ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης από την εφημερίδα μας Τρίτη 09 Απριλίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης από την εφημερίδα μας Τρίτη 09 Απριλίου  2013   :
Εξοχικό  κέντρο "ΚΑΠΟΓΛΗ"  Άγιος  Κωνσταντίνος Αρφαρών
Άγιος Κωνσταντίνος Αρφαρών Καλαμάτας 2013
ΑΡΦΑΡΑ  Άγιος  Κωνσταντίνος  2013
Το  ποντικάκι  κοντά μας !

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  : Γ΄ Χαιρετισμοί στην Ι.Μ. Παναγία  Μαλεβής Κυνουρίας  2013 : Βίντεο ...,

*** Συνελήφθησαν δύο τσιγγάνοι για κλοπή στη Σπερχογεία :
  Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στη Σπερχογεία Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, δύο τσιγγάνοι, ηλικίας 20 και 18 ετών αντίστοιχα, γιατί σε όχημα στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις μεταλλικές σχάρες φρεατίων, τις οποίες όπως προέκυψε, είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα, από την Αγία Τριάδα Καλαμάτας Μεσσηνίας. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό τμήμα Περιφερείας Καλαμάτας.

*** Σεισμός 5 βαθμών στη Νεάπολη Λακωνίας :
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5 βαθμών σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Νεάπολης Λακωνίας στις 06:36 το πρωί της Τρίτης.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, ακόμη και μέχρι την Αθήνα.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.
Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε ότι ο σεισμός είναι φυσιολογικός και βρίσκεται κοντά στο γνωστό τόξο της νότιας Πελοποννήσου.

*** Τραυματίας σε τροχαίο η διευθύντρια της Πολεοδομίας Καλαμάτας :
  Με κάταγμα σπονδύλου διακομίστηκε χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η διευθύντρια της Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας, Παναγιώτα Κουράκλη. Η κ. Κουράκλη τραυματίστηκε όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε αλλοδαπός, στην συμβολή της Β. Κωνσταντίνου με την Κανάρη, στην Καλαμάτα. Μετά τη σύγκρουση με το αυτοκίνητο του αλλοδαπού, το όχημά της έπεσε επάνω σε άλλα δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, αλλά εκτιμάται ότι ο αλλοδαπός παραβίασε το stop, που υπάρχει στην οδό Κανάρη.-
 
*** «Έσβησε» εν πλω, 25χρονος ναυτικός από τις Φιλιππίνες :
 Στο λιμάνι της Καλαμάτας κατέπλευσε αργά χθες το βράδυ το πλοίο Grate Mary με σημαία των νήσων Μάρσαλ, μεταφέροντας νεκρό ένα μέλος του πληρώματός του.
Επρόκειτο για έναν 25χρονο Φιλιππινέζο.
Ο καπετάνιος είχε ενημερώσει νωρίτερα το Κεντρικό Λιμεναρχείο πως επρόκειτο να προσεγγίσει στο λιμάνι, προκειμένου να διακομιστεί ασθενής στο νοσοκομείο. Ωστόσο, στις 5 το απόγευμα ενημέρωσε εκ νέου για το θάνατο του ασθενούς μέλους του πληρώματος. Έτσι, έδεσε το πλοίο αργά χθες το βράδυ στο λιμάνι, προκειμένου να γίνει νεκροψία και νεκροτομή στη σορό του άτυχου ναυτικού.  Προανάκριση θα διενεργήσει το Λιμεναρχείο Καλαμάτας.-
 
*** Άγνωστοι χτύπησαν νεαρό τσιγγάνο στη Μεσσήνη! :
  Σχετικά Βίντεο από  ¨Θάρρος" :
http://youtu.be/oY1B2k-vH1w  , ~  http://youtu.be/8m_8EhzWAbI
Νέο επεισόδιο μεταξύ τσιγγάνων και "ντόπιων" (όπως ισχυρίζονται οι τσιγγάνοι) είχαμε εχθές το βράδυ στη Μεσσήνη. Λίγα λεπτά πριν τις 10 το βράδυ ένας 22χρονος τσιγγάνος ο οποίος βρισκόταν στο κέντρο της Μεσσήνης , δέχθηκε επίθεση από 3 αγνώστους οι οποίοι τον χτύπησαν στο πρόσωπο.
Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάταςμε ελαφρά τραύματα ενώ στο σημείο έσπευσαν και αρκετοί τσιγγάνοι από τη Μεσσήνη για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του νεαρού , οι οποίοι ήταν αρκετά οργισμένοι με τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες ,ενώ μεταξύ αυτών ήταν και ο τσιγγάνος που την προηγούμενη Πέμπτη του έκαψαν με γκαζάκια το φορτηγό!
Αργότερα είχαν απρόσμενη συνάντηση με μέλη της Χρυσής Αυγής([που βρέθηκαν εκεί γι' άλλο λόγο) με αποτέλεσμα τα "αίματα να ανάψουν" .-
*  Ένταση στο νοσοκομείο Καλαμάτας μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αθίγγανων, όταν οι πρώτοι με επικεφαλής τον βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση πραγματοποίησαν «αυτοψία» και έλεγχο για τις αποκλειστικές νοσοκόμες.
*Νωρίτερα 3 άγνωστοι είχαν χτυπήσει νεαρό 22χρονο αθίγγανο στο κέντρο της Μεσσσήνης, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα και γι αυτό στο σημείο βρίσκονταν και αρκετοί τσιγγάνοι.-
* Όταν συναντήθηκαν ο βουλευτής Μεσσηνίας φώναξε "Έξω οι γύφτοι από τη Μεσσηνία" και τρομαγμένοι οι τσιγγάνοι αποχώρησαν από την είσοδο του νοσοκομείου όπου βρίσκονταν από πιο νωρίς λόγω του συμβάντος στη Μεσσήνη.
* Στη συνέχεια τα μέλη της Χρυσής Αυγής μπήκαν στο χώρο του Νοσοκομείου και έξω άρχισαν να μαζεύονται τσιγγάνοι. Στο σήμειο έσπευσαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις .
* Κατά την έξοδο των μελών της Χρυσής Αυγής ο Δημήτρης Κουκούτσης κατευθύνθηκε στο μέρος των οργισμένων τσιγγάνων και άνοιξε διάλογο μαζί τους τονίζοντας του οτι γι αυτούς είναι ανεπιθύμητοι στο νομό Μεσσηνίας και ολοκλήρωσε με την απειλή ότι πολύ σύντομα θα τα ξαναπούνε και αποχώρησε !!!
* Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν να εκτραχυνθεί η κατάσταση ενώ οργισμένοι αποχώρησαν και οι τσιγγάνοι από το σημείο φωνάζοντας ότι τώρα αρχίζει ο πόλεμος!!!

*** Σαν σήμερα ...στις 9 Απριλίου
         
        Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
Ο εορτασμός του Πάσχα δεν εστέφθη εφέτος της μεγαλοπρεπείας η οποία τον διέκρινε κατά τα άλλα έτη, λόγω του τελείως ακαταστάτου καιρού και της αδιαλείπτου βροχής, η οποία ημπόδισε πάσαν κίνησιν.
 OI λόχοι του ενταύθα Μονίμου Εμπέδου της 14ης Μεραρχίας, εστολισμένοι δια σημαιών, δάφνης και των εικόνων των της Α.Μ. του Βασιλέως Αλεξάνδρου, του Πρωθυπουργού Βενιζέλου, των ηρώων της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και των τελευταίων ενδόξων πολέμων μας, παρουσίαζον ένα έκτακτον θέαμα.
 ΟΙ στρατιώται εώρτασαν εις κοινόν γεύμα την μεγάλην ημέραν της Αναστάσεως εν αδιαπτώτω ευθυμίας. Έλλειψαν μόνον και από τους λόχους, λόγω του καιρού, αι επισκέψεις, αι οποίαι είθισται να γίνωνται κατά την ημέραν αυτήν.
 ΕΙΣ τον 4ον Λόχον ο εορτασμός του Πάσχα υπήρξεν εξαιρετικότερος. Ο στρατιώτης Χρίστος Ηλ. Γεγονότα1015: Ο Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος καταλαμβάνει το φρούριο της Έδεσσας κι εκδιώκει τους Βουλγάρους.

πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
Γεγονότα
1015: Ο Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος καταλαμβάνει το φρούριο της Έδεσσας κι εκδιώκει τους Βουλγάρους.
1829: Ο Γκίκας Βούλγαρης είναι ο πρώτος Έλληνας που πατά το πόδι του στην Αυστραλία. Ήταν γνωστός στους Αυστραλούς της εποχής του ως Τζίνγκερ και είχε καταδικαστεί για πειρατεία στ' ανοιχτά της Κρήτης. Αρχικά, καταδικάστηκε σε θάνατο από τους Βρετανούς και στη συνέχεια σε φυλάκιση και εξορία στην Αυστραλία.
1870: Σφαγή στο Δήλεσι. Η συμμορία των αδελφών Αρβανιτάκη σκοτώνει τους ομήρους που συνέλαβε στο Πικέρμι, στις 30 Μαρτίου 1870, επειδή οι αρχές δεν ικανοποίησαν τα αιτήματά τους για λύτρα και αμνηστία. Η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς, καθώς οι όμηροι ήταν βρετανοί περιηγητές.
1906: Διοργανώνεται στην Αθήνα η Μεσολυμπιάδα, με αφορμή την επέτειο 10 ετών από την τέλεση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Παίρνουν μέρος 884 αθλητές από 20 χώρες, ανάμεσά τους 300 Έλληνες και Ελληνίδες. Η διοργάνωση σημειώνει μεγάλη επιτυχία, αλλά δεν επιβιώνει ως θεσμός, επειδή η Ελλάδα δεν αντέχει το οικονομικό κόστος.
1911: Ο γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωστής Παλαμάς τιμωρείται με παύση ενός μηνός, διότι υπερασπίστηκε τη Δημοτική.
2000: Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη αναδεικνύεται πρώτη δύναμη, συγκεντρώνοντας 43,7% των ψήφων, έναντι 42,7% της ΝΔ, της οποίας ηγείται ο Κώστας Καραμανλής. ΤΟ ΚΚΕ λαμβάνει 5,5%, ο Συνασπισμός 3,2%, ενώ εκτός Βουλής μένει το ΔΗΚΚΙ με 2,6%.
Γεννήσεις
1821: Σαρλ Μποντλέρ, γάλλος συμβολιστής ποιητής. (Τα Άνθη του Κακού) (Θαν. 31/8/1867)
1909: Σπύρος Μαρκεζίνης, πολιτικός και συγγραφέας. (Θαν. 4/1/2000)
1952: Τάνια Τσανακλίδου, τραγουδίστρια.
Θάνατοι
1553: Φρανσουά Ραμπελέ, γάλλος συγγραφέας. (Γαργαντούας και Πανταγκριέλ) (Γεν. 1494)
1626: Φράνσις Μπέικον, γνωστός και με το εξελληνισμένο όνομα Φραγκίσκος Βάκων, άγγλος φιλέλληνας πολιτικός και φιλόσοφος. (Γεν. 22/1/1561) [Αποφθέγματα]
2011: Σίντνεϊ Λιούμετ, αμερικανός σκηνοθέτης του κινηματογράφου. (Σέρπικο) (Γεν. 25/6/1924)
πηγή: www.sansimera.gr

***   Οι γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας εκπέμπουν SOS!  :


ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
 «Καθιστούμε κάθε αρμόδιο όργανό σας υπεύθυνο για ό,τι ήθελε συμβεί»
 Εξώδικη διαμαρτυρία προς το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, τον υπουργό Υγείας και τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, κατέθεσε χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρη Σταύρου, το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας, όπως είχε ήδη αναγγείλει τις προηγούμενες ημέρες.
Στην εξώδικη διαμαρτυρία γίνεται λόγος για οξυμμένα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας (Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας), ενώ για το θέμα ο Εισαγγελέας ενημερώθηκε επίσης από τον πρόεδρο του Σωματείου των γιατρών Μανώλη Μάκαρη και την γραμματέα Χρυσάνθη Μάλλιου.
Στο αναλυτικό κείμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Τους τελευταίους μήνες τα δύο ως άνω Διασυνδεόμενα Νοσοκομεία, και δη το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν - παρά μόνο με αυτοθυσία από το ιατρικό προσωπικό - οι ανάγκες τους και η εύρυθμη λειτουργία τους, γεγονός μάλιστα, που έχει λάβει διαστάσεις μέσω του Τύπου και έχει καταστεί ευρύτερα γνωστό στην κοινωνία της Μεσσηνίας. Λόγω περικοπών στο πρόγραμμα εφημεριών, παρατηρείται το φαινόμενο Κλινικές μεγάλης σπουδαιότητας, όπως οι Παθολογικές στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, η Παθολογική και η Χειρουργική στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, να μην καλύπτονται καθημερινώς από ενεργό εφημερία ειδικευμένου ιατρού αντίστοιχης ειδικότητας. Παράλληλα, στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας, η μοναδική αναισθησιολόγος δεν εφημερεύει σε ενεργό εφημερία, αλλά σε εφημερία ετοιμότητας. Εφημερίες ετοιμότητας καλείται να επιτελέσει και ο μοναδικός καρδιολόγος του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Στο σημείο αυτό, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η εφημερία ετοιμότητας δεν προβλέπει τη συνεχή φυσική παρουσία του ιατρού στην κλινική με ό,τι αποτέλεσμα το γεγονός αυτό συνεπάγεται στην αμεσότητα της αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών που μπορεί να προκύψουν».-   Τέλος, το Σωματείο των γιατρών, καταλήγει: «Σας καλούμε όπως άμεσα, εντός πέντε (5) ημερών από την επίδοση της παρούσας, προβείτε δια κάθε νόμιμου και αποτελεσματικού μέτρου, ιδία δε δια της άμεσης πρόσληψης τακτικού ή οιουδήποτε άλλου ιατρικού προσωπικού (έκτακτου, ωρομίσθιου ή συνεργαζόμενου), στην εξεύρεση ικανοποιητικής και οριστικής λύσης στο μείζον πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, αλλά και σε πλείστα όσα προβλήματα παρατηρούνται στα ως άνω Διασυνδεόμενα Νοσοκομεία, ήτοι στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κυπαρισσίας, σεβόμενοι τα εργασιακά δικαιώματα του ιατρικού προσωπικού και με επίγνωση της ευθύνης που φέρετε απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, όσον αφορά την διαφύλαξη και την θωράκιση της δημόσιας υγείας, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ότι καθιστούμε κάθε αρμόδιο όργανό σας υπεύθυνο για ό,τι ήθελε συμβεί τόσο στα μέλη του σωματείου μας - ιατρικό προσωπικό, όσο και στο κοινωνικό σύνολο που νοσηλεύεται ή εν γένει εξυπηρετείται από τα δύο ως άνω Διασυνδεόμενα Νοσοκομεία - Κέντρα Υγείας. Σε αντίθετη περίπτωση, παρελθούσης απράκτου της ως άνω προθεσμίας, ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ότι προς προάσπιση των ως άνω προαναφερόμενων και εκ μέρους σας παραβιασθέντων εργασιακών δικαιωμάτων των μελών του συνδικαλιστικού μας φορέα, πηγαζόντων από την καταχρηστική άσκηση του διευθυντικού σας δικαιώματος, την κατάφωρη παράβαση της υποχρέωσης προνοίας σας έναντι του προσωπικού σας, αλλά και των όρων των εργασιακών μας συμβάσεων, θα προβούμε σε κάθε νόμιμη διαδικασία με κάθε πρόσφορο νόμιμο μέσο ενώπιον κάθε αρμοδίου Πολιτικού και Ποινικού Δικαστηρίου, Αρχής και Εξουσίας για την εν τέλει ικανοποίηση των δικαίων και νομίμων αιτημάτων μας».  Μ.Ν.
 
***  «Ντου» της Χρυσής Αυγής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας  :
 
 Λίγο μετά τις 11 το βράδυ μέλη της Χρυσής Αυγής παρουσία και του Βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση, εισέβαλαν στο χώρο του Νοσοκομείου θέλοντας να ελέγξουν αν υπήρχαν στο δωμάτια αλλοδαπές αποκλειστικές .-
 Στην αποχώρηση τους υπήρξε ένταση με τσιγγάνους που ήταν στο χώρο του Νοσοκομείου,
Video: *  http://youtu.be/QJo9MFQHpPA  ,  * http://youtu.be/22BeABqOi8M  ,  .-

ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ  καί επεισόδια Πάτρα Καλαμάτα  καί Καβάλα : http://youtu.be/yGPuitjVQeI ,

*** Βεντέτα άνοιξε μεταξύ «Χρυσής Αυγής» και τσιγγάνων απόψε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας :
* Ένταση στο νοσοκομείο Καλαμάτας μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αθίγγανων, όταν οι πρώτοι με επικεφαλής τον βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση πραγματοποίησαν «αυτοψία» και έλεγχο για τις αποκλειστικές νοσοκόμες.
Νωρίτερα 3 άγνωστοι είχαν χτυπήσει νεαρό 22χρονο αθίγγανο στο κέντρο της Μεσσσήνης, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα και γι αυτό στο σημείο βρίσκονταν και αρκετοί τσιγγάνοι.
Όταν συναντήθηκαν ο βουλευτής Μεσσηνίας φώναξε "Έξω οι γύφτοι από τη Μεσσηνία" και τρομαγμένοι οι τσιγγάνοι αποχώρησαν από την είσοδο του νοσοκομείου όπου βρίσκονταν από πιο νωρίς λόγω του συμβάντος στη Μεσσήνη.
Στη συνέχεια τα μέλη της Χρυσής Αυγής μπήκαν στο χώρο του Νοσοκομείου και έξω άρχισαν να μαζεύονται τσιγγάνοι. Στο σήμειο έσπευσαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις .
Κατά την έξοδο των μελών της Χρυσής Αυγής ο Δημήτρης Κουκούτσης κατευθύνθηκε στο μέρος των οργισμένων τσιγγάνων και άνοιξε διάλογο μαζί τους τονίζοντας του οτι γι αυτούς είναι ανεπιθύμητοι στο νομό Μεσσηνίας και ολοκλήρωσε με την απειλή ότι πολύ σύντομα θα τα ξαναπούνε και αποχώρησε !!!
Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν να εκτραχυνθεί η κατάσταση ενώ οργισμένοι αποχώρησαν και οι τσιγγάνοι από το σημείο φωνάζοντας ότι τώρα αρχίζει ο πόλεμος!!!
Βίντεο :  ~  http://youtu.be/oY1B2k-vH1w  ,  ~ http://youtu.be/8m_8EhzWAbI  , .-
 
*** Ο Μίμης Ανδρουλάκης στο Public της Καλαμάτας :
  Στην Καλαμάτα θα βρεθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου ο Μίμης Ανδρουλάκης, για μια συζήτηση με το κοινό, με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Όπλων Κρίσης. Νεκρικοί Διάλογοι με την Αριστερά».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7.00 το απόγευμα στο Public (Αριστομένους 16), σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Πατάκης».
Για το βιβλίο θα μιλήσει η Ισμήνη Κωνσταντοπούλου, εκπαιδευτικός.-
 
*** Πεζοπορία στον Μαγκλαβά: «Η ομορφιά είναι δίπλα μας» :
 
 «Πεζοπορία στον Μαγκλαβά; Λες να πάμε;» αυτές ήταν οι ερωτήσεις που έθεσα στη μητέρα μου και χωρίς να το πολυσκεφτούμε καταλήξαμε στο να συζητάμε το τι θα πάρουμε μαζί μας και αν θα μας συντροφεύσουν οι δυνάμεις μας ως το τέλος, αφού θα ήταν η πρώτη φορά που θα επιχειρούσαμε κάτι τέτοιο. Ο Μαγκλαβάς μας περίμενε και αποτελούσε πλέον μια πρόκληση.
~ Έτσι, το συννεφιασμένο πρωινό της 7ης Απριλίου 2013 οι ενδιαφερόμενοι προσήλθαν στον ΕΟΣ Καλαμάτας και επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία. Μετά από ταξίδι μιας ώρας φτάσαμε στο χωριό Βλαχόπουλο, χωριό στους πρόποδες του βουνού Μαγκλαβάς από όπου θα ξεκινούσε η ανάβαση προς το βουνό. Τα 4 km πεζοπορίας που έγιναν μες το καταπράσινο τοπίο μας οδήγησαν στο εκκλησάκι της Παναϊτσας, σημείο στο οποίο ξαποστάσαμε, κολατσίσαμε και ανακτήσαμε δυνάμεις. Ο πρώτος στόχος είχε επιτευχθεί. Η δυσκολία των ανηφορικών σημείων της διαδρομής αποτελούσε παρελθόν. Τώρα άρχιζαν τα καλά, ξεκινούσε η κατηφόρα! Με τον αρχηγό μας μπροστά να μας δείχνει το δρόμο και με ολόκληρο το γκρουπ να ακολουθεί διασχίζαμε το οροπέδιο που η ανοιξιάτικη επιρροή το μεταμόρφωνε σε ένα πρασινοκίτρινο με λευκές πινελιές χαλί, λόγω των μαργαριτών. Και όπως ήταν φυσικό κανείς δεν αντιστάθηκε στο κάλεσμα αυτό. Περιχαρείς όλοι μας φωτογραφιζόμασταν! Η κοπή των λουλουδιών, των χόρτων και των σπαραγγιών είχαν την τιμητική τους και ο καθένας μας επιδιδόταν με πάθος στο μάζεμα των τριών αυτών ειδών…
~ Επόμενη στάση το εκκλησάκι του Αγ. Αντωνίου που τελέστηκε το τρισάγιο υπέρ των πεσόντων στην περιοχή το 1821 στη μάχη του Κρεμμυδιού. Ο ουρανός συμμετείχε και αυτός δείχνοντας τη θλίψη του για όλους αυτούς που χάθηκαν τότε και άρχισε να βρέχει. Με το κέρασμα λουκουμιού και παστελιού της κυράς Παναγιώτας πήραμε δυνάμεις για το καλύτερο κομμάτι της διαδρομής, αυτό της πεζοπορίας μέσα από διαμορφωμένα μονοπάτια στο εσωτερικό του δάσους. Παραμερίζοντας κλαδιά και τα πόδια μας να μπερδεύονται στις ρίζες των δέντρων, ο ένας πίσω από τον άλλον σχεδόν σιωπηρά βαδίζαμε προς το τέλος της διαδρομής. Πρώτη φορά αισθανόμουν ότι ήμουν κομμάτι της φύσης και το τοπίο όλο με μάγευε.
~ Αποκαμωμένοι όλοι μας και με τον ήλιο πλέον συντροφιά τιμήσαμε δεόντως τα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει ο σύλλογος γυναικών της περιοχής Φουρτζή και με το δροσερό νερό της Φουρτζοβρύσης καταλήξαμε να χορεύουμε καλαματιανό. Η εξόρμηση τελικά μας άφησε όλους ικανοποιημένους, γιατί τελικά όντως η ομορφιά είναι δίπλα μας!!
 
*** Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο λιμάνι της Καλαμάτας :
 Ο Δήμος, σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, πρόκειται να επανεξετάσει εν όψει θέρους και αυξημένης κίνησης τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της χερσαίας ζώνης λιμένα Καλαμάτας και τη θέσπιση νέων όπου δεν υπάρχουν, όπως - για παράδειγμα - στην είσοδο του λιμένα στην προβλήτα του «Πανελληνίου».
Σχετικό έγγραφο, εν όψει μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων και της περιουσίας του Λιμενικού Ταμείου Νομού Μεσσηνίας στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, απέστειλε προς το Δήμο το Κεντρικό Λιμεναρχείο.
Παράλληλα, τις προσεχείς ημέρες θα υλοποιηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για τη μονοδρόμηση των οδών Δαμοφώντος και Αριστείδου.
Μετά την υλοποίηση της απόφασης, η οδός Δαμοφώντος θα έχει κατεύθυνση προς την οδό Ψαρών (από το ποτάμι προς το Διοικητήριο) και η οδός Αριστείδου θα έχει κατεύθυνση προς την οδό Νέδοντος (από το Διοικητήριο προς το ποτάμι).-

*** «Απαράδεκτο γεγονός για τη δημοκρατική μας πολιτεία οι έλεγχοι της Χρυσής Αυγής», δηλώνει ο διοικητής του Νοσοκομείου  :
 «Απαράδεκτο» χαρακτήρισε το γεγονός των «ελέγχων» της Χρυσής Αυγής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο διοικητής του ιδρύματος Γιώργος Μπέζος, μιλώντας πριν λίγο στην ΕΡΑ Καλαμάτας. Ο κ. Μπέζος τόνισε πως ήδη για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το αρμόδιο Υπουργείο και προσέθεσε πως: «σε καμία περίπτωση και με οποιοδήποτε κίνητρο κανείς δεν μπορεί να υποκαταστήσει τα θεσμοθετημένα όργανα μιας δημοκρατικής πολιτείας» τόνισε ο κ. Μπέζος.-  Πηγή: ert.gr

*** KKE Μεσσηνίας: Έξω οι φασίστες από τα Νοσοκομεία :
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Χ.Α ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 Χθες βράδυ ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής το βουλευτή Κουκούτση επεχείρησε να πραγματοποιήσει έφοδο στο νοσοκομείο προς εντοπισμό παράνομων, αλλοδαπών αποκλειστικών νοσοκόμων.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη αυτή ενέργεια και καλούμε το λαό της Μεσσηνίας σύσσωμο, από κοινού με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο να τους απομονώσουν, να μη δεχτούν άλλες τέτοιες ενέργειες.
Η καπιταλιστική κρίση και η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης διαμορφώνουν μια ασφυκτική κατάσταση και στο χώρο της Υγείας. Ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό, εξευτελιστικοί μισθοί, απλήρωτες υπερωρίες και πάγωμα προσλήψεων είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα. Ταυτόχρονα για να αποκτήσουν οι ασθενείς πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και στα φάρμακα πρέπει να πληρώσουν ολοένα και περισσότερα από την τσέπη τους. Γι’ αυτά δε λένε τίποτα, τα κάνουν γαργάρα με την κυβέρνηση.
Αυτά είναι τα καυτά προβλήματα και όχι μερικές φτωχές, ταλαίπωρες γυναίκες που προσέχουν γερόντους για το μεροκάματο. Ασφαλώς και δεν πρέπει να συμβαίνει μιας και υπάρχουν νόμιμες εκπαιδευμένες αποκλειστικές. Αλλά γι’ αυτό το ζήτημα είναι αρμόδιο το σωματείο αποκλειστικών. Δεν χρειάζονται αυτόκλητοι φασίστες, δήθεν προστάτες.
Και εν πάση περιπτώσει δεν είναι αυτό το κύριο ζήτημα.
Έλληνες και μετανάστες βιώνουμε τα ίδια προβλήματα και από κοινού πρέπει να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, υψηλού επιπέδου για όλο το λαό.
Καλούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου να πάρει θέση για το ζήτημα.
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ν.Ε ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

*** Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οι φασίστες της Χρυσής Αυγής ζητούν οι εργαζόμενοι :
 Ανακοίνωση - Καταγγελία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας     ,   Εξω οι φασίστες από τα Νοσοκομεία
 Καταγγέλλουμε απερίφραστα την απαράδεκτη, κατάπτυστη έφοδο ομάδας φασιστών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής το βουλευτή Κουκούτση χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο για να ελέγξουν αν δουλεύουν παράνομες, αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες.
Είναι η περίοδος που η κατάσταση στα Νοσοκομεία χτυπάει κόκκινο. Ελλείψεις υλικών και προσωπικού, μειώσεις μισθών, απλήρωτες υπερωρίες, ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή των ασθενών από την τσέπη τους για παροχές Υγείας. Δεν θίγουν τίποτε από όλα αυτά οι Χρυσαυγίτες. Είναι αγκαλιά με την τρικομματική κυβέρνηση στο τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού.
Υπάρχει σωματείο αποκλειστικών νοσοκόμων που έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τυχόν παρατυπίες. Δεν χρειάζονται κανενός είδους προστάτες και μάλιστα φασιστοειδή. Η ανεργία και η φτώχεια χτυπάει όλους τους εργαζόμενους, Ελληνες και μετανάστες. Ολοι μαζί πρέπει να προασπίσουμε το δικαίωμα του λαού για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία.
Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στο Νοσοκομείο.
  Το Δ.Σ. των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
Ο Αντιπρόεδρος    Λευτέρης Πουρνάρας
 Η Γραμματέας    Κέλλυ Μπουκέα
 Η Ταμίας      Μαρία Ντάκουρη

***  Καταγγέλει τη ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής η ΔΗΜΑΡ Μεσσηνίας :
  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καταγγέλλει τη ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής,  μέλη της οποίας μαζί με τον βουλευτή της προσπάθησαν να εισβάλλουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας  με το αιτιολογικό να  ελέγξουν αν εργάζονται αλλοδαπές σαν αποκλειστικές νοσοκόμες..Πρέπει να καταλάβουν οτι το νοσοκομείο δεν είναι ξέφραγο αμπέλι να μπαίνει ο καθένας μέσα και να πραγματοποιεί ελέγχους αλλά και ΣΕ οποιοσδήποτε δημόσιο χώρο. Είναι ώρα να υψώσουμε μέτωπο απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα, αλλά και σε όσους με τη στάση τους συμβάλλουν στην προώθηση του ρατσισμού, του μισαλλόδοξου λόγου, υπηρετώντας τα σχέδια και τις απεχθείς αντιλήψεις και ιδέες της Χρυσής Αυγής».
ΔΗΜΑΡ     ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 

***  Φεστιβάλ νεοναζιστών και… Κασιδιάρης στις 21 Απριλίου στη Μεσσήνη  :
 Στο δημαρχείο Καλαμάτας βρέθηκε χθες ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης. Σύμφωνα με όσα μας είπε σκοπός του ήταν να κατατεθεί αίτηση από πλευράς του κόμματός του, προκειμένου να τους παραχωρηθεί ο χώρος στο Πάρκο Λιμενικού, διότι ετοιμάζεται για σειρά εκδηλώσεων στο συγκεκριμένο χώρο, το καλοκαίρι! Επειδή, όμως ο δήμος είναι αναρμόδιος, την αίτηση αναμένεται να την καταθέσει στο Λιμενικό Ταμείο.
Μάλιστα, μας πληροφόρησε ότι στις 21 Απριλίου, αναμένεται να έρθει στην Καλαμάτα και, ειδικότερα στη Μεσσήνη, ο «σόουμαν», βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης!
ΥΓ. Για όσους «τρέξουν» να δουν από κοντά το.. νεοναζιστικό αστέρι, σαν απάντηση αναδημοσιεύουμε ένα κομμάτι από το κυριακάτικο άρθρο του Χρήστου Πασαλάρη στη «Real News».
« Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ γραφή», γράφει, «αφιερώνεται στους εν Αθήναις εκπροσώπους της γερμανικής κατοχής με την ευκαιρία της 72ης επετείου της γερμανικής εισβολής την 6η Απριλίου 1941 εναντίον της τότε νικήτριας Ελλάδας. Εισβολής απρόκλητης, που έμεινε στην ιστορία ως στυγερό ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ...
17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1944: Η σκηνή στον θάλαμο μελλοθάνατων στις γερμανικές φυλακές στο Γουδί. Ανάμεσά τους και ο γράφων. Η πόρτα βροντάει και εισβάλλουν ο Γερμανός διοικητής των ΕΣ-ΕΣ, μία θηριώδης Γερμανίδα με στολή νοσοκόμας και ένας «Ελληνας» ταγματασφαλίτης ονόματι Γκρίτζαλης, με στολή λοχαγού. Καλούν τον μελλοθάνατο Νίκο Τσαλαπάτη, τον γυμνώνουν, του δένουν τα γεννητικά όργανα με ένα σχοινί και αρχίζουν να τον σέρνουν σαν αρκούδα μπροστά σε όλους μας, χαράζοντας την πλάτη του με αγκαθωτό μαστίγιο. Εκείνος ουρλιάζει και μετά από «περίπατο» μισής ώρας σηκώνει τα χέρια ψηλά ξέπνοος...
ΤΟΤΕ του φοράνε μια κουκούλα και τον οδηγούν στο περιβόητο μπλόκο της Κοκκινιάς, μαστιγώνοντάς τον συνεχώς και απειλώντας τον με κρέμασμα αν δεν υπεδείκνυε όσους αντιστασιακούς γείτονές του γνώριζε, ανάμεσα στον κόσμο που είχαν συλλάβει και παρατάξει στην πλατεία. Εκείνος, για να γλυτώσει τα βασανιστήρια, άρχισε να δείχνει τυχαία όποιον έβλεπε μπροστά του. Κάπου 150 πολίτες εκτελέστηκαν επί τόπου. Αλλοι 300 μεταφέρθηκαν στο Γουδί για να σταλούν στο Νταχάου…
Η ΣΦΑΓΗ της Κοκκινιάς εκείνο τον Αύγουστο του ’44 ήταν μία από τις πιο αιματηρές της γερμανικής θηριωδίας. Η ιστορία έχει καταγράψει τις ακόμη χειρότερες του Διστόμου, του Καμμένου, του Κάνδανου, των Καλαβρύτων, του Κοντομάρι και άλλες, με χιλιάδες θύματα, τα μισά γυναίκες και παιδιά.
Ο Μανώλης Γλέζος στο μοναδικό ντοκουμέντο του «ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΡΚΟ ΝΑ ΗΤΑΝ...» υπολογίζει τα θύματα της γερμανικής κατοχής σε 1.107.000 άτομα! Εκ των οποίων 600.000 από πείνα, 105.000 από εξόντωση σε στρατόπεδα, 46.000 από συγκρούσεις στα μέτωπα και στην αντίσταση, 56.000 από εκτελέσεις και 300.000 λόγω υπογεννητικότητας! Αριθμοί που προκαλούν ανατριχίλα!..
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ της κατεχόμενης Ευρώπης δεν χύθηκε τόσο αίμα, αλλά και σε καμιά χώρα η αντίσταση στη ναζιστική κατοχή δεν ήταν τόσο οδυνηρή για τον Χίτλερ... Σε καμιά χώρα δεν τόλμησαν νεαροί πατριώτες να κουρελιάσουν τη γερμανική σημαία όπως έκαναν ο Γλέζος και ο Σάντας, αλλά και σε καμιά δεν βρέθηκε νεαρός μαθητής, όπως εκείνος ο Μάθιος Πόταγας από τη Βυτίνα, που στήθηκε μπροστά από τα γερμανικά τανκς καθώς έμπαιναν στην πόλη στις 2 Μαΐου του 1941, για να εκτελεστεί επί τόπου από τον επικεφαλής αιμοβόρο Γερμανό, ο οποίος και διέταξε να του λιώσουν το κεφάλι με πέτρες για να... μάθει να μη λέει: «Δεν θα περάσετε από εδώ»!... Α.Π.
 
***  Περιοχή-φιλέτο ο κόλπος της Κυπαρισσίας για το στοίχημα του «Μαύρου Χρυσού» :
  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τα αποτελέσματα από τις πρώτες έρευνες
 
Κάποτε, αν έλεγε κάποιος ότι η Ελλάδα έχει  πετρέλαια, θα τον έλεγαν, τουλάχιστον, τρελό. Και όμως, ο Πρίνος ήταν εκεί για να αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Μάλιστα, μέχρι σήμερα, η συγκεκριμένη ιστορία έχει δώσει στη χώρα μας 500 εκατομμύρια δολάρια έσοδα.
Σήμερα, ήρθαν οι έρευνες του Nordic Explorer, μετά τα σχετικά δημοσιεύματα, που έφεραν και πάλι το θέμα στην επικαιρότητα. Τα καινούργια δεδομένα από πέντε μεγάλες θαλάσσιες περιοχές – φιλέτα που, σύμφωνα με τις έρευνες του νορβηγικού σκάφους, εμφανίζουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κρύβουν κοιτάσματα πετρελαίου ή φυσικού αερίου, θα παρουσιάσουν σήμερα στο εξωτερικό στελέχη της Petroleum Geo Services και έλληνες επιστήμονες, σε διεθνές συνέδριο που  διεξάγεται στη Βαρκελώνη.
Μία από τις περιοχές αυτές είναι στη θαλάσσια έκταση στα δυτικά του Κατάκολου και της Πύλου, στον ευρύτερο Κυπαρισσιακό Κόλπο. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, διαγωνισμός για τα κοιτάσματα στη συγκεκριμένη περιοχή είχε προκηρυχθεί και το 1996.
Τότε όμως η κυβέρνηση είχε εντάξει στο πακέτο του διαγωνισμού και το κοίτασμα του Κατάκολου, που ναι μεν παρουσιάζει ενδιαφέρον, αλλά επειδή είναι μικρού μεγέθους δεν είναι αρκετό να προσελκύσει μεγάλες εταιρείες. Ως αποτέλεσμα, στο διαγωνισμό του’ 96 δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος.
Στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας οι έρευνες έγιναν σε πυκνό δίκτυο, κι αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι είναι ξεκλειδωμένη, δηλαδή η αγορά γνωρίζει τα πετρελαϊκά τους συστήματα από παλιότερες έρευνες των δεκαετιών του 1970, 1980, 1990. Οι εταιρείες, μάλιστα, θέλουν να πάρουν στα χέρια τους καινούργια, ανώτερης τεχνολογικά ποιότητας δεδομένα, για να επιβεβαιώσουν τις αρχικές τους εκτιμήσεις.  Α.Π.

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση
~** Ακατάλληλο το γήπεδο του Μεσσηνιακού!  :
 Έγγραφο εστάλει σήμερα το μεσημέρι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ,το οποίο κάνει γνωστό ότι ανακαλείται η άδεια χρήσης ώς αθλητικού χώρου, του γηπέδου του Μεσσηνιακού!
Η εξέλιξη αυτή βάζει φωτιά στους "Πράσινους" της Καλαμάτας 1 μέρα πριν το ματς του Κυπέλλου Ερασιτεχνών με τον Ατρόμητο Λάππα αλλά και λίγες ημέρες πριν την έναρξη των πλευ οφ !
Περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγο ...  φωτογραφία: stadia.gr .-
 
***  Παρελθόν ο Έβαλντ Λίνεν από τον πάγκο της ΑΕΚ :
 Την απόφαση για την απομάκρυνση του Έβαλντ Λίνεν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΚ, που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης.
Ο Γερμανός τεχνικός ήταν αυτός που πλήρωσε το μάρμαρο για την ήττα με 2-0 της ΑΕΚ στα Ιωάννινα από τον τοπικό ΠΑΣ, αποτέλεσμα το οποίο δυσχαιρένει σε σημαντικό βαθμό την προσπάθεια των Κιτρινόμαυρων να παραμείνουν στην Σούπερ Λίγκα.
Ουσιαστικά στον Λίνεν δεν χρεώθηκαν απλώς οι επιλογές του στο κρίσιμο αυτό ματς αλλά κυρίως οι κακές σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι δεν επιθυμούσαν την παραμονή του.
Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών της κιτρινόμαυρης διοίκησης για τον προπονητή που θα τον αντικαταστήσει.-


















 
 
  Δείτε και το βίντεο της Ευρωλίγκα για το συγκεκριμένο ματς  
***Στο Ευρωμπάσκετ :   1oς  αγώνας Τρίτη , 09/04/2013 της φάσης των οκτώ :Δείτε και το βίντεο της Ευρωλίγκα για το συγκεκριμένο ματς
~  Μνήμες 2011 θέλει να ζωντανέψει στη Βαρκελώνη ο Παναθηναϊκός
 ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  κ.α.  64-64 ,παρ. 72-70.-^
Tα  δεκάλεπτα : 11-21 , 34-32 , 45-51 , 64-64, παράταση : 72-70.-^
ΠΑΟ : Σχορτσανίτης , Μασιούλης , Τσαρτσαρής ,Διαμαντίδης , Ούκιτς, Μπράμος, Μπάνκς, Λάσμε , Γκίστ ,
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ :Ναβάρο ,Σ.αρας, Γιασκεβίτσιους , Λάρμπεκ , Τόμιτς , Ίνγκλς ,Σάδα , Τζαουάϊ , Χουάρτας , Ουάλας ,
 Τρίτη, 9 ΑπριλίουΜπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 21:00   στην παράταση 72-70 , κ.α. 64-64 .-
Τετάρτη, 10 Απριλίου
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Κάχα Λαμποράλ 19:00
Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές 21:00
Ρεάλ Μαδρίτης-Μακάμπι Τελ Αβίβ 21:45
2οι Αγώνες - (11-12/4/2013)
Πέμπτη, 11 Απριλίου
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 21:45
Παρασκευή, 12 Απριλίου
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Κάχα Λαμποράλ 19:00
Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές 21:45
Ρεάλ Μαδρίτης-Μακάμπι Τελ Αβίβ 21:45

*** ΓΙΑ  ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝ ΛΙΓΚ στου  Ευρωποδόσφαιρο :

Συνοπτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων έχουν ως εξής:
ΤΡΙΤΗ
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) α΄αγώνας: 0-3 (Novasports 1)    3-2 , (1-1) .-^
Τα  γκόλ : 8΄Ρονάλντο ,58΄ Εμπουέ ,  70΄Σνάϊτερ , 72΄Ντρογκμπά , 92΄ Ρονάλντο .-
Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Μάλαγα (Ισπανία) α΄αγ. :0-0 (Novasports 2)  3-2 ,  (1-1) .-^
Τα  γκόλ  : 25΄Χοακίν , 40΄ Λεβαντόφσκι , 83΄Ελισέου , 90΄Ρόϊς , 92΄ Σαντάνα .-
ΤΕΤΑΡΤΗ
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 2-2
Γιουβέντους (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 0-2

***AΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2013:



 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/29-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

.- ~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/31-2013.html, Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/22-2013.html , Υγεία γιά όλους μας , Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ .-

 ~  Ι.Ν. στην ΣΚΗΤΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ : http://youtu.be/472Q3gvEPQA   ,
~ Σκήτη Προφήτου Ηλία: http://youtu.be/_t5pSbKHvdY / ,

**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 : * http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Απριλίου 2013 .-
*
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημερωσης Τρίτη 02 Απριλίου 2013.-
*
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Θέματα υγείας 02Απριλίου 2013 .-
*
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Απριλίου 2013 .-                                                                                    *  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/04-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Θέματα υγείας Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-                                          http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/to-04-2013.html, To αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-                                                             
~
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/04-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Θέματα υγείας Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-
 ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Απριλίου 2013.-
~
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html?spref=fb , Γ΄ Χαιρετισμοί Παρασκευή 05 Απριλίου 2013 στην Ι.Μ. Παναγία Μαλεβή Αγίου Πέτρου Αρκαδίας .-
~
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/04/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Απριλίου 2013 .-
~
http://snsarfara.blogspot.gr/2013/04/07-2013.html , Το Κυριακάτικο αγιάζι της ενημέρωσης 07 Απριλίου 2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Απριλίου 2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Η Εφημερίδα της Δευτέρας 08 Απριλίου 2013
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Αναδημοσίευση Δευτέρα 08 Απριλίου 2013 ΕΝ ΟΥΡΑΝΕΙΣ .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/09-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης από την εφημερίδα μας Τρίτη 09 Απριλίου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/04/13-14.html  , Άρωμα  ενημέρωσης   Σαββατοκύριακου 13  και  14  Απριλίου  2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html , Υγεία  γιά  όλους  μας -Θέματα  Υγείας Τετάρτη  10  Απριλίου  2013  ,   ΟΛΑ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΜΑΣ !!!!
  ~  Χαιρετισμοί στην Παναγία  μας   : http://youtu.be/V16wDjs_KTM ,



~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2443  video.-
  http://www.youtube.com/stamatios01 , =           833  video.-
  http://www.youtube.com/vlasiskal , =                 832 video.-
                                                      Σύνολο  :     4108     βίντεο ανηρτημένα .-

**   
 ~ + π. Παντ. Κάρτσωνας ΜΕΓΑΛΥΝΑΡΙΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ



+ ΨΑΛΛΕΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΚΑΡΤΣΩΝΑΣ (ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ)


 

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Εν πλω δυτικά του Όρους


 

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΆΘΩΣ' ''ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΆΓΙΟ ΌΡΟΣ '


**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου