσοστό 16,75%).
Στους Έλληνες υπηκόους το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 802.837 άτομα (ποσοστό 93,42%), στους υπηκόους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήλθε σε 13.694 άτομα (ποσοστό 1,59%) και στους υπηκόους τρίτων χωρών ανήλθε σε 42.877 άτομα (ποσοστό 4,99%).
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

*** Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Μεσσηνίας          
          
Στις περιοχές Βασιλιτσίου, Μεμί και Φανερωμένης του Δήμου Πύλου – Νέστορος, προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ, θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, από τις 8.30 το πρωί έως τις 2.30 μετά το μεσημέρι.- 

*** Στον ανακριτή για τα σκουπίδια του Καράμπελα κλήθηκαν Μπρεδήμας, Μπεχράκης και Φαββατάς          
          
Αιτία τα 7 εκατομμύρια ευρώ για μεταφορά των απορριμμάτων της Καλαμάτας σε… άγνωστο τόπο
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Η... μυρωδιά από τα θαμμένα σκουπίδια σε διάφορες περιοχές της Ηλείας από τον εργολάβο Θόδωρο Καράμπελα, ο οποίος έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος, έφτασε και στην Καλαμάτα. Δε γινόταν, άλλωστε, διαφορετικά, αφού ο εν λόγω εισέπραξε από το Δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας επτά (7) εκατομμύρια ευρώ για να μεταφέρει τα σκουπίδια μας... Κύριος ξέρει πού. Πάντως, 200 τόνοι με σκουπίδια από την πόλη μας βρέθηκαν θαμμένα στο δάσος της Φολόης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση στον Πύργο κλήθηκαν να καταθέσουν την ερχόμενη Δευτέρα οι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας και του «Δικτύου» Σταμάτης Μπεχράκης, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Φαββατάς.
Σε κάθε περίπτωση, παραμένουν εκτεθειμένοι - τουλάχιστον- η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας και τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα της Πολιτείας από την προκλητική και υποκριτική τους στάση απέναντι στον εργολάβο – μεταφορέα απορριμμάτων, Θεόδωρο Καράμπελα, από το Φλόκα Ηλείας, ο οποίος πιάστηκε πριν από μήνες από την Αστυνομία και το Δασαρχείο Πύργου να θάβει τα σκουπίδια της Καλαμάτας στο προστατευόμενο δρυοδάσος της Φολόης!
Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη. Ο αρμόδιος υπουργός καλούνταν να απαντήσει: Ποιος είναι ο νόμιμος χώρος για τη διάθεση των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας; Ποιες οι οφειλόμενες πρόνοιες κατά την υπογραφή και εκτέλεση σχετικών συμβάσεων των ΟΤΑ με ιδιώτη, προκειμένου να διασφαλίζεται η μεταφορά των δημοτικών απορριμμάτων σε νόμιμη εγκατάσταση διάθεσης;
Η κα Σαλτάρη είχε ζητήσει να κατατεθούν στη Βουλή οι συμβάσεις που έχει συνάψει ο Θεόδωρος Καράμπελας με το Δήμο Καλαμάτας και όλα τα νόμιμα παραστατικά με τα οποία ο Δήμος Καλαμάτας προχωρά στις πληρωμές του εν λόγω εργολάβου.
Επιπλέον, πλειστάκις οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας έχουν καλέσει τη Δημοτική Αρχή να παρουσιάσει στοιχεία για το πού πηγαίνουν τα σκουπίδια, ωστόσο δεν έχει παρουσιαστεί κανένα επίσημα.
Να σημειωθεί πως ο Σταμάτης Μπεχράκης, επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», έχει δηλώσει ότι οι όροι με τους οποίους ο Δήμος είχε αναθέσει στον εργολάβο την απομάκρυνση των σκουπιδιών επέτρεπαν σε αυτόν να εισπράττει λεφτά για τα οποία ενδεχομένως δεν έχει δουλέψει και να πλουτίζει αθέμιτα. Όπως έχει πει, εφόσον δεν υποχρεώνεται ο εργολάβος να υποβάλει παραστατικά τα οποία βεβαιώνουν πού διαθέτει τα σκουπίδια, τότε αυτός μπορεί να ισχυρίζεται ότι τα έχει πάει στα Ιωάννινα, για παράδειγμα, να πληρώνεται σαν να τα έχει πάει εκεί, ωστόσο στην πραγματικότητα μπορεί να τα έχει εναποθέσει σε κοντινότερη περιοχή.
Σε ό,τι αφορά την πληρωμή του εργολάβου από το Δήμο, ο επικεφαλής του «Δικτύου» έχει μιλήσει για «γκρι διαδικασία», η οποία, μάλιστα, γίνεται με «εντέλλεσθαι» του δημάρχου προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Ο δε σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως για το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή αρνείται να παραδώσει στοιχεία για το πού πηγαίνουν τα σκουπίδια. Έχει ζητήσει παραπάνω από μία φορά, με έγγραφη αίτηση, συγκεκριμένα στοιχεία, ωστόσο απάντηση δεν έχει πάρει.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί και πως ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου, Ι. Καμβυσίδης, ανέφερε δημόσια, σε συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής, πως ο Δήμος ουδέποτε έλεγξε τον Καράμπελα αναφορικά με τον προορισμό των απορριμμάτων που έπαιρνε από την πόλη.
Με δεδομένο ότι αρκετές από τις συμβάσεις που υπεγράφησαν είχαν το χαρακτήρα του «κατεπείγοντος», ουσιαστικός έλεγχος δεν υπήρχε και όλα γίνονταν στη λογική του «άρπα κόλλα».

***   ***   ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ  ΚΑΙ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ  ΕΚΛΟΓΩΝ (αυτοί  που  ζητούν  την ψήφο  του  λαού και  πιθανοί  αναφερόμενοι  υποψήφιοι ) :
                            1.- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ  για  περιφερειάρχη - Αντιπεριφερειάρχη :
~ Πέτρος  Τατούλης ( νυν  Περιφερειάρχης  Πελοποννήσου ) .-
~ Οδυσσέας  Βουδούρης  (υποστηρίζεται  από ΣΥΡΙΖΑ) .-
 ~ Νίκος  Γόντικας  και  Νίκος Διασάκος ( υποστηριζόμενοι  από  ΚΚΕ ) .-
 *** ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ   ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ   ΕΚΛΟΓΩΝ :
Δήμος  Καλαμάτας :
~ Παναγιώτης  Νίκας  (νυν  Δήμαρχος) .-
~ Θεόδωρος  Μπρεδήμας  .-
~ Στ.  Μπεχράκης  .-
~ Νίκος  Φωτέας .-
~ Βασ.  Κοσμόπουλος  .-
~ Μανώλης  Μάκαρης 
~ Παν.  Κουφαλάκος .- (υποστηρίζόμενος  από  ΚΚΕ ) .-
Δήμος  Μεσσήνης :
- Στάθης  Αναστασόπουλος  (νυν  δήμαρχος) .-
- Νίκος  Τζώρτζης  .-
- Δημήτρης  Σαμπαζιώτης  .-
- Κωνσταντίνος  Σπυρόπουλος .-
- Γιώργος  Τσώνης  .-
- Κωνσταντίνος  Αποστολόπουλος (Υποστηριζόμενος  από  ΚΚΕ ) .-
Δήμος  Τριφυλίας :
* Κων/νος  Κόλλιας (νυν δήμαρχος) .-
* Παναγιώτης Κατσίβελας  .-
* Ευστάθιος  Ανδρινόπουλος  .-
* Σαράντος  Κουκούμης  .-
Δήμος  Οιχαλίας :
~  Φίλιππος Μπάμης  (νυν  δήμαρχος) .-
~ Ηλίας  Σακελαριάδης  .-
~ Σωτήρης  Παναγιωτόπουλος .-
~ Ελένη  Αλειφέρη  -Καραθανάση .-
~ Στάθης  Τσουκάλης  .-
~ Παναγιώτης  Αλευράς .-
~ Ιωάννης Παπαδόπουλος  .-
~ Αριστείδης  Σταθόπουλος  .-
Δήμος  Πύλου :
-  Δημήτρης  Καφαντάρης  (νυν δήμαρχος ) .-
- Λεωνίδας  Φιλιπόππουλος  .-
-  Σοφία Αποστολοπούλου .-
Δήμος  Δυτικής  Μάνης  :
* Δημήτρης  Γιάναρης  .-
* Γιάννης  Μαραμπέας  .-
* Παναγιώτης Χιουρέας .-
* Παναγιώτης  Μπασιάκος  .-

*** ΑΡΦΑΡΑ- ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  :
~ Προβλήματα  αντιμετωπίζουν οι  κάτοικοι     στην  Βρωμόβρυση  Αρφαρών  και  στην περιοχή  συνοικισμού  Δρέμη  Βρωμόβρυσης .-
~ Επίσης  σοβαρότατα  προβλήματα  έχει  και  ο  δρόμος  προς  Παλιά  Βρωμόβρυση  Αρφαρών λόγο καταστροφών  δρόμου  και  μη  ασφαλτόστρωσης στον  δρόμο  από  Πελεκητό  Σταματινού προς  Παλιά  Βρωμόβρυση  , όπου  εξυπηραιτούνται περισσότεροι από  400  κάτοικοι  της περιοχής κτηνοτρόφοι  και  γεωργοί  -αγρότες ..

***  Από Μάρτιο θα επαναλειτουργήσει το δημόσιο ΚΤΕΟ         
          
Το Μάρτιο αναμένεται να επαναλειτουργήσει το δημόσιο ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς.
Το δημόσιο ΚΤΕΟ έκλεισε πέρυσι το Γενάρη, με απόφαση του υπουργού Μεταφορών, προκειμένου να γίνει αναβάθμισή του και να λάβει πιστοποίηση, όμως οι διαδικασίες καθυστέρησαν, με αποτέλεσμα εδώ κι ένα χρόνο να μη λειτουργεί.
  3 διαγωνισμοί
Σύμφωνα με τον κ. Αλευρά, από την πρώτη στιγμή δε θεώρησε σωστό το κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ, λέγοντας ότι θα έπρεπε να γίνουν παράλληλα οι διαδικασίες εκσυγχρονισμού και πιστοποίησης. Αυτό, όπως είπε, έχει ως αποτέλεσμα το Δημόσιο να χάνει έσοδα και σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, 40-45.000 ευρώ το μήνα.
«Ξεκινήσαμε τη διαδικασία, αλλά για να γίνει προμήθεια νέου εξοπλισμού, πρέπει να υπάρξει έγκριση από το Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών, το οποίο ξεκινά το Μάρτιο και η διαδικασία διαρκεί περίπου ένα μήνα. Έτσι, ο πρώτος διαγωνισμός για το ΚΤΕΟ της Μεσσηνίας έγινε στις 3 Ιουνίου 2013, κατατέθηκε ένσταση από ιδιώτη για τις προδιαγραφές των μηχανημάτων και ο διαγωνισμός ακυρώθηκε. Ο δεύτερος διαγωνισμός έγινε στις 27 Αυγούστου 2013, αλλά κι αυτός ακυρώθηκε με ευθύνη του υπουργείου, καθώς έγινε τροποποίηση κάποιων μηχανημάτων, που τελικά δε χρειάζονταν. Ο τρίτος διαγωνισμός έγινε στις 20 Δεκεμβρίου 2013 και υπήρξε γόνιμος. Στις 24 Ιανουαρίου 2014 αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης και αύριο (σ.σ. σήμερα) στην Οικονομική Επιτροπή θα γίνει έγκριση του διαγωνισμού. Έτσι, μπαίνουμε στην τελική ευθεία, ολοκληρώνεται η διαδικασία προμήθειας του εξοπλισμού, εκτιμούμε ότι μέχρι τέλος Φλεβάρη θα έχουμε προμηθευτεί τα μηχανήματα και στα μέσα Μαρτίου θα έχει γίνει η πιστοποίηση και η εκπαίδευση του προσωπικού, ώστε να ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία του», τόνισε ο κ. Αλευράς.
Κατέληξε δε, λέγοντας ότι της Μεσσηνίας, αν και υπήρξε καθυστέρηση, θα είναι ένα από τα 12 δημόσια ΚΤΕΟ που θα έχουν πιστοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα και το πρώτο στην Πελοπόννησο.
 Της Βίκυς Βετουλάκη
 
*** Αίτημα κατασκευής νέου δρόμου στη Βέργα από τους κατοίκους της περιοχής          
          
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Από κατοίκους της Βέργας εστάλη επιστολή με την οποία ζητείται η κατασκευή νέου δρόμου, που θα συνδέει την Παραλία Βέργας με την Κάτω και την Άνω Βέργα, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
Οι κάτοικοι, που έχουν υπογράψει τη σχετική επιστολή, παραθέτουν επιχειρήματα για την εν λόγω πρόταση, ενώ το θέμα μελετάται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Στην επιστολή τους, την οποία οι κάτοικοι κοινοποιούν και σε όλους τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, αναφέρουν: «Οι κάτοικοι που υπογράφουμε την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να παρουσιάσουμε μια πρόταση χάραξης νέου κλάδου κυκλοφορίας οχημάτων, που θα συνδέει την Παραλία Βέργας με την Κάτω Βέργα και την Άνω Βέργα, εφόσον τούτο κριθεί τελικά απαραίτητο.
Ο νέος κλάδος προτείνεται να ξεκινά στη στροφή του "Αρόζα", να παρακάμπτει τον οικισμό της Κάτω Βέργας ανεβαίνοντας με ελιγμούς την πλαγιά και να συνδέεται αρχικά μεν με την οδό Ευαγγελιστρίας, μετά τα τελευταία σπίτια του οικισμού της Κάτω Βέργας, σε επόμενη δε φάση και με το υπό ασφαλτόστρωση τμήμα του νέου δρόμου που οδηγεί στην Άνω Βέργα.
Η πρόταση αυτή θεωρούμε ότι: διαθέτει άριστες προδιαγραφές χάραξης δρόμου με καλά γεωμετρικά χαρακτηριστικά. Άλλωστε, στην ίδια πλαγιά έχει υλοποιηθεί και η χάραξη και κατασκευή και των υπολοίπων παλαιότερων και νεότερων κλάδων δρόμου μεταξύ Παραλίας - Άνω και Κάτω Βέργας. Αντιμετωπίζει τα περιβαλλοντικά, τεχνικά και οικονομικά προβλήματα που παρουσιάζουν άλλες εναλλακτικές χαράξεις νέου δρόμου (π.χ. στην κατηφόρα - γκρεμό της Ροβόλας). Επιλύει, οριστικά και μόνιμα το συγκοινωνιακό πρόβλημα που δημιουργεί το παρκάρισμα οχημάτων στα μπαρ & νυχτερινά κέντρα της Ευαγγελιστρίας τα βράδια, καθώς και στην εκκλησία "Ευαγγελίστρια" και στο νεκροταφείο κατά τις εκεί τελετές.
Επίσης, δε θίγει την Παλαιά Κοινοτική Οδό (Π.Κ.Ο.) και τα παραδοσιακά Πετράλωνα της Ροβόλας, τα οποία αποτελούν πολύτιμη κληρονομιά και παρακαταθήκη των προγόνων μας Σελιτσάνων. Η Π.Κ.Ο. αποτελεί, άλλωστε, μια εναλλακτική οδό επικοινωνίας και διαφυγής για ανθρώπους και ζώα, χρήσιμη και δοκιμασμένη επί εκατονταετίες.
Επιπρόσθετα, δύναται να αξιοποιήσει και την εγκριθείσα ασφαλτόστρωση ενός τμήματος του νέου δρόμου που συνδέει την Άνω και την Κάτω Βέργα, μειώνοντας ταυτόχρονα τη διαρκή όχληση στον οικισμό της Κάτω Βέργας από τα διερχόμενα οχήματα προς την Άνω Βέργα. Τέλος, όπως μας ενημέρωσαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, έχουν ήδη εκπονήσει μελέτη για αυτή την πρόταση - πάγιο αίτημα των κατοίκων».
Οι δημότες που υπογράφουν το εν λόγω αίτημα είναι: Ασημίνα Νταγκλή, Μαίρη Παπαδοπούλου, Θεόδωρος Σερέφογλου, Δήμητρα Ρεκαλίδη, Κωνσταντίνος Μαρκάκης, Βασίλειος Φιλόπουλος, Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, Επαμεινώνδας Κατωπόδης, Αθηνά Μαρκάκη – Κατωπόδη, Έφη Αλειφέρη, Νίκος Μάραντος, Χρυσούλα Πανταζή, Τούλα Οικονόμου, Ευαγγελία Πλινθίδου, Χαράλαμπος Βακαλόπουλος, Γιάννη Τυπάλδος, Ιωάννης Κεραμέκης, Γεώργιος Σ. Πλαγιανός, Αθηνά Μακρή. Μαρία Νικολακοπούλου, Αντρέας Μπέλλης, Ιωάννης Θεοφιλόπουλος.
 
***  Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επι Φραντζή & Αριστομένους          
            
Στο πλαίσιο του έργου «Ανάπλαση δυτικού πεζοδρομίου Αριστομένους (από οδό Φραντζή έως Ξενοφώντος)» την προσεχή Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσει η κατασκευή  της διάβασης της οδού Φραντζή, κάθε φορά για το ήμισυ του πλάτος του δρόμου.
Οι εργασίες προβλέπεται να διαρκέσουν δύο μέρες, αλλά σε περίπτωση που υπάρξουν απρόβλεπτες καταστάσεις, όπως κακές καιρικές συνθήκες, η διάρκειά τους, όπως και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα παραταθεί, ώσπου να περατωθεί το έργο.
Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών θα υπάρχει η κατάλληλη εργοταξιακή σήμανση.
 
*** Εγγυητής της προεκλογικής ομαλότητας ζητούν οι πολίτες να είναι ο Κόλλιας!         
  
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί θυμίζει το εσωτερικό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην Τριφυλία μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις εν όψει των δημοτικών εκλογών!
Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό και έχουμε αναφέρει σχετικά με αναλυτικά ρεπορτάζ στο «Θ», την υποψηφιότητά του στο Δήμο Τριφυλίας ανακοίνωσε επίσημα το απόγευμα της Τρίτης ο (πρώην) αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Εμπορίου, Οργάνωσης, Διαφάνειας, Επικοινωνιών, Διοικητικής Μέριμνας, καθώς και Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων, αντιστράτηγος ε.α. Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, από τους Γαργαλιάνους.
Μάλιστα, το μεσημέρι της Τετάρτης παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος και από τις θέσεις που τον έχει ορίσει ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, δηλαδή από πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.
Στην επιστολή της παραίτησής του, αφού εύχεται στον κ. Κόλλια «καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο σας για το καλό του τόπου μας», αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όπως έχετε ενημερωθεί, ανακοίνωσα την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Τριφυλίας, όπως έχετε ήδη κάνει και εσείς. Ως εκ τούτου, δεν μπορώ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου πλέον από τη θέση του αντιδημάρχου, θέση στην οποία ορίστηκα με δική σας απόφαση, θέση που εσείς μου εμπιστευτήκατε και την οποία πιστεύω πως τίμησα κατά τη διάρκεια της θητείας μου, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια.
Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και θα είμαι στη διάθεσή σας μέχρι τη λήξη της θητείας μας για να φέρουμε σε πέρας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή που αναλάβαμε κατ’ εντολή των συνδημοτών μας».
Όπως, επίσης, έχει γίνει γνωστό, το κόμμα της Ν.Δ. θα διεκδικήσει το Δήμο Τριφυλίας στις εκλογές του Μαΐου με υποψήφιο δήμαρχο το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και πολιτευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ., Παναγιώτη (Τάκη) Κατσίβελα. Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο αναμένεται ο κ. Κατσίβελας να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του.
Αμφότερες οι υποψηφιότητες προέρχονται από το χώρο της Ν.Δ. και, όσο να ’ναι, το γεγονός αυτό προκαλεί σοβαρούς «πονοκεφάλους» στους επιτελείς του κόμματος, εκνευρισμό και γκρίνια, έστω και σε χαλαρούς και χαμηλούς τόνους μέχρι στιγμής, μεταξύ «γαλάζιων» στελεχών, μελών, ψηφοφόρων.
Εκνευρισμό και γκρίνια, πάντως, που ουδείς γνωρίζει, όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουν οι εκλογές, εάν και κατά πόσο θα ενταθούν και με ποιον τρόπο, τότε πια, θα εκδηλώνονται ή έως πού μπορεί να φτάσουν!
Δήμαρχος στην Τριφυλία είναι ο Κώστας Κόλλιας, ο οποίος κατέβηκε υποψήφιος στις εκλογές του 2010 με προσωπική επιλογή και απόφαση του προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά. Ο Κώστας Κόλλιας είναι επιλογή που, το 2010, ένωσε το διχασμένο και «διασπασμένο» σε τοπικό επίπεδο κόμμα της Ν.Δ., γεφύρωσε τοπικιστικές αντιθέσεις, συνέθεσε διαφορετικές αυτοδιοικητικές παρουσίες και απόψεις και, τελικά, κέρδισε τις εκλογές! Επιλογή νίκης για τη Ν.Δ.!
Η πορεία που ακολούθησε στα τρία και πλέον χρόνια, από τότε, στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα! Τα οικονομικά προβλήματα του νέου Δήμου, από τα χρέη με τα οποία τον φέσωσαν οι προηγούμενοι δήμαρχοι και Δήμοι, ήταν τεράστια και οι συνέπειες αυτών παραπάνω από σοβαρές και στη λειτουργία του Δήμου και στην καθημερινότητα των πολιτών.
Επίσης, οι τοπικές αντιθέσεις και τοπικιστικές αντιπαραθέσεις ήταν πολλές, αφού, δυστυχώς, δημοτικοί σύμβουλοι- ακόμη και μέχρι σήμερα- δε δείχνουν να πιστεύουν και να θέλουν το Δήμο Τριφυλίας, στον οποίο ωστόσο εξελέγησαν με την εμπιστοσύνη των πολιτών και τον οποίο όφειλαν και οφείλουν να υπηρετούν, χωρίς σύνδρομα και κόμπλεξ του παρελθόντος και του αντικαλλικράτειου μένους που εξεδήλωναν πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2010!
Ομογενοποίηση του Δήμου δεν επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό (δεν είναι εύκολο έτσι κι αλλιώς), ενώ το μοντέλο διοίκησης που προεκλογικά ο συνδυασμός του δημάρχου είχε εξαγγείλει και εφαρμόστηκε μετεκλογικά, με τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες ανά Δημοτική Ενότητα, δυστυχώς, δεν απέδωσε όσο αναμενόταν και, όπως φαίνεται, δημιούργησε τοπικά «καπετανάτα».
Συντονισμός επαρκής δεν κατέστη εφικτός και οι δυσλειτουργίες είναι εμφανείς στους πολίτες και την καθημερινότητά τους. Ωστόσο, επειδή δεν είναι όλα μαύρα κι άραχνα, και μια σειρά από παρεμβάσεις με μικρά και μεγαλύτερα έργα έγιναν, και μελέτες ετοιμάστηκαν και προωθήθηκαν, και διεκδικήσεις και αιτήματα κατατέθηκαν σε υπουργεία, και προγράμματα υλοποιήθηκαν και ο Δήμος, πλέον, δε χρωστά τόσα πολλά εκατομμύρια όσα στο ξεκίνημά του!
Ο κ. Κόλλιας ξέρει πολύ καλά ότι το βάρος της ευθύνης για τις δυσλειτουργίες του Δήμου πέφτει στις πλάτες του, αλλά ξέρει, επίσης, πολύ καλά ότι για να λειτουργήσει καλύτερα ο Δήμος απαιτούνται και τα κατάλληλα πρόσωπα στις κατάλληλες θέσεις ευθύνης.
Στα υπέρ του, είναι η συμπάθεια του κόσμου, η απλότητα, η κοινωνικότητα και η παρουσία του στα τοπικά δρώμενα! Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την ακεραιότητά του, την εντιμότητά του, την ανιδιοτέλειά του και την κοπιώδη προσωπική προσπάθεια για να κρατηθεί όρθιος ο Δήμος.
Στη δημοτική του παράταξη παρουσιάστηκαν προβλήματα συνοχής, με αντιδράσεις δημοτικών του συμβούλων για τις έμμισθες θέσεις των αντιδημάρχων και του προέδρου του Δ.Σ. Άλλοι ήθελαν να τις κρατήσουν για τον εαυτό τους και να συνεχίσουν και πέραν της πρώτης διετίας να παίρνουν το μισθό και άλλοι επεδίωκαν παντοιοτρόπως να τις καταλάβουν!
Παρά ταύτα, μόνον ένας δημοτικός σύμβουλος ανεξαρτητοποιήθηκε, ενώ όλοι οι άλλοι συνέχισαν και συνεχίζουν να είναι μέλη της δημοτικής παράταξης του κ. Κόλλια και να ψηφίζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο τις εισηγήσεις και προτάσεις του δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, με ελάχιστες εξαιρέσεις, που αφορούν κυρίως ζητήματα ήσσονος σημασίας και μπορούν να θεωρηθούν κι ως ένα βαθμό λαϊκισμός προς άγραν ψήφων! Από τους 19 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Κόλλια σημειώνεται πως, ακόμη και πριν από λίγες εβδομάδες, που οι εξελίξεις «έτρεχαν», κάποιοι ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάκτυλα τους ενός χεριού, σε συζητήσεις τους έλεγαν πολλά και διάφορα, πότε συντασσόμενοι ακραιφνώς με το δήμαρχο, πότε έψαχναν προς άλλες κατευθύνσεις ο καθένας σύμφωνα με τις προσδοκίες του, όμως, ψήφιζαν «ναι» στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου!
Τις τελευταίες μέρες, κατά τις οποίες ανακοινώθηκε επίσημα η υποψηφιότητα του κ. Ανδρινόπουλου, όπως και ότι ως υποψήφιος δήμαρχος προτίθεται να κατέβει (και) ο κ. Κατσίβελας, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, τηρεί εξαιρετικά υπεύθυνη πολιτική στάση! Δεν έχει αντιδράσει, όπως αφελώς κάποιοι ίσως προσδοκούσαν ότι θα πράξει, ούτε και έχει σχολιάσει, δημόσια τουλάχιστον, το παραμικρό!
Με συνεργάτες του και στελέχη του συνδυασμού του, όπως και με πολιτικούς του φίλους, βεβαίως και συζητούν τις εξελίξεις. Παρά, δε, το γεγονός ότι καθημερινά πολλοί άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, της τοπικής Ν.Δ., αλλά και απλοί πολίτες, τον προτρέπουν να προβεί σε δηλώσεις, ο ίδιος δεν το πράττει! Θυμίζουμε πως, σε συνέντευξή του στο «Θ» που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 31ης Δεκεμβρίου 2013, ο δήμαρχος Τριφυλίας τόνισε: «Δεν ήρθαμε στο Δήμο ως νομείς και πολύ περισσότερο ως “λαφυραγωγοί” της εξουσίας, αλλά ως αγωνιστές. Είναι εύλογο, λοιπόν, ο αγώνας αυτός να έχει συνέχεια, με τις απαιτούμενες στην εποχή που διανύουμε προσαρμογές!».
Στις 30 Ιανουαρίου 2014, ερωτηθείς επίμονα από δημοσιογράφους για όσα ακούγονταν στην περιοχή γύρω από τις εκλογές, επανέλαβε τη δήλωση που είχε κάνει, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο αγώνας που ξεκίνησε το 2011 πρέπει να συνεχιστεί! Αυτό καταγράφει και την προσωπική μου βούληση και πρόθεση! Στη βάση αυτή, έχουν ενημερωθεί τα όργανα του κόμματος, γιατί εγώ έχω μία κομματική προσέγγιση και μία κομματική ένταξη σ’ αυτά τα ζητήματα και στη βάση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχετικός διάλογος στο πλαίσιο της δημοτικής μας παράταξης, αλλά, προπαντός, ο διάλογος με την κοινωνία και τους φορείς της». Απαντώντας, δε, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η επιλογή του πολιτικού του φορέα να είναι διαφορετική, απάντησε: «Η τοποθέτησή μου αφορά τα πράγματα όπως είναι καταγεγραμμένα σήμερα! Τα ζητήματα τα πολιτικά και τα κοινωνικά εξελίσσονται και ανάλογα με το πώς διαμορφώνονται, είμαστε εδώ για να ξανατοποθετηθούμε!».
Τις τελευταίες μέρες, ο δήμαρχος Τριφυλίας, επιδεικνύοντας ψυχραιμία και σύνεση, χαρακτηριστικά που δείχνουν, αφενός, τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητά του απέναντι στους πολίτες, το Δήμο Τριφυλίας, τη δημοτική του παράταξη και το συνδυασμό του και, βεβαίως, το κόμμα της Ν.Δ. και, αφετέρου, την ισχυρή πολιτική του προσωπικότητα και οντότητα, αναδεικνύεται σε εγγυητή της προεκλογικής ομαλότητας στην Τριφυλία, με τον κόσμο στην περιοχή να του δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στις επιλογές και αποφάσεις που ο ίδιος θα λάβει, αφουγκραζόμενος την κοινωνία, στην οποία, άλλωστε, όλοι οι αιρετοί αναφέρονται και την οποία καλούνται και οφείλουν να υπηρετούν! 
 
***  Τριετείς εφεξής οι επαγγελματικές μισθώσεις
 Τροπολογία που θα προβλέπει ότι η διάρκεια των επαγγελματικών μισθώσεων θα πέσει στα τρία χρόνια προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, επιχειρώντας να βρει συμβιβαστική λύση μεταξύ των απαιτήσεων της τρόικας που ζητούσε πλήρη απελευθέρωση και των αντιδράσεων των επαγγελματιών που θέλουν να παραμείνει το υφιστάμενο καθεστώς. Πάντως, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η ρύθμιση δε θα «συμπαρασύρει» τις υπάρχουσες μισθώσεις, αλλά μόνο όσες υπογραφούν από την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας. Να σημειωθεί ότι το υφιστάμενο καθεστώς προβλέπει επαγγελματικές μισθώσεις για 9+3 χρόνια. Πέραν αυτού, ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση του επενδυτικού κλίματος λόγω προβλημάτων ρευστότητας και την κατάργηση του θεσμού «του υπόλογου» ως αναχρονιστικού, οι οποίες θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φορέα Εξωστρέφειας που ήδη συζητείται από τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές για την ενίσχυση των επενδυτών λόγω προβλημάτων ρευστότητας θα αφορούν στη: Δυνατότητα υποβολής έγκρισης δανείου και μετά την ένταξη στο επενδυτικό πρόγραμμα (έως 6 μήνες μετά την εκταμίευση πρώτης δόσης). Προθεσμία υποβολής αίτησης ένταξης σε πρόγραμμα έως 28 Φεβρουαρίου. Μείωση διάρκειας υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν οι επενδυτές από 5 σε 3 χρόνια βάσει του σχετικού ευρωπαϊκού χάρτη - 
 
***  Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης στο Μελιγαλά           
           
Με στόχο τη διενέργεια αυτοψίας στο Δημαρχείο Μελιγαλά, όπου θα στεγαστεί το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης, βρέθηκε εκεί τη Δευτέρα κλιμάκιο του ΙΚΑ παραρτήματος Καλαμάτας με επικεφαλής τη διευθύντρια Βάγια Αγαδάκου. Όπως είναι γνωστό, ύστερα από πολύ αγώνα όλων των φορέων της περιοχής αλλά και της Δημοτικής Αρχής, αποτελεί πραγματικότητα η λειτουργία Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στο Μελιγαλά.
Ο Δήμος θα αναλάβει όλα τα έξοδα λειτουργίας του γραφείου, εκτός από αυτά της μισθοδοσίας του υπαλλήλου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Οιχαλίας, ο δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης εκτιμά ότι το Γραφείο θα τεθεί σε λειτουργία από την 1η Μαρτίου, ενώ, όπως επίσης αναφέρεται, θα υπάρξει και επόμενη ανακοίνωση για την έναρξη λειτουργίας του. 
 
***  Σαββατοκύριακο 15 , 16  Φεβρουαρίου  2014 εκδρομή  -διαδρομές Πάτρα -Ναύπακτος -Δελφοί -  Αράχοβα -χιονοδρομικό  Παρνασσού (Φτερόλακα )- Ι.Μ. Οσίου  Λουκά - ... με Περιηγητική  Λέσχη  Μεσσήνης ...:

*** *** ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ  για  το  Δήμο  της  Αθήνας :
Προβάδισμα του απερχόμενου Δημάρχου Γ. Καμίνη καταγράφει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Metron Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας thetoc.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:
Γ. Καμίνης: 20%
Ν. Κακλαμάνης: 14%
Α. Σπηλιωτόπουλος: 13%
Η. Κασιδιάρης: 11%
Γ. Σακελλαρίδης: 10%
Γ. Σοφιανός: 6%
Β. Καπερνάρος: 5%
Γ. Αμυρά: 5%
    Αλλον 1%
Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 7%
Παράσταση νίκηςΣπηλιωτόπουλος 17%
Καμίνης 17%
Κασιδιάρης 13%
Σακελλαρίδης 10%
Κακλαμάνης 10%
Αλλον 3%
Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 30%
Οι δεξαμενές των ψηφοφόρων
Ενδιαφέροντα είναι τα δημοσκοπικά ευρήματα και για την πρόθεση ψήφου των πολιτών αναλογικά με την κομματική τους τοποθέτηση.
Από τους ψηφοφόρους που δήλωσαν ότι ψήφισαν Ν.Δ στις εκλογές του Ιουνίου, το 32% επιλέγει τον εκλεκτό του κόμματος, Άρη Σπηλιωτόπουλο και το 23% τον Νικήτα Κακλαμάνη. Το 16% αυτών ωστόσο θα ψηφίσει τον Γιώργο Καμίνη.
Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 42% επιλέγει τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ένα ποσοστό 12% δηλώνει ότι θα ψηφίσει Γιώργο Καμίνη. "Εκπληξη" αποτελεί και το 9% των συριζαίων ψηφοφόρων οι οποίοι θα ψηφίσουν τον Νικήτα Κακλαμάνη.
Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν σε ποσοστό 70% ότι θα στηρίξουν με την ψήφο τους τον Γιώργο Καμίνη.
Τη μεγαλύτερη συσπείρωση την εμφανίζουν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι δηλώνουν σε ποσοστό 83% την προτίμησή τους στον Ηλία Κασιδιάρη.

***  Μαύρη μέρα για το Ευρωκοινοβούλιο. Hμέρα ντροπής για την Ελλάδα της παράδοσης και των αξιών.
stophomophobia
Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Η 4η Φεβρουαρίου 2014 καταγράφεται ως μια από τις χειρότερες μέρες στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τη μέρα αυτή πέρασε με μεγάλη πλειονοψηφία ψήφισμα υπέρ της επιβολής ως φυσιολογικής της νοοτροπίας και της ηθικής των ομοφυλοφίλων στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Η ίδια μέρα καταγράφεται ως ημέρα ντροπής για την Ελλάδα της παράδοσης και των αξιών, αφού ούτε ΕΝΑΣ από τους 22 ευρωβουλευτές της δεν βρέθηκε να καταψηφίσει το ψήφισμα!
Το ψήφισμα έχει τον τίτλο ” Χάρτης πορείας της ΕΕ κατά της ομοφοβίας και των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου”. Προετοιμάσθηκε από την Αυστριακή ευρωβουλευτή της Ομάδας των Πρασίνων Ούλρικε Λούνατσεκ, με την υποστήριξη του ισχυρότατου στις Βρυξέλλες λόμπι των ΛΟΑΔΔ (λεσβιών, ομοφυλοφίλων, αμφιφυλοφίλων, διεμφυλικών (τρανσέξουαλ) και διαφυλικών) ατόμων. Με βάση το ψήφισμα η ομάδα των ΛΟΑΔΔ ξεχωρίζει από όλες τις άλλες ομάδες πολιτών και αποκτά ιδιαίτερα προνόμια. Πέραν δηλαδή του γενικού πλαισίου περί σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάθε ευρωπαίου πολίτη με το ψήφισμα ζητείται η ιδιαίτερη μέριμνα για την “προαγωγή και προστασία της άσκησης όλων των ανθρώπινων δικαιωμάτων από τα ΛΟΑΔΔ”.
Για να περάσει η επιβολή στην Ευρώπη ως φυσικής και φυσιολογικής της συμπεριφοράς των ΛΟΑΔΔ με το ψήφισμα ζητείται η Ευρ. Επιτροπή “να δημιουργήσει ειδικά προγράμματα για τη νεολαία και την εκπαίδευση” και “να διευκολύνει την ανταλλαγή ορθών πρακτικών (Σημ.;;;;) μεταξύ των κρατών μελών στους τομείς της νεολαίας και της εκπαίδευσης…”. Ήδη στη Γαλλία και εν ονόματι των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων συζητείται στο μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία να προστεθεί και η διδασκαλία της ομοφυλοφιλικής σεξουαλικής συμπεριφοράς. Ζητείται ακόμη στο ψήφισμα να διασφαλίζεται ο σεβασμός στις “παρελάσεις υπερηφανείας” των ΛΟΑΔΔ (Σημ. Έτσι ονομάζονται τα gay pride και gay parade). Ακόμη ζητείται να επεκταθεί και στα ΛΟΑΔΔ η απόφαση του Συμβουλίου για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου και να συμπεριληφθεί ως άλλη μορφή εγκλημάτων η κριτική για την ομοφυλοφιλία, με την αιτιολογία ότι αποτελεί “πρακτική υποκίνησης μίσους για λόγους προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου”. Με το ίδιο ψήφισμα τα κράτη μέλη της ΕΕ καλούνται “να θεσπίσουν ποινική νομοθεσία που να απαγορεύει την υποκίνηση μίσους λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου”. Οι σκοταδιστικές αυτές απαγορεύσεις και το αίτημα για ποινικοποίηση της άποψης σε βάρος της ομοφυλοφιλίας ζητούνται γιατί, κατά το ψήφισμα, “ο όποιος περιορισμός στην επιβολή των απόψεων των ΛΟΑΔΔ ( λεσβιών, ομοφυλοφίλων, αμφιφυλοφίλων, διεμφυλικών – τρανσέξουαλ και διαφυλικών) ατόμων παραβιάζει τις αξίες στις οποίες βασίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση”. Πού κατάντησαν οι “αξίες” της Ευρώπης…Ξεχνιούνται όλοι οι μεγάλοι σοφοί της, ξεχνιέται η χριστιανική παράδοσή της, παραλείπονται και πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων ακόμη και οι φιλόσοφοι του διαφωτισμού και ένας πλέον κυριαρχεί, ο μαρκήσιος ντε Σαντ με τις διαστροφές του….Αυτού πλέον είναι οι κυρίαρχες αξίες της Ευρώπης, ντυμένες με ένα περιτύλιγμα πομπωδών λέξεων, κενών περιεχομένου. Αυτές οι απόψεις του ντε Σαντ θεωρούνται “προοδευτικές” (;;;) και επιδιώκεται η γενική και βίαιη επιβολή τους στην Ευρώπη.
Ενδεικτική της τάσης υπέρ των ομοφυλοφίλων στην ΕΕ είναι και η Γνωμοδότηση της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων. Σ’ αυτήν η εν λόγω Επιτροπή «υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να παρέχονται στα άτομα ΛΟΑΔΜ επιλογές όσον αφορά την αναπαραγωγή και υπηρεσίες που αφορούν τη γονιμότητα, σε πλαίσιο που δεν θα εισάγει διακρίσεις». Επίσης «ζητεί από τα κράτη μέλη να αναγνωρίζουν, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ (Σημ.;;;;;;), όλες τις μορφές γάμου, συμφώνων συμβίωσης και γονικής ιδιότητας που έχουν συναφθεί αλλού και αφορούν ανθρώπους που κατοικούν ή εργάζονται εντός των συνόρων τους και καλεί την Επιτροπή να λάβει μέτρα κατά των κρατών μελών που δεν συμμορφώνονται». Ακόμη «ζητεί από τα κράτη μέλη να διαφαλίσουν την πρόσβαση των μόνων γυναικών και των λεσβιών σε θεραπείες γονιμότητας, υποβοηθούμενη αναπαραγωγή»….
Πώς ψήφισαν οι Έλληνες και οι άλλοι ευρωβουλευτές
Είναι ντροπή για τους Έλληνες ευρωβουλευτές και για όλους τους άλλους που έριξαν θετική ψήφο στην επιβολή της ομοφυλοφιλίας ως κάτι του ισότιμου και ισάξιου με την φυσιολογική και φυσική κατάσταση του ανθρώπου, που πρέπει μάλιστα να περάσει και στα σχολεία…Επί 642 παρόντων ευρωβουλευτών 394 (61%) έδωσαν θετική ψήφο στο ψήφισμα, 176 (27%), προς τιμήν τους, το καταψήφισαν και 72 (11%) έριξαν λευκό. Από τους 22 Έλληνες ευρωβουλευτές 13 έδωσαν θετική ψήφο, 4 έριξαν λευκό και 5 ήσαν απόντες από τη ψηφοφορία.
Από τις ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ετάχθη κατά του ψηφίσματος, με το επιχείρημα ότι τα θέματα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, καθώς και το θέμα της σεξουαλικής ταυτότητας και συμπεριφοράς είναι θέματα που αφορούν τα εθνικά κράτη και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς επίσης ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα αφορούν όλους τους πολίτες και δεν μπορούν να διασπώνται στις διάφορες ομάδες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε μιας. Τη γραμμή του ΕΛΚ δεν ακολούθησαν οι Έλληνες ευρωβουλετές της Νέας Δημοκρατίας, που ψήφισαν υπέρ των ομοφυλοφίλων!. Αντίθετα την ακολούθησαν και καταψήφισαν το ψήφισμα οι περισσότεροι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες, οι Γάλλοι του Κόμματος του κ. Σαρκοζί UMP, και οι Αγγλοι, μέλη του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος. Αυτοί είναι λιγότερο “προοδευτικοί” από τους Έλληνες ευρωβουλευτές…Επίσης, ανεξάρτητα από Κόμμα, καταψήφισε το ψήφισμα η μεγίστη πλειονοψηφία των Πολωνών και των Ούγγρων ευρωβουλευτών, που πράγματι πιστεύουν στις ευρωπαϊκές αξίες. Κατά του ψηφίσματος ετάχθη και η δεξιά ομάδα “Ευρώπη της Ελευθερίας και Δικαιοσύνης”, αλλά οι Έλληνες ευρωβουλευτές του ΛΑΟΣ, που ανήκουν σ’ αυτήν, δεν ακολούθησαν την γραμμή της.
Υπέρ του Ψηφίσματος τάχθηκαν το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, η Αριστερά, οι Πράσινοι, και οι Φιλελεύθεροι. Πού κατάντησε η αριστερά και η σοσιαλδημοκρατία. Εγκατέλειψαν τις αρχές των ιδρυτών τους, που οραματίζονταν μια κοινωνία προοδευτική, με αξίες και κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη και χωρίς να έχουν πια τίποτε άλλο να προωθήσουν ακολουθούν το κίνημα των ομοφυλοφίλων, για μια “προοδευτική” κοινωνία, όπως τα ΛΟΑΔΔ επιδιώκουν να την διαμορφώσουν…
Για την ιστορία οι Έλληνες ευρωβουλετές ψήφισαν ως ακολούθως το Ψήφισμα για τους ομοφυλόφιλους:
Από τους οκτώ ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι έξι ( Κρ. Αρσένης, Σπ. Δανέλλης, Μαρ. Κοππά, Α. Ποδηματά, Συλβ. Ράπτη, Γ. Σταυρακάκης) ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος και δύο ( Δημ. Δρούτσας και Χρ. Παλιαδέλη) απουσίασαν από την ψηφοφορία.
Από τους οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που είχαν επιλεγεί από τον τότε αρχηγό Κ. Καραμανλή και είχαν εκλεγεί ( Σημ. Μετά την εκλογή του κ. Σαμαρά αποχώρησε ο συνεργάτης της κας Ντ. Μπακογιάννη Θεόδ. Σκυλακάκης και εντάχθηκε στην ομάδα των Φιλελευθέρων) οι τέσσερις ψήφισαν υπέρ των ομοφυλοφίλων (Γ.Κουμουτσάκος, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, Κων. Πουπάκης και Θεόδ. Σκυλακάκης), μία, η κα Μαρ. Γιαννάκου, ψήφισε λευκό και τρεις (Γ. Παπανικολάου, Γ. Παπαστάμκος και Ι. Τσουκαλάς) απουσίασαν από την ψηφοφορία. Στην πενταετή θητεία τους και στην πιο κρίσιμη ώρα ζυγίστηκαν όλοι τους και βρέθηκαν λειψοί. Η ψηφοφορία αυτή ήταν η πιο κρίσιμη από όλες όσες συμμετέσχον, γιατί αφορούσε την ψυχή της Ευρώπης, το μέλλον της. Γι’ αυτό και ό, τι άλλο κι αν έχουν κάνει σε επίπεδο κοινωνικό ή εθνικό γκρεμίστηκε με την ψήφο τους αυτή, που ήταν και αντίθετη με τη γραμμή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η Νέα Δημοκρατία αλήθεια, σε κεντρικό επίπεδο, τι λέγει για την ψήφο των βουλευτών της; Αν το θέμα περάσει έτσι και πεταχτεί στα σκουπίδια, τότε πάει να πει ότι εξελίχθηκε και αυτή σε Κόμμα που συμβαδίζει με τις απόψεις του ντε Σαντ…Και τότε είναι σαν να διώχνει όσους ψηφοφόρους δεν συμφωνούν με τον Γάλλο μαρκήσιο.
Ο κ. Νικ. Χουντής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε υπέρ των ομοφυλοφίλων, αφού ακολουθεί στο θέμα αυτό την “προοδευτικότητα” του Κόμματός του και της Αριστερής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου. Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ (Χαρ. Αγγουράκης και Γ. Τούσσας), παρά τη γραμμή της Αριστεράς, ακολούθησαν την γραμμή του ΚΚΕ και έριξαν λευκό. Αντίθετα οι δύο ευρωβουλετές του ΛΑΟΣ δεν ακολούθησαν τη γραμμή της ομάδας που ανήκουν και η μεν κα Νίκη Τζαβέλλα ψήφισε υπέρ των ομοφυλοφίλων, ο δε κ. Νικ. Σαλαβράκος έριξε λευκή ψήφο.
Για την ιστορία να σημειωθεί ότι το Ψήφισμα δεν έχει υποχρεωτική ισχύ για τα κράτη μέλη, όμως δείχνει την ηθική στάση που υπάρχει στα απερχόμενα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου. Είναι ένα ακόμη σύμπτωμα της παρακμής της Ευρώπης. Επίσης ότι από τα 28 κράτη μέλη μόνο τα δέκα ( Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμ. Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Κροατία, Μάλτα και Πορτογαλία) έχουν θεσπίσει πολιτικές υπέρ των ομοφυλοφίλων και σε ορισμένες από αυτές υπάρχει έντονη η αντίδραση της κοινής γνώμης.
Αντιδράσεις
Μεταξύ των πρώτων που αντέδρασαν στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ομοφυλοφιλία ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ενώσεων Καθολικών Οικογενειών στην Ευρώπη Αντουάν Ρενάρ. Στην αρχή της δήλωσης του έθεσε το ερώτημα στους ευρωβουλευτές « η ιδιωτική σεξουαλική ζωή μπορεί να αποτελεί κριτήριο για τις πολιτικές της ΕΕ;» Ο ίδιος απαντά αρνητικά και προσθέτει: « Η ΕΕ οφείλει να εξασφαλίζει σε όλους τους πολίτες να απολαμβάνουν τα θεμελιώδη δικαιώματα… Όποιες κι αν είναι οι ιδιωτικές επιλογές στον τομέα της σεξουαλικότητας, τα θεμελιώδη δικαιώματα είναι ίδια για όλους….Στην ουσία το ψήφισμα παρεμβαίνει στους τομείς που αφορούν αποκλειστικά τις αρμοδιότητες των κρατών μελών, σύμφωνα με το οικογενειακό τους δίκαιο, και όχι της ΕΕ».
Από την πλευρά τους οι Πολωνοί επίσκοποι σε εγκύκλιο τους προς τον Πολωνικό λαό τονίζουν την αξία της οικογένειας, ως θεμελίου για την ψυχική ισορροπία και την φυσιολογική ανάπτυξη του ανθρώπου και καταδικάζουν την κατασκευή της ιδεολογίας του φύλου, που επιδιώκει να υποκαταστήσει τη φύση και την πραγματικότητα.
Επίσης ο Λέο Βαν Ντόεσμπουργκ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Χριστιανικής Πολιτικής Κίνησης, θεωρεί ότι με το ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «επιχειρεί να δημιουργήσει μια καινούργια στρατηγική θεμελιωδών δικαιωμάτων σύμφωνα με τα ειδικά δικαιώματα και προνόμια μιας ομάδας πολιτών, λόγω της προσωπικής και σεξουαλικής τους συμπεριφοράς». Ο κ. Ντόεσμπουργκ τονίζει ότι η Ευρώπη χρειαζεται δικαιώματα για όλους και όχι για ορισμένους, που θα οδηγήσουν σε κοινωνία πολιτών δύο τάξεων, των ομοφυλόφιλων «πατρικίων» και των άλλων «πληβείων». Τέλος επικρινει το Ευρ. Κοινοβούλιο ότι ψήφισε χωρίς συζήτηση στην Ολομέλεια και ότι όλο το ψήφισμα στηρίζεται στην ιδεολογία του λόμπι των ομοφυλόφιλων και δεν έχει καμία επιστημονική ή ηθική βάση.
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
*** Ξεκίνησε η προετοιμασία της “Μαύρης Θύελλας” για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής στην Καλαμάτα

 Κάλεσμα «Γάτου» στον κόσμο της Μαύρης Θύελλας «ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΗΘΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ» Του Νίκου Μπαλόπουλου Κάλεσμα στον φίλαθλο κόσμο της Μαύρης Θύελλας, προκειμένου ν’ αγκαλιάσει την προσπάθεια της ομάδας και να δώσει βροντερό «παρών» στο κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο την Ερμιονίδα, το αποτέλεσμα του οποίου μπορεί ν’ ανοίξει για τα καλά το δρόμο της… κορυφής, απηύθυνε ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Νικήτας Παπανικολόπουλος, μέσα από τις δηλώσεις του στο γνωστό αθλητικό πόρταλ «gazzetta.gr”… «Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα. Η ομάδα είναι κατάλληλα προετοιμασμένη, όχι μόνο για να πάρει το ματς αλλά και για να μειώσει τη διαφορά που τη χωρίζει από την πρώτη θέση. Κάνω έκκληση προς τον φίλαθλο κόσμο της Καλαμάτας αλλά και του Νομού, οπαδούς και φιλάθλους, να στηρίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομάδα, ηθικά, αγωνιστικά και οικονομικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο «Γάτος», που η αλήθεια είναι ότι έχει πάρει προσωπικά το θέμα διεκδίκησης του τίτλου και επιστροφής στη Β΄ Εθνική. Χαρακτηριστικό στοιχείο της συγκεκριμένης προσπάθειας, η διευθέτηση του θέματος γηπεδικό, όπου ο κ. Παπανικολόπουλος έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να εξασφαλιστεί το γήπεδο του Αγίου Νικολάου στη Μεσσήνη για τη χθεσινή προπόνηση της ομάδας. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η χθεσινή ημέρα σήμανε ουσιαστικά την έναρξη της προετοιμασίας, και το πρόγραμμα είχε φυσική κατάσταση και ασκήσεις με μπάλα. Τα προβλήματα σταδιακά μειώνονται, καθώς τόσο ο Σκαρλάτος, όσο και ο Καντούτσης, ανεβάζουν στροφές, κάτι που ισχύει και για τους παίκτες που έχουν μείνει πίσω.Τέθηκαν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια Τα εισιτήρια του αγώνα της Κυριακής τέθηκαν από χθες σε κυκλοφορία και όσοι θέλουν μπορούν να τα προμηθεύονται από την καφετέρια “Avenue» στην οδό Φαρών 154, δίπλα από το Joy, καθημερινά από τις 9.00 το πρωί έως τις 11.00 το βράδυ, καθώς επίσης και από τα γραφεία της ομάδας στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, από τις 5.00 – 8.00 μ.μ. Η τιμή τους είναι 10 ευρώ. - 

*** Στη Μεσσηνία τα final 4 των Κυπέλλων Βόλεϊ ανδρών & γυναικών          
            
Συνάντηση στο Δημαρχείο είχε η διοίκηση της Καλαμάτας ‘80
  Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν προχθές το βράδυ εκπρόσωποι της διοίκησης του τμήματος βόλεϊ της Καλαμάτας ’80 και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα. Ο Κώστας Βλάσσης, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας βόλεϊ και οι Γιάννης Μπουσούνης, Γιώργος Αγγελής ευχαρίστησαν το Δήμαρχο και τον πρόεδρο του αθλητικού Φορέα, Γιάννη Αδαμόπουλο, για τις παρεμβάσεις του Δήμου Καλαμάτας στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Παραλίας, το οποίο έχει γίνει απολύτως λειτουργικό.
Τα μέλη του ΔΣ του σωματείου Καλαμάτα ΄80 ανακοίνωσαν στο Δήμαρχο τη διεξαγωγή στην Καλαμάτα, στο Κλειστό της Παραλίας, δύο μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων πανελλήνιας εμβέλειας, που θα πραγματοποιηθούν το Μάρτιο και τον Απρίλιο.
Πιο συγκεκριμένα η Καλαμάτα προγραμματίζεται να φιλοξενήσει το Μάρτιο στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου το Final Four του κυπέλλου ανδρών στο βόλεϊ. Σε αυτό θα μετάσχουν οι τέσσερις ομάδες που θα προκύψουν από τους νικητές των παρακάτω αγώνων, οι οποίοι θα διεξαχθούν την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου:
Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΑΕΚ, Παμβοχαϊκός – ΠΑΟΚ, ΑΟ Κηφισιάς – Παναθηναϊκός, Νίκη Αιγινίου – Ολυμπιακός.
Στην Καλαμάτα, επίσης, προγραμματίζεται να διεξαχθούν οι αγώνες του προκριματικού ομίλου του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος νεανίδων, στον οποίο θα μετάσχει η φέρελπις ελληνική ομάδα. Συγκεκριμένα, στις 24, 25 και 26 Απριλίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου οι ομάδες νεανίδων της Ελλάδας, του Βελγίου, της Σουηδίας και της Σλοβακίας θα αγωνιστούν για την πρώτη θέση, η οποία θα δώσει το «εισιτήριο» για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Μερικές ημέρες πριν τους σημαντικούς αυτούς αγώνες, στην Καλαμάτα θα φιλοξενηθεί η εθνική ομάδα νεανίδων της Ισπανίας, προκειμένου να πραγματοποιήσει φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας με την ελληνική εθνική ομάδα.
Οι εκπρόσωποι του σωματείου «Καλαμάτα ΄80» ζήτησαν τη στήριξη του Δήμου για την πραγματοποίηση αυτών των αθλητικών συναντήσεων. Ο Δήμαρχος τους έκανε γνωστό πως ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει απόλυτα τη διοργάνωση στην Καλαμάτα του Final Four του κυπέλλου ανδρών Ελλάδος, καθώς και των αγώνων στο πλαίσιο του προκριματικού ομίλου του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος νεανίδων. Επίσης, συνεχάρη τη διοίκηση για την πορεία της ομάδας, η οποία πρωταγωνιστεί στην Α2 κατηγορία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο κύπελλο Ελλάδος γυναικών έχει προταθεί να διεξαχθεί στο Κλειστό της Πύλου.
 Περαιτέρω παρεμβάσεις στο Κλειστό
 Ο Δήμαρχος γνωστοποίησε, ακόμη, πως εντός των ημερών θα αντιμετωπισθούν ζητήματα στεγάνωσης της στέγης του Κλειστού Γυμναστηρίου. Επίσης, προωθούνται ο ελαιοχρωματισμός του Κλειστού εσωτερικά, φυτεύσεις σε παρτέρια των εξωτερικών χώρων, καθώς και η επίστρωση με κατάλληλο υλικό (αυτή τη στιγμή έχει χώμα) του χώρου σταθμεύσεως δυτικά του Δημοτικού Σταδίου. Πρόκειται για δημοτικό χώρο, ο οποίος διαμορφώθηκε πέρυσι από το Δήμο για τη στάθμευση των αυτοκινήτων όσων χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Παραλίας Καλαμάτας.

*** Χθές  στο  Ευρωμπάσκετ  στο  ΤΟΡ 16  αποτελέσματα  Ελληνικών  ομάδων  μέσα  από  βίντεο  :

~ ΜΑΛΑΓΑ  ΟΥΝΙΚΑΧΑ  - ΠΑΟ  87 - 71 13/2/2014 : http://youtu.be/nY-Vr-R2rRk ,

~ ΟΣΦΠ -  ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ 78 - 60  13/2/2014 : http://youtu.be/fTqyo--zGCg ,

~ MΑΛΑΓΑ  Ουνικάχα - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  87 - 71  13/2/2014  : http://youtu.be/oQTOMSk2JqU ,

~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ 78 - 60  13/2/2014 : http://youtu.be/m6ynW_pyqts ,

~ Μάλαγα - Παναθηναϊκός 87 - 71  δηλώσεις 13/2/2014 : : ~ http://youtu.be/07Y2sPJumP4 ,
  
 ~ ΜΑΛΑΓΑ - ΠΑΟ  87 - 71  13/2/2014 : http://youtu.be/SJ1QsdV1k4w ,

 *** Έκοψε την πίτα το αγωνιστικό τμήμα της Καλαμάτας έχοντας το μυαλό στο ντέρμπι της Κυριακής (φωτογραφίες)
          
   
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Μετά την «ανοιχτή» εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου, όπου ήταν ενεργή η συμμετοχή του κόσμου,  σειρά πήρε το βράδυ της Τετάρτης η πιο «κλειστή» που επικεντρώθηκε σε αγωνιστικό επιτελείο και διοίκηση. Ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ και άνθρωποι της διοίκησης, βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην ταβέρνα «Δίφιλος» του γνωστού ποδοσφαιρανθρώπου και φιλάθλου της ομάδας, Βασίλη Γεωργακίλα, για να γευτούν τις εξαιρετικές νοστιμιές και να κόψουν την πίτα του αγωνιστικού τμήματος. Το τραπέζι ήταν άλλωστε προσφορά του κ. Γεωργακίλα, αλλά και του Χρήστου Οδεμισιώτη, ενώ προσφορά φιλάθλου της ομάδας ήταν το χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε στα τέσσερα φλουριά και τα οποία έτυχαν στους Ευτύχη Τασιόπουλο, Κωνσταντακόπουλο, Κουντάνη και Τσιρίλο.
Το κλίμα ήταν εξαιρετικό και το Κυριακάτικο ματς με αντίπαλο την Ερμιονίδα, αποτέλεσε σημείο αιχμής των συζητήσεων τόσο των ποδοσφαιριστών, όσο και του τεχνικού τιμ, των διοικούντων και των λίγων φίλων που έδωσαν το «παρών», μεταξύ των οποίων και ο Βασίλης Γεωργόπουλος. Σύνθημα κοινό η νίκη και η άνοδος στην κορυφή, που θ’ ανοίξει και το δρόμο για την κατάκτηση της πολυπόθητης ανόδου στη Β΄ Εθνική.
  ************* 
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Θυμίζει εποχές… Λάρισας η προπώληση των εισιτηρίων
Τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση οι ιθύνοντες της Μαύρης Θύελλας, παρατηρώντας τη μεγάλη κινητοποίηση που υπάρχει στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας, για το παιχνίδι της Κυριακής με την Ερμιονίδα. Είναι χαρακτηριστικό πως, όπως μας μετέφερε μέλος της διοίκησης που βρισκόταν χθες το απόγευμα στα γραφεία, στο δημοτικό στάδιο, ο ρυθμός πώλησης των εισιτηρίων θυμίζει εποχές Β΄ Εθνικής και συγκεκριμένα του εντός έδρας αγώνα με τη Λάρισα, στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, όταν το Δημοτικό Στάδιο ήταν κατάμεστο από χιλιάδες φίλους της Καλαμάτας.
  Εισιτήρια και από το «Βulldogs Club”
N’ αναφέρουμε πως εκτός από τα γραφεία της ομάδας και το Café Avenue (Φαρών 154, δίπλα στο Joy), οι φίλοι της Καλαμάτας μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια και από τα γραφεία του Συνδέσμου “Bulldogs Club” στο Ιστορικό Κέντρο (παπλωματάδικα) δίπλα από το Bar Bar καθημερινά από τις 9.00 μ.μ. μέχρι τις 12.00 μ.μ.
Ν. Μπ.
******
Στο Διαβολίτσι η χθεσινή προπόνηση… «Έτοιμοι» Καντούτσης και Σκαρλάτος
 Στα αγωνιστικά, η ομάδα της Καλαμάτας συνέχισε χθες την προετοιμασία της και πάλι μακριά από το «σπίτι», μεταβαίνοντας αυτή τη φορά στο γήπεδο του Διαβολιτσίου. Την Τετάρτη θυμίζουμε βρέθηκε στον Άγιο Νικόλαο Μεσσήνης και χθες στο Διαβολίτσι, που υποδέχεται πολλές φορές την Καλαμάτα, η οποία ταλαιπωρείται από την έλλειψη προπονητικού κέντρου. Μπορεί το χθεσινό πρόγραμμα να έγινε κάτω από συνεχή βροχόπτωση, όμως υπήρχε πολύ όρεξη από την πλευρά των παικτών, που διψούν για συμμετοχή στο μεγάλο ματς της Κυριακής.
Ο κ. Γκόφας είχε σχεδιάσει πρόγραμμα ταχυδύναμης, αλλά και παιχνιδιού με μπάλα, που ήταν προσαρμοσμένο πάνω στην τακτική αντιμετώπιση του αντιπάλου της ομάδας. Το ευχάριστο είναι ότι ο Ριγανάς ξεπέρασε την ίωση και είναι έτοιμος, κάτι που ισχύει και για τον Τάσο Καντούτση, που φαίνεται πως θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα, αλλά και για τον Σκαρλάτο, που είναι πιθανό να συμπεριληφθεί στην αποστολή μετά από αρκετό καιρό.
Ν. Μπ.
 
  

*** Για  την Γ΄ εθνική  4ος  όμιλος 18η  αγωνιστική 16/02/2014 :
18η Αγωνιστική 16-02-2014 15:00 Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλο- : - Δόξα Νέας Μανωλάδας
  16-02-2014 15:00 Παναργειακός- : - Κόρινθος
  16-02-2014 15:00 Μαύρη Θύελλα- : - Ένωση Ερμιονίδας
  16-02-2014 15:00 Εθνικός Σαγέικων- : - Μεσσηνιακός
  16-02-2014 15:00 Άρης Αιτωλικού- : - Αχαϊκή
  16-02-2014 15:00 Ατρόμητος Αχαΐας- : - ΑΕ Μεσολογγίου
  16-02-2014 15:00 Παναρκαδικός- : - Πανναυπλιακός
  16-02-2014 15:00 ΠΑΟ Βάρδας- : - ΑΕ Καραϊσκάκης

*** Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα διαιτητικά τρίο της 20ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
Α΄ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (20η αγωνιστική)
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: ΓΗΠ. ΠΥΛΟΥ Σάββατο 15/02/ 15:30 ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ Ν., ΚΑΤΣΑΣ Ν.          
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ: ΓΗΠ.  "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ" Σάββατο 15/02/ 15:30 ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Σ., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Ι.            
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ: ΓΗΠ.  "ΠΑΝ.  ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ Σάββατο 15/02/14 18:30 ΛΑΜΙΑΣ Σ., ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Ι.  
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ : ΓΗΠ. ΑΡΦΑΡΩΝ Κυριακή 16/02/14 15:30 ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Μ., ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Δ., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ.              
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ: ΓΗΠ. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ  "ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ" Κυριακή 16/02/ 15:30 ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Ι., ΡΕΚΚΑΣ Η.          
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: ΓΗΠ. ΜΕΛΙΓΑΛΑ Κυριακή 16/02/ 15:30 ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΚΑΣΤΑΝΑΣ Χ., ΚΑΤΣΑΣ Ν.               
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ: ΓΗΠ. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Κυριακή 16/02/ 15:30 ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Π., ΛΑΜΙΑΣ Σ., ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Χ.         
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ: ΓΗΠ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Κυριακή 16/02/15:30 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Δ., ΤΣΙΡΜΠΑΣ Ν., ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.  
***  Αναλυτικά  το πρόγραμμα και οι διαιτητές των αγώνων σε 1ο & 2ο Όμιλο της Β΄ Μεσσηνίας έχει ως  εξής:
Β ΄ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - 1ος Όμιλος
(19η αγωνιστική)
ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ  : ΓΗΠ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ Σάββατο 15/02/ 15:30 ΓΚΟΥΜΑΣ Ν., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Β., ΜΠΑΣΙΛΑΡΗΣ Ε.
ΑΠΣ ΑΡΙΣ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: ΓΗΠ. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ Σάββατο 15/02/ 15:30 ΤΣΟΥΛΑΚΟΣ Η., ΣΤΕΦΑΝΟΣ Λ., ΤΣΕΛΟ Α. 
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ: ΓΗΠ. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ Σάββατο 15/02/ 15:30 ΚΑΣΤΑΝΑΣ Χ., ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ., ΠΑΛΛΑΔΙΝΟΣ Σ.
ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: ΓΗΠ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Σάββατο 15/02/ 15:30 ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Δ., ΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗΣ Θ., ΤΣΑΟΥΣΗ Σ.   
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: ΓΗΠ. "ΠΑΝ. ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ Κυριακή 16/02/ 15:30 ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Π., ΤΣΑΟΥΣΗ Σ.        
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - Α.Σ. ΜΑΝΕΣΙ: ΓΗΠ. ΚΑΜΠΟΥ Κυριακή 16/02/ 15:30 ΓΚΟΥΜΑΣ Ν., ΓΙΑΝΝΕΑΣ Β., ΤΣΟΥΚΑΛΗ Α.     
Β΄ Κατηγορία - 2ος Όμιλος
(19η αγωνιστική)
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ: ΓΗΠ. ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ   Σάββατο 15/02/ 15:30 ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Μ., ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΛΑΜΠΙΡΗΣ Γ.  
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: ΓΗΠ.  ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ Σάββατο 15/02/ 15:30 ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ Κ., ΣΑΚΚΑΣ Β., ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε.         
Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ:  ΓΗΠ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Σάββατο 15/02/ 15:30 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΓΙΑΝΝΕΑΣ Β., ΜΑΝΙΑΤΕΑΣ Μ.
Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ: ΓΗΠ. ΛΟΓΓΑΣ Σάββατο 15/02/ 15:30 ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε., ΡΕΚΚΑΣ Η., ΤΣΟΥΚΑΛΗ Α.       
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ: ΓΗΠ.  ΔΗΜ. ΚΤΕΛ  Κυριακή 16/02/ 15:30  ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε., ΠΑΛΛΑΔΙΝΟΣ Σ., ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε.
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΠΑΟ ΚΑΛ/ΤΑΣ: ΓΗΠ. ΠΥΡΓΑΚΙΟΥ Κυριακή 16/02/ 5:30 ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι.    
Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ: ΓΗΠ. "ΠΑΝ.  ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ Κυριακή 16/02/ 18:30 ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ Ν., ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Π., ΡΕΚΚΑΣ Η.  
***  Γ΄ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - 1ος Όμιλος "StartPC-ΣΤΟΥΠΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ"
(15η αγωνιστική)
ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ - Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: ΓΗΠ. ΔΩΡΙΟΥ Σάββατο 15/02/ 15:30  ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Π. 
Α.Ο. ΔΙΟΔΙΩΝ - Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ: ΓΗΠ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ Κυριακή 16/02/ 11:00  ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Δ., ΚΑΥΚΑΣ Α., ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ.
ΠΑΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟΥ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ: ΓΗΠ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Δευτέρα 17/02/ 15:30  ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε., ΤΣΟΥΚΑΛΗ Α., ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Π.
Γ΄ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - 2ος Όμιλος "StartPC-ΣΤΟΥΠΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ"
(13η αγωνιστική)
Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ - ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ: ΓΗΠ.  ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ Σάββατο 15/02/ 15:30 ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Α., ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ. 
ΑΣ ΑΜΦΙΘΕΑΣ - Α.Ο. ΧΑΤΖΗ: ΓΗΠ.  ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ Σάββατο 15/02/ 15:30  ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ., ΣΚΟΡΠΙΔΕΑΣ Π., ΚΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.         
ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΒΡΑΜΙΟΥ: ΓΗΠ. ΚΟΡΩΝΗΣ Σάββατο 15/02/ 15:30 ΤΣΙΡΜΠΑΣ Ν., ΓΑΛΑΚΟΥΤΗΣ Γ., ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Σ.
ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ - ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ: ΓΗΠ. "ΠΑΝ.  ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ  Σάββατο 15/02/15:30  ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Χ., ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε., ΖΕΡΒΑ Μ.      
Γ΄ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  - 3ος Όμιλος "StartPC-ΣΤΟΥΠΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ"
(15η αγωνιστική)
ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: ΓΗΠ. "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ" Κυριακή 16/02/ 11:00 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Δ., ΤΣΑΟΥΣΗ Σ., ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε.           
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΠΟ Κ ΙΚΑΡΟΣ: ΓΗΠ. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ Κυριακή 16/02/ 11:00 ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Π., ΤΣΑΚΑΚΟΥ Β., ΤΣΑΟΥΣΗ Ε.    
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ: ΓΗΠ. ΕΠΣΜ  Κυριακή 16/02 11:00 ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΒΟΣΝΑΚΗΣ Κ., ΤΑΓΑΡΗΣ Δ.        
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ - Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: ΓΗΠ. "ΠΑΝ. ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ Κυριακή 16/02/ 12:00 ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ Ν., ΤΣΟΥΛΑΚΟΣ Η., ΜΠΑΣΙΛΑΡΗΣ Ε. 

***  Αναλυτικά τα γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων και οι διαιτητές έχουν ως εξής:
ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ 1ος ΟΜΙΛΟΣ
(2η αγωνιστική)
ΗΡΑΚΛΗΣ-Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ: ΓΗΠ. "ΠΑΝ.  ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ Σάββατο 15/02/ 09:30 ΖΕΡΒΑ Μ.
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-ΑΙΑΣ : ΓΗΠ. "ΠΕΤΡ.  ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ Σάββατο 15/02 11:30 ΣΚΟΡΠΙΔΕΑΣ Π.         
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: ΓΗΠ. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ  Κυριακή 16/02/ 09:30 ΓΙΑΝΝΕΑΣ Β.
ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ 2ος ΟΜΙΛΟΣ
(2η αγωνιστική)
ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ-Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ: ΓΗΠ. ΕΠΣΜ Σάββατο 15/02/ 09:30 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε.   
ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ-Α.Ε. ΑΒΙΑΣ:΅ΓΗΠ.  ΕΠΣΜ Σάββατο 15/02/ 11:30 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε.      
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ-ΔΟΞΑ : ΓΗΠ. "ΠΑΝ. ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ Σάββατο 15/02/ 13:30 ΤΣΑΟΥΣΗ Σ. 
ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ 3ος ΟΜΙΛΟΣ
(2η αγωνιστική)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: ΓΗΠ. "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"  Σάββατο 15/02/ 11:30 ΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗΣ Θ. 
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ-ΠΑΜΙΣΟΣ: ΓΗΠ.  "ΠΑΝ.  ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ Σάββατο 15/02/ 11:30 ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ.     
Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: ΓΗΠ. ΕΠΣΜ Σάββατο 15/02/ 13:30 ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Ι.
ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ 4ος ΟΜΙΛΟΣ
(2η αγωνιστική)
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ-Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: ΓΗΠ.  ΜΕΘΩΝΗΣ Σάββατο 15/02/ 11:30 ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ.          
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ-ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ : ΓΗΠ. ΜΕΘΩΝΗΣ Κυριακή 16/02 11:00 ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Κ.
ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ 5ος ΟΜΙΛΟΣ
(2η αγωνιστική)
ΕΡΑΝΗ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: ΓΗΠ. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Σάββατο 15/02/ 11:30 ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι.
ΑΣΤΕΡΑΣ-Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: ΓΗΠ. ΑΡΦΑΡΩΝ Σάββατο 15/02/11:30 ΡΕΚΚΑΣ Η.

***


***  https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -     429   φίλοι.-
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~ http://www.youtube.com/stamos01 ,       = 3082   video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 , =1572 video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =     1562   video.-
                                               ** Σύνολον   :   6216   βίντεο αναρτημένα .-

~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home ,   2484   φίλοι   . https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
 ~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  , 257    φίλοι .- https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas?ref=tn_tnmn ,

***  ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/31-2014.html    Ενημέρωση Παρασκευή  31  Ιανουαρίου  2014  : Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/31-2014.html , Σήμερα  είναι Παρασκευή ανθολογίου   31  Ιανουαρίου  2014 .-
~   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/01/31-2014.html  , ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Παρασκευή  31  Ιανουαρίου  2014 .-

~***ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 :
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/01-02-2014.html  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 01-02-2014 Φεβρουάριος .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/02/2014.html , Παρουσιάσεις  Αθλητικών  ερασιτεχνικών  βίντεο  Ιανουαρίου  Φεβρουαρίου  2014 .-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/02022014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 02/02/2014 Φεβρουαρίου  ,-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/02/03-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/02/04-2014.html , Ενημέρωση σήμερα Τρίτη 04 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/02/05-2014.html ,  Ενημέρωση Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/06-2014.html , Ενημέρωση Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2014 , .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/02/07-2014.html , Ενημέρωση  της  Παρασκευής  07  Φεβρουαρίου  2014  .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/02/09-2014.html , Το αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/09022014-10-02-2014.html  , Διαδρομές  στην όμορφη  Ελλάδα μας  Κυριακή 09/02/2014 , Δευτέρα 10-02-2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/10-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  11  Φεβρουαρίου  2014  .-
 ~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην όμορφη Ελλάδα μας Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , Ενημέρωση Τρίτη  11 Ιανουαρίου  2014 .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/02/12-2014.html  ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Ιανουαρίου  2014  .-
``  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/02/13-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  13  Φεβρουαρίου  2014  .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/02/14-2014.html   , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 .-



 

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου