ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Τo αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2012

Τo αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 04  Ιανουαρίου  2012  :

Προφήτης Ηλίας και Αγιος Νεκτάριος Αρφαρών
Ι.Ν.Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών (Μητροπολιτικός) 
Ι.Ν.Παναγία Γερόντισσα Αρφαρών
Μιά άποψη  των Αρφαρών Καλαμάτας
Το  ποντικάκι  κοντά μας
μας καλημερίζει
μαζί με τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα :
*** ΛΟΓΩ... ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
***Παράταση μέχρι την Τρίτη ζήτησε ο πρίγκιπας γιά εξαγορά  μετοχών ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ  :
Παράταση μέχρι την Τρίτη ζήτησε ο πρίγκιπας
* Το τοπίο μάλλον δεν θα ξεκαθαρίσει ούτε σήμερα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού λίγες ώρες πριν καταθέσει την... πολυπόθητη επιταγή, ο πρίγκιπας Φεϊζάλ ζήτησε παράταση έως την Τρίτη, 8 Ιανουαρίου  2013.-
Στην αρχική ενδεκάδα για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό ο Χουάν Ρότσα υπολογίζει τον Κουίνσι (φωτογραφία: INTIMEsports)
Ο Σαουδάραβας έπρεπε να είχε καταθέσει σήμερα στην Τράπεζα Πειραιώς τα 28 εκατομμύρια ευρώ όπως ορίστηκε στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου για να πάρει τον Παναθηναϊκό. -
Ομως, ζήτησε μέσω mail από την ΠΑΕ να δώσει παράταση μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, καθώς λόγω ενός τεχνικού προβλήματος δεν προλαβαίνει τις διαδικασίες και υποσχέθηκε σε τέσσερις μέρες να κατατεθούν τα χρήματα.
Στο πράσινο στρατόπεδο «βράζουν» με αυτή την εξέλιξη και αυτή την ώρα συζητούν για την απόφαση που θα πάρουν με το πιο πιθανό να δώσουν αρνητική απάντηση. - Αλλωστε, στον Παναθηναϊκό είχαν δώσει ως τελική ημερομηνία την 4η Ιανουαρίου.-
Ο Παναθηναϊκός εντός της ημέρας αναμένεται με ανακοίνωση να δώσει λεπτομέρειες για την υπόθεση.-
Στις 13:00 υπάρχει προγραμματισμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (ήδη τα μέλη έχουν παραιτηθεί εγγράφως), όμως, αναμένεται και αυτό να αναβληθεί μέχρι την Τρίτη.-

*** Θεοφάνεια στο λιμάνι  :
* Στο χερσαίο χώρο του λιμένα Καλαμάτας, έμπροσθεν του Κεντρικού Λιμεναρχείου, θα γίνει η τελετή αγιασμού των Υδάτων την Κυριακή 6 Ιανουαρίου.
Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει ως κολυμβητής στη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, θα πρέπει να δηλώσει έγκαιρα συμμετοχή στο Λιμεναρχείο, ενώ οι ανήλικοι χρειάζονται και την έγγραφη συναίνεση των γονέων τους.

*** Ατυχείς οι δηλώσεις Τατούλη για τους Ρομά, λέει το ΠΑΣΟΚ :
* Ατυχείς χαρακτήρισε ο τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για διάλυση των καταυλισμών Ρομά στην Πελοπόννησο, εκφράζοντας τον προβληματισμό και την ανησυχία του.
Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως «η ταύτιση ολόκληρων ομάδων του πληθυσμού με παραβατικές συμπεριφορές και μάλιστα από επίσημα χείλη μόνο προβλήματα δημιουργεί», ενώ προσθέτει ότι «η στερεοτυπική αντιμετώπιση ομάδων του πληθυσμού δημιουργεί επικίνδυνα αντανακλαστικά και υποβοηθά τον εκφασισμό της κοινωνίας».
Επισημαίνεται, επίσης, ότι η διάλυση των καταυλισμών είναι παράνομη και συμπληρώνει πως πρέπει να συνδέεται με τη μέριμνα για αξιοπρεπή στέγαση όσων διαμένουν σε αυτούς.
Τέλος, αναφέρεται πως «από τις ατυχείς δηλώσεις του κ. Τατούλη κρατάμε μόνο τη δέσμευση ότι θα πάρει την πρωτοβουλία για διεθνή επιτροπή για την αντιμετώπιση του θέματος της ένταξης των Ρομά».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Πέτρος Τατούλης: Ο δρόμος για την ανάπτυξη περνά από τις Περιφέρειες  :
* Ουσιαστική αποκέντρωση, όχι υπονόμευση από το κράτος και «stop» στις περικοπές θεσμοθετημένων πόρων. Αυτές οι τρεις φράσεις είναι κοινές στο στόμα των περιφερειαρχών της χώρας, οι οποίοι με δηλώσεις τους στην aftodioikisi.gr κάνουν κριτική αλλά και τον απολογισμό για τα δύο χρόνια «Καλλικράτη».
 Οι περιφερειάρχες επισημαίνουν, επίσης, το πρόβλημα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους, που σε συνδυασμό με τους «κουρεμένους» ΚΑΠ, ελέω μνημονίων, δε βοηθούν την περιφερειακή ανάπτυξη και την ολοκλήρωση του «Καλλικράτη», καθιστώντας σαφές ότι ο δρόμος για την ανάπτυξη της χώρας περνά και μέσα από τις Περιφέρειες (στη φωτό με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Γιοχάνες Χαν, που πρόσφατα ζήτησε περισσότερο ΕΣΠΑ 2 για τις Περιφέρειες).
 Μάλιστα, αναφορικά με τις άμεσες αποφάσεις που απαιτείται να λαμβάνονται από τις Περιφέρειες (π.χ. ΕΣΠΑ), σχολιάζουν αρνητικά τη γραφειοκρατία που έχει δημιουργηθεί με τον «Καλλικράτη», είτε μέσω του δαιδάλου των συναρμοδιοτήτων είτε μέσω της καθυστέρησης που παρατηρείται στο χρόνο έκδοσης αποφάσεων στον έλεγχο μονιμότητας.
 Πέτρος Τατούλης, περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Επιστροφή της αποκεντρωμένης στη «γενική διευθυντική» κατάσταση
Κατά των αποκεντρωμένων διοικήσεων στρέφεται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ζητώντας να μετατραπούν σε γενικές διευθύνσεις, με αφορμή τα δύο χρόνια από την εφαρμογή του «Καλλικράτη».
Αναλυτικότερα: «Μεταφέροντας την εξουσία σε Περιφερειακές Αρχές ο “Καλλικράτης” αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση και ελπίδα για τον τόπο σε καίριο πολιτικό χρόνο, με τη μεγαλύτερη δημοσιονομική συνεισφορά μείωσης δαπανών, που ξεπερνά τα 3,5 δισ. σε ετήσια βάση. Καμία δομή του κράτους, ή της κεντρικής κυβέρνησης αυτόνομα, δεν έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο περικοπών και προσφοράς στον κοινό σκοπό για έξοδο της πατρίδας από την κρίση.
 Σήμερα, όμως, χρειάζεται πλήρης αλλαγή των αντιλήψεων σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης, νέο όραμα και αποφασιστικότητα που θα δώσει στη μεταρρύθμιση αυτή την αναγκαία ώθηση, όχι όμως με αντισυνταγματικές μεθοδολογίες που καταλύουν την εξουσία που ανατέθηκε από τους πολίτες στην Αιρετή Περιφερειακή, αλλά και στη Δημοτική Αυτοδιοίκηση.
Οι Περιφέρειες θα πρέπει να επωμιστούν το βασικό βάρος της αναπτυξιακής πορείας του τόπου, γιατί έχουν τη δυνατότητα να αναστρέψουν την κατάπτωση της δημόσιας εικόνας στα διεθνή φόρα με μικρότερο κόστος από την κεντρική κυβέρνηση. Σε ένα τέτοιο νέο όραμα θα πρέπει να ενισχυθούν έτι περαιτέρω με αρμοδιότητες όπως στα δάση, στα νερά, στη χωροταξία. Η αρμοδιότητα της Υγείας θα πρέπει να μεταφερθεί στις αιρετές Περιφέρειες από 1/1/2013, όπως προέβλεπε εξαρχής η μεταρρύθμιση του “Καλλικράτη”, ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα πρέπει να επιστρέψει στην πρότερη κατάσταση, προ του 1990, ως Γενική Διεύθυνση Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με γενικό γραμματέα υψηλόβαθμο στέλεχός της και όχι κομματικά διορισμένο».
*** Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνουν οι ιστορίες διαφθοράς από τη Μεσσηνία  :
* ΣΤΟ BBC ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ «ΦΑΚΕΛΑΚΙ»
 Η προσπάθεια της Χριστίνα Τρεμόντι, με ρίζες από την Καλαμάτα, παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις 
 Τρεις μήνες περίπου μετά το δημοσίευμα του «Θ» για την προσπάθεια της Χριστίνας Τρεμόντι, μιας νεαρής κοπέλας με ρίζες από την Καλαμάτα, να ανοίξει πόλεμο στη διαφθορά και τη δωροδοκία δημοσίων λειτουργών που μαστίζουν τη χώρα μας, μέσω της ιστοσελίδας που δημιούργησε (http://www.edosafakelaki.org/), ανάλογο ρεπορτάζ είδε το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες από το τηλεοπτικό δίκτυο BBC.
Υπενθυμίζουμε ότι, όπως μας είχε αναφέρει η μητέρα της Ρόζι (το γένος Χατζηαγγελή), όλα ξεκίνησαν όταν ο παππούς της Χριστίνας  χρειάστη
 κε επείγουσα θεραπεία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και είχε διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη, σε τελευταίο στάδιο: «Ένα βράδυ είχε αδιάκοπη αιμορραγία και έπρεπε να βιαστούμε να τον πάμε στο νοσοκομείο και εκεί βρεθήκαμε αντιμέτωποι με απόλυτη αμέλεια. Κανείς δε μας έδινε σημασία. Ήταν πολύ ασεβείς και ουσιαστικά αγνοούσαν τον παππού μου. Κάποια στιγμή πήραμε γραμμή ότι περίμεναν ένα δωράκι και έτσι, μέχρι να ανοίξει η μητέρα μου την τσάντα της και να τους δώσει ένα ποσό γύρω στα 300 ευρώ, ο παππούς υποβλήθηκε σε χειρουργείο εντός μιας ώρας».
 Η εμπειρία αυτή την τραυμάτισε σε τέτοιο βαθμό, ώστε ήταν αποφασισμένη να ανακαλύψει πόσο διαδεδομένη ήταν αυτή η πρακτική στην Ελλάδα. Η ιστοσελίδα αναρτήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου εμπνευσμένη από παρόμοιες ιστοσελίδες στην Ινδία και την Κένυα, η οποία και επιτρέπει στους ανθρώπους να αναφέρουν ανώνυμα περιπτώσεις δωροδοκίας ή ακόμη και περιπτώσεις που δωροδοκίες απορρίφθηκαν.
 «Οι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι, είναι θυμωμένοι, αισθάνονται εξαπατημένοι, αισθάνονται κακοποιημένοι. Αισθάνονται ότι έχουν απειληθεί από ένα σύστημα που τους έχει καταστήσει ανίσχυρους μπροστά του», τονίζει.
 Να σημειώσουμε ότι στους μήνες που λειτουργεί η ιστοσελίδα έχουν γίνει εννέα (9) καταγγελίες για δωροδοκία δημόσιων λειτουργών στη Μεσσηνία, το συνολικό ποσό που έχει δοθεί είναι 23.609 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο δίνονται 3.373 ευρώ.
 Φυσικά, το παραπάνω νούμερο είναι ενδεικτικό. Τουλάχιστον οι περιπτώσεις που έχουμε υπόψη μας είναι δεκαπλάσιες…

*** Τριφυλία: Αλλαγές στους αντιδημάρχους απαιτούν σύμβουλοι της συμπολίτευσης  :
* «Νέα πρόσωπα, αλλαγή πορείας, έξοδος από το τέλμα και την ανυποληψία», το ηχηρό μήνυμα στο δήμαρχο
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Την ανάγκη για σαρωτικές αλλαγές στους αντιδημάρχους Τριφυλίας έθεσε ευθέως στο δήμαρχο Κώστα Κόλλια η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του, σε σύσκεψη που διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής στα Φιλιατρά.
 Στη σύσκεψη, όπου η συζήτηση έγινε σε υψηλούς τόνους και φορτισμένη ατμόσφαιρα, δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης διατύπωσαν το αίτημά τους για αλλαγές στους αντιδημάρχους και ορισμό σε αυτές τις θέσεις νέων προσώπων, που πρακτικά και σημειολογικά θα σηματοδοτούν την αλλαγή πορείας που έχει ανάγκη ο Δήμος Τριφυλίας για την έξοδό του από το τέλμα στο οποίο έχει βυθιστεί δύο χρόνια και την ανυποληψία που έχει περιέλθει.
Μάλιστα, το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Καλκαβούρας, όπως και ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Πούλος, η θητεία των οποίων έληξε την 31η Δεκεμβρίου, δήλωσαν ευθέως πως δεν επιθυμούν να παραμείνουν στις θέσεις ευθύνης που κατείχαν, διευκολύνει το δήμαρχο Κώστα Κόλλια να προχωρήσει σε αλλαγές και να δώσει σε άλλους συνεργάτες του δημοτικούς συμβούλους την ευκαιρία και τη δυνατότητα να υπηρετήσουν το Δήμο Τριφυλίας και τους πολίτες από θέσεις ευθύνης, που δικαιούνται κιόλας στο πλαίσιο των ίσων ευκαιριών, της αξιοκρατίας και της ανοιχτής και δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου, χωρίς στεγανά και «κλειστές πόρτες, ομάδες διοίκησης και παράκεντρα εξουσίας!».
 Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», η παράξενη εμμονή του δημάρχου να μην αλλάξει κανέναν από τους 6 αντιδημάρχους που είχε ορίσει στις αρχές της θητείας της δημοτικής περιόδου, το 2011, η περίεργη ακαμψία που επέδειξε κατά τη διάρκεια της συζήτησης και η έλλειψη επιχειρημάτων υποστηρικτικά για την επιλογή του να μην κάνει καμία αλλαγή, έκαναν τους δημοτικούς συμβούλους «να βγουν από τα ρούχα τους»! Η στάση και η συμπεριφορά του δημάρχου, που επί πέντε τουλάχιστον ώρες δεν μπορούσε να δεχθεί το λογικό και να αντιληφθεί το αυτονόητο για τις αλλαγές, προκάλεσε έκρηξη οργής και αντίδρασης των δημοτικών συμβούλων, που έκαναν λόγο για «άδικη, μη έντιμη και καθαρή στάση του δημάρχου απέναντι σε όσους επιθυμούν τη διαφάνεια, το φως, το άνοιγμα στην κοινωνία και το νέο ξεκίνημα, με αλλαγή στους αντιδημάρχους, νέα πρόσωπα, νέες αντιλήψεις και νέα πορεία με αλλαγή πλεύσης!».
 Δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης «κατήγγειλαν» το δήμαρχο ότι χρησιμοποιεί ξεπερασμένες, παλαιοκομματικού χαρακτήρα, πρακτικές και μεθοδεύσεις, ότι δεν αφουγκράζεται την κοινωνία και τη βάση της παράταξής του, ότι αγνοεί προκλητικά και περιφρονεί προσβλητικά την αγωνία και πρόσκληση της συντριπτικής πλειοψηφία των συμβούλων του για ριζικές αλλαγές στα πρόσωπα των αντιδημάρχων, ότι έχει απολέσει κάθε έρεισμα στο λαό και τη δεδηλωμένη της κοινωνίας και της βάσης της παράταξής του, ότι δεν μπορεί, πια, να κρύβεται πίσω από μια μικρή ομάδα «εκλεκτών και εξωθεσμικών», αγνοώντας τους συμβούλους του, τη βάση και την κοινωνία, και αναρωτιούνται πώς θα συνεχίσει έτσι στο Δήμο, εάν δε σέβεται τη γνώμη της κοινωνίας, της βάσης και των συμβούλων του.
 Συνεχίζοντας, δε, ένα βήμα παραπέρα την οργισμένη αντίδρασή τους προς το δήμαρχο, σημείωναν πως «έντιμο είναι είτε να παραιτηθεί και να φύγει είτε, επιτέλους, να ακούσει την αγωνία της κοινωνίας, της βάσης και των συμβούλων για ριζικές αλλαγές σε πρόσωπα, δομές και πρακτικές!».
Η κατάσταση στο εσωτερικό της συμπολίτευσης του Δήμου Τριφυλίας θυμίζει ηφαίστειο που έχει εκραγεί και ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιες ακριβώς θα είναι οι εξελίξεις, που σε κάθε περίπτωση αναμένονται ραγδαίες.-

*** Πρεμιέρα για το «Χιονάνθρωπο και το κορίτσι»  :
* Πρεμιέρα με το έργο «Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι» του Ευγένιου Τριβιζά είχε η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας προχθές βράδυ, σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο στο Πνευματικό Κέντρο.
Είναι μια τρυφερή ιστορία αγάπης ανάμεσα σε ένα χιονάνθρωπο και σε ένα κορίτσι. Το πάντοτε που διεκδικεί η αγάπη έρχεται σε αντιπαράθεση με την παροδικότητα των πραγμάτων στη ζωή. Η νιφάδα συμβουλεύει το χιονάνθρωπο να ταξιδέψει μέχρι το Βόρειο Πόλο για να σωθεί. Η περιπέτεια του ταξιδιού τον βοηθάει να γνωρίσει περίεργους ανθρώπινους χαρακτήρες – καρτούν, που προκαλούν ατελείωτο γέλιο στους θεατές. Άραγε, θα τα καταφέρει ο χιονάνθρωπος να φτάσει στο Βόρειο Πόλο;
Η απάντηση δίνεται κάθε βράδυ στις 8.30 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας μέχρι και την Κυριακή 6 Ιανουαρίου. Η σκηνοθεσία – χορογραφία ανήκει στον Γιώργο Πασσάκο, η μουσική είναι του Νίκου Κυπουργού και παίζουν 40 έφηβοι ηθοποιοί.-

***  Δενδροφύτευση στον Ταΰγετο με Ορειβατικό Σύλλογο  :
* Δενδροφύτευση στον Ταΰγετο πραγματοποιεί ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας αύριο Σάββατο.Όπως αναφέρει σχετικά: «Η συμμετοχή όλων σας είναι απαραίτητη για να συνεισφέρουμε στην αναβίωση του βουνού, το οποίο έχει πληγεί από τις πρόσφατες φωτιές. Όλοι μπορούμε να δώσουμε ένα πράσινο χρώμα στον πνεύμονα αυτό της Μεσσηνίας, στου οποίου τις πλαγιές κυριαρχεί το μολυβί ως αποτέλεσμα των πυρκαγιών.Ας συνεισφέρουμε ουσιαστικά στη μεταμόρφωση των νεκρών τοπίων, βάζοντας ο καθένας από ένα δενδράκι και λέγοντας ένα ηχηρό ναι στη διασφάλιση της ποιότητας της ζωής που προσφέρει και θα προσφέρει το βουνό. Η συμμετοχή σας στη δενδροφύτευση αποτελεί στάση απέναντι στη ζωή.Αναχώρηση από τα γραφεία του Ορειβατικού στις 8.00 το πρωί του Σαββάτου. Τηλέφωνο επικοινωνίας και συμμετοχών 6944574797».


***   Xωρίς τηλέφωνο και Ιντερνετ η ΒΙΠΕ από τους τσιγγάνους :
* Τηλεπικοινωνιακό «σκοτάδι» σε ΒΙΠΕ και ευρύτερη περιοχή
 Δεν έχουν αφήσει οργανισμό του Δημοσίου που να μην τον… λεηλατούν οι διάφορες συμμορίες, κυρίως αθιγγάνων, που δρουν στις περισσότερες περιοχές του Νομού Μεσσηνίας, έχοντας ως στόχο το χαλκό από τα καλώδια!
Μετά τον ΟΣΕ και τη ΔΕΗ, ήρθε και η σειρά του ΟΤΕ να στοχοποιηθεί από τέτοιου είδους σπείρες. Έτσι, χθες το μεσημέρι έγινε αντιληπτό ότι άγνωστοι έκοψαν στη θέση «Παναγάκια» Ασπροχώματος τα καλώδια του οργανισμού, μήκους 30 μέτρων, με αποτέλεσμα να βυθιστούν σε τηλεπικοινωνιακό «σκοτάδι» 150 συνδρομητές στην ευρύτερη περιοχή, μεταξύ άλλων και η ΒΙΠΕ.
Με δεδομένο, μάλιστα, ότι στο τεχνικό προσωπικό του ΟΤΕ έχει υπάρξει το τελευταίο διάστημα μείωση, γίνεται αντιληπτό πόσο χρονοβόρο είναι το διάστημα της αποκατάστασης του δικτύου!
Από την άλλη πλευρά, έγινε γνωστό ένα άλλο γεγονός, που δείχνει το μέγεθος της ασυδοσίας που επικρατεί στην περιοχή μας. Την ώρα που γινόταν, τις προηγούμενες ημέρες, η κηδεία του άτυχου 24χρονου Ηλία Δουρούμη από τη Μεσσήνη, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο, αθίγγανοι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μπήκαν στο σπίτι του πατέρα του και του παππού του προκειμένου να κλέψουν. Οι κλέφτες έγιναν αντιληπτοί από περαστικό που ειδοποίησε τους περίοικους και ακολούθησε άγριο κυνηγητό στην περιοχή.  -  Α.Π.
    
 114 χρόνια με την εφημερίδα  "Θάρρος" Καλαμάτας .- Πηγή  ενημέρωσης .-


*** Παύεται οριστικά από περιφερειάρχης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης  :
* Οριστικά χάνει το αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, καθώς ο Αρειος Πάγος απέρριψε την προσφυγή του εναντίον της καταδίκης του σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή, για παράβαση καθήκοντος. Η υπόθεση αφορούσε στη μείωση προστίμου σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.
 Το Σάββατο συνεδριάζει η παράταξη του Π. Ψωμιάδη προκειμένου να εκλέξει νέο περιφερειάρχη.
Ο αντιπεριφερειαρχης Αποστολος Τζιτζικώστας δήλωσε «παρών», επισημαίνοντας ότι η υποψηφιότητά του στη περιφέρεια συμβάλει στην προοπτική για την ενότητα.-  http://www.tanea.gr

***  «Δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη» Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να ενημερώνουν σχετικά τους πολίτες  :
* Από τις 12 Ιανουαρίου θα τεθεί σε ισχύ η αγορανομική διάταξη σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων -ή και των υπηρεσιών- που αγοράζουν, εάν δεν πάρουν απόδειξη λιανικής.
Οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να αναρτούν σε εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά που θα αναγράφει ότι «ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δε λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)», ενώ το ίδιο κείμενο θα αναγράφεται και στους τιμοκαταλόγους καταστημάτων εστίασης και αναψυχής.
Στην περίπτωση μη ενημέρωσης των καταναλωτών με τον παραπάνω τρόπο, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, εκτός των άλλων κυρώσεων.
Αν οι ίδιοι δεν εκδίδουν παραστατικά, τα ελεγκτικά όργανα θα είναι υποχρεωμένα να γνωστοποιούν τις παραβάσεις στη Διεύθυνση Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις, καθώς συνιστά φορολογική παράβαση.
 Τα άρθρα της αγορανομικής διάταξης:
«Άρθρο 1, Μη έκδοση νομίμων παραστατικών - Δικαιώματα καταναλωτή
1. Κατά την πώληση προϊόντων και παροχή υπηρεσιών και υπό την επιφύλαξη των διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, του Ποινικού Κώδικα και του ν. 2523/1997, ο καταναλωτής δεν υποχρεούται να καταβάλει το αντίτιμο, εάν δε λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο, όπως αυτό ορίζεται στις οικείες διατάξεις.
2. Για την εφαρμογή της παραγράφου 1, όλες οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης προϊόντων αναρτούν πινακίδα σε εμφανές σημείο του καταστήματος και συγκεκριμένα πλησίον του ταμείου συναλλαγής, στην οποία αναγράφεται με ευδιάκριτα και κεφαλαία γράμματα η ένδειξη σε ελληνική και αγγλική γλώσσα ως εξής: «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ-ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)».
Άρθρο 3 1. Για τους παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 1 της παρούσας, εφόσον δεν αναρτάται η προβλεπόμενη πινακίδα ή δεν περιλαμβάνεται η απαιτούμενη ένδειξη στον τιμοκατάλογο, πέραν των ποινικών κυρώσεων που προβλέπονται στην παράγραφο 15 του άρθρου 30 του Ν.Δ. 136/1946, επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ».

*** Εντός Φεβρουαρίου οι μετακινήσεις των πρώτων 2.500 δημοσίων υπαλλήλων  :
* Έως τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουν μετακινηθεί στις νέες τους θέσεις οι 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να υπογραφεί πιθανότατα και εντός της ημέρας από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη. Στη συνέχεια θα αποσταλεί συνοδεία ερμηνευτικής εγκυκλίου στις δημόσιες υπηρεσίες και θα αποτελέσει τον οδηγό για τις μετατάξεις των υπαλλήλων από εδώ και στο εξής.
Από τους 2.500 υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, όπως αναφέρει η Καθημερινή, προτεραιότητα για μετακίνηση προς υπηρεσίες του Δημοσίου έχουν:
    Όσοι διαμένουν στη μικρότερη χιλιομετρική απόσταση από τη νέα υπηρεσία.
    Όσοι έχουν συνάφεια με την υπηρεσία στην οποία έχουν ζητήσει να μετακινηθούν.
    Όσοι πληρούν κοινωνικά κριτήρια, όπως πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ.
Οι πίνακες με τους προς μετακίνηση υπαλλήλους θα αποσταλούν στο ΑΣΕΠ που θα αξιολογήσει τους εργαζόμενους και θα κρίνει τη μετακίνησή τους προς τους φορείς που έχουν κενά.
Η αξιολόγηση του ΑΣΕΠ θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και θα υπάρχει περιθώριο πέντε ημερών για τυχόν ενστάσεις.
Βάσει του χρονοδιαγράμματος που περιγράφεται στην υπουργική απόφαση, ο μέγιστος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετακίνησης των δημοσίων υπαλλήλων είναι 45 ημέρες.  Newsroom ΔΟΛ

*** ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ :άρθρο
Του Δημήτρη Γιατράκου
 Οι Έλληνες είμαστε αλάνια.
 Μάγκες, πώς το λένε; Κάνουμε ό,τι κατεβάσει η κούτρα μας και δε δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν. Άλλωστε, ως γνωστόν, ο τράχηλός μας ζυγό δεν υπομένει. Παρκάρουμε όπου γουστάρουμε, ειδικά στις διαβάσεις των ΑμεΑ, πετάμε τα σκουπίδια μας εν μέση οδώ, φουμάρουμε όπου, μην πω, και γενικά για να δικαιολογήσουμε τις αλλεπάλληλες μ......ς μας, αυτοχαρακτηριζόμαστε σαν αναρχοαυτόνομοι, προκειμένου να δώσουμε και έναν επαναστατικό χαρακτήρα στις πράξεις μας.
 Αντάρτες. Του γλυκού νερού. Κι αφού... αντιστεκόμαστε σθεναρά σε όλα τα παραπάνω που αφαιρούν και καθυποτάσσουν την ελευθερία μας,  πώς να μην αντισταθούμε και να μην αποτινάξουμε το ζυγό της Εφορίας που τρώει το βιός μας; Και τι μου προσφέρει εμένα το κράτος, ακούς δεξιά και αριστερά. Με αυτή τη νοοτροπία η χώρα έχει καταντήσει ο κλέψας, του κλέψαντος και πάει λέγοντας, πλην μισθωτών και συνταξιούχων, όχι επειδή οι τελευταίοι φορούν  φωτοστέφανο, αλλά επειδή δε γίνεται διαφορετικά.
   Οι φτωχοί σκούζουν και με το δίκιο τους, επειδή δεν πληρώνουν οι έχοντες, οι τελευταίοι φοροδιαφεύγουν χοντρά επειδή, όπως υποστηρίζουν, δίνουν δουλειά στο πόπολο και χωρίς αυτούς η χώρα θα είχε πάει οριστικά στον αγύριστο, και άκρη δε βρίσκεται.
 Η Λαγκάρντ μάς έχει κράξει διεθνώς, όπως και η Μέρκελ, ο Παπούλιας  το ίδιο και όσοι εμπλέκονται στα της κρίσης απορούν και εξίστανται πώς οι Έλληνες, ακόμα και σήμερα, που η χώρα είναι κάτω ξερή, εξακολουθούν να μην πληρώνουν φόρους. Την ίδια στιγμή όλοι οι φοροδιαφεύγοντες βρίζουν τα λαμόγια τους πολιτικούς που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή βγάζοντας την ουρά τους απέξω και μπροστά σε αυτό το κατάντημα έρχεται, γαμώ την ξεφτίλα μας,  εξειδικευμένη πολυεθνική δύναμη για να βρει την άκρη του νήματος, αφού ως κράτος και ως πολίτες εξακολουθούμε να κλέβουμε την ίδια μας την τσέπη, γιατί, για όσους δεν καταλαβαίνουν, στην ουσία περί αυτού πρόκειται.
 Με τούτα και με εκείνα, αυτό που προκύπτει είναι ότι δεν έχουμε εθνική συνείδηση. Αγνοούμε το εθνικό συμφέρον, θεωρώντας πως φοροδιαφεύγοντας και κάνοντας προσωπική καβάντζα, ασφαλίζουμε τα νώτα μας. Αμ δε. Χωρίς χρήματα στα κρατικά ταμεία, δε θα υπάρχει παιδεία, υγεία, ασφάλεια εσωτερική και εξωτερική. Έτσι απλά, λοιπόν, θα πηγαίνουμε άκλαυτοι στα νοσοκομεία, θα είμαστε έρμαιο στα χέρια των κακοποιών και των γειτόνων μας που βλέπουν σαν ξερολούκουμο τα νησιά μας και η μόρφωση των Ελληνόπουλων στα σχολεία θα είναι της πλάκας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
 Η πληρωμή, λοιπόν, των φόρων σε ελεύθερη μετάφραση  ισούται με την επιβίωση, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της χώρας. Αποτελεί πατριωτισμό.-

*** ΕΥΧΕΣ Ή ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ;
Με το «Θάρρος» της γνώμης
 Σε δύο μέρες ο χρόνος αλλάζει.
Ημερολογιακά…
Συνηθίζεται, λοιπόν, σημειολογικά, να κάνουμε μία προβολή του εαυτού μας στο αύριο.
Και αποτελεί αυτό μια ευχή από μας για μας.
Και για τους δικούς μας ανθρώπους, κομμάτι της ψυχής μας.
Μήπως, όμως, αν αυτή η ευχή ήταν σοβαρή, θα τη ονομάζαμε δέσμευση;
Ένα μπουκέτο ευχές μάζεψα από ένα ξέφωτο, στη μέση του πουθενά.
Για τους αφρούρητους, που δεν είχαν ποτέ ένα άλλοθι για τα λάθη τους…
Για τους αντιρρησίες της παρηγοριάς…
Για όσους ξέρουν να ζητούν από τους άλλους με λεβεντιά…
Για όσους χτύπησε αλύπητα ο χιονιάς αλλά αυτοί περιμένουν καρτερικά την επόμενη άνοιξη…
Για όσους έστρεψαν το βλέμμα μακριά από την αγιογραφία τους…
Για όσους κυνηγούν το όνειρό τους, κόντρα στο ρεύμα, έστω και με χιονιά…
Για όσους έμαθαν να ψάχνουν και να βρίσκουν τη χαρά μέσα στις μικρές στιγμές…
Για όσους στην ανατομία του σώματός τους διακρίνεται κυρίαρχα μία μεγάλη φωσφορίζουσα καρδιά…
Με τους υπόλοιπους, τσουγκρίζω απλά το ποτήρι με ένα τυπικό χαμόγελο.
Απλοί συνεπιβάτες στο λεωφορείο της ζωής…
Μια καταπληκτική δέσμευση άκουσα, η οποία αξίζει να μεταφερθεί: «Για τις ρηχές θάλασσες δε θα προδώσω τον ωκεανό μου!».
Ας είμαστε, λοιπόν, αυτόν τον καινούριο δύσκολο χρόνο που κοντοζυγώνει με πείσμα πιστοί στο δικό μας ωκεανό!
Α.


*** Ας είχαμε λιγότερα λαμπιόνια και περισσότερο φως στην ψυχή μας
 ΣΤΑ  ΙΣΙΑ ...:
Της Βίκης Βετουλάκη 
 Το χριστουγεννιάτικα δέντρα τους άναψαν τις προηγούμενες ημέρες και οι Δήμοι της Μεσσηνίας. Άλλοι μεγαλύτερα και άλλοι μικρότερα. Άλλοι μόνο στην έδρα και άλλοι ακόμη και στις δημοτικές ενότητες.
 Το ίδιο έγινε και σε άλλες πόλεις, σε ολόκληρη την Ελλάδα.
 Πόσο θα μας έλειπαν αυτά τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, αν οι Δήμοι δεν τα στόλιζαν; Όχι δε μιζεριάζουμε τέτοιες ημέρες. Απλώς σκεφτόμαστε, μήπως θα ήταν καλύτερα τα όποια χρήματα δαπανώνται για τέτοιες εκδηλώσεις να δίνονταν για 10 συσσίτια παραπάνω σε ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη αυτές τις γιορτινές ημέρες.
 Να δοθεί ένα κιλό κρέας και ψωμί σε τόσους ανθρώπους που βλέπουμε πλέον καθημερινά να ψάχνουν τους σκουπιδοτενεκέδες.
Ποιος θα είχε αντίρρηση για κάτι τέτοιο, με τέτοιες οικονομικές δυσκολίες;
 Φανταστείτε αυτόν τον άνθρωπο που ξέρει ότι πρέπει να περιμένει στη γωνία του σούπερ μάρκετ για να δει πότε θα βγάλουν οι υπάλληλοι τρόφιμα στο σκουπιδοτενεκέ, να βλέπει «λαμπιόνια και φώτα» και η δική του ψυχή να είναι μαύρη.
 Και μην πει κανείς Δήμος ότι όλοι όσοι έχουν ανάγκη εξυπηρετούνται από τις κοινωνικές υπηρεσίες ή τα κοινωνικά παντοπωλεία, διότι τότε δε θα εντεινόταν συνεχώς το φαινόμενο των σκουπιδοτενεκέδων.
 Κι αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν και πολλοί φορείς που αγόρασαν ακόμα και φυσικά έλατα για να στολίσουν.
 Αν όλοι αυτοί, Δήμοι και φορείς, ενίσχυαν πέντε οικογένειες ο καθένας, χωρίς «φανφάρες και τυμπανοκρουσίες», θα έδιναν και πέντε χαμόγελα παραπάνω.
Κανείς, όμως, δεν μπήκε στον κόπο… Κανείς!

***  Ο Άη Βασίλης ο θαλασσινός
Της Μαρίας Νίκα
* Σαν σήμερα 1/1 ακριβώς ήτανε - 28 Δεκέμβρη του 2007 - που έλαβα ένα φάκελο. Τον άνοιξα. Είχε μέσα ένα βιβλίο. «Σοφία Φίλντιση: Ο Άη Βασίλης ο θαλασσινός και άλλα διηγήματα». Στο εξώφυλλο ένας ξερακιανός και ξυπόλητος Άγιος Βασίλης και στο εσώφυλλο μια αφιέρωση από τη συγγραφέα: «Καλή χρονιά, μ’ έναν Άη Βασίλη που έχει κάτι να πει».
 Είχα δει τη συγκινητική ταινία μικρού μήκους του Βασίλη Ντούρου, με θέμα την ιστορία του βιβλίου, όμως δεν το είχα διαβάσει. Άλλωστε, η παλιά έκδοση είχε εξαντληθεί. «Ο Άη Βασίλης ο θαλασσινός» που κρατούσα στα χέρια μου είχε μόλις επανεκδοθεί από τους «Σύγχρονους Ορίζοντες»:
Χριστούγεννα σ’ ένα μικρό και πάμφτωχο ψαροχώρι. Ο Λουκάς, μαθητής στην Πρώτη του Δημοτικού, περιμένει τον Άγιο Βασίλη. Οι γονείς του συνεννοούνται με τους άλλους γονείς του χωριού να βάλουν όλοι μαζί από τα λιγοστά χρήματα που έχουν και να αγοράσουν δώρα για τα παιδιά. Άγιο Βασίλη ντύνουν τον γερο - Γιαβή. Του φοράνε μια κόκκινη ρόμπα, που την είχε χρόνια φυλαγμένη στα προικιά της η μάνα του Λουκά.
 Την ώρα που αλλάζει ο χρόνος, όλο το χωριό έχει βγει στη θάλασσα. Από εκεί θα έρθει, λέει, ο Άγιος. Έτσι, μέσα από το σκοτάδι ξεπροβάλλει ο γερο - Γιαβής, ντυμένος Άη Βασίλης, να βγαίνει μούσκεμα από το νερό και τρέμοντας από το κρύο. Τα παιδιά περιμένουν με λαχτάρα, καθώς εκείνος ανοίγει το σακί του και αρχίζει να τους μοιράζει καραμούζες, κούκλες και άλλα μικροδωράκια.
 «Κι όταν πια έφτασε στο Λουκά, τότες εγίνηκε τ’ αναπάντεχο… Το παιδί εκοίταξε στα γυμνά του πόδια τον άγιο κι είδε το τρανό δάχτυλο του δεξού ποδιού, που  ’λειπε από τη ρίζα… Κι ενώ τ’ άλλα παιδιά σφυράγανε και πηδάγανε από τη χαρά τους, ο Λουκάς έτρεξε στο καλύβι και χώθηκε στο στρώμα αντάμα με το Γιακουμή. Κι έκλαψε, κι έκλαψε ώρα πολλή…
 Σαν βάλανε τα παιδιά για ύπνο, οι μεγάλοι κάτσανε κι ήπιανε ρακί. Κανένας δεν εμίλαε για ώρα πολλή.
-Καλά να πάθω, είπ’ ο γέρος ξαφνικά. Άγιος με φαγωμένο το δάχτυλο από σμέρνα δεν εματαγίνηκε. Μωρέ, τι σου είναι τα παιδιά… Διάβολοι… Μήτε ν’ αγιάσεις δε σ’ αφήνουνε».
 Προχθές το βράδυ, το ξαναδιάβασα το διήγημα της Σοφίας. Και σκέφτηκα πως αν ήταν μαζί μας σήμερα, θα είχε πολλά να γράψει για τις μέρες που ζούμε.

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
~* Έφυγε στα 43 από ανεύρυσμα
*** Θρήνος στο ελληνικό βόλεϊ για τον χαμό του Νίκου Σαμαρά :
* Θρήνο στο ελληνικό βόλεϊ, αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Νίκου Σαμαρά μόλις στα 43 του χρόνια από ανεύρυσμα. Ο χαμός ενός εκ των κορυφαίων βολεϊμπολιστών που ανέδειξε η χώρα μας βύθισε στο πένθος τον φίλαθλο κόσμο.
Όπως έγινε γνωστό ο παλαίμαχος άσος που είχε ξεκινήσει καριέρα προπονητή, βρισκόταν σε σπίτι φίλων του το μεσημέρι της Παρασκευής, όπου λιποθύμησε. Διεκομίσθη εσπευσμένα στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν τον θάνατό του από ανεύρυσμα.
Γεννημένος το 1970 στη Στουτγάρδη, ο Νίκος Σαμαράς οδήγησε την εθνική ανδρών στη μεγαλύτερη επιτυχία της σε παγκόσμιο επίπεδο, την 6η θέση στο Κοσμοβόλεϊ του 1994. Με την Ορεστιάδα έφτασε έως τον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας το 1994, ενώ κατέκτησε ένα κύπελλο Ελλάδας με τον Ηρακλή το 2000.
Αγωνίστηκε επίσης στον Παναθηναϊκό, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στην Ιταλία (Φαλκονάρα), την Ισπανία (Σεβίλη), την Τουρκία (Φενέρμπαχτσε) και την Ελβετία (Σενουά).
Πέρυσι, στα 42 του, παρέμενε σε ανταγωνιστικό επίπεδο αγωνιζόμενος στην Α2 με τον Μίλωνα, παρέα με άλλους δύο σπουδαίους βετεράνους, τον Μάριο Γκιούρδα και τον Θανάση Πανούσο.
Το εκπληκτικό επιθετικό σερβίς του τον έκανε πασίγνωστο και έκανε σπουδαία καριέρα με την Ορεστιάδα και την Εθνική ομάδα, όπου είχε 263 συμμετοχές.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Η ΕΟΠΕ μόλις πληροφορήθηκε το απροσδόκητο και σοκαριστικό γεγονός της απώλειας του πρώην αρχηγού της εθνικής ομάδας Νίκου Σαμαρά αποφάσισε τα παρακάτω:
- Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
- Να παραβρεθεί στην κηδεία αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου.
- Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο μέχρι και 6 Ιανουαρίου.
- Να ζητηθεί από τη CEV να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και στους αγώνες των εθνικών ομάδων Παίδων και Κορασίδων.
- Να γίνει συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ομοσπονδίας για λήψη περαιτέρω αποφάσεων για τον τρόπο με τον οποίο θα τιμηθεί ο αθλητής και προπονητής Νίκος Σαμαράς με την τεράστια προσφορά στο ελληνικό βόλεϊ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-Μ

~** Έχασε το παιχνίδι με την Προοδευτική :
* Τελικά χάνει το παιχνίδι με την Προοδευτική η Καλαμάτα που είχε γίνει στις 11 Νοεμβρίου και η ομάδα του Κορυδαλλού, είχε κάνει ένσταση για την συμμετοχή του Πούτσι.
Η ανακοίνωση αναφέρει οτι η  Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ αποφάσισε το εξής:
Δέχθηκε την ένσταση του ΤΑΠ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ κατά του ΤΑΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑ.  Κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας ΤΑΠ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ με τέρματα 3-0. Επέβαλε στο ΤΑΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  την χρηματική ποινή των πέντε (5.000) ευρώ. Διέταξε την επιστροφή  του καταβληθέντος παραβόλου στο ΤΑΠ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (ένσταση αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή για τον αγώνα της 11-11-2012 με ΤΑΠ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ).
Πλέον τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για την ομάδα της Καλαμάτας αφού μένει με 3 βαθμούς.

***  Κόντρα στην Μπεσίκτας για την πρώτη του νίκη στο Top16 ο ΟΣΦΠ

* Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπεσίκτας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (4/01, 21:45, NS3) στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν την πρώτη τους νίκη σε αυτή τη φάση καθώς στο πρώτο τους παιχνίδι είχαν ηττηθεί από την Κάχα Λαμποράλ στη Βιτόρια.
Την Πέμπτη, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη ήττα του με 78-64 από την Εφές Αναντολού στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου.
Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν την απουσία του τραυματία Διαμαντίδη, κάτι που φάνηκε από το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να ελέγξουν σε κανένα σημείο του αγώνα το παιχνίδι. Στον αντίποδα, η τουρκική ομάδα πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στον όμιλο.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
2η Αγωνιστική (3-4/1/2013)
5ος Όμιλος
Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου

Αναντολού Εφές (Τουρκία) - Παναθηναϊκός 78-64.-^
Μπάμπεργκ (Γερμανία) - Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 67-82.-^
Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) - Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)  75-63 .- ^
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 57-75 .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  σε δύο  (2) αγωνιστικές :
                          Ν Η Β.

Ρεάλ Μαδρίτης Ισπανίας 2-0 4
ΤΣΣΚΑ Μόσχας Ρωσίας 2- 4
Αναντολού Εφές Τουρκίας * 1-1 3
Παναθηναϊκός Ελλάδας 1-1 3
Ζαλγκίρις Κάουνας Λιθουανίας ^ 1-1 3
Ουνικάχα Μάλαγα Ισπανίας 1-1 3
Μπάμπεργκ Γερμανίας 0-2 2
Άλμπα Βερολίνου Γερμανίας 0-2 2
6ος Όμιλος
Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου

Κίμκι (Ρωσία) - Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 78-65.-^
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) - Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία) 70-71 .-^
Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου
Ολυμπιακός - Μπεσίκτας (Τουρκία)  77-64 .- ^
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία) - Σιένα (Ιταλία) 92-98 .-^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ   δύο  (2)  αγωνιστικές :
                            Ν-Η Β.

Κάχα Λαμποράλ Ισπανίας * 2-0 4
Κίμκι Ρωσίας 2-0 4
Σιένα Ιταλίας 2- 4
Μπαρτσελόνα Ιπανίας 1-1 3
Ολυμπιακός 1-1 3
Μακάμπι Τελ Αβίβ Ισραήλ 0-2 2
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ Τουρκίας  0-2 2
Μπεσίκτας Τουρκίας ^  0-2 2

 OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς -ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ  (Τουρκίας) 77-64 ,(37-27).-^
OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με: Σπανούλης , Περπέρογλου , Παπανικολάου , Μάτζαρης , Πρίντεζης , Άντιτς , Χάϊνς , Λό , Πάουελ ,
~* Διαιτητές του αγώνα είναι οι Γκουερίνο Τσέρεμπουχ από την Ιταλία, ο Αντόνιο Κοντέ από την Ισπανία και ο Μάρκο Γιούρας από τη Σερβία.

* Tα  δεκάλεπτα : 20-13 ,(37-27) , 57-46, 77-64 .- ^



*** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΤΟΥ2012 :
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/12/29-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης του Σάββάτου 29 Δεκεμβρίου 2012  .-
 ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/12/30-2012.html , Σήμερα είναι Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 ενημέρωση.-
 ~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/12/31-2012.html , Τελευταία μέρα του χρόνου και ενημέρωση Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012 .-
~**
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2013 :
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/h-1-2013.html  , H Αρχή του χρόνου στην ενημέρωση ,Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/02-2012.html  , Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 02 Ιανουαρίου 2012  .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/03-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2012 .

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/01/t-03-2013.html  , Tο αγιάζι  στην ενημέρωση Πέμπτη  03 Ιανουαρίου  2013  .-
 ~**   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/01/o-04-2012.html  ,Τo αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2012.-
~**

Δρόμος πρός Πήδημα (οδός Σταυρ. Κωστόπουλου )
Κεντρική (νέα 2002) πλατεία των Αρφαρών Καλαμάτας

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~ http://www.youtube.com/stamos01 , =        2200   video.-
 
~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =     5401    video.-

~ http://www.youtube.com/vlasiskal , =            524   video.-
                                                       
ΣΥΝΟΛΟΝ  :         3265   Βίντεο ν  Αναρτημένα  .- 
www.kalamatain.gr   : Η  ΚΑΛΑΜΑΤΑ  ΜΑΣ !


~** Το τράμ το τελευταίο Α. Σακελάριου P1040124.MP4 : http://youtu.be/ubAFXwu4YDc  , ~*** Σ΄ αγαπώ σ΄όλες τις γλώσσες P1040125.MP4 : http://youtu.be/RJECvOknKXk  , ~** Ποια ν΄άσαι εσύ P1040126.MP4 : http://youtu.be/JYkbvJYFEwU  , ~*** Θα ξανάρθεις P1040127.MP4 : http://youtu.be/WyMnICLfDYg  , ~** Είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω Μακεδόνας P1040128.MP4: http://youtu.be/uyKTg4vCYGM  , ~*** Σ΄ ένα ουϊσκι P1040129.MP4 : http://youtu.be/pJot9ABe-6g  ,


**
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ : ARFARA KALAMATAS  2012  2012  .-
 Stamos Arfara Messinias Greece  : Stamos Arfara Messinias Greece .-          
Arfara-Messinias- asteras-arfaron  , : Arfara Messinias  Asteras Arfaron  .-

ASTERAS ARFARON 2011 : ASTERAS  ARFARON  2011 .-
 ARFARA - KALAMATAS  : , ARFARA KALAMATAS .-

~** ΒΛΑΣΗΣ-VLASIS   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/ ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου