ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη 27  Νοεμβρίου  2012  : 

Στουρνάρας και  η Τρόϊκα
 


***  Βίντεο με ζαρκάδια στην... Καλαμάτα
Σε αγρόκτημα της Καλαμάτας βρέθηκαν χθες τα ζαρκάδια που βλέπετε στο βίντεο. Διαβάστε αύριο στην "Ε" για το πως βρέθηκαν τα ζαρκάδια στο αγρόκτημα ....
Βίντεο με ζαρκάδια στην... Καλαμάτα
Ζαρκάδια στην Καλαμάτα  χθές , ΔΕΙΤΕ   ΤΟ  ΒΙΝΤΕΟ  :
http://youtu.be/8lToIr8UkKY  ,

 
*** Δυο συλλήψεις στην Καλαμάτα για χρέη 235.000 ευρώ :
 Δυο συλλήψεις στην Καλαμάτα για χρέη 235.000 ευρώ
* Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας: "Συνελήφθησαν, σήμερα (27-11-2012) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 40χρονος ημεδαπός και μία (1) 42χρονη ημεδαπή, για οφειλές προς το Δημόσιο.   Ειδικότερα, σε βάρος του 40χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -122.312,59- ευρώ, ενώ για την 42χρονη έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -116.668,69- ευρώ.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας" .-
 
***  Πετράκος προς Τατούλη: "Το πάρτι της αδιαφανούς διαχείρισης δημόσιου χρήματος θα τελειώσει" :
Πετράκος προς Τατούλη: "Το πάρτι της αδιαφανούς διαχείρισης δημόσιου χρήματος θα τελειώσει"
*  "Μαχαίρι" στη σπατάλη χρημάτων για τη… διαφήμιση του έργου διαχείρισης των σκουπιδιών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου έπεσε από το υπουργείο Ανάπτυξης. Μετά από ερώτηση την οποία κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η σχετική δαπάνη από 1,85 εκ. ευρώ περιορίστηκε στις… 153.000 ευρώ. Σε σχετική δήλωση ο βουλευτής Θαν. Πετράκος αναφέρει ότι η προειδοποίηση "το πάρτι της αδιαφανούς διαχείρισης του δημόσιου χρήματος θα τελειώσει" βρήκε την πρώτη δικαίωση.    Αναλυτικότερα στη δήλωση ο κ. Πετράκος αναφέρει τα εξής: "Η κοινοβουλευτική παρέμβασή μας, με την οποία ζητούσαμε να σταματήσει το «πάρτι» των χρηματοδοτήσεων για να χρηματοδοτεί ο κ. Τατούλης φιλικά του μέσα και να διασπαθίζει το δημόσιο χρήμα με αδιαφάνεια, δικαιώθηκε.   Με τη δεύτερη τροποποίησή του η διαχειριστική αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ του ΥΠΕΚΑ, μετά την ερώτησή μας, επαναξιολόγησε την πρώτη πράξη και κατέβασε τα προκλητικά κονδύλια: α) των 1.850.000 ευρώ που ήταν για την περίφημη ενημέρωση – ευαισθητοποίηση στις 153.000 ευρώ!!! και β) την αμοιβή του συμβούλου από το 1 εκατ. ευρώ στις 650.000 ευρώ.   Ομως παραμένει το προκλητικό κονδύλι των 3,5 εκατ. ευρώ για την «διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου δεματοποιητών και προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων». Γιατί εγκρίνεται αυτό; Θα σκάψει κανένα βουνό;    Η δήλωσή μου στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, που συμμετείχα ως περιφερειακός σύμβουλος ότι «το πάρτι της αδιαφανούς διαχείρισης του δημοσίου χρήματος θα τελειώσει» βρήκε την πρώτη δικαίωση. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Να είναι βέβαιοι…". -
 
***  Ενημέρωση στην Τρίπολη για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου :
Ενημέρωση στην Τρίπολη για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
* Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό – Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό» την Τρίτη, 4.12.2012 στην Τρίπολη. Στην Ημερίδα μετέχουν με εκπροσώπους τους οι φορείς:
  • British Council
  • Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
  • Ίδρυμα Fulbright
  • Πρεσβεία της Ιρλανδίας
  • Ολλανδική Πρεσβεία
 Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Ο.Α.Ε.Δ. (στο κτίριο όπου στεγάζονται οι Σχολές Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., Τέρμα Καραϊσκάκη, 221 00, Τρίπολη) και η ώρα έναρξης της Ημερίδας είναι η 11η πρωινή (11.00 π.μ.).
Σκοπός της Ημερίδας είναι να ενημερωθούν οι φοιτητές, -τριες και οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθώς και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος για θέματα που αφορούν στην πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών στο εξωτερικό καθώς και στις δυνατότητες χρηματοδότησης των σπουδών τους.
Για κάθε πληροφορία αναφορικά με την εκδήλωση μπορείτε:
(α) να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Γραφείου Διασύνδεσης (http://career.uop.gr/) (βλ. Ανακοίνωση: Ημερίδα «Μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό – Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό», 4.12.2012) όπου θα βρείτε επιπλέον του παρόντος την αίτηση συμμετοχής, το πρόγραμμα και την αφίσα της εκδήλωσης, και
(β) να απευθύνεστε μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού μηνύματος ή του προγράμματος skype στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Όσοι ενδιαφέρεσθε να παρακολουθήσετε την Ημερίδα παρακαλείσθε να αποστείλετε υπογεγραμμένη την αίτηση συμμετοχής στο guidance@uop.gr.


*** Ο Ηλίας Αξιοτόπουλος πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ :
Ο Ηλίας Αξιοτόπουλος πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ
*  Μεσσήνιοι αναδείχθηκαν πρόεδρος και αντιπρόεδροι του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μετά τις προχθεσινές εκλογές πρόεδρος αναδείχθηκε ο Ηλίας Αξιοτόπουλος (διοικητής Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας), αντιπρόεδρος ο Νίκος Αντωνόπουλος (υποδιοικητής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας) και 2ος αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Σπαράγγης (Ασφάλεια Τρίπολης). Στη θέση του γενικού γραμματέα εξελέγη ο Χαράλαμπος Τετράδης (διοικητής Α.Τ. Λουτρακίου) και μέλη οι: Παναγιώτης Λυμπέρης (Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης) και Γιώργος Δούρος (Α.Τ. Κιάτου).
Ο κ. Αξιοτόπουλος, με δήλωσή του στην "Ε", μετά την εκλογή του, επισημαίνει την ανάγκη άμεσα να προχωρήσει η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών για την εξοικονόμηση προσωπικού και μεταξύ άλλων τονίζει πως "ο συνδικαλισμός στηρίζει και συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα όλων των συναδέλφων". Επισημαίνει τη μεγάλη σημασία της ανάδειξης των προβλημάτων του κλάδου και της διεκδίκησης των αιτημάτων των εργαζομένων και ιδιαίτερα στέκεται στην έλλειψη οικονομικού κινήτρου για τους εργαζόμενους. Οπως λέει, μετά τα μέτρα του 2ου μνημονίου ο κλάδος έχει εξοντωθεί οικονομικά. "Εδώ πρέπει ν΄ αντισταθούμε" λέει και υπογραμμίζει πως "την ασφάλεια πρέπει να την απολαμβάνει κάθε πολίτης. Αλλά οι ιθύνοντες θα πρέπει να καταλάβουν πως η επικινδυνότητα της εργασίας μας ξεχωρίζει από άλλους κλάδους, γιατί διαφορετικά, ο αστυνομικός με την απαξίωση που νιώθει θα σηκώσει τα χέρια ψηλά".
Συνολικά ψήφισαν 75 αξιωματικοί. Για το Δ.Σ. έλαβαν: Ηλ. Αξιοτόπουλος 52, Νικ. Αντωνόπουλος 34, Χαρ. Τετράδης 31, Παν. Λυμπέρης 31, Παν. Γιάννου 30, Γ. Δούρος 27 και Γ. Σπαράγγης 24.
Υποψήφιοι εκπρόσωποι στα Συμβούλια Μεταθέσεων έλαβαν: Ηλ. Αξιοτόπουλος 46, Παν. Γιάννου 31, Ευάγγ. Πιπέρης 31, Γ. Σπαράγγης 25, Νικ. Βερβεσός 14.
Υποψήφιοι για αντιπρόσωποι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, έλαβαν: Ηλ. Αξιοτόπουλος 46, Παν. Λυμπέρης 29, Ευάγ. Πιπέρης 27.
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή έλαβαν: Δήμητρα - Παρασκευή Βιολντζή 36, Αναστάσιος Δεληγιάννης 30, Ευάγγελος Δημητρίου 20.-  Κέλλυ  Δημητρούλια   .-

***  Στην περιοχή Μικρής Μαντίνειας: Από το Φεβρουάριο έργο προστασίας των ακτών :
Στην περιοχή Μικρής Μαντίνειας: Από το Φεβρουάριο έργο προστασίας των ακτών
* Ξεκινά τον Φεβρουάριο του 2013 το έργο προστασίας των ακτών στη Μικρή Μαντίνεια, τη σχετική σύμβαση για το οποίο υπέγραψε χθες -από κοινού με τον εργολάβο- ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Το προϋπολογισμού 1,3 εκατομμυρίων έργο, όπως δήλωσε ο δήμαρχος, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας απένειμε εύσημα στον τ. δήμαρχο Αβίας Παναγιώτη Μπασάκο, ο οποίος -όπως είπε ο Π. Νίκας- έχει φροντίσει να έχει έτοιμες μελέτες, τις οποίες βρήκε και αξιοποίησε ο Δήμος Καλαμάτας.- Βασίλης Μπακόπουλος 

*** Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος διαπιστώνουν παράνομη αμμοληψία σε Νέδα και Λάδωνα  :
Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος διαπιστώνουν παράνομη αμμοληψία σε Νέδα και Λάδωνα
*  Ανησυχητικά στοιχεία για παράνομη αμμοληψία στη Νέδα και στο Λαδωνα φέρνει στο φως έρευνα της ειδικής υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της patrisnews.com "στις περισσότερες περιπτώσεις οι εργολάβοι ξεκινούν την παράνομη δραστηριότητα το καλοκαίρι και την ολοκληρώνουν τον Δεκέμβριο, αντί να παίρνουν τα υλικά που χρειάζονται από τα λατομεία, τα παίρνουν από κοίτες ποταμών, λίμνες αλλά και ακτές. 
Στις περιοχές που κινδυνεύουν και έχουν παρατηρηθεί τέτοια φαινόμενα, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, συγκαταλέγεται και η νότια Πελοπόννησος. Στη Μεσσηνία κινδυνεύει η Νέδα, ενώ στην Αρκαδία στις υπό απειλή περιοχές είναι ο Λάδωνας.Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια και αφορά σύμφωνα με τους επιστήμονες τα ιζήματα των ποταμών, καθώς με τις εργασίες αμμοληψίας αλλάζει η γεωμορφολογία των ποταμών και η επιδρά σε ολόκληρο το οικοσύστημα"

***  Στην Αλωνίσταινα ο ΕΟΣ Τρίπολης για τη "Γιορτή του Χειμώνα"  :
Στην Αλωνίσταινα ο ΕΟΣ Τρίπολης για τη "Γιορτή του Χειμώνα"
*  Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης θα πραγματοποιήσει εκδρομή στην Αλωνίσταινα το Σάββατο στις 1-12-2012, για να απολαύσουμε τις εκδηλώσεις για τη Γιορτή του Χειμώνα. Γλέντι, χορός και τραγούδι για όλους!
Η οργανωμένη αναχώρηση των αυτοκινήτων θα γίνει στις 5.30’ μ.μ. από τα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης (Λαγοπάτη 43). Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν την Αλωνίσταινα και νωρίτερα για καφέ και για να δουν τις προετοιμασίες της εκδήλωσης. Όσοι έλθουν πρέπει να φοράνε απαραίτητα ζεστά ρούχα και καλή διάθεση!!!
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα εντευκτήρια του συλλόγου έως την Παρασκευή 30-11-2012 καθώς και στα τηλέφωνα 2710-232243 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 2710-232243 end_of_the_skype_highlighting , 6974219674 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 6974219674 end_of_the_skype_highlighting .
Επίσης, πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του συλλόγου, www.eostripolis.gr .-
 
*** Οι θέσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμάτας" για τις σχολές της "Φάρις :
Οι θέσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμάτας" για τις σχολές της "Φάρις"
*  Εμείς, σαν Λαϊκή Συσπείρωση ξεκινάμε από την βασική μας θέση που λέει ότι ο πολιτισμός δεν είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται, αλλά, είναι δικαίωμα της κάθε λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της και πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος ή τον Δήμο (την τοπική διοίκηση). Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει γι αυτό με άμεσους και έμμεσους φόρους. Μάλιστα, στο Δήμο Καλαμάτας με το πολιτιστικό τέλος, διπλοπληρώνουμε, με απόφαση προηγούμενης Δ.Α. του ΠΑΣΟΚ (έχουν βάλει το χεράκι τους σ’ αυτό και οι εκπρόσωποι στο ΔΣ του τότε Συνασπισμού και τώρα ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ).
Με βάση αυτή τη βασική μας θέση είχαμε προτείνει στη Δημοτική Αρχή (Δ.Α.), η ΔΕΠΑΚ να γίνει υπηρεσία του Δήμου και να μην λειτουργεί σαν επιχείρηση με ιδιωτικά - οικονομικά κριτήρια, με βάση την ανταποδοτικότητα, να χρηματοδοτείται από το κράτος και οι εργαζόμενοι να είναι μόνιμοι με πλήρη δικαιώματα. Η Δ.Α. αντιμετωπίζοντας τον πολιτισμό σαν εμπόρευμα και την ΔΕΠΑΚ σαν επιχείρηση - μπακάλικο προτίμησε να την εντάξει στη «ΦΑΡΙΣ» Α.Ε.
Σήμερα, εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του βρήκαν ευκαιρία και προωθούν αυτό που επιδίωκαν εδώ και πολλά χρόνια, την πλήρη εμπορευματοποίηση -ιδιωτικοποίηση και του πολιτισμού.
Η Δ.Α. της Καλαμάτας – της ΝΔ και του φιλοχουντικού ΛΑΟΣ -συμφωνεί πλήρως με την πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και της σημερινής (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), μπορεί να καταγγέλει τις κυβερνητικές αποφάσεις, όμως καλύπτεται πίσω από αυτές και τις υλοποιεί μέχρι κεραίας.
Φέτος με απόφαση της κυβέρνησης έμειναν άνεργοι χιλιάδες ωρομίσθιοι εργαζόμενοι σε δημοτικά ωδεία, σχολές και εργαστήρια, λόγω των περικοπών κονδυλίων. Αντίστοιχα ένας πολλαπλάσιος αριθμός χιλιάδων μαθητών θα υποχρεωθούν να διακόψουν τις σπουδές τους.
Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στις σχολές της «ΦΑΡΙΣ» στην Καλαμάτα, με σοβαρές ελλείψεις σε καθηγητές.
Στην απαξίωση, όμως, των σχολών συνέβαλε και η Δ.Α. με την αύξηση των διδάκτρων και την γενικότερη στάση της απέναντι στις σχολές (ενώ ξεκίνησε η σχολική χρονιά, δεν υπάρχει καλλιτεχνικός διευθυντής, υπάρχουν ασυντήρητα κτήρια, έλλειψη συνεργασίας της διοίκησης της «ΦΑΡΙΣ» με τους καθηγητές και τους γονείς κλπ.). Έτσι, φέτος εκατοντάδες οικογένειες αναγκάστηκαν ή να διακόψουν τις καλλιτεχνικές σπουδές των παιδιών τους ή να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα.
Αυτός είναι ο στόχος τους: Να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας στην καλλιτεχνική εκπαίδευση και τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να πληρώσουν δίδακτρα να μην έχουν πρόσβαση στο πολιτισμό.
Τέτοιο ταξικό χαρακτήρα έχει και η πολιτική της ΔΑ απέναντι στη «ΦΑΡΙΣ» και στο πολιτισμό. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζει και το αθλητισμό (επιβάλλοντας χαράτσι στο κολυμβητήριο και τις άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις), την πρόνοια – τους παιδικούς σταθμούς.
Όσον αφορά την «πρόταση» - που υλοποιείται σε κάποιους Δήμους και συζητιέται και στη Καλαμάτα - προς τους καθηγητές στα δημοτικά ωδεία να συστήσουν «συνεταιριστική επιχείρηση» και να αναλάβουν οι ίδιοι τη λειτουργία των σχολών, σημειώνουμε ότι έτσι μετατρέπονται οι καθηγητές σε συνένοχους για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση, τα αποτελέσματα για τους διδασκομένους θα ‘ναι αμφίβολα, ενώ θα αυξηθούν και τα δίδακτρα.
 Σαν Λαϊκή Συσπείρωση προτείνουμε:
Κάθε μαθητής της γενικής εκπαίδευσης που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με οποιοδήποτε συγκεκριμένο είδος τέχνης, να μπορεί με την παρακίνηση και συνεργασία του σχολείου του να φοιτήσει σε δημόσια κέντρα καλλιτεχνικής παιδείας, που θα δημιουργηθούν σε δημοτικό επίπεδο και τα οποία να παρέχουν δωρεάν τις απογευματινές ώρες καλλιτεχνική εκπαίδευση (μουσικά όργανα, εικαστικά, θέατρο, κινηματογράφο, χορό, γραφιστική κ.λπ.), συστηματικά οργανωμένη με βάση τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της κάθε είδους τέχνης.
Για αυτό χρειάζεται κοινός αγώνας όλων, των καθηγητών - καλλιτεχνών μαζί με τους μαθητές και τους γονείς.
Υ.Γ.: Ο κ. Δήμαρχος αισθάνεται μειονεκτικά για την κυριαρχία της αριστεράς στον πολιτισμό. Είναι πολύ φυσιολογικό αυτό, γιατί η αριστερά, ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός, το δίκιο της εργατικής τάξης είναι αυτά που σπρώχνουν την ιστορία μπροστά και δίνουν ώθηση στον πολιτισμό. Οι ιδέες, όμως που υποστηρίζει ο κ. Δήμαρχος, ο καπιταλισμός και η σαπίλα του, αντιπροσωπεύουν το παλιό, αυτό που πεθαίνει και προσπαθεί με κάθε τρόπο να βάλει τροχοπέδη στην πρόοδο και στην πολιτιστική ανάπτυξη.    

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 
***  Αιμοδοσία στο ΤΕΙ Καλαμάτας :
 Αιμοδοσία στο ΤΕΙ Καλαμάτας
*  Οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι του ΑΤΕΙ Καλαμάτας και η λοιπή ακαδημαϊκή κοινότητα προκειμένου να ενισχύσουν την Τράπεζά τους, καθώς και την ανιδιοτελή προσφορά προς τον συνάνθρωπο, σε συνεργασία με το Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας θα πραγματοποιήσουν Εθελοντική Αιμοδοσία την Τέταρτη 28 Νοεμβρίου 2012 και ώρες 9.00 μέχρι 13.00 στην αιθ. 91 του Ιδρύματος.
H αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας

Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας


***  Συνελήφθη στο Άργος για μη απόδοση Φ.Π.Α 30.000 ευρώ. :
Συνελήφθη στο Άργος για μη απόδοση Φ.Π.Α 30.000 ευρώ.
*  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας: "Συνελήφθη, σήμερα (27-11-2012) το πρωί, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ένας (1) 46χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο. Ειδικότερα, σε βάρος του 46χρονου, έχουν βεβαιωθεί χρέη από μη απόδοση Φ.Π.Α., ύψους -31.130,46- ευρώ. Ο 46χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου"

***  Βαρύ το κλίμα στη "Μαύρη Θύελλα": "Δεν υπάρχει θέμα προπονητή αυτή τη στιγμή..."  :
Βαρύ το κλίμα στη "Μαύρη Θύελλα": "Δεν υπάρχει θέμα προπονητή αυτή τη στιγμή..."
* ΛΕΕΙ Ο ΡΑΛΛΗΣ ΠΑΡΑ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕ ΜΠΕΝΟΒαρύ είναι το κλίμα στην "Μαύρη Θύελλα" μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα της ομάδας στο Αίγιο από τον Παναιγιάλειο.Τα…

***     Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη το 2013 :
Image
* «Η τρύπα» θα κλείσει με κυνήγι οφειλετώνΣε εξέλιξη βρίσκεται η κατάρτιση τόσο του νέου τεχνικού προγράμματος όσο και του νέου προϋπολογισμού του Δήμου Καλαμάτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας για αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, προκειμένου να καλυφθούν οι «μαύρες τρύπες» στον οικονομικό σχεδιασμό του 2013, η Δημοτική Αρχή δε σκέπτεται κανένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «δεν είναι δυνατό στην οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε να προτείνουμε αυξήσεις. Αν μη τι άλλο, θα μας πάρουν με τις πέτρες».
Αντίθετα, αυτό που σχεδιάζει να κάνει η Δημοτική Αρχή, ως αντιστάθμισμα, είναι να εντατικοποιήσει ακόμα περισσότερο τα μέτρα και τους ελέγχους, για να εισπράξει οφειλές από τους δημότες. «Το 2013 στο συγκεκριμένο θέμα θα είμαστε ακόμα αυστηρότεροι, με σκοπό να μαζέψουμε τα χρήματα που μας οφείλονται. Αυτό πρέπει να γίνει και στο πλαίσιο της ισονομίας απέναντι στους δημότες. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν δημότες συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και κάποιοι να… σφυρίζουν αδιάφορα», μας έλεγαν χθες.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παν. Νίκας σε δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες είπε ότι «θα στύψουμε την πέτρα», θέλοντας να δείξει πόσο σφιχτός θα είναι ο νέος προϋπολογισμός.
Υποστήριξε, δε, ότι οι προτεραιότητες θα είναι η διασφάλιση της μισθοδοσίας του προσωπικού και η συνέχιση του κοινωνικού έργου. Διαβεβαίωσε ότι αυτά δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν και, αν χρειαστεί, θα ακυρώσει και έργα, ώστε τα χρήματα να πάνε στους παραπάνω σκοπούς.
Από την άλλη πλευρά, η εισήγηση για το νέο τεχνικό πρόγραμμα θα είναι σύντομα έτοιμη και θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για ψήφιση τις επόμενες εβδομάδες. Όπως τόνισε ο κ. Νίκας, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει νέα έργα για τις Δημοτικές και τις Τοπικές Κοινότητες, ενώ στην πόλη της Καλαμάτας θα γίνουν μόνο επισκευές και συντηρήσεις, συν τα μεγάλα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.
Ο δήμαρχος υπογράμμισε, μάλιστα, ότι το ΕΣΠΑ είναι η μόνη ελπίδα για το Δήμο, γι’ αυτό και όλος ο μηχανισμός δουλεύει για την ετοιμασία των μελετών.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη


***  Σέ απολογία οι διευθυντές της ΕΑΣ, αργία για Ν. Σαρδέλη :
Image
* Στην απόφαση να κληθούν σε απολογία όλοι οι διευθυντές των καταστημάτων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας κατέληξε στην προχθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ, με βάση το πόρισμα διαχειριστικού ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών. Η απόφαση, που ελήφθη κατά πλειοψηφία, αφορά, όπως μας ανέφερε ο πρόεδρός της Κ. Κατσούλης, όλους τους διευθυντές των καταστημάτων, με εξαίρεση εκείνο της Κυπαρισσίας, όπου θα πρέπει να απολογηθούν και οι διαχειριστές – γεωπόνοι.
Το Δ.Σ. αποφάσισε, επίσης, να θέσει σε αργία έως την απολογία του και το διευθυντή του καταστήματος της Μεσσήνης, Νικ. Σαρδέλη, επειδή «από την ανάλυση του πορίσματος φάνηκε ότι υπάρχει πειθαρχικό αδίκημα».
Οι διευθυντές
Όπως μας εξήγησε ο κ. Κατσούλης, οι διευθυντές των καταστημάτων είναι υπεύθυνοι για την πιστωτική πολιτική που ακολουθείται. Αφορά στα μέλη της ΕΑΣ και παραγωγούς που συνεργάζονται με την Ένωση και εκχωρούν την επιδότηση, το προϊόν τους ή ό,τι άλλο, προκειμένου να λαμβάνουν εφόδια. Εκτός, όμως, αυτών, υπάρχουν περιπτώσεις που ακολουθήθηκε μια τέτοια πιστωτική πολιτική και σε άτομα που δεν έχουν εκχωρήσει κάτι στην Ένωση, με αποτέλεσμα να υπάρχει άνοιγμα που ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ σε καθυστερήσεις, επιταγές και γραμμάτια, «οπότε προβληματιστήκαμε και για να δημιουργήσουμε και το νέο συνεταιρισμό, θέλαμε μια ξεκάθαρη λύση. Από την ενημέρωση που έκανε στην προχθεσινή συνεδρίαση ο ορκωτός ελεγκτής και μετά τις ερωτήσεις που του διατύπωσαν τα μέλη του Δ.Σ., ελήφθη η παραπάνω απόφαση».
Οι απολογίες των διευθυντών και ενδεχομένως του κ. Σαρδέλη θα πρέπει να γίνουν σε διάστημα δέκα ημερών και θα τεθούν υπόψη των μελών του Δ.Σ., το οποίο θα συνεδριάσει εκ νέου, ώστε να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις.
Στα 2,5 ευρώ η τιμή
για το λάδι
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ Μεσσηνίας προχώρησε και στον καθορισμό των τιμών για τις ελιές ΠΟΠ Καλαμάτας στο 1,40 ευρώ για το 200 νούμερο. Από εκεί και μετά έχει κλίμακα. Το 160 νούμερο θα είναι 1,50 ευρώ, το 120 νούμερο 1,70 κ.ο.κ.
Όσον αφορά στην τιμή προμήθειας του ελαιολάδου, αυτή καθορίστηκε στα 2,5 ευρώ το κιλό.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου


***    Στην εντατική ο Χρ. Γεννάτος, ρήξη σπλήνα η Σ. Φάσσου :
Image
* Σόκαρε τον αθλητικό κόσμο, όχι μόνο του νομού μας, αλλά όλης της χώρας και ιδιαίτερα την «οικογένεια» της άρσης βαρών, το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε λίγο πριν τα μεσάνυκτα της Δευτέρας, στην Αμφιλοχία, η ομάδα άρσης βαρών του Μεσσηνιακού, αποτελούμενη από τον προπονητή, δύο αθλήτριες και έναν αθλητή.
Ο προπονητής του καλαματιανού συλλόγου Χρήστος Γεννάτος υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και νοσηλευόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο Άρτας στην μονάδα εντατικής θεραπείας, σε καταστολή, με την κατάστασή του να κρίνεται κρίσιμη, αλλά σταθερή, με τους γιατρούς να περιμένουν την παρέλευση του πρώτου 48ώρου.
Η αθλήτρια Σοφία Φάσσου τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα και οι γιατροί αναγκάστηκαν να προβούν σε αφαίρεση σπλήνα, όμως θεωρείται ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Ο αθλητής Δημήτρης Ουάμπικ υπέστη κάταγμα στον αριστερό μηρό και χειρουργήθηκε με επιτυχία, ενώ πιο τυχερή στάθηκε η αθλήτρια Μαρία Ναούμη, που τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο.
Η καλαματιανή αποστολή επέστρεφε, μέσω Εγνατίας Οδού, από το πανελλήνιο πρωτάθλημα της Αριδαίας, έχοντας εξασφαλίσει αρκετά μετάλλια.
-Στο νοσοκομείο της Άρτας, όπου νοσηλεύονται και οι τέσσερις τραυματίες βρέθηκαν πολύ γρήγορα εκτός από τα μέλη των οικογενειών τους, ο ταμίας του Μεσσηνιακού, Τάκης Στασινόπουλος, αλλά και ο Μεσσήνιος χειρουργός-ορθοπεδικός, Γιώργος Τσικούρης, που συνεργάζεται με την Ομοσπονδία Άρσης Βαρών. 


*** "Έμφραγμα" στο χώρο της Υγείας :
Image
Μετά την απεργία των φαρμακείων, στο... χορό μπαίνουν και οι νοσοκομειακοί γιατροίΚλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα φαρμακεία στη Μεσσηνία, σύμφωνα με απόφαση του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, ενώ σταματά εκ νέου η χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι οποίοι και θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό από την τσέπη τους.
Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για την αναδρομική, από 1η Ιανουαρίου 2012, έκπτωση 5% που τους ζητείται και για τις οφειλές του Οργανισμού.
Για αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία. Επίσης, η ΟΕΝΓΕ κηρύσσει την Παρασκευή 30 Νοέμβρη ως «Πανελλαδική μέρα λειτουργίας των νοσοκομείων χωρίς ειδικευόμενους».
Τη συγκεκριμένη μέρα όλοι οι ειδικευόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους με πανελλαδική επίσχεση εργασίας.
Την ίδια ημέρα, στη 1.00 μετά το μεσημέρι, ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι γιατροί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, ενώ στην περιφέρεια οι ειδικευόμενοι σε συνεργασία με τις ενώσεις γιατρών θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στις διοικήσεις.
Σε κινητοποιήσεις προχωρά και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διάταξη που προβλέπει συνταγογράφηση με δραστική ουσία. Στην τελευταία συνεδρίαση αποφασίστηκε «να προετοιμαστεί, σε κατάλληλο χρόνο, 48ωρη πανιατρική απεργία μετά από προηγούμενη συνεννόηση με τις κλαδικές οργανώσεις και τους Ιατρικούς Συλλόγους, η οποία τοποθετείται χρονολογικά 15-20 Δεκεμβρίου 2012».-


***  Υπόμνημα του αντ. Δωρίου στον αστυνομικό διευθυντή :
Image
* «Αυξάνεται στο Δώριο η εγκληματικότητα, ενισχύστε το Α.Τ. Κοπανακίου»
Η ενίσχυση του προσωπικού που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου είναι η μόνη λύση για να μπορέσει η περιοχή που αστυνομεύεται από αυτό να ηρεμήσει και οι κάτοικοι να νιώσουν ασφαλείς.
Αυτό σημειώνει με υπόμνημά του προς τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας ο αντιδήμαρχος Οιχαλίας, αρμόδιος για τη Δ.Ε. Δωρίου, Νικ. Αλεξόπουλος.
Όπως σημειώνει ο κ. Αλεξόπουλος, στην Τοπική Κοινότητα Κοπανακίου υπάρχει Αστυνομικό Τμήμα με ισχνή δύναμη, που μετά βίας διατηρεί ανοικτό το κατάστημα, με περιοχή ευθύνης από τη Δημοτική Ενότητα Δωρίου (Τ.Κ. Βασιλικού, Άνω Δωρίου, Κόκλας, Ψαρίου, Χρυσοχωρίου, Χαλκιά, Κούβελα, Μάλθης) μέχρι τη Δημοτική Ενότητα Είρας (Κακαλέτρι, Στάσιμο, Σύρριζο), καθώς και γεωγραφικά τμήματα του Δήμου Τριφυλίας, όπως ολόκληρος ο τέως Δήμος Αετού.

Παρά τις εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών του Α.Τ. Κοπανακίου, με την υφιστάμενη δομή, είναι αδύνατη η αστυνόμευση του χώρου ευθύνης που ανήκει στο Τμήμα. Στο Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου υπάρχουν δεκατέσσερις οργανικές θέσεις, από τις οποίες μονάχα εννέα καλύπτονται και υπηρετούν οι αστυνομικοί…
Ωστόσο, το φαινόμενο αυτό, του συγκεκριμένου Α.Τ., πρέπει άμεσα να σταματήσει και να δημιουργηθούν οι συνθήκες ενιαίας και πλήρους εποπτείας και αστυνόμευσης του χώρου.

Αύξηση της εγκληματικότητας Η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας, συνεχίζει, είναι σημαντική υπόθεση, με θετικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.
Ο κ. Αλεξόπουλος επισημαίνει ακόμη την άριστη συνεργασία με την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας, η οποία συνδράμει με την ομάδα της Β΄ ΟΠΚΕ, αλλά η έλλειψη καθημερινής και ολοήμερης παρουσίας αστυνομικής δύναμης είναι αισθητή.
Σημαντική είναι τα τελευταία χρόνια η αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή‚ καθώς και της μεταφερόμενης από τα αστικά κέντρα‚ που περιλαμβάνει και σοβαρές εγκληματικές ενέργειες (π.χ. ληστεία ΑΤΕ - ληστεία μέλους του Τοπικού Συμβουλίου της περιοχής, κλοπές, ξυλοδαρμοί ηλικιωμένων, κλοπή πίλαρ κ.λπ.). Συχνό φαινόμενο είναι οι διαρρήξεις σπιτιών και οι κλοπές αυτοκινήτων. Το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών έχει κλονιστεί πολύ σοβαρά. Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί και η έλλειψη τροχαίας αστυνόμευσης στα δημοτικά διαμερίσματα. Η αδυναμία εφαρμογής του νόμου έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα πλήρους ασυδοσίας.

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ την ομαλή κατάσταση»
Όπως τονίζει, «πολύ σοβαρό θέμα δημόσιας τάξης, με ισχυρές πιθανότητες απρόβλεπτων συνεπειών, είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται, αφενός, από την αθρόα έλευση παράνομων και μη αλλοδαπών κατά την περίοδο της ελαιοκομιδής, και παρά τις προσπάθειες προσέγγισης και ελέγχου που διαχρονικά γίνονται από τις αστυνομικές αρχές, η παραβατικότητα είναι πολύ σοβαρή και, αφετέρου, από τους διερχόμενους Ρομά, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, ασκούντες εμπορική δραστηριότητα και μη, οι οποίοι κατά δεκάδες φθάνουν στην περιοχή μας με ευνόητα αποτελέσματα. Ως προς αυτό το ζήτημα‚ την εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση και παρά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουμε προς κάθε κατεύθυνση, δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι τα πράγματα θα εξελιχτούν ομαλά. Σας μεταφέρω την έντονη ανησυχία μου για μια ανεξέλεγκτη οργή που διαμορφώνεται, σε δημότες που βλέπουν τη ζωή τους να υποβαθμίζεται και την περιουσία τους να υποτιμάται ραγδαία».

Η πρόταση
Και προσθέτει: «Η μόνη ενδεδειγμένη και ρεαλιστική πρόταση είναι η στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Κοπανακίου. Η πρόταση αυτή είναι αίτημα όλης της τοπικής κοινωνίας, όπως εκφράζεται από τους φορείς της, από τους συλλόγους, εμπορικούς, επαγγελματικούς κλπ., από τους πολίτες των οποίων της αγωνίας καθημερινά γινόμαστε δέκτες και, βέβαια, αποτελεί και θέση της Δημοτικής Ενότητάς μας, καθώς και όλων των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων.
Επιθυμούμε και το ζητούμε δια του παρόντος υπομνήματος‚ να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση.
Η επίλυση και ο έλεγχος των προβλημάτων γίνεται προτού αυτά διογκωθούν, πιστεύω πως ακόμη υπάρχει λίγος χρόνος. Μην τον αφήσουμε να σπαταληθεί άσκοπα».


*** Στα 2,40 ευρώ περίπου η φετινή τιμή του ελαιόλαδου :
* Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, τα οποία περιέχει σχετική έκθεση που ετοίμασε το στέλεχος της οργάνωσης, Θεόδωρος Βλουτής, από την Υπηρεσία Αγροτικής Οικονομίας, από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2012 άρχισαν να ανακάμπτουν οι τιμές του ελαιολάδου φθάνοντας το Νοέμβριο τα 2,40 ευρώ/κιλό, με τάσεις περαιτέρω αύξησης, αν πράγματι επαληθευθεί η διαφαινόμενη μείωση της ισπανικής παραγωγής στο μισό της προηγούμενης περιόδου και η ελαφρά μείωση της ιταλικής παραγωγής. «Το πλέον πιθανό είναι οι τιμές παραγωγού για τη φετινή περίοδο 2012/13 κατά μέσο όρο να κυμανθούν στα 2,40 ευρώ/κιλό», τονίζεται στην έκθεση.
 

***«Τα Φιλιατρά δικαιούνται να έχουν Σχολή Κηπευτικών!» :
 Image
Τελετή λήξης προγράμματος κατάρτισης Νέων Αγροτών και απονομή βεβαιώσεων
Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και έγινε η απονομή βεβαιώσεων σε Νέους Αγρότες που παρακολούθησαν πρόγραμμα κατάρτισης στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «Δήμητρα» Φιλιατρών! Αυτό, μάλιστα, ήταν και το πρώτο σεμινάριο που διεξήχθη στις σύγχρονες και ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του εν λόγω Κέντρου μετά από πολλά χρόνια, με θεματικό αντικείμενο τα Κηπευτικά. Στο πρόγραμμα, διάρκειας 150 ωρών, που ξεκίνησε στις 22 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε στις 23 Νοεμβρίου, συμμετείχαν 15 Νέοι Αγρότες από την ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων.
 *** Κατέρρευσε ακόμη και η σκεπή
Πυρκαγιά, μάλλον από κερί, έκαψε το ναό του Αγίου Χαραλάμπους στην Κορώνη
 ολοληρωτική καταστροφή από πυρκαγιά υπέστη το μεσημέρι της Κυριακής ο νεκροταφειακός ιερός ναός του Αγίου Χαραλάμπους Κορώνης, εντός του κάστρου της κωμόπολης. Κατά πάσα πιθανότητα η πυρκαγιά προήλθε από αναμμένο κερί και επεκτάθηκε αστραπιαία σε όλο το οικοδόμημα. Έρευνα για τα ακριβή αίτια διεξάγουν οι αρμόδιες Αρχές.Αμέσως ενημερώθηκε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της περιοχής, αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Παναγιωτόπουλο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας και κλήθηκαν η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, οι οποίοι όμως δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν, αφού είχε ήδη ολοκληρωθεί η καταστροφή. Συνεπεία της πυρκαγιάς ήταν να καταρρεύσει ακόμη και η στέγη του ναού και να απομείνουν οι τοίχοι και το τσιμεντένιο τέμπλο.
Τον καταστραφέντα ναό επισκέφθηκε χθες ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από ιερείς της περιοχής, την αντιδήμαρχο Πύλου – Νέστορος Πελαγία Λευτάκη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κορώνης Ι. Παπασαραντόπουλο και κλιμάκιο της 26ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας είδε τις ζημιές και ενημερώθηκε για την πυρκαγιά, ενώ ακολούθησε σύσκεψη για τις προοπτικές ανακατασκευής του ναού. Σχολιάζοντας το θλιβερό γεγονός, ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης, Κων. Ψυχάρης, ανέφερε: «Καταστράφηκε ένας ιστορικός ιερός ναός, κτίσμα του 16ου αιώνα. Η θλίψη και η συγκίνηση των κατοίκων της Κορώνης είναι διάχυτη, αφού στο συγκεκριμένο ναό έχουν λάβει χώρα σημαντικά γεγονότα της ζωής και της ιστορίας του τόπου και στου οποίου τον περίβολο βρίσκεται το Κοιμητήριο της κωμόπολης, όπου αναπαύονται συγγενικά, φιλικά και αγαπημένα πρόσωπα αυτών».

***Αστυνομικά



Συλλήψεις 2 ατόμων στην Καλαμάτα με μικροποσότητα χασίς
Δύο άτομα με μικροποσότητα χασίς συνέλαβαν το βράδυ της Κυριακής στην Καλαμάτα, σε διαφορετικά σημεία, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.
Πρόκειται για έναν 21χρονο και έναν 16χρονο, από τους οποίους κατασχέθηκε η ποσότητα χασίς που είχαν μαζί τους.
ΚΙΤΡΙΕΣΤρεις Ρομά διέρρηξαν αυτοκίνητο και συνελήφθησαν λίγο αργότερα
Στην Καλαμάτα συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις Έλληνες Ρομά, ηλικίας 16, 15 και 22 ετών αντίστοιχα, γιατί- όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα- λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει στις Κιτριές ένα αυτοκίνητο και είχαν αφαιρέσει ένα τσαντάκι με έγγραφα. Αυτά βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.

*** "Φάρις"



48 θέσεις δωρεάν εκπαίδευσης στον Τομέα Καλλιτεχνικής Παιδείας
Σε μια σημαντική, απ’ όλες τις πλευρές, ανακοίνωση προχώρησε χθες ο Δήμος Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, η κοινωφελής επιχείρηση «Φάρις» προσφέρει θέσεις δωρεάν ετήσιας εκπαίδευσης σε τμήματα του Δημοτικού Ωδείου και του Εικαστικού Εργαστηρίου, σε παιδιά-μέλη οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Ειδικότερα, προσφέρονται 24 θέσεις για τμήματα της Προπαιδείας του Δημοτικού Ωδείου και 24 θέσεις για τμήματα ζωγραφικής και κεραμικής του Εικαστικού Εργαστηρίου.
Αιτήσεις θα υποβάλλονται στα γραφεία της Διοίκησης της «Φάρις» (Ασίνης 11 και Φαρών, Καλαμάτα) έως και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου.
Πληροφορίες: 27210.95611.

***  Η Γαλλική Αποστολή στον Μοριά
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΕΙΩΔΟΥΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
Τομή για τη μελέτη του ελληνικού χώρου, σε σχεδόν όλους τους τομείς, από τη χαρτογραφία, την αρχαιολογία, τη γεωλογία, τη ζωολογία και τη βοτανική, αποτελεί η Γαλλική Επιστημονική Αποστολή στον Μοριά μεταξύ των ετών 1829 και 1838.
Μια ισχυρή μαρτυρία για το γεωγραφικό χώρο και την κοινωνία του Μοριά από το 1829 έως το 1838 ήταν το έργο «Γαλλική Επιστημονική Αποστολή», σε μια εποχή κατά την οποία θεμελιωνόταν το νεοελληνικό κράτος και χρειαζόταν μια ιστορική, αρχαιολογική και εικονογραφική τεκμηρίωση, που εκδόθηκε σε πολυάριθμους τόμους στη Γαλλία, από το 1831 έως το 1838.
Μετά σχεδόν δύο αιώνες, σημαντικό τμήμα του έργου της Αποστολής δόθηκε στο ευρύ κοινό με τη μνημειώδη έκδοση της «Μέλισσας» και χορηγό την εταιρεία «Μορέας Α.Ε.».
Η πολυτελής έκδοση, μεγάλων διαστάσεων και υψηλής ποιότητας, αποτελείται από ένα βιβλίο και τον Άτλαντα, ο οποίος περιλαμβάνει 140 χαρακτικά - απόψεις τοπίων του Prosper Bassuet, ζωγράφου και τοπιογράφου της Αποστολής.

Ο Bassuet ίσως είναι ο τελευταίος της σχολής που «επιδίωκε ακρίβεια και πλαστικότητα στην αποτύπωση του ελληνικού τοπίου, σε μια σφαίρα ποιητικότητας, χωρίς όμως εξάρσεις και υπερβολές», όπως εκτιμά σε κείμενό της η Ιόλη Βιγγοπούλου. Τo λιμάνι της Μεθώνης, η πέτρινη γέφυρα του Ευρώτα, η αρχαία γέφυρα της Μαυροζούμαινας, που έχει αντέξει έως σήμερα και χρησιμοποιείται, είναι μόνο μερικά από όσα απεικόνισε ο ζωγράφος, κοσμώντας τόσο τον Ατλαντα όσο και το Λεύκωμα, με 56 πρωτότυπα σχέδια του Bassuet, το οποίο βρίσκεται στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη.
Η έκδοση ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί χθες σε εκδήλωση που διοργάνωναν οι εκδόσεις «Μέλισσα» στο χώρο τους, Σκουφά 58. Για το έργο επρόκειτο να μιλήσουν ο διευθυντής της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Alexandre Farnoux, ο διευθυντής Ερευνών του ΕΙΕ Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών Γιώργος Τόλιας και ο επιστημονικός επιμελητής της έκδοσης Γιάννης Σαΐτας.

*** 1o Σύστημα Ναυτοπροσκόπων
Παιχνίδια στην πλατεία Κυπαρισσίας
Όμορφα και διασκεδαστικά πέρασαν το πρωινό της Κυριακής τα μικρά παιδιά της Κυπαρισσίας με τα παιχνίδια που έπαιξαν στην κεντρική πλατεία με το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων!
Παιδιά, από μωράκια μέχρι και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 μετά το μεσημέρι, έπαιξαν με τον Μπομπ Σφουγγαράκη, έκαναν κόμπο το μαντήλι, έτρεξαν, χάρηκαν και γέλασαν με μία ακόμα εκπαιδευτική δράση των Ναυτοπροσκόπων της πόλης! Η.Γ.

*** Αύριο στο θεατράκι της Φιλαρμονικής
«Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι»
Ένα σκηνικό παιχνίδι με το χρόνο και την παράδοση
Το παραμύθι «Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι» παρουσιάζουν τo Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης και Έκφρασης Παιδιών «Παράθυρο Στον Ήλιο» και η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Indigo-Του κόσμου το γεφύρι», σε συνεργασία με το «Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο», μετά την περσινή συνάντησή τους με την παράσταση «Μαλαματένιος Αργαλειός». Η παράσταση θα δοθεί στο Θεατράκι της Φιλαρμονικής αύριο Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, με γενική είσοδο 6 ευρώ.
Όσο για την υπόθεση του έργου, η Κανέλα ζει στη Χώρα του Χθες, έναν ονειρικό τόπο πάνω από τον κόσμο, αθάνατη μα εντελώς μόνη. Περνάει τον καιρό της παίζοντας με τα είδωλα που της φέρνει από τη γη ο μεγάλος μαγικός της καθρέφτης. Το Δυοσμαράκι βασιλεύει σ’ ένα μεγάλο κράτος, που δεν είναι ούτε στο χθες ούτε στο σήμερα, αλλά βρίσκεται πάντα μια μέρα μπροστά, γι’ αυτό λέγεται η Χώρα του Αύριο.
Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι ξεπηδούν μέσα από το παιδικό ακροατήριο και μεταμορφώνονται επί σκηνής σε παραμυθένιους ήρωες, με τη βοήθεια των ηθοποιών. Ένα κορίτσι και ένα αγόρι από το κοινό γίνονται η Κανέλα και το Δυοσμαράκι του παραμυθιού.
Μέσα από παραδοσιακά παιχνίδια και τραγούδια οι μικροί θεατές μεταφέρονται σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τη μνήμη του παρελθόντος και την ελπίδα του μέλλοντος.
Τραγούδια και σκοποί από την ελληνική παράδοση ερμηνεύονται ζωντανά από τους ηθοποιούς και τους μουσικούς, με συνοδεία από φλογέρα, ούτι, κλαρινέτο, κιθάρα και κρουστά.
Ένα μαγικό παιχνίδι με το χρόνο και την παράδοση. Μια παράσταση για κάθε ηλικία, για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, για φοιτητές, για ενήλικες και υπερήλικες, για όλους όσοι πιστεύουν στα παραμύθια!
Παίζουν: Τάσος Καρακύκλας, Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, Έλλη Βασιλάτου πνευστά – κρουστά, Γιάννης Σιφναίος έγχορδα – κρουστά.

***Έρκος Οδόντων
Image
Ο «εγγαστρίμυθος» και ο «εθνάρχης»
Ο τόνος της φωνής ήταν εκείνος που με ανάγκασε να δώσω μεγαλύτερη προσοχή, καθώς ετοιμαζόμουν να πάρω την άγουσα για την εφημερίδα, παρακολουθώντας ταυτόχρονα το τηλεοπτικό κανάλι BEST. Η στεντόρεια φωνή ήταν του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος υπερασπιζόταν το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πετράκο και τα όσα είχαν ακουστεί ή γραφεί περί καπελώματος της κίνησης του παμμεσσηνιακού μετώπου για τη διεκδίκηση των μεγάλων θεμάτων του νομού, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Για να υψώνει τους τόνους ο κ.δήμαρχος, σκέφτηκα, πρέπει να έχει άδικο. Όχι, δεν είμαι προκατειλημμένος.Έτσι, όμως, τουλάχιστον, γίνεται, τις περισσότερες φορές. Φωνασκούν οι πολιτικοί, όταν έχουν εκτεθεί ή όταν τα επιχειρήματά τους είναι λειψά και δεν πείθουν. Ο κ. δήμαρχος, λοιπόν, σε ρόλο «εθνάρχη» προσπαθούσε να πείσει πως ναι μεν η πρόταση για τη σύγκληση της σύσκεψης ήταν του κ. Πετράκου, ωστόσο αυτή υιοθετήθηκε από τον ίδιο και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου.
Μάλιστα... Ωστόσο, όσοι έχουν εικόνα του πώς έγινε η εν λόγω σύσκεψη, ακούγοντας τον κ. δήμαρχο αντιλήφθηκαν πως τα επιχειρήματά του είναι σαθρά. Κι αυτό, γιατί εκείνη την ημέρα στην αίθουσα υπήρχε κάποιος «εγγαστρίμυθος». Κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον κ. Πετράκο. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που, παρεμπιπτόντως, γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα, όταν ο κ. Νίκας κολλούσε στην ανάπτυξη και ανάλυσή τους, ήταν εκείνος που του έδινε (αδιάψευστος μάρτυς τα ηχητικά ντοκουμέντα του BEST) τα φώτα του. Έτσι, δικαίως, ενισχύθηκε η αίσθηση του καπελώματος που σερνόταν τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα, επειδή ο κ. Πετράκος είναι αεικίνητος και νυχθημερόν σε εγρήγορση, μόλις έσκασε η απόρριψη του ΣτΕ για την παράδοση της παράκαμψης του δρόμου Παραδείσια-Τσακώνα,στα τοπικά επιτελεία των υπολοίπων κομμάτων υπήρχε η σιγουριά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει από τα αριστερά για να εκμεταλλευθεί πολιτικά το θέμα, όπερ και εγένετο.Θα μου πείτε, ας είχε παραδοθεί ο δρόμος για να μην υπάρχουν παρατράγουδα.Σωστό. Ωστόσο, εν προκειμένω το θέμα δεν είναι ο κ. Πετράκος ή ο ΣΥΡΙΖΑ, που ευνόητα για πολιτικούς λόγους βγήκαν μπροστά, αλλά ο κ. δήμαρχος, που έδωσε το δάχτυλό του και βρέθηκε χωρίς χέρι. Ας πρόσεχε. Του Δημήτρη Γιατράκου ,.-
 
***  Schaeuble: Η Ελλάδα μπορεί να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα το 2014 :
 
* Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2014, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfang Schaeuble.
Ο Schaeuble δήλωσε πως είναι σχετικά αισιόδοξος ότι το πρόγραμμα επαναγοράς του ελληνικού χρέους θα πετύχει, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να αποκλείονται περαιτέρω μέτρα για τη μείωση του χρέους, μόλις η Ελλάδα εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα.
Επίσης, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για μια επιπρόσθετη χρηματοδότηση σχετικά με το πρόγραμμα επαναγοράς του ελληνικού χρέους.
B. Σόιμπλε (c) TOBIAS SCHWARZ/Newscom/Reuters Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η συμφωνία του Eurogroup δίνει στην Ελλάδα μια ευκαιρία να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Ακόμη τόνισε ότι ήταν σωστό να δοθούν στην Ελλάδα τα έσοδα της ΕΚΤ από το πρόγραμμα SMP.
Πρόσθεσε ακόμη ότι ένα haircut των δανείων του επισήμου τομέα, θα είχε παραβιάσει τη γερμανική νομοθεσία. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε δε ότι η επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς ελληνικού χρέους, θα πρέπει να φανεί.
Τέλος, δήλωσε ότι θα προτιμούσε μια ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή για την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει καθοριστεί πότε θα γίνει.

***  Πολιτική συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα :

* Σε πολιτική συμφωνία για την εκταμίευση των 43,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης μετά από 12 ώρες διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, ενώ την ίδια στιγμή συμφώνησαν με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να διαμορφωθεί ο στόχος για τη μείωση του χρέους στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.
Το Eurogroup κατάληξε ότι υπάρχουν πλέον τα αναγκαία στοιχεία για να ξεκινήσουν τα κράτη μέλη τις σχετικές εθνικές διαδικασίες που χρειάζονται για την έγκριση της επόμενης δόσης του EFSF που φτάνει τα 43,7 δισ. ευρώ, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Jean-Claude Juncker μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.
"Δεν πρόκειται απλώς για χρήματα. Πρόκειται για την υπόσχεση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον ελληνικό λαό και για την Ευρωζώνη στο σύνολο της", δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup στη συνέντευξη Τύπου μετά τις μαραθώνιες συνομιλίες.
Όπως επισήμανε 10,6 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού και 23,8 δισ. ευρώ σε ομόλογα του EFSF που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πληρωθούν τον Δεκέμβριο.
Σαμαράς, Στουρνάρας (c) YVES HERMAN/Newscom/Reuters
Η εκταμίευση των υπόλοιπων κεφαλαίων θα γίνει σε τρεις υπο-δόσεις, όπως ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2013 και θα συνδέονται με την υλοποίηση συγκεκριμένων στόχων του προγράμματος (συμπεριλαμβανόμενης της εφαρμογής της φορολογικής μεταρρύθμισης που συμφωνήθηκε τον Ιανουάριο).
Το Eurogroup περιμένει να είναι σε θέση να αποφασίσει και επίσημα για την εκταμίευση μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης των εθνικών διαδικασιών και μετά την αξιολόγηση μιας πιθανής πράξης επαναγοράς χρέους από την Ελλάδα, πρόσθεσε.
Νέα εργαλεία για την υλοποίηση του προγράμματος
Το Eurogroup σημειώνει ταυτόχρονα σε σχετική ανακοίνωση ότι στους αναθεωρημένους όρους του προγράμματος περιλαμβάνεται η υιοθέτηση από την πλευρά της Ελλάδας νέων εργαλείων για την ενίσχυση της υλοποίησης του προγράμματος ιδίως μέσω διορθωτικών μηχανισμών για να διασφαλιστεί η επίτευξη τόσο των δημοσιονομικών στόχων όσο και των στόχων για τις ιδιωτικοποιήσεις.
Στην ανακοίνωση του Eurogroup σημειώνεται εξάλλου ότι η Ελλάδα έχει σημαντικά ενισχύσει τον διαχωρισμένο λογαριασμό για την εξυπηρέτηση του χρέους. Όπως σημειώνεται σχετικά η Ελλάδα θα μεταφέρει όλα τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις και τα πρωτογενή πλεονάσματα στο συγκεκριμένο λογαριασμό για να καλύψει τις πληρωμές για την εξυπηρέτηση του χρέους.
Το Eurogroup σημειώνει εξάλλου ότι το outlook για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έχει επιδεινωθεί σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2012 όταν εκπονήθηκε το δεύτερο πρόγραμμα.
Το Eurogroup θεώρησε ότι οι αναγκαίες αναθεωρήσεις των δημοσιονομικών στόχων και η αναβολή του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ από το 2014 στο 2016 καθιστούν αναγκαίο ένα πιο ευρύ πλαίσιο για τη βιωσιμότητα του χρέους το οποίο θα ενσωματώνει χαμηλότερα επίπεδα χρέους σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο εξομαλύνοντας την τρέχουσα καμπύλη χρηματοδότησης μετά το 2020 και διευκολύνοντας τη χρηματοδότηση.
Επαναγορά χρέους
Το Eurogroup ενημερώθηκε ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα εξετάζει συγκεκριμένα μέτρα μείωσης του χρέους στο εγγύς μέλλον τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν αγορές μέσω δημόσιων προσφορών των διάφορων κατηγοριών των κρατικών υποχρεώσεων.
Εφόσον επιλεγεί αυτή η οδός, αναφέρει το Eurogroup, η οποιαδήποτε προσφορά ή τιμή ανταλλαγής αναμένεται ότι δεν θα είναι υψηλότερες από αυτές του κλεισίματος της Παρασκευής, 23 Νοεμβρίου 2012.
Μείωση επιτοκίων και μορατόριουμ
Στο πλαίσιο αυτό και αφού το Eurogroup έχει λάβει τις αναγκαίες διαβεβαιώσεις από τις αρχές για την αποφασιστικότητα τους να προωθήσουν τη δημοσιονομική και διαθρωτική μεταρρυθμιστική ορμή και με ένα θετικό αποτέλεσμα από την πράξη της επαναγοράς χρέους, οι χώρες της Ευρωζώνης θα είναι προετοιμασμένες να εξετάσουν τις ακόλουθες πρωτοβουλίες:
-Μείωση κατά 100 μονάδες βάσης των επιτοκίων στα δάνεια που δόθηκαν στην Ελλάδα από το πρώτο πακέτο διάσωσης (Greek Loan Facility).
-Μείωση κατά 10 μονάδες βάσης του κόστους προμήθειας για τις εγγυήσεις που πληρώνει η Ελλάδα στα δάνεια του EFSF.
-Επέκταση της ωρίμανσης στα διμερή δάνεια και στα δάνεια του EFSF κατά 15 έτη και αναβολή των πληρωμών για τόκους στα δάνεια του EFSF κατά 10 έτη.
-Δέσμευση των κρατών μελών να περάσουν στο διαχωρισμένο λογαριασμό της Ελλάδας ένα ποσό που ισοδυναμεί με τα έσοδα από το προηγούμενο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (SMP) που βρίσκονται στις εθνικές κεντρικές τράπεζας από το δημοσιονομικό έτος του 2013.
Το Eurogroup εκφράζει στην ανακοίνωσή του την πεποίθησή πως η από κοινού λήψη των προαναφερθέντων δράσεων από την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες – μέλη της ζώνης του ενιαίου νομίσματος θα φέρουν το κρατικό χρέος της Ελλάδας σε ένα βιώσιμο μονοπάτι καθ’ όλη την τρέχουσα και την επόμενη δεκαετία επιτρέποντας την σταδιακή επιστροφή της χώρας στις αγορές.
Τα μέλη της ευρωζώνης θα εξετάσουν περαιτέρω μέτρα και βοήθεια προς την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων, τη μείωση της συγχρηματοδότησης των διαρθρωτικών ταμείων, και / ή τη μείωση των επιτοκίων του ελληνικού δανείου, αν χρειαστεί, για την περαιτέρω μείωση του ποσοστού χρέους / ΑΕΠ σε βιώσιμα επίπεδα, μόλις η Ελλάδα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα (όπως προβλέπει το μνημόνιο), ώστε να διασφαλιστεί πως στο τέλος του 2016 το ελληνικό χρέος θα διαμορφώνεται στο 175% του ΑΕΠ, το 2020 στο 124% του ΑΕΠ και στο 2022 χαμηλότερα από το 110%.
Rehn: Η πολιτική συμφωνία θα περιορίσει την αβεβαιότητα γύρω από την ΕλλάδαΗ πολιτική συμφωνία που επετεύχθη στο σημερινό Eurogroup περιορίζει την αβεβαιότητα γύρω από την Ελλάδα, δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ο Ευρωπαίος Επίτροπος Olli Rehn.
Όπως υπογράμμισε, η νύχτα ήταν μακρά και οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν δύσκολες. Ήταν μια σημαντική δοκιμασία για την αξιοπιστία της ευρωζώνης, τόνισε.
Παράλληλα, εξήρε το έργο της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας πως η συμφωνία επετεύχθη χάρη στην ξεκάθαρη αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να κρατήσει το πρόγραμμα στη σωστή τροχιά.
Lagarde: Σημαντικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει τις μεταρρυθμίσειςΑπό την πλευρά της, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες που συμφωνήθηκαν σήμερα από το Eurogroup, «με στόχο να υποστηριχθεί περαιτέρω το πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης της Ελλάδας και να σημειωθεί μια σημαντική συνεισφορά στη βιωσιμότητα του χρέους. Αυτό έρχεται μετά από τις σημαντικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει την ατζέντα των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».
Τόνισε δε πως αυτές οι πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν την επαναγορά ελληνικού χρέους, την επιστροφή των κερδών του προγράμματος SMP στην Ελλάδα, τη μείωση των επιτοκίων των ελληνικών δανείων, τη σημαντική επέκταση αυτών και της περιόδου ωρίμανσης και την αναβολή της πληρωμής των τόκων του EFSF.
Πρόσθεσε ακόμη ότι όλα αυτά μαζί τα μέτρα, θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επαναφέρει το χρέος της σε βιώσιμο μονοπάτι και να διευκολύνει την σταδιακή επιστροφή της στις αγορές. Το χρέος αναμένεται να μειωθεί στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020 μέσω σημαντικών –εκ των προτέρων- μέτρων μείωσης του χρέους κατά 20% του ΑΕΠ.
«Επιπρόσθετα χαιρετίζω τη δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων να επαναφέρουν το χρέος της Ελλάδας σταδιακά κάτω του 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει πλήρως το πρόγραμμα.
Αυτό αποτελεί μια μεγάλη μείωση του χρέους για την Ελλάδα σε σχέση με την τρέχουσα πορεία του χρέους της», τόνισε.
Πρόσθεσε ακόμη ότι μόλις σημειωθεί πρόοδος για τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις που ελήφθησαν σήμερα, και ιδιαίτερα αναφορικά με την υλοποίηση της επαναγοράς χρέους, θα είναι σε θέση να προτείνει στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης του προγράμματος της Ελλάδας.
Wieser: Το ελληνικό πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα να εκπλήξει θετικά Το ελληνικό πρόγραμμα έχει την δυνατότητα να εκπλήξει θετικά, δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Euro Working Group, Thomas Wieser, κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας του Eurogroup.
Όπως τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, υπάρχουν διορθωτικοί μηχανισμοί που θα τεθούν σε λειτουργία σε περίπτωση εκτροχιασμού του ελληνικού προγράμματος.
Παράλληλα, σημείωσε πως η χρηματοδότηση της επαναγοράς του ελληνικού χρέους μπορεί να γίνει μέσα από το ήδη υπάρχον πρόγραμμα.
***
 
ΑΠΟ  ΤΙΣ   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ  :

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/11/20-2012.html , Το αγιάζι στη ενημέρωση Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 .-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/11/21-2012.html , Το αγιάζι της Αθλητικής Τετάρτης 21 Νοεμβρίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/11/21-2012.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 .-
~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html  ,
 Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (1) .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html  , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (2) .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/11/22-2012.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/11/a.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012  , AΘΛΗΤΙΚΗ παρουσίαση  .-
   ~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/23-2012.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 : ΚΑΛΟ Σ/Κ γιά όλους μας !!!
 ~**   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html   , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .- 
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/25-2012.html , Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 στην ενημέρωση .-
~**   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html  ,   ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα  26 Νοεμβρίου  2012 ,.-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_26.html , Το αγιάζι της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου 2012 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/11/27-2012.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 .-
~**

STAMATAKOS JOUNIOR : ~** http://youtu.be/eTduOgxRVVs

 


~** http://youtu.be/-9FoTY-uLCo   ,



 
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~  http://www.youtube.com/stamos01  , =2125 video.-

~  http://www.youtube.com/stamatios01  , =396 video.-

~  http://www.youtube.com/vlasiskal  , = 390 video.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου