ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα


Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης Μεσσηνιακά  και Άλλα :
Παρασκευή  02  Νοεμβρίου  2012 ,




Το  ποντικάκι  πάντα κοντά μας !

 ΓΕΡΜΑΝΟΙ και  ΛΟΙΠΟΙ απομακρυνθείτε ! Από τη χώρα του Φωτός!

Πληρώστε αυτά που μας χρεωστάτε και θα δούμε που θα πάτε !

ΑΝ  φύγουμε  απ΄ το  Ευρώ  ... όλοι  σας  θα  παρασυρθείτε  στο γκρεμό !
                                    Θυμιθείτε το κι΄ αυτό !!

Η  νύχτα της αλήθειας είναι  μπροστά μας !
Το  δράμα  των μέτρων της Τόϊκας για  την Ελλάδα μας
και το  θρύλερ της  δόσης των 32 δις εκατομμυρίων Ευρώ !
ενώνουν  αλλά και ξεσηκώνουν των λαό !!!


***  Aegean & Easyjet συνδέουν την Καλαμάτα με την Ευρώπη :
Image
* Μηνύματα αισιοδοξίας σε όλη την αγορά της Πελοποννήσου από το γεγονός ότι, αυτή την περίοδο της βαθειάς οικονομικής κρίσης, νέες τουριστικές αγορές αποκτούν άμεση πρόσβαση στην περιοχή, αφού εβδομαδιαίως θα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Καλαμάτας πέντε νέες προγραμματισμένες πτήσεις, καθώς και έξι νέες πτήσεις τσάρτερ.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Ντίνα Νικολάκου, η Aegean Airlines από τις 10 Μαρτίου θα συνδέει την Καλαμάτα με το Ντίσελντορφ και το Μόναχο της Γερμανίας, δύο φορές την εβδομάδα, ενώ από τις 9 Μαρτίου τη Στοκχόλμη με πτήση μία φορά την εβδομάδα.
Επίσης, έχει ιδιαίτερη σημασία για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής το γεγονός ότι το 2013 στο αεροδρόμιο Καλαμάτας θα έχει πρόσβαση μία από τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, με μεγάλη ικανότητα στη μεταφορά τουριστών, η Easyjet, η οποία από τις 6 Ιουλίου έως τις 3 Οκτωβρίου θα συνδέει το Λονδίνο από το αεροδρόμιο Gatwick με την Πελοπόννησο, με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε Πέμπτη και Σάββατο. Παράλληλα, πτήσεις charter θα συνδέουν την Πελοπόννησο με πολλές ακόμη ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, τη Μόσχα, δύο φορές την εβδομάδα, το Ροστόβ, το Καζάν και την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.
Επισημάνθηκε δε, πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαπραγματευόμενη με τις αεροπορικές εταιρείες ανέλαβε να ενισχύσει την επικοινωνιακή παρουσία της Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της. Επιπλέον, υπογραμμίστηκε πως οι νέες επιβεβαιωμένες πτήσεις για το 2013 θα είναι πάνω από 200, γεγονός που θα έχει θετική επίδραση σε όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι οι πτήσεις από τη Γερμανία και τη Σουηδία ξεκινούν νωρίς, από τις αρχές Μαρτίου.
  

*** "Συμμορία" ανηλίκων έβαζε φωτιά σε κάδους επί 3 χρόνια :
Image
* Συμμορία είχαν συστήσει ανήλικοι στην Καλαμάτα, οι οποίοι επί τρία ολόκληρα χρόνια πυρπολούσαν πλαστικούς κάδους ανακύκλωσης σε διάφορες περιοχές της πόλης. Παράλληλα, ομολόγησαν τον εμπρησμό του καταστήματος με σκάφη αναψυχής στη Δυτική Παραλία το Νοέμβριο του 2010 και ενός φορτηγού τον Αύγουστο του ίδιου έτους.
Στα «χέρια» του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας βρίσκονται ένας 11χρονος και ένας 12χρονος, οι οποίοι με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω ηλικίας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα εξετασθούν κι άλλοι ανήλικοι ως συνεργοί τους.
Για τις δύο αυτές περιπτώσεις των ανηλίκων απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους γονείς τους για παραμέληση επιμέλειας.
 
«Νέρωνες»
Όπως φαίνεται, οι ανήλικοι θεωρούσαν παιχνίδι το να ανάβουν φωτιές και εδώ και τρία χρόνια, κυρίως τις νύχτες, πυρπολούσαν κάδους ανακύκλωσης χρησιμοποιώντας στουπιά.
Η υπόθεση είχε απασχολήσει έντονα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και, τελικά, τις προηγούμενες ημέρες κατάφερε να εξακριβώσει ποιοι είναι οι δράστες. Ένας 11χρονος και ένας 12χρονος οδηγήθηκαν στην υπηρεσία, όπου ομολόγησαν στους πυροσβέστες πολυάριθμες πυρκαγιές σε κάδους ανακύκλωσης το 2010, το 2011 και το 2012. Μόνο τις τελευταίες ημέρες είχαν προκαλέσει 21 πυρκαγιές. Επίσης, ομολόγησαν πυρκαγιές σε ξερά χόρτα, σε φορτηγό στις 27 Αυγούστου 2010 και στο κατάστημα επισκευής και φύλαξης σκαφών στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας.
Οι μικροί δράστες δρούσαν μαζί με άλλους ανήλικους, τα στοιχεία των οποίων γνωρίζει η Πυροσβεστική και τις επόμενες ημέρες θα εξετάσει ως συνεργούς.
Ευθύνες έχουν ήδη ζητηθεί από τους γονείς των δύο παιδιών, οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση ανηλίκου. 
Της Βίκυς Βετουλάκη

***
Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον αυτοκινητόδρομο :
Image
* ΜΟΡΕΑΣ: ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑΤα διάφορα προβλήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα σχετικά με την απόληξη του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και ειδικότερα αυτά που έχουν σχέση με τον περιμετρικό δρόμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπως και τα ζητήματα οικονομικής φύσης που σχετίζονται με την κοινοπραξία «Μορέας», ήταν φυσικό να προκαλέσουν αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.
Με δηλώσεις του, όμως, στην ιστοσελίδα ypodomes.com ο υπεύθυνος επικοινωνίας της κοινοπραξίας που εκτελεί το έργο, Γ. Σακκάς, σημειώνει ότι αυτό εκτελείται κανονικά, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής: «Φήμες για κλείσιμο εργοταξίων, παύση χρηματοδότησης, εγκατάλειψη του έργου, πτώχευση ξένης τράπεζας κατέκλυσαν το διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες και αφορούσαν στην κατασκευή του οδικού κλάδου Λεύκτρο-Σπάρτη του αυτοκινητόδρομου Μορέα.
Το ypodomes.com, για να επαληθεύσει τις παραπάνω φήμες, επικοινώνησε με το Μορέα και μίλησε με τον υπεύθυνο επικοινωνίας κ. Σακκά, ο οποίος δήλωσε ενήμερος για τα δημοσιεύματα. Ευτυχώς για το έργο, διέψευσε όλες τις παραπάνω εικασίες και δήλωσε πως από την ενημέρωση την οποία έχει δεν προκύπτει τίποτα ανησυχητικό.
Σχετικά με την “πτωχευμένη” τράπεζα, μας είπε πως η ιρλανδική τράπεζα η οποία συμμετέχει στο “Μορέα” είναι η Bank of Ireland, η οποία δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Σε ερώτησή μας σχετικά με τις απολύσεις που έγιναν, δήλωσε πως είναι φυσιολογικό όσο λιγοστεύει το φυσικό αντικείμενο του έργου και πλησιάζουμε προς την ολοκλήρωση, να λιγοστεύουν και οι εργαζόμενοι του κατασκευαστικού τομέα.
Στην ενημέρωση που μας έκανε ο κ. Σακκάς μίλησε για έργο που κλείνει σιγά σιγά. Στο νότιο άκρο του έργου υπάρχουν δύο μικρές εκκρεμότητες. Η πρώτη είναι στον κόμβο Θουρίας. Από την πλευρά του Μορέα το έργο έχει ολοκληρωθεί και απομένει η ολοκλήρωση από την υπόλοιπη εργολαβία (που εκτελείται από άλλη εταιρεία ως δημόσιο έργο), και αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.
Η άλλη εκκρεμότητα είναι στον κόμβο Τσακώνας, όπου προβλεπόταν ανισόπεδος κόμβος που θα ένωνε το “Μορέα” με την Ολυμπία Οδό. Η μη κατασκευή αυτού του κόμβου έχει φέρει μία μικρή αναστάτωση και η εταιρεία παραχώρησης προχώρησε σε μία μικρού βεληνεκούς εργολαβία για τη σύνδεση του “Μορέα” με τη δυτική ακτή της Μεσσηνίας και τις περιοχές της Κυπαρισσίας και του Καλού Νερού.
Τέλος, ως γνωστόν, παραμένει ως εκκρεμότητα το τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα, που θα παραδοθεί στην κυκλοφορία στα τέλη του μήνα.
Ο κλάδος προς Σπάρτη είναι υπό κατασκευή και η ολοκλήρωση του τμήματος αναμένεται στις αρχές του 2014. Το έργο τρέχει με σχετικά αργούς ρυθμούς, αλλά προχωρά». 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη  


*** Κατά των ναρκωτικών οι Ολυμπιονίκες μας  :
Image
* Χθες από τη Μεσσηνία    Εθιμοτυπικές επισκέψεις σε αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και δήμαρχο Καλαμάτας πραγματοποίησαν χθες 6 Ολυμπιονίκες στο πλαίσιο της διήμερης καμπάνιας που διοργανώνει ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας για την ευαισθητοποίηση των νέων υπέρ του αθλητισμού και κατά των ναρκωτικών. Στην πόλη μας βρίσκονται οι: Δημοσθένης Ταμπάκος, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, χρυσός Ολυμπιονίκης 2004 και παγκόσμιος πρωταθλητής Ενόργανης Γυμναστικής (κρίκοι), Βούλα Κοζομπόλη, αργυρή Ολυμπιονίκης στην υδατοσφαίριση, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη, χάλκινες Ολυμπιονίκες στην Ιστιοπλοΐα, Νίκος Ξυλούρης, πρωταθλητής κολύμβησης και Βούλα Ζυγούρη, πρωταθλήτρια πάλης. Την ομάδα θα συμπληρώσει και ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, ο οποίος χθες απουσίαζε λόγω υποχρεώσεών του στη Βουλή.Στην Αντιπεριφέρεια
Τη χαρά του για την επίσκεψη των Ολυμπιονικών εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, ενώ συνεχάρη το Σύλλογο Τριτέκνων για τη διοργάνωση.
Από την πλευρά του, ο Δημοσθένης Ταμπάκος σχολίασε ότι με τέτοιες δράσεις οι Ολυμπιονίκες θέλουν να επιστρέψουν στην κοινωνία αυτό που τους προσέφερε, λέγοντας πως ο αθλητισμός είναι ένα αγαθό στο οποίο όλοι οφείλουμε να επενδύσουμε. Οι νέοι, όπως είπε, χρειάζονται οργάνωση και παρακίνηση για να εντάξουν τον αθλητισμό στη ζωή τους.
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών, Ηλίας Μιχαλαρέας, τόνισε ότι  ο υγιής αθλητισμός πατά πάνω στην άρνηση για την εμπορευματοποίηση του ανθρώπου και είναι ένα όπλο πρόληψης.
Ο κ. Αλευράς δώρισε σε όλη την αποστολή καλάθια με προϊόντα της Μεσσηνίας.
Στο Δήμο Καλαμάτας
Θερμό ήταν το καλωσόρισμα που επιφυλάχθηκε στους Ολυμπιονίκες και τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών από το δήμαρχο Καλαμάτας, Παν. Νίκα.
Αφού εξήρε τις διακρίσεις τους, λέγοντας ότι προκάλεσαν συγκίνηση στην Ελλάδα, επισήμανε και το κοινωνικό σκέλος της προσφοράς τους, σημειώνοντας πως η παρουσία τους αποτελεί τιμή για το Δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Αναφέρθηκε στην παιδαγωγική και κοινωνική αποστολή του αθλητισμού, δηλώνοντας πως είναι πάντοτε ευπρόσδεκτοι στην Καλαμάτα, ενώ, μεταξύ άλλων, ζήτησε τη συνδρομή τους για να ξεπεραστούν τα προβλήματα του Δήμου Καλαμάτας στο χώρο των αθλητικών του υποδομών, που χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’70.
Στο καλωσόρισμά του ανταποκρίθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπιονικών κ. Ταμπάκος, ενώ η μεσσηνιακής καταγωγής Ολυμπιονίκης Βούλα Κοζομπόλη δήλωσε συγκινημένη. «Ο σκοπός της παρουσίας μας είναι ιερός, να εμπνεύσουμε σε όλους την αγάπη και την αφοσίωση στον αθλητισμό», επισήμανε, δηλώνοντας ταυτόχρονα την αντίθεση των αθλητών στα ναρκωτικά και τη βία.
Παίρνοντας το λόγο ο Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Νικ. Ξυλούρης, παρατήρησε πως «στόχος είναι η καθιέρωση τέτοιων εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να ανταποδώσουμε στην κοινωνία ό,τι μας έδωσε».
Από την πλευρά του, ο κ. Μιχαλαρέας δήλωσε περήφανος που οι Ολυμπιονίκες βρίσκονται δίπλα στην προσπάθεια για την καταπολέμηση των ναρκωτικών ουσιών.    Β.Β. – Χ.Χ.
  

***  Γιατροί και μηχανικοί :
Image
* Τα χρήματα των ταμείων είναι των ασφαλισμένωνΓια «απαλλοτρίωση» έκανε χθες λόγο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Μιχάλης Μιχαήλ, αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εντάξει στον ΕΟΠΥΥ τους κλάδους υγείας των υγειονομικών, των δικηγόρων, των μηχανικών και των δημοσιογράφων. 
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με εκπροσώπους των οδοντιάτρων και των μηχανικών, ο κ. Μιχαήλ σημείωσε ότι «οι συγκεκριμένοι ασφαλιστικοί κλάδοι διαμαρτύρονται για έναν και μόνο λόγο: τα χρήματα των ταμείων είναι χρήματα των ασφαλισμένων αποκλειστικά, χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις.
Αυτό σημαίνει ότι έχουν ουσιαστική διαφορά από τα άλλα ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ κ.λπ.), τα οποία, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, έπαιρναν σταθερά επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».
Ο κ. Μιχαήλ επισήμανε ότι τα ταμεία των κλάδων που αντιδρούν στην ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ, «δεν ενεπλάκησαν σε οικονομικά σκάνδαλα, όταν επιτέλους υπήρξε η πολιτική απόφαση διερεύνησης σε βάθος. Αντί για αυτό, κάποιοι “γνωστοί - άγνωστοι”, με δικές τους αποφάσεις, ρίσκαραν τον ιδρώτα των ασφαλισμένων στο χρηματιστήριο, τζόγος δηλαδή, και χάθηκε μεγάλο μέρος των αποθεματικών. Αν τα ταμεία μας ήταν ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, οι υπεύθυνοι σίγουρα σήμερα θα ήταν στη φυλακή».
Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε: «Ζητήσαμε επανειλημμένα την παράταση της ένταξης για 2 μήνες, μέχρι 31/12/12, ώστε να ολοκληρωθεί η αναλογιστική μελέτη που γίνεται για τη βιωσιμότητα του ταμείου. Δε γίνεται δεκτό. Αφού πρώτα έκλεψαν τα χρήματά μας, τώρα μας θέτουν μπροστά στο δίλημμα ή να ενταχθούμε στον ΕΟΠΥΥ και να βαδίσουμε με την κάλυψη του κράτους ή, με ό,τι περιουσία μάς άφησαν, να προσπαθήσουμε να πορευτούμε μόνοι μας στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό άγνωστο χωρίς τη μελέτη βιωσιμότητας».
 «Υφαρπαγή αποθεματικών»
Εκ μέρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, ο πρόεδρος Νίκος Χρονόπουλος σημείωσε ότι η ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του ΤΣΑΥ έχει σκοπό μόνο και μόνο την υφαρπαγή των αποθεματικών του κλάδου υγείας, τα οποία, όπως πρόσθεσε, έφτασαν 80.547.827,35 ευρώ στις 2/8/2012 από 310.732.547 που ήταν προ PSI. «Η περίθαλψή μας πλέον και οι κοινωνικές παροχές θα είναι επιπέδου ΕΟΠΥΥ, ενώ οι εισφορές θα είναι ανώτερες των παροχών» παρατήρησε.
Ο Δημήτρης Θωμόπουλος, πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ Μεσσηνίας από το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει οι μηχανικοί για δύο κυρίως λόγους: «Την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών μας σε μια εποχή που το 26% των μηχανικών δεν μπορεί να τις πληρώσει» και «τη μεθοδευμένη προσπάθεια ένταξης του κλάδου υγείας του ταμείου μας στον ΕΟΠΥΥ». Υπογράμμισε ότι το ταμείο των μηχανικών είναι πλεονασματικό, γιατί βγαίνουν στη σύνταξη πολύ αργά και σημείωσε ότι σήμερα θα φύγουν δύο λεωφορεία από Καλαμάτα για τη συγκέντρωση που γίνεται στην Αθήνα.
«Οι μηχανικοί δεν αντιστεκόμαστε απλά σε μια κυβέρνηση που δε μας αρέσει. Αντιστεκόμαστε σε μια πολιτική που συνειδητά πλέον στοχεύει στην εξαφάνιση των επιστημόνων και στη μετάλλαξή τους σε φθηνό επιστημονικό δυναμικό, που όμως θα αμείβεται σαν ανειδίκευτος εργάτης - βορά στις μεγάλες εταιρείες κατασκευής» είπε ο Παναγιώτης Μουντανέας, πρόεδρος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Πελοποννήσου. Έκανε, μάλιστα, λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού των μηχανικών, «καθώς απειλούμαστε με ποινικοποίηση του αγώνα μας, κατηγορούμαστε δηλαδή ότι ο αγώνας μας στερεί από τη χώρα κρατικά έσοδα». Σημείωσε ότι η κινητοποίηση των μηχανικών δεν καταργεί τα έσοδα του κράτους από τα αυθαίρετα, «απλώς αναστέλλει την είσπραξή τους για ένα μικρό διάστημα».
Κάλεσε δε τους συναδέλφους του να μη γίνουν απεργοσπάστες, εάν το κράτος αποφασίσει να παρακάμψει το ΤΕΕ στην έκδοση βεβαιώσεων σχετικά με τη διαδικασία για την τακτοποίηση αυθαιρέτων. 
Της Μαρίας Νίκα

*** "Δεν είμαστε με τη Μαφία ούτε με τους μαφιόζους" :
Image
* Νίκας για σκουπίδιαΝα διατεθούν τα 44 εκατ. ευρώ που αναλογούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την επεξεργασία των απορριμμάτων με κομποστοποίηση, κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και δεματοποίηση των υπολειμμάτων, πρόκειται να ζητήσει ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Παν. Νίκας, από το υπουργείο Περιβάλλοντος, όταν συναντηθεί με τους αρμόδιους παράγοντες. Όπως είπε χθες, μιλώντας στους δημοσιογράφους, υπάρχουν επίσημα έγγραφα του υπουργείου με τα οποία ζητείται να οριστούν χώροι μέχρι την οριστική διαχείριση και την ίδια στιγμή υπάρχουν αδιάθετα 300 εκατ. ευρώ, ενώ απαιτούνται 3-4 εκ. ευρώ «για να ξεβρωμίσει η Πελοπόννησος». Επισήμανε δε, ότι θα πρέπει να ενοικιαστούν από το υπουργείο περί τα 7-8 συγκροτήματα μηχανημάτων και πρόσθεσε: «Δε δέχομαι να μου λένε ότι παρανομώ, επειδή παρανομούμε και οι 26 δήμαρχοι της Πελοποννήσου. Την παράβαση που υπάρχει την ξέρουν όλοι οι υπουργοί και αυτής της κυβέρνησης και της προηγούμενης και της πιο προηγούμενης. Ξέρουν τι γίνεται και εμείς τους προτείνουμε τρόπο να μετριάσουμε το πρόβλημα για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Το αποδέχθηκαν, αλλά να προχωρήσουμε και στην πράξη. Ζητάμε να εφαρμόσουμε τη συμφωνία που κάναμε».
Σε άλλο σημείο, ανέφερε: «Αν κάποιος έχει στο μυαλό του “φτιάξτε δέματα γιατί μπορεί να μας χρειαστούν στο εργοστάσιο καύσης”, ας το βγάλει από το μυαλό του. Δεν μπορούμε να γίνει όλη η Πελοπόννησος Κρανίδι και Πύλος με χωματερές δεμάτων με 50 ευρώ τον τόνο».
Η «Μαφία» και οι μαφιόζοι
Επιπλέον, παρατήρησε: «Εμείς δεν είμαστε ούτε με τη Μαφία ούτε με τους μαφιόζους. Ο Δήμος Καλαμάτας τούς έχει υποστεί στο παρελθόν. Δεν ξέρω ποιοι έκαψαν τα μηχανήματα στη “Μαραθόλακκα”, αλλά προφανώς μαφιόζοι ήταν αυτοί που τα έκαψαν. Δεν ξέρω αν ήταν μαφιόζοι τεχνολογιών ή μαφιόζοι μεταφορών. Αυτό είναι δουλειά της Ασφάλειας και του εισαγγελέα να το βρει. Δε θέλει κανένας μας να παρανομεί. Δε θέλουμε να πεταγόμαστε στον ύπνο μας από τα σκουπίδια. Τριακόσια εκ. ευρώ και να τα ’χει το κράτος να κοιμούνται; Το θέμα αφορά όλη την Ελλάδα. Ποιος είναι ο πρώτος παράνομος; Η Αθήνα. Αυτό που γίνεται στη Φυλή και στην ευρύτερη περιοχή είναι αποδεκτή μέθοδος διαχείρισης των απορριμμάτων;
Εμείς, προτείναμε μέθοδο φθηνή, φιλική στο περιβάλλον, αποδεκτή σχετικά από τις κοινωνίες και όχι τέλεια, γιατί δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε το 20% των υπολειμμάτων. Και πρόκειται για ομόφωνη απόφαση 26 δημάρχων».
Σύγκρουση με συμφέροντα
Ακολούθως, σχολίασε: «Είναι προφανές ότι το κράτος μας είναι αδύναμο να διαχειριστεί ένα θέμα, διότι δε συγκρούεται με συμφέροντα. Αυτή είναι η αιτία, τα συμφέροντα. Τα συμφέροντα είναι οι διάφορες τεχνολογίες. Ας γίνει κάτι. Δεν έχω χρήματα για να προωθήσω μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων και αρμόδιος είναι αυτός που έχει τα χρήματα.
Μακάρι να προχωρήσει και η διαδικασία που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την οριστική λύση του προβλήματος. Τι θα γίνει μέχρι τότε; Θα κυνηγάμε τα φορτηγά στους δρόμους ή θα ρίχνουμε τα σκουπίδια παραπέρα; Ελλάδα δεν είναι κι εκεί; Πάντως, κανείς δε μου είπε πως τα όσα λέω είναι παράλογα».            
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου


*** Χρώματα και ζωγραφιές στην Παιδιατρική Κλινική
Image
* Στο Νοσοκομείο ΚυπαρισσίαςΌμορφα χρώματα και χαρούμενες ζωγραφιές αποκτούν οι χώροι της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, μετά από πρωτοβουλία και εθελοντική δράση που ανέλαβαν τρεις δραστήριες γυναίκες!
Η Δήμητρα Κοντούλη – Τσαπαρίκου, η Μαρία Κελαηδάκη και η Μαριάνθη Μπόζου με κέφι και μεράκι «διώχνουν» από τους τοίχους της κλινικής το μουντό και στενάχωρο χρώμα και με τις ζωγραφιές τους βάζουν στη θέση του έντονα χρώματα και υπέροχα σχέδια, που είναι «οξυγόνο» για να ανασάνουν οι χώροι και να χαίρονται τα μικρά παιδάκια κατά τις επισκέψεις τους στο γιατρό ή, ακόμη, και για να έχουν μια όσο γίνεται ευχάριστη παραμονή για τη νοσηλεία τους, εάν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Με την ολοκλήρωση της εθελοντικής δράσης των γυναικών, η Παιδιατρική Κλινική σε τίποτα δε θα θυμίζει το «κρύο», «ψυχρό», άβολο και φοβικό, πολλές φορές, περιβάλλον ενός νοσοκομειακού χώρου, αλλά θα είναι ένα περιβάλλον φιλικό και οικείο, με ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα.
Χθες το μεσημέρι επισκεφθήκαμε τους χώρους της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και ήδη, όπως διαπιστώσαμε, η αλλαγή είναι φανερή!
Σε σχετικές του δηλώσεις ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Πάνος Μπόζος, σημείωσε: «Αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας και όλοι μας νιώθουμε ανασφάλεια και αγωνία για το τι πρέπει να γίνει στο μέλλον, κάτι πρωτόγνωρο γεννιέται στην περιοχή μας. Γεννιέται ένα κίνημα εθελοντισμού και αλληλεγγύης από απλούς συνανθρώπους μας, από οργανωμένες ομάδες, από συλλόγους, από υπηρεσίες! Αναγνωρίζουν όλοι ότι η ύπαρξη και λειτουργία του νοσοκομείου, για την περιοχή μας, είναι ζωτικής σημασίας.
[…] Μια πρωτόγνωρη εθελοντική προσφορά μερικών κυριών, που ήρθαν, επισκέφθηκαν το νοσοκομείο, γύρισαν τους θαλάμους και είπαν ότι “πρέπει να αλλάξουμε τη μορφή της Παιδιατρικής Κλινικής!”. Έτσι, λοιπόν, οι κυρίες προσφέρθηκαν, με δικά τους υλικά, τα οποία βρήκαν από επιχειρηματίες της πόλης, και αλλάζουν το περιβάλλον όλο της Παιδιατρικής Κλινικής!  Μετατρέπεται από ένα αφιλόξενο περιβάλλον σε έναν ολάνθιστο κήπο, τόσο ευχάριστο για τα μικρά μας παιδιά…
[…] Όσο οι Τριφύλιοι βοηθούν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, το νοσοκομείο θα υπάρχει και θα λειτουργεί!».
Μιλώντας για την πρωτοβουλία που ανέλαβε για τις αισθητικές παρεμβάσεις στην Παιδιατρική Κλινική, η Δήμητρα Κοντούλη – Τσαπαρίκου, από το Καλό Νερό, σημείωσε: «Σκεφθήκαμε να φτιάξουμε αυτούς τους τοίχους, τους όμορφους τοίχους για τα παιδιά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας». Μάλιστα, ευχαρίστησε το διοικητή του νοσοκομείου και το διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής που τους επέτρεψαν να κάνουν παρεμβάσεις στους χώρους, ενώ εντύπωση της έκανε, όπως είπε, τα μαγαζιά που τους έδωσαν πολλά υλικά και προσφέρανε στο έργο. «Μας βοήθησε και η κυρία Μαριάνθη (σ.σ. η σύζυγος του αναπληρωτή διοικητή), μας βοήθησαν και τα παιδιά όλα της κλινικής και κάναμε μία πολύ ωραία ομάδα μαζί με τη φίλη Μαρία Κελαηδάκη, που προσκάλεσα να έρθει από την Αθήνα να κάνουμε αυτό το έργο…». Ζήτησε, δε, από όλες τις μαμάδες «στα σχολεία, στα νοσοκομεία, παντού να είναι παρούσες!».
Για την ιδέα, σημείωσε πως γνωρίστηκε το καλοκαίρι με τον κ. Μπόζο και με άλλους και είπαν ότι πρέπει να προσφέρουν όλοι στο νοσοκομείο!
Με τη σειρά της η ζωγράφος Μαρία Κελαηδάκη ανέφερε: «Με πολλή χαρά ήρθα να φτιάξουμε αυτό το έργο, γιατι είναι πολύ δύσκολοι οι καιροί που ζούμε. Πάνω απ’ όλα, αυτό που πρέπει να ευαισθητοποιήσει όλο τον κόσμο είναι ότι πρέπει να δώσουμε πολύ μεγάλη σημασία στην παιδεία και την υγεία, κυρίως την υγεία των παιδιών, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Έτσι, χωρίς να έχω σχέση με το Καλό Νερό και την Κυπαρισσία – απλά έχω έρθει διακοπές και το αγαπάω το μέρος –, αποφάσισα ότι είναι μια πάρα πολύ ωραία κίνηση, με την πρωτοβουλία της Δήμητρας βέβαια, να κάνουμε αυτό το έργο για τα παιδιά. Και θα πρέπει ο κόσμος να κοιτάξει να κάνει κάτι, γιατί δε θα πρέπει να μας καταβάλει τίποτα από όλα αυτά που γίνονται αυτό τον καιρό. Εφόσον οι άρχοντες δεν μπορούν, δε θέλουν, τέλος πάντων όπως θέλει το παίρνει ο καθένας, θα πρέπει εμείς οι πολίτες να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καλυτερέψουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας!».
Από την πλευρά του, ο επιμελητής της Παιδιατρικής Κλινικής, Γιάννης Κωνσταντόπουλος, ευχαρίστησε τις γυναίκες για την πρωτοβουλία και την εθελοντική τους προσφορά, ενώ σημείωσε πως η Παιδιατρική έχει ενισχυθεί και με προσωπικό που προσφέρει εθελοντική εργασία!  
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Φ. Μπάμης :
Image
* «Επίκεινται κατασχέσεις λόγω παλιών οφειλών στους εργολάβους»Για κίνδυνο κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Οιχαλίας, από εργολάβους δημοσίων έργων που δεν έχουν πληρωθεί για έργα που έχουν εκτελέσει και τιμολογήσει, μίλησε χθες ο δήμαρχος της περιοχής Φίλιππος Μπάμης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά.
Κατά τη συνάντησή τους συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν έργα του ΕΣΠΑ και, κυρίως, μελέτες έργων που πρέπει να ολοκληρωθούν.
Κατασχέσεις
Αναφερόμενος ο κ. Μπάμης στη συνάντηση με τον κ. Αλευρά σημείωσε ότι ένα από τα πρώτα θέματα που συζήτησαν ήταν οι μελέτες των έργων που είναι ώριμες ή χρειάζονται επικαιροποίηση, ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ: «Δυστυχώς, δεν περιμένουμε τίποτα. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το μνημόνιο. Δεν έχουν έρθει καθόλου χρήματα, ούτε από ΕΣΠΑ ούτε από ΚΑΠ. Αναλάβαμε παλιές υποχρεώσεις, μιας και ο Δήμος έχει συνέχεια. Επίκεινται κατασχέσεις, είμαστε υποχρεωμένοι τις παλιές οφειλές να τις αποπληρώσουμε και έτσι μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει σχεδόν τίποτα για καινούργια έργα. Λυπάμαι που το λέω και πρέπει να το ξαναπώ, η γραφειοκρατία εξακολουθεί να υφίσταται. Έχω μελέτη που είναι έτοιμη για το ΕΣΠΑ για δρόμο στην 7η επαρχιακή, η οποία πρέπει να εγκριθεί από 3 αρχαιολογικές υπηρεσίες και δασαρχείο. Κοντεύω 1.5 χρόνο και ακόμα δεν έχω τελειώσει. Πώς να γίνει στον τόπο επένδυση, αν σας πω από την προσωπική μου εμπειρία, ότι πρέπει κανείς να είναι πάνω από τις υπηρεσίες; Έχουν δίκιο κι αυτοί οι άνθρωποι, υπάρχει έλλειψη προσωπικού».
Σύμφωνα με τον κ. Μπάμη, εν όψει χειμώνα πρέπει να γίνει καθαρισμός ρεμάτων και χειμάρρων, μια αρμοδιότητα που επίσης πέρασε στους Δήμους, αλλά χωρίς πόρους.
Σε διευκρινιστική ερώτηση για τις κατασχέσεις, είπε πως υπήρχε δέσμευση από το υπουργείο ότι οι οφειλές του προγράμματος «Θησέα» θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, όμως δεν έχει γίνει κάτι ακόμα και οι εργολάβοι πιέζουν.
Παλιοροβούνι
Όσον αφορά στα έργα του ΕΣΠΑ, ο δήμαρχος Οιχαλίας ανέφερε ότι συζήτησαν για τη μελέτη που έχει συνταχθεί για το δρόμο από του Κούβελα προς την 7η επαρχιακή οδό (προς Διμάνδρα που συνδέει με τον Επικούριο Απόλλωνα), αλλά και για το δρόμο από την Αγία Θεοδώρα προς την 7η επαρχιακή οδό, έργο προτεραιότητας όπως το χαρακτήρισε, διότι θα συντομεύει κατά πολύ το χρόνο από Μεγαλόπολη.
Επίσης, αναφέρθηκε στη μελέτη για τα μονοπάτια της Νέδας - σημειώνοντας πως, παρά το γεγονός ότι το έργο έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση, δεν έχει ωριμάσει ακόμα η μελέτη-, στο σπίτι του Γιαννάκη Γκρίτζαλη και στα Σουλιμά στο Άνω Δώριο.
Για άλλα έργα οδοποιίας, ο κ. Μπάμης είπε ότι για εκείνο του τέως Δήμου Οιχαλίας, που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Μπαλτατζής» με 615.000 ευρώ, πρέπει να γίνει επικαιροποίηση της περιβαλλοντικής μελέτης.
Μιλώντας για το Παλιοροβούνι, τόνισε ότι ο κόσμος δεν έχει ενημερωθεί ακόμα, υπογραμμίζοντας, όμως, πως το «να έχεις τα σκουπίδια στους δρόμους δεν είναι πολιτισμός».
Όσο για το σπίτι της Μαρία Κάλλας, είπε ότι έχει ξεκινήσει προσπάθεια ανάδειξής του ενώ ζήτησε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία τη μελέτη που έχει γίνει για το παλιό γεφύρι στη Μαυροζούμαινα, ώστε να εξετασθεί η δυνατότητα ένταξής του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Η δε δημοπρασία για το νέο γεφύρι έχει γίνει και υπάρχει η ανάλογη χρηματοδότηση.
Τέλος, ο κ. Μπάμης ανέφερε ότι συνεργείο από την ΕΤ3 θα επισκεφθεί την περιοχή για τους αρχαιολογικούς χώρους και το οδοιπορικό τους θα ξεκινήσει από τον Επικούριο Απόλλωνα. 
Της Βίκυς Βετουλάκη  

***
Πριν 94 χρόνια
ΘΛΙΒΕΡΑ είδησις έφθασεν εξ Αθηνών, ότι ο συμπαθής και τοις πάσι αγαπητός συμπολίτης μας Πάνος Δημητρίου Στρούμπος, αδελφός της Ευδοκίας Θ. Νικολοπούλου, υπηρετών ως Αρχινοσοκόμος εν τω Α΄ Στρατιωτικώ Νοσοκομείω Αθηνών, εβλήθη προ τετραμήνου, περίπου, υπό τυφοειδούς πυρετού μεθ’ υποτροπιάσεως και υπό περιτονίτιδος μετ’ εγχειρίσεως επ’ εσχάτων, καθ’ ην και δεν αντέσχε, επελθόντος του μοιραίου κατά την προπαρελθούσαν Τρίτην. Ούτω επέπρωτο ο Πάνος Δ. Στρούμπος το χάρμα αυτό της ωραιότητος και της καλωσύνης να τερματίση εις τους είκοσιν εξ μόλις ενιαυτούς της ζωής του, πάντα τα χρυσά αυτού τε και των οικείων του όνειρα, βυθίσας εις βαρύτατον πένθος τους τε οικείους και πολυπληθείς αυτούς συγγενείς.

Η κηδεία του, τιμής ένεκεν, εγένετο δαπάναις της Εταιρείας Οίνων και Οινοπνευμάτων εις την υπηρεσίαν της οποίας ανήκε προ δεκαετίας περίπου, επίζηλον καταλαβών παρ’ αυτή θέσιν με φέρελπι μεγάλον το μέλλον του, αλλά και ως σπουδαστής της Νομικής πολλά προοιωνίζετο.

-Ο καραγωγεύς Κ. Γ. Μανούσος οδηγών το δίτροχόν του εις την οδό Μεσσήνης την πρωίαν της παρελθούσης Τετάρτης παρέσυρε την 17έτιδα Καλλιόπην θυγατέρα Γεωργαράκου και ετραυμάτισεν αυτήν σοβαρώς εις το αριστερόν μέρος του σώματός της άνωθεν του οποίου διήλθεν ο εις των τροχών.

*** Στο βάθος των πραγμάτων :
Image
* Στη Ρώμη με αγάπηΤης Μαρίας Νίκα
Την τελευταία φορά που πήγα σινεμά στην Καλαμάτα, πριν από το καλοκαίρι, στην αίθουσα ήμασταν ακριβώς 7 άνθρωποι. Και όχι απλώς ήμασταν 7, αλλά έτυχε να γνωριζόμαστε και μεταξύ μας (έτσι είναι οι μικρές πόλεις. Και να θες να κρυφτείς, δε γίνεται. Όχι ότι ήθελα να κρυφτώ δηλαδή, απλά λέμε τώρα).
Καθώς παρατηρούσα, λοιπόν, τα άδεια καθίσματα στο χώρο, σκέφτηκα: Πάει - κάτι το DVD, κάτι το «κατέβασμα» ταινιών από το Διαδίκτυο, κάτι η οικονομική κρίση - ο κινηματογράφος πεθαίνει. Ευτυχώς, μάλλον έκανα λάθος. Τουλάχιστον για την ώρα.
Προχθές βράδυ, αποφάσισα να πάω να δω την καινούργια ταινία του Γούντι Άλεν «Στη Ρώμη με αγάπη». Τετάρτη ήταν, ζεστός ακόμη ο καιρός, «τρεις κι ο κούκος θα είμαστε» είπα, και ξεκίνησα με την ψυχολογία ότι η προβολή θα ήταν σχεδόν… prive.
Κι όμως! Μπροστά στην είσοδο του κινηματογράφου, που ήταν κατάφωτη, άνθρωποι περίμεναν τα «ραντεβού» τους, στο ταμείο είχε σχηματιστεί μια μικρή ουρά για εισιτήρια, ενώ μέσα, το φουαγιέ, είχε επίσης αρκετό κόσμο, όπως μπορούσα να διακρίνω από την τζαμαρία.
Αφήστε που στην πόρτα της κεντρικής εισόδου δημιουργήθηκε και συνωστισμός, επειδή τη στιγμή που έμπαινα έβγαιναν οι θεατές από την άλλη παράλληλη προβολή, αυτή της υπερπαραγωγής του Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι». Το γεγονός ότι γυρίσματα του συγκεκριμένου έργου έχουν γίνει και στη Μεσσηνία, υποθέτω ότι παίζει κάποιον ρόλο στην προσέλκυση ειδικά καλαματιανού κοινού.
Όμως και στη δική μας αίθουσα, ο αριθμός των θεατών δεν ήταν μικρός. Για Τετάρτη βράδυ, καθόλου άσχημα. Και παρότι γενικά στον κινηματογράφο μού αρέσει να επικρατεί απόλυτη ησυχία, μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα. Καιρό είχα να ακούσω κόσμο να γελάει βλέποντας μια ταινία…

* ** Έρκος οδόντων
Image
* Έλλειμμα δημοκρατίας Του Δημήτρη Γιατράκου
O κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη ώρα. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του στη θέση του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ. Περί του κ. Αιμίλιου Λιάτσου ο λόγος, του επί χρόνια παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star με τη φιλήδονη θεματολογία.
Τώρα που η μπάλα καίει με την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων, προεξάρχοντος εκείνου των εργασιακών, αλλά κυρίως το χαμό που θα επακολουθήσει της ψήφισής (;) τους, η κυβέρνηση δε θα εμπιστευόταν αυτή τη νευραλγική θέση στον πάσα έναν. Με τον Αιμίλιο έκανε μπίνγκο!
Για ορεκτικό, λοιπόν, ο κ. Λιάτσος έκοψε τη σκηνή με το gay φιλί στην αριστουργηματική σειρά που προβάλλει η NET, «Ο πύργος του Ντάουντον», παραγωγής BBC παρακαλώ, η οποία έχει κερδίσει «Χρυσές Σφαίρες» και πολλά ακόμη βραβεία. Εύγε! Η χαρά του κάθε χρυσαυγίτη και αγριοχρίστιανου είναι ο Αιμίλιος.
Ακολούθησε το, κυρίως, γεύμα με την απομάκρυνση ενός δημοσιογράφου της ΕΤ3, επειδή ανέφερε στο ρεπορτάζ του πως ήταν πολύ μεγάλη η συγκέντρωση αστυνομικών δυνάμεων έξω από τον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης, ανήμερα του εορτασμού, παρουσία του πρωθυπουργού, του πολιούχου.
Και στις αρχές της εβδομάδας, έχοντας πάρει το κολάι, έκοψε την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κασίμη, την οποία, σημειωτέον, βλέπουν καθημερινά 600.000 τηλεθεατές, επειδή οι δυο δημοσιογράφοι τόλμησαν να σχολιάσουν δημοσίευμα, περί βασανισμών στην Ασφάλεια Αττικής, του Guardian και της «Αυγής», κάνοντας υπαινιγμούς για τον κ. Δένδια. Παρεμπιπτόντως, ο κ. Αρβανίτης ήταν στη λίστα εκείνων που είχαν υπογράψει πρόταση νόμου του ΚΚΕ ενάντια στα Μνημόνια...
Παράγει έργο με το καλημέρα ο κ. Λιάτσος. Τίποτα δεν αφήνει να πέσει κάτω. Το λεπίδι το χειρίζεται ως επαγγελματίας μαχαιροβγάλτης. Ταμάμ γι’ αυτή τη δουλειά σε μια εποχή που η δημόσια τηλεόραση, την οποία πληρώνουμε εμείς, θα μπορούσε να αποτελέσει μια ελεύθερη φωνή μέσα στη διαπλοκή των συμφερόντων της ιδιωτικής. Αλλά η κυβέρνηση, της οποίας αποτελεί επιλογή, και εδώ είναι το πολιτικό ζήτημα, αποδεικνύεται πως τη θέλει ελεγχόμενη και φερέφωνό της.
Τον κ. Λιάτσο, λοιπόν, γνώριζε κι αυτόν εμπιστεύτηκε. Αν στα όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ συνυπολογίσουμε τη δίωξη Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, αλλά, αν θέλετε, ακόμη και εκείνη του Σπύρου Καρατζαφέρη για υποθέσεις που αφορούν τον Γιοσάκη και τον πρώην μητροπολίτη Αττικής, τότε η ελευθεροτυπία διώκεται ολοφάνερα.
Κι αυτό αποτελεί έλλειμμα δημοκρατίας, με απρόβλεπτες, αν συνεχιστεί, συνέπειες για τον τόπο...
 

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ : Παρασκευή  02 /11/2012 ,
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ την Τσεντεβίτα για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και θέλει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα για να μην μπουν σε περιπετειες στον τρίτο όμιλο, ύστερα από την εντός έδρας ήττα από τη Ζαλγκίρις.
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς - ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ   79-75   , .- ^
 Ημίχρονο (42-25) , α΄ 10΄ λεπτο : ( 22-14) , στο  γ΄ 10 ΄ δεκάλεπτο  56-53 .-
ΚΙΜΚΙ - ΟΛΥΜΠΙΑ 75-65 .- ^
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ -  ΤΣΣΚΑ  Μόσχας  58-85 .- ^
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  -  ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ  ΡΙΤΑ   84-78 .- ^
ΣΙΕΝΑ - ΕΛΑΝ  ΣΑΛΟΝ  93-90 .-^

~** Στην    Α1  στο  Ελληνικό Μπάσκετ :
3η Αγωνιστική
27/10/2012ΚολοσσόςΠανελευσινιακός78 - 71
27/10/2012ΑρηςΗλυσιακός64 - 63
27/10/2012ΚαβάλαΠανιώνιος84 - 87
27/10/2012ΠεριστέριΑπόλλων Πατρών76 - 74
27/10/2012ΚΑΟ ΔράμαςΠΑΟΚ89 - 78
28/10/2012Ικαρος ΚαλλιθέαςΟλυμπιακός53 - 97
29/10/2012ΠαναθηναϊκόςΑΓΟΡ92 - 50
4η Αγωνιστική
03/11/2012Απόλλων ΠατρώνΚαβάλα                                80-79  .-^
03/11/2012ΠανελευσινιακόςΑρης                                     60-72 .- ^  
03/11/2012ΠανιώνιοςΚολοσσός-
03/11/2012ΠΑΟΚΠεριστέρι-
04/11/2012ΗλυσιακόςΑΓΟΡ-
04/11/2012ΟλυμπιακόςΚΑΟ Δράμας-
04/11/2012Ικαρος ΚαλλιθέαςΠαναθηναϊκός-


*** ΑΠΟ   ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
 ~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/10/29102012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29/10/2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/10/blog-post_30.html , Ενημέρώσεις  Ειδήσεις  , Τρίτη 30  Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post_31.html  , Τυφώνας ΣΑΝΤΙ  στις  Η.Π.Α.  ..Τετάρτη  31  Οκτωβρίου  2012  .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσεις   , Με  ειδήσεις Μεσσηνιακά και  Άλλα ,  Τετάρτη  31  Οκτωβρίου  2012  .-

Ευρώπη  είσαι  εδώ !!! Σε λατρεύω  Σ΄ αγαπώ ! ΕΛΛΑΔΑ
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στην  καθημερινότητα της ενημέρωσης   ,  Πέμπτη  01  Νοεμβρίου  2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Τα  Βίντεο της  ημέρας   στο  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη  01  Νοεμβρίου  2012 .-
~**

   ***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
  
~*** Τεχνολογία Θέρμαση και ξύλα 2012 :

http://youtu.be/0Dk1uDv5mM4   ,




~****Σταματάκος Βλάσης 2012 : http://youtu.be/UVmZnJQil1Y ,



Τρόποι μέσα Θέρμανσης 2012 http://youtu.be/YLvJrAaNEs8  ,


  

***

dog and a cat love : http://youtu.be/VcqSr_YsaLY  , Dog Dik sex wthitn a cat : http://youtu.be/GQjWUKKta6A  ,

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου