ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

 Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης  ,   Τετάρτη  14   Μαρτίου 2012 :
Εν όψη βουλευτικών  εκλογών !!??

Το ποντικάκι  ολα μας τα λέει :
** Στο   αγιάζι της ενημέρωσης :

 ~** Εγκρίθηκε και επίσημα το δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα

   * Εγκρίθηκε και επίσημα  από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα.
* Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, «τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης ενέκριναν και επίσημα το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Όλες οι εθνικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί.
 * Τα κράτη μέλη έχουν επίσης εξουσιοδοτήσει το EFSF να αποδεσμεύσει την πρώτη δόση από το συνολικό ποσό των 39,4 δισ. ευρώ, το οποίο θα εκταμιευτεί σε αρκετές δόσεις».
* Επίσης, συνεχίζει επισημαίνοντας ότι «το δεύτερο πρόγραμμα συνιστά μια μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα που δεν πρέπει να χαθεί. Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να συνεχίσουν να επιδεικνύουν ισχυρή δέσμευση και να κρατήσουν το momentum των εφαρμογών, προωθώντας τις προσπάθειες για προσαρμογή στις περιοχές της δημοσιονομικής ενοποίησης, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, αυστηρά στα πλαίσια του νέου προγράμματος».
* Καταλήγει δε ότι αυτό θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε βιώσιμο μονοπάτι, «κάτι που είναι προς το συμφέρον όλων».-

~** Γερμανο-γερμανική συζήτηση σε ελληνικό έδαφος
**  
Μη χαίρεστε !
* Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίκαιρης συζήτησης που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, υπό τον τίτλο «Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία! Αλλά ποια;»
* Στο πάνελ συμμετείχαν ο κ. M. Warneke, Τομεάρχης στο Σύνδεσμο Φορολογουμένων της Γερμανίας, ο κ. E. Prost, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας LIQUI MOLY DEUTSCHLAND, ο κ. Α. Συριανός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης και ο κ. J. Bastian, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ομάδας Δράσης (TASK FORCE) στην Ελλάδα . Το συντονισμό της συζήτησης έκανε ο δημοσιογράφος στην Καθημερινή και στο ΣΚΑΪ, κ. Τάσος Τέλλογλου.
* Στην ανάγκη να επικεντρωθούμε όλοι στο μέλλον στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αλλά και στην ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας συγκεκριμένης ρεαλιστικής στρατηγικής ανάπτυξης αναφέρθηκε ο κ. Μ. Μαΐλλης, Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ανοίγοντας τη συζήτηση. «Η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει αυτό το στοίχημα», τόνισε και πρόσθεσε: «Είναι αναγκαία η μεταβολή του αρνητικού κλίματος που καλλιεργήθηκε από ξένα και ελληνικά Μ.Μ.Ε. επιδεινώνοντας τις ελληνογερμανικές σχέσεις».
* «Είναι σημαντικό να μπορούν να πουν οι Έλληνες κάποια στιγμή στο μέλλον, ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή οι Γερμανοί αποδείχθηκαν οι καλύτεροι φίλοι μας», είπε στη συνέχεια ο κ. G. Féaux de la Croix, Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, ο οποίος ανέδειξε την ανάγκη τόνωσης αλλά και τη σημασία της φιλίας μεταξύ των δύο λαών.
* Ο κ. M. Warneke, ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Φορολογουμένων της Γερμανίας, αν και συμφώνησε στην ανάγκη υποστήριξης της Ελλάδας, δεν παρέλειψε να τονίσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ως προϋπόθεση, προκειμένου τα χρήματα των φορολογουμένων να τίθενται στη διάθεση των πραγματικών αναγκών της οικονομίας προς όφελος της ανάπτυξης.
* Ο κ. E. Prost, ως επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη Γερμανία, αλλά συνεργάζεται και με την ελληνική εταιρία Ε. ΣΚΑΖΙΚΗΣ - Λ. ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΑΕ, επικεντρώθηκε στην ανάγκη τόνωσης της πραγματικής οικονομίας προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας. «Ο κίνδυνος ‘Βραζιλιανοποίησης’ παραμονεύει», επισήμανε, «γεγονός που θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα». Η ραγδαία αύξηση της ανεργίας είναι μεταξύ άλλων το αποτέλεσμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα αντί να δρα προς όφελος της πραγματικής οικονομίας και δη της επιχειρηματικότητας έχει καταστεί μέσο γρήγορου πλουτισμού μέσω συστημάτων υψηλού κινδύνου. Αυτή είναι και η θέση, που τον έχει καταστήσει ευρέως γνωστό στη Γερμανία μέσω των Μ.Μ.Ε.
* Ο κ. J. Bastian, ως στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα εστίασε στην ανάγκη για δομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και ανέφερε τις προσπάθειες που καταβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση η Ομάδα Δράσης. Βεβαίως, αναγκαία είναι και η ταχεία και αποτελεσματική απορρόφηση των κονδυλίων που διατίθενται στη χώρα μέσω ευρωπαϊκών ταμείων, η οποία παραμένει σε εξαιρετικά απογοητευτικά επίπεδα.
* Ο κ. Α. Συριανός, ελληνογερμανός επιχειρηματίας, παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η χώρα, παραμένει αισιόδοξος σχετικά με την αξιοποίηση της κρίσης προς την κατεύθυνση της δημιουργίας νέων πιο απλών και αποτελεσματικών διοικητικών δομών, αλλά και σχετικά με τις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται για έλληνες επιχειρηματίες, όπως παραδείγματος χάριν με την καλλιέργεια κριθαριού για την παραγωγή μπύρας.
* Κοινός τόπος όλων των ομιλητών ήταν η ανάγκη ανάληψης δράσης για την εξάλειψη γραφειοκρατικών εμποδίων και η παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις.
* Χορηγοί της συζήτησης, που παρακολούθησαν πολυάριθμα στελέχη γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων, ήταν οι εταιρείες-μέλη του Επιμελητηρίου: Δικηγορικό Γραφείο ΚΟΣΜΙΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΤΕ, Ε. ΣΚΑΖΙΚΗΣ - Λ. ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΑΕ και ΣΧΣ ΑΤΕ.
Τα στερνά νικούν τα πρώτα!
* Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη φιλική υποστήριξη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ και του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣ. Χορηγοί Επικοινωνίας: η οικονομική εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η διαδικτυακή ενημερωτική πλατφόρμα Capital.gr.-

~** "Η Ελλάδα θα μπορούσε να σωθεί αν υιοθετούσε το δολάριο αντί του ευρώ"
* H υιοθέτηση του δολαρίου, έναντι του ευρώ, θα βοηθούσε την Ελλάδα να ξεφύγει από την κρίση και ταυτόχρονα θα έδινε εκλογική ώθηση στον Barack Obama, όπως δήλωσε Λονδρέζος αναλυτής της Strategy Economics.
* Συγκεκριμένα, ο Matthew Lynn σε δηλώσεις του στο CNBC ανέφερε ότι, «η Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να αποχωρήσει μόνη της από την ευρωζώνη, αλλά ταυτόχρονα το έλλειμμά της είναι τέτοιο που δεν της επιτρέπει να δανειστεί χρήματα».
* Επιπλέον ανέφερε ότι, η χώρα θα κατέρρεε αν υιοθετούσε εν μια νυκτί την δραχμή. Μάλιστα σύμφωνα με τον Lynn, το νόμισμά της θα είχε αντίστοιχη αξία με αυτό της Ζιμπάμπουε.
* «Mε την υιοθέτηση του δολαρίου από την Ελλάδα, η Fed θα έπρεπε να δεχτεί να επεκτείνει την ρευστότητα της προς τις ελληνικές τράπεζες, όπως έχει κάνει στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις», δήλωσε ο Lynn.
* Οι ΗΠΑ με την σειρά τους θα κέρδιζαν «σταθερότητα» από μια τέτοια κίνηση, καθώς η Ελλάδα είναι μια θέση με στρατηγικά σημαντική θέση.
* Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, η διάσωση της Ελλάδας με τέτοιο τρόπο, θα ήταν o τέλειος αιφνιδιασμός πριν τις εκλογές για τον Obama.-


*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Τετάρτη 14 Μαρτίου  2012 :

Κύπελλο Μεσσηνίας !!!

* Στον τελικό η Εράνη Φιλιατρών .

* Πάει να διεκδικήσει την 8η κούπα στην ιστορία της :

* Εράνη Φιλιατρών - Πάμισος Μεσσήνης  2-1     .-

*  Ο πρώτος αγώνας στην Μεσσήνη έληξε  ισόπαλος με  0-0 .-


~* Για την Φουτ Μπόλ Λίνκ Β΄΄Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Καλλιθέα - Καλονή  0-3 , (0-0).- ^
Αγροτικός Αστέρας - Αναγέννηση Γιανιτσών  1-1  , (1-0) .- ^
Αναγέννηση Επανωμής - Φωκικός  1-1 , (0-0) .- ^
Εθνικός Αστέρας - Ηρακλής Ψαχνών  0-2 . (0-2) .-^
ΑΕΛάρισσα - Πανσερραϊκός  0-1 , (0-0).- ^
Παναχαϊκή  - Βέροιοα  0-0 , (0-0) .- ^
Πιερικός - Βύζας  Μεγάρων  2-0 , (0-0).- ^
Πανθρακικός - Πλατανιάς  1-0 , (1-0) .- ^  

~* Για την Σούπερ Λίνγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε αγώνες εξ αναβολής :

~ Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα  1-1 . (1-0) .- ^
Τα γκόλ : 41΄  πεν. Σουμπίνιο , 88΄ Τάσος  Κυριάκος .- ^
Κάρτες : Παναγιώτης Κόρμπος , Στέφανος Ναπολεόνι , Άντι Λίλα , Εμιλιάνο Βίλα , Ηλίας Κότσιος , Τόμας Ντε Βινσέντι .- ^

~ Δόξα Δράμας  - Ατρόμητος  Αθηνών  0-1 , (0-1) .- ^  
Τα γκόλ : 39΄ Κώστας Μήτρογλου .- ^   
Κάρτες : Ιωάννης Στεργιανός ,  Θεόδωρος  Τριποτσέρης , Tόμας Γουέϊν , Σωκράτης Φυτανίδης , Βέλιμιρ Ράντμαν .- ^    

~** Για το Ευρωπαϊκό Τσάμπιον Λίνκ στο ποδόσφαιρο :
* Τσέλσι - Νάπολι   κ.α. 3-1 ,  (1-0) .-^ παράταση : 4-1 .- ^  
* Ρεάλ Μανδρίτης - ΤΣΣΚΑ Μόσχας  4-1  , (1-0) .- ^  


~** Για το Κύπελο Κύπρου στο ποδόσφαιρο :
~ ΑΕΛ  -  Ανόρθωσης  1-0 , (0-0).- ^
~ ΑΕΚ  Λάρνακας - Αλκή Λάρνακας  1-0 , (1-0) .-  ^
~ Ομόνοια Λευκωσίας - Ερμής Αραδίππου 6-0  , (1-0) .-^  


~** Για την Α1  στο πρωτάθλημα του Ελληνικού Μπάσκετ :
Κολοσσός Ρόδου - Μαρούσι  86-62 .- ^
Παναθηναϊκός - Α.Γ.Ο. Ρεθύμνου  105-78 .- ^
ΚΑΟΔ Δράμας - Ηλυσιακός  94-81 .- ^
Ίκαρος Καλλιθέας - Καβάλα  71-79 .- ^
Άρης Θεσσαλονίκης - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης    81-71  .- ^

~**  Για  το Γιουρόπα Λίνκ στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αύριο  Πέμπτη  15/03/2012 : Αθλέτικο Μπιλμπάο - Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ
Ανόβερο - Σταντάρ Λιέγης
Ουντινέζε - Αλκμάαρ
Αϊτχόβεν - Βαλένθια
Μπεσίκτας - Ατλέτικο Μανδρίτης
Μάτσεστερ Σίτι - Σπόρτινγκ Λισσαβώνας
Ολυμπιακός Πειραιώς - Μέταλιστ Ουκρανίας
Σάλκε - Τβέντε 

~** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :
~** Επαφές, διεργασίες και εξελίξεις εν όψει εκλογών
*Image«Φλερτ» Βουδούρη με ΔΗΜΑΡ, με ΠΑΣΟΚ πάλι ο Κουσελάς
* Μπορεί το ΠΑΣΟΚ την Κυριακή να στήνει κάλπες προκειμένου να επιβεβαιωθεί η εκλογή του Βαγγέλη Βενιζέλου στη θέση του προέδρου, όμως στη Μεσσηνία αυτή την περίοδο άλλα θέματα απασχολούν τους οπαδούς του. Ειδικότερα, τι θα γίνει με τον Δημήτρη Κουσελά και αν θα είναι ξανά στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Μεσσηνία, αλλά και ποιος θα είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσει, τελικά, ο Οδυσσέας Βουδούρης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», για την πρώτη περίπτωση, θα πρέπει να θεωρείται κάτι περισσότερο από σίγουρο ότι ο Μεσσήνιος βουλευτής θα είναι και πάλι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό, κάτι που θα επιβεβαιωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Από την άλλη, ο Οδυσσέας Βουδούρης σχεδιάζει εδώ και καιρό με προσεκτικά βήματα τη στρατηγική που θα ακολουθήσει. Φήμες τον θέλουν να εξετάζει όλες τις πιθανότητες, αλλά όλα συγκλίνουν ότι θα συνεργαστεί με το κόμμα της «Δημοκρατικής Αριστεράς» του Φώτη Κουβέλη. Ήδη έχουν γίνει κάποιες επαφές, οι οποίες και αναμένεται να ευδοκιμήσουν το προσεχές διάστημα.- Α.Π.


~** Kαμία αίτηση χθες στη ΝΟΔΕ
Image* Τέλος Μαρτίου οι «7» διεκδικητές του ψηφοδελτίου της Ν.Δ.
* Μέχρι αύριο το απόγευμα πρέπει να κατατεθούν στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από όσους επιθυμούν να είναι υποψήφιοι βουλευτές, ενώ μέχρι τέλος Μαρτίου το αργότερο θα έχουν ανακοινωθεί ποιοι τελικά επιλέγονται να συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο.
Χθες, πρώτη ημέρα, δεν κατατέθηκε καμία αίτηση και εκτιμάται ότι όλες θα κατατεθούν αύριο. Από τη διαδικασία κατάθεσης αίτησης εξαιρείται μόνο ο νυν βουλευτής Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ενώ αιτήσεις πρέπει να καταθέσουν και οι πρώην και τέως βουλευτές του κόμματος.

Από την άλλη πλευρά, υλοποιώντας σχετικές αποφάσεις, από το Σαββατοκύριακο η ΝΟΔΕ ξεκινά εξόρμηση στην περιφέρεια με εκδηλώσεις. Η πρώτη θα γίνει το Σάββατο στη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος.
Μέχρι 3 Απριλίου
οι παραιτήσεις
Η τελική επιλογή των υποψήφιων βουλευτών και η κατάρτιση του ψηφοδελτίου θα γίνει από τον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, με βάση πίνακα που θα καταρτίσει η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, κατόπιν εισήγησης του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέα Λυκουρέντζου.
Όσοι θελήσουν να καταθέσουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, πρέπει να καταθέσουν 300 ευρώ στο λογαριασμό του κόμματος, ενώ αν ο ενδιαφερόμενος είναι πρώην βουλευτής, πρέπει να καταθέσει και δήλωση παραίτησης από το δικαίωμα διεκδίκησης οποιουδήποτε ποσού που σχετίζεται με τη βουλευτική του αποζημίωση ή γενικότερα τη βουλευτική του ιδιότητα. Αν έχει προσφύγει δικαστικά για τέτοιο θέμα, πρέπει να προσκομίσει επικυρωμένο αντίγραφο της δήλωσης παραίτησης που έχει καταθέσει στο δικαστήριο.
Σήμερα τα γραφεία της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας για την υποδοχή των αιτήσεων θα είναι ανοικτά από τις 9.00 το πρωί έως στις 9.00 το βράδυ.
Σε ό,τι αφορά τα κωλύματα, όσοι κατά το Σύνταγμα έχουν ασυμβίβαστο, πρέπει το αργότερο έως τις 3 Απριλίου να έχουν παραιτηθεί από τη θέση τους, ασχέτως του πότε θα καθορισθεί η ημερομηνία των εκλογών.
Κι αυτό, διότι, βάσει Συντάγματος, όποιος εμπίπτει στις διατάξεις περί εκλογιμότητας, πρέπει 18 μήνες πριν από τη λήξη της κανονικής βουλευτικής περιόδου που διανύουμε να παραιτηθεί.
Η παρούσα βουλευτική περίοδος άρχισε στις 4 Οκτωβρίου 2009 (ημέρα διενέργειας των εκλογών) και τελειώνει στις 4 Οκτωβρίου 2013. Κατά συνέπεια, κάθε υποψήφιος στο πρόσωπο του οποίου συντρέχει κάποιο από τα κωλύματα πρέπει οπωσδήποτε να έχει παραιτηθεί από τη θέση ή την ιδιότητα η οποία συνιστά το κώλυμα 18 μήνες νωρίτερα, δηλαδή το αργότερα έως 3 Απριλίου 2012.
Αντίθετα, οι πρόεδροι ΝΟΔΕ που τυχόν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, πρέπει να υποβάλλουν την παραίτησή τους στη Γραμματεία Οργανωτικού το αργότερο έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, δηλαδή, αύριο.
~ Εκδήλωση στη Χώρα
Επίσης, μέχρι τέλος Μαρτίου θα είναι έτοιμος ο κατάλογος των εκλογικών αντιπροσώπων, ενώ η εξόρμηση του κόμματος στην περιφέρεια αρχίζει αυτό το Σαββατοκύριακο.Έτσι, το Σάββατο, στη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος, στην αίθουσα του κινηματογράφου Rex, στις 7.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση, με επίσημο προσκεκλημένο τον υπεύθυνο του τομέα Προστασίας του Πολίτη, πρώην υφυπουργό Αθανάσιο Νάκο. Θέμα της εκδήλωσης είναι η εγκληματικότητα στην περιοχή και η ασφάλεια των κατοίκων. Στην εκδήλωση θα κληθούν εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, ενώ θα συμμετέχουν και οι αρμόδιοι εκπρόσωποι του Δήμου. Επίσης, θα κληθούν να παραστούν εκπρόσωποι της Αστυνομίας.
Της Βίκυς Βετουλάκη

~** Λήστεψαν πατέρα και γιο στη Βαλύρα
Image* Με μαχαίρι και δύο σκερπάνια μπήκαν σε σπίτι στη Βαλύρα Μεσσηνίας τρεις άγνωστοι δράστες και αφού απείλησαν και τραυμάτισαν ελαφρά πατέρα και γιο, έκλεψαν χρήματα και αυτοκίνητο.
Ο 60χρονος Σταύρος Μακρής, πρώην διευθυντής του Επιμελητηρίου, και ο 87χρονος πατέρας του, Δημήτρης, έζησαν χθες τα ξημερώματα μετά τις 3.30 τον τρόμο τριών κουκουλοφόρων.
Οι δράστες μπήκαν στο σπίτι, αφού διέρρηξαν ένα παράθυρο. Αυτός που κρατούσε το μαχαίρι απείλησε τον πατέρα ζητώντας του σε καλά ελληνικά χρήματα και χρυσαφικά. Παρά το γεγονός ότι εκείνος του είπε πως δεν έχει χρήματα, αυτός επέμενε να τον απειλεί με το μαχαίρι και να τον χτυπά με τα χέρια.  
Τότε, ο 87χρονος τους υπέδειξε χρήματα που είχε στο παντελόνι του και ο δράστης πήρε από εκεί περίπου 130 ευρώ.
Οι άλλοι δύο που κρατούσαν τα σκερπάνια και παράλληλα έψαχναν το σπίτι, βρήκαν μια καραμπίνα και, σύμφωνα με μαρτυρία του 60χρονου, τον απειλούσαν με αυτή, ζητώντας χρήματα. Και από αυτόν κατάφεραν να πάρουν ό,τι χρήματα διέθετε. Συνολικά οι δράστες έκλεψαν 400 ευρώ.
Μάλιστα, τραυμάτισαν πατέρα και γιο ελαφρά στα πόδια και την κοιλιά και τους έδεσαν με ζώνες, ενώ φεύγοντας έκλεψαν το τζιπ του 60χρονου.
Λίγο αργότερα το τζιπ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο δρόμο Τσακώνας – Καλού Νερού, ενώ τα σπερπάνια φαίνεται ότι τα είχαν κλέψει από εργολάβο έργων στην περιοχή της Βαλύρας.
Τόσο ο πατέρας όσο και ο γιος διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή, λέγοντας ότι η κατάσταση με την εγκληματικότητα φτάνει σε απροχώρητο σημείο. «Θα αναγκασθεί ο κόσμος να φθάσει στην αυτοδικία», σχολίασαν.

~** Κεντρική πλατεία Καλαμάτας  
* ImageΞεκίνησε η ανάπλαση, περιφράχτηκε ο χώρος
* Μετά από κάποιες εβδομάδες καθυστέρησης, ξεκίνησε τελικά χθες, με την περίφραξη του χώρου, η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Καλαμάτας.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουν καθορίσει Δήμος και ανάδοχος, η πρώτη φάση του έργου αφορά στην περιοχή από τα αγάλματα μέχρι την οδό Κροντήρη, και η παρέμβαση θα έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 70% με 80% μέχρι το Πάσχα.
Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η ανάπλαση σε τρεις φάσεις στους χώρους που είναι «απλωμένα» τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων. Η τελευταία φάση αφορά στον ελεύθερο χώρο της πλατείας, από την Καίσαρη μέχρι τη Βαλαωρίτου.

Μέχρι το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί και το «ξήλωμα» της Αριστομένους για την εγκατάσταση αγωγού ομβρίων και την κατασκευή καινούργιου οδοστρώματος. Για να εξυπηρετηθεί η κυκλοφορία των οχημάτων, όσο καιρό θα είναι κλειστή η Αριστομένους θα αλλάξει κατεύθυνση η Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Σε δηλώσεις του χθες ο δήμαρχος επανέλαβε ότι το έργο της ανάπλασης γίνεται με ευρωπαϊκά χρήματα και οι πολίτες του Δήμου δεν ξοδεύουν ούτε ένα ευρώ για την υλοποίησή του. Επίσης, τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση η οποία με την ολοκλήρωσή της θα εξυπηρετεί καλύτερα τους πολίτες και επαγγελματίες απ’ ό,τι σήμερα. «Είχαμε τη χειρότερη κεντρική πλατεία σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου», σχολίασε, «και το έργο ήταν αναγκαίο να γίνει». Παράλληλα, με την έκπτωση που σημειώθηκε θα γίνει και η ανάπλαση του δυτικού πεζοδρομίου της Φαρών.Τέλος, υποστήριξε ότι μια πόλη με τουριστικό προσανατολισμό θα πρέπει να έχει κοινόχρηστους χώρους που βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

~** Κατάχρηση εξουσίας από αιρετούς
* Image«Δεν αξιοποιούνται οι ικανοί, αλλά οι υποτακτικοί»
* Καθημερινά είναι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Μεσσηνία, Χρήστο Σταθόπουλο, τα φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας από αιρετούς της Μεσσηνίας και, κυρίως, δημάρχους, εις βάρος υπαλλήλων.Όπως διευκρίνισε ερωτώμενος από το «Θ», στο γραφείο του φτάνουν πολλές τέτοιες καταγγελίες που αφορούν, κυρίως, «την αξιοποίηση, όχι των ικανών, αλλά των υποτακτικών». Παράλληλα, είπε ότι γίνονται παρεμβάσεις από αιρετούς και στο έργο των υπαλλήλων.

~ Κατάχρηση εξουσίας
Σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο, η εφαρμογή του «Καλλικράτη» δε βοήθησε, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χειροτέρεψε τα πράγματα: «Καθημερινά μού καταγγέλλονται φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας από αιρετούς και, κυρίως, δημάρχους. Υπάρχουν υπάλληλοι που απειλούνται. Κανένας δήμαρχος ή αντιδήμαρχος δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει σε έναν υπάλληλο. Βάζουν στο ψυγείο τους υπαλλήλους που δεν τους είναι αρεστοί και δεν αξιοποιούνται οι ικανοί, αλλά οι υποτακτικοί».
Σε διευκρινιστική ερώτηση, ο κ. Σταθόπουλος απάντησε πως αναφέρεται και σε άλλα περιστατικά και όχι στις πρόσφατες αλλαγές, με απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα, των διευθυντριών Πολεοδομίας και Προγραμματισμού, θέμα  για το οποίο σχολίασε: «Έχω ήδη πει ότι η απόφαση αυτή είναι άκαιρη. Έπρεπε ο δήμαρχος να περιμένει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο».
~ Πιέσεις
Κατά τον κ. Σταθόπουλο, η αποκέντρωση της εξουσίας θα έπρεπε να γίνεται πολύ προσεκτικά, προσθέτοντας: «Δεν είναι ικανοί όλοι να διοικούν. Η διοίκηση είναι επιστήμη, είναι τέχνη».
Επέμεινε δε στο ότι τα πολιτικά πρόσωπα δεν μπορούν να «διατάζουν» υπαλλήλους και ότι δεν μπορεί να παρεμβαίνουν στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα: «Οι αιρετοί ακυρώνουν τους διευθυντές. Σε όλους τους αιρετούς που έχω συναντηθεί έχω πει: “αφήστε τη διοικητική ιεραρχία να λειτουργήσει. Να μιλάτε με τους διευθυντές, μην ασχολείστε με τους υπαλλήλους”. Αυτό το λέω χρόνια, αλλά ακόμα και σήμερα με αυτό το θέμα ασχολιόμουν». Εκτός από τον τρόπο χρησιμοποίησης των υπαλλήλων, ως φαινόμενο κατάχρησης ο κ. Σταθόπουλος ανέφερε πιέσεις που ασκούνται σε υπαλλήλους για υποθέσεις που χειρίζονται. Μάλιστα, όπως είπε, έχει γίνει μάρτυρας τέτοιου περιστατικού ο ίδιος και έχει τσακωθεί με πρώην νομαρχιακό σύμβουλο.
Της Βίκυς Βετουλάκη

~** Ο Συναιτερισμός Νεοχωρίου Λεύκτρου
Image*Πωλεί λάδι χωρίς μεσάζοντες
* Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε στο Δήμο Κορυδαλλού η πρωτοβουλία για τη διάθεση πατάτας από τα Λευκόγεια Νευροκοπίου, σειρά παίρνει τώρα το λάδι και το ρύζι.
Η διάθεση της πατάτας στους πολίτες, οι παραγγελίες των οποίων έγιναν ηλεκτρονικά και έχουν ξεπεράσει τους 25 τόνους, θα γίνει από το Δήμο Κορυδαλλού την ερχόμενη Δευτέρα 19 Μαρτίου, από τις 9.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα, στο δημοτικό πάρκιγκ (Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών). Οι πατάτες είναι σε συσκευασίες των 20 κιλών προς 6 ευρώ (0.30 ευρώ το κιλό).
Ο Δήμος πήρε, επίσης, πρωτοβουλία για τη διάθεση λαδιού και ρυζιού. Το λάδι προέρχεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νεοχωρίου Λεύκτρου Μεσσηνίας, έχει ελεγχθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους (0 έως 0,2 οξύτητα) και θα διατίθεται σε συσκευασίες των πέντε λίτρων προς 14 ευρώ (2,80 ευρώ/λίτρο). Στην τιμή περιλαμβάνεται και ο ΦΠΑ. Η διανομή θα γίνει από τους ίδιους τους παραγωγούς του Συνεταιρισμού την Τετάρτη 28 Μαρτίου, από τις 9.00 έως στις 6.00, στο προαναφερθέν δημοτικό πάρκινγκ.

~** Η καθηγήτρια του ΤΕΙ Καλαμάτας
* ImageΌλα είναι νόμιμα απαντά για τις καταγγελίες στο διαδίκτυο
* Αίσθηση προκάλεσε αυτές τις μέρες δημοσίευμα της ιστοσελίδας «messinia portal», το οποίο αναδημοσιεύθηκε επίσης στο «arcadia portal», και αφορά στην καθηγήτρια του ΤΕΙ Καλαμάτας, Κατερίνα Καστανιώτη.
Το δημοσίευμα με τίτλο «Κουκούλωμα στο ΤΕΙ Καλαμάτας παράνομης πολυθεσίας καθηγήτριας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η κα Καστανιώτη ανέλαβε το 2010 πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (υπεύθυνη για τις προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων), μέσω του open.gov., αν και το αντικείμενό της ήταν η νοσηλευτική και δεν είχε σχέση με τις προμήθειες.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι κακώς της δόθηκε η θέση της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, ενώ είχε και θέση στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Επίσης, κατηγορείται ότι επί δύο μήνες εισέπραξε και τους δύο μισθούς, ενώ στη συνέχεια η θέση της στο ΤΕΙ μετατράπηκε σε μερικής απασχόλησης, πράγμα το οποίο επίσης χαρακτηρίζεται παράνομο, γιατί δεν ήταν μόνιμη υπάλληλος για να γίνει τέτοια μετατροπή.  
«Στο ΤΕΙ διορίστηκε το 2007 ως επίκουρη καθηγήτρια και ενώ δεν είχε μονιμοποιηθεί, κατέλαβε τη θέση προϊσταμένης του τμήματος» αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα, το οποίο την κατηγορεί ότι δίδασκε παράνομα και σε ιδιωτικό κολλέγιο στην Κύπρο, καθώς και στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου, όπως γράφεται, ταξίδευε με χρήματα του Δημοσίου, καθώς είχε οριστεί και επιβλέπουσα για την πρακτική άσκηση των Κυπρίων φοιτητών του ΤΕΙ Καλαμάτας.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η κα Καστανιώτη αυτές τις μέρες πρόκειται να περάσει από εκλεκτορικό για να μονιμοποιηθεί στο ΤΕΙ Καλαμάτας.
~ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ
«Όλα είναι στη Διαύγεια»
Από την πλευρά της η Κατερίνα Καστανιώτη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες, μας είπε για το θέμα: «Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Όλα έχουν γίνει νόμιμα και με διαφάνεια. Ποτέ δεν πλήρωσε το Δημόσιο για κανένα ταξίδι μου και δη, εκπαιδευτικό. Στην Κύπρο δε δίδασκα ποτέ. Μια φορά είχα πάει να κάνω μία διάλεξη δύο ωρών, πριν από τρία χρόνια. Μία διάλεξη δύο ωρών δε νομίζω ότι αποτελεί διδασκαλία».
Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν όργανα, υπάρχουν διοικητικές διαδικασίες, πράξεις. Όλα είναι στη Διαύγεια, στην ευχέρεια και τη διάθεση οποιουδήποτε να τα δει και να τα διερευνήσει. Όλα έχουν γίνει όχι απλώς νόμιμα, αλλά νομιμότατα. Υπάρχει μια καταγγελία ανώνυμη, από κάποιον που ποτέ δε βρέθηκε, ούτε στις διευθύνσεις που έδινε, ούτε στο τηλέφωνο. Αντιλαμβάνεστε ότι, όταν κάποιος θέλει να καταγγείλει, καταγγέλλει επώνυμα. Όσο για το εκλεκτορικό, είναι ό,τι προβλέπεται για τα μέλη ΔΕΠ σε όλη την Ελλάδα. Δεν πρόκειται για μια διαδικασία που αφορά ειδικά εμένα».  
~ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΙ
«Υπάρχουν αποφάσεις υπουργών»
Για το δημοσίευμα, ζητήσαμε και την άποψη του προέδρου του ΤΕΙ Καλαμάτας, Ανδρέα Κανάκη, ο οποίος ανέφερε στο «Θ» για την κα Καστανιώτη: «Ο νόμος λέει ποιοι θα κρίνουν, δε λέει ότι θα την κρίνουν οι δημοσιογράφοι. Να δούμε τι θα πει το εκλεκτορικό. Άμα έγιναν αυτά που γράφτηκαν, υπάρχει εισαγγελέας. Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε έλεγχο, δεν αρνηθήκαμε ποτέ κάτι τέτοιο».
Όσον αφορά στην καταγγελία: «Γενικά και αόριστα ξέρω ότι υπάρχει μια καταγγελία ανώνυμη, που είχε γίνει στο υπουργείο. Ό,τι ήταν στη δική μας αρμοδιότητα, το έχουμε εξετάσει».Για το εάν έχουν γίνει όλα σύννομα: «Είναι ορισμένα θέματα για τα οποία υπάρχουν αντικρουόμενες νομικές απόψεις. Αυτά δεν μπορεί να τα λύσει η διοίκηση του ΤΕΙ, είναι σε άλλο επίπεδο. Όταν υπάρχουν αποφάσεις υπουργών, ας ελεγχθούν οι υπουργοί που βγάζουν τις αποφάσεις. Για ό,τι ήταν στη δική μας δικαιοδοσία, έχουμε απαντήσει. Ό,τι είναι πέρα από μας, ας βρουν τους ανθρώπους να τους ελέγξουν».
Της Μαρίας Νίκα

~** Ξεκίνησε το συμπόσιο του Πανεπιστημίου
* Image Γεύση σημαίνει… μνήμη
* Η γεύση που ανακαλεί τη μνήμη και μας συνδέει με την ιστορία και την πολιτισμική μας ταυτότητα είναι το θέμα του Συμποσίου (13-19 Μαρτίου) που ξεκίνησε χθες βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Πρόκειται για μια πολυεπίπεδη συμμετοχική εκδήλωση, με λόγο, ήχο, εικόνα και υλικά τεχνουργήματα, που εμπνεύστηκε η καθηγήτρια Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου και συγγραφέας, Νάντια Σερεμετάκη, ενώ υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Καθημερινός Πολιτισμός».
* Η πρώτη βραδιά άνοιξε με το χορευτικό της Σάνιας Στριμπάκου «Στον ίσκιο της ελιάς», που ερμήνευσε η ίδια μαζί με τη μαθήτρια από τη Σχολή Χορού της «Φάρις», Σταυρίνα Ξυπόλυτου, σε μουσική Στάθη Γυφτάκη. Ακολούθησε ομιλία από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, με θέμα «Πανεπιστήμιο και Κοινωνία».
Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, οι δήμαρχοι Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς.
«Πανεπιστήμιο και Περιφέρεια Πελοποννήσου - Συμμετέχοντες Δήμοι, Γεύση και Μνήμη σε Δράση» ήταν η ομιλία της Νάντιας Σερεμετάκη, επιστημονικής υπεύθυνης του προγράμματος «Καθημερινός Πολιτισμός» του Πανεπιστημίου.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την προβολή του βίντεο «Ανασκάπτοντας τη Γεύση», ενώ τη σκυτάλη πήρε το κουαρτέτο Cook-oo, με τους Κώστα Γιαξόγλου, Αρίωνα Γυφτάκη, Γιώργο Κάστανο και Σωτήρη Κάτσο.
~ Σήμερα
Το σημερινό πρόγραμμα ξεκινά στις 5.30 το απόγευμα και έχει ως εξής:
«Γεύση και Γούστο: Η τελετουργία της κουλούρας». Εισήγηση - παρουσίαση για τους γαμήλιους άρτους, με μαγνητοσκοπημένη παρασκευή και αφηγήσεις για τον στολισμό τους. Λύκειο Ελληνίδων - πρόεδρος: Βίκυ Καρέλια.
«Το Σώμα της Μνήμης». Θεατρικό με την ομάδα κουκλοθέατρου της Πειραματικής Σκηνής. Παρουσίαση: Λέττα Πετρουλάκη, Φανή Αλεξανδρίδη.
«Από τη Δημιουργία στη Διατήρηση». Κεντρική ομιλία από τον Βασίλη Καραποστόλη, καθηγητή Πολιτισμού και Επικοινωνίας Πανεπιστημίου Αθηνών.
Της Μαρίας Νίκα

~** Για τη φιέστα του περασμένου Σαββάτου στο Νέδοντα
~ Π. ΝΙΚΑΣ: «Δε φέρει καμία ευθύνη η Δημοτική Αρχή…»
* Δε θέλησε να δώσει συνέχεια ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας στα όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στην εκδήλωση για τη θεμελίωση της γέφυρας του Νέδοντα, τμήμα του περιμετρικού δρόμου, παρουσία του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις κατηγορίες περί «κακόγουστης κομματικής φιέστας», τόνισε: « Όσο και να προσπαθούμε το παρελθόν να το κάνουμε παρόν και μέλλον, αυτό δε γίνεται. Δεν είναι δουλειά του Δήμου Καλαμάτας η οργάνωση της εκδήλωσης. Αυτή έγινε από το υπουργείο Υποδομών για έργο δικό του. Δε θέλω να αναφερθώ άλλο σ’ αυτό. Προσωπικά, στον απλό χαιρετισμό μου ευχαρίστησα αυτούς οι οποίοι συνέβαλαν για τη δημιουργία του μεγάλου αυτού έργου.

Ο αγώνας για την υλοποίησή του έγινε για παραπάνω από μια δεκαετία. Ως γνωστόν, κινδύνεψε το έργο να μη γίνει, κάτι που επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υποδομών κ. Βορίδης. Ειλικρινά είμαι χαρούμενος που τον τελευταίο καιρό ανεστράφησαν τα πράγματα, ήδη η γέφυρα κατασκευάζεται, γεγονός που πιστοποιεί ότι το μεγαλύτερο έργο για την πόλη της Καλαμάτας, μετά την απελευθέρωσή της, μπαίνει στη φάση υλοποίησής του.
Πρέπει να πω, επίσης, ότι στην προεκλογική περίοδο που έρχεται ο Δήμος θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να επικρατήσει ήπιο κλίμα, να αποφασίσουν οι πολίτες ελεύθερα και να κάνουν τις σχετικές τους επιλογές. Με μεγάλη μας χαρά θα δεχθούμε στο Δημαρχείο τους προέδρους όλων των κομματικών σχηματισμών.Δε θέλω να πω τίποτε άλλο επί του θέματος, αν ήταν η συγκεκριμένη εκδήλωση περισσότερο κρατική ή κομματική. Ο καθένας ας το κρίνει. Πάμε μπροστά, έχουν περάσει αρκετές ημέρες από τότε».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη  Πηγή  εφημερίδα "Θάρρος " Καλαμάτας 2012 .-

~** Παλαιό Νοσοκομείο Καλαμάτας  
 ~ «Τρέχει» ο Δήμος Καλαμάτας για να ξεκινήσουν τα έργα
*
Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για να ξεκινήσουν οι εργασίες στο παλαιό Νοσοκομείο Καλαμάτας για την κατασκευή του νέου Δημαρχείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Παν. Νίκας σε χθεσινές του δηλώσεις, «ο αγώνας που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να πάρουμε όλα τα χρήματα για να τελειώσει το έργο γρήγορα, μια και το Διοικητήριο διεκδικείται από το Δημόσιο με προσφυγή στα δικαστήρια.
Γι’ αυτό από την πλευρά μας πρέπει να δούμε γρήγορα τι θα κάνουμε ώστε να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Ο Δήμος έχει 800 υπαλλήλους και χρειαζόμαστε όχι μόνο το χώρο που μας έχει παραχωρηθεί, αλλά διεκδικούμε ολόκληρο το χώρο του παλαιού νοσοκομείου για διοικητικό κέντρο του Δήμου Καλαμάτας». Α.Π.  

 ~**  Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ
~ Τρέχει για να καλύψει το χαμένο έδαφος ο Μπένος
ΦΙΛΙΚΗ ΝΙΚΗ (2-0) ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ
Έχοντας προφανώς διαπιστώσει τα κενά, τις αδυναμίες και την ανάγκη άμεσων αλλαγών, ο Γιώργος Μπένος προσπαθεί, κάνοντας πραγματικά αγώνα δρόμου να καλύψει το χαμένο έδαφος, με στόχο να παρουσιάσει μια πιο θελκτική και δυνατή Καλαμάτα στις αγωνιστικές που απομένουν, εξασφαλίζοντας το συντομότερο δυνατό την παραμονή, αλλά και την αποδοχή του κόσμου.
Ξέρει, όπως ξέρουν όλοι όσοι κινούνται γύρω από την ομάδα, ότι θα χρειαστεί μεγάλος αγώνας για να στεφθεί με επιτυχία η συνέχεια, όμως όντας εγωιστής και πάνω απ’ όλα άριστος γνώστης των δεδομένων στη Μαύρη Θύελλα και τις επαγγελματικές κατηγορίες, έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του. Έτσι ανέβασε κατακόρυφα στροφές, άλλαξε τρόπο λειτουργίας και έκανε την ομάδα να κινείται σε επαγγελματικά επίπεδα, όσο βεβαίως περνάει από το χέρι του, γιατί έχουν προηγηθεί τα λάθη της διοίκησης από το καλοκαίρι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες η ομάδα δούλεψε νωρίς το πρωί σε δύο γκρουπ, σε διαφορετικούς τομείς, και το απόγευμα οι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν ή που αγωνίστηκαν λίγο κόντρα στην Προοδευτική, έδωσαν φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με την Ομόνοια. Η Καλαμάτα νίκησε με σκορ 2-0, χάρις στα γκολ του Στέλιου Κρητικού στο 10΄ ύστερα από ωραία προσπάθεια και σέντρα του Δρούγα και του Πούτσι στο 26΄ με πολύ ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Κατά τη διάρκεια των 70 περίπου λεπτών που κράτησε το φιλικό, διαπιστώσαμε τις πρώτες πινελιές αλλαγής, αλλά κυρίως μεγάλο πάθος από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, ειδικότερα αυτών που έδειχναν παροπλισμένοι (Δρούγας, Δασκαλάκης, Νικητόπουλος κ.ά).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Καλλιντέρης, Κέρμαλης, Χρυσανθόπουλος, Κουρέας, Σπανός, Δρούγας, Νικητόπουλος, Δασκαλάκης, Κωστής, Πούτσι, Κρητικός, ενώ αγωνίστηκαν στην επανάληψη και οι Σταθόπουλος, Μωράγιωργας, Μπεγέτης, Παγώνης.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Σταθάς, Σώκαλης, Σπυρόπουλος, Κορομηλάς, Σταματελόπουλος, Ζέππος, Ντόκο, Σκώκος (30΄ λ. τρ. Ρηγόπουλος), Μπουραντώνης, Παναγιωτόπουλος και αγωνίστηκαν στην επανάληψη οι Κάρλος, Κουτρουμπής, Ηλιόπουλος, Κακκαβάς, Κοστόφ, Καρτάλιας, αλλά και ο Δημήτρης Σώκαλης.
Ν’ αναφέρουμε κλείνοντας τα της χθεσινής ημέρας, ότι απουσίαζαν λόγω ίωσης οι Μπλέτσας, Τσιμικλής, Καραντζανίδης, αλλά και ο τραυματίας Κοψαχείλης.
Η σημερινή ημέρα έχει και πάλι διπλό ραντεβού στο γήπεδο, νωρίς το πρωί σε δύο γκρουπ στο δημοτικό στάδιο και στις 5.00 μ.μ. στο «Γ. Λουκαρέας» σε νέο φιλικό μικρής διάρκειας με αντίπαλο το Δώριο.
Εκτίει με Ζάκυνθο ο Τσαγκαράκης
Όσον αφορά τον Δημήτρη Τσαγκαράκη, που συμπλήρωσε τέσσερις κάρτες, αποφασίστηκε να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής στον εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τη Ζάκυνθο, κάτι που σημαίνει ότι υπολογίζεται για το Κυριακάτικο παιχνίδι στη Ριζούπολη, κάτι που όλοι ελπίζουν ότι θα γίνει και στις περιπτώσεις των υπολοίπων παικτών που ταλαιπωρούνται από ιώσεις ή τραυματισμούς.
Νέα αναβολή για το Καλαμάτα – Γλυφάδα
Εν τω μεταξύ όπως έγινε χθες γνωστό, η εκδίκαση της υπόθεσης για το παιχνίδι της 18ης Νοεμβρίου 2011 με αντίπαλο τη Γλυφάδα, αναβλήθηκε και θα γίνει στις 22 Μαρτίου.
Αυτά που δεν… είπε ο Έλβιο Μάνα
Διαβάζοντας τη συνέντευξη του Έλβιο Μάνα, από την οποία «αποκλείστηκαν» συντάκτες που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της Καλαμάτας αρκετά χρόνια, μεταξύ αυτών και εγώ, δε θα μπορούσα να μην αναφέρω τα κομμάτια τα οποία έθιξε χωρίς όμως να δικαιολογήσει.
Μίλησε για τον Κώστα Αργυρόπουλο, λέγοντας ότι οι φίλαθλοι και ειδικότερα οι οργανωμένοι απαίτησαν και πέτυχαν τη μη απόκτησή του. Γιατί δεν ύψωσε ανάστημα, αλλά, αντιθέτως, αποδέχθηκε αυτά που του επέβαλε η διοίκηση και οι οργανωμένοι;
Είπε για τις μεταγραφές ότι δεν έπιασαν και κάποιους από τους παίκτες που πήρε η ομάδα δεν τους ήθελε. Γιατί και πάλι έκανε πίσω και τους δέχθηκε; Μου έκανε εντύπωση η άνεση με την οποία αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και κυρίως σε παίκτες με χρόνια εμπειρίας σε επαγγελματικό επίπεδο, όπως ο Ψυχογιόπουλος και ο Κρητικός. Νομίζω ότι αρχή κάθε επαγγελματία προπονητή είναι να μην κάνει πίσω, γιατί τότε χάνει το παιχνίδι.
Όσον αφορά στην κατάσταση ερασιτεχνισμού και τους παίκτες που πλένουν τα ρούχα τους, θα έλεγα ότι σε μεγάλο ποσοστό έχει μερίδιο ευθύνης και ο ίδιος, σίγουρα και η διοίκηση. Άλλωστε η φημολογία για τη χαλαρότητα που υπήρχε στις προπονήσεις και όχι μονάχα, ήταν όλο αυτό το διάστημα πολύ έντονο στα στέκια της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Μου έκανε εντύπωση το γεγονός πως σε κανένα σημείο της συνέντευξής του δε μίλησε για τις δικές του ευθύνες. Δικαιολόγησε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα κακώς κείμενα, χωρίς να αναφέρει τα δικά του λάθη.
Κλείνοντας δε θα μπορούσα να μην τονίσω αυτό που σκέπτεται κάθε φίλαθλος της ομάδας. Ευχαρίστησε αρκετούς, όχι όμως τον Γιώργο Μπιστικέα, ή ακόμη και τον Μανώλη Θεοδώρου, που τον στήριξαν και βρίσκονταν συνεχώς κοντά του. Ενδεχομένως να τους ξέχασε πάνω στην ψυχολογική φόρτιση. -  Του Νίκου Μπαλόπουλου

~** 8ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΗΣ ΕΠΣΜ
Νέα συνάντηση χθες, έως αύριο η δήλωση συμμετοχής των σωματείων
* Νέα συνάντηση είχαν χθες στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία, οι εκπρόσωποι των σωματείων που θα συμμετάσχουν στο 8ο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων που θα διοργανώσει η ΕΠΣΜ.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη ο Β΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ και πρόεδρος της Επιτροπής Παλαιμάχων της Ένωσης, Νικήτας Παπανικολόπουλος, που ανέφερε ότι πρέπει φετινή διοργάνωση να είναι αναβαθμισμένη, τα μέλη της Επιτροπής Νίκος Λιόγας, ο εκ των ενωσιακών προπονητών Άγγελος Σκαφιδάς, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων του Π.Σ. Η Καλαμάτα Μανώλης Θεοδώρου, ο γενικός γραμματέας Κώστας Ασημακόπουλος και το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ Χρήστος Κότσαρης. Στο 8ο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων θα λάβουν μέρος οι ακόλουθες ομάδες: Αστέρας Μικρομάνης, ΠΑΟΚ Καλαμάτας, Απόλλων Πεταλιδίου, Ομόνοια, Ατρόμητος Πλατέος, Θύελλα Παραλίας, Π.Σ. Η Καλαμάτα, Μεσσηνιακός, Εθνικός Μελιγαλά, Ολυμπιακός Καλαμάτας, Παλαίμαχοι Γαργαλιάνων, Πάμισος Μεσσήνης, ΑΣ Παλαιμάχων Πρασίνων Πουλιών και ΑΕΚ Καλαμάτας.
* Δεν θα συμμετάσχει τελικά ο Απόλλων Καλαμάτας, ενώ αποσύρθηκε ο ΑΣ Δαναός.

Η δήλωση συμμετοχής κάθε ομάδας στο 8ο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων και η κατάσταση της δύναμης των ποδοσφαιριστών θα πρέπει να κατατεθούν στα γραφεία της ΕΠΣΜ (Σπετσών 20 και Δαμοφώντος – Καλαμάτα) μέχρι την Πέμπτη 15 Μαρτίου και ώρα 1.00 μ.μ.
Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί να γίνει τη Δευτέρα 19 Μαρτίου.

~** Σήμερα οι ημιτελικοί του κυπέλλου Μεσσηνίας
~ Στην Τριφυλία βγαίνουν σήμερα τα εισιτήρια για το μεγάλο τελικό
ΣΤΙΣ 3.30 Μ.Μ. ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΕΡΑΝΗ-ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Τέσσερις ομάδες για δύο θέσεις στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας… Στις 3.30 το απόγευμα, Εράνη-Πάμισος στα Φιλιατρά και στην Κυπαρισσία ο τοπικός ΑΟΚ με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Η Τριφυλία έχει λοιπόν την τιμητική της και οι ομάδες της εκτός από το πλεονέκτημα της έδρας το προβάδισμα από τα πρώτα ματς, καθώς είχαν καταφέρει ν’ αποσπάσουν «λευκές» ισοπαλίες στη Μεσσήνη και το «Γ. Λουκαρέας». Ταυτόχρονα όμως το 0-0 είναι ένα «ανοικτό» …άγραφο σκορ και ιδιαίτερα όταν μιλάμε για το θεσμό του κυπέλλου όλα είναι δυνατά, πολύ περισσότερο στη συγκεκριμένη περίπτωση που πρόκειται για δύο συναντήσεις ανάμεσα σε ομάδες που αγωνίζονται στις ίδιες κατηγορίες….
«Κομπλέ» η Εράνη
Η Εράνη είναι η πολυνίκης του θεσμού και θα προσπαθήσει σήμερα να το επιβεβαιώσει ξεπερνώντας το εμπόδιο του Παμίσου, τον οποίο έχει κερδίσει και για το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.
Με κόσμο στο πλευρό τους στην «καυτή» έδρα του παλιού γηπέδου Φιλιατρών και με πλήρη σύνθεση, αφού δεν υπάρχουν καθόλου αγωνιστικά προβλήματα οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Κακαλέτρη είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για μια θέση στον μεγάλο τελικό…
~ «Πάνοπλος» και ο Πάμισος
«Πάνοπλος» θα παραταχθεί στο σημερινό αγώνα ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας με την Εράνη στα Φιλιατρά ο Πάμισος Μεσσήνης, καθώς ο τεχνικός Γιώργος Αργυρόπουλος και ο συνεργάτης του Νίκος Γεωργακλής έχουν όλους τους ποδοσφαιριστές τους «ετοιμοπόλεμους».
Οι «πράσινοι» της Μεσσήνης στοχεύουν σε ένα αποτέλεσμα που θα τους δώσει την πρόκριση (είτε ισοπαλία με γκολ, είτε νίκη με οποιοδήποτε σκορ). Ο πρώτος ημιτελικός που διεξήχθη πριν 1 μήνα στη Μεσσήνη «σφραγίστηκε» από ισοπαλία χωρίς γκολ. Οι Νησιώτες σε τρεις επίσημες συναντήσεις την εφετινή σεζόν κόντρα στην Εράνη Φιλιατρών (έχουν 2 ισοπαλίες και ήττα στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής και στο Κύπελλο και θέλουν να σπάσουν αυτό το σερί).
Ο Πάμισος Μεσσήνης στο σημερινό ματς αναμένεται να έχει τη συμπαράσταση και αρκετών φιλάθλων του.
Ψάχνει βάλσαμο η Κυπαρισσία…
Η Κυπαρισσία έχει έναν επιπλέον λόγο να κυνηγήσει το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου, καθώς δεν κατάφερε να υλοποιήσει τους στόχους της στο πρωτάθλημα της Α’ Τοπικής, μένοντας νωρίς εκτός διεκδίκησης τίτλου. Ο Ολυμπιακός ήταν μάλιστα από τις ομάδες που έκαναν τη …ζημιά, αφού η ερυθρόλευκη επικράτηση στην Κυπαρισσία πριν λίγες εβδομάδες ψαλίδισε σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες του ΑΟΚ, πριν τις κόψει εντελώς την περασμένη Κυριακή η Σπερχογεία.
Για τους παίκτες του Παναγιώτη Παναγόπουλου ο σημερινός αγώνας είναι η μεγάλη ευκαιρία που ζητούσαν ν΄αποδείξουν την αξία τους. Η απουσία των τραυματιών Σταματόπουλου, Γεωργαλή κι επιπλέον του τιμωρημένου Γκρέτσα είναι σημαντικές, αλλά η ενθάρρυνση του κόσμου από τις κερκίδες θα τις αντισταθμίσει.
Δεν έχει να χάσει τίποτα ο Ολυμπιακός…
Ο Ολυμπιακός μπορεί να πηγαίνει θεωρητικά στην Κυπαρισσία με το μειονέκτημα (έδρας και σκορ 1ου ματς), αλλά έχει κι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Δεν έχει την πίεση για την επιτυχία, καθώς και στο πρωτάθλημα έχει καταφέρει να διατηρήσει πρωταγωνιστικό ρόλο χωρίς να το κυνηγήσει ιδιαίτερα και στο κύπελλο η πορεία του μέχρι τους «4» θεωρείται ήδη επιτυχία.
Η ομάδα του Ηλία Μαστορέα θα παίξει λοιπόν χωρίς άγχος, σε πλήρη παράταξη, καθώς όλοι οι παίκτες θα είναι παρόντες στη γιορτή της Κυπαρισσίας, ενώ και αγωνιστικά βρίσκεται σε καλή αγωνιστική φόρμα.
Μπλάνας στα Φιλιατρά, Τσεκούρας στην Κυπαρισσία
Ο Γιώργος Μπλάνας ορίστηκε να διευθύνει τον «επαναληπτικό» ημιτελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας που θα ξεκινήσει στις 3.30 μ.μ. στο παλιό γήπεδο Φιλιατρών. Βοηθοί του θα είναι οι Σταύρος Λάμιας και Μάριος Καρβούνης.
Την ίδια ώρα θα ξεκινήσει στο Δημοτικό γήπεδο Κυπαρισσίας ο ημιτελικός του ΑΟΚ με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας τον οποίο θα «σφυρίξει» ο Παναγιώτης Τσεκούρας με συνεργάτες τους Στάθη Ζαρακοβίτη και Γιώργο Λαμπίρη.

~*** Για την ανατροπή οι ομάδες της 9ης Περιφέρειας
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο έργο έχουν σήμερα οι ομάδες της 9ης Περιφέρειας που καλούνται ν’ ανατρέψουν το σε βάρος τους σκορ των πρώτων αγώνων με την 7η Περιφέρεια. Οι δύο συναντήσεις θα φιλοξενηθούν στο Παναρρήτι Αργολίδας με τη σέντρα για τους Παίδες να έχει οριστεί για τη 1 μετά το μεσημέρι και το εναρκτήριο λάκτισμα των Νέων ν’ ακολουθεί στις 3 μ.μ. Σαφώς πιο «εφικτή» η αποστολή των «μικρών» που είχαν ηττηθεί στην Πάτρα με 1-0, ενώ οι Νέοι είχαν χάσει με 2-0 και θα χρειαστεί να πετύχουν δύο τέρματα κρατώντας το «0» στην άμυνα προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση για την επόμενη φάση στην παράταση. Στην υπερπροσπάθεια των αντιπροσωπευτικών ομάδων Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Κορινθίας, Αργολίδας, κόντρα στα συγκροτήματα που απαρτίζονται από παίκτες της Αχαΐας-Ηλείας-Κεφαλλονιάς-Ζακύνθου θα συμμετάσχουν πέντε ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές από το νομό μας και πιο συγκεκριμένα στους Παίδες ο Αντώνης Σταθόπουλος (Εράνη Φιλιατρών) και στους Νέους οι Σωτήρης Κουκούτσης (Ασπρόχωμα), Δημήτρης Αλεξανδρόπουλος, Σταύρος Ντονάς (Εθνικός Μελιγαλά) και Παναγιώτης Ξενούλης (Ολυμπιακός Καλαμάτας). Η αποστολή με τους Μεσσήνιους επίλεκτους ποδοσφαιριστές θα αναχωρήσει συνοδευόμενη από τον ενωσιακό προπονητή και τον υπεύθυνο μεικτών ομάδων της ΕΠΣΜ, Άγγελο Σκαφιδά και Άγγελο Γεωργόπουλο αντίστοιχα. -Τους σημερινούς αγώνες στην Αργολίδα θα διευθύνουν οι Γιώργος Χατζής, Σπύρος Σταθόπουλος, Θανάσης Τζωρτζάκος (από την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής).
Πλήγμα ο τραυματισμός Δαλκαφούκη που έσπασε το χέρι του
Μεγάλη απώλεια για την ομάδα Παίδων της 9ης Περιφέρειας αποτελεί η απώλεια του Βασίλη Δαλκαφούκη. Ο 14χρονος ποδοσφαιριστής που ήταν από τους κορυφαίους στον 1ο αγώνα στην Πάτρα στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος, καθώς έσπασε το χέρι του. Το δυσάρεστο συμβάν έγινε προχθές κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στον φιλικού αγώνα προετοιμασίας που έδωσε ο Αίαντας με τον ΑΟ Βέργας, στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης». Ο νεαρός Δαλκαφούκης έχει τις ευχές όλων για γρήγορη επιστροφή στο γήπεδο, αν και θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας γι’ αυτό.
  
~** Πριν 94 χρόνια
- ΥΠΟ του ενταύθα Πλημμελειοδικείου κατεδικάσθησαν επί αισχροκερδεία ο εκ Θουρίας Παν. Ταταρούνης εις 20 δρχ. χρηματικήν ποινήν και 5 ημερών φυλάκισιν, οι εκ Μεσσήνης Παν. Κοσμάς εις 15 δραχ. χρηματικήν ποινήν και Παν. Ξινός εις 15 δραχ. χρηματικήν ποινήν και 3 ημερών φυλάκισιν, οι εκ Καλαμών Παναγιώτης Ταμπάκης εις 70 δραχ χρηματικήν ποινή και 9 ημερών φυλάκισιν και δι’ ετέραν ο ίδιος εις 60 δραχμάς χρηματικήν ποινή και 8 ημερών φυλάκισιν, Νικ. Τσουλόπουλος εις 5 ημέρας φυλάκισιν, Πετρ. Αναγνωστόπουλος εις 200 δρχ. χρηματικήν ποινήν και 15 ημερών φυλάκισιν και ο εκ Τσορωτά Παν. Σαραντόπουλος εις 100 δραχ. χρηματικήν ποινήν και 30 ημερών φυλάκισιν.
- ΑΥΡΙΟΝ λήγει η προθεσμία της υποβολής των δηλώσεων των εκτάκτων κερδών εις την Οικονομικήν Εφορείαν προς καθορισμόν του φόρου. Όσοι δεν ήθελον υποβάλει τας δηλώσεις ταύτας, παρερχομένης της άνω προθεσμίας, θα υποστούν τας βαρείας συνεπείας του Νόμου.
- ΕΙΣ την Κοινότητα Ψάρι ιδρύθη Πιστωτικός Γεωργικός Συνεταιρισμός τα μέλη του οποίου εζήτησαν παρά του Νομογεωπονικού Γραφείου την αποστολήν ειδικού υπαλλήλου προς ενέργειαν των αρχαιρεσιών.

*
  **
~** ΜΑΡΤΙΟΣ  2012 …ΟΙ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ !!! :

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/blog-post.html ,  Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωσή μας , Πέμπτη 1 Μαρτίου  2012. 

 ~**   http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/1-m-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη  1 Mαρτίου 2012  .-

 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/2-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 .-

~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/3-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΣΕΛΙΔΕΣ ενημέρωση - Εδήσεις -Σχόλια κ.α  : Κυριακή 4 Μαρτίου  2012 .-      http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/03/5-2012.html , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής ενημέρωσης , Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/03/blog-post.html , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης  , Tr;ith  6 /03/2012 .- ~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/03/blog-post.html , Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012 , Ελεύθερες Σκέψεις θέσεις απόψεις και Σχόλια .-  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/03/7-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/8-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 .-    http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/blog-post.html , Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012 , Στο αγιάζι της καθημεριονότητας στην ενημέρωσή μας  .-    http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/03/10-03-2012.html , Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης ,10-03-2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/03/11-2012.html ,  Σήμερα είναι Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/12-2012.html , Σχολιάζοντας Αδιακρίτως Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012  .-
 ~* * http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΘΕΣΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ  ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ  :Δευτέρα 12 /03/2012 .-
*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/03/12-2012.html , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Δευτέρα  12 Μαρτίου  2012  .-
ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ  ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ  : Δευτέρα  12 Φεβρουαρίου  2012 : foto athos  .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/13-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης  Τρίτη 13  Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/blog-post.html , ΤΑΫΓΕΤΟΣ Αναδημοσίευση  Τετάρτη 14 Μαρτίου  2012 .-

** Φωτογραφίες  από το Άλμπουμ  μας : ΑΡΦΑΡΑ  2011 .-
Με τα γκόλ των 9΄ Β. Φωτεινάκη , 89΄ Γ. Γιαννακόπουλου και 90΄ Σάκη Αντωναίου !
Τα γκόλ του Μεσσηνιακού Γ.Σ. : 1΄ Μπαρούνης Σταύρος , 49΄ Καραγιαννίδης Αλέξανδρος .-
Αλλαγές για τον Αστέρα :Αντωναίος Διονύσιος στη θέση Γιαννακούτζου Γιώργου και Ματθαίου Αριστοτέλη στη θέση του Χριστόπουλου Γιώργου .-  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου